Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 29.05.2016 klo 01.13.

 1. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Voisitko kertoa hieman lisää Avalanchen pelaamisesta ottelussa? Itse en ole ehtinyt katsoa juurikaan pelejä ja joukkueen oma ketju on sen verran hiljainen, ettei infoa tule...

  Puhuit tankkaamisesta, mutta mitä olen lueskellut muualta niin kyllä siellä yritystä on mutta homma ei vaan toimi. Tosin hankala yritystä on uskoa ku joukkue on miltei capissa kiinni ja tekeminen on tuota luokkaa...

  Jos nyt Canucksiin vaikka vertaa niin kyllä tolla miehistöllä recordi pitäisi vähintään sama olla.
   
 2. Fawkes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelers, Man United
  Lainaus:
  Hyvää pohdintaa yllä. Jatkuva häviäminen ei varmasti ole hyvä asia nuorten pelaajien kannalta, sillä se luo häviämisen kulttuuria. Mutta samanaikaisesti ilman noita top 10, mielellään top 5, varausvuoroja on kyllä hyvin vaikea saada kasaan sellaista joukkuetta joka pitkällä aikavälillä olisi menestyvä. Kun Sedinit lähtevät ensi kauden päätteeksi, niin mistä Vancouver löytää uudet johtohahmot hyökkäykseen? Free agencyn kautta voi toki yrittää ostaa lyhyt aikaista menestystä, mutta milloinkohan viimeksi tuollainen lähestymistapa on NHL:ssä tuottanut tulosta? Horvat vaikuttaa olevan yksi tällainen kivijalka -tyyppinen pelaaja, jonka varaan joukkuetta voidaan rakentaa, mutta hänkin on pelaajatyypiltään enemmän kahden suunnan hyökkääjä kuin puhdas tuloksentekijä. Bärtschin katto lienee kakkosketjun laituri hyvän sentterin rinnalla, Granlund taas on enemmän yleispelaaja kuin mikään pistenikkari. Loui Eriksson tuolla rosterissa on jo top 6 -rooliin, mutta hänkin tarvitsee rinnalleen itseään parempia pelaajia ollakseen tehokas. Brock Boeser vaikuttaa erittäin potentiaaliselta maalintekijätyypiltä, mutta jos hänen kehitys jää junnaamaan, niin muita saman tason prospekteja ei organisaatiosta tällä hetkellä löydy. Boeserin kohdalla on myös ns. NCAA-peikko, eli halutessaan hän voi olla tekemättä sopimusta Canucksin kanssa ja siirtyä vapaana agenttina mihin tahansa seuraan 2019 kesällä. Vaikka tuota miten päin pyörittelee, niin kyllä tuo omaan silmään vaikuttaa siltä, että top 5 -varaukset kahdessa seuraavassa draftissa olisi parasta mitä Canucks voi tällä hetkellä toivoa. Toki nuo varaukset pitäisi sitten saada osumaan nappiin, ja myös myöhemmiltä kierroksilta pitäisi pystyä löytämään pitkäaikaisia tulevia rosteripelaajia.

  Lainaus:
  Joo ei Canucksin mihinkään suoranaiseen tankkaukseen tarvitse lähteä. Eikä se oikeastaan ole edes mahdollista, jos Sedinit, Eriksson ja nykyiset puolustajat jatkavat joukkueessa ensi kaudellakin. Mutta kyllä noita harvoja treidiarvoa omaavia pelaajia kannattaisi silti pyrkiä liikuttelemaan deadlinella varausvuoroja tai prospekteja vastaan. Jos miettii esim. tuota nykyistä maalivahtitilannetta, niin eihän tuossa oikeastaan ole mitään "järkeä", että veskarit varastavat niitä pisteitä joukkueelle, joita ei kenttäpelillä ansaittaisi. Tuolla tavalla voittaminen ei kuitenkaan varsinaisesti edes kehitä nuoria kenttäpelaajia, koska voittoja tulee ns. varastamalla. Vaikka eroa playoffs -viivaan tällä hetkellä onkin vain muutama piste, niin onhan tuo 2-3 tehdyllä maalilla voittaminen pitkässä juoksussa kestämätön tapa voittaa otteluita. Miller kaupaksi vaan, jos ottaja löytyy ja hän itse on valmis NTC:sta luopumaan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017 klo 02.03
 3. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Avalanche pelasi melko fyysistä peliä ja pelaajat näyttivät tekevän töitä, mutta puolustuspeli oli sekavan näköistä keskialueelta saakka ja toisaalta kun pakkiosastolta ei tullut ryhmänä apuja ylöspäin, peli kuoli usein aika nopeasti. Joukkue vaikutti lähinnä takavuosien Edmonton Oilersilta ja huolimatta tasaisista laukauksista, peli taisi olla Canucksille kauden helpoin tasakentin kehittyneiden tilastojen mukaan.

  Ainakaan tuossa ottelussa Colorado ei säväyttänyt, mutta eipä säväyttänyt Canucks'kaan marraskuussa. En kuitenkaan ihmettele tuon jälkeen miksi Colorado on tehnyt NHL:n vähiten maaleja ja päästänyt eniten - ja nyt puhutaan sentään maalinumeroiden valossa tasaisesta pelistä. Varmaankin tuo on osaksi myös pään sisäisistä asioista kiinni? Colorado on hävinnyt nyt viimeisistä 10 pelistään yhdeksän ja kyllä tuo näkyy.

  Lainaus:
  Colorado ei ole tankannut sanan varsinaisessa merkityksessä (sitä yritin kertoa lainausmerkeillä) Oilersin tai Sabresin tyyliin, mutta olkoon se sitten vaikka osaamattomuutta, joukkue on saanut joka tapauksessa rakentaa uutta tulemistaan korkeiden varausten kautta pitkään. Viimeisten kahdeksan kauden sisään Avalanche on päässyt varaamaan viisi kertaa top10-ryhmässä, kolme kertaa top3-ryhmässä ja lisäksi noiden mukana on yksi ykkösvaraus. Välillä näytti jo ihan hyvältä, mutta nyt on taas palattu lähtöruutuun. Saa nähdä milloin joukkue lähtee tuosta ylöspäin.

  Lainaus:
  Ehdottomasti ainakin jos puhutaan kolmesta parhaasta pelaajasta.

  Lainaus:
  Noissa kahdessa ensimmäisessä lauseessa on juuri se ristiriita mikä tätä joukkuetta nyt koettelee. Etenkin nuorten onnistumiset lämmittävät mieltä, mutta totta kai ottaisin mielelläni korkean varauksenkin. Selvää on se, että tämä joukkue kaipaa lisää tulevaisuuden avainpelaajia vielä mukaan ja tietysti mitä korkeammalta päästään varaamaan, teoreettiset mahdollisuudet sellaisten saamiseksi kasvavat. Arizona (Coyoteskin on muuten päässyt varaamaan viimeisten 10 vuoden sisällä kuusi kertaa top10-ryhmässä) ja Colorado ovat nyt vähän "karussa" jos katsellaan siihen suuntaan, mutta viiden heikoimman joukkueen sisään on "hyvät mahdollisuudet".

  Uusia johtohahmoja tässä ollaan jo haettu jonkin aikaa aikaan jälkeen Kaksosten. Viime kesänä olisi tosiaan ollut mahdollisuus saada Lainekin, mutta ei käynyt arpa kun kaverilla vieressä tuli seitsemän oikein. Pitää vain toivoa, että Juolevista kehittyisi vielä arvokas puolustaja joukkueelle. Muutenkin tuo puolustus vaikuttaa olevan tällä hetkellä hyvällä mallilla tulevaisuuteen kun katsoo noiden nuorten pelaamista. Maalivahtiosasto näyttäisi olevan myös mallillaan Markströmin ja Demkon ansiosta.

  Hyökkäys on heikommassa tilassa. Horvatista monet odottavat soihdun kantajaa kahden suunnan tyylistään huolimatta tai sen vuoksikin. Mitään "pistepörssivoittaja-Sediniä" hänestä ei koskaan tule (vaikka onkin nyt 21-vuotiaana kokonaisvaltasessa pelissä edellä 21-vuotiasta Henrik Sedinia), mutta hänestä saattaa kehittyä keskustassa ykkössentterin tasoinen pelaaja tehojenkin puolesta. Tällä hetkellä Horvat on menossa 55 pisteeseen ja on NHL-senttereistä 26. tehokkain. Ylivoima-aikaa hän saa senttereistäkin vasta 84. eniten Kaksosten kantaessa päävastuun, joten reilummalla yv-vastuulla tehoja voisi olla enemmänkin. Tulevaisuuden kehityksestä riippuu mille tasolle hän lopulta menee.

  Laidalla Bärtschin kattoa pidän myös kakkosketjun tasolla ja siellä hän on oikeastaan numeroiden puolesta jo nyt. Gaunce vaikuttaa tulevaisuuden kahden alemman ketjun laiturilta, mutta hänestä voi tulla sinne vielä hyväkin pelaaja. Boeserin tulevaisuutta on vielä vaikea sanoa, mutta viime kauden perusteella hänen kattonsa voi olla kovakin. Tällä kaudella hän on kärsinyt rannevammasta, joten saa nähdä sitten onko tuolla samanlaista vaikutusta kuin oli aikanaan Näslundin kanssa. Toivottavasti nuorempana pelaajana kuntoutus on nopeampaa tuolla ei ole vaikutusta myöhempään uraan.

  Virtanen on pudonnut farmiin ja saa nähdä sitten mikä on hänen tulevaisuutensa. Aikaa ja lahjoja riittää, mutta hän saattaa olla myös hutivaraus. Vaikea arvioitava tällä hetkellä. Lockwood tuntuu viime kesän varauksista hyvältä haulta kolmannelta kierrokselta, joskin hänellä on myös ollut vammaa. Kaiken kaikkiaan laituripuolella on kohtalaisesti määrää eri rooleihin, mutta ei välttämättä huippulupausta, ellei sitten Boeser ota laituripuolen vetäjän hommia tulevaisuudessa.

  Benningin puolesta pitää todeta se, että hän on tehnyt hyvää työtä alakerran vahvistamiseksi, mutta hyökkäys on vielä kesken. Varmaan tuota yritetään vahvistaa jatkossa enemmän. Erittäin hankala sanoa joukkueen tilaa ja suuntaa esimerkiksi kolmen kauden päähän, sillä jääkiekossa tuo on pitkä aika - kolme vuotta sitten esimerkiksi Luongo ja Kesler pelasivat vielä Vancouverissa. Itse en myöskään Sedineistä vapautuvaa tilaa pistäisi vapaiden agenttien markkinoille. Selvää on se, että joukkueen pitää onnistua varauksissaan ja aina parempi jos päästäisiin varaamaan alkupäässä.

  Lainaus:
  Minä en noita voittoja kyllä minkään maalivahtipelin varastamisen piikkiin laittaisi. Toki varman oloinen maalivahtipeli yleensä vaaditaan voittoihin, mutta Canucksin tämän hetken maalivahdit ovat keskitasoa NHL:ssä. Kyllä minun silmissä ainakin Horvat, Bärtschi, Hutton, Stecher, Tryamkin ja Markström ovat kehittyneet tässä vuoden/kahden vuoden aikana eteenpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017 klo 03.45
 4. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Itse en näe ollenkaan huonona tuota Reid Boucherin poimintaa waiveristä. Toki kyseessä on luistimilla vähän hidas pelaaja, mutta vastaavasti maalintekotaitoa on ihan kohtuu hyvin. Viime kaudella näytti jo vakiinnuttavansa paikkansa NHL:ssä kun teki lähes puoli pinnaa per peli Devilsissä (39 ottelua 8+11=19). Lisäksi AHL:ssäkin maaleja syntyi mukavaan tahtiin (34 ottelua 19+13=32).

  Tällä kaudella ei ole sitten juuri peliaikaa tullut ja sitä kautta ei tehojakaan (NJD 9 ottelua 0+2, NAS 3 ottelua 1+0, AHL 5 ottelua 4+1). NHL-uran tilastot ovat vähintään luokkaa ok, kun otteluita on kertynyt 85 ja pisteitä niissä 12+18=30. Kyseessä kuitenkin 23 vuotias pelaaja, joten osuu tuohon 92-94 syntyneiden luokkaan yhdessä Bärtschin, Granlundin, Chaputin ja Gauncen kanssa.

  Itse kokeilisin Boucheria tuossa Sedinien ketjussa ellei sitä paikkaa anneta Rodinille. Boucher omaa ainakaan omaan silmään paremman maalivainun kuin esim Megna. Luulisi, että Vancouver oli oikeasti kiinnostunut Boucherista, kun häneen uudestaan laittoi kiinnityksen. Näin ollen näytönpaikkakin varmaan tulee.
   
 5. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Yllätyin vähän itsekin, ettei Boucher saanut tällä kaudella peliaikaa Devilsissä. Viime kauden loppupuoli meni häneltä kuitenkin tehojen puolesta melko hyvin, mutta ilmeisesti Hynes halusi joukkueen pelaavan tällä kaudella Sheron lanseeraamaa "fast, attacking & supportive" -kiekkoa, jossa Boucherille ja muille hitaille taitopelaajille ei ollut tilaa; hidasta luistelua on kompensoinut Hynesin silmissä vain fyysisyys (Smith-Pelly) ja kurinalainen puolustuspeli (esim. Kalinin). Kolmoskentän onnettoman tuloksen teon näkökulmasta olisi ehkä ollut syytä kokeilla Boucheria useamminkin.

  Boucher taitaa mennä tähän Teemu Pulkkista muistuttavaan pelaajaryhmään, joilla on hyvä laukaus tai muuten maalintekotaitoa, mutta heikohkon luistelutaidon ja puutteelisten fyysisten/muiden ominaisuuksien takia hän ei pääse peleissä riittävän usein tekopaikoille. Toivotaan, että Boucher onnistuisi kuitenkin nyt Canucksissa, jossa on todennäköisesti hyvä näyttöpaikka tarjolla. Mutta mikäli tulosta ei tule sielläkään, niin silloin NHL-ura alkaa olla vähitellen taputeltu.
   
 6. Fawkes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelers, Man United
  Lainaus:
  Ok, tuo "varastaminen" mistä puhuin perustui siihen, että raporttien mukaan ilmeisen hyvin ovat Vancouverin veskarit viime matseissa pelanneet ja kun voitot ovat tulleet yhden maalin eroilla, nin veskarin rooli voitoissa on ollut kohtuu iso. Käsittääkseni Canucks ei kuitenkaan kenttätapahtumia ole suvereenisti hallinnut noissa voittopeleissä? Kokonaisia matseja en ole Canucksilta tällä kaudella nähnyt yhtään, joten en lähde väittämään vastaan, jos pelejä enemmän katsoneet ovat sitä mieltä, että veskareiden rooli voitoissa ei ole ollut mitenkään erityisen suuri.

  Reed Boucher vaikuttaa näin ensisilmäyksellä hyvältä haulta. Varmaankin tuossa Sedinien rinnalla pääsee ainakin muutaman matsin kokeilemaan, saa nähdä miten hän sitten onnistuu. Isossa kuvassa hän tuskin mikään sateentekijä on, mutta toki ihan potentiaalinen kakkos-kolmosketjun pelaaja keskitasoa huonommassa joukkueessa. Jos ensi vuodeksi joukkuetta ei väkipakolla yritetä vahvistaa free agencyn kautta, voi Boucherilla olla tarjolla paikka joukkueesta pidemmäksikin aikaa.
   
 7. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Viides peräkkäinen voitto viime yönä, kun Arizona kaatui kotipelissä 3-0 lukemin. Coyotes pääsi laukomaan ykkössektorilta neljä kertaa illan aikana, Canucksin 13 kutia vastaan ja Miller otti nollan. Tämä voittoputki on Desjardinsin pisin Vancouverissa. Canucks jatkaa tuolla komealla saldollaan Edlerin ja Tanevin ollessa samaan aikaan pelaamassa. Hyökkäyksessä Horvatin ketju nousee joka pelissä esiin, mutta Sedineiltä toivoisi enemmän. Danielilla on yksi maali 12 peliin ja Henrikilla kaksi maalia 14 peliin.

  Lainaus:
  Ei Canucks kenttätapahtumia suvereenisti ole hallinnut, mutta en lähtisi voittoja laittamaan myöskään maalivahtipelin piikkiin. Ennemmin sanoisin, että joukkue on pelannut nyt kauden parasta kiekkoaan - toki myös sopivia vastustajia vastaan, kun vastassa on ollut myös Coloradoa ja Arizonaa. Tuossa hommassa Edlerin ja Tanevin paluilla on ollut varmasti merkityksensä paitsi koko viisikoille, että myös maalivahdeille. Muuten joukkueesta on noussut tässä harvinaisessa viiden pelin voittoputkessa nuoret hyökkääjät Horvat ja Bärtschi, jotka ratkaisivat viime yönkin pelin. Puolustuksessa tulokas Stecher pelaa edelleen ykkösparissa ja on sikäli suuressa roolissa jo nyt.

  Mitä tulee vielä noihin maalivahteihin, niin sanoisin, että kahden viime kauden aikana Canucksin maalivahdit ovat kyllä jääneet useammin peleissä hopealle verrattuna vastustajien maalivahteihin kuin päinvastoin. Toki tuohonkin koko joukkueen pelaamisella on ollut varmasti merkityksensä, mutta Miller ei ole enää uransa tässä vaiheessa koko kautta huipulla pelaamaan pystyvä maalivahti (ylipeluutuskin on varmasti vaikuttanut tuohon ja poikinut vammoja) ja vaikka Markströmin ura näyttäisi olevan nousussa, häntäkään ei vielä pysty sanomaan hyväksi ykkösmaalivahdiksi. Esimerkiksi aika monessa Läntisen konferenssin joukkueessa pelaa tuota kaksikkoa parempi maalivahti. Mutta onneksi Canucksin kaksikkokin saa onnistumisia - Markström kuuluu noista kuitenkin vahvasti tuohon tulevaisuuteen.

  Bärtschilla on nyt viimeisistä 25 pelistä kasassa 11+10=21 ja Horvatilla 8+12=20 pistettä. Nuo tehot he ovat tehneet suurimmaksi osaksi kakkosylivoiman ajoilla, joten peli kulkee nyt hyvin. Saa nähdä missä vaiheessa tuota kaksikkoa kokeiltaisiin ykkösylivoimalla.
   
 8. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Olipa yllättävä voitto Calgarystä. Itse kuvittelin että pelistä tulee vaikea ja toki vaikea siitä tulikin. Laukaukset menivät Calgarylle 46-13, mutta Vancouver vei maalit 4-2. Varsinkin Markus Granlund (2+1) intoutui kurittamaan vanhaa seuraansa. Chaput avasi vihdoin maalitilinsä Vancouverissa ja tuuletukset olivat sen mukaiset. Eriksson teki sitten tuon yhden maalin, joten toivotaan että Erikssonkin alkaa taas löytämään maalivirettä.

  Tanev loukkaantui Chiassonin keihästyksestä eikä palannut enää kentälle. Pitää toivoa ettei tullut taas pitkää saikkua Taneville. Liian hyvin se kulkikin kun Tanev ja Edler olivat kehissä... Lopussa myös Sutter loukkaantui blokatessaan, joten katsotaan nyt miten tuossa sitten kävi.

  Pelissä tosiaan Granlund loisti ja Bärtschi pelasi myös hyvin, vaikka jäikin nyt tehoitta. Granlund on nyt tehnyt 9+8 ja Bärtschi 11+12 tällä kaudella. Alkuunsa kumpikin kauppa Calgarystä tuntui vähän huonolta, mutta nyt on pakko myöntää kauppojen onnistuneen varsin hyvin. Shinkaruk ei näytä juurikaan kehittyneen, NHL:ssä hän on pelannut vain seitsemän peliä saaden yhden syöttöpisteen ja lisäksi AHL:ssä tehot ovat tippuneet. Bärtschistä annetulla vuorolla Calgary varasi Rasmus Anderssonin, joka pelaa nykyisin AHL:ssä. Jos tuota miettii nyt niin enpä vaihtaisi kumpaakaan enää takaisin noihin pelaajiin, joten annetaan nyt kehuja johdolle noista kaupoista, kun kerrankin syytä on.

  Ens yönä sitten toinen matsi Calgaryssä. Saas nähdä nouseeko nyt Biega ja/tai Boucher kentälle. Toki toivotaan ettei vaihtoa tulisi loukkaantumisten takia, mutta kyllähän tuo pahalta näyttää.
   
 9. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Miller oli voiton avainpelaaja Flamesia vastaan ja pelasti nyt kyllä pisteet. Tosin lähes aina kun joukkue tekee neljä maalia tai yli, joukkue voittaa. Tällä kertaa ilman Milleria Flames olisi kyllä nyt tehnyt enemmänkin. Minullakin oli odotuksia vaikeasta illasta ja tuota vielä lisäsi viidellä pakilla pelaaminen aika pitkään (Tanev ehti pelaamaan vain neljä minuuttia). Useimmiten joukkue on hävinnyt nuo pelit, joissa pakkipuolelta on lähtenyt ukkoa kesken pelin, mutta ei tällä kertaa.

  Tosiaan toivottavasti tuo keihästys ei nyt sitten vie Tanevia jälleen uudelleen pidemmäksi aikaa sairauslistoille, sillä joukkue on ollut nyt lähes terveellä alakerralla (vain yksi top4-pakki puuttuu) viime aikoina tuloksellisesti erittäin hyvä. Kuudes peräkkäinen voitto on ollut melkoinen harvinaisuus nykypäivänä.

  Hyökkäyspäässä Granlundin 2+1 lämmittivät mieltä ja varmasti nuo tehot olivat hänelle Flamesin varauksena normaalia miellyttävämmät. Puolet kaudesta on pelattu ja Granlundilla on nyt yhdeksän maalia kolmosketjusta - tuolla tahdilla voisi olla mahdollisuuksia jopa 20 maaliin ja tuo olisi kyllä ainakin minulle hieno yllätys. Täytyy nyt vain toivoa tehoputken jatkuvan myös kauden jälkimmäisellä puolikkaalla.

  Samaa mieltä noista kaupoista. Ainakin nyt näyttää siltä että Canucks sai noissa kahdessa kaupassa kaksi joukkuetta vahvistavaa pelaajaa. Kummallakin on mahdollisuuksia yli 20 maalin kausiin, joten ihan hyvää syvyyttä noilla näytetään saaneen hyökkäykseen. Tässä tapauksessa saattoi olla joukkueen etu tuo Weisbrodin historia Flamesin organisaatiosta.

  ***

  Brock Boeser palasi kentille yliopiston puolella viime yönä ranneleikkauksen jälkeen ja teki kaksi maalia. Hänet valittiin myös kentän parhaaksi pelaajaksi. Olli Juolevin paluu Londoniin oli myös hyvä, kun hän merkkautti 1+1 lukemat. Juolevilla on nyt 23 (7+16) pistettä 27 pelistä, kun viime kaudella tuli Marnerin, Dvorakin ja Tkachukin kanssa samassa joukkuessa pelatessa 42 (9+33) pistettä 57 peliin.
   
 10. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Oli ihan hyvää tekemistä back-to-back pelissä Flamesia vastaan vaikka 3-1 häviö tulikin. Johnson pelasi Flamesin maalilla hyvän pelin ja Canuckseilla oli kyllä paikkoja tehdä enemmänkin kuin yhden häkin.

  Tällä kertaa loukkaantuneiden listalle saatiin lisätä Ben Hutton ylävartalovammaan vedoten. Tryamkinille tuli kanssa ilmeisesti olkapäähän jotain ongelmaa taklauksen johdosta ja poistui ensimmäisessä erässä pukukoppiin, mutta onneksi palasi vielä kehiin. Ei hirveästi kestäisi enää näitä loukkaantumisia puolustukseen, kun poissa on jo Gudbranson, Tanev ja Hutton.

  Huttonin tilalle kokoonpanoon pukeutui Anton Rödin, mutta ei pelannut vaihtoakaan koko pelissä. Mielestäni kyllä Rödinia voisi kokeilla Sedinien rinnalle. Megna ei vaan tahdo saada siinä mitään aikaiseksi, eikä tainnut pelata kuin pari vaihtoa Sedinien kanssa.

  Vaikka kuuden ottelun voittoputki katkesikin, ihan hyvä maku jäi tästä pelistä. Tästä jatketaan viellä kaksi peliä vieraissa, ensin Nashville ja tämän jälkeen Philadelphia.
   
 11. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Nuo peräkkäisinä iltoina pelatut Flames-pelit olivat sikäli vähän erikoisia, että enemmän peliä vienyt joukkue hävisi pelin kumpanakin iltana. Sekin toi peleihin lisäjännitettä, että Canucks pelasi kummassakin pelissä vain viidellä puolustajalla - ensimmäisessä pelissä tosin Tanev pelasi sen neljä minuuttia ja sen ajan Canucksilla oli kuusi pakkia mukana. Varmasti nuo tiiviissä tahdissa pelatut fyysiset pelit painavat nyt esimerkiksi Edlerilla, joka pelasi kahteen iltaan lähemmäs tunnin ja usein Flamesin kärkiryhmää vastaan.

  Tuon Huttonin käsivamman ei pitäisi olla kovin vakava kun vasta toisen pelin alkulämmittelyssä selvisi, ettei hän ole pelikuntoinen. Keihästetyn Tanevin pelikunnosta ei sen sijaan tiedä vielä tässä vaiheessa. Tryamkin loukkaantui tosiaan myös tuossa toisessa pelissä avauserässä Ferlandin myöhässä tulleen taklauksen seurauksena, mutta palasi jäälle toisessa erässä. Saa nähdä mikä on hänen pelikuntonsa nyt jatkossa.

  Horvat teki kauden 13. maalinsa tuossa jälkimmäisessä pelissä, mutta enempää Canucks ei saanut paikoista huolimatta sisään. Maalilla Markström pelasi nyt puolestaan tappiosta huolimatta hyvän pelin. Muuten joukkueesta voisi nostaa esiin sen, että tuo pitkään hyvin toiminut kolmonen rikottiin Erikssonin siirtyessä Sedineiden ketjuun.

  Sedineilta yritetään saada nyt jotain irti hyökkäyspäässä. Daniel Sedinilla on nyt yksi maali 14 viime peliin ja Henrikilla kaksi maalia viimeisiin 16 peliin. Joukkue voitti kuusi peliä ennen tuota Flames-tappiota, mutta ykkösen tehoilla nuo voitot eivät tulleet. Tällä kaudella ainakin tähän saakka Canucksissa onkin nähty hyökkäyspään vallanvaihto Horvatin ja Bärtschin noustessa eturiviin. Sedinit saavat edelleen eniten hyökkäyspään aloituksia ja ylivoimaa, joten sitä toivoisi myös enemmän onnistumisia.

  ***

  Boeserin paluu jäille viikonloppuna oli tehokas. Kahteen peliin viisi (3+2) pistettä. Eipä tuo ranne näytä lainkaan haittaavan hänen tehojaan.

  Juolevi antoi puolestaan yhden syötön tuossa viikonlopun toisessa pelissä, missä London hävisi vieraissa Mississaugalle 4-1 lukemin. Tilastoissa puolustajalle harvinaiset 11 laukausta kohti maalia. Täältä voi katsoa tuota peliä Juolevin osalta.
   
 12. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Laitetaan vielä jatkoksi tuolle edellisen viestin lyhyelle prospectipäivitykselle kuin unohtui...

  Adam Gaudette (kesän 2015 viidennen kierroksen varaus) pelaa toista kauttaan yliopiston puolella ja on tehnyt varsin tehokasta jälkeä Northeasternin yliopistossa:

  2015-16: 41 peliä, 12+18=30 pistettä
  2016-17: 19 peliä, 10+20=30 pistettä

  Eli hän on samoissa pisteissä jo nyt kuin viime kauden jälkeen tuolloin yli puolet enemmän pelejä pelanneena. Jo viime kauden tulokaskausi oli häneltä harvinaisen hyvä Canucksin prospectimittarilla yliopistotulokkaana ja nyt kehitystä näyttäisi jälleen tulleen ainakin pisteiden valossa. Tuo Gaudetten pistemäärä on sikälikin kovaa luokkaa, että hän on viimeisten 10 vuoden aikana vasta viides yliopistossa toista kauttaan pelaava pelaaja, jolla on yli 1.4 pistettä pelissä.

  Noista viidestä Johnny Gaudreau teki toisella yliopistokaudellaan 1.46 pistettä pelissä kun Gaudettella on tällä hetkellä 1.58 pistettä pelissä. Tuskin Gaudettesta mitään Gaudreauta tulee (en ole nähnyt Gaudettelta yhtään kokonaista peliä), mutta ainakin tilastojen mukaan hän on kehittymässä tuolla hyvää tietä. Hän on itse asiassa paremmassa piste/peli -tilastossa kuin samana kesänä ykköskierroksella varattu Boeser (15 peliä, 21 pistettä), mutta Boeser pelaa kovemmassa yliopistosarjassa ja nuo hänen tilastonsa vähän valehtelevat hänen pelattuaan loukkaantuneena useamman pelin ennen luovuttamistaan leikkauspöydän suhteen.

  Canucksin yliopistopuolen scouttaus toimii kyllä Judd Brackettin johdolla tällä hetkellä paremmin kuin ehkä koskaan. Demko ja Boeser ovat saaneet mukaan nyt Gaudetten ja ei yllättäisi jos William Lockwood liittyisi tuohon ryhmään vielä tämän kauden aikana.
   
 13. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Chris Tanev matkustaa Nashvilleen ja on harjoitellut jo joukkueen mukana. Ben Hutton jää tältä reissulta pois ja Desjardinsin sanojen mukaan on "out for a bit", joten toivottavasti kädessä ei mitään vakavaa ole.

  Aivotärähdyksestä kärsivä Philip Larsen on jo käynyt omatoimisesti jäällä, mutta ei vielä ole joukkueen kanssa käynyt jäällä, joten alkaa Larsenkin olemaan pian pelikuntoinen.
   
 14. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 15. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Täytyy vain toivoa, että noita pickejä ei tosiaan myytäisi. Minua ei haittaa, vaikka yksi tai kaksi pickiä sen sijaan hankittaisiin, mutta taitaa olla turha haave..

  Ihan lyhyenä katsauksena voisi pari sanaa sanoa;

  Canucks jatkoi jälkimmäisen Flames-tappion mainingeissa myös vieraspeleissä Nashvillessa ja Philadelphiassa. Kummatkin pelit menivät jatkoajalle ja lopulta kotijoukkueet käänsivät pelit siellä - Flyers vasta rankuilla. Ihan hyvää vieraspelaamista joukkueelta kuitenkin ja kummassakin pelissä oli mahdollisuudet voittoihin.

  Tanev palasi jäille, mutta tuo alkukauden kakkospari Gudbranson - Hutton on nyt sivussa. Maalilla Miller pelasi nuo molemmat kaksi viimeistä vieraspeliä ja ihan hyvin pelasikin, vaikka tuossa jälkimmäisessä pelissä neljä maalia menikin 65 minuuttiin. Hyökkäyksestä voisi nostaa esiin Granlundin, joka teki Flyersia vastaan kaksi maalia ja kasvatti kauden maalimääräänsä jo 11 osumaan. Tällä hetkellä hän olisi menossa 21 maalin kauteen jos tuo tahti säilyy loppuun saakka.

  Kolme peräkkäistä vierastappiota joukkueella tällä hetkellä takana, vaikka kaksi pistettä noista kolmesta pelistä onkin tullut ja peli on ollut ihan hyvää etenkin kun ottaa huomioon nuo alakerran jatkuvan loukkaantumistilanteen. Seuraavat kolme peliä pelataan kotona, kun vastaan tulevat New Jersey, Nashville ja Florida.

  ***

  Bo Horvat valittiin Vancouverista tähdistöpeliin ja tuo valinta osui kyllä oikeaan pelaajaan. Horvat on ollut joukkueen paras pelaaja tällä kaudella ja johtaa sekä pisteissä että maaleissa joukkueen tilastoja. Hänellä on eniten tasakenttäpisteitä ja toisaalta hyökkäyksen eniten alivoimakuormaa. Viimeisiin 15 peliin hän on tehnyt 5+9=14 pistettä. Juuri tällä hetkellä hän näyttää paitsi tulevaisuuden ykkössentteriltä, mutta myös jo nykyhetken ykkössentteriltä. Horvat on muuten 21-vuotiaana nuorin Canucksista tähdistöpeliin valittu pelaaja sitten Pavel Buren.

  ***

  Brock Boeser jatkoi viime yönä maalintekoaan yliopiston puolella North Dakotan hävitessä Miamille 6-3. Tällä kertaa maali tuli lämärillä tutun tappavan rannelaukauksen sijaan. Boeserilla on nyt 11 maalia ja 22 pistettä 16 peliin.

  Juolevi antoi kaksi syöttöä Londonin voittaessa Saginawin 5-1. Hänet valittiin pelin kakkostähdeksi. Juolevilla on nyt 7 maalia ja 26 pistettä kauden 29 peliin.
   
 16. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Viihdearvoltaan vähän mitään sanomaton nyhjäyspeli Devilsia vastaan viime yönä ja tuloksena kolmas peräkkäinen tappio jatkoajalla/rankuissa ja neljäs peräkkäinen tappiopeli kaiken kaikkiaan. Eriksson teki pelin avausmaalin ja Devils tasoitti pelin, kun Quinceyn laukaus ohjautui Granlundin mailasta ohi Markströmin. Jatkoajalla Hall ratkaisi pelin vieraille vastahyökkäyksestä.

  Pelin laukaukset menivät tasan 22-22, mikä kertoo pelistä ja kuvastaa ottelun tasaisuutta. Valmentajat kehuivat peliä, mikä sekin kuvastaa iltaa - "tarkan markan peli" saa usein valmennuksen kiittelemään joukkuettaan kurinalaisesta illasta. Näin fanina sitä toivoisi kyllä kuitenkin enemmän viihdearvoa katsomalleen pelille.

  - Henrik Sedin antoi syötön tuohon Erikssonin osumaan. Hän on enää kahden pisteen päässä uran 1000. NHL-pisteestä.

  - Alkukaudella pitkään tehottomuudesta kärsineelle Erikssonille maali oli neljäs viimeisiin 10 peliin ja kauden 10. osuma. Bostonissa hän teki ensimmäisellä kaudellaan viisi maalia ensimmäisiin 30 peliin ja yhteensä Bruinsissa avauskaudellaan tuon 10 maalia. Seuraavilla kausilla tulikin jo 22 ja 30 maalia.

  - Canucksin ylivoima sakkasi jälleen kerran - joukkue on onnistunut tekemään yhden ylivoimamaalin viimeisissä 17 ylivoimissaan. Noilla erikoistilanteilla on usein iso merkitys tasaisissa peleissä ja tuossa joukkue antaa kyllä paljon tasoitusta. Nyt tuossa kolmannen erän ylivoimassa ei saatu aikaan laukaustakaan.

  - Entinen Vancouverin maalivahti Cory Schneider valittiin pelin ykköstähdeksi. Cory on päästänyt taakseen vain 11 maalia viimeisissä seitsemässä pelissä (torjuntaprosentti noissa 93.4%).

  - Canucks on hävinnyt nyt jo neljä peliä peräkkäin, mutta toisaalta joukkue ei ole hävinnyt joulun jälkeen 10 pelissä kuin kerran varsinaisella peliajalla.

  Seuraavaksi pelataan keskiviikkoaamuna Nashvillea vastaan. Olisiko jo aika päästää Rödin tai waiver-hankinta Boucher näyttämään tasonsa? Jälkimmäistä vähän odottelin tuohon Devils-peliin, mutta turhaan.
   
 17. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Onnittelut Henrik Sedinille tämän Jatkoajan keskustelupalstan kautta uran 1000. NHL-pisteestä. Henrikistä tuli NHL:n historiassa 38. pelaaja, joka on tehnyt samassa joukkueessa 1000 pistettä. Vähän erikoinen tilasto, että Henrikin ensimmäinen NHL-piste tuli vuonna 2000 myös Floridaa vastaan.

  Canucks otti Henrikin ja Luca Sbisan maaleilla 2-1 kotivoiton Panthersista. Voitto oli jälleen ansaittu, vaikka Luongo tuota yritti hyvin estää entisessä kotihallissaan. Juuri tällä hetkellä joukkue vaikuttaa ongelmistaan huolimatta etenkin kotona vähän turhan hyvältä ollakseen tankkaamistilassa (mikä kuitenkin pidemmän päälle olisi ehkä eduksi), mutta ei tästä tämän hetken kunnosta voi olla fanina pettynytkään synkän viime kauden jälkeen.

  Joulun jälkeen joukkueen saldo on 8-1-3 ja koko kaudella saldo on 12-2-4 kun Edler ja Tanev ovat olleet mukana. Sedinit ovat löytäneet viime aikoina toisensa alkukautta paremmin ja Horvatin ketju toimii edelleen myös hyvin, vaikka BoHo kolmessa viime pelissä onkin jäänyt pisteittä. Floridaakin vastaan Horvat oli kuitenkin ehkä näkyvin hyökkäyspään pelaaja, vaikka tehot Sednien aikana tulivatkin.

  Koko puolustus on pelannut nyt myös hyvin, vaikka kakkospari puuttuu riveistä. Edler ja Tanev tuolla erottuvat, mutta Tryamkin näyttää myös ottavan askeleita eteenpäin koko ajan ja Stecher jatkaa edelleen hyvää kiekollista peliään. Maalilla Miller on ollut viime aikoina erittäin hyvä - toivottavasti tuossa osattaisiin nyt mennä oikein ja annettaisiin vastuuta myös Markströmille, ettei veteraanille tulisi jälleen väsy puseroon.

  Viimeisistä 10 pelistä Markström on pelannut kolme peliä. Hänelle tuli tuo joukkueen ainoa varsinaisen peliajan tappio viimeisten 12 pelin sisään ja Miller pelaa juuri nyt kauden parasta peliään, mutta kokonaisuutena Markström on pelannut tasolla, jolla tuota vastuuta uskaltaisi antaa viime aikoja enemmän. Toki ymmärrän myös tuon kuumalla maalivahdilla menemisen. Kun Millerilla joukkueen saldo on ollut joulun jälkeen 7-0-2, vaikea tuossa on maalivahtia poiskaan ottaa.

  Seuraavaksi sitten vieraisiin ja Chicagoon. Ei välttämättä ihan helpoin paikka pelata etenkään kokemattomalla alakerralla ja heikolla ylivoimalla. Blackhawksin kotisaldo on 17-5-4, kun Canucksin vierassaldo on 5-13-3. Tuosta pelistä en pisteitä jää odottamaan, mutta toivottavasti joukkue pystyisi pelaamaan kuitenkin hyvää kiekkoa.
   
 18. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Tuossa oikeastaan ne ottelun tärkeimmät pointit omasta mielestä. Henkka sai tosiaan tonnin täyteen ja harvoin maalivahti käy onnittelemassa vastustajaa hänen taakseen tehdystä maalista, mutta Luongo antoi reilusti onnittelut Henkalle. On tuo vaan huikea kaveri - siis Luongosta nyt kyse. Vähän harmittaa edelleen tuo kohtelu miten hänet savustettiin ulos Vancouverista. Onneksi taso on edelleen pysynyt korkealla ja taitaa olla nyt Floridan tärkein pelaaja tällä hetkellä.

  Daniel sitten vähemmän yllättäen syötti tuon Henrikin juhlamaalin. Lopussa Daniel olisi voinut itse laittaa tyhjiin Henkan syötöstä, mutta sijoitti sitten kiekon tolppaan. Daniel on 32 pisteen päässä tonnista, joten tekee tiukkaa saada se tämän kauden aikana täyteen. Tosin jos haluaisi päästä veljensä tehotahtiin niin seuraavan 23 pelin aikana pitäisi tuo 32 pistettä tehdä. Selkeästi on veljeksissä eroa.

  Horvatin osalta vähän jännitti niskaan osuneen lämärin jälkeen, mutta palasi peliin ja toivotaan ettei tuosta myöhemminkään saikkua tule. Hyvä peli tosiaan häneltä vaikka nyt tehojen suhteen onkin ollut hiljaisempaa. Tosin kun katsoo noita Vancouverin maalimääriä viime aikoina niin eipä tuo hiljaisempi jakso yhtään yllätä - 2-1-1-4-1-1. Viimeiseen kuuteen peliin on siis neljä kertaa jääty yhteen maaliin. Siihen nähden vain tuo yksi pisteetön ottelu (noista kuudesta) on kyllä loistava suoritus.

  Tällä hetkellä ollaan pisteen päässä playoff-paikasta. Menee siis jälleen kerran vaikeaksi, mutta toivottavasti nyt Benning tietää mitä tekee trade deadlinella. Vaikka oltaisiin playoffeihin menossa tai tiukasti kamppailtaisiin siitä niin siitä huolimatta tuolta pitäisi UFA:t myydä - varsinkin jos Miller pelaa tuolla tasolla. Tai no ei tuolla oikeastaan muita myytäviä olekaan kuin Miller. Tiedä sitten onko edes montaa joukkuetta, jotka kaipaisivat maalivahtia ja joilla olisi mahdollisuuksia tuo korkea caphit ottaa. Ehkä joku Kings jos ei Quick toivukaan odotetusti.
   
 19. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Ihan hyvä vieraspeli Chicagossa nähtiin, vaikka tappio tulikin. Canucks rimpuili Läntisen konferenssin parasta kotijoukkuetta vastaan tasoissa vielä 80 sekuntia ennen loppua, mutta kiekko pomppi nyt lopussa Chicagolle. Kirvelevä tappio kun pystyttiin nousemaan kahden maalin takaa tasoihin, kunnes sitten Toews onnistui jälleen kerran Canucksia vastaan.

  Millerille tappio näytti ottavan harvinaisen koville; "It’s really a kick in the teeth to come all the way back and lose on a fairly flukey kind of play. We got ourselves back in the game in the second and I think we carried it into the third."

  Ja hallin jäästä Miller totesi samalla vauhtiin päästyään; "That was the first flat puck all night — the ice is the worst ice I’ve seen in my career. It was terrible and they’ve got to do something about it. There were times when we tried to make plays that we should have went up the wall because it was just the safest option."

  Kummallakin joukkueella oli pelissä useita paikkoja tehdä maali tai pari lisää, mutta nyt kiekko ei muuten pomppinut. Canucksin puoleltakin Skillella ja Sutterilla nähtiin tolpat sekä Daniel Sedinilta avauserässä puolittainen läpiajo. Chicagollakin oli useampia tilanteita kääntää peliä jo aikaisemmin ja mm. Panikilla oli tolppa.

  Positiivista pelissä oli nuorten Stecherin ja Horvatin onnistumiset maalinteossa, ylivoiman onnistuminen viimein maalinteossa sekä tuo joukkueen taisteluilme ja nousu takaa vielä tasoihin. Tällä kaudella joukkue ei ole luovuttanut ja noita nousuja ollaan nähty jo useampia. Loppu oli tietysti negatiivisin asia illassa ja lisäksi pientä huolta herättää nyt Edlerin tilanne. Gudbransonin, Huttonin ja Larsenin loukkaantumiset riittäisivät nyt tässä vaiheessa jo puolustuksessa, eikä uusia sairauslistalaisia tarvittaisi.
   
 20. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Eipä ole tullut pariin viikkoon tullut pelejä katsottua ollenkaan, lähinnä vaan koosteita tullut katsottua. 4 ottelun häviöputki päällä, mutta ei nuo vastuksetkaan ole olleet helpoimmasta päästä poislukien Arizona.

  Columbuksessa vedetään ilmeisesti näillä ketjuilla:
  Sedin-Sedin-Granlund
  Burrows-Horvat-Hansen
  Megna-Sutter-Eriksson
  Skille-Chaput-Boucher

  Edler-Stecher
  Sbisa-Tanev
  Hutton-Tryamkin

  Desjardins yrittää saada Sedineitä hereille ja Granlund siis ykkösen laidalle. Henrik on saanut viimeiseen viiteen peliin huimat 0+1 kasaan, Danielilla 0+2 viiteen koitokseen.

  Sven Baertschi sai Nashville pelissä aivotärähdyksen, kun McLeod ajeli suoraan päähän. Joten siitä pitkä saikku luvassa. Reid Boucher nousee siis pelaavaan kokoonpanoon nelosen laidalle.
   
 21. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Olipa taas melkoinen selviytymistaistelu Flamesia vastaan. Miller oli taas kerran huikea torjuen 35 laukausta ja saa kyllä miestä kiitellä kahdesta pisteestä. Edlerin hyrrämaalilla Vancouver pystyi pitämään johtonsa ihan pelin loppupuolelle asti, kunnes Giordano heitti kiekon maalille ja tolpan kautta taisi upota. Danielilta loistava passi jatkoajalla ja Tanev sai iskeä kauden ensimmäisen maalinsa.

  Skille pelasi ottelussa vain 4:47min kunnes joutui jättämään pelin jonkunlaisten nivusvaivojen vuoksi kesken, toivottavasti ei pitkää saikkua tule, kun on kuitenkin hyvä energinen lisä Canucksien peliin.

  Tuli tuossa aika tarkasti seurattua Erikssonia ja tuntuu että ei kaikki ihan kunnossa ole, paljon helppoja kiekonmenetyksiä, jalat eivät tunnu liikkuvan ollenkaan, ei mene tilanteisiin kunnolla ja kokoajan pelin ulkopuolella. Mahtaako olla jotain loukkaantumista vai eikö vain nappaa?

  Ensiyönä back-to-back peli Philadelphiaa vastaan ja ei tuostakaan helppo peli ole tulossa. Desjardinsin mukaan Miller saattaa aloittaa Flyersia vastaan, joten saa nähdä jatkuuko Millerin godmode.
   
 22. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Olipahan muuten melkoinen pelin aloitus tuossa Flames-pelissä. Canucks ei saanut aikaan laukaustakaan ennen kuin tuo Edlerin keskialueen propellikiekko yllätti Elliottin erän 12 minuutilla. Tuon lahjamaalin jälkeen Canucks oli erän lopussa ahkerampi laukoja ja olisi ansainnut toisenkin maalin, mutta tuomari vihelsi pelin heti poikki kun kiekko tuli kohti Elliottia. Horvatille tuo olisi ollut maali neljässä pelissä peräkkäin.

  Johtoasemassa kävi avauserän jälkeen ennenkin nähty tilanne, jossa oltiin liikaa köysissä johtoa turvaamassa. Kolmannen erän laukaukset menivät Flamesille peräti 18-2 ja siinä mielessä heidän tasoituksensa oli täysin ansaittu. Vaikka tuo tasoitus oli myös maalivahdin imaisu (ilmeisesti Miler ei nähnyt kiekkoa?), Miller pelasi muuten erittäin hyvän pelin. Hän on pelannut nyt tällä kaudella parasta kiekkoaan nykyisen sopimuksensa aikana.

  Jatkoilla Tanevin nousemista ratkaisijaksi ei olisi ihan ensimmäiseksi pystynyt odottamaan. Loukkaantumisen vuoksi rikkonainen kausi, mutta menihän tuohon avausmaaliin pitkä aika. Varmasti sitäkin maukkaampi osuma, että oli samalla jatkoajan voittomaali yhdestä verivihollisista. Tanevilla on kyllä kykyjä nousta ratkaisuhetkillä esiin. Hänellä on uralla 15 maalia, joista viisi on voittomaalia ja kolme jatkoajan voittomaalia.

  ***

  Pian koittaa siirtojen takaraja ja tuo on monelle Canucks-fanille vähän kauhun sekaisia ajatuksia herättävä tapahtuma. Ainakin tähän saakka Benningin toiminta siirtojen takarajalla on aiheuttanut hämmennystä. Vaikka hänen tekemät kaupat siirtojen takarajalla eivät huonoja olekaan olleet, lähinnä hämmennystä herättää suunta mihin hän tätä joukkuetta aikoo viedä. Onko Canucks ostaja vai myyjä? Viime kauden lopulla nähty toiminta ei tuosta kertonut ollenkaan ja tänä vuonna ainakin merkit ovat sellaiset että ehkä olisi parempi jos Benning pysyisi kotona ja sulkisi puhelimensa.

  TSN:n 1040 kysyttiin Benningilta; "Would you agree that it is still a seller’s market?" Kysymyksen jälkeen jättifirman toimitusjohtaja mietti jonkin aikaa ja totesi sitten; "Well, the problem is there’s not a lot of teams selling right now.” Benning ei näköjään edes tiedä mitkä ovat myyjien markkinat ja mitkä ostajan markkinat. Benning kertoi että seuraa joukkuetta siirtojen takarajalle ja päättää sitten kysyykö pelaajilta lupaa kaupoille vai ei. Eli kauden aikaisemmat noin 60 peliä eivät vielä kerro hänelle missä seura menee.

  Joskus olen sanaton seurajohdon lausuntojen suhteen. Ehkä tässä voi sanoa, että onneksi jenkkien nykyinen presidentti kerää jo niin paljon huomiota lausunnoillaan, että siinä ei jonkun kanadalaisseuran managerin lausunnot enää paina.
   
 23. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Viime yön tappion jälkeen pitäisi Benningille olla aika selvää, että myyjänä sitä PITÄISI olla. Siitä huolimatta pahaa pelkään, että ostajana taas ollaan ja viimeiseen asti yritetään kuroa tuota piste-eroa playoff-viivaan kiinni. Eroa ei toki viimeiseen sijaan ole kuin neljä pistettä, mutta kun välissä on vielä kaksi tiimiä niin on varsin mahdotonta ohittaa Kings, Jets sekä Flames. Vielä kun meidän kuntopuntari on kaikista neljästä tiimistä selvästi heikoin.

  Eli playoffit jää joka tapauksessa väliin ja nyt voisikin olla aikaisena myyjänä jos hinnat tosiaan ovat tällä hetkellä kovia. Turha odottaa viime hetkeen ja todeta taas, että luu jäi käteen. Tosin ihan kauheasti ole myytävää ellei sitten Miller kiinnosta vaikkapa 50% palkanpidätyksellä. Toki tuo osittainen NTC vähän huonontaa asetelmia, mutta luulisi, että Miller tuossa nykyisessä vireessään haluaisi mennä pelaamaan kannusta.

  Hansen on toinen joka varmasti kiinnostaa, mutta itse en häntä kyllä myisi. Myöskään Burrowsista en luopuisi ainakaan pienellä korvauksella. Jos ei tule hyvää tarjousta niin ennemmin sitten koko ura Vancouverissa (jos lopettaa) tai ehkä jopa edullinen jatkosoppari (1-2 vuotta) voisi tulla vielä kyseeseen. Ennemmin harkitsisin esim Bärtschin myyntiä jos tarjous olisi riittävän hyvä. Toki tuossakin tapauksessa Bärtschin aivotärähdys vaikeuttaa kauppoja.

  Pakiston osalta Sbisa tuskin edelleenkään kelpaa kenellekään tuolla sopimuksella, mutta Larsen voisi johonkin kelvata vähäisellä korvauksella. Muuten pelaajistossa ei olekaan sitten myytävää ellei tehdä isompaa kauppaa esim Edleristä. Edler ei ole viime vuosina juuri ehjiä kausia saanut pelata ja ikääkin tulee keväällä 31-vuotta mittariin, joten nyt voisi olla oikea aika päästää hänestä irti ja ottaa hyöty myyjän markkinoista.
   
 24. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Näin sen pitäisi olla, vaikka tuskin tuo näin tulee menemään.

  Canucksilla olisi ollut vielä jokin aika sitten ihan realistiset mahdollisuudet playoffeihin, mutta joukkue vähän romahteli runkosarjan tärkeimmillä hetkillä. Mistään suuresta pelllisestä romahduksesta ei toki ollut kyse, mutta tasaisia pelejä hävittiin syystä tai toisesta joka tapauksessa. Joukkueen nuoret puolustajat, maalivahdit ja hyökkäyksen syvyys on toiminut, mutta ongelmia on ollut kärjen tehoissa.

  Ruotsalaiskolmikko 2xSedin&Eriksson on iskenyt 13 viime peliin kolme maalia nyt runkosarjan tärkeimmillä hetkillä. Ja tuo on kyllä surullisen vähän kun vastustajila usein kärki on ollut ratkaisevassa roolissa. Tulevaisuuden kannalta tärkeä asia saada onnistumisia muulta kuin yli 20 miljoonaa maksavalta kokeneelta kärjeltä, mutta ilman toimivaa ykköstä on vaikea odottaa joukkueen roikkuvan playoff-kisassa mukana.

  Eli playoffit jäävät tänäkin vuonna väliin ja myyjän asemassa sitä pitäisi olla. En tiedä onko seura sitä, mutta mikäli on, niin ehkä minä nyt ensimmäistä kertaa voisin harkita jopa Hansenin myyntiä. Elintärkeä hyökkääjä joukkueelle ja pelaa vielä hyvällä sopimuksella, mutta hänestä voisi saada nyt kohtalaisen hyvän korvauksen josta voisi olla hyötyä sitten siinä vaiheessa kun toivottavasti uusi runko on joukkueen avainpaikoilla. Miller ja Burrows kuuluvat myös tuolle listalle, joskin etenkin Burrowsia toivoisin vielä ensi kaudeksi takaisin.
   
 25. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ehkä tänä vuonna jotain tapahtuukin, kun sekä Hansen että Miller myönsivät, että ovat omat listansa toimittaneet joukkueista mihin suostuvat siirtymään. Kummallakin on varsin suppea lista (5/8 joukkuetta), mutta varsinkin Hansenille löytyy kyllä koti 8 joukkueen joukosta jos niin halutaan. Ja maksu pitäisi olla hyvä, kun caphit on alhainen ja soppari jatkuu vielä seuraavallekin kaudelle.

  Miller onkin vaikeampi tapaus. Onko noissa viidessä joukkueessa yhtään sellaista joukkuetta mikä tarvitsisi maalivahtia? Ilmeisesti listalla on Anaheim, Los Angeles ja San Jose, mutta ei taida noista oikein millään olla tarvetta Millerille. Quick juuri palasi ja Gibsonin pitäisi palata kohta. Ehkä Jonesin taakse ja tuomaan kokemusta playoffeista? Tai sitten jos Gibsonille halutaan parempi kakkonen kuin Bernier? Noiden lisäksi listalla on sitten kaksi muuta tiimiä, mutta niistä ei ole oikein tietoa tihkunut.