Mainos

Vancouver Canucks 2013–2014

  • 102 124
  • 336

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mahdolliseen Keslerin kauppaan sen verran, että olin yllättänyt, kun Kesler ei huhuista huolimatta siirtynytkään pois. Ilmassa oli huhuja meille päin tulevista pelaajista ja Keslerin huhuttiin haluavan siirtoa, joten pidin tätä melkein varmana liikkeenä. Pitää kuitenkin muistaa se, että yksikään toimittaja ei tiedä asioistä täysin oikeaa ja tarkkaa kuvaa, vaikka he ammattinsa puolesta tietysti niin esittävätkin.

Ilmeisesti tällä kerralla Gillis koki, että Vancouveriin päin ei olisi tulossa riittävää vastinetta? En tiedä onnistuiko vai epäonnistuiko Gillis tuossa asiassa, jos ei lähtenyt myymään monta vuotta joukkueen arvokkaimpana pelaajana ollutta Kesleria kaupassa joka ei häntä tyydyttänyt?

Hyvä juttu Anaheimin yrityksestä hankkia Kesler. Jos voi Gillistä arvostella niin myös Murray saa oman osansa.

Ducks' offer for Kesler not enough to persuade Canucks - The Orange County Register

Gillisin vaatimukset oli ainakin lehdistön tiedossa, tiedä sitten olivatko ne oikeita. Joka tapauksessa Murrayn yllätti se, että Gillis halusi rosteripelaajan ja sitä rosteripelaajaa hän ei halunnut kaupata. Siitä huolimatta Murray oli niin luottavainen Keslerin hankintaan ettei panostanut muiden pelaajien suhteen. Toisin sanoen tuo Anaheimin tarjous on pitänyt olla todella kova. Luokkaa Etem, Vatanen ja pari-kolme kärkikierrosta. Anaheimilla on kuusi varausta kahdelle ensimmäiselle kierrokselle kahteen seuraavaan draftiin, joten noilla Murray varmasti yritti Gillisin vakuuttaa. Sinänsä ihan hyvä, että Gillisillä oli tarkka suunnitelma kun nuo varausvuorot ovat aina arvoituksia, kun taas NHL/AHL-pelaajista tietää sentään jonkin verran.

Mutta tuosta jutusta saa varsin hyvän kuvan tuosta kaupanteon vaikeudesta. Vaikka olet valmis maksamaan todella kovan maksun niin sillä ei ole väliä, jos et pysty tarjoamaan sitä mitä toinen hakee. Tällä kertaa avainasemassa taisi olla se nuori huippuhyökkääjä tyyliin Schenn ja sitä ei Anaheim pystynyt tarjoamaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mutta tuosta jutusta saa varsin hyvän kuvan tuosta kaupanteon vaikeudesta. Vaikka olet valmis maksamaan todella kovan maksun niin sillä ei ole väliä, jos et pysty tarjoamaan sitä mitä toinen hakee. Tällä kertaa avainasemassa taisi olla se nuori huippuhyökkääjä tyyliin Schenn ja sitä ei Anaheim pystynyt tarjoamaan.
Noinhan se menee, palasten pitää osua molemmilla joukkueilla paikoilleen että kauppaan päästäisiin. En itse laske Hockey Newsin Boylen tavoin Gillista siirtotakarajan epäonnistujaksi sen vuoksi, ettei hän saanut haluamaansa kauppaa Keslerista (Luongon kaupasta mielipiteet jakaantuvat paljon). Eiköhän tuota "negative storylinea" ole jo ihan riittävästi ollut muutenkin ja joukkueen mahdollisuudet playoffeihin ovat hyvin pienet - kylmästi laskettuna olisi jopa parempi jos Canucks häviäisi nyt kaikki pelinsä ja saisi paremman vuoron kesällä, vaikken sitä toivokaan. Joukkueen johdossakaan ei ilmeisesti kuitenkaan vielä luovutettu kun pelaajat pidettiin syvyyspakki (tai oikeastaan syvyyshyökkääjä) Diazia lukuun ottamatta.

Diazista muuten sen verran, että tuo kesän 2015 viidennen kierroksen varausvuoro saatiin oikeastaan ilmaiseksi:

waiver (Weise) -> Diaz -> 5:th'15.

Weise tuli waivereista juuri Rangersista, josta nyt sitten otettiin tuo viidennen kierroksen varausvuoro Diazin kaupassa. Hyvä esimerkki ainakin siitä, miten voi hyödyntää waivereita. Tuosta vielä hyvällä tuurilla varataan esimerkiksi uusi Bieksa (2001, 5. kierroksen varaus) tai Corrado (2011, 5.).

Dallas-peli on elintärkeä, sillä tappiolla voidaan jo melkein haudata ne ihan viimeisetkin toivonrippeet tämän kauden playoff-paikasta jos niitä vielä joku pitää yllä. Canucks lähtee peliin ilman Daniel Sedinia, Brad Richardsonia sekä pitkäaikaispotilaita Andrew Albertsia ja Mike Santorellia. Dallas on ilmeisesti terve. Lehtonen pelaa Starsin maalilla. Pelin mielenkiintoisin pelaaja näin Canucks-lasien takaa on uusi hyökkääjähankinta Shawn Matthias, joka aloittanee Richardsonin paikalla kolmosketjun keskellä.

Matthias on mielenkiintoinen pelaaja, sillä hänellä on kokoa, taitavat kädet, hyvä liike, hän pelaa molempiin suuntiin eikä ikääkään ole vielä mitenkään mahdottomasti. Epätasaisuus on joidenkin Panthers-fanien mukaan kuitenkin vaivannut, mutta pääosin jokainen Matthiasta koskeva kirjoitus on ollut positiivinen. Katsotaan miten hän pääsee Vancouverissa peliin kiinni, lahjoja on nähtyä parempaan. Siirtouutinen vaikutti ainakin tulleen hänelle positiivisena, ainakin mitä tulee miehen radiohaastatteluun kaupan jälkeen. Matthiaksen veli asuu Vancouverissa, joten hän pääsee nyt ainakin veljeään lähemmäksi.

Pari Matthiaksen maalivideota:

Alivoimamaali viime vuoden maaliskuulta

Maali Torontoa vastaan noin vuosi sitten

Maali Winnipegia vastaan myös noin vuosi sitten
 

Abdel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Osaako joku Canucksia enemmän seurannut kertoa mahdollisesti suurimman syyn Sedinien taantumiselle? Kummallakin menossa selkeästi heikoin kausi pisteiden valossa moneen vuoteen. Kuinka paljon valmentajan vaihtumisella on ollut vaikutusta jne..
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Kaikkien aikojen paras Vancouverin maalivahti on poissa. /… / Faneille Luongo oli ehkä kaikkien aikojen suosituin yksilöurheilija kaupungissa - uskon, että hän oli suositumpi kuin Pavel Bure aikanaan.
Luongo oli kiistatta yhden aikakauden ikoneita joukkueessa. Suosion vertaaminen Bureen kertoo Luongon vaikutuksesta paljon. Maailma on kyllä Buren aikakaudesta jo sen verran muuttunut, etten itse välttämättä lähtisi heidän suosiotaan laittamaan järjestykseen, mielenkiintoinen vertailu kuitenkin. Jos ajatellaan kuinka Buren valovoima muutti mielikuvan Canucksista, Luongossa oli jotain samaa, hän muutti mielikuvan Canucksin maalivahtipelistä niin radikaalisti, etten tiedä pystyykö sitä nuorempi polvi ihan täysin käsittämäänkään.

Siinä missä Bure aiheutti yliluonnollista hysteriaa, Luongo on sosiaalisen median aikakaudella saanut fanit taakseen tuomalla esiin lähinnä inhimillistä puoltaan, persoonallisella tavalla, tämän päivän keinovalikoimalla, loistavalla tilanne- ja huumorintajulla höystettynä. On mielenkiintoinen ilmiö, että Luongo on uransa ehkä vaikeimman jakson aikana noussut tavallaan suosionsa huipulle. Hänen asennoitumisensa vaikeuksien ja osittaisen syrjäyttämisensä jälkeen on inspiroinut monia suhtautumaan omiin vaikeisiin elämäntilanteisiinsa (tässä CTVNewsin jutussa yksi esimerkki). Luongo on esikuvana hyvin erilainen kuin mystinen Bure, hienoja hahmoja molemmat.

Lähtökohtaisesti Luongon harteilla on jatkuvasti ollut aivan erilaiset paineet kuin Burella. Buresta oltiin kuultu tarinoita, toiveet olivat korkealla, mutta kukaan ei oikein todella tiennyt mitä odottaa, ennen kuin leuat putosivat lattiaan miehen debyyttiottelussa. Vielä kun joukkue, jolta ei oltu totuttu odottamaan mitään, alkoi menestyä, positiivisten yllätysten kierre tempaisi mukanaan. Burella ei kuitenkaan ollut joukkueessa sellaista liiderin roolia, jota Luongolta odotettiin. Uskon Burella olleen toisaalta suurikin merkitys Canucksin joukkue- ja taisteluhenkeen hänen parhaina päivinään, se mitä hän jäällä esitti ei voinut olla vaikuttamatta muihin, mutta jollain tasolla Burella oli aina vapaus vetäytyä ihmelapsen rooliinsa, häneltä ei odotettukaan perinteistä johtajuutta siinä määrin kuin joukkueen muilta johtavilta pelaajilta.

Luongon lähtökohdat poikkesivat Buren vastaavista ratkaisevasti. Kaikki olivat jo nähneet kuinka hyvin hän oli NHL:ssä pelannut, hänen piti tulla Vancouveriin ja häivyttää puheet maalivahtien hautuumaasta, johtaa joukkuetta sen kapteenina. Joukkueen menestystä ei otettu enää positiivisena yllätyksenä, sitä vaadittiin. Huippuotteiden jälkeenkin tyytymättömiä riitti aina; ”mitä hän muka oikeasti on voittanut” tuntuu kaikuvan aina jostain maailman tappiin asti, kyllähän Burekin joutui sietämään kovaa myllytystä, mutta hyvin erilaista kuin Luongo.

Maalivahtiosastolla ollaan nyt Luongon jälkeen vieraassa tilanteessa, on täysi kysymysmerkki onko meillä NHL:n ykkösmaalivahdiksi pätevää kaveria porukassa lainkaan, puhumattakaan että heitä olisi kaksi. Siinä missä Schneider sai hioutua Luongon vanavedessä todella pitkään, on jonkun kokemattomista ruotsalaisista nyt otettava härkää sarvista ja oltava valmis. Hyvällä huumorilla saavat toki tukea toisistaan ja kilpailuasetelmakin varmasti motivoi, mutta asetelma on kaikille tällä tasolla uusi. Kokeneempaa liideriä ei ole mukana lainkaan ja vaikka nuorten suhteen ollaankin kärsivällisempiä, kyllä se yleisön paine alkaa niskassa kuumottaa ihan eri tavalla, kun nimeä aletaan illasta toiseen aloittavana maalivahtina kuuluttaa.

--------
Kaudelle taisi tulla sinetti viime yönä. Olympiatauolla analyytikot laskeskelivat, että Canucks tarvitsisi loppukaudesta vähintään 14-4-4 sarjan päästäkseen pudotuspeleihin. Tuosta on nyt kerätty siis 1-1-3, ja täydet pisteet annettu joukkueille sijoilla 8 & 9. Hyvinhän tuo korkean varausvuoron tavoittelu näyttää sujuvan ilman Keslerin ja kumppaneiden treidaamistakin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tulevana yönä vastassa on Calgary ja kummankin osalta peli käytännössä merkityksetön. Vancouver on ollut aivan surkea viimeiset kymmenkunta peliä, Calgary vastaavasti on vahvasti nousussa.

Calgaryn osalta mielenkiintoa lisää maalivahtikaksikko Ortio-Rämö sekä nuorempi Granlund. Vancouverin osalta mielenkiintoa tuo, edes vähän, Nicklas Jensen. AHL:ssä Jensen on ollut mukavassa vireessä ja tehnyt viimeiseen 14 otteluun 9 maalia.

Ketjut tänään (pieni varaus):

Burrows - Sedin - Hansen
Higgins - Kesler - Jensen
Sestito - Matthias - Booth
Archibald - Schroeder - Dalpe
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luongo oli kiistatta yhden aikakauden ikoneita joukkueessa. Suosion vertaaminen Bureen kertoo Luongon vaikutuksesta paljon. Maailma on kyllä Buren aikakaudesta jo sen verran muuttunut, etten itse välttämättä lähtisi heidän suosiotaan laittamaan järjestykseen, mielenkiintoinen vertailu kuitenkin.
Tarkoitukseni oli juuri kertoa tuolla heitolla vain Luongon suosiosta kaupungissa, ei niinkään vertailla noiden kahden pelaajan suosiota analyyttisesti toisiinsa. Selvähän se on, että kun puhutaan kahden täysin eri aikakauden pelaajista, toisen ollessa vielä maalivahti ja toisen laitahyökkääjä, vertailu on mahdotonta. Molemmilla oli aikanaan erittäin iso suosio kaupungissa ja on vain mielipideasia, kumpaa noista kahdesta arvostaa enemmän.

***

Viime yön jälkeen jälkeen Vancouverin mahdollisuudet playoffeihin taitavat olla noin prosentin luokkaa. Canucksilta nähtiin ihan hyvä taistelu kolmannessa erässä, mutta tasoitukseen asti joukkue ei yltänyt. Canucks antoi pelissä hyvin tasoitusta kahdella Ryan Stantonin omalla maalilla (epäonninen ilta usein muuten hyvää peliä pelanneelta syvyyspakilta) ja pelillä toisena peräkkäisenä iltana. Lisäksi sentterikaksikko Keslerin ja Richardssonin puuttumiset näkyvät kahden suunnan pelissä, aloituksissa ja alivoimilla. Toki myös oma iso osuutensa oli tietysti Tampalla, joka pelaa hyvää kiekkoa koko joukkueena.

Lightningin syvyydestä nähtiin hyvä osoitus Teddy Purcellin, Mike Kostkan ja J.T. Brownin ketjulta, joka vei Jordan Schroederin, David Boothin ja Zack Kassianin ketjua aika pahasti. Canucksin kärkiketjut onnistuivat puolestaan ihan hyvin Tampan kärkiketjuja vastaan. Esimerkiksi hienon pelin pelanneen Nicklas Jensenin ollessa kentällä Canucks vei laukaukset 8-3 tasakentin.

Jensenista ja Burrowsista huomaa muutenkin hyvin, mitä itseluottamus pelaajalle tekee. Farmissa pitkään hyvin onnistumisia saanut Jensen oli vaarallinen läpi illan ja loi useitakin maalitilanteita. Jensen oli mielestäni Canucksin paras pelaaja. Burrows on puolestaan tehnyt nyt yhdeksän pistettä viiteen peliin sen jälkeen kun sai nimensä ylipäänsä pistetilastoon. Huonon itseluottamuksen ilmentymä on puolestaan esimerkiksi Alex Edler, jonka peli on tuskaista ottelusta toiseen.

Loppukauden Canucks läpsyttelee loppuun ja sen jälkeen on uusien kuvioiden aika. Nyt voisi toivoa joidenkin nuorten saavan normaalia enemmän mahdollisuuksia ylhäällä, kun käytännössä ei ole enää panoksia olemassa (vaikka minimaalisen pieni teoreettinen mahdollisuus vielä onkin).
 

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Hieman tässä alkaa jo toivoa että loppukausi vedettäisiin niin vähillä pisteillä kun mahdollista, draftipaikka on nyt #11 ja kutospikkiin asti olisi mahdollista valahtaa. Sunnuntain Fluurida pelissä jo vähän harmittelin sinänsä hienoa nousua tasatilanteeseen. Toki henkisesti oli mukava saada moraalinen voitto Läck-Luongo -ottelusta.

Joka tapauksessa Jenseniä, Archibaldia ja muita vaan kehiin. Eipä Utican kausikaan nyt erityisen hyvin näytä menneen (27-27-7). Toisaalta yhä kehittyville nuorille maalivahdeille tämän kevään häviämisen ilmapiiri tuskin kovin hyvää tekee. Onneksi ei tarvitse montaa peliä tätä enää kestää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieman tässä alkaa jo toivoa että loppukausi vedettäisiin niin vähillä pisteillä kun mahdollista, draftipaikka on nyt #11 ja kutospikkiin asti olisi mahdollista valahtaa.
Näinhan se on, että vaikka joka pelistä toivoisi voittoa, tappiokaan ei nyt enää tässä vaiheessa kovasti harmita tuon paremman varauksen toivossa. Omana varaustoiveenani (tietämättä tuota Canucksin numeroa) on tässä vaiheessa Red Deerin puolustaja Haydn Fleury, joka oli tsn:n tammikuun listalla kuudentena (eli Fleuryyn yltääkseen Vancouverin pitäisi vielä todennäköisesti pudota). Runkosarjassa Fleury teki 70 pelissä 46 pistettä ja sai tehosaldon +15, kun se useammilla muilla Red Deerin pelaajilla oli nollan paikkeilla. WHL:n sivut listaavat saskatoonilaispakin 6'3, 198 kokoiseksi ja hänellä on lahjoja kehittyä arvokkaaksi kahden suunnan puolustajaksi NHL:ssä.
 

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Fleury onkin mukavasti laitettu monissa rankingeissa sinne sijoille 7-12, joten ei tuo mahdoton unelma ole. Vähän isomman profiilin nuoria hyökkääjiä on tässä jo kerätty (Horvat, Shinkaruk, Jensen, varauksella jopa Schroeder) mutta vastaavan tason pakkilupausta ei organisaatiossa ole nähty sitten Luc Bourdonin. Tämä vuosi ei ennakkoon tunnu huikeaa pakkitulvaa tuovan, mutta juuri Fleury olisi se Ekbladista seuraava. Samoilla sijoilla olevat hyökkääjät (esim. Perlini, McCann, Nylander, Virtanen) tuntuvat olevan lupauksina semmoista mukavaa Horvat-tasoa kysymysmerkeillä varustettuina, näin perusvahvan teksti-tv -skouttauksen perusteella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hockeys Future listasi Vancouverin parhaat prospectit järjestykseen. Listassa ei ole isoja yllätyksiä etenkään kärjen osalta, mutta veikkaan Ben Huttonin ja Cole Casselsin nousevan vielä noista nykyisistä sijoituksista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin kausi jatkuu "hienosti".. Puolustaja Chris Tanev - joka jätti pelin Tampaa vastaa lyhyeen ja on ilmeisesti pelannut jo jonkin aikaa loukkaantuneena - on käsivamman vuoksi sivussa luultavasti kauden loppuun saakka. Näin ollen Canucksilta ovat ilmeisesti loppukauden sivussa muiden loukkaantuneiden lisäksi sekä joukkueen hyökkäyksen positiivisin yllätys Mike Santorelli, että nyt myös puolustuksen positiivisin yllätys Tanev.

Lasken Tanevin yllätykseksi siitä syystä, että vaikka nuorta puolustajaa pidettiinkin ennen tätä kautta lahjakkaana ja tulevaisuuden top4 puolustajana, minulle hänen nousunsa kolmosparista lopulta aina ykköspariin saakka ja joukkueen alivoiman avainpelaajien joukkoon kuuluvaksi (pelasi Hamhuisin kanssa Vancouverin eniten alivoimaa) oli silti yllätys. Tanev otti tällä kaudella vakituisen roolin Vancouverin puolustuksessa top4 puolustajana ja hänen kehittymisensä mahdollistaisi nyt yhden veteraanin kauppaamisen.

Tanevin viime kesäinen sopimus (Tanev teki vain vuoden ja 1.5 miljoonan dollarin sopimuksen) on nousemassa hänen kannaltaan varsin hyväksi sopimukseksi. Hän on nyt tulevana kesänä rajoitettu vapaa agentti ja tullee saamaan vähintään tuplat siitä mitä hän tällä kaudella sai. Tanev on mielestäni jo nyt yksi liigan parhaista puolustajista alivoimilla ja hänen roolinsa tulee vain kasvamaan.

Erikoinen tilasto Tanevin alivoimapelaamisesta muistuu mieleen joulukuulta. Tanev oli pelannut siihen mennessä yhteensä 79 minuuttia 4-5 alivoimaa. Ja noiden 79 minuutin sisään Vancouverin maalisaldo yhden miehen alivoimilla oli tasan... Se kertoi toki koko joukkueen onnistumisesta, mutta paljon myös Tanevin alivoimapelistä.

Saa nähdä nostaako Canucks Tanevin loukkaantumisen vuoksi nyt esimerkiksi Corradoa, Anderssonia tai Sauvea ylös. Hamhuis, Garrison, Bieksa, Edler, Stanton ja Weber ovat siellä tällä hetkellä kuuden pakin ryhmässä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Lasken Tanevin yllätykseksi siitä syystä, että vaikka nuorta puolustajaa pidettiinkin ennen tätä kautta lahjakkaana ja tulevaisuuden top4 puolustajana, minulle hänen nousunsa kolmosparista lopulta aina ykköspariin saakka ja joukkueen alivoiman avainpelaajien joukkoon kuuluvaksi (pelasi Hamhuisin kanssa Vancouverin eniten alivoimaa) oli silti yllätys.

Tanev on mielestäni jo nyt yksi liigan parhaista puolustajista alivoimilla ja hänen roolinsa tulee vain kasvamaan.

Erikoinen tilasto Tanevin alivoimapelaamisesta muistuu mieleen joulukuulta. Tanev oli pelannut siihen mennessä yhteensä 79 minuuttia 4-5 alivoimaa. Ja noiden 79 minuutin sisään Vancouverin maalisaldo yhden miehen alivoimilla oli tasan... Se kertoi toki koko joukkueen onnistumisesta, mutta paljon myös Tanevin alivoimapelistä.

Näistä nuckin kanssa hyvinkin pitkälle samaa mieltä, vaikkakin itse nostin aiemmin Tanevin jo hivenen korkeammallekin Vancouverin pakistossa. Puolustavana pakkina Tanev on jo nyt loistava, mutta omasta mielestä hänellä olisi hyökkäyspäähänkin enemmän annettavaa mikäli vain vastuuta varsinkin ylivoimalla lohkeisi.

Vaikka tilastot ovat mitä ovat niin Tanevin tapauksessa ne kertovat myös aika hienosti nuoren pakin onnistumisista.

Vancouverin pakiston +/-
Tanev +12
Hamhuis +9
Stanton +4
Bieksa -2
Weber -5
Garrison -8
Edler -29

Tanev ja Hamhuis erottuvat hyvässä, Edler pahassa. Näin se on hyvin pitkälti ollut kaudenkin aikana, vaikkakin Hamhuis ollut huonompi kuin aiempina kausina. Garrisonin tilasto liian karu otteisiin kentällä nähden.

Pisteet tasakentällisin
Tanev 16
Bieksa 16
Garrison 15
Stanton 15
Hamhuis 14
Edler 9
Weber 4

Tasakentällisin tehdyistä pisteistä huolimatta Tanev ei ole pelannut ylivoimaa käytännössä ollenkaan. Edler (9) ja Garrison (14) pelaavat sen 3 minuuttia per matsi, Hamhuis (3) ja Bieksa (7) 2 minuuttia, Weberkin (3) puolitoista minuuttia. Tanev on sitten pelannut sen 10 sekuntia. Suluissa oli sitten tehopisteet ylivoimalla. Onhan tuo Hamhuisin 3 tehopistettä 142 yv-minuutissa melko heikko saldo. Olisi siellä voinut edes kokeilla Tanevia. Toisaalta toki pakko myöntää, että Tanev on saanut hyvin minuutteja alivoimalla sekä tasakentällisin, joten ehkä ihan järkevää antaa ylivoima-aikaa muille. Vaikka ylivoima onkin ollut luokatonta ja olisi voinut kokeilla jotain uuttakin.

Blokit
Tanev 136
Bieksa 120
Hamhuis 120
Edler 110
Garrison 108
Stanton 69
Weber 27

Kiekon menetykset
Hamhuis 60
Bieksa 49
Garrison 39
Edler 29
Tanev 18
Stanton 16
Weber 9

Tanev siis blokkaa eniten ja menettää kiekkoa vähiten peliaikaan suhteutettuna. Toki voidaan sitten väittää, että kiekolliset pakit menettävät enemmän kiekkoja kuin puolustavat pakit, mutta eikö Tanev ole aika kiekollinen ole jos on tehnyt eniten pisteitä tasakentällisin?

Jos on Tanevin peli näyttänyt omaan silmään hyvältä ja olen hänet nostanut jo pakiston ykköseksi niin eihän näiden tilastojen tsekkauksen myötä voi kuin vahvistaa näkemystä. Pitää toivoa pitkää sopimusta vaikka sillä 3 miljoonalla per kausi. Ja jos oikein pitkä sopimus saadaan niin vaikka 4 miljoonaakin. Ja Edler voidaan vaihtaa kesällä muualle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tilastot kertovat paljon Tanevin vahvasta läpimurtokaudesta ja jossain vaiheessa Tortorellakin sanoi hänen olleen sillä hetkellä joukkueen paras puolustaja. Mitään Tanevilta pois ottamatta pitää muistaa kuitenkin se, että tilastoista ei näe kokonaisuutta ja ainakin valmennus pyrkii peluuttamaan joukkuettaan usein enemmän Hamhuisin, Garrisonin tai Bieksan kautta kuin Tanevin. Tiedä sitten kuinka ammattitaitoinen valmennus meillä on kun joukkuekaan ei pärjää... Ehkä kuitenkin itse vielä luotan siihen, että tuo valmennus näkee ammattilaisina kokonaisuuden esimerkiksi minua paremmin.

Tuosta pelaamisesta johtuen voisi tilastoja lukea kuitenkin myös niin, että Hamhuisilla on paitsi eniten noita menetyksiä, mutta myös selvästi puolustuksen eniten riistoja (60-38) ja Garrison (39-26) sekä Bieksa (49-25) tulevat sen jälkeen. Tanevilla vastaavat luvut ovat 18-17, eli hänellä hyötysuhde on paras, mutta toisaalta hän ei ole kiekon kanssa lähellekään yhtä paljon tekemisissä eikä ole niin aktiivisena kiekollisena pelin sisällä.

Selvähän se on, että enemmän kiekollista vastuuta saavat puolustajat erottuvat myös helpoiten siinä pahassa. Tanev erottuu oikeastaan vain positiivisesti siinä mielessä, että hän on erittäin ahkera blokkaaja ja hän tekee omassa päässä vähän virheitä, mutta koska peliä ei vielä pelata niin paljon hänen kauttaan, hän ei ole myöskään ollut näkyvästi esillä negatiivisesti. Tanevhan on edelleen ennen kaikkea puolustava puolustaja, mutta hänen hyökkäyspeli on koko ajan kehittymässä ja hyvin tulossa esiin. Hän on ottanut nyt sellaisia harppauksia eteenpäin pelaajana, että tulevaisuus voi olla hyvinkin valoisa.

Mielipideasia ketä pitää parhaana puolustajana, mutta minä pidän edelleen kokonaisuutena Hamhuisia ja Garrisonia vähän arvokkaampina. Yhtään en ihmettele kuitenkaan jos joku sijoittaa Tanevin ykköseksi, kyllä hän alkaa olla jo hyvin lähellä sitä asemaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
OHL:n valmentajat äänestivät vuosittaisen äänestyksensä, jossa he valitsivat Itäisestä ja Läntisestä konferenssista kolme parasta pelaajaa eri osa-alueilla. Jokainen OHL-joukkue sai laittaa yhteen kategoriaan vain yhden pelaajan. Vancouverin prospecteista Bo Horvat ja Dane Fox sijoittuivat palkintosijoille seuraavasti:

Most Dangerous in Goal Area:
Western Conference:
1. Dane Fox, Erie Otters (41)
2. Robby Fabbri, Guelph Storm (22)
3. Nikolay Goldobin, Sarnia Sting (14)

Best Shot:
Western Conference:
1. Dane Fox, Erie Otters (34)
2. Kerby Rychel, Guelph Storm (27)
3. Nikolay Goldobin, Sarnia Sting (10)


Best on Face-Offs:
Western Conference:
1. Bo Horvat, London Knights (32) – finished second in voting in 2012-13
2. Brady Vail, Windsor Spitfires (18)
3. Zack Mitchell, Guelph Storm (15)

Best Defensive Forward:
Western Conference:
1. Tyler Gaudet, Sault Ste. Marie Greyhounds (26)
2. Bo Horvat, London Knights (17)
3. Justin Kea, Saginaw Spirit (14)

Horvat olisi varmasti ollut korkealla lisäksi mikäli äänestyksessä olisi "paras clutch -pelaaja" äänestys.

Yleisesti tuosta äänestyksestä voisi poimia sen, että vuotta Horvatia vanhempi Flyers-prospecti Scott Laughton sijoittui hienosti monessa eri kategoriassa kärkisijoille. Tämän kesän varauksista hyökkääjä Sam Bennett sijoittui ykköseksi kolmessa kategoriassa (älykkäin pelaaja, paras pelintekijä, paras mailatekniikka) ja puolustaja Aaron Ekblad voitti peräti neljä äänestystä (paras laukaus, kovin laukaus, paras hyökkäävä puolustaja ja paras puolustava puolustaja). Kesän 2015 kohuttu mahdollinen draftin ykkösvaraus Connor McDavid voitti parhaan pelintekijän, parhaan mailatekniikan ja nopeimman luistelijan kisat omassa konferenssissaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jaa Dane Fox olikin Vancouverin varaus? Tuonne Detroit-topikkiin hölisin omiani, että olisi draftaamaton. Pelaajakortissa ei ollut mainintaa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Suosikkijoukkue
Canucks
Hockeys Future listasi Vancouverin parhaat prospectit järjestykseen. Listassa ei ole isoja yllätyksiä etenkään kärjen osalta, mutta veikkaan Ben Huttonin ja Cole Casselsin nousevan vielä noista nykyisistä sijoituksista.
Ben Huttonilla kyllä jännät statsit pakiksi kun maaleja on enemmän kuin syöttöjä ja voittipa hän joukkueensa maalipörssinkin. Käsittääkseni teki myös yliopistonsa ennätyksen puolustajien yhden kauden maaleissa.

Huttonin draftivuoden korkeampien Canucks varausten kaudet ovat kyllä olleet hieman huolestuttavia. Brendan Gaunce on kadonnut kartalta noista coaches poll - arvioinneista ja maajoukkuespekuloinneista ja Alex Malletilla, jonka piti olla ”vanha ja valmiimpi”, näyttää olevan vielä pitkä tie edessään.

Gillishän signasi tuossa viikko sitten yhden vapaan yliopistopelaajan lisää, kun isokokoinen hyökkääjä Mike Zalewski pisti nimen paperiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Gillishän signasi tuossa viikko sitten yhden vapaan yliopistopelaajan lisää, kun isokokoinen hyökkääjä Mike Zalewski pisti nimen paperiin.

Ei mitään Zalewskia vastaan, mutta oishan sitä toivonut että esim Greg Carey, Matt Carey, Ryan Haggerty tai Cody Kunyk olisi tarttunut haaviin. Toki vieläkin on mielenkiintoisia pelaajia vapaana, mutta veikkaanpa että Vancouverin kiinnostavuus on tässä vähän heikentynyt vuoden aikana.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ben Huttonilla kyllä jännät statsit pakiksi kun maaleja on enemmän kuin syöttöjä ja voittipa hän joukkueensa maalipörssinkin. Käsittääkseni teki myös yliopistonsa ennätyksen puolustajien yhden kauden maaleissa.
Huttonin joukkue Maine teki yhteensä 59 maalia kauden aikana ja Hutton sai noista 29 maaliin nimensä, eli hän oli mukana joka toisessa joukkueensa maaleista. Hän teki tosiaan sarjan ennätyksen pakkien maaleissa ja teki Mainen historiaa olemalla ensimmäinen pakki, joka voitti joukkueen maalipörssin. Kauden jälkeen hänet valittiin myös sarjan tähdistökentälliseen. Hyvää Huttonissa on tuo hänen hyökkäyspelinsä, mutta myös koko tulee helpottamaan jatkossa kun ura menee pidemmälle. Ihan mielenkiinnolla pitää seurata miten hänen uransa tuosta kehittyy.

Huttonista kertova artikkeli helmikuulta

Muuten tuo drafti ei vaikuta kovin lupaavalta, kun Gaunce ja Mallet eivät ole ottaneet sellaisia askeleita eteenpäin mitä toivoin. Toki molempien upside oli jo varauksen aikaan enemmän syvyysrooleissa (toki toiveita paremmasta luodaan aina) ja Gauncella sinne kolmos-nelosketjun sentterin rooliin on edelleen mahdollisuuksia, vaikkei OHL-valmentajien äänestyksissä kolmen kärkeen missään kategoriassa päässytkään. Gaunce on Horvatin tavoin monipuolinen sentteri ja tuollaiset äänestykset korostavat usein enemmän jotain tiettyä ominaisuutta kuin kokonaisuutta ja monipuolisuutta, jotka voivat olla kuitenkin joukkueelle arvokkaampia.

Tuossa Hockeys Futuren prospecti-listauksessa Gauncen peliä tiivistettiinkin osuvasti; The Erie Otters knew what they were looking for when they approached the Belleville Bulls, asking about Brendan Gaunce. They wanted a reliable, consistent player that plays a strong two-way game, and contributes in many different ways.

Malletilla vaikuttaa olevan sen sijaan pitempikin tie edessä ja ei hän ainakaan nykyisillä näytöillä vaikuta ollenkaan tulevaisuuden NHL-pelaajalta: ECHL:ssä 29 pistettä 44 pelissä ja AHL:ssä ei tullut kuin neljä pistettä 47 peliin.

Mr. Smith kirjoitti:
Ei mitään Zalewskia vastaan, mutta oishan sitä toivonut että esim Greg Carey, Matt Carey, Ryan Haggerty tai Cody Kunyk olisi tarttunut haaviin.
Katsotaan nyt, Vancouverin onnistumiset noiden vapaiden agenttien kohdalla ovat olleet viime vuosina ihan hyviä: Tanev, Läck, Eriksson, Archibald ja Lain ovat kaikki mielestäni onnistuneita hankintoja rooleihinsa. Nyt Dane Fox on seuraavaksi ihan mielenkiintoinen seurattava ja parin kauden päästä nähdään paremmin tuo Zalewskin uran suunta. Hän on vähän tuollainen pidemmän ajan projekti ja joukkue varmaan antaa hänelle mahdollisuuden tuon kokopuolen vuoksi.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Gaunce on Horvatin tavoin monipuolinen sentteri ja tuollaiset äänestykset korostavat usein enemmän jotain tiettyä ominaisuutta kuin kokonaisuutta ja monipuolisuutta, jotka voivat olla kuitenkin joukkueelle arvokkaampia.
Näinhän se on. Gaunce on kuitenkin aiemmin sijoittunut äänestyksissä, joten tuo puuttuminen listoilta pisti silmään. Toki Gaunce vaihtoi konferenssia kesken kauden ja uudessa joukkueessa rooli on aiempaa näkymättömämpi, joten ihan luonnollistakin, ettei uuden konferenssin valmentajille Gauncen nimi ole tullut äänestyslappuja täyttäessä mieleen.

Toisaalta Gauncea on tottunut vertaamaan Scott Laughtoniin ja onhan tuo ero nyt tällä kaudella sen verran revennyt, että mielikuva Gauncen kaudesta jää miinusmerkkiseksi. Playoffeissa olisi toki vielä saumaa nousta parrasvaloihin, kun puolustuspeli korostuu.

Dane Fox pelaa hienoa kautta, mutta yli-ikäisinä kovia pisteitä junnuissa takoneet varaamattomat pelaajat, ovat todella harvoin lyöneet läpi NHL:ssä. Chad LaRose tuli pinnalle tätä reittiä aikanaan, muttei vastaavia pelaajia montaa taida olla. Mielenkiintoista toki nähdä kuinka Foxin käy.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kesler ja Daniel Sedin ovat palanneet harjoituksiin ja varmaan sunnuntaina tai ensi viikolla palaavat peleihin. Mutta vastaavasti samaan aikaan Burrows taitaa poistua, jälleen kerran, sairastuvalle. Weberin isku käteen taisi sitten rikkoa jotain ja näin ollen taukoa tulee taas peleistä. Juuri kun Burrows pääsi hyvään vireeseen.

Olisi ollut mielenkiintoista nähdä noi kaksi ketjua, jos kaikki olisivat olleet kunnossa. Olisiko ykkönen ollut hyvin toiminut Jensen-Sedin-Burrows ja kakkonen sitten Sedin-Kesler-Higgins.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Näinhän se on. Gaunce on kuitenkin aiemmin sijoittunut äänestyksissä, joten tuo puuttuminen listoilta pisti silmään. Toki Gaunce vaihtoi konferenssia kesken kauden ja uudessa joukkueessa rooli on aiempaa näkymättömämpi, joten ihan luonnollistakin, ettei uuden konferenssin valmentajille Gauncen nimi ole tullut äänestyslappuja täyttäessä mieleen.
Kyllähän se minullekin paistoi silmään, kun viime kaudella tuli kuitenkin valinta parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi ja sitä edellisellä kaudella hän oli kolmas parhaan pelintekijän kategoriassa (nuo kertoivat siitä monipuolisuudesta, mikä Gauncella on). Mutta tuossa on tosiaan tuo joukkueen vaihtaminen kesken kauden ja voi olla, että tuolla on ollut vaikutusta noihin, kun Gaunce pelasi Eriessa vain 43 peliä.

Lisäksi kun jokaisesta joukkueesta vain yhden pelaajan voi laittaa äänestettäväksi ja Eriessa on noita korkean profiilin prospecteja, niin vaikea sanoa kenet Erie esimerkiksi tuohon puolustavan hyökkääjän kategoriaan laittoi. Voi hyvin olla, että kun esimerkiksi OHL:n pistepörssivoittaja Connor Brown (joka sijoittui tuossa äänestyksessä kolmanneksi älykkäimmäksi pelaajaksi ja toiseksi parhaaksi alivoimapelaajaksi) pelasi Eriessa 25 peliä Gauncea enemmän, Erien oli ehkä vaikea laittaa Gaunce hänen sijastaan edes ehdolle.

Vertailu Laughtoniin ei kerro hyvää Gauncesta, mutta vaikea laittaa järjestykseen noita kahta ihan tasapuolisesti kuitenkaan kun toinen on ykkösketjun sentteri ja toinen pelaa ehkä OHL:n parhaan ketjun takana kakkosaallossa. Toki Laughton vaikuttaa tällä hetkellä lupaavammalta tuosta huolimatta, mutta mahdolliseksi tulevaisuuden kolmosketjun sentteriksi Gaunce on edelleen hyvä prospecti.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Dane Fox pelaa hienoa kautta, mutta yli-ikäisinä kovia pisteitä junnuissa takoneet varaamattomat pelaajat, ovat todella harvoin lyöneet läpi NHL:ssä. Chad LaRose tuli pinnalle tätä reittiä aikanaan, muttei vastaavia pelaajia montaa taida olla. Mielenkiintoista toki nähdä kuinka Foxin käy.
En itsekään nosta Foxia vielä tässä vaiheessa jalustalle sen enempää, mutta toki jokainen tapaus on niin omanlaisensa, että mahdollisuuksia on. Foxin puolesta voisi puhua se, että hän on pelaajana paljon muutakin kuin ykkösketjun maalintekijä. Vertailut esimerkiksi Bostonin Brad Marchandtiin kertovat pelityylistä ja Fox on lisäksi ainakin junioreissa ihan pätevä tappelijanakin. Jos tuota pelaajavertailua kuitenkin käyttää, niin aika näyttää tuleeko hänestä "Randy Rowe" vai "Chad Larose".
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mites Nicklas Jensen on pelaillut? Pari matsia nähnyt ja ne ovat olleet kokonaisvaltaisesti ihan ok suorituksia, joskin tulokaspelaajalle tyypillisiä ongelmia on myös näkynyt. Laukaushan miehellä on aina ollut hyvä, mutta onko mies pysynyt muuten pysynyt NHL-vauhdissa mukana noissa muissa peleissä?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mites Nicklas Jensen on pelaillut? Pari matsia nähnyt ja ne ovat olleet kokonaisvaltaisesti ihan ok suorituksia, joskin tulokaspelaajalle tyypillisiä ongelmia on myös näkynyt. Laukaushan miehellä on aina ollut hyvä, mutta onko mies pysynyt muuten pysynyt NHL-vauhdissa mukana noissa muissa peleissä?
Jensen on ollut mielestäni kokonaisuutena farmista nousunsa jälkeen joukkueen ehkä paras (vaikkei tehokkain) pelaaja: seitsemän peliä, viisi pistettä, +5 ja 13 laukausta. Hän on tehnyt myös tärkeitä maaleja: Washingtonia vastaan kolmannessa erässä 3-3 tasoitus, seuraavassa pelissä Floridaa vastaan ensin yksi maali varsinaisella peliajalla ja sitten rankuissa pelin voittomaali, sitä seuraavassa pelissä Tampaa vastaan hän oli mielestäni pelin paras hyökkääjä ja isossa roolissa nostamassa Vancouveria taistelemaan pelin voitosta kolmannessa erässä (Burrowsin maalista suuri ansio meni Jensenille) ja nyt viimeisessä Vancouverin pelissä Nashvillea vastaan Jensen teki pelin avaus- ja voittomaalin.

Eli viimeisiin neljään peliin Jensen on tehnyt kaksi voittomaalia, joskin toisen vasta rankuilla. Mahdollisesti kolme lisäpistettä joukkueelle noilla maaleilla, eli ihan hyvin on mennyt. Hän on ollut joukkueelle samanlainen piristysruiske kuin Mike Santorelli oli vielä joulukuussa ennen loppukauden kestänyttä loukkaantumistaan.

Jensenin laukaus on niin hyvä, että hän on aina vaarallinen saadessaan hyökkäyspäässä kiekon. Hän myös vaikuttaa olevan joukkueesta niitä harvoja, jotka pystyvät menemään pakista 1-1 tilanteissa harhautuksella, kiekon suojauksella ja liikkeellä läpi. Lisäksi hänellä on yli tuplasti enemmän kiekonriistoja kuin menetyksiä.

Vancouverin farmijoukkue Utican päävalmentaja Travis Green (joka pelasi omalla urallaan kaikkiaan yli 1000 NHL-peliä) kehui Jensenin peliä neljä päivää sitten Vancouver Provincen jutussa seuraavasti;

“It doesn’t surprise me, to be honest. He’s a guy that if he can find time and space, he can score from that (slot) area. He’s been that way his whole life, so that part of the game comes natural for him. I’m actually prouder of him in some of the other areas in which he’s playing than the goal scoring. The scoring is a byproduct of getting to those areas, and obviously with Torts putting him in a situation where he can succeed with skilled players — he can be that kind of player.”

“It’s been hard for him. We worked a lot on details and pace. It had to get higher and he had to be really hard on the puck and go to the hard areas. The AHL game is a grind. It’s different than the NHL because sometimes you’re open, but you don’t get the puck. And especially for a goalscorer like Jens. He wasn’t scoring early and his game wasn’t great either.

“He had a tendency to want to carry the puck with two hands going up the ice — instead of taking off with one hand — and it sounds silly. But those are details through the neutral zone to get away from guys."


Green on tehnyt Jensenin kanssa paljon töitä farmissa ja se näyttää nyt tosiaan kannattaneen.

Mutta huolimatta hänen onnistumisestaan tällä lyhyellä jaksolla, Jensenin mahdollisuudet esimerkiksi ensi kaudella NHL:ssä kahden ensimmäisen ketjun roolissa ovat vielä täysin kysymysmerkkien varassa. Ensinnäkin Jensenin laukausprosentti on poikkeuksellisen korkea (23.1%) ja se tulee tuskin tuollaisena kovin pitkään kestämään. Toisekseen hänen puolustuspelissä on edelleen pieniä puutteita. Lisäksi hän on päässyt pelaamaan Henrik Sedinin vierellä ja aloittanut 41 kertaa hyökkäyspäästä ja vain 18 kertaa omasta päästä. Hän elää tällä hetkellä onnistumisten putkessa ja vasta ne huonommat jaksot ratkaisevat sen, onko hänestä kantamaan pysyvästi kahden ensimmäisen ketjun laiturin roolia menestyksellä vai ei.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Sedin palaa yhdeksän pelin tauolta kokoonpanoon Buffaloa vastaan, mutta Burrows sieltä puuttuu kuten Mr. Smith tänne jo kirjoittikin. Harmittava loukkaantuminen Burrowsille, joka tosiaan ehti nousemaan jälleen eturiviin tekemällä ennen Nashville-peliä viiteen peliin viisi maalia ja yhdeksän pistettä. Daniel on tehnyt viimeisimmän maalinsa 83 päivää sitten, joten katsotaan nyt milloin hän seuraavan kerran osuu. Nicklas Jensen jatkaa kaksosten ketjussa ja kun Kesler puuttuu kakkosen keskeltä, ketjut lienevät:

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Jensen
Higgins - Matthias - Hansen
Booth - Schroeder - Kassian
Sestito - Richardson - Dalpe

Edellisessä Nashville-pelissä yksi positiivinen asia oli seitsemän peliä kestäneen loukkaantumisen jälkeen kentille palanneen Richardsonin peli. Hän oli Vancouverilta ainoa, joka pärjäsi aloituksissa (50%:sti, kun esimerkiksi Henrik Sedinin lukema oli 28%). Lisäksi hän pelasi peräti 19:33 ja valittiin pelin kolmostähdeksi. Keslerin puuttuminen tuolla keskustassa antaa edelleen vastustajille etua, joten Henrik Sedinin, Matthiaksen ja Schroederin pitäisi onnistua noissa aloituksissa myös paremmin.

Pelin alla mielenkiintoinen verrattava kaksikko on myös Cody Hodgsonin ja Zack Kassianin 'yhteenotto' kaksi vuotta kaupan jälkeen. Hodgson on tehnyt tällä kaudella 36 pistettä 60 peliin kun Kassianilla vastaavat luvut ovat vaatimattomammat 19 pistettä 63 peliin. Hodgson on heistä edelleen tälläkin hetkellä parempi pelaaja ja hän kuluttaakin kaudessa 4.25 miljoonaa Sabresin katosta.

Kassianille pitää antaa siinä vähän anteeksi, että hän ei ole kärkiketjussa pelannut juuri lainkaan. Lisäksi hyökkäyspään aloituksia on tullut joukkueen kolmanneksi vähiten ja ylivoima-aikaa on tullut vain 36 sekuntia peliä kohden. Siihen nähden nuo hänen 11 maalia ja 10 tasakenttämaalia on ihan kohtalaisesti - yksi tasakenttämaali enemmän kuin Hodgsonilla, joka on sentään pelannut hyökkäävässä roolissa (tosin joukkueena Buffalo on ollut surkea tekemään maaleja tasakentinkin).

Jossain vaiheessa Kassianille voisi antaa ihan rehellisen mahdollisuuden hyökkäävässä ketjussa. Ei tuo jääkylmän Boothin (edellinen maali 32 peliä sitten) ja Schroederin kanssa pelaaminen varmaan kauheasti tule lisäpisteitä tuomaan jatkossakaan. Silti, se lisävastuu pitää ansaita ja hänen pitää pystyä nostamaan pelin tasoa nykyisestä.

Kassian totesi medialle vain lyhyesti kun häneltä kysyttiin vertausta CoHoon; “We’re in two different situations with our hockey teams. He’s putting up a lot of points, but obviously I’m in a checking role.”

Tortorellalta media puolestaan kyseli siitä, että miten Jensenille annettiin heti mahdollisuus ykkösessä, kun Kassian on vetänyt kolmosen vaihtoja ja siihen Tortorella tyytyi vastaamaan; “(Jensen’s) awareness is above where I’d thought it would be. Him and Zack are two different players. I don’t want to compare them because I’d have to be critical of one, and that’s just not fair.

“But with Jense, he’s stepped in and he immediately made an impact, offensively and he’s not hurting us terribly away from the puck.”


Saa nähdä mikä Kassianin tulevaisuus vielä tulee olemaan, mutta pysyvä NHL-paikka hänellä nyt ainakin on ja sekin on jo enemmän mitä viime kaudella oli. Toiveissa on edelleen, että hän kehittyy kakkosketjun 20-25 maalia tekeväksi voimahyökkääjäksi ja uskon siihen olevan mahdollisuuksia. Kehitystä ja enemmän hyökkäysvastuuta se toki vaatii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös