Vancouver Canucks 2013–2014

  • 102 043
  • 336

Largo

Jäsen
Kyllä Canucksia ja Tortorellaa kohdellaan mielestäni nyt hieman kaltoin. Ehkä mielessäni on nämä viime aikaiset tapahtumat, mutta silti. Anaheim -pelissä Canucks heitettiin 5-3 alivoimalle 7 minuutiksi, vaikka kyseisestä nujakasta olisi ehdottomasti pitänyt lähteä myös Ducksin äijiä. Ylivoimalle Ducksien mielestäni olisi pitänyt jäädä, mutta joku roti noissa tuomioissa pitää olla. Sestito nyt tietenkin on mitä on, mutta tuntuu että aika helpolla Sestito nakataan pelistä pihalle. Losi pelin jäähyt oli oikeastaan ihan aiheellisia.

Nyt sitten tästä line brawlista tällainen tuomio? Ei ihan käsitä. Kyllä tässä nyt haluttiin tehdä joku esimerkki kaikille, ettei tällaista saisi tapahtua. Hartleysta en juurikaan välitä, mutta silti noita sakkoja on vähän vaikea ymmärtää. Tortorella elää pelissä niin suurella tunteella ja ilmeisesti hänen ja Hartleyn välit ole muutenkaan kauhean ruusuiset, mutta tämä tuomio menee minulta vähän yli. Hartley halusi ärsyttää Tortorellaa ja John astui näppärästi hänen eteensä aseteltuun miinaan. Pisteet Bobille ja samaan syssyyn pisteet Johnille. Ehkä joku olisi voinut estää Tortsia lähtemästä mihinkään ristiretkelle erätauolla, mutta mistään muusta ei ko. herroja olisi kuulunut sakottaa. Ennemmin kattelen tuollaisia pelin aloituksessa tapahtuvia kahakoita, kun jotain rumaa kyynärpäätaklausta, cheap shottia, tms.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Canucksin tammikuu sujui surkeasti. Loukkaantumiset ovat verottaneet joukkuetta todella pahasti ja peli on heikoimmillaan ollut aivan katastrofaalista. Hyviäkin pelillisiä jaksoja on mahtunut mukaan, mutta maalien tekeminen tuntuu uskomattoman vaikealta silloinkin kun peliä hallitaan. Burrows ja D. Sedin eivät saa kiekkoa sisään mistään. Kauden yllättäjä Mike Santorelli on koko loppukauden sivussa, hänen paikalleen on tervehtynyt Jordan Schroeder, eikä Schroeder valitettavasti tällä hetkellä aivan Santorellin veroiselta avulta näytä. Vielä kun Henrik Sedin on sivussa keskusta on todella heppoinen.

Bieksa ja Tanev eivät varmaankaan ennen olympiataukoa palaa puolustukseen, syvyyspakeista on lisäksi sivussa Weber ja Alberts. Niinpä Frank Corradon lisäksi pelaavaan kokoonpanoon päässee syväjäästä ylös kaivettu semi-menetetty tapaus Yann Sauve.

Tortorella palaa tänään penkin taakse Detroitissa. Ennen taukoa Canucksilla on vielä neljä idän vieraspeliä edessä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Bieksa ja Tanev eivät varmaankaan ennen olympiataukoa palaa puolustukseen, syvyyspakeista on lisäksi sivussa Weber ja Alberts. Niinpä Frank Corradon lisäksi pelaavaan kokoonpanoon päässee syväjäästä ylös kaivettu semi-menetetty tapaus Yann Sauve.

Saas nähdä millä kokoonpanolla lähdetään illan matsiin, kun Raphael Diaz hankittiin Montrealista. Weise matkasi toiseen suuntaan, joten nelonen on entistä heikompi.

On kyllä vaikeat pelit edessä ja niistä pitäisi vähintään 2/4 voittaa, mielellään kolme. Ja kun vastassa on DET, BOS, MON ja TOR ja kaikki pelit ovat vieraissa niin haastava on urakka. Varsinkin varsin loukkaantuneella miehistöllä.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Joo, taisin jinxata Yann Sauven uran. Sen verran tuon nimen mainitseminen näköjään pelotti, että pakki hankittiin. (Toisaalta nyt on niin lyhyt varoitusaika, että Sauve voi yhden pelin saada, hyökkääjää tuskin ainakaan ehditään täksi illaksi nostaa.)

Raphael Diaz on muodollisesti sopiva mies vähintään Weberin saappaisiin, saman kokoinen sveitsiläinen rightin pakki. Toisin kuin Weber Diaz ei vissiin osaa vetää eikä taklata, mutta syötöt lähtee kai pätevästi. Diaz on pelannut viime aikoina lähinnä Murrayn parina, alkukaudesta enemmän Gorgesin parina. Hän on saanut erikoistilannevastuuta etenkin alivoimalla. Zone startit ottanut puolustusvoittoisesti ja corsit pikkasen plussan puolella, ihan kivat statsit oikeastaan. Tulee hieman mieleen Chris Tanev.

Caphittiä Diaz syö Weisea enemmän 1.225 Vs. 0.750. Molempien sopimukset päättyvät tähän kauteen. Ikää Diazilla on 28 vuotta. Weise on ollut tällä kaudella käsittämättömän tehokas pisteiden valossa, vaikkei otteet ole silmämääräisesti mitenkään nousseet uudelle tasolle. Pikemminkin päinvastoin, alivoimavastuu häneltä on hävinnyt täysin ja fyysinenkin peli aavistuksen hiipunut, rottailu sen sijaan lisääntynyt. Vigneaultin systeemissä tuntui, että Weise meni eteenpäin, mutta Tortorellan tultua Sestito on noussut selvemmin esiin, kun Weise ei pelaa enää alivoimia. Darren Archibaldin lupauksia herättävät otteet jossain määrin perustelevat myös tätä siirtoa. Archibald on taklauspelissä ollut jopa Weiseä räväkämpi, peliälyltäkään Archibald ei kyllä ole Weisen tasolla.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Raphael Diaz on muodollisesti sopiva mies vähintään Weberin saappaisiin, saman kokoinen sveitsiläinen rightin pakki. Toisin kuin Weber Diaz ei vissiin osaa vetää eikä taklata, mutta syötöt lähtee kai pätevästi.

Joo, tosi ovelia syöttöjä jakelee.

Kyllähän tuota eräs kirjoittaja taisi viime kaudella maailman parhaaksi sveitsiläiseksi pelaajaksi väittää. Halvalla lähti, voitaneen puhua aikamoisesta stealista nyt.

Se huumorista. Kyllähän tämä nyt Canucksille kääntyy tämä kauppa. Weise ei kuitenkaan ole mitään sellaista mitä waivereista/UFA-laarista ei voisi ensi kesänä poimia ilmaiseksi takaisin. Diazille löytyy kyllä takuuvarmasti käyttöä tässä pakkitilanteessa ja jos tuo nyt osoittautuukin ihan paskaksi niin ei Gillisin tarvitse muuta tehdä kuin osoittaa sormi ulko-ovea kohti.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt alkaa näyttämään siltä, että jotain suurta pitää tapahtua, jotta Vancouverin kausi ei olisi nyt taputeltu. Hyökkäyspeli on onnetonta, ylivoimalla pelaamista ei edes huomaa ja joukkueen pelaaminen on täysin sekaisin. Apina on joka jampalla selässä. Moket sentään pelaavat varsin hyvällä tasolla.

Vaikka Tortorellasta pidänkin on joko hänen lähdettävä tai Gillisin muokattava rosteria merkittävästi. Toki myös Gillisin penkki varmasti heiluu. Vaihtoehtona on myös luovuttaa kausi ja myydä pelaajia ja satsata tuleviin kausiin. Mutta se vaatisi kovia päätöksiä ja uskon että ihan noin koviin päätöksiin ei olla valmiita.
 
4

444

Olen tällä kaudella työajoista johtuen ollut kykenemätön katsomaan suosikkijoukkueeni pelejä. Siksi siis kysynkin teiltä, että mikähän Nucksien pelissä nyt oikein tökkii noin pahasti?
Lähtökohtaisesti tuolla rosterilla pitäisi olla "heittämällä" ainakin poffeissa, mutta huonolta, todella huonolta näyttää. Ei kai Henrikin puuttuminen noin pahasti voi vaikuttaa? Vai onko Tortorella vain täydellisen kykenemätön peluuttamaan maalintekopeliä? Hänen joukkueensa kun eivät koskaan ole olleet mitään suoranaisia pelotteita hyökkäyssuuntaan, mutta eihän mikään joukkue voi voittaa, jos maaleja tehdään jatkuvasti max. 2/peli.

Joku ryhtiliike pitäisi tapahtua, mutta mistä lähdetään liikkeelle?
 

Olli Tampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kekkonen
En ole tämän vuoden puolella nähnyt kuin 3,5 Nucksien peliä, joten syväluotaavaan analyysiin ei paukut riitä toisin kuin herra Sepällä tai viiksi Davella. Niissä peleissä kuitenkin panin merkille Sedinien, erityisesti Danielin, melko munattoman pelaamisen. Henrikhän olikin tovin poissa geimeistä. Pakko oli tarkistaa ja saldoksi vuoden 2014 peleistä kertyy yhteensä 28 pelattua ottelua, joissa tehot 0+10 ja muutamat miinukset. Aika heikosti kun veljekset kuitenkin muodostavat 2/3 joukkueen ykkösnyrkistä. Mutta eipä koko paskaämpäriä voi Sedinien niskaan kaataa. Kesler etunenässä on ollut lievä pettymys, Edlerin pistenikkarointi hyytynyt totaalisesti edellisistä kausista höystettynä saldolla -19, Kassian ei ole kehittynyt muussa kuin typerissä jääähyissä ja lisäksi loukkaantumiset ovat vaivanneet. Luonnollisestikaan en voi olla mainitsematta Burrowsin 0+4 tehoja koko kaudelta. Tortorella ei taida olla muutenkaan optimaali valmentaja Nucksien rosterille. Tästähän jo huhuiltiin aikoinaan kun hänen nimityksensä julkistettiin. Ylivoimalla joukkuen on ollut sysipaska, alivoimalla taas ihan liigan kärkeä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mutta eipä koko paskaämpäriä voi Sedinien niskaan kaataa. Kesler etunenässä on ollut lievä pettymys, Edlerin pistenikkarointi hyytynyt totaalisesti edellisistä kausista höystettynä saldolla -19, Kassian ei ole kehittynyt muussa kuin typerissä jääähyissä ja lisäksi loukkaantumiset ovat vaivanneet. Luonnollisestikaan en voi olla mainitsematta Burrowsin 0+4 tehoja koko kaudelta. Tortorella ei taida olla muutenkaan optimaali valmentaja Nucksien rosterille. Tästähän jo huhuiltiin aikoinaan kun hänen nimityksensä julkistettiin. Ylivoimalla joukkuen on ollut sysipaska, alivoimalla taas ihan liigan kärkeä.

Kyllähän tällä kaudella on ollut niin monta asiaa pielessä että siitä tulisi pitkä romaani. Nimimerkki nuck olisi varmasti hyvä purkamaan ongelmat, mutta kun nuckia ei nyt näy niin yritetään itse vähän avata tuota vyyhtiä.

Pari positiivistakin asiaa löytyy tältä kaudelta:

+ puolustuspeli ja varsinkin alivoima on toiminut pääsääntöisesti todella hyvin. Tortorella on parantanut näitä melkoisesti.
+ taisteleva pelityyli. Joukkue on uhrautunut aivan eri tavalla aiempiin kausiin nähden, blokattuja kuteja on melkoisesti enemmän kuin ennen (mikä näkyy sitten loukkaantumisinakin)
+ maalivahdit. Sekä Luongo että Läck ovat pelanneet hyvin elleivät loistavasti.

Ja sitten niihin ongelmiin.

- hyökkäyspeli ja ylivoima. Hyökkäyspelissä ei vieläkään ole oikein ideaa, saati sitten ylivoimassa. Tällä hetkellä ylivoimassa on todella haastavaa saada edes kiekkoa alueelle ja jos satutaan se alueelle saamaan niin ylivoimassa ei ole mitään ideaa. Ainakaan sellaista ideaa mikä välittyisi katsojallekin. Näistä kun edes ylivoiman saisi kulkemaan niin voittoja tulisi kohtuullisesti, koska puolustuspeli toimii hyvin.
- hyökkääjien syvyys. Jo ennen kauden alkua olin sitä mieltä, että jopa pari kärkilupausta olisi pitänyt jättää ylös hyvin sujuneen training campin jälkeen ja kauden aikana fiilis on vaan vahvistunut. Joukkueesta puuttuu hyökkäyksestä sekä käsiä että hyvät alemmat ketjut (kolmosen sentteri + nelosketju).
- maalinteko. Toki vaikuttaa noi aiemmatkin kohdat, mutta onhan se nyt melkoista, että parhaat maalintekijät ovat kakkosen miehet Kesler (19 maalia) ja Higgins (15 maalia), kun ykkösen Sedinit ja Burrows ovat olleet vaisuja tai olleet loukkaantuneina.
- uusien kaverien hyytyminen. Varsinkin Santorelli ja Richardson avasivat kauden hyvin ja tästä syystä pisteitäkin ropisi silloin joukkueelle. Richardson ensimmäiset 20 ottelua 5 maalia ja loput 36 peliä 3 maalia. Santorelli vähän paremmin eli 20 ottelua ja 5 maalia ja loput 29 peliä 5 maalia. Mutta tuossa on suuri ero tekeekö kakkos-/kolmosketjun kaveri maalin joka neljäs ottelu, joka kuudes ottelu vai joka kahdestoista ottelu.
- pakiston kärkimiehet. Edler ollut käsittämättömän huono sekä ollut myös loukkaantuneena. Bieksan otteet vaihtelevat äärilaidasta toiseen ja tasaisuus puuttuu kokonaan.
- otteluiden kolmannet erät / loput. Vancouverhan lahjoitti monta voittoa pois kolmansissa erissä ja varsinkin otteluiden viimeisillä minuuteilla. Jostain syystä ottelu pysyi sen 50-55 minuuttia täysin hallussa, mutta viimeisillä minuuteilla tuli paniikki.

Ja vielä sitten peliin liittymättömät syyt:
- Gillisin kyvyttömyys muutoksiin. Joukkuetta olisi pitänyt muokata enemmän kesällä vaikka se vaikeata olisikin ollut. Nyt siellä on edelleen turha Booth (5+7 tehoilla) viemässä capistä huomattavan osuuden.
- Gillisin epäonnistuneet kaupat. Aikaisemmilta kausilta tullut painolasti mainitun Boothin sekä osittain Kassianin (tai menetetyn Hodgsonin) muodossa.
- Epäsuhta pakiston ja hyökkäyksen kesken. Pakiston keskinkertaisiin pelaajiin on sidottu aivan liikaa rahaa verrattuna hyökkäykseen. Pakistosta olisi pakko vaihtaa yksi pakki yhteen hyvään hyökkääjään. Ja se pakki pitäisi olla Edler vielä kun Edlerillä on jotain arvoa.

Siinä nyt jotain syitä heikkoon menestykseen. Ja pakko myöntää, että oma usko alkaa nyt tässä vaiheessa olemaan aika vähissä, että tuolta suosta enää tällä kaudella noustaisiin. Ei tuo ylivoima millään ihmetempulla parane. Toki edelleen toivotaan, että Olympiatauon aikana tapahtuisi jotain (taktiikan hiominen reilulla otteella, kauppoja, valmentajan - Tortorella tai apuvalmentaja - vaihtaminen, Gillisin potkut...) merkittävää. Mutta kovinkaan suurta luottoa siihen ei ole.
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Ei tuo ylivoima millään ihmetempulla parane.

Newell Brownin menetys taitaa vaikuttaa heikentyneeseen ylivoimaan, sillä eikö Brown vastannut Vancouverissakin yv:sta? Brownhan vaikuttaa nykyään Phoenixissa, jossa hän on nostanut Phoenixin viimeisten kausien sysipaskan ylivoiman NHL:n top-kymppiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Newell Brownin menetys taitaa vaikuttaa heikentyneeseen ylivoimaan, sillä eikö Brown vastannut Vancouverissakin yv:sta? Brownhan vaikuttaa nykyään Phoenixissa, jossa hän on nostanut Phoenixin viimeisten kausien sysipaskan ylivoiman NHL:n top-kymppiin.

En tiedä onko Brownin pihalle potkiminen syynä tuohon heikentyneeseen ylivoimaan, kun jo viime kaudella ylivoima oli varsin huonoa. Silloinhan oli juttua aiheesta, kun Vancouver veti yli 10 peliä putkeen ilman ylivoimamaalia. Siihen nähden Brownin potkut eivät tulleet keväällä yllätyksenä.

Brown tuli Vancouveriin kaudelle 10-11 ja tässä vähän statistiikkaa tuosta edeltäneestä kaudesta ja Brownin aikakaudesta.

09-10: 20,9 % (6)
10-11: 24,3 % (1)
11-12: 19,8 % (4)
12-13: 15,8 % (22)

Tuo vähän vaikuttaa siltä, että Brown sai hyvin toimineen ylivoiman viritettyä huippuunsa, mutta sen loistavan vireen ylläpitämiseen ei paukut sitten riittänytkään (vai oppivatko vastustajat sen?). Brownin mielestä Vancouverin ylivoimapelin ongelmat viime vuonna johtuivat rightin pelaajien puutteesta, mene ja tiedä, oli siellä kumminkin Bieksa ja Tanev pakistossa, Kesler, Hansen ja Kassian. Täksi kaudeksihan pelaajistoon ei juuri ole tullut muutosta, ylivoima on vaan sakannut entistä enemmän. Tuohon nyt vaikuttaa edelleen sen peliä tekevän kakkossentterin puuttuminen, Kesler kun on pelannut ykkösylivoimassa. Vancouverin ylivoimahan on viime vuodet perustunut täysin ykkösylivoimakentällisen hyvyyteen ja kakkosylivoimaan ei ole satsattu ollenkaan.

Onhan noi tämän kauden luvut käsittämättömät:

13-14: 13,4 % (29)
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Hyvä läpileikkaus Mr. Smithiltä. Joukkueen syvyys oli heikentynyt tosiaan jo kauteen lähdettäessä ja tuo on oikeastaan se asia, mikä tekee kaikista ongelmista suurempia ja sysää vauhtia syöksykierteeseen.

Kärki on suuremmalla kuormituksella kuin koskaan Vigneaultin aikana. Jos avainpelaajat eivät pääse vireeseen tai ovat telakalla, ei tässä rosterissa vaan hirveästi säätövaraa ole. Higginsien ja Hansenien ei voi odottaa paikkaavan Burrowsin ja Danielin kuormasta puuttuvia maaleja. Eikä Lainien ja Pelletierien voi odottaa paikkaavan kolmosketjua. Utica on AHL:n pohjakastia, ei ole mitään syytä olettaa, että sieltä nostetut pelaajat yhtäkkiä pärjäisivät NHL:n puolella paremmin (lyhyellä tähtäimellä). Utica on hyvä pelaajahautomoidea, mutta valmiita ratkaisuja siellä ei ole. Frank Corrado on esimerkiksi todella lupaava pelaaja, mutta näyttää ikävä kyllä juuri nyt pelaavan väärässä sarjassa.

Mielestäni Canucks ei alkukaudestakaan vakuuttanut huippujoukkueita vastaan, mutta terävimmän kärjen takaa napsittiin hyvin pisteitä. Joulukuussa peli alkoi hajota, huonoa kierrettä ei saatu katkaistua, nyt jengi näyttää olevan henkisesti ja fyysisesti rikki, ja peli on vastustajasta riippumatta todella vaikeaa.

Vaikealtahan tuo kurssin kääntäminen näyttää. En usko Olympialaisten auttavan ainakaan H. Sedinin tuskaisen näköistä pelaamista (kilometrin päähän näkee, että kyljen seudulla on jotain paskana). Toivottavasti edes Burrows saisi tauosta virtaa.

Ylivoimasta sen verran, että ylöstulot ovat perinteisesti kulkeneet Edlerin kautta ja kuten Mr. Smith totesi ei Edlerin kausi ole mennyt ihan putkeen, tässä on yksi pala ylivoimienkin ongelmaa. Ja sen huippuun viritetyn ylivoiman ovat kyllä vastustajat aika hyvin opetelleet. Sedinit ovat mm. maininneet, että paine tulee heille huomattavasti korostetummin kuin ennen, tai sitten kaksosista vain tuntuu siltä kun mikään ei toimi. Joka tapauksessa, kyllä minustakin monesti vaikuttaa, että painottomalle puolelle (useimmiten vasemmalle) jäisi tilaa ja tämä kyllä perustelisi Brownin huomiota siitä, että rightin miehelle olisi siellä käyttöä. Sikäli näillä palikoilla virittäisin neljän hyökkääjän + Edlerin ylivoiman, jossa Burrows olisi maalin edessä ja Kesler väijymässä one-timereita alempana. Onhan tätä miehitystä nähtykin toisinaan, mutta tuo on se koostumus, jonka pitäisi saada homma toimimaan. Jos se ei noilla palikoilla toimi, niin sitten se ei tällä rosterilla toimi, kahteen YV-ketjuun ei laatu nyt riitä mitenkään, enkä sitä lähtisi edes yrittämään.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Canucks
En usko Olympialaisten auttavan ainakaan H. Sedinin tuskaisen näköistä pelaamista
Henrik ei sitten lähdekään Sotšiin, eli kenties jotain mahdollisuuksia pelikunnon paranemiseen onkin. Dan Hamhuis on näillä näkymin kisoihin lähdössä, vaikkei Montrealia vastaan ollut kokoonpanossa. Puolustuksen oman pään pelaaminen oli kyllä taas niin näyttävää, ettei uskoisi että siellä on ihan ammattilaisia pelaamassa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vaikealtahan tuo kurssin kääntäminen näyttää. En usko Olympialaisten auttavan ainakaan H. Sedinin tuskaisen näköistä pelaamista (kilometrin päähän näkee, että kyljen seudulla on jotain paskana). Toivottavasti edes Burrows saisi tauosta virtaa

Vähän mietityttää miksi Henrik edes pelasi kaksi(?) peliä jos sokea kanakin suunnilleen näki kyljen seudulta jonkun olevan rikki. Olympialaiset olivat kuitenkin ihan ovella joten mietityttää olisiko ollut parempi levätä ne pari peliä kun lähteä rikkomaan enempää itseä. Jokainen on varmaan samaa mieltä ettei pelit NHL:ssä ole paras paikka kuntouttaa itseään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
“It's pretty obvious that the coaching staff here has not done a good enough job teaching details of situational play. Third period, wall play, underneath the puck – we just have not done a good enough job (as coaches) because our guys are just not consistent enough. That's going to be a huge focus as we go through this break and get ready to play again.”

“You can't be in that situation. We can't let the momentum change in that third period the way it did. That's details. I need to take full responsibility for that. Obviously, we have not taught well enough because we continue to make the same mistakes at crucial times of games."

“You guys may not see the little things that happen before goals, but we (coaches) do. That situational play has just not been consistent enough.

- John Tortorellan lausuntoja ennen Olympialaisia.

Canucks tulee olympiatauolta masentavassa tappioputkessa. Joukkue on kärsinyt paljon isoista loukkaantumisista (Tortorella sanoi, ettei ole koskaan valmentanut joukkuetta, jossa on ollut näin paljon merkittäviä loukkaantumisia), Canucks on menettänyt ihan liikaa pelien loppujen johtoasemia, eikä pelin mikään osa-alue (ehkä alivoimaa lukuun ottamatta) toimi. Isoja virheitä pelistä toiseen, yksilöt kulkevat hämärän rajamailla ja joukkue pelkää enemmän häviävänsä kuin uskoo onnistumisiin, minkä seurauksena mailaa puristetaan esimerkiksi ylivoimilla ja hyökkäyspelistä tulee väkinäistä.

Vancouver taistelee ajoittain näennäisesti, mutta usko puuttuu. Viimeinen peli ennen taukoa Torontoa vastaan kuvasi monen muun pelin kokonaisuutta. Vancouver pelasi ihan hyvin kaksi erää; päästi kotijoukkue Leafsin laukomaan ykkössektorilta vain kerran 40 minuuttiin, vei laukauksia ja johtikin kahden erän jälkeen vieraissa 0-1, mutta romahti kolmannessa erässä 1-3 tappioon. Noita samoja romahduksia on nähty ihan liikaa ja varmasti nuo ovat olleet vaikuttamassa uskoon sekä joukkuehenkeenkin.

Monen mielestä voi tuntua hölmöltä kun ammattiurheilusta puhutaan, mutta itse pidän yhtä yksittäistä peliä edelleen Vancouverin kauden isona pelinä. Joulukuun 30. päivänä pelattu peli Philadelphiaa vastaan oli todella masentava. Canucks oli pelannut tuloksellisesti erinomaisen joulukuun: 12 peliä, 10 voittoa, maaliero 34-18 ja vain yksi varsinaisella peliajalla otettu tappio. Vancouverista oli kasvanut uuden valmennusjohdon alaisuudessa hieman hitaan alun jälkeen todella kova työnteon joukkue.

Se oli liigan paras alivoimajoukkue, pelaajat pistivät itseään todella hienosti joukkueen edun eteen likoon ja vastustajilla ei juurikaan ollut aikaa rakennella peliään Vancouveria vastaan. Flyersia vastaankin Canucks vei peliä hienosti, voitti ykkössektorin paikat noin puolella ja laukaukset 44-27, mutta johti 40 sekuntia ennen loppua vain maalilla. Flyers tuli viimeisen minuutin maalillaan tasoihin ja voitti lopulta rangaistuslaukauksilla.

En tiedä tarkalleen mitä tuon pelin jälkeen tapahtui, mutta jotain merkittävää tuntui tapahtuvan. Melkein voitosta voittoon sitä ennen edennyt Canucks oli unohtanut täysin työnteon merkityksen, pelasi todella surkean pelin Tampaa vastaan tammikuun ensimmäisenä päivänä ja hävisi toisen pelin peräkkäin. Daniel Sedin muisteli tuon pelin jälkeen vieläkin edellistä peliä medialle; "Today was too sloppy. I don't think we worked hard enough, to be honest with you. Last game (a shootout loss to Philadelphia) was really different."

Ja niin ihmeelliseltä kuin se tuntuukin, tuon Flyers-pelin jälkeen joku varasti Vancouverin työhaalarit. Tampa-peliä seurasi kolmen pelin tappioputki, yksi voitto ja jälleen kolmen pelin tappioputki. Surkeimmillaan noista kolmesta pelistä joukkue oli Anaheimia vastaan, jossa Canucks konttasi 9-1 tappion. Jo koossa olleet palikat hajosivat osiin ja nähtiin harvinainen nujakka Calgarya vastaan, joka poiki Tortorellalle pitkän kiellon joukkueen penkin taakse.

En tiedä mikä tarkoitus Tortorellalla tuossa oli, mutta pelillisesti se ei ainakaan joukkuetta auttanut. Canucks on hävinnyt tuon jälkeen 10 pelistään kahdeksan ja ottanut vain yhden voiton varsinaisella peliajalla. Juuri ennen olympiataukoa joukkueen kaikki evään näyttivät olleen syödyt. Itse en keksinyt joukkueesta yhtä ainoaa positiivista pelaajaa tai osa-aluetta ja ei mikään ihmekään, kun puhuttiin liigan huonoimmasta joukkueesta tuohon aikaan.

Ilmeisesti valmennusjohdolla on kuitenkin edelleen kaikesta huolimatta seurajohdon luottamus, kun miehiä ei alettu vaihtamaan penkin takana tauon aikana. Viisasta vai ei, sen näyttää aika. Joukkueen pelejä on ollut masentava katsoa ja vaikka sitä miten toivoisi parempaa tulevaisuutta nopeasti, niin tuntuu, että jotkut arvet ovat nyt liian syvällä, että tästä voitaisiin vielä tämän kauden aikana nousta.

Ehkä pientä toivonkipinää voisi pitää yllä kuitenkin vielä yhdellä asialla...

Lähikausilta tulee nyky-Canucksille mieleen vastaavanlaisena tappioputkena kauden 2008-09 synkkä tammikuu, jolloin Vancouver hävisi kuukauden viimeisistä 11 pelistään kymmenen. Tuolloinkin peli oli todella masentavaa ja näytti ihan siltä kuin pelaajilla ei olisi ollut enää minkäänlaista luottoa Vigneaultiin. Luisteltiin selät suorina, otettiin käsittämättömiä jäähyjä ja etenkin alivoima oli alle kaiken arvostelun. Toivoin jo itsekin valmentajanvaihtoa.

Alex Burrowsin jatkoaikamaali Carolinaa vastaan muutti kuitenkin kaiken - jos nyt tuossäkään tapauksessa yhden maalin merkitystä voi noin korostaa. Joka tapauksessa tuon yhden maalin ja voiton jälkeen tuolloinen Canucks oli kuin ihan uusi seura, vain paidat olivat samat. Liigan heittopussista kehittyi voittava ja Vancouver napsi helmikuun 11 pelistään yhdeksän voittoa. Loppukausi vedettiin 32 pelin osalta niin, että Canucks poistui kaukalosta 23 kertaa voittavana joukkueena - Canucks oli helmikuun ensimmäisestä päivästä eteenpäin runkosarjan loppuun liigan paras, mitä ei olisi koskaan voinut kuvitella kun pelejä katseli tammikuussa suurinpiirtein rauhoittavia ottamalla.

Nyt edessä olevat kaksi viikkoa näyttävät suuntaa. Mikäli Vancouver on jollain lailla onnistunut löytämään ne varastetut työhaalarit ja saanut uskoa tekemiseensä, Canucks voi jälleen nousta kuin ihmeen kaupalla suosta. Joukkue on kuitenkin näyttänyt jo tällä kaudella aikaisemmin, että se pystyy olemaan voittava. Matka siihen tuntuu nyt pitkältä, mutta jos Burrows vaikka saisi sen kauden ensimmäisensä jossain vaiheessa tehtyä ja sen jälkeen huomattaisiin, että peleistä nauttii huomattavasti enemmän voittamalla ne.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Monesti kaudella koetut tappioputket ja vaikeat ajat ovat vain hyväksi, jos joukkue saa pelinsä kuntoon ennen pleijareita. Ongelmien ja niiden selvittämisen myötä joukkue saa ratkaisumalleja vaikeisiin tilanteisiin kauden tärkeimmille hetkille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
->Monesti kaudella koetut tappioputket ja vaikeat ajat ovat vain hyväksi, jos joukkue saa pelinsä kuntoon ennen pleijareita. Ongelmien ja niiden selvittämisen myötä joukkue saa ratkaisumalleja vaikeisiin tilanteisiin kauden tärkeimmille hetkille.
Totta, pitäisi tietysti vaan tuo "jos" saada kuntoon nyt runkosarjan lopussa ja siten, että niihin pleijareihin myös päästäisiin. Esimerkiksi toissa kaudella mestaruuden vienyt Los Angeles pelasi tuolloin helmikuussa 10 pelin jakson keräämällä vain kaksi voittoa, mutta selätti nuo ongelmansa ja oli kauden tärkeimmillä hetkillä iskussa.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
->Monesti kaudella koetut tappioputket ja vaikeat ajat ovat vain hyväksi, jos joukkue saa pelinsä kuntoon ennen pleijareita. Ongelmien ja niiden selvittämisen myötä joukkue saa ratkaisumalleja vaikeisiin tilanteisiin kauden tärkeimmille hetkille.

Totta, pitäisi tietysti vaan tuo "jos" saada kuntoon nyt runkosarjan lopussa ja siten, että niihin pleijareihin myös päästäisiin. Esimerkiksi toissa kaudella mestaruuden vienyt Los Angeles pelasi tuolloin helmikuussa 10 pelin jakson keräämällä vain kaksi voittoa, mutta selätti nuo ongelmansa ja oli kauden tärkeimmillä hetkillä iskussa.

Kirjoitetaampa pitkästä aikaa tänne jotakin kun kerrankin on jotain sanottavaa. Oon molempien teidän kanssa samaa mieltä eli tappiputket ja vaikeat ajat voivat kokonaiskuvassa olla lopulta voimavara, mutta kurssin pitäisi kääntyä asap, jotta tosiaan edes päästäisiin pelaamaan jatkopelejä.

Jotenki en ite usko, että Canucks tällä joukkueella enää mestaruudesta todella taistelee ja että ikkuna on jossei nyt kokonaan sulkeutunut niin enää vain auttavasti raollaan. Toivottavasti oon väärässä, mutta siltä nyt vain tuntuu. Niin pahalta kun se tuntuukin, niin toivoisin että tämän kauden jälkeen, mikäli kevät taas loppuu ennenaikojaan, tehtäisiin isoja päätöksiä ja aloitettaisiin re-build todenteolla. Pelkään vain, että Vancouver tekee Calgaryt ja uudelleenrakennusta venytetään, jolloin pakka leviää todella isosti ja pitkäksi aikaa.

Re-build tulisi mielestäni aloittaa Sedinien ulostamisella, koska heistä jotain isompaa ja hyviä rakennuspalikoita voisi saadakkin takaisin. Se, että miten se käytännössä onnistuu, kun vasta sorvattiin uudet sopparitkin, on hyvä kysymys. Selvää on, että Luongokin pitäisi laittaa menemään, mutta hänestä tuskin mitään järkevää vastinetta saa kun ei tähänkään mennessä ole saanut. Kesler, Hamhuis ehkä Burrows ja Edler ovat kenties ainoat, jotka vanhemmista pelaajista haluaisin joukkueeseen tulevaisuuden veteraaniosastoksi jättää. Nuoremmista luotan edelleen Kassianin kasvavan hyväksi hyökkäyspään voimahyökkääjäksi.

Haaveissani näkisin, että re-buildin jälkeen kapteeni Kesler varakapteenien Kassianin ja Hamhuisin ohella nostelee cuppia vuonna 2018 olympialaisten jälkeen. Kauden 2017-2018 aikana ketjusta Shinkaruk-Kesler-Kassian (West Coast Express vol.2) muodostuu änärin vittumaisin ja tehokkain ketju joka dominoi pudotuspeleissä.

Saahan sitä haaveilla ja voi toki olla, että joukkue mut vielä nykymuodossaan yllättää ja nappaa kannun tällä/ensi kaudella mutta jotenki en siihen jaksa uskoa. Tuulettamista tarvitaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jotenki en ite usko, että Canucks tällä joukkueella enää mestaruudesta todella taistelee ja että ikkuna on jossei nyt kokonaan sulkeutunut niin enää vain auttavasti raollaan.
Niin, vaikka noita positiivisia ajatuksia tänne laitoinkin, tällä hetkellä mestaruus tuntuu todella kaukaiselta haaveelta. Joukkuehan kyntää melkein pahimmassa tappiokierteessä 20 viime vuoden sisään ja tuolla saavutuksella olemme olleet tämän vuoden huonoin joukkue, joten menestyksestä puhuminen - Stanley Cupista puhumattakaan - samassa lauseessa tämän hetken Canucksin kanssa on aika ristiriitaista. Siltikään joukkue ei ole lähellekään noin huono mitä tämän vuoden puolella ollaan nähty.

Uskon, että jokaisella pudotuspelijoukkueella on mahdollisuuksia kunhan peli on parhaimmillaan silloin kun sen oikeasti pitää sitä olla. Vancouver näytti joulukuussa mielestäni oikeasti kovalta joukkueelta (vaikka nykyinen ykkösketju teki yhteensä viisi maalia) ja jos tuosta pystyttäisiin nostamaan tasoa pudotuspeleissä, niin kyllä Canucksin kanssa saisi ainakin kunnolla tehdä töitä. Mutta ennen sitä joukkueen pitäisi pystyä jotenkin ratkomaan nuo ongelmansa ja pelaajien pitäisi pysyä terveinä. Vasta sen jälkeen voidaan herätellä realistisemmin edes pieniä toivonkipinöitä menestyksestä.

Jos katsotaan esimerkiksi kahden edelliskauden finaalijoukkueita, niin yhteistä noille on ollut kova alivoima. Kaudella 2011-12 finaalijoukkueet New Jersey (runkosarjassa Itäisen konferenssin 6. / NHL:n alivoimatilastossa paras) että Los Angeles (Läntisen konferenssin 8. / NHL:n alivoimatilaston 4.) olivat huippujoukkueita juuri alivoimilla (molemmat olivat keskinkertaisia ylivoimilla). Myös viime kaudella finaalijoukkueet Chicago (1./3.) ja Boston (4./4.) olivat huippujoukkueita alivoimilla - Boston oli vasta 26. paras yv-joukkue, Chicagokin vasta 19. paras.

Tänä vuonna Vancouver on surkeasta kokonaismenestyksestään huolimatta johtanut NHL:n alivoimatilastoa pitkään. Tällä hetkellä Canucks on alivoimatilaston viides. En sano, että Canucks olisi tämän vuoden New Jersey tai Los Angeles, mutta sen sanon, että varmasti harva Devilsin tai Kingsin kannattaja uskoi toissa kaudella joukkueidensa menevän finaaliin tässä vaiheessa kautta (Kingsillakin oli juuri tähän aikaan silloin menossa se jakso, jonka aikana joukkue otti kaksi voittoa kymmenestä pelistä).

Ajan tuolla takaa sitä, että pudotuspelit ovat kuitenkin niin eri maailma, että jokaisella on mahdollisuutensa ja siihen aikaan iskussa oleva joukkue on vahvoilla. Jopa Canucks voi olla vahvoilla vielä jos saa ongelmansa ratkaistua, vaikka tietenkin nyt se tuntuu kovin kaukaiselta. Jotenkin on tuntunut, että lähikausilla Canucks (joka voitti runkosarjat sekä 2010-11, että 2011-12) on ollut runkosarjassa parhaimmillaan, mutta joukkueelta on puuttunut varsinainen kuntopiikki. Ehkä noilla kausilla joukkueesta on puuttunut juuri tuo ongelmien ratkaisukyky kauden tärkeimmille hetkille, kun runkosarja on pelailtu vähän taputellen pois.

Toki kaudella 2010-11 mentiin finaaleihin, mutta en nähnyt tuollakaan kaudella joukkueelta mitään varsinaista kuntopiikkiä pudotuspeleissä. Tuon kauden Canucks oli vain harvinaisen kova joukkue kokonaisuutena koko kauden kun sitä mittaa yleisestikin; NHL:n eniten tehtyjä maaleja, vähiten päästettyjä, paras yv-joukkue, kolmanneksi paras av-joukkue, 117 pistettä jne. Todella harva joukkue on saanut kokonaisuutena vastaavaa menestystä runkosarjassa saman kauden aikana noin laajasti.

Kokonaisuutena olen orpo kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että Canucksin menestysmahdollisuudet tämän kauden osalta ovat hyvin pienet. Joukkue on näyttänyt tämän vuoden puolella niin heikolta, että olisi vaikea kuvitella sen nousevan sieltä. Jos se sen kuitenkin jostain ihmeen syystä vielä tekisi, niin uskoisin joukkueen olevan pleijareihin sikäli hyvissä asemissa, että luulisin sen kuntopiikin olevan kohdallaan. Mutta juuri tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että kuntopiikkiä saadaan hakea jonkun toisen kauden aikana.

orpo kirjoitti:
Niin pahalta kun se tuntuukin, niin toivoisin että tämän kauden jälkeen, mikäli kevät taas loppuu ennenaikojaan, tehtäisiin isoja päätöksiä ja aloitettaisiin re-build todenteolla.
En usko, että joukkueessa edes pystytään tekemään mitään kovin isoja uudistuksia kerralla (kummankin Sedinin ja Luongon kauppaamiset voi unohtaa), mutta pienimuotoista ja asteittaista nuorennusta minäkin hakisin. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että toivottavasti Canucks ei myy tämän vuoden siirtorajalla ainakaan kahden ensimmäisen kierroksen varauksiaan pois, ellei tilalle tule sitten jotain todella lupaavaa pelaajaa. Mitään davidboothia tai derekroyta en toivo nyt näkeväni.

Jos noista nuorista pari sanaa sanoisi, niin Kassian näyttää ajoittain hienoja väläyksiä, mutta tasaisuus puuttuu ja vastuuta tulee vielä vähän muutenkin. Mahdollinen tulevaisuus hänellä voi kuitenkin olla tuolla top6 osastolla. Tanev vaikuttaa sen sijaan mielestäni pelaajalta, jolla on vielä hienompi tulevaisuus edessään. Hänestä on kehittynyt tuon tärkeän alivoiman luottopelaaja - pelaa samoja minuutteja jo nyt siellä kuin Dan Hamhuis. Tanev oli aikanaan Gillisiltä ja kumppaneilta erinomainen hankinta vapaana agenttina. Toinen samanlainen hankinta oli nykyinen kakkosmaalivahti Läck, joka hänkin vaikuttaa hyvältä tulevaisuuden maalivahdilta. Myös farmijoukkue Utican ykkösmaalivahti Joacim Eriksson on näitä nuoria vapaita agentteja.

Hyökkäykseen Gillis hankki vapaana agenttina tämän kauden aikana OHL:sta Dane Foxin, joka on ampunut siellä jo 56 maalia. Saa nähdä tuleeko hänestä koskaan mitään tulevaisuuden hyökkäykseen. Lisäksi viime kesänä tehtiin sopimus isokokoisen latvialaishyökkääjän Ronalds Keninsin (Zurich) kanssa. Energiapuolelle nuoria vapaita agentteja ovat olleet Darren Archibald ja Kellan Lain (joiden uskon olleen syynä Weisen siirtoon). Eli Gillis ja kumppanit tekevät kyllä hyvää työtä nuorten vapaiden agenttien hankkimisen suhteen ja monella noista pelaajista on tulevaisuus NHL:ssä.

Viime kesän varauksista ykköskierroksen varauksen Hunter Shinkarukin kausi meni valitettavasti pieleen loukkaantumisten vuoksi. Toinen ensimmäisellä kierroksella varattu pelaaja, eli OHL:n Londonin sentteri Bo Horvat on pelannut hyvää kautta Londonissa ja hänestä uskoisin hyvinkin kasvavan tulevaisuuden NHL-pelaajan (toiveissa on, että BoHosta tulisi tulevaisuuden Patrice Bergeron ja meidän kakkosketjun sentteri). Myös Andrew Casselsin poika Cole Cassels (viime kesän kolmannen kierroksen varaus) on pelannut ihan lupaavan kauden Oshawassa, vaikka onkin vielä joukkueessaan selkeänä kakkossentterinä Kanadan nuorten maajoukkueessakin pelanneen ja vuotta Casselsia vanhemman Scott Laughtonin takana.

Ikävä kyllä kesän 2011 ykkösvarauksen Nicklas Jensenin kehitys on polkenut vammojenkin takia odotettua hitaammin ja voi olla, että Vancoverissa ei tulla näkemään Hansenin rinnalla toista tanskalaispelaajaa vakituisesti. Saman kesän viidennen kierroksen varaus puolustaja Frankie Corrado vaikuttaa sen sijaan tulevaisuuden NHL-pelaajalta. Kesän 2012 ykkösvarauksen Brendan Gauncen pistetehtailu on junnannut melkein paikallaan, mutta hänestä oli alunperinkin tarkoitus tulla puolustuspelin ja alivoiman erikoismies, ei varsinainen hyökkäävä pelaaja. Silti toivoisin näkeväni häneltä enemmän tehokkuutta myös hyökkäyspäässä. Gauncen varauskesän lupaavin pelaaja minun papereissa on tällä hetkellä Mainen puolustaja Ben Hutton.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Selvää on, että Luongokin pitäisi laittaa menemään, mutta hänestä tuskin mitään järkevää vastinetta saa kun ei tähänkään mennessä ole saanut.

Muuten ihan hyvää ja kriittistä tarkastelua, mutta Luongon kauppaamiseen tai ulosostamiseen en usko sitten hetkeäkään. Sen aika oli jo ja meni lopullisesti siinä hetkessä, kun Schneider kaupattiin. Luongohan on ollut loistava tällä kaudella, jos sanaa loistava voi kenestäkään käyttää. Mutta kuitenkin parhaiten tasonsa ovat pitäneet maalivahdit.

Luongon soppari on tällä hetkellä jopa edullinen ja tulevalle kaudella cappi nousee niin paljon, että Luongon soppari ei ole tällä hetkellä (eli kesästä eteenpäin) joukkueelle mikään rasite. Ja pelitkin ovat sujuneet hienosti niin maalivahdeissa on vähiten ongelmaa.

Kesällä on siinä mielessä erikoinen tilanne, kun cappi nousee ja Booth ostetaan ulos (kunhan ei vaan loukkaannu ennen sitä) niin cappi mahdollistaa pelaajahankinnat ja kaupat aivan uudella tavalla. Pakistosta olisi pakko vaihtaa yksi kallis pakki yhteen hyvään hyökkääjään. Itse odottelisin, että se kauppa voi tulla jo nyt trade deadlinella, mikäli vaan Edlerille löydetään sopiva kohde. Toki Edlerin myynnin jälkeen tuo pakiston TOP nelonen (Bieksa, Hamhuis, Garrison, Tanev) ole mikään erikoisen hyvä. Mutta Edler on ollut tällä kaudella niin huono, ettei hänen myymisensä heikennä nykyistä joukkuetta juurikaan.

Katsellaan nyt siis mitä tapahtuu lähipäivinä. Itse odottelisin jotain järkevää liikettä jo nyt, jossa siirreltäisiin palasia lähinnä tulevaisuutta ajatellen, ei enää niinkään tätä kautta miettien. Eli ei niitä nuckin mainitsemia davidboothia tai derekroyta vaan ennemmin jordaneberle hyökkäykseen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ikävä kyllä kesän 2011 ykkösvarauksen Nicklas Jensenin kehitys on polkenut vammojenkin takia odotettua hitaammin ja voi olla, että Vancoverissa ei tulla näkemään Hansenin rinnalla toista tanskalaispelaajaa vakituisesti. Saman kesän viidennen kierroksen varaus puolustaja Frankie Corrado vaikuttaa sen sijaan tulevaisuuden NHL-pelaajalta.

Itse vielä annan mahdollisuuden Jensenille, lähinnä koska kehitys kauden aikana on ollut huimaa. Alkukausi oli surkeimmista surkein ja näytti, että pelaako edes koko kautta AHL:ssä. Kauden alkuhan meni vammoja parannellesa ja Jensen pääsi vasta lokakuun lopussa pelaamaan ensimmäisiä matsejaan. Nyt hän on sentään joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä. Kun tuota Jensenin kautta katsoo kuukausittain:

Marraskuu, 12. 0+2
Joulukuu, 10. 1+1
Tammikuu, 13. 5+1
Helmikuu, 11. 8+0

Tämän vuoden puolella Jensen on siis 24 otteluun tehnyt 13 maalia. Tahti on ollut vähintäänkin hyvä 20-vuotiaalle ensimmäistä täyttä AHL-kauttaan pelaavalle pelaajalle. Toki itsekin odotin nopeampaa läpimurtoa Jensenin osalta, mutta katsotaan josko yksi ehjä kausi tekisi ihmeitä.

Toinen mainittu pelaaja eli Corrado on ollut hyvä AHL:ssä vaikka häneltä kieltämättä odotin vähän enemmän pisteitä. NHL:ssä Corrado ei ole saanut Tortorellalta juurikaan peliaikaa, vaikkei omaan silmään ole suuria mokaillut. Corrado näytti viime kaudella NHL:ssä jo valmiilta pelimieheltä, mutta tokihan pieni notkahdus varmasti tulee ensimmäisten ammattilaisotteluiden jälkeen. Vähän sama juttu kuin Jensenin kanssa eli katsotaan miltä seuraava kausi näyttää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse vielä annan mahdollisuuden Jensenille, lähinnä koska kehitys kauden aikana on ollut huimaa.
Jos sain itseni kuulostamaan siltä, että olisin jo nyt valmis vetämään henkselit Jensenin NHL-uran päälle, niin siitä ei ollut kyse. Kyllähän hänellä aikaa on ja minäkin annan kaikki mahdollisuudet hänelle vielä. Jensen on ollut viime aikoina yksi Utican parhaista pelaajista ja saanut itseluottamuksensa noustessa tehojakin esiin tässä noin parinkymmenen viime pelin aikana. Lähinnä tuo pisteillä mitattu surkea alkukausi vie tämän kauden kokonaisuuden pettymyksen puolelle, mutta katsotaan rauhassa.. Hänellä oli tosiaan rikkonainen alkukausi ja varmaan se vaikutti vielä pitkään alkukaudesta hänen otteisiinsa.

Jos noita meidän juutteja vertailisi lyhyesti sen verran, että Hansen nousi pysyvästi NHL:ään varauksensa jälkeen viidennellä kaudella, Jensenilla on nyt menossa kolmas kausi. Canucks ei halua kiirehtiä hänen kanssaan - mikä onkin viisasta - ja voi hyvin olla, että Jensen kulkee NHL:ään myös viiden vuoden pätkän jos on sinne joskus vielä pääsemässä pysyvämmin. Vähän enemmän odottaisin häneltä näkyvyyttä ja isompaa roolia kiekollisessa pelissä, kun puhutaan kuitenkin pelaajasta, josta voisi tulla kahden ensimmäisen ketjun laituri. Hän osaa tehdä maaleja etenkin nyt itseluottamuksen ollessa kunnossa, mutta pelillisesti hän jää vähän varjoon. Hänellä on hyvä mailatekniikka ja ulottuvuuttakin, joten sitä kiekollista vastuuta olisi hieno nähdä enemmän.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Muuten ihan hyvää ja kriittistä tarkastelua, mutta Luongon kauppaamiseen tai ulosostamiseen en usko sitten hetkeäkään. Sen aika oli jo ja meni lopullisesti siinä hetkessä, kun Schneider kaupattiin. Luongohan on ollut loistava tällä kaudella, jos sanaa loistava voi kenestäkään käyttää. Mutta kuitenkin parhaiten tasonsa ovat pitäneet maalivahdit.

Luongon soppari on tällä hetkellä jopa edullinen ja tulevalle kaudella cappi nousee niin paljon, että Luongon soppari ei ole tällä hetkellä (eli kesästä eteenpäin) joukkueelle mikään rasite. Ja pelitkin ovat sujuneet hienosti niin maalivahdeissa on vähiten ongelmaa.

Kesällä on siinä mielessä erikoinen tilanne, kun cappi nousee ja Booth ostetaan ulos (kunhan ei vaan loukkaannu ennen sitä) niin cappi mahdollistaa pelaajahankinnat ja kaupat aivan uudella tavalla. Pakistosta olisi pakko vaihtaa yksi kallis pakki yhteen hyvään hyökkääjään. Itse odottelisin, että se kauppa voi tulla jo nyt trade deadlinella, mikäli vaan Edlerille löydetään sopiva kohde. Toki Edlerin myynnin jälkeen tuo pakiston TOP nelonen (Bieksa, Hamhuis, Garrison, Tanev) ole mikään erikoisen hyvä. Mutta Edler on ollut tällä kaudella niin huono, ettei hänen myymisensä heikennä nykyistä joukkuetta juurikaan.

Katsellaan nyt siis mitä tapahtuu lähipäivinä. Itse odottelisin jotain järkevää liikettä jo nyt, jossa siirreltäisiin palasia lähinnä tulevaisuutta ajatellen, ei enää niinkään tätä kautta miettien. Eli ei niitä nuckin mainitsemia davidboothia tai derekroyta vaan ennemmin jordaneberle hyökkäykseen.

En toki itsekkään usko, että Bobbya kaupattaisiin eikä siihen tämän hetkisten peliesitysten perusteella tarvetta olisikaan. Tuo oli lähinnä oman sisäisen GM:ni toive kun re-buildia mietiskelin, sillä oletettavaa on että Luongon taso rupeaa pikkuhiljaa laskemaan kun ikää tulee mittariin. Mutta kuten sanoit, maalivahtipeli ei ole ongelma tällä hetkellä ja toivottavasti ei ole sitä myöskään tulevaisuudessa.

Edleriä en lähtisi agressiivisesti kaupittelemaan koska luulisi (toivoisi) hänen tuolta slumpista tasolleen pääsevän. Liekkö heikko taso Tortorellasta johtuvaa vai mistä, mutta uskoisin hänen vielä olevan kyvykäs pelaamaan hyvää top4-peliä. Mutta jos kauppaa lähdetään hieromaan, niin takaisin pitäisi juurikin tulla jordaneberlejä tai romanjoseja. Tän hetkisten peliesitysten perusteella moisia nimiä lienee turha edes haaveilla.

Mutta mitäköhän nämä huhut Ryan Keslerin ympärillä ovat? Mies on kyllä viimeisimpiä, kenen haluaisin jengistä poistuvan. Viime kesänähän kyllä spekuloitiin sillä, että Kesler ei välttämättä tule toimeen Tortorellan kanssa, mutta onko nää spekulaatiot sitten käymässä toteen ja mies haluaisin Vancouverista pois lähteä?

Loppuun offtopicina pakko todeta, että kun katteli Shea Weberin pelejä Sotshissa, niin Holmgrenin offer sheet Weberille kyrsii kyllä edelleenkin. Vaikka eihän sitä tiedä, olisiko "oman" kylän poika Vancouveriin sopparia koskaan tehnyt, mutta ainahan sitä voi spekuloida.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver voitti Minnesotaa vastaan ykkössektorin vedot 11-3, mutta hävisi jälleen rankuilla Wildille. Läckilta maalilla taas hyvä peli, Tanevin paluu loukkaantumisen jäljiltä oli hieno uutinen (rauhoitti puolustusta, oli tärkeä alivoimilla ja uhrautui joukkueen eteen taas hyvin), Keslerilta hyvä peli ja Kassian jatkoi hyvää voimahyökkääjän peliään. Canucks pelasi joukkueena Blues-pelin tavoin mielestäni hyvin, mutta ei saanut maaleja - ei edes seitsemällä yrityksellä arvoista.

Paluu Olympiatauolta on sujunut pelillisesti etenkin puolustuspelaamisen suhteen hyvin (kolme pistettä kahdesta pelistä), mutta maalinteko on tällä hetkellä ihan uskomattoman vaikeaa. Eikä se tuosta parane, ellei kärki ala tekemään tehoja:

- Daniel Sedin; Daniel on tehnyt viimeisimmän maalinsa joulukuun 30. päivä. Sen jälkeen hän on vetänyt maaleitta jo 21 peliä peräkkäin.

- Henrik Sedin; Henrikillä on nolla maalia ja yksi syöttö viimeisistä kymmenestä pelistä, ei tehoja viimeisten kahdeksan pelin sisällä.

- Alex Burrows; Ei yhtään maalia tällä kaudella 30 peliin.

Ei tuollaisella ykkösketjulla vaan pysty olemaan voitoissa kovin usein kiinni. Muistan senkin ajan, kun tuo meidän ykkönen vielä oli pelottava ketju, muistan kaksosten vieneen pistepörssin peräkkäisinä vuosina, muistan Burrowsin tehneen neljällä peräkkäisellä kaudella noin 30 maalia, muistan miten hyvin tuo ketju pelasi yhteen... Missä tuon kolmikon peli nyt on? Tällä hetkellä tuo on varmaan koko NHL:n heikoin ykkösketju ja se vie joukkueen budjetista noin 17 miljoonaa.

Silloin kun Henrik Sedin on tehnyt tällä kaudella pisteen, joukkueen saldo on 18-6-7. Danielin onnistuessa tekemään pisteen, saldo on 18-6-5. Ei tarvitse ihmetellä miksi joukkue on playoff-paikan alapuolella tällä hetkellä. Ongelmia on toki ollut muuallakin, mutta suurin niistä on tuo ykkösketjun tehoton peli. Hyökkäyspään parhaiden pelaajien pitää pystyä myös olemaan niitä parhaita.

Missähän tuo joukkue tulisikaan vielä olemaan, jos Kesler lähtisi tuosta pois? Booth on nälkäisimmillään alligaattorien metsästyksessä, Higginsin paras puoli on kiekoton peli, Kassianianin taso heittelee vielä paljon, Schroeder on ollut pirteän alun jälkeen tehoton ja Hansen on hyvässä joukkueessa kolmosketjun laituri. Kakkosketjun joulukuinen turboruuvi Santorellikin on koko loppukauden sivussa, joten apuja ei tule sairastuvaltakaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver voitti Minnesotaa vastaan ykkössektorin vedot 11-3, mutta hävisi jälleen rankuilla Wildille. Läckilta maalilla taas hyvä peli, Tanevin paluu loukkaantumisen jäljiltä oli hieno uutinen (rauhoitti puolustusta, oli tärkeä alivoimilla ja uhrautui joukkueen eteen taas hyvin), Keslerilta hyvä peli ja Kassian jatkoi hyvää voimahyökkääjän peliään.

Noista joukkueen huonoista jutuista täsmälleen samaa mieltä kuin nuck, joten niihin ei ole kommentoitavaa. Muuta kuin että pirun synkkää on meininki.

Mutta sitten näihin positiivisiin puoliin ja varsinkin Taneviin. Vancouver pelasi 6 peliä ennen taukoa ilman Tanevia. Näistä sitten 6 kertaa turpaan. Tuskin nyt täysin on Tanevista kiinni tuo homma, mutta onhan hän jo tällä hetkellä yksi parhaista pakeista ellei jopa se joukkueen paras pakki. Ja siellä on kuitenkin Olympialaisissa esiintyneet Edler, Hamhuis sekä pari sveitsiläistäkin. Mutta Tanev pyyhkkii noilla lattiaa. No joo, Hamhuis pelaa ihan kohtuullisesti, mutta tekee huomattavasti enemmän virheitä kun aiemmin. Edler pelasi jo kohtuullisesti, mutta ei läheskään sillä tasolla kuin joskus ennen.

Läck oli maalilla hyvä, mutta maali (ja se hylätty maali) vähän meni helposti. Näköjään noissa kaukovedoissa Läck luottaa kokoonsa eikä aktiivisesti pyri löytämään väylää nähdä kiekko. Siinä on suuri ero esim Luongon pelityyliin. Nyt tuo maali ja se toinenkin hylätty maali meni ihan samalla tavalla. Toki muuten Läck oli loistava.

Kesler oli joukkueen hyökkäyksen ainoita valopilkkuja ja jos hänet myydään niin on syytä saada kaksi hyvää hyökkääjää takaisin. Ja mielellään vähän jotain lisukkeitakin (pickejä). Vastaavasti Edlerin myynti ei itseä haittaisi yhtään jos hänestä saataisiin Keslerille se hyvä laituri, tyyliin Eberle. Edelleenkään en oikein jaksa uskoa suuriin muutoksiin, toki niitä toivon hyökkäyksen vahvistamiseksi. Maaleja emme meinaan nykyisellään tee juurikaan sitä yhtä enempää per matsi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös