Vancouver Canucks 2013–2014

  • 102 043
  • 336

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tanev on ollut mielestäni joukkueen kolmospakki (siis Bieksan ja Edlerin edellä), jos katsotaan koko kautta ja kokonaisuutta. Garrison (joka pelaa tällä hetkellä -ja on pelannut jo jonkun aikaa- selvästi jonkun vamman kanssa) ja Hamhuis (tehnyt tosiaan aikaisempaa enemmän virheitä, mutta on mielestäni edelleen alakerran luotettavin puolustaja) ovat olleet mielestäni vielä aavistuksen edellä kokonaisuudessa.

Mutta monessa pelissä Tanev on ollut alakerran paras. Hänellä on edelleen vähän keskenkertainen voimapuoli, kun aloitti voimaharjoittelun niin myöhään, mutta hän paikkaa tuota puoltaan hienosti liikkeellään, pelinluvullaan ja asenteellaan. Hyökkäspelikin on tulossa, enkä yhtään yllättyisi jos hän olisi jo ensi kaudella joukkueen ykköspakki.

Edlerin -23 ei ole sattumaa, vaikka tehotilastosta ei suoraan pelaajan onnistumista voi laskeakaan. Uran huonoin kausi ja itseluottamus hukassa. Joka pelissä tuskailen hänen pelilleen useita kertoja ja vaikka historiassa hän onkin ollut arvokas puolustaja, tällä hetkellä minuakaan ei haittaisi ollenkaan jos hänet myytäisiin - Edlerilla on tosin kykyjä nostaa pelinsä tasoa selvästi. Minnesotaakin vastaan tuo Wildin ainoa hyväksytty maali taisi tulla juuri Edlerin maskipelaamisen vuoksi?

Bieksasta ei tiedä mitä saa; hän on fysiikkansa ansiosta puolustaja joka kantaa isoja pelikuormia ja joka on parhaimmillaan tehokas ja fyysinenkin (toissa kaudella koko NHL:n puolustajista toiseksi eniten tasakenttäpisteitä ja korkealla pakkien taklauksissakin), mutta heikoimmillaan oman pään iso riski. Tällä kaudella häneltä ei olla nähty niin paljon isoja virheitä kuin joskus takavuosina, mutta ei toisaalta kauheasti tehojakaan - ykköspaikka pakkien taklauksissa plussaa.

Syvyyspakeista olen pitänyt Diazista, joka tuo minulle omassa päässä jollain lailla mieleen takavuosina Canucks-nutussa pelanneen Mike Weaverin - sähäkkä pienikokoinen puolustaja, joka osaa toimittaa kiekon pois omista liikkeelläänkin. Diaz on tosin enemmän puolustaja, joka osaa vähän paremmin hyökkäyspelin, kun Waever on vielä parempi omissa. Diaz'kin tosin taisi olla Montrealin ykkösparin av-pakkeja, joten kyllä häneltä puolustuspelikin sujuu.

Stanton aloitti kauden mielestäni hyvin yksinkertaista peruspeliä pelaavassa roolissaan (vei paikan Albertsilta ja Weberilta sekä sai kehuja myös Tortorellalta), mutta loukkaantui joulukuussa. Nyt hän näyttää olevan taas Diazin edellä pakkihierarkiassa, kun Diaz veteli hyökkääjänä hajavaihtoja ja Stanton pelasi. Weberkin täytti mielestäni paikkansa syvyydessä ennen loukkaantumistaan. Jos olen ollut pettynyt joidenkin kärkipakkien otteisiin, syvyyspakkeihin olen ollut kokonaisuutena tyytyväinen.

Oma kokonais-rankingini tämän kauden osalta Canucks-pakeista:

1. Dan Hamhuis; Eniten peliaikaakin ja samalla paras tehosaldo, eniten riistoja mutta myös eniten menetyksiä.. Peliä pelataan usein hänen kauttaan ja vastustajat tietävät tämän.
2. Jason Garrison; Hyvä puolustuspelissä, tehokkain pakki hyökkäyspelissä, pelaa jonkun vamman kanssa parhaillaan.
3. Chris Tanev; Erinomainen liike, hyvä pelinluku, uhrautuva asenne, voimapuoli kaipaa lisää tehoa.
4. Kevin Bieksa; Näkyy niin hyvässä kuin pahassa, parhaillaan monipuolinen, heikoimmillaan virheet tulevat melkein järjestäen hänelle.
5. Alex Edler; Fyysinen paketti on kunnossa, pää tällä kaudella ei.
6. Ryan Stanton; Pyrkii olemaan fyysinen ja osaa puolustajan peruspelin, kaipaa vielä lisää voimaa rooliinsa.
7. Raphael Diaz; Sähäkkä, hyvä liike, tekee vähän virheitä. Koko rajoittaa ja pelaa ajoittain epätasaisesti vaihtojen välillä.
8. Yannick Weber; Diazin tavoin toinen pienikokoinen sveitsiläispakki. Hyvä veto ylivoimilla, mutta kärsii omassa päässä etenkin isompia vastustajia vastaan koosta.
9. Frank Corrado; Hyvä kiekollisena, tekee vähän virheitä, hyvät perustaidot puolustajalle. Sijoittumisen kanssa vielä ajoittain pieniä ongelmia, kokemus opettaa? Tulevaisuuden runkopakkeja näillä näkymin.
10. Andrew Alberts; Iso, painavasti taklaava puolustaja. Yksipuolinen, kärsii heikosta liikkeestä nopeita vastustajia vastaan.
11. Yann Sauve; Puolustava puolustaja, joka on nähdäkseni hieman kehittynyt, mutta jonka perustaitotaso ei vaan tahdo vieläkään riittää NHL:ään. Ei herätä omassa päässä riittävää luottoa.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
"Toki kaudella 2010-11 mentiin finaaleihin, mutta en nähnyt tuollakaan kaudella joukkueelta mitään varsinaista kuntopiikkiä pudotuspeleissä. Tuon kauden Canucks oli vain harvinaisen kova joukkue kokonaisuutena koko kauden kun sitä mittaa yleisestikin; NHL:n eniten tehtyjä maaleja, vähiten päästettyjä, paras yv-joukkue, kolmanneksi paras av-joukkue, 117 pistettä jne. Todella harva joukkue on saanut kokonaisuutena vastaavaa menestystä runkosarjassa saman kauden aikana noin laajasti" - NUCK-



Jos palataan vielä tuohon kauteen jolloin Vancouver vaikutti pysäyttämättömältä finaaleihin saakka. Kotipeleissä Bostonilla ei juurikaan ollut saumaa ennen seiska matsia, mutta vieraissa ryöpsähteli pahemmin.
Jokatapauksessa tuolloin vaikutti omiin silmiin joukkueessa olevan sellainen mestarin henki ja luotto omaan tekemiseen ettei häviö ole etes vaihtoehto.
Jotenkin Boston onnistui horjuttamaan tuota uskoa omaan tekemiseen sarjan aikana ja viimeistään ratkaisevassa finaalissa.
Jotenkin tuntuu nujerretulta se henki, joka Sedineillä ja muillakin vaikutti silloin olevan ja pojat ovat antaneet periksi jos niin saa sanoa.

Nyt sitten jos Kesler lähtee niin vaikeaa tulee olemaan...

Edit: epäonnistuin lainauksessa surkeasti;D
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jotenkin tuntuu nujerretulta se henki, joka Sedineillä ja muillakin vaikutti silloin olevan ja pojat ovat antaneet periksi jos niin saa sanoa.
Saattaahan se ollakin, että jotain muutakin isompaa mureni tuon kevään aikana kuin pitkään haaveiltu mestaruus. Viime kausi oli kokonaisuutena joukkueelta sellaista "ei oikein kiinnosta tynkäillä, mutta pelataan nämä pelit kun pakko on" -peliä ja tällä kaudella tuo sama meno on jatkunut usein - tosin marraskuun lopusta joulukuun loppuun joukkue esitti mielestäni hyvää peliä, mutta etenkin tämän vuoden puoli on ollut synkkä (harvoin nähdään noin pitkää tappioputkea mikä Vancouverilla oli ja onhan tänä vuonna nähty se 9-1 romahduskin..).

Valmentajanvaihdolla yritettiin saada korjausliikettä joukkueeseen, mutta ei se nyt ainakaan vielä ole sellaista tehnyt. Sen puolesta saatetaan olla nyt tultu aikaan, jolloin joukkuetta pitäisi ravistella kenties enemmänkin. Keslerin mahdollinen myyminen voisi romahduttaa joukkueen lyhyellä tähtäimellä aika pahasti (kun tuo ykkönenkään ei saa mitään aikaan), mutta tiedä vaikka tuo olisi lopulta parempikin. Eihän sitä nimittäin voinut aikanaan millään hyväksyä Trevor Lindeninkaan myymistä, mutta lopulta se kauppa poiki ihan hyvän tuloksen. Toki kaikki olisi kiinni sitten siitä, mitä Keslerilla saataisiin. Kun noin moni joukkue tuntuu kuitenkin olevan hänen perässään (ja ihan syystäkin), niin luulisi sen näkyvän.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Vancouverissa on jälleen uusi maalivahtidraama meneillään. Eddie Läck aloittaa tänään ulkoilmaottelussa kolmannen peräkkäisen ottelunsa, eikä Luongo siten ole vielä päässyt pelaamaan Olympiatauon jälkeen. Ei ole varmasti helppo paikka Luongolle, kun jälleen sama tilanne edessä eikä poispääsyä ole tiedossa, kiitos tuon pitkän sopimuksensa. Läck on toki loisto-otteillaan ansainnut vastuuta, mutta etenkin tällaisessa ottelussa maalinsuulle pitäisi ehdottomasti laittaa organisaation kallispalkkainen ykkösmaalivahti. Etenkin viimeisten vuosien siirtopyynnöt ja muut draamat huomioon ottaen.

Luongolta muuten pari päivää sitten hyvä kommentti Keslerin huhuttuun siirtopyyntöön "We all know how it ends up".
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tässä vielä tsn:n uutinen.

"I don't want to start going through this whole thing again. I've always wanted to play in an outdoor game so I was excited when I saw that we got one this year. I was looking forward to it."

Olisin antanut Luongolle tuon pelin, vaikka Luongolla pelaamattomuutta onkin, Läck on kuuma maalivahti, Canucks tarvitsee jokaisen mahdollisen pisteen ja Tortorella saattaa pelata jopa sopimuksestaan. Luongo on kuitenkin pelannut finaalikauden tasollaan eikä ole hänen vikansa jos joukkue ei saa maaleja tehtyä. Luongo olisi ansainnut tämän.

Noin yleisesti.. olisihan sitä toivonut, että tuosta hienosta tapahtumasta riittäisi enemmän positiivisia odotuksia kuin taas näitä negatiivisen puolelle meneviä asioita. Vaikka niin, että;

- Vuonna 1915 Vancouver Millionaires voitti Stanley Cupin ja Ottawa oli finaalivastustaja - perinteet kunniaan!

- Molemmat joukkueet pelaavat kausistaan, isot panokset.

- Vierasjoukkueena Ottawa on Itäisen konferenssin neljänneksi paras, joten pelistä voi olla odotettavissa siinä mielessä tasokas ainakin Ottawan puolelta.

- Vancouverilla on kuusi peräkkäistä voittoa Ottawasta kaiken kaikkiaan. Viimeksi Senators voitti Vancouverissa melkein tasan 10 vuotta sitten (maaliskuun 10. 2004, tuolloin 1-2 Daniel Alfredssonin kolmannen erän maalilla, Canucksin maalin teki Pat Kavanagh)

- Vuoden 1994 hieno Vancouverin finaalijoukkue on osana tuota tapahtumaa: 1994 Canucks: The Great Comeback

- Ja kuka tietää, vaikka tämä olisi Ryan Keslerin viimeinen peli Vancouverin paidassa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
"Ulkoilmapeli" läpsytelty ja tappion kanssahan siitä poistuttiin. Ehdin jo vähän liian aikaisin innostua joukkueen saaneen juonesta kiinni Olympiatauon jälkeen, joten nyt tuli karu palautus maan päälle. Vancouver aloitti hyvin ja meni nopeasti 2-0 johtoon, mutta olisihan se pitänyt arvata siinä vaiheessa, että tämän vuoden Canucks ei vaan osaa pelata johdossa. Ja kun tuo joukkue ei osaa tehdä maalejakaan, niin aika hankalalla yhtälöllä voidaan voittaa.

Vähän tulee mieleen tästä joukkueesta se entisen Canucks-valmentajan Harry Nealen kuolematon ongelma; "Last year we couldn't win at home. This season we can't win on the road. My failure as a coach is, I can't think of any place else to play."

Pelin ikävänä puolena oli lisäksi Daniel Sedinin loukkaantuminen. Vaikka hän onkin tehnyt tämän vuoden puolella vähemmän pisteitä kuin Tom Sestito ja ansaitsee kritiikin hyökkäyspelin ollessa hänen päätehtävänsä, Sedinin ketjun puolustuspeli on sentään toiminut. Ehkä Canucks nostaa nyt farmista Nicklas Jensenin ylös. Jensen teki taas maalin viime yönä (pelin maalikooste) ja pelaa tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella.

OHL:n puolella Cole Cassels jatkaa muuten hyvää virettään. Viime yönä Cassels antoi yhden syötön Oshawan voittaessa "Evan McEnenyn joukkueen" Kingstonin 3-2 rankuilla ja jatkoi näin pisteputkeaan jo kahdeksan pelin mittaiseksi. Cassels oli joukkueiden yhteensä 12 rankunyrittäjästä ainoa maalin tehnyt pelaaja. Hänen pistekehityksensä on muutenkin sellainen, mitä toivoisin näkeväni muiltakin Canucksin prospecteilta:

2011-12, Oshawa OHL: 64, 3+8=11
20012-13, Oshawa OHL: 64, 15+28=43
2013-14, Oshawa OHL: 57, 23+45=68

Andrew'n poika on hyvällä tiellä tällä hetkellä. Hän on kahden suunnan sentteri, joka on parhaimmillaan puolustuspelissä, alivoimilla ja laukausten blokkaajana, mutta tuo pistekehitys voisi kertoa siitä, että hänellä voisi olla annettavaa vielä muutenkin jos kehitys jatkuu kuten se näyttää tekevän. Kaaveilen häntä omissa fantasiamanagerisuunnitelmissani jo tulevaisuuden kolmossentteriksi, vaikka se vielä liian aikaista onkin.

Paljon puhutusta Keslerista sen verran, että kohta saattaa ratketa hänen kohtalonsa. Miehen puolesta melkein toivoisin, että hän saisi paikan jostain joukkueesta, joka ei sukella näin kuten Vancouver tällä hetkellä tekee. Ja tämän sanon, vaikka Kesler suosikkini nykyjoukkueesta onkin ollut jo pitkään. Ihmisellä pitää olla unelmia; Jos jollain ihmeen paketilla hänen avullaan saataisiin Columbuksesta Vancouver-taustainen Ryan Johansen kasvamaan meille.. Tosin Columbus rakentaa tulevaisuutta, joten eipä tuo kovin realistiselta pelaajalta nyt kuulosta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Olisin antanut Luongolle tuon pelin, vaikka Luongolla pelaamattomuutta onkin, Läck on kuuma maalivahti, Canucks tarvitsee jokaisen mahdollisen pisteen ja Tortorella saattaa pelata jopa sopimuksestaan. Luongo on kuitenkin pelannut finaalikauden tasollaan eikä ole hänen vikansa jos joukkue ei saa maaleja tehtyä. Luongo olisi ansainnut tämän.

- Ja kuka tietää, vaikka tämä olisi Ryan Keslerin viimeinen peli Vancouverin paidassa.

Ei mennyt putkeen tuo peli vaikka siihen saatiin hyvä alku ja 2-0 johtokin. Tämän jälkeen Bieksa teki omiin ja Läck omasta mielestä päästi helposti taas viivakudin sisään. Jostain syystä Läckille nyt uppoaa liian helposti noi kudit viivasta. Jälkiviisaana helppo todeta, että Luongo olisi saanut olla tässä pelissä maalissa, aivan kuten täälläkin etukäteen ajateltiin.

Kesler oli Vancouverin puolelta lähes ainoita joita peli kiinnosti tai ainakin siltä se näytti. Jos ja ilmeisesti kun Kesler myydään niin kyllähän tuo porukka tulee romahtamaan täysin. Pelillinen ja varmaan henkinenkin johtaja lähtee niin sieltä pitäisi muiden sitten nousta esiin. Mutta ei siltä oikein näytä, että sieltä kukaan olisi nousemassa esiin.

Jos nyt nuo Kesler ja Edler kaupataan niin mikä olisi parasta mitä heistä voisi saada? Itse olisin tyytyväinen jos heistä saataisiin 1-2 valmista pelaajaa, 2-3 lähes valmista pelaajaa ja siihen sitten kasa varauksia päälle, riippuen vähän saatujen pelaajien laadusta. Mutta pitkä tie on tuon jälkeen kasata taas voittava joukkue.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos nyt nuo Kesler ja Edler kaupataan niin mikä olisi parasta mitä heistä voisi saada?
Jollakin paketilla tuo mainitsemani Ryan Johansen :) No, häntä Columbus tuskin kauppaa ja Columbus ei muutenkaan vaikuta olevan kovin realistinen vaihtoehto niin kauan kun Umberger pelaa siellä. Mutta mietitään nyt Columbusta, sillä uskon Kekäläisen olevan aktiivinen ja yrittävän isoa kalaa taas siirtotakarajalla. Jos siis niin kävisi, että Kesler olisi kiinnostunut siirtymään Columbukseen (jossa hän pelasi yliopistoaikanaan), niin myös entinen Oshawan kapteeni Boone Jenner kiinnostaisi.

Jennerilla oli hieman hidas kauden alku jalkavamman vuoksi. Mutta kauden mennessä pidemmälle hän nousi aina ykkösketjuun saakka Nathan Hortonin ja Johansenin viereen. Jenner on voimakas ja hyvä kahden suunnan sentteri/laituri, jolla on taito tehdä maaleja, vaikka ei ole niitä vielä saanut tulokaskaudellaan kauheasti NHL:ssä (10 maalia - tosin ylivoima-aikaa hänelle ei ole vielä tullut juuri ollenkaan). Lisäksi hän on ahkera taklaaja ja hänet on tunnettu myös johtajuudestaan. Hän on pelannut tällä kaudella pääosin laidalla (nousi vasta tammikuussa keskelle Derek MacKenzien pelikiellon vuoksi), mutta uskon hänestä tulevan sentterin.

Columbuksen valmentaja Todd Richards sanoi Columbus Dispatchissa tammikuun lopussa Jennerista seuraavasti; "I'm not sure what he's going to be like when he's 26 or 27 years old, when he hits his prime. But I don't know if there are too many guys who are going to want to play against him when he's that old. You watch him play as a young kid against these guys now, and they struggle to play against him. He's so strong. He's tenacious. Those are great qualities to have."

Jenner olisi Vancouverille hyvä nuori pelaaja, josta varmaankin tulee vielä hyvä, voimakas, johtajan ominaisuuksistaan tunnettu kahden ensimmäisen ketjun kahden suunnan hyökkääjä NHL:ään. Vähän kuin Kesler, joskaan ei ehkä yllä samalle tasolle. Jennerin kylkeen vielä vaikka Alexander Wennberg tai Kerby Rychel sekä joku varausvuoro, niin pakettihan olisi siinä :). Vancouverin parhaat prospectit ovat tosin hyökkääjiä, mutta tämän paketin jälkeen Canucks voisi keskittyä varauksissaan puolustajiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jennerin kylkeen vielä vaikka Alexander Wennberg tai Kerby Rychel sekä joku varausvuoro, niin pakettihan olisi siinä :). Vancouverin parhaat prospectit ovat tosin hyökkääjiä, mutta tämän paketin jälkeen Canucks voisi keskittyä varauksissaan puolustajiin.

Itse en jotenkin lämpiä Columbuksen mahdollisiin nuoriin hyökkääjiin, sikäli kun Johansen ei kuulu tuohon pakettiin. Toki Jenner olisi ihan mielenkiintoinen hyökkääjä, mutta jostain syystä esim Jenner/Wennberg kaksikko ei vakuuta samalla tavalla kuin esim Detroitin mahdollinen paketti (esim kaksi joukosta Tatar/Jurco/Nyquist kolmikosta). Toki jos Edler vaihdettaisiin hyökkääjiin niin sitten Kesleristä voisi ottaa pakkeja. Ja pakkien suhteen Pittsburgh on kova sana. Sieltä kaksi kovaa pakkiprospectia tekisi terää tuolle Vancouverin pakkiosastolle.

Kyllä edelleen paras ja turvallisin vaihtoehto olisi Keslerin pitäminen ja Edlerin vaihtaminen siihen laituriin (Keslerille). Toki se ei joukkuetta juuri muuta, mutta sitä muutosta voi hakea sitten kesällä ja miettimällä valmennus uusiksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse en jotenkin lämpiä Columbuksen mahdollisiin nuoriin hyökkääjiin, sikäli kun Johansen ei kuulu tuohon pakettiin. Toki Jenner olisi ihan mielenkiintoinen hyökkääjä, mutta jostain syystä esim Jenner/Wennberg kaksikko ei vakuuta samalla tavalla kuin esim Detroitin mahdollinen paketti (esim kaksi joukosta Tatar/Jurco/Nyquist kolmikosta).
Voisiko se johtua siitä, että Jenner/Wennberg -kaksikko on vielä nuorempi ja siksi he eivät ole vielä kehityksessä niin pitkällä? Jennerin peliä on tullut seurattua tuosta Columbuksen kaksikosta enemmän (Wennbergilta olen nähnyt vain pari peliä) ja Jenner vaikuttaa pelaajalta, joka voi mennä vielä pitkälle kun mietitään kokonaisuutta ja merkitystä joukkueelle. Hän ei ehkä tule koskaan tekemään mitään älyttömiä tehoja, mutta fyysinen 50-60 pisteen kahden suunnan hyökkääjä (johtaja- ja mahdollisesti "clutch"-ominaisuuksilla) voi olla se "upside", mikä hänestä voi vielä kehittyä. Ja minä ottaisin tuollaisen pelaajan erittäin mielellään.

Mr. Smith kirjoitti:
Kyllä edelleen paras ja turvallisin vaihtoehto olisi Keslerin pitäminen ja Edlerin vaihtaminen siihen laituriin (Keslerille).
Niin jos joukkueen sisällä ei olisi ongelmia. Mutta nyt näyttää siltä, että niitä on. Jotenkin näyttää siltä, että finaalikevään pettymyksen jälkeen joukkue on ollut hengetön ja nyt tarvittaisiin ehkä isompiakin muutoksia kun Boothin vaihto johonkin toiseen laituriin.

Keslerin pitäisin tietysti kovin mielellään ja myisin muita pelaajia ympäriltä, mutta saattaa olla, että joukkueen ytimestä pitää nyt tehdä isompia siirtoja kuin Boothin, Hansenin ja/tai Edlerin siirrot. Lisäksi toinen asia on tuo Keslerin oma halu, mikä on tässä isompana asiana painamassa.

Jason Botchford kirjoitti tuosta Provincessa.

A Kesler trade is not going to be easy for the Canucks to win, even though he’s been the team’s most consistent forward this season.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver ei nostanut Daniel Sedinin loukkaantumista paikkaamaan Utican maalintekijää Nicklas Jensenia, vaan nelosketjuun sijoitettavan voimahyökkääjän Darren Archibaldin. Archibald on mennyt pelaajana eteenpäin parin viime kauden aikana ja olen pitänyt Archibaldin pelistä ylhäällä. Ei hän mitään häikäiseviä taitoja ole esittänyt, mutta on pystynyt pelaamaan oman pienen roolinsa (7:45 minuuttia peliä kohden) vahingoittamatta joukkuetta.

Canucks on tehnyt 11 Archibaldin pelaamassa ottelussa viisi maalia hänen ollessa kentällä ja päästänyt kaksi (Archibaldilla tehot peleissä 0+2). Eikä Archibald ole vielä toistaiseksi ottanut jäähyjä ylhäällä, mitä voidaan pitää kuitenkin hyvänä asiana, kun hän on pyrkinyt muuten pelaamaan fyysisesti. Hän on isosta koosta huolimatta hyvä luistelija (oli Canucksin taitokisassakin tänä vuonna joukkueen toiseksi nopein), joten hän ehtii tilanteisiin.

Nyt jos esimerkiksi Edler kaupataan, Diaz palaa taas puolustajaksi ja Archibald ottaa hänen tonttinsa nelosessa. Samalla ehkä Kassian saa nyt kunnon näyttöpaikan Henrik Sedinin vierellä?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luongolla ja Läckilla näyttää olevan hyvää keskinäistä piikittelyä toisistaan: Hockey Newsin juttu. Vielä tuosta on matkaa tuohon Luongo vs Schneider -"kiistaan", mutta hyvä nähdä, että he ovat hyvällä tiellä keskenään.

***

Hunter Shinkaruk kertoi, että hänen lonkkansa alkaa olla hyvässä kunnossa. Toivoo pääsevänsä kohta puolin luistelemaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver avasi siirtonsa tekemällä tilaa yhdelle sopimukselle kauppaamalla Patrick Mullenin Ottawaan vaihdossa Jeff "Elvis" Costelloon. Nyt vaan odotellaan sitten kauhuissaan useampaa sopimusta tilalle.
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Vancouver näköjään aloitti rebuildingin treidaamalla Luongon Floridaan. Vaihdossa tuli nuorta verta maalinsuulle Jacob Markstromin muodossa ja vahvistusta bottom 6 Shawn Matthiaksen muodossa. Luongon mukana lähti myös hyökkääjä Steven Anthony. Mielenkiintoista nähdä miten tämä alkaa kehittyä tästä, eteenkin Keslerin osalta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kaikkien aikojen paras Vancouverin maalivahti on poissa. Ikävä tulee Luongoa ja tämä päivä tullaan muistamaan pitkään. Luongo oli tähtiluokan maalivahti, joka kantoi aluksi heikkoa joukkuetta itse harteillaan ja myöhemmin joukkueen kehityttyä ympärillä vei sen aina mestarisuosikiksi saakka. Ikävä kyllä sitä lopullista palkintoa ei tullut, mutta arvostukseni on erittäin korkealla tasolla Luongoa kohtaan.

Luongo ei ollut paitsi huippuluokan maalivahti, hän oli myös taistelija, hieno persoona ja isossa asemassa joukkueen kemiassa. Hän oli muutaman kauden ajan jopa joukkueen kapteeni, mikä on todella harvinaista maalivahdille. Luongo vei Vancouverin kuuteen playoff-sarjan voittoon, Stanley Cupin finaaleihin ja hänellä on hallusssaan organisaation lähes kaikki tärkeät maalivahtien ennätykset. Canucks-aikojen kruununa pidän hänen voittamaa Olympiakultaa juuri Vancouverin Olympialaisissa Kanadan ykkösmaalivahtina.

Faneille Luongo oli ehkä kaikkien aikojen suosituin yksilöurheilija kaupungissa - uskon, että hän oli suositumpi kuin Pavel Bure aikanaan. Hänen nimellään myytiin hirveä määrä fanituotteita ja varmasti monet nuoret saivat inspiraatiota juuri Luongosta. Tulevaisuudessa tulemme varmasti näkemään Vancouverin suunnalta tulevia nuoria maalivahteja, joiden alkuinnostuksen pelaamiseen Luongo sai aikaan.

Negatiivisiakin muistoja miehestä tietysti jäi. Luongo tiesi arvonsa ja sanoi siitä joskus suoraan medialle tai valmentajalle. Myös muutamissa playoff-peleissä hän ei pystynyt kantamaan joukkuetta niin hyvin kuin olisi toivonut. Lisäksi kaksi pitkää vuotta kestänyt maalivahtien kauppasirkus jäi myös ikävänä puolena mieleen, vaikka siihen Luongo ei yksin ollutkaan syyllinen.

Kaiken kaikkiaan muistot häntä kohtaan jäivät kuitenkin ehkä paremmiksi kuin ketään toista lähtenyttä pelaajaa kohtaan (Trevor Lindenia lukuun ottamatta). Luongon paita tullaan varmasti vielä joskus jäädyttämään Vancouverin hallin kattoon. Vaikka Luongo tuskin tätä suomalaista kiekkopalstaa lukeekaan, niin kiitän häntä ja toivotan kaikkea hyvää jatko- ja toivottavasti loppu-uralle Floridaan. Toivottavasti hänellä tulee olemaan vielä monta hyvää vuotta edessä.

Luongoa Jim Hughsonin selostamana

Luongon kaupasta voisi sen verran sanoa, että nyt Canucks luultavasti aloitti joukkueen asteittaisen rakentamisen alusta. En usko joukkueen ottavan mallia Edmontonista, vaan joukkuetta tullaan luultavasti nuorentamaan hieman ja muuttamaan sitä kemiaa, mikä todella pitkään yhdessä olleella porukalla on ollut. Tämä entinen ydinhän on käynyt monta asiaa yhdessä läpi (parin pelaajan kuolemat ja finaalitappion muiden lisäksi) ja kun tämä on ollut näin pitkään yhdessä ja sitä lopullista menestystä ei ole tullut, ajan myötä tuo varmaan heijastui yksilöihin. Ikävällä tavalla joukkue on ollut hengetön jo parin kauden ajan ja jotain piti nyt tehdä.

Luongosta saatiin tilalle nuori -90 syntynyt maalivahti Jacob Markström ja isokokoinen kahden alemman ketjun hyökkääjä Shawn Matthias. Lisäksi Luongon sopimuksesta vapautunut tila tulee vuosia budjettinsa kanssa tuskailleen joukkueen käyttöön vielä myöhemmin, joten sen todellista arvoa ei pystytä sanomaan tässä vaiheessa. Menopuolella on Luongon lisäksi myös Steven Anthony (ei minkäänlainen menetys) ja vuosittainen "tomsestito-luokan korvaus", eli Canucks maksaa Luongon palkasta 800.000 kaudessa Floridalle.

Yhteenvetona Vancouverin maalivahtisirkuksesta voin sanoa sen, että tulopuolella oli paljon vähemmän mitä alunperin kuvittelin tulevan (kirjoittelin tästä jo tuonne siirtojen takarajaketjuun). Mutta lopullisen arvion tästä voi tehdä vasta paljon myöhemmin. Varmaa on nyt ainoastaan se, että me menetimme molemmat tähtiluokan maalivahdit ja nyt Vancouverin maalivahtitilanne on epävarma tulevaisuuteen. Toisaalta jos Horvatista tulee sellainen pelaaja mitä kuvittelen tällä hetkellä tulevaksi ja jos vaikka Läck pystyy vielä vähän kehittymään nykyisestä tasostaan (nyt 92.4%, 2.09 päästettyä maalia pelissä), niin tilannehan voi kääntyä vielä paremmaksi mitä moni kuvitteleekaan.

Toisaalta, Eddie Läck vaikuttaa kyllä nyt lupaavalta, mutta hänen tulevaisuudestaan on vielä tässä vaiheessa mahdoton sanoa yhtään mitään kun hän on ollut kuitenkin kokonaisuudessa vasta tällä kaudella Luongon kakkosmaalivahti. Farmin ykkösvahti Joacim Eriksson on sen sijaan pelannut vahvaa kevättä hieman hitaan alun jälkeen (sopeutumisessa AHL-kiekkoon ongelmia?), mutta hänellä on hieno tausta Ruotsista - viime kaudella Skellefteåssa 30 pelissä 1.67 päästettyä maalia pelissä ja 93.1%. Nyt Luongon kaupassa tuli Markström, joka vielä 12 kuukautta sitten oli erittäin lupaava maalivahti, mutta jonka tämä kausi NHL:ssä meni 12 pelin osalta heikosti ja Florida ilmeisesti kyllästyi odottamiseen.

Kolmen lahjakkaan ruotsalaismaalivahdin muodostama kolmikko on kuitenkin siis kasassa. Sikäli tuo on hyvä tilanne, että kilpailutilanne on täysin auki, vaikka Läck tällä hetkellä ykkösenä tuosta porukasta onkin. Sekin on hyvä, että Läck ja Markström ovat pitkäaikaisia hyviä ystäviä ja molemmat ovat kaksimetrisiä, nykyaikaisia maalivahteja. Sekin on hyvä, että todennäköisesti joukkue ottaa nyt pari askelta taakse ja fanit varmasti ymmärtävät, että tämä on eräänlainen siirtymävaihe parempaan tulevaisuuteen myös maalivahtien osalta. Ja sekin voi olla hyvä, että nyt palkkoja voidaan ohjata muun joukkueen vahvistamiseen, kun maalivahdeilla ei ole megasopimuksia.

Noilla maalivahdeilla on kuitenkin edelleen kaikki lahjat huipulle olemassa ja jos tuosta maalivahtinipusta edes yksi ponnistaisi kunnolla läpi hyväksi NHL-maalivahdiksi, niin Vancouverilla on taas pitkäksi aikaa hyvä tulevaisuuden maalivahti. Mikäli näin joskus käy, niin siinä vaiheessa toivoisin, että en näkisi enää kuitenkaan tällaista maalivahtisirkusta vaikka sillä yhden lahjakkaan nuoren prospectin saisikin.

Saapa nähdä jatkuuko Vancouverin kevään tyhjennysmyynti tänään vai siirretäänkö sitä kesään. Kesler ja Edler ovat edelleen siirtohuhujen kohteena ja todennäköisesti Canucks hakee lisää nuoria tulevaisuuden palasia. Millään alelapulla joukkue ei tule pelaajiaan kuitenkaan myymään, kun Kesler/Edler -kaksikko on esimerkiksi kummatkin pelaajia, jotka tulevat uusiin seuroihin pidemmäksi aikaa. Mielenkiintoinen päivä edessä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitokset nuckille hyvästä kirjoituksesta Luongoon liittyen sekä myös joukkueen tulevaisuuteen. Siihen ei ole paljoa lisättävää, joten lähdetään katsomaan mitä vielä voisi tapahtua tämän päivän aikana ja miltä joukkue näyttäisi nyt ja kesällä.

Itse toivoisin nyt myös Keslerin ja Edlerin kauppaamista mikäli vaan vastine on riittävän kova. Keslerillä on sopimusta jäljellä tämän kauden jälkeen vielä kaksi kautta, joten kiirettä ei ole, mutta eipä toisaalta Kesler enää tuosta nuorennukaan. Nyt voisi arvo olla riittävän korkealla, jotta kauppa olisi järkevä. Vancouver ei tule menestymään nyt parin kauden sisään ellei jotain todella ihmeellistä tapahdu. Keslerille tuon menestymisen jossain muussa seurassa kyllä soisi.

Edler on vähän erilainen tapaus. Taso on tipahtanut parhaimmasta, mutta kyseessä on lähinnä itseluottamuksen puute ja organisaation "väärä" pelitapa Edlerin osalta. Jos Edleristä saisi pari lupaavaa kohtuu valmista pelaajaa niin itse kauppaisin hänet mielelläni. Edlerillä on pitkä ja kallis (no ei oikeastaan jos palaa tasolleen) sopimus ja edelleen painotus hyökkäyksen ja pakiston osalta on vääristynyt.

Heitetään pari kauppaideaa lähinnä ajatuksen tasolla mitä noista pelaajista voisi saada ja kuinka he joukkueeseen sopisivat.

Edler <-> Nyquist + Jurco
Kesler <-> B. Schenn + Gustafsson + pickejä/lupauksia

Joukkue näyttäisi nyt sitten suurinpiirtein tältä:

Nyquist-Sedin-Burrows (D.Sedin lasaretissa)
Higgins-Schenn-Kassian
Jurco-Matthias-Hansen
Sestito-Schroeder-Richardson
Booth, Dalpe

Hamhuis-Tanev
Bieksa-Garrison
Stanton-Gustafsson
Weber, Diaz, Alberts

Läck
Markström

Ja kesällä sitten poistuisi Booth (ulososto), Dalpe (RFA), Santorelli (UFA), Alberts (UFA), Diaz (UFA) ja uusina voisi tuoda ehkä jonkun kolmikosta Horvat-Shinkaruk-Gaunce sekä sitten Jensen. Toisaalta jos noita lupaavia hyökkääjiä saataisiin tuo 3-4 kappaletta niin ei olisi kiirettä tuoda ketään liian nopeasti NHL:ään. Pakistoon vielä Corrado tuonne mukaan niin ihan riittävällä mallilla on myös se.

Kausi 14-15

Sedin-Sedin-Burrows
Jensen/Jurco-Schenn-Nyquist/Kassian
Higgins-Horvat-Hansen
Sestito-Matthias-Kassian/Richardson
Jurco/Jensen, Schroeder, Richardson

Hamhuis-Tanev
Bieksa-Garrison
Corrado-Stanton
Gustafsson, Weber,

Läck
Markström

Siinä olisi huomattavasti enemmän maalintekopotentiaalia kuin nykyisellä porukalla, mutta yksi ongelma siihen jää: ykkösketjun peli. Kesän aikana pitää tapahtua jotain ykkösketjun pelille, jotta voidaan voittaa jatkossakin. Alkukaudella Sedinit pelasivat ihan hyvin, mutta nyt häipyivät lähes kokonaan kuvasta. Juuri tällä hetkellä vähän mietityttää tuo Sedinien jatko. Joukkueen uudistamisen kannalta heistä voi tulla vielä neljän vuoden aikana hivenen haastava kaksikko. Mutta toivotaan toki, että löytävät kesällä uudestaan pelinsä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kesän aikana pitää tapahtua jotain ykkösketjun pelille, jotta voidaan voittaa jatkossakin. Alkukaudella Sedinit pelasivat ihan hyvin, mutta nyt häipyivät lähes kokonaan kuvasta. Juuri tällä hetkellä vähän mietityttää tuo Sedinien jatko. Joukkueen uudistamisen kannalta heistä voi tulla vielä neljän vuoden aikana hivenen haastava kaksikko. Mutta toivotaan toki, että löytävät kesällä uudestaan pelinsä.
Hyvää ketjuspekulaatiota Mr. Smithilta. Palikat ovat tällä hetkellä vielä niin auki, että katsotaan mitä sieltä tulee vai tuleeko vielä mitään, mutta noin suunnittelin minäkin jos kauppapaketit ovat tuollaisia. Sedineista sen verran, että kun he vetivät syksyn noin piste/peli -tahtia, olisi vaikea kuvitella heidän taitonsa kadonneen jouluna johonkin noin nopeasti. Enkä usko, että heille ikä tulee näyttelemään niin suurta osaa muutenkaan, kun he ovat perustaneet pelinsä pelinäkemyksen ja kiekon liikuttelun varaan sekä pelanneet ehjät urat.

Markström valittiin muuten juuri tällä viikolla helmikuun parhaaksi maalivahdiksi AHL:ssä. Helmikuussa hän otti kiekkoja kiinni 95.4%:sti ja päästi taakseen keskimäärin 1.31 maalia pelissä. Mielenkiinnolla odotan mitä Melanson saa hänestä irti.
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Mitä ihmettä Vancouverissa oikein tapahtui, kun vielä muutama vuosi sitten se taisteli Bostonia vastaan kannusta aina seitsemänteen peliin asti, mutta nyt myy parhaita pelaajian? Enpä olisi kauden alussa uskonut, että Canucks toimii myyjänä trade deadlinella mutta näin se on vain nähtävä.

Toivottavasti Vancouver lähtee pian uuteen nousuun kun noin intohimoinen jääkiekkokaupunki kuulu ehdottomasti mukaan playffseihin. Mm. Chicagoa ja Bostonia ja muita vastaan oli niin monta hyvää playoffs- sarjaa ja mieleen on myös jäänyt ne mellakat missä kaupunki syttyi liekkeihin.

Mutta mitään varsinaista rebuildia ei varmatenkaan ole tulossa, kun joukkueesta löytyvät edelleen tuoreet sopparit tehneet Sedinit, ja niiden lisäksi esim. puolustus kestää edelleen vertailun?
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Mitä ihmettä Vancouverissa oikein tapahtui, kun vielä muutama vuosi sitten se taisteli Bostonia vastaan kannusta aina seitsemänteen peliin asti, mutta nyt myy parhaita pelaajian? Enpä olisi kauden alussa uskonut, että Canucks toimii myyjänä trade deadlinella mutta näin se on vain nähtävä.

Eihän Canucks ole myynyt vasta kuin Luongon, joka oli mielestäni todella hyvä kauppa: cäppiin tuli tilaa ja maalivahtiosasto ei käytännössä huonontunut lainkaan. Lisäksi sisään tuli hyvä kolmosketjun sentteri. Vapautunut cäppi kun vielä hyödynnetään, niin Canucks voi olla playoff joukkue jo tällä kaudella.
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Eihän Canucks ole myynyt vasta kuin Luongon, joka oli mielestäni todella hyvä kauppa: cäppiin tuli tilaa ja maalivahtiosasto ei käytännössä huonontunut lainkaan. Lisäksi sisään tuli hyvä kolmosketjun sentteri. Vapautunut cäppi kun vielä hyödynnetään, niin Canucks voi olla playoff joukkue jo tällä kaudella.

Aika rohkea väittämä, että maalivahtiosasto ei heikentyisi käytännössä lainkaan Luongon poistumisen myötä ja että samalla Canucks voisi olla jo tällä kaudella playoffs- joukkue.

Pitkässä juoksussa (mihin oletan kaupan perustuvan) tuo diili on varmasti hyvä, mutta ei mitenkään tällä kaudella jos playoffsit ovat tavoitteena.

Läck on pelannut hyvin, mutta pelimäärä on niin vähäinen, että hänen oikeasta tasostaan ei ole mitään varmuutta. Mitä jos nyt kasvaneen vastuun ja paineiden myötä tulee joku heikompi jakso ja kiekot eivät tartukaan räpylään? Jos playoffsit ovat haaveena niin pystyykö Markström paikkaamaan?

Ja siis vaikka Vancouver on on myynyt vain Luongon, niin eikös siellä aika aktiivisesti kaupitella mm. Kesleria johonkin tulevaisuuden lupaukseen jne? Tällainen käsitys jäi pelkästään näistä tämän ketjun viimeisimmistä viesteistä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Nopeasti on tilanne muuttunut: pari vuotta sitten oli positiivinen ongelma, kun rivissä oli käytännössä kaksi kärkitason maalivahtia. Nyt nuo molemmat on myyty muualle. Lack on pelannut hyvin, mutta imho tarvitsisi "luongon" tuekseen. No nyt on nuorella miehellä todella hyvä näytön paikka. Pelaa loppukauden hyvin, niin luottoa löytyy jatkossa. Nyt jos pitää arvio antaa niin Luongo lähti hyvin halvalla, mutta niinkuin edellä on jo kerrottu, niin tämän kaupan onnistuminen mitataan pidemmällä aikavälillä.

Mutta kyllähän Luongoton Canucks vaikuttaa oudolta ajatukselta. Ei siitä mihinkään pääse.

Mitä sitten Vancouverissa tapahtui, että tähän nykytilanteeseen jouduttiin? Mielipiteitä on monia, ja omani on se, että valmentajanvaihdos ei näkynyt tarpeeksi pelaajavaihtoina. Pelaajisto on AV:lle tehty, ja Tortorella ei ole siitä saanut läheskään parasta irti. Joukkueen tasohan on tällä hetkellä sanalla sanottuna heikko. Pianhan se tiedetään, lähteekö Kesler vai Edler vai molemmat vai ei kumpikaan. Jos Canucks tähtää tosissaan pudotuspeleihin tänä keväänä, niin kumpikaan ei lähde. Jos taas katse on siirretty jo tuleviin kausiin, niin miksei aloteta uutta rakentamista jo nyt?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Markström valittiin muuten juuri tällä viikolla helmikuun parhaaksi maalivahdiksi AHL:ssä. Helmikuussa hän otti kiekkoja kiinni 95.4%:sti ja päästi taakseen keskimäärin 1.31 maalia pelissä. Mielenkiinnolla odotan mitä Melanson saa hänestä irti.

Itsellä oli aika hyvä luotto Markströmiin jo Floridan aikoihin. Nyt kun hän tuli Vancouveriin omasta mielestä hyvään maalivahtien valmennukseen niin pakko luottaa entistä enemmän siihen, että Markström lunastaa osaamisensa myös NHL:ssä. AHL:ssä Markström on ollut aina hyvä, mutta tällä kaudella hän on noussut sielläkin vielä paremmalle tasolle, vaikkei se prosenteista käykään ilmi.

11-12: 92,7 %
12-13: 92,0 %
13-14: 91,8 %

SHL:ssä tilastot ovat myös huippuluokkaa (92,0 %), mutta NHL:ssä takana on vasta 44 ottelua ja niissä torjuntaprosentti on 89,8 %.

Läck on kaksi vuotta Markströmiä vanhempi maalivahti ja vasta tällä kaudella hän on lunastanut paikkansa NHL:ssä. Lisäksi Markström on vielä Läckiäkin isompi maalivahti, joten kehittyminen voi viedä enemmän aikaa. Joacim Eriksson on sitten selvästi pienikokoisempi maalivahti, joka on Markströmin kanssa samaa ikäluokkaa (1990-syntynyt). Omasta mielestä tuo kolmikko on sellainen, että siihen ei pitäisi Vancouver kaatua, kunhan vain saadaan Eriksson tottumaan Pohjois-Amerikan pelityyliin ja Markströmin homma kasaan myös NHL:ssä.

Maalivahtien osalta joukkue on ihan riittävässä iskussa taistelemaan playoff-paikoista jo seuraavalla kaudella. Tämän kauden nousuun en enää jaksa uskoa, lähinnä koska tuo maalinteko on täysin jumissa tällä hetkellä. Siihen ei varmastikaan ole mitään pikaista lääkettä tai edes auta vaikka sinne hommaisivat sekä Vanekin että Moulsonin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitä ihmettä Vancouverissa oikein tapahtui, kun vielä muutama vuosi sitten se taisteli Bostonia vastaan kannusta aina seitsemänteen peliin asti, mutta nyt myy parhaita pelaajian? Enpä olisi kauden alussa uskonut, että Canucks toimii myyjänä trade deadlinella mutta näin se on vain nähtävä.
Rehellisyyden nimissä on sanottava, että joukkue on kerännyt finaalikauden jälkeen enemmän pisteitä mitä runkosarjaesitykset olisivat oikeuttaneet. Syytä tuohon pelin tason laskemiseen on näin kotisohvamanagerina mahdoton sanoa, mutta uskoisin joukkueen sisällä tapahtuneen jonkinlaisen kemiaan vaikuttaneen notkahduksen finaalien tappioiden jälkeen, jota ei koskaan saatu oikaistua. Muistutuksena, että ongelmat eivät näkyneet vain tällä kaudella. Etenkin viime kausi oli kausi, jolloin pelissä ei ollut useinkaan juuri muuta kehuttavaa kuin maalivahtien erinomaiset pelit.

Eikä ole välttämättä kaukaa haettu, jos sanon, että tuolla maalivahtisirkuksellakin oli osansa tuossa. Luongohan oli isossa roolissa joukkueen kemiassa, mutta jokainen pelaaja tiesi jo kauan aikaa sitten, että seuralla ei tähän ollut enää luottoa ja häntä haettiin kaupattavaksi. Luongo ei siksi varmaan itsekään enää halunnut pelata Vancouverissa loppu-uraansa vaan toivoi siirtoa. Uskon, että tuollainenkin johtajuuteen merkittävästi vaikuttavan pelaajan halu pelata muualla väistämättä vaikuttaa siihen yhtenäisyyteen, mikä vielä finaalien aikaan joukkueessa oli.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mielestäni Gillisin tämän vuoden trade dl. toiminta vaikuttaa hyvältä, vaikka tälle vuoden aikana tapahtuneelle maalivahtisekoilulle naureskellaankin. Toki Gillis epäonnistui Luongo - Schneider parivaljakon kanssa, ratkaisu olisi pitänyt tehdä aiemmin ja treidi saada aikaan nopeammin. Parasta vastinetta odotellessa kävi niin, että ilmassa roikkuva tilanne muuttui ongelmaksi, eikä treidissä saatu vastinekaan sitten noussut siihen mitä odotettiin. Aiempi sekoilu ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Luongon kauppaaminen nyt, mahdollisesti myös Keslerin, olisi järkevää.

Keslerillä on loukkaantumishistoriaa, hän on vielä hyvässä myynti-iässä ja pelannut ok kautta. Huhutulla vastineella kannattaa mielestäni ehdottomasti myydä, kun tämä on kuitenkin Canucksille kuitenkin välikausi, eikä uutta huippua löydy välttämättä vielä ensi kevääksikään. Luongoon pätee iän ja peliesitysten puolesta sama. Lisäkis prospektipuolella Canucksilla on hyviä senttereitä sekä maalivahteja.

Tavallaan tässä on vähän samaa ilmassa kuin Flyersin vaihtaessa Richards - Carter kaksikon nuorempiin pelimiehiin, mutta sillä erolla, että Canucksilla jää rosteriin hyvä määrä kokeneita runkopelaajia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
The Hockey News / Rory Boylen (5.3):

Vancouver - The Canucks and, especially, GM Mike Gillis are easily the biggest losers of the trade deadline. The shocking trade of Roberto Luongo on Tuesday shook the fan base and made everyone question what Gillis’ plan was, or even if he was still in charge. On top of that, Ryan Kesler, who wants out of town, was not traded, so that negative storyline will hang over this team for the rest of the season. And the last thing the Canucks need is another one of those distracting them. This team is heading down a very confusing path and whether or not they make the playoffs is secondary at this point – what the heck is next for the Canucks in the summer?

Luongo-kaupasta ajattelen samalla tavalla kuin esimerkiksi nimimerkki Larzzon yläpuolella. Mahdolliseen Keslerin kauppaan sen verran, että olin yllättänyt, kun Kesler ei huhuista huolimatta siirtynytkään pois. Ilmassa oli huhuja meille päin tulevista pelaajista ja Keslerin huhuttiin haluavan siirtoa, joten pidin tätä melkein varmana liikkeenä. Pitää kuitenkin muistaa se, että yksikään toimittaja ei tiedä asioistä täysin oikeaa ja tarkkaa kuvaa, vaikka he ammattinsa puolesta tietysti niin esittävätkin.

Kaikki pelaajahuhut ovat vain huhuja ja joskus ne toteutuvat, toisinaan ei. Siirtoihin voi sisältyä asioita, joita ei huhuissa mainita, kuten esimerkiksi tuo Canucksin maksava palkka Luongosta tämän sopimuksen loppuun saakka tai sanktio, mikä seuraa jos Luongo ei pelaakaan sopimustaan loppuun. Moni asia voi kaataa jo sinällään "varman" siirron. Ilmeisesti tällä kerralla Gillis koki, että Vancouveriin päin ei olisi tulossa riittävää vastinetta? En tiedä onnistuiko vai epäonnistuiko Gillis tuossa asiassa, jos ei lähtenyt myymään monta vuotta joukkueen arvokkaimpana pelaajana ollutta Kesleria kaupassa joka ei häntä tyydyttänyt?

Pitää muistaa, että Canucksilla ei ole mikään kiire myydä ja ei Kesleria kannata lähteä myymään vain siksi, että huhuissa lukee pelaajia jotka isoa yleisöä kiinnostavat. Katsotaan varaustilaisuuden aikana tuleeko silloin jotain kauppaa, joka toisi Vancouveriin esimerkiksi kärkipään varauksen. Kesällä useammilla joukkueilla on myös tilaa katossaan paremmin kuin nyt kesken kauden ja siksi voisi luulla vaihtoehtojakin esimerkiksi Keslerille löytyvän enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös