Vancouver Canucks 2008-2009

  • 167 733
  • 784

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hurja on tuo Kyle Wellwoodin tilanne. Vancouver siis laittoi tämän kauden waiver-hankintansa waiveriin. Toissa kaudella Torontossa 48 pelissä 12+30=42 ja nyt arvostettu RotoWorld-sivusto arvuuttelee NHL-uran olevan ohi. Nybondas, nyt hereillä. Oma veikkaus: KHL:ään.

Olisi todella mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan NHL:n huonoin ammattilainen jaksaisi venäläisessä jääkiekko- ja harjoituskulttuurissa tai Venäjällä ylipäätään. Kuitenkin surullinen on Wellwoodin tarina, vaikkei hän sitä itse oikein tunnu tajuavan. Kyseessä kuitenkin huipputaitava pelaaja, joka nyky-NHL:ssä voisi tienata isoja rahoja, jos hän vain viitsisi ottaa touhun tosissaan.
Tosiaan Nybondas nyt hereillä ja kaveri Hakkaraisen haltuun! Meillä on jo kokemusta vastaavasta tapauksesta eli Jere Karalahdesta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Wellwoodin tarinasta tuli siis kaiken kaikkiaan yksi lyhyimmistä tarinoista Canucksin historiassa. Kirjaan etusivulle kirjaillaan tehokkaat harjoituspelit ja heikko kunto harjoitusleirille tullessa, ja kirjan takakannessa lukee: yksi oikea NHL-peli hänelle sopimattomien pelikavereiden kanssa, noin 10 minuuttia peliaikaa ottelussa, jossa koko joukkue oli pahasti hukassa ja tämän näyttöpaikan jälkeen matka Manitobaan.

Canucksin leiristä kerrottiin aikaisemmin, että Wellwoodin kanssa mennään kärsivällisesti eteenpäin. Ei tuo minusta siltä näyttänyt. Toki joukkueeseen piti tehdä tilaa Bieksan paluuta varten ja Gillis haluaa pitää mahdollisimman paljon puolustajia omilla McIverin lähdön jälkeen (kun viime kaudella puolustuksessa nähtiin mahtava joukkokato), mutta ei joukkue silti minkäänlaista kärsivällisyyttä osoittanut.

Kesällä ajattelin, että tämä Canucks-pesti on Wellwoodin viimeinen näyttöpaikka. Ajattelin, että ellei hän nyt näytä NHL-pelaajalta, hänestä ei enää koskaan ole sellaiseksi. Vancouverin piti olla viimeinen mahdollisuuden antaja, mutta tätä mahdollisuutta ei seuralta kuitenkaan nähty. Eli farmiin laittamisesta huolimatta Wellwoodista voi olla edelleen NHL-pelaajaksi. Ihan kuin alhaalle myös laitetuista Matt Pettingerista, Michel Ouelletista, Jason Krogista tai Jeff Cowanista.

Canucks maksaa viidelle pelaajalle todella kovia summia näiden palveluksista Moosen eteen (tai Cowan ei Mooselle pelaa, mutta farmissa kuitenkin). Ei siis näidenkään pelaajien vuoksi mikään ihme, että Moose on tällä kaudella yksi AHL:n vahvimmista joukkueista. Viime yönä hirvet kaatoivat Rochesterin maalein 4-1. Wellwood ei vielä palannut, mutta joukkueen ykkönen Krog-Pettinger (kaksi maalia)-Ouellet oli tehopäällä.

Nuorista Grabner teki kauden ensimmäisen maalinsa ja Schneider torjui 21 kutia. Coryn tilastot kolmen pelin jälkeen ovat 1.34 päästettyä maalia pelissä ja 93.9%. Tämä kausi on alkanut hänen osaltaan siis paljon paremmin kuin viime kausi, mikä oli tietenkin myös odotettua mm. kokemuslisän vuoksi.

***

Vancouverin viime aikojen pelit ovat olleet vähän kuin toistensa vastakohtia. Ensin joukkue otti todellisen joukkuevoiton Detroitista vieraissa jatkoajalla, alkukauden voimakaksikon Burrows-Kesler antaessa pelissä selkeästi Canucksin kovimmat näytöt. Siinä mielessä tuo oli hyvä peli koko joukkueelta, että Sedinit jäivät Lidströmin vartioinnissa kokonaan pisteittä, mutta tästä huolimatta Canucks iski viime kauden mestaria vastaan vieraissa neljä maalia.

Heti seuraavana iltana joukkue oli matkustanut Detroitista Buffaloon, jossa Vancouver kohtasi laajennuskaveri Sabresin. Ilmeisesti edellisenä iltana pelattu työvoitto Detroitista tuntui vielä pelaajien jaloissa, sillä Sabresia vastaan nähtiin (etenkin pelin alussa) aika lailla erilainen Vancouverin joukkue. Canucks sortui pelissä jäähyilemaan heti alussa, ja päälle 24% ylivoimaa alkukaudesta pelannut Buffalo kuittasi nämä tilanteet varmasti.

Maalilla kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Sanford ei myöskään joukkueen peliä Sabresia vastaan ainakaan auttanut. Canucksilta onnistui tuossakin pelissä selvästi parhaiten kolmonen. Vancouverin maalit 5-2 vierastappioon päättyneessä pelissä tekivät kolmosen sentteri Kesler ja ykkösen laituri Bernier. Kokonaisuutena tuo Buffalo-peli ei kovin hyviä muistoja jättänyt missään suhteessa.

Viiden ensimmäisen pelin jälkeen Vancouverilla on kasassa kolme voittoa ja kaksi tappiota. Luoteisessa divisioonassa joukkue on kolmantena, toistaiseksi kaikki pelit voittaneiden Edmontonin ja Minnesotan takana. Kausi on lähtenyt siinä mielessä ihan hyvin käyntiin, että otteluohjelma ei ole ollut helpoimmasta päästä; neljä vieraspeliä viidestä pelistä ja yksi näistä vieraspeleistä on pelattu seuraavana iltana edellisen pelin jälkeen. Myös se on ollut hyvää, että oman divisioonan Calgary on kaadettu kahdesti.

Alkukauden paras ketju on ollut joukkueen kolmonen. Jo viime kaudella hienon yhteisen kemian löytäneet Kesler ja Burrows ovat vain parantaneet peliään ja Jannik Hansen tuntuu sopivan ketjuun hyvin. Ketju on erittäin nopea kahden suunnan ketju, jonka peliä on hieno katsella. Keslerilla on viiden pelin jälkeen kasassa 3+2 pistettä ja Burrowsilla peräti 3+3. Myös Hansen on avannut kauden maalisaldonsa, kun hän teki NHL-uransa avausmaalin Detroitia vastaan. Veikkaan, että kaikki kolmosketjun pelaajat tulevan parantamaan tämän kauden aikana ennätyksiään NHL-pisteissä.

Ykkönen oli puolestaan Flamesia vastaan hyvässä vireessä ja Daniel Sedin valittiin jo viikon NHL-pelaajaksikin, mutta sen jälkeen ykköseltä ei olla nähty tehoja. Tällä hetkellä Henrik on joukkueen pistepörssin kärkenä yhdessä Burrowsin kanssa ja Daniel on piste/ottelu -tahdissa. Ketjun kolmas lenkki Bernier on pelannut ykkösessä vähän ailahtelevasti, kuten ehkä uudelta pelaajalta voitiin odottaa.

Tällä hetkellä Bernierilla on kasassa kaksi maalia. Siinä mielessä kuitenkin ihan kohtalainen alku uudessa paikassa, että tekihän Anson Carterkin pari kautta sitten Kaksosten ketjussa pelatessa kaksi maalia ensimmäisten 13 pelin sisään - sen jälkeen niitä tulikin vähän enemmän ja kauden maalisaldoksi kirjattiin 33 osumaa. Bernierilla on vielä hyvin aikaa saada Carteria parempi kauden alku Kaksosten kanssa pelatessa.

Vancouverin hyökkäyksen heikoin ketju on ollu toistaiseksi kakkonen. Ketjun hyvistä harjoituspeleistä ei ole ollut tietoakaan, kun Raymond-Demitra-Pyatt -kolmikko on yrittänyt vastata huutoon joukkueen secondary scoringista. Toistaiseksi kasassa on kaksi maalia, kolme syöttöä ja -7 tehosaldo, kun esimerkiksi kolmosen vastaavat tilastot ovat seitsemän maalia, kuusi syöttöä ja +8. Aikamoinen ero, mutta toivottavasti kakkonen piristyisi vielä jatkossa. Muuten Gillis joutuu tekemään tuonne vaihtoja.

Puolustuksessa miehiä on aika vaikea laittaa kärjen osalta paremmuusjärjestykseen. Ehkä Edler ja Mitchell ovat olleet alkukauden parhaat Canucks-pakit, mutta Öhlund ja Salo ovat ihan tuntumassa. Näiden neljän pakin jälkeen tuleekin pudotus. O'Brienin otteet heittelevät vielä (mikä sekin on ihan odotettua uudessa seurassa) ja Bieksa on ollut puolestaan loukkaantuneena.

Maalilla Luongo on ollut pääosin hyvä. Sanfordia ei puolestaan olisi uskonut Sabres-pelissä samaksi maalivahdiksi, mikä harjoituspeleissä pelasi maalilla. Kumpikin pystyy parantamaan jatkossa, ja etenkin Luongo tulee nostamaan tasoaan varmasti. Sanfordin paikka Luongon takana on tietenkin vaikea, sillä hänelle tulee vastuuta niin vähän, että eihän siinä kukaan pysyisi kunnolla pelituntumassa.

Yleisesti ottaen joukkueen pelillinen ilme on ollut aikaisempaa hyökkäävämpi. Tuloksena tästä on parissa pelissä (Washington ja Buffalo) nähdyt oman alueen romahtamiset, mutta myös enemmän maalitilanteita, enemmän maaleja ja aikaisempaa enemmän nousuja takaa voittoon. Hyvä merkki joukkueelta on ollut se, että Vancouver on noussut tämän kauden aikana jo kahdessa sellaisessa pelissä voittoon, missä joukkue on ollut tappiolla kahden erän jälkeen. Viime kaudella vastaavia pelejä oli tasan kaksi ja nyt siis jo viiden pelin jälkeen Canucks on samassa tilanteessa.

Joukkueen uusi ilme on näkynyt myös 5-5-pelissä. Vancouver on tehnyt 5-5-pelissä jo 13 maalia, mikä on koko NHL:ssä neljänneksi eniten. Tilastoa johtavalla Rangersilla on kolme peliä Vancouveria enemmän pelattuna ja vain kaksi maalia enemmän tehtynä. Viime kaudella Vancouver oli vastaavassa tilastossa 24. sijalla, joten tuosta on menty ainakin aika paljon eteenpäin tämän kauden alussa.

Toisaalta jos on hyökkäyspelissä ollut paljon hyvää, niin kaikilta osin hyökkääminen ei ole ollut ollenkaan onnistunutta. Vancouverin ylivoimapeli on ollut nimittäin todella surkeaa - en edes muista, milloin ylivoima olisi ollut meillä pelillisesti näin huonoa, vaikka aikaisemminkin ongelmia on toki ollut. Canucks on tehnyt tämän kauden aikana vain kaksi maalia 25 ylivoimansa aikana. Tuo tilasto vie joukkueen NHL:n ylivoimatilastossa 28. sijalle, ja "noinkin korkeasta sijoituksesta" on kiittäminen Edleria, jonka yksilöpanos toi tuon joukkueen toisen alkukauden yv-maalin Washingtonia vastaan.

Vancouverin ylivoimassa on tökkinyt oikeastaan kaikki ne perusjutut, mitkä pitäisi hyvässä ylivoimassa toimia. Kiekkoa ei tuoda riittävän hyvin hyökkäyspäähän, silloin kun se sinne saadaan, sitä ei osata rauhoittaa, syötöt menevät minne sattuu ja laukausten laadussa on paljon toivomista. Lisämausteensa muutenkin sekavaan soppaan tuo joukkueen uusittu ykkönen, missä pelaajat vielä hakevat keskinäisiä systeemejä. Pienempi tekijä ongelmalliselle yv-pelille on ollut myös Bieksan loukkaantuminen.

Joukkueen onneksi ylivoiman ainakin pitäisi kehittyä kauden aikana. Kun ylivoimassa ovat Kaksoset (Demitra/Raymond) pyörittämässä peliä, Bernier (Pyatt) maalin edessä ja sinisellä Salo, Edler, Bieksa tai Öhlund, niin kyllä tuolla pelaajalistalla pitäisi parempaa tulosta tulla.

***

Ensi yönä vastassa on vieraskiertueen seuraava vastustelija Chicago, jonka mukana on tullut elettyä vuosien saatossa myös vahvasti tunteella. Ottelu on Chicagon uuden valmentajan Joel Quennevillen ensimmäinen kotipeli uudessa seurassaan. Vancouverin Q tuntee hyvin, joten hän pystynee tekemään mm. hyviä peluuttamiseen liittyviä ratkaisuja kotipelissään.

Viime kaudella Canucks voitti Chicagon kolme kertaa neljästä pelistä, mutta kun yksi voitoista tuli vasta rankuilla, niin käytännössä pelit menivät melkein tasan. Nyt on paljon kiinni Vancouverin puolelta ykkösen pelistä. Kolmonen kantaa vastuunsa varmasti, joten nyt ykkösen pitää taas nousta kolmosen ohi joukkueen johtavaksi ketjuksi.

Canucks.comin otteluennakko.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Welllwood kertoo itse Vancouver Provincen jutussa, että ei ollut omastakaan mielestä vielä valmis NHL-peleihin. Arvosti samalla tietysti saamaansa mahdollisuutta. Samalla jutussa sanotaan, että Euroopassa pelaaminen on yksi vaihtoehto. Moosessa häntä ei ehkä nähdä, kun joukkueessa on jo noita veteraaneja yli kiintiön.

Yön Chicago-ottelussa nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa tositoimissa Mike Brown. Brown korvaa kokoonpanossa saman roolin pelaajan Rick Rypienin. Chicago sopii Brownille joukkueena hienosti, sillä hän on kotoisin seudulta. Aivan varmasti Brown tulee peliin täynnä energiaa, sillä hänen on pakko näyttää melko heikosti menneiden harjoituspelien jälkeen uudelleen valmennukselle, että hänestä on ottamaan pelipaikka nelosesta.

Brown-Burish matsia odotellessa...

Kevin Bieksa tekee ottelussa myös odotetun paluun kokoonpanoon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuttu linja jatkui Chicagoa vastaan.

Ylivoimapelissä jäätiin taas kerran nollille (Vancouver pelaa tällä hetkellä NHL:n toiseksi huonointa ylivoimaa, vain Anaheim on takana), alivoimapelissä päästettiin kaksi maalia (Vancouver on nyt päästänyt peräti kahdeksan maalia alivoimalla viimeisissä neljässä pelissä, yhteensä 19 alivoiman aikana!), omassa päässä nähtiin taas vähän huolimattomuutta (ja myös huonoa onnea, kun yksi Chicagon maaleista meni Öhlundin mailasta), Luongo ei ollut ihan parhaimmillaan tässäkään pelissä ja loukkaantumisia alkaa taas kerran tulla - nyt loukkaantuivat Hordichuk, Salo [yllätys!] ja Demitra [yllätys!]. On se ihme, kun yksi puolustaja tekee paluun, niin toinen loukkaantuu taas heti samassa pelissä. Joukkue veti tämänkin pelin periaatteessa kokonaan viidellä puolustajalla.

Kovin paljoa ei tuosta pelistä saa siis kaivettua esiin positiisina asioina. Jos nyt jotain pitäisi nostaa, niin ehkä sitten se, että Vancouver nousi NHL:n kärkeen 5-5-maaleissa yhdessä Rangersin kanssa. Rangersilla on tosin kaksi peliä enemmän pelattuna, joten Canucks on tässä tilastossa hyvissä asemissa. Chicago-pelin yksittäisistä onnistujista voisi mainita jälleen kerran Keslerin ja paluun kaukaloon tehneen Bieksan, joka pelasi loukkaantumisensa jälkeen ihan kunnioitettavat 32 minuuttia.

Kova on vieraskiertue näin kauden alkuun ollut. Joukkue on pelannut viisi peliä ja ottanut näistä kaksi voittoa. Vielä olisi Columbus vieraspelijakson kuudentena joukkueena vastassa. Tuosta pelistä voitto, niin voi olla jopa tyytyväinen tähän kuuden pelin lentokonejaksoon, mutta tappio puolestaan toisi jaksolta heikon arvosanan. Onneksi tuon pelin jälkeen pelataan sitten seuraavista 10 pelistä kahdeksan kotona.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pavol Demitran Chicago-pelin loukkaantuminen aiheutti sen, että Canucks yrittää nostaa Kyle Wellwoodia waivereiden kautta ylös. Asiasta kertoo Vancouver Province. Viime päivien "hyvä" tuuri (neljän miehen [Salo, Demitra, Rypien, Hordichuk] sairausloma samaan aikaan) jatkuu tälläkin osastolla. Ensin Wellwoodia roikotetaan jonon jatkona, ja sitten kun hänet viimein lähetetään farmiin, ylhäällä tulee loukkaantuminen.

Tai sitten tässä ei ole tuurin kanssa mitään tekemistä, vaan kyse on puhtaasti Gillisin mokasta laittaa väärä mies väärään aikaan alas.

Joka tapauksessa nyt Wellwood on toisen joukkueen poimittavissa puoleen hintaan. Alaspäin mennessä keneltäkään ei löytynyt kiinnostusta, mutta katsotaan nyt, kun hinta on pienempi. Toisaalta ihmettelisin, jos joku ottaisi pelaajan, joka on juuri ehtinyt sanoa päivä sitten, että ei ollut omastakaan mielestä valmis NHL-peleihin. Wellwoodin lisäksi ylös yritetään nostaa Matt Pettingeria. Hänen osaltaan menettämisen riski on nähdäkseni Wellwoodia suurempi.

Jos niin käy, että kummatkin pelaajat selvittävät tiensä ylös, Vancouverin ketjut Columbusta vastaan tulevat ehkä olemaan:

D. Sedin - H. Sedin - Bernier
Pyatt - Wellwood - Raymond
Burrows - Kesler - Hansen
Brown - Johnson - Pettinger

Ykkönen on paperilla hyvä, mutta nyt Kaksoset ovat seilanneet viime peleissä tehottomina (eivät yleensä pelaa onneksi kauaa noin tehottomia jaksoja) jo liian kauan. Kolmonen on onneksi erinomainen kolmosketju ja nelonen riittävän laadukas omaan tehtäväänsä. Tuo kakkonen onkin sitten joukosta erottuva ketju ja nimenomaan negatiivisessa mielessä. Wellwoodista ei ole näyttöjen puolesta pelastajaksi, monien fanien turhaan haukkuma Pyatt ei ole kuitenkaan omimmillaan tuossa paikassa ja Raymond ei ole löytänyt vielä parasta peliään.

Eli edelleen tälläkin kaudella etsitään kissojen ja koirien kanssa sitä secondary scoringia kakkosketjusta, mutta turhaan haetaan. Ehkä se löytyy sitten puolustuksesta, joka on menettänyt kuuden ensimmäisen pelin sisällä kaksi TOP4 pakkia loukkaantuneiden listoille...

Chicagoa vastaan nähtiin siis paljon loukkaantumisia, ja näistä kirjoittaa Vancouver Provincen Tony Gallagher tässä jutussa. Gallagher mainitsee myös, että Kevin Bieksalle merkitty 32 minuuttia pelissä ei vastannut todellisuutta - minkä joku kellon kanssa peliä seurannut Canucks-fani ehti jo huomaamaan.

Luongo kertoo omasta epäonnesta Chicagoa vastaan ja vähän muustakin puolestaan tässä Provincen jutussa.

"I'm not concerned about myself. When three of their four goals go off our guy and in, it's hard to put your head down,"

Luongo said the first goal, a 51-foot Brent Seabrook slapshot, was tipped before it went by him. The second goal went in after a Patrick Sharp pass deflected off Mattias Ohlund's stick. On the third goal, the puck landed in Patrick Kane's lap at the side of the net after nicking Kevin Bieksa's skate. Luongo had the fourth one saved, but he kicked it in as he was closing his legs.
 
Viimeksi muokattu:

Ferris

Jäsen
Pavol Demitran Chicago-pelin loukkaantuminen aiheutti sen, että Canucks yrittää nostaa Kyle Wellwoodia waivereiden kautta ylös. Asiasta kertoo Vancouver Province. Viime päivien "hyvä" tuuri (neljän miehen [Salo, Demitra, Rypien, Hordichuk] sairausloma samaan aikaan) jatkuu tälläkin osastolla. Ensin Wellwoodia roikotetaan jonon jatkona, ja sitten kun hänet viimein lähetetään farmiin, ylhäällä tulee loukkaantuminen.

Tai sitten tässä ei ole tuurin kanssa mitään tekemistä, vaan kyse on puhtaasti Gillisin mokasta laittaa väärä mies väärään aikaan alas.

Joka tapauksessa nyt Wellwood on toisen joukkueen poimittavissa puoleen hintaan. Alaspäin mennessä keneltäkään ei löytynyt kiinnostusta, mutta katsotaan nyt, kun hinta on pienempi. Toisaalta ihmettelisin, jos joku ottaisi pelaajan, joka on juuri ehtinyt sanoa päivä sitten, että ei ollut omastakaan mielestä valmis NHL-peleihin. Wellwoodin lisäksi ylös yritetään nostaa Matt Pettingeria. Hänen osaltaan menettämisen riski on nähdäkseni Wellwoodia suurempi.

Pettinger lähti Tampaan, mutta Wellwoodia eikä Krogia napannut kukaan, joten herrat liittyivät Nucks-rosteriin tänään.

Pakko pyytää tässä kohdin anteeksi Bäckströmin suhteen, on ollut aika heikko kuitenkin. :(
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pettinger lähti Tampaan, mutta Wellwoodia eikä Krogia napannut kukaan, joten herrat liittyivät Nucks-rosteriin tänään.
Pettingerin menettämistä pelkäsinkin eniten. Ei ollut mitenkään yllättävää, että joku otti hänet. Ja kun joukkueena oli vielä Tampa, jolle kelpaa kaikki uudet hyökkääjät, niin tämähän oli jopa hyvinkin odotettua.

Ferris kirjoitti:
Pakko pyytää tässä kohdin anteeksi Bäckströmin suhteen, on ollut aika heikko kuitenkin. :(
Eipä mitään, heikko kauden alku oli ehkä odotettavissakin heikomman kesän jälkeen. Pääasia, että pelaa ja pelaa vielä paljon. Kyllä niitä pisteitäkin alkaa taas tulla (ja minä saan ilmaisen mökkiviikonlopun...).

Wellwoodilla on muuten ollut hyvä alku Vancouverin vieraspelissä Columbusta vastaan. Ensimmäisessä erässä tuli avausmaali Keslerin syötöstä ylivoimalla (!!) ja heti perään Wellwoodin ansiosta Columbus joutui alivoimalle. Peliä johtaa kuitenkin Columbus 2-1. Luongolla ei ole ollut tänäänkään ihan paras päivänsä. Bieksa tuhosi juuri Alexandre Picardin. Nuori sinitakki tulee muistamaan Vancouverin numero kolmosen aika kauan...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Wellwoodilla on muuten ollut hyvä alku Vancouverin vieraspelissä Columbusta vastaan.

Ja yhteensä 1+1, reippaat 12 minuuttia Wellwoodille. Jos karaokebaarikunnolla, farmiin iskettynä, Eurooppaanlähtijänä isketään noita tehoja niin entäs sitten kun aamujäitä on vedetty pidempäänkin? Toivotaan jatkossakin onnistumisia Kylelle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vaikka en keksi ketään toista pelaajaa, jota olisi yhtä helppo kritisoida valaslaseilla kuin pientä, ylipehmeää, laiskan näköistä ja ylipainoista Toronton ylijäämäpelaajaa, rehellisyyden nimissä on sanottava se, että hän on saanut vastuuseen nähden nimensä ylös poikkeuksellisen hyvin. Kun hän ei ole omastakaan mielestään vielä NHL-kunnossa ja tekee pienellä jääajalla tuon 1+1, niin mihin hän pääseekään siinä vaiheessa, kun kuntopohjaa alkaa löytymään paremmin?

Minulle on ihan sama, minkä näköisen pelin jälkeen ne pisteet taululle tulevat, kunhan tulevat. Vigneaultin linja taitaa vain olla erilainen, sillä niin vähän kärsivällisyyttä joukkueen valmennusjohto Wellwoodin suhteen osoitti ennen farmipassitusta ja tämä linja jatkui Columbustakin vastaan - ensimmäisen erän hyvä peli ja maali palkittiin toisessa erässä neljällä vaihdolla!. Tuo V:n linja miehen suhteen on vähän erikoinen, sillä Kyle oli kuitenkin harjoituspeleissä piste/ottelu -tahdilla pelaava pelaaja, teki yhden voittomaalin, yhden rankkarimaalin ja antoi yhden pelin voittomaaliin syötön. Ja noihin tehoihin hän pääsi pelaamalla keskimäärin 11 minuuttia pelissä.

Tehokkaiden harjoituspelien hänet otettiin mukaan yhteen peliin Washingtonia vastaan ja kun peli ei kulkenut heti (ei kulkenut siinä pelissä toisillakaan), hänet passitettiin heti farmiin. Wellwood sai kakkosessa sentään harjoituspeleissä tehoja aikaan, mutta valmennusjohto antoi ennemmin vastuuta ja mahdollisuuksia pelaajalle (Pyatt), jota ei selvästikään - edes harjoituspeleissä - kiinnostanut laittaa kiekkoa maaliin tai antaa edes maalisyöttöä.

Antamalla mahdollisuus Wellwoodille, Demitra oltaisiin voitu laittaa laidalle, jonne hän mielestäni sopii paremmin. Kakkosketjusta Raymond - Wellwood - Demitra olisi tullut tosin erittäin pehmeä (asia, mitä V inhoaa selvästi yli kaiken ja miksi Pyatt ylipäänsä kentällä kakkosessa nyt nähdään), mutta tuo yhdistelmä olisi voinut tuoda niitä pahasti hukassa olevia secondary scoring -pisteitä, mitä sen jälkeinen kakkonen ei pystynyt tuomaan.

Toki on muistettava myös se joukkueen kokonaisuutta omalta osaltaan ajava seikka, että Pyattille ei olisi löytynyt tuossa vaiheessa enää kunnon roolia. Pyatt on parhaimmillaan kaikesta huolimatta nähdäkseni kolmosessa, mutta Jannik Hansenin vahvat otteet harjoituspeleissä ja kauden alussa toivat hänelle paikan kolmosesta. Neloseen oli puolestaan tarjolla laidoille V:n märkien päiväunien pojat, Hordichuk, Rypien ja Brown, joille V:n pelisysteemissä pitää antaa peliaikaa nyrkkien vuoksi.

Wellwood oli kaikesta huolimatta siis helpoin laittaa farmiin, kun muussa tapauksessa Pyattia ei oltaisi voitu sijoittaa oikein mihinkään. Canucks uskoi, että alikuntoisesta Wellwoodista ei oltaisi muualla kiinnostuneita kuitenkaan (ja tämä näkyikin sitten myöhemmin), vaikka potentiaalia olisikin tehopisteisiin. Nyt Wellwood on sitten ylhäällä vähän kuin vahingossa, ei-suunniteltuna nostona, ja ainakin Columbus-pelin jälkeen tunnelmat ovat ne, että tämä vahinko saattaa koitua vielä joukkueen onneksi.

Harjoistuspeleissä tehoillut, mutta edelleen alikuntoinen Wellwood on pelannut NHL:ssä tällä kaudella nyt kaksi peliä pienellä jaajalla ja tehnyt näissä 1+1 pistettä. Lukemat ovat yllättävän hyvät kahden pelin jälkeen, mutta vielä parempaan saattaa olla lahjoja. Pitää muistaa se, että kaudella 2006-07 Kyle teki Torontossa lähes piste per peli tahdilla tehoja (42 pistettä, 48 peliä) ja tuolla kaudella hänen aloitusprosenttinsakin oli hieno, päälle 56%.

Jos tuo miehen toinen NHL-kausi jää hänen parhaaksi kaudekseen NHL:ssä, se jää siihen pitkälle kuntopohjan ja laiskuuden vuoksi. Miehen lahjoja katsomalla Wellwood saattaa hyvinkin vielä parannella lukemia, kun yleensä lahjakkaat pelaajat tekevät parhaat tehonsa vasta neljännen kautensa jälkeen. Tämä kausi on nyt hänen neljäs kautensa NHL:ssä, ja miehen ura on vedenjakajalla.

Mennäkö eteenpäin, vai romahtaako Harold Dru(n)kenin tavoin ikuiseksi baarilegendaksi, josta olisi voinut tulla jotain suurta, mutta josta ei kuitenkaan koskaan tullut muuta kuin "haaveet kaatuu" -kappaletta lontoolla laulava karaokeisäntä.

***

Columbus-peli jakaa ajatuksia. Toisaalta Canucks oli mielestäni kentällä parempi joukkue, sai etenkin kolmannessa erässä riittävästi paikkoja ratkaistakseen pelin ja voitti taas tappelut, mutta toisaalta... joukkue teki omassa päässä pahoja yksittäisiä virheitä, Luongo ei vakuuttanut ja hävisi selkeästä LeClairelle maalivahtien taistelun, Sedinit eivät saaneet vieläkään tehoja aikaan ja joukkueen erikoistilannepelaaminen ei yhtä Wellwoodin maalia huolimatta häikäissyt tänäänkään.

Vancouverin kuuden peräkkäisen pelin vieraskiertue sai onnekseen päätöksen tänään. Tuloksena oli näistä peleistä kaksi voittoa ja neljä tappiota, mitä ei voida todellakaan pitää edes välttävänä saavutuksena. Jos kokonaisuutta katsotaan, niin ei tuo tilanne ole kuitenkaan ihan niin paha tuloksellisesti, miltä se tuntuu. Ennen kauden alkua suunnittelin omissa papereissani, että jos joukkue selvittää alkukauden kuusi vieraspeliä ja tuon kauden kotiavauksen piste per tahdilla, niin voi olla tyytyväinen.

Nyt pisteitä on kasassa kuusi ja pelejä takana seitsemän. Eli kun joukkue on yhden pisteen päässä tuota minun laittamaa tavoitetta, niin ei tuo mikään iso pettymys ole. Se on kuitenkin valitettava tosiasia, että Canucks on hävinnyt kolme viimeistä peliä, joukkueen erikoistilannepelaaminen on huonoa, Luongo ei ole vielä parhaimmillaan, puolustuksessa tehdään isoja virheitä, loukkaantumisia on taas tullut enemmän kuin osasi odottaa ja avainpelaajat eivät ole vakuuttaneet.

Vancouverin avainpelaajia kun katsoo, niin ei tuosta voi olla onneksi kuin yksi suunta. Aika moni avainpelaaja on nimittäin pelaamassa tällä hetkellä huonoa kiekkoa heidän normaalitasoonsa nähden. Henrik Sedin on (tosin) tehnyt viidessä viime ottelussa 1+2 pistettä, mutta hän on ottanut vastapainoksi tyhmiä jäähyjä. Ensimmäisen viikon NHL-pelaajaksi valittu Daniel Sedin on puolestaan vetänyt kiikaritehoilla viisi viimeistä peliä. Jos miehen huhuttu vamma (jalassa?) pitää paikkansa, niin tällä voi olla selitystä asiaan, mutta onko sitä pakko mennä sinne kentälle puolikuntoisena?

Kakkosketjussa joukkue on kokenut samanlaisen taantumuksen, mikä viime kaudella nähtiin, eli kakkossentteri on joutunut sivuun kentiltä. Wellwood saattaa paikata tätä asiaa jatkossa, mutta yhteisen kemian luominen Pyattiin ja Raymondiin ei välttämättä hetkessä tapahdu. Raymond on lupaavista harjoituspeleistä ja lupaavista viime kauden peleistä taantunut puolestaan nyt runkosarjan alussa pahasti, ja hänestä ei joukkueelle pelastajaa ole. Pyatt on Pyatt: epätasainen suoritustaso vaihdosta toiseen, ja maalihanat pahasti tukossa.

Kolmonen on ollut joukkueen selvästi paras ketju. Kesler on aloittanut piste/ottelu -tahdilla ja Burrows seuraa tiiviisti perässä (seitsemän peliä, kuusi pistettä). Tehojen lisäksi kaksikon työmoraali ja puolustusosaaminen on kiitettävällä tasolla. Nelosen selkeä onnistuja on ollut puolustava sentteri Ryan Johnson, josta ei onneksi tullut uutta Chouinardia, vaan oikeasti hyvä puolustava sentteri. Laiturit Hordichuk ja Rypien aloittivat hyvin, mutta loukkaantuivat.

Puolustuksessa Salo on taas kerran sivussa loukkaantumisen vuoksi. Edler on pelannut hyvin epätasaisesti, mitä voidaan ehkä pitää odotettavana asiana miehen kokemuksen vuoksi. Öhlund on ollut aika tasainen suorittaja, mutta hän pystyy parempaan. Mitchell on ollut alkukauden parin hyvän pelin jälkeen hänen normaalitasoonsa nähden poikkeuksellisen huono (onko jotain vammaa?), ja hän onkin tällä hetkellä puolustuksen suurin pettymys.

O'Brienin kovuus on hyvä asia, mutta hitaus on puolestaan kostautunut pariin kertaan, eikä avauksissakaan ole kehumista. Anaheimin aikojen otteita odotellessa... Nycholat on ollut nopea ja melko kiekkovarma, mutta nukkuu välillä vaihtoja. Positiivisin alakerran puolustaja on tällä hetkellä Bieksa, joka pelasi Columbusta vastaan sitä vanhaa tuttua bieksamaista peliä, mitä ennen vammakierrettä nähtiin. Terveenä ollessaan Bieksa on erittäin arvokas puolustaja Vancouverille.

Maalilla Luongo ei ole pelannut missään nimessä omalla tasollaan.

Eli kun joukkueen maalivahti, ykkösketju ja paras puolustava puolustaja ovat pelanneet selvästi alle normaalitasonsa, niin näkyyhän se joukkueen otteissa - sekä tasakentin, että erikoistilanteissa. Jos ei näkyisi, niin lähtisin Robson Streetille tässä vaiheessa liputtamaan Stanley Cup -mestaruuden puolesta. Onneksi Luongo parantaa aivan varmasti jatkossa, Sedinit eivät ole koskaan pelanneet pitkiä tehottomia jaksoja ja Mitchell'kin tulee varmasti vielä paremmin mukaan.

Siihen nähden, että nuo tärkeät pelaajat eivät ole olleet parhaimmillaan, joukkueella on ollut aika paljon loukkaantumisia ja joukkue on pelannut yhtä peliä lukuun ottamatta pelkkää vierassarjaa, tuo kuusi pistettä seitsemästä pelistä on ihan kelvollinen suoritus. Ehkä olen liian optimistinen Canucksin tulevaisuuden puolesta, mutta uskon vakaasti pistetilin karttuvan jatkossa parempaa tahtia, kun joukkue pääsee pelaamaan myös kotiin ja avainpelaajat nostavat tasoaan.

Toki Vancouverilla on ollut mainittuja pahoja pelillisiä ongelmia mm. erikoistilanteissa ja siksi joukkueeseen on ehkä vaikea uskoa, mutta toisaalta nuo ongelmat eivät ole mikään ihme. Joukkue veti kauden alla vain parin päivän harjoitusleirin (viime kaudella harjoitusleiri palveli joukkueen etua näin, joten tuo oli ymmärrettävää, pelasi yhden 6-0 kotivoiton ja lähti sitten reissuun. Veikkaan, että yhteisiä harjoituksia ei olla pystytty vetämään lentokentillä yhtä paljon kuin yleensä.
 

HaltingSinuhe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, FC Inter
Columbus-matsi ei kyllä ollut mikään paras valinta katsottavaksi ensimmäinen Nucks-matsiksi tälle kaudelle, niin väsynyttä ja päätöntä peli oli kahdessa ensimmäisessä erässä oli.

Eniten iski silmään Ryan Johnson ja kaksikko Kesler-Burrows, joilla kaikilla oli selkeä agenda rakentaa peliä ja luoda paikkoja kentällä. Bieksa oli fyysinen itsensä hyvässä mielessä, Wellwood nautti ilmiselvästi pelistä tai oli sitten vain mailailuineen niin muun joukkueen yläpuolella - muuten kiekkoa vain räiskittiin päätyyn, tehtiin kohtalokkaita yksilövirheitä ja hävittiin kaikki laitakahinat. Surulliseksi homman teki se, että Columbus ei ollut mitenkään hyvä joukkue sekään. Ainoastaan valtavalla karvauspelin vimmalla se kuitenkin höykytti vieraita todella hätäiltyihin ratkaisuihin. Edes Sedinit eivät tuntuneet uskaltaneet hyökkäyspäässä lähtevän luomaan suurempia kuvioita vaan koittivat pyöritellä kiekon sisään maalin takaa Bernierille läpi harmaan kiven vaikka tilaa olisi ollut vaikka kuinka. Tiedä onko miesten 'cycling'-tyyli ollut sellaista puujalkaisuutta aina mutta ainakin näin pitkästä aikaa peliä katsoessa ei sitä voinut luovuudesta kehua.

Ja onneksi on Ryan Johnson. Jotenkin nämä yksittäiset valopilkut tekevät apaattisen joukkueen pelin katsomisesta edes hyväksyttävää. Kummiskaan ole aikaisemmin tullut yhdistettyä miestä muuhun kuin jonkun huonon bottom-feeder-joukkueen nelosketjun perusduunariksi. Kertookohan se silti enemmän tämän joukkueen kiinnostavuuden tasosta juuri nyt, valitettavasti, kuin itse kaverista? Tähtää katseensa vain siihen yhteen kaveriin joka oikeasti tekee työnsä ja näin unohtaa iloisesti kaikenmaailman O'Brienien kiekonmenetykset ja Luongon maanantai-työpäivät..
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Se on kuitenkin valitettava tosiasia, että Canucks on hävinnyt kolme viimeistä peliä, joukkueen erikoistilannepelaaminen on huonoa, Luongo ei ole vielä parhaimmillaan, puolustuksessa tehdään isoja virheitä, loukkaantumisia on taas tullut enemmän kuin osasi odottaa ja avainpelaajat eivät ole vakuuttaneet.
Näistä tunnelmista kotipeliin Oilersia vastaan, Edmontonillakin on kaksi vierastappiota alla. Sairastupalaisista Hordichuck saattaa olla jo pelikunnossa, Salo ja Rypien ovat edelleen day-to-day listauksella ja Demitra sivussa kuukauden päivät. Demitralla on kylkivamma, joka vaatii kyllä malttia palautumisen suhteen, kyljen saa niin helposti revitettyä pahemmaksi jos lähtee puolikuntoisena riuhtomaan.

Vigneault lähtee pelastamaan aneemista ylivoimaansa heittämällä Jason Krogin ykkösylivoimaan Sedineiden kanssa ja viivaan Edlerin & Bieksan. Toiseen YV koostumukseen on arvottu Wellwood, Kesler, Bernier, viivalla Raymond ja Ohlund.

Mielenkiintoista nähdä uskaltaako Canucks ihan pelatakin tänään vai pelkääkö vain tappiota. Kausihan avattiin kotona varsin vauhdikkaalla miltei run and gun kiekolla. Nyt vieraissa on palattu rasittavaan dump in – dump out räiskimiseen.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Voitto Oilersista maalein 6-3, mutta kovin vakuuttavaa ei Canucksin esiintyminen ollut. Toki voittopelistä löytyi onnistujiakin.

Ylivoimapakan sekoitus auttoi, tuloksena neljä ylivoimamaalia, joista kaksi tosin tuli suorista vastahyökkäyksistä ja kaksi varsinaisilla YV – kuvioilla. Wellwoodin pelinrakentelu YV:llä oli erittäin tehokkaan ja varman oloista, hän ei juuri huonoja ratkaisuja tehnyt. Raymond onnistui myös hyvin YV roolissaan viivalla ja kiekon ylöstuojana.

5 vs 5 pelissä kahden ensimmäisen ketjun peli oli totutun tahmeaa, Keslerin kenttä oli jälleen vahvin osa-alueemme täyskentällisin pelattaessa. Neloselta myös moitteeton peli, Johnsonin laidoilla olivat tällä kertaa Hordichuck ja Krog.

Pyatt oli täysin näkymätön ja osin Bernierin uneliaan takakarvauksen takia Oilers teki kaksi maalia pakkien nousuista takatolpalle. Bernier heitettiinkin pelissä vilttiin, ellei kyseessä ole sitten joku vamma, mutta Krog ja Pyatt pelasivat välillä tuplavaihtoa siten, että Bernier ei pelannut tasakentällisin juuri lainkaan.

Puolustuksessa Öhlund – Davison pari näytti varmimmalta, muille sattui jonkin verran virheitä. Edler oli jopa yllättävän heikko – siis siihen nähden, että häneltä olen nähnyt niin paljon parempiakin pelejä.

Öhlund tuntui olevan Oilers hyökkääjien maalitauluna ja MacIntyren osuttua vähän paremmin Davison kävi velvollisuudessa kolhimassa hieman leukaansa MacIntyren nyrkkiin. Lopulta Öhlund itsekin hermostui ja kävi muksimassa visiirin kanssa Eric Colen ulos pelistä. Cole ei ollut sitonut paitaansa kunnolla ja sai ilmeisesti tappelusta sitomattomalla paidalla pelirangaistuksen, enpä muista moiseen sääntöpykälään ennen törmänneeni. Cole oli tuohon asti selvästi Oilersin vaarallisimpia hyökkääjiä.

Luongo imaisi 3-1 tilanteessa todella helposti Nilssonin laidasta maalille roiskaiseman kiekon, mutta toisaalta ratkaisuhetkillä ja pelin ollessa 3-3 Luongo otti tärkeitä torjuntoja, joten ihan kelvollinen peli häneltä.

Nycholat ja Brown istuivat terveinä raaputuksina. Raymondin onnistuminen viivalla saattaa heikentää Nycholatin osakkeita. Brownin istuminen on huvittavaa sikäli, että Rypien on loukkaantunut eikä miehelle silti löydy peliaikaa mutta jotain niin tärkeää hänessä silti oli, että Tampalle voidaan maksaa Pettingerin palkkaa. Sitähän voisi muuten jossitella vaikka Pettingeristä Pyattin korvaajana...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lopulta Öhlund itsekin hermostui ja kävi muksimassa visiirin kanssa Eric Colen ulos pelistä. Cole ei ollut sitonut paitaansa kunnolla ja sai ilmeisesti tappelusta sitomattomalla paidalla pelirangaistuksen, enpä muista moiseen sääntöpykälään ennen törmänneeni.
Tuo Colen saama pelirangaistus meni ns. "Rob Ray -säännön" piikkiin. Eli NHL:ssä ei enää nähdä strippi-esityksiä (pelaajilla pitää olla paidat kiinnitettyinä), kuten Rayn aikana oli tapana.

Oilers-ottelu oli viime aikaisia muita pelejä parempi peli. Kotona tuntuu maalinteko sujuvan, sillä kauden toistaiseksi kahdessa kotipelissä joukkue on ampunut oman divisioonan joukkueita Calgarya ja Edmontonia vastaan yhteensä 12 maalia. Mihin sitä Luongoa enää tarvitaan?

Periaatteessa kaikista Moustache Daven mainitsemista asioista voi olla samaa mieltä. Vancouverin paras osa-alue oli tosiaan taas Keslerin ketju. Hansenin kaksi maalia lämmittävät erityisesti ja Keslerkin pääsi yli piste/ottelu-tahtiin (8GP, 3+6=9), kun syötti pelissä kaksi maalia. Aloituksiakin Kesler nappasi mukavasti 76.2% teholla. Hänen neljän viimeisen pelin aloitusprosentit ovat muuten 71.4%, 56,2%, 62.5% ja 76.2%.

Hansenin lisäksi myös Raymond onnistui pitkästä aikaa ja Wellwoodin voittomaali oli tuli myös tuolta secondary scoringin alueelta. Ainakin näin alkuun voi sanoa sen, että Kyle parantaa hienosti Vancouverin ylivoimaa, vaikka ei pääsisi edes pisteille. Hänen peliälynsä tuo uusia ulottuvuuksia paikallaan polkeneeseen ylivoimaan. Hän on ollut keskenkuntoisenakin selvästi parempi pelaaja pelaamissaan peleissä, mitä minä odotin ennen kauden alkua.

Kaksoset ovat sen sijaan vieläkin tukossa. Wellwood oli ylivoimalla vaarallisemman näköinen kuin Kaksoset yhteensä, vaikka asian pitäisi olla ihan eri tavalla. Myös mainitsemasi Bernier oli vaisu. Erikoista muuten, että Vancouver teki kuusi maalia, vaikka Kaksoset, Bernier, Pyatt ja loukkaantunut Demitra jättivät illan 'väliin' kuka minkäkin asian vuoksi.

Ensin mainitun viisikon piti olla kuitenkin se, joka vastaa hyökkääjien tehoista suurelta osin, mutta nyt pisteitä tekevät ihan muut miehet. Toivottavasti tuo isopalkkaisimpien osasto herää pian kesälomaltaan, sillä ei Hanseneilta, Raymondeilta tai Wellwoodeilta voi kovin pitkään vaatia joukkueen tehokkainta peliä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Cole ei ollut sitonut paitaansa kunnolla ja sai ilmeisesti tappelusta sitomattomalla paidalla pelirangaistuksen, enpä muista moiseen sääntöpykälään ennen törmänneeni. Cole oli tuohon asti selvästi Oilersin vaarallisimpia hyökkääjiä.

Tämä muutos tuli muistaakseni 90-luvun puolessa välissä, tunnetaan myös ns. Rob Ray -sääntönä. Pat Quinn sanoi joskus että pelaajat halusivat fleksailla liikaa paljaita lihaksiaan, tiedä sitten kuinka tosissaan hän oli. Tosiasia on kuitenkin se että ilman paitaa vastustaja ei saa sinusta kunnon otetta.

EDIT: Nuck olikin jo tuon todennut.

Pikanttina lisänä kerrottakoon että menneinä vuosina ns. alan ammattilaiset käyttivät aivan uskomattomia temppuja saadakseen tappeluissa etua itselleen. Jotkut spreijasi crc:tä paitoihinsa jotta vastuaja ei saisi kunnon otetta liukkaasta paidasta jne.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Tämä muutos tuli muistaakseni 90-luvun puolessa välissä, tunnetaan myös ns. Rob Ray -sääntönä. Pat Quinn sanoi joskus että pelaajat halusivat fleksailla liikaa paljaita lihaksiaan, tiedä sitten kuinka tosissaan hän oli.
Joo, kyllähän muistiin on ikävä kyllä lähtemättömästi juuttunut mm. Gino Odjickin alaston ylävaratalo… Mutta ei näitä vanhojen kovien nimien temppuja äkkiseltään tähän tullut yhdistettyä, varsinkin kun Colelle oli paidan irtonaisuudesta lähinnä haittaa, kun Öhlund sai hänet säkitettyä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Joo, kyllähän muistiin on ikävä kyllä lähtemättömästi juuttunut mm. Gino Odjickin alaston ylävaratalo… Mutta ei näitä vanhojen kovien nimien temppuja äkkiseltään tähän tullut yhdistettyä, varsinkin kun Colelle oli paidan irtonaisuudesta lähinnä haittaa, kun Öhlund sai hänet säkitettyä.

Saman tyyppinen tilanne (varusteiden vaikutus tappeluun) nähtiin kauden toisessa ottelussa Flamesia vastaan kun kapteenit ottivat toisistaan mittaa. Mitchell hallitsi tappelun alkua selvästi, mutta Iginla pääsi lopussa yllättämään vasemmalla suoralla nimenomaan siitä syystä, että hänen paitansa oli hajonnut. Kävi siis niin että Iggy pystyi käyttämään tuon paidan hajoamisen hienosti hyväkseen, Willie ei varmasti odottanut Iginlan vasemman käden olevan noin vapaa iskemään.

No, näitä sattu. Yhdessä vaiheessahan nämä uudet paidat menivät säpäleiksi joka tappelussa. Näköjään korjauksia on tehty, vai onko peräti menty vanhaan materiaaliin takaisin (joskus tällaista olin lukevinani).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
There goes his ironman streak!

Mystisestä viruksesta kärsinyt Rick Rypien joutuu siis leikkaukseen. On tuon miehen kärsimysnäytelmä uransa kanssa kerrassaan musertavaa katseltavaa. Aina pelatessaan Rypien näyttää erittäin lupaavia otteita omassa roolissaan, eikä kukaan laita itseään enemmän peliin, mutta kun hän ei vain osaa pysyä kunnossa, niin eihän uran luomisesta mitään tule. En edes jaksa laskea, kuinka mones loukkaantuminen tämä on hänelle viime kausien aikana.

Edit: HF:lla nimimerkki colonel_korn muistuttaa minua tästä Rypin loukkaantumishistoriasta (eihän noita niin kovin montaa ole, mutta ne ovat olleet isoja ja mies ei ainakaan tunne käsitettä "hyvä kauden alku"...)

-Was first called up to the Canucks in December 2005. Played 5 games and then broke his ankle, missing the rest of the year.
-Started the 06/07 season in Manitoba. Called up to the Canucks in December. Played two games, then injured his groin, which sidelined him until early February, at which point he was re-assigned to Manitoba for the rest of the year.
- Was called up to start the 07/08 season. Broke his finger after about a week and a half, was out until December and then re-assigned. Finally called up in February and managed to finish out the year in Vancouver. (Played 22 games that year in total).
- Played 5 games this year (scoring 2 goals) before going out with a viral infection and now abdominal tear.

Pretty brutal... this is the fourth time he's been injured within 5 games of being called up/starting the season with the team.

Vain kaksi viikkoa sitten Rypienin tilanne oli näin hyvä, ja nyt siis homma aloitetaan uudestaan joskus tulevaisuudessa. Toivottavasti (ja miksi ei) nyrkkeilijän poika muistaa nyt nuo sanansa kovasta työstä; "I've always had to do it the hard way. Nothing ever really came easy for me. I think it's better that I work for [success] anyway and feel much better about it when that comes my way."

Hyviä uutisia on sen sijaan se, että Chicago-pelin alussa loukkaantunut Sami Salo on lähellä paluuta kentille. Nivusvammasta kärsinyt Salo on pystynyt vetämään jo täysipäiväisiä harjoituksia (mm. ylivoimaharjoituksia) ja saattaa hyvinkin pukea Canucksin seuraavaan peliin Bostonia vastaan.

Edit: Canucks.comilla on muuten äänestys, Who is the Canucks' most valuable special teams player?

Toistaiseksi ääniä on annettu 1800 ja ykkönen on Kesler 36%:n äänimäärällä. Luongo on hyvänä kakkosena 32%:n äänillä, Burrows kolmantena 18%, Öhlund neljäntenä 8% ja Bieksalla on 5% äänistä. Minä olisin laittanut äänestykseen mukaan myös Salon, Mitchellin ja Kaksoset, mutta nuo viisi edellä mainittua kuitenkin valittiin.

Luongon vaikea alkukausi laskee äänimäärää, mutta kyllä samalla pitää sanoa, että jos Kesler ei terveenä pysyessään ja nykyistä peliä pelaavana kiilaa itseään tällä kaudella Selke-kisassa 10 parhaan joukkoon, niin toimittajat eivät ole katsoneet pelejä. Kelly Hrudey sen ehti jo tällä kaudella sanomaan: "Kesler will win the Selke".
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Katkera tappio kotona Bostonille. Vancouver oli pelissä parempi joukkue, ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta Bruins pelasi vahvan vieraspelin tekemällä yhden maalin ja sulkemalla tuon jälkeen keskialueen - ei mitenkään hienon näköistä peliä, mutta hyvää vieraspeliä ja Vigneaultin aikakaudella tuota on meilläkin nähty ihan riittävästi. Bostonin maalilla jo toisen peräkkäisen nollan toisena peräkkäisenä iltana pelannut Tim Thomas oli illan ehdoton helmi - hänestä näkee hyvin, mitä kokemus maalivahdille merkitsee.

Ensimmäisen erän maalipaikat menivät Canucksille 8-2, mutta erän (ja lopulta koko ottelun) ainoan maalin teki Bruinsin Ryder. Vancouverilta tuon jälkeen parhaat paikat osuivat Daniel Sedinille, joka pääsi läpiajoon ja Jason Krogille, joka sai yrittää ylivoimalla lähes tyhjään maaliin. Kummassakin paikassa laukausten laadussa oli toivomisen varaa, ja tuossa laadussa Canucks jäi muutenkin vähän paikoilleen. Kun joukkue laukoo vastustajan maalia kohti yhteensä 61 kertaa (shots, A/B, MS), niin kyllä tuolla määrällä ainakin yksi maali pitäisi saada.

Vancouverilta paras kokonaisuus oli kerrankin ykkösketju, joka järjesteli paikkoja useampaan maaliin. Toisaalta kun joukkueen tämän hetkisen hyökkäyksen kalleimmat miehet saavat vain paikkoja, niin eipä noista pelkistä paikoista mitään palkintoa jaeta.Toisaalta taas ykkösen peli oli sen näköistä, että tuolla pelillä on pakko tulla jatkossa myös tulosta.

Minä olisin kaivannut pelissä maalien lisäksi Wellwoodia enemmän ylivoimalle. Nyt Mason Raymond ja Jason Krog pelasivat puolet enemmän ylivoimaa kuin Wellwood, vaikka juuri Kylen pelikäsitys on tuonut tähän saakka ylivoimaan selvästi lisää taitoa. Ilmeisesti Vigneault teki "vigneaultit", katsoi, että kukaan ei pääse ainakaan luulemaan itsestään liikoja ja peluutti siksi muita miehiä.

Vigneault löysi pelin avaimen aika nopeasti (tuosta ei tosin voi kukaan olla muuta mieltä); Give credit to their goaltender, ours was very good too, but their goaltender played a phenomenal game.

It seemed like you've got to get to them early so they've got to open up a little bit and we had some chances in the first period, we had some quality chances, and he shut us down."


Kaiken kaikkiaan pelaajat tuntuivat olevan tappiosta huolimatta kuitenkin melko tyytyväisiä illan esitykseensä.

Luongo kertoi ottelusta ja loistopelin pelanneesta Thomasista;

"We had a lot of chances, a whole bunch in the first, second and third, like I said they're goalie came up with some big stops. A couple of times he didn't know where it was but it was hitting him or going wide, that's going to happen some times during the year so we just have to make sure we bring that effort every night."

Raymond'kin piti näkemästään Canucksista;

"I think we're pretty happy as a group with how we played. We had a lot of shots, we had some good chances, it just wasn't there. We just didn't have that little bounce our way or whatever the case might have been, but I think as a group I think we played pretty well."

Ja Kesler piti puolestaan joukkueen puolustuspelistä;

"I think it was a building block tonight even though we didn't win. I thought defensively that was a better game from us and we had a couple breakdowns but Lou was there to shut the door, so all-in-all I think it was a stepping stone. It wasn't a great game by us, you want to go out and win, but there are night's where you run into hot goalies and tonight was one of those."
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver Province tietää kertoa, että Vancouverissa oltaisiin tekemässä ketjumuutoksia. Ykkösenä alkukauden pelannut Kaksosten ja Steve Bernierin muodostama ketju tullaan luultavasti rikkomaan jo ensi yön Laa-Laa -peliin, kun tulosta ei ole tullut toivotusti. Tuo on täysin ymmärrettävä ja odotettukin muutos siinä mielessä, että kun kaksi ykkösketjun hyökkääjää (Kaksoset) ovat pelanneet isoilla minuuteilla - noin 19 minuuttia pelissä - viimeiset seitsemän peliä, tehden yhteensä 1+3 pistettä ja saaneet tehotilastoonsa lukeman -9 näiden aikana, niin pakkohan siellä on jotain tehdä. Harva joukkue kun pystyy voittamaan, jos ykkösen tilastot ovat Sedinien tasolla.

Kaksosten kanssa ykköseen noussee Mason Raymond, joka aika lailla erilainen pelaaja kuin isokokoinen ja voimakas (Vancouverin taklaustilaston kärki) Bernier. Raymondin räjähtävän nopeuden toivotaan nyt avaavan kaksosille lisää tilaa kentältä. Toistaiseksi Raymond on pelannut joukkueen kakkosessa ja tehnyt yhdeksässä pelissä 3+3 pistettä. Raymond on ollut myös joukkueen ahkerin laukoja yhdessä Burrowsin kanssa, joten laukauksia hän ei säästele, jos vaan saa paikan.

Bernierin tarina Canucksin uutena eturivin voimahyökkääjänä ottaa tällä siirrolla takapakkia yhden portaan verran. Hän siirtyy pelaamaan nyt kakkoseen, jossa toisella laidalla on toinen isokokoinen ja voimakas hyökkääjä Taylor Pyatt ja keskellä puolestaan näiden kahden jonkinlainen vastakohta Kyle Wellwood. Wellwoodin puolesta on sanottava hyvänä uutisena se, että hän tulee pelaamaan Kaksosten kanssa joukkueen ylivoimassa. Ylivoimassa viime peleissä kokeiltua ja Bostonia vastaan avopaikan tuhrinutta Jason Krogia ei nähdä seuraavassa pelissä (Vigneaultin korvasta nipistäminen avopaikan tuhlaajan kanssa on näin käynyt toteen).

Kolmonen ja nelonen jatkavat muuten samoina, kuin viime peleissä (Burrows - Kesler - Hansen, Hordichuk - Johnson - Krog -> Brown), mutta Krogin paikan nelosesta ottaa Mike Brown.

D. Sedin - H. Sedin - Raymond
Pyatt - Wellwood - Bernier
Burrows - Kesler - Hansen
Hordichuk - Johnson - Brown

***

Moose otti viime yönä voiton Quad Citysta maalein 2-4. Vierasvoitto oli Hirvien viides peräkkäinen voitto. Moosessa hienosti kautensa aloittanut 22-vuotias maalivahti Cory Schneider (GAA: 1.6, 92.6%) istui kauden ensimmäisen pelinsä vaihtoaitiossa ja hänen paikallaan pelasi kakkosvahti Karl Goehring. Pelin ykköstähdeksi valittiin kahden maalin ja viiden laukauksen Michael Grabner, jonka meno näyttää AHL:ssä lupaavalta: Kahdessa viime pelissä kolme maalia, kummassakin pelissä valinta kentän parhaaksi ja koko kauden aikana seitsemässä pelissä neljä maalia ja 34 laukausta. Näillä näytöillä hän saa vielä tämän kauden aikana näyttöpaikan myös NHL:stä.

***

Loppuun uutinen siitä, että Canucksin prospecti Evan Fuller on lopettanut uransa. Fuller oli Vancouverin seitsemännen kierroksen varaus vuoden 2006 varaustilaisuudesta ja siis lopetti nyt koko uransa varauksen jälkeen jo kahden vuoden päästä. Ron Delormen loistovaraukset WHL:stä saivat näin jatko-osansa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ketjumuutokset tuntuivat toimivan hyvin, sillä Canucks otti 0-4 vierasvoiton Los Angelesista ja yössä vaellelleet Sedinitkin (yhteensä 1+3) pääsivät pitkästä aikaa pisteille. Luongo pelasi maalilla harvinaisen nollapelin, sillä se oli ensimmäinen nollapeli Canucks-maalivahdilta Forumissa / Staples Centerissa. Ja Vancouver on sentään vieraillut Laa-Laassa 106 kertaa. Nolla oli Luongolle kauden toinen.

Siitä huolimatta, että Kaksoset pääsivät tehoihin kiinni, uusitun ykkösketjun peli ei oikein loksahtanut paikalleen. Sedinit kun tekivät tehonsa ylivoimalla Wellwoodin kanssa (yksi maali Kylellekin), ja toisaalta Sedineiden uusi ketjukaveri Raymond iski hienon maalin Kaksosten istuessa vaihdossa. Joka tapauksessa Kaksoset pääsivät pitkästä aikaa pisteille, ja hyvä niin. Toivottavasti tuo sytyttää pelaamaan jatkossa tehokkaampaa kiekkoa.

Kaksosten lisäksi positiivista oli nähdä taas Raymondin, Keslerin, Burrowsin ja Wellwoodin vahvaa panosta. Wellwood ei tuhrinut avopaikkaa ylivoimalla Krogin tapaan, vaan pisti kiekon varmasti sisään. Maali oli Wellwoodille kolmas viimeisiin neljään peliin. Selvästi hän on siis pääsemässä hyvään vireeseen, kun sai kolmannen mahdollisuutensa uralla vähän kuin toisen epäonnen kautta. Eikä tässä edes enää mitään Demitraa tarvita, kun Wellwood hoitaa tuota kakkossentterin tonttia tuolla tavalla.

Joku on siis osunut viime aikoina, ja joku toinen taas ei. Kingsia vastaan Canucksin isokokoinen kakkosketjun laitahyökkääjä Taylor Pyatt'kin osui kuitenkin viimein. Maali oli hänelle kauden ensimmäinen, joten toivottavasti hänenkin maalihanansa nyt vähän aukeavat. Edellisten kausien maalimäärät Vancouverille 23 ja 16 antavat odottaa jonkinlaisia tehoja ja kun mies pelasi koko alkukauden yhdeksän peliä maaleitta, niin niskaan tuli siksikin kritiikkiä.

Puolustuksessa onnistuivat Kingsia vastaan periaatteessa kaikki. Bieksa oli pakasta kuitenkin paras, ja onkin hienoa nähdä hänen palanneen pahojen loukkaantumisten jälkeen taas kauden 2006-07 tasolle. Hänen merkityksensä kahden suunnan fyysisesti pelaavana puolustajana on joukkueelle erittäin iso.

Kokonaisuutena Kings-peli oli aika pitkälle edellisen Boston-pelin uusinta. Edellisestä pelistä jäivät vain Canucks-maalit Thomasin, epäonnen ja oman huolimattomuuden vuoksi puuttumaan, ja nyt saman tason paikat onnistuttiin käyttämään hyväksi neljä kertaa. Kummassakin pelissä Canucks oli mielestäni selvästi parempi joukkue, ja olisi ansainnut pisteet. Hyvään suuntaan tuo joukkue pelillisesti on siis menossa. Kun vain puolustus pysyy kunnossa ja Sedinit saavat noista onnistumisista lisää virtaa, niin hyvä tästä vielä tulee.

Sen verran on loppuun sanottava Kingsista, että Drew Doughtysta ja Oscar Möllerista on tulossa NHL-tasolle erittäin hyviä pelaajia. Doughtyn tuleva tähtitaivas tiedetään, mutta Möllerin noin hyvä onnistuminen tuli minulle vähän yllätyksenä. Miehen pelaamista on vähän haikea katsoa, sillä odotin Canucksin varaavan juuri hänet kesän 2007 varaustilaisuudessa toisella kierroksella, mutta Demormen silmät olivat nähneet enemmän kykyjä WHL-puolustaja Taylor Ellingtonissa, kuin WHL-hyökkääjä Möllerissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hienon ja vakuuttavan Kings-pelin jälkeen nähtiin viime yönä vähemmän vakuuttava peli Anaheimia vastaan. Pelissä oli hienoa se, että maaleja tuli varsinaisella peliajalla kuusi ja rankuissa pystyttiin voittoon, mutta muuten tuota ei kannata missään mielessä muistella. Sama se on Ducksillekin, joten sikäli puntit ovat tasan.

No, ehkä tämä on sitten tuota uutta ja hyökkäävämpää Canucksia, mutta yön peli sai kyllä liian monta kertaa kylmät väreet pintaan. Tuo joukkueen paketti on vielä tällä hetkellä kaukana tasaisen kovasta. Onneksi joukkueella on vielä aikaa kasvaa ja suurimmat kasvun paikat ovat tasaisuudessa. Nyt nähdyllä pelin hajoamisella ei pitkälle mennä.

Ottelussa oli paljon erikoisia tapahtumia. Yksi niistä oli se, että oli se, että Canucks sai toisessa erässä "vedetään vaan maalille, niin kiekot menee sisään" - putken ja Anaheim kuittasi tuon heti (tuo Canucksin putki olikin liian nopea, jotta tuosta olisi voinut odottaa pysyvää) samanlaisella. Tuon jälkeen nähtiinkin sitten erikoiselle pelille yksi erikoinen tapahtuma, kun rankuissa ei mennyt mikään sisään. Rankuissa mentiin lähes kaikki vetäjät läpi ennen ratkaisua. Ihme kun ei kakkosvahteja nähty.

Yksittäisistä pelaajista parhaiten pistivät Anaheimin puolelta silmään Perry, Getzlaf ja ehkä koko NHL:n tämän hetken kuumin pelaaja Selänne. Vancouverin puolelta otteisiin saa olla tyytyväinen tutut pelaajat, eli Kesler, Burrows, Raymond ja Bieksa. Hyvänä uutisena oli Bernierin kaksi osumaa. Wellwood näytteli taas etenkin rankuissa mailatekniikkaansa, mutta muuten tuo peli ei ollut häneltä niin hyvä, mitä parhaimmillaan on nähty.

Canucksin puolelta yksi erikoisuus oli se, että kuudesta maalista huolimatta Kaksoset jäivät taas pisteittä. Muutamia hyviä paikkoja he kyllä rakensivat, mutta kiekko ei tällä hetkellä vain mene sisään. Odotankin, että jossain vaiheessa nähdään ruotsalainen ketsuppipullo-ilmiö. Tämän hetken secondary scoringilla (Kesler, Burrows, Bernier, Wellwood, Raymond) tuo lupailee hyvää, jos joukkue saa tuon puolustuspakettinsa kuntoon (riippuu aika paljon myös loukkaantumisista) ja Luongo alkaa pelata taas tasaisesti (ajan kysymys).

Lopuksi voisi sanoa jotain positiivista ottelusta... kun vain jotain tulisi mieleen... No, hyvää pelissä oli se, että Canucks otti edes rankkuvoiton ottelussa, joka pelattiin toisena peräkkäisenä iltana. Viimeisten kolmen kauden aikana nämä toisena peräkkäisenä iltana pelatut ottelut kun ovat olleet perinteisesti todella tuskaisia. Laskin, että Canucks on pelannut kolmen edellisen kauden aikana 38 peliä toisena peräkkäisenä iltana, ja ottanut noista varsinaisen peliajan jälkeen voiton vain viisi kertaa! Tuossa mielessä ei ole mikään ihme, että paketti oli tuossakin pelissä sekaisin.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Oli tosiaan erikoinen peli. Varsinaisella peliajalla mätettiin maalia niin maan perkuleesti, mutta rankkareissa meno oli kuin helmikuussa Oulunkylän tekojääradalla sunnuntaiaamuna kello 9.30. Suurimmaksi osaksi luokattomia yrityksiä joita maalivahtien (jopa Luongon, joka ei näissä karkeloissa kovin usein loista) oli helppo napsia. Ei ollut muutenkaan maalivahtien ilta, kyllä saavat kaikki kolme maalilla esiintynyttä maalivahtia katsoa illalla peiliin ja kiittää muuta joukkuetta saaduista pisteistä.

Yltiöposiitivisesti jos tilannetta ajattelee, niin voisi sanoa että Canucks voittaa tällä kaudella mestaruuden. Viime yön ottelussa oli kuitenkin vastassa voittoputkessa kulkenut Ducks, Canucks pelasi toista iltaa putkeen, joukkue teki 6 maalia ilman että Sedinit saivat tehopistettä, ja Canucks saalisti ottelusta 2 pistettä vaikka Luongo oli jälleen kaukana parhaasta tasostaan. Kun kaksi viimeksi mainittua vielä heräävät, niin vapise Red Wings!

Ei vaan, ei se ihan noin mene. Nyt joukkueen parhaiden pelaajien pitäisi tosissaan nostaa tasoaan, sillä eivät nämä ns. runkopelaajat voi joukkuetta koko kautta kantaa. Sedinien peli on jotenkin mielikuvituksetonta ja kaksoset pyörivät kulmissa vielä enemmän kuin normaalisti. Vaikuttaisi että kuka tahansa puolustaja osaa lukea punapäiden kuvioita (ei ainoastaan Lidström), eikä oikein maalintekosektoreihin edes yritettäisi. Luongo puolestaan näyttäisi olevan edelleen hieman hukassa, kulmien pelaaminen ja ihan simppeleiden laukaustenkin torjuminen näyttäisi tuottavan liikaa ongelmia. Mailapeli on edelleen Luongolla liigan huonoimmasta päästä, ja Ducks iski ensimmäisen maalinsa nimenomaan tästä johtuen.

Kausi on vasta nuori, mutta ensimmäisen 11 pelin jälkeen voisi ounastella melko "vuoristoratamaista" loppukautta. Toki Sundinin saaminen pidentäisi ylämäkiä ja lyhentäisi alamäkiä, mutta kun ajattelee nykyisen rosterin iskukykyä, niin samoissa ollaan edelliskauden joukkueen kanssa. Loukkaantumiset, Luongo ja Sedinit päättävät tälläkin kaudella meneekö Canucks playoffeihin vai ei. Näiden avainpelaajien nykyiset esitykset eivät tule playoff-paikkaan riittämään, mutta kuten sanottu, aikaa on vielä paljon, ja eiköhän nuo tuosta vähitellen ala syttymään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
kun ajattelee nykyisen rosterin iskukykyä, niin samoissa ollaan edelliskauden joukkueen kanssa. Loukkaantumiset, Luongo ja Sedinit päättävät tälläkin kaudella meneekö Canucks playoffeihin vai ei. Näiden avainpelaajien nykyiset esitykset eivät tule playoff-paikkaan riittämään, mutta kuten sanottu, aikaa on vielä paljon, ja eiköhän nuo tuosta vähitellen ala syttymään.
Avainpelaajien pitää tosiaan olla avainpelaajia, jotta joukkue voisi pärjätä. Tällä hetkellähän Canucksin tilanne on aika erikoinen, kun joukkueen normaalisti kaksi tärkeintä hyökkääjää (Sedinit), tärkein pelaaja (Luongo) ja vielä odotettu kakkossentteri (Demitra) ovat olleet varjoissa, niin tästä huolimatta joukkue on tehnyt NHL:n kolmanneksi eniten maaleja ottelua kohden ja saanut pelinsä kulkemaan edes noin hyvin.

Jos ennen kauden alkua minulle oltaisiin sanottu, että "muuten, ensimmäisten 11 pelin aikana Luongo pelaa useimmissa peleissä normaalitasonsa alla, Kaksoset saavat tehtyä kauden alun jälkeen yhdeksässä pelissä yhteensä kaksi maalia ja kakkossentterinnekin tulee loukkaantumaan", niin olisin ehkä siirtynyt seuraamaan hevospoolon piirikunnallisia.

Onneksi joukkue on saanut kuitenkin muita onnistujia. Tämän muun ryhmän panos on isossa kuvassa erittäin positiivinen uutinen, sillä se jos mikä voi hitsata Canucksin nimen omaan joukkueena yhtenäiseksi. Ja viime kauden jälkeen juuri tuota joukkuepanosta tarvitaan nyt kokonaisuutena nähdäkseni jopa enemmän kuin joukkueen avainpelaajien onnistumista.

Jos tämän kauden joukkuetta vertaa viime kauden rosteriin ja ajattelee asiaa tuon "ynnä muut" (=secondary scoringin) kannalta, niin:

- Minä näen aika ison eron Mason Raymondin otteissa verrattuna viime kauteen. Raymond pystyy nyt selvästi viime kautta useammin tekemään yksin nopeutensa ansiosta vastustajan pakkaa hajottavia liikkeitä ja iskemään yksilösuorituksillaan kiekkoa maaliin (tai syöttämään sen maalipaikkaan).

Myös jäähyjä hän saa vastustajalle hankittua liikkeellään hyvin, kuten nähtiin Ducksiakin vastaan - periaatteessa kaksi Anaheimin jäähyä tuli ihan Raymondin ansiosta, vaikka toisessa Daniel Sedin (joka nousi tilanteeseen mukaan, kun Raymond oli ensin ajanut maalille) kaadettiinkin. Hänestä on hyvää vauhtia kehittymässä joukkueen luottohyökkääjä.

- Wellwood on ollut toistaiseksi selvä tasonnosto kakkossentterinä viime kaudella loukkaantuneena pelanneeseen ja katsomossa loukkaantuneena istuneeseen Morrisoniin. Demitra on tällä hetkellä yhtä arvokas pelaaja kuin viime kauden Morrison, joten Gillisin Wellwood-hankinta on noussut kritiikistäni huolimatta yllättävän nopeasti yhdeksi joukkueen avaintekijäksi.

Kakkossentterin tontti on tietenkin tärkeä osa kokonaisuutta, joten tässä asiassa Canucks on saanut toistaiseksi hyvää kehitystä viime kauteen. Enää ei olla edes sen kuuluisan yhden kortin varassa, kuten Morrisonin aikoina. Tuolloin yksi pahempi loukkaantuminen teki valtavan loven kakkosketjuun, mutta nyt tuskin sekä Wellwood, että Demitra ovat samaan aikaan sivussa (tosin... miesten loukkaantumishistorian tietäen tuokin on ihan mahdollista).

- Kolmosketjun Ryan Kesler ja Alex Burrows tuntuvat menneen puolestaan taas eteenpäin. Keslerin puheet 60 pisteen pelaajasta saivat varmasti aika monien suut auki, mutta tämän hetken pelin perusteella tuo on ihan mahdollinen (jopa odotettu) rajapyykki. Kehitystä viime kauteen tulee joka tapauksessa varmasti. Burrowsiin sopivat samat sanat kuin Kesleriin, mutta veikkaan vain noin 10+ kehitystä viime kauteen. Kaiken kaikkiaan tämän erittäin tärkeän kaksikon peli nostaa joukkueen secondary scoringia terveenä pysyessään hyvin.

- Puolustuksessa tuskin nähdään viime kauden kaltaista loukkaantumissumaa, kun ei oltu vielä ennen viime kautta kertaakaan seurahistoriassa sellaista nähty. Tämäkin nostaa secondary scoringia onnistuessaan.

Eli tuossa joukossa on neljä hyökkääjää ja puolustus, joilta voi alkukauden otteilla hyvin odottaa viime kautta parempaa. Ja kun näinkin iso osa joukkuetta kehittyy, niin pakkohan sen on näkyäkin jossain. Viime kauteen verrattuna takapakkia pisteissä tulee näillä näkymin vain akselilla Näslund - Bernier, eikä tuossakaan puhuta välttämättä kovin isosta pistesaaliin laskusta.

No, vaikka asiat tällä hetkellä näyttävätkin tämän secondary scoringin suhteen hyviltä, niin asioita sotkevia loukkaantumisia tulee tännekin. Loukkaantumisten lisäksi on ihan realistista odottaa sitä, että nyt alkukaudesta onnistuneilla pelaajilla tulee jossain vaiheessa tehopuolella suvantovaiheita. Siitä olen kuitenkin melkein varma, että tässä joukkueessa tulee näkymään viime kautta enemmän secondary scoringia. Jos avainpelaajat vain saisivat pelinsä kulkemaan paremmin ja tasaisemmin, niin tulos voisi olla ihan hyväkin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ensi yönä Vancouver avaa kuuden peräkkäisen kotiottelun putkensa viime kauden mestaria Detroitia vastaan. Kummallakin joukkueella on viimeisistä viidestä pelistä kolme voittoa ja kaksi tappiota. Detroit on tosin hävinnyt kaksi viimeisintä ja Canucks puolestaan voittanut. Vähän pelottava tilasto tuohon liittyen on se, että Detroitille kolme peräkkäistä tappiota on harvinaisuus: edellisen kerran joukkue hävisi kolme peliä putkeen helmikuussa.

Kahden viime kauden aikana Vancouver ja Detroit ovat pelanneet toisiaan vastaan yhdeksän kertaa, kun otetaan tämän kauden keskinäinen peli mukaan. Vancouverilla on noista peleistä viisi voittoa ja neljä tappiota. Huomion arvoinen tilastoseikka noista peleistä on se, että Detroit on ottanut kaikki voittonsa Canucksista maalein 3-2 (yhden rankuilla).

Vancouverin menestys illan ottelussa tulee riippumaan aika pitkälle joukkueen kurinalaisuudesta. Detroit on NHL:n paras joukkue ylivoimilla peräti yli 30% teholla ja Canucks puolestaan alivoimilla yllättäen vasta 21. paras, joten jäähyihin ei ole varaa. Toisaalta Detroit on ollut Vancouveriakin huonompi joukkue alivoimilla ja Canucksin ylivoima on ollut ilman Kaksosten onnistumista ihan kelvollista (sijoitus ylivoimatilastossa 10. paras).

Toinen tärkeä asia on se, miten Keslerin ketju pystyy pysäyttämään Detroitin ykkösen. Yleensä Keslerit saavat ketjun kuin ketjun tehottomaksi, mutta Wingsin ykkönen on ollut tällä kaudella liekeissä (esimerkiksi Hossa on NHL:n pistepörssissä kolmantena), ja tehtävästä tulee vaikea. Saa nähdä, laittaako Vigneault Ryan Johnsonin pelaamaan kolmosen laidalla, jos Hansen joutuu jättämään pelin väliin.

Maalivahtipuolella Luongon on tietysti pakko nostaa tasoaan hurjasti edellisestä pelistä, jos pisteitä aiotaan saada. Kotona Luongo on päästänyt taakseen keskimäärin 1.34 maalia pelissä (vieraissa on sitten mennytkin vähän heikommin... ongelma on ollut toistaiseksi kotipelien [kolme kotipeliä kahdeksaa vieraspeliä vastaan] vähäinen määrä), joten tässä mielessä mahdollisuudet hyvään iltaan ovat ihan olemassa.

Luongon ohella olisi ihan kiva nähdä taas Sedineilta sitä peliä, mitä ykkösketjun hyökkääjiltä voi odottaa. Nyt jos kolmosketjun Hansen on sivussa, NHL:n ensimmäisen viikon pelaajalla Daniel Sedinilla on jopa mahdollisuudet yllättää, ja kiilata itsensä tanskalaishyökkääjän edelle joukkueen maalipörssissä. Toivotaan parasta.

Illan ottelusta Detroitilta puuttuu Johan Franzen ja Chris Chelios. Vancouverilta puuttuu puolestaan Pavol Demitra, Rick Rypien ja luultavasti Jannik Hansen (joka jätti pelin kesken Anaheimia vastaan).

edit: Detroit-peli on muuten Mattias Öhlundin uran 700. NHL-peli. Ja mies on pelannut nuo kaikki tietysti Vancouverissa.

Vancouver Provincen ennakossa Detroitin valmentaja Mike Babcock puhui Canucksista seuraavaa:

"I watched Vancouver play [Friday] night and that was the NHL today, holy mackerel," Wings coach Mike Babcock said. "They' re up and down, in and around and oh my God. What I like about their game is Burrows flew at 100 mph and Kesler flew at 100 mph . . . and that [Mason] Raymond kid flies. I really like their hockey team."
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kahden viime kauden aikana Vancouver ja Detroit ovat pelanneet toisiaan vastaan yhdeksän kertaa, kun otetaan tämän kauden keskinäinen peli mukaan. Vancouverilla on noista peleistä viisi voittoa ja neljä tappiota. Huomion arvoinen tilastoseikka noista peleistä on se, että Detroit on ottanut kaikki voittonsa Canucksista maalein 3-2 (yhden rankuilla).
Ja nyt voitot 10 viime pelistä ovat tasan 5-5. Detroit on ottanut kaikki viisi voittoa maalein 3-2, joten tuota voi jo sanoa tarkaksi työksi.

Vancouverilta nähtiin Detroitia vastaan selvästi parempaa peliä kuin Anaheimia vastaan, vaikka tappio tulikin. Joukkue tosin aloitti laiskan oloisesti, mutta kiristi tahtia koko ajan ja oli kolmannessa erässä hyvin lähellä tasoitusta. Sikäli erikoinen pelin kulku, että olisin veikannut ennen peliä levänneemmän joukkueen, eli Detroitin (viimeisin peli torstaina, kun Vancouverille tämä oli jo kolmas peli viimeisten neljän päivän sisään) olevan vahva pelin lopussa.

Pelin ratkaisu syntyi ylivoimapelissä, jossa NHL:n parasta ylivoimaa pelaava Detroit oli murhaavan tehokas. Joukkue hyödynsi kaikki Vancouverin pelin ensimmäiset kolme peräkkäistä jäähyä ylivoimilla hyödykseen. Vancouverille ei puolestaan ylivoimalla maistunut, vaikka 14 minuuttia tarjottiin. Tasakentin Canucks oli tuttuun tapaan vahva: Vancouver on tehnyt viimeisissä kolmessa Detroit-pelissä seitsemän maalia tasakentin ja Detroit Vancouverin päähän vain yhden. Vastaavasti ylivoimilla Detroit on iskenyt kuusi maalia Vancouverin yhtä vastaan.

Ei tämän pelin jälkeen ole kuitenkaan syytä masentua. Detroit näytti olevan tänään vain vähän liian kova joukkue meille, kun otetaan huomioon ne tärkeät erikoistilanteet ja kokonaisuus. Ihan hyvin Vancouver kuitenkin pelasi, vaikka pisteittä jäikin.

Pari viivaa:

- Ei voi mitään, mutta Wellwoodin peli ja olemus naurattaa. Mies näyttäisi siltä, kuin istuisi vaihdossa syömässä pizzaa ja hampurilaisia ja juomassa Colaa, tulee kentälle, menee oikeaan paikkaan ja iskee maalin. Kauden seitsemässä pelissä neljä maalia ja Anaheimia vastaan rankkarimaali, (jolla päästiin jatkokierroksille) on työnäyte, jota pitää arvostaa.

- Raymond oli yksin taas ihan hyvä (lukuun ottamatta paria surkeaa syöttöä ylivoimilla), mutta hänen pelinsä ei sovi Kaksosten kanssa yksiin. Bernier oli tuossa paikassa parempi. Toisaalta Bernier sai heti tehoja aikaan, kun hänet otettiin pois kaksosten ketjusta, joten eipä hänkään mitään tuossa paikassa tehnyt. Toisaalta Raymond'kin oli parempi, kun häntä ei peluutettu Sedineiden kanssa... Mikähän Kaksosten kanssa on niin vaikeaa, että oikein kukaan (Bernier, Raymond, Krog, Näslund...) ei tunnu tuossa paikassa onnistuvan?

- Salo pelaa loukkaantuneena. Luistelu ei ole ollut nivusvamman jäljiltä yhtä hyvää kuin se on normaalisti.

- Bieksa oli tänäänkin Vancouverin ykköspakki.

- Kesler ja Burrows olivat tänäänkin meidän ykköshyökkääjämme, mutta eivät pelanneet ihan parasta peliään. Tuntuiko Hansenin poissaolo?

- O'Brien oli hyvä, ja hän parantaa nähtävästi pikku hiljaa peliään.

- Detroitin ylivoimaa katsellessa ei voi kuin ihastella. Toisilla sitä on loistavia ja kokeneita kiekollisia puolustajia (Lidström, Rafalski) ja toiset joutuvat tulemaan toimeen nuorilla ja kokemattomilla (Edler / Bieksa).

***

NHL:ssä tuli tappio, mutta onneksi prospect-rintamalla onnistuttiin taas. Moose otti jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Peorian vieraissa 4-0. Maalintekijöinä kunnostautuivat Jason Jaffray, Michael Ouellet, Mike Keane ja Guillaume Desbiens. Maalilla Cory Schneider otti nollapelissä 27 koppia ja hänet valittiin kentän parhaaksi pelaajaksi. Corylle on tehty nyt yhdeksässä pelissä seitsemän maalia. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa on 1.29 ja torjuntaprosenttinsa 94.2%.

Cody Hodgson teki puolestaan OHL:ssa hattutempun, kun Brampton voitti Guelphin maalein 5-4. Hodgson valittiin pelin parhaaksi pelaajaksi. Viimeisissä neljässä Bramptonin pelissä Hodgson on valittu kaksi kertaa pelin parhaaksi ja kerran toiseksi parhaaksi pelaajaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös