Vancouver Canucks 2008-2009

  • 168 477
  • 784

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Täällä taidetaan puhua kaksivuotisesta kahdensuunnan paperista, jonka arvo on 875k per kausi.
Eli aika lailla odotettu sopimus.

Vaikka Vancouver oli venäläispelaajien ensimmäisiä osoitteita NHL:ssä aikanaan, niin nyt Vancouverissa ei olekaan pelannut viiteen vuoteen venäläiskiekkoilijaa. Edellisistä venäläiskiekkoilijoista on kahden suuntaisia muistoja: Artem Chubarov oli meillä hyvä ja Feder Fedorov onnettoman surkea.

Noita edeltävä Tezikov oli turisti, samoin kuin Sharifijanov, Nemchinov, Semak ja Namestnikov. Oksiuta ja Semenov pelasivat sentään noin kauden Vancouverissa ja Semenov vieläpä ihan kohtuullisesti. Parhaat Vancouverissa pelanneet venäläiset ovat tietysti Pavel Bure, Alex Mogilny ja Igor Larionov.

Larionov'han aloitti NHL-uransa Vancouverissa yhdessä Vladimir Krutovin kanssa ja Krutovista (josta sanottiin Vancouverissa kauniisti, että hän osaa kikata kaikkien muiden ohi, paitsi McDonald'sin) tuli syksyllä 1989 ensimmäinen NHL:ssä maalin tehnyt venäläiskiekkoilija, kun hän iski kiekon tyhjään maaliin kauden toisessa pelissä Detroitia vastaan.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Larionov'han aloitti NHL-uransa Vancouverissa yhdessä Vladimir Krutovin kanssa ja Krutovista (josta sanottiin Vancouverissa kauniisti, että hän osaa kikata kaikkien muiden ohi, paitsi McDonald'sin) tuli syksyllä 1989 ensimmäinen NHL:ssä maalin tehnyt venäläiskiekkoilija, kun hän iski kiekon tyhjään maaliin kauden toisessa pelissä Detroitia vastaan.
Olikos se Krutovilla toista kautta edeltävä harjoitusleiri, kun mies ilmestyi paikalle suunnilleen Jutilan nykyisissä mitoissa? Taisi ura melko pitkälle tyssätä tuohon, ellen ihan väärin muista.

CCCP:n ykkösnyrkistä NHL:ssä Larionovin lisäksi pärjäsi erinomaisesti Slava Fetisov, ja Makarovkin kohtuullisesti. Taitaa olla edelleenkin vanhin Vuoden Tulokas... Krutovilla meni homma kirjaimellisesti läskiksi, ja Kasatonov pysyi uskollisena Tihonoville eikä koskaan lähtenyt.

Punakoneesta tuli muuten hyvä dokkari muutamia vuosia sitten, etsikää jostain ellette nähneet.

Sori osittainen offtopic.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olikos se Krutovilla toista kautta edeltävä harjoitusleiri, kun mies ilmestyi paikalle suunnilleen Jutilan nykyisissä mitoissa? Taisi ura melko pitkälle tyssätä tuohon, ellen ihan väärin muista.
Oli, edes Larionov ei tiennyt, missä Krutov oli. Sitten kun hän ilmestyi harjoitusleirille, hän oli pahasti ylipainoinen (aasinsiltana tuli tästä mieleen eräs Lapinlahden lintujen sketsi ja Mikko Kivinen... jos joku muistaa "itse hoidetut kesätreenit") ja Canucks otti hänet pois kokoonpanosta. Krutov'han nosti asiasta oikeusjutunkin, joten niin onnellisten tähtien alla päättyi joukkueen ja yhden legendaarisen pelaajan tie.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Krutovilla meni homma kirjaimellisesti läskiksi, ja Kasatonov pysyi uskollisena Tihonoville eikä koskaan lähtenyt.

Kasatonov ei lähtenyt mihin? Vyöllä on 383 peliä ja 160 tehopinnaa NHL:ssä...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyökkääjät 2008-09

Manitoba hävisi viime yönä kuudennen pelin AHL:n finaaleissa Hersheylle maalein 1-4 ja näin Hershey Bears voitti AHL:n mestaruuden. Ansaittu voitto Hersheylle, sillä joukkue rakensi lähes järjestäen enemmän maalipaikkoja kuin Moose. Manitoban kausi oli kuitenkin upea, sillä tuo finaalipaikka oli organisaation ensimmäinen ja kun AHL:n runkosarjasta tuli voitto, niin eipä joukkue juuri enää parempaa kautta olisi voinut pelata.

***

Kesäkiireiden vuoksi hyökkääjien arvosanojen kirjoittelu venähti pahasti, vaikka minulla olikin jo puoliksi valmis teksti pari viikkoa sitten. No, laitetaan nyt kuitenkin näin myöhään, kun teksti on valmis ja NHL-kausi on nyt virallisesti ohi.

TAYLOR PYATT: 69GP, 10+9=19, +/-, 43PIM

Tehtyään kahdella peräkkäisellä kaudella 37 pistettä (23 ja 16 maalia), Pyatt romahti tällä kaudella. Hän ei tosin pelannutkaan kuin 69 peliä, mutta 19 pistettä on vähemmän kuin odotettiin. Sen lisäksi, että Pyatt kärsi tehottomuudesta, hän kärsi jalkavammasta ja mikä pahinta, hänen kihlattunsa kuoli loppukaudesta.

Kausi oli siis kaikin tavoin mahdollisimman huono ja epäonninen isokokoiselle Pyattille. Hieman samanlainen kausi, kuin hänen viimeinen kautensa Buffalossa, jolloin hän kärsi rannevammasta, eikä pelannut kuin 41 peliä. Mutta vaikka kausi menikin pelillisesti ja tehollisesti pieleen, kukaan ei voi syyttää Pyattia joukkueen eteen pelaamisesta.

Pyatt oli arvokas alivoimapelaaja ja hän teki kiekottomana hyvin näkymätöntä työtä. Lisäksi minä annan ison kiitoksen hänen paluustaan loppukaudesta kentille kihlattunsa kuoleman jälkeen. Ei ollut varmasti helpoin paikka tulla kentille takaisin, mutta hän osoitti sitkeyttä ja henkistä kovuutta tuolla teolla.

Arvosana: 7+

- Pyattia pitäisi periaatteessa armahtaa, mutta arvosana tulee aika pitkälle pettyneenä hänen kauteensa tehopisteiden kautta. Lisäksi hän pystyisi olemaan parempi pelaaja, mutta jostain syystä hänelle tulee ihmeellisiä huonompia jaksoja, joilla on välillä tapana venyä aika pitkiksikin.

Sopimus / tulevaisuus:

Pyattista tulee heinäkuun 1. päivä rajoittamaton vapaa agentti (UFA). Hän on ollut Vigneaultin yksi luottopelaajista, mutta nyt uskon hänen tiensä vievän muualle (ehkä Ottawaan?). Vancouver satsaa isokokoisista hyökkääjistään ennemmin Bernieriin, säästänee Pyattiin käytetyt rahat (viime kaudella 1.5 miljoonaa) muualle ja laittaa kolmosketjuun ehkä Hansenin Pyattin tilalle.

RYAN JOHNSON: 62, 2+7=9, +1, 12

En muista, että olisin nähnyt Vancouverissa pitkään aikaan pelaajaa, joka olisi enemmän joukkueen "unsung hero -tyylinen" taistelija kuin Johnson. Mies pelasi ison osan kaudesta hirveäksi möykyksi turvonneella sormella. Vamma vaikutti Johnsonin peliin ja hän joutui jättämään pelejä väliin, mutta hän pelasi kuitenkin kauden loppuun omalla tyylillään: heittäytyen jokaisen näkemänsä kiekon eteen ja voittaen etenkin playoffeissa tärkeitä aloituksia.

Joidenkin mielestä Johnsonille ei kannattaisi maksaa päälle miljoonaa tuosta nelosketjun keskustan täyttämisestä ja noin 10 pisteestä. Minä olen eri mieltä. Minä maksaisin tuollaiselle pelaajalle tuon noin miljoonan vaikka seuraavien viiden kauden ajan, jos hän pelaa tuolla tavalla uhrautuen joukkueen eteen jatkossakin. Ja miksi ei pelaisi?

Onhan se toki totta, että Johnson ei tuo kentälle juuri mitään muuta kuin puolustuspeliä ja johtajuutta. Mutta omassa roolissa hän on hyvä: hän olisi voittanut jälleen ylivoimaisesti kaikkien NHL-hyökkääjien blokkitilastot, ellei hän olisi joutunut olemaan kentiltä sivussa paria kymmentä peliä. Lisäksi hän oli Keslerin kanssa joukkueen käytetyin alivoimahyökkääjä ja hän voitti playoffeissa (joissa hänen aloitusprosenttinsa oli 58.6%) aloituksia alivoimalla enemmän kuin kukaan toinen playoffeissa pelanneista NHL-hyökkääjistä - siitäkin huolimatta, että osa pelasi yli puolet enemmän pelejä.

Joukkueelle, joka otti aivan liikaa jäähyjä, Johnson oli usein pelastavana enkelinä alivoimissa blokkaamassa vetoja ja sijoittumalla oikein. Siihen tärkeään tehtävään hänet ensisijaisesti palkattiin, ja sen hän täytti, vaikka pelasi erilaisista vammoista kärsien kauden loppuun saakka.

Arvosana: 8+

- Pieni rooli hyökkäyspäässä oli odotettua. Omassa päässä oli arvokas pelaaja, vaikka pelasi vajaassa kunnossa suurimman osan kautta. Kunnostautui playoffeissa erityisesti aloittajana. Sai erikoisesti joiltakin HF-faneilta kritiikkiä siitä, että sijoittumista pitää parantaa alivoimissa. Erikoinen väite, sillä tuota määrää blokkeja ei oteta olemalla väärässä paikassa.

Tulevaisuus / sopimus:

Johnsonilla on vielä ensi kausi jäljellä nykyistä sopimusta. Toivoa sopii, että ensi kaudella nähdään terveempi pelaaja, jotta hänestä olisi hyötyä koko kauden ajan. Ja jos ensi kausi menee samalla lailla taistellen kuin tämä kausi, pitää myös toivoa, että hän saa jatkaa seurassa nykyisen sopimuskautensa jälkeenkin. Hänen kaltaista johtajaa seura kaipaa jatkossakin.

MATS SUNDIN: 41, 9+19=28, -5, 28

Sundinin alku seurassa oli kaamea. Iso mediarummutus ja täydellinen mahalasku kentällä. Onneksi hän kuitenkin pystyi parantamaan ja hänestä tuli alun jälkeen joukkueen paras ylivoimapelaaja. Lisäksi hän toi johtajuutta mukanaan, voitti paljon aloituksia ja sai kasaan toimivan kakkosketjun. Playoffeissa Sundin pelasi Chicagoa vastaan kolme peliä, joissa hän teki vähintään kaksi pistettä, vaikka kärsi vammoista.

Tästä kaikesta huolimatta kausi näytti toisaalta siltä, kuin Sundinin jalat eivät olisi enää tahdon kanssa samassa vauhdissa. Hän kyllä yritti pelata ja taistella, mutta ei yksinkertaisesti tahtonut pysyä vauhdissa mukana keskialueella. Vaikea sanoa, kuinka paljon tuolla oli tekemistä pitkän pelaamattomuuden kanssa, mutta olisi luullut, että noin 50 peliä olisi saanut jalat jo paremmin mukaan.

Arvosana: 8+

- Kokonaisuutena minä olen tyrmäävästä alusta ja hitaasta liikkeestä huolimatta melko tyytyväinen Sundinin kokonaispanokseen, kun puhutaan ylivoimista, aloituksista, johtajuudesta ja kakkosketjun toiminnasta.

Sopimus / tulevaisuus:

Sundinin puolen kauden sopimus loppui ja hänestä tulee heinäkuun 1. päivä rajoittamaton vapaa agentti. Hänelle olisi kyllä käyttöä vielä ensi kaudellakin Canucksin kakkosketjussa sopivaan hintaan, mutta minulla on tunne, että häntä ei meillä nähdä.

ALEXANDRE BURROWS: 82, 28+23=51, +23, 150

Burrows pelasi uskomattoman hienon kauden. Hän aloitti kolmosketjussa Keslerin ja Bernierin kanssa, ja ketju oli puolustavassa roolissa yksi NHL:n parhaista. Helmikuussa hän pääsi pelaamaan ykkösketjuun Sedinien kanssa, ja oli sen jälkeen puolestaan joukkueen paras maalintekijä. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella hän oli St. Louisia vastaan Vancouverin paras hyökkääjä, mutta kärsi Chicago-sarjassa loukkaantumisista, jotka vaikuttivat selvästi hänen peliinsä.

Burrows nosti pistesaldoaan 20 pisteellä edelliskaudesta, päätyen lopulta 51 pisteeseen. Huomion arvoista hänen tehoissa oli se, että hän ei tehnyt ainuttakaan pistettä ylivoimalla. Syynä tuohon ei ollut tehottomuus ylivoimassa, vaan ylivoimaminuuttien puute. Burrows antoi joukkueelle itsestään kaiken ja vähän enemmänkin tasakentin, alivoimissa ja pelien lopuissa, joten ylivoimaan nähtiin paremmaksi laittaa pelaajia, joiden panos ei muilla tärkeillä hetkillä ollut niin ratkaisevassa asemassa.

Burrows teki joukkueen eniten alivoimamaaleja, laukoi kolmanneksi eniten ja otti toiseksi eniten kiekon riistoja. Tasakentin hän teki yhtä monta maalia koko kauden aikana kuin Ottawan Dany Heatley. Lisäksi hän teki ykkösketjuun nousemisen jälkeen kauden viimeisissä 36 pelissä enemmän tasakenttämaaleja kuin Washingtonin Alexander Ovetchkin. Olikin suorastaan ihmeellistä, miten kolmosketjun työmyyrästä kasvoi lopulta ykkösketjun ratkaisija saatuaan ensimmäistä kertaa todellisen tilaisuuden.

Arvosana: 10-

- Kukaan ei olisi voinut kuvitella saavansa Burrowsilta enempää, mitä saatiin. Miinus tulee playoff-tehoista Chicagoa vastaan, joihin loukkaantumisella oli merkitystä.

Sopimus / tulevaisuus:

Burrows teki loppukaudesta nelivuotisen jatkosopimuksen luultavasti ainakin puolet pienemmällä hinnalla (kaksi miljoonaa kausi), minkä hän olisi saanut markkinoilta sinne halutessaan. Hän halusi sanojensa mukaan pysyä seurassa ja näyttää esimerkkiä muille Canucks-pelaajille, jotta ryhmä pysyisi jatkossa mahdollisimman yhtenäisenä. Tyhmää vai todellista seurauskollisuutta pelaajalta, jonka rintaan on tulossa tulevaisuudessa A-kirjain?

Sedinin kaksosten jatko ratkaisee osaltaan Burrowsin'kin tulevaisuutta. Sedinit saivat Burrowsista irti paljon, ja vastaavasti Kaksoset heräsivät ihan uuteen kukoistukseen Burrowsin mentyä heidän ketjuunsa. Yhdessä ketjulta voisi odottaa paljon, mutta pysyykö se yhdessä?

Jatkuu 2. osalla...
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kasatonov ei lähtenyt mihin? Vyöllä on 383 peliä ja 160 tehopinnaa NHL:ssä...
Eikun lähti toki, mutta oli Tihonovin puolella aluksi kun Igor ja Slava halusivat ulkomaille Neuvostoliiton ollessa vielä voimissaan. Näin sitä pätkii aivo, kun yrittää ajatella liian hienosti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
2. osa...

RYAN KESLER: 82, 26+33=59, +8, 61

Kesler on mennyt neljällä NHL-kaudellaan jokaisella eteenpäin. Tällä kaudella pisteitä tuli 59 (26 maalia) ja kauden jälkeen tuli myös ehdokkuus Selke Trophyyn NHL:n parhaana puolustavana hyökkääjänä. Tästä vuoden 2003 Vancouverin ykkösvarauksesta on kehittynyt hiljalleen erittäin arvokas ja monikäyttöinen hyökkääjä Canucksille - yhtenä osoituksena sekin, että juuri Kesler (ei siis esimerkiksi Sedinit tai Luongo) valittiin Canucksin kauden arvokkaimpana pelaajana.

Nopea, hyvin peliä lukeva, hyvän rannelaukauksen omaava ja kovalla taistelutahdolla pelaava hyökkääjä on parhaimmillaan kahden suunnan pelissä ja vastustajan tähtien eliminoimisessa. Kuitenkin Sundinin tulo, ja ylipäätään toiseen hyökkäävään ketjuun nouseminen, sai irti KesLordista irti hienosti tehoja: runkosarjan viimeiset 33 peliä toivat pisteet 17+17=34. Samalla selvisi sekin, että Kesler on tehokas laidallakin.

Valmennus luottaa Kesleriin, jonka pelissä ei isoja puutteita ole. Runkosarjassa Kesler pelasi hyökkäyksen toiseksi eniten (vaikka pelasi ison osan kaudesta kolmosketjussa) ja playoffeissa hän kirjasi hyökkäyksen suurimmat minuutit. Runkosarjassa Kesler oli hyökkäyksen ykkönen kiekon riistoissa ja kakkonen blokeissa (kaikista NHL-hyökkääjistä 7. paras). Playoffeissa hän puolestaan taklasi hyökkäyksen eniten ja laukoi toiseksi eniten.

Arvosana: 10-

- Joukkueen arvokkain pelaaja ansaitsee kympin. Miinus tulee hänellekin playoff-tehoista.

Sopimus / tulevaisuus:

Keslerista tulee ensi kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti (RFA). Kesler on itse sanonut haluavansa jatkaa seurassa sopimuskautensa jälkeen. Jokaisen Canucks-fanin pitää toivoa, että joukkue saa jatkossakin myytyä itsensä Keslerille, sillä hän on jo nyt joukkueen tärkein hyökkääjä ja luultavasti kehitystä tulee vielä lisää. Ehdokkuus Selke Trophyyn oli edessä olevan hienon uran ensimmäinen askel ja merkki, että häntä arvostetaan myös muualla.


STEVE BERNIER: 81, 15+17=32, +4, 27

Bernier tuli Vancouveriin kesällä Buffalosta mielenkiintoisena hankintana. Hänen piti olla Sedinin kaksosille tulevaisuuden ketjukaveri, mutta melko nopeasti kävi ilmi, että keskenkuntoisen oloinen Bernier ei ole (ainakaan vielä) valmis niin isoon rooliin. Lopulta pelipaikaksi jämähti kolmosketju, jossa hän täytti roolinsa hyvin, vaikka tehottomuus vaivasi pitkin kautta.

Tehopisteillä mitattuna Bernier pelasi suurin piirtein samanlaisen kauden (15 maalia ja 30 pistettä) kuin aikaisemmin hänen NHL-urallaan. Tuo oli minulle pettymys, sillä odotin kehitystä melko nuorelle voimahyökkääjälle tapahtuvaksi. Hyvää Bernierissa oli puolestaan hyökkäyksen selkeä ykköspaikka taklauksissa, vastustajan maalin läheisyydessä tehty työ ja voittomaalien määrät sekä runkosarjassa, että playoffeissa.

Arvosana: 8-

- Olisin odottanut hieman enemmän kehitystä ja 20 maalia, ja ehkä nuo olisivat tulleetkin kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Täytti kolmosessa paikkansa hyvin ja teki voittomaaleja rooliinsa nähden kiitettävästi.

Sopimus / tulevaisuus:

Bernier teki jo kaksivuotisen ja noin kahden miljoonan jatkosopimuksen Vancouverin kanssa. Hieman kallis sopimus (vaikka vähintään hyväksi taklaavaksi pelaajaksi hänestä onkin), jos Bernier pysyy viime kauden tasolla. Canucks maksaa kuitenkin lahjoista, joita Bernierilla kieltämättä on. Monien voimahyökkääjien tavoin matka lupaavasta voimahyökkääjän alusta todelliseksi voimahyökkääjäksi vain kestää usein, ja kaikista ei sellaisia kuitenkaan lopulta tule. Bernierin suhteen ei auta kuin toivoa hyvää kesää ja kunnon harjoittelumotivaatiota.

MASON RAYMOND: 72, 11+12=23, +2, 24

Raymond pelasi varsinaisen ensimmäisen NHL-kautensa, ja pelasi sen epätasaisesti. Kausi alkoi ihan lupaavasti jo lupaavan viime kauden jälkeen, mutta vuodenvaihteen jälkeen Raymond oli pahasti hukassa: hän oli maaleitta pari kuukautta, menetti asemiaan ja sai valmentajilta lopulta katsomokomennuksen. Onneksi runkosarjan loppu ja playoffit menivät kuitenkin taas paremmin, joten uskoa hänen tuloonsa on vielä.

Joukkueen nopeimpana hyökkääjänä Raymond on vastustajille tietty uhka aina ollessaan jäällä, eikä hänen kaltaisia luistelijoita ole liikaa koko NHL:ssä. Hänen pitää jatkossa hakea kuitenkin paikkaa kiekottomana paremmin (tehdä ylipäänsä työnsä kiekottomana paremmin ja mennä ahtaisiin rakoihin) ja pelata tasaisemmin, jotta hän pystyisi vakiinnuttamaan paikkansa joukkueen kolmessa ensimmäisessä ketjussa.

Arvosana: 8-

- Epätasainen kausi, mutta hän näytti NHL-pelaajalta. Tästä on hyvä jatkaa.

Sopimus / tulevaisuus:

Raymondilla on nykyistä sopimusta jäljellä vielä ensi kausi, ja sen jälkeen hän on rajoitettu vapaa agentti (RFA). Hänen paikalleen olisi tulossa farmista mm. Canucksin kesän 2006 ykkösvaraus Michael Grabner, joka on samankaltainen polkukone kuin Raymond. Koska Raymond sopii ominaisuuksiltaan ja taidoiltaan mielestäni parhaiten kakkosketjuun, Raymondilla on ehkä vielä ensi kausi aikaa näyttää kehitystään ennen joukkueen muita suunnitelmia. Nykyinen taso ei kuitenkaan missään nimessä riitä tulevaisuudessa kakkosketjun paikkaan.

DANIEL SEDIN: 82, 31+51=82, +24, 36

Daniel Sedin oli joukkueen paras maalintekijä runkosarjassa 31 maalilla. Lisäksi hän oli joukkueen selvä ykkönen laukauksissa (285 laukausta) ja jakoi veljensä Henrikin kanssa joukkueen maalipörssin voiton playoffeissa. Kuitenkin jäin jälleen odottamaan enemmän. Hän katosi jälleen liian usein kuvista kun pelejä olisi pitänyt ratkaista.

Runkosarjan lopussa hänellä oli viiden pelin maaliton putki, kun Canucks taisteli kotiedusta. Playoffeissa hän pelasi Chicagoa vastaan kuusi ensimmäistä peliä maaleitta. Eivätkä nuo tärkeiden hetkien kuivat putket olleet suinkaan ensimmäisiä hänen urallaan. Joukkueen parhaalta maalintekijältä olisi pitänyt saada tärkeillä hetkellä enemmän.

Vaikka jäinkin kaipaamaan jälleen tärkeillä hetkillä enemmän ja Danielia tulee useinkin kritisoitua maaleista, niin pitää samalla kehua hänen puolustustyötä ja syöttötaitoa. Daniel on Kaksosista maalintekijä, mutta viimeisten kolmen kaudenkin syöttötilastot (48, 45, 51) kertovat, että hän ei ole pelkkä paikkoja odottava maalikone vaan koko kenttää tehokkaasti hyödyntävä hyökkääjä.

Myös loppukausi herätti samalla myös toiveita. Hänen pelinsä kulki aikaisempaa paremmin Alex Burrowsin tultua ykköseen, ja tuosta olisi hyvä jatkaa.

Arvosana: 8

- Aika lailla odotettu kausi - päälle 30 maalia, noin 80 pistettä, kokonaisuudessa hyvää peliä ja katoaminen playoffeissa kuvasta.

Sopimus / tulevaisuus:

Daniel Sedin on vasta hiljattain saavuttanut huippunsa ja hänellä on vielä paljon pelivuosia jäljellä. Hänestä tulee heinäkuun 1. päivänä rajoittamaton vapaa agentti (UFA) ja uran jatkuminen Vancouverissa on epävarmaa. Jos hän saa ison tarjouksen toisaalta, niin maisemanvaihto on mahdollinen. Minä liputan ehdottomasti jatkolle vain, jos sopimus saadaan alle kuuden miljoonan.

DARCY HORDICHUK: 73, 4+1=5, +1, 109

Hordichuk tuli kesällä vapaana agenttina tuomaan kovuutta seuraan. Tuossa omassa tehtävässä Darcy onnistui ihan kohtalaisesti: hän oli NHL:n tappeluiden määrässä 12. sijalla, hän osasi valita useimmiten sopivat paikat tappeluille ja toisaalta joukkuetta vahingoittavia pikkujäähyjä ei tullut liikaa.

Kaiken kaikkiaan ehkä olisin kuitenkin odottanut vähän enemmän. Hän pelasi kohtalaisen kauden, mutta ei noussut esiin ihan sillä tavoin mitä olisin toivonut. Loukkaantumisilla saattoi olla tuohon oma merkityksensä, sillä hän kärsi kauden alkupuolella polvi- ja jalkavammoista, mitkä hidastivat hänen vauhtiaan.

Arvosana: 8-

- Kelvollinen kausi, mutta ei hyvä kausi. Tosin aika harva varmaan hänen kaltaiseltaan roolipelaajalta mitään suurta odottaakaan. Hordichuk pelaa roolia, jossa on omaa näkymätöntäkin arvoa.

Sopimus / tulevaisuus:

Hordichukilla on vielä vuosi jäljellä sopimusta. Hän on käyttökelpoinen nelosketjun pelaaja fyysisessä mielessä, joka tuo sopivasti kovuutta joukkueeseen, eikä vahingoita joukkuetta liioilla tyhmillä jäähyillä. Jatkosopimus menee harkintaan, sillä muitakin hyviä vaihtoehtoja olisi.

Jatkuu 3. osalla...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
3. osa...

HENRIK SEDIN: 82, 20+60=82, +22, 48

Henrik pelasi kolmannen peräkkäisen yli 60 syötön kauden ja ylsi täysin samoihin pisteisiin velipoika Danielin kanssa sekä runkosarjassa (82), että myös playoffeissa (10). Hän teki uransa korkeimmat maalimäärät (22) ja iski myös joukkueen eniten voittomaaleja runkosarjassa (8).

Henrik on yksi NHL:n parhaista syöttökoneista ja hänen kahden suunnan pelaamisensa on hänen kaltaiselle taitohyökkääjälle hyvällä tasolla. Hän menee ruuhkiin Danielia paremmin ja kun hän iski kuitenkin yli 20 maalia, niin hänen suurin heikkous, maalinteko, oli sekin ihan hyvää. Oikeastaan ainoa miinus tulee aloituksista (49.6%).

Henrik on monipuolisesti laadukas keskushyökkääjä, joka oli Läntisen konferenssin keskushyökkääjistä neljäs pisteissä ja toinen tehopörssissä. Läntisessä konferenssissa kaikista senttereistä vain Detroitin Pavel Datsyuk oli kummassakin tilastossa Henrikia parempi.

Arvosana: 8½

- Hyvä päälle 20 maalin 60 syötön kausi kummassakin päässä kenttää. Teki joukkueen eniten voittomaaleja, vaikka ei ole tunnettu maalintekijänä.

Sopimus / tulevaisuus:

Henrik Sedinilla loppuu mahdollisesti sopimus heinäkuun 1. päivänä ja hänestä tulee rajoittamaton vapaa agentti (UFA). Henrik näyttäytyi Danielia monipuolisempana pelaajana tämänkin kauden aikana ja hän painii Läntisen konferenssin senttereiden kärjessä kokonaisvaltaisella pelillä, joten hänen puolesta Kaksosten jatko olisi melkein pakkorako seuralle.

JANNIK HANSEN: 55, 6+15=21, +5, 37

Hansen on hyvin peliä lukeva ja alempiin ketjuihin riittävän fyysinen hyökkääjä, joka on näyttänyt pystyvänsä pelaamaan NHL-tasolla sekä runkosarjaa, että playoffeja. Olenkin verrannut häntä välillä köyhän miehen Jere Lehtiseen, sillä hän tekee monta näkymätöntä asiaa hyvin joukkueen eteen. Tällä kaudella häneltä nähtiin pari kertaa myös joukkueen eteen pelaamista "tappeluiden" myötä, kun Hansen lähti puolustamaan maalivahtia ja koulukiusaajaa.

Loukkaantuminen rokotti Hansenin loppukautta pahasti, mutta pitää olla suhteellisen tyytyväinen siihen, että hän pelasi kuitenkin ensimmäisen melkein kokonaisen NHL-kautensa ja aloitti sen lupaavasti. Siihen ei moni muu tanskalainen olekaan pystynyt.

Arvosana: 8-

- Alkukausi meni hyvin ja loppukausi pieleen. Kokonaisuudessa näytti viimeistään nyt kuitenkin, että pystyy ottamaan NHL-paikan. Vielä kun säästyy loukkaantumisilta ja pelaa vähän tasaisemmin, niin hänestä tulee hyvä kolmosketjun hyökkääjä.

Sopimus / tulevaisuus:

Hänestä tulee heinäkuun 1. päivä rajoitettu vapaa agentti (RFA). Ensi kaudella oli taas roolia tarjolla joukkueen kolmosesta tai nelosesta sekä alivoimasta. Hansen saattaa olla myös mahdolliseen kauppaan liitettävä pelaaja, jos joukkue näkee Raymondin ennemmin kolmosketjussa ja saa Hansenista kelvollisen kaupan aikaan.

RICK RYPIEN: 12, 3+0=3, -3, 19

Pelaaja, joka on arvokas energiapelaaja terveenä, mutta valitettavasti niitä terveitä päiviä on tullut aivan liian vähän. Nyrkkeilytaustoistaan tunnettu Rypien on näyttänyt osaavansa paitsi tapella, mutta myös pelata. Tietyllä tavalla minä näen hänessä yhtäläisyyksiä Alex Burrowsiin, joka oli muutaman vuoden pelkän ärsyttäjän ja likaisten temppujen maineessa, mutta jonka pelissä oli samalla nähtävissä myös kiekollisia taitoja. Rypien'kin on mainettaan parempi pelaajana ja se tullaan näkemään, jos hän pysyy jatkossa terveenä.

Minä todella pidän Rypienista. Hän on nopea pelaaja ja teknisesti erittäin hyvä nyrkeillä. Hän tekee jatkuvasti töitä kentällä ja laittaa aina itsensä peliin. Valitettavasti juuri tuon itsensä peliin laittamisen vuoksi hänen terveytensä onkin ollut heikkoa.

Arvosana: 7

- Niiden pelien perusteella, mitkä Ryp pelasi, hän ansaitsisi nelosketjun työstään vähintään numeroa paremman arvosanan, mutta kun niitä pelejä tuli niin kovin vähän.

Sopimus / tulevaisuus:

Vancouver teki Rypienin kanssa kahden vuoden sopimuksen kesän ensimmäisenä liikkeenään, joten hänen sopimuksestaan ei tarvitse onneksi kantaa huolta. Hän on omilla pelatessaan paljon mukavampi pelaaja, kuin vastustajalla. Hänen kohdallaan en voi muuta toivoa kuin terveyttä.

PAVOL DEMITRA: 69, 20+33=53, +6, 20

Demitra pelasi pitkälle sellaisen kauden, mitä pystyin odottamaan. Toisin sanoen hän kärsi loukkaantumisista ja hänen panoksensa playoffeissa jäi minimiin. Odotettua oli myös se, että hän teki pisteitä kakkosketjussa ihan kohtalaisesti (päälle 50 pistettä kakkosketjusta riittää tehojen puolesta).

Demitra on kaiken kaikkiaan pehmeä ja loukkaantumisherkkä hyökkääjä, jonka parhaat vuodet ovat selvästi takana. Edelleen hän pystyy kuitenkin luomaan peliälynsä kautta tilanteita hieman kuin tyhjästä ja olemaan suhteellisen tehokas TOP6-hyökkääjä.

Demitra muodosti helmikuusta lähtien toimivan ketjun Sundinin ja Keslerin kanssa, mutta ehkä yllättäen hän ei kerännyt ketjussa alkukautta paremmin pisteitä peliä kohden. Hyvää tuossa oli se, että osaltaan hänen avullaan joukkue sai kakkosketjuksi toimivan yhdistelmän, mutta olisin odottanut tuossa ketjussa häneltä enemmän.

Arvosana: 7½

- Tehoja tuli riittävästi kakkosketjun hyökkääjälle, mutta muuten en ollut hänen peliinsä kovin tyytyväinen. Loukkaantumisherkkä.

Sopimus / tulevaisuus:

Demitralla on vielä vuosi jäljellä viime kesänä tehtyä kaksivuotista ja neljän miljoonan dollarin arvoista kausikohtaista sopimusta. Joukkue tarvitsee veteraanejakin, mutta olisin valmis kauppaamaan Demitran (jos joku joukkue vain osoittaa kiinnostusta) ja ajamaan kakkosketjussa sisään Mason Raymondia tai Michael Grabneria jo ensi kaudella.

Demitra joutui kauden jälkeen olkapääleikkaukseen.

Jatkuu 4. osalla...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
4. osa...

KYLE WELLWOOD: 74, 18+9=27, +2, 4

Erikoinen pelaaja: vihasin, rakastin, vihasin ja lopulta kuitenkin rakastin. Wellwoodin kauteen mahtui paljon hyvää ja paljon huonoa, mutta waiver-hankintana mies täytti lopulta paikkansa. Hänen tekemät 27 pistettä ja 18 maalia olivat ihan kelvolliset lukemat runkosarjassa, ja playoffeissa hän muodosti St. Louisia vastaan Vancouverin parhaan hyökkäysketjun Raymondin ja Bernierin kanssa.

Wellwood toi peliälyllään ja taitavilla käsillään ylivoimaan parhaimmillaan hyvin käsiä ja juonikkuutta, vaikka kärsikin loppukaudesta pitkästä tehottomasta jaksosta. Hän oli myös kolmosketjun keskellä lopulta parempi pelaaja mitä odotin Keslerin siirryttyä kakkoseen. Myös tärkeät aloitukset sujuivat hyvin - 57.5%:n lukemat olivat arvokkaita. Jäähyjäkin tuli odotetun vähän.

Ehkä hän yllätti minut eniten suoraluistelullaan. Tyyli näyttää jopa laiskalta, mutta... enää en ihmettele niin paljon, miten hän voitti pari kautta sitten Leafsin sisäisen taitokisan luisteluosuuden. Vielä jos hän vain luistelisi enemmän täysillä yrittäen, niin tulosta tulisi nykyistä enemmän.

Arvosana: 8½

- Yllättäjä, joka tuli leirille "Krutov-kunnossa" loukkaantumisen jäljiltä, mutta joka pelasi loppujen lopuksi ihan hyvän kauden ja nosti arvoaan playoffeissa. Kausi toi jatkoaikaa Wellwoodin NHL-paikan suhteen.

Sopimus / tulevaisuus:

Wellwoodista tulee heinäkuun 1. päivänä rajoittamaton vapaa agentti. En halua häntä jatkossa kahteen ensimmäiseen ketjuun, sillä hän ei ole riittävän tehokas, riittävän fyysinen, eikä myöskään pelaaja, joka tekisi toisille tilaa (vrt. Burrows) energiallaan. Pelit kolmosessa menivät kuitenkin ihan hyvin, joten jatkaminen siellä sekä ylivoimassa ei ole pois suljettu vaihtoehto.

Minun puolesta Wellwoodin kanssa voidaan tehdä jatkosopimus, jos kaksi ehtoa täyttyy seuran puolelta ja yksi pelaajan puolelta:

Seuran puolelta:

1. jatkosopimuksesta tulee yksivuotinen ja hinnaltaan järkevä (noin miljoona),

2. Cody Hodgsonin kehitykselle nähdään ensi kaudelle paremmaksi vaihtoehdoksi kakkosketjun keskusta kuin kolmosketjun keskusta.

Pelaajan puolelta:

1. Wellwood muistaa käydä kesällä lenkillä ja on syömättä / juomatta liikaa.

Mike Brown: 20, 0+1=1, -5, 85

Viime kausi meni vielä lupaavasti, sillä häneltä ei juuri odotettu mitään ja pelipaikan saaminenkin Jeff Cowanin tieltä oli hieno asia. Tällä kaudella Brownilta odotettiin jo enemmän kuin pelkkää pelipaikkaa. Odotuksiin hän ei vastannut millään tavalla ja hän oli kahden turhimman pelaajan joukossa (kuuleeko Fedor Fedorov?), mitä Vancouverissa on nähty tällä vuosikymmenellä.

Toki hän oli edelleen roolissaan nopea, edelleen taklasi innokkaasti (ja välillä myös kovaa) ja pudotti myös hanskansa aika usein, mutta... hän käsitteli kiekkoa kuin 10 vuotias juuri pelaamisen aloittanut juniori, hänellä ei ollut minkäänlaista pelisilmää ja hänen tappelunsakin olivat nyhjäämistä tyhjästä - Brownista kehittyi tappeluissa vain mestari väistelemään, sitomaan ja vetämään kaverilta lopuksi jalat alta.

Hänet kaupattiinkin helmikuussa turhakkeena Anaheimiin, jossa pelit menivät Ducks-fanien ja seuran mielestä ilmeisesti paremmin, kun joukkue jatkoi sopimusta. Ilmeisesti Canucks ei osannut käyttää Brownista piileviä kykyjä hyödyksi, mutta myöskään pelaaja ei antanut minkäänlaista mahdollisuutta tällä kaudella, että niitä oltaisi voitu vielä löytää.

Arvosana: 5-

- Brown oli Vancouverissa tällä kaudella turha nelosketjun täytemies. Arvosanassa voi olla vähän liikaa, mutta kun kun hän ei kuitenkaan pelannut kautta loppuun, eikä päässyt näin saamaan mahdollisuutta uuteen kukoistukseen, niin pidetään se nyt tuossa.

Sopimus / tulevaisuus:

Ura jatkuu Anaheimissa.

Jason Jaffray: 14, 2+2=4, -2, 14

Jaffray'sta on tullut minulle suosikki Moosen hätävara-pelaajana. Hän on nelosketjun rooliin monipuolinen pelaaja: hänellä on hyvä pelisilmä, hän pystyy tekemään kiekolla asioita ja hänellä riittää kovuus mennä tilanteisiin. Tappelijana Jaffray ei kummoinen, mutta ei kuitenkaan pelkää pudottaa hanskojaan tarvittaessa.

Loppujen lopuksi Jaffrayn pelipaikka NHL:ssa on ollut kiinni pienistä asioista. Ehkä pieni erikoisominaisuuden puute (Brownilla yllättävät taklaukset ja jalkoihin kohdistuneet kampit, Cowanilla punainen tukka ja rintaliivit jne.) on tehnyt eron Jaffrayn suhteen NHL:n ja AHL:n välillä.

Arvosana: 6½

- Pelasi mielestäni hyvin saamansa näyttöpaikat sekä tällä, että viime kaudella.

Sopimus / tulevaisuus:

Ura saattaa jatkua jossain toisessa organisaatiossa, sillä Vancouverissa näyttöpaikka annetaan jatkossa luultavasti Guillaume Desbiensille ja / tai Alex Bolducille.

Alex Bolduc: 7, 0+1=1, +1, 4

Bolduc esiintyi harvoissa pelaamissaan peleissä edukseen puolustavana hyökkääjänä. Hän nousi kauden aikana kolme kertaa ylös ja täytti saamansa nelosketjun roolin aloituksia lukuun ottamatta kelvollisesti. Farmissa hyvin peliä lukeva ja Bolduc on ollut koko kauden AHL:n finaaleihin edenneen Moosen johtavia pelaajia. Hänellä saattaa olla tulevaisuudessa mahdollisuuksia nelosketjun puolustavana hyökkääjänä myös NHL-tasolla.

Arvosana: 6

- Omassa pienessä roolissa pääosin ihan hyvää peliä. Vaikea päästä rytmiin kiinni, kun kauden aikana tulee kolme eri nousua NHL:ään ja jokainen kestää niin lyhyen aikaa.

Sopimus / tulevaisuus:

Hänellä on vielä ensi kausi jäljellä sopimusta ja sen jälkeen Bolduc on rajoitettu vapaa agentti (RFA). Saanee ensi kaudella uusia näyttömahdollisuuksia NHL:ssä. Tulevaisuuden mahdollisena roolina nelosketjun keskusta.

Michel Ouelletia ja Jason Krogia en arvostele, sillä hyökkääjän pitää pelata vähintään viisi peliä päästäkseen minun hienolle listalleni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös