Kauden alun kertaus jatkuu edellisestä viestistä...
21.10: CLB-VAN: 4-2
CLB: 14 / 3: Columbus pääsi ykkössektorille usein ja vaarallisesti. Peli myös ratkesi tuohon. Joukkueen ainoan maalin vähän kauempaa teki Jason Chimera hirmulämärillään b-pisteen aloituspisteen kohdilta. Viimeisen maalin teki Rick Nash tyhjiin.
VAN: 10 / 2: Vancouver pääsi kokeilemaan ihan riittävästi hyviltä paikoilta (ja kolmannessa erässä oli jopa erinomaisia paikkoja - näistä Keslerin kikkailu päätyi maaliviivalle), mutta pieni tehottomuus vaivasi taas. Omassa puolustuspelissä oli kuitenkin ottelun suurimmat puutteet Canucksin puolella, ei niinkään hyökkäyksessä.
- Ottelun kuudesta maalista viisi tehtiin ykkössektorilta.
25.10: VAN-EDM: 6-3
EDM: 13 /2: Oilers pääsi maalipaikoille riittävästi (minun mielestä liikaa), mutta ei osunut tuona iltana. Robert Nilssonin laukaus lörpsähti kulmasta helpon näköisesti ohi Luongon.
VAN: 12 / 4: Kotona vähän tukossa ollut maalitili aukesi ja maalipaikat käytettiin kiitettävästi hyväksi. Kahden maalin miehet Jannik Hansen ja Mason Raymond kunnostautuivat ottelussa erityisen hyvin.
- Ottelun yhdeksästä maalista kuusi tehtiin läheltä.
28.10: VAN-BOS: 0-1
BOS: 5 / 1: Bruins ei paikoille päässyt, mutta teki pelin ainoan maalin Ryderin toimesta b-pisteiden välistä.
VAN: 10 / 0: Tuskastuttava ottelu, sillä paikkoja riitti. Thomas pelasi kuitenkin unelmapeliään, otti toisen peräkkäisen nollansa ja tehottomuus vaivasi paikoissa. Daniel Sedinilla oli ottelussa läpiajo, Henrik Sedinilla ja Krogilla puolityhjät maalit, mutta tuona iltana ei vaan uponnut.
- Pelin ainoa maali tuli ykkössektorilta.
30.10: LA-VAN: 0-4
LA: 14 / 0: Tilastollisesti erikoinen ottelu. Tilastolliset lähilaukaukset olisivat riittäneet normaalisti Kingsille useampaan maaliin, mutta tilastot vähän valehtelevat todellisia tilanteita. Kings sai nimittäin paljon lähilaukauksia, mutta tilanteet tulivat liiankin lähelle Luongoa. Silti ainakin yhteen maaliin oli hyviä saumoja (mm. Frolovin rankkari), mutta Luongo pelasi varmaa peliä.
VAN: 7 / 3: Vahvan vieraspelin tunnusmerkki, tehokkuus maalipaikoissa, oli tuona iltana tämän kauden parasta. Periaatteessa kaikki Vancouverin maalit tehtiin läheltä.
- Ottelun neljästä maalista kolme tuli ykkössektorilta.
31.10: ANA-VAN: 6-7 SO
ANA: 19 / 6: Anaheim pääsi ykkössektorille läpi pelin vapaasti ja teki kuusi maalia. Joidenkin katsojien mielestä ottelu saattoi olla hyvä, mutta tuollainen oman pään sirkus pisti hirvittämään tosissaan.
VAN: 17 / 4: Vancouver pääsi ykkössektorille läpi pelin vapaasti ja teki neljä maalia. Joidenkin katsojien mielestä ottelu saattoi olla hyvä, mutta tuollainen oman pään sirkus pisti hirvittämään tosissaan.
- 10 maalia ykkössektorilta kertoo ottelun luonteesta aika paljon. Yksi erikoisimmista peleistä pariin kauteen.
2.11. VAN-DET: 2-3
DET: 6 / 1: Wingsilla on taitoa laittaa kiekko vähilläkin ykkössektorin yrityksillä sisään, ja tuo asia tuo joukkueelle pitkässä sarjassa tasaisesti pisteitä. Detroit pelaa loistavaa syöttöpeliä, joukkueella on erinomaisia maskimiehiä ja kiekollisesti taitavia puolustajia, joiden ansiosta joukkue pystyy tekemään maaleja tavallista enemmän myös kaukaa.
VAN: 13 / 2: Kummatkin maalit tehtiin maalin edestä. Joukkue pääsi maalipaikoille kiitettävästi etenkin kolmannessa erässä, mutta ei pystynyt tekemään tasoitusmaalia. Tasakenttäpelin Canucks vei 2-0 (kuten usein Detroitia vastaan on vienyt), mutta erikoistilanteet ratkaisivat tuonakin iltana. Vancouverilta nähtiin tappiosta huolimatta selvästi parempaa puolustuspeliä kuin edellisessä pelissä.
- Ottelun viidestä maalista kolme tuli ykkössektorilta.
4.11. VAN-NSH: 4-0
NSH: 5 / 0: Nashvillelle ei tuona iltana paljon annettu, eikä joukkue myöskään mitään saanut.
VAN: 12 / 4: Vancouver ei päästänyt Nashvillea kolmannessa erässä kertaakaan maalipaikkoihin, ja pelasi ehkä kauden ehjimmän puolustuspelinsä. Myös hyökkäyspäässä nähtiin luovuutta, mistä piti huolen ennen kaikkea Wellwood kahdella maalin edestä tekemällä maalillaan.
- Ottelun kaikki maalit tehtiin ykkössektorilta.
6.11. VAN-PHO: 1-0
PHO: 8 / 0: Phoenix pääsi laukomaan ykkössektorilta kohtalaisesti, mutta Luongo pelasi hyvän pelin ja nollasi yritykset. Myös Canucks-pelaajien ottelussa suorittamat 20 blokkia kertoivat puolustuspelin aktiivisuudesta: joukkue oli valmis maksamaan hintaa ja pelaajat osasivat olla oikeissa paikoissa oikeaan aikaan.
VAN: 11 / 1: Vancouver pääsi ottelussa taas hyvin paikkoihin, mutta Bryzgalov pelasi varmaa peliä. Lisäksi Vancouverilta nähtiin pelissä pari ykkössektorilta lähtenyttä tolppavetoa.
- Ottelun ainoa maali tuli ykkössektorilta.
8.11. VAN-MIN: 2-0
MIN: 7 / 0: Wild pääsi yrittämään kertaalleen läpiajosta ja pari kertaa joukkue sai vaarallisen paikan hieman kauempaa. Lähelle ei juuri tilanteita tullut koko pelissä, sillä Canucks pelasi hyvän maalineduspelin.
VAN: 8 / 1: Daniel Sedinin maali tuli läpiajosta ja Salon maali siniseltä. Lisäksi pelissä nähtiin mm. Edlerin tolppa hyvältä paikalta lauottuun kiekkoon ja pari muuta hyvää paikkaa. Wild pelasi kokonaisuutena kuitenkin Canucksin tavoin hyvin keskustansa, eikä tilaa juuri ollut.
- Kokonaisuutena ottelussa nähtiin hyvin vähän tilanteita ykkössektorilta, kuten pystyi ennen peliä odottamaankin näiden kahden välisestä pelistä.
Eli kuten tästä kertauksesta voi lukea, Anaheim-peli oli jonkinlainen käännekohta ja selkeä piikki tämän kauden pelien joukossa - mitä tulee näihin vastustajien saamiin ykköspaikkoihin. Ennen tuota peliä Canucks oli päästänyt vastustajan laukomaan ykkössektorilta keskimäärin noin 11 kertaa pelissä ja tuon jälkeen vastustajat ovat saaneet parhaita paikkoja vain noin 6 pelissä. Ero on ollut siis aika selkeä. Huomion arvoista on ollut myös se, että samalla Vancouverin omat ykkössektorin paikat eivät ole juurikaan pienentyneet.
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Tähän kun vielä lisätään Demitra, Hansen ja Sundin ;) niin tämähän alkaa näyttää todella hyvältä.
Hansenin pitäisi olla mukana jo ensi yön ottelussa Coloradoa vastaan. Demitra nähdään mahdollisesti kentillä jo viikonloppuna Torontoa vastaan. Sundinista ei varmaan kukaan tiedä mitään, mutta emmehän me häntä edes tarvitse.
Emmehän Wellwood? (ja tähän tulee sellainen hymiö)