Vancouver Canucks 2008-2009

  • 167 755
  • 784

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Nyt Vancouver tulee saamaan Mats Sundinin mukaan muutaman seuraavan pelin sisään
NHL.com tietää kertoa, että lentoihin liittyvät vaikeudet ovat viivästyttäneet Sundinin saapumista Vancouveriin. Näillä näkymin mies liittyy Canucksin vahvuuteen maanantaina ja puhuu medialle tiistaina. Tositoimissa häntä ei nähtäne vielä ainakaan viikkoon.

Pakko myöntää että kiinnostaa kovasti Suddenin paluu. Jos nyt pitäisi ennustajaa leikkiä, sanoisin että Canucks saa lisää potkua peliinsä uuden sentterinsä myötä ja Mats nakuttaa loppukaudella sellaiset 55-60 pinnaa. On se vaan kova pelimies ainakin tähän asti ollut, ja kun huhujen mukaan on kunnossa niin tekee taatusti selvää jälkeä.

Olisi kelvannut meillekin...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
NHL.com tietää kertoa, että lentoihin liittyvät vaikeudet ovat viivästyttäneet Sundinin saapumista Vancouveriin. Näillä näkymin mies liittyy Canucksin vahvuuteen maanantaina ja puhuu medialle tiistaina. Tositoimissa häntä ei nähtäne vielä ainakaan viikkoon.
Näin on. Jos pitäisi veikata Sundinin ensimmäistä peliä Canucksin paidassa, niin veikkaisin 4.1 pelattavaa Dallas-peliä. Sen jälkeen Vancouverilla on runkosarjaa jäljellä vielä päälle 40 peliä sekä mahdolliset playoffit.

Ei siitä silti mihinkään pääse, että enemmän minä odotan Luongon paluuta kuin Sundinin liittymistä mukaan. Luongon loukkaantumisen jälkeen Canucks on pelannut sarjalla 7-8-1 viimeiset 16 peliä. Luongon kanssa Canucks pelasi puolestaan viimeiset 16 peliä sarjalla 10-4-2. Noista 16 pelistä Luongo oli pelin kahden parhaan pelaajan joukossa (joko ykkös- tai kakkostähti) kahdeksan kertaa ja torjui neljä nollaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin hyökkääjä Taylor Pyatt joutuu olemaan sivussa ehkä kuukauden, pahimmillaan kaksi. Pyatt loukkaantui Canucksin viime ottelussa Edmontonia vastaan. Loukkaantumisuutisesta kirjoittaa mm. tsn. Isokokoinen Pyatt on tehnyt tällä kaudella 36 pelissä 4+6 pistettä ja istunut jäähyllä 33 minuuttia.

Pisteiden valossa Pyattin loukkaantuminen ei juuri Canucksia tule rankaisemaan, sillä Pyatt on pelannut jo 10 viime ottelua ilman tehoja. Hänen vahvuutensa ovat kuitenkin kiekottomassa pelissä - Pyatt on ollut Canucksin käytetyimpiä hyökkääjiä alivoimalla ja hänellä on hyökkäyksen kolmospaikka sekä taklauksissa, että blokeissa.

Canucksin onneksi Ryan Johnsonin pitäisi palata kentille pian. Hän on edelleen kaikkien NHL-hyökkääjien blokkitilaston kolmonen, vaikka ei ole pelannut yli kuukauteen (Kesler on muuten saman tilaston kuudes, joten Vancouverin kaksi puolustavaa sentteriä ovat tässä listassa hyvin edustettuina). Lisäksi Canucksin onni on se, että joukkueelta löytyy Pyattia paikkaamaan hyökkäävään ketjuun mm. Kyle Wellwoodin tai Mason Raymondin kaltaiset hyökkäävässä roolissa paremmat pelaajat.

Raymond tai Wellwood ovat tosin paljon pienempiä ja heikompia pelaajia kuin Pyatt, joten ketjun likaisen työn määrä laskee joka tapauksessa, vaikka tehoja tulisikin. Vigneaultin päämääränä on ollut selvästi peluuttaa kummassakin kahdessa ensimmäisessä ketjussa yhtä kiekottomassa pelissä hommansa osaavaa hyökkääjää (ykkösessä Hansen ja kakkosessa Pyatt), joten tuota suunnitelmaa ei nyt pystytä niin hyvin toteuttamaan.

Sundinin kanssa ketjuista tulee kuitenkin edelleen ihan kilpailukykyiset ilman Pyattiakin:

D. Sedin - H. Sedin - Hansen
Wellwood / Raymond - Sundin - Demitra
Burrows - Kesler - Bernier
Hordichuk - Johnson - Wellwood / Raymond

Ykkönen ja kolmonen saattavat pysyä tuollaisina ainakin vähän aikaa, mutta tuo kakkosen toisen laiturin paikka on vähän kysymysmerkki. Toisaalta sinne voisi laittaa joukkueen nopeimman luistelijan ja kolmessa viime ottelussa kaksi maalia tehneen Raymondin, jolle Sundin voisi laittaa kiekkoja vauhtiin laidalle. Toisaalta taas sinne voisi laittaa Sundinille tutun Wellwoodin, jonka Raymondia parempi pelinäkemys toisi ketjuun mielikuvitusta ja käsiä.

Tuossa kakkosen toisen laiturin paikassa on valmennusjohdolla mietittävää sen jälkeen kun Sundin tulee mukaan. Ylivoimalla Wellwood on tehnyt enemmän maaleja kuin esimerkiksi Zetterberg tai Ovetchkin ja yhtä monta maalia kuin esimerkiksi Heatley ja Iginla, joten Kylen paikka on ylivoimalla ennen Raymondia. Tasakentin tuota paikkaa onkin sitten vaikeampi ennakoida, kun Raymondin nopeus tuo kiekkoa paremmin ylös, ja hyökkäyspäässä Sundin-Demitra -kaksikko voisi hyödyntää tuota pohjatyötä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viime aikoina ailahtelevasti pelannut Vancouver katkaisi viime yönä kahden ottelun tappioputkensa Ottawan kustannuksella, kun Canucks voitti kotipelinsä maalein 3-0. Senators oli pelissä aika hampaaton, ja jäi vain 18 laukaukseen - joukkueen kauden matalin laukausmäärä. Tappio oli viime kauden Tampa Bayta leikkivälle Ottawalle jo 12 peräkkäinen vierastappio.

Canucksin kotivoitto toi Curtis Sanfordille uran neljännen nollapelin, ja ensimmäisen Vancouverin maalilla (yksi noista hänen aikaisemmista nollistaan tuli Vancouveria vastaan pelatessa). Sanford joutui torjumaan pelin alussa vaarallisen Daniel Alfredssonin tilanteen, mutta selvisi tuon jälkeen varsin helpolla.

Canucks selvästikin tiesi Senatorsin väsymyksen (Ottawa oli pelannut edellisenä iltana) ja Vancouver tuli pelin ensimmäiseen erään luisteluttamalla Senatorsia kiekkoa päätyyn heittämällä ja ottamalla karvauksen jälkeen hallintaa. Canucks voittikin erän laukaustilastot 17-5 ja sai kokeilla pari kertaa ylivoimalla, mutta ei saanut tutusti maaleja (viimeisissä 35 ylivoimassa on tehty vain neljä maalia). Onneksi Ottawan maalille yksin unohdettu Henrik Sedin teki sentään pelin avausmaalin tasakentin Demitran syötöstä.

Toisessa erässä Canucks ratkaisi pelin sitten lopullisesti. Ensin pelin ykköstähdeksi valittu Demitra pelattiin Sedineiden toimesta yksin läpi, eikä hän erehtynyt. Parin minuutin päästä Demitran maalista puolustaja Alexander Edler sai kiekon omassa päässä, meni parin Ottawan pelaajan läpi sinisen yli ja iski siniviivan jälkeen kauden kolmannen maalinsa kovalla lämärillä ohi Gerberin.

Kolmannessa erässä väsynyt Ottawa ei enää jaksanut kunnolla edes yrittää kavannusta. Erässä nähtiin 38 jäähyminuuttia ja Keslerin läpiajo, mutta muuten erä oli mitään sanomaton. Vancouver otti aika odotetut pisteet keskinkertaisella esityksellä ja heikosti jatkuneella ylivoimapelillä. Nyt nähdyllä pelillä Läntisen konferenssin huippujoukkueita (San Jose, Detroit, Chicago) ei varmasti oltaisi pystytty kaatamaan, mutta toivottavasti pelissä nähtiin peliä vastustajan mukaan.

Pelin sitaatti;

"He works so hard in practice and he's such a nice guy, everyone likes him in the locker room, so we wanted to get the shutout for him. We'll do anything as a team to get him the shutout, and more importantly, get him the win."

- Alex Burrowsin kehusanat Sanfordista.

Pari viivaa:

- Koko kauden haukkumani Mike Brown taklasi pelissä seitsemän kertaa. Tuosta pitää antaa ensimmäisen kerran tällä kaudelle hänelle kunniamaininta.

- Sundinin pitäisi tulla Vancouveriin tänään. Ensimmäiset harjoitukset hän vetää joukkueen kanssa huomenna.

- Luongo aloittaa luisteluharjoitukset tällä viikolla. Takaisin kentillä hän on ehkä kuitenkin aikaisintaan höntsäpelin (se tähtien mittelö) jälkeen.

***

Cody Hodgson teki eilen Kanadan murskavoitossa tehot 2+4, ja nosti itsensä nuorten MM-kisojen pistepörssin kärkeen. Hänellä on nyt takana kaksi peliä, ja noista kahdeksan pistettä. Nuo pisteet eivät vielä sinällään kerro kuitenkaan mitään, kun vastustajat ovat olleet turnauksen alussa niin heikkoja. Tietysti onhan se parempi näin, että johtaa kisojen pistepörssiä, kuin olisi ollut vaikeuksissa tehojensa kanssa (tosin Codyn arvoa ei mitata edes pelkillä pisteillä).

Tsekkia vastaan Hodgson pelasi normivaihtoja pelin alussa, syötti 2-0 ja 4-0 maalit, ja sen jälkeen Kanada antoi vastuuta joukkueensa "muulle osastolle". Kazakhstania vastaan Kanada oli sitten täysin ylivoimainen, vaikka ei pelannut kuulemma edes lähellekään parasta kiekkoaan. Siinä pyörityksessä Codylle tuli pisteitä läpi pelin: pelin avausmaaliin (tasakenttä) syöttö, 3-0 maaliin (YV) syöttö, 5-0 (tasakenttä) maalin teki itse, ja syötöt lisäksi 9-0 maaliin (YV) ja 13-0 maaliin (YV) sekä maali 12-0 (tasakenttä).

Tänään Kanada pelaa Saksaa vastaan, joten saa nähdä, meneekö kisojen kolmannessa pelissä 10 pisteen raja rikki.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vuosi 2008 päättyi Vancouverin osalta varsin odotettuun tulokseen. Canucks ei ole osannut jostain ihmeen syystä voittaa Flyersia kotonaan miesmuistiin. Canucksin edellinen kotivoitto Philadelphiasta on vuodelta 1989 - tuon jälkeen joukkue on tahkonnut 14 peliä voitoitta kotonaan samaa joukkuetta vastaan. Tuon on pakko olla sattumaa, sillä joukkueet ovat vaihtuneet niin rajusti. Kieltämättä tuo on kuitenkin erikoinen sattuma.

Viimeisin Flyers-peli alkoi Canucksin kannalta hyvin ja Flyersin kannalta epäonnisesti. Ensin Kevin Bieksa taklasi keskialueella puhtaasti Simon Gagnea, joka loukkaantui tilanteessa. Flyersin kapteeni Mike Richards tuli työntämään (ilmeisesti tarkoituksena tapella) Bieksaa. Tuon jälkeen Mattias Öhlund taklasi kovaa Flyersin Scott Hartnellin jäähän, ja tämä yritti kuitata tuota taklausta - lentäen uudelleen Öhlundin taklauksen toimesta jäähän. Fyysisessä pelissä Canucks haki siis alkuun etua ja onnistuikin tuossa.

Flyers onnistui tekemään kuitenkin pelin ensimmäisen maalin, kun liekeissä tällä kaudella ollut Jeff Carter iski reboundista kiekon ohi Canucksin maalilla aloittaneen Sanfordin. Canucks tuli erän lopussa vielä tasoihin Daniel Sedinin ylivoimamaalille, johon syötöt antoivat Henrik Sedin ja Mason Raymond. Heti tasoitusmaalin jälkeen Flyers iski helpon johtomaalin, kun vaarattoman näköisesestä 1-2 hyökkäyksestä kiekko siirrettiin Carterin toimesta laitaan, josta Hartnell ampui sen ilman maskia ohi Sanfordin.

Tuo maali olisi ilman muuta pitänyt ottaa, mutta niinhän se on Luongon loukkaantumisen jälkeen ollut vähän joka pelissä, että vähintään se yksi helppo menee. Näitä tasaisia pelejä on vain aika vaikea kääntää voitoksi, kun noita lipsahtelee aina silloin tällöin sisään. Syövät joukkueelta pelihuumoria aika kivasti.

Sanford jätti kentän toisen erän jälkeen nivusvamman johdosta (alkaa Sundinin tulo jo näkyä), ja maalille tuli Cory Schneider. Canucksin Raymondilla oli toisen erän alkuun hyvä paikka, mutta kun hänelle ei kelvannut, Flyers iski Kalinskin toimesta jo 1-3 johdon. Toisen erän lopussa nähtiin vielä Canucksin kolmosen kavennusmaali. Burrows antoi maalin eteen Keslerille, joka toi kauden 9. maalillaan vielä vähän toivoa Canucksille.

Tasoitusta Vancouver ei kuitenkaan enää saanut, vaikka hyviä paikkoja olikin. Näin vuosi 2008 päättyi Vancouverin kannalta kotitappioon Flyersille maalein 2-3. Pelin tähdille pääsivät Hartnell, Bieksa ja Flyersin maalivahti Biron. Canucksin parhaita olivat Bieksan lisäksi Raymond, Kesler, Sedinit sekä Mitchell. Schneider pelasi hyvän pelin, Sanford puolestaan ei vakuuttanut eränsä aikana (ei mikään ihmekään, kun edellinen peli oli mennyt hyvin - kahta peräkkäistä hyvää peliä häneltä ei voi odottaa.)

Sanfordin loukkaantuminen toi organisaatioon Los Angelesista maalivahti Jason Labarberan. Vaihdossa annettiin toiseen suuntaan ensi kesän seitsemännen kierroksen varaus. Labarbera ei ole tällä kaudella vakuuttanut ollenkaan Kingsissa, mutta saa nyt nähdä, toimiiko maisemanvaihto kotikulmille hänen kohdallaan. Ei hänestä ainakaan mitään merkittävää pois annettu.

Hänen historiastaan löytyy mm. viime kaudelta 45 pelin ja 91% torjuntaprosentin kausi NHL:n heikoimmassa joukkueessa ja vuosien 04 ja 07 valinnat AHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Kokoa on hyvin (6'3, 235), joten aika lailla erilainen maalivahti on kyseessä kuin Sanford. Onnistuessaan kauppa voi olla hyväkin, mutta en hirveästi odota. Jotain piti kuitenkin tehdä, kun sekä Luongo, että Sanford ovat nivusvaivaisina pois kentiltä.

Eipä tätäkään tilannetta osannut taas odottaa, mutta kun viime kaudella oli pakkien vuoro loukkaantua, niin nyt on sitten maalivahtien vuoro. Ehkä ensi kaudella me näemme sitten hyökkääjien joukkokadon.

***

Vuodesta 2008 jäi käteen Canucks-kannattajille monenlaista tarinaa. Vuosi oli yksi seurahistorian värikkäimmistä monessa mielessä, joten tähän voisi laittaa nyt jonkinlaista listaa vuodesta.

+ Uusi manageri Mike Gillis vaikuttaa olevan osaava manageri. Mielestäni hyviä hankintoja ja siirtoja kesällä. Shane O'Brien - Krajicek -kauppa oli erinomainen kauppa, Wellwoodille näyttöpaikan antaminen oli myös erinomainen veto, eikä Bernier'kaan paperilla huonolta kuulostanut. Lisäksi hyväntuntuisia vetoja organisaatioon, kuten Dave Gagnerin palkkaus.

+ Cody Hodgsonin varaus. Kerrankin Canucks näyttää osuneen varaustilaisuudessa pelaajaan, josta voi tulla vielä jotain isoa.

+ Joukkueen tämän kauden pelit Luongon kanssa. Canucks oli liekeissä vielä marraskuun lopussa. Sen jälkeen alkoi alamäki, johon maalivahtipelillä on ollut selvä osansa.

+ Sundinin siirto Vancouveriin. Näin isoa vapaata agenttia ei meille ole rantautunut sitten Mark Messierin. Toivottavasti onnistuu.

+ Nuorten pelaajien hyvät otteet. Jannik Hansen, Mason Raymond ja Alex Edler ovat vakiinnuttaneet paikkansa ja pelaavat vielä melko isoissa rooleissa.

- Luc Bourdon kuoli kesällä moottoripyöräonnettomuudessa.

- Canucks jäi ulos pudotuspeleistä viime keväänä surkean loppukauden vuoksi.

- Viime kauden jälkeen seuraikoni Trevor Linden lopetti, monivuotinen kapteeni Markus Näslund siirtyi pois (monien mielestä tämä menee tuonne plussiin) ja monivuotinen luottohyökkääjä Brendan Morrison lähti myös.

- Steve Tambellini siirtyi naapurin manageriksi.

- Roberto Luongon tuskaiset ajat jatkuvat. Viime kausi oli vaikea, tällä kaudella hän oli loukkaantumista ennen loistava, mutta joutui jäämään pitkäksi aikaa sivuun.

Nämä tulivat päällimmäisinä mieleen. Listaa saa jatkaa ja kommentoida.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Jep jep. Turpaan tuli Atlantalta, juuri ja juuri saatiin puristettua edes se yksi piste mukaan. Canucks on nyt hävinnyt kahdelle liigan paskimmalle jengille tällä kaudella, Islandersilla ja Thrashersille, ja nämä pistemenetykset voivat vielä vaikuttaa ikävästi sijoituksiin. Tulee pakostikin mieleen kausi 05/06, kun Canucks hävisi jumbo St. Louisille kaikki 4 kohtaamista. Näistä jos joukkue olisi saanut sen verran pisteitä mitä muut playoff-paikasta kilpailleet joukkueet Bluesilta sai, olisi Canucks mennyt pudotuspeleihin. No, näihin alkaa jo tottumaan. Mikähän vittu siinä on, eikö valmennus saa pelaajia syttymään pelaamaan ennakolta heikompia joukkueita vastaan? Vai onko vika pelaajien omassa valmistautumisessa?

Canucksin saldo back-to-back peleissä ennen Atlanta tappiota oli 4-2, joten ei oikein sitäkään voi syyttää (toinen tappioista tuli vielä San Josea vastaan ottelussa jossa Canucks jäi niin pahasti jyrän alle, että kukaan ei voi sanoa syyksi pelkkää otteluohjelmaa). Olin eilen yöllä sopivasti koneen ääressä kun Canucksin peli alkoi ja päätin että nyt katsotaan kerrankin livenä miten käy. No, Canucksin ensimmäinen ylivoima sai heti aikaan positiviiset tunnelmat, tiedossa nimittäin oli että Thrashers on liigan huonoin alivoimajoukkue joka ei ole tehnyt yhtään alivoimamaalia. Ja kuten odottaa saattoi, Atlanta iski heti alivoimalla maalin. Alt+F4 ja nukkumaan. Aamulla sitten katsoin highlightit ja veikkaus osui oikeaan, joskin pisteen saaminen oli positiivinen yllätys.

Labarbera on aloittanut ihan hyvin. Predatorsia vastaan joukkue ei mitenkään erityisen hyvin pelannut mutta Labarberan ansiosta tuli 2 pistettä plakkariin. Atlantaa vastaan ensimmäinen maali meni suht helposti, rankkarit eivät menneet mitenkään nappiin, mutta ihan ok peli tuokin Labarberalta oli (highlightien perusteella). Tällä hetkellä vaikuttaisi olevan parannus Sanfordiin, ja kun hintana oli 7. kierroksen varaus, vaikuttaa Gillisin veto ihan hyvältä. Ja tietenkin se että kaveri on B.C.'sta kotoisin, ja se, että maskissa on maalattuna Metallican jampat... näistä tulee vain plussaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jep jep. Turpaan tuli Atlantalta, juuri ja juuri saatiin puristettua edes se yksi piste mukaan. Canucks on nyt hävinnyt kahdelle liigan paskimmalle jengille tällä kaudella, Islandersilla ja Thrashersille, ja nämä pistemenetykset voivat vielä vaikuttaa ikävästi sijoituksiin.
Atlanta olisi tietysti pitänyt monien ennakoissa voittaa, mutta minulle tuo pistekin tuosta pelistä kelpasi ihan hyvin. Vaikka joukkue on suoriutunut tällä kaudella hyvin noista back-to-back -peleistä, pidemmällä aikajänteellä tarkasteltuna nuo ovat monille joukkueille (myös meille) myrkkyä. Näin ollen oli jopa ihan odotettavaa, että tuo hyvä putki noissa back-to-back -peleissä ei oikein voi jatkua (siitäkin huolimatta, että Atlantan sijoitus sarjassa on mitä on) noin hyvin pitkään.

Hyvä juttu pelissä ja tuossa pisteessä oli:

- Joukkue sai kahdesta peräkkäisestä vieraspelistään kasaan kolme pistettä - yhden enemmän, mitä minä olin etukäteen laskenut.

- Jason LaBarberan uran alku Vancouverissa on alkanut hyvin. Ensimmäisessä pelissä ykköstähti, toisessa ottelussa piste ja kelvollinen suoritus, vaikka hän pelasi kaksi peliä peräkkäisinä iltoina.

- Sedineiden parantuvat otteet - Atlantaa vastaan he tekivät kaikki Canucksin maalit.

Huonoja juttuja pelissä oli puolestaan;

- Hieman väsyneen näköinen liike. Pelkäsin tätä matkustamisen jälkeen, kun joukkue pelasi toisena peräkkäisenä iltana vieraspelin.

- Kakkosketjun jatkunut tehottomuus. Wellwood ja Raymond ovat tehneet kaksi maalia viimeisiin 14 peliin ja Bernier ei ole tehnyt yhtään maalia viimeisiin 12 peliin. Tuo kakkosketjun tehottomuus alkaa kuulostamaan taas ihan liikaa viime kaudelta, vaikka nimet ovat nyt erilaisia.

-Ylivoima. Kuten Chip Whitley kirjoitti, vaikka Canucks yhden maalin ylivoimalla tekikin, se myös päästi omalla ylivoimallaan Atlantan tekemään yhden.

- Alkaa taas tympimään nuo loputtomilta tuntuvat tappiot arvoissa. Eihän tätä voi verrata niihin kahteen tämän kauden Colorado-peliin, mutta olisihan se mukava joskus saada se ylimääräinen piste, niin saisi sen voiton sitten tuota kautta. Tällä kertaa Canucks teki itse arvoissa ensimmäisen maalin ja kun tilastojen mukaan arpojen ensimmäisen maalin tehnyt joukkue voittaa pelin noin 85%:sti, niin uskoin jo voittoon. Ilmeisesti tuossa tilastossa ei ole kuitenkaan mukana Vancouveria.

Vigneault muuten kritisoi pelin jälkeen Wellwood - Bernier - Raymond -osastoa Vancouver Provincessa;

Alain Vigneault praised another strong performance by Jason LaBarbera on Friday.

As for the line of Kyle Wellwood, Mason Raymond and Steve Bernier? Not so much.

"The only thing we need more is Wellwood's line," the Vancouver Canucks coach said after the combination was listless and pointless and combined for five shots during a 4-3 shootout loss to the Atlanta Thrashers.

"This has been going on for a while. They were a non-factor and they need to give us more."

Ei sitä tuon selvemmin voi sanoa, ja ihan aiheesta tuo tulee. Sedinit ovat olleet tehokkaita, Keslerin ja Burrowsin ketju tekee joka pelissä valtavan määrän töitä sekä onnistuu erinomaisesti kiekottomassa pelissä ja nelonenkin on pelannut Mike Brownista huolimatta ihan hyvin, mutta tuo kakkonen se vain jaksaa huolestuttaa. Sundin tulee onneksi auttamaan tuota osastoa ehkä Oilers-peliin ja toivottavasti tuo secondary scoring parantuu sen jälkeen. Sedinit eivät ainakaan joka pelissä voi joukkuetta kantaa, eikä Luongokaan ole ollut nyt pelastavana enkelinä.

Ensi yönä vastassa minulle yksi seuratuimmista seuroista, eli Dallas. Toivottavasti tuo kakkonen olisi saanut siihen peliin buustin noiden V:n sanojen jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
- Alkaa taas tympimään nuo loputtomilta tuntuvat tappiot arvoissa. Eihän tätä voi verrata niihin kahteen tämän kauden Colorado-peliin, mutta olisihan se mukava joskus saada se ylimääräinen piste, niin saisi sen voiton sitten tuota kautta. Tällä kertaa Canucks teki itse arvoissa ensimmäisen maalin ja kun tilastojen mukaan arpojen ensimmäisen maalin tehnyt joukkue voittaa pelin noin 85%:sti, niin uskoin jo voittoon. Ilmeisesti tuossa tilastossa ei ole kuitenkaan mukana Vancouveria.
Kirjoitin tuon pätkän Atlanta-pelin jälkeen, ja ihan samat sanat voisi laittaa nyt myös Dallas-pelin jälkeen - ehkä vielä enemmän kirota tuota kärsimystä, sillä kaksi peräkkäistä rankkutappiota kirvelee tosissaan. Jälleen Canucks teki arvoissa ensimmäisen maalin, ja jälleen me onnistuimme kuitenkin häviämään. Kun keskimäärin ensimmäisen maalin tehnyt joukkue raaputtaa oikeat numerot lähes yhdeksän kertaa kymmenestä, niin tuo vaatii jo taitoa, että osaa hävitä kaksi peliä putkeen tekemällä ensimmäisen maalin.

nuck kirjoitti:
Toivottavasti tuo kakkonen olisi saanut siihen peliin buustin noiden V:n sanojen jälkeen.
Tässä joukkue sentään onnistui. Tai ainakin Wellwood ja Bernier onnistuivat. Vigneaultin kritiikin jälkeen Kyle teki kauden 14 maalinsa ja syöttäjänä toimi Bernier. Raymondillakin oli pelissä hyvä paikka, mutta hänellä ei uponnut.

Ehkä vähän erikoista oli mielestäni se, että Wellwood pelasi pelissä vain 38 sekuntia ylivoimaa (esimerkiksi Jaffray pelasi päälle puolitoista minuuttia), vaikka teki pelin kolmannella minuutilla maalin ja vaikka on ollut Vancouverin paras ylivoimamaaleissa. Aloituksetkin Kyle otti 91.7%:sti (11-1), hän laukoi ilman kunnon ylivoima-aikaa neljä kertaa ja teki vielä maalin rankuissa. Eli ripittäminen auttoi ainakin tuohon peliin.

Jos suljetaan silmät tuolta rankkukisalta (minkä ei edelleenkään pitäisi kuulua kiekkoon), niin peliin voi olla ihan tyytyväinen omalla tavallaan. Ainakin tuo kakkosketjun tehokkuus oli hyvää, samoin Hordichukin onnistuminen maalinteossa - kauden neljäs maali hänelle. Myös aloituksissa onnistuttiin, kun Wellwoodin (91.7%) lisäksi onnistuivat Kesler (64.7%) ja Henrik Sedin (61.1%).

Oma lukunsa on vielä maalivahti LaBarbera, jolla oli pelissä iso merkitys. Hän on pelannut kolme peliä Canucksin paidassa, kahdessa noista on tullut ykköstähtivalinta ja jokaisesta pelistä joukkue on saanut edes pisteen. Ikävää hänen(kin) kannaltaan, että kaksi peliä on päättynyt kuitenkin tappioon rankuissa. Vaihto tuohon seitsemännen kierroksen varaukseen vaikuttaa tähän astisten näyttöjen perusteella kuitenkin ihan kohtuulliselta.

LaBarbera manasi itsekin noita rankkuja pelin jälkeen:

"I've been feeling good, it's just the darn shootouts. If you guys have any tips, tell me. ... It sucks because in my career I've been really good at them. I couldn't tell you what's going on."

Piti erikseen katsoa miten hän on noissa rankuissa oikein pärjännyt, kun hän sanoo niiden menneen aikaisemmin hyvin. Totta hän puhuukin, sillä kolmen viime kauden aikana LaBarberalla on taskussaan neljä rankkukisavoittoa ja yksi tappio. Tämä tuuri on tainnut kääntyä kuitenkin meillä, kun nyt on jo kaksi tappiota.

Vancouverin toisen maalin tehnyt Darcy Hordichuk manasi myös noita rankkuja;

“It’s tough. You look back at the past few games at the end of the season and wish you had those ones.”

“I thought overall we came out a little bit slow in the first period, but the last couple periods I thought we played well as a team. It’s tough when you lose in a shootout like that.”

Vigneault kertoi pelistä puolestaan seuraavaa:

“A lot of times [the difference is] a save or finishing or something like that. But we’re battling hard. Tonight my only disappoint was that sloppy shift that we had at the end of the first period. With ten seconds left they scored.”

“And the too many men on the ice again and then [Kesler’s] penalty that was a roughing penalty we didn’t need to put us five on three. Other than that I thought both teams played real hard and we simply lost in the shootout.”

Tuo toinen maali jäi kyllä enemmän harmittamaan kuin ensimmäinen. Ensin jäähy väärästä vaihdosta, sitten Keslerin tyhmä jäähy väkivaltaisuudesta perään, kaveri saa pelata 5-3 ylivoimaa ja tekee tasoituksen. En sano, etteikö Dallas olisi ansainnut tuota tasoitusta, sillä joukkue pelasi Mike Modanon ja nuoren James Nealin johdolla hyvin ja taisteli kovaa , mutta noin helposti ei vain saisi antaa kaverille tilaisuutta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Oma lukunsa on vielä maalivahti LaBarbera, jolla oli pelissä iso merkitys. Hän on pelannut kolme peliä Canucksin paidassa, kahdessa noista on tullut ykköstähtivalinta ja jokaisesta pelistä joukkue on saanut edes pisteen. Ikävää hänen(kin) kannaltaan, että kaksi peliä on päättynyt kuitenkin tappioon rankuissa. Vaihto tuohon seitsemännen kierroksen varaukseen vaikuttaa tähän astisten näyttöjen perusteella kuitenkin ihan kohtuulliselta.

LaBarbera manasi itsekin noita rankkuja pelin jälkeen:

"I've been feeling good, it's just the darn shootouts. If you guys have any tips, tell me. ... It sucks because in my career I've been really good at them. I couldn't tell you what's going on."

Piti erikseen katsoa miten hän on noissa rankuissa oikein pärjännyt, kun hän sanoo niiden menneen aikaisemmin hyvin. Totta hän puhuukin, sillä kolmen viime kauden aikana LaBarberalla on taskussaan neljä rankkukisavoittoa ja yksi tappio. Tämä tuuri on tainnut kääntyä kuitenkin meillä, kun nyt on jo kaksi tappiota.
Ainakin tällä kaudella Kingsissä hän ei taisi hävitä jokaisin rankkarikisan missä oli maalilla. Ja varmaan 90% niistä maaleista mitä hänelle tehtiin olivat samanlaisia: valelaukaus, kiekko rystylle ja maalin kattoon. Useimmiten LaBarbera menetti tasapainonsa tuossa harhautuksen hetkellä ja rämähti paikalleen jäihin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ainakin tällä kaudella Kingsissä hän ei taisi hävitä jokaisin rankkarikisan missä oli maalilla. Ja varmaan 90% niistä maaleista mitä hänelle tehtiin olivat samanlaisia: valelaukaus, kiekko rystylle ja maalin kattoon. Useimmiten LaBarbera menetti tasapainonsa tuossa harhautuksen hetkellä ja rämähti paikalleen jäihin.
Katselin noita tämän kauden rankkumaaleja, joita LaBarberalle on tehty, ja tosiaan tuo mainitsemasi oli yleinen kaava. Ei silti, kyllä tuo uppoaa usein myös esimerkiksi Luongolle - jos maalivahdin saa maalin edessä sivuttaisliikkeeseen ja pystyy nostamaan kiekon rystyltä läheltä kattoon, niin aika vaikea sitä on ottaa kiinni.

Mutta tuo on totta, että tällä kaudella LaBarbera on tosiaan hävinnyt kaikki rankkukisansa, joissa on ollut maalissa. Ensin hän hävisi Detroitille, sen jälkeen Edmontonille ja sitten vielä San Joselle. Noista joukkueista Edmonton ja San Jose tekivät viime kaudella rankuissa NHL:n eniten maaleja, mutta pelkästään tuo ei ole selitys tappioille. LaBarberalle tehtiin liikaa maaleja ja kun samalla Kingsin pelaajat upottivat toiseen päähän kiekon kahdesti yhteensä kahdeksasta yrityksestä, niin ei sieltä oikein voinut voittoja odottaa.

Yhteenvetona LaBarberan NHL:n rankkuhistoriaan voisi siis laittaa tällä hetkellä hyvät aikaisemmat kaudet (neljä voittoa ja yksi tappio), mutta tämän kauden huono menestys (nyt jo siis viisi tappiota ja ilman voittoja tällä kaudella). Katsotaan nyt sitten miten miehen jatkoura noiden kanssa menee. Toivottavasti Canucksin tunnettu maalivahtivalmentaja Ian Clark saisi parannettua ainakin tuota sivuttaisliikettä jatkossa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Cory Schneider ja Jannik Hansen lähtivät farmiin. Enteilisikö Hansenin passitus Sundinin peluuta piakkoin? Nyt siis Pyatt (loukkaantunut) ja Hansen ovat siis poissa kokoonpanosta. Ilmeisest Demitra, Wellwood ja Raymond täyttävät 1-2 ketjujen avoimet paikat. Vaiko sittenkin kolmosesta Bernier ykköseen ja Raymond siihen? Harkoissa ainakin Sundinin laidoilla on ollut Raymond ja Wellwood.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Cory Schneider ja Jannik Hansen lähtivät farmiin. Enteilisikö Hansenin passitus Sundinin peluuta piakkoin?
Onneksi laittoivat Hansenin farmiin. Olisihan tuossa ollut se kaamea vaihtoehto, että Mike Brown oltaisiin pistetty waivereiden kautta alas. Vakavasti, Hansen on ollut jo aika pitkään tehoton (pelannut muuten kuitenkin mielestäni hyvin), joten tällä siirrolla haetaan varmaan hänelle itseluottamusta hyökkäävään rooliin.

Nähdäkseni Canucks uskoo hänestä tulevan tulevaisuuden kakkosketjun laiturin. Hän tulee saamaan paljon peliakaa Moosessa, ja toivottavasti tuo poikii sitten taas hyvää tulosta ylhäällä. Sitä en epäile ollenkaan, etteikö hän saisi vielä tällä kaudella pelipaikkaa Canucksista.

***

nuck (25.12.08) kirjoitti:
Sundinin ja Luongon paluuta edeltävät huomenna alkavat nuorten MM-kisat, joissa Canucksin edustus on kapeaa, mutta edustaja on sitäkin parempi. Todella suurella mielenkiinnolla pitää seurata Hodgsonin otteita nuorissa, sillä hänen varassaan on mahdollisesti iso osa joukkueen tulevaisuutta. Ja nähdyn perusteella tuon "mahdollisesti" voisi oikeastaan jo heittää pois - Cody vaikuttaa olevan tähän mennessä antamillaan näytöillä kokonaisuutena lupaavampi Canucks-prospecti kuin kumpikaan Sedineista, ja lupaavin Canucks-prospecti sitten Pavel Buren ja Trevor Lindenin.
Nyt on nuo nuorten MM-kisat sitten käyty, joten tänne voisi laittaa lyhyttä kommenttia Hodgsonin kisoista (olen kirjoittanut hänestä vähän pidempää tekstiä tuonne maajoukkueosion "Nuorten MM-kisat Kanadassa -ketjuun").

Tuloksena noista tuli kotiin siis kultaa, pistepörssin voitto (5+11=16 pistettä), syöttöpörssin voitto, ykkös All-Stars-paikka, Kanadan hyökkäyksen eniten peliaikaa (en tosin saanut peliaikoja tänne, mutta hän pelasi tasakantin paljon ja lisäksi hän oli Kanadan ykkösylivoimassa ja ykkösalivoimassa) sekä sokerina pohjalla mm. tsn:n kokeneen kiekkokirjoittajan Bob McKenzien valinta kisojen MVP:ksi. Upeat kisat siis, ja odotan innolla tulevaisuutta.

***

Mr. Smith kirjoitti:
Nyt siis Pyatt (loukkaantunut) ja Hansen ovat siis poissa kokoonpanosta. Ilmeisest Demitra, Wellwood ja Raymond täyttävät 1-2 ketjujen avoimet paikat. Vaiko sittenkin kolmosesta Bernier ykköseen ja Raymond siihen? Harkoissa ainakin Sundinin laidoilla on ollut Raymond ja Wellwood.
Jos pitäisi veikata, niin ketjut Sundinin kanssa tulevat alkuun olemaan:

D.Sedin - H. Sedin - Demitra
Raymond - Sundin - Wellwood
Burrows - Kesler - Bernier
Hordichuk - Johnson - Jaffray

Mutta noita tullaan varmaan taas muokkaamaan aika hyvin muutaman viikon sisään.

***

Uusi maalivahti Jason LaBarbera kertoo Canucks.comilla ajatuksiaan tässä jutussa. Miehen unelmista on tullut totta, ja se on hienoa se. Minä olen aina tietyllä tavalla fanittanut pientä Sanfordia, mutta taidan kääntää tässä asiassa takkia LaBarberan puoleen (ainakin jos jatkaa noin hyvin, miten on meillä aloittanut). Onhan se hänelle niin upea tilanne, kun pääsee joukkueeseen, jota on koko lapsuutensa kannattanut. Sanfordille löytyy kyllä joku toinen joukkue, sillä kakkosvahtina hän on ihan paikkansa täyttävä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Onneksi laittoivat Hansenin farmiin. Olisihan tuossa ollut se kaamea vaihtoehto, että Mike Brown oltaisiin pistetty waivereiden kautta alas. Vakavasti, Hansen on ollut jo aika pitkään tehoton (pelannut muuten kuitenkin mielestäni hyvin), joten tällä siirrolla haetaan varmaan hänelle itseluottamusta hyökkäävään rooliin.

Hansen on tehnyt viimeisen 29 ottelun aikana tasan yhden maalin, ja tämänkin vielä tyhjiin. Toisaalta, kuten sanoit, ei Hansen mitenkään huono ole ollut vaikka viime aikoina tehotilasto on miinusta vähän näyttänytkin. Kumpi on parempi vaihtoehto; peluuttaa Hansenia Canucksissa neloskentässä, vai Moosessa ykköskentässä? Vigneault ja kumppanit valitsivat jälkimmäisen, en osaa sanoa kumminpäin olisin itse tehnyt. Tavallaan ihan hyvä että Hansen pääsee Mooseen tekemään maaleja/pisteitä, ettei tuo taito unohdu kokonaan.

Nähdäkseni Canucks uskoo hänestä tulevan tulevaisuuden kakkosketjun laiturin. Hän tulee saamaan paljon peliakaa Moosessa, ja toivottavasti tuo poikii sitten taas hyvää tulosta ylhäällä. Sitä en epäile ollenkaan, etteikö hän saisi vielä tällä kaudella pelipaikkaa Canucksista.

Tästä en osaa kyllä sanoa. Saattaapi olla että Canucks tulee pettymään mikäli Hansenista odotetaan kakkoskentän pelaajaa. Tämän kauden perusteella voisi sanoa että Hansen on Canucksin historian huonoin viimeistelijä (kun pelaajien roolit otetaan huomioon), niin monta avopaikkaa, tyhjää maalia, yksinläpitilannetta (jne) on tanskalainen tuhrinut. Toisaalta, tämä on Hansenin tulokaskausi ja hänellä on on jo 17 pistettä kasassa kun kautta on pelattu vasta puoleen väliin. Ehkäpä tuo top6 potentiaali löytyy sieltä kun oikein Canucks-lasein tilannetta katsoo, ei kuitenkaan minään maalintekijänä.

Yksi asia ihmetyttää. Minkä takia V ei ole antanut Hansenille yhtään YV-aikaa? Kakkosylivoimaan on tuotu jos jonkilaista puukättä alemmista kentistä (mm. Jaffray neloskentästä, Kesler on ollut vakituisesti kakkosylivoimassa, YV-tehot 2+2 tällä kaudella, yhteensä melkein 4 erää ylivoima-aikaa), mutta Hansenille ei olla oikein annettu edes mahdollisuutta. Sama Burrowsin kanssa, luulisi että näitä kahta pelaajaa oltaisiin kokeiltu useammin kun ottaa huomioon kuinka ylivoima on tällä kaudella sujunut.

Uusi maalivahti Jason LaBarbera kertoo Canucks.comilla ajatuksiaan tässä jutussa.

Ihmettelin tuossa ylempänä kuinka Canucks on aina suurissa vaikeuksissa ennakolta heikompia joukkueita vastaan, kuinka joukkue ei oikein jaksa syttyä näitä "helpot-pisteet-vastustajia" vastaan, ja tuossa LaBarbera-jutussa taisin saada vastauksen.

"“I hear a lot of Coldplay around here so I don’t know, I’m not too ecstatic about that,” laughed LaBarbera. "
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo pitkä maaliton putki on varmasti tärkeänä syynä tuohon farmipassitukseen.

Sinällään tuo kuiva kausi oli ihan odotettavissakin kohtuullisen alkukauden jälkeen (kolme maalia ensimmäisiin kahdeksaan peliin), kun puhutaan tulokashyökkääjästä. Useilta muiltakin tulokkailta on nimittäin nähty samankaltaisia kuivia kausia uransa alussa:

- Corey Perry pelasi tulokkaana 23 pelin putken, joiden sisään hän teki yhden maalin,

- Dustin Brown pelasi ensimmäisellä varsinaisella kaudellaan 24 pelin jakson, joiden sisällä hän teki kaksi maalia,

- viime kaudella Brandon Dubinsky pelasi 28 pelin jakson, joiden sisään hän teki kaksi maalia,

- Mikko Koivu pelasi tulokkaana 45 pelin maalittoman jakson (Hansenin ikäisenä).

Kaikki nuo pelaajat saivat vielä runsaasti ylivoima-aikaa joukkueissaan tulokkaina (pelasivat ottelua kohden keskimäärin noin kolme minuuttia ylivoimalla). Hansen on pelannut tuon saman noin kolme minuuttia ylivoimaa yhteensä noissa kauden 37 pelissään. Ei tuo pitkä maaliton putki ole siis toisaalta mikään ihme, kun tuota maalittoman putken kierrekorkkia ei edes yritetty avata antamalla ylivoima-aikaa.

Pitää muistaa, että tasakentin Hansen on ollut joukkueen kolmanneksi tehokkain pistemies pitkästä maalittomasta kaudestaan huolimatta (vain Sedineilla on enemmän pisteitä tasakentin), joten kyllä tuo farmipassitus menee myös valmennuksen piikkiin. Tai tavallaan sitä on ollut ymmärtävinään, miksi V ei antanut Hansenille ylivoima-aikaa: minun luuloni on ollut se, että koska Hansen on ollut hyvä tasakentin, alivoimalla ja kiekottomassa pelissä, Vigneault halusi säästää miehen energiaa noihin.

Nyt tämä farmipassitus kertoisi kuitenkin kieltään siitä, että V olisikin halunnut häneltä enemmän tehoja ja ennen kaikkea enemmän maaleja (syöttöjä hän on saanut muutenkin). Enemmän maaleja, vaikka ylivoimaa ei tule ollenkaan ja vaikka tuota kierrettä ei edes yritetä auttaa auki? En tiedä, onko vika minussa, mutta joku tässä palapelissä ei nyt oikein sovi yhteen.

Tästäkin huolimatta minäkin tavallaan ymmärrän tuon farmipassituksen nyt tässä tilanteessa. Toisaalta tässä painaa varmasti Hansenin maalittomuus, mutta kaikkein merkittävin tekijä on Sundinin tulo, ja yhden hyökkääjän valuminen kokoonpanon ulkopuolelle. Jos katsotaan, kuka olisi voinut lähteä alas Hansenin sijaan, niin:

- Ykkösen laitaan on laittaa Demitra ja Daniel Sedin, joten sinne Hansen ei mahtunut.

- Kakkoseen on laittaa Wellwood ja Raymond. Wellwood pitää paikkansa, koska on ollut joukkueen toiseksi paras maalintekijä ja pelaaja, jonka kanssa Sundinilla on yhteistä pelihistoriaa. Raymondia vastaan Hansen olisi ehkä käynyt taistelua, mutta Mason halutaan pitää ylhäällä nopeuden vuoksi (hän tuo ketjuun sellaista, mitä Wellwood ei tuo).

- Kolmoseen on Burrows ja Bernier. Hansen pelaa taklausmääriä lukuun ottamatta parempaa kiekotonta peliä kuin Bernier, mutta Hansenilla on kahden suunnan sopimus ja Bernierilla uskotaan olevan enemmän maalintekopotentiaalia (onkin tehnyt yhden tasakenttämaalin enemmän kuin Hansen - tuo tuli kauden ensimmäisessä pelissä, kun Bernier pelasi Kaksosten kanssa).

- Nelosen laitaan on laittaa Hordichuk, Brown ja Jaffray. Hordichuk halutaan pitää kovuutta tuomassa ja Brown haluttaisiin pitää katsomossa. Hyvin pelanneen Jaffrayn paikalle Hansen olisi lähinnä mennyt, mutta Canucks toivoo, että Hansenin isompi peliaika farmissa toisi loppujen lopuksi kuitenkin organisaatiolle paremman lopputuloksen. Hansen on Jaffray'hin nähden kehittyvä pelaaja, Jaffray puolestaan ei enää hirveämmin nosta tasoaan nykyisestä. Parempi laittaa isomman peliajan perään kehittyvä pelaaja, jos toinen pystyy täyttämään tuon nelosen pienehkön roolin hyvin.

Chip Whitley kirjoitti:
Toisaalta, tämä on Hansenin tulokaskausi ja hänellä on on jo 17 pistettä kasassa kun kautta on pelattu vasta puoleen väliin. Ehkäpä tuo top6 potentiaali löytyy sieltä kun oikein Canucks-lasein tilannetta katsoo, ei kuitenkaan minään maalintekijänä.
Niin, hänellä on 17 pistettä kauden puolivälissä ilman ylivoimaa ja varmasti ainakin osittainen maalinteon paine päällä. Jos tuota ylivoimaa olisi tullut ja jos tuota maalitonta putkea oltaisi edes yritetty avata, hän olisi tehnyt varmasti enemmän tehoja. Pelkkää spekulaatiota, mutta en olisi ollut kovin yllättynyt, jos hänellä olisi ollut tuossa tapauksessa 20-25 pistettä (mikä voisi lupailla noin 40-50 pistettä).

Tulokkaalle tuo olisi ollut hyvä saldo ja kun ajattelee vielä Hansenin kiekotonta peliä (jos Kesler jätetään pois laskuista, minä en muista ihan äkkiä Canucksissa olleen tulokasta, joka pelaa noin hyvää kiekotonta peliä), niin kyllä tuo hyvinkin kakkosketjun tulevaisuuden pelaajalta kuulostaisi. Ei kuulostaisi maalintekijältä, mutta 30 maalia lukuun ottamatta kuulostaisi jerelehtismäiseltä duunarilta, joka tekisi ketjun muista pelaajista parempia.

Tällä hetkellä Hansen vaikuttaa kuitenkin enemmän tulevaisuuden kolmosketjun hyökkääjältä, mutta jos kaikki menee hyvin, niin kuka tietää.

Chip Whitley kirjoitti:
Yksi asia ihmetyttää. Minkä takia V ei ole antanut Hansenille yhtään YV-aikaa? Kakkosylivoimaan on tuotu jos jonkilaista puukättä alemmista kentistä (mm. Jaffray neloskentästä, Kesler on ollut vakituisesti kakkosylivoimassa, YV-tehot 2+2 tällä kaudella, yhteensä melkein 4 erää ylivoima-aikaa), mutta Hansenille ei olla oikein annettu edes mahdollisuutta. Sama Burrowsin kanssa, luulisi että näitä kahta pelaajaa oltaisiin kokeiltu useammin kun ottaa huomioon kuinka ylivoima on tällä kaudella sujunut.
Tätä minäkin olen ihmetellyt. Kesler on pelannut melkein neljä erää pelkkää ylivoimaa, tehnyt noissa 2+2, Bernier on pelannut kuusi erää ylivoimaa, tehnyt 2+4 pistettä, mutta Hansenia tai Burrowsia ei vain ylivoimalla näy. Esimerkiksi Hansen teki viime kaudella Manitobassa 37 pistettä viimeisissä 30 pelissä, on ollut tällä kaudella joukkueen kolmanneksi tehokkain pelaaja tasakentin, mutta ei ole saanut pelata ylivoimaa periaatteessa nimeksikään - ja tosiaan, vaikka joukkueen ylivoima on tökkinyt. En minäkään oikein ymmärrä tuota.

***

Sundin on ilmeisesti tekemässä Canucks-debyyttiään Oilersia vastaan. Asiasta kirjoittaa mm. nhl.com.
 

Knight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Sundin pelaa ensi yönä Edmontonissa.

Raymond-Sundin-Wellwood. Lähde: kanadalainen TV-kanava.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Nyt on nuo nuorten MM-kisat sitten käyty, joten tänne voisi laittaa lyhyttä kommenttia Hodgsonin kisoista (olen kirjoittanut hänestä vähän pidempää tekstiä tuonne maajoukkueosion "Nuorten MM-kisat Kanadassa -ketjuun").

Tuloksena noista tuli kotiin siis kultaa, pistepörssin voitto (5+11=16 pistettä), syöttöpörssin voitto, ykkös All-Stars-paikka, Kanadan hyökkäyksen eniten peliaikaa (en tosin saanut peliaikoja tänne, mutta hän pelasi tasakantin paljon ja lisäksi hän oli Kanadan ykkösylivoimassa ja ykkösalivoimassa) sekä sokerina pohjalla mm. tsn:n kokeneen kiekkokirjoittajan Bob McKenzien valinta kisojen MVP:ksi. Upeat kisat siis, ja odotan innolla tulevaisuutta.
Odottaisin Hodgsonin ottavan ensi kaudella paikan ylhäällä ja vakiinnuttavansa paikkansa NHL:ssa. Hän on ensi kaudella vielä niin nuori, ettei voi pelata AHL:ssa. Pelaa siis joko NHL:ssa tai OHL:ssa. Kaverissa on kyllä potentiaalia todelliseksi huipuksi, ettei olisi tässä Canucksin future franchise player ja joukkueen kapteeni?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Odottaisin Hodgsonin ottavan ensi kaudella paikan ylhäällä ja vakiinnuttavansa paikkansa NHL:ssa. Hän on ensi kaudella vielä niin nuori, ettei voi pelata AHL:ssa. Pelaa siis joko NHL:ssa tai OHL:ssa. Kaverissa on kyllä potentiaalia todelliseksi huipuksi, ettei olisi tässä Canucksin future franchise player ja joukkueen kapteeni?
Totta, Hodgsonin ensi kauden pelipaikasta tulee mielenkiintoinen pohdittava.

Tällä kaudella laittaminen takaisin junioreihin oli mielestäni ainoa oikea päätös. Codyn luistelu vaatii vielä hieman lisäharjoittelua, jotta mahdollisuuksia todelliseksi tähdeksi NHL-tasolla olisi, ja tuota harjoittelua on parempi tehdä OHL:ssa. Hänestä ei varmasti koskaan tosin tulekaan mitään pikakiitäjää, mutta onneksi ei tuolla pelisilmällä tarvitsekaan.

Canucksin pelaajakehityksestä vastaavan Dave Gagnerin (pelasi urallaan mm. Vancouverissa - poika Sam pelaa Edmontonissa) kanssa Cody vietti joka tapauksessa viime kesänä hyvän ja tuloksia tuottaneen kesän painopistealueena juuri luistelun kehittäminen. Ensi kesänä on sitten vuorossa lisää jalkatyötä, ja lisää kehittymistä tuossa.

Tällä kaudella Cody sai nyt junioreiden MM-kisoista arvokasta kokemusta kansainväliseltä tasolta ja tärkeää oli tietenkin joukkueen ja oma hyvä menestys. Toivottavasti Brampton menisi vielä kauden lopussa pitkälle, jotta hän saisi mahdollisimman paljon loppukaudesta irti - parasta olisi tietysti, jos joukkue menisi Memorial Cupiin, mutta Windsor ja London vaikuttavat aika kovilta seuroilta tuossa taistelussa.

Mitä tulee sitten tuohon nuoren miehen mahdolliseen tulevaisuuden kapteeniuteen, niin onhan tuohon ainakin kaikki elementit olemassa. Juniori-ikäisenä CoHo on supertähti OHL:ssa, hän oli alaikäisenä nuorten MM-kisojen paras pelaaja (oma mielipiteeni valaslasien takaa) ja hän on ollut johtaja ja kapteeni kaikissa edustamissaan seuroissa (myös maajoukkuetasolla).

Ainoastaan nyt Kanadan 20-vuotisissa hän sai kannettavakseen "vain" A-kirjaimen, kun Quinn arvosti kokemusta ja otti Hickey'n kapteeniksi. Jos Hodgson pelaa ensi kaudella vielä nuorten kisoissa, niin hän tulee olemaan varmasti silloin joukkueen kapteeni. Mutta voi hyvinkin olla, että hän ei silloin enää pelaa.

Ehkä parasta Hodgsonissa pelaajana on se, että hän on isojen pelien pelaaja. Kun moni pelaaja pystyy pelaamaan runkosarjassa 5-1 voitoissa loistavasti ja keräämään tehoja, todelliset voittajat tekevät tehoja silloin kun tosipaikka. Tuollainen pelaaja herättää todellista kunnioitusta omien riveissä ja tuollaisen pelaajan minä haluaisin omien kapteeniksi. Hodgsonilta tuollaista isojen pelien ratkaisijan viittaa on nähty lyhyen ajan sisään ainakin junioritasolla useasti:

- Tuon näki hyvin esimerkiksi nuorten finaalissa, jossa CoHo oli koko kentän alueella mielestäni pelin paras pelaaja.

- Tuon näki nuorten kisoissa, joissa hän vei siis pistepörssin, nousi usein tärkeillä hetkillä esiin ja teki mm. Kanadan tärkeän 3-0 maalin finaalin kolmannessa erässä.

- Tuon näki viime keväänä 18-vuotisten MM-kisoissa, joissa hän voitti Kanadan kapteenina pistepörssin. Noissa kisoissa hän antoi kisojen (Kanadan) tärkeimmässä pelissä Ruotsia vastaan kahteen viimeiseen maaliin syötöt, kun Kanada voitti pelin 2-3.

- Tuo on nähty tällä kaudella OHL:ssa, jossa hän on paitsi tehnyt sarjan kovimmalla tahdilla maaleja ja pisteitä pelattuihin peleihin nähden (1.8 pistettä pelissä ja 0.87 maalia pelissä), mutta tehnyt myös sarjan eniten voittomaaleja vajaasta kaudesta (alkukausi Canucksin matkassa, sitten lyhyt pelikielto pelin lopun tappelusta ja nyt nuorten MM-kisat) huolimatta.

- Tuo nähtiin jo viime kaudella OHL:ssä, kun CoHo teki Bramptonin joukkueesta viisi maalia playoffeissa. Yksikään toinen joukkueen pelaajista ei tehnyt playoffeissa edes kahta maalia.

Hodgson on ollut siis aika monessa isossa paikassa mukana.

Kapteenin lähteminen Kanadan maajoukkuepaitaan sai muuten hänen seurajoukkueessaan aikaan aika ison tasonpudotuksen:

Brampton oli pelannut saldolla 19-2-1 pelit ennen maajoukkueleiriä. Hodgson oli tehnyt viimeisessä seuransa pelissä voittomaalin jatkoajalla Mississaugaa vastaan (Hodgsonin tehot 5-4 voittoon päättyneessä pelissä 3+1 ja pelin ykköstähti). Sen jälkeen alkoi leiritys ja Brampton on pelannut nyt saldolla 2-5-1 viimeiset kahdeksan ottelua.

No, Codyn lisäksi sivussa olivat vähän aikaa myös Matt Duchene (osallistui Kanadan leirille, mutta ei päässyt kisoihin) sekä Venäjän joukkueeseen nuorten kisoissa kuulunut Evgeny Grachev, joten ei tuota joukkueen saldoa pelkästään Codyn piikkiin voi pistää. Selvästi tärkeimmän pelaajan puuttuminen oli tietysti se suurin puute joukkueelle, vaikka pari muutakin hyvää pelaajaa oli sivussa.

Niin, Codysta tulevaisuuden kapteenin lisäksi myös Vancouverin tulevaisuuden Franchise pelaaja? En pistäisi ainakaan ollenkaan pahakseni. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, mutta vielä on tietysti pitkä matka edessä tuohon tasoon. Kesler on tällä hetkellä nuoremmista pelaajista lähimpänä tuota kapteenius-mahdollisuutta tulevaisuudessa, mutta ehkä Hodgson haastaa vielä tosissaan parin kauden päästä.

Ihannetilanne olisi mielestäni se, että Sundin pystyttäisiin pitämään tämän kauden jälkeen Sedineiden lisäksi (vaatisi pientä ihmettä), Hodgson pystyisi pelaamaan laidalla ensi kauden Sundinin ketjussa ja Hodgson / Kesler -kaksikko saisi arvokasta johtajuusoppia Sundinilta.

Voisi tähän loppuun laittaa Bramptonin omien sivujen tuoreen jutun Codysta. Hänen juhlansa ovat siis ohi, ja hän on mukana jo seuraavassa Bramptonin ottelussa. Saa nyt sitten nähdä, alkaako joukkue taas voittamaan kapteenin paluun myötä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Voitto tuli sentään Sundinin debyytissä lukemin 4-2, vaikkei Mats vielä pisteillä juhlinutkaan. Sundinin ketjussa viilettivät avauksessa Raymond ja Wellwood. Kolmosketju oli vireessä ja teki kolme ensimmäistä maalia Bernierin tehdessä tehot 2+1, Burrowsin 1+2 ja Keslerin 0+2. Demitra sitten teki viimeisen tyhjiin D. Sedinin syötöstä.

IS ja STT tietävät kertoa, että Sedinit tai ainakin Daniel olisi vaihtanut kansallisuutta. Eivät toki kerro mihin - saatiinko Suomeen uusia pelaajia? Tai sitten Danielia ei vaan lasketa tähdeksi. "Vancouver tulvii ruotsalaisia tähtiä, mutta he jäivät tällä kertaa pisteittä." - STT
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voitto tuli sentään Sundinin debyytissä lukemin 4-2, vaikkei Mats vielä pisteillä juhlinutkaan. Sundinin ketjussa viilettivät avauksessa Raymond ja Wellwood. Kolmosketju oli vireessä ja teki kolme ensimmäistä maalia Bernierin tehdessä tehot 2+1, Burrowsin 1+2 ja Keslerin 0+2. Demitra sitten teki viimeisen tyhjiin D. Sedinin syötöstä.
Tärkeä oman divisioonan voitto, jonka turvin otimme vähän lisää hajurakoa Edmontoniin, Minnesotaan ja Coloradoon. Sundinin ensimmäinen peli Canucks-paidassa ei tosiaan kovin paljon jättänyt jälkipolville kerrottavaa (ne vähät on jo kerrottu...), mutta se oli aika odotettavaakin niin pitkän pelaamattomuuden jälkeen. Pelit on kuitenkin aina ihan erilainen juttu kuin viivaluistelut treeneissä tai kuntopyörän polkeminen.

Ensimmäisessä erässä Sundin pelasi lyhyitä vaihtoja ja hävisi useimmat aloitukset. Kahdessa seuraavassa erässä vaihtojen pituudet kasvoivat, ja myös aloitukset alkoivat tulla omille paremmin. Selvästi hän pelin edetessä ainakin paransi otteitaan, ja kyllähän hänen otteistaan näkyi kaikesta huolimatta se pelisilmä, jota aika harvoilla loppujen lopuksi on.

Vancouver Sun kirjoittaa Sundinin debyytistä aika kattavasti - mukana on mm. "vaihto vaihdolta -osuus". Sundin sanoo itse pelistä jutussa seuraavaa:

“It felt better physically than I would have expected. The thing you feel that is missing is your hands and your timing with shots and all that, but you have to play games to get that back. It’s nice to get that first game out of the way. It’s nice to be part of a win my first game."

Asked if there was a moment he could tell his hands aren’t yet ready, Sundin smiled and said: “There was more than one. It’s just power-play and stuff, timing. When you try to make a pass over a stick, you can tell. It felt exactly like where you are at the start of a season, where you’re trying to get that [feel] back.”


Eli vaikeuksia selvästi oli, vaikka tuo kuntopuoli onkin kuulemma hyvällä mallilla. Canucksin kolmosketjun työmyyrä Alex Burrows kertoi jutussa Sundinin vaikutuksen näkyneen heidän ketjunsa peliin:

“We didn’t see their top four defencemen all night,” Burrows explained of the Oiler matchups. “We saw a lot of the their third pairing, so obviously that’s going to open up ice for us. I think everybody will be benefit from him.”

Burrows puhuu tuossa vain osatotuuden - kolmonenkin kyllä joutui pelaamaan Öljyn kärkipakkeja vastaan, mutta ei lähellekään niin paljon kuin normaalisti. Oilers joutui keskittymään Sundinin hakemisesta huolimatta enemmän Sedinien ja Sundinin ketjujen pitoon. Ehkä tuossa oli yksi pelin ratkaisuista, sillä kolmonen (Burrows - Kesler - Bernier) teki pitkästä pitkästä aikaa kolme maalia ja ratkaisi ottelun. Sundinin vaikutus näkyi siis omalta osin epäsuorasti pelin lopputuloksessa, vaikka Mats ilman tehoja jäikin.

Sitaatti: “I was just wondering what I was doing out there with Mats Sundin,” - Darcy Hordichuk.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oottekos laskeneet noita teidän kolmosketjun tehoja ja verranneet muihin joukkueisiin? Huikean kova puolustava kenttä myös hyökkäysuuntaan ja omalla perstuntumallani sanottuna NHL:n paras.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oottekos laskeneet noita teidän kolmosketjun tehoja ja verranneet muihin joukkueisiin? Huikean kova puolustava kenttä myös hyökkäysuuntaan ja omalla perstuntumallani sanottuna NHL:n paras.

Kyllähän tuo kolmonen on varsin hyvä ollut tällä kaudella, vaikkakin tehot ovat tulleet ryppäissä ja kohtuu pitkiä tehottomia kausia on ollut. Tehopisteillä laskettuna Burrows-Kesler-Bernier on tehnyt 64 pistettä (plussia 4 - 8). Muita kovia kolmosia taitaa olla ainakin Chicagon Havlat-Bolland-Ladd -ketju, joka on tehnyt 80 pistettä ja plussiakin kerännyt 12 - 17 per äijä. Calgaryssä on kanssa tehot jakaantunut aika tasaisesti, mutta sieltä en oikein osaa nimetä kolmosketjua, ei ole niin tarkkaan tullut seurattua Flamesia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Oottekos laskeneet noita teidän kolmosketjun tehoja ja verranneet muihin joukkueisiin? Huikean kova puolustava kenttä myös hyökkäysuuntaan ja omalla perstuntumallani sanottuna NHL:n paras.
Joo, ei joukkueen menestys ainakaan kolmosesta jää kiinni.

Minun on pitänyt muutamaankin kertaan verrata herrojen Burrows, Kesler ja Bernier hyökkäystehoja muihin NHL:n kolmosiin, mutta en ole vielä tuota jaksanut ynnätä. Puolustamisesta on vaikea puhua, sillä tuosta ei ole oikein esittää mitään sellaista tilastoa, joka tuota kunnolla tukisi. Mutta sen voin sanoa, että et ole Henkka perstuntumasi kanssa yksin.

Jos nyt kuitenkin ottaisin tähän yhteyteen puolustavia tilastoja (vaikka nuo tilastot eivät kaikkea kerro, niin kertovathan ne kuitenkin jotain):

Kaikkien NHL-hyökääjien blokit (sijoitukset listalla):

6. Kesler
36. Bernier
37. Burrows

Koko ketju NHL:n 37 parhaan blokkaajan joukossa kertoo siitä, kuinka paljon he uhraavat itseään joukkueelle ja kuinka hyvin he ovat olleet pelissä oikeissa paikoissa puolustussuuntaan pelatessa. Lienee selvää, että yhdelläkään toisella joukkueella ei ole kolmea pelaajaa noin korkealla. Ja Canucksin tapauksessa puhutaan vielä yhdestä kokonaisesta ketjusta (onhan siellä blokkilistojen kärkipäässä meiltä myös jo pitkään sivussa ollut sentteri Ryan Johnson, mutta hän pelaa nelosessa normaalisti).

Kiekonriistot:

4. Kesler
8. Burrows
90 (jaettu). Bernier

Kertoo myös siitä, kuinka hyvin he tekevät kiekottoman työnsä, ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa, pystyvät kääntämään peliä omista pois ja iskemään mahdollisesti vastaan. Kaksi ketjun pelaajaa 10 parhaan NHL-hyökkääjän joukossa on mielestäni aika hyvin.

Kiekonriistojen ja kiekonmenetysten välinen ero:

En saa tähän mitään varsinaista erotustilastoa koko NHL:stä, mutta voin laittaa noiden Canucksin kolmosen tilastot tähän:

Kesler: 41 riistoa - 15 menetystä - +26
Burrows: 36 riistoa - 16 menetystä - +20
Bernier: 20 riistoa - 4 menetystä - +16

Kesler on koko NHL:n ykköshyökkääjä tuossa erotuksessa saldolla +26. Burrows on erotuksessa NHL:n nelonen Keslerin, Pavel Datsyukin ja Marty Reasonerin jälkeen. Bernier'kin on melko korkealla tuossa tilastossa (en ehdi nyt laskea noita yhteen). Yhteensä Canucksin kolmonen on siis riistänyt kiekkoa 62 kertaa enemmän kuin menettänyt. NHL:stä ei löydy tähänkään yhtä ketjua, jolla tuo luku olisi noin korkea.

Pari lisätilastoa vielä tähän samaan yhteyteen:

Aloitukset paljon aloittaneiden kesken (NHL:n 60 eniten aloittanutta):

- Kesler NHL:n 11. paras prosentti 53.7%.

Alivoima-aloitusvoitot:

- Kesler NHL:n 3. eniten voittoja.

Tasakenttä aloitusvoitot:

- Kesler NHL:n 8. eniten voittoja.

Hyökkääjien taklaukset:

- Bernier NHL:n 34. eniten taklauksia.

Siinä nyt joitakin tilastoja. Kuten sanottu, ei noiden perusteella voi suoraan kolmosketjun hyvyyttä tai huonoutta sanoa, mutta osan nuo tilastotkin kertovat. Iso osa on myös hyökkäystilastoista nähtävää, jossa Vancouverin kolmonen kyllä menestyy kolmosketjujen vertailussa varmasti hyvin.

Tällä hetkellä tuon Vancouverin kolmosen yhteenlasketut tilastot kertovat ketjun tehneen 27 maalia, 64 pistettä, tehotilastossa ketju on plussalla +17 (pelaa illasta toiseen vastustajan kärkiketjua vastaan, joten tuo on kova luku) ja jäähyllä ketju on istunut yhteensä 116 minuuttia. Jos jollakulla on mielenkiintoa, niin voisi tehdä vertailun NHL:n kolmosketjuista vaikka ihan pelkästään vastaavilla tehoilla laskettuna.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jannik Hansen kävi avaamassa maalihanansa AHL:ssä (tasakentällisin) ja tulee samantien takaisin. Alex Bolduc matkaa alas. Nyt sitten hyviä veikkauksia mihin ketjuun Hansen sijoitetaan? Samoin Ryan Johnson palaa seuraavaan matsiin.

Reeneissä ollaan kokeiltu ylivoimalla Sweden -kentällistä; Sedin-Sedin-Sundin-Edler-Ohlund. Saas nähdä onko sama kokoonpano myös pelissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jannik Hansen kävi avaamassa maalihanansa AHL:ssä (tasakentällisin) ja tulee samantien takaisin. Alex Bolduc matkaa alas. Nyt sitten hyviä veikkauksia mihin ketjuun Hansen sijoitetaan? Samoin Ryan Johnson palaa seuraavaan matsiin.
Eipä ollut kovin pitkä tuo Hansenin matka AHL:aan ja takaisin ylös. Kolmen päivän mittainen. Ensimmäisessä pelissä hän oli vielä ilmeisesti vielä vähän ulkona kuvioista (-2), mutta seuraava meni jo paremmin: yksi maali, +2 ja pelin ykköstähti. Kuitenkin jos tuolla oli tarkoitus kasvattaa hänen itseluottamustaan hyökkäävässä roolissa, niin aika nopeasti uskoivat tuon tapahtuvan.

Taistelija Ryan Johnsonin paluu oli on joukkueelle tärkeä ja hieno asia. Ei niinkään ylivoimalle ja maalinteolle, vaan puolustavalle pelille ja alivoimalle. Siinä on pelaaja, joka uhraa itsensä joukkueen eteen joka vaihto. Valitettavasti kiekkojen blokkailu ja raataminen kostautuu sitten loukkaantumisina - toivottavasti noita ei tällä kaudella tule enempää.

Johnson joutui jättämään väliin jo parikymmentä viimeisintä peliä, kun hän kärsi samaan aikaan sekä jalka- että sormivammoista. Kauden alussa hän ehti jo pelata parikymmentä peliä jalkavaivasta kärsivänä, mutta ison särkylääkeannoksen voimalla tuo onnistui. Nyt hän joutuu pelaamaan koko loppukauden sormivaivaisena, mutta ilmeisesti tuon uskotaan onnistuvan.

Vancouver Sunissa Johnson kertoi tilanteestaan seuraavaa:

“We just got to the point where I feel I can play,” Johnson said after Thursday’s practice. “I am going to deal with some pain, but it’s not going to hinder my game in any way or put myself in jeopardy. Those are the two things you consider and we’re past that. So it’s time to throw it in the rear-view mirror and move on.”

On the plus side, Johnson said he’s skating better than he has all season. His broke a bone his left foot in the third game of the season and attempted to play through the injury. Now that it has had a chance to heal, Johnson feels like he has a new set of wheels.

“I kind of got accustomed to skating on a really bad foot,” he said. “And now getting out here the last 10 days and having a completely healthy foot, my balance and everything feels so much better. It feels great to have two good feet underneath me.”

Vancouver Provincessa Johnson kertoo puolestaan seuraavaa:

St. Louis Blues even though the finger hasn't come around as hoped. He's having trouble flexing the finger at the knuckle, so will have to grip the top of his hockey stick with three fingers.

"It's as good it's going to get right now," said Johnson, following Thursday's practice at GM Place.

"It's at the point where I can deal with it."

As he's a left-hand shot, Johnson's right-hand grip is particularly important for him on the penalty kill, where one-handed pokes and sweep-checks are part of the repertoire.

"It doesn't hinder my grip at all. There's pain, but it's something I can deal with," said Johnson, who's been told he'll eventually regain flexibility in the finger. "Are we going to sit here for three more weeks to get a bit more mobility? It's time to move on."

Kova taistelija tuo Johnson kyllä on. Saa nähdä, miten tuo sormivamma haittaa esimerkiksi aloituksia. Olen kyllä ihan samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että turha sitä on istuskella paikallaan ihmettelemässä sormea, kun pystyy hyppäämään kentälle jo tässä vaiheessa joukkuetta tukemaan.

TSN:n Ice Chipsin mukaan Vancouverin ketjut St. Louisia vastaan ovat;

Sedin Sedin Demitra
Raymond Sundin Wellwood
Burrows Kesler Bernier
Hordichuk Johnson Hansen

Ylivoimalla on tosiaan menty tuolla ruotsalaisryhmällä: D.Sedin, Sundin, H. Sedin, Öhlund ja Edler. Ja kun tuota on harjoiteltu, niin kai joukkue yrittää sitten tuolla tosissaan.

Maalilla Bluesia vastaan on tietysti hienosti meillä uransa aloittanut LaBarbera (2-0-2, 93.8%).

***

- Luongon paluun pitäisi tapahtua näillä näkymin reilun viikon päästä (7-10 päivää). Saa nähdä sitten, mitä Canucks tulee tekemään, kun riveistä löytyy Sanford, Luongo ja LaBarbera.

- Cory Schneider valittiin AHL:n tähdistöottelun avaukseen PlanetUSA-joukkueen maalille. Mukana samassa joukkueessa on muuten ilahduttavasti Rory Fitzpatrick (PlanetUSA:n kapteeni), jota Canucks-fanit yrittivät pari vuotta sitten saada myös NHL:n höntsäilyn avaukseen.

- Mason Raymond valittiin tähdistöottelun yhteydessä pidettävään "YoungStars Game'en."
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Canucks jatkaa tutulla, ja näköjään hyväksi todetulla linjallaan liigajumboja vastaan. Tällä kertaa pisteet annettiin St. Lousille, joukkueelle joka on selvällä marginaalilla ollut tällä kaudella Lännen konferenssin heikoin ryhmä. Coldplayn voimalla peliin tullut Canucks oli ainakin highlightien mukaan täysin hukassa, vaikutti melkein siltä että LaBarberalla tuli Losia ikävä mitä puolustustyöskentelyyn tulee. Voitettiin me sentään giveawayt 11-1. Ilman LaBarberaa St. Louis olisi varmaan iskenyt tuon 11 maalia.

Sundinilla nyt kahdessa ottelussa 0 pistettä ja 0 laukausta maalia kohti, sekä -1 tehotilastossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös