Tuo pitkä maaliton putki on varmasti tärkeänä syynä tuohon farmipassitukseen.
Sinällään tuo kuiva kausi oli ihan odotettavissakin kohtuullisen alkukauden jälkeen (kolme maalia ensimmäisiin kahdeksaan peliin), kun puhutaan tulokashyökkääjästä. Useilta muiltakin tulokkailta on nimittäin nähty samankaltaisia kuivia kausia uransa alussa:
- Corey Perry pelasi tulokkaana 23 pelin putken, joiden sisään hän teki yhden maalin,
- Dustin Brown pelasi ensimmäisellä varsinaisella kaudellaan 24 pelin jakson, joiden sisällä hän teki kaksi maalia,
- viime kaudella Brandon Dubinsky pelasi 28 pelin jakson, joiden sisään hän teki kaksi maalia,
- Mikko Koivu pelasi tulokkaana 45 pelin maalittoman jakson (Hansenin ikäisenä).
Kaikki nuo pelaajat saivat vielä runsaasti ylivoima-aikaa joukkueissaan tulokkaina (pelasivat ottelua kohden keskimäärin noin kolme minuuttia ylivoimalla). Hansen on pelannut tuon saman noin kolme minuuttia ylivoimaa yhteensä noissa kauden 37 pelissään. Ei tuo pitkä maaliton putki ole siis toisaalta mikään ihme, kun tuota maalittoman putken kierrekorkkia ei edes yritetty avata antamalla ylivoima-aikaa.
Pitää muistaa, että tasakentin Hansen on ollut joukkueen kolmanneksi tehokkain pistemies pitkästä maalittomasta kaudestaan huolimatta (vain Sedineilla on enemmän pisteitä tasakentin), joten kyllä tuo farmipassitus menee myös valmennuksen piikkiin. Tai tavallaan sitä on ollut ymmärtävinään, miksi V ei antanut Hansenille ylivoima-aikaa: minun luuloni on ollut se, että koska Hansen on ollut hyvä tasakentin, alivoimalla ja kiekottomassa pelissä, Vigneault halusi säästää miehen energiaa noihin.
Nyt tämä farmipassitus kertoisi kuitenkin kieltään siitä, että V olisikin halunnut häneltä enemmän tehoja ja ennen kaikkea enemmän maaleja (syöttöjä hän on saanut muutenkin). Enemmän maaleja, vaikka ylivoimaa ei tule ollenkaan ja vaikka tuota kierrettä ei edes yritetä auttaa auki? En tiedä, onko vika minussa, mutta joku tässä palapelissä ei nyt oikein sovi yhteen.
Tästäkin huolimatta minäkin tavallaan ymmärrän tuon farmipassituksen nyt tässä tilanteessa. Toisaalta tässä painaa varmasti Hansenin maalittomuus, mutta kaikkein merkittävin tekijä on Sundinin tulo, ja yhden hyökkääjän valuminen kokoonpanon ulkopuolelle. Jos katsotaan, kuka olisi voinut lähteä alas Hansenin sijaan, niin:
- Ykkösen laitaan on laittaa Demitra ja Daniel Sedin, joten sinne Hansen ei mahtunut.
- Kakkoseen on laittaa Wellwood ja Raymond. Wellwood pitää paikkansa, koska on ollut joukkueen toiseksi paras maalintekijä ja pelaaja, jonka kanssa Sundinilla on yhteistä pelihistoriaa. Raymondia vastaan Hansen olisi ehkä käynyt taistelua, mutta Mason halutaan pitää ylhäällä nopeuden vuoksi (hän tuo ketjuun sellaista, mitä Wellwood ei tuo).
- Kolmoseen on Burrows ja Bernier. Hansen pelaa taklausmääriä lukuun ottamatta parempaa kiekotonta peliä kuin Bernier, mutta Hansenilla on kahden suunnan sopimus ja Bernierilla uskotaan olevan enemmän maalintekopotentiaalia (onkin tehnyt yhden tasakenttämaalin enemmän kuin Hansen - tuo tuli kauden ensimmäisessä pelissä, kun Bernier pelasi Kaksosten kanssa).
- Nelosen laitaan on laittaa Hordichuk, Brown ja Jaffray. Hordichuk halutaan pitää kovuutta tuomassa ja Brown haluttaisiin pitää katsomossa. Hyvin pelanneen Jaffrayn paikalle Hansen olisi lähinnä mennyt, mutta Canucks toivoo, että Hansenin isompi peliaika farmissa toisi loppujen lopuksi kuitenkin organisaatiolle paremman lopputuloksen. Hansen on Jaffray'hin nähden kehittyvä pelaaja, Jaffray puolestaan ei enää hirveämmin nosta tasoaan nykyisestä. Parempi laittaa isomman peliajan perään kehittyvä pelaaja, jos toinen pystyy täyttämään tuon nelosen pienehkön roolin hyvin.
Chip Whitley kirjoitti:
Toisaalta, tämä on Hansenin tulokaskausi ja hänellä on on jo 17 pistettä kasassa kun kautta on pelattu vasta puoleen väliin. Ehkäpä tuo top6 potentiaali löytyy sieltä kun oikein Canucks-lasein tilannetta katsoo, ei kuitenkaan minään maalintekijänä.
Niin, hänellä on 17 pistettä kauden puolivälissä ilman ylivoimaa ja varmasti ainakin osittainen maalinteon paine päällä. Jos tuota ylivoimaa olisi tullut ja jos tuota maalitonta putkea oltaisi edes yritetty avata, hän olisi tehnyt varmasti enemmän tehoja. Pelkkää spekulaatiota, mutta en olisi ollut kovin yllättynyt, jos hänellä olisi ollut tuossa tapauksessa 20-25 pistettä (mikä voisi lupailla noin 40-50 pistettä).
Tulokkaalle tuo olisi ollut hyvä saldo ja kun ajattelee vielä Hansenin kiekotonta peliä (jos Kesler jätetään pois laskuista, minä en muista ihan äkkiä Canucksissa olleen tulokasta, joka pelaa noin hyvää kiekotonta peliä), niin kyllä tuo hyvinkin kakkosketjun tulevaisuuden pelaajalta kuulostaisi. Ei kuulostaisi maalintekijältä, mutta 30 maalia lukuun ottamatta kuulostaisi jerelehtismäiseltä duunarilta, joka tekisi ketjun muista pelaajista parempia.
Tällä hetkellä Hansen vaikuttaa kuitenkin enemmän tulevaisuuden kolmosketjun hyökkääjältä, mutta jos kaikki menee hyvin, niin kuka tietää.
Chip Whitley kirjoitti:
Yksi asia ihmetyttää. Minkä takia V ei ole antanut Hansenille yhtään YV-aikaa? Kakkosylivoimaan on tuotu jos jonkilaista puukättä alemmista kentistä (mm. Jaffray neloskentästä, Kesler on ollut vakituisesti kakkosylivoimassa, YV-tehot 2+2 tällä kaudella, yhteensä melkein 4 erää ylivoima-aikaa), mutta Hansenille ei olla oikein annettu edes mahdollisuutta. Sama Burrowsin kanssa, luulisi että näitä kahta pelaajaa oltaisiin kokeiltu useammin kun ottaa huomioon kuinka ylivoima on tällä kaudella sujunut.
Tätä minäkin olen ihmetellyt. Kesler on pelannut melkein neljä erää pelkkää ylivoimaa, tehnyt noissa 2+2, Bernier on pelannut kuusi erää ylivoimaa, tehnyt 2+4 pistettä, mutta Hansenia tai Burrowsia ei vain ylivoimalla näy. Esimerkiksi Hansen teki viime kaudella Manitobassa 37 pistettä viimeisissä 30 pelissä, on ollut tällä kaudella joukkueen kolmanneksi tehokkain pelaaja tasakentin, mutta ei ole saanut pelata ylivoimaa periaatteessa nimeksikään - ja tosiaan, vaikka joukkueen ylivoima on tökkinyt. En minäkään oikein ymmärrä tuota.
***
Sundin on ilmeisesti tekemässä Canucks-debyyttiään Oilersia vastaan. Asiasta kirjoittaa mm.
nhl.com.