Mainos

Vancouver Canucks 2008-2009

  • 168 244
  • 784

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Cody Hodgson valittiin odotetusti Kanadan kovaan nuorten MM-joukkueeseen. Hodgson tulee kantamaan A:ta paidassaan, mikä oli vähän odotettuakin kevään 18-vuotisten MM-kisojen Kanadan kapteeniuden jälkeen.

Codyn leiri meni kuulemma hyvin. Esimerkiksi tsn:n Pierre McGuire kehui Hodgsonia Kanadan leiriltä toiseksi parhaana pelaajana Tavaresin jälkeen, ja sanoi, että hänen kehityksensä on ollut erittäin hyvää.

Tilastojen valossa eteenpäin onkin menty...

Kausi ennen varausvuotta:

2006-07: OHL Brampton, 63GP, 23+23=46 (0,73pts/peli)

Varausvuosi:

2007-08: OHL Brampton, 68, 40+45=85 (1,25)

Kausi jälkeen varauksen:

2008-09: OHL Brampton, 23, 20+22=42 (1,83)

***

Vancouverin viimeisin peli kuumaa Floridaa vastaan oli aika mielenkiintoinen. Panthers meni ensimmäisessä erässä jo 0-2 johtoon, mutta Canucks nousi mukaan, ja meni toisessa erässä jo 5-2 johtoon. Kolmas erä oli sitten lähinnä tuon johdon turvaamista, ja Florida teki vielä yhden maalin. Viime kaudella vastaavaa nousua ei varmasti oltaisi nähty, mutta onneksi tällä kaudella tuo maalinteko ei ole ollut läheskään niin vaikeaa.

Cory Schneider teki ottelussa ensiesiintymisensä Vancouverin kotihallissa, ja pelasi ihan hyvän pelin. Maaleille hän ei juurikaan voinut mitään, ja hän teki yhden pelin kulkuun voimakkaimmin vaikuttaneista henkilökohtaisista suorituksista torjumalla Shawn Matthiasin läpiajon tilanteen ollessa 1-2 Floridalle. Tuosta maali, niin ottelu olisi saattanut saada hyvinkin erilaisen lopun.

Pelissä oli hienoa nähdä Ryan Keslerin onnistuminen pitkästä aikaa maalinteossa. Kesler oli syväjäässä maalinteossa ennen peliä, sillä hän pelasi peräti 13 peliä ilman maaleja. Toivottavasti tuo alivoimaosuma avaa taas Keslerin maalitiliä. Keslerin lisäksi Pavol Demitra onnistui, ja teki kaksi maalia toisen kerran lyhyellä Canucks-uralla. Demitra on lähes piste/peli -vauhdissa, ja maaleissa hän on menossa tätä vauhtia noin 30 osumaan, vaikka jätti alkukaudesta monta peliä väliin.

Kyle Wellwood iski puolestaan ylivoimalla kauden 12. maalinsa, ja sivusi tuolla osumalla NHL-uransa parasta maalisaldoa. Erona tuohon edelliseen ennätykseen on vain se, että tällä kaudella tuo 12 maalia saavutettiin 26 pelissä, ja edelliseen ennätykseen tarvittiin 48 peliä. Darcy Hordichuk teki pelissä puolestaan jo kolmannen maalinsa viimeisiin seitsemään peliin. Siinä uusi sniper Vancouverille.

Puolustuksesta pitää nostaa esiin tuo alakerran lisääntynyt kovuus kaksinkamppailuissa. Shane O'Brienin ja Rob Davisonin lisäys viime kauteen on tuonut kovuuspuolelle aika ison harppauksen eteenpäin, eikä Bieksankaan tarvitse enää nöyryyttää vastustajia vitosten arvoisesti. SOB otti Floridaa vastaan selvän voiton tappelussa ex-Canucks-pakki Colin Campbellin pojasta Gregorysta. Tällä hetkellä O'Brien on menossa noin 300 jäähyminuuttiin, mitä voidaan pitää nyky-NHL:ssä kovana lukuna.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Trevor Lindenin paita jäädytettiin viime yön ottelussa Edmontonia vastaan. Tilaisuus upealle pelaajalle oli pitkä ja hieno, ja voisin laittaa siitä youtube-materiaalia tänne:

Video 1.

Paikalle tulleet pelaajat esitellään. Mukana juhlallisuuksissa oli Lindenin lähisukulaisten ja NHL:n nokkamiesten lisäksi mm. useita Lindenin entisiä pelikavereita, kuten Trevorin esikuva Stan Smyl, Garth Butcher, Dave Babych, Kirk McLean, Geoff Courtnall, tappelija Gino Odjick, Martin Gelinas, Cliff Ronning, 12 vuotta Vancouverissa pelannut luottopakki Harold Snepsts ja Greg Adams.

Video 2.

Vancouverin nykyinen joukkue tulee ensin jäälle. Kaikilla Canucksin tämän hetken pelaajilla oli päällään paita numerolla #16. Tämän jälkeen joukko lapsia tulee pelaajien viereen. Näiden jälkeen Lindenin lähisuku ja Linden vaimoineen tulee jäälle. Lisäksi näytetään videotaululta Lindenin urasta tehty videokooste.

Video 3.

Ensin halli huutaa Lindenille, eikä Shorthouse saa suunvuoroa. Sitten Trevor saa videotaululta tervehdyksiä mm. Brendan Morrisonilta, Markus Näslundilta, Eric Brewerilta ja Canucks-fani koripalloilija Steve Nashilta. Näiden jälkeen ennen Lindenia Vancouverin kapteenina toiminut Stan Smyl (Smyl on Lindenin lisäksi ainoa pelaaja, jonka paita on jäädytetty Canucksin toimesta) pitää puheen. Steamerin puheen jälkeen videotaululla kertoo terveisensä tällä hetkellä Kanadan nuorten maajoukkuetta valmentava Canucksin ex-valmentaja ja manageri Pat Quinn, jonka aikakaudella Linden oli vahvimmillaan. Hänen jälkeen puhevuoron pitää Pam Keith, jonka toimenkuvaan kuuluu organisaatiossa mm. sairaiden lasten hyväksi tehtävä hyväntekeväisyystyö.

Video 4.

Vancouverin nykyisen joukkueen puolesta puheen pitää puolustaja ja varakapteeni Mattias Öhlund, jolle Linden oli suureksi avuksi hänen tultuaan Ruotsista Vancouveriin vuonna 1997. Öhlund oli Lindenin joukkuekaverina seitsemän vuoden ajan. Öhlundin jälkeen puhevuoroon tulee seuran johdosta Chris Zimmerman. Videotaululla nähdään Canucksin puolesta liputtavan golfaajan Mike Weirin tervehdys.

Video 5.

Linden pitää ehkä parhaan puheen, mitä minä olen nähnyt / muistan nähneeni kenenkään urheilijan pitävän paidan jäädyttämisseremonian yhteydessä. Tyypillistä Lindenia.

Video 6.

Lindenin puhe jatkuu ja lopuksi kansa nousee seisomaan. Puheen jälkeen tulee illan odotetuin kohta, kun Lindenin paita nostetaan hallin kattoon.

Video 7.

Loppuseremoniat.


Jos tämän kauden ensimmäisen ottelun yhteydessä pidetty Luc Bourdonin muistotilaisuus oli hyvin tunteikas, niin kyllä tämäkin sai tunteet pintaan. Vähän erilaisia tunteita tosin, kuin Bourdonin tilaisuudessa. Tämä oli hieno tilaisuus monella tapaa, mutta yksi asia pisti ihmetyttämään; miksei Brian Burkea oltu kutsuttu paikalle? Hän oli kuitenkin organisaatiossa vahvana miehenä jo Lindenin tultua seuraan, ja lisäksi juuri hän hankki Trevorin takaisin kaupunkiin.

Ai niin, olihan siellä pelikin. Canucks kuittasi Oilersille vähän aikaa sitten kokemansa tappion maalein 4-2. Sedineiden ketju piristyi silmissä, kun Hansen tuli toiseen laitaan. Daniel Sedinille merkittiin tehot 2+1 ja hänet valittiin tällä kaudella vasta ensimmäistä kertaa pelin parhaana pelaajana. Kesler jatkoi maalintekoaan toisessa peräkkäisessä pelissä ja Hansen teki viimeisen tyhjiin.

Maalilla Sanford täytti paikkansa. Puolustuksessa saatiin puolestaan huonoja uutisia, kun sekä Sami Salo ("yllätys"), että Shane O'Brien loukkaantuivat. Kahden pakin loukkaantumisen vuoksi joukkue joutui vetämään peliä aika pitkälle vain neljällä pakilla, ja tuo teki hommasta vaikeaa. Toivottavasti loukkaantumiset eivät ole pitkäkestoisia.

Henkisesti arvokas voitto saatiin kuitenkin. "Lindenin ottelua" olisikin ollut ikävä hävitä. Seuraavaksi kohdataan hurjassa vireessä ollut Chicago lauantaina kotona.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs

Yess! Mahtavaa, tätä Canucks kaipasikin todella! Toivottavasti Sundin on kunnossa ja pysyy terveenä. Oikea joukkue valinnan kohteena. Nähdäänkö keväällä ikimuistoinen saaga, missä Canucks pääsee nostelemaan kannua ensimmäisen kerran!?

EDIT: Joo, innostuin vähän liikaa : ) Noh, laitetaan lisää vettä myllyyn, kuvitelkaa jos finaaleissa nähtäisiin uusinta sarjasta Canucks - Rangers!? Itselläni tuo on vielä tuoreena muistissa, aivan mahtavaa aikaa.

EDIT2: Se täytyy vielä mainita, että Sundinilla on mieleiseni seurahistoria, ainakin maantieteellisesti. Quebec Nordiques, Toronto Maple Leafs ja nyt siis Vancouver Canucks.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Hienoa Mats, loistavaa että jatkat Kanadassa!

Nyt varsinkin on todella helppo toivoa Canucksille mestaruutta. Welly ja Sudden rosterissa, Kanadalainen joukkue, hyvä liuta fyysisiä pelaajia yhdistettynä hyvään maalivahtiin ja viisikkopelaamiseen. Tykkään kyllä todella paljon!


Ai että kun pääsee taas näkemään Sundin-Wellwood -akselin. Toimi Leafsissa, toimii Canucksissa.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Eli soppari on vuoden mittainen ja arvoltaan 10 miljoonaa dollaria. Nyt pitäisi ainakin olla tarpeeksi ruotsalaisia voittamaan Cup.

Kauden alussa tuli rahat laitettua Nucksin Stanley Cup-voittoon, nyt se on askeleen lähempänä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Oliko tämä nyt sitten jonkinlainen Vancouverin jackpot, kun tuli sekä Demitra että Sundinkin lopulta...? Kesällähän pelättiin että mitään ei liiku Vancouveriin päin.

No, katsotaan nyt miten hommat lähtee pelaamaan. Hulluahan se on $10 milj. maksaa Sundinille, mutta jos varaa on, niin kuka kieltääkään. Yllätyin kyllä että Sundin lopulta kuitenkin valitsi Vancouverin, olisi nyt pelannut sitten kauden alusta asti. Taisi se raha himottaa sittenkin.
Aina nämä muut jengit vievät rahalla mahdolliset vahvistukset Rangersilta...;)
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eli soppari on vuoden mittainen ja arvoltaan 10 miljoonaa dollaria.

Mistäs tuo tieto on peräisin? ESPN arvelee sopparin olevan 5 miljoonan kieppeissä; 4 miljoonaa signing bonusta ja miljoona loppukaudesta.

Se miten Sundin vaikuttaa joukkueeseen jää nähtäväksi. Periaatteessa hyvä hankinta, mutta ans kattoo nyt.

Edit. Hyvä jos etukäteen kyselty kuinka joukkue ottaa Sundinin tulon. http://sports.espn.go.com/nhl/columns/story?columnist=lebrun_pierre&id=3780998
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Vaikka tuntuu että diili tuli myöhään, "loppukaudeksi" niin Sundin ehtii kuitenkin vielä pelata n. 50 ottelua.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Kylläpä täytyi hieraista silmiä, kun aamulla avasi telkkarin ja -kaiken tiedon mekassa- teksti-tv:llä sivulla sata oli uutisointi Sundinin siirrosta meille.

Täytyy kyllä sanoa, että olen todella onnellinen tästä hankinnasta. Näkemissäni peleissä tällä kaudella Canucksien suurin ongelma (etenkin vieraspeleissä) on ollut mielestäni se, ettei juuri muut kuin Sedinien kenttä saa painetta pidettyä vastustajan päässä pitempään.

Keslerin vitja pystyy nopeisiin ja hyviin vastahyökkäyksiin ja ajoittain paineeseenkin vastustajan päässä, mutta heidän panoksensa on kuitenkin ensi sijaisesti sulkea vastustajan ykköskenttä. Wellwoodin kakkosvitja on myös pelannut paikoitellen hyviäkin vaihtoja varsinkin kotipeleissä, mutta kyllä sen kentän myllytykset ovat jääneet kauas Sedineistä.

Pidin jo viime kauden alussa Sundinia kategoriassa "menneen talven lumia" lähinnä maajoukkuepelejen johdosta (ei sillä, ettei Mats pelaisi hyvin maajoukkueessa, muttei häneltä siellä jäänyt minulle mieleen mitään erityisiä otteluita enää viime aikoina). Mutta kun katselin lähes aina Canalilta viime vuonna kaksi sunnuntai aamun Hockey Night in Canada ottelua, tuli Sundinin otteita seurattua useammin täytyy kyllä sanoa, että hän vakuutti minut toden teolla. Etenkin hänen kiekon suojaamis taitonsa oli lähes vertaansa vailla ja parhaimmillaan hän pystyi yksin pitämään painetta vastustajan päässä lähes minuutti tolkulla. Muistan yhdenkin viime kauden pelin, jossa Sundin pyöritti peliä loistavasti suojaten kahta pakkia vastaan todella pitkään ja pitkän vaihdon jälkeen hän vielä syötti seläntakaa omalle jätkälle suoraan lapaan avoimeen tekopaikkaan, muttei tämä Toronton jätkä saanut kiekkoa reppuun.

Uskon, että Sundinin avulla kakkosketjustammekin tulee todella vaarallinen ja kykenevä pitämään painostusta vastustajan päädyssä pitempään. Sen lisäksi, että painostuksen pitäminen vastustajan päässä on hyvä tapa saada maaleja on se myös hyvää puolustamista. Esimerkiksi 2-1 voitossa Minnesotaa vastaan viimeisen kympin aikana Sedinit pitivät kiekkoa kutakuinkin minuutin yhtäjaksoisesti Minnesota päässä luoden koko ajan maalipaikkoja. Kuten sanotaan hyökkäys on paras puolustus.

Yksi osa-alue jota Sundin luultavasti parantaa on ylivoimapeli ja sehän, kuten kaikki tiedämme nousee varsinkin keväällä arvoon arvaamattomaan. Varsinkin Canucksien tapaisessa puollustavassa joukkueessa, joka ei esim. San Josen tapaan luo 40 maalilaukasta ottelussa on äärinmäisen tärkeää, että kun laukauksia ei tule hirvittävästi tulee ylivoiman toimia moitteemmosti, jotta joukkue pärjäisi todella hyvin.

Uskon, että Canucks saa Sundinissa loistavan pelintekijän kakkosketjuun. Demitra ja Wellwood ovat molemmat taitavia pelaajia, mutta pelintekijänä Sundin on mielestäni vielä toista luokkaa.

Mistäs tuo tieto on peräisin? ESPN arvelee sopparin olevan 5 miljoonan kieppeissä; 4 miljoonaa signing bonusta ja miljoona loppukaudesta.

Se miten Sundin vaikuttaa joukkueeseen jää nähtäväksi. Periaatteessa hyvä hankinta, mutta ans kattoo nyt.

Kyllä tietysti täytyy muistaa, ettei sitä vielä tiedetä kuinka hyvä pelaaja Sundin tulee olemaan Vancouverille, sen vain aika näyttää, mutta kyllä nyt minusta on pitkästä aikaa aihetta olla innostunut.

Tässä ketjussa aiemmin spekuloitiin Sundin joukkueeseen liitymisen liittyviä riskejä. Nyt varsinkin kun sopimus on yksi vuotinen, niin kyseessä on lähes riskitön hankinta. Mutta kyllä, jos joku kokee Mats Sundinin hommaamisen joukkueeseen liian suurena riskinä, kannattaa vaihtaa harrastus jääkiekon seuraamisesta postimerkkien keräämiseen. Siellä sentään tietää tarkalleen hankintansa arvon.

Ja kun joku tällä mainitsi myös sopimuksen kalleuden, niin täytyy todellakin muistaa, ettei tilalla palkkakatossa saa yhtään pistettä miksi ei käyttää rahaa, jos sitä kerran on?

Ja Vancover Sunin Iain MacIntyre kirjoittaa artikkelissaan, että : "As salaries are pro-rated by the day, paying Sundin $9 million (or about $5.2 million for the remainder of this season) would still leave the Canucks nearly $3 million to spend. ". Ja siirtotakarajalla silläkin rahalla saisi jo aika hyvän pelaajan.

Kiitos palkkakatto! Tuntuu uskomattomalta, että pelaaja valitsee Vancouver Canucksin ennen Rangersia suurelta osin suuremman rahamäärän takia, kerrankin näin päin!
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Eihän tämä käy. Meillä on jo #13 ja hänestä emme luovu – huhujen mukaan joku voisi napsia hänet Waiverista ja sehän nyt olisi huonoa asset managementiä. Sundin saa tyytyä numeroon 73, pelipaikka löytynee Hordichukin ja yllätys hankinta -Trent Klattin välistä, Wellwood laitetaan waiveriin.

No, vakavammin ottaenkaan en nyt ihan vielä osaa hihkua tuosta Sundinin tulosta, jotenkin skeptiset ”Messier fiilikset”. Mutta katsotaan nyt mitä Mats saa jäällä aikaan ja kyllähän mm. Garry Valk ehti jo toppuuttelemaan, ettei Sundia voi mitenkään verrata Messierin tuloon.

Potentiaalisia plussia Hiisi tuossa hyvin pohtikin. Eli parhaimmillaan voitaisiin saada vihdoinkin kasaan kaksi toimivaa hyökkäysketjua ja monipuolisempi YV. Alemmat ketjuthan meillä onkin jo hyvällä mallilla, ja jos maalivahti ja puolustus tervehtyisivät, niin kyllähän tuossa voisi olla palaset vaikka mihin.

Ja heivatkaa nyt oikeasti se Mike Brown helvettiin sieltä…
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olipahan melkoiset pari päivää: ensin Lindenin paita nostettiin kattoon, sitten Jesse Niinimä... Eikun... loistavaa, että Sundin päätti viimein palata takaisin NHL-kaukaloihin, ja valitsi Vancouverin seurakseen. Tämä oli Canucksilta ja Sundinilta paras mahdollinen joululahja. Jos Luongon hankinta oli kesän 2006 suurin tapaus siirtorintamalla koko NHL:ssä (ainakin minun papereissa), niin kyllä tämä menee tänä vuonna vuoden 2008 tapahtumista tuonne kärkijoukkoon.

Gillis sanoi viime kesänä suoraan, että viime- ja toissa kaudella lähes yksinään joukkueen hyökkäystehoista vastanneet Sedinit eivät riitä, vaan heille tarvitaan tukea. Demitra tulikin paikkaamaan Näslundia, ja on nostanut pelikunnossa ollessaan "secondary scoringia". Kesän varsinainen tavoite oli alusta saakka kuitenkin Leafsin monivuotinen kapteeni Sundin, ja tähän toiseen hankintaan satsattiin organisaation historiaan nähden niin paljon varoja, ettei meillä ole koskaan vastaavaa nähty.

Pitkään näytti siltä, että Sundin viihtyisi uudessa suhteessaan liian kauan Canucksin kannalta, ja pelkäsin, että jos hän meille tulisi, hän ilmoittaisi mahdollisesta paluustaan joskus vasta helmikuun paikkeilla. Lisäksi näytti siltä, että hänen ympärillään on liikaa seuroja, ja yleensä isojen kalojen pyydystämisessä epäonnistuva Canucks joutuisi jälleen kerran tyytymään jämäsijoille. Nyt kun kautta on vielä noin 50 peliä pelaamatta + playoffit, niin tämähän tuli vielä ihan hyvään aikaan. Ehtiihän Sundin pelata Vancouverin paidassa sellaiset 70 peliä...

Gillisin kärsivällisyys ja tahto asiassa oli kiitettävää luokkaa, ja tuolle Sundinkin antoi arvoa. Sundinin päätös suostua pelaamaan sopimustarjouksen alle kertoo vielä siitä, että Canucksiin ollaan hankkimassa toista TOP6 hyökkääjää. Joukkueella on ainakin kiitettävästi tilaa katossaan vielä Sundinin tulon jälkeenkin, joten mahdollisuudet hyvään pelaajaan ovat olemassa.

Mutta mitä Sundinin siirto merkitsee Vancouverille pelillisesti?

- Tärkein asia on se, että Canucks saa nyt jalkeille toisen hyökkäystehoista vastaamaan pystyvän ketjun. Sedinit ovat olleet liian yksin, ja tuo on näkynyt heidän pelissään etenkin tärkeissä paikoissa, kun vastustaja on ottanut heidät tarkasti (paras esimerkki tuosta nähtiin kevään 2007 playoffeissa). Myös Sundinin uskoisi hyötyvän tuosta kahden ketjun voimasta, sillä siitä hän ei Torontossa viime kausina päässyt nauttimaan.

- Toinen iso asia on ylivoimapeliin tuleva nosto. Sundin on tehnyt kahden viime kauden aikana ylivoimalla suunnilleen saman verran pisteitä kuin esimerkiksi Tampan Vincent Lecavalier. Canucksilla on ollut puolestaan juuri ylivoimassa suuria ongelmia (tällä kaudella sijoitus nyt 16. ja viime kaudella 18.) ollakseen Läntisen konferenssin kärkijoukkueita.

- Ja kolmas asia on seuraan tullut johtajuus. Sundin on kokemukseltaan ja taidoiltaan kokonaisuutena ylivertainen pelaaja muihin Vancouverin hyökkääjiin nähden. Kesällä Trevor Lindenin, Markus Näslundin ja Brendan Morrisonin menettänyt joukkue sai nyt takaisin sitä kaivattua johtajuutta, mitä menetettiin. Uskon, että juuri tämän johtajuus-asian vuoksi Gillis oli Sundinista erikoisen kiinnostunut.

Paperilla Vancouverilla pitäisi olla joukkue, joka voi mennä pitkälle:

- Maalilla joukkue ei anna Luongolla tasoitusta kenellekään, vaan ottaa yleensä vain etua.

Luongo
Sanford / Schneider

- Puolustus on O'Brienin liittymisen jälkeen hyvä ja tasainen. Bieksa, Edler, Salo (kun on joskus terveenä) ja Öhlund pystyvät kiekolliseen peliin, O'Brien ja Mitchell ovat kovia oman pään pakkeja. Davison on hyvä syvyyspakki, ja Nycholat riittävä kahdeksas puolustaja mahdollisissa kahden puolustajan loukkaantumistapauksissa.

Mitchell - Bieksa
Öhlund - Salo
Edler - O'Brien
Davison
Nycholat

- Hyökkäystä tulikin jo käsiteltyä. Sedinit tulevat muodostamaan ehkä yhdessä Hansenin kanssa toisen kärkiketjun, sillä viime otteluun kasattu ketju näytti toimivan oikein hyvin. Toisessa pelaisivat sitten Sundin, Demitra ja ehkä Sundinille tuttu Wellwood (jolla saattoi olla vaikka osa merkityksestä tässä siirrossa). Kolmonen olisi eliittitason kolmonen Burrows - Kesler - Bernier ja neloseen jäisi minun kaavailuissa Johnson, Pyatt ja Hordichuk, sekä varalle Raymond, Rypien, Brown ja Jaffray.

Melkein tämä Sundinin tulo tietää nyt sitä, että Raymond on lähellä putoamista alas (mikä on sääli). Hän voisi tosin kilpailla tasaisesti Wellwoodin kanssa, mutta Sundin on onnistunut ennenkin Kylen kanssa, ja tullee onnistumaan jatkossakin. Neloseen ei Raymondin ominaisuudet puolestaan oikein sovi, kun V haluaa yleensä nelosen laidoille parempia puolustavia hyökkääjiä.

D. Sedin - H. Sedin - Hansen
Wellwood - Sundin - Demitra
Burrows - Kesler - Bernier
Hordichuk - Johnson - Pyatt

Mielenkiintoinen seurattava asia Sundinin tulon jälkeen on se, että Vancouver on tehnyt tällä kaudella ottelua kohden NHL:n kahdeksanneksi eniten maaleja (yhdessä New Jerseyn kanssa). Jos ja kun ylivoima ottaa askeleen eteen, joukkueen maalisarakkeenkin pitäisi parantua vielä nykyisestä. Katsotaan miten tilanne kehittyy. Alkuun Sundin ei ole varmasti pelaamattomuuden jäljiltä parhaassa pelikunnossa, mutta ehkä hän silti pystyy ylivoimaa nostamaan.

Moustache Dave #44 kirjoitti:
Ja heivatkaa nyt oikeasti se Mike Brown helvettiin sieltä…
Toivotaan parasta!
 

M10

Jäsen
Jos Luongon hankinta oli kesän 2006 suurin tapaus siirtorintamalla koko NHL:ssä (ainakin minun papereissa), niin kyllä tämä menee tänä vuonna vuoden 2008 tapahtumista tuonne kärkijoukkoon.

Pah. Tämä tapahtuma menee koko vuosikymmenen merkittävimpiin NHL:ssä. Legendaarinen Mats Sundin Vancouverin paidassa. Uskomatonta. Onnitteluni.

Onpas hassua muuten nähdä Sundin läntisessä konferenssissa. Tammikuun 4.s päivä Dallas matkustaa GM Placeen joukkueiden ekaan kohtaamiseen tällä kaudella. Silloin kentällä nähdään n. 10 ruotsalaista, mikä on kyllä melko perverssiä.

Sundin on muuten Canucksin tulevalle kapteenille, Ryan Keslerille, oiva esikuva, josta ottaa mallia.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Mitä pisteisiin tulee, Sundin lienee maailmanhistorian tasaisin pelaaja. Hämmästyttävän samankaltaisia kausia.

Sundinin tilastot

Näinollen voidaan odottaa varmaa suorittamista korkealla tasolla.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Mitä pisteisiin tulee, Sundin lienee maailmanhistorian tasaisin pelaaja. Hämmästyttävän samankaltaisia kausia.

Sundinin tilastot

Näinollen voidaan odottaa varmaa suorittamista korkealla tasolla.


Sundin on todellakin tasaisen hyvä pelaaja, pisteitä voisi olla enemmänkin, jos ketjukavereina olisi ollut saman tasoinen maalitykki. Mogilny ehkä oli tätä, mutta viimeisten kausien aikana tällaista tukea ei ollut.

Sundin on suuri johtaja ja runnoo varmasti tärkeitä maaleja keväällä Vancouverille. Sundinin voi laittaa huoletta kentälle, kun ottelussa on ratkaisuhetket.

Ja en tiedä mitä muut ajattelee, mutta ehkä Sedinit ei keskenään olisi ollut se voima joka olisi kannua tuonut Kanadaan. Kyllä miehet tekee pisteitä mukavaan tahtiin ja poffeissakin heidän ympärille saa hyvän kentän varsinkin ylivoimaan, mutta ei he ilman Sundinia tai vastaavaa riitä. It's only my opinion.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Todellakin, suuri johtaja ja tasaisen varma pelaaja. Ei nyt tule äkikseltään mieleen mitään isompia heikkouksia miehestä. Paitsi ruotsalaisuus, mutta tarkoitinkin nyt pelillisesti.

Hyvä kaappaus Canucksilta ja hyvä homma koko liigan kannalta että Sundin vielä pelaa. Kunnioitan miestä suuresti; vuosikausia äijä raahasi kehnoa Leafsia käytännössä lähes yksinään, joskus playoffeihin ja joskus ei, mutta kapteeni näytti esimerkkiä. Matsille soisi vaikkapa Cupin - ensi kaudella Devilsin paidassa, hehheh. No, onnea vaan Vancouveriin. Tiputtakaa se Detroit ja Ducks mahdollisimman varhain.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Vancouver on tajunnut sen, minkä moni muu joukkue on jättänyt huomioimatta. Mitä enemmän Ruotsalaisia, sitä parempi menestys :D

Hieno liideri ja vahvistus Nuckseille.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Täytyy onnitella Vancouveria hyvästä kaappauksesta. Vaikka mies onkin ollut kohta puoli kautta sivussa niin uskoisin että Sundin löytää tasonsa varsin nopeasti 5-10 ensimmäisen pelin jälkeen.

Triple S ketju voi olla todella jäätävää katsottavaa varsinkin YV:ssä.

Vielä pari vahvistusta (pakki ja hyökkääjä) siirtorajalla niin paketti on valmis playoffeja varten.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Pakko avautua vähän tästä Sundin-casesta varsinkin Leafs-miehenä. Heti alkuun on todettava, että minulla ei ole pienintäkään ongelmaa sen kanssa, että Mats ei palannut Torontoon eikä liioin sen että hän ei suostunut luopumaan No-Trade-Clausestaan viime siirtotakarajalla, jolloin Leafs olisi saanut hänestä mahdollisesti vastineeksi tulevaisuuden rakennuspalasia. Sundin antoi yksinkertaisesti Leafseille niin paljon uransa aikana, että hänellä oli molempiin tekoihin täysi oikeus ja sillä siisti.

Se, mikä itseäni vaivaa tässä casessa, on Matsin viivyttely tyyliin Selänne et Niedermayer ratkaisunsa kanssa. Jo Ducks-kaksikon kohdalla olin sitä mieltä, että kyseinen pelaanpas-enpäs-pelaakkaan-leikki jätti tahran kaksikon Hall-of-Famen urille, ja saman se tekee myös Matsin kohdalla - ehkä jopa suuremmassa määrin kuin edellämainitun kaksikon kohdalla. Sundin on sanonut, että viime vuonna kieltäytyi veivaamasta siirtämisen kieltävään pykäläänsä mm. sen takia, että ei haluaisi voittaa Cupia ns. lainapelaajana, joka kesken kauden liittyy joukkueeseen ja pääsee näin nauttimaan muiden pelaajien pohjustaman työn hedelmistä. Noin 10 kuukautta sitten tuo kuulosti pirun hyvältä ja jalolta periaatteelta, joka omissa silmissäni vain lisäsi Matsin arvostusta. Kliseistä suurin, mutta silti asiantilaa parhaiten kuvaava, on Stanley Cup-kauden vertaaminen maratooniin: 10 kuukautinen matka, johon mahtuu ylä- ja alamäkiä ja joka huipentuu kannun kohottamiseen pään yläpuolelle. Lyhyemmin siis matka, joka pitää kokea alusta loppuun - ainakin Sundinin ideologian mukaan.

Sääli vain, että Sundin ei ensimmäistä kertaa urallaan seisonut sanojensa takana. Toki kyllähän Sundin nyt ehtii pelaamaan huomattavasti enemmän otteluita Nucks-paidassa, kuin jos olisi siirtynyt vasta Trade-Deadlinena, joten siinä mielessä hän taatusti muodostuu osaksi joukkuetta (kun kyseessä on Sundinin kaltainen ammattilainen homma onnistuisi varmaan parissa päivässä). Mutta pointti on, että muut joukkuekaverit ovat aloittaneet kauden campin muodossa jo syyskuussa ja kesätreenauksen muodossa vielä huomattavasti aikaisemmin. Näin Sundin matkustaa SC-maratonin ensimmäiset kilometrit siivellä, kun rypienit, sedinit sun muut ovat painaneet koko matkan. Joku voi tietysti sanoa, että Sundin olisi voinut missata sen 30-40 ottelua myös loukkaantumisen takia, mutta loukkaantuneenakin hän olisi ollut yksi Canuck (nythän voi olla, jos esim. Salo jatkaa tutulla tahdilla, että Sudden pelaa enemmän pelejä valaspaidassa kuin Sami). Ennen kaikkea viivyttely antoi Matsille mahdollisuuden katsoa sivusta, miten Nucks pelaa ja arvioida onko Vancouverissa ainesta SC-runiin. Jos Canucks olisi aloittanut haparoiden, Sundin tuskin olisi nyt BC:ssä. Millä perusteella hän ei nyt sitten ole vapaamatkustaja? Miksi hitossa Mats et voinut pistää nimeä paperiin jo alkusyksystä, kun sitä silloin jo tarjottiin? Sundinin olisi pitänyt olla johtajana se pelaaja, joka kiskoo joukkuetta eteenpäin ja puhaltaa joukkueeseen henkeä, kun Luongo loukkaantui, ja asiantuntijat uskoivat Canucksien olevan pulassa. Mutta Sundin treenasi oman personal-trainerinsa kanssa Losissa flirttaillen samalla Ragsien kanssa. Onneksi joukkue näytti olevansa enemmän kuin paras pelaajansa eikä kaatunut Loungon loukkaantumiseen, mikä taatusti myös vakuutti Sundinin. Nyt Sundinin on vähintään näytettävä olevansa myös länsirannikolla maineensa arvoinen jo ihan pelkästään vastapalveluksena muille pelaajille, jotka näyttivät Vancouverin olevan joukkueena Sundinin arvoinen.

Ja mainittakoon vielä, että toivon todella, että Sundin saa uralleen sen viimeisenkin kruunun Vancouverissa, koska hän jos joku on sen ansainnut. En vain olisi millään halunnut, että yksi omista kaikkien aikojen suosikkipelaajistani alentuu moiseen soutamis-huopaamis-leikkiin. Toivottavasti herrat Niedermayer, Selänne ja Sundin eivät enää saa seuraajia. Joukkuepelissä ei kenelläkään, ei edes sillä kaikkein suurimmalla ja menestyneimmällä, pitäisi olla mahdollisuutta katsoa muiden kortit ja vasta sitten päättää, kenen joukoissa seisoo. Muussa tapauksessa voidaan viimeistään heittää käsite "yksikään pelaaja ei ole joukkuettaan suurempi" romukoppaan.

edit. Tulipa melkoinen tilitys. Tämä on tietenkin vain oma mielipide, josta saa olla eri mieltä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tulipa melkoinen tilitys. Tämä on tietenkin vain oma mielipide, josta saa olla eri mieltä.

Ymmärrän kantasi, ja olen itse asiassa samaa mieltä. Eihän tuo vaadi kuin pikaisen silmäilyn historiaan niin näkee kuinka "rental-pelaajat" ovat uusissa joukkueissaan (joihin he ovat kesken kauden liittyneet) onnistuneet, tai kuinka itse joukkue on onnistunut. Tilasto ei ole kovinkaan mairitteleva. Ja tietenkin se ottaa Leafs-fanina varmasti koville, kun miettii mitä Sundinista olisi viime keväänä vaihdossa saanut, ja se, millä perustein Sundin ei halunnut lähteä Leafsista. Aika tuuliviiriltähän Sudde tällä hetkellä vaikuttaa, ei siitä mihinkään pääse vaikka kuinka pelaajaa arvostaisi.

Sundinin kohdalla "negaan" pitää lisätä vielä se, että puhutaan melkein 40-vuotiaasta veteraanista joka ei ole pelannut ainuttakaan pääsarjaottelua vajaa vuoteen. Ja ne viimeiset ottelut jotka hän pelasi, ne loppuivat ennen aikojaan kun nivunen reistaili ja muistaakseni Sundinin kausi tuli päätökseen sairaslistalla(?). Mielenkiintoista siis nähdä miten papan paikat reagoi tulevaan rasitukseen. Olen todella yllättynyt jos Sundin pelaa "täyden loppukauden".

Paperilla Canucks kuitenki vahvistui huomattavasti. Sundin on terveenä ja kunnossa ollessaan sen luokan tekijä, että oksat pois (tämä tietenkin sillä oletuksella että Sundinin pelitaso on sama kuin viime kaudella). Sundin tuo paljon variaatioita ylivoimaan, ja hyökkäyspeli saa kokonaan uuden ulottuvuuden. Sundin on myös suuri johtaja niin kopissa kuin kentälläkin, jonka uskaltaa pistää pelin viimeisellä minuutilla jäälle ratkaisemaan tiukkoja otteluita. Tällaisia pelaajia joukkue aina tarvitsee, varsinkin playoffeissa. Tällainen pelaaja Canucksilta on viime vuosina puuttunut (jos Lindenia ei neloskentän minuuteilla halua sellaiseksi laskea).

Vaikka yllä kirjoitinkin Sundinin sanomisista ja tekemisistä negatiivisen sävyyn, niin löytyy asiaan myös puolustelevia argumentteja. Yksi voisi olla esimerkiksi se, että Sundin päätti vasta noin 2 viikkoa sitten että ura NHL'ssa jatkuu. Tästä voi sitten olla montaa eri mieltä, omasta puolestani voin sanoa että en missään vaiheessa uskonut Sundinin lopettavan uraansa (tuskin kukaan muukaan tähän oikeasti uskoi). Mutta se mikä tässä tämän kauden rental-kuviossa Matsia puolustelee on se, että hänellä ei ollut mitään velvollisuuksia ketään kohtaan. Viima kaudella oli, Leafsia kohtaan, ja uskoakseni tästä syystä hän ei halunnut kaupunkia kesken kaiken jättää. Toinen argumentti voisi olla se, että Sundin otti etukäteen selvää Canucksin pukuhuoneen sisältä miten joukkue suhtautuisi ns. vapaamatkustajaan. Luonnollisesti vastaanotto oli positiivinen, ja tämä vaikutti Sudden päätökseen.

Mitä palkkakattoon tulee, tässä Sundinille pitää antaa myös paljon tunnustusta. Sundinilla oli pitkään 20 miljoonan ja kahden vuoden pahvi pöydällä, mutta Sundin ei tätä ottanut. Ensinnäkin, Sundin tiputti vuoden sopimuksesta pois (tämä on kaikille parhaaksi). Toisekseen, Sundin tiputti jäljelle jääneen vuoden palkastaan 1.4 miljoonaa pois. Täten, Sundinin cap hit tälle kaudelle on vain 5.625 miljoonaa. Tämähän tarkoittaa käytännössä sitä, että Sundin jätti Gillisille pelivaraa yhden eliittipelaajan hankintaan. Canucksilla on katossa tilaa noin 2-3 miljoonaa (kiitos Sundinin), ja tämä muuttuu deadlinella noin 6 miljoonaksi. Tulisi sieltä sitten Gaborik tai Kovalchuk (heh), katossa on riittävästi tilaa.

---

Loukkaantumisista sen verran, että "jääkenttien Litti" on poissa kuukauden päivät kylkiluuvamman takia. En oikein tiedä mitä tähän enää sanoisi. "Lopettaisit jo!", tulee ensimmäisenä mieleen. Myös av-spesialisti Johnson on vielä kuukauden verran pois kokoonpanosta. Sinänsä koomista, tässä on kuitenkin pelaaja joka aikaisemmin urallaan on blokannut tuhansittain laukauksia ja pysynyt suurimmaksi osaksi terveenä, mutta kun puetaan Canucks-paita päälle niin heti ensimmäisen kuukauden aikana murtuu jalka ja sormi.

TSN kirjoitti:
19-Dec-08 Out 4 weeks with broken rib
18-Dec-08 Missed 3 games (groin).
09-Dec-08 Groin, day-to-day.
24-Nov-08 Missed 2 games (undisclosed).
20-Nov-08 Undisclosed, day-to-day.
28-Oct-08 Missed 2 games (groin).
21-Oct-08 Groin, day-to-day.
05-Feb-08 Missed 2 games (groin).
31-Jan-08 Groin, day-to-day.
23-Nov-07 Missed 8 games (broken nose).
03-Nov-07 Broken nose, sidelined indefinitely.
24-Oct-07 Missed 9 games (left wrist injury).
17-Sep-07 Left wrist injury, sidelined indefinitely.
29-Apr-07 Missed Game 1 and 2 of Round Two against the Anaheim Ducks (flu).
25-Apr-07 Flu, day-to-day.
03-Apr-07 Missed 2 games (groin).
29-Mar-07 Groin, day-to-day.
27-Mar-07 Missed 3 games (groin).
19-Mar-07 Groin, day-to-day.
21-Dec-06 Missed 6 games (shoulder injury).
08-Dec-06 Shoulder injury, day-to-day.
11-Nov-06 Missed 3 games (left knee injury).
03-Nov-06 Left knee injury, day-to-day.
16-Oct-06 Missed 1 game (groin).
13-Oct-06 Groin, day-to-day.
15-Apr-06 Missed the last 23 games of the regular season (shoulder injury).
23-Feb-06 Shoulder injury, day-to-day.
11-Jan-04 Missed 8 games (leg injury).
27-Dec-03 Leg injury, day-to-day.
26-Dec-03 Leg injury, left Friday's game.
22-Feb-03 Missed 2 games (shoulder injury).
18-Feb-03 Shoulder injury, day-to-day.
07-Dec-02 Missed 1 game (groin).
04-Dec-02 Groin, day-to-day.
27-Mar-02 Missed 1 game (back spasms).
24-Mar-02 Back spasms, day-to-day.
19-Mar-02 Missed 5 games (back spasms).
10-Mar-02 Back spasms, day-to-day.
11-Jan-02 Missed 6 games (broken finger).
29-Dec-01 Broken finger, day-to-day.
20-Oct-01 Missed 1 game (flu).
18-Oct-01 Flu, day-to-day.
09-Oct-01 Missed 3 games (groin).
02-Oct-01 Groin, sidelined indefinitely.
13-Apr-01 Missed the last 3 games of the regular season (knee injury).
03-Apr-01 Knee injury, day-to-day.
24-Mar-01 Missed 1 game (foot injury).
22-Mar-01 Foot injury, day-to-day.
10-Mar-01 Missed 38 games (left shoulder surgery).
14-Dec-00 Left shoulder surgery, mid-March.
02-Dec-00 Missed 6 games (shoulder injury).
18-Nov-00 Shoulder injury, early December.
13-Oct-00 Missed 2 games (right ankle injury).
05-Oct-00 Right ankle injury, sidelined indefinitely.

Näin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei näytä Hodgsonin tehot hiipuvan yhtään edes maajoukkueessa. Kanada voitti Ruotsin 4-2 ja Tavares sekä Hedman oletetusti keräsivät suurimman huomion. Kumpikin heistä tekikin maalin, mutta samaan pystyi myös Hodgson, jonka lisäksi Cory sitten otti pari syöttöäkin.

Näyttää kyllä siltä, että Hodgsonia on pakko kokeilla jo seuraavalla kaudella NHL:ssä. Toki mikään kiire kaverin kanssa ei ole, mutta turha sitä on viivyttääkään jos pelaaja on valmis NHL:ään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Suomea vastaan Hodgson jatkoi samaan malliin ja keräsi 1+2 tehot. Parin päivän päästä nähdään jatkuuko tehot myös turnauksessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Suomea vastaan Hodgson jatkoi samaan malliin ja keräsi 1+2 tehot. Parin päivän päästä nähdään jatkuuko tehot myös turnauksessa.
En nähnyt Ruotsia vastaan pelattua peliä, mutta Hodgson oli mielestäni kentän paras pelaaja Suomea vastaan. Tasakentin hän pelaa eri ketjuissa kuin Tavares, mutta ylivoimalla kaksikko oli yhdessä. Codyn tehtävänä on olla selvästi pelintekijä tuossa yv-koostumuksessa, vaikka maalejakin hän osaa hyvin tehdä (OHL:ssä 23 pelissä 20 maalia, eli jos hän olisi pelannut koko kauden, hän olisi tuolla vauhdilla ollut noin 60 maalin vauhdissa).

Parasta Hodgsonissa on hänen monipuolisuutensa kahden suunnan hyökkääjänä ja hänen peliälynsä. Hän oli ylivoimalla Kanadan ykkösviisikossa, ja alivoimalla hänet laitettiin usein ensimmäiseen pariin. Harjoituspelit ovat vain harjoituspelejä, mutta noiden perusteella Kanadan nuorissa pelaa ensimmäinen Canucksin hyökkääjäprospecti sitten Trevor Lindenin, jolta voi odottaa kisoissa muutakin kuin kolmosketjun vaihtoja.

***

Vancouverin viimeisimmästä Chicago-pelistä ei jäänyt jälkipolville kovin paljon kerrottavaa tuloksellisesti, mutta muuten peli oli ihan viihdyttävää. Harvoin näkee nykyaikana, että kummatkin joukkueet saavat ensimmäisen sektorin paikkoja noin 15 pelissä, mutta Chicagoa vastaan sellainen harvinaisuus nähtiin. Ottelu oli vauhdikasta kiekkoa ja mikään ihme ei olisi ollut parin lisämaalin saaminen suuntaan tai toiseen.

Ottelun hyvänä puolena voi pitää sitä, että Canucks laittoi NHL:n kovakuntoisimman joukkueen koville ilman kahta suurinta tähteänsä (Luongo ja Sundin). Ottelun tuskaisena puolena oli noiden Chicagon kahta ensimmäistä maalia edeltävät Vancouverin paikat: ensimmäistä Chicagon maalia edelsi puoli minuuttia ennen maalia nähty Daniel Sedinin läpiajo, jonka jälkeen Blackhawks iski vastaan. Toista Chicagon maalia edelsi puolestaan Demitran tolppaohjaus, josta Chicago iski jälleen puolen minuutin päästä maalin.

Kokonaisuutena Canucks ampui Huetin maalin rautoihin kolme kertaa, mutta noitahan ei tunnetusti lasketa. Paikkoja kuitenkin oli ratkaista peli, mutta nyt ei kiekot vain menneet sisään. Toki paikkansa oli myös Chicagolla, joten kaiken kaikkiaan pelistä ei voinut sanoa, että huonompi joukkue olisi voittanut ottelun. Chicagon tekemisestä näki sen, että joukkueella oli takanaan jo kuusi voitokasta peliä - joukkue pelasi kovalla itseluottamuksella systeemiinsä luottaen ja pelaajat tukivat toisiaan hienosti.

Tällä kerralla näin, ja onneksi nyt kukaan Canucksin pelaajista ei sentään loukkaantunut, kuten Blackhawksia vastaan pelatussa kauden ensimmäisessä ottelussa (tuolloin loukkaantuivat samassa pelissä Demitra, Salo (!!) ja Hordichuk).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin kaksi viimeisintä peliä menivät aika lailla odotusten mukaan - ainakin tuloksellisesti. Kotona voitettiin Anaheim ja seuraavana iltana kärsittiin tappio San Joselle vieraissa. Kaksi pistettä noista otteluista oli kohtalainen suoritus, mutta pelillisesti joukkueella on tällä hetkellä menossa huonompi, ja ennen kaikkea epätasainen jakso.

Peli ei pysy kasassa kunnolla täyttä ottelua, vaan nähdään yhdessäkin ottelussa paljon hyviä ja huonoja jaksoja. Minulla on sellainen käsitys, että maalivahtiosaston epätasaisuus on heijastunut koko joukkueeseen epätasaisuutena. Tuosta epätasaisuudesta kertoo sekin, että Luongon viimeisistä 10 pelistä Canucks hävisi varsinaisella peliajalla vain yhden ja pelasi voittoputkia, mutta sen jälkeen joukkue on mennyt tappiosta voittoon ja taas tappioon.

Anaheimia vastaan murheenkryyninä oli voitosta huolimatta tuskaisen näköinen ylivoimapeli. Ducks jäähyili kahdessa ensimmäisessä erässä urakalla ja Canucks pääsi pelaamaan ylivoimaa ensimmäisessä erässä neljä kertaa ja toisessakin minuutin viidellä kolmea vastaan, mutta ei saanut revittyä kaulaa kahta maalia isommaksi.

Kolmannessa erässä Vancouver näytti jo ratkaisseen pelin menemällä 4-1 johtoon, mutta sen jälkeen iski paniikki, ja Anaheim tuli maalin päähän. Onneksi Ducks ei sentään tasoitusta saanut, vaikka sekään ei kovin kaukana ollut. Voitosta huolimatta ottelu oli joukkueelta hyvin epätasaista peliä, eikä peli sinällään vakuuttanut varmasti ketään, vaikka kotipisteet otettiinkin.

Seuraavana iltana Canucks oli lentänyt San Joseen, jossa joukkue kohtasi NHL:n parhaan kotijoukkueen Sharksin. San Josea vastaan ei etukäteen pystynyt odottamaan tuossa tilanteessa voittoa (Canucksilla raskas peli alla, otteet olivat olleet epätasaisia, ylivoima oli ollut heikkoa, vastassa oli NHL:n paras kotijoukkue, maalissa oli nuori Schneider, San Jose oli levännyt kotonaan...), mutta olisi sitä silti toivonut edes vähän tasaisempaa peliä.

San Jose oli kentällä selvästi nopeampi heti pelin alussa ja Vancouver puolestaan otti todella tyhmiä jäähyjä heti kärkeen. Ensimmäisten 12 minuutin sisään mahtui viisi Vancouverin jäähyä ja näiden sisään nähtiin mm. Henrik Sedinin ottama kakkonen Canucksin hyökkäyspäässä, Mitchellin laukoma kiekko laidan yli ja yksi väärän vaihdon jäähy.

NHL:n parasta kotijoukkuetta ja NHL:n yhtä parhaista ylivoimajoukkuetta vastaan nuo pelin alun tyhmät jäähyt olivat laukauksia omaan jalkaan. San Jose johti peliä 3-0 jo seitsemän minuutin kohdalla, eikä tuosta sillasta enää jaksettu oikein edes yrittää nousta. San Jose-ottelu oli ehkä tämän kauden turhauttavimman näköinen ottelu Vancouverilta, sillä Sharks näytti vain lähinnä leikkivän Vancouverin kustannuksella.

Nyt joukkue on viettänyt joulutaukoa, ja tauko tulikin Sharks-pelin perusteella hyvään aikaan. Kahdella aikaisemmalla "Vigneaultin kaudella" joulutauko on toiminut hyvin, sillä viime vuonna Vancouver voitti joulutauon jälkeisistä viidestä pelistä neljä, ja toissa kaudella joulutauon jälkeen nähtiin Vancouverilta koko NHL.n paras loppukausi, kun Canucks pelasi joulusta runkosarjan loppuun saldolla 32-8-6.

Nyt Vancouver tulee saamaan Mats Sundinin mukaan muutaman seuraavan pelin sisään ja ehkä se Luongokin (+Salo+Johnson) sieltä jossain vaiheessa tammikuuta palaa taas kentille. Sen jälkeen joukkueella ei olekaan enää minkäänlaisia pelaajiin liittyviä tekosyitä tappioille - ellei sitten tule muiden avainpelaajien loukkaantumisia tilalle.

Sundinin ja Luongon paluuta edeltävät huomenna alkavat nuorten MM-kisat, joissa Canucksin edustus on kapeaa, mutta edustaja on sitäkin parempi. Todella suurella mielenkiinnolla pitää seurata Hodgsonin otteita nuorissa, sillä hänen varassaan on mahdollisesti iso osa joukkueen tulevaisuutta. Ja nähdyn perusteella tuon "mahdollisesti" voisi oikeastaan jo heittää pois - Cody vaikuttaa olevan tähän mennessä antamillaan näytöillä kokonaisuutena lupaavampi Canucks-prospecti kuin kumpikaan Sedineista, ja lupaavin Canucks-prospecti sitten Pavel Buren ja Trevor Lindenin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös