Vancouver Canucks 2008-2009

  • 168 487
  • 784

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vancouver ei vaan taida olla Sundille vaihtoehto, joten sen tarjouksen rahallisella arvolla ei ole mitään väliä. Ja jos vain raha tuon homman ratkaisisi, niin Sundin olisi tehnyt jo sopparin Vancouveriin, tämän herra on itsekkin todennut. Päätökseen kuitenkin vaikuttaa, halu pysyä itäisessä konfassa, pitää matkustaminen minimissä, ja halu päästä joukkueeseen jossa oma panos on merkittävässä roolissa (siis about kaikki nhl seurat Detroittia lukuunottamatta).

Vaikea sanoa, mitä Mätsin päässä liikkuu. Tarkoitin vain, ettei managerin tässä tapauksessa tarvi yrittää nostaa asiakkaansa arvoa perättömillä kommenteilla.

Uskon kuitenkin, että sillä rahallakin on jotain merkitystä ja tämän(kin) on Sundin itse myöntänyt. Perstuntuma täällä on, että uran jatkuessa joukkue on joko Vancouver tai Toronto.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver ei vaan taida olla Sundille vaihtoehto,
Minulla on puolestaan usko, että Vancouver on edelleen Sundinille yksi todennäköisimmistä vaihtoehdoista. Perustan tämän sille, että:

1. Raha ratkaisee aina jollain tavalla ammattilaisilla. En ole koskaan kuullut tositarinaa rikkaasta miehestä, joka sanoisi, että "ei enää kiitos, minulla on jo tarpeeksi".

2. Vancouverissa pelaa Sundinin maanmiehistä Sedinit, Öhlund ja Edler. Lisäksi joukkueessa pelaa Sundinille tuttu Kyle Wellwood. Aivan varmasti yhteinen pelitausta ja muutenkin samankaltainen tausta mm. kansalaisuuksineen on jollain tavalla yhdistävä tekijä ja helpottaa tietyllä tavalla päätöksen tekoa.

3. Gillis markkinoi Sundinille Vancouveria kaupunkina, jossa hän voisi päättää komean uransa kahden vuoden päästä Olympialaisissa ja samalla kotiyleisön edessä - ehkä vielä samalla paitsi Canucksin kapteenina, mutta myös Ruotsin kapteenina. Jos minä olisin Sundin, tuntisin varmasti vetoa tätä ajatusta kohtaan.

4. Sundin on usein sanonut, että haluaa pelata Kanadassa ja tuntea, kuinka jääkiekko on ihmisillä tärkeä asia ja he välittävät lajista. Vancouverissa (toki myös Torontossa ja Montrealissa) laji on tärkeä, eikä tyhjille katsomoille joudu pelaamaan.

5. Vancouver on erilaisten "mittausten" mukaan lähes järjestäen koko maailman viiden parhaimman kaupungin joukossa asua ja onhan kaupunki voittanut myös ykkössijoja. Silloin kun ollaan kotona, tekemistä löytyy aika hienosti, eikä ympärillä oleva luonto kalpene monenkaan paikan kanssa. Käsittääkseni Sundin viihtyy hyvin luonnossa ja ruotsalaisena pelaajana osaa arvostaa varmasti muutakin kuin keskustan tissibaareja ja pilvenpiirtäjiä.

6. Joukkueella on kohtalaiset menestymismahdollisuudet ja NHL:n paras maalivahti, mikä voi ratkaista keväällä paljon. Toissa kaudella Canucks oli kevätkauden paras NHL-joukkue viimeisten 40 pelin aikana ja putosi jatkosta tuleville mestareille (Sundin, Kesler ja pelikuntoiset puolustajat olisivat voineet auttaa jonkin verran).

Viime kaudella osui uskomaton määrä loukkaantumisia (etenkin puolustuksessa, missä nähtiin NHL:n eniten loukkaantumisia) ja playoff-viivasta jäätiin kolme pistettä (viimeinen peli oli merkityksetön ja se hävittiin kotona 1-7, joten eroa olisi voinut olla tärkeämmällä loppuohjelmalla vain yksi piste). Kokonaisuutena joukkueen tilanne ei näytä kuitenkaan niin huonolta, etteikö Sundinin lisäämisellä taisteltaisi vakavissaan menestyksestä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
ruotsalaisena pelaajana osaa arvostaa varmasti muutakin kuin keskustan tissibaareja

Ei kai ne huhut kuitenkaan totta oo? Suomalaiset pelaajat sentään tajuaa keskustan tissibaarien päälle, tosin kyllä niille käy laitakaupunkin mestat ihan yhtä hyvin.

Sundin kyllä sopii mainiosti Canuckseihin, ja jos Red Kronorissa ei cappi anna myöten niin eiköhän Tyynenmeren rantamilta mies löydy.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Minulla on puolestaan usko, että Vancouver on edelleen Sundinille yksi todennäköisimmistä vaihtoehdoista.

Rangers on todennäköisempi vaihtoehto Sundinille kuin Vancouver. Tämä ihan sen takia, että Sundin on itse kysellyt mahdollisuuksia päästä sinne.
Ja muutenkin, jos Sundin haluaisi Vancouverissa pelata, niin hän olisi varmasti sinne sopparin jo tehnyt.
Tällä hetkellä miehen vaihtoehdot minusta on: Toronto, Montreal, Rangers, lopettaminen.....................................Vancouver.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rangers on todennäköisempi vaihtoehto Sundinille kuin Vancouver.
Miksi näin? Ensinnäkin Rangersilla alkaa olla cappi tiukoilla (total cap hit 54.697 - toki on mahdollisuus leikata, mutta mistä ottaa pois?). Toiseksi joukkueen keskusta on jo miehitetty riittävän laadukkailla pelaajilla. Ja kolmanneksi Sundin ei ole puhunut matkustamisesta (ja joukkuekavereiden kanssa olosta) tukalana asiana, sen sijaan hän on sanonut aikaisemmin haluavansa pelata Kanadassa.

Repe_joke kirjoitti:
Tämä ihan sen takia, että Sundin on itse kysellyt mahdollisuuksia päästä sinne.
Missä?

Repe_Joke kirjoitti:
Ja muutenkin, jos Sundin haluaisi Vancouverissa pelata, niin hän olisi varmasti sinne sopparin jo tehnyt.
Sundinilla on menossa uusi parisuhde, mies on halunnut selvästi ajatuksia irti kiekosta, hänen mahdollisuutensa Stanley Cupiin alkavat käydä minimiin, hänellä on varmasti paljon ystäviä ja kannattajia Torontossa, eikä lopullista päätöstä jättää Torontoa ole varmasti helppo tehdä... Uskon, että hän on edelleen aidosti parin vaihtoehdon välillä, mutta päätös vaatii oikeasti kypsyttelyä. Uskon myös, että yksi näistä vaihtoehdoista on Vancouver.

Major Julli kirjoitti:
Suomalaiset pelaajat sentään tajuaa keskustan tissibaarien päälle, tosin kyllä niille käy laitakaupunkin mestat ihan yhtä hyvin.
Löytyyhän niitäkin tietysti Vancouverista, jos niitä haluaa. Ehkä monilla seurassa pelanneilla suomalaisilla (Oksanen, Skriko, Summanen, Lumme, Ruuttu, Ruutu, Salo, Jokela, Santala, Noronen) on ollut mielenkiintoa juuri näitä tissibaareja kohtaan ja ruotsalaiset valitsevat sitten kalastuksen ym.

***

Steve Tambellinin lähtö seurasta veti hiljaiseksi - "paikallisvastustaja" Oilers polkaisi munille. Tamby pelasi urallaan Vancouverissa ja uran jälkeen hän toimi erilaisissa seuran johtotehtävissä peräti 17 vuotta. Mies oli erittäin arvostettu kiekkovaikuttaja joka puolella. Hyvänä esimerkkinä vaikka se, että kuinka moni NHL-seuran kakkosmanageri on saanut Kanadan maajoukkueen vedettäväkseen yhtä usein kuin Tambellini?

Menetys on suuri, mutta toisaalta pitää olla onnellinen Tambellinin puolesta. Viimeinkin hänelle aukesi paikka NHL-seuran managerina. Ei nyt sitten muuta kuin myymään Gagner meille vaihdossa toisen kierroksen varaukseen ja saadaan joukkueeseen isä-poika-suhdetta Clarkien lisäksi. Sen jälkeen sitten vain takaisin meille.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Löytyyhän niitäkin tietysti Vancouverista, jos niitä haluaa. Ehkä monilla seurassa pelanneilla suomalaisilla (Oksanen, Skriko, Summanen, Lumme, Ruuttu, Ruutu, Salo, Jokela, Santala, Noronen) on ollut mielenkiintoa juuri näitä tissibaareja kohtaan ja ruotsalaiset valitsevat sitten kalastuksen ym.
Kuka Oksanen Canuckseissa on pelannut ja milloin?

Tikkanen ei vissiin ollut tissi-miehiä?
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Oksanen ensimmäinen Canuckseissa pelannut Suomalainen

Kuka Oksanen Canuckseissa on pelannut ja milloin?

Tikkanen ei vissiin ollut tissi-miehiä?


Tässä vastaus:

jatkoaika.com kirjoitti:
Seuraavana syksynä oli vuorossa Canucksien ensimmäinen harjoitusleiri. Leirille osallistui myös Ilveksen ja Suomen maajoukkueen silloinen suurpelaaja Lasse Oksanen. Oksanen pelasi hyvän harjoitusleirin ja valittiin karsintojen jälkeen yli 70:n pelaajan joukosta lopulliseen 26:n pelaajan joukkoon.

Leirillä oltiin pelattu keskinäisiä otteluita, jossa "Oka" oli pelannut hänen normaalilla pelipaikallaan keskushyökkääjänä. Mutta kun harjoituspelit alkoivat, Oksanen siirrettiin keskeltä "liian nopeana" laitaan. Ilveksessä ja maajoukkueessa ”Oka” oli pelannut aina sentteriä, joten laiturin paikka oli outo. Harjoituspelit sujuivat kuitenkin hyvin ja Oksanen pelasi Canucksien ykköskentässä yhdessä Orland Kurtenbachin ja Wayne Maen kanssa. Maki oli Suomalaissukuinen ja osasi hieman suomea, joten hän toimi Oksaselle tulkkina.

Oksasen NHL uran alkamista haittasi kuitenkin reisivamma, joka syntyi harjoituspelissä. Reisivamman vuoksi Oksaselta jäi pelejä väliin ennen sopimusneuvotteluja. Valmentaja Laycoe olisi halunnut pitää Oksasen, mutta joukkueen palkkabudjetti oli jo lähes kokonaan jaettu. Sopimustarjous oli Oksasen pelitasoon nähden heikko ja hän ei allekirjoitanut sopimusta. Oksasella oli hyvä paikka Ilveksessä ja hänellä oli silloin myös työpaikka huoltoasemalla, jota hän piti, joten sopimuksestaan hän ei ruvennut tinkimään.

Oksanen on yksi Suomen kaikkien aikojen jääkiekkoilijoista ja olisi varmasti pelannut koko kauden Vancouverissa, mikäli hänelle oltaisiin saatu sopimus.

Lähde: http://www.jatkoaika.com/nhl.php?sivu=kolumnit&id=245

Fiilikset on samoilla linjoilla nuckin kanssa että Sundinin vaihtoehdot on vain ja ainoastaan Toronto tai Vancouver, hyvin pieni mahdollisuus Montrealiin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Itse pelkään Coloradon olevan yksi Sundinin perässä olevista joukkueista. Heillä riittää kattotilaa ja tällä hetkellä (kun Sakicin ja Forsbergin nimet puuttuvat papereista) myös tilausta.

Jos Sakic jatkaa, niin palkka tulee olemaan jotakin 6-8 miljoona ja tällä hetkellä kattoon tilaa n. 12 milliä. Niin kauan kun Sakic ei ole tehnyt/julkistanut päätöstään uran jatkamisesta, niin Avalanche ei pysty oikeastaan tekemään mitään - ei ainakaan kunnon tarjousta Sundinille. Sakic on sanonut tekevänsä päätöksensä ennen training campin alkamista ja tuskin Sundin päätöstään elokuun loppuun asti vetkuttaa.

Ja kun Coloradon täytyy jättää budjetissa tilaa myös maalivahdin hankinnalle, niin en usko Sundin-skenarioon.

Adrian Dater pohtii asiaa omassa blogissaan:

http://blogs.denverpost.com/avs/2008/07/31/avs-and-mats-sundin/#more-319

Toivoisin että Sundin tekisi sopimuksen Phoenixiin tai Nashvilleen, niin Läntisen konferenssin kisa pudotuspelipaikoista menisi todella mielenkiintoiseksi. Niillä olisi tilaa palkkabudjetissakin, mutta on aivan eri asia onko niillä hakua maksaa ikääntyvälle tähdelle Vancouverin huhujen mukaan lupaamaa 10 miljoonaa kaudessa.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Toivoisin että Sundin tekisi sopimuksen Phoenixiin tai Nashvilleen, niin Läntisen konferenssin kisa pudotuspelipaikoista menisi todella mielenkiintoiseksi.

Sundin ei ole tulossa meille. Coyoteseilla ei ole mitään tarvetta ikääntyvälle veteraanipelaajalle. Sundin sekoittaisi vaan Coyotesin jälleenrakennusta, joten erittäin iso ei kiitos Sundinille. Toki se olisi kiva nähdä Sundin vahvistamassa jotain lännen joukkuetta, mutta ei kiitos meille.
 

Crazy Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins & Winnipeg Jets
Olisi kiva nähdä Sundin kojoottinutussa mutta siihen on kaksi ongelmaa:

- Aika selvät keskusmiehet (ja koko joukkue) meil on jo; Olli, Turris, Hanzal, Reinprect.

- Me ei täällä puoliaavikolla kylvetä rahassa. (paljos sinne palkkalattiian vielä on matkaa...)

Kiitos, mutta ei kiitos.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Kyllähän tuo Tambyn lähtö harmittaa. Kaveri oli kuitenkin B.C. HHOF -jäsen ja toiminut monta kymmentä vuotta organisaation palveluksessa (tehden hyvää työtä - ei mikään "hyväveli" työntekijä). Oilers joukkueena ei ainakaan lievitä vitutuksen määrää, mutta tähänhän alkaa jo näin Canucks-fanina tottumaan.

Kuten myös siihen että 07-draftin ykköskierroksen varaus Patrick White oli USAn U20 campin ensimmäisiä kotiin lähtijöitä. Ymmärtääkseni siis 53 pelaajan joukosta - kaikki kilpailemassa pelipaikasta vuodenvaihteen MM-kisoihin - White potkittiin lähes tulkoon ensimmäisenä ulos.

I can tell you the players from the original 53-man roster that did not make the roster of the two teams playing in this tournament.

D Colby Cohen - injured

D Tommy Cross - injured

D Teddy Ruth - no official word, but am told he is still here - which suggest minor injury

D Scooter Vaughan

F John Albert

F Justin Connolly

F Justin Florek

F Jake Hansen

F James O’Brien—injured

F Patrick White
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mark "melkein Sundin" Parrish on neuvotellut Canucksien kanssa mahdollisesta siirrosta joukkueeseen. Todennäköisesti miehellä on kyllä vielä annettavaa NHL:lle mutta aika laiha lohtu olisi Sundinista haaveilleille.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Mark "melkein Sundin" Parrish on neuvotellut Canucksien kanssa mahdollisesta siirrosta joukkueeseen. Todennäköisesti miehellä on kyllä vielä annettavaa NHL:lle mutta aika laiha lohtu olisi Sundinista haaveilleille.

Parrish on neuvotellut ainakin Vancouverin sekä Nashvillen kanssa. Wildin beat writer, Michael Russo, kertoili n. viikko takaperin että mies kyllä vielä NHL:ssä tulee pelaamaan, joukkue vain on hakusessa vielä. Nashvillen puolelta on ainakin kerrottu että jos Radulov ei ole palaamassa, niin Parrishille tarjotaan sopimusta. Pistetään nyt vielä pikku pätkä missä kerrotaan Parrishin tilanteesta, Russon blogista...

Parrish just has to stay patient. Remember, two of the teams interested in him have other things pending and he’s Plan B. In other words, if Mats Sundin turns down Vancouver’s reported $10 million-a-year offer or simply retires, Parrish will get an offer. If Radulov indeed does not return to the Predators, Parrish will likely receive an offer from Craig Leipold’s old team.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Parrishin hankinta tuntuisi vähintäänkin oudolta vedolta, sillä Canucksilla on tällä hetkellä laituriosasto kunnossa. Ykkoskentässä Sedin ja Bernier, kakkoskentässä Raymond ja Demitra, ja kolmoskentässä Burrows ja Pyatt. Nuori, vasta yhden vajaan kauden NHL'ssa pelannut Raymond on toki pieni kysymysmerkki ja siinä mielessä Parrishin tuoma kokemus ja "veteraanipresenssi" saattaisi jossain vaiheessa kautta joukkuetta auttaa, mutta toisaalta Pyatt voi nousta kolmosesta milloin tahansa kakkoseen, tai vaikkapa ykköseenkin jos tarve sitä vaatii. Tällöin kolmoskentässä olisi laiturin paikka auki, mutta tähänkin rooliin löytyy pelaajia omasta takaa (esimerkkinä vaikka Hansen).

En siis oikein ymmärrä Parrishin mahdollista hankintaa, sillä, edelleen, Canucks tarvitsee sen sentterin kakkoskenttään enemmän kuin mitään muuta. Wellwood ja Krog ovat ihan kelpo tuuraajia/kokeiluja tälle paikalle, mutta en jaksa uskoa että näillä playoffeihin mennään.

Toisaalta Parrishan astuu Gillisin kuvioihin vasta kun/jos Sundin Canucksin tarjouksen hylkää. Ja mitä luultavimminhan käy niin, että pelaajia menetetään jostain paikasta jotta se kakkoskentän sentteri saadaan muualta treidin kautta Vancouveriin. Otan esimerkkinä vaikka sen, että Pyattilla on varmasti jonkin verran arvoa ympäri liigaa, ja hänet voi joutua laittaa esim. Bieksan kyljessä vaihdossa kakkossentteriin, ja tällöinhän Parrish olisi ihan OK (ennen kaikkea ilmainen) veto jarrukentän toiseen laitaan, kunhan palkka pysyisi reilusti alle kahden miljoonan.

Tämä kikkailu pelaajien kanssa oli juuri se mitä moni jäi Nonutsilta kaipaamaan; myös minä kritisoin häntä tämän asian välttelystä nuckin managerivideopeli-argumenteista huolimatta. Kunhan vain löytyy halua ja selvä visio, tämä on oikeassakin elämässä mahdollista toteuttaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Otan esimerkkinä vaikka sen, että Pyattilla on varmasti jonkin verran arvoa ympäri liigaa, ja hänet voi joutua laittaa esim. Bieksan kyljessä vaihdossa kakkossentteriin, ja tällöinhän Parrish olisi ihan OK (ennen kaikkea ilmainen) veto jarrukentän toiseen laitaan, kunhan palkka pysyisi reilusti alle kahden miljoonan.

Toivon kyllä, ettei vastaava kuvio toteudu. En näe mitään järkeä, että Bieksalla + Pyattilla hommattais kakkossentteri. Mikäli tuollainen paketti (kaksi kohtuu nuorta ja lupaavaa pelaajaa, jotka ovat jo osoittaneet osaamisensa) annetaan niin kyllä siitä pitää jotain enemmän saada kuin kakkossentteri. Ennemmin olisi sitten sainattu Morrison ilmaiseksi.

Ja Parrish on nopeasti käsitelty; No thanks!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämä kikkailu pelaajien kanssa oli juuri se mitä moni jäi Nonutsilta kaipaamaan; myös minä kritisoin häntä tämän asian välttelystä nuckin managerivideopeli-argumenteista huolimatta. Kunhan vain löytyy halua ja selvä visio, tämä on oikeassakin elämässä mahdollista toteuttaa.
Niin, sen verran tuosta managerivideopeli-argumentista, että tuo koski pääosin viime kauden tilannetta. Uskoin tuolloin siihen, että playoff-paikasta taistelevaa, mutta loukkaantumisten vuoksi suurta muutosta koskenutta joukkuetta ei kannattanut sekoittaa vain lisää tekemällä avainpelaajilla kauppoja. Yhä edelleen olen tässä samalla linjalla, vaikka kausi lopulta päättyikin huonosti.

Jos ajatellaan meidän tilannetta vähän kauempaa ja vedetään tästä silta yleisellä tasolla tähän päivään, niin;

Kesällä 2006 Nonis hankki Vancouveriin uuden valmentajan lisäksi 11 uutta pelaajaa. Tuo kesä oli suuren muutosten aikaa ja se muutti voimakkaasti koko joukkueen peli-ideologiaa. Kukaan ei voinut tuon kesän jälkeen sanoa, etteikö Nonis olisi ollut valmis tekemään suuria linjauksia joukkueeseen.

Vancouverin kausi 2006-07 lähti noiden muutosten jälkeen odotetun heikosti käyntiin. Joukkue etsi itseään ja uuden valmentajan uudet kuviot ottivat aikansa mennäkseen pelaajien ajatuksiin. Sen jälkeen kun alkukankeus oli kuitenkin takana, Canucks oli keväällä 2007 NHL:n paras joukkue viimeisten n. 45 pelin sisään (joulun jälkeen 32 voittoa ja kahdeksan tappiota varsinaisella peliajalla).

Pudotuspeleissä tuli vajaamiehisenä tappio tulevalle mestarille Anaheimille, mutta kauden lopputulema oli kuitenkin vahvasti positiivinen; Luongo oli kolmen parhaan NHL-pelaajan joukossa kaikki pelaajat huomioiden, joukkueen valmentaja palkattiin kauden 2006-07 parhaana NHL-valmentajana, puolustus näytti odotetun vahvalta ja hyökkäyskin teki runkosarjassa yli 40 viimeisen pelin aikana voittoihin nähden riittävästi maaleja.

Tärkeintä oli kuitenkin se, että joukkueella oli toimiva pelitapa, joka perustui tiiviiseen puolustukseen. Joukkueen kaavana oli voittaa pelejä ennemmin 2-1 kuin 6-3 ja tätä pystyttiin myös tekemään Luongon johdolla kiitettävästi. Viime kesänä edessä oleva kausi näytti siis monen yksittäisen asian vuoksi valoisalta, eikä isoja muutoksia enää odotettu.

Yksi selkeä puute oli tosin kakkosketjun laidalla, mutta tuohonkin paikkaan oli tulossa omista mm. Raymondia, eikä hankintaa ehkä siksi nähty. Seurassa oltaisiin nähty uusi laitahyökkääjä vain siinä tapauksessa, jos Nonis olisi ollut valmis kauppaamaan jonkun puolustajan tai nuoren pelaajan (kuten Edler tai Kesler). Tätä ei kuitenkaan tapahtunut, sillä Nonis ei halunnut rikkoa edelliskauden menestysreseptiä puolustaja kauppaamalla (lisäksi NTC-pykälät olivat tiellä), eikä toisaalta halunnut myydä joukkueen tulevaisuutta.

Ihan järkevää toimintaa mielestäni, vaikka lähes koko kauden loukkaantuneena ollut Bieksa olisikin kannattanut näin jälkeenpäin vaihtaa siihen laitahyökkääjään - ainakin jos arvottaa Bieksan arvoa pelkästään viime kauden perusteella. Kukaan ei kuitenkaan voinut tietää kesällä edessä olevasta pahasta loukkaantumisesta ja kun Bieksalla oli suuri ansio kuitenkin kauden 2006-07 menestyksessä, niin tilalle tulevan pelaajan olisi pitänyt olla todella hyvä.

Suurten odotusten jälkeen viime kauden mahalasku oli ikävää nähtävää. Joukkueen edelliskaudella voittoihin johdottanut puolustus kärsi pahoista vammoista koko kauden ja lopulta Canucks-puolustuksessa nähtiin enemmän poissaoloja kuin missään toisessa seurassa. Muutenkin peli oli pitkän aikaa hakemista ja yhtenä isona syynä tälle oli nähdäkseni suuri vaihtuvuus pelaajapuolella.

Jos näiden monien loukkaantumisten lisäksi oltaisiin nähty vielä avainpelaajien kauppoja ja näiden kautta joukkueen rakentamista pitkin kautta, niin ainakin minun uskoni joukkueeseen olisi mennyt lopullisesti. Myös Nonisilla oli takapuolensa pelissä, sillä hän tiesi uuden omistajatahon odottavan kauden menestystä ja tekevän ratkaisunsa sen jälkeen. Tuossa tilanteessa aika harva olisi lähtenyt pelaamaan avainpelaajilla kauppaa.

Nonisin kädet olivat siis tavallaan sidotut paitsi Näslundin sopimuksen ja palkkakaton, mutta myös omistajien puolesta. Jos hänellä olisi ollut Gillisin tavoin viiden vuoden sopimus taskussaan ja sen tuoma rauha, toiminta olisi ollut edes jollakin tavoin mahdollista. En tosin usko, että Nonis olisi siinäkään tapauksessa lähtenyt noiden loukkaantumisten sisällä muuttamaan joukkuetta vielä lisää, kun mahdollisuudet playoffeihin oli kuitenkin omissa käsissä.

Se, että joukkue pelasi lopulta onnettoman loppukauden ja jäi ulos playoffeista, oli siinä surkeudessaan vähän yllätyksellistä. Kaikki se oli kuitenkin vain yksi osa onnetonta kevättä ja alkukesää. Nonis sai lopulta odotetustikin kenkää, kun uudet omistajat halusivat "oman miehensä" seuran johtoon, mutta paljon muutakin ehti tapahtumaan tässä yhden aikakauden muutoksessa kevään ja alkukesän korvilla:

1. Joukkue lähti monen fanin papereissa viime kauteen hyvistä asetelmista. Edelliskaudella vahvasti pelanneella joukkueella oli tuttu pelitapa ja tuttu avainpelaajien ryhmä. Joukkueen piti mennä eteenpäin, mutta tuloksena olikin jääminen playoffien ulkopuolelle. Tulos oli iso pettymys kaikille valaille.

2. Manageri Nonis sai kenkää, kun seura ei mennyt playoffeihin. Tilalle palkattiin managerin työssä kokematon Giliis, joka näyttää ottavan ainakin riskejä. Tosin mahdollisuudet riskien ottoon viime kauden jälkeen ovat olemassa paitsi viime kauden menestymättömyyden, mutta myös managerin paremman työrauhan ja seuran rahatilanteen vuoksi.

Pitää muistaa, että Nonis teki toissa vuonna kireämmässä rahatilanteessa 11 uutta pelaajasopimusta, vaihtoi valmentajaa, teki organisaation historian suurimman pelaajakaupan ja uusi kerralla seuran peli-ideologiaa, kun hänellä oli edes jonkinlainen työrauha ja joukkue kaipasi muutoksia. Se, että viime kesänä ei muutoksia nähty, johtui uskoakseni aika pitkälle edelliskauden hyvästä pelistä, odotuksista tulevaa kautta kohtaan ja edelliskesän isoista muutoksista (joka kesä ei kannata muokata joukkuetta voimakkaalla kädellä).

3. Suuren fanijoukon suosikkipelaaja Trevor Linden lopetti uransa. Iso menetys henkisesti varmasti kaikille Canucksin faneille.

4. Kokeneet avainpelaajat Markus Näslund ja Brendan Morrison lähtivät seurasta. Kumpikin edusti Vancouveria noin 10 kautta, joten he kuuluivat jo kalustoon. Ensi kaudelle lähdettäessä tuntuu oudolta, kun kaksikko on poissa.

5. Lahjakas pakkiprospecti Luc Bourdon kuoli. Tästä ei tarvitse sanoa enempää.

Voidaan siis sanoa, että joukkueen kesä ei ole ollut ainakaan tapahtumaköyhä. Kun seurassa vaihtuu parin kuukauden sisään kerralla manageri, organisaation kaikkien aikojen suosikkipelaaja lopettaa uransa, kaksi kalustoon 10 vuotta kuulunutta pelaajaa lähtevät muualle ja lahjakas lupaus kuolee, niin aika harva seura pystyy pistämään paremmaksi / huonommaksi.

***

Parrish'in hankintaa ei voi oikein kannattaa. Vaikka hän olikin 30 maalin tekijä ennen Minnesota-kausia ja vielä kesällä 2006 hän olisi saanut luontaisena oikeana laitana kannatusta, niin parin viime kauden aikana miehen käyrä on ollut laskeva. Ehkä suurin asia, mikä sotkee hänen mahdollista Vancouveriin tuloa, on kuitenkin miehen pelipaikka. Kuten Chip Whitley sanoi, Canucks kaipaa ennen kaikkea sentteriä, eikä laituria.

Parrish on selvästi parhaimmillaan hyökkäävässä roolissa. Kun Kaksoset saavat vierelleen luultavasti Bernierin, Canucksin tapauksessa Parrishin tulevaksi pelipaikaksi muodostuisi kakkosketju. Vancouverilta löytyy kuitenkin tällä hetkellä kakkosen laidalle jo Demitra, Raymond ja Pyatt, jotka ovat kaikki nähdäkseni tuossa paikassa 20 maalin pelaajia.

Lisäksi Matt Pettinger teki Washingtonissa ennen huonompaa viime kautta kahdenkin peräkkäisen kauden aikana noin 20 maalia kakkos- ja kolmosketjuissa pelatessaan. Kun tuon nelikon jälkeen Grabner'kin on viidentenä laitahyökkääjänä vielä tällä hetkellä mahdollinen vaihtoehto, niin minä en laitahyökkääjää lähtisi enää hakemaan.

Muutenkin joukkueella on jo ihan riittävästi tunkua laidalle. Esimerkiksi viime kaudella loukkaantumisen jälkeen hienosti pelanneelle Hansenille ei pelipaikkaa taida löytyä, ja Wellwood / Krog -kaksikko pystyy sekin tarvittaessa tuuraamaan laidalla.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Toivon kyllä, ettei vastaava kuvio toteudu. En näe mitään järkeä, että Bieksalla + Pyattilla hommattais kakkossentteri. Mikäli tuollainen paketti (kaksi kohtuu nuorta ja lupaavaa pelaajaa, jotka ovat jo osoittaneet osaamisensa) annetaan niin kyllä siitä pitää jotain enemmän saada kuin kakkossentteri. Ennemmin olisi sitten sainattu Morrison ilmaiseksi.

Niin, "kakkossentteri" on käsitteenä aika laaja, eikö? Pelaajat joita itse lähinnä tarkoitin, esimerkkinä vaikkapa Phillyn kanssa uuden jatkon sainannut Jeff Carter tai Penguinsissa peliajasta taisteleva Staal, eivät tuolla paketilla vielä edes irtoisi. Toki en minäkään tuosta kaksikosta helposti luopuisi (Bieksasta varsinkaan kun sopimusta on monta vuotta jäljellä), mutta oikean arvan sattuessa olisin enemmän kuin valmis kauppoihin. Ja tällöin Parrishin tapaisesta pelaajasta saattaisi olla edes vähän hyötyä kun korvaajia etsitään halvalla.

Nuckin pitkästä tekstistä on paha lähteä lainailemaan, joten kommentoin lyhyesti; 06-07 kaudesta lähtien, eli siis Nonisin oikeasti ensimmäisestä kaudesta lähtien (sitä ennen mentiin Burken jättämillä rippeillä; Nonis toi mm. oman koutsin ja Luongon kuten mainitsit) suurin ongelma on ollut hyökkäyspäässä, suoraan kohdistaen secondary scoringissa. Ihan sama vaikka haaviin on tarttunut läjäpäin Isbistereita, Ritchieita, Cowaneita, Santaloita, Fitzpatrickeja ja Chouinardeja, ongelma on pysynyt koko ajan samana.

Kaudella 06-07, Canucks oli NHL'n 21. paras maalinteossa. Viime kaudella sijoitus oli 23. Kuten jokainen näistä yksinkertaisista lukemista näkee, ongelmat ovat olleet aika selvät. Ja kyllä, joukkue on rakennettu puolustuksen ympärille ja hyökkäys tulee vasta sen jälkeen, mutta ei tuo ole mikään perustelu sille minkä takia pisteitä tekeville pelipaikoille ei uutta verta vuosi sitten kesällä hankittu. Syyksi ei käy myöskään palkat, sillä niitä voi ulostaa jos tarve niin vaatii.

En osaa sanoa mistä tuo haluttomuus muokata joukkuetta paremmaksi sitten kiikasti. Joka tapauksessa Nonis meni sormet ristiin ja toivotaan että onnistutaan -taktiikalla, eikä se tällä kertaa tuottanut tulosta niin hyvin kuin toissa kaudella (tähän on monia syitä, mm. loukkaantumiset ja Luongon heikompi peli kuten mainitsit).
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Parrish'in hankintaa ei voi oikein kannattaa. Vaikka hän olikin 30 maalin tekijä ennen Minnesota-kausia ja vielä kesällä 2006 hän olisi saanut luontaisena oikeana laitana kannatusta, niin parin viime kauden aikana miehen käyrä on ollut laskeva.

Parrish pelasi ainakin viime kauden (ei voi millään muistaa niinkin kauas kuin kahden kauden taakse) pienessä roolissa ja oli käytännössä koko kauden Lemairen koirankopissa. Oli pientä loukkaantumistakin vähän jatkuvasti ja YV-aika todella rajallista. Vieläkin kyllä 20 maalin mies jos minulta kysytään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onko 15 minuutin keskimääräinen peliaika "pienessä roolissa" ? Seitsemänneksi eniten kuitenkin peliaikaa Wildin hyökkääjistä. Ja Parrishin yv-aikahan oli ihan kohtalainen viime kaudella, kuudenneksi eniten joukkueesta. Siihen nähden tehot (12 yv-pinnaa) oli järkyttävän surkeat ja ura rajussa alamäessä. Toissa kaudella yv-aikaa tuli vielä enemmän ja yv-tehoja vain 11 pinnaa. Kyllä mies on vain yksinkertaisesti parhaat päivänsä nähnyt.

2007-08:

Rolston 3:47
Bouchard 3:35
Demitra 3:29
Gaborik 3:27
Burns 3:09
Parrish 3:02
Koivu 2:59

2006-07:

Rolston 5:12
Demitra 4:23
Nummelin 3:54
Parrish 3:48
Foster 3:44
Gaborik 3:44
Bouchard 3:27
Koivu 3:17
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Onko 15 minuutin keskimääräinen peliaika "pienessä roolissa" ?

Tuli kyllä täydellisesti yllätyksenä. Kai sitä sitten painavat vaan loppukauden healthy scratch -komennukset sen verran vahvasti mielessä ettei noitakaan niin tahdo enää muistaa. Eli siis kiitokset Henkalle korjauksesta, olen kujalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
06-07 kaudesta lähtien, eli siis Nonisin oikeasti ensimmäisestä kaudesta lähtien (sitä ennen mentiin Burken jättämillä rippeillä; Nonis toi mm. oman koutsin ja Luongon kuten mainitsit) suurin ongelma on ollut hyökkäyspäässä, suoraan kohdistaen secondary scoringissa. Ihan sama vaikka haaviin on tarttunut läjäpäin Isbistereita, Ritchieita, Cowaneita, Santaloita, Fitzpatrickeja ja Chouinardeja, ongelma on pysynyt koko ajan samana.
Nuo pelaajat hankittiin pelaamaan nelosen roolia ja tuomaan kovuutta, joten eipä heiltä voi kauheasti secondary scoringia odottaa (Cowanilta sitä tosin toissa kaudella saatiin).

Asiasta olen kyllä samaa mieltä. Sen verran pitää kuitenkin tarkastella tuota asiaa lähemmin, että suurten muutosten jälkeen, alkukaudesta 2006-07 Canucks oli todella tehoton, mutta kelkka kääntyi aika hyvin kauden jälkimmäisellä puolikkaalla. Joukkue teki kauden 2006-07 viimeisissä 46 pelissä keskimäärin päälle 3.1 maalia pelissä ja oli tuolla lukemalla (yli puolet kaudesta) jopa tehokkaampi kuin esimerkiksi Detroit koko kauden mittarilla tarkasteltuna.

Tuolla kaudella secondary scoringista vastasi aika hyvin myös joukkueen puolustus, joka oli yksi koko NHL:n tehokkaimpia osastoja. Viime kaudella takalinjoilta ei sitten paljon apuja tullut ja tämän yhden tärkeän sacondary scoringia tuottavan osaston tehottomuus heijastui myös koko joukkueen otteisiin. Toki myös sillä oli viime kaudella oma merkityksensä, että kakkossentteri puuttui yli puolet kaudesta.

Viime kaudella pientä pelastusta toi onneksi kolmosketjun Keslerin ja Burrowsin hyvä peli myös hyökkäyspäässä. Ilman tuon kaksikon onnistumista hyökkäyksessä joukkue olisi jäänyt edelliskaudesta vielä pahemmin jälkeen.

Chip Whitley kirjoitti:
Ja kyllä, joukkue on rakennettu puolustuksen ympärille ja hyökkäys tulee vasta sen jälkeen, mutta ei tuo ole mikään perustelu sille minkä takia pisteitä tekeville pelipaikoille ei uutta verta vuosi sitten kesällä hankittu. Syyksi ei käy myöskään palkat, sillä niitä voi ulostaa jos tarve niin vaatii.
Ei ole välttämättä mikään perustelu, mutta minä en edes halunnut viime kesänä isoja muutoksia, kun edelliskaudella joukkue oli osoittanut kasvaneen yhteen hienosti ja viime kesänä tulevaisuus näytti vielä hyvältä. Kemia näytti olevan kunnossa, joukkueen ylipalkatuin pelaaja oli samalla joukkueen kapteeni ja onnistunut tärkeillä hetkillä playoffeissa ja maalejakin oli tehty yhdessä edelliskauden lopussa ihan kiitettävästi.

Nonisin hankintalistalta jäi puuttumaan se yksi kakkosen laita. Tuohon paikkaan oli kuitenkin tarjolla omien farmissa onnistuneiden pelaajien lisäksi mm. WCHA:n ykköstähdistöön valittu Raymond ja Anaheimista hankittu Shannon. Raymondia lukuun ottamatta muu osasto tuolle paikalle oli kuitenkin NHL-maailmaan aika kevyttä.

Toiveita oli siitä, että seura vahvistaisi tuota osastoaan sitten kauden mittaan, mutta kauden aikana Raymond osoittautui päteväksi tekijäksi (pelasi pisteitään "paremmin" parantaen peliään koko ajan ja teki ihan kohtalaisesti myös tehoja) ja kun puolustus kärsi loukkaantumisista, niin apua olisi kaivattu kakkosen sentterin lisäksi eniten ehkä sinne. Tilanne muuttui siis aika paljon kauden mittaan.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Ei ole välttämättä mikään perustelu, mutta minä en edes halunnut viime kesänä isoja muutoksia, kun edelliskaudella joukkue oli osoittanut kasvaneen yhteen hienosti ja viime kesänä tulevaisuus näytti vielä hyvältä. Kemia näytti olevan kunnossa, joukkueen ylipalkatuin pelaaja oli samalla joukkueen kapteeni ja onnistunut tärkeillä hetkillä playoffeissa ja maalejakin oli tehty yhdessä edelliskauden lopussa ihan kiitettävästi.

Nonis siis luultavasti kuului kanssasi samaan ryhmään, sillä nimenomaan tuo tummentamani osa viime kesänä tapahtui. Eli siis ei mitään, ja loppuen lopuksi tämä koitui Nonisin kohtaloksi Canucksin GM'nä. Tietenkin oli muitakin isoja syitä kuten nuo loukkaantumiset ja Luongon vaisu peli, mutta ei mikään poista sitä tosiasiaa että Canucks paineli menemään kaksi kautta vain kahdella pelaajalla jotka hyökkäyspäässä aiheuttavat vastustajalle harmaita hiuksia jokseenkin säännöllisesti.

Tuolla ei pitkälle pötkitä, ja vaikka Nonisin Canucks olikin terveenä ollessaan ja Luongon loistaessa toisen kierroksen playoff-joukkue, ei tuolla joukkueella Cuppia oltaisi päästy juhlimaan vaikka kuinka katsoisi tilannetta Canucks-lasien läpi.

Oma kantani on melko yksinkertainen; kun joukkueen "secondary scoring" on ongelmakohta numero 1 (kaikesta edelliskauden menestyksestä huolimatta), ja kaksi pelaajaa joiden pitäisi sitä omalla panoksellaan antaa tienaavat yli 9 miljoonaa kaudessa (yhteensä) mutta eivät anna sitä, on ainakin allekirjoittaneen melko helppo ratkaista tämä pulma. Että kuka lähtee ja kuka jää, kun Stanleya tässä kuitenkin tietääkseni tavoitellaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nonis siis luultavasti kuului kanssasi samaan ryhmään, sillä nimenomaan tuo tummentamani osa viime kesänä tapahtui.
Lukemani perusteella iso osa muustakin Canucks-leiristä oli samaa mieltä, eikä mikään ihme tuossa viime kesän tilanteessa.

Myös valmentaja Vigneault halusi joukkueeseen kesällä ennen kaikkea lisää haalariosaston miehiä ja kokoa. Hän ei puhunut muistaakseni sanallakaan hyökkäyspään osaamisen hankkimisesta, vaan hän painotti kokoa ja fyysisyyttä. Hän oli huomannut sarjassa Anaheimia vastaan, kuinka Canucks jäi vähän jalkoihin, eikä tilannetta helpottanut tuolloin Keslerin ja Cooken poissaolot tai fyysisimpien pakkien pelikunto.

Viime kesänä tätä osastoa haluttiin valmennuksen toiveiden mukaisesti vahvistaa hankkimalla haalariosastolle syvyyttä vastaavia loukkaantumistapauksia varten. Näin joukkueeseen hankittiin hyökkäykseen Isbister ja Ritchie sekä puolustukseen Miller. Viime kesänä tämä tuntui vielä useimpien fanien mielestä hyvältä ajatukselta, kun Anaheim oli vienyt mestaruuden.

Nonis teki sen, mitä valmentaja pyysi. Nonis sai kenkää ja valmentaja sai jatkoa. Omasta suuresta Vigneaultin tämän hetkisestä arvostuksesta huolimatta jokin tuossa ei osu kohdilleen. Mutta eihän Gillis voinut sentään koko eturivin porukkaa vaihtaa ihmisiin, joilla ei ole mitään kokemusta uusista työtehtävistään. Hän voi palkata sitten myöhemmin tuohon rooliin vaikka Mike Ridleyn tai Grant Ledyardin.

Chip Whitley kirjoitti:
Tuolla ei pitkälle pötkitä, ja vaikka Nonisin Canucks olikin terveenä ollessaan ja Luongon loistaessa toisen kierroksen playoff-joukkue, ei tuolla joukkueella Cuppia oltaisi päästy juhlimaan vaikka kuinka katsoisi tilannetta Canucks-lasien läpi.
Sen ajan mitä minä olen NHL-kiekkoa seurannut, nimilistojen perusteella ei finaalipaikkoja olla jaettu. En edes uskonut aikanaan Tampa Bayn tai Carolinan mestaruuksiin, mutta niin vain nuo seurat pääsivät juhlimaan. Aikanaan (1994) en uskonut esimerkiksi Vancouverin menevän Rangersia vastaan Stanley Cupin finaaleihin, mutta niin vain joukkue sinne meni ja oli lähellä viedä Kannun.

Canucksilla oli kakkosessa kuitenkin terveenä ollessaan kaksi 50-65 pisteen pelaajaa, joten ei tuo hyökkäys mikään mahdottoman kapea ollut (Detroitissa viime kaudella hyökkäyksen kolmanneksi tehokkain pelaaja teki 42 pistettä - tosin Wingsin hyökkäys oli kärjestä selvästi laadukkaampi). Kun nämä kaksi kakkosketjun pelaajaa olivat vielä kokeneita ja sellaisia, joilla on tapana nostaa panostaan playoffeissa, niin kaiken mennessä nappiin tuollakin ryhmällä olisi ollut (ainakin paperilla) mahdollisuuksia.

Se, että tuo ei heijastunut kentälle kahden viime kauden aikana niin hyvin... se ei ole tavallaan mikään ihme, kun muistaa tiedostaa sen, kuinka pieni prosentti NHL-seuroista finaaliin menee ja kuinka kova kilpailu on ympäri liigan.

Chip Whitley kirjoitti:
Oma kantani on melko yksinkertainen; kun joukkueen "secondary scoring" on ongelmakohta numero 1 (kaikesta edelliskauden menestyksestä huolimatta), ja kaksi pelaajaa joiden pitäisi sitä omalla panoksellaan antaa tienaavat yli 9 miljoonaa kaudessa (yhteensä) mutta eivät anna sitä, on ainakin allekirjoittaneen melko helppo ratkaista tämä pulma.
Olen samaa mieltä siitä, että tänä kesänä tarvittiin muutoksia tuohon hyökkäyksen kakkoseen. Vaikka Näslund ja Morrison olisivat voineet olla onnistuessaan ihan kelvollisia kakkosen hyökkääjiä, he eivät etenkään viime kaudella sitä olleet. Toinen kärsi loukkaantumisista läpi kauden ja toinen ei 25 maalistaan huolimatta päässyt edes niihin peleihin, mitkä vielä toissa kaudella oli hänen parasta aikaansa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Myös valmentaja Vigneault halusi joukkueeseen kesällä ennen kaikkea lisää haalariosaston miehiä ja kokoa. Hän ei puhunut muistaakseni sanallakaan hyökkäyspään osaamisen hankkimisesta, vaan hän painotti kokoa ja fyysisyyttä.

Itse puolestaan muistan tuon hieman toisin päin. Muistan V'n vitsailleen median kanssa että "ei toinen Luongo-treidi tietenkään haittaisi", kun mieheltä udeltiin mielipiteitä kesällä Vancouveriin saapuneista hyökkäyspään uusista nimistä. Totesi sen jälkeen siihen että näitä pelaajia on tietenkin vaikea hankkia, ja että kaikki joukkueet ovat näiden perässä, eli siis saman mantran jonka Nonis ja kaikki muutkin GM't aina kertoo (kuten asia onkin noin).

Nonis puolestaan kertoi kuinka Näslundilla ja Morrisonilla on molemmilla tulevalla kaudella "bounceback year". Tuossa on muutamakin kysymysmerkki. En ensinnäkään ymmärrä kuinka Nonis pystyi pistämään Morrisonin ja Näslundin 06-07 esitykset samalle linjalle, ja vaatimaan molemmilta selvää parannusta tulevalle kaudelle. Morrisonin 06-07 kausi kun oli hiukan parempi kuin Näslundin, kun verrataan palkkoja/odotuksia. Tässä mielessä vähän harmittaa Morrisonin puolesta; hän ei parin viime kauden aikana ainakaan allekirjoittanutta peliesityksillään pettänyt, vaikka Nonis niin medialle viime kesänä sanoikin (eikä Nonis ollut suinkaan ainoa joka Morrisonin esityksiä bussin alle syyttä heitti).

Toisekseen, on aika riskipeliä jättää secondary scoring kahden ikääntyvän veteraanin kontolle. Varsinkin, kun toinen pelaaja ei ole kolmeen vuoteen esittänyt mitään erikoista, ja toinen on käynyt joka kesä kaikki mahdolliset leikkaussalit läpi. Nonisilla ei kuitenkaan ollut muuta vaihtoehtoa kun tuo veteraanikaksikko vei kaikki rahat joilla sitä oikeaa secondary scoringia olisi pitänyt hankkia. Ja kun ei ollut cojonesia tehdä vaikeaa mutta oikeaa päätöstä organisaation kannalta, oli joukkue jumissa niin budjetin sekä jään puolella.

Ja seitsemännekseen, mielestäni tuo osaamisen hankinta hyökkäyspäähän olisi pitänyt olla itsestäänselvyys. Se oli sitä faneille ja medialle, ja varmasti organisaation kiekkopuolen päättäjäryhmällekin. Se, että päävalmentaja olisi jättänyt sen sanomatta medialle... ei sekään riitä perusteluksi sille että Nonis ei kakkoskenttää Canucksille hankkinut.

Nonis sai kenkää ja valmentaja sai jatkoa. Omasta suuresta Vigneaultin tämän hetkisestä arvostuksesta huolimatta jokin tuossa ei osu kohdilleen.

Tästä olen samaa mieltä. Tuo on vähintäänkin outoa, sillä jos minun olisi pitänyt antaa potkut jommallekummalle, olisi Vigneault lähtenyt ensimmäisenä. Perustan tämän erityisesti loppukauden perseilyyn, kun "loukkaantumiset" eivät enää kelvanneet (teko)syyksi huonoille esityksille. Loppukaudesta Canucks sai ihan NHL-painotteisen ryhmän jäälle (vaikka toki loukkaantuneitakin oli vielä paljon), mutta V'n johdolla tuo ryhmä floppasi. Nonisilla ei ollut mitään tekemistä tuon tukehtumisen kanssa, ja jos tuo tukehtuminen oltaisiin vältetty, Canucks olisi mennyt pudotuspeleihin ja Nonis olisi vielä Canucksin GM. Olisiko tuo sitten hyvä vai huono juttu, en osaa sanoa.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Sivunoottina heittäisin ilmoille että mikäli Gillis Gamble Sundinin suhteen menee poskelleen on hän epäonnistunut secondary scoringin hankkimisessa Vancouveriin. Näslund ja Morrison on tähän mennessä paikattu Bernierillä ja Demitralla(vaikkei tietenkään pelipaikkojen suhteen yks yhteen) ja sen lisäksi tuotu alempiin kenttiin voimaa sekä pari arpaa joiden kanssa voi käydä ihan miten vain.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös