En varmastikkaan ole ainoa Canucks kannattaja, jolla suurimmat odotukset kohdistuvat loppu kauden sijasta ensi kauteen. Tietysti loppu kaudellakin laitetaan kaikki likoon ja yritämme päästä mahdollisimman pitkälle tänäkin keväänä.
Et varmasti ole ainoa. Tosin ainakin minä katson nyt ensin tämän kauden loppuun ja suunnittelen tosissani tulevaa vasta tämän jälkeen. Minulla on nimittäin edelleen uskoa tämän kauden joukkueeseen nykyisillä korteilla pelatessa. Mikäli joukkue vain menee playoffeihin tiukasta Läntisestä konferenssista, uskon koko kauden hyvään maalivahtipeliin, tiiviiseen viisikkopeliin, tasaisen kovaan puolustukseen ja joukkuekovuuteen luottavan Canucksin mahdollisuuksien vain kasvavan runkosarjasta.
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Ensi kauden joukkueesta upuu vain kolme hyökkääjää, varamaalivahti ja kenties jotain täyttöpelaajia neloseen. Ja kun tiedetään, että Luongon ollessa maalivahtina, ei kakkosmokeen tarvitse paljoa tuhlata voimme minunkin huonolla matikka päälläni tulla siihen tulokseen, että kolmeen hyökkääjä hankintaan jää paalua sellaiset rapiat 15 milljoonaa dollaria.
Mitä ensi kauden joukkueeseen tulee, niin kaaviolla se tulee näyttämään palkkoineen suunnilleen tältä:
D. Sedin - H. Sedin - ? (3.575, 3.575, ?)
Raymond - ? - Pyatt (0.661, ?, 1.575)
Burrows - Kesler - Pettinger (0.483, 1.75, 1.0)
Brown/Cowan - Rypien / Ritchie? - ? (0.5/0.725, 0.5/0.6, ?)
Mitchell - Bieksa (3.5, 3.7)
Öhlund - Salo (3.5, 3.5)
Edler - Krajicek / Bourdon (0.55, 1.1/0.63)
Krajicek / Bourdon (1.1 / 0.63)
Luongo (6.75)
MacIntyre (0.5)?
Eli tällä hetkellä sopimuksissa on tosiaan kiinni (mikäli RFA-pelaajat Rypien ja Brown lasketaan jatkaviksi suunnilleen nykyisillä sopimuksilla) 10 hyökkääjää, seitsemän parasta puolustajaa ja ykkösvahti. Näiden 18 pelaajan yhteisbudjetti on noin 37.5 miljoonaa dollaria.
Poistumia tämän kauden joukkueesta ovat ainakin luultavasti uransa lopettava Linden. Lindenin lisäksi Morrisonin ja Näslundin tilanne on vielä auki, samoin on RFA:ksi tulevan ja tällä hetkellä hyvin pelaavan Shannonin tilanne ja energiapelaajista Ritchien ja Isbisterin tilanteet.
Vancouver tarvitsee ensi kaudeksi ykkösketjun laiturin, kakkosketjun sentterin, kakkosvahdin ja ehkä nelosketjuun yhden pelaajan. Näille pelaajille olisi katossa tilaa noin 15 miljoonaa dollaria, eli ainakaan katosta ei jää mikään kiinni. Toinen asia onkin sitten se, että ensi kesänä ei kovin hyviä pelaajia ole tarjolla ainakaan vapaista agenteista.
Vancouverin ensi kauden kakkosvahti on luultavasti joko Schneider tai MacIntyre ja minä kääntyisin näistä D-Macin puoleen, kun lupaavammalle Schneiderille pitää saada pelejä alle. Nelosketjun keskelle olisi tarjolla puolestaan Vigneaultin luottopelaaja Ritchie ja ketjun laitureina voisivat toimia kädetön, mutta taisteleva kaksikko Cowan ja Brown. Näin joukkueelle jäisi noin 14 miljoonaa varaa kahteen laatuhyökkääjään.
Sundin jatkaa mitä luultavimmin Torontossa, joten hänestä meille ei ole apua. Carter kiinnostaisi kyllä, mutta minä en periaatteesta toivo Nonisin lähtevän offer-sheetien heittoon, vaikka Flyers olisikin kohteena tälle hommalle sopiva joukkue Keslerin tapauksen vuoksi. Ensinnäkin Canucks joutuisi heittämään pöytään ison osan tulevaisuutta varausvuorojen muodossa. Toisekseen tietyistä periaatteista pitää kuitenkin pitää kiinni ja tämä sopimustarjousten heittäminen RFA-pelaajille on yksi niistä asioista, joita minä vierastan kaikkein eniten (mutta puhun tässä nyt vain omasta puolestani, Nonisin tämän hetkistä mielipidettä asiaan en tiedä).
Tuohon ykkösketjun laiturin paikkaan ei ensi kesän vapaiden agenttien markkinoilta ole oikeastaan kuin yksi hyvä vaihtoehto: Marian Hossa. Mikäli Hossaa ei saada sopimukseen, kakkosvaihtoehtona on sitten Näslund. Näslund irtoaisi selvästi rahan perässä menevää Hossaa halvemmalla Vancouveriin, mutta Canucksilla ei ole ainakaan kattonsa vuoksi pakottavaa tarvetta valita halvempaa vaihtoehtoa.
Hossaa voidaan pitää yleisesti 40 maalin laiturina ja Näslundia edelleen noin 30 maalin laiturina, joten mitään hirveää eroa ei maalien kautta ole. Hossalla on kuitenkin selvästi enemmän hyviä vuosia jäljellä ja onhan hän tällä hetkellä muutenkin parempi hyökkääjä. Ehkä Näslundille voisi olla kuitenkin käyttöä, vaikka Hossa saataisiinkin sopimukseen. Kakkoseen suunnittelemani Mason Raymond on nimittäin pieni riski noin isoon rooliin koko kauden suunnitteluissa, vaikka hän pelaakin tällä hetkellä hyvin ja tulee luultavasti vain kehittymään, kun saa lisää voimaa.
Toisaalta minä uskon Raymondiin ensi kauden pysyvänä kakkosketjun laitana ja mikäli Canucks täyttää kesällä rivinsä Hossalla ja Näslundilla, mihin Raymond sitten laitetaan? Kolmosessa olisi tietenkin paikka Pettingerin korvaajana, mutta uskon puolestaan, että Pettingerista on tuossa paikassa enemmän hyötyä puolustavassa energiapelaajan roolissa kuin Raymondista olisi vastaavassa paikassa.
Hossan ja Näslundin jälkeen ensi kesän parhaat tarjokkaat tuohon paikkaan ovat taisteleva Dan Cleary (jatkanee Detroitissa?), isokokoinen Ryan Malone (uskon myös toisen polven Pingviinin jatkavan "omillaan"), puhdas maalintekijä Michael Ryder, taitava Kristian Huselius (parhaimmillaan vasemmalla puolella) ja näppärä Radim Vrbata. Näistä Vrbata ei vaan jostain syystä kiinnosta, vaikka hyvin onkin tehnyt tehoja Waynelandiassa. Huselius on taitava ja parhaimmillaan tehokas, mutta jotenkin en osaa nähdä häntä kaksosten ketjussa. Ryder olisi puolestaan ihan kiinnostava tapaus kaksosten laitaan kokeiltavaksi, mutta hän tulisi kuitenkin selvästi nykyisen kapteenimme jälkeen.
Kakkosketjun sentteriksi olisi tarjolla tosiaan Daymond Langkowia ja Brendan Morrisonia (suurin suosikkini olisi päälle 10 vuotta meille haikailtu Burnaby Joe, mutta häntä tuskin nähdään koskaan Vancouverissa). Näistä kakkosen keskelle sopisi mielestäni niin Langkow kuin Morrisonkin, enkä osaa sanoa, kumman ottaisin mieluummin. Ehkä näistä vaihtoehdoista paremmalla puolustavalla hyökkääjällä Morrisonilla on kuitenkin sisärata pitkän Canucks-taustan ja kotiseutu-lisän ansiosta.
Ensi kesästä tulee kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen. Nyt Vancouverilla olisi kerrankin hyvin tilaa katossa, mutta kuten aikaisemmin sanottu, sopivia pelaajia on vähän tarjolla. Mikäli Hossa menee jonnekin muualle, Nonis ei tee pelkäämiäni sopimustarjouksia Carterille tai Perrylle (tässä tapauksessa kusemalla kaverinsa vihtaan), eikä saa aikaan hyvää pelaajakauppaa (Nonis ei tule tekemään kauppaa vain kaupan vuoksi, vaan hänen pitää saada aikaan mielestään hyvä kauppa), hänen ykkösvaihtoehtoinaan voivat olla vaikka Näslundin ja Morrisonin jatkot. Tämä olisi tosin jo ehkä liikaa vanhaan luottamista, mutta saattaisi olla jopa järkevintä tuossa ns. pahimmassa tapauksessa.
***
Kohta alkaa Vancouverin ja Chicagon välinen ottelu Windy Cityssa. Canucks (32-22-10) on hävinnyt kaksi viimeistä peliä jatkoilla - ensin rankuissa ja sitten jatkoajalla. Pelit ovat olleet samalla paitsi pettymyksiä, mutta myös yllättäviä, sillä normaalisti Canucks menestyy aina, kun joukkue on johtoasemassa. Viimeisimmässä pelissä Columbusta vastaan nähtiin tämän kauden ensimmäinen kerta Vancouveria vastaan, kun vastustaja tuli kolmannessa erässä takaa voittoon. Koko kauden Canucksin saldo näissä kahden erän jälkeen johdetuissa peleissä on nyt 23-0-1.
Vancouverin saldo on hieno 5-0-3 viimeisimmistä kahdeksasta pelistä. Joukkueen suunta kehittyi hyvin sen jälkeen, kun Canucks hävisi murskalukemin 2-6 Coloradolle helmikuun 9. päivä. Tällä hetkellä Canucksia on erittäin vaikea voittaa ainakaan varsinaisella peliajalla ja lisäksi joukkue on viimein saanut tärkeät pakkinsa takaisin. Vancouverilta puuttuu illan ottelusta vain kakkosketjun sentteri Brendan Morrison ja syvyyspakki Lukas Krajicek.
Illan vastustaja Chicago on puolestaan pelannut epätasaisesti. Joukkue hävisi torstaina Dallasille vieraissa peräti 4-7 ja tätä ennen edellisen vieraspelinsä Anaheimille 3-6, mutta toisaalta Chicago on pelannut juuri kotonaan vahvasti: kolmesta viimeisestä kotipelistä (Colorado, Minnesota ja Phoenix - eli kolme Läntisen konferenssin playoff-kisassa tiukasti olevaa joukkuetta) loukkaantumisista kärsivä Blackhawks on voittanut kaikki kolme peliä peräkkäin kotona ja näiden pelien maaliero on 6-1.
Tällä hetkellä Chicagolla on kaksi peräkkäistä voittoa kotona (Phoenix ja Minnesota), joissa joukkue on nollannut vastustajansa. Kotona Chicago on jättänyt edellisen kerran vastustajansa kolme kertaa peräkkäin nollille tammikuussa vuonna 1972, eli nyt joukkueella on mahdollisuus venyä kaiken mennessä parhaimmalla tavalla harvinaiseen temppuun. Edellisen kerran Chicagolle on tehty kotona maali noin 123 peliminuuttia sitten - tuolloin maalin teki Avsin Jaroslav Hlinka.
Perinteisesti Vancouver on ollut kuitenkin Chicagolle paha vastustaja. Canucksilla on Blackhawksista neljä peräkkäistä voittoa ja viisi kertaa peräkkäin Canucks on kaatanut Chicagon Windy Cityssa. Edellisessä joukkueiden välisessä pelissä Canucks kukisti Chicagon rankuilla maalein 3-2 helmikuun 10. päivä. Vuoden 2002 joulukuun 17. päivän jälkeen (Chicago voitti tuolloin 3-2) Vancouverin saldo United Centerista on hieno 7-0-1.
Illan ottelusta tulee luultavasti taas tasainen. Blackhawksilta puuttuu paljon miehiä sairastelujen vuoksi, mutta joukkue kuitenkin varsinkin kotonaan vaarallinen. Lisäksi Canucksilla ei ole tulivoimaa pommittaa vastustajiaan maahan, vaan joukkue ottaa ennemmin kaikki voittonsa kovan työn, tiukan taistelun ja hyvän maalivahtipelin kautta. Olisikohan nyt Chicagon vuoro ottaa ns. tilastovoitto? Tappio voisi ainakin tietää lopullista selkärangan katkeamista tämän kauden osalta.
Loppuun aina metsään menevä veikkaus ottelun lopputuloksesta: 3-2 SO.