Mainos

Vancouver Canucks 2007-08

  • 114 619
  • 672

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Toki voidaan lisää senttereitä hommata, mutta omasta mielestä jo nyt kakkossentteri tienaa meillä liikaa (3,2 miljoonaa), saati jos kakkonen tienaisi 5,25 miljoonaa ja kolmonen 3,2 miljoonaa.

Palkathan ovat aika epäolennainen asia tämän kauden kattoa ajatellen, ja kun Morrisonin sopimus loppuu jo ensi kesänä, Jokinen olisi erinomainen vaihtoehto ensi kaudeksi kakkoseen ja sitä kautta ehkä Morrisonin sainaaminen halvemmalla kolmoseen (mikäli Kesler lähtisi kaupassa Floridaan). Ja onhan meidän ykkössentterikin niin roimasti alipalkattu, että ei nuo senttereiden palkat ainakaan minua haittaisi pätkääkään.

Toisena, että miksi hommata kolmea hyvää sentteriä, kun hyviä laitureita ei riitä edes kahteen ketjuun? Varmasti Jokinen olisi mielissään kun kerrotaan, että Cookin Matti ja Mason Raymond olis sun laiturit.

Totta tuokin, mutta Jokinen on minun papereissani niin hyvä pelaaja etten ajattelisi tuollaisia asioita ollenkaan. Sentteri on kuitenkin hyökkäyskolmikon tärkein pelipaikka, ja Canucksista tulisi yksinkertaisesti selvästi parempi joukkue Jokisen kanssa kuin ilman Jokista. Tietenkin jos löydät vastaavan tasoisen laiturin pelitaidoiltaan ja sopimusasioiltaan niin mikä ettei.

Kolmantena sitten että Bourdon ja Schneider olisi ihan ok antaa Jokisesta, mutta että vielä Keslerkin. Annettaisiin joka paikan (mv, p, h) ykkösprospecti pois ja saataisiin se kakkossentteri (mikä omasta mielestä meillä jo on). Onhan sekin kärkiosaamisen lisäämistä, mutta onko siltikin maksu liian suuri saavutettavaan hyötyyn verrattuna?

Ensinnäkään en pidä Kesleria prospectina, ja toisekseen Jokinen on niin selvä ykkössentteri kuin vain voi olla, mutta ymmärrän pointin. Tuosta vaihdossa menevästä tavarasta kaikilla on omat näkemyksensä, itse en vain pidä mahdollisena että Nonis koijaisi Floridalta sen ainoan jäljelle jääneen tähtipelaajan vaihdossa kahteen vielä jokseenkin kysymysmerkkiprospectiin. Kesler siis olisi aika "must" palikka joka siirtyisi kaupassa Floridaan, sillä Morrison ja hänen sopimuksensa (kesällä UFA) ei varmasti toisi Jokista Vancouveriin. Ja sentteri olisi aika luonnollinen vaihtoehto joka vaihdossa menisi, sillä ei olisi järkeä lähteä playoffeihin Kesler nelossentterinä.

Henrik ja Jokinen muodostaisivat erinomaisen kaksikon kahteen ensimmäiseen kenttään, ja siihen kun asettelisimme laitureita (Daniel, Pyatt, Näslund, Raymond) niin uskon että tulosta syntyisi kiitettävästi. Morrisonin vierelle kolmoseen sitten Cooke ja Linden ja nelonen on mitä on.

Omasta mielestä ykköstavoite olisi löytää se maalintekijä laitaan. Itselle kelpaisi hyvin vaikka Mark Recchi, mikäli Atlanta suostuisi siitä halvalla luopumaan. Toki joku Marian Hossa olisi unelma, mutta hänen saamiseensa en jaksa uskoa sitten millään.

Samaa mieltä maalintekijästä laitaan, joskin en oikeastaan laskisi Recchia enää sellaiseksi. Hossaa ei ole puolestaan mitään järkeä hankkia hänen kesän UFA-statuksen vuoksi - meillä ei tässä vaiheessa ole yksinkertaisesti tarpeeksi syvyyttä organisaatiossa jotta voisimme dumpata nuoria deadlinella vaihdossa tähtipelaajiin. Jokinen on eri asia, sillä hän pelaisi Vancouverissa varmuudella ainakin muutaman vuoden.

nuck kirjoitti:
Mitä noihin muihin ehdotuksiin tulee, niin Jackman olisi mielenkiintoinen, mutta Bourdon on aivan liikaa tulevasta UFA-pelaajasta ja lisäksi en pidä ajatuksesta, että Canucksilla olisi peräti viisi 3.5 miljoonaa maksavaa puolustajaa, kun joukkueen pitäisi laittaa rahojaan hyökkäykseen. Jokinen kiinnostaisi luonnollisesti paljon, mutta en haluaisi antaa ainakaan Kesleria vaihdossa.

En minäkään antaisi Bourdonia vaihdossa UFA-pelaajasta jonka en uskoisi tekevän jatkoa Canucksin kanssa (esim. Hossa). Trailista kotoisin oleva Jackman kuuluu kuitenkin siihen ryhmään jonka uskoisin jatkavan Canucksissa mikäli Nonis vain haluaa näin. Enkä itse pitäisi viittä 3.5 miljoonan puolustajaa mitenkään ylivoimaisena esteenä hyökkäyksen parantamiseen, joskin se siihen hieman vaikuttaisi.

En minäkään Keslerista haluaisi luopua, hän on tällä kaudella todistanut kuuluvansa joukkueen avainpelaajiin. Mutta jos rehellisesti tilannetta katsotaan, mikäli sentteri kuten Jokinen Canucksiin tulisi, Kesler olisi aika looginen vaihtoehto joka lähtisi kaupassa toiseen suuntaan. Koska Hankia ei kaupata, ja Morrison ei ole sopimuksensa takia kovinkaan houkutteleva vaihtoehto ainakaan Floridalle.

Mitä Smithin mainitsemaan Brad Richardsiin tulee, en kyllä riemusta pomppisi mikäli Nonis hänet hankkisi. Palkka on ihan järjetön, joskin sillä ei ole väliä tällä kaudella, mutta vaikeuttaa älyttömästi parilla seuraavalla kaudella sopimusten tekoa (esim. kaksosten jatkot). Richards ei ole pelaaja joka pelaisi palkkansa tasolla, hän ei ole pelaaja joka pystyisi kantamaan kenttäänsä omalla panoksellaan (niin kuin esimerkiksi 5 miljoonan Jokinen tekee), ja mielestäni lähes 8 miljoonan pelaajan kuuluisi näin tehdä. Ainoat hyvät puolet Richardsissa olisivat ne, että hän irtoaisi halvemmalla kuin esim. Jokinen, ja että hän pelaisi varmuudella Canucksissa muutaman kauden (vai onko tuo sitten huono puoli?), ja tietysti se että hän parantaisi meidän top6-hyökkääjistöä.

En silti häneen tuota rahamäärää (7.8) ja ennen sitä vaadittavaa korvausta tuhlaisi. Mennään joko ilman tai tähdätään järkevämpään vaihtoehtoon. Richardsin tyylinen pelaaja sopisi paljon paremmin esimerkiksi Columbukseen, kun saisi taustatukea Nashista/Zherdevista/Modinista, ja palkkakatossakin olisi reilusti enemmän tilaa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En minäkään antaisi Bourdonia vaihdossa UFA-pelaajasta jonka en uskoisi tekevän jatkoa Canucksin kanssa (esim. Hossa). Trailista kotoisin oleva Jackman kuuluu kuitenkin siihen ryhmään jonka uskoisin jatkavan Canucksissa mikäli Nonis vain haluaa näin. Enkä itse pitäisi viittä 3.5 miljoonan puolustajaa mitenkään ylivoimaisena esteenä hyökkäyksen parantamiseen, joskin se siihen hieman vaikuttaisi.
Uskon, että Jackman olisi yhtä helppo (tai vaikea) saada sopimukseen kesällä, hankki Canucks hänet nyt tai ei. Tai voihan tietysti olla, että Jackman arvostaisi ajatuksissaan Nonisin tekemää käden ojennusta kesällä vähän korkeammalle, jos Canucks hankkisi hänet nyt vaihdossa Bourdoniin, mutta Bourdon on silti aivan liikaa, kun puhutaan vain mahdollisesta arvostuksen noususta (ei siis todellakaan edes mistään varmasta sopimuksesta).

Vancouverilla on tällä hetkellä terveenä jo varmasti riittävä puolustus mennä vaikka loppuun saakka - puolustuksesta homma ei jää kiinni. Canucksin puolustuksessa on kaikkea, mitä hyvässä puolustuksessa pitääkin olla ja pari nuorta pakkia (Edler, Bieksa, Bourdon, varauksin Krajicek) tekevät tilanteesta tulevaisuuden kannalta vielä paremman. Jackman olisi tähän päälle toki hyvä lisä, mutta mikään välttämättömyys (siis sellainen, josta kannattaisi antaa tässä tilanteessa - kun joukkueen tarpeet ovat ihan toiseella - Bourdonin tasoinen prospecti) hän ei mielestäni ole.

Mikäli Nonis haluaa Jackmanin, hän tekee Jackmanille tarjouksen sitten kesällä. Jos Jackman haluaa pelata kotiseutunsa joukkueessa, hän saattaa hyväksyä Vancouverilta vähän markkinahintaansa halvemman sopimuksen. Mutta pitää muistaa se, että kaikki pelaajat eivät ole "Mitchelleita". Jotkut haluavat pelata pienemmillä ulkoisilla paineilla, kotiseutunsa valokeilan ulkopuolella ja viettää Canucks-pelaajia enemmän aikaa mm. perheensä kanssa.

TSN uutisoi nyt tuon Brad Richardsin tapauksen, jossa Canucksin kerrotaan olevan vakavissaan miehen perässä:

Lightning ask Richards about trade prospects

Hirveä sopimushan Richardsilla on, mutta pelaajana hän on muuten kiinnostava tapaus ikänsä (paljon pelivuosia jäljellä) ja taitojensa puolesta. Hänen sopimuksensa "pelottaa" varmasti monia joukkueita ja siksi hänestä ei ehkä tarvitsisi antaa ihan samaa mitä Jokisesta (joka pelaa tällä hetkellä hyvällä sopimuksella). Tampalle saattaisi tehdä hyvää päästä Richardsin isosta sopimuksesta irti ja käyttää rahat muualle. Canucksilla on samaan aikaan vapautumassa rahaa ensi kesänä hyökkäyspään hankintaan / hankintoihin, joten periaatteessa joukkueiden tarpeet voisivat vaikka kohdata.

Mutta aika paljon riippuu tässä siitä, mitä Richardsista pitäisi antaa. Hänen suuri sopimus ei ole kaikkein houkuttelevin vaihtoehto, mutta toisaalta Canucks saattaisi saada pidettyä tässä tapauksessa ainakin Keslerin. Ja mikäli me emme puhu rahasta (mikä on kuitenkin välttämättömyys tänä päivänä), niin Vancouver saisi kasaan aika mielenkiintoisen joukkueen tällä hankinnalla:

Luongon edessä olisi kova puolustus ja keskellä olisivat senttereinä pyhä kolminaisuus, eli Hank, Richards ja Kesler. Maalivahti-osasto, puolustus ja keskusta olisi siis turvattu. Laitoja puuttuisi enää tässä tapauksessa, kun Daniel Sedinin ja Pyattin lisäksi meillä ei olisi oikein muita varmoja tapauksia kahteen ensimmäiseen ketjuun. Näslund on kuitenkin sanonut haluavansa jatkaa Vancouverissa (Chipin painajainen saattaa siis jatkua...) ja tietenkin selvästi nykyistä pienemmällä palkalla, joten hän voisi olla olla kolmas puuttuva pala. Raymond voisi puolestaan sopia hyvin Richardsin laitaan, joten ehkä hän olisi sitten se neljäs pala.

Aika pitkälle Richardsin hankinta riippuisi kuitenkin myös siitä, kuinka paljon omistajat haluavat satsata tulevaisuudessa joukkueeseen. He tietävät tilanteen (siis sen, että kaksosten sopimukset loppuvat ensi kauden jälkeen ja heille tulee parin miljoonan korotukset per punapää) ja uskon, että he pystyvät suunnittelemaan tulevaisuutta Richardsin kanssa tai ilman. Katto noussee tasaisesti ylöspäin myös tulevaisuudessa, joten kaksosillekin pitäisi riittää tilaa budjettiin, jos Aquilinit vain tätä haluavat. Mikäli Richard tulisi Vancouveriin, joukkue voisi näyttää ensi kaudella vaikka tältä:

D. Sedin - H. Sedin - Näslund (3.575, 3.575, 3)
Raymond - Richards - Pyatt (0.661, 7.8, 1.575)
Burrows - Kesler - Morrison (0.483, 1.75, 2.3)
Brown / Isbister - Ritchie / Rypien - Cowan (0.5, 0.6, 0.725)

Mitchell - Bieksa (3.5, 3.7)
Salo - Öhlund (3.5, 3.5)
Edler - Bourdon (0.55, 0.63)
McIver (0.5)

Luongo (6.75)
MacIntyre (0.5)

Yhteensä: n. 49 miljoonaa.

Jossain oli juttua (siis ihan puhdasta spekulaatiota), että katto saattaisi nousta ensi kaudella tuonne 53-54 miljoonan dollarin paikkeille. Mikäli näin, niin Vancouverilla jäisi helposti tilaa kattoon tällä kokoonpanolla. Tulevaisuudessa Kaksosille ja Edlerille pitäisi laatia uudet sopimukset ja tämä voisi kuitenkin aiheuttaa ongelmia. Kuitenkin jos katto nousee tästä eteenpäinkin tasaisesti, niin nämäkin sopimukset saadaan tehtyä (mikäli omistajat nyt vain haluavat satsata joukkueeseen).
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mutta aika paljon riippuu tässä siitä, mitä Richardsista pitäisi antaa. Hänen suuri sopimus ei ole kaikkein houkuttelevin vaihtoehto, mutta toisaalta Canucks saattaisi saada pidettyä tässä tapauksessa ainakin Keslerin. Ja mikäli me emme puhu rahasta (mikä on kuitenkin välttämättömyys tänä päivänä)...

Huhuissa pyörii tällä hetkellä pelkkiä prospecteja/ehkä pick, joten Kesler luultavasti Canucksiin jäisi. TSN'n McKenzien mukaan tarjoukset ovat jo lähteneet, joten pelolla katsellaan.

Itse en Richardsiin tarttuisi. Hänen palkkansa on tyyliä vapaa-agentti (=pitää maksaa ylihintaa jotta saisi haluamansa pelaajan kesällä joukkueeseensa), mutta tämän lisäksi joutuisi vielä dumppaamaan 2-3 laadukasta nuorta pelaajaa niin kapeasta materiaalistamme. Ei siis kauheasti ainakaan allekirjoittanutta himota, vaikkakin hänen hankintansa joukkuettamme ainakin tälle kaudelle parantaisi.

Omasta mielestäni mahdollisessa vaihtokaupassa menetämme liikaa nuoria (huhuissa mm. Bourdon, Schneider ja ykköskierros, ehkä Grabner), saamme liikaa palkkaa (7.8), ja ennen kaikkea saamme pelaajan joka ei pelaa kovan palkkansa asettamalla tasolla. Yksi sellainen on tarpeeksi tälle joukkueelle.

Itse en pidä rahaa ongelmana, uskon että omistajalta sitä löytyy. Tai sitä ainakin pitäisi löytyä, kun katsotaan missä päin maailmaa Vancouver sijaitsee. Uskon vain vahvasti siihen että tuo lähes kahdeksan miljoonaa voisi, ja pitäisi sijoittaa paljon järkevämmin, kuin yhteen NHL'n ylipalkatuimmista pelaajista. Ja ennen tuota huonoa sijoitusta siis pitäisi vielä menettää muutama tärkeä palanen organisaation tulevaisuudesta.

Jos pitäisi valita kahden väliltä; muutama kärkiprospect ja pick vaihdossa Richardsiin, vai muutama kärkiprospect ja Kesler vaihdossa Jokiseen, olisi Jokinen ehdottomasti valintani.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Uskon vain vahvasti siihen että tuo lähes kahdeksan miljoonaa voisi, ja pitäisi sijoittaa paljon järkevämmin, kuin yhteen NHL'n ylipalkatuimmista pelaajista. Ja ennen tuota huonoa sijoitusta siis pitäisi vielä menettää muutama tärkeä palanen organisaation tulevaisuudesta.
Ymmärrän hyvin kantasi.

Minua vain nyppii yksi asia. Ensi kesänä koittaa nimittäin viimein se kesä, kun Canucksin pitäisi vahvistaa merkittävästi hyökkäystään. Ensi kesänä joukkueen budjetista vapautuu nimittäin ne päälle 11 miljoonaa, joilla pitäisi hankkia laatua hyökkäykseen. Aikaisemmin ensi kesää kohtaan oli suuret odotukset, mutta esimerkiksi Heatleyn ja Iginlan ("operaatio Flames-kapteenin kaappaus") tehtyä jatkosopimuksen, nämä odotukset ovat pikku hiljaa karisseet.

Ensi kesänä vapaiden agenttien markkinoiden tarjonta on ainakin erittäin kapeaa, ellei lasketa Hossaa mukaan ja hän menee puhtaasti rahan perässä. Kauppoja voisi tietenkin tehdä jos halukas kauppakumppani löytyy, mutta näissäkin menettäisi harvoja kärkiprospecteja (Nonis tuskin koskee joukkueen runkoon), ja näiden varaan laskeminen tässä vaiheessa kautta ei ole ollenkaan houkutteleva vaihtoehto. Canucks saattaa nimittäin jäädä tässä tapauksessa nuolemaan näppejään rantakalliolle, kun sopiva kauppakumppani karkaa pois.

Richards on siinä mielessä kiinnostava pelaaja, että vaikka miehen sopimus onkin tämän kauden näyttöihin nähden aivan hirveä, hän on kuitenkin ennen kaikkea erinomainen playoff-pelaaja. Lisäksi hänen sopimuksensa tarkoittaa käytännössä sitä, että hänestä ei todennäköisesti tarvitse maksaa lähellekään niin kovaa hintaa, mitä esimerkiksi Jokisesta pitäisi maksaa. Ja kolmanneksi Richards olisi sikäli parempi hankinta kuin kesän vapaa agentti (mikäli näitä edes olisi tarjolla), että hän auttaisi jo tällä kaudella Vancouveria.

Yhteenvetona voisin sanoa, että Richards olisi juuri tähän hetkeen muuten kuin sopimus-asioiltaan lähes täydellinen hankinta. Hänen markkina-arvonsa on mitä luultavimmin juuri nyt matalimmalla mitä se on ollut moneen vuoteen, Tampalla on tilausta saada miehen iso sopimus ulos (koska Richardsiin käytetyt rahat voidaan käyttää ensi kesänä joukkueen kipeästi kaipaamaan puolustajaan) ja Canucksille ei tule välttämättä tällaista mahdollisuutta lähes tähtiluokan, reilusti alle kolmekymppiseen hyökkääjähankintaan ihan äkkiä eteen, kun joukkueilla tuntuisi olevan korostuneena trendinä sitoa avainpelaajat pitkillä sopimuksilla itselleen.

Mutta kuten sanoin, ymmärrän hyvin kantasi. Kerro vain, että onko sinulla ehdotuksia varalle siitä, mitä Canucksin kannattaisi sitten tehdä, ellei joukkue tartu Richardsiin?
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mutta kuten sanoin, ymmärrän hyvin kantasi. Kerro vain, että onko sinulla ehdotuksia varalle siitä, mitä Canucksin kannattaisi sitten tehdä, ellei joukkue tartu Richardsiin?

Tuo on hyvä kysymys johon ei keltään valitettavasti löydy tarkkaa vastausta, sillä sitä ei koskaan tiedä mitä tulevaisuudessa tulee nenän eteen. En ole varma onko tämä esimerkki täysin vedenpitävä nykyiseen tilanteeseen nähden, mutta kun muistelee 05/06 -kautta ja Cloutierin loukkaantumista, Nonis ei tällöin painostuksesta huolimatta hankkinut uutta ykkösmaalivahtia vaan tyytyi Auldiin (deadlinella vasta panikoi Norosen "auttamaan"). Ja kas kuinka kävi kesällä, muuan Luongo jäi evästään Nonisin miekkavalasverkkoon ja loppu onkin historiaa.

Enkä nyt oleta että Nonis toistaisi samat temput tänä kesänä hankkimalla vaikka Lecavalierin vaihdossa Jannkin Hanseniin ja kakkoskierroksen varaukseen, mutta minun ajatusmaailmani vain menee tällä hetkellä niin että katsoisin ja odottaisin josko jostain ilmaantuisi parempi ja järkevämpi apu kahteen ensimmäiseen kenttään, kuin mitä Richards nyt olisi. Tietenkin tässä olisi riski että jäisimme nuolemaan näppejä kun UFA-markkinoilta eikä treidien kautta (mahd. draftipäivänä) mikään nappaisikaan, mutta eipähän olisi 8 miljoonaa sidottuna yhteen alle PPG-hyökkääjään. Vaihtoehtojen määrä olisi lähes rajaton.

Varsinkin, jos nämä huhutut tarjoukset pitävät paikkansa. Viime aikoina loistavasti Moosessa esiintynyt Schneider, Canucksissa kiitettävää kehitystä osoittanut Bourdon, sekä AHL'n tulokkaiden maalintekopörssin kärkinimien joukkoon lukeutuva Grabner... kaikki nuoria jotka haluaisin pitää organisaatiossa mieluummin kuin hankkia lähes kahdeksan miljoonan alisuorittavan hyökkääjän.

Columbus on tarjonnut 3 roster-pelaajaa (huhuttuina mm. Klesla ja Brule), Dallas Smithin + paketin, Philly Carteria... en oikein jaksa uskoa että Jokisen hankintaan tarvittavat pelinappulat olisivat paljon suuremmat mitä Canucks nyt huhujen mukaan Richardsista tarjoaa.

Minulla siis ei ole tietenkään varmaa kuviota valmiina jonka toteuttaisin, mutta joistain kirjoituksista saa kuvan että Richards olisi ns. pakkohankinta, että koko liigasta ei löytyisi muita vaihtoehtoja. Kuten kirjoitit, "ellei joukkue tartu Richardsiin", en tiedä muista, mutta minun korvaan tuo vaan kuulostaa siltä että Richards olisi ikään kuin viimeinen vaihtoehto parantaa hyökkäystämme.

Kenties olen vain kärsivällisempi kuin muut Canucks-fanit. Ja luottoni Nonisin kesäkauppoihin on korkeampi mitä muilla Canucks-faneilla. 11 miljoonan "wiggle-room" kuulostaa vaan niin mukavalta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Columbus on tarjonnut 3 roster-pelaajaa (huhuttuina mm. Klesla ja Brule), Dallas Smithin + paketin, Philly Carteria... en oikein jaksa uskoa että Jokisen hankintaan tarvittavat pelinappulat olisivat paljon suuremmat mitä Canucks nyt huhujen mukaan Richardsista tarjoaa.
Jokinen: oikein hyvä sopimus, Floridan kapteeni, pystyy olemaan kentällä dominoiva pelaaja ja kantamaan ketjua, on tehnyt kolmen edellisen kauden aikana terveenä pysyessään (kaksi kertaa) heikossa joukkueessa noin 40 maalia ja 90 pistettä kaudessa, Floridalla ei periaatteessa pakottavaa tarvetta kaupata kapteeniaan ja selvää hyökkäyksen pelillistä johtajaansa pois.

Richards: Ylisuuri sopimus, ura mennyt parin edellisen kauden lievästi alaspäin, voi olla ykkössentteri, mutta ei kanna Jokisen tavoin ketjua, historiassa erinomaisia playoff-pelejä ja kokonaisia sarjoja, Tampalle tekisi hyvää saada Richardsin sopimus ulos ja käyttää rahat puolustajaan.

Kyllä ainakin minä näen näiden kahden pelaajan markkina-arvossa tällä hetkellä merkittävän eron.

Chip Whitley kirjoitti:
Minulla siis ei ole tietenkään varmaa kuviota valmiina jonka toteuttaisin, mutta joistain kirjoituksista saa kuvan että Richards olisi ns. pakkohankinta, että koko liigasta ei löytyisi muita vaihtoehtoja. Kuten kirjoitit, "ellei joukkue tartu Richardsiin", en tiedä muista, mutta minun korvaan tuo vaan kuulostaa siltä että Richards olisi ikään kuin viimeinen vaihtoehto parantaa hyökkäystämme.
En tietenkään tarkoita sitä noin. Mutta tällä hetkellä Canucksin kiinnostus Richardsiin on täysin ymmärrettävää ja varmasti joukkue tekee siirron, mikäli tämä vain Tampalle sopii. Ellei sovi, niin kesällä voi olla vaikeaa saada hyviä siirtoja tehtyä, kun ainakaan vapaiden agenttien markkinoilta ei apua löydy.

Paras vaihtoehto olisi tietenkin se, että Nonis saisi taiottua jostain loistokaupan, jossa Canucks ei menettäisi mitään ihmeellistä ja saisi tilalle Richardsin tasoisen pelaajan, mutta tämän tasoisia pelaajia ei kovin moni joukkue tarjoa. Tampa on tässä mielessä tällä hetkellä varmasti aika harvinaisuus.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos pitäisi valita kahden väliltä; muutama kärkiprospect ja pick vaihdossa Richardsiin, vai muutama kärkiprospect ja Kesler vaihdossa Jokiseen, olisi Jokinen ehdottomasti valintani.

Itse valitsisin noista tuon Richardsin. Tosin en olisi kyllä valmis Richardsista esim Bourdonia, Schneideria ja pickiä antamaan hänestä. Mutta taas Schneider ja Grabner voisi irrotakin.

Nyt voidaan sitten Vancouverin listalta pyyhkiä pois Jackman, Forsberg ja Prospal. Tiedä sitten onko Jackman ja Prospal edes olleet listoilla. Mutta itse olisi kyllä mielelläni maksanut Prospalista tuon mid-prospectin (McIver?) ja 2/3-kierroksen varauksen. Sen verran hyvän pistemiehen olisimme saaneet kahteen ensimmäiseen ketjuun.

Edit. Mitäs muuten sanotte T.Ruudusta tai Havlatista? Kumpikin toki kärsii paljon loukkaantumisista, mutta eipä meillä esim Ruudun kaltaista tulevaisuuden toivoa ole ollut hyökkäyksessä aikoihin. Tai sitten Havlatin taidolle laittaa kiekkoa maaliin esim Sedinien passeista.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Canucks
Tämä kausi on tullut oltua täällä lähinnä lukijan roolissa, mutta mielenkiintoinen päivä tulossa, joten pistetään omat kommentit näihin deadline spekulointeihin.

Ihailtavaa kärsivällisyyttä ja luottoa johtoportaaseen Chipiltä, mutta tämä tilanteen harvinaisuus tekisi mielestäni Richardsista riskin oton arvoisen. Jos käy kuten nuckin huonommassa skenaariossa, eli Canucks jää nyt ja ensikaudella siirtoruletissa nuolemaan näppejään, voidaan samalla joutua tilanteeseen, että seuraavia Cup saumoja saadaan taas rakentaa useamman vuoden ajan.

Kärsimättömämpänä fanina taipuu ajattelemaan, että ennen Luongon sopimuksen loppumista on ”pakko” tehdä jotain ja mahdollisuuksia lisää, jos se ”jokin” tehtäisiin Sedinien vielä ollessa halvoilla sopimuksilla (eli tämä ja ensi kausi). Luongo tulee kuitenkin olemaan paras valttimme taistelussa Cupista seuraavaan kymmeneen vuoteen, joten olisi pahuksen turhauttavaa, seurata joukkueen maltillista rakentamista tilanteeseen, jossa meillä ei enää ole Luongoa maalissa.

Nonis voi lopulta osoittautua nerokkaammaksi kauppamieheksi kuin mitä kaikki huhut kaavailevat, mutta jos näin ei olekaan, pelkkien 100% varmojen pienen riskin sopimusten teko ei välttämättä riitä. Tulokas – RFA – UFA aikaikkuna palkkakattomaailmassa on niin lyhyt, että dynastioiden rakentaminen alkaa olla erittäin hankalaa, tulevaisuuden kustannuksella voi joutua riskeeraamaan, jos haluaa edes sen yhden reissun finaaleihin kymmenessä vuodessa.

Jos Chipin esittämä valintatilanne olisi mahdollinen, olen samaa mieltä siinä, että Jokinen olisi parempi vaihtoehto, mutta olisin valmis ottamaan myös Richardsin, huhujen mukaisella paketilla, jos Jokista ei saada. Jos Richardsiin tarvittaisiin vähemmän pelimerkkejä, ehkä meille jäisi jäljelle vielä jotain joilla napata Ryder.

Richards, 27 vuotias Stanley Cup, Conn Smythe ja World Cup voittaja, tämän kauden alisuorittaja. Tämä kausi on mennyt huonossa joukkueessa, jossa Richardsille on kaikesta alisuorittamisestaankin huolimatta annettu enemmän peliaikaa kuin Lecavalierille. Richards pelaa heikkojen maalivahtien ja puolustuksen edessä kaiken maailman Jan Hlavaccien kanssa reilut 20 minsaa pelissä, joten voi siinä hieman motivaatio ja tilastot heikentyä. Maisemanvaihto ja selkeämpi status voisivat saada muutoksen aikaan (mitä tapahtui Malkinille kun sai Crosbyn pelipaikan). Jos ainoa este tälle on miehen kieltämättä hirveä sopimus, olisin kuitenkin valmis katsomaan tämän kortin.

Esteitä voi vaan olla muitakin. Miksi Tampa haluaisi Schneiderin Rämön ja Heleniuksen jatkeeksi? Muiden joukkueiden tarjouksetkin voivat karata käsistä, jos moni ajattelee, että Richardsin palkan ”kesälisä” on nyt vähemmän kuin mitä huudetaan ensi kesänä hieman tavallista niukemmin tarjolla olevista vapaista agenteista. Richards voi myös sopimuksensa takia käytännössä valita joukkueensa. Columbuksessa olisi ihanne laiturit, joukkue ei ole vielä aivan valmis – mutta eihän Richards ole iällä pilattu. Vancouverissa odottaisi aito kiekkokaupunki ja Luongo, mutta onko meillä ulkopuolisen silmin paremmat menestymisen mahdollisuudet kuin nyt vaikka Dallasilla. Phillyn kolmossentterin paikka tuskin Bradia kiinnostaa.

Ryder taas vaikuttaisi paperilla täydelliseltä Sedinien laiturilta. Ampuu oikealta, kovaa ja tarkasti, osaa hakeutua maalipaikkoihin, pari 30:n maalin kautta takana. Ei missään määrin pelinrakentaja tyyppi tai ketjun johtava pelaaja mutta Sedinien kanssa yksipuolisempikin kaveri voisi menestyä.

Jos ensi kesään asti miettii, niin käsittääkseni mitään 11 miljoonan wiggle roomia ei ole, kun Bieksan uusi sopimus kilahtaa cappiin. Palkoissa vaikutus olisi kutakuinkin se että, Richards ja Bieksan uusi sopimus vastaavat Naslundin, Morrisonin, Cooken ja Lindenin palkkojen vapautumista. Rahaa jäisi siis sen verran mitä katto nousee (ja vaihtoehtoisesti se +7,8 mikä säästetään jos Richards ei tänne päädy). Jos Richards tulisi, käytännössä varmaan Morrison ja Cooke saisivat lähteä kesällä, Naslundin kanssa neuvoteltaisiin.

Jos taas ensi kesän vapaita nimiä miettii, ei selvästi Richardsia kiinnostavampia pelaajia ole kuin Huselius. Muuten sieltä löytyy nimiä kuten, Hossa, Demitra, Comrie, Satan, Langkow, Prospal, Stillman, Vrbata, Vyborny, pari vanhaa svedua, ja Shanahanit ja Sakicit. Tässäkin mielessä treidi sopisi paremmin kuin kesän vapaat markkinat.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Itse valitsisin noista tuon Richardsin. Tosin en olisi kyllä valmis Richardsista esim Bourdonia, Schneideria ja pickiä antamaan hänestä. Mutta taas Schneider ja Grabner voisi irrotakin.

Minulle Jokinen olisi puolestaan "no-brainer". Kaksi perustelua:

1) Palkka. Jokinen kuittaa kaudesta noin 2.5 miljoonaa vähemmän kuin Richards - tällä summalla saisimme yhden 25-30 maalin tekijän rosteriin Jokisen lisäksi. Jokinen+tällainen > Richards+Kesler.

2) Jokinen on yksinkertaisesti parempi pelaaja. Kuten Moustache Dave ylempänä kirjoitti, Richards on pelannut "kaiken maailman Jan Hlavaccien kanssa reilut 20 minsaa pelissä". Ja Jokisellahan on täsmälleen sama tilanne Floridassa, erona vain se että hän on 90 pisteen ja 40 maalin pelaaja näissäkin olosuhteissa.

Richards ei pysty "kantamaan kenttäänsä" yksin omalla panoksellaan, Jokinen tähän pystyy. Ja tämän hetkisen Vancouverin tilanteen huomioiden Jokinen sopisi joukkueeseen huomattavasti paremmin, sillä meillä ei ole antaa Richardsille hänen tarvitsemaansa taustatukea, ja Kurpitsakapteeni puolestaan pystyy menestymään kiitettävästi raymondien ja cookejen kanssa.

Huhuissa pyörinyt Columbus tähän pystyisi (Nash/Zherdev jne.), me emme.

Edit. Mitäs muuten sanotte T.Ruudusta tai Havlatista? Kumpikin toki kärsii paljon loukkaantumisista, mutta eipä meillä esim Ruudun kaltaista tulevaisuuden toivoa ole ollut hyökkäyksessä aikoihin. Tai sitten Havlatin taidolle laittaa kiekkoa maaliin esim Sedinien passeista.

Nuoremmalle Ruudulle varaukseton peukku loukkaantumisista huolimatta. Hän on klassinen esimerkki pelaajasta joka tarvitsee maisemanvaihdoksen, ja Vancouverissa olisi kaikki mahdollisuudet menestyä hyökkäävässä roolissa. Ainoa huolenaihe on männävuosien loukkaantumiset, onko se PPG-potentiaali hävinnyt näiden takia? Joka tapauksessa, ehdottomasti hankintalistalle jos olisin GM. Voisi korvata esim. Keslerin mikäli Jokisen hankkiminen tätä vaatisi.

Havlatin hankinta puolestaan, sanotaan niin että jos tällainen huhu olisi ollut ilmoilla vuosi sitten, kantani olisi ollut kyllä. Eli siis viime kauden Havlatin ottaisin mielelläni mukaan Canucksiin (loukkaantumisista huolimatta), mutta tämän kauden otteet eivät enää niin paljoa himota (palkkakin on suuri). 50/50 -tilanne Havlatin kanssa, riippuu mitä menisi toiseen suuntaan. Ruutu olisi kuitenkin Chicagosta se ykköstoive.

Moustache Dave kirjoitti:
Esteitä voi vaan olla muitakin. Miksi Tampa haluaisi Schneiderin Rämön ja Heleniuksen jatkeeksi?

Jep, samaa mieltä tästä. Dallashan on tarjonnut yhtä pelin parhaista kakkosmaalivahdeista Smithia - luulisi että Tampaa nappaisi tällainen enemmän kuin yhden prospectin lisääminen jo ennestään suhteellisen vahvalle osa-alueelle (tulevaisuudessa).

Moustache Dave kirjoitti:
Ryder taas vaikuttaisi paperilla täydelliseltä Sedinien laiturilta. Ampuu oikealta, kovaa ja tarkasti, osaa hakeutua maalipaikkoihin, pari 30:n maalin kautta takana. Ei missään määrin pelinrakentaja tyyppi tai ketjun johtava pelaaja mutta Sedinien kanssa yksipuolisempikin kaveri voisi menestyä.

Samaa mieltä tästäkin, Ryder olisi hyvä "syvyyshankinta" hyökkäykselle josta voisi kehittyä kaksosten vierellä enemmän kuin pelkkä syvyyshankinta. Hinnan ollessa oikea (ehdoton maksimi 2. kierroksen varaus), voisin kokeilla Ryderin palveluksia Canucksissa. Mutta Ryderin hankinta vaatii mielestäni sen, että saamme vahvistuksen kakkoskenttään (esim. Jokinen). Ilman tuota vahvistusta Ryderin hankinta tuntuisi ainakin minun mielestäni vähän turhalta, sillä en mielelläni hankkisi rental-pelaajaa kun joukkueen realistiset mahdollisuudet Cupiin ovat pienet (ja tilannehan on tämä mikäli emme apua kakkoskenttään saa).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
1) Palkka. Jokinen kuittaa kaudesta noin 2.5 miljoonaa vähemmän kuin Richards - tällä summalla saisimme yhden 25-30 maalin tekijän rosteriin Jokisen lisäksi. Jokinen+tällainen > Richards+Kesler.

Toki jos tuollaisen 30 maalintekijän hankinta olisikin noin helppoa - kunhan teemme sopimuksen sellaisen kanssa. Vancouver on jo kauan hakenut kyseistä maalintekijää, miksi se kesällä olisi yhtään sen helpompaa?

Itse taas näkisin tuon vertailun juurikin päinvastoin ja suurin syy siihen on Kesler. Hän on mahdollinen uusi "linden" eli kapteeni, joka pelaa lähes koko uransa Vancouverissa. Keslerissä meillä on pyyteetön puolustuksen kautta pelaava 30-maalin mies. Noita ei ihan myöskään puissa kasva.

Jos samalla korvauksella saamme Jokisen kuin Richardsin niin ilman muuta Jokinen. Mutta jos joudumme Jokiseen antamaan vielä Keslerin päälle niin ilman muuta Richards.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Toki jos tuollaisen 30 maalintekijän hankinta olisikin noin helppoa - kunhan teemme sopimuksen sellaisen kanssa. Vancouver on jo kauan hakenut kyseistä maalintekijää, miksi se kesällä olisi yhtään sen helpompaa?

No eihän se koskaan helppoa ole, tällä kertaa meillä vain olisi ainakin reilusti tilaa katossa tällaisen pelaajan hankintaan (enemmän kuin edellisinä kesinä). T. Ruutu/Ryder mahdollisuuksina, toinen RFA toinen UFA kesällä.

Jos samalla korvauksella saamme Jokisen kuin Richardsin niin ilman muuta Jokinen. Mutta jos joudumme Jokiseen antamaan vielä Keslerin päälle niin ilman muuta Richards.

Nämä menevät mielipidenäkemysten piikkiin. Vaikka Kesler onkin pelannut tällä kaudella hyvin, ajoittain erinomaisesti, en pidä häntä noin tärkeänä pelaajana. Jokinen on kuitenkin liigassa top10 sentteri, eikä näitäkään ihan puissa kasva. Kolmoskentän jarrumiehiä puolestaan saa hankittua helpommin kuin tähtisenttereitä, joskin ei välttämättä yhtä hyviä kuin Kesler, mutta saa kuitenkin.

Tähän vielä lisättynä meidän organisaation kerrassaan olematon tarjonta kahden ensimmäisen kentän sentterin tontille, ja se tosiasia, että meiltä löytyy organisaatiosta muutama "tulevaisuuden kolmossentteri"... mielipideasioita, ja uskon että ainakin nuck ikuisena Kesler-fanina on sinun puolellasi tässä asiassa =) Taisteluni tullimyllyjä vastaan siis jatkunee!

Edit: sainpahan ainakin yhden tukijan, sillä Sunin erinomainen kolumnisti Iain MacIntyre on kanssani samoilla linjoilla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Canucks
Kokonaisuudessaan tapahtumarikkaan deadlinen anti Canucks näkövinkkelistä jäi sitten aika mitäänsanomattomaksi. Canucks todennäköisesti yritti Richardsia ja kun tämä meni ohi, ei Canucks halunnut hakea rental tyylisiä ratkaisujakaan. Yksi keskitason rental pelaaja kun ei merkittävästi olisi parantanut cup mahdollisuuksia, joten miksi luopua edes varauksista. Kovemman tason rental pelaajien hintahan olikin sitten ihan eri planeetelta Canucksin politiikkaan nähden.

Jokista ei missään kovin uskottavissa huhuissa yhdistetty missään vaiheessa Canucksiin, joten tuskin kovin lähellä oltiin Ollin suhteen. Luongolla ja Jokisella voisi kuitenkin olla jonkinlainen kontakti, ehkä kesällä sitten (muistaakseni Jokinen epäröi aikanaan sopimuksen tekoa, kun Luongon tilanne oli auki, mutta Florida johto sai Ollille vakuuteltua, että kyllä näistä panttereista vielä kova joukkue tehdään…).

Cooke hieman tilitti haastattelussa, että sukset ovat jonkin verran menneet Vigneaultin kanssa ristiin, joten kesällä jatkoa tuskin olisi tullut. Nyt saatiin Pettinger, jolla on ensi kaudeksi sopimus 1,0 miljoonan cap hitillä. Pari vuotta Cookea nuorempaa ja hieman kookkaampaa Pettingeriä kuvaillaan ”Cooken tyyliseksi pelaajaksi”, mutta joitakin eroja varmasti löytyy. Pettingerillä lienee enemmän maalintekopotentiaalia kuin Cookella, tosin luistelunopeudessa hävinnee hieman. Fyysisessä pelissä pärjää varmasti siinä missä Cookekin, tosin ei harrasta sikailuja, tai jos harrastaa niin vastaa yleensä niistä rehdimmin kuin kilppariasentoon käpertymällä.

Jos Pettingeristä saataisiin hieman tehoja irti niin ihan ok vaihto mielestäni, jos tämä ei onnistu niin sitten maksetaan ensi kaudella milli pelipaikasta, jonka olisi kyllä voinut täyttää organisaation sisältäkin. Joitain toiveita pieniin tehoihin voi olla, Pettinger on kuitenkin pelannut aikanaan Kanadan junioreiden MM-joukkueessa, oli toisen kierroksen varaus ja onpa käväissyt aikuisten MM-kisoissakin.

Jossain vaiheessa iltaa oli huhua, että Canucks yritti dumpata myös Byron Ritchien mutta hyllylle jäi. Ritchien sopimus päättyy tähän kauteen, mutta eipä ole maailmanloppu vaikka päästettäisiin Byron (massiivisine 0,675:n sopimuksineen) ilmaiseksi kävelemään.

Näillä mennään sitten, kyllä playoff paikka varmaan irtoaa, loppu onkin Luongon harteilla.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tavallaan pettymys, että Canucks ei sittenkään tehnyt mitään kahden ensimmäisen ketjun vahvistamiseksi, vaikka nyt olisi ollut tähän tilaus. Eilen olin tähän kyllä vahvasti pettynyt ja aikeenani oli aluksi alkaa viritellä jo Leskisen "viidettätoista yötä", mutta jäipä nyt kuitenkin toistaiseksi tekemättä. Yön yli nukuttuani olo on jo parempi ja tällä hetkellä jossain sisällä oleva ikuinen optimisti nostaa taas päätään, vaikka pahat kilpailijat (Dallas ja Colorado - toinen tosin tyhmästi) satsasivatkin selvästi Canucksia enemmän.

Luultavasti Nonisilla oli viritettynä katiska tätä kahden ensimmäisen ketjun hankintaa varten, mutta Richards sukelsi ennemmin Texasiin, kun joukkueella oli tarjota valmiimpaa pakettia, joka sisälsi mm. Tampa Bayn tarvitsevan maalivahdin. Siirtohuhujen kohteena ollutta Jokista en puolestaan uskonut oikein missään vaiheessa edes siirrettävän, sillä Florida pitää ymmärrettävästi kapteenistaan ja pelillisestä johtajastaan (hankkimista varten liian...) tiukalla otteella kiinni.

Mutta vaikka tulos jäi laihaksi, tavallaan sitä arvostaa myös sitä, että Nonis piti meidän harvat lupaukset, tulevaisuuden pelaajat (kuten Kesler) ja kaikki varaukset itsellään. Pitkällä tähtäimellä tämä kärsivällinen rakennustyö on kuitenkin se paras tapa rakentaa joukkuetta. Nyt pitää kuitenkin sitten vain toivoa, että joukkue jatkaa pelillistä nousuaan ja sitä, että Nonis saa jostain ihmeestä taiottua sen kahden ensimmäisen ketjun avainhyökkääjän ensi kesänä. Oma luottoni tähän hankintaan on edelleen olemassa, mutta tästä tulee kyllä todella vaikeaa.

Mitä tämän kauden loppuun tulee, niin nähdäkseni kaikilla Läntisestä konferenssista playoffeihin menevillä joukkueilla on omat realistiset mahdollisuutensa mennä vaikka tappiin saakka. Toiset joukkueet vaikuttavat paperilla kovemmilta kuin toiset, mutta paperilla tai runkosarjan sijoituksilla ei playoff-pelejä kuitenkaan ratkaista. Yhä edelleen myös Vancouverilla on omat mahdollisuutensa, mikäli vain kaikki avainpelaajat pysyvät kunnossa ja joukkue jatkaa pelinsä tason nostoa nyt kun kaikki tärkeimmät puolustajat ovat kunnossa.

Lisäksi tällä kaudella Canucks saa oman kahden ensimmäisen ketjun vahvistuksensa kuitenkin vielä takaisin. Eihän Morrison toki mikään Richards ole hyökkäyspäähän pelatessa, mutta onpa kuitenkin terveenä pysyessään edes 60 pisteen kahden suunnan hyökkääjä, jolla on vielä tapana nostaa pelinsä tasoa playoffeissa. Lisäksi nyt miehellä voi olla siinä mielessä hyväkin tilanne, että hän on saanut ainakin ladattua akkuja kauden loppua varten.

Mitä tulee tuohon Nonisin ainoaan kauppaan, niin Cooken menettäminen oli tavallaan kova osuma. Cooke pelasi kuitenkin meillä jo 10 vuotta sitten - tuosta joukkueesta mukana ovat edelleen vain Öhlund ja Näslund - ja lisäksi miestä tuli seurattua tarkasti jo hänen juniori-urallaan. Yhden vanhan dinosauruksen menettäminen oli siis tunnetasolla oma tarinansa.

Parhaimmillaan Cooke oli ehdottomasti Crawfordin aikana. Hän oli parhaimmillaan NHL:n Selke-äänestyksessä 10 parhaan pelaajan joukossa, yksi liigan ärsyttävimmistä pelaajista ja teki vielä 42 pistettä muun touhunsa ohessa. Mies oli todellinen Heart and soul -pelaaja ja perinteinen playoff-taistelija, jonka vaikutus tuntui merkittävällä tavalla (asia, minkä vuoksi minä en olisi halunnut häntä menetettävän) juuri kauden tärkeimmillä hetkillä.

Vigneaultin aikana Cooken osakkeet kokivat kuitenkin laskua. Alex Burrowsin vahva peli söi vähän samassa roolissa pelanneen Cooken merkitystä, viime kausi oli oma tarinansa loukkaantumisineen ja tälläkin kaudella Cooke etsi sopivaa paikkaa aika ajoin. Aivan viime aikoina tämä löytyi Raymondin ja Shannonin ketjusta ja ketju pelasi hyvin, mutta tuo ketju olisi tuskin muutenkaan pysynyt kasassa, kun Morrison tekee paluun.

Pitää kuitenkin vielä kiittää Cookea näistä kymmenestä Vancouverissa pelatusta vuodesta. Näiden vuosien aikana mies oli useaan otteeseen rajulla taistelullaan omia suosikkejani ja samalla vastustajan riveissä todellinen inhokki. Varmasti Canucksia vastaan on nyt tavallaan helpompi pelata, kun joukkueen selvästi ahkerin taklaaja on poissa.

Pitää olla kuitenkin varauksellisen tyytyväinen myös Pettingerin hankintaan. Edmontonissa syntynyt, mutta Victoriassa (B.C. - jälleen Nonis hankki siis kotiseudun pelaajan Vancouveriin) lapsuutensa kasvanut hyökkääjä on (kuten Moustache Dave #44 jo kertoi) omalla tavallaan aika pitkälle Cooken kaltainen pelaaja. Nopea, pyrkii pelaamaan osittain myös fyysisesti ja ollut Capseissa arvokas pelaaja alivoimissa (oli mm. viime kaudella NHL:n kymmenes alivoimamaaleissa).

Pettingerin lisäarvoa nostaa sopimusasioiden (Cooke on ensi kesänä UFA, Pettinger on vielä vuoden kiinni sopimuksessaan) lisäksi pieni kokoetu ja se, että hän on tehnyt kahdella edellisellä kaudella 16 ja 20 maalia (viime kauden 16 maalia tuli 64 pelissä) osin kolmosketjusta käsin. Vancouverilla ei ole liikaa 20 maalin miehiä. Tällä kaudella hän on tosin suorittanut alakanttiin edelliskausiin nähden, joten toivottavasti tämä kauppa toimii kummankin pelaajan kannalta positiivisena maisemanvaihtona.

Pettinger tulee menemään Vancouverissa luultavasti kolmosketjuun Keslerin ja Burrowsin kanssa. Näin Canucks saa jalkeille (ainakin paperilla) ihan mielenkiintoisen jarruketjun tälle ja seuraavalle kaudelle. Tämä vahvan kolmosketjun saaminen olikin Vigneaultin yksi suurimmista tavoitteista tälle kaudelle. Toistaiseksi kolmonen on toiminut kiitettävästi, mutta "Vigneaultin näköinen" Pettinger tuo tuohon ketjuun vain lisää nopeutta ja parhaimmassa tapauksessa (edelliskausiin katsottuna) myös maalintekotaitoa.

HF:n Canucks-osioon kirjoittaneet Caps-fanit tuntuvat ainakin kehuvan Pettingeria aika paljon. Sain eilen myös viestin yhdeltä suomalaiselta Caps-unia näkevältä fanilta, joka kertoi mm., että "Pettystä tulette varmasti tykkäämään. Hyvä luistelija, ei välttele ruuhkia, voi laittaa kaikkiin tilanteisiin jäälle..." Ihan lupaavalta kuulostaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pettingerin lisäarvoa nostaa sopimusasioiden (Cooke on ensi kesänä UFA, Pettinger on vielä vuoden kiinni sopimuksessaan) lisäksi pieni kokoetu ja se, että hän on tehnyt kahdella edellisellä kaudella 16 ja 20 maalia (viime kauden 16 maalia tuli 64 pelissä) osin kolmosketjusta käsin. Vancouverilla ei ole liikaa 20 maalin miehiä. Tällä kaudella hän on tosin suorittanut alakanttiin edelliskausiin nähden, joten toivottavasti tämä kauppa toimii kummankin pelaajan kannalta positiivisena maisemanvaihtona.

Tuossa se oikeastaan tiivistyy omatkin ajatukset. Kesällä olisin ollut innoissani Pettingerin hankinnasta, takana kun olisi ollut juuri noi 16 ja 20 maalin kaudet. Mutta nyt kun tältä kaudelta on saldona 2 maalia niin hankinta tietysti epäilyttää. Toisaalta - eipä Pettingeriä olisi kesällä saatukaan Cookella.

Hyvä puoli hankinnassa on sitten tuo sopimuksen jatkuminen tulevallekin kaudelle. Mikäli Pettinger saadaan aiempaan iskuun ja lähenteleen 20-maalia niin meillä on halpa maalintekijä. Ja vaikkei saataisiinkaan niin ei tuo miljoona ole liikaa kolmosen pelaajalle.

Cookesta jouduttiin luopumaan, mutta meillä on riittävästi "kädettömiä" pelaajia korvaamaan Cooke. Toki noita Cooken niittejä jäädään kaipaamaan, mutta tuossakin muiden pelaajien on nyt astuttava esiin.

Mikäli Pettinger laitetaan Keslerin ja Burrowssin ketjuun niin siinä on kolme kaveria, jotka ottavat vähintään kaksinkertaisen määrän kiekonriistoja menetyksiin nähden. Neljäs tälläinen pelaaja Vancouverissa on Taylor Pyatt.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tulevasta Colorado-pelistä puuttuu Jeff Cowan (pelikielto) ja Byron Ritchie (selkä), joten Pettinger olisi hyvä saada jo tuohon peliin. Manitobasta nostettiin Rick Rypien tuomaan fyysisyyttä ja laskettiin sinne Luc Bourdon.

Hyvää tuossa kaupassa oli sekin, että oli varsin perusteellisesti kartoitettu se mitä haluttiin. Nonis oli keskustellut Pettingerin saamisesta jo lähemmäs kaksi kuukautta Washingtonin kanssa. Tiedä sitten miksi kauppa venyi viime hetkille.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Hyvää tekstiä Cookesta nuckilta. Kun fanien kommentteja lukee, näyttää että puolet on haikein mielin. Toinen puolikas taas toteaa, että oli jo aikakin ja on valmis ajamaan Cooken lentokentälle. Tämä on ymmärrettävää, olihan Cooken viimeiset pari kautta alamäkeä. Kokonaisuutta arvioiden on kuitenkin helppo sanoa, että Matt Cooke loi omalla panoksellaan pienen palan valaspaitaisten Canucksien identiteetistä.

Cooke, seuran oma varaus kesältä 1997, debytoi Canuckseissa lokakuussa 1998 ja nousi seuraavien kausien aikana energisellä pelillään monen fanin suosikiksi. Parhaan kautensa 2002-2003 jälkeen Cooke voitti myös seuran ”unsung hero” palkinnon. Kymmenen vuoden aikana Cooke ehti pelata Canuckseissa 566 runkosarjapeliä, tällä ollaan kaikkien aikojen listalla sijalla 12. Nykypelaajista edellä ovat vain Linden, Naslund ja Ohlund. Selvästi Cooken takana listalla ovat mm. 90-luvun suosikkinimet, Ronning, Courtnall, Adams, McLean, Babych… Nykypelaajista Cooken ohi tulevat lähivuosina vain Sedinit ja Morrison mikäli saa jatkosopimuksen.

--- ---

Olipa hirveä tappio Avsille. Alle kaksi minuuttia jäljellä ja Canucks menee 2-1 johtoon älyttömän hässäkän ja videotarkastuksen jälkeen Burrowsin maalilla. Colorado ottaa maalivahdin pois ja tasoittaa, kun 15 sekuntia on jäljellä ja voittaa sitten rankkarit. Yksi piste tuli ja Nashville ja Phoenix hävisivät, mutta ei mitenkään voi olla tyytyväinen tähän. Colorado on melkoisessa nosteessa, ties vaikka voittaisivat vielä divisioonan… Tämä ”arpojen” naurettavuus kyllä oikein tiivistyy tähän runkosarjan loppuun.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Moustache Dave #44 kirjoitti:
Canucks todennäköisesti yritti Richardsia ja kun tämä meni ohi, ei Canucks halunnut hakea rental tyylisiä ratkaisujakaan. Yksi keskitason rental pelaaja kun ei merkittävästi olisi parantanut cup mahdollisuuksia, joten miksi luopua edes varauksista. Kovemman tason rental pelaajien hintahan olikin sitten ihan eri planeetelta Canucksin politiikkaan nähden.

Juuri näin tilanne taisi mennä. Nonisin paketit eivät napanneet Feasteria ja kumppaneita (halusivat valmiimpaa tavaraa vaihdossa - Nonis ei ollut valmis luopumaan nuorista roster-pelaajista), joten suuremmat ei-rental kaupat jäivät toteutumatta. Samaa mieltä tuosta että ehdottomasti turha hankkia "ok"-rental-pelaajia (tyyliin Smolinski), mennään mieluummin niillä mitä omasta organisaatiosta löytyy sillä parannus ei ole merkittävä, ja Hossa-tyylistä tähtipelaajaa Nonis ei edes lähtenyt yrittämään.

nuck kirjoitti:
Mutta vaikka tulos jäi laihaksi, tavallaan sitä arvostaa myös sitä, että Nonis piti meidän harvat lupaukset, tulevaisuuden pelaajat (kuten Kesler) ja kaikki varaukset itsellään. Pitkällä tähtäimellä tämä kärsivällinen rakennustyö on kuitenkin se paras tapa rakentaa joukkuetta.

Ehdottomasti ainakin itse arvostan tuota. Paljon puhutaan kuinka Canucksin "ikkuna menestykseen" häviää parissa seuraavassa vuodessa Luongon ja kaksosten sopimusten mukana, ja toki nämä faktat joukkueen rakentamista hieman hankaloittaa, mutta pitää kuitenkin muistaa että joukkueella kuten Detroit on ollut kaikki ikkunat auki läpivedolla jo vuosikausia kiitos omien halpojen junnujen, osa-alue johon Nonis pyrkii koko ajan palasia lisäämään.

Prospectien pitäminen ei siis ole missään nimessä huono asia. Jos ajattelee tätä kautta pidemmälle niin ehdottomasti parempi kuin vajaa 8 miljoonan caphit yhdestä ei-tähtipelaajasta.

Nuck tuossa ajatukset Cookesta jo tiivistikin. Varmasti se näkyy joukkueessa kun paras taklaaja ja suuri palanen joukkueen pukukoppielämästä vaihtaa osoitetta. Puhtaasti pelillisesti Canucks mielestäni tämän kaupan voitti, mutta eri asia onkin miten päin se kentällä kääntyy. Mainitsin jo muistaakseni kesällä Pettingerin pelaajaksi jonka haluaisin Canucksissa jarrukentässä nähdä, joten tyytyväinen pitää olla että Nonis tätä palstaa aktiivisesti lukee, ja kirjoittajien toiveita parhaansa mukaan täyttää.

Lecavalier on muuten minun mielestäni hyvä sentteri. Kyle Beach myös mielenkiintoinen kaveri.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olipa hirveä tappio Avsille... Tämä ”arpojen” naurettavuus kyllä oikein tiivistyy tähän runkosarjan loppuun.
Kyllä, aivan hirveää hävitä kotipeli tällä tavalla. Ensin mennään johtoon pelin lopussa, sitten saadaan yrittää purkuja useaan otteeseen, mutta ammutaan omia selkään, Colorado tekee tasoituksen 15 sekuntia ennen loppua ja lopulta vielä tyhjentää pajatson arvalla.

Luongo oli ymmärrettävästikin aika turhautunut tähän tappioon:

"We had about six chances to get it out. Either we shot it off our own guys or we didn't get it out. Next thing you know, a shot from the point and Sakic's alone on the side. I was able to get the first save and he chipped it over me for the second one. It's unacceptable, inexcusable. That should never happen, especially in an important game like that."

...ja niin olin kyllä minäkin juuri tuon pelin loppuhetkien vuoksi. Mikään ei onnistunut lopussa ja näin tasaisessa pelissä yksi virhe maksoi hemmetin paljon. Voitto antoi Avsille tilaa hengittää ja teki kyllä Luoteisen divisioonan tämän hetkisestä tilanteesta enemmän kuin mielenkiintoisen:

Minnesota: 64GP, 75PTS
Calgary: 64, 75
Vancouver: 63, 73
Colorado: 65, 72
----
Edmonton: 64, 63
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Muistuttakaas nyt taas, miksi Cowan oli/on pelikiellossa? Ei vaan nyt tule mieleen mistä syystä.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Muistuttakaas nyt taas, miksi Cowan oli/on pelikiellossa? Ei vaan nyt tule mieleen mistä syystä.
Eikö mies "rankaissut" Derek Meechiä Detroit pelissä? Muistaakseni siitä tuli yhden pelin panna.

Ja löytyi nyt tälläinen uutinen
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
No ei ihme että en muistanut, mennyt täysin ohi ko. tilanne.

Ilmeisesti kyseessä oli jokin muukin rike kuin pelkkä päähän kohdistunut taklaus, sitähän ei jäähynä tunnetä (onneksi) En-Eiz-Ellässä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Chipin vihjaamana vasta huomasin, että Nolan Baumgartner teki tosiaan paluun Vancouverin organisaatioon. Baumgartner on kyllä loistava esimerkki pelaajasta, jonka ylöspäin mennyt ura kääntyy jyrkkään laskuun seuran vaihdon jälkeen. Harva taitaa muistaa, että Baumgartner teki vielä toissakaudella (05-06) tehot 5+29 (+11) ja oli Vancouverin tehokkain pakki.

Tämän jälkeen Philly teki kahden vuoden ja 2,4 miljoonan dollarin sopimuksen hänen kanssaan. Ja Nolan sai näyttää taitonsa kuuden ottelun ajan (tehot 0+1 ja +0), jonka jälkeen kausi meni farmissa, kunnes Dallas otti miehen waiveristä. Dallasissa sitten vielä 7 ottelua ja tehot 0+2 (+0). Tämä kausi onkin mennyt sitten kokonaan Dallasin farmissa. Kunnes sitten Dallas "assigned" Nolanin Manitobaan.

Tietämättä sitä joutuuko Nolan läpäisemään waiverit tai onko edes mahdollista muutenkaan miestä nostaa Vancouveriin, niin oli kyllä organisaatiolta hyvä hankinta. Jos Nolan pelaa Manitobassa niin hän tuo sinne taitoa ja kokemusta valtavasti. Ja mikäli hänet on tarvittaessa mahdollista nostaa myös Vancouveriin niin vielä parempi. Kyseessä on kumminkin organisaatiolle tuttu kaveri. Tosin enpä usko, että häntä Vancouverissa tarvitaan, koska niin hyvin ovat nuoret paikanneet loukkaantumisia tähän asti.

Viime yönä Nolan pelasi ensimmäisen pelinsä Manitobassa ja voitto otettiin lukemin 4-2. Jaffrey teki hattutempun ja Hansen syötti kolme maalia. Baumgartner jäi vielä pisteittä avausottelussaan.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Chipin vihjaamana vasta huomasin, että Nolan Baumgartner teki tosiaan paluun Vancouverin organisaatioon...Tietämättä sitä joutuuko Nolan läpäisemään waiverit tai onko edes mahdollista muutenkaan miestä nostaa Vancouveriin, niin oli kyllä organisaatiolta hyvä hankinta.

Käsittääkseni Canucks ei Nolania varsinaisesti hankkinut vaan Manitoba lainasi Dallasilta. Eli ei ole tietääkseni mahdollista, että Canucks nostaisi Baumgartnerin ylös. Manitoba maksaa todennäköisesti osan Baumgartnerin palkasta, mutta Dallas omistaa Baumgartnerin edelleen. Ei Canuckseilla kyllä olisi nyt Nolanille tarvettakaan, Miller saattaa pelata jo seuraavassa pelissä, joten meillä on reservissä Weaver, Bourdon ja McIver.

Baumgartner vahvistaa Moosea playoffseissa, Iowan playoff mahdollisuudet ovat aika vähäiset, joten näin Nolanin kausi jatkuu pidempään. Baumgartner oli Moosen kapteeni kaudella 2004-2005, valittiin joukkueen parhaaksi puolustajaksi kausilla 2002-2003 ja 2004-2005. Baumgartner on lisäksi valittu AHL:n All-Stars peliin vuosina 2005 ja 2007. Baumgartner oli tosiaan Canucksien tehokkain pakki flegmaattisen 2005-2006 kampanjan aikana. Hyvä vahvistus Mooselle kuitenkin, joku nuorempi pakki matkaa varmaan sitten Victoriaan. (AHL:n Albany ”kaappasi” muuten Salmon Kingsin kapteenin, Kiel McLeodin, tässä AHL:n siirtorajalla.)

Manitoban Jaffray – Moran – Hansen kenttä on ollut kyllä viimeaikoina liekeissä. Saa nähdä kokeillaanko ketään kolmikosta loppukaudesta vielä Canucksien maalinteko ongelmien ratkaisijana. Hansenhan nostettiin viimekaudella Canucksien Playoff kokoonpanoon. Olisi hauska, että Morankin saisi joskus näytönpaikan NHL:ssä. Canucks ei tosin taida sentteriä tarvita, mutta olisi mielenkiintoista nähdä pystyisikö Moran tekemään ns. Perrinit tai Metropolitit, jos pääsisi oikeaan saumaan, kovan luokan pelintekijä alasarjatasolla joka tapauksessa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Käsittääkseni Canucks ei Nolania varsinaisesti hankkinut vaan Manitoba lainasi Dallasilta. Eli ei ole tietääkseni mahdollista, että Canucks nostaisi Baumgartnerin ylös.

Nimenomaan, Baumer pelaa Moosessa Dallasilta/Iowalta lainassa eikä näin ole Canucksin omaisuutta. Moose on koko kauden tarvinnut veteraaniosaamista takalinjoille, joten hyvä hankinta tähän saumaan. Vielä kun FitzGerald on seuraavat 4-6 viikkoa pois leuan murtuman takia ja Sharrowkin kuukauden päivät pois olkapäävamman seurauksena, yksi lisäpakki teki Manitobassa vain hyvää.

Moosesta lyhyesti sen verran, että Grabner on hyytynyt täysin. Hän ei ole tehnyt maalia moneen otteluun (sanoisin noin 15 otteluun), ja tippunut neloseen mikebrownien kanssa energiaa luomaan. Jannik Hansen puolestaan on ollut liekeissä ykköskentässä yhdessä Moranin ja Jaffrayn kanssa - pisteitä on kertynyt mukavasti yli PPG-tahdilla viimeiset 10 ottelua. Myös Schneider on jatkanut erinomaisia otteita maalilla, ja MacIntyren hieman pomputeltua on hyvin mahdollista että Coryn minuutit kasvaa kasvamistaan.

Hyvä vahvistus Mooselle kuitenkin, joku nuorempi pakki matkaa varmaan sitten Victoriaan. (AHL:n Albany ”kaappasi” muuten Salmon Kingsin kapteenin, Kiel McLeodin, tässä AHL:n siirtorajalla.)

Rahimi olisi yksi vaihtoehto, ja häneen arpa luultavasti osuu. Rahimi on parantanut otteitaan tasaisesti kauden edetessä ja on varmasti hyvä vahvistus kapteeninsa ja suuren osan fyysisyydestään menettäneelle Victorialle. Salmon Kings on muuten pelannut hienoa kautta, ensimmäistä kertaa historiansa aikana mukana hyvin playoff-taistossa, ja tässä tapauksessa vielä liigan ihan kärkijoukkueita.

Olisi hauska, että Morankin saisi joskus näytönpaikan NHL:ssä. Canucks ei tosin taida sentteriä tarvita, mutta olisi mielenkiintoista nähdä pystyisikö Moran tekemään ns. Perrinit tai Metropolitit, jos pääsisi oikeaan saumaan, kovan luokan pelintekijä alasarjatasolla joka tapauksessa.

Moran'han pelasi viime kaudella pari ottelua Canucksissa, ja mielestäni hyvin pelasikin. Kiinnitin häneen paljon huomiota noiden otteluiden aikana, ja muistan että hän jakoi hyvin kiekkoa ja olisi luultavasti saanut jatkaa ylhäällä mikäli Näslund ja kumppanit olisivat osuneet tyhjistä sisään (=pisteitä Moranille). Sinänsä harmittaa sillä tuon ikäiselle pelaajalle ei monia tilaisuuksia tule.

---

Yöllä ottelu Columbusta vastaan, ja jälleen kerran tärkeä ottelu kyseessä. Nämä ennakolta heikommat joukkueet olisi pakko voittaa mikäli halutaan hyviin asetelmiin kun seuraavan kerran kohdataan taistossa paremmin mukana olevia joukkueita. Tällä kokoonpanolla ei ole varaa löysäillä yhtenäkään iltana, vaan on mentävä täysiä joka ilta oli vastassa sitten Columbus tai Detroit.

Miller sekä Cowan palaavat kokoonpanoon, joten Weaver ja Isbister siirtyvät katsomon puolelle. Rypien stunttaa edelleen selkävaivoista kärsivää Ritchieta
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Terävyys puuttuu nyt Canucksien pelistä, taas menetettiin johto ja hävittiin jatkoajalla. Olisiko ollut 16 kiekonmenetystä Canuckseilta, kiekko tuntuu polttavan ratkaisutilanteissa nyt liikaa. Canucks johti viimeisessä erässä kahdella maalilla. Columbus tasoitti pelin tekemällä kaksi maalia reilussa minuutissa. Mitcheliltä hirveä sokkoheitto keskelle ja Rick Nash yksin läpi, peli tasan.

Jatkoajalla Canucksin kohtaloksi koitui nopea Columbus hyökkäys. Chimera ajoi päättäväisesti maalille, jonne Zherdev heitti laidasta lättysyötön, Chimera iski sitten Bieksan nenän edestä voittomaalin. Bieksa – Mitchell olivat jäällä kaikkien Columbus maalien aikana. Bieksa jatkoaikamaalista: ”No excuses, that was my man”. Canuckseilta hylättiin pari maaliakin, mutta ei voi mitään, Columbus teki kovemmin duunia ja otti pisteet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös