Vancouver Canucks 2007-08

  • 113 770
  • 672

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kausi on paketissa ja toisessa ketjussa on hyvin analysoitu jo mennyttä kautta, joten eiköhän ole aika avata uusi ketju uusille kuvioille.

Aloitetaan tilanteen purkaminen sopimustilanteesta.

Luongo 6.75 (palkka 6.5)
Ellis 0.525
Sabourin UFA (0.450)
Wlaherty UFA (0.450)
MacIntyre RFA (0.450)

Maalivahdit (2): 7.275 m$

Mitchell 3.5
Ohlund 3.5
Salo 3.5
Bieksa 0.525 (palkka 0.550)
Bourdon 1.350 (palkka 0.850)
Edler 0.550
Coulombe 0.473 (palkka 0.480)
McIver 0.488 (palkka 0.495)
Krajicek RFA (0.625)
Fitzpatrick RFA (0.525)
Sopel UFA (2.4)
Tremblay ?
Koltsov ?

Puolustajat (8): 13,886 m$

Naslund 6.0
D.Sedin 3.575
H.Sedin 3.575
Morrison 3.2
Cooke 1.508 (palkka 1.525)
Chouinard 1.1
Burrows 0.483 (palkka 0.475)
Rypien 0.465 (palkka 0.475)
Kesler RFA (1.9)
Bouck RFA (0.495)
Reid RFA (0.475)
Schultz RFA (0.450)
N. Smith RFA (0.500)
Smolinski UFA (1.976)
Bulis UFA (1.3)
Linden UFA (0.6)
Pyatt UFA (0.7)
Green UFA (0.450)
Santala UFA (0.450)
Cowan UFA (0.532)
Goren UFA (0.450)
Moran UFA (0.475)
Chubarov ?
King ?

Hyökkääjät (8): 19,906 m$

YHTEENSÄ (2+8+8=17): 41,067 m$


Toki tuolla on nyt pelaajia, jotka eivät ylhäällä pelaa (Ellis, McIver, Coulombe...), mutta noihin on nyt kaikki sopimukselliset laskettu.

Omat kentälliset tämän hetken ajatuksin:

Luongo
(Sabourin / MacIntyre) (korvaa Ellisin palkan)
+0m$

Ohlund - Salo
Mitchell - Bieksa
(Krajicek/ kokenut pakki) - Edler/Bourdon
(Koltsov)
+ 2 m$

D.Sedin - H.Sedin - (Pyatt)
Naslund - Morrison - (maalintekijä)
Cooke - (Kesler) - (saisi kanssa tehdä tehoja)
Rypien - (Green) - Burrows
Chouinard
+6.5m$ (-1.1 jos Chouinard saadaan pois)

Lisäystä 41 miljoonaan tulisi siis 8.5 m$, joilloin ollaan 49.5 m$:ssa. Tuosta voidaan 1m$ vähentää Coulomben ja McIverin sopimusten takia, jolloin ollaan 48.5 m$:ssa. Ja nyt sitten salary cappiin olisi laskettu jo 23 pelaajan palkat. Mielellään tuolla myös Lindenin vielä näkisi ja ehkäpä hän tuosta kolmosesta voisi ottaa paikkansa laidasta tai sitten nelosen keskeltä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja tuolta sopimuksellisista jäi tietysti heti uupumaan pari kaveria. Tosin he kyllä pääsääntöisesti varmasti pelaavat farmissa. Jannik Hansen tosin esiintyi positiivisesti playoffeissa, joten hän varmasti ainakin muutaman pelin pelaa NHL:ssäkin.

Rahimi 0.670
Heshka 0.550

Grabner 0.900
Hansen 0.508
Genoway 0.635
Bernier 0.642
Brown 0.500
Guenette 0.475
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Sinänsä nyt on aivan turha edes mainita näiden maksimissaan AHL-tason (mahdollisesti ECHL-tason) pelaajien palkkoja, nämä miehet kun ei Canucksissa tule pelaamaan, ja jos vaikka pelaisikin, kattoon laskettaisiin päiväpalkka (~2-3k). Sekoittaa vaan turhaa jo ennestään epäselvää kaaviota.

Itse laitan syvempää analyysia ensi kaudesta joskus toiste, mutta jos saisin rakentaa ensi kauden joukkueen näistä nykyisistä palikoista, menisi se suunnilleen näin:

Sedin Sedin Pyatt (1.5mil) = 8.65mil
Näslund Morrison X = 9.2mil + X
Cooke Kesler (1.8mil) X = 3.3mil + X
Burrows Rypien Cowan (0.5mil) = 1.5mil

Mitchell Bieksa = 4mil
Öhlund Salo = 7mil
Krajicek (0.8) X = 0.8mil + X

Luongo Sabourin (0.6) = 7.35mil

Yhteensä:

Hyökkäys noin 22.7mil
Puolustus noin 12mil
Maalivahdit 7.35

= noin 42 miljoonaa. Näin siis kattoon jäisi tilaa noin 5 miljoonaa (riippuu katon suuruudesta), ja tällä rahalla täytettäisiin aukko 3. puolustusparissa (Koltsov? Fitzpatrick? Edler?), kolmoskentän toisessa laidassa (Linden? Hansen? Reid?), ja kakkoskentän toisessa laidassa (UFA? Joku omasta systeemistä?). Ja tähän vielä lisätään Chouinard ja hänen palkkansa, 1.1mil.

Edit: Mielenkiintoinen artikkeli kauden mittaan peliään parantaneesta Jan Bulisista:

http://www.canada.com/topics/sports...=6b4ff06c-dc44-40c3-ac03-12e24e70e227&k=55420

"My dad gave it to me," Bulis said. "He said, 'It's always you complaining all the time. Why is it always you complaining? Maybe it's your fault. Don't always look for someone to blame, maybe it's you.'"

Bulis started fighting with his dad on the phone, defending himself.

"Here I was fighting with him, too. But then I sat down and I really looked in the mirror," Bulis said. "I said to myself, 'Maybe it is me. Maybe I should change. Maybe I need to change.'"
"From there, Bulis's season turned on a swivel. The first thing he set out to do was meet with Canucks coach Alain Vigneault, who had been irate with Bulis often in the first half of the year and told him so in several one-sided meetings before Christmas.

"I said to him, 'Look, you have your power-play forwards here, so put me on the penalty-killing unit,'" Bulis said. "'I'm a penalty-killing-type of forward. I'm fast, I'm willing to block shots.' I wanted to do whatever it takes."

En sulje Bulisin paluuta täysin pois kuvioista. Ainoa ongelma on vain se, että meillä on tarpeeksi pelaajia alempiin kenttiin, eikä Bulis ole mikään maalintekijä. Mielelläni näkisin myös Lindenin vielä ainakin yhden kauden ajan Canucksin kokoonpanossa, tämän jälkeen johtoportaaseen.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hienon viime kauden jälkeen nyt on aika pikku hiljaa siirtyä kohti tulevaa kautta. Sen verran pitää kuitenkin vielä fiilistellä vanhoja muistoja tämän TSN:n Bob McKenzien hyvän jutun kautta, että kasaan oman listani viime kauden top 10 tapahtumista (tämän viestin olisi voinut laittaa tuonne "Canucks 2006-07 ketjuun", mutta käytetään tätä nyt aasinsiltana tämän uuden ja tuon vanhan ketjun välillä).

1. 24.6.2006 ROBERTO LUONGON KAUPPA

Draft-päivän aattona Dave Nonis hieroi Vancouverin seurahistorian parhaan kaupan Floridan kanssa ja nosti tällä kaupalla itsensä esimerkiksi The Hockey Newssin vuoden kiekkovaikuttajaksi. Kaupassa Vancouver menetti hyökkääjä Todd Bertuzzin, maalivahti Alex Auldin ja puolustaja Bryan Allenin, mutta sai tilalle maalivahti Roberto Luongon, puolustaja Lukas Krajicekin ja kuudennen kierroksen varauksen viime kesän draftiin. Luongo on ehdolla kauden jälkeen mm. NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Auld putosi Floridassa kakkosvahdiksi ja Bertuzzi pelaa tätä nykyä Detroitissa.

2. 29.6.2006 LUONGO TEKI VANCOUVERIN KANSSA NELJÄN VUODEN SOPIMUKSEN

Kaupan jälkeen Nonis teki joukkueen tulevan avainpelaajan kanssa neljän vuoden ja 28 miljoonan dollarin sopimuksen. Kova palkka, mutta tulokset olivat vielä kovempia kauden jälkeen; Canucks-maalivahtien kaikkien aikojen voittoennätys runkosarjassa ja ehdokkuus Hart Trophyyn, Lester B. Pearson Trophyyn ja Vezina Trophyyn. Pitkällä sopimuksella Vancouverin on helppo rakentaa joukkuetta tuleviksi kausiksi Luongon ympärille.

3. 25.4.2006 / 20.6.2006 CANUCKS EROTTI MARC CRAWFORDIN JA PALKKASI TILALLE ALAIN VIGNEAULTIN

Pitkään Vancouveria valmentaneen Marc Crawfordin aikakausi oli yksi menestyksekkäimpiä Vancouverin historiassa, mutta valitettavasti menestys jäi vain runkosarjaan. Canucks ei nimittäin päässyt Crawfordin aikana kuin kerran playoffien toiselle kierrokselle ja viime kauden heikon menestyksen vuoksi nyt oli aika vaihtaa orkesterin johtajaa.

Suurelle yleisölle vähän tuntemattoman Vigneaultin tuloa kritisoitiin joissakin paikoissa kauden alla, mutta tulokset puhuvat omaa kieltään miehen työstä; Canucks pelasi ensimmäisellä Vigneaultin kaudella kaikkien aikojen parhaan runkosarjan, voitti yhden playoff-sarjan, oli liigan paras joukkue viimeisten 50 pelin aikana, voitti NHL:n alivoimatilaston ja kauden jälkeen Sir V on ehdolla vuoden valmentajaksi.

Vigneault on nyt jo toisen kerran lyhyellä uralla ehdolla vuoden NHL-valmentajaksi ja kumpikin ehdokkuus on tullut eri joukkueissa. Henkilökohtainen menestys omalla alueella ei voi olla sattumaa tai pelkästään hyvän joukkueen tuomaa ylimääräistä kunniaa. Vancouver teki viime kaudella enemmän töitä kuin kertaakaan sinä aikana kun minä olen joukkuetta seurannut ja tästä iso kiitos valmennukselle.

4. 24.4.2007 TREVOR LINDEN RATKAISI DALLAS-SARJAN

Tällä Lindenin maalilla Luongo otti uransa ensimmäisen playoff-sarja voiton ja Vancouver pääsi jatkamaan kauttaan Anaheimia vastaan. Voitto hienossa playoff-sarjassa Dallasista oli vasta toinen Canucksin playoff-sarja voitto viimeisten 10 vuoden sisään, joten tämä jäi luonnollisesti kauden parhaimmaksi yksittäiseksi hetkeksi.

Saman Dallas-sarjan ensimmäinen ottelu nousee yhdeksi klassikoksi Vancouverin historiassa. Tuolloin joukkueet mittasivat heti avaukseksi toistensa tasoa neljä jatkoerää ja peliä pelattiin Vancouverissa vielä puolen yön jälkeen ennen Henrik Sedinin tekemää voittomaalia. Uransa ensimmäistä playoff-peliä pelannut Luongo otti tuossa pelissä 72 laukausta kiinni ja avasi tällä tavalla playoffinsa. Tuon pelin jälkeen takki oli fanillakin tyhjä, mutta ikinä en unohda tuota NHL:n historian kuudenneksi pisintä ottelua.

5. 26.12.2006 - 23.4.2007 JOULU VANCOUVERISSA JOHTI LOISTAVAA KEVÄÄSEEN

Canucksilla oli erikoinen kausi. Tuntui kuin joukkue olisi päntännyt syyskaudella pelikirjaansa, selvittänyt joulutauolla kokeensa kiitettävin arvosanoin ja saaneen pelikirjansa tämän jälkeen kevätkaudelle mukaan peleihin. Canucks oli nimittäin aivan erilainen joukkue mitä pidemmälle kausi meni - kunnes kompastui sitten playoffeissa vahvaan Anaheimiin vajaalla joukkueella pelatessa.

Vancouver aloitti kevätkautensa joulun jälkeen ottamalla 11 ensimmäisestä pelistä 10 voittoa. Tämän jälkeen seuraavista 14 ottelusta tuli yhdeksän voittoa ja vain kaksi kertaa Canucks hävisi pelinsä tässä aikajaksossa varsinaisella peliajalla. Joulun jälkeisistä ensimmäisistä 25 ottelusta Vancouver otti siis hienot 19 voittoa. Kokonaisuutena Vancouver keräsi joulun jälkeen enemmän pisteitä kuin kukaan toinen joukkue. Samalla Canucks nappasi Luoteisen divisioonan kärkipaikan itselleen ja pystyi pitämään tämän runkosarjan loppuun saakka.

Pelillisesti Vancouver vaikutti kevätkaudella erittäin vahvalta joukkueelta. Luongo pelasi maalilla pelistä toiseen mahtavasti, puolustus toimi kiitettävästi, alivoima oli NHL:n parasta, joukkueen työmoraali oli parasta mitä minä olen Vancouverilta nähnyt koskaan ja Canucks latoi kevätkaudella päälle kolmea maalia ottelua kohti viimeisten 46 pelin aikana (samaa tahtia, mihin Läntisen konferenssin kärkiporukoista esimerkiksi Anaheim ja Detroit pystyivät).

Minä en muista nähneeni Canucksilta yhtä hyvää kauden (päälle) puolikasta koskaan. Samalla tämä kevätkausi luo paljon uskoa tulevaan, sillä identiteettiään muuttaneella joukkueella oli selviä käynnistymisvaikeuksia, mutta selvittyään niistä ja saatuaan valmentajan opit perille sekä sisäisen kemian taas surkean viime kauden jälkeen kuntoon, Vancouver lensi voitosta voittoon. Luultavasti ensi kaudella ei ole nähtävissä samanlaisia käynnistymisvaikeuksia, kun valmentaja on tuttu ja viime kesän kaltaisia isoja muutoksia kokoonpanossa tuskin nähdään.

6. 17.1.2007 ROBERTO LOISTI KOTIKAUPUNGISSAAN

Luongo pelasi yhden kaikkien aikojen muistorikkaimmista peleistä Canucksin maalilla tuona iltana. Luongo joutui kurkkutulehduksen vuoksi Montrealissa sairaalaan edeltävänä iltana, eikä pystynyt syömään vuorokauteen mitään, mutta otti kotikaupungissaan kiinni 30 laukausta, nollasi Canadiensin Vancouverin 0-4 voitossa ja sai pelin jälkeen Habsin fanit osoittamaan seisaaltaan suosiota Luongolle. Kaupungissa oltaisiin järjestetty paraati, mikäli Habs-fanit olisivat tienneet Luongon sairaalareissusta.

Vancouver Sunin kiekkokirjoittaja Iain MacIntyre kirjoitti Luongosta seuraavan päivän Sunissa hyvin;

He sounded like The Godfather but played like a god. Vancouver Canuck Roberto Luongo is not only a goaltending marvel, he's a human marvel, too.

The National Hockey League's Bionic Man got out of hospital Tuesday morning and by that night was shutting out the Montreal Canadiens 4-0 despite being weak and sore from a practice shot to the throat that left him with a welt and Marlon Brando's voice from The Godfather movies.

Like Brando, Luongo seems to own the screen when he's on it.

"One day," Luongo might have rasped, "I will ask you to do a favour for your godfather." And whatever it is, the Canucks should grant it unquestioningly because they have never possessed a player like this.

Muutenkin tuo tammikuussa itään suuntautunut vieraspeliputki oli Canucksille erittäin hieno. Joukkue otti ensin 1-6 vierasvoiton Torontosta, kaatoi sitten Luongon johdolla Montrealin nollille ja otti vielä 1-2 voiton Ottawasta Rory Fitzpatrickin kauden ainoalla maalilla, joka jäi samalla pelin voittomaaliksi. Kiertueen viimeisessä pelissä Canucks hävisi Buffalolle rankkereissa, mutta Vancouverilla pelasi maalilla Dany Sabourin, joka sai tuon ottelun jälkeen monelta Canucks-fanilta ansaitsemaansa arvostusta kakkosvahtina koko loppukauden ajaksi.

...Jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu edellisestä viestistä

...Jatkuu...

7. 29.3.2007 JA 1.7.2006 SAMI SALON JA WILLIE MITCHELLIN PITKÄT SOPIMUKSET

Nonis sai tehtyä Salon kanssa nelivuotisen jatkosopimuksen kesken menneen kauden. Salon sopimuksella (jonka arvo oli tulevan kesän markkinahintaan nähden selvästi alakanttiin) Nonis varmisti myös Vancouverin tulevaisuuden pakkiosaston yhden avainpakin säilymisen seurassa ehkä hänen uransa loppuun saakka. Salosta on tullut todella tärkeä puolustaja Vancouverille. Menneelläkin kaudella mies voitti seuran tehotilaston ja iski mukavat 14 maalia, vaikka joutui jättämään pelejä väliin. Vastustajien maalivahdit joutuvat siis jatkossakin varomaan Salon kuuluisan lämärin kovuutta.

Mitchell siirtyi Vancouveriin viime kesänä. Willie oli monen vuoden ajan Luoteisen divisioonan Minnesotan avainpakki ja sikäli monelle Canucks-fanille jo liiankin tuttu pelaaja. Olikin melkoinen helpotus, kun Willie puki Vancouverin paidan päälleen Luongon kanssa kesällä. Kauden aikana Mitchell varjosti käytännössä lähes kaikki vastustajan tehoketjut yhdessä pakkiparinsa Kevin Bieksan kanssa tehottomiksi ja hän oli kauden aikana Luoteisen divisioonan paras puolustava puolustaja. Mitchellille itselleen siirtyminen "kotiseuraansa" oli myös varsin hieno uutinen.

Salon ja Mitchellin lisäksi Vancouverin puolustuksesta pitää ehdottomasti ottaa esille Kevin Bieksan peli. Ensimmäistä kokonaista kautta pelannut Bieksa oli The Hockey Newssin mielestä kauden suurin yllättäjä koko NHL:ssä, ja tähän mielipiteeseen on helppo yhtyä. Runkosarjassa 12 maalia, 42 pistettä ja 134 jäähyminuuttia toivat valinnan Vancouverin kauden parhaaksi puolustajaksi. Bieksa on monipuolinen tulevaisuuden puolustaja, jonka kanssa olisi pakko päästä sopimukseen ensi kevätkaudella.

8. 9.11.2006 CANUCKS SAI PAIKALLISET OMISTAJAT

Francesco Aquilini osti kauden aikana veljiensä Roberto ja Paulon kanssa Canucksin organisaation kokonaan itselleen seattlelaiselta miljonääriltä John McCaw Jr:lta. Samalla Canucks sai pitkästä aikaa paikalliset omistajat, jotka ovat olleet seuran faneja koko ikänsä ja jotka haluavat satsata panoksiaan joukkueeseen.

Vaikka tämä omistajanvaihto ei heti näkynytkään suuremmin joukkueessa (omistajataho oli tosin valmiit maksamaan alisuorittaneelle Marc Chouinardille farmissa sopimuksen mukaista palkkaa ja tämä mahdollisti Nonisin joukkueen vahvistamisen siirtotakarajalla), tämä omistajan vaihdos tulee hyödyttämään seuraa pitkällä tähtäimellä. Ennen kaikkea Canucksin fanit saivat tämän kautta uskoa ja vakautta seuran tulevaisuuteen.

9. ALEXANDRE BURROWSIN, JEFF COWANIN JA RORY FITZPATRICKIN MAALIT

Viime kaudella hattutampun Los Angelesin verkkoon iskeneellä Burrowsilla oli alkukaudesta paikkoja useampaankin maaliin, mutta kiekot eivät menneet mistään sisään. Burrowsille kasvoi 47 peräkkäisen pelin maalittomuudesta apina selkään ja kun mieheltä hylättiin alkukaudesta peräti neljä maalia, tämä apina kasvoi jo hallista ulos. Niinpä olikin loistavaa nähdä, kuinka Burrows onnistui tekemään viimein Calgarya vastaan tammikuun alussa tämän kauden ensimmäisen osumansa. Tuo maali jäi Flames-pelin voittomaaliksi ja se maksoi Willie Mitchellille samalla 200 dollaria.

Jeff Cowanin alkukausi Los Angelesissa ei kulkenut hyvin ja lopulta mies joutui waivereihin, josta Vancouver nappasi taistelijan itselleen. Cowanin pelit Vancouverissa alkoivat omassa roolissaan hienosti, mutta kuka olisi uskonut siirron aikana, että Cowanista kasvoi lopulta myös joukkueen yksi ratkaisijoista. Maaliskuun alku oli Cowanilta mahtavaa aikaa. Neljässä pelissä kuusi maalia ja lopulta hänestä tuli näin suuri yleisön suosikki.

Cawanista tulee kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti. Omien sanojen mukaan mies haluaisi jatkaa Vancouverissa, mutta saapa nähdä mitä Nonis tästä ajattelee. Mikäli manageri pitää rintaliiveistä suorassa tv-lähetyksessä, Cowan saa jatkopaikan.

Kolmas merkittävä yksittäinen maalintekijä oli Vancouverin puolustava puolustaja Rory Fitzpatrick, joka iski kauden ainoan maalinsa vieraspelissä Ottawaa vastaan tammikuun 18. päivä. Tuo maali jäi samalla tuon vaikean vieraspelin voittomaaliksi. Buffalosta tullut puolustaja oli tärkeä lenkki henkisellä puolella ja pelasi oman tonttinsa ihan kelvollisesti. En tiedä saako Rory mahdollisuutta jatkaa seurassa tulevaisuudessa, mutta ainakin yhden mielenkiintoisen muiston mies jätti itsestään; ikimuistoisen tähdistöpelin äänestyksen, jossa Rory taisteli äänistä Läntisen konferenssin tähtipakkeja vastaan - häviten kalkkiviivoilla.

10. ROBERTO LUONGON OTTELU DALLASIA VASTAAN TAMMIKUUSSA

Vancouver jäi kotipelissä Dallasia vastaan tuona iltana täysin jyrän alle. Stars hallitsi peliä miten halusi. Dallas voitti selvästi maalipaikat, laukaukset ja kaikki muut asiat, paitsi maaleja. Luongo venyi kaiken mahdollisen ja mahdottoman eteen, otti kiinni 39 laukausta ja viisi rankkaria rangaistuslaukauksissa ja nosti pelin jälkeen mailansa voiton merkiksi ylös. Tuona iltana nähtiin yksi ikimuistoisempia maalivahtipelejä Canucksin historiassa.

KAUDEN NEGATIIVISET MUISTOT:

1. 4.5.2007 ANAHEIM PUDOTTI VANCOUVERIN PLAYOFFEISTA

Vancouverin ja Anaheimin välinen playoff-sarja oli sarjan numeroita tasaisempi. Kolme kertaa joukkueet hakivat paremmuutta jatkoerästä ja neljä kertaa ottelu päättyi maalin erolla - kolme kertaa Anaheimille. Sarjan ratkaisuna voidaan pitää sarjan kolmatta ja neljättä ottelua. Kolmannessa Canucks hallitsi kenttätapahtumia, mutta hävisi pelin maalilla ja neljännessä ottelussa Vancouver johti kahden erän jälkeen jo 2-0, mutta putosi sitten kolmannessa erässä tasoihin ja lopullisesti jatkoajalla ottelusarjassa 1-3 tappiolle.

Kauden viimeisessä ottelussa Canucks oli joukkueena huono, mutta Luongo piti joukkueen toiveita yllä torjumalla peräti 56 laukausta ja pelaamalla yhden kauden monista huippupeleistään. Lopulta pelkkä maalivahti ei riittänyt, kun hyökkäykseltä ei tullut ratkaisevassa paikassa apuja. Scott Niedermayerin helppo laukaus lopetti siihen asti loistavasti playoffeissa pelanneen Luongon ja Vancouverin kauden playoffien viidennen pelin jatkoerässä.

Hienon joukkueen kausi oli lopullisesti ohi ja uutta toivoa saadaan hakea taas muutaman kuukauden päästä.

2. 4.7.2006 JA 1.7.2006 JARKKO RUUDUN JA ED JOVANOVSKIN LÄHDÖT SEURASTA

Fanille näiden kahden pelaajan menettäminen kesällä oli kova paikka. Bertuzzin ja Allenin lähdön hyväksyi täysin Luongon vuoksi (ja tästä kaupasta pystyi olemaan jopa tyytyväinen näitä kahta pelaajaa pitkään fanittaneenakin), mutta etenkin Ruudun lähtö tuntui menetykseltä. Nonis ei ollut kuitenkaan valmis maksamaan kolmos- ja nelosketjuissa pelanneelle Ruudulle, jonka uran piste-ennätys oli 17 pistettä, päälle miljoonaa kaudesta kahden seuraavan kauden ajalta (outoa näin jälkeenpäin ajatellen oli kuitenkin se, että hän oli valmis maksamaan saman Marc Chouinardille).

Ruudun lähtiessä seurasta, Canucks menetti viimeisenkin palan aikanaan NY Islandersin kanssa tehdystä kaupasta (Linden vaihdettiin Bertuzziin, McCabeen ja Ruudun tuomaan varaukseen). OT, Yhdellä tavalla ajateltuna Lindenilla Canucks sai siis Daniel Sedinin ja Luongon - ei ollenkaan huonosti tätä Canucksin epävirallista kapteenia siirrellessä ja suuri kiitos tästä kuviosta kuuluu Mike Keenanille, jonka ansiosta Canucks teki ensin tämän Linden-kaupan ja myöhemmin Luongo-kaupan. Keenan on sitten hieno mies.

Jovanovskin menetykseen osasi varautua Luongon hankinnan jälkeen, mutta kova paikkahan tämäkin oli. Jovocop tuli Vancouveriin Pavel Buren kaupassa ja hän pelasi meillä kokonaisuutena hienon uran, vaikka uran loppua monet loukkaantumiset pahasti haittasivatkin. Phoenixista Jovanovski löysi hyvän uuden kodin - ja uskomattoman suuren rahakirstun, jonka turvin on hyvä lopetella peliuraa sitten myöhemmin.

3. 25.2.2007 JAN BULISIN SELKÄREPPU

Yksittäisistä pelitapahtumista negatiivisena puolena jäi mieleen parhaiten Jan Bulisin toilailut tässä Dallas-pelissä. Bulisin idioottimaisen vaihdon seurauksena Dallas sai pelin loppuun 5-3 ylivoiman, pystyi tasoittamaan ottelun aivan lopussa ja voitti lopulta jatkoajalla. Yhden miehen älytön sirkus maksoi Vancouverille voiton tuona iltana.

Ja tästä voisi vielä joku jatkaa viime kauden kertausta ennen uusien fantasia-kokoonpanojen aloittamista.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Ja tästä voisi vielä joku jatkaa viime kauden kertausta ennen uusien fantasia-kokoonpanojen aloittamista.

Itse olen kaivanut viime kaudelle kuoppaa jo viikon päivät, joten muutamia asioita sieltä täältä on päässyt unohtumaan. Ja kun ottaa vielä huomioon noinkin tyhjentävän listan yläpuolella, niin eipä menneestä kaudesta hirveästi lisättävää löydy =)

Yksi asia mieleeni kuitenkin tulee, nimittäin Rick Rypienin ensimmäinen peli tällä kaudella Canucksissa, sopivasti vielä Avalanchea vastaan. Ei tainnut olla ihan ensimmäinen vaihto, toinen tai kolmas muistaakseni, kun Rypien tuli vaihdosta kentälle, otti punaiselta asti vauhtia etukarvaukseen, ja niittasi kovalla taklauksella Brett Clarkin laitaan niin että pleksit heiluivat ja Canucks-fanit hurrasivat. Tästä suivaantuneena Laperriere tuli haastoi Rypin tanssiin, eikä Ryp tätä kutsua tietenkään jättänyt käyttämättä, vaikka V olikin Rypieniä kieltänyt tappelemasta juuri ennen ottelun alkua. Tappelu meni melko tasan vaikka Laperriere onkin astetta kookkaampi, ja molemmat pelaajat lähtivät koppiin paikkailtaviksi.

Harmi että kausi meni taas pilalle loukkaantumisten takia, toivotaan että mies vakiinnuttaa ensi kaudella paikkansa Canucksin nelosesta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Yksi asia mieleeni kuitenkin tulee, nimittäin Rick Rypienin ensimmäinen peli tällä kaudella Canucksissa, sopivasti vielä Avalanchea vastaan. Ei tainnut olla ihan ensimmäinen vaihto, toinen tai kolmas muistaakseni, kun Rypien tuli vaihdosta kentälle, otti punaiselta asti vauhtia etukarvaukseen, ja niittasi kovalla taklauksella Brett Clarkin laitaan niin että pleksit heiluivat ja Canucks-fanit hurrasivat. Tästä suivaantuneena Laperriere tuli haastoi Rypin tanssiin, eikä Ryp tätä kutsua tietenkään jättänyt käyttämättä,
Kauden ensimmäinen vaihtohan se Rypilta oli ja hienosti pelit alkoivat (mielestäni vielä voitti niukasti tuon tappelun, mutta voi olla, että katsoin sitä värillisten lasien läpi - joka tapauksessa pääsi selättämään Laperrieren tappelun lopussa). Vahinko vain tosiaan, että tätä iloa ei kestänyt kauan kun hän meni loukkaantumaan. Rypien pelasi tuossa ottelussa Tyler Bouckin ja Alexandre Burrowsin kanssa, joten Vancouverilla oli melkoinen energiaketju kasassa. Viime kaudella (2005-06) Rypienin uran ensimmäisessä NHL-ottelussa Rypien teki ensimmäisessä vaihdossa NHL-uran avausmaalin, joten Rypien on erikoistunut näihin vahvoihin aloituksiin.

Kyllähän hänet mielellään näkisi ensi kaudella joukkueen nelosessa, mutta kun mies ei tunnu pysyvän millään kasassa, niin hänen varaan tuota paikkaa on ainakin erittäin epävarmaa jättää.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Lyhyesti toivomuslista Nonisille 07-08 kaudelle.

Lindenin toivoisin näkeväni vielä vuoden Canucks-paidassa, erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle.

Ja tosiaan Chouinard saa toivottavasti kengän kuvan persuuksiinsa.

Joku isokokoinen voimahyökkääjä olis kova sana Näslundin kaveriksi, saataisi hänestäkin enemmän irti.

Puolustukseen syvyyttä hieman lisää, loukkaantumisten varalta.

Tässpä nämä, palataan asiaan kun alkaa tapahtumaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver 2007-08

Ajattelin avata oman hahmotelman ensi kauden joukkueesta. Aika vähän muuttujia omaan alustavaan kokoonpanoon tuli viime kauteen nähden. Uskoakseni vaihtuvuus on kuitenkin käytännössä hieman suurempi kuin tässä viestissä esitetty, mutta se lienee selvää, että tämän kesän tapahtumien keskellä tuskin nähdään samanlaista muutosta kuin viime kesänä, jolloin Nonis uudisti joukkueen identiteettiä kovalla kädellä.

Viime kesänä Nonis teki vanhaan runkoon isoja muutoksia nostamalla uuden valmentajan ja avainpaikkojen kauppojen seurauksena Vancouverin puolustuksen ja oman pään pelin selvästi joukkueen tärkeimmäksi asiaksi. Tuloksena tästä siirtokarusellista narinaa monien hurlumhei-kiekon ystävien näppiksiltä, mutta toisaalta taas historian paras runkosarja, ja päällimmäisinä mieleen jäi etenkin viimeiset 50 ottelua, jotka nostivat Canucksin NHL:n ykkösjoukkueeksi kevätkaudella ja Nonisin vuoden kiekkovaikuttajaksi.

Vancouver säästää suuremmat muutokset vuoden 2008 kesään hyvästä syystä. Joukkueella on nyt erinomainen valmentaja ja toimivaksi osoittautunut pelisysteemi (jota pelaajat ovat saaneet harjoitella yhden kokonaisen kauden), todellinen huippuluokan ykkösmaalivahti, yksi liigan parhaita puolustuksia, runkosarjassa vaarallisuutensa osoittanut ykkösketju, muutama kokenut johtaja sekä hyviä energiapelaajia. Heikkoutena pidän joukkueen taitavien kärkipelaajien kapeaa materiaalia, mutta tähän on vaikea tehdä kireän palkkatilanteen vuoksi suuria muutoksia.

Vancouverilla on kuitenkin tällä hetkellä hyvä pohja, eikä joukkueen runkoon ole tarvetta sen enempää sorkkia - pientä hienosäätöä taito-/maalintekopuolelle ja joukkue vaikuttaa aika valmiilta. Toisaalta pitää ottaa esiin myös se mainittu asia, että perusrunkoakin voitaisiin aina korjailla, mikäli tähän olisi vain mahdollisuuksia. Näslundin ja Morrisonin liian isot sopimukset nykyisiin tekoihin nähden estävät kuitenkin nämä muutokset vielä tänä kesänä ja tuskin heistä saa sopimusten vuoksi riittävän hyviä pelaajia tilalle, joten pitää vain luottaa kokeneen kaksikon pelaavan ensi kaudella paremmin kuin menneellä kaudella. Näslund on tätä luvannut julkisestikin, mutta saa nyt sitten nähdä, miten hän tätä toteuttaa ensi kaudella käytännössä.

Nonisin hankinnat tulevat siis mitä luultavimmin painottumaan tämän mainitun hyvän perustan reunoille; joukkueen pitäisi saada jostain ainakin yksi ylivoimapelaaja, tätä kautta lisää "secondary scoringia" sekä pidettyä muutama tärkeä viime kauden pelaaja mukana. Suuren luokan rajoittamattomia vapaita agentteja tai kauppoja näille paikoille ei ole kesällä tulossa ollenkaan, vaan enemmän joukkue tulee etenemään siirroissaan maltilla nykyiseen kokoonpanoonsa luottaen ja toivottavasti viisaasti.

Omia tärkeitä rajoittamattomia vapaa agentteja Canucksilla on viime kaudesta ulkona oikeastaan vain kolme; Trevor Linden, Taylor Pyatt ja Jeff Cowan (tehoton, mutta hyvä alivoimapelaaja Jan Bulis on myös UFA, mutta hänen kanssaan en jatkaisi sopimusta, samat sanat menevät avainpelaajista puolustaja Brent Sopelille ja hyökkääjä Bryan Smolinskille). Kaikki ensin mainitut kolme pelaajaa ovat ainakin julkisuudessa kertoneet ykkösprioriteetiksi jatkamisen Vancouverissa ja uskon, että näistä ainakin kaksi näin tulee myös tekemään.

Vancouverin tärkeimmät rajoitetut vapaat agentit tulevat olemaan joukkueen alivoiman avainhyökkääjä Ryan Kesler ja puolustaja Lukas Krajicek. Näistä koko ajan kehittyvälle Keslerille yritetään varmasti tehdä nopeassa aikataulussa useampivuotista jatkoa, jotta Nonis ei joutuisi samanlaisen tilanteen eteen kuin viime kesänä Philadelphian yritettyä ostaa Kesler isolla summalla itselleen. Tämän jatkon jälkeen toivotaan vain sitä, että Kesler saisi viime kauden alusta poiketen onnistumisia hyökkäyspäässä.

Luongo-kaupassa seuraan tulleen Krajicekin tilanne on sen sijaan vaikeampi. Toisaalta erinomaisesti luisteleva Lukas on nuori ja vielä kehittyvä puolustaja, joka pelasi (yllättävän) hyvät playoffit ja ansaitsisi jatkon seurassa. Toisaalta Krajicekin tilalla näkisi mieluummin fyysisen peruspuolustajan kolmosparissa. Kävi miten kävi, Krajicekin tontti ei ole niitä tärkeimpiä paikkoja ensi kauden mahdollisessa menestyksessä. Krajicek on joka tapauksessa osoittanut pystyvänsä pelaamaan kovia playoff-vääntöjä riittävän hyvin, joten tuskin hänen tilanteensa suuresti laivaa keinuttaisi.

Vancouverilla on tällä hetkellä ensi kauden sopimukset voimassa seuraavien mahdollisten avainpelaajien kanssa:

- Markus Näslund 6.000.000
- Danien Sedin 3.575.000
- Henrik Sedin 3.575.000
- Brendan Morrison 3.200.000
- Matt Cooke 1.508.000
- Alexandre Burrows 0.483
- Willie Mitchell 3.500.000
- Mattias Öhlund 3.500.00
- Sami Salo 3.500.000
- Kevin Bieksa 0.525
- Luc Bourdon 1.350.000
- Alexander Edler 0.550
- Roberto Luongo 6.750.000

Lisäksi joukkueella on sopimus Marc Chouinardin kanssa, mutta tätä ”vahvistusta” tuskin nähdään NHL:ssä. Yhteensä ensi kauden palkkoihin on kiinni kuitenkin varmuudella noin 36.7 miljoonaa dollaria ja tämä summa käsittää 12 pelaajaa. Luc Bourdonin sopimus tulokasbonuksineen on lisänä vain siinä tapauksessa, että Bourdon pystyy vakiinnuttamaan paikan Edlerin tieltä tai hän ottaa loukkaantumisista johtuen paikan kokoonpanossa.

Rajoittamattomat vapaat agentit ovat viime kauden joukkueen avainpelaajista Trevor Linden, Jeff Cowan, Taylor Pyatt, Jan Bulis, Josh Green, Bryan Smolinski, Brent Sopel ja Rory Fitzpatrick. Lisäksi rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi tulevat Tommi Santala, Brad Moran ja Yannick Tremblay.

MAALIVAHDIT:

Vancouverin maalivahtitilanne on parempi kuin koskaan, sillä Luongo tulee olemaan Canucksille vielä ainakin kolme seuraavaa vuotta joukkueen kulmakivi - uskoakseni pidempään. Luongon johdolla Vancouver tulee menestymään jatkossakin varmasti sen verran hyvin, että tavoite pitää olla ehkä liigan parhaalla maalivahdilla pelatessa joka kausi vähintään playoffeissa ja seuraavan kolmen kauden aikana ainakin kerran myös menestyminen siellä.

Luongon kakkosena voisi pitää edelleen Dany Sabouria (kesällä RFA), joka tuntuu olevan pidetty kaveri joukkueen sisällä ja joka ei kertaakaan valittanut asemaansa, vaikka hänen työnsä oli Vancouverissa kaikkein turhauttavin. Luonnollisesti se tärkeinkin näyttäisi olevan kunnossa, eli kaudella 2005-06 AHL:n parhaana maalivahtina palkittu Sabourin näytti olevan riittävän hyvä kakkosvahti NHL-tasolle, vaikka pelituntuma olikin varmasti välillä hukassa.

Sabourinin haastaa tulevan kauden paikasta organisaatiossa olevista maalivahdeista oikeastaan vain farmissa hyvin pelannut Drew MacIntyre, mutta nuorelle D-Macille ensi kausi farmissa toimisi varmaan paremmin, kun toisena vaihtoehtona olisi harjoitella avaamaan Garagen porttia ja ajella Luongon päälle Zambonilla. Toisaalta farmiin on tulossa pelaamaan myös Vancouverin lahjakkain maalivahtiprospecti Cory Schneider ja hänellekin pitäisi löytää tilaa - ellei sitten käy minun odottamalla tavalla, että Schneider kaupattaisiin muiden osastojen vahvistamiseen.

Lähtökohtaisesti Vancouver lähtee ensi kauteen kuitenkin samalla vahtikaksikolla kuin tähänkin kauteen, eli Luongo tulee pelaamaan päälle 70 ottelua ja kakkonen pelaa loput.

Maalivahtien n. palkat ensi kaudella 7,250,000


PUOLUSTUS:

Maalivahtitontin lisäksi puolustus on toinen joukkueen vahva alue. Willie Mitchell (sopimus 2010), Sami Salo (sop. 2011), Mattias Öhlund (sop. 2009) ja viime kaudella joukkueen parhaaksi puolustajaksi valittu Kevin Bieksa kantavat päävastuun ja takaavat Canucksille erittäin vahvan top 4 osaston. Lukas Krajicek on pätevä vitospakki saadessaan jatkon ja ainakin menneen kauden esitysten perusteella luultavasti tulevaisuuden runkopakkeihin lukeutuva lahjakas Alexander Edler on jo riittävä kutospakki.

Edleria haastaa junioreista tuleva Canucksin ykkösprospecti Luc Bourdon, ja luultavasti Nonis hankkii taas farmiin jonkin kokeneen puolustajan mahdolliseksi 7-8 puolustajaksi paikkaamaan loukkaantumisia (vrt. Sven Butenshon / Yannick Tremblay). Kuudennen puolustajan paikkaan olisi tarjolla myös vapaaksi agentiksi tuleva Rory Fitzpatrick, joka hoiti oman tonttinsa viime kaudella mielestäni varsin mallikkaasti. Fitzpatrickia ei kuitenkaan ehkä nähdä ensi kauden joukkueessa, sillä Vancouverilla on mainitun hyvä tilanne myös nuorten pakkien kohdalla ja heille pitää antaa mahdollisuuksia onnistua hyvien pakkien varjossa NHL:ssä.

Edlerin ja Bourdonin ohella joukkueen tulevaisuuden puolustajien kärkikastiin kuulunutta Kirill Koltsovia sen sijaan tuskin nähdään ensi kaudella NHL:ssä Venäjällä kirjoitetun jättipalkan vuoksi. Vancouverilla ei ole yksinkertaisesti mahdollisuuksia matsata Koltsovin sopimukseen nykyisessä tilanteessa, kun Bieksankin palkka tulee nousemaan ensi kauden jälkeen. Toiveena onkin, että joku toinen joukkue näkee Venäjällä 40 pistettä tehneessä nuoressa Koltsovissa apuja alakerran kiekolliseen peliin ja Canucks kauppaa Koltsovin oikeudet pois - vaihtotavarana voisi olla joku nuori hyökkääjä.

...Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
...Jatkuu...

Ensi kauden puolustus on jo tällä hetkellä lähes valmis tässä palapelissä - kiitos Sami Salon kauden aikana tekemän pitkän jatkosopimuksen: Salo, Mitchell, Bieksa, Öhlund, Krajicek ja toinen Edlerista tai Bourdonista. Käytännössä siis lähes identtinen pakkikuusikko, minkä Hockey News rankkasi viime kaudella NHL:n toiseksi parhaaksi kokonaisuudeksi. Hyvä tilanne, kun lisäksi pitää vielä toivoa/odottaa Bieksan, Krajicekin ja Edlerin nostavan edelleen tasoaan kokemuksen kautta. Pakkihierarkian seitsemäntenä tai kahdeksantena pakkina nähdään sitten joku kokenut puolustaja (Tremblaykin kävisi, mutta hän haluaa puheiden mukaan lähemmäs Quebecissa asuvaa perhettään), jonka voi lähettää huoletta NHL:ään paikkaamaan loukkaantumisia.

Puolustuksessa minä näen muuttujana tällä hetkellä lähinnä mainitun Krajicekin tilanteen. Vancouverille olisi mielestäni roolitusten perusteella parempi tilanne hankkia joukkueen kolmospariin Edlerin pariksi joku fyysinen ja oman pään suhteellisen varmasti hoitava puolustaja (vrt. Chicagon Jim Vandermeer). Sopivan hintaisia, sopivan ikäisiä ja muutenkin vaatimukset täyttäviä pakkeja tälle paikalle ei montaa ole, joten mikäli Canucks aikoo peluutta kolmosparissa fyysistä pakkia, joukkueen pitänee maksaa ylihintaa - tai sitten Nonis vetelee hatustaan taas uusia ihmeellisiä siirtotemppuja.

Ensi kauden alustava puolustus:

Mitchell - Bieksa (3.5 - 0.525)
Öhlund - Salo (3.5, 3.5)
Krajicek / fyysinen pakki - Edler (.8, 0.550)
Bourdon/?/ - ?/Fortunus/McIver (~1.350)

Puolustus yhteensä kuudella pakilla: 12.4 milj.


HYÖKKÄÄJÄT:

Jos Vancouverin maalivahtiosasto ja pakkiosasto on jo nyt paperilla (lähes) kunnossa, playoffeissa pahasti flopannut hyökkäys kaipaa säätöä. Playoffeissa vatsaviruksesta kärsineet kaksoset ovat jo ainakin runkosarjassa riittävän päteviä ykkösketjun hyökkääjiä joukkueelle, jolla on isoja vahvuuksia alakerran pelissä. Lisäksi kaksoset ovat menneet joka kausi eteenpäin erilaisten ketjukavereiden kanssa, joten tulevaisuus näyttää heidän kohdallaan hyvältä.

Toisella laidalla minä näkisin mielelläni edelleen Taylor Pyattin, joka isona ja vahvana pelaajana pelasi kaksosten kanssa yllättävän hyvän kauden ja tuo kärkiketjuun mukavasti kokoa. Pyatt on kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti, joten hänen jatkonsa riippuu siitä, haluaako joku seura tehdä ”columbukset ja ansoncarterit” katsomatta Sedin-lisää ja maksaa kolmosketjun kiekollisilla taidoilla varustetulle hyökkääjälle lähelle kaksi miljoonaa dollaria tai ehkä sen yli. Vancouverissa jatkaessaan Pyattin sopimus tullee kuitenkin pysymään maltillisena - veikkaan 1.3 miljoonaa kaudesta kaksivuotisella sopimuksella.

Kakkosketjussa pelaisivat tässä palapelissä kokeneet Canucks-pelaajat Brendan Morrison ja Markus Näslund. Teräsmies Morrison joutuu viime kauden jälkeen leikkaukseen, ja luultavasti tämä näkyy miehen pelissä kauden alussa menneen kauden tapaan, mutta kauden edetessä Morrison ottaa taas lisää ohjia käsiinsä - viime kauden toinen puolikas ennen playoffeja oli Morrisonilta erittäin vahvaa peliä.

Kuuden miljoonan kapteeni Näslund pelasi kokonaisuutena ehkä uransa parasta playoff-kiekkoa menneellä kaudella, mutta hänen kautensa oli kokonaisuutena pettymys. Kuuden miljoonan pelaajalta pitäisi saada huomattavasti enemmän irti. Tulevalla kaudella on Näslundin sopimuskausi, joten se lisää mielenkiintoa ensi kautta kohtaan. Mies on ollut nyt kahden viime kauden aikana kaukana ennen työsulkua nähdystä loistostaan. Joku esitti HFBoardsilla syyksi Bertuzzin lähdön, mutta kauden 2005-06 perusteella kyse ei voi olla tästäkään.

Kahden aika taitavan, mutta vähän pehmeän pelaajan ketjuun pitäisi saada maalintekoon pystyvää santapaperia mukaan ja tätä lähdetään hakemaan vapaiden agenttien markkinoilta. Scott Hartnell on kesän kiinnostavin mahdollinen pelaaja tähän paikkaan, mutta luultavasti Hartnellin hinta tulee olemaan Vancouverille liian kova. Niinpä katseet kohdistuvat vanhaan Canucks-pelaajaan Scott Walkeriin.

Walker on pysynyt poissa Vancouverista jo liiankin kauan ja hän olisi mielestäni ihanteellinen pelaaja kahteen ensimmäiseen ketjuun kokemuksensa, riittävien hyökkäystaitojen ja kovuutensa ansiosta. Lisäarvoa tuo oikealta puolelta lähtevä laukaus, jota Vigneault tulisi aivan varmasti käyttämään paljonkin joukkueen ylivoimissa. Vancouverissa urallaan parisataa peliä pelanneen Walkerin kanssa vedotaan vanhoihin päiviin ja tehdään kolmevuotinen ja 2 miljoonaa dollaria kaudessa maksava sopimus.

Kolmosketjun sentterinä jatkaa kehittyvä Ryan Kesler, jonka kanssa tehdään kolmevuotinen ja 1.7 miljoonaa kaudessa maksava sopimus. Keslerin luistelua, taklausvoimaa ja puolustustaitoja Vancouver olisi kaivannut kipeästi kevään playoffeissa ja oikeastaan vasta nuoren hyökkääjän poissa ollessa menneen kauden aikana sitä tosissaan huomasi kuinka tärkeästä pelaajasta onkaan lopulta kysymys.

Keslerin laidalle laitetaan Canucksin paras ärsyttäjä ja ahkerin taklaaja Matt Cooke, joka oli toinen kipeästi kaivattu pelaaja menneen kauden playoffeissa. Keslerin ja Cooken ketjuun toiselle laidalle tulee viime kaudella fanien suosikiksi noussut Jeff Cowan. Cowanin kanssa tehdään kaksivuotinen ja 0.700. kaudessa maksava sopimus. Kesler ja Cooke pitävät yllä ketjussa kovaa vauhtia ja ovat vahvoja puolustavia hyökkääjiä, kaikki kolme osaavat taklata hyvin ja laitavääntäjä Cowan voi tarvittaessa pudottaa hanskansa keskisarjalaisia vastaan.

Nelosketjun sentteriksi ihanteellisin vaihtoehto olisi venäläissentteri Artem Chubarov, jota Nonis yrittää saada takaisin. Hyvin Venäjällä palkattu Chubarov jää kuitenkin mieluummin kotimaisemiin ja näin Vancouver ”joutuu” tyytymään Alain Vigneaultin suosikkiin, energiapatukka Rick Rypieniin. Ketjun laidoilla pelaavat Canucksin todellinen kapteeni Trevor Linden (Lindenin kanssa tehdään vuoden ja 0.800 sopimus) ja urallaan eteenpäin menossa oleva ärsyttäjä Alexandre Burrows. Josh Green olisi pelaaja, jonka mielelläni näkisin edelleen seurassa, mutta Greenille ei oikein löydy tässä orkesterissa tilaa ja arvokas alivoimaraataja ei jää joukkueen 13. hyökkääjäksi.

Tätä vakiokokoonpanoa haastavat farmin pelaajista lähinnä Moosen paras maalintekijä Jason Jaffray (jonka kanssa tehdään toivottavasti kesällä sopimus), menneellä kaudella NHL:ssä käyneet Nathan Smith ja Jannik Hansen, kokenut farmihyökkääjä Brad Moran sekä nuorista prospecteista viime kaudella yliopistosarja WCHA:n ensimmäiseen tähdistöön valittu Mason Raymond ja mahdollisesti Venäjältä Pohjois-Amerikkaan siirtyvä Sergei Shirokov. Lisäksi Nonis/Heisinger saattaa hankkia Mooseen yhden kokeneen NHL-taustaisen veteraanin Lee Gorenin (Gorenia ollaan huhuamassa Eurooppaan) tilalle.

Hyökkäys 13 hyökkääjällä yhteensä: n. 26 miljoonaa dollaria.

Eli ensi kauden hyökkäys ja Fantasia-kokoonpano kokonaisuutena Fantasia-pisteillä vielä kerran:


Daniel Sedin (90) - Henrik Sedin (85) - Taylor Pyatt (45)
Markus Näslund (70) - Brendan Morrison (60) - Scott Walker (50)
Matt Cooke (25) - Ryan Kesler (35) - Jeff Cowan (20)
Alexandre Burrows (15) - Rick Rypien (10) - Trevor Linden (20)
Jason Jaffray

Willie Mitchell (10) - Kevin Bieksa (40)
Mattias Öhlund (35) - Sami Salo (40)
Lukas Krajicek (20) / fyysinen pakki (10) - Alexander Edler (10)

Roberto Luongo
Dany Sabourin?

Joukkueen (noin) kokonaisbudjetti 21 pelaajalla: 45.7 miljoonaa.

Kattoon (48 miljoonaa?) rajaa 2.3 miljoonaa kauppatakarajalla tehtäviä hankintoja varten.



Ensi kauden joukkue olisi tässä kokoonpanossa menneen kauden joukkueeseen nähden erittäin vähän muuttunut, mutta tämä ei olisi välttämättä huono asia, kun puhutaan joukkueesta, joka oli viime kauden viimeisten 50 pelin sisällä NHL:n paras (eniten pisteitä) joukkue. Lisäksi ryhmä olisi menneeseen nähden vähän fyysisempi (Walker-Bulis) ja ehkä vähän parempi ylivoimalla (Walkerin tulo vaikuttaisi myös tähän).

Joukkueen kolmospakkiparin toinen puolikas olisi vaihtunut pysyvästi tulevaisuuden puolustaja Edleriksi. Nelosketjussa Rick Rypien pelaisi toivottavasti viimein ehjän NHL-kauden ja tämä mahdollistaisi lisää fyysisyyttä ylös. Kesken viime kauden Vancouveriin tullut Jeff Cowan olisi tavallaan uusivanha nimi tässä kokoonpanossa. Keslerilta, Burrowsilta, Bieksalta ja Edlerilta voisi odottaa menneeseen kauteen nähden tason nostoa.

Isossa kuvassa tämä ryhmä olisi viime kauden tapaan todellinen duunarijoukkue. Ikävä kyllä suurimmat huoletkin olisivat samat kuin viime kaudella; pelaajien nopeus ja ylivoimapelin onnistuminen. Kahdessa ensimmäisessä ketjussa olisi kummassakin yksi fyysinen/iso pelaaja ja kolmonen olisi hyvän luokan energiaketju. Puolustuksessa viime kauden toimivat kaksi pakkiparia pysyisivät ennallaan ja kolmannessa parissa kiertäisi tiukoissa peleissä aina joku top 4 puolustajista.

Siirtotakarajalla Nonis voisi sitten tehdä mahdollisia vahvistuksia kokoonpanoon.

Tästä lähtee ensi kauden osalta oma keskustelu käyntiin. Ottakaa kantaa kokoonpanoihin, sillä ei siihen lopulta kauan mene, kun siirtoja nähdään käytännössä. Veikkaan, että käytännössä joukkueen muuttuminen tulee siis olemaan tätä hahmotelmaa isompi ja ehkä Nonis vetää yhden tai kaksi jokeria (ei kuitenkaan Hjallikselta) kesällä pakastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ikävä kyllä suurimmat huoletkin olisivat samat kuin viime kaudella; pelaajien nopeus ja ylivoimapelin onnistuminen. Kahdessa ensimmäisessä ketjussa olisi kummassakin yksi fyysinen/iso pelaaja ja kolmonen olisi hyvän luokan energiaketju. Puolustuksessa viime kauden toimivat kaksi pakkiparia pysyisivät ennallaan ja kolmannessa parissa kiertäisi tiukoissa peleissä aina joku top 4 puolustajista.

Hienoa pohdintaa nuckilta, mukava sitä oli lueskella, kiitokset.

Kyllähän itsellekin tuo hyökkäyspää tuntuu siltä heikolta lenkiltä. Ykkönen tulee olemaan Sedinien takia joka tapauksessa hyvä, mutta kakkonen onkin sitten toivotaan - toivotaan veteraaniketju. Naslund toki voisi pompata hieman takaisin, mutta itse odottelisin koko ketjulta ennemmin -20 pistettä vähemmän kuin siis tuossa olevat 180 pistettä. Mikä sekin olisi kyllä ihan hyvin kakkosketjulta.

Mutta sitten päästään siihen minkä itse näen ongelmana. Kolmos- ja nelosketjut ja niiden tehottomuus. Tuosta asiasta keskusteltiin jo menneellä kaudella ja melko heikosti se kausi sitten menikin. Cooke, Kesler ja Linden pääsevät ehkä noihin tavoitteisiin, varsinkin jos saavat peliaikaa ylivoimallakin. Mutta muuten tuo näyttää edelleen vähän heikolta. Cowan on joukosta se joka voisi yllättää isosti ja iskeä uran ennätyslukemat (nyt 24 pistettä), mutta Burrows ja Rypien saavat tehdä kovasti töitä noihinkin lukemiin. Toki jos kausi lähtisi Burrowsilla käyntiin erilailla kuin tämä niin hänkin voisi löytää ne kätensä. Mutta kokonaisuutena noissa kentissä on liikaa "toivotaan toivotaan" elementtejä. Vaikka tykkään Burrowsin ja Rypienin pelityylistä niin en panisi yhtään pahakseni jos sinne hankittaisiin yksi-kaksi todistetusti kovaa tekijää kolmos/nelosketjuihin. Siis tyyliin Martin Gelinas jolta voitaisiin oikeasti odottaa sitä 15 maalia ja 40 pistettä kohtuu vähäiselläkin peliajalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hienoa pohdintaa nuckilta, mukava sitä oli lueskella, kiitokset.
Kiitos itsellesi positiivisesta kannustuksesta.

Kyllähän itsellekin tuo hyökkäyspää tuntuu siltä heikolta lenkiltä. Ykkönen tulee olemaan Sedinien takia joka tapauksessa hyvä, mutta kakkonen onkin sitten toivotaan - toivotaan veteraaniketju. Naslund toki voisi pompata hieman takaisin, mutta itse odottelisin koko ketjulta ennemmin -20 pistettä vähemmän kuin siis tuossa olevat 180 pistettä. Mikä sekin olisi kyllä ihan hyvin kakkosketjulta.
Pelaajien pistearvot olivat tietysti suuntaa antavia. Jokainen kakkosketjun hyökkääjä voi hyvin tehdä esimerkiksi 10 pistettä vähemmän ja silloin puhutaan yhteensä 150 pisteestä, eli 50 pisteestä ukkoa kohden - kuulostaa ehkä realistisemmalta. Mutta joka tapauksessa lasken itse kolme isoa asiaa hyökkäystehojen pienelle nousemiselle tässä koostumuksessa (voi olla, että olen osassa yltiöpositiivinen, mutta lasken kuitenkin):

1. Näslundin mahdollinen tason nosto viime kauteen. Ennen työsulkua Näslund oli kolmella edellisellä kaudella kaksi kertaa pistepörssin kakkonen ja kerran nelonen. Hänellä ei ole ikää vielä niin paljon, etteikö hän tämän vuoksi voisi nostaa tasoaan. Sopimuskausi ja julkinen lupaus paremmasta voivat luvata hyvää. Minäkään en haluaisi uskoa, että hän menee ainakaan alaspäin viime kaudesta ja pienikin nosto nostaisi todennäköisesti samalla ketjukavereiden pistesaldoja.

2. Vancouver osasi tehdä viime kaudella maaleja, vaikka ei playoffeissa niitä tehnytkään...eikä runkosarjan alussa ;). Jos runkosarjan alku (identiteettiään muuttaneen joukkueen yhteenhitsautumisen kesto ja uuden valmentajan tuomat uudet kuviot) lasketaan pois laskuista ja lasketaan mukaan kauden viimeiset 50 peliä, Canucks teki päälle kolmea maalia ottelussa. Tämä lukema oli samaa luokkaa mitä esimerkiksi Anaheimilla ja Detroitilla oli runkosarjassa. Ensi kaudella ei ole luultavasti samanlaisia käynnistymisvaikeuksia, ellei joukkuetta sitten muuteta hirveän rajulla kädellä. Tämä lupailisi kohentunutta saldoa koko joukkueen, ja myös kakkosketjun maalitilastoihin.

Monet fanit ovat tällä hetkellä kauhuissaan joukkueen surkeista hyökkäystehoista. No, osaksi aiheesta, sillä playoffeissa maalinteko oli todella tuskaista. Runkosarjassa tämä sujui kuitenkin lopulta ihan hyvin ja tämä antaa odottaa parempaa ensi kautta silmällä pitäen. Se on sitten eri asia, miten joukkue tulee mahdollisissa playoffeissa onnistumaan. Sedineiden pysyminen kunnossa voisi ainakin vähän auttaa tässä asiassa.

3. Walkerin tulo ketjuun ja minun odotusarvot siitä, että ketju hitsaantuisi yhteen. Walker voisi olla pelaaja, joka tekisi ketjussa paljon likaista työtä ja tätä kautta Morrison/Näslund-kaksikko saisi enemmän vapauksia kiekollisina. Morrison pelasi kauden lopussa erittäin hyvin, kun sai ketjuunsa Cooken ja Cowanin - kaksi likaisen työn tekijää, jotka antoivat hänelle vapauksia enemmän kiekollisessa roolissa. Sekä Morrison että Näslund osaavat edelleen luoda paikkoja kiekollisina toisilleen, kunhan ketjussa olisi joku rouhijaosaston pelaaja.

Mutta sitten päästään siihen minkä itse näen ongelmana. Kolmos- ja nelosketjut ja niiden tehottomuus. Tuosta asiasta keskusteltiin jo menneellä kaudella ja melko heikosti se kausi sitten menikin. Cooke, Kesler ja Linden pääsevät ehkä noihin tavoitteisiin, varsinkin jos saavat peliaikaa ylivoimallakin. Mutta muuten tuo näyttää edelleen vähän heikolta. Cowan on joukosta se joka voisi yllättää isosti ja iskeä uran ennätyslukemat (nyt 24 pistettä), mutta Burrows ja Rypien saavat tehdä kovasti töitä noihinkin lukemiin.
Burrowsille laitoin 15 pistettä siitä syystä, että hän teki jo kaudella 2005-06 12 pistettä vain 43 ottelussa (pelasi keskimäärin 10:24). Viime kausi oli tehollisesti surkea ja kun mieheltä hylättiin peräti neljä maalia jo alkukaudesta (en muista ihan äkkiä yhtään Canucks-pelaajaa, jolle olisi käynyt samoin) ja kun muutenkin paikoista kiekot eivät vain menneet millään sisään, hänelle kasvoi valtava apina selkään.

Oman näkemyksen mukaan Alexandre ei ole kuitenkaan ihan niin huono hyökkäyspäässä (esim. kaudella 2005-06 noin piste/ottelu-keskiarvolla pisteitä AHL:ssa) mitä viime kausi antoi osoittaa. Mailatekniikka hänellä on kyllä lähes samaa luokkaa kuin Shawn Antoskilla aikanaan, mutta suoraviivaisuutta löytyy hyvin ja hän on iskenyt aikaisemmin useita maaleja maalivahdin edestä. Kyllä minä näen hänessä hyvinkin tuon 15 pisteen rajan saavuttaman pelaajan, mutta ei mikään ihme olisi tosin sekään jos hän jäisi pari pistettä pienempiin lukemiin.

Linden tulee saamaan taas ylivoima-aikaa jatkaessaan, Keslerilta odotan jonkinlaista läpimurtokautta ja Cowan on mahdollisesti kauden yllättäjiä, kun saa kuitenkin tsempistään johtuen paikkaa kiitokseksi välillä ylempää. Cooke onkin sitten aikaisemminkin tehnyt päälle 40 pistettä rikkovasta roolista (menneellä kaudella 30 pistettä) ja hänellä on tähän kaikki kyvyt jatkossakin. Tässä on neljä energiapelaajaa kaikkiaan kuudesta, jotka pystyvät mahdollisesti jonkinlaisiin tehoihin ja viidennen Burrowsin parasta ei olla vielä varmasti nähty.

Ei tämä tilanne nyt ihan kamala ole moneen muuhun joukkueeseen verrattuna, vaikka parempikin saisi tietysti olla. Mutta ehkä tuonne energiaosastolle kaivattaisiin kuitenkin tosiaan vähän enemmän käsiä noiden koohottajien rinnalle. Burrowsia en kuitenkaan lähtisi korvaamaan, sillä hän on joukkueelle hinta/laatusuhteeltaan hyvä, ja monikäyttöinen pelaaja. Rypien onkin sitten ainakin toistaiseksi puhdas taklaaja/karvaaja, joten nelosen sentterin paikka olisi sikäli auki mahdollisia vahvistuksia varten. Jos vaikka Capseista saataisiin jotenkin Sutherby tuohon rooliin Lindenin ja Burrowsin kanssa. Tuskin antavat, mutta voisihan sitä aina kokeilla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mutta ehkä tuonne energiaosastolle kaivattaisiin kuitenkin tosiaan vähän enemmän käsiä noiden koohottajien rinnalle. Burrowsia en kuitenkaan lähtisi korvaamaan, sillä hän on joukkueelle hinta/laatusuhteeltaan hyvä, ja monikäyttöinen pelaaja. Rypien onkin sitten ainakin toistaiseksi puhdas taklaaja/karvaaja, joten nelosen sentterin paikka olisi sikäli auki mahdollisia vahvistuksia varten. Jos vaikka Capseista saataisiin jotenkin Sutherby tuohon rooliin Lindenin ja Burrowsin kanssa. Tuskin antavat, mutta voisihan sitä aina kokeilla.

On kyllä vaikeaa tuo joukkueen kokoonpanon miettiminen tässä vaiheessa kautta. En itsekään epäile Burrowsin onnistumista tai halua että häntä korvataan kenelläkään. Myös Rypien on arvokas pelaaja joukkueelle. Mutta tuossa kokoonpanossa nelonen näyttää siltä, että siltä on melko turha odottaa tehoja. Tiedä sitten tarvitaanko nelosen tehoja tai pitäisikö niiden edes tehdä tehoja.

Viime kaudella Nonis taisi yrittää tuoda tehoja (sekä aloitusosaamista) alimpiin ketjuihin Marc Chouinardin muodossa ja se floppasi täydellisesti. Tiedä kuinka Nonis enää "uskaltaa" lähteä kalastamaan ketään kohtuu isoa kalaa alimpiin ketjuihin. Toki joku Sutherby kelpaisi hyvin. Tai vaikka Jamal Mayers, joka taitaa olla UFA...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
On kyllä vaikeaa tuo joukkueen kokoonpanon miettiminen tässä vaiheessa kautta. En itsekään epäile Burrowsin onnistumista tai halua että häntä korvataan kenelläkään. Myös Rypien on arvokas pelaaja joukkueelle. Mutta tuossa kokoonpanossa nelonen näyttää siltä, että siltä on melko turha odottaa tehoja. Tiedä sitten tarvitaanko nelosen tehoja tai pitäisikö niiden edes tehdä tehoja.
Tietysti pitäisi tehdä ainakin enemmän kuin viime kaudella, vaikka tämä ei olekaan heidän päätehtävänsä. Mutta nelosen suunnitelluista pelaajista ainakin Linden muuttuu joukkueen ykkössniperiksi vasta mahdollisissa playoffeissa ja tosiaan Burrowsilta voi hyvällä syyllä odottaa pientä nostoa pisteisiin heikon viime kauden jälkeen. Rypienilta tehoja onkin sitten vaikea odottaa, kun mies ei niitä tehnyt aikanaan WHL:n Patseissakaan. Toisaalta kuten sanoit, Rypin ei välttämättä tarvitse pisteitä tehdäkään ollakseen arvokas pelaaja joukkueelle.

Viime kaudella Nonis taisi yrittää tuoda tehoja (sekä aloitusosaamista) alimpiin ketjuihin Marc Chouinardin muodossa ja se floppasi täydellisesti. Tiedä kuinka Nonis enää "uskaltaa" lähteä kalastamaan ketään kohtuu isoa kalaa alimpiin ketjuihin. Toki joku Sutherby kelpaisi hyvin. Tai vaikka Jamal Mayers, joka taitaa olla UFA...
Niinpä. Tämä Chouinardin tapaus on tietysti vielä yksi asia, mitä ei pidä ensi kaudella unohtaa ihan täysin. Sehän on toki selvää, että Chouinard oli viime kaudella surkea pelaamissaan peleissä, ja nämä muistot eivät herätä yhtään positiivista muistoa hänen suhteensa. Mutta jotenkin haluan ajatella tässäkin yltiöpositiivisesti ja katsoa vielä kerran mihin Marc pystyy saadessaan uuden näyttöpaikan.

Tämän NHL.comin jutun perusteella Chouinardia pidettiin tosissaan arvossa ennen Vancouver-aikaa Minnesotassa. Vancouverissa hän loukkasi olkapäänsä heti syksyllä ja sai kauteen mahdollisimman huonon aloituksen. En tiedä, kuinka pitkään mies kärsi lopulta tästä olkapäästä, mutta tuntuu todella oudolta, että hän ei päässyt pelaamaan edes farmissa loppukaudesta (toki motivaation puute käy tähän ehkä parempana selityksenä kuin loukkaantuminen).

Minä toivon koko sydämestä, että tapaus-Chouinardissa asiat eivät vain lähteneet loukkaantumisesta johtuen kauden alussa hyvin käyntiin ja kierre lähti tätä kautta menemään alaspäin. Mikäli kyseessä olisi ollut nimittäin hänen suhteensa scouttauksesta johtuva ongelma, meillä olisi ongelmia paljon syvemmällä. Aivan varmasti Nonis tiesi Chouinardin saman divisioonan Minnesotan peleistä riittävän hyvin. Lisäksi Marc oli vielä Vigneaultille tuttu pelaaja juniorivuosista, kun Sir V valmensi tätä.

Luultavasti Vigneaultilla oli muutenkin sanansa sanottavana tämän hankinnan kohdalla, sillä Canucks hankki kesällä muitakin pelaajia, jotka ovat olleet aikaisemmin "Vigneaultin pelaajia" vanhoissa joukkueissa. Nonis tiedusteli uskoakseni Vigneaultilta ennen kautta aika tarkkaan mitä pelaajia tämä haluaisi Vancouveriin ja teki siirtoja tätä katsoen. Se, että nämä mahdolliset tiedustelut menivät Chouinardin kohdalla täysin metsään...se tuntuu oudolta näinkin kokeneen- ja näin tarkkaan tunnetun pelaajan suhteen.

Mayers ei ole muuten valitettavasti UFA - kiitos helmikuussa tehdyn pitkän jatkosopimuksen.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tämän NHL.comin jutun perusteella Chouinardia pidettiin tosissaan arvossa ennen Vancouver-aikaa Minnesotassa. Vancouverissa hän loukkasi olkapäänsä heti syksyllä ja sai kauteen mahdollisimman huonon aloituksen. En tiedä, kuinka pitkään mies kärsi lopulta tästä olkapäästä, mutta tuntuu todella oudolta, että hän ei päässyt pelaamaan edes farmissa loppukaudesta (toki motivaation puute käy tähän ehkä parempana selityksenä kuin loukkaantuminen).

Itse en tähän olkapäävammaan vetoisi, sillä muistaakseni Vigneault oli erittäin pettynyt Chouinardin otteisiin jo training campin aikana - ennen olkapäävammaa. Ja en kyllä usko muutenkaan että tämä pienimuotoinen olkapäävamma olisi haitannut Chouinardin peliä yhtään pidemmälle kuin sen ajan jonka hän oli poissa, sillä hänet kyllä olisi hoidettu 100 % kuntoon jos jokin olisi jäänyt vaivaamaan. Ei niin tärkeästä pelaajasta ollut kuitenkaan kyse että olisi pitänyt puolikuntoisena kokoonpanossa peluuttaa.

Ja toki sitä toivoo että Chouinard olisi ensi kaudella parempi; liikaa vaihtoehtoja Rypienin loukkaantumishistorian tuntien ei voi olla. Mutta jos itse saisin päättää, Rypien aloittaisi kauden pelaavassa kokoonpanossa vaikka Chouinard pelaisikin training campin ja harjoitusottelut Minnesota-tasollaan.

Ja mitä neloskentän pisteisiin tulee, pisteet eivät ole neloskentän ykköstehtävä (toki jos Tim Connollyn tasoinen pelaaja pelaa nelosessa, tilanne on aivan toinen ;)). Noin 10–15 pistettä on melko täydellinen saldo neloskentän pelaajalle, ja tämäkin tietty riippuu täysin pelaajan tyylistä/roolista. Esimerkiksi Rick Rypienin tapainen pelaaja voi saada kaudesta kiitettävän arvosanan vaikka ei pääsisi edes 10 pisteeseen (kuten nuck mainitsikin)

Jos kolmosen toiseen laitaan saisi "paremman" pelaajan kuin Cowan/Linden, näkisin että tällä kolmikolla olisi hyvät mahdollisuudet noin 130 pisteeseen. Cooke ja Kesler ovat mielestäni noin 40–50 pisteen miehiä kunhan pelaavat edes sillä tasolla jolla lopettivat viime kauden (Kesler ennen leikkausta), ja tasokkaalla vahvistuksella kolmoselle tuo 130 pistettä ei olisi mitenkään mahdoton raja ylitettäväksi. Mutta, tämä ei todellakaan ole ykkösprioriteetti, eikä minulla ole mitään Cowania/Lindeniä vastaan. Pointtini oli ainoastaan se, että mahdollisuuksia suurempaankin pistemäärään tällä kaksikolla olisi, jos toisesta laidasta löytyisi kova pelimanni.

Mielestäni meidän suurin ongelma tällä hetkellä on Näslund. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että Näslundilla ja hänen 6 miljoonan palkalla ei mestaruudesta taistella. Lännessä on niin monta kovaa joukkuetta, että vaikka meillä olisi kaksi Luongoa maalissa, mestaruus olisi mahdoton saavuttaa kun tuhlataan näinkin suuri dollarimäärä pahasti alisuorittavaan pelaajaan. Kun muut joukkueet maksavat 6 miljoonaa dollaria tai enemmän tähtihyökkääjälleen, he satsaavat tämän hyökkääjän harteille lähes kaiken: Sakic on Coloradolle kaikki kaikessa, samoin kuin Jumbo-Joe San Joselle tai Iggy Flamesille - kaikki näistä 100 pisteen miehiä. Mitä Näslund on meille? 50 pisteen kakkoskentän laituri josta ei ole hyötyä millään muullakaan pelin osa-alueella.

Nykyajan NHL'ssa ei ole yksinkertaisesti mahdollista heittää noinkin suurta rahamäärää (6mil) hukkaan kun tavoitteena on rakentaa menestyvä ja rahoille vastinetta antava joukkue. Olen tehnyt kantani Näslundista selväksi jo moneen otteeseen, enkä tiedä onko muilla faneilla vielä toivoa kapteenia kohtaan jäljellä, mutta minä olen joka tapauksessa luovuttanut. Mutta jos jollain on toivoa kapteenia kohtaan vielä jäljellä, ensi kesänä näemme kumpi oli oikeassa. Toivon olevani väärässä, ja todella toivon että hän löytäisi pre-lockout -vaihteen uudestaan, mutta en todellakaan usko tähän.

Pukukopin tyhjennyksen aikoihin Nazzy lupasi että pelaa paremmin ensi kaudella; ainakin hän tajusi että pari viimeistä kautta on mennyt reisille.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse en tähän olkapäävammaan vetoisi, sillä muistaakseni Vigneault oli erittäin pettynyt Chouinardin otteisiin jo training campin aikana - ennen olkapäävammaa. Ja en kyllä usko muutenkaan että tämä pienimuotoinen olkapäävamma olisi haitannut Chouinardin peliä yhtään pidemmälle kuin sen ajan jonka hän oli poissa, sillä hänet kyllä olisi hoidettu 100 % kuntoon jos jokin olisi jäänyt vaivaamaan. Ei niin tärkeästä pelaajasta ollut kuitenkaan kyse että olisi pitänyt puolikuntoisena kokoonpanossa peluuttaa.
Hyvinkin voidaan tosiaan ajatella, että Chouinardin olkapää ei vaivannut miestä niin paljon kuin otteiden perusteella olisi voinut ajatella, mutta olkapäävamman oikeasta ilmenemisajankohdasta ei pysty välttämättä sanomaan kukaan toinen mitään kuin Chouinard itse. Hän oli täysin eri pelaaja Minnesotassa kuin Vancouverissa pelatessaan, joten jotain muutakin taustalla pitää kai olla, kuin parissa kuukaudessa tapahtuva täydellinen muodonmuutos ja pelin hukkaaminen lentokoneen vessaan matkalla Vancouveriin. Chouinard oli kuitenkin Minnesotassa hyvä 3-4-ketjun NHL-pelaaja, Vancouverissa hän muistutti enemmän ECHL-pelaajaa.

Siinäkin mielessä tämä oli outoa, että Vigneaultin puolustusvoittoinen pelityyli (joka vielä korostui syksyllä) olisi kaiken järjen mukaan suosinut juuri Chouinardin pelityyliä. Mutta lopputuloksena näemme tällä hetkellä vain sen, että Chouinard oli Vancouverissa suoraan sanottuna surkea. Syyt tähän voivat olla fyysisiä tai henkisiä. Minä en usko kuitenkaan siihen, etteikö Vigneaultin puolustamista korostava systeemi olisi sopinut puolustavalle hyökkääjälle Chouinardille. Hyvä pelaaja omassa roolissaan Chouinard oli kuitenkin Minnesotassa ennen Vancouver-aikaa.

Chip Whitley kirjoitti:
Mielestäni meidän suurin ongelma tällä hetkellä on Näslund. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että Näslundilla ja hänen 6 miljoonan palkalla ei mestaruudesta taistella... Nykyajan NHL'ssa ei ole yksinkertaisesti mahdollista heittää noinkin suurta rahamäärää (6mil) hukkaan kun tavoitteena on rakentaa menestyvä ja rahoille vastinetta antava joukkue.
Viime kauden perusteella samaa mieltä, sillä 24 maalia ei ole maalinteosta palkkansa saavan hyökkääjän normaali palkka. Mikäli Vancouverilla olisi ollut mainitut kuusi miljoonaa oikeasti kuuden miljoonan edestä pelaavassa pelaajassa (tai kahdessa kolmen miljoonan pelaajassa), Canucksilla ei olisi ollut runkosarjan alussa nähtyjä maalinteon vaikeuksia ja joukkueen ylivoima olisi toiminut paremmin. Valitettavasti Näslund oli menneellä kaudella kaukana siitä pelejä ratkaisevasta pelaajasta, jonka aikana tehtiin tämä nykyinen sopimus.

Mutta eihän tälle tilanteelle mitään tällä hetkellä voi, kun ei Näslundia voi käytännössä kaupatakaan. Silloin kun Näslundin kanssa tehtiin tämä nykyinen sopimus, hän oli ollut juuri pistepörssin nelonen ja tätä edeltävillä kahdella kaudella pistepörssin kakkonen. Lisäksi hänet oltiin valittu lähimenneisyydessä kanssapelaajien toimesta NHL:n parhaaksi pelaajaksi (suurin kunnianosoitus, minkä pelaaja voi saada) ja NHL:n ensimmäiseen tähdistöön peräti kolme kertaa peräkkäin.

Näslundilla oli tuohon aikaan vielä vierellään terveet Bertuzzi ja Morrison ja kolmikko oli ollut edellisillä kausilla NHL:n paras ketju. Nonis teki kaikkensa pitääkseen tämän ketjun kasassa suhteellisen pitkillä sopimuksilla, mutta (näin jälkeenpäin on pirun helppo sanoa - minäkin olisin tehnyt Nonisin asemassa aivan samoin) Nonis teki virheen tässä ja tästä maksetaan juuri tällä hetkellä, kun Näslund ei enää olekaan se dominoiva pelaaja, mitä hän oli vielä sopimuksen teon aikana.

Mutta jotta tämä ei mene pelkästään Näslundin kritisoimiseksi, niin pitää antaa sen verran kehuja, että viime kauden playoffeissa Näslund pelasi mielestäni kokonaisvaltaisesti parasta playoff-kiekkoa, mitä minä olen häneltä nähnyt koskaan. Hän teki tärkeitä maaleja, hän karvasi tilanteet loppuun ja hän jopa taklasi ja kaivoi kiekkoja omille kulmissa. Tämän playoff-kiekon kun saisi siirrettyä takaisin runkosarjaan, niin minulla ei olisi mitään valittamista hänen ensi kauden otteissaan.

Se on joka tapauksessa selvää tässä vaiheessa, että ensi kauden jälkeen Canucksille tulee jäämään hyvin rahaa joukkueen vahvistamiseen, kun Näslundin kuuden miljoonan sopimuksen rahat vapautuvat toisaalle. Lisäksi kesällä 2008 loppuu myös Brendan Morrisonin sopimus, joten Canucksille jää näistä kahdesta sopimuksesta kerralla päälle yhdeksän miljoonaa dollaria hyökkäyksen vahvistamiseen. Ei tämäkään tietenkään tarkoita sitä, etteikö Näslund/Morrison-kaksikko voisi jatkaa seurassa, mutta ainakin huomattavasti pienemmillä sopimuksilla.

Chip Whitley kirjoitti:
Olen tehnyt kantani Näslundista selväksi jo moneen otteeseen, enkä tiedä onko muilla faneilla vielä toivoa kapteenia kohtaan jäljellä, mutta minä olen joka tapauksessa luovuttanut. Mutta jos jollain on toivoa kapteenia kohtaan vielä jäljellä, ensi kesänä näemme kumpi oli oikeassa. Toivon olevani väärässä, ja todella toivon että hän löytäisi pre-lockout -vaihteen uudestaan, mutta en todellakaan usko tähän.
Ei kai tässä muutakaan voi, kuin toivoa parasta. Voin olla toiveineni täysin väärässä, mutta tällä hetkellä luotan siihen, että Näslund pelaa ainakin paremman kauden kuin viime kausi oli. Ei tämäkään välttämättä riitä hänen palkkaansa nähden, mutta siihen kyllä luotan, että ilman loukkaantumisia hänestä on joukkueelle enemmän apua kuin menneellä kaudella oli.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Olen tehnyt kantani Näslundista selväksi jo moneen otteeseen, enkä tiedä onko muilla faneilla vielä toivoa kapteenia kohtaan jäljellä, mutta minä olen joka tapauksessa luovuttanut. Mutta jos jollain on toivoa kapteenia kohtaan vielä jäljellä, ensi kesänä näemme kumpi oli oikeassa. Toivon olevani väärässä, ja todella toivon että hän löytäisi pre-lockout -vaihteen uudestaan, mutta en todellakaan usko tähän.

Minulla on vielä toivoa Näslundin suhteen, hän tekee Teemut ja palaa huipulle. Tämä vain edellyttää sitä että toisella laidalla pelaa "kovaa" pelaava äijä, esim. Jeff O'Neill tai Owen Nolan. ;)
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Aattelin hieman katsastaa meidän junnujen tilannetta ja sitä että onko sieltä tulossa apua lähiaikoina. Rajataan katsaus 2000-luvun varauksiin ja hankintoihin. Urakka jaettu kolmen vuoden pätkiin.

2001
Parhaat varaukset on treidattu pois (Umberger, Fedorov), mutta Bieksasta saatiin todella hyvä pelaaja.

114 R Evgeny Gladskikh

Pisteet laskivat Venäjällä neljännen kauden putkeen, joten kehitys ei päätä huimaa. Tuskin koskaan esiintyy Canucks-nutussa.

212 L Jason King

Haki uutta potkua Ruotsista, taisi potkua tulla väärään suuntaan. Treidattavissa, mikäli joku vielä uskoon Kingiin.

245 F Konstantin Mikhailov

Tainnut lopettaa jo uransa.

2002

Vancouverilla oli paljon varauksia 2002, mutta laatu olikin sitten sitäkin heikompaa. Suuri osa varauksista jo treidattu tai jätetty signaamatta (Skinner, Laliberte, McVicar, Roy, Violin, Nussli, Gens).

49 D Kirill Koltsov

Huippukausi Venäjällä, jossa myös jatkanee tulevaisuudessa. Treidattavissa, mikäli joku joukkue uskoo saavansa Koltsovin houkuteltua NHL:ään.

55 D Denis Grot

Peruspakki, joka on nostanut tehojaan joka vuosi. Pelaa edelleen Venäjällä. Pienet saumat jossain vaiheessa tulla P-Amerikkaan.

83 G Lukas Mensator

Pelannut nyt kaksi tosi hyvää kautta Tsekissä (94,2 % ja 93,4 %). Voisi tulla AHL:ään kokeilemaan, mutta tunkua maalinsuulle on melkoisesti jo valmiiksi. Saattaa hyvin päästä NHL:ään vielä pelaamaan, mutta tuskin Vancouveriin.

223 F Ilya Krikunov

Ei ole myöskään tällä venäläisellä kehitystä juuri tapahtunut vaan paikallaan junnaa Venäjän liigassa. Ei ole uskoa enää, että tulisi Vancouveriin pelaamaan.

2003

Kesler jo tästä vuosikerrasta pelaa NHL:ssä, muilla on vielä melkoisesti matkaa. Ja osa jo luovutettu eteenpäin (Nolan, Morris, Hansen).

60 R Marc-Andre Bernier

Toisen kierroksen varaus taisi mennä pahasti hukkaan, ei tullut edes ECHL:ssä tehoja erikoisen paljoa. Todella pitkä matka NHL:ään.

160 L Nicklas Danielsson

Danielsson pelasi uransa parhaan kautensa Elitserienissä, pisteitä kertyi 11, joka lähes tuplasi hänen ennätyksensä. Silti heikolta näyttää hänen tulevaisuus, vaikea uskoa NHL:n kutsuvan ihan heti.

190 D Chad Brownlee

Chad on pelannut nyt 4 kautta NCAA-liigassa ja pisteitä kertyi tasaisesti joka kaudella alle 5. Tulevaisuus suuri arvoitus, mutta tuskinpa NHL:ään ehtii.

222 C Francois-Pierre Guenet

Toinen kausi ECHL:ssä toi vähän lisää pisteitä, mutta silti on paljon matkaa NHL:ään. Ehkäpä joskus AHL:ssä pääsee kokeilemaan.

252 F Sergei Topol

Venäjällä todella vähäisiä pisteitä. Eipä osunut tämäkään varaus...

254 D Nathan McIver

Pääsi jo yhden pelin pelaamaan Vancouverissakin, jatkossa reservipakki, jonka uskaltaa muutamaksi peliksi nostaa apuun. Muuten vaikeaa saada edes 6/7 pakin paikkaa NHL:stä.

Yhteenvetona noiden vuosien varauksista on mahdollisesti tulossa vielä Koltsov, Mensator ja McIver. Koltsov mahtuisi varmaan jo nyt NHL:ään, Mensator voisi olla parin vuoden päästä valmis ja McIverista voisi maksimissaan saada sen kutospakin muutamassa vuodessa. Muihin 01-03 prospecteihin en jaksa itse uskoa enää.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
212 L Jason King

Haki uutta potkua Ruotsista, taisi potkua tulla väärään suuntaan. Treidattavissa, mikäli joku vielä uskoon Kingiin.

Joo on vähä mennyt kokoaika huonompaan suuntaan, minulla on tähänkin mieheen uskoa ja toivoa jos Canucks-paidan vielä päälleen pukee mikä on kyllä hyvin epätodennäköistä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Minulla on vielä toivoa Näslundin suhteen, hän tekee Teemut ja palaa huipulle. Tämä vain edellyttää sitä että toisella laidalla pelaa "kovaa" pelaava äijä, esim. Jeff O'Neill tai Owen Nolan. ;)

Tässä on vain pienenä erona se, että Selänne pelasi ennen "teemuja" käytännössä katsoen yhdellä jalalla. Näslund taas on kaikkien raporttien mukaan 100% kunnossa (mies on itsekin sanonut näin). Ja vaikka moni on ottanut esille tuon Mooren taklauksen ja 03/04 kauden lopun loukkaantumiset, näistä vaivoista olisi pitänyt kaiken järjen mukaan toipua työsulkukauden aikana, ja Nonisin antama 6 miljoonan sopimus työsulun jälkeen viittasikin kapteenin täydelliseen toipumiseen.

Joka tapauksessa kapteenilla on jotain vammoja, ovatko ne sitten fyysisiä vai henkisiä, siitä en tiedä. Mutta jos tuo mahdollinen käsivamma (kyynärpää?) 03/04 kauden jälkeen oli pysyvä, ei kai Näslund ja hänen agenttinsa olisi kusettanut Nonisia tekemään noin rahakasta sopimusta puolikuntoisen pelaajan kanssa? Siis jos Näslund tiesi että 100% pelitaso on enää mahdoton saavuttaa, mutta ei kertonut tästä kenellekään vaan päätti turvata loppuelämän talouden...vaikea uskoa, mutta faktahan on se, että työsulun jälkeen Markus on ollut täysin eri pelaaja kuin ennen työsulkua.

---

Ja mitä Mr. Smithin listaamiin prospecteihin tulee, näkisin että McIver on ainoa "varma" pelaaja tulevaisuudessa NHL'ssä; hän on melko täydellinen 3. pakkiparin puolustaja ja jos hän olisi muutaman vuoden kokeneempi, paikka meidän kolmosparissa ensi kaudella olisi melko varma. Tämä kaikki tietysti sillä oletuksella, että kehitys jatkuu oikeaan suuntaan.

Gladskikh ja Krikunov ovat suuria kysymysmerkkejä, ja heidän tasoa on mahdoton määrittää kun AHL ei näytä kiinnostavan. Heikolta tosin näyttää vaikka miehet Mooseen päättäisikin tulla, sillä omassa seurassa Venäjälläkään ei paikkaa kahteen ensimmäiseen kenttään löydy. Sama asia Mensatorin, Danielssonin, Grotin ja Kinginkin kanssa; olisi pakko tulla Pohjois-Amerikkaan kokeilemaan ennen kuin suurempia päätelmiä voi tehdä.

Koltsovilla olisi kaikki hyökkäyspään avut olla tähti NHL'ssä, mutta puolustaminen tuottaakin sitten vähän ongelmia. Ei välttämättä täydellinen vaihtoehto Vigneaultin systeemiin, joten periaatteessa kauppatavaraa oikean tarjouksen sattuessa. Itse tosin haluaisin nähdä hänet Canucksissa, en vain tiedä onko Canucksin valmennus, johtoporras, sekä Koltsov ja hänen agenttinsa kanssani samaa mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mutta jos tuo mahdollinen käsivamma (kyynärpää?) 03/04 kauden jälkeen oli pysyvä, ei kai Näslund ja hänen agenttinsa olisi kusettanut Nonisia tekemään noin rahakasta sopimusta puolikuntoisen pelaajan kanssa? Siis jos Näslund tiesi että 100% pelitaso on enää mahdoton saavuttaa, mutta ei kertonut tästä kenellekään vaan päätti turvata loppuelämän talouden...vaikea uskoa, mutta faktahan on se, että työsulun jälkeen Markus on ollut täysin eri pelaaja kuin ennen työsulkua.
Tai sitten Näslund itse tiesi vammastaan, mutta luotti saavansa vanhan maalintekijän tatsin takaisin ennemmin tai myöhemmin. Maalinteko on usein kiinni myös päästä ja selvästi Näslundilla ei ole tällä hetkellä myöskään itseluottamusta maalinteon suhteen. Toivottavasti ensi kausi alkaisi mahdollisimman hyvin (ei siis kuten viime kausi, jolloin Näslund teki kaksi maalia ensimmäisten 15 pelin sisään), niin ehkä Näslund saisi itseluottamuksensa takaisin ja saisi onnistumisia tätä kautta.

Sitä onkin sitten vaikeampi sanoa, miten paljon kyynärpää haittaa miestä, mutta laukaus ei tosiaan ole ollut yhtä terävä kuin parhaina vuosinaan. Ja kuten olen aikaisemmin tänne kirjoittanut, tuskin miehen ikäkään alkaa yhtäkkiä vaivata niin paljon, että tämä johtuisi tästä. Jos se nimittäin tästä johtuisi, niin pitäisi olla todella huolissaan omasta iästä.

---

Mr.Smithin lista oli hyvä ja selvästi siitä huomaa, kuinka huonosti Canucks onnistui varauksissaan Burken aikakaudella. Toivottavasti Nonisin aikakaudella olisi parempi osumatarkkuus ja onhan hän ainakin tehostanut scouttaustyötä aikaisempaan nähden. Alku on ollut ainakin ihan hyvä, vaikka tapaus-Kopitar tällä hetkellä harmittaakin.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tai sitten Näslund itse tiesi vammastaan, mutta luotti saavansa vanhan maalintekijän tatsin takaisin ennemmin tai myöhemmin.

Eli toisin sanottuna piti tiedon mahdollisesta vammastaan sisällään, ja näin ollen sai itselleen rahakkaamman sopimuksen... Vaikeahan näitä on tietää kun faktatiedot ovat olemattomat, mutta spekuloida aina saa. Sen kuitenkin jokainen tietää, että Näslundilla oli monta paikkaa rikki Flames-sarjassa ennen työsulkukautta ja silti pelasi mielestäni parempaa peliä kuin kahdella edellisellä kaudella (työsulun jälkeen), kausilla joilla hän oli sanojensa mukaan 100% kunnossa...

Ja kuten olen aikaisemmin tänne kirjoittanut, tuskin miehen ikäkään alkaa yhtäkkiä vaivata niin paljon, että tämä johtuisi tästä. Jos se nimittäin tästä johtuisi, niin pitäisi olla todella huolissaan omasta iästä.

Noin 10 kautta putkeen NHL'ssä, sitten välivuosi Elitserienissä höntsäillen 13 ottelun edestä; on mahdollista että tämä vuoden vapaa vaikutti Näslundin peliin jollain tasolla (mahdolliset loukkaantumiset unohtaen). En tosin itsekään laskisi läheskään kaikkea tämän teorian varaan, osan kuitekin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eli toisin sanottuna piti tiedon mahdollisesta vammastaan sisällään, ja näin ollen sai itselleen rahakkaamman sopimuksen...
Tai sitten joukkuekin tiesi missä mennään, mutta kukaan ei tiennyt, kuinka kauan Näslundin käsi lopulta reistailee. Vaikeahan tämän totuutta on kenenkään ulkopuolisen tietää ja tuskin Näslund osasi itsekään varmuudella tietää tarkasti tulevaa.

Sen kuitenkin jokainen tietää, että Näslundilla oli monta paikkaa rikki Flames-sarjassa ennen työsulkukautta ja silti pelasi mielestäni parempaa peliä kuin kahdella edellisellä kaudella (työsulun jälkeen), kausilla joilla hän oli sanojensa mukaan 100% kunnossa...
Jokainen Näslundin peliä seurannut myös huomasi miehen vaivat. Hän ei käyttänyt parasta asettaan rannetta juuri ollenkaan tuon kauden lopussa ja miehen maalimäärät putosivatkin loukkaantumisen jälkeisissä 18 runkosarjan lopun pelissä viiteen maaliin. Loukkaantumisen aikaan NHL:n pistepörssiä johtanut Näslund putosi lopulta neljänneksi.

Playoffeissa Näslund oli hyvä, mutta ei saanut aikaan lopulta kuin kaksi maalia. Mielestäni Näslund pelasi kokonaisvaltaisesti selvästi parempaa playoff-kiekkoa menneellä kaudella kuin tuolloin.

Noin 10 kautta putkeen NHL'ssä, sitten välivuosi Elitserienissä höntsäillen 13 ottelun edestä; on mahdollista että tämä vuoden vapaa vaikutti Näslundin peliin jollain tasolla (mahdolliset loukkaantumiset unohtaen).
Voihan se toki olla näinkin. Työsulku saattoi tulla Vancouverin kohdalla muutenkin pahimpaan mahdolliseen paikkaan, vaikka itse aikanaan mietin, että on vain pirun hyvä, että yhdessä pitkään pysynyt joukkue saa viettää yhden kauden toisistaan erillään. Ennen kaikkea ajattelin, että tästä hyötyisi valmentaja Crawford, jonka naama taisi olla jo liiankin tuttu suurelle osalle pelaajista. Lopulta tämä työsulku taisi vain vaikeuttaa Crawfordin tilannetta ja samalla se taisi poistaa joukkueen ytimestä sen parhaimman sisäisen kemian, mikä sillä aikanaan oli.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
THE LIGHTER SIDE OF HOCKEY

Laitetaan tänne tämä pari päivää vanha hauska Canucks.comin juttu, joka kertoo osasta joukkueen värikästä historiaa:

THE LIGHTER SIDE OF HOCKEY

Entisellä Canucks-valmentajalla Harry Nealella oli aikanaan useita ongelmia silloisen joukkueen kanssa, mutta ei varmaan yhtään näin pahaa:

During that nine-game winless skid, the team had played six games at the Pacific Coliseum and three away from Vancouver. Province columnist Tony Gallagher sat down with Neale to discuss the plight of the Canucks.

“What do you think the biggest problem is, Harry,” Gallagher asked.

“Well,” sighed Neale, “we keep losing on the road and we can’t seem to win at home. I guess my greatest failing as a coach is that I can’t think of any place else to play.”
Kieltämättä vaikea ongelma ratkaistavaksi...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jatketaas prospectien kartoittamista ja nyt käsittelyssä vuosien 2004-2006 draftatut pelaajat.

2004

26 G Cory Schneider

Maalivahtiosaston helmi. Kehittynyt joka vuosi ja vienyt joukkueensa pitkälle. Pelasi kauden kaikki ottelut (42 kpl), joista voittoja kertyi 29. Torjuntaprosentti oli hyvä 92,5. Itsellä usko Schneideriin on kova ja toivottavasti nähdään Cory piakkoin myös AHL:ssä sekä sitten NHL:ssä.

91 D Alexander Edler

Ensimmäinen kausi AHL:ssä ja heti myös NHL:ssä yli 20 peliä! Ei voi kuin hämmästellä, kuinka hyvä Edler oli jo nyt. Tulevalla kaudella jo havittelee vakipaikkaa Canucks-nutussa.

125 L Andrew Sarauer

Iso kaveri, jonka kehitys ollut hidasta. Nyt sentään pelasi uransa tehokkaimman kauden (5+5) NCAA:ssa. Ei mitään asiaa NHL:ään vielä moneen vuoteen ja näyttää pahasti siltä, että tämä draftaus ei osunut. Tosin odotellaan nyt vielä vähän aikaa.

159 R Mike Brown

Brownin osakkeet romahtivat omissa ajatuksissa melkoisesti tällä kaudella. Pisteistä hävisi 80 % edelliseen kauteen verrattuna, mutta tuskinpa Brownista mitään pistenikkaria odotettiinkaan. Valmis kyllä uhraamaan kroppaansa ja pelaa hyvin alivoimalla. Korkeintaan neloseen voi päästä NHL:ssä.

189 G Julien Ellis

Ensimmäinen kausi AHL:ssä sujui vaisusti ja tie veikin ECHL:ään. Siellä tulos olikin ihan kohtuullinen (91,2 %). Jatkaa edelleen AHL/ECHL sarjoissa ja NHL on vielä kaukana. Hieman katsomaton kortti, joka voi kääntyä kumpaankin suuntaan.

254 D David Schulz

Tää on taidettu jo treidata/luovuttaa jonnekin.

287 W Jannik Hansen

Uskomattoman hyvä latepick. Hyvä ensimmäinen kausi AHL:ssä ja pääsi pelaamaan varsinkin playoffeissa ylhäällä. Seuraava kausi sitten AHL:ssä entistä enemmän vastuuta ja tehoja sekä pari peliä sitten NHL:ssä. Tulevaisuus näyttää hyvältä ja Hansen onkin TOP3 hyökkääjälupauksia omissa papereissa.

2005

10 D Luc Bourdon

Kausi ei todellakaan mennyt niin hyvin kuin odotettiin, mutta sai Luc silti ensimmäiset pelit alle NHL:ssä ja AHL:ssä mikä on hyvä juttu. Tulevalle kaudelle kovat odotukset, että ottaa Manitobassa ykköspakin viittaa itselleen.

51 W Mason Raymond

Mason pelasi todella hyvän kauden NCAA:ssa ja voitti joukkueensa pistepörssin ylivoimaisesti (46 pistettä, seuraava 31 pistettä). Tämän jälkeen vielä loppukausi AHL:ssä, jossa kertyi playoffit mukaanlukien yli 20 peliä. Tuleva AHL-kausi antaa paremmin tietoa, mutta odotukset ovat nyt Raymondista kovemmat kuin aiemmin. Saattaa olla jo parin vuoden päästä NHL:ssä.

114 G Alexandre Vincent

Hieman kuin Ellis, todella vaikea sanoa tästä maalivahtiprospectista oikein mitään. Floppasi QMJHL:ssä pahasti. Sai sentään pari peliä ECHL:ssä ja jatko varmaan ECHL:ssä. NHL vielä kaukana.

138 C Matt Butcher

Todella vaikea ensimmäinen kausi NCAA:ssa, tuloksena vain tehot 0+4. Aikaa Butcherilla on, joten odotellaan rauhassa.

185 D Kris Fredheim

Fredheim avasi myös uransa NCAA:ssa, tehojen ollessa vaatimattomat 1+3. Hänelläkin aikaa on hyvin vielä kehittyä rauhassa, kun pakistossa on paljon hyviä prospecteja.

205 C Mario Bliznak

Kärsi loukkaantumisista, mutta paransi silti edelliskaudesta. Playoffeissa oli jo oikeastaan hyvä. Saattaa kehittyä kahdensuunnan sentteriksi, mutta ei vielä hetkeen asiaa NHL:ään.

2006

14 R Michael Grabner

Paransi edelleen WHL:ssä ja teki peräti 39 maalia siellä. Pääsi pelaamaan loppukaudeksi AHL:ään ja avasi heti maalitilinsä myös AHL-tasolla. Ehkäpä silti ennemmin kausi WHL:ssä kuin AHL:ssä. Hyökkääjistä potentiaalisin maalintekijä ja uskon, että pääsee näyttämään taitojansa myös NHL:ssä.

82 D Daniel Rahimi

Vietti kauden Ruotsin divarissa ja tehot olivat 0+2 ja +4 sekä 104 minuuttia. Loppukausi sitten AHL:ssä ja pääsi jo haistelemaan tunnelmaa siellä. Uskoisin, että sopeutuu AHL:ään nopeasti ja lunastaa paikkansa Manitoban pakistosta. Toivotaan vastaavaa kehitystä kuin Edlerillä, saattaa tosin viedä hieman pisempään.

163 W Sergei Shirokov

Shirokov teki Venäjällä peräti 34 pistettä, jolla oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Toivottavasti saadaan houkuteltua pikimmiten Pohjois-Amerikkaan. Kausi AHL:ssä voisi riittää, jolloin seuraavalla jo NHL:ään.

167 W Juraj Simek

Vancouverin kuudennen kierroksen varaukset todellakin osuivat. Simek pelasi ensimmäisen WHL-kautensa lähes piste per ottelu tahdilla, vaikka vähän playoffeissa tahti hiipuikin. Mielellään seuraava kausi vielä WHL:ssä, jonka jälkeen voisi harkita AHL:ää.

197 R Evan Fuller

Fullerissa ilmeisesti haettiin kovaa pelaavaa tulevaisuuden kaveria, mutta todella kaukana on NHL. Kausi meni pisteiden osalta vaisusti, mutta playoffeissa tehot olivat kohdallaan, 15 ottelua ja 9 pistettä. Tästä ei osaa sanoa oikein mitään vielä.

Yhteenvetona vuosina 2004-06 saatiin täytettyä tyhjä hyökkäysosasto viidellä potentiaalisella hyökkääjällä (Grabner, Simek, Raymond, Hansen, Shirokov). Lisäksi vielä potentiaalisin maalivahti sekä kolme hyvää pakkia, joten kokonaisuutena todella hyvin menneet varaukset.

Seuraavassa osassa sitten kaupoilla ja signauksilla hommattujen junnujen arviointia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös