Vancouver Canucks 2007-08

  • 114 813
  • 672

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
JP kirjoitti:
Vancouver on hankkinut B.C.-lähtöisen sentterin Kris Beechin waiver-listalta. Columbuksessa hänen aloitusprosenttinsa on ollut 53,2. Merkintöinä on syntynyt 16 ottelussa 5+4 ja +3. Onkohan hänessä sitten Marc Chouinardin paikkaaja?
Chouinardin paikkaaja tuossa tosiaan ensimmäisenä tuli mieleen. Beech on "esikuvansa" tavoin isokokoinen, suhteellisen heikko luistelija, kohtalainen puolustava hyökkääjä, vähän kädetön, mutta kuitenkin hyvä aloittaja. Jos puheet laiskasta harjoittelijasta vielä pitävät paikkansa, niin tässähän voi olla täydellinen klooni (tosin Beech on varmuudella parempi syöttäjä).

Mutta annetaan nyt Beechille kunnon mahdollisuus näyttää osaamistaan. Beech on kotoisin tosiaan B.C:sta ja Nonis varmasti toivoo, että paluu kotikulmille auttaisi Beechin uraa jälleen nousuun. Loistava juttu, jos tämä epätodennäköiseltä kuulostava asia tapahtuu. Ellei tapahdu, Canucks ei ainakaan häviä tällä hankinnalla mitään.

Beech teki Columbuksessa tällä kaudella ihan hyvin pisteitä pelattuihin peleihin nähden - yhdeksän pistettä 16 peliin noin 13 minuutin peliajalla. Hän joutui kuitenkin waiversiin, koska Columbus halusi antaa ennemmin mahdollisuuden seuran tulevaisuuden toivolle Derick Brassardille (lisäksi tässä oli tietenkin mukana yksinkertaisesti se, että seura ei ollut täysin tyytyväinen Beechiin).

Sellainen kuva minulle on jäänyt Beechista, että kaveri on vähän välimallin-jätkän peruskuva NHL-tasolla. Farmissa tulee kovaa jälkeä, mutta NHL:ssä hän ei ole ollut koskaan riittävän hyvä kahteen ensimmäiseen ketjuun ja puolustaviin ketjuihin hänen työmoraalinsa ei taida vain riittää pitkässä juoksussa.

Minä en ole tällä hetkellä kovin tyytyväinen tähän hankintaan. Beech tulee ehkä viemään pelipaikan Jason Jaffraylta Morrisonin korvaajana. Vaikka tämä voikin olla pelillisesti ihan hyvä liike (?), olisin toivonut mieluummin peliaikaa omasta farmijoukkueesta ylös taistelleelle pelaajalle, kuin toisen seuran hylkäämälle pelaajalle - olkoon kuinka B.C-lähtöinen tahansa. Toisaalta Jaffray on pelannut hänelle vieraammalla paikalla keskellä ja sentterinä pelanneelle Beechile sentterin rooli sopii paremmin.

Aika erikoista muuten, että Vancouverissa pelaa vuoden 1999 draftin top10:stä nyt jo neljä pelaajaa: draftin toisena ja kolmantena varatut Sedinit, draftin seitsemäntenä varattu Beech ja draftin kahdeksas Pyatt. Olisikohan Brandl, Connolly, Lundmark tai Mezei vielä saatavilla? Harmi kun Stefan jo lopetti, niin Canucks ei tule saamaan koko värisuoraa kasaan.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Chouinardin paikkaaja tuossa tosiaan ensimmäisenä tuli mieleen. Beech on "esikuvansa" tavoin isokokoinen, suhteellisen heikko luistelija, kohtalainen puolustava hyökkääjä, vähän kädetön, mutta kuitenkin hyvä aloittaja. Jos puheet laiskasta harjoittelijasta vielä pitävät paikkansa, niin tässähän voi olla täydellinen klooni (tosin Beech on varmuudella parempi syöttäjä).

No joo, eipä tämä sitten vaikutakaan kovin kummoiselta äijältä. Minä kun jo leijuin korkealla että olipa hieno veto napata waivereista tällainen josta voisi olla suurtakin hyötyä. Paskan marjat, mutta katsotaan nyt tämä kortti ennen kuin tuomitaan enempää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
No joo, eipä tämä sitten vaikutakaan kovin kummoiselta äijältä. Minä kun jo leijuin korkealla että olipa hieno veto napata waivereista tällainen josta voisi olla suurtakin hyötyä. Paskan marjat, mutta katsotaan nyt tämä kortti ennen kuin tuomitaan enempää.
Näin tehdään. Vaikka en hypikään tästä hankinnasta riemusta, Beechilla on lahjoja onnistua ainakin jotenkin väliaikaisena Morrisonin korvaajana. Tärkeintä tässä on nyt se, kuinka hyvin Beech istuu Canucksin pelisysteemiin ja saako hän oikean roolin vahvuuksilleen. Ihan selvä asia on nimittäin se, että "oikea" valmentaja ja "oikea" joukkue nostaa heikommankin pelaajan hyviä ominaisuuksia ylös (ja toisinpäin).

Toistaiseksi Beech on pelannut urallaan Pittsburghissa ja Washingtonissa (väliin mahtuu tosin myös viiden pelin rupeama Nashvillessa). Miehen NHL-kausien aikana niin Pittsburgh kuin Washingtonkin olivat molemmat NHL:n huonoimpia joukkueita. Nyt hän pääsee ensimmäistä kertaa urallaan joukkueeseen (no, Columbuskin on toki ollut tällä kaudella hyvä joukkue), joka voi taistella tosissaan ylemmäs. Kun tähän lisätään vielä se, että etukäteen ajatellen Beechia kokeillaan nyt kakkosketjussa Näslundin sentterinä ja se, että hän pääsee pelaamaan kotinurkalleen, tässä katsomisessa ei ainakaan häviä mitään.

Toivotaan siis parasta. Minulla on omat epäilykseni miestä kohtaan, mutta nämä eivät tarkoita sitä, etteikö hän voisi onnistuakin, mikäli kaikki loksahtaa paikoilleen.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Ei hän ole kuuden miljoonan pelaaja ja onhan hän nykyisin melko kaukana parhaista päivistään, mutta ei hän ole kyllä nykyisiltä kokonaispeli-taidoiltaan missään nimessä mikään miljoonan taalan marjan poimiakaan tai kaksosten mailapoika. Hän ei ole ketjussa dominoiva pelaaja siitä syystä, että kaksosten ketjussa tätä ei vaan pysty olemaan ja hänen pelityylinsä ei istu tuohon paikkaan kaikkein parhaimmalla tavalla.

No joo, ehkä miljoona olisi liian vähän, mutta mielestäni kuitenkin sopiva luku kun ottaa huomioon kuinka reilusti hän on saanut ylimääräistä viime kausilla. Bieksan kohdallahan toimittiin päinvastoin - hän sai 750k allekirjoitusbonarin koska pelasi viime kauden (ja vielä tämänkin kauden) selvästi alipalkattuna.

Ja mitä tulee Näslundin mahdolliseen dominoimiseen, ne päivät ovat ohi, ihan sama vaikka mies pelaisi missä ketjussa tahansa. Tilastoista saisi väännettyä vaikka mitä tähän väliin, mutta jätän ne kuitenkin tekemättä, ja keskityn enemmän Näslundin peliesityksiin, peli-ilmeeseen.

Ymmärrän sen erittäin hyvin että pelaaja vanhenee, ja että jalat eivät yksinkertaisesti liiku enää niin kovaan tahtiin, eikä meno ole enää niin lennokasta. Tämä käy kaikille jossain vaiheessa uraa, joillekin nopeammin kuin toisille (vertaa vaikka Alfredssonia ja Näslundia, tai vaikkapa Modanoa ja Lindenia). Näslundille on luonnollisesti näin käynyt, ja onkin varmaan kaikille Canucksin pelejä työsulun jälkeen nähneillä selvää että Markus on menettänyt sen "ekstra-jumpin", jonka ansiosta hän aikoinaan pääsi hyville maalintekosektoreille käyttämään yhdessä vaiheessa NHL'n parasta rannelaukaustaan.

Tuossa yllä olevassa skenaariossa ei haitannut ollenkaan että kentän oikeana laiturina oli Bertuzzin tasoinen pelaaja, joka teki tilaa hyökkäyspäädyssä vielä enemmän Näslundin käyttöön. Ja tuohon siis vielä yhdistettynä Näslundin silloiset omat avut sekä Crown hyökkäävä systeemi, en ollenkaan ihmettele että molemmat olivat kaudessa sadan pisteen pelaajia.

Nyt on kuitenkin tilanne päivittynyt siihen pisteeseen, että Canucks pelaa puolustavammin, Bertuzzi on kuin varjo entisestään ja poissa Canucksista, sekä Näslund on kuin varjo entisestään, joskin pelaa vielä Vancouverissa. Nämä kaikki yhdistettynä ovat syöneet Näslundin tehoja. Ymmärrän tuon täysin, ja ymmärrän myös Nonisin päätöksen sainata Näslundin tähän (nyt kalliiseen) sopimukseen; jos hän ei olisi sitä tuolloin tehnyt, 100% ihmisistä olisi pitänyt sitä vääränä päätöksenä.

Mitä en kuitenkaan voi ymmärtää, on Näslundin "perseily". Ihmiset ovat valittaneet (mm. HF'lla) kuinka Näslund on ollut tällä kaudella epätasainen, mutta itse olen tässä kohtaa eri mieltä. Mielestäni Näslund on ollut tällä kaudella tasaisesti huono, ja kauden normaalista poikkeava kohta tapahtui marraskuun alussa kun hänet istutettiin kaksosten kenttään, ja maalihanat aukesivat. Ja ennen kaikkea, tällöin Näslundin pelissä ei ollut nähtävissä tuota "perseilyä", vaan hän oikeasti yritti kentällä jotain.

Oli nähtävissä sitä samaa paloa jota nähtiin viime vuoden playoff-sarjassa Ducksia vastaan, sitä Näslundia joka ei halua ampua itseään päähän ja poistua pukuhuoneeseen samantien kun saa kiekon itselleen keskialueella, sitä Näslundia joka ei häpeä itseään katsojien edessä, sitä Näslundia joka ei välttele jokaista kontaktitilannetta kuin hetero lontoolaismies George Michaelia ilta-aikaan puistossa.

Ymmärrän täysin että Näslund on kaukana pre-lockout -tasostaan, enkä ole niin vajaa, että odottaisin häneltä samoja otteita vaikka palkka sitä olettaisikin. Se ei yksinkertaisesti ole enää mahdollista. Mutta Näslund on todistanut pystyvänsä olemaan edelleen suhteellisen tärkeä hyökkääjä tälle joukkueelle, mahdollisesti neljänneksi tai viidenneksi tärkein, mutta tätä ei ole näkynyt sitten marraskuun alun ja Ducks-sarjan. Ja edes tätä yritystä odottaisin "kapteeniltamme", pelaajalta ja roolilta jonka olisi tarkoitus näyttää mallia nuoremmille.

Mielestäni näissä molemmissa jaksoissa suurin ero Näslundin pelissä oli yksinkertaisesti työnteko, halu mennä kulmiin, halu ottaa muutama isku vastaan jos siitä hyvästä saa rakennettua maalipaikan. On luonnollista että Näslundilla kesti hetken tuttua uuteen systeemiin ja uusiin joukkuekavereihin, ja myös siihen tärkeään pointtiin joka monelta unohtuu; siihen, että nykyään Näslundin on itse asiassa pakko tehdä töitä päästäkseen maalipaikkaan. Näillä ketjukavereilla, ja noilla jaloilla, se ei ole enää mikään itsestäänselvyys, vaan sen eteen pitäisi tehdä töitä.

Ja koska Näslund on todistanut pystyvänsä tähän muutamaan otteeseen, en vain yksinkertaisesti pysty suodattamaan sitä kuinka "kapteenimme" perseilee 90% kaudesta tekemättä sitä, mitä nykyään häneltä vaaditaan menestykseen. Tuo rankkari Islandersia vastaan kuvasti täydellisesti Näslundin tämän hetkisen henkisen ja fyysisen tason, ja saattoi jopa olla säälittävin yritys Canucksin rangaistuslaukaus-historiassa (kakkospaikalla Näslundin viime kauden yritys jossa ei saanut edes kiekkoa mukaan keskiympyrästä).

NHL'ssä on monia veteraani-pelaajia jotka saavat vanhoista sopimuksista tämän hetkiseen tasoon nähden ylimääräistä palkkaa. Bostonin Glen Murray yhtenä esimerkkinä; hän sentään yrittää joka vaihdossa, menee lähes joka vaihdossa sen mitä hitaista jaloista vaan pääsee. Ja kyllä, sitä ei ole mitenkään ilo katsoa, ja lähes kaikki Bruins-fanit haluavat miehen ulos kokoonpanosta, mutta hänellä sentään on yritystä.

Jotain, mitä kuuden miljoonan kapteenilta voisi odottaa. Useammin kuin joka kymmenes ilta.

---

Muutamia random-ajatuksia viime aikaisista tapahtumista:

- Luongon jääminen pois All-Star-skebelistä oli ainoa, ja oikea päätös. En olisi halunnut Luongoa sinne vaikka hänen vaimonsa ei olisi raskaana, tai vaikka otteluohjelmamme olisi tuota turhaa peliä kohtaan mukavampi. Henrikin pääsemien, mutta taasen Danielin jääminen ulos, menee ehdottomasti sarjaan "loistavat päätökset NHL'n historiassa". Allekirjoittanut toivoo todella, että Hank jättää tuon scheissen kokonaan väliin.

- Itse pidän Beechin hankinnasta. Hän on kuitenkin entinen korkea ykköskierroksen varaus (potentiaalia siis saattaa jossain vielä olla), AHL'ssä mies on PPG-pelaaja, kokoa löytyy kiitettävästi, ja tietääkseni myös fyysisyyttäkin jonkun verran. Luistelua ei ole mitenkään täysin dumpattu, taidotkin ovat keskivertoa paremmat, joten minulla on joitain odotuksia Beechia kohtaan.

Kenties se suurin plussa tässä on kuitenkin se, että Beechista ei Nonisin tarvinnut maksaa mitään. Ja toki myös sekin, että Beech on sentteri, toisin kuin esimerkiksi Jaffray. Myös hyvä aloittaja, joita ei ole koskaan liikaa. Jos en väärin muista, niin Beechilla on vain kaksi suhteellisen täyttä kautta "isossa liigassa", joten en takoisi häntä lattian alle, ainakaan vielä. Pikkulinnut kertoivat, että Beech olisi ollut nuorempana viinaksiin menevää lajia, joten toiveissa olisi että tämä olisi jäänyt taakse. Tehot Columbuksessa tällä kaudella vaikuttavat hyviltä, joten katsotaan mielenkiinnolla mitä hän joukkueelle tarjoaa.

B.C.-lähtöinen ja ilmainen, voittaa se aina smolinskit ja toisen kierroksen varaukset.

- Canucks pysyy Aquilinin perheen omistuksessa. Kauan jatkunut vääntö saatiin vihdoin päätökseen, ja näin ollen nuorena parkkipaikkoja Coliseumin otteluihin myynyt paikallinen omistajaperhe jatkaa ruorissa. Tämä on vain ja ainoastaan hyvä asia.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
No joo, ehkä miljoona olisi liian vähän, mutta mielestäni kuitenkin sopiva luku kun ottaa huomioon kuinka reilusti hän on saanut ylimääräistä viime kausilla. Bieksan kohdallahan toimittiin päinvastoin - hän sai 750k allekirjoitusbonarin koska pelasi viime kauden (ja vielä tämänkin kauden) selvästi alipalkattuna.
No jos tässä jompi kumpi (seura tai pelaaja) on jostain vanhasta velkaa, niin kyllä tämä menee kirkkaasti seuralle.

Näslund oli Vancouverissa lähes vuosikymmenen alipalkattu pelaaja yleiseen NHL:n palkkatasoon nähden. Hän pelasi lähes NHL:n minimipalkalla kaudella 1996-97, jolloin hän teki 21 maalia ja 41 pistettä kolmosketjusta. Kaksi kautta myöhemmin Näslundin palkka oli edelleen alle kaksi miljoonaa, vaikka hän teki 36 maalia ja oli kaksi kertaa parempi maalintekijä kuin kukaan toinen joukkueen hyökkääjistä.

Kesällä 1999 Näslund teki Vancouverin kanssa 2.5 miljoonan vuosikohtaisen sopimuksen ja teki seuraavalla kaudella Canucksin korkeimmat 27 maalia ja 65 pistettä. Kaudella 2000-01 Näslund teki ennen Sabres-pelissä tullutta jalkavammaa (ja suureksi osaksi ilman Bertuzzia) 41 maalia 72 pelissä. Hän oli loukkaantumishetkellä NHL:n maalipörssissä kolmantena ja sijoittui lopulta tuolla kaudella NHL:n maalipörssissä seitsemänneksi, vaikka joutui jättämään kauden viimeiset 10 peliä väliin. Näslundin edellä olleet maalintekijät tienasivat tuolla kaudella keskimäärin 7.5 miljoonaa dollaria Näslundin 2.35 miljoonaa vastaan.

Kaudella 2001-02 Näslund iski 90 pistettä ja 40 maalia. Hän oli tuolla kaudella NHL:n pistepörssissä toinen ja maalipörssissä kolmas. Samalla kaudella hänet valittiin myös NHL:n ensimmäiseen tähdistöön. Palkka? Uusittu sopimus yhdelle NHL:n parhaista maalintekijöistä maksoi Canucksille tasan neljä miljoonaa kaudessa kolmen kauden kestolla, vaikka juuri ykköstähdistöön valittu hyökkääjä olisi saanut varmuudella enemmänkin.

Samaan aikaan kun Näslund iski tehoja lähes NHL:n korkeimmalla maalikeskiarvolla ja puoli-ilmaiseksi neljällä miljoonalla, Kariya tienasi Anaheimissa 10 miljoonaa, Yashin Islandersissa 6.5 miljoonaa, Jagr Washingtonissa 10 miljoonaa, Fleury Rangersissa 6.5 miljoonaa, Weight St. Louisissa 9 ja Tkachuk 8.3 miljoonaa, LeClair Flyersissa 9 miljoonaa, Bure Floridassa 10 miljoonaa, Palffy Los Angelesissa 6 ja Allison 5.5 miljoonaa, Selänne San Josessa 9.5 miljoonaa...

Kaudella 2002-03 Näslund oli piste- ja maalipörssien toinen. Lisäksi hänet valittiin pelaajien toimesta NHL:n parhaaksi pelaajaksi ja (tietysti) jälleen ensimmäiseen tähdistöön. Palkkana neljä miljoonaa. Vertailun vuoksi Bure sai Rangersilta 10 ja Holik 9.7 miljoonaa, Hull Detroitilta 5.5 miljoonaa, Guerin Dallasilta 8.7 ja Turgeon 6 miljoonaa, LeClair Flyersilta 9 ja Roenick 8 miljoonaa, Jagr Washingtonilta 11.4 ja Lang 5 miljoonaa, Brisebois Montrealilta samat 4 miljoonaa, Amonte Phoenixilta 5.8 miljoonaa, Palffy Kingsilta 7.2 ja Allison 6.5 miljoonaa, Yashin Islandersilta 7.4 miljoonaa, Kariya Anaheimilta 10 miljoonaa...

Kaudella 2003-04 Näslundin palkka oli noussut 5.25 miljoonaan ja näin hän oli saanut urallaan vasta nyt ensimmäistä kertaa palkan, joka martinlapointeille ja kumppaneille oli jokapäiväistä. Näslund johti tuolla kaudella NHL:n pistepörssiä ennen loukkaantumistaan ja kauden jälkeen hänet valittiin jälleen NHL:n ensimmäiseen tähdistöön. Vertailun vuoksi Guerin sai 8.8 miljoonaa, Palffy 7 miljoonaa, Fedorov 10 miljoonaa, Nolan 6.5 miljoonaa, Sundin 9 miljoonaa, LeClair 9 miljoonaa, Roenick 7.5 miljoonaa, Selänne 5.8 miljoonaa, Blake 9.3 miljoonaa, Tkachuk 10 miljoonaa...

Näiden palkkojen jälkeen Canucks nosti sitten kapteeninsa palkkaa työsulkukauden jälkeen tuohon nykyiseen kuuteen miljoonaan kolmen vuoden sopimuksella. Takana oli kolmella edellisellä kaudella paikat NHL.n ykköstähdistöstä ja NHL:n eniten maaleja samalla aikajaksolla. Mitä uskot, olisiko näillä saavutuksilla saanut muualta enemmän? Aivan varmasti. Mutta Näslund halusi pysyä seurauskollisuudesta johtuen edelleen tutussa joukkueessa markkinahintaansa selvästi halvemmalla.

Se, että Näslundin peli ei kulje tällä hetkellä, on minulle luonnollisesti pettymys. Minulla ei ole kuitenkaan pienintäkään halua alkaa dissaamaan Näslundia kovin voimakkain sanankääntein. Näslund on ollut jo seitsemän vuotta meidän kapteenimme. Hän on tuonut seuraa pintaan ja suostunut pelaamaan meillä paljon pienemmällä rahalla, mitä hän olisi saanut muualta. Hän on ollut elintärkeä pelaaja koko organisaatiolle - uransa aikana paljon enemmän mitä Bure oli aikanaan.

Näslundin seurauskollisuuden johdosta Canucks pystyi neuvottelemaan aikanaan kaikille pelaajilleen sopivia sopimuksia. Näslund asetti kaikille Canucks-pelaajille tason, johon seurajohto pelaajia vertasi (aivan kuten Öhlund on asettanut tämän kaikille Canucks-pakeille) ja joukkue pystyi tämän vuoksi neuvottelemaan useita erinomaisia sopimuksia omien kanssa. Tämä kaikki alkoi oikeastaan jo 1990-luvun lopulla ja tapahtui siis vielä aikakaudella, jolloin Canucksilla oli suuria vaikeuksia taloutensa kanssa.

Mikäli Näslund olisi aikanaan halunnut ehdottomasti suuremman sopimuksen, hän olisi sen aivan varmasti saanut. Itse asiassa mies olisi saanut helpostikin ainakin kaksi-kolme miljoonaa dollaria enemmän vuodessa. En viitsi edes ajatella, mitä olisi tapahtunut, mikäli tuon ajan Vancouver olisi joutunut tämän maksun eteen. Varmasti tämä olisi tiennyt ainakin kohtuullisen merkittävää muutosta seuran pelaajissa.

Näslundin pitämisellä 33 miljoonan budjetilla operoivalla Burkella ei olisi ollut nimittäin mitään mahdollisuutta pitää joitakin toisista avainpelaajista. Mikäli Näslund olisi puolestaan lähtenyt rahan perään kuten monet muut NHL-tähdet, tietyt Canucks-pelaajat olisivat seuranneet perässä. Burke rakensi aikanaan joukkueen ja sen "yhteisen perheen" juuri Näslundin ympärille. Näslund puolestaan antoi entiselle managerille kaiken sen, mitä tämä halusi ja tarvitsi. Ei siis mikään ihme, että Burke todella rakasti Näslundia mediassa.

Tämä tausta huomioiden, tuntuu pahalta kun Näslundin kapteeniutta kritisoidaan tai häntä pidetään suurin piirtein Sedinien mailapoikana. En sano, etteikö kritiikille olisi oma paikkansa ja etteikö Näslund ansaitsisi osaa kritiikistä, mutta liian monet ottavat pelkästään Näslundin silmätikukseen tappioiden hetkillä, huomauttavat miehen peleistä aina heikon pelin jälkeen, unohtavat mainita hyvät pelit ja unohtavat samalla kaiken sen, kuinka arvokas pelaaja hän on ollut organisaatiolle jo noin 10 vuoden ajan.

Minä en tule unohtamaan sitä, kuinka suuren panoksen Näslund on antanut Vancouverille niin kentällä, kuin myös sen ulkopuolella. Tällä hetkellä hän ei ole enää entisensä ja miehen itseluottamus näyttää olevan välillä kateissa, mutta edelleen hän on noin 25 maalin ja 60 pisteen hyökkääjä. Lisäksi hän pelaa nykyisin myös omaa päätä, on näin monipuolisempi hyökkääjä kuin takavuosina ja pelasi ainakin viime kaudella playoffeissa hyvää peliä (nosti selvästi tasoaan kauden tärkeimmillä hetkillä, mitä ei aina aiemmin niin hyvin näkynyt).

Mitä tulee tuohon Sedinien ketjusta saatavaan hyötyyn, niin mielestäni Näslund on ollut kahta viime peliä lukuun ottamatta paremmin esillä tasakentin muualla kuin kaksosten ketjussa. Hän ei vaan pääse kaksosten kanssa kiekkoon riittävästi kiinni. Tosin ei Cookenkaan kanssa kovin herkkua ole pelata, jos hyökkäystehoja pitäisi tuossa paikassa tulla.

Chip Whitley kirjoitti:
Mutta Näslund on todistanut pystyvänsä olemaan edelleen suhteellisen tärkeä hyökkääjä tälle joukkueelle, mahdollisesti neljänneksi tai viidenneksi tärkein, mutta tätä ei ole näkynyt sitten marraskuun alun ja Ducks-sarjan. Ja edes tätä yritystä odottaisin "kapteeniltamme", pelaajalta ja roolilta jonka olisi tarkoitus näyttää mallia nuoremmille.
Kieltämättä Näslundilta puuttuu tällä hetkellä tasaista yritystä ja hänen pitäisi olla tasaisemmin mukana peleissä. Ehkä tämä johtuu miehen iästä ja pienestä taantumisesta, ehkä siitä, että hänelle ei ole nykyisessä joukkueessa sopivaa paikkaa hyökkäävään rooliin, ehkä siitä, että onnistumisia ei ole tullut ja hänen itseluottamuksensa on siksi kateissa tai ehkä näistä kaikista yhdessä.

Lopulta minusta tuntuu, ettemme ole kovin kaukana toisistamme tässä asiassa. Pääasia on se, että kummankin mielestä Näslundilta pitää saada enemmän ja se (jälkiviisaus), että sama raha Canucksin olisi aikanaan kannattanut käyttää pelaajaan, joka pystyisi useammin kääntämään pelejä omilla taidoillaan. Erona taitaa olla vain se, että minun mielestä Näslundista on kokonaisuutena (mukaan lukien kokemus, viime kauden playoff-otteet ja aikaisempaa kokonaisvaltaisempi pelaaminen) enemmän hyötyä, kuin sinun mielestä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tämä tausta huomioiden, tuntuu pahalta kun Näslundin kapteeniutta kritisoidaan tai häntä pidetään suurin piirtein Sedinien mailapoikana. En sano, etteikö kritiikille olisi oma paikkansa ja etteikö Näslund ansaitsisi osaa kritiikistä, mutta liian monet ottavat pelkästään Näslundin silmätikukseen tappioiden hetkillä, huomauttavat miehen peleistä aina heikon pelin jälkeen, unohtavat mainita hyvät pelit ja unohtavat samalla kaiken sen, kuinka arvokas pelaaja hän on ollut organisaatiolle jo noin 10 vuoden ajan.

Tuohan on mielestäni hyvinkin yleistä, että huonon pelin jälkeen on havaittavissa paljon enemmän mielipiteitä kuin hyvän pelin jälkeen, puhuttaisiin sitten yksilöstä tai koko joukkueen pelistä. Kuitenkin, en ole henkilökohtaisesti ainakaan tietoisesti pyrkinyt huonojen pelien jälkeen "raatokärpäsenä" paikalle, vaan yrittänyt katsoa tilannetta tasapuolisesti. Joskus tuo on toki vaikeaa, ja ote ajoittain lipsuu - pahastikin.

Näslundin kapteeniuttahan on kritisoitu aina, koska mies on äänekkyyden ja hengenluomisen vastakohta. Joukkueen sisällä mielipiteet Näslundin kapteeniudesta ovat luonnollisesti eriävät, eihän kukaan nyt kritisoisi kapteeniaan julkisesti. Ja toki varmasti Näslund onkin hyvä ja asiallinen kapteeni, nykyisillä esityksillä ei tosin sellainen kapteeni jonka minä joukkueelleni valitsisin, mutta kulta-aikanaan 2000-luvun alkupuolella ehdottomasti joukkueen tähti, pelaaja joka johti esimerkillään ja samalla ansaiten kapteeniuden.

Minä en tule unohtamaan sitä, kuinka suuren panoksen Näslund on antanut Vancouverille niin kentällä, kuin myös sen ulkopuolella. Tällä hetkellä hän ei ole enää entisensä ja miehen itseluottamus näyttää olevan välillä kateissa, mutta edelleen hän on noin 25 maalin ja 60 pisteen hyökkääjä.

En minäkään, Näslund on sentään Canucksin kaikkien aikojen tehokkain pelaaja, maalitilaston ykkösnimi, ja Canucks-historian toiseksi lahjakkain hyökkääjä heti Buren jälkeen.

Mutta, vaikka kuinka kunnioitan näitä saavutuksia ja pidän Näslundia yhtenä Canucksin tärkeimpänä pelaajana koskaan, ne ovat kaikki mennyttä aikaa. Ja nuo vanhat meriitit eivät merkitse minulle mitään, kun palataan todellisuuteen ja lähdetään seuraavaan otteluun St. Louisia vastaan kenttiä rakentamaan.

Mitä tulee tuohon Sedinien ketjusta saatavaan hyötyyn, niin mielestäni Näslund on ollut kahta viime peliä lukuun ottamatta paremmin esillä tasakentin muualla kuin kaksosten ketjussa. Hän ei vaan pääse kaksosten kanssa kiekkoon riittävästi kiinni. Tosin ei Cookenkaan kanssa kovin herkkua ole pelata, jos hyökkäystehoja pitäisi tuossa paikassa tulla.

Samaa mieltä tuosta kaksosten kenttään sopimisesta. Ja mitä Cooken ja Beechin kanssa pelaamiseen tulee, eiväthän nuokaan ole Näslundille mitään ideaaleja partnereita. Mutta toisaalta, se suurin syy jonka takia Nonis ei kakkoskenttään löydä Näslundille sopivaa ketjukaveria on se fakta, että Näslund syö palkkakatosta niin suuren osan.

Tämän lisäksi olen varma siitä, että Näslundin omalla pelillä on suurempi vaikutus hänen tehoihinsa, kuin hänen mahdollisilla ketjukavereilla. Nähtiinhän se viime kaudella playoffeissakin, ja tällä kaudella muutamassa ottelussa, että kun Näslund jaksaa yrittää, ja mennä niille likaisille alueille asenteella "nyt teen maalin", tulosta syntyy edelleen jonkin verran. Nykyään NHL'ssa sitä tulosta harvemmin syntyy rannelaukauksilla siniviivalta, olisi ketjukavereina sitten Cooke tai Bertuzzi.

Lopulta minusta tuntuu, ettemme ole kovin kaukana toisistamme tässä asiassa. Pääasia on se, että kummankin mielestä Näslundilta pitää saada enemmän ja se (jälkiviisaus), että sama raha Canucksin olisi aikanaan kannattanut käyttää pelaajaan, joka pystyisi useammin kääntämään pelejä omilla taidoillaan. Erona taitaa olla vain se, että minun mielestä Näslundista on kokonaisuutena (mukaan lukien kokemus, viime kauden playoff-otteet ja aikaisempaa kokonaisvaltaisempi pelaaminen) enemmän hyötyä, kuin sinun mielestä.

Näin se taitaa olla. Tosin minunkin mielestäni Näslundista on edelleen hyötyä joukkueelle, kunhan hän vain pelaa sillä nykyisellä maksimi-tasollaan (jota nähtiin viime kaudella playoffeissa ja tällä kaudella marraskuun alussa), ja kunhan V ei pistä häntä enää koskaan rangaistuslaukauskilpailuun.

Mutta näillä otteilla joita hän on viime aikoina, itse asiassa suurimman osan kaudesta esittänyt, minulle ei tulisi tippaakaan ikävä mikäli Nonis loihtisi hänet Torontoon vaihdossa vaikkapa muutamaan korkeaan varausvuoroon. Se on nimittäin Canucksille joukkueena parempi asia, että V joutuu penkittää alle miljoonan palkkaa nostavan neloskentän laiturin kolmanneksi eräksi, kuin että saman kohtelun saa 6 miljoonaa kaudessa nostava kapteeni.

Kiitoksia nuckille muuten noista palkkaluvuista ja pienestä katsauksesta historiaan. Tiesin että Näslund oli aikanaan alipalkattu, mutta numerot eivät olleet tiedossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuohan on mielestäni hyvinkin yleistä, että huonon pelin jälkeen on havaittavissa paljon enemmän mielipiteitä kuin hyvän pelin jälkeen, puhuttaisiin sitten yksilöstä tai koko joukkueen pelistä. Kuitenkin, en ole henkilökohtaisesti ainakaan tietoisesti pyrkinyt huonojen pelien jälkeen "raatokärpäsenä" paikalle, vaan yrittänyt katsoa tilannetta tasapuolisesti. Joskus tuo on toki vaikeaa, ja ote ajoittain lipsuu - pahastikin.
Tämä minun sanomani ei mennyt sinulle, vaan suurelle osalle sitä HF-porukkaa, jonka näppisten ajatustenvirtaa on välillä pakko päästä lukemaan, vaikka niistä ei yleensä mitään järkevää löydykään (tämäkään ei koske kaikkia - joukossa on myös muutamia erittäin hyviä kirjoittajia).

Ja tämä on tosiaan luonnollista noin yleisesti, vaikka en tätä oikein ymmärräkään. No, kai sitä on aina helpompi kaivaa asioista ne negatiiviset puolet, kun on tappion jälkeen kova tuska päällä ja ei haluta katsoa ns. isoa kuvaa (esimerkiksi yhden kotitappion jälkeen sitä, kuinka hyvin Canucks on kotona pelannut jo päälle kaksi kuukautta).

En vain jaksa aina lukea (yleistäen taas), kun yksi pelaaja saa aina kaiken sen paskan niskaansa, mikä pitäisi antaa heikomman illan jälkeen yli puolelle joukkuetta. Tai ymmärtäähän tämän, kun katsoo Näslundin palkkaa, mutta tilanne on hänen ympärillään muuttunut sopimuksen tekemisen jälkeen merkittävästi. Kun ei ole edes kelvollista paikkaa hyödyntää omia vahvuuksia (tällä hetkellä enemmän pelintekoa kuin maalintekoa), niin vaikea tuossa on polkea.

Chip Whitley kirjoitti:
Näslundin kapteeniuttahan on kritisoitu aina, koska mies on äänekkyyden ja hengenluomisen vastakohta. Joukkueen sisällä mielipiteet Näslundin kapteeniudesta ovat luonnollisesti eriävät, eihän kukaan nyt kritisoisi kapteeniaan julkisesti. Ja toki varmasti Näslund onkin hyvä ja asiallinen kapteeni, nykyisillä esityksillä ei tosin sellainen kapteeni jonka minä joukkueelleni valitsisin, mutta kulta-aikanaan 2000-luvun alkupuolella ehdottomasti joukkueen tähti, pelaaja joka johti esimerkillään ja samalla ansaiten kapteeniuden.
Näslundin kapteeniutta on kritisoitu joissakin paikoissa lähinnä siitä syystä, että hän ei ole tuonut Vancouveriin mestaruutta. Tosiasiassa Näslund, Öhlund ja Morrison olivat vanhasta porukasta ainoat joukkueen avainpelaajat, jotka pystyivät pitämään tasonsa playoffeissa, kun miehet vierellä hyytyivät. Ennen viime kautta hän oli kuitenkin playoffeissa lähes piste/ottelu -keskiarvossa, mikä noissa peleissä on kaikille kova raja. Vielä kovempi raja tappiollisessa joukkueessa, mikä Canucks oli. Kyllä hän oman hommansa teki hyvin, vaikka tämä ei riittänyt pidemmälle.

Kapteenina Näslund on hiljainen ja jopa vähän vaisu, mutta esimerkiksi Joe Sakicin tavoin erittäin asiallinen ja esimerkillinen. Tarvittaessa Messierilta opittua johtajuutta ja ääntä löytyy kuulemma hyvinkin, jos tälle on sopiva paikka. Mies ei ole koko ajan äänessä, mutta jokainen tietää, että kun hän ottaa joukkueen komentoonsa, hänellä on aina painavaa asiaa.

Jollekin toiselle saattaa mennä paremmin perille jatkuva puheella tapahtuva johtajuuden näyttäminen kapteenilta. Jollekin toiselle saattaa olla puolestaan parempi, että kapteeni antaa ryhmän kasvaa itsekseen ja ottaa komennon vasta siinä vaiheessa, kun tälle on sopiva tilaus. Missään nimessä Näslund ei kuitenkaan ole mielestäni huono kapteeni. Mikäli hän tätä olisi, Canucks olisi vaihtanut jo työsulkukauden jälkeen (tai ehkä jo kauden aikana) kapteenia Lindeniin tai Jovanovskiin (tai tällä hetkellä Mitchelliin).

Chip Whitley kirjoitti:
Mutta, vaikka kuinka kunnioitan näitä saavutuksia ja pidän Näslundia yhtenä Canucksin tärkeimpänä pelaajana koskaan, ne ovat kaikki mennyttä aikaa. Ja nuo vanhat meriitit eivät merkitse minulle mitään, kun palataan todellisuuteen ja lähdetään seuraavaan otteluun St. Louisia vastaan kenttiä rakentamaan.
Ei näiden tietenkään pidäkään merkitä tämän hetken kenttäkoostumuksissa mitään erityistä. Ei Näslundille nykyisillä otteilla voi antaa 20 minuuttia pelissä vanhojen meriittien perusteella. Miehelle voisi kuitenkin antaa (jälleen yleistäen) sen verran kunnioitusta (aivan kuten voi antaa esimerkiksi Ilveksen Raimo Helmiselle) hänen arvokkaan taustansa vuoksi, että jokaista huonoa peliä ei tarvitsisi tulla erikseen sotkemaan niillä monilla onelinereilla, mitä HF:lla tai Canucks.comilla tapahtuu. Minä olen ainakin jo täysin kyllästynyt lukemaan niitä tekstejä.

Chip Whitley kirjoitti:
Samaa mieltä tuosta kaksosten kenttään sopimisesta. Ja mitä Cooken ja Beechin kanssa pelaamiseen tulee, eiväthän nuokaan ole Näslundille mitään ideaaleja partnereita. Mutta toisaalta, se suurin syy jonka takia Nonis ei kakkoskenttään löydä Näslundille sopivaa ketjukaveria on se fakta, että Näslund syö palkkakatosta niin suuren osan.
Totta, mikäli Canucks olisi tehnyt aikanaan Näslundin kanssa vaikka kolmen miljoonan sopimuksen, seuralla saattaisi olla mahdollista hankkia Näslundin ketjuun nyt sopiva pelaaja. Myös siitä olen samaa mieltä, että pelkästään ketjukavereista homma ei voi olla kiinni. Kyllä hän edelleen saa maaleja ja tehoja, kun hän vaan jaksaa siihen uskoa. Toivottavasti jaksaisi taas sitten playoffeissa, niin monet unohtaisivat nämä keskikauden vaikeammat ajat.

Chip Whitley kirjoitti:
Näin se taitaa olla. Tosin minunkin mielestäni Näslundista on edelleen hyötyä joukkueelle, kunhan hän vain pelaa sillä nykyisellä maksimi-tasollaan (jota nähtiin viime kaudella playoffeissa ja tällä kaudella marraskuun alussa), ja kunhan V ei pistä häntä enää koskaan rangaistuslaukauskilpailuun.
No sitten me olemme jo lähellä tässä asiassa. Ja minä annan ylivoimaisesti (noin kymmenen kertaisesti runkosarjaan nähden) suurimman tunnustukseni pelaajille playoffien kautta, joten tässä mielessä Näslundin viime kausikaan ei ollut kokonaisuutena mikään älyttömän huono.

Chip Whitley kirjoitti:
Mutta näillä otteilla joita hän on viime aikoina, itse asiassa suurimman osan kaudesta esittänyt, minulle ei tulisi tippaakaan ikävä mikäli Nonis loihtisi hänet Torontoon vaihdossa vaikkapa muutamaan korkeaan varausvuoroon.
Tehopisteillä mitaten Näslundia ei ehkä tulisi niin suuri ikävä, mutta kopissa asiat ovat varmasti toisin. Eikä näitä henkisen puolen juttuja voida koskaan arvostaa liikaa (vaikka nämä eivät katsomoon näykään), kun pelataan älyttömän pitkää ja raskasta kautta tai taistellaan myöhemmin playoffeissa. Sama juttu Lindenin kanssa. Vaikka mies istuisi suurimman osan kaudesta katsomossa, hän olisi jokaisen taalansa arvoinen johtajuudella ja samanlaisilla plyaoff-peleillä, mitä nähtiin viime kaudella.

Chip Whitley kirjoitti:
Kiitoksia nuckille muuten noista palkkaluvuista ja pienestä katsauksesta historiaan. Tiesin että Näslund oli aikanaan alipalkattu, mutta numerot eivät olleet tiedossa.
Eipä mitään. Ehkä palaamme näiden palkkatietojen merkilliseen historiaan jossain vaiheessa myöhemminkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks nosti farmista siellä hienosti viime aikoina pelanneen Rick Rypienin ylös. Samalla joukkue passitti farmiin Mason Raymondin saamaan lisäminuutteja hyökkäävässä roolissa. Eli nyt molemmat joukkueen mukana vähän aikaa olleet hyökkääjät, Jaffray ja Raymond, on laitettu farmiin. Kaksikon tilalla ylhäällä nähdään nyt siis Rypien ja Beech.

Tällä kaudella 23-vuotias Rypien on pelannut farmissa 15 ottelua ja tehnyt näissä 1+7=8 pistettä. Jäähyllä energiapatukka on istunut yhteensä 33 minuuttia. Hän on ollut Moosessa erittäin hyvin näkyvillä pelillisesti viime aikoina ja mies on ollut aina myös pirteä, kun hän on päässyt NHL:ään. Selvästi hän on myös Vigneaultin suosikki.

Ei olisi myöskään vaikeaa veikata, että hänellä olisi ollut vakipaikka ylhäällä jo puolitoista kautta ilman loukkaantumisia. Mutta aina kun hän on päässyt vauhtiin, miehen pelit ovat loppuneet nopeasti harmittaviin loukkaantumisiin. Saa nyt nähdä sitten, kuinka kauan hän tällä kerralla pysyy kasassa.

HF:lla on jo päällä äänestys siitä, kuinka kauan Rypien pystyy pelaamaan ilman loukkaantumisia. Ylivoimainen ykkösvaihtoehto näyttäisi olevan "Injured in fourth or fifth game played", joka on kerännyt 43% kaikista äänistä. Hyvänä kakkosena tulee "Injured in second or third game played" 20.5%:n äänimäärällä. Mikäli hän pysyisi kunnossa, farmipassitukseen pelikuntoisena uskoo vain 5% äänestäneistä.

Oma veikkaus on, että Rypien yllättää ja pysyy kasassa vähän päälle 10 ottelua.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Eli nyt molemmat joukkueen mukana vähän aikaa olleet hyökkääjät, Jaffray ja Raymond, on laitettu farmiin. Kaksikon tilalla ylhäällä nähdään nyt siis Rypien ja Beech.

Jos ei muuta, niin kyllä Canucks on nyt erittäin fyysinen ryhmä. Oikeastaan, jos unohdetaan Bieksan ja Öhlundin loukkaantumiset, tämä on fyysisin Canucks jota systeemistämme vain saadaan jalkeille. Mukana ovat mm. Cowan, Brown, Rypien, Ritchie ja McIver. Tosin Cowan tuskin pelaa, ja mikäli Krajicek on parantunut flunssastaan, McIverkin tyytyy katsomopaikkaan.

Näihin vielä lisätään isot miehet Pyatt, Beech ja Isbister, sekä ärsyttäjät ja myös fyysiset pelaajat Cooke, Kesler ja Burrows, niin kyllä laidat ryskyy. Nekkuun nyt tulee ainakin Detroitilta, mutta viihdyttäviä pelejä on luvassa. Hienoa myös nähdä, että joukkue kehittyy ajan myötä entistä enemmän V'n näköiseksi ryhmäksi.

Ensi yönä siis vastassa Blues, joukkue jota Canucks ei ole voittanut varsinaisella peliajalla vieraissa sitten vuoden 2004 ja tammikuun. Canucksilla on ollut ongelmia viime aikoina vieraspeleissä, sillä nyt on kolmen ottelun mittainen tappioputki meneillään. Erityisesti maalinteko on ollut vaikeaa, viime vieraspelit ovat menneet yhden maalin keskiarvolla. Takana on myös kaksi perättäistä tappiota (Sharks ja Coyotes), ja mikäli ensi yönä tulee kolmas, se on ensimmäinen kerta tällä kaudella kun Canucks pelaa kolme peräkkäistä ottelua voitoitta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos ei muuta, niin kyllä Canucks on nyt erittäin fyysinen ryhmä. Oikeastaan, jos unohdetaan Bieksan ja Öhlundin loukkaantumiset, tämä on fyysisin Canucks jota systeemistämme vain saadaan jalkeille. Mukana ovat mm. Cowan, Brown, Rypien, Ritchie ja McIver. Tosin Cowan tuskin pelaa, ja mikäli Krajicek on parantunut flunssastaan, McIverkin tyytyy katsomopaikkaan.

Kyllä siellä Cowan ja McIverkin pelasivat ja fyysisyys näkyi kyllä Vancouverin pelissä. Yksi kauden korkeimmista taklausmääristä Vancouverin osalta, 22-taklausta. Tosin kyllä noi alimmat ketjut näyttävät hieman kädettömiltä.

Burrows - Kesler - Naslund
Beech - Ritchie - Cooke
Brown - Rypien - Cowan

Sedinit olivat pelissä iskussa tehden 5 pistettä. Ensimmäiseen erään kumpikin veljeksistä osui maaliin Pyattin syöttäessä kummatkin. Tämän jälkeen Pyatt ottikin sitten kiekon suuhun ja jätti pelin kesken. Naslund paikkasi ykkösessä Pyattia ja Cowan nousi kakkoseen. Eli entistä vähemmän oli käsiä 2 - 4 ketjuissa. Naslund teki Vancouverin kolmannen maalin ylivoimalla Sedinien syötöistä. Peli kumminkin meni rankkareihin, joissa Edler ratkaisi taas. Nyt sitten Edlerin rankkarit 2/2 ja kumpikin voittomaali.

Kannattaa muuten tsekata maalit, kohtuu komeita olivat kaikki. Katsomossa Linden, Isbister ja Weaver popcornia syömässä. Toivottavasti Pyatt toipuu seuraavaan peliin, ei olisi varaa menettää häntä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sedinit olivat pelissä iskussa tehden 5 pistettä. Ensimmäiseen erään kumpikin veljeksistä osui maaliin Pyattin syöttäessä kummatkin. Tämän jälkeen Pyatt ottikin sitten kiekon suuhun ja jätti pelin kesken.
Pyatt pelasi jälleen hienosti ja hän onkin päässyt viime aikoina hyvään lentoon. Palkaksi hyvästä yrityksestä V on antanut hänelle jo kaipaamani viime kaudelta tutun paikan kaksosten ketjusta ja tämä on puolestaan luonut Pyattille vain lisää yritystä. Phoenixia vastaan kaksi maalia ja nyt yhteen erään kaksi syöttöä... Harmillinen loukkaantuminen siis, jos tästä tulee pidempi.

''It took longer than we expected to stitch him up, and his teeth are sort of in the back of his mouth right now. Until they take an X-ray, there's not much you can tell,' kertoi miehen kunnosta Vigneault. Eli ei välttämättä selviä ihan pintanaarmuilla...

Mr. Smith kirjoitti:
Peli kumminkin meni rankkareihin, joissa Edler ratkaisi taas. Nyt sitten Edlerin rankkarit 2/2 ja kumpikin voittomaali.
Edlerista on kasvanut rankkari-spesialisti muun homman ohessa. Nyt kun Öhlund ja Bieksa ovat olleet jo pitkään sivussa, nuori ruotsalaispakki näyttää usein jopa joukkueen ykköspakilta (tosin Mitchell painii ihan eri roolissa). Bluesiakin vastaan peliaikaa 25 minuuttia varmaa peliä ja sinetiksi vihreä arpalippu rankuissa. Canucks com kirjoittikin juttua Edlerista, jolla on koko NHL:n toiseksi paras tehosaldo (+18) puolustajista - vain Detroitin Lidströmilla on parempi.

Muuten tuo Blues-peli ottaakin vähän päähän, sillä Canucks menetti kahden maalin johtoaseman ja noista maaleista etenkin Tkachukin osuma menee ihan pelkästään huonon vaihdon piikkiin. Siellä oli peräti kaksi Blues-pelaajaa tulossa Luongoa vastaan, kun Canucks päätti vaihtaa kerralla koko orkesterin.

Viime aikoina joukkueen otteista on paistanut muutenkin läpi pieni huolimattomuus / kurittomuus (mm. Cowanin temppu viime pelissä ja nyt mm. tämä vaihto), eikä tällä tasolla vaadita kuin pientä herpaantumista, niin peliä on vaikea kääntää voitoksi. Mutta muuten joukkueelta hyvää karvauspeliä läpi illan ja ansaitut pisteet (tai ansaittu ainakin toinen piste) vieraista.

Kun kahteenkin pisteeseen (varsinaisella peliajalla) olisi ollut mahdollisuudet ja Vancouveria vastaan tullaan todella harvoin kahden maalin takaa tasoihin, tämä tuntuu voitosta huolimatta vähän laihalta. Näihin oman johtoaseman kääntymisiin tasapeliksi kun ei ole päässyt tottumaan Vigneaultin ja Luongon aikana.

Edit: lisäystä.
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Kun kahteenkin pisteeseen (varsinaisella peliajalla) olisi ollut mahdollisuudet ja Vancouveria vastaan tullaan todella harvoin kahden maalin takaa tasoihin, tämä tuntuu voitosta huolimatta vähän laihalta. Näihin oman johtoaseman kääntymisiin tasapeliksi kun ei ole päässyt tottumaan Vigneaultin ja Luongon aikana.

Mutta toisaalta, Canucks-fanit ovat tottuneet häviöihin kun vastustaja aloittaa maalinteon. Nythän Backman iski ensimmäisen, mutta Canucks nousi rinnalle ja ohi ennen "romahdusta". Tämä nousu on ollut tällä kaudella harvinaista, jos on ollut johtoasemien menettäminenkin, joten nuohan aikalailla kumoavat toisensa. Tähän kun vielä lisätään kuinka vaikea paikka St. Louis on Canucksille ollut, ihan tyytyväinen ainakin itse tulokseen olen.

Eniten minua harmittaa Pyattin loukkaantuminen. Pyatt on ollut joulun jälkeen kuin uusi pelaaja, ehdottomasti Canucksin kolmanneksi tärkein hyökkääjä (joissain peleissä mielestäni Canucksin paras hyökkääjä), joten harmi että juuri hänelle sattui näinkin ikävä takaisku. Pitää vain toivoa että loukkaantuminen ei hiljennä Pyattin menoa, mutta Pyattin historian tietäen (epätasainen suorittaja), tällainen paljon vahinkoa tekevä isku voi vaikuttaa peliesityksiin.

Vielä ei ole varmaa pystyykö Pyatt pelaamaan Columbusta vastaan, hammaslääkärit on kyllä käyty, suussa on kehikko pitämässä hampaita paikallaan, 25 tikkiä naamassa ja kypärään asennellaan täyttä häkää täyshäkkiä. Huomenna miehen pelikunto luultavasti selviää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mutta toisaalta, Canucks-fanit ovat tottuneet häviöihin kun vastustaja aloittaa maalinteon. Nythän Backman iski ensimmäisen, mutta Canucks nousi rinnalle ja ohi ennen "romahdusta". Tämä nousu on ollut tällä kaudella harvinaista, jos on ollut johtoasemien menettäminenkin, joten nuohan aikalailla kumoavat toisensa. Tähän kun vielä lisätään kuinka vaikea paikka St. Louis on Canucksille ollut, ihan tyytyväinen ainakin itse tulokseen olen.
Mutta tästä huolimatta; kun Vancouver menee Luongo maalillaan kahden maalin johtoon, sitä tavallaan tuudittautuu (ainakin minä sorruin eilen tähän, vaikka ei koskaan pitäisi - sitä on vain niin tottunut tämän joukkueen esityksiin) Canucksin tapauksessa siihen, että pelistä tulee voitto. Kun vastustaja sitten kirii rinnalle ja tekee sen, mihin fanina ei olisi uskonut (kaikki kunnia kuitenkin St. Louisille - joukkue on kieltämättä hyvä, mutta Luongo vain on jumala), sitä alkaa aamuyöstä kirota omia ja manata noita virheitä kunnolla. Tässä mielessä tämä voitto tuntui vähän laihalta.

Mutta totta tuokin mitä sanoit. Ei Canucksilta ole kovin montaa kertaa nähty nousujakaan, jos ei näitä ns. romahtamisiakaan. Ja kun pääsi sitten päivän mittaan miettimään tuon pelin arvoa meille, niin kyllähän voitto alkoi jo hyvältä maistumaan. Lähinnä siinä mielessä, että mikäli Canucks olisi hävinnyt tämän pelin, joukkue olisi luisunut kauden pisimpään (kolmen pelin mittaiseen) tappioputkeen ja tätäkin olisi ollut katkeraa kirjoitella.

Tuo kahdessa edellisessä pelissä tullut kahden pelin tappioputki oli kuitenkin ihan riittävä ja onneksi joukkue pystyi voittoon aina vaikeassa paikassa St. Louisissa. Tätä San Jose- ja Phoenix-pelejä edeltävästä kahden pelin tappioputkesta (varsinaisella peliajalla) oli kulunut muuten tasan 30 peliä. Eli Bluesia vastaan oltiin lähellä nähdä ensimmäinen kolmen peräkkäisen tappiopelin mahalasku sitten Anaheim-sarjan ja viime kevään.

Chip Whitley kirjoitti:
Eniten minua harmittaa Pyattin loukkaantuminen. Pyatt on ollut joulun jälkeen kuin uusi pelaaja, ehdottomasti Canucksin kolmanneksi tärkein hyökkääjä (joissain peleissä mielestäni Canucksin paras hyökkääjä), joten harmi että juuri hänelle sattui näinkin ikävä takaisku. Pitää vain toivoa että loukkaantuminen ei hiljennä Pyattin menoa, mutta Pyattin historian tietäen (epätasainen suorittaja), tällainen paljon vahinkoa tekevä isku voi vaikuttaa peliesityksiin.
Pyatt on tosiaan tehnyt vahvaa tuloaan Sedineiden ja Keslerin rinnalle joukkueen avainhyökkääjien joukkoon ja pelannut jopa Canucks-uransa parasta peliä yhtä mittaisesti edellisen viikon. Yhdessä tai kahdessa pelissä mies on ollut Vancouverin paras hyökkääjä ja muissakin joulun jälkeisissä peleissä tässä top4:n joukossa. Tämän tärskyn jälkeiset pelit ovat nyt tärkeitä - näistä näkee missä mies menee.

Sportsnetilla uutisoidaan, että Pyatt jättää Columbuksessa harjoitukset väliin, mutta pelikunto on vielä arvoitus.

He will not practice in Columbus on Monday, though the team is hopeful he will be available for Tuesday's game vs. the Blue Jackets.

***

TSN listasi muuten oman tämän hetkisen "Power Rankinginsa", jossa Canucks oli neljäntenä. Vaikka olisin voinut olla samoilla linjoilla vielä viikko sitten (viikko sitten Canucks oli TSN:n listalla 3. sijalla), tällä hetkellä en ihan täysin yhdy tähän näkemykseen. Vancouverin pelissä on ollut parissa viime ottelussa ongelmia, joita ei marraskuun 2. päivän jälkeen ole juurikaan muuten näkynyt. Ehkä Bieksan, Öhlundin ja Morrisonin pitkät poissaolot ovat alkaneet vihdoin näkyä, tai sitten kyse on vain hetkellisestä taantumasta. Joka tapauksessa peli ei ole ollut parasta viime aikoina.

***

Canucks.comilla on parhaillaan äänestys joukkueen kauden ensimmäisen puoliskon arvokkaammasta hyökkääjästä. Kun ääniä on annettu 1596, järjestys on seuraava:

Taylor Pyatt: 12.97%
Daniel Sedin: 39.79%
Henrik Sedin: 14.16%
Ryan Kesler: 21.99%
Markus Naslund: 11.09%

Tähdistöottelussa pelaa (toivottavasti ei) siis äänestyksen kolmantena oleva pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Muutama poiminta:

- Pyatt pelaa yöllä Columbusta vastaan. Hän ei itse asiassa menettänyt hampaitakaan, ne vaan työnnettiin takaisin paikoilleen, ja tuen sekä häkin avulla aukeaa ansaittu paikka ykköskenttään.

- Näslund ainakin aloittaa ottelun shutdown-kentässä Keslerin ja Burrowsin kanssa. Mitähän tästäkin tulee? Bluesia vastaan tuo kenttä pelasi yhdessä puolet pelistä, keräsi kunnioitettavat -6, ja ensimmäinen maali meni täysin "kapteenin" piikkiin.

- Kokoonpano pysyy muuten samana, kolmoskenttänä Cowan-Beech-Cooke, ja neloskenttänä Rypien-Ritchie-Brown. Katsomossa istuvat Linden, Isbister sekä Weaver, kun McIver jatkaa puolustuksessa.

- Öhlund luisteli maanantaina ensimmäistä kertaa joulun jälkeen, ja V toivookin että paluu treeneihin tapahtuisi perjantaina. Kokoonpanoon sitten lauantaina Kingsia vastaan.

- Edler valittiin tähdistöviikonloppuna pelattaviin YoungStars-kisoihin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
- Pyatt pelaa yöllä Columbusta vastaan. Hän ei itse asiassa menettänyt hampaitakaan, ne vaan työnnettiin takaisin paikoilleen, ja tuen sekä häkin avulla aukeaa ansaittu paikka ykköskenttään.
Pyattin pelaaminen on tietenkin hieno asia.

"I'm ready to go."

"I think I'll be OK with the cage on. It takes a little while to get used to. I wore one growing up, probably back when I played bantam, so it's going to take me a while to get used to it again."

"My first thought was just hope that this wasn't going to be a major injury."

"I thought I was playing the best hockey of my career. I was starting to play a lot. I was playing on the PK [penalty kill] and everything just seemed like it was coming together. I was hoping it wasn't something serious, and it wasn't."


Pakko olla samaa mieltä Pyattin kanssa. Pyatt oli ennen loukkaantumistaan parhaassa kunnossaan ainakin Vancouverin paidassa ja tuskin hän on Buffalossakaan paremmin pelannut. Häkkiin totuttelu saattaa kuitenkin kestää aikansa - toisaalta nyt on naama suojattu ja ehkä vielä turvallisempaa mennä maalille ohjaamaan Salon ja Edlerin vetoja sisään. Toivottavasti mies onnistuu tässä hommassa tänään Columbusta vastaan.

"Look what happened to Sami Salo when the Alex Edler shot hit him. That puck got right up there because it happened so quick, you can't defend yourself. Taylor was lucky it hit him in the mouth," Canucksin toinen kakkosvalmentaja Rick Bowness kertoi tuosta tapahtumasta. Kieltämättä Pyatt oli onnekas tämän suhteen. Ei oltaisi nimittäin tarvittu paljoakaan ja loukkaantumisesta olisi tullut paljon pidempi.

Chip Whitley kirjoitti:
- Näslund ainakin aloittaa ottelun shutdown-kentässä Keslerin ja Burrowsin kanssa. Mitähän tästäkin tulee? Bluesia vastaan tuo kenttä pelasi yhdessä puolet pelistä, keräsi kunnioitettavat -6, ja ensimmäinen maali meni täysin "kapteenin" piikkiin.
Tässähän haetaan selvästi Näslundille lisää onnistumisia ja jatkoa viime pelin maalintekoon, kun hän saa nyt Cooken ja Beechin sijaan samaan ketjuun maalinteosta tunnetun Burrowsin. NHL:n isopalkkaisin checking-linen hyökkääjä on nyt meillä... No, kun Pyatt pelaa kerran kaksosten kanssa ja toinen vaihtoehto olisi tuo Beechin sentteröimä todellinen tehoketju, Näslundia voidaan kai sitten kokeilla tämän ketjun toisella laidalla.

Viime kaudella Näslund pelasi ennen Keslerin loukkaantumista erittäin hyviä pelejä Keslerin ja Bulisin kanssa, joten tässä mielessä Kesler on ainakin tuttu sentteri. Viime kaudella tuon ketjun roolina oli vain vähän hyökkäävämmän roolin asema ja nyt tältä ketjulta odotetaan puolustusta ja lisää puolustusta. Tämä ei ole tietysti Näslundin suurin vahvuus, vaikka hän nykyisin ottaa osaa myös puolustukseen.

"It's obviously going to be different for me and I do have to be a little more cautious. They're obviously out there to shut other people down. But, that being said, they're good enough to take advantage of other teams."

"It's a little bit of a new challenge for me. I do want to be able to play in all different scenarios. I like those guys. They're not just defensive guys. They can skate and they can put the puck in the net,"
Näslund kertoi Keslerista ja Burrowsista.

Toisaalta tältä ketjulta voi odottaa myös onnistumisia. Kesler on Canucksin maalipörssissä Daniel Sedinin (21) ja Näslundin (15) jälkeen kolmantena 12 osumalla. Burrows on pelaavista hyökkääjistä joukkueen sisäisessä pistepörssissä kuudentena. Kaksikko on pelannut erittäin hyvin omaa päätä vastustajien tehoketjuja vastaan, mutta ottanut osaa myös hyökkäykseen.

Viimeistelyn suhteen Keslerilla ja Burrowsilla on ollut kuitenkin pieniä ongelmia ja Näslundin odotetaan antavan tähän puoleen panoksensa. Pitää muistaa, että Näslundin vaarallisuus kiekollisena pelaajana (verrattuna esimerkiksi Cookeen) voi pitää vastustajien kärkihyökkääjiä vähän enemmän varpaillaan. Toivottavasti ketju onnistuu ainakin vastahyökkäyksissä.

Keslerin mukaan ketjun voima lepää tietenkin edelleen vahvasti puolustuksessa;

"[Naslund's] role is going to change a little."

"He knows he's going to be playing against other teams' top lines. Our job is to shut them down, worry about defence first, then go on the offence.

"As much as you want to give him the puck and provide as much offence as you can for him, it's kind of tough. If you take chances then their top line is going to get chances. If their top line gets chances it's likely going to end up in the back of your net."


Myös Vigneault oli erikseen painottanut Keslerille ja Burrowsille näiden nykyistä roolia:

"I was very clear to them that I didn't want them to change the way they play, that I didn't want them to look for Markus. I want them to play the same way, with speed, get in on the forecheck and create the turnovers. Now you have someone on the left side who might be able to finish for you."

Mutta selväähän se on, että Vigneault pelaa tällä muutoksella riskiä. Kesler ja Burrows ovat luoneet paikkoja, mutta eivät ole saaneet kuitenkaan ihan niin paljon onnistumisia mitä toivoisi paikkoihin nähden. Nyt Vigneault toivoo varmasti vain, että Näslund oikeasti hyväksyy roolinsa puolustavana hyökkääjänä ja viimeistelee Keslerin ja Burrowsin paikoista, ilman että joukkue kuitenkaan kärsisi omassa päässä.

Chip Whitley kirjoitti:
- Edler valittiin tähdistöviikonloppuna pelattaviin YoungStars-kisoihin.
Täysin ansaittu valinta. Loistava kausi ja edessä vielä loistavampi tulevaisuus.

TSN oli muuten rankannut Edlerin tulokasrankinginsa kolmanneksi.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olipa todella masentava ottelun alku Columbusta vastaan. Canucks oli näköjään uusinut ketjujen lisäksi taktiikkaansa ja aloitti tämän hetken parasta kotijoukkuetta vastaan todella heikosti. Muuta ei sitten tarvittukaan ja Blue Jackets otti jo kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa - tällä seura teki organisaation oman ennätyksen.

Ottelun alkuun helpon näköinen jäähy Millerille ja heti kolisi omissa. Kiekko pelattiin viivan tuntumaan Hainseylle, joka laukoi ranteella tolpan kautta kotijoukkueen 1-0 johtoon. Entiseltä Canucks-pelaajalta Mike Pecalta tilanteessa hyvä maski. Tästä ei mennyt kauaa, kun Henrik Sedin koukkasi Nashia ja taas oli Blue Jackets ylivoimalla. Tällä kerralla ylivoimaa ehdittiin pelata vain kaksi sekuntia ennen osumaa. Kiekko tuli Columbuksen hyökkäyspään aloituksesta Zherdeville, joka laukoi Blue Jacketsin jo 2-0 johtoon.

Ja jotta Canucks olisi onnistunut uudessa taktiikassaan, joukkueen piti vielä vähän hankaloittaa tilannettaan. Erän puolivälissä Edler ja Krajicek jäähylle lähes samaan aikaan ja liekeissä olleelle kotijoukkueelle 5-3 ylivoima. Tämä kuitenkin kestettiin lähinnä Keslerin ja Burrowsin alivoimapelin avulla - Burrows sai jopa aloituksen Columbuksen päähän kahden miehen alivoimalla, kun tämä polki väkisin irti omasta päästä.

Tämä alivoiman tappaminen auttoi Vancouveria ja näiden jäähyjen jälkeen ensimmäistä erää pelattiin aika paljon myös Columbuksen päädyssä. Kova työnteko myös palkittiin erän loppupuolella, kun Ritchie syötti Columbuksen juuri vähän aikaa sitten hylkäämän Beechin maalintekoon. Beechilla oli varmasti pelissä kovat piipussa ja miehen Canucks-uran avausmaali oli tästä hieno palkinto.

Vancouverin avauserän loppupuolen hyvää peliä kuvaa se, että kun Columbuksella oli erän puolivälissä 10-3 johto laukauksissa, erän päätyttyä laukaukset olivat menneet tasan 10-10. Tappioasemasta ja laukauksista huolimatta Canucks sai olla tuohonkin tilanteeseen tyytyväinen, sillä erä oli yli puolet melko selvää kotijoukkueen hallintaa ja alku tosiaan todella tukkoista peliä Canucksilta.

Toiseen erään tuli paremmalla asenteella pelaava Vancouver. Joukkue loi hyviä tilanteita Blue Jacketsin päähän, mutta maaleja Canucks ei onnistunut tekemään. Erän puolivälissä paras tilanne tuli Columbuksen Nashille, joka pääsi Canucksin surkean vaihdon (jo toisessa pelissä peräkkäin näissä nukuttiin todella pahasti) vuoksi yksin Luongoa vastaan. Bobby piti kuitenkin pintansa ja jalkansa kiinni vielä tässä vaiheessa.

Kun Canucks nosti ensimmäisessä erässä tasoaan onnistuneen alivoiman jälkeen, toisessa erässä joukkue onnistui Luongon tärkeän torjunnan jälkeen. Canucks pääsi Luongon torjunnan jälkeen 5-3 ylivoimalle ja onnistui tasoittamaan. Salo viritti sinisellä mailansa ylös ja samalla Blue Jackets -pelaajat virittivät löysät alas. Salo ei kuitenkaan laukonut, vaan syötti Henrik Sedinille. Tämä puolestaan löysi veljensä maalin edestä ja Daniel teki kauden 22. osumansa.

Daniel siirtyi tasoitusmaalilla Läntisen konferenssin maalipörssissä jaetulle seitsemännelle sijalle. Vaikka ottelu ei sinällään kiinnostakaan, kiinnostaisi kuitenkin tietää, että kuinka korkealla miehen pitäisi olla, jotta paikka tähdistöpelistä Henrikin tapaan tulisi. No, kun ei viime kauden Läntisen konferenssin maalipörssin nelossija vielä tähän riittänyt, niin eipä tällä seiskapaikallakaan sinne mennä.

Oli miten, Columbus meni erän lopussa jälleen maalin johtoon. Chimera sai syötön Fritchelta maalin eteen ja ohjasi kiekon suoraan syötöstä Luongon taakse. Tämä ratkaisumaali meni harmittavasti vähän helpon näköisesti Bobbylle, joka ei ole ollut viime peleissä ihan parhaimmillaan. Edelleen hän torjuu NHL:n parhaiden maalivahtien tasolla, mutta jotenkin pieni terävyys puuttuu. Vaikuttaako tähän sitten Floridassa olevan vaimon ongelmat raskauden kanssa vai onko kyseessä luonnollinen pieni taantuma, joka tulee kaikille pelaajille...mahdoton sanoa.

Toisen erän lopussa Näslund otti vielä kakkosen koukusta, joten Canucks lähti ratkaisevaan erään alivoimalla. Alivoima kestettiin, mutta kapteeni otti toisen peräkkäisen jäähyn ottelussa vähän ajan päästä ja vaikeutti tällä jälleen Vancouverin tilannetta. Toisaalta jos ei kulkenut Näslundilla, ongelmansa oli myös Pyattilla, jonka paikalla Näslund pelasi aika ajoin kolmannessa erässä.

Kolmannessa erässä Columbus näytti sen, miten hyvin omaa johtoasemaa parhaillaan turvataan. Vancouver pääsi tosin lopussa lähelle, mutta ei kuitenkaan riittävän lähelle. Kesler sai kaivettua viimeisen minuutin miesylivoimalla (Luongo vaihtopenkillä) kiekon maalin eteen hyvälle paikalle, mutta Leclaire (joka torjui muuten pelissä älyttömän paljon eteensä - onkohan Pascal ollut kesällä Dan Cloutierin maalivahtikoulussa?) otti tämän kiinni. Kesler rikkoi vielä vihellyksen jälkeen mailan polveensa - tilanteesta olisi pitänyt laittaa peli tasoihin, mutta ei tällä kerralla.

Voitolla Columbus otti siis jo kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa ja teki seuran historiaa. En yhtään ihmettele Columbuksen kotisaldoa tällä pelillä, sillä joukkue vaikuttaa olevan erittäin hyvin organisoitu ollessaan johtoasemassa. Joukkueella taitaa olla edelleen koko NHL:n paras saldo niissä peleissä, joissa Blue Jackets on tehnyt pelin avausmaalin ja tämähän on murhaava yhdistelmä etenkin Canucksia vastaan.

Vancouverin onneksi myös Calgary hävisi yön pelinsä, joten Canucksilla on edelleen Luoteisen divisioonan jaettu ykköspaikka. Toisaalta Colorado otti yöllä voiton ja tämä nosti Avalanchen vain pisteen päähän Vancouverista. Huono asia oli myös se, että Detroit hävisi kotonaan murskalukemin Atlantalle. Seuraavassa pelissä Vancouverilla on vastassa vieraissa suututettu joukkue, joka on paitsi kerännyt NHL:n eniten pisteitä, mutta myös ollut NHL:n paras kotijoukkue.

Columbus säilytti puolestaan voitolla itsensä playoff-viivan tuntumassa kiinni. Columbus on edelleen NHL:n toiseksi paras kotijoukkue komealla 16-6-4 saldolla, joten tykit ovat laulaneet tällä kaudella mukavasti. Vieraspelit eivät ole menneet kuitenkaan lähellekään yhtä hyvin ja joukkue on NHL:n toiseksi huonoin vierasjoukkue (nyt kun Los Angeleskin otti vierasvoiton). Joukkueen lähiajan tilannetta ei yhtään paranna se, että Blue Jackets pelaa seuraavista seitsemästä pelistä kuusi vieraissa. Vancouver pelaa puolestaan seuraavista viidestä pelistä neljä kotona (ja seuraavista 12 pelistäkin kahdeksan kotona).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jälleen muutoksia

Canucks nosti farmista Mason Raymondin takaisin ylös. Kutsun farmiin saivat puolestaan Mike Brown ja Rick Rypien. Canucks.comin uutinen asiasta. Eli lisää taitoa ja nopeutta kärkiketjuihin tuli Detroit-peliin mukaan, mutta samalla hävittiin fyysisyydessä nelosketjussa. Mielestäni kuitenkin ihan paikallaan ollut liike, sillä Canucks kaipaa lisää käsiä ja isomman roolin nopeutta tämän vieraspelisarjan loppuun.

Brown pelasi ylhäällä ihan hyvin ja osoitti, että miestä voidaan hyvin käyttää myös joskus tulevaisuudessa nelosketjun roolissa. Vaikka hän onkin erittäin yksipuolinen pelaaja, liikkeen vuoksi hän on ainakin lyhyissä jaksoissa käyttökelpoinen. Koska pitkästä loukkaantumisesta toipuneella Cowanilla on kuitenkin yhden suunnan sopimus ja koska hän on kunnossa ollessaan Brownia monipuolisempi hyökkääjä, Canucks ei tarvinnut kahta näin samanlaista pelaajaa tähän paikkaan.

Rypienin nousu ylös oli puolestaan paljon lyhyempi, mitä ajateltiin - tai ainakin minä ajattelin. Tällä kerralla häneltä ei nähty niin hyvin sitä tuttua Rypienia pelaamassa "elämänsä viimeistä peliä täysillä ja fyysisesti kaikki tilanteet taistellen", vaan nähtiin rauhallisempi Rypien. Lieneekö miehen jatkuvilla loukkaantumisilla omalla tyylillä pelatessa suuri osuus tähän? Luultavasti.

Raymondin nousu takaisin ylös oli mielestäni hyvä asia kahdestakin syystä. Ensinnäkin minä pidän hänen tyylistään, vaikkei hän olekaan vielä voimatasoltaan NHL-tasolla. Mies on kuitenkin joukkueen nopein suoraluistelija ja hän ei välttele tilanteita. Edellisellä visiitillä pari viimeistä peliä (San Jose ja Phoenix) menivät vähän vaisummin, kuten koko joukkueella, mutta näitä ennen hän teki hommansa tulokkaaksi hyvin; 3+6=9 pistettä edellisissä 12 pelissä noin 12 minuutin ajoilla.

Toisekseen kahden hyökkääjän farmiin passitus tarkoittanee sitä, että nyt pari viime peliä katsomossa istunut ikisuosikkini Trevor Linden saa taas mahdollisuuden. Linden on älykäs pelaaja, jonka rauhallista peliä on hieno katsoa Canucksin ollessa alivoimalla. Lisäksi Trevor pystyy tekemään edelleen myös tehoja paikan saadessaan ja ratkaista mahdolliset rankkarit.

Mahdolliset ketjut Detroit-peliin:

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Pyatt
Raymond - Beech - Näslund
Burrows - Kesler - Linden
Cowan - Ritchie - Cooke
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Los Angelesista on kasvanut melkoinen peikko Vancouverille.

Joukkue on kokonaisuutena koko NHL:n huonoin ja toiseksi huonoin vierasjoukkue, mutta niin vain Laa-Laa on napannut Canucksista jo kolme peräkkäistä voittoa. Kauden alussa Kings oli hävinnyt seitsemästä pelistä kuusi ennen voittoa Vancouverista... Seuraavan kerran kun Kings kukisti Vancouverin, joukkue hävisi tuon pelin jälkeen kahdeksan peliä putkeen... Ja nyt Kings otti jälleen voiton Vancouverista, vaikka joukkue oli hävinnyt edellisen pelinsä Calgarylle maalein 1-6.

Ilmeisesti entisellä Canucks-valmentajalla Crawfordilla riittää virtaa treenauttaa surkeasti muuten pelannut ryhmänsä aina parhaimmilleen näihin Canucks-peleihin. Toisaalta eipä tässä Canucks voi syyttää kuin itseään, kun joukkue vie pelin laukaukset 46-24, maalipaikat vielä selvemmin ja päästää omiin neljä maalia pelatessaan NHL:n parhaalla maalivahdilla. Harmittaa nämä pelit, sillä kuninkaat ovat olleet melkoisia pisteautomaatteja muille Läntisen konferenssin kärkiporukoille.

Hyvää Kings-pelissä oli Öhlundin saaminen takaisin kentille, Lindenin ja Näslundin iskeminen samaan ketjuun ja näiden kahden kokeneen pelaajan keskinäinen onnistuminen sekä Mason Raymondin onnistuminen maalinteossa. Huonoa puolestaan tappion lisäksi muutamat puolustuspään virheet (joista Kings rankaisi erittäin hyvällä prosentilla) ja maalinteon jatkuva vaikeus. Etenkin ylivoimalla Vancouverilla oli vaikeuksia ja kun ei tee yhtään ylivoimamaalia, pelejä on tällä hetkellä vaikea kääntää.

Luongolle peli oli sikäli erikoinen, että kun Luongo oli päästänyt edellisissä 15 kotipelissä yhteensä 17 maalia (eli noin yksi maali per peli), nyt meni kerralla neljä osumaa. Canucksin kotisaldona ennen Laa-Laa-peliä ollut 15 edellisen pelin saldo oli 12-1-2, joten tässä Kings-pelissä tuli nyt toinen varsinaisen peliajan tappio edellisiin 16 kotipeliin. Ei tässä ole tässä mielessä suurta huolta ja onneksi Kingsia vastaan on tällä kaudella enää yksi peli.

Tappion myötä Canucks menetti asemiaan Luoteisen divisioonan kovassa taistelussa. Divisioonaa johtavalla Calgarylla on peli enemmän pelattuna ja piste enemmän kerättynä. Kakkosena tuleva Minnesota on Vancouverin kanssa samoissa pisteissä, mutta Wildilla on puolestaan peli vähemmän pelattuna. Ja Canucksin takana tuleva Colorado on pelannut myös pelin Vancouveria vähemmän ja kerännyt yhden pisteen vähemmän. Oilers on onneksi jäänyt Vancouverista jo kahdeksan pistettä.

Viime yönä tullut tappio oli Vancouverille muuten kolmas peräkkäinen. Edellisen kerran joukkue hävisi kolme peliä putkeen runkosarjassa joulukuun 19-22 päivinä toissa vuonna. Tuosta ajasta ehti kulua 94 runkosarjan ottelua, joten aika harvinaisia nämä tappioputket ovat Canucksille olleet. Toivoa sopii, että Canucks katkaisisi tämän tappioputkensa Minnesotaa vastaan seuraavassa pelissä ja seuraavaan kolmen pelin tappioputkeen kestäisi jälleen noin 100 runkosarjan peliä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kirvelevä tappio Minnesotalle - aivan kuin tätä ennen Kingsille. Vedot vietiin taas selvästi (40-26), paikkoja oli enemmän kuin vastustajalla ja joukkue pelasi muuten hyvin, mutta Minnesota onnistui niissä tärkeimmissä, eli maalinteossa ja voitossa. Tappio oli jo neljäs peräkkäinen, joten Canucksin asemat Luoteisessa konferenssissa ovat menossa alaspäin. Ei olisi uskonut tähän vielä alle kaksi viikkoa sitten, mutta jääkiekossa nousut ja laskut tapahtuvat usein nopeasti. Toivottavasti seuraava nousukin on yhtä nopea kuin tämä laskuvaihe.

Vaikea sanoa, missä tällä hetkellä kiikastaa. Joukkueen yleisilme on ollut tappioista huolimatta ihan hyvä, mutta pienet asiat ovat kääntäneet pelejä. Jos joitain syitä pitäisi kuitenkin hakea siihen, miksi pienet asiat eivät ole kääntäneet näitä vääntöjä toisinpäin, niin Luongo ei ole ollut selvästikään viime aikoina ihan parhaimmillaan (hänessä on nähtävissä inhimillisyyttä - toivottavasti tähdistöottelun tauko ja pidempään Floridassa olleen vaimon kanssa vietetty aika tekee hyvää), Morrisonin puuttuminen näkyy kakkosketjun sentterin puuttumisena ja tietysti puolustuksessa viime kauden parhaan kaksikon Bieksa-Mitchell puuttuminen tuo oman mausteensa soppaan.

Mutta totuushan on se, että loukkaantumisia tulee kaikille, eikä näiden taakse voi mennä. Canucks ei ole vain saanut onnistumisia paikoistaan ja samaan aikaan on tuntunut, että viime aikojen vastustajista niin Columbus, Los Angeles kuin Minnesotakin on rankaissut omista paikoistaan murhaavilla tehoilla. Sikäli harvinaista Vancouverille, että tuolla puolustuksella ja maalivahtipelillä on tottunut siihen, että joukkue kääntää lähes aina ne pelit, joissa Canucks saa edes saman verran paikkoja kuin vastustaja.

Vigneaultin lausunnot kuvaavat aika pitkälle omia tuntojani tämän hetken menosta;

"Our record in my mind is not indicative of the way we've been playing."

"In general, we've been outplaying the opposition and outchancing them and not been able to get that timely goal and maybe make the other team open up."

"You have to stick with what you believe in and I believe our process and work ethic is really, really good."


Seuraavasta pelistä St. Louisia vastaan (keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa) olisi jo pakko vääntää voitto, jotta Canucks pääsisi tähdistöottelun tauolle edes vähän paremmissa merkeissä. Viime kaudella joukkueen todellinen lento alkoi oikeastaan joulutauolla. Toivottavasti tällä kaudella tämä sama nähtäisiin nyt tähdistöottelun tauolla. Ainakin se tekee hyvää, että Luongo pääsee tuolloin jakamaan vaimonsa kanssa raskaudessa olleita ongelmia yhdessä. Tällä hetkellä kun miehen ajatukset ovat varmasti väkisinkin Pohjois-Amerikan mantereen aivan äärilaidassa Vancouveriin nähden.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Ei tosiaan luonnistu Canucksin peli tällä hetkellä ollenkaan. Laukauksia ja maalipaikkoja luodaan tarvittava määrä, mutta kiekot eivät uppoa millään sisään, ja vastaavasti omassa päässä tehdään liikaa virheitä joista vastustaja on rokottanut kovalla prosentilla kun Luongokaan ei ole ollut ylijumala maalillaan.

Tällä hetkellä ei vain riitä, että "pelataan hyvin". Pitää myös voittaa otteluita. Tällä hetkellä olemme juuri ja juuri playoff-paikassa kiinni, ja ei ole todellakaan varaa toiseen samanlaiseen "slumppiin" (10 ottelua reilusti alle .500). Kurssi olisi hyvä kääntää keskiviikkona Bluesia vastaan, heillä on menossa tällä hetkellä melko sama tilanne kuin Vancouverissa. Mikäli tämän ottelun Canucks pystyisi voittamaan, se auttaisi varmasti paljon, sillä pelaajat viettäisivät lyhyen tauon hyvillä mielin. Vastaavasti tappio olisi varmasti kova paikka mentaalisesti, kun pitäisi lähteä tauolle tappioiden siivittämänä.

Kris Beech laitettiin takaisin waivereihin, mutta ei ole vielä tietoa lähetetäänkö hänet Manitobaan. Mielestäni Beech esitti ajoittain hyviäkin otteita kiekon kanssa (1+1 neljässä ottelussa pienellä peliajalla suhteellisen kädettömien hyökkääjien vierellä), mutta hänen ensimmäiset askeleet ovat vain turhan hitaat tähän joukkueeseen. Canucks on hidas joukkue, joten kaipa valmennusjohto päätteli että käyttöä ei ole. Itse en olisi vielä luovuttanut, mutta toisaalta, Canucksista ei oikeastaan löydy pelaajaa joka sopisi Beechin vierelle (nopea laituri joka osaa käyttää sentteriään). Raymond nyt olisi, mutta hän on vielä niin raakile joka ei täytä tuota jälkimmäistä kriteeriä.

Edit: ainiin muuten, nuck, eikö olisi jo aika lisätä allekirjoitukseen sinne Luongon ja "franchisen" vierelle Edler ja "THE BALLS". Ihan miehen esitysten, sekä tämän legendaarisen HF-ketjun perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Chip Whitley kirjoitti:
Canucks on hidas joukkue, joten kaipa valmennusjohto päätteli että käyttöä ei ole. Itse en olisi vielä luovuttanut, mutta toisaalta, Canucksista ei oikeastaan löydy pelaajaa joka sopisi Beechin vierelle (nopea laituri joka osaa käyttää sentteriään). Raymond nyt olisi, mutta hän on vielä niin raakile joka ei täytä tuota jälkimmäistä kriteeriä.
Sabresissa olisi Maksim Afinogenov, jonka ainakin itse voisin antaa aika halvalla pois. Tällä kaudella 38 ottelua 7+11, -10. Pisteiden valossa ei ole vakuuttanut yhtään ja kaiken lisäksi syö 3.333 miljoonaa capista. On kuitenkin takuulla yksi NHL:n nopeimmista luistelijoista ja käsiäkin on oikein mukavasti. Pisteitäkin on tehnyt parina viime kautena oikein mukavasti. Tällä kaudella mies ei ole kuitenkaan onnistunut, josta tulikin jo mainittua. Voisi kuitenkin sopia tuohon rooliin kuin nakuteltu.

En tiedä sitten, onko Canucks tredin kautta hankkimassa sitä vauhtikonetta. Afinogenov on kuitenkin tuollainen itsekäs venäläinen, jonka hankkimisessa on omat riskinsä. Tällä hetkellä kuitenkin Sabresissa Brian Campbell taitaa olla se todennäköisin lähtijä trade deadlinella. Tietysti voi muitakin lähteä.

Afinogenovista tulee muuten väkisinkin mieleen Sergei Samsonov. ''Ongelmapelaaja'', joka saattaa tarvita montakin treidiä ennen kuin palaa tasolleen. Samsonovhan on nyt puhjennut kukkaan Carolinassa. Viisi viimeistä peliä siellä 2+5.

Meni vähän OT:ksi. Pahoitteluni.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kris Beech laitettiin takaisin waivereihin, mutta ei ole vielä tietoa lähetetäänkö hänet Manitobaan. Mielestäni Beech esitti ajoittain hyviäkin otteita kiekon kanssa (1+1 neljässä ottelussa pienellä peliajalla suhteellisen kädettömien hyökkääjien vierellä), mutta hänen ensimmäiset askeleet ovat vain turhan hitaat tähän joukkueeseen.
Aika odotettu siirto, vaikka ihan hyvin tehoja tulikin. Juuri noita miehen ensimmäisiä luistimenpotkuja Vigneault lievästi "kritisoi" suoraan medialle eilen. Beechille ei vain löytynyt oikeanlaista paikkaa joukkueessa, kun hänestä ei ollut hyökkäävään ketjuun pelastajaa ja energiaketjuihin Vigneault haluaa selvästi nopeammin reagoivia pelaajia.

Beechin ura lapsuusaikojen suosikkijoukkueessa taisi jäädä (?) lopulta kuitenkin lyhyemmäksi kuin olisi odottanut. No, NHL:n tyyli on karu siinä mielessä, että harvalle pelaajalle annetaan eurooppalaistyylistä "kasvuaikaa" joukkueeseen - se on joko tulos tai ulos ja tällä kerralla nähtiin tämä jälkimmäinen. Beechin parhaaksi muistoksi jäi Columbusta vastaan tehty maali Ritchien syötöstä, joten ihan tyhjätaskuna hän ei onneksi meiltä poistunut. Toivottavasti mies löytää vielä jostain NHL:stä pysyvän paikan.

Chip Whitley kirjoitti:
Edit: ainiin muuten, nuck, eikö olisi jo aika lisätä allekirjoitukseen sinne Luongon ja "franchisen" vierelle Edler ja "THE BALLS". Ihan miehen esitysten, sekä tämän legendaarisen HF-ketjun perusteella.
Ei vielä, vaikka hän ehkä voisi jo ansaita tämän tuon HF:n ketjun ansiosta ;) Lupaan kyllä lisätä Edlerin allekirjoitukseeni, kun hän laukoo maalin lämärillä rankusta. Noita ylärimoja tai tolppia ei vielä lasketa.

Marwin kirjoitti:
En tiedä sitten, onko Canucks tredin kautta hankkimassa sitä vauhtikonetta. Afinogenov on kuitenkin tuollainen itsekäs venäläinen, jonka hankkimisessa on omat riskinsä.
Totta, ja Afinogenov olisi suurin piirtein viimeinen NHL-pelaaja, jonka voisi kuvitella sopia Vigneaultin pelisysteemiin (ja muutenkin joukkueeseen), sillä hän ei pelaa joukkueelle riittävästi; huono puolustamaan, olematon fyysisessä pelissä, laiskan oloinen surffailija kiekottomana jne. Afinogenov on hyvä pelaaja sopivassa paikassa, mutta Vancouveriin hän ei vain sovi ja Vigneault antaisi tästä aivan varmasti kuulua. Lisäksi Vigneault on halunnut kesästä asti vain lisää fyysisyyttä kevättä silmällä pitäen, eikä Maxim sovi tähän muottiin ollenkaan.

Kaupatkaa meille ennemmin Kotalik tai Stafford.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
nuck kirjoitti:
Kaupatkaa meille ennemmin Kotalik tai Stafford.
Kotalik on tuommoinen voimahyökkääjätyyppinen tasaisesti maaleja latova laituri ja sopii mielestäni hyvin Sabresin pelisysteemiin, joten häntä tuskin ollaan ainakaan ihan helposti pois laittamassa. Palkkakin on ihan kohtuullinen.

Stafford taas on nuori ja halpa maalitykki. Hänellä loppuu reilun vuoden päästä sopimus ja on silloin liipaisimella, elleivät Regierin palkkatarjoukset tyydytä häntä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver otti sitten äärettömän tärkeän voiton Bluesista 3-2 rankkareilla. Vaikeimman kautta tuli voitto, kun 2-2 tilanteessa viimeisessä erässä Vancouver ottaa viimeiseen 4 minuuttiin kaksi kakkosta. Puoli minuuttia pelattiin kolmellakin, mutta Luongo kesti. Tai kävi kiekko kerran maalissa, mutta peli oli ilmeisesti jo poikki. Lisäksi rankkareissa Perron kilautti sitten tolppaa ennenkuin D.Sedin onnistui ratkaisemaan ottelun. Pitää katsella tarkemmin illalla Canalilta.

Ohlund teki ylivoimalla kummatkin Vancouverin maalit. Kyseessä oli jo kauden 7. ja 8. maali. Täydellä kaudella Ohlund lähentelisi maaliennätystään (14), mutta nyt hän on missannut niin monta peliä ettei siihen todennäköisesti ole mahdollisuuksia. Nyt on muuten Ohlundin saldo 8+7 tältä kaudelta - ei ihan normaalit lukemat hänelle.

Henkka Sedin syötti kummatkin osumat ja hänellä nyt 42 syöttöä täynnä. Viime kaudella Henkka syötti peräti 71 osumaa, joten siihen hänellä on vielä hyvin matkaa. Tuolla 42 syötöllä Sedin on yhden syötön päässä NHL:n syöttöpörssin kärjestä.

Ja taas lisää poissaoloja: Krajicek loukkaantui ensimmäisessä erässä Tkachukin niitistä. Mitchell kärsii edelleen selkävaivoista eikä palaa ennen All-Stars matsia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös