Minä liputin ennen deadlinea siinä mielessä, että Carney oli ollut pitkään sellainen puolustaja, jonka olisin halunnut Vancouveriin ja tämä toive toteutui. Weinrich oli puolestaan joutunut pelaamaan tuolloin heikossa St. Louisissa kolmen eniten pelanneen puolustajan joukossa ja hän toi myös kokemusta, jonka vuoksi hän vaikutti järkevältä hankinnalta. Mutta tosiasiassa kaksikosta ei olisi tietenkään pitänyt maksaa niitä kahta kakkoskierroksen varausta.Minä ymmärsin Nonisin pakolla tekemät liikkeet pari vuotta sitten (05/06), vaikka en liputtanutkaan niiden puolesta - en ennen deadlinea, enkä varsinkaan sen jälkeen.
Jotain tuossa paikassa oli kuitenkin vain pakko tehdä. Siitä se meteli vasta olisikin syntynyt, jos Nonis olisi seissyt tuossa tilanteessa kädet suorina ja Canucks olisi jäänyt playoffien ulkopuolelle. Suuren enemmistön mielestä nuo hankinnat vaikuttivat muuten siirtojen aikaan järkeviltä ratkaisuilta. Esimerkiksi Canuckscentralin äänestyksessä (noin 120 äänestäjää) Nonisin hankinnat saivat kiitettävän arvosanan noin 95%:sti. Jos sama äänestys olisi tehty jälkeenpäin, äänet olisivat menneet takuuvarmasti toisinpäin.
Minulla ilo meni enemmänkin toisinpäin. Smokea pidin jälleen kokemuksen ja kahden suunnan pelin (sopivuus Vigneaultin systeemiin) vuoksi hyvänä hankintana Keslerin loukkaantumisen vuoksi ja uskoin hänestä saatavan juuri kokemuksen kautta apuja playoffeihin. Sopel ei niin suuria tunteita herättänyt, vaikka vanha Canucks-pakki onkin. Lähinnä tämä johtui siitä, että tuohon aikaan Canucksin puolustus kesti kyllä hyvin (kiitos All-Stars-pakki Fitzpatrickin) ilman lisähankintoja.Chip Whitley kirjoitti:Viime kauden liikkeitä en taasen jaksanut oikein edes ymmärtää, saatikka sitten kannattaa. Sopelin saapuminen takaisin Vancouveriin aiheutti pienimuotoisen ilopyrähdyksen, mutta siihen se allekirjoittaneen osalta sitten jäikin.
En tietenkään sano noin, sillä ei yksi pelaaja nosta joukkuetta porrasta ylöspäin ja totta kai minäkin katsoisin tällä hetkellä Mölleriä ennemmin kuin Smokea Montrealissa (ei tosin ole edes pelannut vähään aikaan).Chip Whitley kirjoitti:Paljon mieluummin katsoisin tällä hetkellä esimerkiksi Mölleriä WJC'ssa kuin Smolinskia Montrealissa. Ja turha sanoa että "olisitko mieluummin sitten tippunut ensimmäisellä kierroksella ja varannut kakkoskierroksella paremman junnun", sillä ei se Smolinski noin tärkeä ollut.
Mutta kun Vancouverilta puuttui loukkaantumisen vuoksi tärkeä puolustava sentteri vielä siirtotakarajalla (ja hänen tiedettiin olevan sivussa vielä pidempään), joukkue oli noussut kevätkaudella playoffien "mustaksi hevoseksi" ja yksi lisäloukkaantuminen keskelle kauden lopussa olisi voinut pilata joukkueen viimeiset mahdollisuudet (siis loistavan kevään), niin mielestäni tuolloin oli taas paikallaan satsata.
Näin jälkeenpäin tuostakin on hyvin helppo sanoa tosin se, että Nonis teki taas tyhmästi kun lähti tuohon rental-meininkiin mukaan. Toisaalta itsehän oli kaupoilla ylimääräiset varauksensa hankkinut ja ehkä näissä oli tarkoituksena juuri se, että kireän palkkatilanteen joukkue pystyy tekemään pari lisähankintaa sitten, kun on näille mahdollisuus (harva joukkue kauppaa avainpelaajiaan esimerkiksi joulukuussa, joten tämä siirtotakarajan aika on luonnollinen aika kaupoille, vaikka aika myöhään tuleekin).
Tästä yliarvostuksesta olen osin samaa mieltä. Siirtotakaraja-hankinnat ovat useimmissa tapauksissa koituneet vääriksi, kun vain yksi joukkue voi lopulta mestaruuden voittaa ja vain harva rental-apu on lopulta onnistunut hyvin.Chip Whitley kirjoitti:Siirtotakaraja-hankinnat ovat yliarvostettuja, sillä pelaajat jotka ovat vapaana eivät lähes tulkoon koskaan ole "gamebreaker" -luokkaa. 30 maalin mies Guerin oli lähes sellainen (minun deadline-mittapuulla) yhdessä rampa-Fopan kanssa viime kaudella, ja tulokset Sharksissa sekä Predsissa tiedetään.
Toisaalta siirtotakarajalla joukkueet voivat ns. vahvistaa vahvoja alueita lisää (esimerkiksi Burken hankkima May) tai varmistaa sen, että yksi loukkaantuminen muutenkin loukkaantumisten vuoksi arkaan paikkaan (Nonisin hankinnat kahden edellisen kauden aikana puolustukseen ja keskelle) ei sotke kuvioita ihan mahdottomiksi. Sitten on vielä se perinteinen tapa, jossa joukkue voi yrittää todella isoa kalaa, joka veisi ryhmän tappiin asti (näistä ei ole toistaiseksi kuin negatiivia muistoja ympäri liigan - pelaajan täydellinen sopeutuminen uuteen systeemiin ja uuteen joukkueeseen ei ole nopea tapahtuma).
Minäkin olen tuskaillut monta kertaa Nonisin ja tätä ennen Burken aikana, kun kaksikko on laittanut toisen kierroksen varauksia oikein urakalla pois (Burke onnistui laittamaan myös ensimmäisen kierroksen varauksen R.J. Umbergerin). Canucksin prospect- ja nuorten pelaajien osastot olisivat tällä hetkellä varmasti ihan erilaiset, mikäli näitä loppukauden lainoja ei oltaisi tehty näin paljon. Tässä mielessä ymmärrän mielipiteesi täysin.
Toisaalta viime kauden aikana joku myös tilastoja rakastava kiekkofani oli laskenut Canucksin HF:lla (olisiko ollut vuodesta 1990 lähtien), kuinka moni toisen kierroksen varaus koko NHL:ssä on lopulta onnistunut edes niin hyvin, että tämä on pelannut 50 NHL-peliä. Näitä ei kovin suurta prosenttia ollut (muistini mukaan noin 8-9% kaikista toisen kierroksen varauksista). Eli tässä mielessä nämä varaukset eivät ole ainakaan niin tärkeitä, mitä minä olen joskus kuvitellut. Toisaalta ilman varauksia varsinkin nykypäivän NHL:ssä on vaikea luoda pitkäkestoista menestystä.
En tiedä oikein varmaksi, mikä oma kantani näihin rental-pelaajiin on taas tällä hetkellä. Mutta kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että jokavuotinen tilanne siirtotakarajalla ratkaisee lopulta kaiken. Mikäli tilanne tuolloin on samanlainen, mikä Canucksilla kahden edellisen siirtotakarajan aikana on ollut, että tärkeä pelaaja (tai tärkeitä pelaajia) on sivussa määrittelemättömän ajan loukkaantumisen vuoksi ja joukkueen mahdollisuudet ovat ainakin mustien hevosten luokassa, minä pelaisin. Mikäli mahdollisuudet ovat taas jossain toisaalla tai tärkeimmät pelaajat ovat kunnossa, antaisin olla.
No, eihän noista koskaan tiedä. Mutta minulla on kyllä vahvat epäilyt siitä, että joukkue jossa Sven Butenschon pelasi loukkaantumisten vuoksi noin 21 minuutin aikoja, Tomas Mojzis kellotti noin 18 minuutin aikoja, vuoden pujottelukeppi Wade Brookbank ylipäänsä pelasi ja ryhmän ykköspakkina oli Bryan Allen, ei ainakaan ollut menossa playoffeihin.Chip Whitley kirjoitti:Tätä ei voi tietää. Ei sitä tiedä vaikka joukkue tutuilla pelaajilla, ilman näitä "vahvistuksia", olisikin syttynyt taistoon ja pelannut tiensä playoffeihin.
Maaleja ei kovin paljoa lisää tulisi, mutta toiveissa olisi tärkeitä maaleja...Chip Whitley kirjoitti:Kyllä, mutta maalien teossa tuon kaksikon mahdollinen pelaaminen ei meitä juurikaan auta. Joukkue on näiden kahden pelaajan myötä playoffeissa parempi kokonaisuudessaan, mutta ei ero viime kauteen ole merkittävä kun katsotaan mahdollisia maalintekijöitä rosterissamme.
Kahden edelliskauden aikana mestaruuden voittanut joukkue on tehnyt playoffeissa keskimäärin noin 2.7 maalia pelissä ja näissä on mukana pirun monta jatkoaikaa. Vancouver ei tehnyt viime kauden playoffeissa kuin 1.75 maalia pelissä, joten tästä on pakko mennä eteenpäin, jotta menestyksestä voisi edes haaveilla.
En kuitenkaan usko, että Canucksin pitäisi mennä tuonne 2.7 maalin keskiarvoon, sillä Luongon, vahvan puolustuksen ja koko joukkueen tiiviin viisikkopelin avulla Canucksilla on hyviä kykyjä kääntää vähämaalisia pelejä voitoiksi. Uskoisinkin, että joku 2.3 maalia pelissä olisi jo maalimääriltään niissä luvuissa, joissa voisi kuvitella enemmän sarjavoittoja.
Se, että Kesler ja Cooke olisivat mukana, nostaa Canucksin maalimääriä tuonne 1.9 maaliin ottelua kohden. Se, että kaksoset eivät ole ottelusarjoissa tiputuksessa, nostaa maalimääriä jonnekin 2.2 paikkeille. Ja lopusta huolehtii sitten puolustuksen pysyminen kunnossa. Lopultahan kyse on yksinkertaisista jutuista...
No vakavasti, mikäli joukkueen ylivoima ottaisi edes pienen eron viime kauden aivan uskomattoman surkeisiin lukuihin, maalimäärät nousisivat jo merkittävästi. Ja tiedän (tai ainakin vakaasti uskon), että vaikka ylivoiman pelaajat ovat samoja kuin vuosi sitten, joukkueella on kykyjä huomattavasti viime kautta parempaan. Ei Canucks yksinkertaisesti voi mennä kahta kautta putkeen 6%:n ylivoimatehoilla playoffeissa.
Minulle kelpaa tämä haastajan asema oikein hyvin.Chip Whitley kirjoitti:Ei toki, mutta tässä vaiheessa voisin pistää aika paljon rahaa tuon joukkueen puolesta likoon. Vaikuttaisi siltä että ainoat tappiot joita Detroit kokee on tilastotappioita, tosin onhan Ducks'kin ollut aika kovassa vedossa Niedsin paluun jälkeen. Suosikkeja löytyy kolme kappaletta (Idästä vielä Senators), ja valitettavasti Canucks on tällä hyökkäyksellä vain haastaja (tällä systeemillä ja tällä maalivahdilla tosin hyvän tason haastaja).
Sitä paitsi, jos lasketaan mukaan Vancouverin ja Detroitin ottelut marraskuun alusta lähtien, eli siitä Nashville-pelistä, josta Vancouver alkoi pelaamaan, Canucksin saldon eivät ole ihan merkittävästi heikommat kuin Detroitin:
- Viimeiset 25 ottelua on tuonut Detroitille 18 voittoa. Mukana on kolme rankkuvoittoa ja kaksi rankkutappiota.
- Viimeiset 26 ottelua on tuonut Vancouverille 16 voittoa. Mukana on neljä rankkutappiota ja yksi rankkuvoitto.
Eli käytännössä tämä marginaalinen ero tulee tästä suuresta taitokilpailusta.
Mutta pidetään Detroitia edelleen suosikkina. Onhan heillä selvästi parempi hyökkäys kuin Vancouverilla. Toivotaan sitten playoffeissa, että Luongo ja Canucksin puolustus turhauttaa kiekollisesti taitavammat joukkueet.