Hyvää pohdintaa Chip Whitleylta.
Chip Whitley kirjoitti:
Olen kuitenkin aika varma että Jovanovski lähtee kokeilemaan markkinoita, sillä ei Canucks niin paljoa voi tarjota että Ed olisi siihen 100% tyytyväinen. Ja lisäksi hän viettää kaikki kesät Floridassa, ja muistaakseni hänen vaimonsa on kotoisin Floridasta..
Perheellä on tosiaan talo Boca Ratonissa ja he viettävät siellä kesistään suuren osan. Vaimo Kirstin on myös kotoisin mainitulta seudulta ja vaimo sekä lapset viettävät aikaansa kauden aikanakin Floridan lämmössä. Itse siis näkisin Jovanovskille perheen vuoksi Floridan parhaimpana vaihtoehtona, vaikkakin Jovanovskit ovat kuulemma alkaneet viettämään yhä enemmän aikaansa myös Vancouverissa.
Canucksia puoltaa tässä asiassa Floridaan nähden mahdollinen parempi menestys, mutta tämä menestys ei ole todellakaan mitenkään varmaa, kuten mennyt kausikin näytti. Lisäksi koska Canucks tullee tekemään joitakin avainpelaajiensa siirtoja, Jovanovski voi hyvin nähdä asian niin, joukkueen ydin menee siinä samalla ja lähtö on siksi helpompaa. Kaiken kaikkiaan Jovanovskin ratkaisu tulee uskoakseni riippumaan aika pitkälle siitä, mitä Nonis/Tambellini -kaksikko tulee tekemään joukkueensa suhteen.
Canucks pystynee tarjoamaan maksimissaan viittä miljoonaa ja jossain muualla Jovanovskille voidaan maksaa jopa kuusi miljoonaa, mutta pitkällä sopimuksella Vancouverissa jatkamaan haluava puolustaja saattaa hyvin myös jatkaa meillä (Näslundin tapaan), vaikka ei saisikaan sitä yhtä lisä-miljoonaansa. Viime kädessä tässä asiassa on mielestäni siis kyse juuri siitä, missä paikassa ja missä joukkueessa Jovanovski haluaa pelata.
Itse en kuitenkaan tiedä, olisiko Jovanovskin pitäminen joukkueen kannalta parasta. Toki Jovanovski olisi hieno pitää, Bertuzzi olisi hieno pitää, Morrison olisi hieno pitää ja jopa Cloutier olisi ehkä hieno pitää. Marc Crawfordkin oli hieno valmentaja. Paikallaan polkenut joukkue kuitenkin tarvitsee muutoksia ja nämä muutokset saavat olla tällä kerralla muita muutoksia kuin Richard Parkin vaihtuminen Trevor Letowskiin.
Chip Whitley kirjoitti:
Mitä tulee Luongon treidaamiseen, olisi vaikea kuvitella Panthersin luopuvan Robertosta vapaana-agenttina, ilman minkään näköistä korvausta.
Panthers huutanee keväällä Luongosta varmuudella ainakin ykkösvarauksen, luultavasti enemmänkin. Mutta Luongo saattaa olla tosiaan lähdössä. Kysymykseksi nousee vain se, että mihin hintaan ja kannattaako hänestä maksaa itsensä kipeäksi. Edmonton Oilersin tuhkimotarinaa katsomalla voidaan sanoa, että kannattaa, mutta suurimpaa osaa muita joukkueita katsomalla voidaan sanoa, että ei kannata.
Chip Whitley kirjoitti:
Itse olen edelleen Willie Mitchellin hankkimisen puolesta, satsataan sitten vaikka puolustukseen enemmän ensi kaudella, menneellä kaudellahan se vähän takkusi ;)
Kyllä minäkin näkisin mielelläni Mitchellin Vancouverissa. Miehen pyytämä päälle kolmen miljoonan palkkalappu ei kiinnosta kuitenkaan yhtä paljon, vaikka tietysti hyvälle puolustajalle pitää aina myös maksaa. Mikäli Jovanovski lähtee, Mitchell voitaisiin palkata tilalle, mutta tämä paikkaus ei menisi yksi-yhteen (toinen puhtaasti puolustava puolustaja, toinen hyökkäävä puolustaja), vaan Canucksin pitäisi hankkia Mitchellin lisäksi vielä yksi hyökkäävä puolustaja auttamaan joukkueen ylivoimaa.
Chip Whitley kirjoitti:
Memorial Cupista ja Luc Bourdonista sen verran, että jos hän pelasi ruuvit nilkassa noinkin hyvin, niin tuskin maltan odottaa ensi syyskuun harjoitusotteluita. Jos Koltsov ei vielä ensi kaudella suostu pelaamaan Canucksissa, uskoisin Bourdonin olevan valmis Canucksin puolustuksen top 4'een.
Bourdon ei ollut tietenkään missään nimessä Memorial Cupissa loukkaantuneena pelatessaan parhaimmillaan, vaikka tietysti hyvän turnauksen pelasikin.
Ensi kauden suhteen kysymykseksi tulee juuri se, että pystyykö Bourdon ottamaan paikan Canucks-puolustuksen top 4 joukosta. Tehtävä ei ole helppo, sillä nuoren puolustajan pitäisi syrjäyttää hierarkiassa kokeneita puolustajia. Jos tämän hetken kuvioilla mennään, niin Öhlund, Jovanovski, Salo ja Allen menevät varmasti edelle. Jos Jovanovski lähtee, eikä Mitchell tai kukaan toinen kokenut puolustaja tule Vancouveriin, Bourdonin edelle menevät edelleen Öhlund, Salo ja Allen. Baumgartner ja Bieksa tuovat sitten kilpailua Bourdonille, eikä näitäkään puolustajia ole helppo syrjäyttää.
Bourdonin -kuten kaikkien CHL-pelaajien- suhteen pitää muistaa se, että häntä ei voi palauttaa enää Monctoniin 10 ottelun jälkeen, jos hän jossain vaiheessa putoaa kelkasta. Siksi hänen pitäisi näyttää heti alkukaudesta otteita, joiden perusteella hänen voisi varmasti kuvitella pelaavansa 82 ottelua ja pudotuspelit päälle Canucks-puolustuksen top 4 joukossa. Ei mikään helppo tehtävä antaa harjoitusleirin nopeassa aikajaksossa näitä näytteitä - ei etenkään, kun palaa jalkaleikkauksen jälkeen leirille.
Itse toivon, että Luc pelaisi vielä ensi kauden junioreissa, edustaisi Kanadaa (ehkä joukkueen kapteenina) nuorten MM-turnauksessa ja saisi pelata paljon. Nuorten tasolla Bourdon pystyy uskoakseni vielä kehittymään Dion Phaneufin tapaan juuri peliajan kautta. Vaikka kyseessä onkin lahjakkain Canucks-puolustaja sitten Mattias Öhlundin 12 vuoden takaisten aikojen, NHL tuntuu jotenkin vielä liian suurelta riskiltä. Lisäksi pitää muistaa, että mikäli Luc pelaisi junioreissa ensi kauden, Canucks saisi sitten aikanaan nauttia miehen palveluksista varmuudella yhden kauden enemmän.
Chip Whitley kirjoitti:
Uskon ja toivon Canucksin valitsevan hyökkääjän, sillä pakki- ja maalivahtitilanne näyttää hyvältä. Ja minä lähtisin hakemaan laitahyökkääjää centterin sijasta, sillä Morrison, H.Sedin ja Kesler luultavasti hoitavat tonttinsa hyvin.
Täysin samaa mieltä. Canucks tarvitsee laitahyökkääjää, jos joukkue yhtään varaa tarpeen mukaan. Maalilla on tulossa Cory Schneider, Alexander Vincent ja Julien Ellis, puolustuksessa tulevaisuuden 1-2 puolustajaksi Bourdon, 3-4 puolustajaksi Koltsov ja 5-6 puolustajaksi Edler, Bieksa ja mahdollisesti McIver (longshottina Kris Fredheim). Sentteritontille Morrison, Henrik Sedin, Kesler ja toivottavasti Venäjältä palaava Chubarov tuovat hyvän nelikon vuosiksi - Morrison tosin lähtee jossain vaiheessa (ehkä jopa tänä kesänä?) ja hänen tilalleen pitää hankkia korvaaja. Laitahyökkääjissä Canucksin tulevaisuuden nimet ovat Daniel Sedin, Matt Cooke sekä mahdollisesti...Niin, ehkä Matt Butcher tai Mike Brown.
Chip Whitley kirjoitti:
Canuckshan varaa ensimmäisellä kierroksella numerolla 14, kyseessä on kuitenkin drafti mikä pidetään GM Placessa, Vancouverissa, niin uskoisin Noniksen treidaavan meitä ainakin vähän ylöspäin.
Tänä vuonna tämä ylöspäin treidaaminen on tosiaan lähellä. Nonis lähtenee rakentamaan joukkuetta omista palasista ja tämä omassa kaupungissa pidettävä varaustilaisuus olisi hyvä lähtölaukaus tälle. Sikäli tuleva drafti olisi kärjen osalta mielenkiintoinen, että niin Jordan Staal kuin Erik Johnsonkin ovat kertoneet suosikkijoukkueekseen juuri Canucksin. Mitäpä siis jos otettaisiin nämä molemmat fanit. Annetaan vaihdossa vaikka Cloutier (Bluesille) ja Morrison (Chicagolle).
Chip Whitley kirjoitti:
En tiedä pitäisikö lähteä hakemaan riskillä venäläistä, vai tyytyä varmempaan Pohjois-Amerikkalaisen valintaan.
Kyllähän Canucksin valinta tulee osumaan joko tsekkipelaajaan (Frolik, Tlusty) tai sitten pohjois-amerikkalaiseen pelaajaan. Venäläisillä ei ole tulevassa draftissa riittävän tasokkaita pelaajia, jotta Canucks heihin vuoronsa tulisi käyttämään.
Itse toivoisin Canucksiin joko Kyle Okposoa tai James Sheppardia. Molemmat ovat monipuolisia voimahyökkääjiä. Okposoa verrataan ISS:n toimesta pelaajatyypiltä Jarome Iginlaan ja Sheppardia Joe Thorntoniin. ISS:n mockdraftissa Okposo oli sijoitettu menemään jo numerolla kuusi ja Sheppard numerolla 12. Laitetaan tähän ISS:n tekemät Report Cardit heidän tämän vuotisesta draft-oppaasta:
Okposo:
Size/Strength: A
Skating: A+
Shot/Scoring: A
Puckhandling: B+
Hockey Sense: B+
Leadership: A
Poise: B
Defense: B+
NHL potential:
ISS: "Power forward that has a complete game and can play in all situations."
http://hockeysfuture.com/article.php?sid=8551&mode=threaded&order=0
Sheppard:
Size/Strength: A
Skating: B-
Shot/Scoring: B+
Puckhandling: B+
Hockey Sense: A
Leadership: A-
Poise: A-
Defense: B+
NHL potential:
ISS: "#1st line Power winger that will play against the other teams top players and will always be a plus."
Canucks on muuten varannut viime vuosina varauksiaan paljon USA:n sarjoista (Okposo) tai Quebecin junioriliigasta (Sheppard), joten tämä yhdistäisi näitä miehiä Vancouveriin.
Chip Whitley kirjoitti:
Valmentajista vielä sen verran, nuckhan tuohon edelliseen viestiin laittoi vahvimmat ehdokkaat. Listaan voisi lisätä vielä Buffalon varavalmentajana viimeiset kolme vuotta toiminut Scott Arniel. Province:
Minä en pidä Arnielia ehdokkaana Canucksin ykkösvalmentajaksi (vaikka Province tosiaan haastattelusta kirjoittikin), mutta farmin tulevaksi valmentajaksi Arniel voisi hyvinkin tulla kyseeseen. Viime vuoden elokuussa, kun Randy Carlyle oli lähtenyt Anaheimiin ja Canucksin farmijoukkueelle Manitoba Mooselle etsittiin uutta valmentajaa, finaalissa olivat Alain Vigneault ja entinen Moosen kapteeni ja valmentaja Scott Arniel. Nonis ja Moosen manageri Craig Heisinger päätyivät kaksikosta Vigneaultiin ja Arniel hävisi silloin tämän taistelun. Nyt kun Vigneaultin osakkeet ovat näistä päivistä vain nousseet, Arniel olisi ihmeellinen valinta Canucksin ykköseksi.
Chip Whitley kirjoitti:
Tiedä sitten kuka olisi paras vaihtoehto, Brent Petersonin viikset ja Canucks-tausta ovat aina plussaa.
Kyllä. Kakkoseksi Dave Babych ja Harold Snepsts.