Vancouver Canucks 2006-07

  • 195 884
  • 1 444

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Erityisesti haluan nähdä Jannik Hansenin ja Kirill Koltsovin otteet, heistä on kirjoitettu niin paljon ylistävää.
Niin minäkin. Koltsov muuten jatkaa kuulemma ensi kaudenkin Venäjällä, mutta kertoi, että tulevaisuudessa (luultavasti ensi kauden jälkeen) hän tulee pelaamaan NHL:ssa. NHL-paikka on hänelle omien sanojen mukaan ollut haave jo kauan. Hansenin peliä on mukava katsoa myös, vaikkakin parikymppisen Jannikin taitaa olla aika hankala nousta Tanskan joukkueesta esiin. Peliaikaa voi tulla hyvin, mutta Tanska on kuitenkin useimmissa otteluissa niin paljon puolustavana osapuolena, että miehen hyökkäyslahjoja ei pysty kunnolla arvioimaan.

Chip Whitley kirjoitti:
Niin, ja omasta mielestäni Bourdonin kanssa sopimuksen teko oli järkevä ratkaisu. Uskoisin hänen jatkavan junioreissa, tosin jos Jovoa ei saada takaisin ja Luc pelaa syksyn harjoitusleirillä yhtä hyvin tai paremmin kuin viime vuonna, niin uskoisin hänen saavan paikan pelaavasta kokoonpanosta.
Ehdottomasti hyvä ratkaisu. Sopimushan astuu voimaan vasta siinä vaiheessa, kun Bourdon saa NHL-paikan. Tämä ensi kauden NHL-paikka on puolestaan pitkälle kiinni siitä, uskooko Canucksin tuleva valmennusjohto miehen ottavan paikan ensi kauden puolustuksen top4 joukosta. Öhlund, Salo ja Allen siellä kuitenkin jo ovat, joten tiukkaa tekee. No, ei pelaaminen Monctonissa ja Kanadan nuorten maajoukkue-kapteeniuskaan mikään huono vaihtoehto ole.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Pieni ja lyhyt päivitys Canucksin ykkösprospecti Luc Bourdonista:

Hänen joukkueensa Moncton Wildcats taistelee QMJHL-liigan finaaleissa Quebec Rempartsia vastaan. Viime yönä oli ottelusarjan ensimmäinen ottelu Monctonin kotihallissa, Moncton Coliseumissa. Wildcats voitti ottelun 4-3 jatkoajalla, ja ratkaisevan maalin teki Tim Spencer. Luc Bourdon ja hänen pakkiparinsa Andrew MacDonald pelasivat ottelussa Alexander Radulovin johtamaa Rempartsin ykköskenttää vastaan. Radulovin he onnistuivat jättämään maaleitta(tosin 2 syöttöpojoa hän sai). Ottaen huomioon Radulovin tehot runkosarjassa(62 ottelua, 152 pistettä, 101min jäähyjä), tämä oli hieno saavutus. Pieni nippelitieto vielä Radulovista, hän teki runkosarjan viimeisessä ottelussa tehot 7+4. Melkoinen pelimies.. Ja takaisin Bourdoniin, hänelle merkittiin 1 syöttöpiste, 3 laukausta ja 2 taklausta, sekä -1 tehosaldoon.
Tämän finaalisarjan toinen ottelu pelataan su-ma yönä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Luc Bourdon ja hänen pakkiparinsa Andrew MacDonald pelasivat ottelussa Alexander Radulovin johtamaa Rempartsin ykköskenttää vastaan. Radulovin he onnistuivat jättämään maaleitta(tosin 2 syöttöpojoa hän sai).
Bourdonhan on pelannut koko tämän vuoden pudotuspelit joukkueessaan tätä päällystakki-roolia vastustajien ykkösiä vastaan. Monctonilla on kiekollisesti lahjakas, mutta pehmeä puolustus ja siksi Bourdon ollaan laitettu fyysisenä, isokokoisena ja paljon pelaamaan jaksavana puolustajana vastustajien ykkösketjujen pysäyttäjäksi.

Bourdonin pudotuspelipisteissä tämä miehen uusi rooli on näkynyt, mutta toisaalta Moncton selviää kyllä Keith Yandlen, Andrew MacDonaldin, Oskars Bartulisin ja Nathan Weltonin johdolla kiekollisesti jotenkin ilman Bourdoniakin, sen sijaan fyysisesti ja vastustajien tähtiketjuja vastaan pelatessa joukkue ei selviäisi ilman ykköspakkiaan millään.

Toistaiseksi Lucin varjostustehtävät ovat menneet hienosti ja hän on pitänyt vastustajien kärkiviisikot koko pudostuspelien ajan hyvällä prosentilla tehottomina. Miehen tehosaldo kolmen täyden pudotuspelisarjan jälkeen on +4 ja vastassa on kuitenkin ollut jo muutama päälle 100 pistettä runkosarjassa tehnyt hyökkääjä.

QMJHL-liigan President Cupin finaalissa Bourdon ja Moncton saa tosiaan kovan vastuksen legendavahti Patrick Royn valmentamasta Quebecista. Quebecilla on liigan paras ykkösketju, mutta ennen kaikkea joukkue tunnetaan kovasta työnteosta, fyysisestä pelistä ja syvästä pelaajamateriaalista. Quebec on muuten lisäksi joukkue, joka pelaa Monctonin tavoin tämän vuoden Memorial Cupissa.

Quebecin ykkönen oli runkosarjassa hurjassa vireessä Alexander Radulovin johdolla ja ketju on tehnyt pudotuspeleissäkin tehoja erittäin vakuuttavalla tahdilla. Radulov johtaa pudotuspelien pistepörssiä (18 ottelua, 46 pistettä) ja hänen ketjukaverinsa Mathieu Melanson on kakkosena pudotuspelien pisteissä (18 ottelua, 34 pistettä) sekä ykkösenä pudotuspelien maaleissa 23 osumalla.

Ensimmäisessä joukkueiden välisessä ottelussa Quebecin tehoketju sai vastaansa Monctonilta erikoisketjun, jossa pelasivat puolustajina Bourdon ja MacDonald sekä hyökkääjinä trio Jerome Samson, Josh Hepditch ja Christian Gaudet. Viisikko onnistui tehtävässään tasakentin hyvin: Quebecin ykkönen iski kolme maalia, mutta näistä vain yksi tuli tasakanttäpelissä.

Monctonin valmentaja Ted Nolan ylisti ensimmäisen pelin jälkeen vastustajan ykkösketjua ja ketjun tehomiestä Radulovia: "There's only so much you can do against that line. I mean they're a very dynamic line. To see a player like Radulov in junior hockey, it's entertaining for the fans."

"He's the real deal. To have Luc Bourdon trying to check him. I mean this is what playoffs are all about. You have two evenly matched teams going at it and it should be a long series."

Jatkossakin Bourdon tulee pelaamaan lähes kaikki vaihtonsa juuri Radulovia vastaan ja rooli sekä roolin merkitys on selvä: pitämällä Quebecin ykkösen ja Radulovin pelin ulkopuolella, Moncton tulee voittamaan mestaruuden. Tehtävä ei ole missään nimessä helpoimpia ja esimerkiksi Radulovilla on Bourdoniin nähden kokemusetu puolellaan, mutta selvä asia on se, että ilman onnistunutta puolustuspeliä Moncton ei mestaruutta vie.

ps. Joissakin Canucksin ketjuissa ollaan oltu hieman huolestuneita Bourdonin uudesta roolista. Ihmiset ovat kirjoittaneet, että eikö Bourdonista olekaan sellaiseksi kahden suunnan puolustajaksi, jollaiseksi häntä on kuvattu? Onko tämä puhdas "adamfoote-rooli" se rooli, jolla Luc tulee jatkossakin pelaamaan?

Oma mielipiteeni on se, että tästä uudesta roolista näkyy pelkästään Bourdonin monipuolisuus ja toisaalta kokonaislahjakkuus puolustajana. Hän oli Val D'Orissa pelatessaan puolustaja, joka yritti tehdä kentällä kaikkea, mitä yksittäinen pelaaja vain voi tehdä: Bourdon takoi pisteitä piste/ottelu-tahdilla, taklasi koko Quebecin liigan selvästi eniten, pelasi ali- ja ylivoimat välillä jopa kokonaan, hoiti joukkueensa nyrkkihommat ja uurasti kentällä useissa peleissä 40 minuuttia illassa.

Miehen otteista näkyi alkukaudesta välillä kovan ylipeluutuksen tuottamia rasituksen merkkejä ja hänen tämän kauden kaksi loukkaantumista voidaan laittaa myös pitkälle tämän ylipeluutuksen piikkiin: toinen loukkaantuminen tuli juuri tappelussa (Bourdon mursi sormensa), johon joukkueensa tähtipuolustajan ei olisi koskaan edes tarvinnut mennä, jos Foreursissa ei oltaisi totuttu siihen, että Bourdon hoitaa kaikki joukkueen asiat.

Kun Bourdon siirtyi Monctoniin, miehen rooliksi tuli edelleen kahteen suuntaan pelaaminen joukkueen ykköspakkina, mutta Bourdonia peluutettiin alkukautta enemmän puolustavassa roolissa. Monctonilla Keith Yandle on koko Quebecin juniorisarjan paras hyökkäävä puolustaja ja joukkueen muut puolustajat ovat Yandlen tavoin taitavia, mutta kaksinkamppailuissa pehmeitä puolustajia.

Alkuun Bourdon sai Monctonissa luvan käyttää kovuuden lisäksi myös hyökkäystaitojaan ja pisteitä tuli myös uudessa seurassa, mutta kun Luc myöhemmin rikkoi jalkansa taklatessaan, Moncton muutti ylivoimaansa ja siirsi Bourdonin tämän loukkaantumisen jälkeen selvemmin fyysiseksi, puolustavaksi puolustajaksi.

Tämä rooli on päällä edelleen ja toistaiseksi joukkueen kokonaispeli on toiminut niin hyvin tällä roolituksella, että tarvetta muutoksille ei ole. Bourdonista on Monctonille enemmän hyötyä tässä raskaassa adamfoote-roolissa, kuin siinä alkukauden Val D'Orin roolissa, joka teki kentällä kaikkea mitä pelaaja vain voi tehdä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Lyhyt Moose update

Manitoba Moose voitti ensimmäisen ottelun Grand Rapids Griffinsiä vastaan 3-1 AHL-liigan toisella pudotuspelikierroksella. Toisessa ottelussa tuli tappio lukemin 3-2, Valtteri Filppulan saalistaessa tehot 1+1 Griffinsien paidassa. Tilanne sarjassa on siis 1-1.

Ensimmäinen peli: http://www.moosehockey.com/2005-06/060505/recap.php

Toinen peli: http://www.moosehockey.com/2005-06/060506/recap.php


Ja suurin osa teistä oikeauskoisista huomasi varmaan Ryan Kesleristä tehdyn artikkelin Jatkoajan puolesta, laitetaan linkki kummiskin.

http://www.jatkoaika.com/nhl.php?sivu=kolumnit&id=4758
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Latasin tässä vappuna itselleni Vancouver Canucks dvd:n netistä ja etenkin toinen levy on suorastaan huikeaa materiaalia. Siinä on Canucksien 94 kevään parhaita paloja ja kattavia haastatteluja silloisilta pelaajilta ja asiantuntijoilta. Täytyy sanoa kyllä, että tuota katsoessa Pat Quinn alkaa kuullostaa hetki hetkeltä paremmalta vaihtoehdolta ensi kauden koutsiksi (toki 10 vuoden takaiset meriitit eivät aina ole hyvä meriitti koutsia valitessa). Etenkin tuo Calgary sarjan nousu oli jotain NIIN käsittämätöntä, että aniharvoin vastaavaa näkee ja sellaisesta noususta täytyy nostaa hattua sekä joukkueelle, että Quinnille. Vaikken pelejä ole kokonaam nähnytkään on tuollaisen 3 peräkkäisen tappion jälkeen nousu sarjassa voittoon takuulla vaatinut loistavaa taktista silmää ja pelitavan muutosta ja tappo hengen luomista joukkueelle. Tuon kevään playoffeiden tapahtumat ovat minulle aika harmaan peitossa ennen tuon dvd:n katsomista ja tuota katsoessa kyllä tulevat kylmät väreet pintaan ja melkein alkaa silmän kulmat kostumaan, sillä sen verran upeaa peliä tuo tuon kevään joukkue esitti.

Tuo dvd herätti laajemminkin kiinnostusta sen kevään statseihin, enkä löytänyt mielestäni kelvollista sivua tuon kevään tilastoihin, eli jos joku tietäisi (epäilen vahvasti että ainakin eräs tietää ;D) linkkiä johonkin hyviin tilasto sivuihin niin olisi erittäin kiitollinen hyvästä linkistä.

Ps. Tämä nyt ei varsinaisesti liity ensi kauden joukkueeseen, mutten nyt viitsinyt omaa ketjuakaan avata...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Latasin tässä vappuna itselleni Vancouver Canucks dvd:n netistä ja etenkin toinen levy on suorastaan huikeaa materiaalia. Siinä on Canucksien 94 kevään parhaita paloja ja kattavia haastatteluja silloisilta pelaajilta ja asiantuntijoilta. Täytyy sanoa kyllä, että tuota katsoessa Pat Quinn alkaa kuullostaa hetki hetkeltä paremmalta vaihtoehdolta ensi kauden koutsiksi (toki 10 vuoden takaiset meriitit eivät aina ole hyvä meriitti koutsia valitessa)
Kyllä Quinn minullekin kelpaisi hyvin, mutta en tiedä, miten Pat itse tilanteen kokee. Etenkin kun Canucksilla on edelleen sama omistaja, joka oli yhtenä pääarkkitehtina aikanaan erottamassakin Quinnia.

Quinn on minulle heti hyvä kakkosvaihtoehto Vigneaultin jälkeen.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Etenkin tuo Calgary sarjan nousu oli jotain NIIN käsittämätöntä, että aniharvoin vastaavaa näkee ja sellaisesta noususta täytyy nostaa hattua sekä joukkueelle, että Quinnille. Vaikken pelejä ole kokonaam nähnytkään on tuollaisen 3 peräkkäisen tappion jälkeen nousu sarjassa voittoon takuulla vaatinut loistavaa taktista silmää ja pelitavan muutosta ja tappo hengen luomista joukkueelle.
Uskoisin, että tämä tappohenki lähti aika pitkälle pelaajista ja etenkin Geoff Courtnallin jatkoaikamaali viidennessä pelissä oli hyvin tärkeä osuma. Kun Trevor Linden, Greg Adams ja Pavel Bure onnistuivat myös seuraavissa peleissä jatkoajalla sekä maalivahti Kirk McLean venytti seitsemännessä pelissä vielä "Save of the Centuryn", Canucks sai pudotuspeleihin huikean nosteen.

Äärimmäisen ikävää, että tämä noste vain katkesi Rangerseja vastaan käytyyn finaalisarjaan ja sen seitsemään peliin. Nathan LaFayettekin onnistui laukomaan seitsemännen pelin 17 minuutilla kiekon tolppaan. Sentti, pari sisälle ja Canucks olisi tasoittanut tämän ottelun, vienyt sen luultavasti jatkoajalle ja kuka tietää, vaikka tuonut Cupin sinne mistä se lähtikin, eli Kanadaan. Mutta ei. Kaiken kaikkiaan loistavia muistoja liittyy paljonkin tuohon kevääseen, vaikka lopputuloksesta ei ole vieläkään päässyt ohi (ja siksi täytyy jossitella).

Canuckshan ei muuten muuttanut taktiikkaansa mitenkään erikoisesti sarjan aikana - tosin Trevor Linden siirtyi lopullisesti sentteriksi sarjan viidennen pelin alla, mutta tämä "Life-Linen" erottaminen johtui vain Murray Cravenin loukkaantumisesta.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Tuon kevään playoffeiden tapahtumat ovat minulle aika harmaan peitossa ennen tuon dvd:n katsomista ja tuota katsoessa kyllä tulevat kylmät väreet pintaan ja melkein alkaa silmän kulmat kostumaan, sillä sen verran upeaa peliä tuo tuon kevään joukkue esitti.
Sama täällä. Minulla on tuon kevään finaaliottelut kaikki nauhalla (lisäksi muitakin Canucksin pelejä tuolta keväältä) ja olen joutunut ottamaan kaksoiskopiot kaseteista - sen verran monta kertaa on tullut niitä kelailtua läpi ja ihailtua joukkueen hienoa peliä.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Tuo dvd herätti laajemminkin kiinnostusta sen kevään statseihin, enkä löytänyt mielestäni kelvollista sivua tuon kevään tilastoihin, eli jos joku tietäisi (epäilen vahvasti että ainakin eräs tietää ;D) linkkiä johonkin hyviin tilasto sivuihin niin olisi erittäin kiitollinen hyvästä linkistä.
Millaista tilastosivua olet etsimässä?

Pistetilastot ainakin löytyvät täältä:

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/leagues/seasons/teams/0000391994.html

Ja koska tällä sivulla ei ole muita tilastoja kuin pisteet ja jäähyt, niin naputtelen vanhasta Hockey Newssista tuon kauden joukkueesta enemmänkin tilastoja ( 15 parhaalta pistemieheltä +/-, ylivoima-, alivoima-, ja voittomaalit sekä koti- ja vieraspisteet).

1. Pavel Bure +1, 25PPG, 4SHG, 9GWG, Home: 39GP/48pts, Road:37/59
2. Geoff Courtnall +15, 12, 1, 2, 40/36, 42/34
3. Cliff Ronning +7, 10, 0, 4, 37/27, 39/41
4. Jeff Brown (VAN) +2, 0, 0, 0, 8/6, 3/0
5. Trevor Linden +6, 10, 2, 3, 42/23, 42/38
6. Murray Craven +5, 2, 1, 3, 39/25, 39/30
7. Jyrki Lumme +3, 1, 3, 3, 42/30, 41/25
8. Jiri Slegr 0, 1, 0, 0 41/14, 37/24
9. Greg Adams -1, 5, 1, 2, 33/14, 35/23
10. Dave Babych 0, 0, 0, 2, 38/13, 35/19
11. Gino Odjick +13, 4, 0, 5, 39/17, 37/12
12. Martin Gelinas (VAN) -6, 3, 0, 1, 14/6, 19/10
13. Jimmy Carson (VAN) -13, 2, 0, 1, 19/11, 15/6
14. Sergio Momesso -2, 4, 0, 1, 34/15, 34/12
15. Dana Murzyn +4, 0, 1, 0, 40/11, 40/9

Vielä loppuun erinomainen tarinaosuus tuosta keväästä, josta selviää oikeastaan kaikki, miten peleissä lopulta kävi (mukana hyviä haastatteluja):

http://canuckscentral.com/h94playoffs.shtml
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
nuck kirjoitti:
Millaista tilastosivua olet etsimässä?

Anteeksi, etten heti maininnut. Etsin sellaista ottelu kohtaisia tilastoja ikään kuin nykyisillä sivuilla nuo Official Scoresheet tilastot. Eli peli kohtaiset missä ajassa tehtiin mikäkin maali, jne.

Kiitos vastauksesta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Anteeksi, etten heti maininnut. Etsin sellaista ottelu kohtaisia tilastoja ikään kuin nykyisillä sivuilla nuo Official Scoresheet tilastot. Eli peli kohtaiset missä ajassa tehtiin mikäkin maali, jne.

Kiitos vastauksesta.
Valitettavasti sellaista ei taida Canucksilta löytyä miltään sivulta. En tiedä sitten, olisiko koko NHL:n puolella joku sivu, josta näitä tarkempia tilastoja voisi katsella.

canucks.cornerilta löytyy tälläinen hakukone:

http://canuckscorner.com/history/games/index.php

...mutta ei tämäkään anna kuin pelkät lopputulokset.

****

Sitten uutiseen. Vancouver Province kertoi, että Canucksin entinen ykkössentteri Brendan Morrison joutuu leikkaukseen. Morrison loukkasi lonkkansa tammikuun alussa ja luotettavan lähteen mukaan lonkka äityi niin kipeäksi, että Morrison ei pystynyt nousemaan kunnolla edes sängystä. Ehkä tämä selittää osaltaan Morrisonin heikon kauden ja minunkin antamat kritiikit viime kauden aikana Morrisonia kohtaan olivat näin turhia.

http://www.canada.com/theprovince/news/sports/story.html?id=9fbce0db-5e31-4d9a-a82e-3da59763453a
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Sitten uutiseen. Vancouver Province kertoi, että Canucksin entinen ykkössentteri Brendan Morrison joutuu leikkaukseen. Morrison loukkasi lonkkansa tammikuun alussa ja luotettavan lähteen mukaan lonkka äityi niin kipeäksi, että Morrison ei pystynyt nousemaan kunnolla edes sängystä. Ehkä tämä selittää osaltaan Morrisonin heikon kauden ja minunkin antamat kritiikit viime kauden aikana Morrisonia kohtaan olivat näin turhia.

Näin on nännit, itse sain tietää Morrisonin loukkaantumisesta jo jokunen aika sitten. Ihmettelinkin tuossa kauden puolenvälin jälkeen, että miten Brendanin +/- saldo tippui nopeaan tahtiin +10'stä nolliin. Ihailen hänen asennetta jääkiekkoon, hän ei antanut kenenkään tietää tuskistaan kauden aikana. Toki jos kyseessä olisi ollut vakavempi loukkaantuminen, niin varmasti olisi tiedottanut siitä organisaatiolle. Morrisonhan on toisena koko NHL'län "teräsmies" tilastossa(430 ottelua), vain Karlis Skrastinsilla on enemmän peräkkäisiä otteluita pelattuna(433).

Ja tuosta DVD'stä, minulla on vain se ensimmäinen puolisko, missä käydään läpi Vancouverin kaupungin suhtautumista heidän jääkiekkojoukkueeseensa. Suosittelen myös sitä puolta ehdottomasti, katsomisen arvoista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Näin on nännit, itse sain tietää Morrisonin loukkaantumisesta jo jokunen aika sitten. Ihmettelinkin tuossa kauden puolenvälin jälkeen, että miten Brendanin +/- saldo tippui nopeaan tahtiin +10'stä nolliin.
Olihan tästä tosiaan juttua lähinnä spekulointiasteella (keskustelupalstoilla), mutta varmaa tietoa ei ollut ennen tätä Provincen artikkelia.

Morrisonin liikkeestä näkyi kauden aikana, että kaikki ei ole kuten ennen. Näin ollen loukkaantuminen kävi luonnollisesti itsellänikin mielessä. Kuitenkin siinä vaiheessa kun Mo antoi medialle kuvan, että hän ei ole täysin Crawfordin takana joukkueen taktisissa asioissa ja samaan aikaan mies vaikutti välillä haluttomalta kentällä, uskoin itse, että kyseessä on enemmän henkiset asiat kuin fyysiset.

Chip Whitley kirjoitti:
Ihailen hänen asennetta jääkiekkoon, hän ei antanut kenenkään tietää tuskistaan kauden aikana. Toki jos kyseessä olisi ollut vakavempi loukkaantuminen, niin varmasti olisi tiedottanut siitä organisaatiolle. Morrisonhan on toisena koko NHL'län "teräsmies" tilastossa(430 ottelua), vain Karlis Skrastinsilla on enemmän peräkkäisiä otteluita pelattuna(433).
Tai sitten antoi, mutta paikalliset tai ulkomaiset mediat eivät vaan tienneet näistä...

Ihailtavaa asennetta kyllä. Lopputulos oli kuitenkin Canucks-lasien takaa melko heikko: Canucksin ykkösketjusta niin Morrison kuin Näslundkin pelasivat kauden pitkälle loukkaantumisten rasittaessa. Ykkösen hyökkääjistä Bertuzzilla huhuttiin olevan lisäksi selkävaivoja, mutta näitä ei olla missään virallisesti vahvistettu.

Vielä kerran kuuluisa, selittelyjen Shindlerin lista: Näslund, Morrison, Bertuzzi?, Jovanovski, Cloutier, Öhlund, Salo, Cooke*3, Allen, Park, Baumgartner, Bieksa, Rypien, Bouck, Brookbank loukkaantuneina kauden aikana.

Sedinit, Carter, Kesler, Ruutu, Linden ja Auld pysyivät pääosin ehjinä.

Joukkueen paras ketju oli Sedinin ketju, joka pysyi ehjänä. Joukkueen paras maalivahti ja arvokkain pelaaja oli Auld, joka pysyi ehjänä. Joukkueen unsung-hero oli Ruutu, joka pysyi ehjänä. Joukkueen suurimmat pettymykset löytyivät 15 miljoonan ykkösketjusta, jonka pelaajien kalliit jäsenet eivät puolestaan kestäneet edes puolta kautta kunnossa.

Chip Whitley kirjoitti:
Ja tuosta DVD'stä, minulla on vain se ensimmäinen puolisko, missä käydään läpi Vancouverin kaupungin suhtautumista heidän jääkiekkojoukkueeseensa. Suosittelen myös sitä puolta ehdottomasti, katsomisen arvoista.
Ehdottomasti hyvää katseltavaa, molemmat.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moncton Wild Cats - QMJHL:n mestari

Luc Bourdonin edustama Moncton Wild Cats otti Q:n mestaruuden viime yönä. Finaalisarjassa Ted Nolanin valmentama vahva Moncton kaatoi Patrick Royn valmentaman Quebecin otteluvoitoin 4-2. Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Monctonin Martin Karsums, joka teki pudotuspeleissä yhteensä seitsemän voittomaalia.

http://www.moncton-wildcats.com/archives/20060515_en.php
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Minne Moose menee?

Ensi yönä on Manitoba Moosen ja Grand Rapids Griffinsin välisen sarjan viimeinen ottelu, voittojen ollessa tasan 3-3. Viime yönä Moose voitti Griffinsit 3-1, kaikki ottelun maalit tehtiin ensimmäisessä erässä. Josh Green teki 2 maalia, Lee Goren yhden maalin sekä yhden syötön. Ottelussa tapahtui myös ikäviä, Moosen ykkösmaalivahti Wade Flaherty loukkaantui ennen ensimmäisen erän puoliväliä ja joutui jättämään ottelun kesken. Tilalle luisteli Maxime Ouellet, ja hän yllättikin positiivisesti torjuen Griffinsien 36 laukauksesta 35. Grand Rapidsin ainokaisen teki Jiri Hudler. Mukaan mahtui "save of the game" hänen torjuessaan Valtteri Filppulan hyvän maalintekopaikan hanskakädellään, kun kolmatta erää oli jäljellä alle 8 minuuttia.

Eli siis ensi yönä ratkeaa, meneekö Moose läntisen konferenssin finaaleihin vai alkaako kesäloma...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moosen kausi päättyi

Chip Whitley kirjoitti:
Eli siis ensi yönä ratkeaa, meneekö Moose läntisen konferenssin finaaleihin vai alkaako kesäloma...
Hienon taistelun jälkeen Manitoba Moosen kausi päättyi Grand Rapidsia vastaan sarjan seitsemännessä ottelussa. Moose johti ratkaisevaa peliä toisessa erässä jo 4-1, mutta sitten kävi kuten tälläisissä selvissä johtoasemissa joskus käy: Moose passivoi hieman peliään, Grand Rapids sai Bryan Helmerin 2-4 kavennusmaalista todellisen taisteluhengen päälle, otti pelin hallinnan itselleen ja meni kolmannessa erässä 4-5 voittoon.

Moosen kauden viimeissä pelissä Hirvien maalit tekivät puolustaja Kevin Bieksa (1+1) sekä hyökkääjät Mike Keane, Jesse Schultz ja Jason King. Grand Rapidsilta onnistuivat Matt Ellis, Valtteri Filppula kahdesti, Darryl Bootland (1+3) ja Bryan Helmer. Miniatyyritsekki Jiri Hudler antoi peräti neljä syöttöä.

Moosen maalilla jatkoi loukkaantuneen ykkösvahdin Wade Flahertyn sijaan Maxime Ouellett, jolle merkittiin 31 torjuntaa. Grand Rapidsilla aloitti Jimmy Howard, mutta hänet vaihdettiin Moosen neljännen maalin jälkeen pois ja tilalle tuli Drew MacIntyre. Howardille merkittiin 19 torjuntaa, MacIntyre selvisi vain yhdellä torjunnalla.

Hirvien kausi päättyi luonnollisesti pettymykseen, sillä jatkopaikka jäi vain yhden maalin päähän ja Moose oli jatkopaikassa seitsemännessä pelissä jo tukevasti kiinni. Joukkueen kausi oli sikäli vaikea, että loukkaantumisista kärsinyt Canucks käytti paljon joukkueen pelaajia ylhäällä ja toisaalta Moose kärsi kauden aikana omista avainpelaajiensa loukkaantumisista.

Kokonaisuutena joukkueen kausi oli kuitenkin jälleen hieno. Hirvet taistelivat runkosarjan läpi hyvällä pelillä ja pelasivat pelaajamenetyksiin nähden yllättävän hienosti yhteen joukkueena. Joukkueella olisi ollut rahkeita korkeammallekin, mutta pienet asiat pyllistivät Hirville kauden viimeisissä ottelussa.

Nyt jäädään odottelemaan, mitä Moosen valmentajalle Alain Vigneaultille tulee lähitulevaisuudessa käymään. Vigneault on näyttänyt tämän kauden aikana samanlaisia johtajantaitoja joukkueen kanssa, kuin tällä hetkellä Anaheimia pudotuspelimenestyksessä johtava Randy Carlyle näytti viime kaudella. Kuten tässä ketjussa olen kirjoittanut, odottelenkin Vigneaultista tulevaa Canucksin valmentajaa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Nyt jäädään odottelemaan, mitä Moosen valmentajalle Alain Vigneaultille tulee lähitulevaisuudessa käymään. Vigneault on näyttänyt tämän kauden aikana samanlaisia johtajantaitoja joukkueen kanssa, kuin tällä hetkellä Anaheimia pudotuspelimenestyksessä johtava Randy Carlyle näytti viime kaudella. Kuten tässä ketjussa olen kirjoittanut, odottelenkin Vigneaultista tulevaa Canucksin valmentajaa.

Niin, tätä Vancouver todella tarvitsee. Valmentajaa, minkä joukkue sössii 4-1 johtoaseman PlayOff-sarjan seitsemännessä pelissä ;)

Mutta kun Canucksin ja Moosen kaudet ovat loppuneet, oma mielenkiintoni kohdistuu nyt perjantaina alkavaan Memorial Cupiin. Turnauksessa pelaavat Ontario Hockey Leaguen mestari Peterborough Petes, Western Hockey Leaguen mestari Vancouver Giants, Quebec Major Junior Hockey Leaguen finaaleissa hävinnyt Quebec Remparts, ja QMJHL'län mestari sekä tämän vuotisen Memorial Cupin isäntäkaupunki Monctonin ylpeys, Moncton Wildcats.

Turnauksessa pelaa monia seuraamisen arvoisia pelaajia, kuten esimerkiksi Monctonin luottopuolustaja Luc Bourdon. Eikä kannata unohtaa Giantsin avainhyökkääjä Gilbert Bruleta tai luottomaalivahti Dustin Sladea, eikä Quebec Rempartsin Alexander Radulovia. Loistavia nuoria pelimiehiä kaikki. Itse uskon näkeväni ainakin osan(ehkä kaikki) tämän turnauksen otteluista, ja lupaan kirjoitella joitain huomioita tälle palstalle.

Nuckilta vielä kysyisin, kerran Bourdon teki Canucksin kanssa sopimuksen tuossa vähän aikaa sitten, niin tarkoittaako se, että hän voisi pelata ensi kaudella Moosessa? Vai pelaako hän Monctonissa jos ei vielä mahdu Canucksin rosteriin?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Nuckilta vielä kysyisin, kerran Bourdon teki Canucksin kanssa sopimuksen tuossa vähän aikaa sitten, niin tarkoittaako se, että hän voisi pelata ensi kaudella Moosessa? Vai pelaako hän Monctonissa jos ei vielä mahdu Canucksin rosteriin?
Bourdonin pelipaikka tulee olemaan ensi kaudella joko Canucks tai Q:n Wild Cats. Luonnollisesti jos Moncton putoaa jatkosta pudotuspeleistä siinä vaiheessa kun Moosella pelit vielä jatkuvat, Bourdon saa pelata Moosessa loppukauden. Itse veikkaan, että Bourdon pelaa vielä Monctonissa ensi kauden ja oikeastaan myös toivon tätä tämän kauden loukkaantumisten jälkeen.

Mitä Memorial Cupiin tulee, niin ehdottomasti hieno tapahtuma edessä ja tosiaan turnauksessa pelaa monta erittäin hyvää juniorikiekkoilijaa:

OHL-mestari Peterboroughin riveistä löytyvät mm. tulevan kesän yksi kärkivarauksista Jordan Staal (kannattaa muuten katsoa, mikä joukkue on Staalin suosikkijoukkue NHL:ssä ja kuka on suosikkipelaaja ;) http://www.gopetesgo.com/pages/team.php ) ja Kanadan nuorten maajoukkueen energinen avainhyökkääjä Steve Downie.

WHL:n mestari Vancouver Giantsien riveissä pelaa mm. Brule, fyysinen puolustaja Mark Fistric, hyvä hyökkäävä puolustaja Paul Albers, maalivahti Slade ja Canucksin slovakkiprospecti Mario Bliznak. Quebecin liigan joukkueissa Quebecissa ja Monctonissa pelaavat sitten nämä jo tässä ketjussa mainitut mm. Bourdon, Radulov, Yandle ja Karsums. Quebecilta löytyvät myös mielenkiintoiset prospectit Angelo Esposito ja Joey Ryan, joita kannattaa seurata.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Alain Vigneaultista juttua

Slamin juttu Vigneaultista:

http://slam.canoe.ca/Slam/Hockey/AHL/2006/05/18/1586260-sun.html

Ja Winnipeg Free Pressin juttu Vigneaultista:

http://www.moosehockey.com/news/05-06/20060518a.php

Ja otetaan vielä yksi linkki (eri aiheesta tosin). HF:n Matt MacInnis kirjoitti kausiyhteenvedon Canucksin AHL/ECHL -pelaajista:

http://hockeysfuture.com/article.php?sid=8741&mode=threaded&order=0

Tämän vuotinen farmisato ei mitään älyttömän lahjakkaita pelaajia pitänyt sisällään, mutta kuitenkin joitakin, joilla saattaa olla mahdollisuuksia tulevaisuudessa NHL:n vakipaikkaan. Itse veikkaisin näiden jutussa esitettyjen farmipelaajien tulevaisuuden rooleiksi ja pelipaikoiksi seuraavia (ja pitää katsoa tätä ketjua sitten joskus myöhemmin, kuinka huonosti tämäkin ennuste on osunut):

Maalivahdit:

Rob McVicar: Dan Cloutierin loukkaantumisen- ja Wade Flahertyn palkan vuoksi pääsi kokeilemaan jopa NHL:ssä, mutta todellisuudessa ECHL-maalivahti. Tulevaisuus joko Euroopassa tai AHL:n/ECHL:n välillä.

Puolustajat:

Kevin Bieksa: Viime kaudella AHL:n tulokastähdistöön valittu puolustaja loukkaantui Canucksin harjoitusleirillä, mutta nousi toivuttuaan farmin kautta NHL:ään, jossa pelasi 39 ottelua. Pisteitä ei tullut kuin 0+6, mutta kunnostautui hienosti fyysisellä puolella ja näytti otteita, joiden vuoksi tulevaisuus NHL:ssä ei ole mahdottomuus. Vaikea arvioida vaikean alkukauden vuoksi, mutta veikataan, että tulevaisuus olisi NHL:ssä joukkueen 4-6 puolustajana.

Nathan McIver: Entinen OHL-seura St. Michael’sin kapteeni pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa ja onnistui omassa roolissaan puolustavana puolustajana hienosti. Aloitti kauden pienessä roolissa, mutta nousi loppukaudella aina Moosen ykköspariin saakka. Fyysinen paketti hyvin kunnossa. Tulevaisuus AHL:n ja NHL:n välillä. Mahdollisuuksia NHL-joukkueen fyysiseksi kuudenneksi-seitsemänneksi puolustajaksi.

Hyökkääjät:

Jason King: Palasi pitkän aivotärähdysloukkaantumisen jälkeen kaukaloon kauden loppupuoliskolla ja teki noin piste/ottelu-tahdilla tehoja niissä vajaissa 40 ottelussa, mitkä ehti pelata. Luontainen maalintekijä, joka on kehittynyt kokonaisvaltaisessa pelissään suurin harppauksin kahden viime kauden aikana. Tulevaisuus uskoakseni NHL:ssä. Mahdollisuuksia kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta ehkä todennäköisin pelipaikka kolmosketjussa. Erikoistilanteissa tulevaisuudessa joukkueen ylivoimaa pelaavassa koostumuksessa.

Josef Balej: Tuli kauden aikana Canucksiin vaihdossa ongelmalapsi Fedor Fedoroviin ja näytti hyvää työmoraalia. Kärsi Kingin tavoin pahasta loukkaantumisesta pitkään, mutta palasi aivan kauden lopulla kentille. Taistelee Kingin kanssa samoista pelipaikoista tulevaisuudessa. Mahdollisuuksia NHL-joukkueen kolmosketjuun ja ylivoimaan.

Jesse Schultz: Entinen WHL-joukkue Kelownan tähtihyökkääjä (valinta mm. kevään 2003 WHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi) oli pettymys viime AHL-kaudella, mutta loisti tämän kauden aikana, kun AHL:ssa alettiin pelaamaan NHL:n tavoin tiukemmilla kiekottoman miehen estämissäännöillä. Voitti Moosen pistepörssin ja oli joukkueen selvästi suurin yllättäjä. Mahdollisuuksia NHL:ään, mutta taistelee Kingin ja Balejn kanssa samoista paikoista ja monipuolisin King on ainakin minun papereissani tämän kolmikon paras hyökkääjä.

Nathan Smith: Canucksin entinen ykkösvaraus (!) pääsi alkukaudesta yhdeksi otteluksi Canucksin matkaan, mutta loukkaantui tämän jälkeen ja oli koko kauden sivussa. Luotettava puolustava sentteri, jolla edessään kuitenkin vajavaisten taito-ominaisuuksien vuoksi AHL-ura.

Mike Brown: Yksi Moosen kauden positiivisimmista yllätyksistä. Entinen USA:n nuorten MM-kisojen puolustava hyökkääjä teki hyvän vaikutuksen puolustuspelillä, alivoimapelillä ja fyysisellä pelillä. Hyvä luistelija, ankara työntekijä ja älykäs pelaaja, jolla edessään uskoakseni NHL-ura Canucksin kolmosessa tai nelosessa. Hyökkäystaidot puutteelliset, mutta muuten hyvä paketti kasassa.

Rick Rypien: Pelasi ensimmäisen todellisen kautensa AHL:ssa. Nousi ennen vuodenvaihdetta NHL:ään, teki ensimmäisessä ottelussaan maalin, mutta loukkaantui tämän jälkeen ja oli pitkään sivussa. Pienikokoinen, erittäin kovaa pelaava energiahyökkääjä, jolla yksipuoliset taito-ominaisuudet. Kova yritys ja mitään pelkäämätön luonne korvaavat kuitenkin paljon ja saattaa nousta tulevaisuudessa pysyvästi NHL:ään. Veikataan ensi kautta pääosin AHL:ssa. Tulevaisuudessa roikkuu NHL:n ja AHL:n välillä.

Brandon Nolan, Marc-Andre Bernier ja Francois-Pierre Guenette kuuluvat Canucksiin synkemmän osaston varauksiin. Jokainen selvä pettymys, joskaan Guenettelta ei odotettukaan mitään.

Tulevaisuus kolmen vuoden päästä näiden pelaajien pysyessä Vancouverissa:

D. Sedin - H.Sedin - xxx
xxx - Kesler / Morrison / xxx - xxx / King
Cooke - Kesler / Chubarov / xxx - Balej / Schultz / Burrows
Ruutu / Rypien / Burrows - xxx - Brown

Öhlund - Bourdon
Koltsov - Allen / Salo / xxx
Bieksa - Edler / xxx / McIver

Auld / xxx
Schneider
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Pelaako Koltsov ensi kaudella Venäjällä, muistan että Nonis sanoi tuossa jonkun aikaa sitten että hän pelaa vielä tulevan kauden Venäjän liigassa? Onko tämä varmistunut, vai onko mahdollista että hänet nähtäisiin Canucksissa ensi kaudella?

Ja vielä Crawfordista:

http://www.latimes.com/sports/hocke...headlines-sports-nhl-kings&ctrack=1&cset=true

Onnea hänelle tulevaan, tosin olisin nähnyt hänet mielummin idässä. Samapa tuo..
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Pelaako Koltsov ensi kaudella Venäjällä, muistan että Nonis sanoi tuossa jonkun aikaa sitten että hän pelaa vielä tulevan kauden Venäjän liigassa? Onko tämä varmistunut, vai onko mahdollista että hänet nähtäisiin Canucksissa ensi kaudella?
Koltsov oli ainakin itse sitä mieltä pari viikkoa sitten, että hän haluaisi pelata ensi kauden vielä Venäjällä, mutta lopullinen päätähtäin olisi NHL. Sinällään Venäjällä pelaaminen olisi nuorelle puolustajalle tietysti ihan hyvä vaihtoehto, että kehitystä näyttää tutussa ympäristössä tapahtuvan hyvin ja peliaikaakin tulee enemmän, mitä Canucksin takalinjoilla pelatessa tulisi.

Canucks haluaisi nähdä Koltsovin kuitenkin ensi kaudella Vancouverisssa. Pelaajatyyppinä taitava Koltsov sopii "uusiin sääntöihin" erittäin hyvin ja hän olisi joukkueen ylivoimapelille vahvistus. Lisäksi uskon, että Luc Bourdon ajetaan sisään NHL:ään vasta kaudella 2007-08 ja tämä olisi sama kausi, milloin Koltsovinkin olisi luultavasti tarkoitus tulla NHL:ään.

Kahden tulokaspuolustajan sisäänajo samalle kaudelle ei ole mielestäni ihanteellisin vaihtoehto, mutta toisaalta Koltsovilla on tässä vaiheessa jo aika hyvin kokemusta miesten peleistä niin AHL:ssa, Venäjällä kuin ehkä maajoukkueessakin (ensi kaudella Koltsovia tullaan näkemään varmasti Venäjän maajoukkueessa aika paljon, mikäli hän tosiaan Venäjällä jatkaa).

Tämän Koltsov-Bourdon parin sisäänajon kautta päästäänkin aasinsillan kautta Canucksin puolustuksen mielenkiintoiseen tulevaisuuteen. Joukkueen nykyisistä pakeista Mattias Öhlund pystynee pelaamaan huipulla vielä noin viisi vuotta ja Bryan Allenilla tulevaisuutta NHL:ssä on noin 10 kautta. Tässä olisi kaksi varmaa tulevaisuuden puolustajaa.

Kirill Koltsov oli minun papereissani Canucksin puolustuksen tulevaisuuden kannalta jo lähes menetetty tapaus kun nuorukainen palasi Venäjälle, mutta hän on ottanut tämän kauden aikana isoja harppauksia eteenpäin ja lisäksi hän hyötyy suuresti liigan ns. uusista säännöistä. Nuoren puolustajan tulevaisuus näyttääkin juuri tällä hetkellä hyvältä ja Koltsovia on näin helppo suunnitella Canucks-puolustuksen tulevaisuuden avainpuolustajien joukkoon.

Neljäntenä puolustajana tähän samaan lokeroon menee Luc Bourdon, jolla on nuoresta iästä huolimatta realistiset mahdollisuudet puolustuksen tulevaisuuden johtavaksi puolustajaksi. Kahden suunnan puolustajana Bourdonin pelissä ei heikkouksia juurikaan ole. Vahvuuksia sen sijaan löytyy paljonkin.

Kaksi-kolme paikkaa tulevaisuuden puolustuksessa siis uupuu.

Kevin Bieksa näytti menneellä kaudella otteita, joiden turvin hän olisi ns. varma kortti joukkueen tulevaisuuden puolustuksessa fyysisenä puolustajana. Viides paikka menee hänelle. Kuudennesta paikasta taistelevat lähinnä Alexander Edler ja Nathan McIver. Näistä McIver olisi perinteinen fyysinen syvyyspuolustaja, Edler puolestaan enemmän hyvin liikkuva ja kiekollinen, "uuteen NHL:ään" sopiva puolustaja. Jätetään tämä paikka toistaiseksi auki.

Joka tapauksessa, Canucksin puolustuksen tulevaisuus näyttää tällä hetkellä hyvältä - vaikka erilaisissa prospect-rankingeissa Canucks ei korkealta löydykään. Periaatteessa joukkueen tulevaisuuden puolustus on paperilla tällä hetkellä sellainen, että Canucksin ei tarvitse vähään aikaan huolehtia tästä osastosta varauksien kautta. Mukana tulevaisuuden puolustuksessa on ennen kaikkea liikettä, mutta myös kiekollista taitoa, kokoa, kovuutta ja erilaisten roolien täyttäjiä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Kevin Bieksa näytti menneellä kaudella otteita, joiden turvin hän olisi ns. varma kortti joukkueen tulevaisuuden puolustuksessa fyysisenä puolustajana. Viides paikka menee hänelle. Kuudennesta paikasta taistelevat lähinnä Alexander Edler ja Nathan McIver. Näistä McIver olisi perinteinen fyysinen syvyyspuolustaja, Edler puolestaan enemmän hyvin liikkuva ja kiekollinen, "uuteen NHL:ään" sopiva puolustaja. Jätetään tämä paikka toistaiseksi auki.

Joka tapauksessa, Canucksin puolustuksen tulevaisuus näyttää tällä hetkellä hyvältä - vaikka erilaisissa prospect-rankingeissa Canucks ei korkealta löydykään. Periaatteessa joukkueen tulevaisuuden puolustus on paperilla tällä hetkellä sellainen, että Canucksin ei tarvitse vähään aikaan huolehtia tästä osastosta varauksien kautta. Mukana tulevaisuuden puolustuksessa on ennen kaikkea liikettä, mutta myös kiekollista taitoa, kokoa, kovuutta ja erilaisten roolien täyttäjiä.

Itse uskoisin Edlerin yltävän ehkä jopa korkeampaankin paikkaan, hyvin kehittyessä toisen parin peliaikoihin asti. Olen kuitenkin ajatellut, että puolustus näyttäisi muutaman vuoden kuluttua tältä:

Öhlund - Bourdon
Koltsov - Allen
Bieksa - Edler

Yllättäen tuo näyttää samalta kuin nuckilla, mutta tällä hetkellä tuo puolustus on kuitenkin aika paljon auki Jovon ja Salon suhteen. Jos Jovo pidetään, niin uskoisin hänen hakevan ainakin 3 vuoden sopimusta. Niimpä hänet pitäisi survoa tuonne väliin, samoin kuin Salo(jos sopimusta jatketaan). Salo vielä hakee tuntuvaa palkankorotusta ensi kauden jälkeen, ja en usko että Nonis signaa Salon ensi kesänä uuteen sopimukseen jos Jovanovski signataan tänä kesänä. Tosin jos Jovo päästetään tänä kesänä pois, niin uskoisin että Salon kanssa tehdään uusi sopimus ensi kesänä.

Jos Jovanovski päästetään nyt kesällä pois, niin toivon Noniksen hankkivan ainakin yhden laatupuolustajan tilalle. Kerran Bourdon ja Koltsov eivät vielä ensi kaudella Vancouverissa pelaa, niin Öhlundilla, Salolla ja Allenilla ei pitkälle pötkitä. Henkilökohtaisesti toivon näkeväni Willie Mitchellin ensi kaudella Vancouverissa. Vaikka hän ei mikään Jovon stuntti olekaan, olisi hän hieno lisä nimenomaan puolustukseen.

Näin lyhyen ja epäselvän tekstin päätteeksi sanoisin, että tulevan kauden alussa tiedämme paljon, paljon enemmän tulevaisuuden puolustuksesta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Fantasioidaan

Chip Whitley kirjoitti:
..tällä hetkellä tuo puolustus on kuitenkin aika paljon auki Jovon ja Salon suhteen. Jos Jovo pidetään, niin uskoisin hänen hakevan ainakin 3 vuoden sopimusta. Niimpä hänet pitäisi survoa tuonne väliin, samoin kuin Salo(jos sopimusta jatketaan). Salo vielä hakee tuntuvaa palkankorotusta ensi kauden jälkeen, ja en usko että Nonis signaa Salon ensi kesänä uuteen sopimukseen jos Jovanovski signataan tänä kesänä. Tosin jos Jovo päästetään tänä kesänä pois, niin uskoisin että Salon kanssa tehdään uusi sopimus ensi kesänä.
Jovanovskin pitäminen olisi Canucksille ykkösprioriteetti-asia tälle kesälle, mutta minulla on käsitys, että Jovanovski kilpailuttaa itsensä ehkä viimeisen kerran urallaan kunnolla, ottaa pitkän ja päälle viiden miljoonan dollarin sopimuksen jostain ja näin ollen tiukan budjetin kanssa operoiva, budjettiaan ehkä hieman tasaisemmin tulevaisuudessa jakava Nonis katsoo muualle. Mikäli tämä skenaario kävisi toteen, Jovanovskin tilalle pitäisi hakea toista puolustajaa vapaiden agenttien markkinoilta.

Uuden puolustajan pitäisi olla puolustaja, jota voidaan peluuttaa ylivoimissa ja joka olisi Jovanovskin tapaan hyvä käynnistämään hyökkäyksiä. Willie Mitchell olisi minunkin mielestäni sopiva puolustaja muuten, mutta hän ei oikein täytä Jovanovskin saappaita ja nimenomaan kiekollisen puolustajan saaminen olisi Jovanovskin lähdön jälkeen lähes välttämättömyys. Lisäksi Mitchellin agentti Larry Kelly hinnoitteli Mitchellin Wildille menneen kauden lopussa 3.5 miljoonan puolustajaksi - syy, miksi Wild hänet sitten treidasikin, eikä tehnyt uutta sopimusta.

Joka tapauksessa mielenkiintoisia, realistisilta (?) kuulostavia nimiä Canucksin puolustukseen Jovanovskin mahdollisen lähdön jälkeen olisivat mielestäni lähinnä Edmontonin Jaroslav Spacek, Philadelphian Kim Johnsson ja Tampan Pavel Kubina. Jokainen näistä puolustajista pelaa tällä kaudella 2.2 - 2.5 miljoonan sopimuksilla ja uudet, vapaa agentti -sopimukset nostavat näiden herrojen sopimukset ehkä tuonne kolmen miljoonan dollarin tuntumaan tai vähän päälle.

Johnsson olisi kansalaisuudeltaan sopivin Abban ja Kentin täyttämään pukukoppiin, joten veikkaan häntä. Sopimuksen arvoksi kolme miljoonaa dollaria. Mikäli Johnsson tulisi, Salon kanssa voitaisiin tosiaan tehdä kahden vuoden ja 2.5 miljoonan dollarin jatkosopimus ensi kauden aikana. Nolan Baumgartnerista tulee myös ensi kesänä UFA, joten myös hänet olisi hyvä kiinnittää sopimukseen - Nolanille kun tuntuu "uudet säännöt" sopivan selvästi vanhoja paremmin. Nolanille vuoden ja 800.000 dollarin sopimus.

Ensi kauden puolustus tulisi siis näyttämään tältä:

Öhlund - Johnsson
Allen - Salo
Baumgartner - Bieksa
Butenschon

Puolustuksen palkkabudjetti minun arvioillani tulisi olemaan 10.45 milj. USD. Kokonaisuus kauden 2005-06 puolustukseen ei muuttuisi olennaisesti, mutta Canucksin ongelmana ei ollut menneellä kaudella niinkään puolustuksen taso, kuin sen loukkaantumisten määrä. Joukkueen puolustuksen jokainen mies kärsi kauden aikana loukkaantumisista ja tämä sotki pakkiparien pelaamista. Pitää lisäksi muistaa, että ennen loukkaantumissumia Canucksin puolustus oli liigan viiden tehokkaimman puolustuksen joukossa ja alkukaudesta jopa NHL:n kolmen tehokkaimman puolustuksen joukossa.

Öhlund, Johnsson ja Salo pystyvät pelaamaan 25 minuuttia ottelussa hyvällä tasolla. Allen kehittyi menneen kauden aikana 20 minuuttia ottelussa pelaavaksi puolustajaksi ja Baumgartner pystynee pelaamaan noin 15-18 minuuttia hyvällä tasolla. Bieksan kautta sotkivat loukkaantumiset, mutta uskoisin hänen ottavan jatkossa yhä suurempaa roolia takalinjoilta. Kykyjä hänellä tähän on. Farmin ykköspakki Sven Butenscon oli AHL-tasolla tähtiluokan puolustaja (hänkin kärsi tosin loukkaantumisista) ja pystyy korvaamaan loukkaantumisia ylhäällä.

Näkisin, että tämä puolustus olisi terveenä pysyessään ensi kaudella riittävän tasokas jopa pudotuspelimenestykseen. Yhdelläkään puolustajalla uran kehityskäyrä ei mene alaspäin. Allenilla ja Bieksalla on sen sijaan mahdollisuuksia nykyistä suurempiin rooleihin ja Baumgartner oli "uusilla säännöillä" nimettömyydestään ja aliarvostuksesta huolimatta hyvä puolustaja.

Ongelmaksi muodostuisi tämän puolustuksen kanssa vain se siirtymävaihe, joka sillä olisi edessään kaudella 2007-08, kun Kirill Koltsovia ja Luc Bourdonia ajettaisiin sisään. Kun tässä vaiheessa Öhlund, Allen, Salo ja Bieksa olisivat puolustuksen sopimuksen alaisia pelaajia varmasti (?), Johnssonille ja Baumgartnerille ei voitaisi tehdä kuin yhden vuoden sopimukset tänä kesänä. Tämä taas vähentää todennäköisesti vapaan agentin papereilla liikkuvan puolustajan (tässä tapauksessa etenkin Johnsson) kiinnostusta Vancouveria kohtaan jopa niin paljon, että hän etsisi ehkä pelipaikan muualta.

Niin, sekava tilanne pitkällä tähtäimellä, mutta tämä ei ole minun asiani ratkaista. En tiedä, kannattaisiko näissä fantasioissa suunnitellakaan yhtä kautta pidemmälle, sillä muuttujia on niin paljon. Esimerkkinä tästä käy vaikkapa se, että vielä kaksi vuotta sitten Canucksin puolustuksen tulevaisuus ei todellakaan näyttänyt hyvältä. Tämän jälkeen Kevin Bieksa kuitenkin löi itsensä läpi AHL:ssa, Kirill Koltsovin tulevaisuus parani olennaisesti "sääntömuutosten" johdosta ja kun Canucks onnistui vielä kaappaamaan Luc Bourdonin tähän päälle, joukkueen puolustuksen tulevaisuus näyttää yht'äkkiä hyvältä.
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Ensi kauden puolustus tulisi siis näyttämään tältä:

Öhlund - Johnsson
Allen - Salo
Baumgartner - Bieksa
Butenschon

Omat ehdotukseni ensi kauden puolustuksesta:
(Ilman Jovanovskia)

Öhlund(3.5mil) - XXXX(~3mil)
Mitchell(2.5mil-3mil) - Salo(1.5mil)
Allen(1.5mil) - Bieksa/Baumgartner
Bieksa/Baumgartner/Butenschon

Tuo olisi erittäin tasokas puolustus, sanoisin liigan parhaimmistoa. Öhlund, Salo, Mitchell ja Allen voivat pelata ottelussa 20 minuuttia hyvällä tasolla. Ainakin Öhlund, Salo ja Mitchell voivat tarpeen tullen pelata yli 25 minuuttiakin, mutta on aina parempi mitä tasaisemmin peluutusta pystytään toteuttamaan, loukkaantumisten minimoimiseksi.

Palkkabudjetti olisi noin 12-14mil, ja Bourdon saisi kehittyä vielä yhden kauden junioreissa. En tuohon yhteen paikkaan viitsinyt alkaa nimillä spekuloimaan, sillä vaihtoehtoja on paljon. Se vaan olisi niin hyvä paikka Koltsoville. Ehkä hän suostuisi tulla pelaamaan Canucksiin ensi kaudeksi, jos hänelle tarjottaisiin paikkaa ykköspakkiparissa. Alivoimalla pakkiparit Öhlund - Salo(niinkuin viime kaudella) ja Mitchell - Allen, liigan top 5 parit ehdottomasti. Ylivoimalla näkisin parit Salo - XXXX(Koltsov) ja Öhlund - Baumgartner, todella hyvät parit nuokin.

Ja tässä ensi kauden pakisto Jovanovskin kanssa:

Öhlund(3.5mil) - Jovanovski(5mil-6mil)
Allen(1.5mil) - Salo(1.5mil)
Baumgartner - Bieksa
Butenschon

Palkka olisi suunnilleen sama kuin edellisessä ehdotuksessani, noin 12-14mil. Pakisto olisi käytännössä sama kuin viime kaudella, pitäisi vain toivoa, että kaikki pysyisi terveinä niin ei olisi mitään hätää.

Onhan tämä ensi, ja seuraavien kausien puolustuksen hahmottaminen haastellista, hyökkäyksestä puhumattakaan. Kuten nuck tuossa sanoi, muuttujia on niin paljon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Omat ehdotukseni ensi kauden puolustuksesta:
(Ilman Jovanovskia)

Öhlund(3.5mil) - XXXX(~3mil)
Mitchell(2.5mil-3mil) - Salo(1.5mil)
Allen(1.5mil) - Bieksa/Baumgartner
Bieksa/Baumgartner/Butenschon

Tuo olisi erittäin tasokas puolustus, sanoisin liigan parhaimmistoa.
Tämä olisi kyllä erittäin vahva puolustus, mutta paria kohtaa kommentoisin / kysyisin mielipiteitä.

Wildin valmentaja Jacques Lemaire sanoi viime kauden aikana Michellin olevan NHL:n 10 parhaan puolustavan puolustajan joukossa. Minä olen (vaikka minun arvioni ei paskaakaan paina) samaa mieltä ja myös Mitchellin agentti Larry Kelly on palkkapyyntöineen (3.5 miljoonaa) tätä mieltä. Mitchell hakee vapaana agenttina vähintään 3.5 miljoonaa dollaria, mikä hänen tasoiselle puolustajalle myös kuuluu.

Mikäli Willie Mitchell lähtisi 2.5 miljoonalla dollarilla, sopimusta ei tarvitsisi niinkään miettiä. Mutta jos (ja kun) mies hakee tätä 3.5 miljoonaa ja todennäköisesti vielä pitkää sopimusta, kannattaisiko Canucksin tähän sitoutua nykyisessä tilanteessa, jossa aivan lähitulevaisuudessa joukkueeseen olisi kuitenkin tulossa kaksi uutta, nuorta puolustajaa?

Kuten kirjoitin, tulevaisuutta ei kannata ehkä liiaksi suunnitella, mutta kuitenkin ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että Koltsovin ja Bourdonin siirtyminen NHL:ään näyttäisi ajoittuvan kaudelle 2007-08. Millainen olisi Canucksin puolustuksen tulevaisuus tässä vaiheessa Mitchellin ja tämän toisen, ison roolin vapaa agentti puolustajan kanssa? Kalliin palkan ja ison roolin puolustajat kun hakevat kuitenkin pääsääntöisesti pitkää sopimusta lyhyen sijaan.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Mikäli Willie Mitchell lähtisi 2.5 miljoonalla dollarilla, sopimusta ei tarvitsisi niinkään miettiä. Mutta jos (ja kun) mies hakee tätä 3.5 miljoonaa ja todennäköisesti vielä pitkää sopimusta, kannattaisiko Canucksin tähän sitoutua nykyisessä tilanteessa, jossa aivan lähitulevaisuudessa joukkueeseen olisi kuitenkin tulossa kaksi uutta, nuorta puolustajaa?

Ajattelin, että Mitchellin ollessa BC poikia, hänet saisi pelaamaan kotikaupungin joukkueeseen hieman halvemmalla. Sanotaan 3 vuoden, ja 9.5mil sopimuksella. Ensimmäisestä kaudesta 3.5mil, kahdesta seuraavasta 3mil. Uskoisin, että tuolla tarjouksella olisi hyvinkin mahdollista nähdä hänet Vancouverissa ensi kaudella. Mitchell on puolustavana puolustajana kuitenkin parempi kuin Koltsov, ja vielä tällä hetkellä parempi kuin Bourdon. Niinpä hänen, Öhlundin ja Allenin johdolla puolustuksemme olisi todella kova.

nuck kirjoitti:
Kuten kirjoitin, tulevaisuutta ei kannata ehkä liiaksi suunnitella, mutta kuitenkin ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että Koltsovin ja Bourdonin siirtyminen NHL:ään näyttäisi ajoittuvan kaudelle 2007-08. Millainen olisi Canucksin puolustuksen tulevaisuus tässä vaiheessa Mitchellin ja tämän toisen, ison roolin vapaa agentti puolustajan kanssa? Kalliin palkan ja ison roolin puolustajat kun hakevat kuitenkin pääsääntöisesti pitkää sopimusta lyhyen sijaan.

Niin, hyvä pointti. Taka-ajatuksenani oli kuitenkin se, että tämä herra X olisi ollut Koltsov(tuo palkka ~3mil oli vain "maksimi" mitä jollekkin muulle voisi maksaa). Eli silloin periaatteessa tuota vapaa-agentti puolustajaa ei tarvitsisi. Mutta jos tuo herra X on esimerkiksi joku sinun esille ottamista vapaa-agentti puolustajista, ongelma saattaa olla valmis.

Erittäin ongelmallinen tilanne. Luottoni Nonikseen tosin on 100 prosenttinen, ja uskon että hän selviytyy hyvin tulevasta kesästä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Ajattelin, että Mitchellin ollessa BC poikia, hänet saisi pelaamaan kotikaupungin joukkueeseen hieman halvemmalla. Sanotaan 3 vuoden, ja 9.5mil sopimuksella. Ensimmäisestä kaudesta 3.5mil, kahdesta seuraavasta 3mil. Uskoisin, että tuolla tarjouksella olisi hyvinkin mahdollista nähdä hänet Vancouverissa ensi kaudella. Mitchell on puolustavana puolustajana kuitenkin parempi kuin Koltsov, ja vielä tällä hetkellä parempi kuin Bourdon. Niinpä hänen, Öhlundin ja Allenin johdolla puolustuksemme olisi todella kova.
Pitkien sopimusten palkat lasketaan palkkakatto-systeemissä sopimusten keskiarvoisen vuosipalkan mukaan, eli esimerkiksi yhdeksän miljoonan ja kolmen vuoden sopimus lasketaan palkkakattoon periaatteella 3+3+3, vaikka sopimus olisi rakennettu 3.5+2.5+3 malliseksi. Mitchell on puolustavana puolustajana selvästi parempi kuin Koltsov, eikä Canucksin joukkueesta Öhlundia lukuunottamatta kukaan toinen pääse hänen tasolleen, mutta silti: ongelma tulee vastaan mielestäni ensi kauden jälkeen nuorten puolustajien marssiessa joukkueeseen. Ja mahdollinen ongelma ei ole Mitchellin pelillinen taso, vaan nuorten puolustajien sisäänajo.

Chip Whitley kirjoitti:
Niin, hyvä pointti. Taka-ajatuksenani oli kuitenkin se, että tämä herra X olisi ollut Koltsov(tuo palkka ~3mil oli vain "maksimi" mitä jollekkin muulle voisi maksaa). Eli silloin periaatteessa tuota vapaa-agentti puolustajaa ei tarvitsisi. Mutta jos tuo herra X on esimerkiksi joku sinun esille ottamista vapaa-agentti puolustajista, ongelma saattaa olla valmis.
Koltsov tuo voisi olla ja toivottavasti olisikin. Mutta epäilen hänen tuloaan vielä ensi kaudeksi. Joka tapauksessa, mikäli Jovanovski lähtee, Canucks kaipaa hänen tilalleen nimenomaan kiekollista puolustajaa. Mitchell on Öhlundin kaltainen ja lähes-tasoinen puolustaja, mutta hän ei ole niinkään kiekollisena vahvistus, vaan enemmän vahvistus puolustuspäässä.

Chip Whitley kirjoitti:
Erittäin ongelmallinen tilanne. Luottoni Nonikseen tosin on 100 prosenttinen, ja uskon että hän selviytyy hyvin tulevasta kesästä.
Samaa uskon minäkin. Ja tosiaan ongelmallinen kesä edessä. Toisaalta Canucksilla on edessään mielestäni vain positiivinen ongelma.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös