Mainos

Vancouver Canucks 2006-07

  • 198 895
  • 1 444

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Harmittava tappio. Ottelu oli melko tasainen, mitään huippupaikkoja muutamaa tolppaa lukuun ottamatta ei raporttien mukaan ollut, joten siitä lähdetään että ensi yönä on pakko voittaa. AHL'ssä kun mennään 2-3-2 systeemillä (eli siis kaksi ensimmäistä ottelua pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotona, 3 seuraavaa huonommin sijoittuneen kotona, ja 2 viimeistä taas paremmin sijoittuneen kotona), niin tähän kolmen ottelun vieraspelirupeamaan olisi huono lähteä 0-2 tappioasemasta. Ensi yönä kannattaisi siis voittaa.

Provincen juttua (jälleen) loukkaantumiseen suuntaavasta Morrisonista:

http://www.canada.com/topics/sports...=c8fcf436-dec3-4ad5-a1b4-4eee0c6fe1fc&k=94712

Soturi pelasi taas playoffit ja runkosarjan lopun loukkaantuneena, ja tämähän näkyi luonnollisesti niin statseissa kuin itse peleissäkin. Myös Bieksan loukkaantumiset oli tiedossa, onneksi nyt kesällä on aikaa toipua.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Provincen juttua (jälleen) loukkaantumiseen suuntaavasta Morrisonista:

http://www.canada.com/topics/sports...=c8fcf436-dec3-4ad5-a1b4-4eee0c6fe1fc&k=94712

Soturi pelasi taas playoffit ja runkosarjan lopun loukkaantuneena, ja tämähän näkyi luonnollisesti niin statseissa kuin itse peleissäkin. Myös Bieksan loukkaantumiset oli tiedossa, onneksi nyt kesällä on aikaa toipua.
Sedinit... Morrison... Cooke... Kesler... Cowan... Mitchell... Bieksa... Salo... Aika monta tärkeää pelaajaa loukkaantui juuri pahimpaan mahdolliseen aikaan. Ehkä Vancouver ei olisi näilläkään pelaajilla kovaa Anaheimia kaatanut, mutta vielä tasaisemmaksi sarja olisi varmasti tullut. Leikkaukseen joutuvat Morrison oli kaksosten kanssa tästä yhdeksiköstä ainoa, joka ei jättänyt pelejä tälläkään kaudella väliin ja saa jatkaa 512 peräkkäisen pelatun ottelun putkeaan ensi kaudella.

Minä toivon, että Mo jatkaisi Vancouverissa, sillä hän on tosiaan taistelija jos joku. Mutta toisaalta, kuten tuossa jutussakin sanotaan, Morrisonin yllä liikkuu taas kauppahuhuja. Vancouverilla on Morrisoniin sidottuna aika paljon rahaa ja joukkue tarvitsisi kahteen ensimmäiseen ketjuunsa isomman ja fyysisemmän vaihtoehdon pelaamaan isoja minuutteja. Morrisonia puoltaisi miehen nopeus ja pelisilmä, mutta tästä nopeudesta ei ole näkynyt viimeisten kahden kauden aikana kuin väläyksiä - niin paljon hän on pelannut puolikuntoisena.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Aina kun joukkueen kausi päättyy julkaistaan nämä loukkaantumiset, veikkaan että kaikilla jäljillä olevilla jengeillä on loukkaantumisia mistä ei puhuta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daespoo kirjoitti:
Aina kun joukkueen kausi päättyy julkaistaan nämä loukkaantumiset, veikkaan että kaikilla jäljillä olevilla jengeillä on loukkaantumisia mistä ei puhuta.
Varmasti on. Vancouverilta puuttui kuitenkin kokonainen ketju tärkeitä fyysisiä pelaajia ja muutama pakki pelasi selvästi alle tasonsa ja jätti vielä pelejä väliin.

No, nämä eivät olisi sarjaa todennäköisesti kääntäneet kuitenkaan. Anaheim oli vain parempi joukkue ja turha tästä on tämän enempää kirjoittaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moose - Bulldogs game#2

Pahalta näyttää Moosen kannalta tällä hetkellä. Sarjan toinenkin peli oli tasainen ja taas Moose voitti tolpat/ylärimat, mutta Bulldogs voitti ainoan merkittävän, kun joukkue nappasi MTS:sta 2-3 vierasvoiton. Ensimmäisessä erässä Hamiltonin Cory Urquhart ja Manitoban Yannick Tremblay tekivät joukkueilleen maalit, toinen erä oli maaliton ja kolmannessa erässä osui ensin Moosen Goren, mutta Bulldogs kiri rinnalle ja ohi vain minuutissa Maxim Lapierren ja Matt D'Agostinin osumilla. Lopussa Manitoba otti D-Macin pois maalilta ja saikin jälleen kovan mylläkän Pricen maalille, mutta Canadiensin tulevaisuuden suurtoivo kesti paineen.

Price pelaa Hamiltonin maalilla tällä hetkellä todella hyvää sarjaa. Kahdessa ottelussa molemmissa valinta pelin ykköstähdeksi ja samalla nuorukaisesta on kasvanut jonkinlainen peikko Moosen pelaajille. Pricella on toisaalta käynyt vähän onneakin sarjassa, sillä Moose ampui etenkin ensimmäisessä ottelussa tolppiin hyvistä paikoista, mutta niinhän se on, että hyvällä maalivahdilla käy tuuria. Olihan Luongokin playoffeissa "munkki-Luongo"...

Mooselta MacIntyre oli ensimmäisessä ottelussa yhtä hyvä (valinta pelin kakkostähdeksi) kuin Price toisessa päässä, mutta toisessa ottelussa D-Mac ei venynyt ihan niin hyvin. Kolmannen erän alkuun MacIntyren selän taakse tehdyt kaksi maalia ratkaisivat lopulta ottelun Hamiltonille. Manitoban paras oli toisessa pelissä Mason Raymond (valinta ottelun kakkostähdeksi), vaikka pisteitä ei tullutkaan. Raymond pelasi samassa ketjussa Brandon Reidin ja kolme Stanley Cupia voittaneen Mike Keanen kanssa.

Luc Bourdon pelasi viime yönä ensimmäisen ottelunsa AHL:ssä. Lisäksi Moosella pelasi toinen Vancouverin nuori tulevaisuuden toivo Michael Grabner, mutta kumpikaan ei saanut tehomerkintöjä.

Sarjassa mennään nyt Hamiltoniin, jossa ohjelmaan on merkitty kolme seuraavaa ottelua Copps Coliseumilla. Ja näitähän tarvitaan vain kaksi, mikäli Price jatkaa kummitteluaan maalilla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt kun saatiin Vancouverin kausi ennenaikaisesti päätökseen voidaan katsastaa ennustuksia kauden alta. Tai lähinnä silmiin osui noita ennustuksia, jotka eivät osuneet lähellekään.

Mr Scarface kirjoitti:
26.7.06 Analyysieni mukaan Luongosta ei koskaan ole sankariksi, ja Stanley cupin voittavaksi maalivahdiksi, hermopaineessa hän ei kestä.

Eräissä kansainvälisissä otteluissa Luongo tunaroi huikealla tavalla, ei ole missään tapauksessa hintansa väärti, yliarvostetuimpia maalivahteja koko liigassa.

Ja Luongo on niin kauan yliarvostettu, kunnes jollakulla on tarjota faktaa hänen onnistumisistaan NHL-pudotuspeleissä.

No nyt on ainakin muutama matsi playoffeista ja voitettu sarja, joten uudet kriteerit pitää löytää sille miksi Luongo on edelleen surkea maalivahti.

Mr Scarface kirjoitti:
9.8.06 Olin tismalleen oikeilla jäljillä, kun analysoin Luongon olevan yliarvostettu maalivahti NHL:ssä. Eräs amerikkalainen NHL-kolumnisti on myös (minun jälkeeni) kirjoittanut, että Luongo ei pystynyt viemään Floridaa kertaakaan pudotuspeleihin, miksi hän onnistuisi nyt tässä kokoonpanossa Vancouverissakaan. Ja miten hän kestää Kanadassa paineet mahdollisissa pudotuspeleissä, jos sinne astikaan jälleen edes päästään?

Kummasti vaan onnistui viemään Vancouverin playoffeihin ja nimenomaan VIEMÄÄN. Ja kohtuu hyvin kesti paineet playoffeissa.

Mr Scarface kirjoitti:
10.8.06 Minuutit ja minuutit, heille (Sedineille) kuormitetaan valtavasti odotuksia ja vastuuta muuta kautta. Heidän odotetaan nyt kantavan tämä Vancouverin kokoonpano pudotuspeleihin, karakterinsa ei riitä.

Hyvin näytti Sedinien karakteri riittää viemään Vancouver pudotuspeleihin ja kummatkin tahkoivat lisäksi vielä uransa parhaat pisteet.

Mr Scarface kirjoitti:
12.8.06 Olen saanut pari osuvaa yksityisviestiä, joissa on naurettu sille, että tässä ketjussa eivät ketkään Canucks-kannattajat ole kyseenalaistaneet sitä, että tuoreella valmentajalla ei ole todellisuudessa mitään mahdollisuuksia taistella pytystä, hän ei ole nähnyt vielä peliäkään, miten oman joukkueen kokoonpano toimii NHL-ottelussa.

Tuore valmentaja sitten koutsasi joukkueen playoffeihin ja itsensä ehdolle vuoden valmentajaksi. Huonosti meni?

Mr Scarface kirjoitti:
15.8.06 Varautukaa siihen, että sama tendenssi jatkuu ensi kaudella, ja Luongo pelaa omalla tasollaan, pudotuspelejen ulkopuolella.

Jep jep.

Mr Scarface kirjoitti:
15.8.06 Bertuzzin poikkeuksellinen individual-osaaminen tulee paljon paremmin esille, kuin maalilla pelaavan maalivahti Luongon, katsokaa vaikka jääkiekko-otteluita taas ensi kaudella. Bertuzzi tulee olemaan tärkeämpi Floridalle, kuin Luongo Vancouverille.

Ei tuo Bertuzzi mielestäni ollut kovinkaan tärkeä Floridalle, toisin kuin Luongo.

Mr Scarface kirjoitti:
18.8.06 Maalivahtien merkitys tulee tippumaan rankasti tästä kaudesta eteenpäin NHL:ssä, siitä nähtiin oivia oivia esimerkkejä viime kaudella jo. Hyökkäysvoimaiset pelaajat ovat tämän hetken NHL:ssä kaiken avain. Maalivahdeilla ei pian tee yhtä paljon, kuin huikeilla kenttäpelaajilla, sillä NHL:stä ollaan tehty maalintekopeli.

Näinkö?

Tosin ei Mr Scarface ollut ainoa jonka veikkaukset eivät osuneet edes sinnepäin. Myös ammattilaisten veikkaukset olivat pahasti metsässä.

Mr Smith kirjoitti:
18.8.06 Vancouver karistaa paineita hartioilta menestymisen suhteen, ainakin jos lueskelee kausiennakoita. Sportslinen (http://www.sportsline.com/nhl/preview/expertpicks ) ennakossa Vancouverin sijoitus "ammattilaisten" veikkauksissa divisioonassaan 2*viides, 2*neljäs ja kerran ykkönen. Lisäksi "Most disappointing team" 4/5!

Vancouverin pelaajat voittavat ennakossa palkintoja heikosti; Luongo sai yhden äänen Vezinaan.

Vancouverin juttu (http://www.sportsline.com/nhl/teams/preview/VAN ) on hieman erikoinen omasta mielestä. Huomioo herättää mm Henrik Sedinille veikatut 55 pistettä ykkösen keskellä (-20 pistettä viime kauteen). Itse veikkaan kyllä Sedineille loistavaa kautta ja mielestäni siihen Vancouver ei tule kaatumaan vaan muiden (2/3) ketjujen tehottomuuteen (jos kaatuu). No, kohta sen näkee miten käy...

Osuihan noista ammattilaisten veikkauksista yksi, kun Vancouver voitti divisioonansa. Noista pelaajien pisteistä nyt on turha puhuakaan, kun H.Sedinin veikkaus meni 30 pistettä pieleen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Se, että ns. asiantuntijat eivät uskoneet Vancouveriin kauden alla, ei ole toisaalta mikään ihme kun ajattelee ennusteiden paikkansa pitävyyttä noin yleisellä tasolla kaikissa medioissa useiden joukkueiden kohdalla. Kauden alla on aina mukava veikata, mutta osumatodennäköisyys on lähes kaikilla julkaisuilla samaa luokkaa kuin amatööri heittäisi tikkaa vasemmalla ja silmät kiinni.

Mutta se, että Mr. Scarface oli näin kujalla... Se on minulle shokki. Se on minulle niin sanoin kuvaamattoman kova paikka, että en enää tiedä, mihin uskoa ja mihin ei. Alan kohta epäilemään kaikkea lukemaani. Mutta toisaalta pitää sanoa, että lähellä profeetan analyysit individual-osaamisesta ja karakterista kyllä olivat. Ihan kuin Minnesotan Stanley Cup voitto viime kaudella. Niin pienestä kiinni.

Nyt vain odottelemaan, koska tämä NHL-puolen aurinkokuningas tulee seuraavaksi julistamaan tänne uusia totuuksia. Jännää myös seurata sitä, millä nimellä profeetta seuraavan kerran nousee Feenix-linnun tavoin ylös meidän tavallisten kuolevaisten joukkoon.

Tämä on kyllä näistä wanhoista muistoista paras;

Mr Scarface kirjoitti 15.8.06:

Bertuzzin poikkeuksellinen individual-osaaminen tulee paljon paremmin esille, kuin maalilla pelaavan maalivahti Luongon, katsokaa vaikka jääkiekko-otteluita taas ensi kaudella. Bertuzzi tulee olemaan tärkeämpi Floridalle, kuin Luongo Vancouverille.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Joo onhan Scarface vähän latvasta laho, mutta Bertuzzi oli telakalla aika pitkään. Toki Luongo nyt on selvästi parempi, mutta kyllä Toddillakin oli saumat parempaan kauteen.

Kyllä Scarfacelta ihan asiaakin tulee, mutta en tiedä miksi hän otti Luongon tähtäimseensä. Sedinejä itsekin olen aina vähän ihmetellyt, onko heistä tuomaan menestystä Vancouveriin. Myös aika mielenkiintoista miten he pelaisivat jos olisivat erillään.

Niin ja yleensä on aika kohteliasta, jos henkilö joka ei voi enää puolustautua niin jätettäisiin rauhaan. Ei se voi kirjoittaa omaa näkemystään tänne.

Mutta niinkuin sanoit mielenkiintoisia ennakoita varsinkin Luongosta ;)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Snaipperi #16 kirjoitti:
Kyllä Scarfacelta ihan asiaakin tulee, mutta en tiedä miksi hän otti Luongon tähtäimseensä. Sedinejä itsekin olen aina vähän ihmetellyt, onko heistä tuomaan menestystä Vancouveriin. Myös aika mielenkiintoista miten he pelaisivat jos olisivat erillään.
Ai mitä asiaa?

Sedinit eivät uskoakseni onnistuisi samalla tavalla eri ketjuissa kuin yhdessä pelatessaan. Jo varausvuonna kaksosista kirjoitettiin, että he ovat pelaajina enemmän kuin toistensa summa (1+1=3...). Siksi he tulevat varmasti pysymään yhdessä NHL-uransa loppuun saakka. Tämä on heille vain positiivinen asia.

Ja Vancouverin menestys ei varmasti jää ainakaan Sedineista kiinni. Kun joukkue heidän ympärillään on riittävän hyvä, Sedinit eivät varmasti ainakaan vaikeuta menestystä. Tämän vuoden runkosarja oli heiltä erittäin hyvä ja jälleen kaksoset menivät eteenpäin pelaajina. He ovat vasta tulleet parhaaseen peli-ikään ja saattavat hyvinkin vielä nostaa tasoa jatkossa.

Playoffeista nyt ei saanut kunnon kuvaa, kun kaksosilla oli päällä jo Dallas-sarjasta lähtien jonkinlainen vatsa-virus, joka ainakin hidasti heidän peliään runkosarjaan nähden. Katsotaan miten he ensi kaudella tulevat playoffeissa pelaamaan (mikäli joukkue sinne edes menee).

Snaipperi #16 kirjoitti:
Niin ja yleensä on aika kohteliasta, jos henkilö joka ei voi enää puolustautua niin jätettäisiin rauhaan. Ei se voi kirjoittaa omaa näkemystään tänne.
Mutta kun kyseinen henkilö on kirjoittanut jo nämä näkemyksensä tänne aikoja sitten ja silloin ns. "totuuksina", niin pitäähän sitä vähän muistuttaa vanhoista. En minäkään mene muiden joukkueiden ketjuihin profetoimaan samalla tavalla ennen kauden alkua vastaavia karakteri-, individual-, ja lineaari-totuuksia.

Vancouveristakin kirjoitin tähän ketjuun ennen kauden alkua vain, että en tiedä meneekö joukkue playoffeihin vai ei. Arpinaama viestitti samaan aikaan vahvasti asioista ihan kuin olisi tiennyt mitä tulee. Ja oli näissä lähes kaikissa väärässä. Se meni oikein, että Canucks ei voita Stanley Cupia. Mutta Stanley Cupiin todennäköisyys olikin ennen kautta hyvin marginaalinen 30 joukkueen sarjassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Näslund, Sedinit, Luongo ja Linden

Pelaajat ovat tulleet kaapeistaan ulos playoffien jälkeen kertomaan kaudestaan, joten lienee aika summata avainpelaajien tuntoja.

Näslund kertoo pystyvänsä pelaamaan ensi kaudella paremmin:

''I know I can play better,'' Naslund said as the Canucks cleaned out their lockers and said goodbye for the summer. ''It wasn't a lack of effort, I wanted to do well. It just wasn't there.''

''I know I can do better, that's the bottom line. I'm proud of what I do. I want to show I can still perform. I'm going to come back and prove that I can play better.''
''The lack of offence was probably the difference in the playoffs,'' said Naslund. ''We've got to be able to muster up more than two goals a game.''

''I was used to playing on a line for a long time with guys that you got used to (Bertuzzi and Morrison),'' he said. ''It affected me more than I expected.''

''It took me a long time to really find my groove. I never played the type of hockey I'm capable of.'
Hyvä se on tässä vaiheessa kautta sanoa, sillä nämä unohdetaan ensi kauden alussa. Mutta toivottavasti Näslund vetää kovan kesän ja onnistuu ensi kaudella selvästi paremmin myös hyökkäyspäässä. Ensi kausi on Näslundille ainakin sopimuskausi, joten tämän vuoksi voisi odottaa tason nostoa pisteiden valossa. Kuudella miljoonalla olisi saanut kuitenkin menneellä kaudella aika paljon muutakin kuin 24 maalia tehneen parin kauden takaisen NHL:n parhaan pelaajan.

Näslundin puolustukseksi on sanottava se, että hän nosti playoffeissa tasoaan runkosarjasta. Hän teki pari maalia Ducks-sarjassa ja karvasi hyvin, oli riittävän fyysinen ja osallistui kiitettävästi myös takakarvaukseen - asiaan, jota hän ei ole tehnyt koskaan ennen mennyttä kautta. Vasta playoffeissa tuntui oikeasti, että Näslund olisi viimein omaksunut tosissaan Vigneaultin hänelle kauden aikana lähettämän viestin: "se, että kokonaispelisi paranee selvästi, ei pois sulje sitä, että et voisi tehdä tärkeitä maaleja".

*

Sedinit tuskastuneita playoffien esityksiinsä

Daniel and Henrik lost their scoring touch, standing, fans, confidence, battles, the public's goodwill and -- by the time the Vancouver Canucks lost Game 5 against the Anaheim Ducks -- the Sedins had lost about 20 pounds, too.

"I don't want to make a big deal out of it," Daniel Sedin said Sunday of the latter, still recovering from a stomach virus that dropped his playing weight to a wispy 175 pounds. "I didn't feel my best, but in the playoffs ... it's something everyone deals with."
Having failed spectacularly to carry the Canucks in their first playoff as first-liners, the Sedins will be under immense pressure all next season. And until they succeed, they can look forward to recurring questions about their ability to thrive in the playoffs and even their character, which is ridiculous to anyone who knows how hard the Sedins train in the off-season to make themselves better and how fiercely driven they are.
"I'm really disappointed," Henrik said. "This is what we're going to remember from the season. Louie played great, we got scoring from other guys, but we [he and his brother] just didn't score when we needed to. To lose game after game in overtime and lose close games and not produce anything, that was tough.

"It felt like we let our teammates down."
Daniel said: "It's our first time as go-to guys and we're only 26 years old. We've got a lot of post-seasons in front of us. If we learned something and we can bring that with us, it's going to help us in the future. And I think we did.
When they return to Sweden, the Sedins will probably relax for a while. Maybe an entire week. Then they'll start preparing for next season with their two-a-day workouts, mornings in the gym, afternoons on running trails or Henrik's street, sprinting on roller-blades while carrying 60-pound weights. Uphill.

Failure is rocket fuel to them, criticism the fuel additive."
Runkosarja meni kaksosilta hienosti. Henrikin 71 syöttöä nostaa hänet kaikkien aikojen parhaimmaksi syöttäjäksi Canucks-paidassa ja Danielin 36 maalia oli miehen uusi ennätys. Kaksoset iskivät kovat tilastot vielä joukkueessa, jota ei todellakaan tunnettu hyökkäävästä pelityylistä. Lisäksi Sedinien tehosaldo jäi yhteensä 38 merkintää plussalle. Harva olisi voinut vaatia enempää runkosarjan jälkeen.

Playoffeissa tilanne muuttui kuitenkin aika merkittävästi. Henrik jäi kokonaan pisteittä 10 pelissä yhteensä 12 playoff-ottelusta ja Daniel oli pisteittä kahdeksassa playoff-pelissä. Vaikea sanoa, kuinka paljon tämä vatsavirus merkitsi kaksosten peliin, sillä he menettivät ainakin paljon painoa (noin viisi kiloa per punapää) ja näyttivät kentällä normaalia hitaammilta. Myös kaksosten yhteenlaskettu tehosaldo heikkeni runkosarjasta todella paljon - playoffeissa he jäivät yhteensä 13 merkintää pakkaselle.

No, positiivista tässä on ainakin se, että Sedineilla on jatkossa paljon näytettävää playoffeissa ja he eivät selitelleet tappion syytä, vaan ottivat kaikesta huolimatta vastuun asioista. Ensi kaudella heidän pitää nostaa tasoaan selvästi tästä menneestä kaudesta ja olla Vancouverille oikeasti ykköshyökkääjiä. Nyt he jäivät suunnilleen samalle tasolle kuin esimerkiksi Bryan Smolinski ja esimerkiksi Henrik Sedin hävisi Lindenille tehosaldossa 12 merkintää.

*

Luongon mielestä playoffit olivat hänen elämänsä parasta aikaa

The Canuck goalie had spent the intermission resting at his dressing room stall and it wasn't until he stood up and prepared to head to the ice with his teammates for the start of overtime that Luongo realized that he had to go. Now.

"It was not an equipment problem, so let's just leave it at that," said Luongo, who was understandably reluctant to discuss the matter on Sunday. "It was an illness and nothing serious."
Luongo, meanwhile, said he hasn't yet been able to shake the memory of the mental mistake he made a split second before Ducks' defenceman Scott Niedermayer ended the series.

"You keep playing it over and over again in your head," Luongo said of his decision to motion to the referees over what he thought was an Anaheim penalty. "It's a tough thing to do and sometimes I say to myself, it was a mistake obviously, but at the same time I think it's a play that I've probably made 100 times this year. I was watching some highlights and watching the Jersey game last night and (Ottawa goalie) Ray Emery made the same play. It's just a natural reaction. Unfortunately, it was not good timing and it cost us the game and the series."
Although Luongo will have that one bad memory, he also will have many good ones. He said he absolutely loves playing in a hockey-mad market like Vancouver.

"The thing that comes to my mind right away is Game 7," he said. "There's not much that is going to beat that feeling when there was about a minute left and the crowd was cheering. That was one of the strongest moments I have ever witnessed. There's nothing that beats it, that's for sure."
Luongon pelistä näkyi kauden aikana hyvin se, kuinka hienosti hän tuli mukaan joukkueeseen, otti joukkueen johtavan pelaajan roolin, antoi joukkueelle joka ilta mahdollisuuden voittaa ja vei Canucksin lopulta playoffien toiselle kierrokselle. Alku ei ollut ihan paras mahdollinen ja jopa Vigneault sanoi syksyllä medialle, että Luongon pitää nostaa tasoaan ja olla joukkueen tärkein pelaaja. Aika nopeasti hieman hitaan alun jälkeen Luongo alkoikin loistaa Vancouverin maalilla ja pelasi kauden viimeiset 65 ottelua huikeasti - tuloksena ehdokkuus kolmeen pystiin.

Ehkä parasta Luongon kaudessa oli kuitenkin lopulta se, että vaikka runkosarjassa nähtiin seurahistorian selvästi parasta maalivahtipeliä ja näiden perusteella tuli ehdokkuus mm. Hartiin ja Mastertoniin, Luongo jätti parhaat pelinsä playoffeihin. Valitettavasti mahtava kausi päättyi helppoon maaliin, mutta ilman Luongoa Canucks ei olisi missään nimessä päässyt tuossa ottelussa edes jatkoajalle - ei olisi ollut edes lähelläkään suurimmalla osalla muista NHL-maalivahdeista pelatessa. Luongo otti kauden viimeisessä ottelussa 56 kiekkoa kiinni ja päästi yhden maalin varsinaisella peliajalla. Ei häneltä voinut kukaan parempaa pyytää.

*

Linden ei ole vielä päättänyt jatkosta

Linden will become an unrestricted free agent July 1 and, considering his strong second half and outstanding playoff, he doesn't appear finished. He also made relative peanuts last season at $600,000.

However, at the heart of the matter is whether the team wants him back or would prefer to deploy a younger player in his roster spot. That's likely why Linden stickhandled around questions concerning his future.
"Being so fresh after the end of the season, I'm not going to say a whole lot today," Linden told reporters at GM Place.

"We'll kind of make those decisions as we go along here," Linden continued. "Obviously it takes some time to digest the season and, right now, I want to take some time and reflect."
Well, then, was he pondering hanging them up after 18 NHL campaigns?

"I said last year it would be a year-to-year basis and that would be the framework I would go on," he replied. "That was my statement: I wanted to come and have a good season and hopefully the team would have a good season."
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
nuck kirjoitti:
Sarjassa mennään nyt Hamiltoniin, jossa ohjelmaan on merkitty kolme seuraavaa ottelua Copps Coliseumilla. Ja näitähän tarvitaan vain kaksi, mikäli Price jatkaa kummitteluaan maalilla.

Kyllähän niitä se kolme tarvitaan :)

Kummasti Manitoba onnistui pitkittämään sarjaa voittamalla vieraissa 3-2. Hamilton meni alussa 1-0 ja 2-1 johtoon, mutta Manitoba tuli kahdesti tasoihin ja sitten vielä ohitse. Tällä kertaa Manitoba yllätti Hamilton maalivahdilla, sillä toiseen erään (tilanne 2-1 Hamiltonille) luisteli Wade Flaherty! Ja Flahertyhän torjui 19/19 ja muut konkarit (Keane, Tremblay) tekivät tarvittavat maalit.

Manitoba teki ylivoimalla kaksi maalia ja niistä vastasivat kolmikko Tremblay (1+1), Moran (1+1) ja Fortanus (0+2). Mike Keanen maalin syöttivät Brandon Reid ja Mason Raymond.

Luc Bourdon keräsi "maksimiplussat" +1 ja otti yhden kakkosen väkivaltaisuudesta ilmeisesti pienestä yhteenotosta Andre Benoitin kanssa.

Pakko myöntää, että Manitoba - Hamilton sarjassa pelaa melkoisesti potentiaalisia nuoria kavereita, joiden olettaisi pelaavan kauden - kahden päästä NHL:ssä (tai pelaavat siellä jo). Manitoban riveissä on Luc Bourdon, Jannik Hansen, Michael Grabner, Alex Edler ja Mason Raymond. Hamiltonissa sitten kiekkoilevat Kyle Chipchura, Zach Stortini, Maxim Lapierre, Mikhail Grabovski, Corey Locke ja tietysti loistava maalivahti Carey Price.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr. Smith kirjoitti:
Kyllähän niitä se kolme tarvitaan :)
Kyllä, arvokas voitto Mooselle vieraissa ja sarja jatkuu ainakin vielä kaksi peliä. Flaherty teki loistavan paluun maalille toiseen erään ja otti luultavasti samalla joukkueen ykkösvahdin paikan takaisin itselleen.

Pelin maalikooste (+tuo Bourdonin pieni nokkapokka-jäähy) nähtävillä jälleen Moosen videoista.

Silmiin kiinnitti huomioita etenkin kaksikko Reid-Raymond luistelu Moosen tasoitusmaaliin, jonka viimeisteli siis joukkueen kokenut kapteeni Keane. Tämä ketju tuntuisi toimivan ykkösen ohella hienosti, sillä Keane osaa lukea kokemuksellaan peliä loistavasti, ja Reid/Raymond kaksikko luovat nopeudellaan paikkoja.

Mr. Smith kirjoitti:
Pakko myöntää, että Manitoba - Hamilton sarjassa pelaa melkoisesti potentiaalisia nuoria kavereita, joiden olettaisi pelaavan kauden - kahden päästä NHL:ssä (tai pelaavat siellä jo). Manitoban riveissä on Luc Bourdon, Jannik Hansen, Michael Grabner, Alex Edler ja Mason Raymond. Hamiltonissa sitten kiekkoilevat Kyle Chipchura, Zach Stortini, Maxim Lapierre, Mikhail Grabovski, Corey Locke ja tietysti loistava maalivahti Carey Price.
Aivan. Ja lisätään Hamiltonin lahjakkuuksien riveihin vielä hyökkääjä Matt D'Agostini, joka on pelannut hienot playoffit. Lisäksi Hamiltonin kokoonpanossa voisivat olla Kostitsynin veljekset Andrei ja Sergei sekä puolustaja Mathieu Carle.

Tällä kaudella Montrealissa 22 peliä (1+10) pelannut Andrei Kostitsyn kärsii kuitenkin nivusvammasta, OHL:n Londonissa tällä kaudella 131 pistettä (59 ottelua) tehnyttä Sergei Kotsitsynia ja puolustaja Carlea (Montrealin viime kesän toisen kierroksen varaus; pelasi Q:ssa 63 ottelua ja teki näissä 16+54=70 pistettä) ei olla vielä muuten päästetty kokoonpanoon, vaikka kummallakin voi olla hyvin tulevaisuus NHL:ssä.

Tässäkin parissa nähdään myös aika paljon NHL-kokemusta. Mooselta Mike Keanella on kolme Stanley Cupia ja 1381 NHL-ottelua, Yannick Tremblaylla 390 ottelua, reservissä olevalla Marc Chouinardilla 335 ottelua, maalivahti Wade Flahertylla 127 ottelua, reservihyökkääjä Tyler Bouckilla 93 ottelua, Lee Goren on pelannut 72 NHL-ottelua, Alexander Edler 25, Brandon Reid 23, Brad Moran 8, Nathan Smith 8, Jannik Hansen 10, reservihyökkääjä Jesse Schultz kaksi peliä, Prestin Ryan ja loukkaantunut puolustaja Nathan McIver puolestaan yhden pelin.

Hamiltonilta eniten NHL-kokemusta on Mathieu Bironilla 253 NHL-ottelua, Maxim Lapierrella 47 peliä, Eric Manlow'lla 37 ottelua ja Zack Stortinilla 29 peliä. Tulevaisuudessa eniten NHL-kokemusta tulee kuitenkin olemaan tämän hetken maailman lahjakkaimmalla maalivahdilla (ja ehkä jopa lahjakkaimmalla prospectilla) Carey Pricella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hockey Newssin valintoja

Kiekkoraamattu The Hockey News palkitsi tuoreimmassa lehdessään kauden parhaita pelaajia, valmentajia ja johtoporrasta. Vancouverilta lehden paneeli äänesti hienosti kolme henkilöä oman sarjansa voittajiksi, kun Roberto Luongo oli lehden mielestä kauden paras maalivahti, Kevin Bieksa kauden parhaan läpimurron tehnyt pelaaja ja manageri Nonis kauden kiekkojohtaja.

Juttua THN:n äänestyksestä ja näiden perusteluista täällä.

Ja laitetaan tähän loppuun vielä kaikki palkitut:

Wayne Gretzky and Mario Lemieux Awards (MVP & Best Player): Sidney Crosby

Patrick Roy Award (Best Goalie): Roberto Luongo

Teemu Selanne Award (Best First-Year Player): Evgeni Malkin

Bobby Orr Award (Best Defenseman): Nicklas Lidstrom

Rod Langway Award (Best Defensive Defenseman: Chris Phillips

John Ferguson Award (Toughest Player): Brendan Witt

Cam Neely Award (Breakout Player): Kevin Bieksa

Guy Carbonneau (Best Penalty Killer): Derian Hatcher

Saku Koivu (Comeback Player): Dan Cleary

Pavel Bure Award (Best Shootout Shooter): Slava Kozlov

Gilles Villemure Award (Best Shootout Goalie): Ryan Miller

Scotty Bowman Award (Best Coach): Michel Therrien

Sam Pollock Award (Top Executive): Dave Nonis
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moose tasoitti voitot 2-2

Moose tasoitti viime yönä playoffien otteluvoitot Hamiltonia vastaan, kun joukkue nappasi Copps Coliseumista 2-3 voiton. Pelin sankareiksi nousivat oudommat nimet, sillä Moosen puolustava hyökkääjä J.J Hunter teki ensin alivoimalla joukkueen ensimmäisen maalin (kauden ensimmäinen playoff-maali Hunterille) toisessa erässä ja syötti kolmannessa erässä puolustaja Prestin Ryanin voittomaalin (kauden toinen playoff-maali Ryanille).

Ryanin ja Hunterin lisäksi Mooselta osui Lee Goren kauden neljännellä playoff-maalillaan. Hamiltonin maalit tekivät puolestaan aikanaan Moosessakin pelannut puolustaja Danny Groulx (kolmas playoff-maali) ja Kyle Chipchura (kauden toinen playoff-maali). Pelin kolme tähteä menivät järjestyksessä Hunterille, Chipchuralle ja Gorenille.

Hamiltonin maalilla Vancouverissa syntynyt Price otti kiinni 20 kiekkoa ja Moosen maalilla Flaherty nappasi kiinni 27 laukausta. Tässä "isä ja poika taistelussa" 38-vuotias Flaherty on ottanut nyt kahdesta pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa puolta nuorempaa Pricea vastaan. Kokemus tuntuu näyttelevän ainakin toistaiseksi omaa tärkeää osaansa näiden sankareiden taistelussa.

Toistaiseksi tämä sarja on mennyt erikoisesti, sillä kumpikin on voittanut vieraissa ja hävinnyt kotonaan. Ensin Hamilton nappasi kaksi voittoa MTS:stä ja nyt Moose on kirinyt kahden voiton takaa tasoihin Coppsissa.

Otteluohjelma jatkuu erikoisesti, sillä ennen viime yön ottelua oli kolmen päivän tauko, mutta nyt pelataan kaksi seuraavaa peliä peräkkäisinä iltoina (siis viime yön ottelu mukaan laskettuna yhteensä kolme ottelua pelataan peräkkäisinä iltoina).

Tämän ohjelman tekee pelaajille vielä raskaammaksi se, että sarjan viidennen ottelun jälkeen joukkueet vaihtavat yhdessä vuorokaudessa pelipaikkaa Ontarion kaakkoisosasta takaisin Winnipegiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
nuck kirjoitti:
Hamiltonin maalilla Vancouverissa syntynyt Price otti kiinni 20 kiekkoa ja Moosen maalilla Flaherty nappasi kiinni 27 laukausta. Tässä "isä ja poika taistelussa" 38-vuotias Flaherty on ottanut nyt kahdesta pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa puolta nuorempaa Pricea vastaan. Kokemus tuntuu näyttelevän ainakin toistaiseksi omaa tärkeää osaansa näiden sankareiden taistelussa.

Toistaiseksi tämä sarja on mennyt erikoisesti, sillä kumpikin on voittanut vieraissa ja hävinnyt kotonaan. Ensin Hamilton nappasi kaksi voittoa MTS:stä ja nyt Moose on kirinyt kahden voiton takaa tasoihin Coppsissa.

Ja sitten Price nousi taas sankariksi torjuen 36 laukausta Hamiltonin voittaessa 3-1. Tosin voitto tuli sikäli erikoisesti, että Manitoban sarjaan mukaan tuonut ja sarjan tasoittanut maalivahti Flaherty oli penkillä. Flahertyn sarja siis 2-0, kun MacIntyre on 0-3. Maalit pelissä tekivät Reid - Jancevski, Biron ja Baines tyhjiin.

Nyt toki kotietu on takaisin Manitoballa, mutta sarjan pelit ovat menneet 1-4 vierasjoukkueelle. Tulevana yönä siis pelataan Manitobassa kuudes kamppailu Hamiltonin johtaessa 3-2.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hamilton ahdisti hirvet nurkkaan

Hamilton otti sarjan viidennestä pelistä viime yönä tosiaan 3-1 kotivoiton, otti voitolla sarjassa 3-2 johdon ja pakotti näin Moosen nurkkaan kahdeksi seuraavaksi otteluksi. Moosen maalilla pelasi vaihteeksi mainittu MacIntyre, joka pelasi hyvin, mutta Carey Price voitti kuitenkin D-Macin maalivahtien taistelussa torjumalla 36 kiekkoa.

Bulldogs avasi pelin maalihanat toisessa erässä puolustaja Dan Jancevskin toimesta ja meni kolmannen erän alussa 2-0 kotijohtoon toisen puolustajan Mathieu Bironin maalilla. Jancevskille maali oli playoffien ensimmäinen ja Bironille toinen. Moose tuli kolmannen erän puolivälissä maalin päähän Brandon Reidin kauden ensimmäisellä playoff-maalilla ja Moose sai tämän jälkeen kovaa painetta Pricen maalille, mutta ei pystynyt ohittamaan Bulldogs-vahtia. Loppunumerot 3-1 sinetöi Ajay Baines tyhjään maaliin.

Pelin tähdet menivät järjestyksessä Corey Locke (0+2), Brandon Reid (1+0) ja Carey Price. Moose vei pelin laukaukset 37-28. Pelin ratkaisuna voidaan pitää Moosen tehotonta ylivoimaa, sillä hirvet pääsivät pelaamaan seitsemän kertaa ylivoimalla, mutta eivät saaneet kertaakaan kiekkoa ohi Pricen. Joukkueiden seuraava ottelu pelataan jo ensi yönä ja silloin Winnipegissa (jossa pelataan myös mahdollinen seitsemäs peli).

Pelin erikoisuus oli jälleen Hamiltonin yleisömäärä: vain 1703 katsojaa. Eihän Bulldogs ole vetänyt yhdessäkään pelissä vielä kunnolla katsojia, mutta tämä oli näidenkin pelien sisällä pohjanoteeraus. Moose keräsi kahdessa ensimmäisessä pelissä kuitenkin 6000-7000 henkeä peliä kohti, joten onhan näissä katsojamäärissä aika isoja eroja.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Jo ensi yönä pelataan ottelusarjan kuudes ottelu, josta Moosen on pakko kaivaa voitto. Jos jotain positiivista tästä pitää löytää, niin ensimmäisellä kierroksella oli täsmälleen sama tilanne; Moose oli 2-3 tappiolla ennen kahta viimeistä kotiottelua, ja Moosehan siis käänsi sarjan voitoksi.

Jotain muuta positiivista: Hamiltonin maalilla Price saattaa saada huilivuoron, sillä 3 ottelua kolmessa illassa 30 laukauksen keskiarvolla vaikuttaa aika vaikealta urakalta, varsinkin noin nuorelle maalivahdille. Moose puolestaan saa Flatsin maalille.

Negatiivista Moosen näkökulmasta katsottuna on Edlerin mahdollinen poissaolo. Hän otti viime ottelussa kovan taklauksen vastaan toisen erän alussa eikä palannut kentälle. Onneksi meillä on "muutama" kaveri pressiboxissa, tosin ei kukaan ole Edlerin tasolla.

Viime ottelun scratchit: Dov Grumet-Morris, Julien Ellis, Daniel Rahimi, Nathan McIver, Marc Chouinard, Jesse Schultz, Brendan Brooks, Tyler Bouck, Patrick Coulombe, Shaun Heshka, Alexandre Bolduc.

McIver olisi kokoonpanossa, mutta valitettavasti tämä fyysinen peruspakki on loukkaantuneena. Uskon, että Edlerin mahdollinen korvaaja löytyy kaksikosta Heshka-Rahimi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Siis onko Bouck healthy scratchina vai loukkaantunut? Aika alas on vajonnut, pelasihan mies ylhäälläkin alkukaudesta semi-usein.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daespoo kirjoitti:
Siis onko Bouck healthy scratchina vai loukkaantunut? Aika alas on vajonnut, pelasihan mies ylhäälläkin alkukaudesta semi-usein.
Bouck pelasi joulukuussa Vancouverin paidassa kuusi ottelua. Palattuaan farmiin Bouck loukkasi olkapäänsä Hamiltonia vastaan ja oli pitkään sivussa. Hän pelasi kuitenkin vielä ennen playoffeja, joten olkapään pitäisi olla nyt pelikunnossa. Miehen kaksi edellistä kautta ovat menneet loukkaantumisten vuoksi täysin pieleen, eikä Bouckista ollut tällä kaudella Mooselle oikein missään muussa hyötyä kuin karvauksessa. Arniel istuttaa miestä nyt katsomossa yhdessä mm. Marc Chouinardin kanssa terveenä raaputuksena ja antaa peliaikaa pelaajille, jotka osaavat muutakin kuin karvata.

Henkilökohtaisesti minä kyllä pidän Bouckin pelistä suuren taistelun vuoksi, mutta kahtena edellisenä vuonna häneltä ei ole saanut edes farmissa kunnon pelillistä panosta. Loukkaantumisten merkitystä ei voi varmaankaan tässä asiassa aliarvioida, sillä kyllä Bouck kunnossa ollessaan on tuonut kentälle myös jonkin verran "kiekollista" panosta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moosen kausi ohi

Manitoban hieno kausi päättyi viime yönä jatkoaikatappioon Hamiltonia vastaan. Moose johti toisen erän jälkeen vielä 2-0 Brad Moranin ja Brandon Reidin maaleilla ja peli näytti tulleen hallinnankin vuoksi kotiin, mutta Bulldogs tuli kolmanteen erään hienolla taistelulla ja sai käännettyä pelin tasoihin Corey Locken (jo 7. playoff-maali) ja Eric Manlowin osumilla.

Jatkoerässä Hamiltonin Eric Manlow nousi lopullisesti pelin sankariksi juuri kun Moose sai Jannik Hansenin pois jäähyltä; Manlowin rannelaukaus meni Wade Flahertyn jalkojen välistä maaliin, kun jatkoerää oli pelattu reilu viisi minuuttia. Manlowin osumaan saivat syötöt Andrew Archer ja Ryan O'Byrne.

Moose voitti pelin laukaukset 42-25, mutta ei voinut paremmalleen tänään mitään. Nuori Price oli Hamiltonin maalilla jälleen erittäin hyvä ja lisäksi Bulldogs sai tehoja sarjassa aika laajalta. Kaikki ottelut olivat erittäin tasaisia, mutta Hamilton onnistui voittamaan kolme kertaa vieraissa ja selvähän se on, että ilman kotivoittoja on vaikea jatkaa kautta tässä vaiheessa.

Näin siis sekä Vancouverin että Manitoban kaudet ovat tältä erää päätöksessään. Nyt onkin aika sitten sulkea tämän ketjun kannet omalta osaltani ja siirtyä jatkossa toiseen ketjuun kirjoittamaan tulevasta kaudesta. Haluan kiittää kaikkia niitä kirjoittajia, joiden kanssa sain elää onnen ja tuskan hetkiä tämän ketjun kautta kaudella 2006-07.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös