Vancouver Canucks 2006-07

  • 195 923
  • 1 444

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lewisista

Jotenkin Vladin kuvauksesta sai sen käsityksen Lewisin suhteen, että valmentajanvaihdolla ei tulisi mitään muutoksia edelliseen valmentajaan nähden. Crawford oli myös hyvä runkosarjavalmentaja, mutta Canucks jäätyi miehen johdolla pudotuspeleissä useammankin kerran. Tosin en tiedä sitten, kuinka paljon tätä menestymättömyyttä voi lopulta kaataa valmentajan niskaan. Pudotuspeleissä kun asiat ovat aina pienestä kiinni ja vaikka pelaajat pelaisivat valmentajalle hyvin, pomppu sinne tai tänne saattaa kääntää koko sarjan.

Mitä noihin Vladin kaipaamiin tarvittaviin muutoksiin tulee, niin Lewis näytti mielestäni kuitenkin lyhyellä ykkösvalmentajan urallaan huomattavasti enemmän muutoshakuiselta päävalmentajalta kuin Crawford oman seitsemän vuotisen uransa aikana Canucksin penkin takana. Crawfordhan tunnettiin/tunnetaan valmentajana, joka peluutti samaa permanenttia vuodesta toiseen ja muutoksia ei nähty edes silloin, kun näihin olisi ollut pakottavaa tarvetta.

Ehkä lähihistorian paras esimerkki nähtiin keväällä 2003, kun Canucks johti pudotuspelejä Minnesotaa vastaan otteluvoitoin 3-1, mutta Minnesota kiri tasoihin ja lopulta ohi ja jatkoon. Crawford ei tehnyt joukkueeseensa kolmen viimeisen ottelun aikana minkäänlaisia muutoksia. Hän peluutti maalilla itsepintaisesti heikosti pelannutta Dan Cloutieria ja muuta joukkuetta ei edes yritetty herättää isommilla peluuttamismuutoksilla.

Detroitin (ja Lewisin) suhteen muistan puolestaan vastaavana sarjana Nashvillea vastaan keväällä 2004 pelatun pudotuspelisarjan. Wings lähti Canucksin Wild-sarjan tapaan tuohon sarjaan selvänä ennakkosuosikkina, mutta joutui nopean Predators-ryhmän kanssa vaikeuksiin sarjan alussa. Lewis reagoi tähän oikein, muokkasi ketjunsa uusiksi voittojen ollessa 2-2 ja vaihtoi pysyvästi maalivahtia. Lopputuloksena oli Wingsin kaksi peräkkäistä voittoa ja eteneminen jatkoon Calgarya vastaan. NHL:n tuon hetken kuumimmalle joukkueelle Flamesille Detroit tosin hävisi - samaan tapaan kuin Canucks oli hävinnyt tätä ennen.

Minun mielestäni Detroit oli Lewisin viimeisenä kautena kokonaisuutena taistelevan tuntuinen joukkue, vaikka hävisi sitten lopulta sarjan Flamesille. Tarkoitan tällä taistelevalla ilmeellä sitä, että joukkue voitti ensin koko NHL:n runkosarjan ilman pelin notkahduksia ja kaatoi tämän jälkeen avauskierroksella Nashvillen sarjassa, jonka alussa nopea ja hyvän maalivahdin omaava Predators vaikutti vaikeasti voitettavalta joukkueelta.

Calgaryakin vastaan Detroit pelasi mielestäni hyvin (ainakin niissä peleissä, jotka minä näin), mutta hävisi ottelut niukasti. Tämä tappio menee mielestäni suurelta osin Calgaryn erinomaisen pudotuspelitaistelun ansioksi. Lisäksi tässä sarjassa pienet marginaalit käänsivät sarjan. Ellen muista väärin, niin ainakin kaksi ottelua Flames-sarjassa kapteeninsa menettänyt Detroit hävisi jatkoajalla ja yhteensä kolme tappiota taisi tulla yhdellä maalilla.

Tokikaan Detroit ei ollut joukkueena kasattu samalla tavalla kuin esimerkiksi Flames ja Flamesiin verrattuna Detroitista ei voinut puhua kovin energisenä joukkueena. Detroitissa ei pelannut yhtä montaa grinderia tai puolustavaa hyökkääjää, Detroitin puolustus ei ollut yhtä fyysinen ja isokokoinen ja joukkueen tähdet eivät olleet Jarome Iginlan tyylisiä joukkuetta monin tavoin sytyttäviä monipuolisia voimahyökkääjiä, vaan kiekollisesti taitavia hyökkääjiä (Lang, Datsyuk, Hull).

Pitkän jaarittelun jälkeen oma yhteenvetoni Lewisista mahdollisena Canucksin tulevana valmentajana on seuraava:

Lewis olisi ykkösvalmentajana mielestäni riskin arvoinen sijoitus ja kiinnostava valmentaja. Hän on erittäin kokenut ja urallaan menestystä saanut valmentaja (vaikkakin kakkosvalmentajana), jolla olisi tämän taustan vuoksi lähtökohtaisesti auktoriteettia joukkueeseen. Hän on saanut läheltä oppia Scotty Bowmanilta, ollut mukana kovissa paikoissa ja tottunut toimimaan isojen ja kokeneiden tähtien kanssa. Toisin kuin Canucksin entinen valmentaja Crawford, Lewis on näyttänyt päävalmentajana isoissa peleissä osaavansa muuttaa kaavojaan pelin mukaan ja tehdä oikeita johtopäätöksiä silloin kun on ollut niiden aika.
 

Ferris

Jäsen
Nucks kiinnostuneet Boudreausta?

Huhuilevat tuolla Hersheyn boardilla, että Vancouver olisi kysellyt Capseilta lupaa haastatella Bears-koutsi Bruce Boudreau'ta, mutta Makfi kielsi tämän siihen asti, kunnes AHL-kausi on ohi.

No nyt on kannu Hersheyssä ja Boudreau sitä kautta vapaa haastateltavaksi. Onko Nucks-lehdistössä ollut mitään tästä asiasta, joka toki saattaa olla vain palstahuhukin?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Se on siis sittenkin totta...

Ferris kirjoitti:
Huhuilevat tuolla Hersheyn boardilla, että Vancouver olisi kysellyt Capseilta lupaa haastatella Bears-koutsi Bruce Boudreau'ta, mutta Makfi kielsi tämän siihen asti, kunnes AHL-kausi on ohi.

No nyt on kannu Hersheyssä ja Boudreau sitä kautta vapaa haastateltavaksi. Onko Nucks-lehdistössä ollut mitään tästä asiasta, joka toki saattaa olla vain palstahuhukin?
...että Canucksin valmentajaksi haluavien pitää olla pelannut Torontossa... No, ihan mielenkiintoinen valmentaja Boudreau toki olisi. Manchester oli erittäin kova joukkue hänen vetäessään sitä ja nyt kun Hersheyssa tuli mestaruus, niin ainakin AHL-tasolla (kuten myös ECHL-tasolla) meriittejä löytyy.

Mutta eipä tästä ole ollut lehdissä tai radiossa juttua. Keskustelupalstoilla huhutaan kyllä tästä(kin) ja voihan olla, että Nonis on tosiaan keskustellut Boudreaun kanssa. Nonisin kanssa keskusteluja käyvien valmentajien lista on muutenkin erittäin pitkä. Mikäli kaikki huhut ja kirjoitukset pitävät paikkansa, ainakaan Nonista ei voi syyttää siitä, että hän olisi tehnyt liian hätiköidyn johtopäätöksen tai siitä, ettei erilaisten valmentajien persoonaa ja pelitapaa oltaisi yritetty selvittää riittävästi. Koska asia on kuitenkin venynyt ja venynyt, myös puheet saamattomasta managerista ovat vallanneet palstatilaa keskustelupalstoilla.

Ehkä tähän pyörittelyyn on kuitenkin viimein tulossa loppu. Sportstalkin Dan Russell sanoi nimittäin ohjelmassaan eilen, että olisi kuullut Canucksin uuden valmentajan nimityksen tapahtuvan ensi viikon tiistaina tai keskiviikkona. Russellin mukaan uuden valmentajan nimi olisi Alain Vigneault. Russell on ollut joskus ennenkin oikeassa lausunnoissaan, joten katsotaan nyt kuinka hyvin tämä pitää. Ajankohdaltaan tämä voisi ainakin olla ihan hyvä veikkaus, kun tämä osuu sopivasti NHL-kauden päättymisen ja draftin väliin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Pohdintaa

Omasta mielestäni erittäin kyseenalaisen viikon pelikieltoni jälkeen, jaan muutamia mielipiteitä viime aikoina velloneista asioista.

Tommi Santalan hankinta, ja hänen kanssaan yksivuotisen ja yksisuuntaisen sopimuksen teko(?) oli ratkaisu, mistä selvästi näki Chubarovin jäämisen Venäjälle ainakin vielä yhdeksi kaudeksi. Suomalaisissa medioissa on sanottu että tämä Santalan soppari on yksivuotinen ja yksisuuntainen, jenkki/kanukki medioissa tätä ei ole mielestäni varmistettu (ainoastaan Canucksin hankkineen hänen pelioikeudet). Toki markkinoilla olisi ollut varmaan muitakin, parempiakin vaihtoehtoja kuin Santala, mutta fiilis on aina hyvä kun Hjalmarin joukkoja viedään rapakon taakse ;). Jos näillä keskushyökkääjillä (Morrison, H.Sedin, Kesler ja Santala) mennään ensi kauteen, niin luulisi että Santalalla on varma paikka neloskentässä.

Cooke - Kesler - Ruutu
Burrows - Santala - Linden

Ruutu tosin on UFA, ja hänen jatkonsa Vancouverissa ei ole mitenkään varmaa. Mikäli hän jatkaa Canucksin riveissä, näkisin tuon parhaana koostumuksena 3. ja 4. ketjuille. King ja Rypien olisivat luultavasti ensimmäisiä korvaajia jos ja kun loukkaantumisia sattuu. Ja jos Carteria ei onnistuta pitämään, King olisi ehkä jopa mahdollinen laituri Sedinien kenttään. Olen myös leikkinyt ajatuksella Ruudun pelaamisesta Sedinien kanssa, mitä mieltä olette, toimisiko se? Ruutu tekisi samaa duunia kun Carter menneellä kaudella, menemällä maalin eteen maskiin, ja iskemään räkämaaleja sisään, niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Ruutu on vahva kulmavääntäjä, ja hän jos kuka laittaa kroppaansa peliin. Ja viime kaudella nähtiin myös se, että Ruudusta on ratkaisijaksi. Jarkko myös luultavasti sainaisi Canucksin kanssa hieman palkastaan tinkien, jos hänelle kakkoskentän laiturin paikkaa tarjottaisiin. 3 vuoden, ja 3 miljoonan dollarin arvoinen sopimus. Näin saisimme, uskaltaisin sanoa viime kauden suosituimman Canucks-pelaajan takaisin riveihimme.

Mitä Draftiin tulee, ensimmäisen kierroksen jälkeen varattavista pelaajista ei paljoa puhuta ennen tätä tapahtumaa. Otan tähän asiaan sen verran kantaa, että Memorial Cupista minulle jäi erityisesti mieleen Vancouver Giantsien hyökkääjä Milan Lucic. Hockey’s Future sijoitti hänet WHL-liigan draftattavien pelaajien rankingissa sijalle 14. Lucic on erittäin fyysinen, kovaa taklaava pelimies, eikä pelkää ketään ketä vastaan tulee. Hän pelasi viime kaudella 62 ottelua, teki 9 maalia, 10 syöttöä sekä keräsi 149 rangaistusminuuttia. Hänen taklauksillaan Giantsin ”tähdet”, kuten Gilbert Brule saivat enemmän tilaa pelin tekoon. Lucicin hyökkäystaitojen kehittyessä, hän on todella hyvä lisä mihin tahansa NHL-joukkueeseen. Niinpä minun scouttaus-taidoillani, hän on varausvuoron arvoinen pelaaja. Milanin puolella on vielä hänen syntypaikkansa, Vancouver, British Columbia.

Tosin pitää muistaa, että Canucksilla ei ole kuin ensimmäisen kierroksen (14th overall), viidennen, kuudennen, ja seitsemännen kierroksen varaukset käytössä. Ja esimerkiksi Lucic on luultavasti jo valittu, ennen kuin pääsemme 5. kierroksen vuoroomme.

Canucksin uusi valmentaja julkaistaan tällä viikolla, torstaihin mennessä, sen uskallan luvata. Jos minä olisin Canucksin GM, palkkaisin Vancouverin kaupungin ylpeyden uudeksi päävalmentajaksi menneen kauden kakkosvalmentajan, Mike Johnstonin. Olen luottavainen hänen suhteen, hän on toiminut vuodesta 1999 Canucksin kakkosena, tietää tavat ja systeemin. Toki ymmärrän tämän täydellisen muutoksen haun mitä moni Canucks-fani haluaa, ja tähän skenaarioon Johnston ei käy. Itse uskon kuitenkin tähän joukkueeseen, ja tämän joukkueen runkoon, ja antaisin seuraavan kauden aikaa näyttää mistä heidät on tehty.

Jos ei suju, niin tehdään muutoksia sitten keskellä kautta. Ei sekään kiellettyä ole. Esimerkiksi jos Bertuzzi ei pelaa tasollaan, hänet voisi treidata ennen siirtotakarajaa joukkueeseen, mikä tappelee epätoivoisesti playoff-paikasta. Tämän joukkueen GM luultavasti maksaisi jopa ylihintaa Bertin tasoisesta pelaajasta, tavoitteenaan kääntää joukkueensa kurssi. Dave Nonisilla oli nähtävissä viime kauden loppupuolella tämä sama syndrooma, sillä Carneysta ja Weinrichista maksettiin todella kovaa ylihintaa. Epätoivoisen joukkueen epätoivoinen GM on ihanteellinen kauppakumppani, ja niinpä näkisin Nonisin hieman kompensoivan menneen kauden epäonnistumista jonkun toisen kustannuksella ensi kauden siirtotakarajalla.

Boston Globe tietää kertoa, että Jeff Gorton - Bruinsin väliaikainen GM - on varmistanut että Boston Bruinsin organisaatio on valmis neuvottelemaan ensimmäisen kierroksen varauksestaan (5th overall). Vaihdossa Bruins haluaa treidikumppanin 1. kierroksen varauksen (luonnollisesti), ja hyvän, NHL valmiin pelaajan: ”not someone in his 30s who isn't going to be with our club long-term", Gorton sanoo. Hän myös täsmentää etsivänsä hyökkääjää, ketä pystyy pelaamaan ykkös- tai kakkoskentässä, tai puolustajaa, ketä pystyy pelaamaan ykkös- tai kakkosparissa.

Tässä olisi hyvä vaihtoehto, jos harkitaan treidaamista ylöspäin. 5. vuorolla olisi mahdollisuus saada esimerkiksi omat ABBA-levynsä kokoelmaan tuova Nicklas Bäckstrom. Ensimmäisenä minulle tuli mieleen Bertuzzi vaihtotavarana, mutta hän ei täsmää ollenkaan Gortonin vaatimuksiin. Bertuzzin sopimus loppuu nimittäin ensi kauden jälkeen, ja hän on kolmikymppinen. Eikä minulle tule ketään muutakaan mieleen, sillä meidän hyvät pelaajat ovat yksinkertaisesti vanhoja =)

Luongon tilanteessa uusia tuulia:
http://www2.sportsnet.ca/blogs/hockey_hearsay/2006/06/18/countdown_to_luongo_trade/

Tiivistettynä; jos Panthers ja Luongo eivät pääse sopimuksesta sopuun ennen tämän kuun viimeistä päivää, Roberton päivät pantterina ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä luetut. Itse asiassa, jos Luongo ja Panthers eivät pääse yhteisymmärrykseen sopimuksesta perjantaihin mennessä, Floridan GM Mike Keenan saattaisi olla valmis kauppaamaan Luongon jo ensi lauantaina, Draft-päivänä.

Linkki Chubaroviin, Flahertyyn ja Jovanovskiin liittyen:
http://www.canada.com/theprovince/news/sports/story.html?id=85ab2101-89f9-453c-8c45-f9b73c2c9c5c

Ja vielä linkki Hockey’s Futuren Matt MacInnisin tekemään Canucksin Draft-ennakkoon:
http://hockeysfuture.com/article.php?sid=8872&mode=threaded&order=0
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Aika mielenkiintoista, muutaman viime päivän sisään Nonis on hankkinut Canucksiin kolme keskushyökkääjää, Tommi Santalan, Brad Moranin ja Brandon Reidin. Moran ja Reid solmivat suurella todennäköisyydellä kahden suunnan sopimukset, kun Santala taas yhden suunnnan sopimuksen. Tämä tilanne suosii Santalaa, kun pelaajaa haetaan neloskentän keskustaan. Keslerin on tosin huhuiltu siirtyvän laitaan pelaamaan, joten kolmosketjun keskushyökkääjän paikkakin olisi vapaana. Itse pitäisin Keslerin keskellä, ja voi olla että tämä paikan vaihdos onkin vain HFBoardsin järjenjättiläisten aikaansaannosta.

Kuten nuck tuolla narriketjussa pohti, Moosen veteraanisentteri Craig Darby pelasi ehkä viimeisen kautensa, ja Canucksin virallinen loukkaantumistenpaikkaaja Josh Green saattaa kokeilla onko ruoho vihreämpää muissa joukkueissa. Näin Mooseen jäisi vain centterit Rick Rypien ja Nathan "safepick" Smith. Sinäänsä ymmärrettävää, että Nonis hankki muutaman keskushyökkääjän korvaamaan mahdolliset menetykset. En vain ymmärrä miksi Santalalle piti luvata yhden suunnan sopimus, en ole mitenkään vakuuttunut hänen taidoistaan pelata NHL-tasolla. Uudet säännöt huomioon ottaen, luulen että esimerkiksi Reid olisi parempi vaihtoehto neloseen. Tiedän, että Richard Parkin kohdalla sanottiin samaa ennen viime kauden alkua, mutta Reidiin minulla on ainakin henkilökohtaisesti enemmän luottoa kuin Parkiin.

Ja Moosesta kuuluu lisää, sillä AHL-tason luottopakki Sven Butenschön lähtee synnyinmaahansa Saksaan pelaamaan.

Edit: Thank you Hurricanes!
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Chip Whitley kirjoitti:
Aika mielenkiintoista, muutaman viime päivän sisään Nonis on hankkinut Canucksiin kolme keskushyökkääjää, Tommi Santalan, Brad Moranin ja Brandon Reidin. Moran ja Reid solmivat suurella todennäköisyydellä kahden suunnan sopimukset, kun Santala taas yhden suunnnan sopimuksen. Tämä tilanne suosii Santalaa, kun pelaajaa haetaan neloskentän keskustaan. Keslerin on tosin huhuiltu siirtyvän laitaan pelaamaan, joten kolmosketjun keskushyökkääjän paikkakin olisi vapaana. Itse pitäisin Keslerin keskellä, ja voi olla että tämä paikan vaihdos onkin vain HFBoardsin järjenjättiläisten aikaansaannosta.

Itse melkeinpä harkitsisin Morrisonin treidaamista ja sillä palkkojen keventämistä. Henkka Sedin ykköseen ja Ryan Kesler kakkoseen. Sitten Brandon Reidille näytönpaikka kolmoseen ja Tommi Santala neloseen. Mikäli homma ei toimi Reidillä/Santalalla niin uutta verta kehiin. Mutta usko Reidin onnistumiseen kolmosessa on varsin suuri.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mr. Smith kirjoitti:
Itse melkeinpä harkitsisin Morrisonin treidaamista ja sillä palkkojen keventämistä. Henkka Sedin ykköseen ja Ryan Kesler kakkoseen. Sitten Brandon Reidille näytönpaikka kolmoseen ja Tommi Santala neloseen. Mikäli homma ei toimi Reidillä/Santalalla niin uutta verta kehiin. Mutta usko Reidin onnistumiseen kolmosessa on varsin suuri.

Minä antaisin Morrisonille yhden kauden aikaa näyttää taitonsa, terveenä ollessaan hän on palkkansa arvoinen. Jos ajatellaan, että Näslund tienasi viime kaudesta 6mil USD, ja Bertuzzi ~5.3mil USD, niin sanoisin Morrisonin 3.2mil USD olleen hinta/laatusuhteeltaan paras. Kuten sanottu, terveenä ollessaan Brendan on hyvä ykköskentän sentteri ja loistava kakkoskentän sentteri. Hän on yksi Canucksin tärkeimmistä takakarvaajista, kunhan saa lonkkansa(?) kuntoon niin koukkujäähyjäkin tulee vähemmän.

Ja Alain Vigneaultista uusi Canucksin valmentaja, Nonisin virallinen ilmoitus tulossa illan aikana:

http://www.canada.com/vancouversun/news/sports/story.html?id=6bc445e6-27e5-4c76-8242-76d5fb7bf3ab
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Uskon, että Vigneaultin kiinnitys Canucksin penkin taakse oli erittäin järkevä veto Nonisilta. Valmentajana Vigneault ei ole yhtä tunnettu nimi kuin jotkut muut tarjolla olevista, mutta tämä ei tee hänestä huonompaa valmentajaa. Jos tarkastellaan Vigneaultin tuloksia missä tahansa paikassa, jossa mies on valmentanut, hänen meriittinsä ovat kovat. Alainista puhutaan, että hän olisi erittäin vaativa valmentaja ja tätä Canucks kaipaakin. Joku pehmeän linjan vetäjä ei saisi koskaan sitä ravistelua joukkueeseen, johon asemiinsa jumittuneet Canucks-pelaajat ovat viime vuodet tottuneet.

Laitetaan tähän (koska aikaa ei nyt riitä sen perusteellisempaan kirjoitteluun ja monista aikaisemmin kirjoitetuista asioista tulisi nyt vain toisintoja) pätkä kahdesta aikaisimmin kirjoittamastani tekstistä, jotka kirjoitin tähän ketjuun huhtikuussa (23.4 ja 26.4):

"Näkisin kuitenkin tällä hetkellä, että Quinnilla olisi vain vitosrata Canucksin penkin taakse. Nimittäin toinen valmentaja, joka olisi mielenkiintoista nähdä Vancouverin penkin takana ja joka lähtee mielestäni lähtöasetelmissa nelosradalta, on farmijoukkue Manitoban valmentaja Alain Vigneault. Vigneault valmensi QMJHL liigan joukkuetta P.E.I. Rocketsia kausina 2003-05 ja on ollut tällä kaudella erinomainen valmentaja loukkaantumisista kärsineessä Moosessa. Vigneault vei koko kauden loukkaantumisista kärsineen joukkueen pudotuspeleihin ja Moose päästi runkosarjassa nuorella puolustuksella AHL:n toiseksi vähiten maaleja omaan päähän.

Vigneaultilla on aika hyvin kokemusta myös NHL:stä (vaikka tätä ei voi edes verrata Quinniin), kun hän valmensi Montreal Canadiensia syksystä 1997 marraskuuhun 2000. Hänen kokonaissaldonsa Montrealissa olivat 109-122-35 ja kerran Montreal meni Vigneaultin johdolla pudotuspeleihin. Miehen kovin meriitti Habsin penkin takana nähtiin vuonna 2000, kun Vigneault oli ehdolla vuoden NHL valmentajaksi (Jack Adams Trophy), mutta jäi äänestyksessä kakkoseksi Joel Quennevillen jälkeen.

Tämä meriitti oli kuitenkin sikäli mielenkiintoinen, että Vigneault ohitti tuolla kaudella valmentajaäänestyksessä pitkän linjan valmentajista mm. Scotty Bowmanin, Ken Hitchcockin, Jacques Martinin ja mainitun Pat Quinnin. Vielä mielenkiintoisempaa oli se, että Habsit eivät menneet kaudella 1999-00 edes pudotuspeleihin, kun joukkueen pelaajat menettivät runkosarjassa loukkaantumisten vuoksi yhteensä päälle 550 ottelua.

Tästä huolimatta joukkueen valmentaja sai siis suurta huomiota ja miksi ei olisi saanut; Montreal oli lukuisista loukkaantumisista huolimatta kauden 1999-00 runkosarjassa viidenneksi vähiten maaleja päästänyt joukkue. Jos Canucksiin haettaisiin nyt valmentajaa, jonka pelikirjassa menestys lähtee pitkälle myös puolustuksen kautta, Vigneault olisi Quinnin ohella varsin mielenkiintoinen kortti.

Vigneaultia puoltaa myös se, että mies antaa hyvin nuorille vastuuta ja tuntee joukkueen farmin pelaajat entuudestaan. Kun Moosen pelaajat ovat koko kauden ajan selvästi halunneet myös pelata valmennukselle ja pelaajat ovat antaneet valmennukselle hyvin kiitosta mediassa, Vigneault taistelee ykkösvalmentajan mahdollisesti avautuvasta paikasta tosissaan. Sinällään Vigneault olisi myös oiva valmentaja, että hän oli viime kaudella Moosen GM:n Craig Heisingerin ja Canucksin GM:n Dave Nonisin yhteinen valinta Moosen valmentajaksi - hän olisi siis Nonisille ainakin puoliksi ns. "oma valmentaja"."

--

Vigneaultia luonnehtisin yksilötasolla kovaksi, vaativaksi valmentajaksi, joka on energinen penkillä, osaa peluuttaa kuumia pelaajia ja kokeilee kauden mittaan erilaisia variaatioita. Häntä on luonnehdittu älykkääksi ja erittäin hyväksi johtajaksi ja hän on urallaan saanut joukkueistaan oikeastaan aina irti vähintään sen, mitä niistä olisi voinut kuvitella saavan.

Miehen pelifilosofia on lähtenyt niin aikanaan Montrealissa (NHL) kuin tällä kaudella Manitobassakin (AHL) aika pitkälle puolustuksen kautta, mutta kuitenkin unohtamatta fyysisen pelin merkitystä. Moose on ollut energinen joukkue keskialueella, taklannut paljon ja pitänyt oman päänsä erittäin hyvin kasassa - tämä on hyvä merkki tietäen AHL:n "lähes-nollatoleranssin" ja Moosen loukkaantumiset.

Mies on menestynyt eurooppalaisten pelaajien kanssa aina hyvin (Koivu, Malakhov, Rucinsky), vaikkakaan hänellä ei ole ollut Saku Koivua lukuun ottamatta joukkueissaan suuria eurooppalaisia tekijöitä. Hyvästä ja kurinalaisesta puolustustaktisesta pelistä kertoo se, että kun hän siirtyi aikanaan Habsiin, joukkue päästi vastustajansa laukomaan otteluissa erittäin vähän ja joukkueena Habs päästi noin 70 osumaa vähemmän kuin ennen Vigneaultin aikaa.

Paras saavutus on toistaiseksi tässäkin ketjussa mainittu kaudella 1999-00 tullut Jack Adams Trophyn kakkossija Montrealissa. Habsit eivät menneet tuolla kaudella 1999-00 pudotuspeleihin, kun joukkueen pelaavat menettivät loukkaantumisten vuoksi yhteensä päälle 550 ottelua runkosarjan aikana. Tästä huolimatta Vigneaut sai hyvää meriittiä ja miksi ei olisi saanut; Montreal oli kauden 1999-00 viidenneksi vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Minä haluaisin Vancouverin nimenomaan vaativan ja kovan valmentajan, joka on hyvä taktisella puolella, pelaa edeltäjäänsä enemmän puolustuksen kautta, on näyttänyt taitonsa AHL:n nollatoleranssissa, on saanut urallaan maksimaalisen (tai lähes) suorituksen joukkueistaan irti ja jolla riittää vielä paljon nälkää valmentajana. Lisäksi annan erillisen arvon sille, että Vigneault tulee ns. omista, eli hän tuntee farmipelaajat hyvin ja lisäksi nämä ovat kauden mittaan kehuneet Vigneaultia välillä korkein arvosanoin. Näin ollen minun valintani olisi Vigneault, vaikka hän ei olekaan "suosituin-nimi kisan" voittaja-vaihtoehto joukkueen uudeksi valmentajaksi.

Tältä sivulta löytyy muuten hyvin Vigneautista kertovaa materiaalia:

http://www.moosehockey.com/theteam/coaches.php

--

Niin, "oma valmentaja" sai oman paikkansa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Working 365 days a year for one day of glory

Canucks.com jututti Ron Delormea:

http://www.canucks.com/subpage.asp?sectionID=596

Mielenkiintoinen kohta jutussa oli mielestäni tämä:

"Q: Which players in recent years do you expect to challenge for a sport with the Canucks this season or next?"

"A: We drafted a player named Mason Raymond, who is currently playing for the University of Minnesota-Duluth. Picking him was originally seen as a gamble but now he's recognized by scouts and GM's from other teams as a good move and a good draft pick. He's made for the new NHL and he'll be pushing for a job here soon."

Kun Raymond varattiin viime kesänä toisella kierroksella, ensimmäiset tunteeni tätä varausta kohtaan olivat hyvin kriittiset. "Miksi Canucks varaa toisella kierroksella kaksi vuotta draftin nuorimpia pelaajia vanhemman pelaajan jostain AJHL:n Camrosesta?"

Raymond siirtyi viime kesänä Minnesotan yliopistoon (Minnesota-Duluth) ja pelasi NCAA:ssa hienon tulokaskauden. Hän oli joukkueensa toiseksi paras pistemies ja raporttien mukaan etenkin loppukaudesta joukkueensa arvokkain pelaaja. Tällä hetkellä tämä varaus ei siis näytä enää ollenkaan huonolta - ei edes toisen kierroksen varaukseksi.

Delorme ja muu scouttaus-osasto onnistui tässä varauksessaan hienosti. Pidetään peukkuja, että tulevasta varaustilaisuudesta löydetään samanlaisia tuntemattomia löytöjä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Bertuzzi <=> Luongo

Niin, huhut kertovat että Nonis olisi lähettämässä Bertuzzia, Allenia ja Auldia Floridan lämpöön vaihdossa Roberto Luongoon?

EDIT:

Ei enää huhu, vaan tosidiili. Canucks sai kaupantekijäisiksi Krajicekin ja yhden varausvuoron tämänpäiväisen draftiin.

http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=169536&hubname=
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Köpi kirjoitti:
Niin, huhut kertovat että Nonis olisi lähettämässä Bertuzzia, Allenia ja Auldia Floridan lämpöön vaihdossa Roberto Luongoon?

EDIT:

Ei enää huhu, vaan tosidiili. Canucks sai kaupantekijäisiksi Krajicekin ja yhden varausvuoron tämänpäiväisen draftiin.

http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=169536&hubname=

OHHOH! Ompa pommi. No nyt meillä on ne mitä halusin, nuori itsensä todistanut huippumoke ja uusi laadukkaalta vaikuttava koutsi. Nyt todellakin puhaltavat muutoksen tuulet ja se on jo hieman tunkkaisen tuntuiselle "vintillemme" erittäin hyvä asia.

No minä ainakin arvostan rohkeitakin peliliikkeitä ja sitä asennetta, että pelataan ei pelätä. Nyt mennään eikä meinata, arvostan Nonisia, koska hän osaa pelata myös tässä hetkessä eikä vain säästellä tulevaisuutta silmällä pitäen. Niin saavutetaan menestystä kuten Edmonton osoitti.

Hienoa Canucks!
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
w000t! The biggest trade in the Canucks history?

Johan oli pommi. Vancouver ja Florida tekivät jo vuoden huhujen keskipisteenä olleen treidin Luongon ja Bertuzzin välillä. Kaupassa Panthersiin siirtyi myös Bryan Allen ja Alex Auld, kuten Köpi tuossa jo informoi. Canucksiin vastaavasti saapui Luongon lisäksi 23-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Krajicek ja tämän päivän Draftiin 6. kierroksen varausvuoro.

Joskus noin vuosi sitten Nonis taisi sanoa, kun häneltä kysyttiin tämän hetken parasta maalivahtia, Roberto Luongon nimen. Tästä alkoivat huhut, missä Luongoa ruvettiin siirtämään Floridasta Vancouveriin. Itse en missään vaiheessa uskonut näihin puheisiin, ja olin melkein varma että nämä ovat vain niitä "huhuja". Nyt aamulla kun luin tästä kaupasta, meinasi tulla vähän kakkaa housuun (lue: Kummeli).

Luongohan on yksi tämän hetken johtavista maalivahdeista maailmassa. Hän on osoittanut kykynsä hieman huonommissa joukkueissa erinomaisesti, unohtamatta MM-kisoja tai Olympialaisia. Playoffeissa Robertoa ei vielä ole nähty, ja näkisin sen ainoana kysymysmerkkinä hänen kohdallaan. Tämä kaikki tosin vain silloin, jos Nonis saa sainattua hänet (pitkään) sopimukseen. Luulisin että Roberto luopuisi jääräpäisyydestään tämän "no-trade" pykälän suhteen, sillä kukaan GM ei vaihda Bertuzzin, Allenin ja Auldin tasoisia pelaajia Luongon tasoiseen pelaajaan, ja treidata hänet sen jälkeen heikompaan joukkueeseen. Minä en ainakaan tekisi niin, tuskin Noniskaan.

Tämä myös tarkoittaa sitä, että mitä suurimmalla todennäköisyydellä Cloutier saa myös lähteä, ja Norosesta tehdään ensi kauden varamaalivahti. En viitsi spekulointia enempää aloittaa, sillä kaikki riippuu suostuuko Luongo sainaamaan pahvin Canucksin kanssa vai ei. TSN'än artikkelissa sanottiin näin: "The problem of signing him to a long-term deal now rests with Nonis. He seemed unfazed by the situation, noting that if Luongo can't be signed, he can be traded for more assets."

Laitetaan vielä plussat ja miinukset tästä kaupasta:

+Saimme loistavan maalivahdin
+Saimme nuoren, potentiaalisen, 2001 Draftin ykköskierroksella varatun (24th overall) kiekollisen puolustajan
+Yhden vuoron lisää kotikaupungin Draftiin

-Menetimme jo ennestään heikosta laitahyökkääjä-palapelistä yhden tärkeän palasen
-Maalivahdin, jolla on mahdollisuudet hyväksi NHL-tason aloittajaksi, tähtiaines tosin puuttuu
-1998 vuoden ykköskierroksen varauksen (4th overall), puolustajan joka ei kuitenkaan koskaan pystynyt vastaamaan varausvuoron korkeuden mukaisiin odotuksiin

Odotellaan nyt muutama päivä ja katsotaan, suostuuko Roberto sainaamaan jäädäkseen Vancouveriin, ja sen jälkeen tehdään suuremmat johtopäätökset ensi kauden kokoonpanoista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luongo ja Grabner

Vancouverin ympärillä tapahtuu näinä päivinä todella paljon. Dave Nonis on tekemässä todellista talon peruskorjausta. Ensin mies hankki viikolla uudeksi rakennuspäälliköksi Alain Vigneaultin ja nyt juhannuksena Nonis hankki talon kivijalan, kun Roberto Luongo siirtyi jättikaupassa Canucksiin. Luongon hankinta oli Canucksille mielestäni parasta, mitä seura vain pystyi saamaan: nuori tulevaisuuden maalivahti, joka on näyttänyt tasonsa huipulla. Ensimmäistä kertaa Canucksin historiassa seuralla on riveissään maalivahti, joka on todellinen huippunimi NHL:ssä.

En olisi koskaan uskonut, että Todd Bertuzzilla saataisiin riveihin Luongon tasoinen maalivahti. Kaikki kunnia pitkäaikaiselle suosikille Bertuzzille, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että Buzz ei ole ollut viimeisten kahden kauden aikana enää se sama pelaaja, joka joskus dominoi NHL-kaukaloita. Bertuzzi pelasi viime kaudella kelvollisen kauden, mutta hintaan ja kykyihin nähden miehen esityksissä ei ollut todellakaan hurraamista. Ykkösketjun hyökkääjä, joka pelaa päälle viiden miljoonan dollarin palkalla ja tekee 25 maalia sekä saa tehosaldoonsa -17 lukeman, ei ole palkkansa arvoinen.

Bertuzzille maisemanvaihdos oli ainoa oikea ratkaisu ja onneksi NHL:stä löytyi kauppakumppani, joka pelaa selvästi pienempien ympäristön paineiden alla ja joka oli vielä valmis antamaan Canucksille sen, mitä joukkue kaipasi. Bertuzzin elämä Vancouverissa ei ole ollut viimeisten kahden vuoden aikana kovinkaan helppoa. Paikalliset radiokanavat ovat rummuttaneet miehen temisistä kentällä ja sen ulkopuolella viikottain - usein puheenaiheena olivat vielä negatiiviset asiat. Kun Canucks jäi ulos pudotuspeleistä, Bertuzzi oli suurine palkkapusseineen ja melko pienine tekoineen monelle fanille helppo kohde johon tuskansa laittaa.

Bertuzzin lähtöä osasi siis odottaa. Kuitenkin kalliin sopimuksensa viimeistä kauttaan pelaavasta hyökkääjästä ei mitään suuria korvauksia olisi uskonut. Luongo olikin Nonisilta mielestäni jättisaalis. Tosin Luongon sopimuskuviot ovat edelleen epäselvät, mutta ei kai Nonis niin tyhmä ole, että hankkisi epävarman sopimuskuvion alla pelaavan tähtimaalivahdin keskustelematta tämän agentin Gilles Lupienin kanssa ennen kauppaa? Vaikka mediassa voidaan antaa kuvioista millainen kuva tahansa, Nonis tietää uskoakseni saavansa Luongon pitkän sopimuksen alle (tai ainakin toivon näin).

Luongon kaupalla Canucks ratkaisi organisaation ikuisuus-kysymyksen. Kerrankin Vancouverissa on maalivahti, johon on helppo luottaa ja jonka ympärille on hyvä kasata joukkuetta. Joukkueen nuoret tulevaisuuden maalivahdit Cory Schneider, Julien Ellis ja Alexander Vincent saavat kehittyä rauhassa tavoittelemaan NHL-paikkaa ja Dan Cloutierin pitkä tie Vancouverin sairastuvalla tullee päättymään tämän kesän aikana. Jos ja kun Canucks kauppaa Cloutierin pois, hänen palkastaan 2.5 miljoonaa dollaria vapautuu Luongon uuteen sopimukseen.

Koska Todd Bertuzzin lähtöä osasi jo odottaa ja Alex Auldia ei tule Luongon jälkeen ikävä, tässä kaupassa minua jäi eniten harmittamaan Bryan Allenin lähtö. Allenia on tullut seurattua erittäin tarkasti miehen varausvuodesta lähtien ja samalla minulla on kasvanut tietynlainen fanitus-suhde tähän puolustajaan. Sikäli Allenin lähtö osui pahaan aikaan, että hän otti viimein menneellä kaudella ensimmäisiä askeleita Canucksin top 2-3 puolustajien joukkoon. Isokokoinen ja fyysinen Allen oli joukkueelle nuoresta iästä huolimatta tärkeä pelaaja myös henkisellä puolella.

Kaupan kannalta erittäin positiivista oli kuitenkin se, että Canucks ei menettänyt vähäisistä lahjakkuuksistaan ainuttakaan. Joissakin huhuissa Dave Nonisin NHL-suosikkivahti Luongoa oltiin yhdistetty jo aiemmin Canucksiin, mutta useissa huhuissa toiseen suuntaan liitettiin nimiä kuten Luc Bourdon, Cory Schneider tai Ryan Kesler. Näiden pelaajien lähdöt olisivat tehneet vielä Allenia kipeämpää. Nyt kun näitä lahjakkuuksia ei menetetty ja kaikki tämän vuoden draftin omat kärkivarauksetkin (ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varaus) saatiin pidettyä, Allenin lähdön kyllä kestää.

----

Draftista sen verran, että Canucksin ykkösvaraus, itävaltalaishyökkääjä Michael Grabner oli mielestäni yllättävä, mutta kuitenkin erittäin mielenkiintoinen varaus. Grabnerin alkukausi oli menneellä kaudella hankala Spokanen tuskailtua oikein huolella pelinsä kanssa, mutta loppukaudesta Grabner iski maaleja lähes joka pelissä. Hän on selvä kahden ensimmäisen ketjun maaleja tekevä hyökkääjälupaus - juuri sellainen, jota joukkue kaipasikin tähän tilanteeseen.

Joukkueen WHL-varaukset ovat useimmin epäonnistuneet kuin onnistuneet (viimeisimmät WHL:stä tulleet Canucksin ykkösvaraukset Nathan Smith, Brad Ference, Josh Holden ja Chris McAllister eivät suuria tunteita herätä), mutta ehkä tähän kierteeseenkin on joskus tultava muutos. Erittäin mielenkiintoista seurata, miten Grabner tulee tulevalla kaudella onnistumaan WHL:ssä. Hänellä on mahdollisuuksia korkealle, mutta toisaalta hän on myös riskivaraus. Laitetaan tähän Central Scoutingin analyysi Grabnerista:

"Has excellent acceleration, is good at getting to holes and loose pucks.... At full speed in three strides ge is one of the fastest players in this year's draft who can beat defencemen wide to the outside on a regular basis... Has very good balance and mobility in all directions and possesses very quick hands with a creative scoring touch... Handling the puck with flair he can give and receive passes on both forehand and backhand... Used on special teams, is a smart player with excellent anticipation and good hockey sense... A very highly skilled player, he will excel at a higher sill level of play... Plays with hustle both at home and on the road, he is not overly aggressive but will bump and finish checks... He competes for loose pucks and challenges defensemen to try and stop him with a willingness to drive to the net on a consistent basis... Hustles regardless of score and pays attention to the defensive side of the game... Had limited ice time in the first half of the season but exploded in the second half at almost a goal-a-game pace."

ISS Grabnerista:

Skill: Pure sniper. A gift for the offensive, has a accurate and quick shot. Good hands and tremendous acceleration."

Scouting report:

"Grabner is a scorer with high-end offensive skill. Needs to develop more of a consistent game. At times is invisible then will get the puck and score a highlight reel goal. A tremendous nose for the net, scoring 36 goals in 67 games. Has an accurate shot, to go along with a very quick release."

Style compares to: Marian Gaborik.

Size/Strength: B
Skating: A
Shot/Scoring: A
Puckhandling: B+
Hockey Sense: B
Leadership: B-
Poise: B+
Defense: B-
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Canucksin varaukset kokonaisuudessaan:

1. kierros: Michael Grabner (14th overall)
2. kierros: -
3. kierros: Daniel Rahimi (82nd overall)
4. kierros: -
5. kierros: -
6. kierros: Sergei Shirokov (163rd overall), Juraj Simek (167th overall)
7. kierros: Evan Fuller (197th overall)

---

Grabnerista nuck tuossa jo hyvin kertoi.

Ruotsalainen Rahimi on iso, fyysinen ja agressiivinen puolustaja. Häntä pidettiin yhtenä tämän vuoden Draftin parhaista taklaajista, niin ajoituksessa kuin voimassa. Kokoisekseen hyvä liikkumaan, myös hänen peliäly ja kiekollinen peli ovat hyvässä kuosissa. Mitat ovat myös vakuuttavat, 190cm pituutta ja 97kg painoa. Hän on tosin syntynyt huhtikuussa vuonna 1987, ikää on siis vuosi enemmän kuin monella muulla tässä Draftissa varatulla pelaajalla.

Sergei Shirokov on "normivenäläishyökkääjä", taitoa ja nopeutta siis löytyy. Potentiaalia on kahteen ensimmäiseen kenttään, mutta löytyykö tahtoa? Se on se suurin kysymysmerkki, liittyen meidän rakkaan naapurimaan virtuooseihin.

Central Scoutingin raportti laituri Juraj Simekistä:
"Is a strong skater with a good stride and he is strong on his skates ... skill-level is very good ... is excellent with the puck ... has a good wrist shot ... shows very good one-on-one skills with good dekes and moves ...works hard every night ... loves the game – competes, has fire in his eyes ... uses his body to his advantage ... not exactly a banger but never backs down if he is physically challenged."

Evan Fuller, BC'ssä syntynyt kotikaupungin poika on hieman tuntematon nimi. WHL'län Prince George Cougarsissa Ty Wishartin kanssa kiekkoileva keskushyökkääjä on kerännyt 03-04, 04-05 ja 05-06 kausina yhteensä tehot 7+8, 112 ottelussa. Jäätävän kova miehen alkuhan tässä on kyseessä =). Hieman paha mennä arvioimaan miestä kun ei tietoa sen enempää ole, pistemäärästä päätellen ei ainakaan ykkös/kakkoskentässä ole pelannut.

Onko kellään muuten tietoa, onko Canucks tehnyt sopimukset Jannik Hansenin, Alexander Edlerin ja Nicklas Danielssonin kanssa? Joskus aikoja sitten uutisoitiin, että heille on jätetty sopimustarjoukset. Itse en ole kuitenkaan kuullut mitään, että nämä tarjoukset olisi pelaajien toimesta hyväksytty? Vai olenko missannut jotakin?
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Canucksin varaukset kokonaisuudessaan:

1. kierros: Michael Grabner (14th overall)
2. kierros: -
3. kierros: Daniel Rahimi (82nd overall)
4. kierros: -
5. kierros: -
6. kierros: Sergei Shirokov (163rd overall), Juraj Simek (167th overall)
7. kierros: Evan Fuller (197th overall)
Aika selvä linja Canucksilta tänä vuonna: nopeutta ja nuoria hyökkääjiä joukkueeseen, eli juuri sitä tavaraa, mitä joukkue kaipaakin. Neljä ensimmäistä varausta europelaajia ja viimeinen valinta (Fuller) todellinen longshot WHL:stä. OHL:stä Canucks ei varannut tänäkään vuonna ketään, vaikka McMorrow-Slater kaksikko on tehnyt yleensä ottaen hyvää työtä Ontariossa. Itseäni tavallaan yllätti myös se, että NCAA:n pelaajat jätettiin rauhaan ja Q:ssa toimiva (omasta mielestäni Canucksin parhaat löydöt tulevat täältä) DeBlois ei saanut ääntään kuuluviin.

Chip Whitley kirjoitti:
Ruotsalainen Rahimi on iso, fyysinen ja agressiivinen puolustaja. Häntä pidettiin yhtenä tämän vuoden Draftin parhaista taklaajista, niin ajoituksessa kuin voimassa. Kokoisekseen hyvä liikkumaan, myös hänen peliäly ja kiekollinen peli ovat hyvässä kuosissa. Mitat ovat myös vakuuttavat, 190cm pituutta ja 97kg painoa. Hän on tosin syntynyt huhtikuussa vuonna 1987, ikää on siis vuosi enemmän kuin monella muulla tässä Draftissa varatulla pelaajalla.
Rahimi on mielenkiintoinen puolustaja. Erilaisten raporttien mukaan ikäisekseen hyvän tason puolustava puolustaja, joka on tosiaan erittäin vahva taklaamaan. Canucksin euroopan pääscoutti Gradin kertoi, että Rahimilla on mahdollisuuksia olla tämän draftin yksi suurimmista yllätyksistä tulevaisuudessa.

Chip Whitley kirjoitti:
Sergei Shirokov on "normivenäläishyökkääjä", taitoa ja nopeutta siis löytyy. Potentiaalia on kahteen ensimmäiseen kenttään, mutta löytyykö tahtoa? Se on se suurin kysymysmerkki, liittyen meidän rakkaan naapurimaan virtuooseihin.
Shirokov ei ole omasta mielestäni tyypillisen venäläispelaajan tasolla suoraluistelussa, mutta hänellä on hyvä tasapaino ja hyvä kiekon suojauskyky. Shirokovilta on vaikea ottaa kiekkoa pois, mutta ikävä puoli on se, että vastustajien lisäksi omien on vaikea saada kiekkoa pois. Minulla ei ole tästätään Chibisovin löydöstä kovia odotuksia. Mahdollisuuksia voi olla jonnekin Evgeny Gladskikhin tasolle, mutta tuskin NHL:ään saakka.

Chip Whitley kirjoitti:
Central Scoutingin raportti laituri Juraj Simekistä:
"Is a strong skater with a good stride and he is strong on his skates ... skill-level is very good ... is excellent with the puck ... has a good wrist shot ... shows very good one-on-one skills with good dekes and moves ...works hard every night ... loves the game – competes, has fire in his eyes ... uses his body to his advantage ... not exactly a banger but never backs down if he is physically challenged."
Klotenin junioreissa kovat tehot ja lähes 200 minuuttia jäähyjä. Raporttien mukaan slovakkihyökkääjä, joka pelaa kovalla energialla ja on erittäin taitava käsistään. Sveitsin juniorisarja ei kuitenkaan kerro kovinkaan paljoa ja Simekin taso nähdään vasta myöhemmin, kun nuorukainen siirtyy pelaamaan juniorisarjaan.

Chip Whitley kirjoitti:
Evan Fuller, BC'ssä syntynyt kotikaupungin poika on hieman tuntematon nimi. WHL'län Prince George Cougarsissa Ty Wishartin kanssa kiekkoileva keskushyökkääjä on kerännyt 03-04, 04-05 ja 05-06 kausina yhteensä tehot 7+8, 112 ottelussa. Jäätävän kova miehen alkuhan tässä on kyseessä =). Hieman paha mennä arvioimaan miestä kun ei tietoa sen enempää ole, pistemäärästä päätellen ei ainakaan ykkös/kakkoskentässä ole pelannut.
Delorme sanoi, että kun Canucks oli varannut ensin neljä europelaajaa, he päättivät katsoa viimeisellä vuorollaan fyysisen pohjoisamerikkalaisen pelaajan. Joukkue päätyi Fulleriin, nopeaan hyökkääjään, joka pelaa hyvää karvauspeliä ja tuo kentälle fyysisyyttä. Delormen mukaan Fuller nousi Canucksin listoille tapeltuaan Kamloopsin isokokoisen Wild-prospectin Matt Kassianin kanssa. Fuller on fyysisen osaston kovalla asenteella pelaava hyökkääjä, jolla on kuitenkin taidollisesti hyvin pitkä matka NHL:ään.

Chip Whitley kirjoitti:
Onko kellään muuten tietoa, onko Canucks tehnyt sopimukset Jannik Hansenin, Alexander Edlerin ja Nicklas Danielssonin kanssa? Joskus aikoja sitten uutisoitiin, että heille on jätetty sopimustarjoukset. Itse en ole kuitenkaan kuullut mitään, että nämä tarjoukset olisi pelaajien toimesta hyväksytty? Vai olenko missannut jotakin?
Sopimuksista ei ole kuulunut mitään. Danielsson jatkaa kuulemma uraansa Ruotsissa, mutta Hansenia ja Edleria odotetaan ensi kaudeksi Mooseen.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luongosta

Vancouver Sunin Iain MacIntyre kirjoitti tänään, että Ottawa Senators olisi tarjonnut pelkästään Luongosta puolustaja Chris Phillipsia, hyökkääjä Martin Havlatia, maalivahti Ray Emerya ja ensimmäisen kierroksen varausta tämän vuoden draftista. Jos tämä pitää paikkansa (ja MacIntyren kirjoituksia vuosia seuranneena uskon, että pitää), Nonis osti Luongon enemmän "alella", mitä yleisesti edes ajatellaan. Mike Keenan halusi kuitenkin suosikkinsa Bertuzzin, kun Canucks tuli mukaan kuvioihin ja näin Luongo päätyi Vancouveriin.

Saapa nähdä, tekikö Keenan viisaasti uskoessaan Bertuzziin. Bertuzzilla on mahdollisuus nousta samalle tasolle, missä hän oli kolme vuotta sitten (NHL:n ensimmäiseen tähdistöön), mutta pitää muistaa, että tuolloin hänen ketjussaan pelasi mm. NHL-pelaajien toimesta tuon kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Markus Näslund ja puolustuksessa kiekkoili 46 pistettä samalla kaudella tehoillut Ed Jovanovski. Bertuzzi on erinomainen kiekkoilija, mutta miehen menestys viime kausina on ollut pitkälle kiinni myös hyvästä ketjusta ja Canucksin käyttämästä hyökkäävästä pelityylistä.

Vancouverissa Bertuzzin viimeiset kaudet eivät ole olleet kovin helppoja. Canucksin fanit ovat toki antaneet miehelle paljon tukea (mm. parin minuutin "standing-ovationit" Mooren tapauksen jälkeen, kun Bertuzzi kävi vain kääntymässä pelikieltonsa aikana kentällä), mutta kiekkokaupungista on löytynyt paljon niitäkin, joiden mielestä Bertuzzi pitäisi kaupata. Bertuzzilla itsellään on saattanut olla kauppahalut mielessään tapaus-Mooren jälkeen.

Viime kaudella Bertuzzi riiteli julkisesti Crawfordille mediassa ja kokenut puolustaja Eric Weinrich kirjoitti kauden jälkeen omaan blogiinsa, että hän toivoisi Bertuzzin kauppaamista muualle, sillä paineet Vancouverissa alkoivat käydä koviksi. Weinrich tiesi joukkueen sisältä jotain sellaista, jota ei haluttu näyttää ulospäin. Bertuzzi ei ollut tyytyväinen oloonsa ja sen huomasi ajoittain peliesityksistä. Siksi miehen kauppaaminen taisi olla vain ajan kysymys.

Bertuzzi halusi vetäytyä siirtonsa jälkeen medialta sivuun. Viikonloppuna hän antoi kuitenkin floridalaiselle medialle tiedotteen, jossa kertoi siirron olevan hänen uransa kannalta suuri helpotus: "Florida is a perfect fit for me. It's close home, it's in the East, I'm excited about that and that alone will make me play a lot longer than what I'd anticipated. With Florida, let's face the facts, it's beautiful out there, it's sunny year-round, and it's a place where you can kind of hide out. It's not hockey 24 hours like it is a Canadian market."

Kun Bertuzzi nyt siirtyi, samassa paketissa (mutta jälkilähetyksenä) Floridaan saattaa lähteä myös vapaana agenttina seuraa kohta etsivä Ed Jovanovski. Jovanovskin vaihtoehtoina on pidetty joko Vancouveria tai Floridaa, mutta Canucksin kireän palkkatilanteen vuoksi Canucks näyttää epätodennäköisemmältä vaihtoehdolta. Nyt kun Jovanovskin hyvä ystävä Bertuzzi siirtyi juuri Floridaan, Keenanin mahdollisuudet Jovanovskiin saattoivat parantua entisestään.

Bertuzzi kertoi floridalaismedialle antamassaan lehdistötilaisuudessa, että hän aikoo tehdä Jovanovskin siirron niin helpoksi kuin vain pystyy; "Jovo's one of my good friends. We've been very good friends ever since he was dealt to Vancouver. In a perfect world it would be very exciting for us both to be in Florida. Obviously he's got his decisions to make, to decide what is best for him and his family. Let's hope he winds up there again."

Bertuzzilla ja Jovanovskilla on sama agentti (Pat Morris) ja joissakin spekulaatioissa onkin mainittu, että Mike Keenanin yksi syy hankkia Bertuzzi (eikä esimerkiksi Ottawa-pakettia), olisi ollut se, että tällä kaupalla Keenan olisi helpottanut Jovanovskin päätöstä siirtyä vuoden 2010 Olympialaisia isännöivästä, kauniista kanadalaisesta kiekkokaupungista aurinkoiseen uimalakkien ja kumiankkojen luvattuun ihmemaahan.

Luogon sopimusuutisista sen verran, että Luongon agentti Gilles Lupien kertoi Vancouver Sunille sunnuntaina, että Lupien tapaa tänään Luongon ja tämän vaimon Geenan Montrealissa. Tiistaina tai keskiviikkona Lupien keskustelee sitten Nonisin kanssa ja kertoo, mitä Luongo suunnittelee tulevaisuuden varalle. Luongo on joka tapauksessa useamman lähteen mukaan valmis ottamaan vastaan pitkän sopimuksen tarjouksia Canucksilta.

Manageri Nonis oli innoissaan uudesta tilanteesta; Talking to our players today, they've taken notice. People feel good. They feel re-energized. We're going to camp with a different coaching staff. We're going to camp with different players. We're going to camp with different expectations. Those are all good things -- things that drive players and teams to be successful. I am excited."

---

Canucksin kakkosvalmentajatilanteesta sen verran, että Vigneaultin haluttua "omat miehensä" apulaisikseen, Johnston on huhujen mukaan tällä hetkellä melko lähellä Bostonin ykkösvalmentajan paikkaa. Ellei Johnston löydä Bruinsista paikkaa, hän on hyvin todennäköinen Los Angelesin kakkosvalmentaja.

Toinen entinen kakkosvalmentaja Jack Mcllhargey toimi Vancouverin organisaatiossa parikymmentä vuotta ja viikset heiluivat myös Canucksin kakkosvalmentajana pitkään, joten ensi kaudella jotain muutakin perinteistä puuttuu kuin Bertuzzi. Kolmannen kakkosvalmentajan Barry Smithin tulevaisuudesta ei tiedetä tällä hetkellä mitään. Vigneaultin toisena kakkosvalmentajana huhutaan olevan ensi kaudella Rick Bowness.

Canucksin maalivahtivalmentaja Ian Clark tulee jatkamaan seurassa varmasti. Clark on tehnyt Vancouverissa hyvää työtä ja lisäksi hän on valmentanut urallaan aikaisemmin Luongoa (joidenkin mukaan Luongo olisi antanut vihreää valoa Vancouverille ainakin osittain Clarkin suhteiden kautta), joten hänet on pidettävä. Canucksin uskotaan nimittävän Vigneaultin apulaiset seuraavien 10 päivän sisään.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Toinen entinen kakkosvalmentaja Jack Mcllhargey toimi Vancouverin organisaatiossa parikymmentä vuotta ja viikset heiluivat myös Canucksin kakkosvalmentajana pitkään, joten ensi kaudella jotain muutakin perinteistä puuttuu kuin Bertuzzi. Kolmannen kakkosvalmentajan Barry Smithin tulevaisuudesta ei tiedetä tällä hetkellä mitään. Vigneaultin toisena kakkosvalmentajana huhutaan olevan ensi kaudella Rick Bowness.

Lyhyt kommentti hyvään tekstiin; luin että Mcllhargey saattaa jatkaa Canucksin organisaatiossa, tosin eri toimenkuvassa kuin viime vuosina.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Lyhyt kommentti hyvään tekstiin; luin että Mcllhargey saattaa jatkaa Canucksin organisaatiossa, tosin eri toimenkuvassa kuin viime vuosina.
Kiitoksia vaan positiivisista sanoista. Mcllhargeyn jatkaminen Vancouverissa ei tosiaankaan olisi mahdottomuus, vaikka Canucksin penkin takana häntä ei enää nähdä. Onhan sanottu, että hänellä on elinikäinen kausikortti organisaation erilaisiin tehtäviin. Ehkä Jackista tulee farmijoukkueen kakkosvalmentaja seuraavaksi, jos Arniel tulee ykköseksi.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Hyvä hyvä Canuksit!

Ai että kun oli mukava lukea parin viime viikon keskustelut ja uutiset jääkiekkorintamalta kun on palannut lomalta. Kiitokset tämän palstan aktiivisille kirjoittajille. :)

Kaverini tänään mainitsi että Auld+Bert olisi treidattu Luongoon. Silmääni pisti lisäksi myös Allen. Tätä kaveria en olisi tahtonut ehkäpä menettää mutta tuskinpa kauppa muutoin olisi niinkään toteutunut.

Bertuzzi-Luongo kauppa tuntuu myös minusta ihan hemmetin järkevältä.
Vielä kun se Jovo kaupattais Floridaan niin olis hyvä juttu. Siis ihan sen takia että Bertuzzi/Jovo toimii paremmin kuin kumpikaan "yksinään" eri seuroissa. On nääs tästä molemmat jannut olleet suosikkipelaajiani.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Nässe kirjoitti:
Ai että kun oli mukava lukea parin viime viikon keskustelut ja uutiset jääkiekkorintamalta kun on palannut lomalta. Kiitokset tämän palstan aktiivisille kirjoittajille. :)

Kiitoksia vaan. Uskallan ottaa tästä kehusta oman osani, sillä tein "uuden kauden lupauksen", mikä sisältää aktiivisemman kirjoittelun tänne palstalle suosikkijoukkueistani, ja yleensäkkin NHL'stä. Suurimmat kiitokset menee kuitenkin nimimerkki nuckille =).

Nässe kirjoitti:
Bertuzzi-Luongo kauppa tuntuu myös minusta ihan hemmetin järkevältä.
Vielä kun se Jovo kaupattais Floridaan niin olis hyvä juttu. Siis ihan sen takia että Bertuzzi/Jovo toimii paremmin kuin kumpikaan "yksinään" eri seuroissa. On nääs tästä molemmat jannut olleet suosikkipelaajiani.

Jovanovskihan on UFA, alkaen tämän viikon lauantaista, joten häntä ei tarvitse kaupata Floridaan. Hän luultavasti sainaa Floridan kanssa monivuotisen, suurten dollarien sopimuksen.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Chip Whitley kirjoitti:
Jovanovskihan on UFA, alkaen tämän viikon lauantaista, joten häntä ei tarvitse kaupata Floridaan. Hän luultavasti sainaa Floridan kanssa monivuotisen, suurten dollarien sopimuksen.

Kappas vain, no sit ei hätiä mitiä. Mistä sivulta näkis nuo pelaajien sopparit kätsysti?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös