Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 358 082
  • 1 760
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Minäkin alan viihtyä kotimaisissa ylikansallisissa heti, kun niissä on tarjolla ruokajuomaksi olutta ja viintä Ranskan malliin.

Ulkomailla on kaikki paremmin, uskokaa pois nyt jo.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo pari kertaa oon Mannerheimintien Burger Kingissä käynyt. Suht samaa kamaa ne purilaiset ovat kuin vaikkapa Mäkkärin kausituotteet. Yli 10 minuuttia sai jonottaa ja siinä tiskilläkin vielä pari lisää. Yhdellä myyjällä oli samaan aikaan parikin tilausta ja ne tarjottimet siinä tiskillä rivissä. Joo sen juuston lisämaksullisuus yllätti. Ja sitä mä kanssa hieman mietiskelin että saakohan sitä limua hakea santsimukillisen. Jossakin luki jotain sellaista. Tosin hieman hassulta tuntuisi kuka silloin maksaisi isosta mukista enemmän, tai no en tiedä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Suurena Hesburger fanina tulee nyt hieman risuja. Muutamana viime kertana ovat ranet olleet aivan vitun paskoja. Löysiä ja kylmiä. Nämä ABC:n Heseillä. Toisaalta ovat mielestäni alkaneet käyttämään majoa sopivasti. Tämä on selvästi havaittavissa.

Mäkissä olen syönyt nykyisin enemän koska haluan vertailla paikkoja. Parhaimmista burgerkokemuksista lähi aikoina liittyykin juuri Mäkkiin. QP whit cheese maistui taivaalliselta. Hieman liikaa laittoivat pihvimaustetta vaikkakin tuo kyllä maistui meikäläiselle. Etikkaista majoa en maistanut tällä kertaa. Onko tuossa eri majo kuin vaikkapa Bigissä? Ranskalaiset aivan loistavat. Tykkäsin kovasti ja tuntuukin, että Mäkin että Hesen raja kapenee. Syön jatkossakin Mäkkärissä enenvissä määrin ja pojot pirtelöstä. Miksi Hesellä jätettiin kyseinen herkku pois? Saatana.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
QP:ssä ei ole mälliä laisinkaan.

Joo ei: sämpylä, sinappi, ketsuppi, tuoresipuli, juusto ja pihvi. Tossa oli ainakin se resepti, jolla mä noita väänsin. Aikaa tosin on kulunut jo 15 vuotta, mutta aikalailla samoja noi silti edelleen lienee.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Hong Kongissa tuli kokeiltua rahapulassa edullisinta ravintolaa, joka ostoskeskuksesta löytyi. Päädyimme Leffateatterin omaan hampparimestaan ja ero Suomen vastaaviin on kuin yöllä ja päivällä. Hampparit samaa laatua kuin esimerkiksi Amarillon Big Burgerilla. Samanlainen maku, kunnon pihvi, ei mitään ylimääräistä ja herkulliset ranskalaiset. Eipä ole Suomessa nähty yhtä hyvää pikaruokaa.
 

ipaz

Jäsen
Burrito

Burritojen maihinousu Suomeen on vihdoin ja viimein alkanut. Pari viikkoa sitten kokkiguru Arto Rastas avasi Tampereen keskustorille Bar Burriton ja Helsingistä löytyy Lönnrotinkadulta Cholo - joka on itseltäni vielä kokeilematta.

Amerikan mantereella pörrätessäni burritobaarit olivat ehdottomia suosikkejani ennen hampurilaispaikkoja. Chipotle Mexican Grill, Qdoba tai Pancheros ovat isoja jenkkiketjuja, jotka tarjoavat meksikolaista pikapalaa, ja ennenkaikkea noita maukkaita folioon käärittyjä burritopötköjä joihin saa itse valita täytteet kuten Subissa ikään. Toivottavasti tämän tyyppisten pikaravintoloiden määrä ja ja kirjo tulee kasvamaan tulevaisuudessa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Burritojen maihinousu Suomeen on vihdoin ja viimein alkanut. Pari viikkoa sitten kokkiguru Arto Rastas avasi Tampereen keskustorille Bar Burriton ja Helsingistä löytyy Lönnrotinkadulta Cholo - joka on itseltäni vielä kokeilematta.

Amerikan mantereella pörrätessäni burritobaarit olivat ehdottomia suosikkejani ennen hampurilaispaikkoja. Chipotle Mexican Grill, Qdoba tai Pancheros ovat isoja jenkkiketjuja, jotka tarjoavat meksikolaista pikapalaa, ja ennenkaikkea noita maukkaita folioon käärittyjä burritopötköjä joihin saa itse valita täytteet kuten Subissa ikään. Toivottavasti tämän tyyppisten pikaravintoloiden määrä ja ja kirjo tulee kasvamaan tulevaisuudessa.

Kyllä tossa meidän paikallisessa kebab-paikassa on saanut burritoja jo vuosia, ja hyviä ovatkin. Samoin monessa muussakin paikassa. Mutta tottahan se, ei ole pelkästään burritoihin keskittyvää paikkaa ollut, joten ihan kiva jos sellaisiakin alkaa tulemaan ja jos niille on kysyntää.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Lisätääs vielä burritopaikkoihin Taco Nito Turussa Aurakadulla. Loistavaa safkaa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Lisätääs vielä burritopaikkoihin Taco Nito Turussa Aurakadulla. Loistavaa safkaa.

Tämä on ollut jo pari kertaa tarkoitus käydä koemaistamassa, mutta aina on vain jäänyt. Ilmeisesti suosittelet?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Tämä on ollut jo pari kertaa tarkoitus käydä koemaistamassa, mutta aina on vain jäänyt. Ilmeisesti suosittelet?

Suosittelen juu. Tacoja ja burritoja pääasiassa. Itse saa valita täytteet ja kastikkeet. Burrito riisin ja papujen kanssa vie suuremmankin nälän helposti. Ja rohkeasti vaan sitä tulisinta kastiketta, on muuten hyvää.
 
Tampereen rautatieasemalla sijaitsevaa Taco Housea suosittelen välttämään.
Annokset rasvaisia ja mauttomia. Jauheliha todella huonoa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suosittelen juu.

Täältäkin suositus Taco Nitolle. Burrito bistec-täytteellä ja salsa rojalla, ai ai mitä herkkua. Kai se aika autenttistakin on, kun meksikaaneja ovat nuo raflan pyörittäjät. Oli kyllä mulle ihan riittävän tulinen tuo salsa roja, joka taisi olla toiseksi tulisin vaihtoehto.

*edit*

Mainostan nyt sen verran vielä, että lounastarjouksena tuo burrito + juoma + jälkiruokana joku paahtovanukkaan tapainen maksoivat reilut yhdeksän euroa. Ei paha.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nyt on tullut ruokailtua Mäkkäreillä varmasti enemmän tänä vuonna kuin Hesellä. Syy tähän on se, että haluan oppia tuon Mäkkärin safkat ja haluan perustella puheeni.

Pidempi vertailu tulee jatkikseen jahka olen tuon ensin kirjoittanut omaan memoon. Mäkki ja hese ovat tällä hetkellä suht tasavertaisia omassa arvostelussa. Kummassakin lafkassa kun on ne hyvät ja huonot puolet. Kumpikaan ei ole ylivoimainen lajissaan. Muut burgeriketjut jätän tästä pois koska haluan jonkinlaisen pisteen omalta osaltani näiden kahden, johtavan hamppariketjun välillä.

Kun kummankin ketjun tuotteisiin tässä on tullut perehdyttää niin ihmetyksiä ja yllätyksiä on tullut.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Nyt on tullut ruokailtua Mäkkäreillä varmasti enemmän tänä vuonna kuin Hesellä. Syy tähän on se, että haluan oppia tuon Mäkkärin safkat ja haluan perustella puheeni.
Kerta riittää. Euron juusto alkupalaksi ja Big Mac pääruuaksi. Kampanjatuotteet ovat yleensä aika turhia. Uteliaisuudesta voi maistaa, mutta mikään ei jää mieleen. Se on Big Macin syy, se on niin hyvä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kampanjatuotteet ovat yleensä aika turhia.

Saatta olla noin, ei tule ihan älyttömästi vierailtua, mutta tykkäsin kyllä, kun äskettäin kävin halvalla kahvilla ja otin maistiaisiksi sellaisen kahden euron burgerin, jossa oli maissilastuja ja jotain salsaa(?) pihvin ja salaatin kaverina välissä. Olisiko ollut vielä tomaattisiivukin, en muista varmaksi. Mielestäni oikeinkin hyvä ja hintansa arvoinen hampurilainen.
 

dorka

Jäsen
Kyllä mä olen tullut siihen lopputulokseen, että vierailen nykyisin vain ja ainoastaan Mäkissä. Kaikki siellä on vain niin saatanasti parempaa. Tai no, jos tykkäät majoneesiämpärissä uitetuista hampurilaisista ja toisiinsa liimaantuneista ranskalaisista, jotka ovat täysin mauttomia sekä löysiä että kylmiä, niin suosittelen sulle Heseä!

Toivottavasti silti näitä suomalaisille tuntemattomampia pikaruokamestoja avattaisiin tänne enemmän, esimerkiksi vaikka juuri noita burittoja valmistavia lafkoja.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kerta riittää. Euron juusto alkupalaksi ja Big Mac pääruuaksi. Kampanjatuotteet ovat yleensä aika turhia. Uteliaisuudesta voi maistaa, mutta mikään ei jää mieleen. Se on Big Macin syy, se on niin hyvä.

Juu juu...mutta mites ranskalaiset, vähärasvaisuus, kotimaisuus, majoneesi, lihan alkuperä ja vaikkapa ketsuppi sekä suolakurkku?

Paljon on vertailtavissa ja vieläpä ravintoloiden viihtyvyys jne.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Juu juu...mutta mites ranskalaiset, vähärasvaisuus, kotimaisuus, majoneesi, lihan alkuperä ja vaikkapa ketsuppi sekä suolakurkku?

Paljon on vertailtavissa ja vieläpä ravintoloiden viihtyvyys jne.
Ranskalaiset saa syödä ihan mitä tykkäävät, vaikka sammakoita. Minä keskityn burgereihin.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Saatta olla noin, ei tule ihan älyttömästi vierailtua, mutta tykkäsin kyllä, kun äskettäin kävin halvalla kahvilla ja otin maistiaisiksi sellaisen kahden euron burgerin, jossa oli maissilastuja ja jotain salsaa(?) pihvin ja salaatin kaverina välissä. Olisiko ollut vielä tomaattisiivukin, en muista varmaksi. Mielestäni oikeinkin hyvä ja hintansa arvoinen hampurilainen.

Nuo kahden euron burgerit ovat omasta mielestäni ihan parhaita. Nuo burgerit taitavat vaihtua muutaman kuukauden välein ja niitä taisi olla Nacho Jr, McFeast Jr ja El Maco Jr. Tuo maistamasi Nacho Jr on varmaan kaikkein pahimman makuinen noista vaihtoehdoista. Yleensä otan nuo junnut sillä kanapihvillä. Se pihvi on hieman pienempi kuin normaalissa kanaburgerissa, mutta sopii vallan mainiosti noihin purilaisiin.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Mäkistä ja Hesestä puhuttaessa oma suosikkini on selkeästi vanha klassikko eli Quarter Pounder ja yleensä otan sen tupla-QP:na eli kahdella pihvillä. Ihmeen vähän QP:sta puhutaan, vaikka kyseessä on yksi Mäkin tunnetuimmista klassikkoburgereista. Esimerkiksi tässä ketjussa ei nopealla haulla siitä ei löytynyt yhtäkään mainintaa. Ilmeisesti suomalaiset ei Quarter Pounderista tykkää tai sitten se ei vain ole saavuttanut täällä samanlaista tunnettavuutta kuin joissain maanosissa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
niitä taisi olla Nacho Jr, McFeast Jr ja El Maco Jr. Tuo maistamasi Nacho Jr on varmaan kaikkein pahimman makuinen noista vaihtoehdoista. Yleensä otan nuo junnut sillä kanapihvillä.

Mun mielestä ne maissilastut sopivat oikeinkin hyvin sinne burgerin väliin. Tosta McFeastin kastikkeesta en tykkää yhtään, ainakaan jos sen maku ei ole muutamaan vuoteen muuttunut, kuten olettaa saattaa. Ja minä kun en työhistorian vuoksi syö minkäänlaista siipikarjaa, niin kanapihvejä ei ole tullut edes maistettua. Joskus muistan ottaneeni jonkun tuollaisen kahden euron burgerin kasvispihvillä, ihan hyvän makuinen sekin.
Quarter Pounder
Aah, vanha suosikkini QP, on kyllä hyvä burgeri. Näitä(kin) tuli paljon syötyä muutama vuosi ja kolmekymmentä kiloa sitten, nykyään en varmaan edes jaksaisi tuollaista yhteen soittoon syödä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Jos nyt näin ammattilaisena muutama näkemys tähän Mackey Dee - Hessun Bursa-väittelyyn. Eli siis kumpi on lopulta laadukkaampi ja parempi?

Laatu

Raaka-aineet
- Hesburgerin keittiömajoneeseissa laatu vaihtelee aivan hirvittävän paljon. Noin kerran parissa kuukaudessa valkoinen majoneesi (kurkkumajoneesi) on aivan liian löysää. Samoin palautuksia Kaarinan tehtaalle joudutaan tekemään usein liiallisen suolan takia.
- Ympäristösyistä Hesburgerilla alettiin käyttää joidenkin raaka-aineiden säilytyksessä maatuvia muovipusseja. Ongelma oli siinä, että ne eivät ole pysyneet ehjinä tai niin ilmatiiviys on pettänyt. Mm. sipulissa tämä on näkynyt vetisyytenä ja sen mukanaan tuomana mauttomuutena.
- Tomaatti ja salaatti ovat pääasiassa ensiluokkaisia. Tässä oma huomionsa on sillä, että alihankkija lupaa ilmaisen palautuksen viallisista salaattipusseista ja huonoista tomaateista. Syy sille taas on se, että salaatti ja tomaatti vaikuttavat hampurilaisen säilytysaikaan, johon palaan tuonnempana.
- Juustossa vaihdettiin tuottajaa vuonna 2007 tai 2008 (en muista tarkalleen), jolloin hyvä, pidempään kypsytetty cheddarviipale vaihtui mauttomampaan ja muutoinkin epätasalaatuiseen sulatejuusto(cheddar)viipaleeseen.
- Sämpylät tulevat samasta paikasta sekä Hesellä että Mäkissä. Eroja syntyy sämpylän paahtamisessa.

Valmistus ja säilytys
- McDonald'sissa keittiö on merkittävästi automatisoidumpi kuin Hesburgerilla. Näin on pyritty vähentämään vaihteluita lopullisessa tuotteessa: Pihvit kypsyvät aina samassa ajassa, samoin on sämpylöiden maahtamisen suhteen. Hesburgerissa kuumalaitteiden käyttö on manuaalisempaa mikä tekee hampurilaisten tekemisesta sivumennen sanoen aivan helvetin paljon hauskempaa :)
- Kummassakin keittiössä käytetään tarkkoja annostelijoita kaikissa kastikkeissa, paitsi Hesellä salsaa annostellaan sellaisella ihme kauhalla.
- Mäkkärissä on huomattavasti enemmän sääntöjä ja rajoituksia mm. valmistettavien hampurilaisten määrän suhteen: Parilalla ei esimerkiksi saa paistaa kuin tietyn määrän pihvejä kerrallaan. Hesburgerilla pihvejä paistetaan niin paljon kuin parilalle saa mahtumaan. Jos on vitullinen kiire, on mahdollista paistaa 28 pihviä kerrallaan. Mäkissä raja kulkee kahdeksassa pihvissä.
- Hesburgerilla hampurilaisen säilytysaika on 25 minuuttia, jos hampurilaisessa on salaattia tai tomaattia ja puoli tuntia jos ei ole. Kultaisissa kaarissa säilytysaika on joka tapauksessa alle kymmenen minuuttia (muistaakseni).

Muita asioita
- Suurin syy sille, että McDonald's tekee Suomessa tappiota on suuret kulut. Tämä pätee niin pahvisiin hampurilais- ja ranskalaiskoteloihin, kuin raaka-aineisiinkin. Mäkkärissä kausi- ja kampanjatuotteissa on lähes aina uusia raaka-aineita, kuten uusia kastikkeita, veikeitä uusia sämpylöitä, erilaisia juustoja ja ihmeellisiä uusia pihvejä. Niiden kehittely maksaa, eli mielenkiintoiset kokeilut ja laadukkaat puitteet ovat syy sille, että McDonald'sille eivät Suomessa riitä asiakkaiden tuomat rahat.
- Hesburgerissa hampurilaiset ja ranskalaiset tulevat papereissa ja kampanjatuotteetkin ovat pääasiassa samojen raaka-aineiden uusia yhdistelmiä. Tylsää, mutta taloudellisesti kannattavaa.
- Samoista taloudellisista syistä Hesburgerissa toimii aina mahdollisimman vähän työntekijöitä ja tuotteet ovat hieman kalliimpia. Ajatus on, että jonoihin yritetään vaikuttaa tehokkaalla työskentelyllä. Mäkkärissä on halvempaa ja työntekijöitä on enemmän. Toisaalta henkilökunnan määrää on pakko pitää kilpailijaa suurempana, sillä aiemmin mainistemani rajoitukset ja säännöt työskentelytavoissa vaikuttavat niin merkittävästi esimerkiksi keittiön tehokkuuteen valmistaa tuotteita.

Hmm. Mun mielestä Mäkki on parempi varsinkin kun sen saatananperkeleen neljän vuoden aikana tuli syötyä Hessun ruokalista niin moneen otteeseen läpi, puhki ja poikki. Wendy'sille ei silti pärjää mikään.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Aah, vanha suosikkini QP, on kyllä hyvä burgeri. Näitä(kin) tuli paljon syötyä muutama vuosi ja kolmekymmentä kiloa sitten, nykyään en varmaan edes jaksaisi tuollaista yhteen soittoon syödä.
Ehdoton ykkönen, kun puhutaan pikaruokaloiden hamppareista. Paksu mehukas pihvi, juusto ja tarvittavat mausteet. Siinä kaikki, ei mitään ylimääräistä. Täysi vastakohta liian yleisiin kötöstyksiin, joiden väliin on tungettu hirvittävät määrät salaattia sun muuta ja koko komeus uiskentelee kaamean makuisessa majoneesilillingissä.

Todella harvoin tulee pikaruokaloissa käytyä ja niillä kerroilla välttelen Heseä, jos vain mahdollista. Joskus joutuu uhrautumaan, kun tenavat alkavat tien päällä vinkumaan syömään, eikä kunnollista ruokapaikkaa siihen hätään löydy. Jotain yrittänyt löytää itsellekin noilla reissuilla, mutta ei ole omaan makuuni hyviä tuotteita löytynyt. Hesen ranskalaiset ovat sellainen kauhistus, että ateriaa en ota koskaan. Olisi kiva tietää paljonko siinä moskassa on perunaa, mutta eiväthän ne sitä tietenkään ilmoita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös