Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 357 947
  • 1 760

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mielestäni Jack in the Box pesee vielä nuokin ja löytyy myös useista muistakin osavaltioista. Rehuja hieman enemmän, muttei liiaksi. Bonuksena edukkaat hinnat suhteessa hampparien kokoon. Wendy's taas oli ehkä rasvaa tirskuvin mesta missä olen ikinä käynyt.
Näistä molemmista samaa mieltä. Se on hassun näköistä kun lopettelee Wendysin quadriple cheeseburgerin syömistä ja folion pohjalle on jäänyt pari ruokalusikallista juoksevaa rasvaa.

BK:n tule ei kyllä lämmitä pikkaakaan. Tuollainen välimallin ketju joka ei tuo mitään uutta. Jos jotain ketjua oikeasti olisi saanut toivoa (noiden lainauksessa mainittujen lisäksi), niin ehdottomasti Taco Bell. Hamppareita saa joka paikasta, mutta nuo tortillat ja muut TB tarjoaa olisi hyvä, hieman terveellisempi vaihtoehto välillä.

Kukas venäläispelaaja se joskus loisti haastattelussa. Häneltä kysyttin että what do you like here in portland. Vastaus oli taco bell.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Uutta tutkimusta puskee, jonka mukaan Subway ei olisi juurikaan terveellisempi kuin esim. McDonalds. Syynä tässä on mm. se, että Subin tuotteissa on helvetisti liikaa suolaa ja annosten keskimääräinen energiamäärä olisi lähellä McDonaldsin vastaavaa.

Aiheesta kertoi mm. Uusi Suomi:

Tämä terveellisenä markkinoitu ruoka sisältää jättimäärän suolaa | Uusi Suomi

Siihen, mikä on terveellinen suolapitoisuus, en osaa ottaa kantaa, mutta kyllä minä laskisin silti Subin tuotteet aika paljon pikaruokahampurilaisia terveemmäksi ihan jo siitä syystä, että kaloreita niissä on vähemmän. Tuo uutisessa mainittu lähes 1000 kcal on 30 cm leivälle laskettu määrä, ja minusta jo puolikas leipä - etenkin, jos sen ottaa kokojyvänä - pitää jo ihan riittämiin nälkää loitolla. Leivän kyytiin saa vielä melko reippaasti salaattia verrattuna pikaruokaloiden vastaaviin. Subissa käynnin jälkeen olo pysyy ainakin meikäläisellä pidempään sopivan täytenä pikaruokahampurilaisilla ateriointeihin verrattuna, mutta sellainen rasvaähky jää tulematta.

Hieman vertailevaa tutkimusta, lähteinä Subin, McDonaldsin ja Hesburgerin internetsivut:

- Big Mac -hampurilainen: 510 kcal
- Kinkkusub á 15cm: 275 kcal
- Spicy Italian Sub á 15cm: 438 kcal
- Hesen Kerroshampurilainen: 630 kcal

Subeissa ei näemmä ole juustoa tai kastiketta lisätty tuohon, joten juustosta lisää 39 kcal ja hunajasinapista 25 kcal. OK, Spicy Italian menee aika lähelle Big Mac -hampurilaista, mutta pitää takuuvarmasti nälän pidempään loitolla. Suolaa tuossa Spicy Italian + juusto + hunajasinappi -kombinaatiossa on 1.2 g. BigMacissä ja Hesen Kerroshampurilaisessa on taas vastaavasti suolaa on 2.2 - 2.3 g...

Kyllä minä edelleen Subin näen huomattavasti terveellisempänä vaihtoehtona. Ei sekään varmasti terveysruokaa ole, mutta ihan suositeltava vaihtoehto silloin kun jotain nopeaa ruokaa on oikeasti saatava...
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä minä edelleen Subin näen huomattavasti terveellisempänä vaihtoehtona. Ei sekään varmasti terveysruokaa ole, mutta ihan suositeltava vaihtoehto silloin kun jotain nopeaa ruokaa on oikeasti saatava...
Paras tietenkin jättää kaikki pikaruoat pois, ja niin pääsääntöisesti teenkin, mutta on Subissa etunsa ettei tosiaan jää sellaista rasvaisen aterian jälkeistä tukkofiilistä kun sellaisen syö.

Minä kun en sinne Subin väliin edes ota mitään öljyjä tai kastikkeita, niin eipä se nyt niin epäterveelliseltä tunnu ja varmasti on parempi kuin joku Snackyn megaburger ranskalaisineen jota eräskin sankari täältä duunipaikalta lähtee säännöllisesti lounaaksi hakemaan.

Toisaalta, en ole tainnut syödä mitään mäkkäriä, Heseä tai Subia nyt muutamaan kuukauteen kertaakaan, eli onko siitä nyt noilla määrillä niin haittaa tai väliä jos kerta-annos menee vähän terveyssuositusten pahemmalle puolen. Sitä paitsi, energian vuoksihan sitä syödään eli enpä jaksa sitä niin kauheana asiana nähdä jos Subissa onkin sen ja sen verran kaloreita enemmän kuin yleisesti luultiin, toki jos joku niitä päivittäin syö niin sitten kannattaa jo miettiä paljon niistä mitäkin saa. Joka tapauksessa, Sub tuntuu vähiten roskaruoalta, ainakin sellaisena mitä minä sieltä tilaan.

Alkoi tehdä mieli Subia, mutta jääköön nyt hakematta. Lohta pöytään duunin jälkeen niin ei kaipaa pikaruokaa.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minä kun en sinne Subin väliin edes ota mitään öljyjä tai kastikkeita, niin eipä se nyt niin epäterveelliseltä tunnu ja varmasti on parempi kuin joku Snackyn megaburger ranskalaisineen jota jotkut duunipaikaltakin lähtee ajoittain hakemaan.

Noissa kastikkeissakin on aika paljon eroja. Joku Hot Louisiana sisältää Subin nettisivujen mukaan vain yhden kilokalorin. Sitten taas valkosipulisoosissa niitä onkin jo 150 kpl... mutta eipä sekään mikään hirvittävä määrä ole. Muilta osin ne noiden terveellisyyksistä osaa oikein mitään sanoa. Oma suosikkivalintani on tuo aiemmin listaamani hunajasinappi, joka tuo ihan riittävästi makua pienekkä energiamäärällä.

En minäkään Subiin mene muuta kuin silloin kun tarvitsen nopeasti jotain sapuskaa. Esimerkki tällaisesta tilanteesta on se, kun menemme avovaimon kanssa työpäivän jälkeen elokuviin, eikä aikaa syömiselle ole kovinkaan paljoa. Mieluiten siis Sub. Joskus saatamme erehtyä Hesburgeriin, etenkin, jos pyörimme ennen elokuvaa vähän kauempana Subista. Siellä valitsen nykyään hampurilaisen aina salaatin kanssa. Sekin vähän pehmentää tuota rasvapommitusta. McDonalds olisi toki makunsa puolesta Heseä parempi ravintola, mutta niiden kohdalla on sama ongelma kuin Subien... eivät osu kulkureitille.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Uutta tutkimusta puskee, jonka mukaan Subway ei olisi juurikaan terveellisempi kuin esim. McDonalds. Syynä tässä on mm. se, että Subin tuotteissa on helvetisti liikaa suolaa ja annosten keskimääräinen energiamäärä olisi lähellä McDonaldsin vastaavaa.

Aiheesta kertoi mm. Uusi Suomi:

Tämä terveellisenä markkinoitu ruoka sisältää jättimäärän suolaa | Uusi Suomi

Kuten itsekin kirjoitat, tutkimuksessa tai varsinkin siitä miten media tulkitsee ei taas ole mitään järkeä. Meneminen mäkkiin tai Subway:hin ei lihota tai ole epäterveellistä. Molemmista paikoista saa ostettua terveellisen tai epäterveellisen aterian. Subway:ssa toki on enemmän terveellisiä mahdollisuuksia kuin mäkkärissä tai varsinkin hesessä, jossa kaikki hampurilaiset on täytetty majoneesilla.

On hieman eri asia ottaa Subway:ssa täysjyväleipään kananrinta -subi makeasipulikastikkeella kuin vaaleaan pullaleipään tehty lihapullasubi majoneesilla ja pekonilla. Johan tämän sanoo järkikin. Mäkkärissäkin voit ottaa salaatin, tai vaikka hampurilaisaterian light-limulla ja ranskalaisten sijaan salaatin. Ei tällainen ateria perussuomalaista kotiruokaa (maroonilaatikko, nakkikastike yms.) epäterveellisempää ole. Kuinka moni sellaisen vain ottaa? Ei moni.

Tutkimuksessa kun tutkitaan asiakkaiden keskimääräisesti ostamia aterioita, ja keskimääräisesti ihmiset syövät varmasti epäterveellisesti sekä läskit käyvät keskimääräisesti enemmän pikaruokapaikoissa. Hyväkuntoiset urheilijatkin voivat sen kerran kun kuukaudessa pikaruokaa syövät syödä epäterveellisesti, koska se kerta kuukaudessa on ihan yksi ja sama.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mielestäni Jack in the Box pesee vielä nuokin ja löytyy myös useista muistakin osavaltioista. Rehuja hieman enemmän, muttei liiaksi. Bonuksena edukkaat hinnat suhteessa hampparien kokoon.
Tästä kyllä täysin samaa mieltä kanssasi (ja danan kanssa myös). Jack in the box on ainakin käymieni parin ravintolan perusteella täysin ylivoimainen tässä vertailussa. Saisi tulla Suomeen, en ainakaan laittaisi hanttiin.

Mutta on tuo jenkkilä kyllä muuten sellainen rasvantiristyspaikka ettei tosiaan. Pizzapohjassakin oli niin paljon rasvaa että pizzan syönnin jälkeen jäi vielä kerros rasvaa lautaselle.

Onko joku muuten käynyt Panda Expressissä? Itse en ikinä ole erikoisemmin kiinalaisesta ruoasta digannut, mutta haettiin yksi ilta tuolta iltapalaa ja ainakin meikäläinen piti kovasti. Ainoa vaan että riisiä oli niin pirusti etten jaksanut kaikkea syödä.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Jack in the box meneekin testiin seuraavan kerran, kun siihen mahdollisuus tarjoutuu.

Wendy´s testattu, ei ollut ihmeellinen. BK vei edelleen kaikkia muita 10-0, joskin vain ja ainoastaan Bronxissa olleen BK:n voimin, Downtownin BK oli sitä samaa bulkkikuraa, mitä Hesemäkitkin Suomessa.

Saa nähdä koska tulee Restel-BK Tampereelle, mutta sinne mennään sitten, joskin ollee pelkkää bulkkikuraa alusta loppuun toki.
 
Ihan kuriositeettina, tuolle bulkille voisi terminä keksiä paremman vastineen, sillä eiköhän ne Bronxin Burger Kingien rojut tule ihan tasan samasta äitien tekemästä tehtaasta jossain keskilännen tai eteläamerikan karjakeskitysleirien läheisyydestä kuin downtownin Burger Kingien rojut, vaikka jotkut yksityiskohdat valmistusprosessissa tekisivätkin toisen paikan lopputuloksesta paremman kuin toisen.

Kymmenien tuhansien myymälöiden ketjupaikkaa bulkimpaa ei voi olla. Absurdia väittää, etteikö sen ja sen kaupungin se ja se myymälä olisi bulkkia. Voin tietysti olla mutuilussani myös täysin väärässä, joten oikaiskaa kernaasti jos siltä tuntuu.

Joku alaa tunteva voisi myös valottaa enemmän, mitkä mahdolliset tekijät teoriassa identtisistä raaka-aineista ja valmistusprosessista huolimatta tekevät selkeitä eroja eri myymälöiden välille?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Raaka-aineet eivät välttämättä tule 100%:sti samoista paikoista. Mutta 99%:sti ne tulevat. Kai ne erot tulevat siitä, että onko hampparia paistavalla teinillä tai hänen esimiehellään enemmän vai vähemmän kova krapula tai vastaavista satunnaismuuttujista. Eli ihan samaa settiä ne ovat. Isommat erot maistuvuuteen tulevat siitä, että onko niitä ostavalla henkilöllä enemmän vai vähemmän kova krapula tai vastaavista satunnaismuuttujista.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
BK:n tule ei kyllä lämmitä pikkaakaan. Tuollainen välimallin ketju joka ei tuo mitään uutta. Jos jotain ketjua oikeasti olisi saanut toivoa (noiden lainauksessa mainittujen lisäksi), niin ehdottomasti Taco Bell. Hamppareita saa joka paikasta, mutta nuo tortillat ja muut TB tarjoaa olisi hyvä, hieman terveellisempi vaihtoehto välillä.
Samaa mieltä siitä ettei Burger King kiinnosta pätkääkään. Taco Bellin sijaan (vaikka sopivasti erilainen onkin) toivoisin Suomeen KFC:n tuloa. Vaikka friteerattu ei välttämättä kovin terveellistä ole, niin herkullisia nuo kanakorit ovat. Kerran olen päässyt maistelemaan kun Skotlannissa kävin ja siitä lähtien olen toivonut saadakseni uudestaan KFC:n kana-aterioita.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mulle tulee paha olo jo siitä, kun pelkästään näen noita KFC:n uppopaistettuja rasvamöhkäleitä. Ja nyt tuli paha olo jo asian ajattelemisesta.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulle tulee paha olo jo siitä, kun pelkästään näen noita KFC:n uppopaistettuja rasvamöhkäleitä. Ja nyt tuli paha olo jo asian ajattelemisesta.

Sama vika.

Kerran tuli käytyä Köpiksessä KFC:ssä, sen jälkeen ei toista kertaa tehnyt mieli käydä näpertelmässä niiden pienten rasvaisten kanojen kanssa vaan pienen pikapurtavan haki mieluummin viereisestä McDonaldsista.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Mulle tulee paha olo jo siitä, kun pelkästään näen noita KFC:n uppopaistettuja rasvamöhkäleitä. Ja nyt tuli paha olo jo asian ajattelemisesta.

KFC on ok, kunhan pysyy niissä leivissä. Ei missään tapauksessa niitä 3 piece chicken mealeja tai party bucketeja. Ne on silkkaa roskaa. Tulinen kanaleipä sen sijaan on ihan ok.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
KFC on ok, kunhan pysyy niissä leivissä. Ei missään tapauksessa niitä 3 piece chicken mealeja tai party bucketeja. Ne on silkkaa roskaa. Tulinen kanaleipä sen sijaan on ihan ok.
Hyvä tarkennus. En ole uskaltanut koskaan noissa reissuillani käydä, kun ne party bucketit saavat vatsan kääntymään jo ulko-ovella. Leipiä voisinkin kokeilla.
 

#76

Jäsen
Taco Bell tuli joskus aikoinaan Floridassa testattua ja siitä kerrasta jäi paha maku suuhun. Ylikypsää mössöä tuli eteen. Tietysti kerta käynti ei ole mikään riittävä arvostelua periaate.

Pikaruokaloiden terveellisyyden osalta olisi mielenkiintoista nähdä tulokset, jos joku toimittaja jaksaisi kaivaa esiin vertailuun Saarioisten burgerin, Hesen, Mäkin, Chicosin, muutaman ravintolan ja itsetehdyn sisältöerot. Jotenkin hauska, että pikaruokaloiden osalta vaaditaan erittelyjä, mutta yhtälailla lounasruokalijoita palvelevat ravintolat pääsevät kuin koirat veräjästä.
 
Mulle tulee paha olo jo siitä, kun pelkästään näen noita KFC:n uppopaistettuja rasvamöhkäleitä. Ja nyt tuli paha olo jo asian ajattelemisesta.

Tässä onkin mielenkiintoinen kulttuuriero. NHL-otteluiden mainoskatkojen mainoksia kun katsoo, niin poikkeuksettahan kaikki pikaruoka siellä on leivitettyä ja uppopaiskettua ruskeaa "jotain". Vaikea käsittää miten kuluttaja näitä mainoksia nähdessään tulisi nälkäiseksi tai kiinnostuisi tuotteista :D
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
KFC ei minuun tehnyt vaikutusta ainakaan Oxfordissa käydessäni muutama vuosi sitten. Yltiörasvaista kanamömmöä kehnoilla tikkuranskalaisilla. Pakki tuommoisesta lähinnä menee sekaisin. KFC - ei jatkoon.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mulle tulee paha olo jo siitä, kun pelkästään näen noita KFC:n uppopaistettuja rasvamöhkäleitä. Ja nyt tuli paha olo jo asian ajattelemisesta.

Suunnilleen sama. Kerran olen tuollaiseen erehtynyt. Se oli Torontossa vuonna 2006, kun kaveri halusi mennä tuollaista kokeilemaan. Olin silloin niin ummikko, etten tiennyt KFC:n olemuksesta mitään, joten suostuin. Paskaa oli. Sain silti syötyä, mutta en pitänyt.

Tiedän. Pitäisi valita kaverit paremmin...

Samalla reissulla tuli testattua Wendy's Niagara Falls:ssa (CAN). Eipä sekään minusta vaikuttanut sen erityisemmältä hampurilaispaikalta, kuin kilpailijansakaan. Joku Taco-paikka tuli myös testattua, mutta en muista enää sen nimeä. Sekään ei ollut kovinkaan erikoinen. Taco Bell ei kuitenkaan ollut tuolloin kyseessä - siellä kävin viime keväänä jossain St. Louisin ja Memphisin välillä... Ja pidin kyllä. Siinä olisi sellainen ketju, jonka soisin Suomeen laajentuvan...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hyvin valmistettu uppopaistettu ruoka on hyvää, huonosti valmistettu huono. Simppeliä kuten muussakin ruoanlaitossa.

Edit: Kuulostaapa ylimieliseltä. No, sanotaan näin, etten minkään yltiörasvaisesta uppopaistetusta mätöstä pidä, mutta kyllä niissäkin on hyviä sapuskoja, kuten uppopaistetut kasvikset. Tai se kana. Tai katkikset.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Hyvin valmistettu uppopaistettu ruoka on hyvää, huonosti valmistettu huono. Simppeliä kuten muussakin ruoanlaitossa.

Paistorasvan lämpötila, puhtaus ja paistoaika ovat ne ratkaisevat tekijät. Oikealla lämpötilalla rasva ei imeydy ruokaan vaan höyrystää sen sisältä ulos saaden kypsennyksen aikaiseksi. Vanha paistorasva tuo sivumakuja ja oikea paistoaika tietenkin jättää ruan meheväksi mutta pinnaltaan rapeaksi.
 

Baldrick

Jäsen
Burger Kingeillä näyttäisi toistuvan useissa paikoissa ilmiselvä järjestelmättömyys. Kassa ottaa pari tilausta, lataa pari tarjotinta tiskiin ja niihin juomat, ottaa taas pari tilausta ja mätkii niitä tarjottimia siihen. Sitten saattaa tulla hamppari ja taas pari tilausta, jonka jälkeen vielä ranut kylkeen. Työntekijät näyttävät hyörivän ihan miten sattuu ja yleensä jonkin on aina sapuskassa vialla. Kylmä hamppari tai kylmät ranut. BK on paska paikka, eikä ne hampparit kyllä ihan niin taivaallisia ole minun mielestäni, mitä jotkut väittävät.

Itse siis ravintolaa pitäessäni hoidin hommat hieman paremmin niin työtehokkuudessa, -laadussa kuin asiakaspalvelussakin. Teki mieli ohjeistaa, mutta tuo tuntuu olevan jonkin sortin tauti, jonka diagnoosin ja lääkkeen kanssa pitäisi painella ylimmälle johdolle.

Suomen BK:ssa en ole käynyt, mikäli sellainen on, joten siitä en tiedä. Kokemukseni pohjautuu eri Euroopan maissa käymiini Burger Kingeihin.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
- - Työntekijät näyttävät hyörivän ihan miten sattuu ja yleensä jonkin on aina sapuskassa vialla. Kylmä hamppari tai kylmät ranut. BK on paska paikka, eikä ne hampparit kyllä ihan niin taivaallisia ole minun mielestäni, mitä jotkut väittävät.

- -
Suomen BK:ssa en ole käynyt, mikäli sellainen on, joten siitä en tiedä. Kokemukseni pohjautuu eri Euroopan maissa käymiini Burger Kingeihin.

Kuinka tämä on mahdollista? Burger Kingin Euroopan tirehtööri kun sanoi ihanana viime perjantaina, että Burger Kingissä jokainen hampurilainen räätälöidään juuri sopivaksi jokaiselle asiakkaalle. Lisäksi Burger Kingissä on liekkigrilli, ajatellos: liekkigrilli. Jos ravintolassa on tuollainen esine, ei voi jälki huonoa olla, koska jokainen pihvi räätälöidään tulella asiakkaalle. Joka ikinen pihvi paistetaan särmästi liekkigrillissä. Grillin vieressä seisoo kokki ja mittaa aikaa atomirannekellolla, jotta hampurilainen tulee mitä tieteellisin ja paras. Grillissä kärvennetään pois myös bulkkius. Bulkkius katoaa savuna avaruuvven myrskyihin liekkigrillin höngässä.

Kuka uskaltaa tunnustaa käyneensä tässä uudessa Statin Burger Kingissä?
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Kuka uskaltaa tunnustaa käyneensä tässä uudessa Statin Burger Kingissä?

Juuri eilen kävin hieman ennen sulkemisaikaa. Kolmen oluen jälkeen tupla-whopper maistui kyllä mainiolle. Perushyvää, mitä tulee koostumukseen ja lisukkeisiin, mutta pihvi on ihan eri luokkaa muihin pikaruokaloihin verrattuna.

Burger Kingeillä näyttäisi toistuvan useissa paikoissa ilmiselvä järjestelmättömyys

Stadin mestassa havaitsin hieman samaa. Tosin täällä ei ole henkilökunnalla BK-kokemusta taustalla yhtään. Hieman hakevaa, mutta uskoisin että alkukankeutta. Pieni paikka, pieni miehitys, tiistai-ilta klo 23:30 ja jonoa sen ~25hlö. Se ei ole mitenkään normaali tilanne.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kuinka tämä on mahdollista? Burger Kingin Euroopan tirehtööri kun sanoi ihanana viime perjantaina, että Burger Kingissä jokainen hampurilainen räätälöidään juuri sopivaksi jokaiselle asiakkaalle. Lisäksi Burger Kingissä on liekkigrilli, ajatellos: liekkigrilli. Jos ravintolassa on tuollainen esine, ei voi jälki huonoa olla, koska jokainen pihvi räätälöidään tulella asiakkaalle. Joka ikinen pihvi paistetaan särmästi liekkigrillissä. Grillin vieressä seisoo kokki ja mittaa aikaa atomirannekellolla, jotta hampurilainen tulee mitä tieteellisin ja paras. Grillissä kärvennetään pois myös bulkkius. Bulkkius katoaa savuna avaruuvven myrskyihin liekkigrillin höngässä.

Kuka uskaltaa tunnustaa käyneensä tässä uudessa Statin Burger Kingissä?
Helsingin Ruoholahdessa sijainnut ja runsas vuosikymmen sitten purettu Lepakkoluola oli yhdessä elämänvaiheessaan alkoholistien yömaja, kansanomaisesti "liekkihotelli". Korvikeaineesta peräisin oleva liekki ei korvikkeutensa vuoksi ole ikään kuin aito asia, mutta putipuhtoisesta spriistä elinvoimansa ammentavassa liekissä on sellaisuutta. Miten lienee Burger Kingin liekin laita, kuinka grillin liekki on loihdittu? Liekitetäänkö Whopperit kolinalla? Ryystetäänkö Burger Kingissä lassea?

Aion ehdottomasti kokea Burger Kingin tuotteiden yksilöllisyyden ja liekkigrillin liekin nuolaisun ruhtinaallistaman elämyksen, mutta luotan siihen että ehdin ryhtyä toimeen myöhemmin. Jonottamisessa ei ole yksilöllisyyttä eikä ruhtinaallistettua elämystä. Jonottamista tapahtuu kansandemokratioissa ja leipäjonoissa, ei yksilöllisissä elämysverstaissa. En ole havainnut Mannerheimintien Burger Kingissä ohituskaistoja laadukkaimmistolle. Jonkinlaiset VIP-palvelut tulisi kernaasti olla. Puhe hampurilaisten "räätälöinnistä juuri sopivaksi jokaiselle asiakkaalle" on suottapäiväistä länkytystä, jos yksilöllistä lihasämpylää pitää jonottaa taivasalla ja kaikenlaisten kansankerrosten seassa. Jono on tietysti tarpeen, jotta jonoista tykkäävät ymmärtävät liittyä jonon jatkoksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös