Argumenttisi olisi validi, jos seksuaalirikosten rangaistusasteikko olisi ollut merkittävä vaaliteema. Nythän näin ei missään tapauksessa ollut, joten on vähän vaikeaa nähdä eduskuntavaalien tuloksen kovin vahvasti indikoivan kansan tahtoa rangaistusten suhteen.
Tässä on aika merkittävä periaatteellinen kysymys, jossa mennään edustuksellisen demokratian ytimeen. Edustavatko kansanedustajat kansan tahtoa? Pitääkö jokaisen vastaan tulevan asian olla esillä vaaleissa, jotta eduskunta voi asioista päättää? Mielestäni ei ole tarpeen jokaista asiaa käydä läpi vaalien yhteydessä. Kansa valitsee edustajat, jotka voivat reagoida yllättäviinkin tilanteisiin kansan mandaatilla. Jos menee vihkoon, niin seuraavissa vaaleissa ääni oppositiolle.
Toki tilanne on kesken, eivätkä kokoomus ja Persut keskenään vielä muodosta enemmistöä. Joten eri näkökulmien esittäminen on tietenkin paikallaan. Lähinnä ärsyttää virkamiesten asenne, josta ei paista läpi, että yrittäisivät myötävaikuttaa vaan pikemminkin näyttää kapuloiden heittämiseltä poliittisen ohjauksen rattaisiin. Juristeilla joskus unohtuu, että lait, normit ja sopimukset ovat vain kansanvallan työkaluja, joilla kansan tahtotila konkretisoituu kulloinkin halutulla tavalla. Ei se ole oikeusministeriön tai muidenkaan virkamiesten tehtävä päättää mihin suuntaan lakeja säädetään. Se on eduskunnan tehtävä ja oikeus.
Jos tuleva hallitus haluaa koventaa lasten raiskaajien tuomioita, niin virkamiesten tulee löytää siihen keinot, eikä asettua kansanvaltaa vastaan.