Uuden hallituksen uudet kujeet

  • 1 100 816
  • 2 463

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä. Yhden päivän koulutussessio. Ilmeisesti kyseessä olisi ollut koko joukkuetta koskeva paketti.

Tuo loppu on turhaa saivartelua ja nälvimistä. Me molemmat tiedämme, että Westerlund olisi pitänyt näitä settejä vaikka joka viikko, jos rahasta olisi päästy sopuun. Erkka ei silti olisi ollut yhdenkään ryhmän jäsen.

Niin ei kai tuo nyt sentään ollut nälvimistä, kun totesin, että Lumme, Huura, Annala, Tuominen ja Tuomi on lähihistorian (Hockey Oyn ajan ja pidempäänkin) pätevin urheilustrategiaryhmä ja Ilveksen silloiseen tilanteeseen nähdeen uskomattoman kattava nippu. Ei he välttämättä olisi edes tarvinnut Erkkaa. Jos Tuominen ei pahasti valehtele Ilves.comin haastattelussa, niin siitä saa käsityksen, että EW olisi jo tutustunut ryhmän materiaaliin. No joka tapauksessa joku ryhmän jäsenistä ja EW tietänevät lopullisen totuuden. Nimimerkki HN totesi tuolloin, että kyseessä olisi muutakin kuin pintaraapaisu.

Täytyy Markulta joskus kysyä, että mitä ihmettä hän tarkoitti lauseella EW mukana luottamustehtävissä ainakin alkuvaiheessa.

Ja kuten kaikki tietää Ilveksellä on ollut paljon surullisempia uutisointeja matkan varrella. Jos tämä oli suuri sumutus (jäsen/neuvonantaja/konsultti), niin adjektiivit loppuvat niiltä emämokilta. Toteutuassaankin tilanne olisi kuitenkin johtanut siihen, että strategiaryhmä olisi taivaltanut ilman Erkkaa tämän tullessa valituksi maajoukkueseen.

Meillähän Ilveksessä olisi todella mainiosti asiat, jos tämä olisi ollut kategoriaa A, B tai C-luokan moka.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Niin ei kai tuo nyt sentään ollut nälvimistä, kun totesin, että...

Anteeksi. Siis lainaamani tekstin loppuosa. Ei tekstisi loppuosa. My bad.

Nimimerkki HN totesi tuolloin, että kyseessä olisi muutakin kuin pintaraapaisu.

Tulkintakysymys, että onko parin tunnin koulutussetti pintaraapaisua vai ei.

Täytyy Markulta joskus kysyä, että mitä ihmettä hän tarkoitti lauseella EW mukana luottamustehtävissä ainakin alkuvaiheessa.

Hmm...Näin jälkikäteen kuka tahansa kesähallituksen jäsen voi sanoa ihan mitä tahansa tähän aiheeseen liittyen. Emme siis puhu kovinkaan luotettavasta lähteestä tässä suhteessa.

Ja kuten kaikki tietää Ilveksellä on ollut paljon surullisempia uutisointeja matkan varrella. Jos tämä oli suuri sumutus (jäsen/neuvonantaja/konsultti), niin adjektiivit loppuvat niiltä emämokilta.

Toki. Ei kai tuota kukaan voi kieltää.

Meillähän Ilveksessä olisi todella mainiosti asiat, jos tämä olisi ollut kategoriaa A, B tai C-luokan moka.

Tämä oli sidosryhmien (tarkoituksenmukaista?) harhaanjohtamista. Tulkitaanko siis mokaksi?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Uskomatonta mitä läskiä taas...

Siis että laitetaan joku detaili ulos ja epäilyksen alaiseksi, jotta voidaan mustamaalta kesähallitusta ja siinä toimineita henkilöitä.

Ja motiivi on?

Kun tietää kesähallituksen jälkeen valtaan palanneet Vinne & Co, niin tämä se taktiikka on vuosien saatossa usein aikasmminkin ollut. Heitetään vähän tonne luuta kaluttavaksi (ja jotkut siihen innolla toki näemmä tarttuvatkin) ja koitetaan saada kannattajien mielipidettä muokatuksi.

Joo, ei se yllätä, että "sitisortsipoikienklupi" tätä koittaa tehdä, mutta aina näinä hetkinä alkaa miettimään motiiveja.
Onko tapahtumassa jotain, jossa Vinnie & Co:lle on etua siitä, jos Lumme & Co nähdään jotenkin huonossa valossa? Koska 3kk toi hallitus ei edes teoriassa olisi voinut asioita sössiä, joten kyseessä täytyy olla omien sössiintöjen peittely-yritys tai niiden siirtäminen (jälleen kerran) "jonkun muun" syyksi. Sen verran laaja-alasta tuntuu herra Lumpeen mollaaminen nyt olevan..

No ehkäse sitten mokas (savua mutta ei tulta? tosi uskottavaa).. So? 3kk vallassa. Ilman tota poppoota taisteltas pleijaripaikasta... öö vai miten se menis.. prkl, vaikka ne hemmot ois ollu pahvifiguureja ja kaikki tiedotteet kokonaisuudessaan valheita, Ilveksen tilanne ei olisi oleellisesti eri.

Mää oon sen verran kyllästyny tähän paskanjauhantaan ja asioiden fokuksensiirtoyrityksiin, että osotetan nyt vaan ihan rehellisesti sormella niitä, jotka Ilveksen nykytilasta vastuussa ovat.
Vinnie ja lakeijat.

.. ai nii, mutta on oikeudenmukasta saada omiaan pois kun on niin paljon antanu.. vai miten se meni?

Ja siinäkin tapauksena että on itse bisneksensä perseelleen ajanut, ja kun se bisnes nyt sattuu oleen instituutio nimeltään ILVES, niin vitut faneista, kyllä ne kärsii, mutta mun rahat.. nyyh nyyh..

tulkaa ny pois siältä ja lähtekää kun viä ehditte.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä oli sidosryhmien (tarkoituksenmukaista?) harhaanjohtamista. Tulkitaanko siis mokaksi?

No olihan se suuren luokan harhaanjohtamista. Max Talbot pelaa lock outin ajan Ilveksessä, Collectorin johdolla kerätty rahat Talbotin saamiseen, Hade: "ei voinut lähtöä estellä, kun pelasi kulukorvauksilla", Vinnie paketteja on myyty hyvin... 3 kk ... Vinnie paketteja myyty alle kymmenen, ulkopuolinen (nimetön) konsultti auttaa pelaajahankinnoissa, tj onkin vtj ... , Dries on Raipen tarkasti scouttaama, Erkka W tulee mukaan jäseneksi, konsultoi vai voisivatko Jääkiekkoliitosta tutut miehet sittenkin pitää yhteyttä yhden koulutussession lisäksi.

Kuten olen toistanut mm. pelaaja-agentit olivat varovaisen toiveikkaita nimistä Lumme, Huura, Annala, Tuomi, Tuominen. Oleellista tuossa oli tietämyksen lisäksi se, että tällä viisikolla on kiekkopiireissä valtava suhdeverkosto.

En kyllä ymmärrä, mitä tietty ryhmä hakee tällä suunnitellulla "ajojahdilla". Jahti on kummasti kohdistunut niihin henkilöihin, jotka ovat pyrkineet horjuttamaan Vinnien valta-asemaa. Katkeruutta tuntuu lisäävän se, että ajojahdin kohteet ovat suosittuja.

Toivottavasti nykyhallitus kumartaa vain Ilveksen edun edessä ja tekee omistajan vaihdon jälkeen paljon töitä yhdistääkseen rivit. Vain sitä kautta pääsemme menestyksen tielle.

Ei taida jaksaa enää...
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kuten olen toistanut mm. pelaaja-agentit olivat varovaisen toiveikkaita nimistä Lumme, Huura, Annala, Tuomi, Tuominen. Oleellista tuossa oli tietämyksen lisäksi se, että tällä viisikolla on kiekkopiireissä valtava suhdeverkosto.

Toiveikkuutta oli itse kullakin. Sitten kävi miten kävi. Toinen syyttää toista, toinen toista. Totuus on jossain siinä välissä.

En kyllä ymmärrä, mitä tietty ryhmä hakee tällä suunnitellulla "ajojahdilla".

Yksi ihminen ei muodosta ryhmää. Tämä on jälleen yksi ikävä piirre Ilveksen ympärillä. Mistään ei voi kirjoittaa kuulumatta johonkin ryhmään. Oletetaan, että kirjoittajalla on jokin agenda. Nyt kuulun siis ilmeisesti kesähallituksen vastaiseen ryhmään. Kiva.

Jahti on kummasti kohdistunut niihin henkilöihin, jotka ovat pyrkineet horjuttamaan Vinnien valta-asemaa. Katkeruutta tuntuu lisäävän se, että ajojahdin kohteet ovat suosittuja.

Ei ole mitään ajojahtia. On vain asioiden esille nostamista. Nostin esille tämän Westerlund-kuvion. Se ei mennyt kuten annettiin ymmärtää. Jos tästä joku vetää herneet nenään, niin sitten vetelee.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toinen syyttää toista, toinen toista. Totuus on jossain siinä välissä.

Ei yleensä ole - ainakaan missään puolivälissä. Toinen voi olla oikeassa ja toinen väärässä. Toinen voi jopa vääristellä ja peitellä jälkiään julkisuudessa. Tässä tangossa on nyt vain yksi tanssija. Tämän taputuksen ääni lähtee vain yhdestä kädestä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Totuus on jossain siinä välissä.

Onko?

Sulla on tietoa totuudesta? Anti tulla vaan..

Totuus olisi julki, jos se kestäisi päivänvaloa tai jollekin on hyötyä totuuden pimittämisestä.

Pääsemme jälleen omien tuntemuksien ja sellasen kummalisen asian ääreen nimeltään ”luottamus”.

Kehen sinä luotat? Tyyppiin jota et tunne, mutta ei ole tosin koskaan kussut sun nilkoille, vai Tyyppiin jota et tunne, joka on kussu sun nilkoille kymmeniä kertoja?

Jotkut seisoo kusilammikossa ihan ilokseen, minä en.


Nostin esille tämän Westerlund-kuvion. Se ei mennyt kuten annettiin ymmärtää. Jos tästä joku vetää herneet nenään, niin sitten vetelee.

Eikö olis huomattavasti helpompaa nostaa esiin Caseja, jotka on menneet niin kun on annettu ymmärtää? Noita caseja, jotka ei ole menny ihan niin kun on annettu ymmärtää on lähes kaikki mitä Ilveksen ympärillä pyörii.

.. Josta päästään siihen, että itsekkö lueskelit illan pimetessä vanhoja Ilves tiedotteita, joista hokasit, että ”hemmetti, Westerlund tiedotushan oli fuulaa, prkl…” vai tuliko keskusteltua jonkun kanssa asiasta? Sitten voi miettiä että kenen kanssa ja miksi se otettiin esiin nyt jne. jne.

Jep, salaliittokamaa, mutta Ilves opettaa kannattajansa vainoharhaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Toivottavasti nykyhallitus kumartaa vain Ilveksen edun edessä ja tekee omistajan vaihdon jälkeen paljon töitä yhdistääkseen rivit. Vain sitä kautta pääsemme menestyksen tielle.

Mikä saa "Kunnon" näin toiveikkaaksi?

Toimitusjohtaja on ostettu palveluna. Hänen intressinsä on totta kai tehdä tulosta, mutta työsuhteessa hän ei ole, vaan Tarvaisen yritys laskuttaa Ilves Hockey Oy:tä TJ palveluista. Sopii kysyä sitoutumisen astetta tälläsessä järjestelyssä (vaikka siis Tarvainen on imo ollut mies paikallaan, puhun johtamisrakenteesta, en henkilöstä). Nykyrakenteiden kimppuun tällanen ulkoistettu TJ ei tietenkään missään tapauksessa käy, koska nykyrakenne on se tilaaja joka palvelusta maksaa (älä kaki siä missä syät).

Toimintaa ohjaa Hallitus. Nykyhallitus on toki istunut niin vähän aikaa, ettei sen edesottamuksista kovinkaan paljoa voi sanoa hyvää tai huonoa.

mutta siis kokoonpano:
Vesa Kainulainen (hallituksen puheenjohtaja)
Bisnesmies, jonka vahvuudet on kyllä aika kaukana vapaa-ajan bisneksistä (Jollasta ammattijääkiekko on tolta paikalta kattottuna). Kokemuspohja lähinnä raskaasta teollisuudesta ja yrityskehityksestä B2B bisneksessä. Lätkä kun sattuu oleen kuluttajabisnestä.
Toki varmaan suhdeverkosto teollisuuteen on hyvä, vaan kuinkas paljon se teollisuus (B2B kauppa) yleensä urheilua sponssaa? Koska urheilu vetää yleisöä, on sponssi yrityksetkin suurimmaksi osaksi yleisölle tavaraa ja palveluita myyviä firmoja, ei b2b firmoja.
Miten tälläsellä taustalla oleva Hallituksen PJ linjaa jääkiekkojoukkueen strategioita? (Noh, tässä aiajssa toki ei voi sanoa vielä mitään, odotusarvot?)

Markku Lehtola. Ilves ry:n puheenjohtajana vuosia, nykyäänkin johtokunnassa. Ihan hyvä haku, paitsi että tähän .ry yhteyteen lätkäjoukkueessa olisi paremmin sopivana laitettava lätkäjunnujen valmennuspäällikköä tms. ei futismiäs.

Matti Nevalainen, who? No Ilves Hockey perustajajäseniä, Vinnien ja Jyrkin jälkeen suurin omistaja. Omistajien edustaja, jep, mutta millä vastuualueella? Rahoitus? Ollut ainakin näin kannattajan silmissä sitä samaa soppaa hämmentämässä, jonka kauhanvarressa on ollut Jösseä, Ekkua ja muita suhareita 2000 luvulla.

Mika Ollila. Suomen Arvopantin tj, Kangasalan kunnanvaltuutettu. Ilves fani ” Onhan näissä kannatusasioissa pohjimmiltaan kyse sellaisesta irrationaalisesta sitoutumisesta, tunteisiin perustuvasta elämyksestä”.


Bonuksena: Mitäs se Jääskeläinen siä pyäriii? No Vinnien luottomies ja bisneskumppani.

Mutta siis…

Operatiivinen johto koostuu Tarvaisen ostopalvelu TJ:n lisäksi ostopalvelu UTJ:stä (Hautamaa) ja ostopalvelu markkinoinnista (Honkalehto/Jarvansalo).

Jälleen, rakenne.

Eihän nyt yrityksen koko operatiivinen johto voi olla ostopalveluina hankittua. Tai voi, jos on vahva hallitusjohto, siis operatiivisten asioiden puolelta vahva osaamisjohto, joka siis yllä speksattuna (odotusarvo?).


Rakenne ei IMO oikein täsmää, ja sitten kun mukaan sotketaan vielä tätä ”hyvää luottamusta” nauttivia henkilöitä, niin avot…


toiveikkuuttahan se herättää…
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Älä huoli. UTJ-rekry on läpi vedetty ja mies hommaan valittu. Mun mielestä tuleva UTJ on erinomainen valinta.

Tämä kommentti jäi itseltä huomaamatta tuolta toisesta ketjusta, kun siirryin omalta osalta keskustelemaan tälle puolelle. Tässä "uutisessa" on samalla sekä hyvää, että huonoa. Enemmän kuitenkin hyvää.

Hyvää luonnollisesti se, että rekry on viety läpi ja valinta tehty. Lisäksi näkemyksesi siitä, että saatiin erinomainen UTJ lisää odotusarvoa kovasti. Nykytilanne on Ilveksen kannalta kestämätön, sillä viransijaisellamme on huono maine kilpakentällä, jossa toimii ammattilaisia. Virta haluttujen pelaajien osalta vie mieluummin pois- kuin meille päin. Toivottavasti valittu on organisaatiomme ulkopuolelta, eikä johdon tuttavapiiristä.

Huonoa "uutisessa" on se, että toimistomme vuotaa uutismielessä kuin se kuuluisa Estonian keulaportti. Hiitelän aikakaudella mölyjä pystyttiin pitämään selkeästi paremmin. Sitä ennen vuodettiin samalla tavalla kuin nyt.

Tämä uutinen kuuluu niihin perään kuuluttamiini asioihin, joista Ilveksen tulisi tiedottaa ensi tilassa. Nykyjohdon aikana ei olla juurikaan positiivisia uutisia tuotu julkisuuteen. Tuokkolan valinta oli sellainen, mutta se kaipaa valintaa tukevia asioita. Valitun nimeä ei tarvitse julkaista, jos se ei sopimussyistä ole mahdollista, mutta uutinen voi olla tyyliä "Haku päättynyt, UTJ valittu". Ilves tarvitsee positiivista viestintää, jotta nousisimme ravintoketjun pohjalta hieman ylemmäksi. Siispä virallista uutista odottaen.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toivottavasti SM-liigan johdon kärsivällisyys on nyt koeteltu loppuun ja Ilves Hockeylle sanellaan suoraan nuotit ensi kaudeksi. Omaehtoinen "riitojen sopiminen" ei ole onnistunut eikä siimaa pidä antaa enää yhtään enempää. Kun ei hyvällä niin pahalla sitten.

Manngardilta lienee odotettavissa vain lisää järjettömiä tempoiluja ja törkeää taloudellista kädenvääntöä (tyyliin osakkeista mulle 10 ja kytkykaupoista puolet mun velkojen lyhentämiseen). Mies pitää Ilves-brändiä panttivankinaan. Tukkapöllyä ja molemmille kankuille isän kädestä tällaiselle itsekkäälle pelleilylle.

Liigalisenssi hyllylle välittömästi (ilman rahojen palautusta) karsintapelien päätyttyä ja takaraja toimenpiteille jotka pitää toteuttaa ennen lisenssin palauttamista.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Harmi vain, että SM-liiga ei voi pakottaa Vinnietä luopumaan Ilveksestä. Todennäköisesti Manngard pumppaa tarvittavat rahat Ilvekseen, jotta seura pysyy pystyssä, mutta ei muuta. Toki tämäkin pumppaus tehdään jälleen velkakirjoja vastaan, jolloin Ilves on taas vähemmän kiinnostava uusien sijoittajien silmissä.

Mihin se osakeanti jäi? Miksei siitä enää puhuta missään? Missä Vinnie? Koska saadaan "oikea" toimitusjohtaja virkaatekevän tilalle?

Ilveksen pukukopin seinästä terveiset Amerikan sedälle:

Tekeminen ratkaisee kaiken.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Mestiksestä vauhtia Ipalle. Eiköhän tuolla tavalla pääse Vinniestä eroon melko varmasti. Toiminnan uudelleen organisointi ja uudella vauhdilla kohti SM-liigaa. Eihän tuo taloustilanne kovin ruusuiselta näytä tällä hetkellä, ainakaan median mukaan.
 

Kaivanto

Jäsen
Harmi vain, että SM-liiga ei voi pakottaa Vinnietä luopumaan Ilveksestä. Todennäköisesti Manngard pumppaa tarvittavat rahat Ilvekseen, jotta seura pysyy pystyssä, mutta ei muuta. Toki tämäkin pumppaus tehdään jälleen velkakirjoja vastaan, jolloin Ilves on taas vähemmän kiinnostava uusien sijoittajien silmissä.

On kyllä järkyttävää seurattavaa tämä touhu. Eiköhän Manngard ensi kesänä jälleen kerran allekirjoita veripankin laskun viimeisellä mahdollisella hetkellä, ja paljon verta menettänyt potilas ei aivan ehdi vuotaa kuiviin vaan työnnetään kalpeana pyörätuolissa taas seuraavaan kauteen. Raipen heittäminen tällä tavalla susille hakee antikulttuuritekona Suomen jääkiekkohistoriassa vertaistaan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eiköhän kyse ole vain normaalista päivitysviiveestä. Eli hallituksen muodostamisen jälkeen kestää hetken ennen kuin paperityöt on tehty ja kaupparekisteriin lähetetty tieto uudesta kokoonpanosta. Ja sen jälkeen kestää hetki ennen kuin se päivittyy kaupparekisteriin. Eli eiköhän tuo sinne lähiaikoina päivity.

Fast forward kaksi kuukautta.

Kaupparekisteri 18.1.2013

Puheenjohtaja:Koivunen Jari Juhani
Varsinainen jäsen:Tuominen Markku Päiviö
Varsinainen jäsen:Manngård Stig Erik Gustav
Varsinainen jäsen:Luoma Tero Tapani
Varsinainen jäsen:Manngård Karl Rudolf Vincent

http://www.finder.fi/Urheilutoimintaa/Ilves-Hockey%20Oy%20/TAMPERE/paattajat/153030

Voihan olla, että ilmoitus on lähetetty kaveriapuna Helsinkiin HIFK:n faxia käyttäen ja siellä oleva The Tiedote-jono jumittaa Ilves Hockey Oy:n päättäjätietojen päivittymistä ainoaan luotettavaan rekisteriin. Tai sitten: Oho, ei huomattu! Oho, pitääks semmonenki? Oho, mikä se on?
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Erkka Westerlund - kesähallituksen sumutustako?

Hmm...Näin jälkikäteen kuka tahansa kesähallituksen jäsen voi sanoa ihan mitä tahansa tähän aiheeseen liittyen. Emme siis puhu kovinkaan luotettavasta lähteestä tässä suhteessa.

Tämä oli sidosryhmien (tarkoituksenmukaista?) harhaanjohtamista. Tulkitaanko siis mokaksi?

Lupaukseni mukaisesti olen saanut vastauksen nyt kahdelta eri henkilöltä, jotka olivat osallisena case Erkka Westerlundissa. Molempien vastaus oli selkeä ja samassa linjassa. Kyse ei ollut pelkästä yhdestä koulutussessiosta, vaan tarkoitus oli jatkaa Ilveksen strategian jalkauttamista pidempään. Heidän mukaan Erkka oli vakuuttunut strategiatyöryhmän tekemästä työstä ja Erkka oli innostunut uuden strategian jalkauttamisesta koko organisaatioon. Lisäksi Erkkaan oli tehnyt vaikutuksen kokoonpano, jolla asioita oltiin toteuttamassa. Olihan projektissa mukana kattavan lajituntemuksen lisäksi fysiikkavalmennus, lääketiede sekä valtakunnan huipulta oleva henkinen valmennus (tämäkään ei varmaan olisi pahasta, kun ajatellaan häviämisen kulttuuria tai case Jesse/Koistinen)

Hannu Mattilan lehdistölle antamat haastattelut tukevat ylläolevia vastauksia.

Hege - Todennäköisesti tulkitset nämä kolmen henkilön antamat lausunnot valheeksi. Kehottaisin silti pohtimaan, että onko sinun lähteesi - joka on siis todennäköisesti toimistolta tai ex-työntekijä/nykyinen alihankkija - ollut näissä neuvotteluissa mukana. Pohdi samalla olisiko lääkärillä tai Pirkanmaalla korkeasti arvostetulla tilintarkastajalla syytä/varaa valehdella. Ovatko he aikaisemmin jotenkin kunnostautuneet valehtelun ja juonimisen saralla?

Totta kai on mahdollista, että koko ryhmittymä valehtelisi, mutta itse en löydä motiivia tuohon valehteluun. Tai miksi Hannu Mattila laittaisi itsensä julkisesti tähän mukaan. Niin kuin sanoin, Ilveksellä oli käsissään jo äärimmäisen pätevä ryhmä kehittämään ja toteuttamaan uuden strategian. Erkka oli hyvä lisä tuohon ryhmittymään ja Tuomisen Ilves.comille antamassa haastattelussa todettiinkin, että Erkka on mukana ainakin alkuvaiheessa.

Itse olen tämän jälkeen entistä huolestuneempi tästä mustamaalamisesta. Mikä sen motiivi on? Minun mielestä Ilves voi nousta menestyväksi seuraksi vain yhdistämällä ryhmittymät. Toki "Jääskeläiset" voivat aina yrittää ostaa jääkiekkotietämyksen, mutta silloin Ilves uhraa ison rahan perustojen tekemiseen. Uskallan väittää, että Lumme, Huura, Annala ym. olisivat luoneet imua muiden ilvesläisten osaajien kesken. En usko, että he olisivat ottaneet viimeistä rahaa toimiessaan Ilveksen eduksi (strategian toteuttamisessa). Nyt, jos ja kun strategia pitäisi luoda ja ennenkaikkea toteuttaa, niin avainpaikoilla todennäköisesti jouduttaisiin ostamaan täydellä tai Ilveksen imuvoiman tietäen hieman ylihintaan toteuttajat. Todennäköisempää on, että niukoilla raharesursseilla nämä jätettäisiin hankkimatta.

Koska Hege tiedän, että olet sosiaalisesti lahjakas ja älykäs ihminen, niin mene avoimin mielin jututtamaan hankkeessa mukana olleita. Kuuntele heidän näkemyksensä/visionsa Ilveksen asioista ja tee sen jälkeen omia johtopäätöksiä.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Lupaukseni mukaisesti olen saanut vastauksen nyt kahdelta eri henkilöltä, jotka olivat osallisena case Erkka Westerlundissa.

Kirjoitin sinulle pitkän vastineen. En kuitenkaan voinut sitä lähettää, koska en yksinkertaisesti voi nimiä mainita. Pahoittelen.

Kiitos kuitenkin lupauksesi pitämisestä. Joudun tässä vaiheessa vetäytymään keskustelusta, koska en halua itselleni ongelmia. Ja ilman mahdollisia ongelmia ei minulla ei mitään kirjoitettavaakaan.

Yhtä kaikki, Ilves nousuun!
 

Mr_T

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toki "Jääskeläiset" voivat aina yrittää ostaa jääkiekkotietämyksen, mutta silloin Ilves uhraa ison rahan perustojen tekemiseen.

Tällain täysin ulkopuolisen silmin hommat alkoi kyllä mennä enemmän munilleen juuri silloin kun nämä jääkiekkotietäjät ulosmarssien ja muiden ansiosta saivat lopulta vaikutusvaltaa. Keskustelupalstojen äänekkäimmät ja paikalliset suuruudet uskoivat yhteen totuuteen eli ylivertaiseen tamperelaiseen osaamiseen, ja samalla jo valmiiksi sisäsiittoinen meininki otti lopullisen vallan. Ei ole ollut ilkeitä ulkopuolisia valmentamassa, vaan ihania omia miehiä, jotka ovat ymmärtäneet omien junnujen ainutkertaisuuden. No, ei niistä junnuista silti ole kuoriutunut NHL-starboja, eikä paljon muutakaan, vaikka toisin vuosikaudet toitotettiin.

Nyt on junnut saaneet peliaikaa ja vanhat Ilvekset pitkiä sopimuksia, mutta muuten on ollut vähän hakemista.

Hei muistakaas savustaa se Tuokkola pihalle ellei Sandell saa pelata Raipen kanssa (eikun saihan se mutta ei sekään kelvannut kun oli väärän tyylinen pelaaja, ja Vesku kanssa). Ja kertokaa sille Tuokkolalle että pelityyli pitää päättää ry:n vanhempainneuvostossa, yhteisesti.

Junnuille silti tsemiä! Menestys tulee omasta tekemisestä ja omasta halusta menestyä, ei liigajoukkueen tekemisistä tai tekemättä jättämisistä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tällain täysin ulkopuolisen silmin hommat alkoi kyllä mennä enemmän munilleen juuri silloin kun nämä jääkiekkotietäjät ulosmarssien ja muiden ansiosta saivat lopulta vaikutusvaltaa.

No tuossa lauseessa oleellisin asia oli juuri tuo sana ulkopuolisen. En usko, että muut ulkopuoliset ovat aivan noin ulkopuolisia, mutta varmuuden vuoksi todettakoon, että tästä 12 vuoden osakeyhtiöajasta ollaan 3 kuukautta menty Ei-vinnieläisellä hallituksella. 139 kuukautta on sitten ollut tätä toista aikaa.

No oli meillä tietenkin Jalon kädenjälkeäkin ja sieltä ainoa tämän vuosituhannen mitali.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En kuitenkaan voinut sitä lähettää, koska en yksinkertaisesti voi nimiä mainita.

Tuntematta ketään tai mitään, niin tää nyt on se Ilvesläinen tapa. Joristaan kaikennäköstä joiden takana ei sitten haluta seistä.

Ei tämä Hegen ominaisuus ole, vaan yleisesti Ilveksen tapa hoidella asoita. Varsinkin tän vanhan valtaklikin. Esimerkkejähän voi kaivaa JA:n arkistoista tältä palstalta jos jaksaa ja viittii (perättömäksi osottautuvia varmoja huhuja, mustamaalausta ja tapahtumia toimistolla).


Ihan puhtaasti tietämättömänä voidaan kuitenkin tehdä vähän päätelmiä

Jos joku nykyjohdossa arvostelee jotain Westerlundin konsultointia tahi ollutta ja mennyttä strategiaa, niin milläs lihaksilla he tämän tekveät? Nykyjohodon, siis sen saman joka on siä toimistolla pyöriny koko 2000 -luvun, osaaminen on Jääkiekosta a) urheiluna b) bisneksenä?

Ensimmäisen voi käydä teskkaamassa hakametsässä ja jälkimmäinen näkyy taloudessa. Kummassakaan näytöt ei ole häävejä (itseasiassa ne on surkeita)

Sitten näitten ihmisten sanomisia jostain jääkiekkostartegoista tai Erkka Westerlundin powerpointin arvosta pitäs jotenkin kuunnella? Eihän heillä ole pienintäkään näyttöä siitä, että he edes ymmärtäisivät Westerlundin esitystä vaikka sellasen kävisivät kuuntelmassa...


Mutta onpahan taas tämäkin vesilasimyrsky osoitus siitä, että avoimuutta ei uskalleta harrastaa. Joko siksi, että toimet ei kestä päivänvaloa, tai yksinkertaisesti siksi, että ollana jumiutuneita vanhoihin tapoihin ja viimevuosituhannen johtamiskulttuuriin.

Niin tai näin:

"lähtekää ny menee viä ku ehditte" -Sir Pena
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yllättävä ja paljonpuhuva kilppari Hegeltä. Mutta toisaalta, mikäpä minä olen jeesustelemaan kun olen nimimerkin suojissa enkä omalla naamallani. Tulee vain hyvin perustelluksi sekin aikoinaan tehty valinta.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Tuntematta ketään tai mitään, niin tää nyt on se Ilvesläinen tapa. Joristaan kaikennäköstä joiden takana ei sitten haluta seistä.

Ei tämä Hegen ominaisuus ole, vaan yleisesti Ilveksen tapa hoidella asoita.

Sillä erotuksella, että aika moni tietää kuka tämän nimimerkin takaa kirjoittelee. Jos operoisin anonyymisti, niin mikäs hätä tässä sitten olisi.

Palaan asiaan vaikka kasvokkain. Julkisesti en lähde tätä asiaa tämän syvällisemmin ruotimaan.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minä kunniotan ja ymmärrän HeGen päätöstä. Itselläni on vastaava tilanne eli suurin osa tuntee tai on selvittänyt, kuka tämän nimimerkin suojista kirjoittajaa. Olen jopa ollut toimiston ajojahdin kohteena. Minusta tämä ajojahti oli tavallaan osoitus, mihin Ilveksen johto keskittyi, vaikka heillä olisi ollut miljoona tärkeämpää asiaa hoidettavanaan. Lisäksi aika osoitti, että kirjoitukseni ja ennustukseni osoittautuivat oikeaksi. Itse en tästä asiasta ole iloissani, sillä toivon Ilveksen menestymistä.

Toistan vielä muutaman mielestäni ydinasian.
Tämän päivän tilanne ei juonna lähihistorian tapauksista. Me ollaan tässä, koska edustusjoukkueen perustat ovat valettu suolle, eikä sinne pysty rakentamaan pystyssä pysyvää taloa helposti, vaikka sinne tuotaisiin hyviä tukipilareita (Tuokkola). Nykytilanne ei ole sattumaa, vaan pidemmän aikavälin vääjämätön lopputulos.

Fanit usein kirjoittavat, että meidän kannattaisi ottaa taloudellinen riski ja satsata joukkueeseen. Heidän tietämättä näin tehtiinkin ja se toimi sysäyksenä nykyiseen tilanteeseen. Joukkue pelasi hurmoksessa keväällä 2008, kun he taistelivat Raipelle mahdollisimman pitkän kevään. Seuraavaan kauteen otettiin riski, joka sai useimmat pienomistajat suuttumaan. Hallitus päätti satsata Raipen lopettamisen jälkeiseen kauteen. Sakkeen uskottiin ja hänelle koottiin liian kallis joukkue. Samanaikaisesti kustiin omien poikien jaloille. Monen mielestä Ilves satsasi pelaajiin, joihin ei olisi kannattanut satsata. Pienomistajat, jos heillä olisi ollut valtaa olisivat voineet hyväksyä satsaamisen Raipen viimeiseen kauteen. Keväällä 2009 henkilöstökulumme olivat peräti 3,5 m€ ( toki sisältää kaikki henkilöt), Raipen viimeisenä kautena vertailuluku oli 2,8 m€. 2007 kulut olivat 2,5 m€ ja 2006 n 2 m€. Neljässä vuodessa menot kasvoivat hurjat 75%. Aivan käsittämätöntä talouden pitoa.

Samaan aikaan, kun Ilveksen kulupuoli kasvoi hurjaa tahtia, ei myynnissä tapahtunutkaan ihmeitä. Luotiin illuusio, että silloiset myyjät olivat erinomaisia myyjiä. Ilveksen liikevaihto oli 2005 3,6 milliä ja vuonna 2010 4,2 milliä. Eli viidessä vuodessa kasvua alle 20%. Muutama vertaus samalta ajanjaksolta:

  • Kalpa 2,2 --> 6,2
  • Jyp 2,9 --> 6,5
  • Lukko 3,7 --> 7,1
  • Pelicans 2,7 --> 5,8
  • Ässät 2,7 --> 4,2
  • HPK 3,7 --> 5,1

Keskiarvoisesti Tampereen ulkopuoliset seurat kasvattivat liikevaihtoa 2 miljoonaa euroa, kun tamperelaiset kasvoivat 600 k€. Pelkkä tv- sopimuksen kasvu taisi olla suurempi. Ilves (ja Tappara, joka ei ole kiinnostukseni kohde) putosi tuossa vaiheessa pahasti kilpailussa. Hakametsää on tuona aikana modernisoitu paljonkin, mutta tulovirtaa siitä ei seurat ole onnistuneet generoimaan.

2009-2010 Ilveksen syöksykierre jatkui. Kuluja pyrittiin kahlitsemaan, mutta myös liikevaihto supistui, kun tamperelaiset tukijat olivat kypsiä jyräävään hallitukseen ja Tampereen ulkopuolelle suuntautuneeseen myyntiin. Myynnissä keskityttiin isoihin, mutta ehkä hieman laiminlyötiin perinteisiä sukuyrityksiä. Kauden päättyessä oltiin tilanteessa, että agentit eivät suostuneet tekemään Ilveksen kanssa yhteistyötä. Ilveksen ainoaksi strategiaksi jäi edetä omilla, koska ulkoa ei tänne ollut tulijoita. Suurin osa sopivan ikäisistä omista oli jo hukattu ja nuorempien kynnys lähtöön on ollut melko matala tämän jälkeen.

Jääskeläisten jäljiltä talo oli sekaisin. Hänhän itse jäi muistaakseni sivuun vasta marraskuussa 2010. Tarina ei kerro kuka valitsi Meskaset. Ainakin Vinnie polleana Hannua esitteli tamperelaisille tukijoille, että nyt meitä on kaksi maksajaa. Tuosta sai käsityksen, että Vinnie ei ainakaan vastustanut Hannun valintaa. Hallituksen miehityksessä pidettiin kuitenkin tarkasti kiinni eli kolme Vinnieläistä vs. Meskanen/Helenius. "Meskaset saivat syöksykierteessä olevan seuran". Eivätkä he onnistuneet kierrettä oikaisemaan. Liikevaihto toki kehittyi reilut 20% tuona aikana (pelaajamyynneillä oma osuus, tosin NHL- korvauksia ei tainnut jälkimmäiselle kaudelle osua, vai osuiko?).

Mutta ne menot. Meskasten aikana kulupuoli oli tuloihin nähden edelleen holtiton. Meillä on edelleen -uskomatonta kyllä- liian kallis joukkue tuloihin nähden. Eräs vallalla oleva käsitys on se, että joukkue joutuu maksamaan runkopelaajistaan liikaa. Kun imua Ilvekseen ei ole ja olemme agenttien listoilla pahnan pohjimmainen joudumme maksamaan ylihintaa myös omille pelaajillemme. Kun pelaajiemme kehitys on polkenut paikallaan pari kautta, niin käytännössä joukkueen iskuvoima ei parane, mutta menot heihin kasvavat koko ajan.

Jännittävä nähdä tämän kauden tulos. Nythän meillä on sama myyntikalusto kuin vuosina 2005-2010. Ovatko he saavuttaneet kovia tuloksia? Vanha kaarti on innoissaan SponVisionin mukaantulosta. Kysymykseksi nousee heidän osaltaan myös kulujen osuus. Kuinka suuret välityspalkkiot he vetävät. Onko sopimus Ilvekselle edullisempi? No tulevan vuoden marraskuussa näemme myynnin tulokset. Osa kirjoittajista varmaan tietää suuntaviivat, sillä menossa on jo tilikauden Q3.

Jorin ja Essin hartioille on kasattu tulopuoli. Ongelmallisempi on tuo kulupuoli. Meillä lienee jälleen liian kallis joukkue tuloihin nähden. Tästä kertovat luonnollisesti pelaajien myynnit. Imuvoimaa Ilvekseen ei ole, joten pelaajavirta on tuonut tänne Mestispelaajia ja pelaajia, joita muut eivät ota. Mutta niin kauan, kun meillä ei ole rahaa ja tai imua, meidän pitää löytää halpoja hakuja. Tällä sektorilla emme juurikaan ole kunnostautuneet, joten nähtäväksi jää.

Olen aina pyrkinyt kirjoituksissani katsomaan tulevaisuuteen ja teen sen nytkin. Omat neuvoni olisivat:
  1. Löytää sopu kuppikuntien välille. Tätä myöden saamme tamperelaiset tähän mukaan. Tätä kautta saamme sekä liiketalous- että kiekkotietämystä.
  2. Kesällä luodun strategian läpikäynti ja toteutus. Muistakaa, että strategia oli pääosin akselilleC- junnuista ylöspäin. Tänne meillä ei ole juurikaan varaa tuoda ulkopuolisia maksullisia miehiä. Toki yhteentai kahteen voi olla varaa.
  3. Uusi hajautettu omistus.
  4. Kiertävät hallituspaikat, intressinä vain Ilves
  5. Huolehtia, ettei ydinhenkilöillä mene toistensa firmoissa omistukset ristiin rastiin. Eihän toiminta voi olla mitenkään objektiivista, jos olet samalla toisen esimies, mutta myös pisneskumppani useassa firmassa. Kenen etu silloin ohjaa toimintaa. Ei ainakaan Ilveksen.
  6. Ei viransijaisuuksia, vaan huippuammattilaisia ydinpaikoille. TJ, UTJ, päävalmentaja. Osaaminen ulkoapäin.
  7. Aikoinaan kirjoitin, että meillä on tulossa huonommat ikäluokat. Tarvitsemme tänne hyviä hakuja ulkopuolelta
Kiinnittäisin erityistä huomiota tuohon, että herrat ovat ristiin rastiin toisinsa firmoissa. Ei hyvä.

Tai vaihtoehtoisesti mennään konkan kautta uuteen aikaan
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
1. Löytää sopu kuppikuntien välille. Tätä myöden saamme tamperelaiset tähän mukaan. Tätä kautta saamme sekä liiketalous- että kiekkotietämystä.

Voiko joku selvittää tällaiselle täysin ulkopuoliselle, että mitkä ovat nämä kuuluisat kuppikunnat? Eittämättä sellaisia on, mutta kuinka monta ja mitkä ovat suurimmat näkemyserot?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
On kyllä järkyttävää seurattavaa tämä touhu. Eiköhän Manngard ensi kesänä jälleen kerran allekirjoita veripankin laskun viimeisellä mahdollisella hetkellä, ja paljon verta menettänyt potilas ei aivan ehdi vuotaa kuiviin vaan työnnetään kalpeana pyörätuolissa taas seuraavaan kauteen. Raipen heittäminen tällä tavalla susille hakee antikulttuuritekona Suomen jääkiekkohistoriassa vertaistaan.

Veitpä jalat suustani, aivan uskomattoman raskasta lukea tällaista tarinaa maailmankaikkeuden legendaarisimmasta Tampereen Ilveksestä. Riittäisikö konkurssi ja jostakin sarjaportaalta X (Mestis?) uudelleen aloittaminen ajamaan pahanilmanlinnut muihin puuhiin ja antaa oikealla asialla olijoille työrauhan rakentaa Ilveksen uusi nousu maltilla? En oikein näiden vuosien aikana ole nähnyt muutakaan suuntaa kehittyvän ja nyt kun Raipekin lopetti ja heitettiin vielä tällä tavalla bussin alle, ei Ilves juuri tämän alemmaksi pohjalle pääse.
 

Noma

Jäsen
Ilves on muuten tällä hetkellä vuokrannut toimitusjohtajansa, urheilutoimenjohtajansa ja sponsorimyyntinsä/-hankintansa SponsVisionilta sekä päävalmentajan palvelut RIH-Invest Oy:ltä. Ulkoistamisen ihmemaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös