Se ei oikein sovi tähän kun osa keskustelijoista pitää ID porukkaa realisteina. Pitäisi pystyä ensin määrittelemään mitä se tarkoittaa eksaktisti.Mihin unohdit realistin?
Se ei oikein sovi tähän kun osa keskustelijoista pitää ID porukkaa realisteina. Pitäisi pystyä ensin määrittelemään mitä se tarkoittaa eksaktisti.Mihin unohdit realistin?
En tunnista tuosta ryhmästä kuin yhden suupaltin ja sitä pidän realistin sijaan ihan puhtaana trollina.Se ei oikein sovi tähän kun osa keskustelijoista pitää ID porukkaa realisteina.
Tuo on kuin moderni cover niistä jumaltaruista jotka vielä tällä hetkellä ovat valtavirtaa. Samalla tapaa mahdollisen kuuloinen selitys kuin luomiskertomus, sotkan munat ja neitsyt mariat aikanaan, jos nyt jokin selitys on keksittävä. Toki sillä erotuksella, että perustuen siihen mitä olemme tieteen avulla oppineet noiden vanhojen jumaltarujen jälkeen, paljon todennäköisempi kuin nuo vanhat jumaltarut. Ihan toimivaa uskontokritiikkiä siis.Why Elon Musk says we're living in a simulation - YouTube
Ei ole tosiaan sen kummoisempi asia uskoa johonkin jumalaan kuin tähän.
Näissä on käsittääkseni se suuri ero, että jos elämme simulaatiossa, niin onko sillä paljonkaan väliä, koska meille kaikki on kuitenkin realiteettia ja totta ainakin niin kauan, kuin simulaatio pysyy käynnissä, mutta jos elämme esim. Kristinuskon Jumalan luomassa maailmankaikkeudessa, niin silloin on tiettävästi paljonkin väliä sillä, että onko näin vai eikö ole näin, ja ihmisen uskomisella (tai ei-uskomisella) siihen, että onko näin vai eikö ole, on todella kauaskantoisia seuraamuksia.
Näissä on käsittääkseni se suuri ero, että jos elämme simulaatiossa, niin onko sillä paljonkaan väliä, koska meille kaikki on kuitenkin realiteettia ja totta ainakin niin kauan, kuin simulaatio pysyy käynnissä
Tuo ajatus, että eläisimme simulaatiossa ei ole mitenkään uusi ajatus.
Tämä ero ei kerro yhtään mitään kummankaan väitteen todenperäisyydestä. Tätä aina uudestaan toistuvaa faktaa on mahdotonta iskostaa tiettyjen ääriuskovaisten päähän. Enkä tietenkään tarkoita tällä lainattua nimimerkkiä.Näissä on käsittääkseni se suuri ero, että jos elämme simulaatiossa, niin onko sillä paljonkaan väliä, koska meille kaikki on kuitenkin realiteettia ja totta ainakin niin kauan, kuin simulaatio pysyy käynnissä, mutta jos elämme esim. Kristinuskon Jumalan luomassa maailmankaikkeudessa, niin silloin on tiettävästi paljonkin väliä sillä, että onko näin vai eikö ole näin, ja ihmisen uskomisella (tai ei-uskomisella) siihen, että onko näin vai eikö ole, on todella kauaskantoisia seuraamuksia.
Aivan, ja tätä massiivista ja totaalisen ratkaisevaa eroa on muuten mahdotonta iskostaa ateistin päähän.
Sitten kuitenkin samalla ehdotetaan noita matrix-visioita, miksi? Jotta vastuu ja moraali ym. ikävät asiat voidaan sivuuttaa ja olla ottamatta osaa edes keskusteluun.
Mistä sinä tiedät, ettei simulaation ylläpitäjä halua meidän toimivan, ajattelevan tai uskovan jollain tietyllä tavalla? Ehkä simulaatiouskovaiset saavat simulaatiokuolemansa jälkeen lokoisan elämän ulkomaailmassa kun vääräuskoisia kidutetaan. The Matrix works in mysterious ways.Näissä on käsittääkseni se suuri ero, että jos elämme simulaatiossa, niin onko sillä paljonkaan väliä, koska meille kaikki on kuitenkin realiteettia ja totta ainakin niin kauan, kuin simulaatio pysyy käynnissä, mutta jos elämme esim. Kristinuskon Jumalan luomassa maailmankaikkeudessa, niin silloin on tiettävästi paljonkin väliä sillä, että onko näin vai eikö ole näin, ja ihmisen uskomisella (tai ei-uskomisella) siihen, että onko näin vai eikö ole, on todella kauaskantoisia seuraamuksia.
Tämä liittyi miten Jumalaan? No ei mitenkään. Mutta ihmisellä on kaiketi päättymätön kyky hyvään. Sitä ihminen sitten on tainnut yrittää läpi olemassaolonsa kuvata jotenkin. Tuon hyvän vaikutuspiiriin pääseminen taitaa edellyttää sitä että ei pakene itseään. Tämä asia jota kuvataan Jumalaksi, asuu jo meissä ihmisissä kaikissa sisällä ja tätä on monet ihmiset koittaneet kuvata jotka sittemmin ovat päätyneet erilaisten uskontokuntien keulahahmoiksi. Myös esimerkiksi antiikin filosofit ovat olleet samoilla jäljillä. Sokrates olisi nauranut partaansa demokraatteja jos olisi ollut paikalla näiden viimeisien USA:n presidentinvaalien aikaan ja Jeesukselle porukka olisi ollut tekopyhiä Fariseuksia..
Tämä ero ei kerro yhtään mitään kummankaan väitteen todenperäisyydestä. Tätä aina uudestaan toistuvaa faktaa on mahdotonta iskostaa tiettyjen ääriuskovaisten päähän. Enkä tietenkään tarkoita tällä lainattua nimimerkkiä.
Muskin ehdotus on siis edelleen nykytiedon valossa jopa todennäköisemmin totta kuin edellä mainitut vanhat jumaltarut, juuri kuten @kahden suunnan sentteri sanoi.
Vaihtoehtoihin uskomisen tai uskomatta jättämisen seuraukset vaikuttavat niiden todenperäisyyden todennäköisyyteen tasan ei millään tapaa, oli kyseessä yliluonnolliset uskomukset tai vaikkapa ilmastonmuutos. Pitäisi olla itsestäänselvä asia kaikille ajatteleville ihmisille.
En tosiaan tiedä tuota. Voisi hyvin noin ollakin, että olemme yksi eksperimentti muiden joukossa, ja simuloija yrittää luoda jonkun tietyn ajattelutavan. Tai on varmaan muitakin mahdollisuuksia. Ajattelin vain simulaatiota, jossa simulaatio käynnistetään ja sen jälkeen seurataan passiivisesti, mitä tuleman pitää. Toki simuloija voinee puuttua tavalla tai toisella simulaation kulkuun riippuen siitä, mikä simuloijan tarkoitusperä on. Mutta käsittääkseni meille ei ole annettu mitään selvää ilmoitusta simuloijalta, että miten meidän pitäisi täällä simulaatiossa toimia? Kun taas esim. kristityt väittävät, että meille on enemmän tai vähemmän selvästi kerrottu, miten pitäisi toimia, mikä on elämän ("simulaation") tarkoitus, jne. Mutta ehkä osaat selittää, miten simuloija olisi antanut meille ohjeet siitä, miten toimia, mikä on homman tarkoitus, mikä olisi palkkio siitä, jos toimii oikein, jne. Tämä on kyllä minulta mennyt täysin ohi vissiin, olen kuullut vain uskonnoista.Mistä sinä tiedät, ettei simulaation ylläpitäjä halua meidän toimivan, ajattelevan tai uskovan jollain tietyllä tavalla? Ehkä simulaatiouskovaiset saavat simulaatiokuolemansa jälkeen lokoisan elämän ulkomaailmassa kun vääräuskoisia kidutetaan. The Matrix works in mysterious ways.
Tässä kohtaa kai pitää aina kysyä, että miten tiedät mikä on hömppäpömppää ja mikä ei? Minun ymmärrykseni on, että ei sitä voikaan tietää, on vaan itse jotenkin punnittava, mikä kuulostaisi siltä, että voisi olla totta ja mikä ei, sen kokemuksen ja tiedon perusteella, minkä elämänsä aikana on hankkinut. Tällaisia valintoja joutuu varmaan jokainen ihminen tekemään joka päivä. Jos on olemassa selvä sääntö joka ilmaisee mikä on totuutta ja mikä hömppää, niin pliis, pliis, pliis kerrohan se minulle.Itse en henkilökohtaisesti usko mihinkään heppuun joka katselee meidän perään tai mihinkään muuhunkaan ihmisen mielikuvituksen hömppäpömppä tuotteisiin, jos se nyt ketään sattuu kiinnostamaan.
Ja tämä on esitetty faktana? Vai onko sekin loppupeleissä uskomus?floikkari kirjoitti:Niin no ihminen on jokusen miljardin vuoden evoluution tulos.
Tässä jo tunnustatkin kai, että tämä on vain uskomuksesi jollain tarkemmin määrittelemättömällä todennäköisyydellä?floikkari kirjoitti:Itse olen taipuvainen ajattelemaan, että kun kerran aivan ilmiselvästi jotain on olemassa sen sijaan ettei olisi mitään, on melko loogista myös ajatella, että todennäköisesti kaikki mahdollinen on olemassa.
Tuo loppu meni minulta jo yli hilseen kokonaan. Siis atomit ovat jalostuneet monimuotoisemmiksi atomeiksi? Minä kun luulin, että ne ovat tieteen teorioiden mukaan olleet aina niitä samanlaisia atomeja alkuräjähdyksestä eteenpäin. Vai tarkoitiko ehkä sitä, että tähtien ydinreaktiot ovat tieteen mukaan tuottaneet raskaita alkuaineita, joita ei ennen tähtien olemassaoloa vielä tiettävästi ollut maailmankaikkeudessa?floikkari kirjoitti:Tämä on hankalaa, sillä eräänlainen universumien evoluutioteoria tai puhdas sattuma (jotka tietysti ovat oikeastaan sama asia, joku voisi huomauttaa) selittää samat jo nyt tunnetut universumimme hyvin epätodennäköiset ominaisuudet, jotka ovat mahdollistaneet esim. atomien synnyn sekä vaikkapa niiden kerääntymisen yhteen painovoiman toimesta ja jalostumisen fuusion myötä aina vain monimuotoisemmiksi atomeiksi.
Olen Tiplerin kerran nähnyt tieteellisessä konferenssissa ja minulle jäi vahvasti sellainen olo, että hän on jonkin sortin hullu. En tietenkään pysty sitä todistamaan, sillä en hänen esityksestään tarpeeksi ymmärtänyt, mutta jotenkin vain mutulla näin päättelin. Voin olla hyvinkin väärässä, kuten aina.floikkari kirjoitti:Mitä jumalaan tulee tässä kontekstissa, niin esimerkiksi fyysikko ja kosmologi Frank Tipler päätyi Omega Point uskoon / teoriaan.
Mä voin kirjoittaa ohjekirjasen ja kertoa saaneeni ohjeet suoraan simulaation operaattorilta. Se, kuinka uskottavana esim. sinä pidät kirjaani on suoraan verrannollinen siihen, kuinka uskottavina minä pidän eri jumaluuksien väitettyjä säännöstöjä.En tosiaan tiedä tuota. Voisi hyvin noin ollakin, että olemme yksi eksperimentti muiden joukossa, ja simuloija yrittää luoda jonkun tietyn ajattelutavan. Tai on varmaan muitakin mahdollisuuksia. Ajattelin vain simulaatiota, jossa simulaatio käynnistetään ja sen jälkeen seurataan passiivisesti, mitä tuleman pitää. Toki simuloija voinee puuttua tavalla tai toisella simulaation kulkuun riippuen siitä, mikä simuloijan tarkoitusperä on. Mutta käsittääkseni meille ei ole annettu mitään selvää ilmoitusta simuloijalta, että miten meidän pitäisi täällä simulaatiossa toimia? Kun taas esim. kristityt väittävät, että meille on enemmän tai vähemmän selvästi kerrottu, miten pitäisi toimia, mikä on elämän ("simulaation") tarkoitus, jne. Mutta ehkä osaat selittää, miten simuloija olisi antanut meille ohjeet siitä, miten toimia, mikä on homman tarkoitus, mikä olisi palkkio siitä, jos toimii oikein, jne. Tämä on kyllä minulta mennyt täysin ohi vissiin, olen kuullut vain uskonnoista.
Eikö koulussa opeteta, että tupakointi aiheuttaa syöpää? Veikkaisin, että opetetaan tai suorastaan uskon.On aivan sama uskooko tupakoinnin aiheuttavan syöpää.
Tätäkin varmaan opetetaan kohta Suomen kouluissa.
...
Ja tämä on esitetty faktana? Vai onko sekin loppupeleissä uskomus?
....
Tässä jo tunnustatkin kai, että tämä on vain uskomuksesi jollain tarkemmin määrittelemättömällä todennäköisyydellä?
...
Kokeillaanpas yhden kerran vääntää oikein kunnolla rautalangasta:On aivan sama uskooko tupakoinnin aiheuttavan syöpää.
Tätäkin varmaan opetetaan kohta Suomen kouluissa.
Kokeillaanpas yhden kerran vääntää oikein kunnolla rautalangasta:
On väite A, joka voi olla totta tai tarua. Jos väite A on totta, siihen uskomisella ja uskomatta jättämisellä on voimakkaita seurauksia.
On myös väite B, joka voi olla totta tai tarua. Jos väite B on totta, siihen uskomisella ei ole mitään käytännön seurauksia.
Tässä on kaikki informaatio mitä meillä on koskien väitteitä A ja B. Näillä tiedoilla väitteet A ja B ovat tasan yhtä suurella todennäköisyydellä totta. Tämä on fakta.
Faktauskovaisen kanssa on aina hankalaa...