ettei uskolla Jumalaan (tai uskolla moneen muuhunkaan asiaan) ole mitään tekemistä tieteen ja oikeastaan logiikankaan kanssa?
Tämäkin on tässä ketjussa käyty useasti läpi.
”sitä ei voi tieteellisesti käsitellä, koska se on sen ulkopuolella” = ei vaikutusta mihinkään täällä maapallolla.
Uskotko että Jumala voi vaikuttaa olevaiseen?
Siis siirtää vuoria, parantaa sairaita tai vaikka vaan ilmestyä paahtoleipään?
Jos voi, niin tämä on tieteen (ja ihmisen ylipäätään) havaittavissa. Siis se, että tuntematon voima siirsi vuoren. Nytkin me havaitsemme, että jokin voima kiihdyttää maailmankaikkeuden laajentumista, emme tiedä mikä se on, ja sille on annettu nimi ”pimeä energia”. Eli tämän tuntemattoman voiman vaikutus voidaan havaita.
Nyt, jos Jumala voi vaikuttaa olevaiseen (meihin), niin tokihan me sen pystyisimme havaitsemaan?
Toinen vaihtoehto on, että Jumala ei pysty vaikuttamaan olevaiseen, jolloin asia on tietysti niin, että Jumala ei vaikuta mitenkään ihmisten tai maailmankaikkeuden asioihin. Tämä tosin ei ole se Jumaluus, josta raamattu tai Jeesus kertoo, mutta yhtäkaikki, se Jumaluus joka on tietoon (ja ihmishavaintojen) ulkopuolella operoisi vain tässä ”henkimaailmassa”.
No toki jos uskoo että henkimaailma on olemassa ja uskoo kuoleman jälkeiseen elämään, niin voi koittaa sinne paratiisiin päästä, mutta elämän aikana jumala ei siis vaikuta suhun mitenkään.
Nyt sitten jos uskoo kuolemanjälkeiseen elämään ja/tai henkimaailmaan. Uskooko Helvetin olemassaoloon? Vai onko se vain kadotus? Entäpä taivas? Millainen mesta se on? Omasta mielestäni sekin kuulostaa helvetiltä ikuisen onnen vastapainoksi kun ei ole mitään, joten se onni ei kohta tuntuisi miltään ja sitä pitäisi kestää ikuisuus, brhhhh.
Entä herätetäänkö tosiaan kuolleet tuomion päivänä? Miten se on mahdollista jos Jumala ei voi vaikutta olevaiseen? Ai voikin? No taas voimme siten havaita Jumalan vaikutuksen.
Entäpä se alkupää? Jos Jumala loi maailman, niin kuka loi Jumalan? Ai ”hän” on. No miksi on helppo uskoa että ”hän” vain on, mutta samaa ei voi uskoa maailmankaikkeudesta? Se vaan on.
(toki meillä on aika hyvä käsitys miten se on, kysymykseen ”miksi” ihminen sitten etsii erialisia vastauksia, IMO laiskat hakee sen uskonnosta. ”miksi” on inhimillinen kysymys, mutta onko se kysymyksen relevantti, on eri asia)
Kyllä tästä itse asiasta on keskusteltu tässä ketjussa. Vastaukseksi kysymykseen "Uskotko Jumalaan" ei oikein riitä ”kyllä” tai ”ei”, sillä eihän tässä olis kovin pitkää ketjua syntynyt.
tuon ”kyllä” tai ”ei” vastauksen perustella täällä on koitetut selvitellä kunkin perusteita, vastata siihen kysymykseen ”miksi”? uskoo tai ei. Näissä keskusteluissa uskovat vaan livistävä usein takavasemmalle juuri argumentilla ”ei sitä voi ymmärtää”. totta kai sen voi ymmärtää tai ainakin yrittää. Siis sen, että uskoo tai ei.