USA haluaa, USA vaatii...

  • 17 219
  • 259
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Re: Perspektiivit hukassa

Viestin lähetti Karamahti
Onkohan jonkun rivi-terroristin satunnainen kiduttaminen /nöyryyttäminen kouluttamattoman vanginvartijan toimesta sama asia kuin hallituksen taholta tullut käsky salamurhata valtionpäämies? Voi jeesus...

Rentoudu. Hain vain lähinnä sitä, että peritaate on sama. Suht tärkeä sopimus tuo Geneven-sopimus kuitenkin on. Silti ilmoitetaan, ettei se koske yhdysvaltain presidenttiä.
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Ei tässä vedenpaisumuksessa voi rentoutua
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti vlad
Minusta haukkumisella ja asiallisella kritiikillä on tietty ero, ja melkoinenosa tämänkin palstan kirjoittajista on kirjoituksissaan esittänyt juuri sitä asiallista kritiikkiä. Yhtälailla kritiikkiä on esitetty muitakin valtioita kohtaan, kaikki ei siis suinkaan ole kohdistunut Yhdysvaltoihin mutta on huomioitava se, että Yhdysvallat omalla - osin vastuuttomalla - politiikallaan imuroi itseensä tätä kritiikkiä.

Se, että kritisoi Yhdysvaltoja ei tarkoita automaattisesti sitä, että kritiikin esittäjästä kaikki Yhdysvalloissa olisi paskaa. Samalla tavoin me kritisoimme Suomea (esim oikeusjärjestelmä, maataloustukiaiset, EU-politiikka etc.) mutta ei tämä automaattisesti tarkoita sitä, että kaikki mitä kotomaassamme tapahtuu on perseestä.

vlad.

Vlad osui asian ytimeen.

Itse en kannata Usa:n Irakin politiikkaa ja kaikkia keinoja saatikka motiiveja, mutta se ei tarkoita, että valtio olisi mielestäni läpimätä. Yhdysvaltojen toiminnassa, kuten kaikkien valtioiden toiminnassa omien etujen ajaminen ohittaa, monet vähäpäitöisemmät seikat, täysin ymmärrettävää, eihän öljyvarantojen hallinta ole niistä vähäpätöisimpiä runsaasti öljyä kuluttavassa maassa ole. Toisaalta aikamoiselta jeesustelulta kuulostaa sodan ja varsinkin sen jälkeisen ajan uhreista meuhkaaminen. Saddam tappoi Irakissa järjestelmällisesti ihmisiä, paljon enemmän, kuin tässäkään konfliktissa syntyy. Rauhanomaisestihan Saddam ei olisi vallasta poistunut, kuin kuollessaan. Irak oli tosin yhdysvaltojen vanhoja liittolaisia, joka karkasi käsistä ja erottui muista lähi-idän maista maallisen johtamisen mallilla, muaallahan vallitsee fundamentalistinen malli.

Yhdysvallat ei ole minulle mikään absoluuttinen paha, eikä varmasti monellekaan kritiikkiä esittäneelle. Vlad kommentoikin osuvasti, kuinka me kritisoimme oman maamme asioita ja yleiseurooppalaisia asioita, vaikka emme pidä niitä mitenkään absoluuttisesti huonoina ja ennenkaikkea pahoina paikkoina. Kritiikkiä voi esittää ilman suurta hurmosta, vaikka se välillä kirjoitettuna saatta kuulostaa siltä, vaikeaahan ajatusten ilmaisu on rajallisella kirjoitus määrällä.

Yhdysvaltojen Bushin aikainen ulkopolitiikka ei ole mieleeni, toisin oli mm Clintonin aikaan. En pidä sen tarkoitusperistä ja sen toteutustavoista, en silti lähde leimaamaan kyseisen valtion kansalaisia sioiksi ja totaalisiksi mätäpaiseiksi, eihän kyseinen toiminta ole kaikkien mieleen.

Yhdysvallat on minulle kuitenkin mieluisampi suurvalta, kuin Neuvostoliitto, saatikka joku arabivaltio. Mailmassahan ei koskaan ole valtatasapainoa, vaan aina on yksi tai muutama suuri ja muut valtiot.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Re: Pure luck?

Viestin lähetti Karamahti
Sitähän se YK:n turvaneuvosto kuvittelee olevansa, mutta kun siitä ei ole minkäänlaista seksuaalista hyötyä tosipaikassa. Vuorotellen Venäjä, Kiina ja USA veto-oikeudellaan tekevät tyhjiksi toistensa aloitteet. Mikä olisi sitten toinen vaihtoehto? Enemmistöäänestys jossa isomman äänimäärän saanut kanta voittaa? Ei onnistu, muutamalla vuohella saa ostettua Afrikan persaukisten maiden äänet tyyliin FIFAN puheenjohtaja-äänestys.
"Aijaa, en tiennytkään". Ehkäpä tämän takia lisäsin klausuulit jotka sulkevat pois nykyisenkaltaisen YK:n.

Holocaust ehdotti sitten että salamurha olisi ollut voittava ratkaisu Saddamia kukistettaessa. Minkähänlaisen älämölön siitä olisi koko muu maailma nostanut ja minkälaiseen anarkiaan se olisi maailman ajanut jos kaikki ei-toivotut pikkumaiden despootit käytäisiin lahtaamassa kun siltä tuntuu? Saa korjata jos olen väärässä, mutta jos en väärin muista niin Yhdysvaltojen perustuslaki kieltää vieraan valtion hallitsijan salamurhat.
Mitäköhän siitäkin olisi seurannut... Jotenkin mieleeni juolahtaa Chilen tapahtumat jokunen vuosikymmen sitten.

Viestin lähetti Tatzka
Toisaalta aikamoiselta jeesustelulta kuulostaa sodan ja varsinkin sen jälkeisen ajan uhreista meuhkaaminen. Saddam tappoi Irakissa järjestelmällisesti ihmisiä, paljon enemmän, kuin tässäkään konfliktissa syntyy.
Teesini onkin aikamoinen jeesustelu. Mielestäni Yhdysvaltojen toimia ei voi kuitenkaan pitää sen hyväksyttävämpinä kuin Saddaminkaan, koska molemmat ovat vastuussa miljoonien kuolemasta. Yhdysvallat on mielestäni osoittanut yhtä pahaa välinpitämättömyyttä Irakin kansasta kuin Saddam.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Re: Re: Pure luck?

Viestin lähetti vilpertti
Mielestäni Yhdysvaltojen toimia ei voi kuitenkaan pitää sen hyväksyttävämpinä kuin Saddaminkaan, koska molemmat ovat vastuussa miljoonien kuolemasta. Yhdysvallat on mielestäni osoittanut yhtä pahaa välinpitämättömyyttä Irakin kansasta kuin Saddam.

Saddamin hallinnon kaatuminen on hyvä asia, siitä tuskin kukaan on toista mieltä. Minua häiritsee USA:n toiminnassa eniten sen kaksinaamaisuus: ensin valehdellaan Irakin joukkotuhoaseista ja yhteyksistä kansainväliseen terrorismiin, ja Irakiin hyökkäämisen jälkeen puhutaankin "Saddamin hirmuhallinnon kaatamisesta". Hyökkäyssodan syiden muuttaminen jälkikäteen on historian saatossa ollut tyypillistä lähinnä totalitaristisille valtioille, eikä Yhdysvalloille ole kunniaksi se, että heidän nykyinen presidenttinsä on viemässä maata tuohon suuntaan.

Jokunen viikko sitten Yhdysvalloissa tehdyn mielipidetiedustelun mukaan (ensi kertaa) yli puolet USA:laisista oli sitä mieltä, että hyökkäys Irakiin oli virhe. Tämä puolestaan osoittaa, ettei USA tai yhdysvaltalaiset ole yksi suuri, idioottimainen möykky, vaan suuri joukko omia, keskenään erilaisia mielipiteitä omaavia ihmisiä - ja näistä ihmisistä yhä suurempi osa on presidenttinsä kanssa eri mieltä. Se on rohkaisevaa.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Re: Bushin vastustaminen

Viestin lähetti Kapulainen

Toinen kummallinen asia on tämä amerikkalaisten tyhmyys. Minulla ei ole hallussani mitään faktatietoja, mutta uskallan väittää, että Yhdysvalloissa on huomattava määrä maailman älykkäimpiä ihmisiä, jopa väkilukuun suhteutettuna varmastikin enemmän kuin Suomessa. Yhdysvalloista tulee myös käsittääkseni eniten Nobelisteja. Toki näistä henkilöistä moni ei ole amerikkalaisia, mutta varmasti syntyperäisiä amerikkalaisiakin on hyvin suuri osa heistä.

Toki äärimmäisen tyhmiäkin ihmisiä löytyy Yhdysvalloista, mutta on niitä tyhmiä myös Suomessakin ja lisäksi on hyvä muistaa, että Yhdysvalloissa on noin 50 kertainen määrä ihmisiä Suomeen verrattuna.

Yhdysvallat on kuitenkin maa, jossa on paljon huonoja puolia, mutta ihmisten olisi hyvä muistaa kaikessa mollaamisessaan, että Yhdysvalloista löytyy myös äärimmäisen paljon hyviä asioita.

Jokaisella meistä on toki oikeus mielipiteeseensä, mutta itse en ymmärrä sitä kuinka kaikki yht'äkkiä ovat niin vakaasti sitä mieltä, että Yhdysvallat ovat surkea valtio ja siellä asuu ainoastaan tyhmiä ihmisiä. Mihin tämä edes perustuu?

Totta. Minä en missään nimessä menisi niin pitkälle, että väittäisin koko kansaa tyhmäksi. Minusta tyhmää on nimen omaan tällaiset yleistykset, joilla 250 miljoonaa ihmistä leimataan tyhmiksi ainoastaan sen takia, että maata johdetaan melko katastrofaalisin ottein.

Yleistyksen puolelle toki saattaa mennä tämäkin, mutta vaikka en missään tapauksessa lähtisi sanomaan amerikkalaisia tyhmiksi, väittäisin, että melko suuri osa kansasta on aika tietämättömiä maailman asioista, ja tällä on varmasti yhteytensä amerikkalaiseen koulujärjestelmään, sekä siihen, että he asuvat maassa, jota ihannoidaan miltei ympäri maailman. He ovat siis tavallaan keskipisteessä, ja silloin esimerkiksi Euroopan asiat eivät välttämättä kovinkaan paljon kiinnosta. No, tämä on vain arvuuttelua, ja ehkä itsekin sorruin yleistämään, enkä väitä, että olisin yhtään sen tietäväisempi kuin perus amerikkalainen nuori.

En halua nähdä Bushia enää toisella kaudella. Se, että tämä on yleinen mielipide, ei minusta tarkoita sitä, että vain peesailen muita samaa mieltä olevia henkilöitä. Minulle Bushin syrjäyttämisen syyksi riittää jo asevarustelun lisäbudjetoinnit samaan aikaan, kun maassa on vakavia ongelmia liittyen esimerkiksi asumiseen ja sosiaalihuoltoon. Minusta on naurettavaa, että Bush julistaa TV:ssä haluavansa suojella Amerikkaa ulkoisilta uhilta, mutta ei ilmeisesti huomaa olevansa itse uhka USA:lle, sillä maan sisäiset ongelmat jäävät hoitamatta rahojen mennessä ohjusten ostoon.

Minulla ei ole mitään Amerikkaa vastaan maana, mutta sen maailmanpoliisin rooli arveluttaa. Näyttää siltä, että kansainvälisillä tahoilla ei ole valtaa vastustaa USA:n toimia.
 
Viimeksi muokattu:

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Re: Re: Pure luck?

Viestin lähetti vilpertti
"Aijaa, en tiennytkään". Ehkäpä tämän takia lisäsin klausuulit jotka sulkevat pois nykyisenkaltaisen YK:n.

Sitten sulta varmaan löytyiskin jonkin asteinen ehdotus siitä uudesta ja uljaasta YK:n paikkaajasta joka pelastaa maailman kaikenkarvaiselta pahuudelta. Ja maailma odottaa henkeään pidätellen...
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Miksi sen minulta pitäisi löytyä? Olen tekniikan opiskelija, en valtiotieteiden tohtori... Minulla ei ole kompetenssia.
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
taking a dump

Ajattelin vaan kun tuli niin asiantuntevaa tekstiä että yks new and improved YK:n peruskirja syntyis vaikka paskalla istuessa.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Re: Perspektiivit hukassa

Viestin lähetti Karamahti
Onkohan jonkun rivi-terroristin satunnainen kiduttaminen /nöyryyttäminen kouluttamattoman vanginvartijan toimesta sama asia kuin hallituksen taholta tullut käsky salamurhata valtionpäämies? Voi jeesus...

Nämä vartijat ovat joko sotilaspoliiseja tai entisiä vanginvartioita. Sotilaspoliisit hoitavat työkseen näitä vartiointiasioita. Ne siviilivanginvartijat olivat entisiä vanginvartijoita, jotka olivat erotettu mm. pahonpideltyään vankeja. Abu Graibin vankilassa ja muissakin USA:n ylläpitämissä vankiloissa haluttiin tietoja "terroristeilta". Asiantuntija-apua saatiin Israelista. Israelilaiset "asiantuntijat" kertoivat, kuinka arabien tahto saadaan murrettua. Kidutus oli järjestelmällistä ja hyvin organisoitua. Poliittisen pelin henkeen kuuluu kieltää tietäneensä mitään tapauksesta ja kaikki paska kaatuu muutaman vanginvartijan niskaan.

Yhdysvallat ja useampi muukin maa käy likaista sotaa kulissien takana. Venäläiset antoivat määräyksen tapaa entisen Tsetsenian presidentin. Israel salamurhaa palestiinalaisten poliittista johtoa. Jos he saisivat luvan USA:lta tappaa Arafatin, Jasser kuolisi hyvin pian. Yhdysvallat on ottanut käyttöönsä salamurhat sodassa terrorismia vastaan. Useita ns. arabiterroristeja on salamurhattu mm. Etelä-Jemenissä. Ilman lupaako CIA nämä tappomanooverinsa hoitaa? Eihän kukaan poliitiikko/hallinto ole niin tyhmä, että menisi suorassa tv-lähetyksessä kertomaan salamurhista. Tämä on likaisen sodan henki.

Politiikkaan on kuulunut ja valitettavasti tulee kuulumaan ns. likainen sota. Noista despoottien lahtaamisesta vielä sen verran, että kuinkahan moni olisi tuominnut despootti-Hitlerin salamurhan?
Itse olen tuominnut vain nykyisen hallinnon ja GWB:n. En ole tuominnut 365 000 000 muuta amerikkalaista. Enkä ole myöskään käynyt USA:ssa, mutta tarkoitus olisi, sillä minulla asuu siellä sukulaisia.

Demokratiahan mahdollistaa mielipiteen vapauden ja mahdollisuuden kritiikkiin valtaapitäviä kohtaan. Vai jeesjees-miehiäkö sitä pitäisi kaikessa olla?! Aloitimme sodan ja tapamme tuhansia siviilejä. Yeah! Fun! Great...
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Re: Re: Perspektiivit hukassa

Viestin lähetti Holocaust


Yhdysvallat ja useampi muukin maa käy likaista sotaa kulissien takana. Venäläiset antoivat määräyksen tapaa entisen Tsetsenian presidentin. Israel salamurhaa palestiinalaisten poliittista johtoa. Jos he saisivat luvan USA:lta tappaa Arafatin, Jasser kuolisi hyvin pian. Yhdysvallat on ottanut käyttöönsä salamurhat sodassa terrorismia vastaan. Useita ns. arabiterroristeja on salamurhattu mm. Etelä-Jemenissä. Ilman lupaako CIA nämä tappomanooverinsa hoitaa? Eihän kukaan poliitiikko/hallinto ole niin tyhmä, että menisi suorassa tv-lähetyksessä kertomaan salamurhista. Tämä on likaisen sodan henki.


Et kai sä nyt tosissaan rinnastanut arabiterroristtin salamurhaa esim. Ruotsin pääministerin murhaan? Voin olla naiivi mutta mun mielestä se on kuitenkin vähän eri asia.

Ja mikäli en väärin muista, niin kaikesta Israel myönteisyydestään huolimatta USA tuomitsi taannoiset palestiinalaisten johtajien murhat. Vai oliko sekin suurta kusetus-operaatiota?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"Et kai sä nyt tosissaan rinnastanut arabiterroristtin salamurhaa esim. Ruotsin pääministerin murhaan? Voin olla naiivi mutta mun mielestä se on kuitenkin vähän eri asia"

No teknisesti ihminen hänkin on ja jos yritetään leikkiä vapauden ja oikeuden ritaria niin pitäisi edes etäisesti osata säännöt.

"Ja mikäli en väärin muista, niin kaikesta Israel myönteisyydestään huolimatta USA tuomitsi taannoiset palestiinalaisten johtajien murhat. Vai oliko sekin suurta kusetus-operaatiota?"

Sitä kutsutaan myös PR:ksi.
USA:lla on pitkä historia pimeitä operaatioita ja julkisen kuvan kiillotusta samalla kun todellisuudessa tehdään aivan eri asioita.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Carlos: OK, hyvä. Ymmärretty.

JHag: Olemme monesta asiasta eri mieltä. Überkyynistä "Resistance is futile" -asennettasi ja Suomi-inhoasi lukuunottamatta pystyn kuitenkin ainakin jollain lailla ymmärtämäänkin suunnilleen kaikkia kantojasi.

Juu, kenellekään Ameriikoissa käymättömällekään tuskin tulee mieleen nähdä kaikkia tavisjenkkejä beingjohnmalkovichtyylisinä Bush-klooneina, jotka välinpitämättömässä ylimielisen nurkkapatrioottisuuden hurmoksessaan janoavat kaikkien näiden maailman yliherruuden tielle asettuvien kansojen verta. Mutta tämäkään ei tarkoita, etteikö sellaistakin ainesta maassa vaikuttaisi.

USA:n vaikutuksesta vielä: se, että USA vaikuttaisi merkittävästi vain 10% (n. 600 miljoonan) elämään maapallolla on mielestäni pahasti alakanttiin arvioitu. Esimerkiksi kehitysmaille (E-Amerikassa, Afrikassa, Aasiassa) suoranaista kärsimystä aiheuttavia talousuudistuksia sanelleet (ja köyhien maiden velkakriisistä pääosin vastuussa olevat) IMF ja WTO ovat jenkkien suoranaisessa talutushihnassa - toki oma suurehko osansa tässä on muillakin länsimailla (Eurooppaa kritisoidaan aiheesta toimintakyvyttömyydestään). Vielä kun ottaa huomioon viimeaikaiset sodat sekä jenkkien (usein väkivalloinkin) aikojen saatossa istuttamat oikeistolaiset nukkehallitukset ympäri maailmaa, ylittyy 600 miljoonaa reippaanlaisesti. Eikä sillä: jo siinä, että joku vaikeuttaa merkittävästi 600 miljoonan elämää, on 600 miljoonaa ihmistä liikaa

Kaikesta paskasta huolimatta näen toki itsekin maailman johdossa mieluummin yänkit kuin vaikkapa Venäjän, Kiinan tai vaikkapa Italian. Suomi tai Ruotsi olisivat kuitenkin meikäläisen ykkössuosikkeja, jos pieni utopia sallitaan.

Viestin lähetti JHag
Nyt sanon kaikille Jatkoajan kirjoittajille; älkää yliarvoiko pelkkää mielipidekirjoittelua! Jatkoaika on pieni jorinapalsta, positiivisessa mielessä...Mutta toiminnan kanssa tällä(kään) ei ole yhtään mitään tekemistä.
No tuota. Enpä nyt menisi uskomaan kenenkään varsinaisesti luulevan tekevänsä maailmasta parempaa paikkaa känisemällä politiikasta jääkiekkopalstalla.

Mielipidekirjoittelua ei kuitenkaan tästä huolimatta kannata myöskään aliarvioida. Historiaa tuntevat yhtynevät näkemykseeni, että kynä todella voi olla joskus mahtavampi kuin miekka. Esimerkiksi Englannissa aikoinaan kädestä käteen jaettavista vihkosista alkaneella poliittisen satiirin perinteellä on ajoittain ollut suurtakin vaikutusta kansalaisten mielipideilmastoon ja siten poliittiseen päätöksentekoonkin. Olen sitten varmaan überoptimisti-idealisti, mutta kyllä kansa saa tahtonsa läpi, jos se on jostain asiasta tarpeeksi jyrkästi eri mieltä kuin istuvat mul... poliitikot, suurkefiiri Paavo L. mukaan lukien. Paikallislehden levikillä toimivan Jatkoajan parhaat kirjoittajat vaikuttavat samoin aivan varmasti (suhteellisen) monen ihmisen mielipiteisiin. Täsmennetään nyt varmuuden vuoksi vielä, etten kuitenkaan usko Jatkoajalla olevan mediana juurikaan varsinaista poliittista valtaa :)

Toki äänestäminen on edelleen demokratiassa kansalaiselle se helpoin ja tärkein vaikutustapa. Tästäpä tulikin mieleeni, että etkö ole kuitenkaan sitä mieltä, että äänestäminen on turhaa, koska vaikutusmahdollisuudet ovat yksittäisellä ihmisellä niin olemattoman pienet?

Pitääpä muuten vielä lopuksi vetää esiin vanha kunnoon Vietnam-korttikin (silläkin uhalla, että painan palstan 60-lukulaisissa jotain tiettyä nappulaa). Tämä sotahan loppui muiden syiden ohessa pitkälti (loppujen lopuksi yksittäsinä yksilöinä mielensä ilmaisseiden) kansalaisten laajamittaiseen vastustukseen. Aika vahva todiste epäkohdista mälisemisen kannattavuudesta, sanoisin?

Ai niin, Karamahti: Irakin kidutukset eivät ymmärtääkseni olleet yksittäisten sekopäämosujen paineiden purkua, vaan kyse oli niin monesta tapauksesta, että voidaan puhua järjestelmällisyydestä. Lisäksi monet laatulehdet Euroopassa ja Amerikassakin ovat uutisoineet silminnäkijöiden (sotilaiden) kertomuksia, joiden mukaan kidutuksia valtuutettiin ja jopa suoritettiin salaisen palvelun toimesta. Ja kenenköhän valtuutuksella nämä herrat mahtavatkaan toimia...

edit: Miten musta tuntuu että suurin osa kirjoittamastani on jo ainakin kertaalleeen sanottu täällä...

edit2: Sininen lanka: Heh... ei, kyllä keskiluokkaisen konformistin ammatti on sittenkin vielä helpompi.
 
Viimeksi muokattu:

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Conspiracy theory

Viestin lähetti varjo


No teknisesti ihminen hänkin on ja jos yritetään leikkiä vapauden ja oikeuden ritaria niin pitäisi edes etäisesti osata säännöt.

Sitä kutsutaan myös PR:ksi.
USA:lla on pitkä historia pimeitä operaatioita ja julkisen kuvan kiillotusta samalla kun todellisuudessa tehdään aivan eri asioita.

No nyt mulle alkaa valjeta...sori että mä oon vähän hidas mutta tosiaan, paikallisen terroristin leiriin olis pitäny lähettää haastemies ja kaks konstaapelia suorittamaan pidätys ja sen jälkeen viedä se riippumattomaan tuomioistuimeen tuomittavaksi.

Ja aivan, USA tuomitsee vahvimman lähi-idän liittolaisensa toimet YK:ssa ihan pr-mielessä. On ne siionistit ovelia paskiaisia.

"Tyhmyys ei muutu säännöksi saati rationaaliseksi vain siksi, että sitä esiintyy yleisesti." - Prof. Hannu Tapani Klami, OTT ja lepää rauhassa
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Re: Conspiracy theory

Viestin lähetti Karamahti
Ja aivan, USA tuomitsee vahvimman lähi-idän liittolaisensa toimet YK:ssa ihan pr-mielessä. On ne siionistit ovelia paskiaisia.
Ottaisit selvää asioista. Juutalaisilla on Jenkeissä erittäin paljon vaikutusvaltaa, eikä tätä lobbya ole presidentin helppo ohittaa päätöksenteossaan - eikä istuvalla presidentillä muuten siihen ole ollut edes juuri halua. Jos USA olisi todella niin halunnut, Lähi-Idässä olisi ollut rauha jo kauan aikaa sitten, ja Palestiinan vapaa valtio olisi samoin ollut pystyssä jo vuosia. Kyllä, asia on todellakin täysin heidän päätettävissään.
 

Niles

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä pientä tietopläjäystä GWB:n ja republikaanien politiikkaan vähemmän perehtyneille. Peli ei itsessään ole mikää Max Payne 2, mutta parin minuutin välein tulevat esimerkit Bush nuoremman päähänpistoista ovat aika mielenkiintoista/surullista luettavaa.
http://www.emogame.com/bushgame.html
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Re: Re: Conspiracy theory

Viestin lähetti rapster
Ottaisit selvää asioista.

Eli tarkotat sitä, että USA:n presidentti vois milloin tahansa kun siltä tuntuu määrätä Palestiinan valtion perustettavaksi ja saisi rauhan aikaiseksi lähi-itään, mutta sitä vaan ei oo hotsittanu? Vittu, tätä ne ei mulle poliittisen historian luennoilla tajunnu opettaa. Mä haluan mun lukukausimaksut takasin....
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Re: Re: Re: Conspiracy theory

Viestin lähetti Karamahti
Eli tarkotat sitä, että USA:n presidentti vois milloin tahansa kun siltä tuntuu määrätä Palestiinan valtion perustettavaksi ja saisi rauhan aikaiseksi lähi-itään, mutta sitä vaan ei oo hotsittanu? Vittu, tätä ne ei mulle poliittisen historian luennoilla tajunnu opettaa. Mä haluan mun lukukausimaksut takasin....
Jos ymmärryskykysi riittäisi, saattaisit tajuta, ettei se ole minuutin, tunnin, päivän tai edes vuoden prosessi. Kyllä, jos he sitä todella haluaisivat ja panostaisivat kaikkensa rauhaan, Jenkit saisivat sen kyllä aikaiseksi. Clintonhan ryhtyi tähän heti ensi töikseen käynnistämällä Oslon rauhanprosessin ja hetken tilanne näytti todella valoisalta, mutta siinähän kävi sitten lopulta kuten kävi.
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
My hero, William J. Clinton

No mä yritän parhaani mukaan nähdä noitten salaliittojen ja republikaanien sumutusten läpi niin ehkä tähänkin risukasaan pääsee tiedon valo paistamaan. On se hienoa että täällä on tollanen korkeamman tietämyksen lähettiläs joka voi näyttää oikean suunnan siionistien, oikeistolaisten ja muiden militanttien aivopesemille piruparoille, such as myself. Glory hallelujah tai jotain.
 

Fordél

Jäsen
Rapsterin kanssa samoilla linjoilla. Jos USA:n päättäjillä olisi todella halukkuutta niin varmasti Lähi-Idän rauhanprosessi lähtisi rullaamaan aivan uudella tavalla eteenpäin. Helppoahan se ei missään nimessä olisi ja siihen, että palestiinalaiset ja israelilaiset voisivat elää rauhassa menee varmasti vielä vuosia tai vuosikymmeniä. Mutta uskon, että jos USA vetäisi tukensa Israelilta pois ja suhtautuisi riitapukareihin tasapuolisesti, olisi neuvottelupöydässä kaksi entistä tasavertaisempaa neuvottelijaa, jolloin varmasti alettaisiin saada helpommin tuloksia aikaan. Israelhan on harjoittamassaan politiikassaan aivan USA:n tuen varassa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: Re: Re: Conspiracy theory

Viestin lähetti Karamahti
Eli tarkotat sitä, että USA:n presidentti vois milloin tahansa kun siltä tuntuu määrätä Palestiinan valtion perustettavaksi ja saisi rauhan aikaiseksi lähi-itään, mutta sitä vaan ei oo hotsittanu? Vittu, tätä ne ei mulle poliittisen historian luennoilla tajunnu opettaa. Mä haluan mun lukukausimaksut takasin....

Israel on hyvin vahvasti riippuvainen USA:n tuesta ja jos USA todella uhkaisi vetää tukensa kokonaan pois ja jättävänsä Israelin oman onnensa nojaan niin se voisi halutessaan vaikuttaa Israelin haluun palata rauhanprosessiin.

Eli kyllä USA pystyisi painostamaan Israel ja palestiinalaiset takaisin rauhan tielle. Rauhan pitävyyteen USA tosin ei loppujen lopuksi pysty hirveästi vaikuttamaan.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Re: Perspektiivit hukassa

Viestin lähetti Karamahti
Onkohan jonkun rivi-terroristin satunnainen kiduttaminen /nöyryyttäminen kouluttamattoman vanginvartijan toimesta...
Vihjeeksi kertoisin paikasta nimeltä Quantamo.
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Re: Re: Perspektiivit hukassa

Viestin lähetti dana77
Vihjeeksi kertoisin paikasta nimeltä Quantamo.

Jos Amnestyn raportteja sokeasti lukee niin Suomessakin tapahtuu ihmisoikeusloukkauksia jatkuvalla syötöllä (totaalikieltäytyjät).

Ihan muuten niille vinkiksi joiden elämä pyörii salaliittojen ympärillä, suosittelen luettavaksi Bob Woodwardin kirjan "VEIL: CIA:n salaiset sodat 1981-1987" niin saa lisää vettä myllyyn. Tosin tasapuolisuuden nimissä olisi ehkä myös syytä panostaa vastakkaisesta näkökulmasta kirjoitettuihin opuksiin ihan näkökantojen laajentamisen nimissä. Yleensä kannattais tietää edes jotain siitä asiasta mitä kiihkomielisesti vastustaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tähän on jo puututtu mutta puututaan vielä kertaalleen.

Viestin lähetti Karamahti
Onkohan jonkun rivi-terroristin satunnainen kiduttaminen /nöyryyttäminen kouluttamattoman vanginvartijan toimesta sama asia kuin hallituksen taholta tullut käsky salamurhata valtionpäämies? Voi jeesus...

Onko kyse satunnaisesta kiduttamisesta, vai jostain muusta?

Se mitä Abu Graibissa (tjsp) tapahtui on ilmeisesti vain jäävuoren huippu. Eri tietojen perusteella Yhdysvalloilla (lähinnä CIAlla) on maailmassa kymmeniä salaisia vankiloita jonne näitä pidätettyjä terroristijohtajia tai terroristiepäiltyjä on suljettu. He kaikki ovat kaiken valvonnan ulkopuolella, itseasissa heitä voidaan pitää "kadonneina sieluina". Kovinkaan moni tuskin edes uskoo, että ainoakaan näistä pidätetyistä ja syytetyistä (joiden syyllisyyttä ei ole todettu) jotka on suljettu näihin erikoisvankiloihin tullaan koskaan vapauttamaan koska vapautuessaan he voisivat saattaa Yhdysvallat varsin ikävään välikäteen.

Eikä myöskään pidä unohtaa Afganistanin tapahtumia, sikäläisissä pidätyskeskuksissa (Bantrim tjsp eräänä) on kuollut epäilyttävissä olosuhteissa useita vangittuja. Heitä on kohdeltu syyllisinä vaikkei oikeudenkäynneistä ole ollut tietoakaan. Kuolleiden joukossa on henkilöitä jotka on pidätetty tekaistuin perustein. Sodan aikana ja sen päätyttyä afgaanit ilmiantoivat lukuisia ihmisiä terroristeina vain sen tähden koska heillä oli henkilökohtaisia kaunoja näitä henkilöitä kohtaan, amerikkalaiset taasen kohtelivat jokaista pidätettyä rikollisina/terroristeina vastoin parempaa tietoa.

Mitä taasen tulee kuuluisimaan "vankileiriin" eli Guantanamo Bayn leiriin niin senhän nyt luulisi jokaisen tuntevan ja siellä vallitsevia oloja ei voida pitää kansainvälistensopimuksien mukaisina. Siellä on käytössä moniportainen kuulustelujärjestelmä, johon kuuluu kovennettuja otteita, valvottamista, "huputtamista", ahdistelua etc. kaikki toimia joita voidaan pitää kidustuksena tai sillä uhkaamisena. Ongelmahan Guantanamo Bayssa on se ettei sinne vietyjä vankeja kohdella sotavankeina vaan automaattisesti terroristeina, mikä riittää yhdysvaltalaisten mielestä syyksi kovennettuihin otteisiin ja kidutukseen. Sieltä on kuitenkin vapautunut vankeja, ts. he eivät ole olleet terroristeja, mikä tarkoittaa raadollisesti sitä, että Yhdysvallat on sulkenut pitkäaikaiseen vankeuteen hyvin heppoisin perustein ihmisiä.

Mitä tulee Yhdysvaltojen harjoittamaan muuhun toimintaan, niin vaikka salamurhat on (ilmeisesti) perustuslaissa kielletty niin CIAn toimesta on koulutettu tahoja hoitamaan tällaisia tehtäviä. Samaten CIAn* toimesta on suoritettu lukuisia vallankaappauksia joiden yhteydessä laillisesti valitut hallitsijat on jopa murhattu, Chilen tapaus eräänä esimerkkinä.

vlad.

*: osassa operaatioista Pentagon ja asevoimat ovat olleet mukana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös