Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tyhjennysmyynnit kevät 2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Everton, 08.01.2019 klo 14.45.

 1. Kurt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat HIFK
  Lainaus:
  Varmasti juurikin noin, ja tuolla laillahan se tulee tietenkin laskeakin, että mitä sinne viivan alle kauden lopuksi tietyllä peliliikkeellä tulee jäämään.
   
 2. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Mielenkiintoiselta kuulostaa Ruotsin malli, jossa palataan suoriin nousijoihin ja putoajiin kaudella 2020-21.

  Vaikuttaisi aivan eri lailla sarjan rakenteeseen.
   
  McTorso ja benicio tykkäävät tästä.
 3. aintg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kumma homma, jos KooKoossa ei ukkoja ulos myytäisi. Malte ei kuitenkaan ensi kaudella pelaa KooKoossa ja toisaalla valitellaan kuivia markkinoita. Luulisi noista muutamista kavereista saavan muutakin kuin vain loppukauden palkan. En siis epäile hetkeäkään hyvää talouspohjaa, vaan hämmästelen, miksi ei hoidettaisi talous vielä enemmän plussalle.
   
 4. #76Sally Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pennasen projekti
  Lainaus:
  Juuri tuollaisen pelaajan myyminen joka ei varmuudella ensi kaudella seurassa jatka olisi järkevää. Tuollainen siirto mahdollistaa ainakin hieman enemmän liikkumatilaa seuraavan kauden joukkueen rakennuksen suhteen. Tottakai se näyttää ulospäin ikävämmältä ja kaikki ei sitä hyväksy. Yleisömäärätkään tuosta ei liene ratkaisevasti pienene oli siellä siellä joukkueessa sitten ykköspelaaja mukana tai ei.

  Tasapaino täytyy pyrkiä pitämään niin talouden kuin urheilullisuudenkin kesken. Monesti vain unohtuu tuo talouspuoli ja mielipiteet muodotetaan vain urheilullisuuden perusteella.

  Pahaltahan se itsestäkin alkuun tuntui, kun viime kaudella Palve ja Vesalainen päästettiin Kerhosta pois mutta kun asiat laittoi järjestykseen niin siirrot olivat lopulta oikeinkin järkeviä. Molemmat olisivat joka tapauksessa siirtyneet kauden päätteksi pois. Säästyihän siinä loput palkkakulut ja Vesalaisen lainasta Kärpät varmasti jokusen lantin vielä maksoi.
   
 5. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Näinpä. Ässillä olisi tällä hetkellä kova pöhinä päällä. Pelaajia ei olisi myyty ja ehkäpä haettaisiin vielä ennen siirtorajaa täsmävahvistuksia. Voi myös olla, että urheilu olisi näyttänyt arvaamattomuutensa ja Ässät kamppailisikin jopa säälipaikasta ilman luovuttamista. Yleisöä kävisi halleilla enemmän, se on selvä.
   
  Strongbow tykkää tästä.
 6. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Ja sitten kävisi niin, että panostuksista huolimatta Ässät putoaisi. LeKi voittaisi Mestiksen ja nousisi Liigaan. Mitä sitten tapahtuisi.. sitä voi jokainen pähkäillä mielessään.
   
 7. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Eikös siellä ollut kausi käytännössä ohi jo kuukausia ennen ensimmäistä myyntiä?

  Sehän on tosiaan ratkaisu kaikkeen että sarjaan tulee vuosittain joku porukka automaattisesti, millä on aikaa rakentaa pääsarjatason joukkue, sekä organisaatio kesätauon aikana. Ihmettelen jos SHL:ssä otetaan käyttöön kun tietoisesti on sarjatasojen välistä kuilua levennetty myöntämällä TV-rahoista käytännössä kaikki pääsarjatasojoukkueille. Tippujan myös mukava sopeuttaa toiminta vaikkei Ruotsissa sentään divari mikään puolikuollut neljännesammattilaissarja ole edes.
   
 8. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Miksi loppukaudeksi muualle vuokraamisesta on tehty niin iso mörkö ?
  Ei se pelkästään luovuttamista ole häntäpään joukkueelta. Entäs jos sitä ajattelee sijoituksena tulevaisuuteen ?
  Se tuo rahaa, mutta myös samalla jollekkin pelaajalle lisää kokemusta ja ehkä ainutkertaisen mahdollisuuden.
  Miettikääpä jokin lahjakas pitkänsopimuksen KooKoo pelaaja. Hakee mestaruuden vyölleen Kärpissä.. palaa varmasti Kouvolaan päätä pidempänä seuraavaksi kaudeksi. Ihan vaan esimerkkinä...
  Samalla saa jokin kokemattomampi peliaikaa ja näyttömahdollisuuden Liigatasolla.
   
  teba tykkää tästä.
 9. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  LeKi ei nousisi Liigaan.
   
 10. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Miksi Ruotsissa Divari ei ole kuollut? Väitän, että suurin syy on sarjojen avoimuus. Suomessakin sarjat pitäisi avata ja toki Mestistä olisi Liigan syytä tukea myös taloudellisesti. En ole yllättynyt, että Mikkelistä kajahtaa ilmoille puoltoääniä suljetulle sarjalle. Pelkäätte kilpailua. Se on harmillista, sillä urheilun ytimeen yhtenä tärkeänä osana kuuluu kilpailullisuus.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2019 klo 15.17
 11. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Ainakaan omalta kohdalta tuo ei pidä paikkaansa. Olen avoimen sarjan kannalla, mutta vasta sitten kun joku todellinen nousija kandidaatti tai mielellään useampi on olemassa alemmassa sarjassa, joilla on oikeasti mahdollisuus yrittää Liigassa. Nyt siellä ei ole kukaan lähelläkään. Jukurit rakensi omaa toimintaansa kohti Liigaa yli 15 vuotta Mestiksessä. Jälkikäteen olen hyvin tyytyväinen, että silloin keväällä 2013 Ilvestä vastaan ei ihmettä tapahtunut. Liiganousu heti karsinnan jälkeen olisi ollut mahdottomuus. Tai no ei ehkä mahdottomuus, mutta aivan liian nopeasti ja lyhyellä varoitusajalla se olisi tullut. Nousun varmistumisen jälkeinen rakennusvuosi alemmassa sarjassa oli äärimmäisen hyvä asia, vaikka se silloin viimeisellä Mestis-kaudella ei järkevältä tuntunutkaan.
   
 12. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Ruotsissa on todella paljon enemmän sekä yleisöpotentiaalia että rahaa. Vaikka siellä toki suurin palloilulaji on jalkapallo, riittää silti jääkiekolle tukea ja katsojia absoluuttisesti reilusti enemmän kuin Suomessa. Ehkä siellä on myös jonkunlaista kannattajakulttuurin paremmuutta ts. käydään kannattamassa sitä divarissakin pelaavaa porukkaa, mutta ei siellä divariseurat siltikään toimisi taloudellisesti terveellä pohjalla jos sponsorointi ei olisi täysin eri planeetalta. Yksi melkoisen iso erottava tekijä on se, että sponssaamisen saa vähentää verotuksessa ts. yritys voi halutessaan korvamerkitä maksamiaan veroja urheiluseuralle, josta toki hyötyy sekä urheiluseura että yritys, joskaan ei valtion verokertymä.

  Mikkelissä ei mielestäni pelätä niinkään kilpailua, kuin seuran alasajoa. Edes tuo kannattamasi suuri ja mahtava ei tulisi Mestiksessä (tai Mestiksestä) nousemaan kuin helvetinmoisella kasalla ulkoa pumpattua (lyhyessä juoksussa vastikkeetonta) rahaa.
   
 13. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ei tuo ole kilpailua, tuo on kabinettipeliä. Kun siellä on se potentiaalinen yrittäjä, se nostetaan Liigaan kuten Sport, KooKoo ja Jukurit aikanaan, eikä ketään tiputeta. Tuollainen on suljettu sarja. Pelkäätte avoimen sarjan tuomaa kilpailua, koska silloin on mahdollisuus tipahtaa. Avoimessa sarjassa panokset kasvavat, jännitys tihenee ja urheilullisuus nostaa päätään. Sitä te pelkäätte ja se on harmi se.
   
 14. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Ei se nyt ihan noin ole, Suomen ja Ruotsin tilannetta ei voi suoraan verrata. Mestiksessä ei Tuton lisäksi taida olla yhtään sellaista seuraa jolla olisi edes liiga normit täyttävää hallia ja taloudellisia edellytyksiä pelata liigassa. Esim viime vuonna KeuPa voitti mestiksen, sillä on käytännössä lato jossa pelaavat ja vielä lainapelaajilla.

  Suomessa ei ole nykytilanteessa realismia että mestiksestä nousisi Tuton lisäksi muita joukkueita liigan. Tilanne olisi toinen jos liigassa olisi vain 10 joukkuetta jolloin mestiksessäkin olisi oikeasti kilpailukykyisiä joukkueita.
   
 15. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Kaltaisesi "Mestis-seurat Liigassa" vihaajan kanssa on tästä asiasta turha edes yrittää keskustella. Sinulla ei ole mitään kuvaa millaisen työn noiden viimeisimpinä Liigaan nousseiden seurajohdot ja taustavoimat ovat tehneet, että se liigapaikka seuroilla nyt on. Vastaava työ on tehtävä muuallakin, jos Liigasta haaveillaan. Jatka tyytyväistä eloasi siellä kärppätornissasi ja haaveile tässä asiassa mahdottomuuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2019 klo 15.39
  Steus tykkää tästä.
 16. Jakub Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Täältä voi lukea erittäin hyvän artikkelin Sarjarakenne ei ratkaise talousongelmia ja miettiä, pitäisikö meidän oikeasti verratakin Liigaa ruotsin Allsvenskaniin eikä SHL:n, sen verran isoista eroista puhutaan talouspuolella.
   
 17. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Mennään tuttuun jauhantaan, mutta 12 joukkueen sarja ja vahva Mestis niin sarjalla olisi avaamisperusteet.
   
  Kirveellä töitä tykkää tästä.
 18. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mestis on kuollut, koska Liigassa on liikaa joukkueita ja sarjat ovat suljetut. Liigan joukkuemäärää pienemmäksi, sarjat auki ja Liigalta kunnon taloudellinen tuki Mestikselle. Näin palautamme urheilullisuuuden ja saamme enemmän kilpailukykyisiä seuroja maahamme. Nyt Liigaseurat ovat pelkureita ja lyhytkatseisia omaneduntavoittelijoita. Lieveilmiöt ovat laajoja ja urheilun perusarvoja alentavia. Yksi niistä on jokatalvinen tyhjennysmyynti.
  Lainaus:
  Muuten samaa mieltä, mutta vaihtaisin kymmenen tilalle kaksitoista. Minä olenkin optimisti.
   
  Strongbow tykkää tästä.
 19. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jos pystyisit suhtautumaan asiaan maltillisesti ja rationaalisesti, huomaisit, etten vihaa yhtään ainoaa jääkiekkoseuraa Suomessa. Minun puolestani esimerkiksi Mikkelin Jukurit olisi erittäin tervetullut liigaseura, mikäli se pystyisi paikkansa sarjassa urheilullisesti täyttämään. Sympaattinen seura, jolle toivon kaikkea hyvää.
   
 20. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Eikö Jukurit sitten täytä paikkaansa urheilullisesti? Onhan joukkue ottanut kolmessa pelissä ylivoimaiselta mestarisuosikiltakin jo neljä pistettä tällä kaudella. Lisäksi menestyksen rakentaminen kestää. Annetaan nyt aikaa, ennen kuin tuomitaan.
   
 21. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Täyttääkö sinusta? Minusta ei. Jukurit ei noussut Liigaan pelaamalla, vaan se nostettiin. Jukurit ole päässyt kertaakaan edes sääleihin ja tyhjennysmyynnit ovat seuralle perinne. Se, että joukkue voittaa kauden aikana yksittäisiä pelejä, ei ole vielä kummoinen näyttö. En minä Jukureita mistään syytä. Syytän Liigaa, joka alkaa kyllä päivä päivältä vaikuttamaan ennemmän ja enemmän puuhastelusarjalta.
   
  Meiken tykkää tästä.
 22. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Kaksi valmista kautta liigassa ja sijoitukset ovat 11. ja 13. Odotit, että Jukurit pelaa heti ensimmäisinä vuosina mitaleista liigalisenssiä (vaimikäseon..) maksellessaan? Tällä kaudella esim. sinun one and only-Kärppiä vastaan on pisteet 4-5 teille. Eikö nämä ottelut pitäisi olla läpihuutojuttuja urheilullisesti liigaan kuulumatonta seuraa vastaan?

  Tämä olkoon viimeinen viesti tästä. Ketjun aiheen ohi mennään jo sen verran paljon.
   
 23. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyllähän siellä kuitenkin on RoKi ja Jokipojat ainakin jolla hallikin mahdollistaisi ja toisaalta jos jollekin oikea mahdollisuus tulisi niin miksei Suomeenkin voitaisi rakentaa uusia halleja. Se miksi siellä Keupat ja Lekit viimevuosina pärjännyt johtuu enemmän suljetusta sarjasta ja farmisäänöistä. Jos seurojen pitäisi yhä enemmän pärjätä omillaan niin kyllähän sieltä nuo isommat organisaatiot nousee pikkuhiljaa ja nämä ladot tippuu Suomisarjaan. Se siinä on jos kaikilla pyörii kausibudjetti siinä 300-500 000 välillä niin helppohan siinä on pärjätä jos saa liiga-apuja. Ei tarvita omaa pelaajatuotantoa.
   
 24. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Miten Liigan taloudellinen tuki Mestikselle pitäisi järjestää jotta sillä olisi jotain merkitystä kansalliselle kiekolle, etenkin sellaista merkitystä jota ei saa sillä että maassa on 3 jääkiekon täysammattilaisorganisaatiota enemmän kuin 12 joukkueen liigassa (tai 5 enemmän kuin 10 joukkueen liigassa)? Viimeksi pelattu pääsarjaa 12 joukkueella näköjään 99-00, jonka päätteeksi Kärpät nousi (hiphuraa), mutta Pelsut eivät pudonneet. Varmaan aika monesta ketjusta löytyy data jo valmiiksi, niin miten terve se ykkösdivari silloin olikaan ja minkälaiset olivat suhteelliset erot pääsarjatason ja divarin välillä budjeteissa? Varmana en sano, mutta veikkaan että aika hiton paljon lähempänä olivat sarjat silloin toisiaan rahavirtojen suhteen (tarkoittaen että pääsarja oli edelleen osin puoliammattimainen). Tuossa tämän vuosituhannen aikana kun siellä alemmalla sarjaportaalla jopa oli ne kolme nyttemmin pääsarjaan päässyttä joukkuetta tekemässä ihan tosissaan työtä homman muuttamisessa ammattimaiseksi ja liigakelpoiseksi, ei se silti onnistunut kun divariin ei vaan Suomessa rahaa saa, eikä etenkään sellaista rahaa millä kurottaisiin kiinni eroja pääsarjan välillä, siihen kun on rahavirrat kasvaneet moninkertaiseksi. Norsunluutornista katsoen on toki helppo tehdä johtopäätelmiä kolmen seuran tiputtamisen ja jonkunlaisen rahallisen avustuksen ihmeitätekevästä voimasta Mestikselle, mutta harmillinen tosiasia on, että tiputtaminen olisi kuolinsuudelma mille tahansa seuralle. Edes Salonojalla ei riittänyt huumori ja/tai löysää rahaa rahoittaa espoolaisjoukkuetta (millä nimellä kulkikin) takaisin Liigaan. Toki sieltä alemmalta sarjatasolta nousee jos seuran taustalle löytyy joku massikeisari kelle ei tuota ahdistusta pistää jokaisen divarikauden aikana paria miljoonaa omia rahojaan ihan vaan harrastuskulunkeina joukkueeseen jotta siitä mitenkään saisi kasattua karsinnoissa pärjäävän, mutta aika fanaattinen kannattajamiljonääri saisi olla, tai sitten niin rahoissaan että tuollaisia summia putoilisi taskusta housuja ravisteltaessa. Minkäänlaista tervettä liiketoimintaa ei kuitenkaan ole divarissa mahdollista tehdä, jos pelaajille on tarkoitus jonkunlaista palkkaakin maksaa.
   
  Spuddie, Patrick Star, Steus ja yksi muu tykkäävät tästä.
 25. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  HYvähän se puhua kun kannattaa joukkuetta jonka nousu tiedettiin jo ennen karsintoja vaikka se Oulussa halutaan niin kovasti kieltää.
  Samaa kabinetti nousijoiden kastiin siis Kärpätkin kuuluu.

  Jos joukkuemäärää pienennetään niin sitten itketään kuinka pelataan kokoajan samoja vastaan ja liigan kokonaiskiinnostavuus laskuu 100% varmasti samoin tv-sopparin arvo kun katsojapotentiaali on pienempi.
  Sen takia joukkueita on otettu lisää kun Jokerit ja Blues poistuivat.
   
  Surmanajaja tykkää tästä.