Suosikkijoukkue
Tuto
Kysyn ihan mielenkiinnosta, kun olen tässä viime vuosien aikana miettinyt, miten esim. Jukurien ja TUTOn (ja samalla niiden fanien) arvomaailmat ovat niin erilaiset näinkin yksinkertaisessa asiassa. Eli: miksi siellä Turussa laitetaan aina parhaat pelaajat samaan ketjuun? Miksi olette ehdoin tahdoin parin kentän joukkue vuodesta toiseen? Kaikki johtavat pelaajat samassa ketjussa, eihän siinä oo mitään järkee. Inhoan älyttömästi tuollaista #tukekenipärä #kaikkimunatsamaankoriin #ajattelua.
Mielestäni on ihan sama inhoatko jotain kaikkimunatsamaankoriin ajattelua. Tukekenipärä nyt yksinkertaisesti on ollut ihan hyvä maaleja tekevä kenttä. Kangasniemi on joukkueen kuumin pelaaja tällä hetkellä ja tuntuu, että ihan sama kuka siinä vierellä on niin aina tapahtuu. Kaksi maaleihin pystyvää ketjua siis kasassa. Lisäksi sieltä löytyy mahdollisesti Tommi Lainetta ja Rutasta jotka pystyvät maaleja tekemään alemmissa koreissa. Pitäisikö ihan vaan tasoittamisen ilosta istuttaa hyvät tutkaparit (tukekeni) kolmos ja neloskoriin?

Edit: Voisiko joku ennemmin kertoa miksi tukekenipärää ei pistetä kasaan? Ilmeisesti viimeiset pelit mennyt ilman tätä koostumusta.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Hassua miten meillä on tänään LeKiä vastaan nelossentterinä Jalo. Viime pelissä muuten näkyi, että toi Ranta on aika kova pelimies, itse ensikaudella dumppaisin Laineen Mikon ja ottaisin Rannan sisään.

Jännä muuten tämä case Kuru, mies omaa hyvän työmoraalin, mutta on hyökkäyspäässä varsin turhake. Viime pelissä miehellä oli vähintään yhdeksäntuhannenyhden taalan paikka, mutta ei siitä heittänyt börsää. Tässä matsissa mies on kakkossentteri. Lähtökohtaisestihan Kurun ei pitäisi mahtua joukkueeseen, jos kaikki on terveinä, koska senttereitä on haalittu tällä kaudella varsin suuri määrä. Onneksi niistä ainakin Jalo, T. Laine, Kulmala, Kokkonen, Heinimäki ja juuri tämä Kuru pystyvät pelaamaan laitahyökkääjänä.

***

Tuli tämän jälkeen mietittyä joukkueen syvyyttä hyökkäyspäässä. Siellähän on aivan helvetin hyvää porukkaa. Päätin analysoida hieman asiaa ja luokitella joukkueen sentterit ja laitahyökkääjät sellaisessa tilanteessa, missä kaikki ovat terveitä.

Omasta mielestäni senttereiden pelipaikat tällä kaudella (tosin CoCo ja Heinari eivät täysin vastanneet odotuksia):

1. ketjun sentterit: Pulliainen ja Jalo
2. ketjun sentterit: Kulmala ja T. Laine
3. ketjun sentterit: Kokkonen ja Heinimäki
4. ketjun sentterit: Uski ja Kuru

Laitahyökkääjiä on kolmenlaisia: ratkaisijaketjuissa-, jarruketjuissa- sekä molemmissa pelaamaan kykenevät ukkelit.

Laitahyökkääjien analyysi:
Laitahyökkääjät, jotka lähtökohtaisesti pystyvät pelaamaan top 6 hyökkäyksessä:
Pärssinen, Keinänen, Kangasniemi, M. Laine, Lehtinen, Rutanen, Taavitsainen ja J. Laine.
Lisäksi laidalla voi pelata senttereistä Jalo, Kulmala ja T. Laine.

Laitahyökkääjät, jotka lähtökohtaisesti pystyvät pelaamaan bottom 6:sessa ("jarruketjussa tai vastaavassa"):
M. Laine, Lehtinen, J. Laine, Taavitsainen, Sillanpää.
Lisäksi laidalla voi pelata senttereistä Kokkonen, Heinimäki ja Kuru.

Jos kaikki olisivat siis terveitä, saisimme joko neljä täysin ratkaisukykyistä ketjua tai kolme jarruketjua.

Ratkaisuketjut:
Pärssinen - Pulliainen - Keinänen
Kangasniemi - Jalo - M. Laine
Rutanen - Kulmala - Lehtinen
Taavitsainen - T. Laine - J. Laine

Jarruketjut:
Kokkonen - Heinimäki - M. Laine
Taavitsainen - Uski - Lehtinen
Sillanpää - Kuru - J. Laine

Paras ratkaisu on tietenkin yhdistellä niitä, kuten tällä hetkellä tehdään, tosin ei välttämättä täysin toivomallani tavalla.

***

Miksi hyökkäys ei siis tällä kaudella toimi niin hyvin, kuin oletettaisiin, vaikka se on näinkin leveä? Helppo vastaus olisi loukkaantumiset, mutta itse myös lähettäisin kysymysmerkkejä hyökkäyksestä vastaavan "Hööpin" suuntaan ja samalla myös Ikan, koska hän valitsi tämän ukkelin tähän rooliin.

Myös pelinrakentajia ei joukkueessa ainakaan liikaa ole. Viime kaudella hyökkäyksessä Vilsu ja Ana vielä hoitivat tämän ruudun ja Hakulinen oli kiekollisena myös pysäyttämätön. Silloin myös puolustuksessa kiekkoa pystyivät käsittelemään ilman housuihin kusemista Manelius, Lehtonen, Ruikka, Viirlas, Käärmeniemi, Parkkonen ja varauksin Vidgren ja vielä suuremmin varauksin Franssila.

Lähtökohtaisesti tämän kauden joukkueessa ainoastaan Jalo on puhdas pelinrakentaja. Tuukka tosin osaa myös hoitaa sen osion todella hyvin ja luulisin myös, että T. Laine kykenee tähän, tosin kysymysmerkeillä, koska miestä ei ole liikaa terveenä nähty. Kangasniemestä en osaa sanoa, että millainen pelaaja, on hieman sellainen hybridi, tosin varsin kiekollinen sellainen. Sanotaanko, että tämän kauden Hakulinen, tosin Anrei pysyi pystyssä tilanteessa kuin tilanteessa, eikä hänelle tullut eilisen kaltaisia pelejä kaudella vastaan yhtään.

Puolustuksessa taas tilanne on huomattavasti huonontunut, koska kiekonkäsittelijöitä on ainoastaan Tuohilampi, Lehtonen (Vuorisalo) ja varauksin Linke ja Virkki. Viirlaksella taas kiekko on ruvennut polttamaan lavassa ja oikeanlaisia ratkaisuja kiekon kanssa on enää harvakseltaan.

***

Tulipas selitettyä paljon skeidaa. Loppujen lopuksi hyökkäyshän ei ole täysin toiminut tällä kaudella enimmäkseen puolustuksen puukätisyydestä johtuen. Noh, toivotaan, että tänään tulee voitto, oli roolitus sitten mikä tahansa (hauskaa silti, että Kuru menee Jalon ohi).
 
Kävin @jatkoaika'n keskustelupalstalla. Hitto et ihmisillä on huono olla. Paha olo oksennetaan anonyyminä oikeiden ihmisten päälle. Kuvottaa.
- Osku Valtonen

hokihoki

Jäsen
Veli taccutucalta kelpo analyysi ja peukku täältä.

Kuka nyt muuten vastaan YV-miehistön peluutuksesta?
YV on ollut koko kauden (poislukien pari matsia) melkoista sontaa ja kiekonliikuttelu on ollut hyvin väkinäistä. Keskiviikkona Lekiä vastaan päästiin yrittämään ja homma meni reisille samoilta kavereilta toistuvasti kuten tähänkin asti.
Suuri puuten on, ettei maalilla ole käytännössä minkäälaista maskia ja tämän lisäksi niihin kakkoskiekkoihin päästään todella heikosti. Toisaalta niitä kakkoskiekkoja tulee nyt helvetin vähän kun Virkki, Lehtonen ja Tuohilampi ampuu 4/5 vedoista joko puolustusneliön lähimpään kaveriin tai 4m yli maalin. Suurelta osin näkisi tämän johtuvan kiekon pienestä liikkeestä, esim. viivamies-viivamies puolenvaihtoja ei juuri ole ja kiekkoa sahataan maalin sivusta maalin taakse ja pakille, jolloin neliö selviää hyvin pienellä liikkeellä.

Ylivoimaan voisi hyvin kokeille vaikka seuraa koostumusta

Keni - Tuke -Pärä
Karhu - Linke

Perustelut:

Tuke & Pärä pystyy luomaan paikkoja yllinkyllin, Kenillä on Suomen paras pyssy ja osuukin kohtalaisesti, Linke ei häviä kiekollisuudessa Tuohilammelle / Virkille ja laukas on yhtä tarkka ellei tarkempi (pelaa myös riskittömämmin). Karhu on suuri ja vaffa -> maalille peittämään ja aiheuttamaan hämmennystä.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pari pudotuspeliä nähneenä muutama havainto:

Pulliainen ei ole kunnossa, pitkähkö poissaolo näkyy. Muutenkin joukkue kumman hengetön ja rentous on poissa. Oikeastaan rentous puuttunut koko kauden, tulee lähinnä mieleen päin persettä (liian kova reenaus?) mennyt harjoittelu. Koskakohan Lehkonen oppii, että bensaa pitäisi olla keväällä riittävästi tankissa?! Nyt tuo tankki on tyhjennetty jouluun mennessä ja tankkaus täyteen ei taaskaan osunut tärkeimpiin kevään peleihin...
Kähköseen ei olla hävitty, mutta toisessa päässä on kuitenkin varmempi mokke.
Kangasniemi ja T. Laine pitäisi saada pelikuntoon.
Tätä Leki-sarjaa ei vielä ole kuopattu, mutta kaukana se ei ole. Vaikka tästä vielä jatkoon mentäisiin, niin usko pokaalista on mennyt. Niin väsähtäneeltä tuo touhu on Kupittaalla näyttänyt. Tämän sarjan tärkein matsi seuraavaksi Lempäälässä. Jos tulee tukkaan, niin se on kesäloma!
 
Karsintasarja takaisin!

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
En ole itse vaivautunut vielä katsomaan pudotuspelejä, koska arvelinkin, että ekoista peleistä tuleekin turpaan. Kyllä, olen huono kannattaja, koska tulen vasta "tärkeämpiin" peleihin. Ajattelin silti hieman jatkaa tätä kokoonpanoista höpöttelyä. Aluksi tehotilastoja pleijareista:

Ainoat plussamiehet joukkueessa, ovat herrat Toni Jalo ja Aleksi Rutanen, jotka pelaavat molemmat yhden pykälän plussalla. Lähtökohtaisestihan Rutanen - Jalo - M. Laine on ainoa ketju, mitä ei kannata hajoittaa, mutta siinäkin on yksi probleema. Ainakin muutamat palstaveljet on vihjailleet, että Laineen Mikko mahdollisesti pelailisi loukkaantuneena ja tällaisessa tilanteessa ei tietenkään pitäisi häntä peluuttaa. Sama juttu Tukella, oli runkosarjan lopullakin kohmeessa ja eihän sellaisia kannata pelaavassa kokoonpanossa pitää, koska muuten tulee pidempiä loukkaantumisia. Heinari siis hyökkäykseen ja Turun Oliver Ekman-Larssonille peliaikaa! Hakataan vaikka sitten kolmella ketjulla, jos Ika on rikottanut kaikki miehet, mutta kunhan vaan jäällä pelaa oikeanlaisilla ketjut, joissa on vain ja ainoastaan terveitä ihmisiä.

Lehtosen Mikko oli muuten tänään kolme kertaa jäällä, kun vastustaja teki maalin, tosin myös silloin, kun Pärä teki joukkueen ainokaisen. Tähän väliin puolustajien +/- pörssi:

0 O-P Heinimäki, N. Karhu
-1 K. Tuohilampi, R. Viirlas
-2 M. Lehtonen, O-E Linke, A. Virkki

Ainoat -3 omaavat ovat muuten KeniTukePärä -ketju, eli jotainhan siinä on vialla.

***

Itse lähtisin tuleviin peleihin tämännäköisellä kokoonpanolla (ottaen huomioon todennäköiset loukkaantumiset):

Pärssinen - Kulmala - J. Laine --> Luisteleva ja kädellinen, mutta silti kahden suunnan peliä pelaava ketju.
Rutanen - Jalo - Keinänen --> Vähintään maali per peli -ketju. Kyllä, "liian kovat munat samassa korissa", paraspelaaja ei tykkää.
Taavitsainen - Heinimäki - Lehtinen --> Luisteleva ja kohtuu kädellinen ketju, Lekestä tosin ei koskaan tiedä ennen matsia, että miten pelaa.
Parras - Kuru - At. Sillanpää --> Kädetön energiaketju. Parras on mielestäni paras vaihtoehto junnuista, on osoittanut pärjäävänsä miesten peleissä.

Tuohilampi - Linke --> Krisse laukoo vastustajan polvareihin, Linke puolustaa.
Lehtonen - Karhu --> Lehtonen laukoo vastustajan polvareihin, Karhu puolustaa.
Virkki - Viirlas --> Molemmat koomailevat, mutta vuorotellen, joten eivät aiheuta niin suurta vahinkoa joukkueelle.

Meriläinen voisi saada yhden startin. Se, kumpi jatkaa, riippuu Kibin otteista. Se kuitenkin usein herättää joukkuetta, kun vaihtaa molaria, etenkin, kun Kibi pudottelee niin paljon reboundeja. Tietenkin Liigassa on kaikenmaailman Lassiloita, Toivosia ja Saroksia, joita voisi sarjajärjestelmän ihanuuden avulla hilata joukkueeseen, mutta se kyllä rikkoisi seuran mainetta varsin paljon.

13. hyökkääjänä toimii Elmo Aittola, mielellään kukkamekossa.

Erikoistilanne pelaamiseen, etenkin ylivoimaan, en ota toistaiseksi yhtään enempää kantaa, kuin sen, että tässä vaiheessa Hermanni Vidmannina kokeilisin mitä tahansa ja tuo nimim. hokihokin ehdotus ei ole mikään huono idea. Lehtonen, Tuohilampi ja Virkki tuntuu olevan viivassa jotenkin vaan niin nähty näky.

Poissa tästä kokoonpanosta, eli todennäköisesti/varmasti loukkaantuneena:
Pulliainen, T. & M. Laine, Kangasniemi, Uski, Kokkonen, Hiden. Taavitsaisesta en tiedä, pelasi aikaisemmin ja tänään hänen tilalleen nousi Sillanpää. Toivottavasti kyseessä oli perus rotaatio höpsöilyä, eikä mies ole taas klesana.

***

Kova tuo (mahdollisesti) loukkaantuneiden lista, tosin Ika todennäköisesti jatkaa Tuken, M. Laineen ja Kangasniemen peluuttamista, vaikka olisivatkin loukkaantuneita. Mielestäni silti fiksuinta olisi ehkä peluuttaa tälläisellä duunariporukalla ja säästää näitä ukkeleita välieriin, jos sinne asti päästään (tällä kaudella sekin vaikuttaa kovalta tavoitteelta, ihme miten positiivinen ilmapiiri ja draivi on kadonnut joukkueen ympäriltä). Loukkaantuneena kyseiset miehet (Kyllä, miehet. Kangasniemi on D-juniorin kokoinen, mutta silti jopa kakskymppinen ukkeli.) eivät kuitenkaan kykene tuomaan täyttä panostaan joukkueelle, joten heidän peluuttamisensa on riskialttiuden lisäksi pölhöä.

Voisi vielä parodia-mielessä koota reservijoukkueen:

Kangasniemi - Pulliainen - M. Laine
Al. Sillanpää - T. Laine - Kokkonen
Kallio - Uski - Tikka

Hidén - Torikka
Palmunen - Virtaniemi

Juho Niku (AM)
Teemu Helminen

***

Tässä oli jälleen hieman omaa näkemystäni pelaajien peluuttamisesta puolivälierissä. Parrakselle ainakin antaisin näytönpaikan, pudotuspelit kun kehittävät nuorta pelaajaa varsin hyvin. Ties vaikka tämä vironpoika olisi juuri se ukkeli, joka saa tämän lauman syttymään.
 
Viimeksi muokattu:
Kävin @jatkoaika'n keskustelupalstalla. Hitto et ihmisillä on huono olla. Paha olo oksennetaan anonyyminä oikeiden ihmisten päälle. Kuvottaa.
- Osku Valtonen

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Ehkä Parraksen pitäisi vielä näyttä taitonsa A:n peleissä. Edellisen kerran kun Parras vieraili Mestiksen pelissä, otti ensimmäisessä vaihdossa jäähyn ja kun pääsi boxista otti taas jäähyn. Peli taisi Parraksen osalta päättyä siihen.

Jos Tuto menee jatkoon niin veskari on ehdottamasti hankittava. Kaapolle urakka on liian iso. Eilen se jo näkyi, kaksi helppoa maalia, jotka osaltaan käänsivät pelin Lekille. Meriläistä ei kyllä voi maalinsuulle laittaa kun tärkeimmät pelit edessä.

Jos Ässien kausi päättyy niin toivottavasti saamme Vuorisalon heiveröiseen pakistoomme. Erityisesti ylivoimaan kaivataan Vuorisalon viivapelaamista.
 
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Jos Ässien kausi päättyy niin toivottavasti saamme Vuorisalon heiveröiseen pakistoomme. Erityisesti ylivoimaan kaivataan Vuorisalon viivapelaamista.
Ässien kausi päättyi juuri. Los Elmos!!! Luuri käteen ja Marre jr. tänne!
 
Ole's at the wheel! Tell me how good does it feel?!

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Ässien kausi päättyi juuri. Los Elmos!!! Luuri käteen ja Marre jr. tänne!
Toivottavasti Vuorisalo tulee pakistoon. Sen jälkeen vaan Ikan pitää muistaa fiksusti pakistoa, eikä mitään Lehtonen - Vuorisalo pareja sinne, joilla +/- keskiarvo ottelua kohden arviolta -4.

Tuohilampi - Vuorisalo
Linke - Lehtonen
Virkki - Karhu
Viirlas

ja Heinari sentteriksi Tuukan tilalle, jotta mies saadaan kuntoon.
 
Kävin @jatkoaika'n keskustelupalstalla. Hitto et ihmisillä on huono olla. Paha olo oksennetaan anonyyminä oikeiden ihmisten päälle. Kuvottaa.
- Osku Valtonen

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Laskeskelin muuten tässä runkosarjan ylivoimamaaleja ja niitä oli 40 kappaletta 177 maalista, eli 22,5% TuTon maaleista oli tehty ylivoimalla. Esimerkiksi Hokilla oli 64 ylivoimamaalia ja 183 maalia yhteensä, eli yv-maalit olivat 34,9% Hokin maaleista.

Lähtökohtaisestihan Hokilla ei ole läheskään niin kovaa hyökkäysarsenaalia (tosin kotikentällä pienoinen etu tuomaristossa), kuin TuTolla, joten syyttävää sormea voi vain ja ainoastaan osoittaa valmennusjohtoon (tai no sinäänsä myös ehkä pelaajiin). Esimerkiksi se, että Leke on TuTon kovin yv-maalitykki seitsemällä häkillään ei ole hyväksyttävää.

Joukkueesta 6 pelaajaa ampui kolme maalia tai enemmän ylivoimalla (Leke 7, Keni 6, O-P Heinari 4, Pärä 4, M. Laine 3, Tuke 3), mikä on varsin köyhää, ottaen huomioon, että Pärä-Tuke-Keni on ehdottomasti Mestiksen kallein ketju ja jokainen heistä on todella kokenut, mestiksen all-stars -kentälliseen kuuluva heebo.

Jos ylivoima-pisteissä verrataan, niin Hokilta voidaan ottaa vaikkapa viime kaudella meidän riveissä 11 peliä pelannut nuori puolustaja ja ainoastaan 15 peliä tällä kaudella pelannut niin ikään nuori puolustaja. Jotta TuTolla olisi tässä vertailussa etu, niin TuTosta otetaan taas joukkueen kapteeni, joka on samalla Mestiksen kallein pelaaja ja hänen lisäkseen seurahistorian kovin maalintekijä & Mestiksen kovimman laukauksen omaava jätkä.

Pitäisi olla aika ylivoimainen voitto TuTolle, eikö?

Ei. Kylmä totuus:
Aki Keinänen & Timo Pärssinen 89 pelattua ottelua, yv-pisteet: 6+10=16 & 4+8=12 yhteensä:10+18=28
Janne Pälve & Risto Mattila 67 pelattua ottelua, yv-pisteet: 1+19=20 & 2+6=8 yhteensä: 3+25=28

Nää jätkät on siis tasapisteissä, vaikka lähtökohtaisesti TuTolaisten pitäisi viedä tämä vertailu ylivoimaisesti, ottaen huomioon, että Pärällä ja Kenillä 22 ottelua enemmän pelattuna.

Yhteenveto: Ika & Hööpi... What gives? Nyt vaan Karhua ja vaikkapa Meriläistä yv:llä viivalle, jotta saadaan se toimimaan.
 
Kävin @jatkoaika'n keskustelupalstalla. Hitto et ihmisillä on huono olla. Paha olo oksennetaan anonyyminä oikeiden ihmisten päälle. Kuvottaa.
- Osku Valtonen

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
ja Heinari sentteriksi Tuukan tilalle, jotta mies saadaan kuntoon.
Joo Tuukkaa on kyllä ihan turha siellä kaukalossa roikottaa. Ne joilla on vielä syystä tai toisesta epäselvää että onko Pulliainen kunnossa vai ei, niin tsekatkaas eilisen matsikoosteen alku, koko Tuukan vaihto maalin syntyhetkeen asti. Onhan se surkuhupaisaa katsottavaa, sääliksi käy miestä kun on pakko roikkua keskenkuntoisena mukana.

Muutenkin hiukan harmillisen paljon terveysongelmia tällä hetkellä. Kangasniemi puuttui eilen, syystä jota ainakaan minä en tiedä. Lisäksi Keinäsellä on jotain probleemaa käden kanssa. Oli kuulemma eilen alkulämmöissä ravistellut kättään ja irvistellyt, ja pelissä jättikin sitten pari loistavaa vetopaikkaa käyttämättä, siirtäen viime hetkellä ranteelle. Mäiski sitten vaihtoon mennessä keppiä laitaan vihaisen turhautuneena.

Toivon mukaan se Marre Jr hyppäisi heti huomenna mukaan ja toisi ryhtiä puolustukseen. Vaikka eihän sekään mitään auta jos hyökkäys on eilisen tapaan saamatonta ja vedot 95-prosenttisesti joko ohi, suoraan Norosen hanskaan tai paidassa olevaan logoon.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
Suosikkijoukkue
TuTo
Joo, hyvältä ei näytä. Ykköskorin kaverit eivät ole täydessä iskussa, se näkyy parkkipaikalle asti. Puolustus hoitaa hommansa ihan kelvollisesti, mutta hyökkäyksen tehottomuus tekee voittamisen vaikeaksi. Jostakin olisi kuitenkin löydettävä keinot kaataa LeKi maanantaina vieraissa, tai kauden päättyminen on lähellä.

Hyökkäys huutaa Kangasniemeä, hänen paluunsa kokoonpanoon voisi antaa uskoa. Ylivoimaan on saatava tolkkua ja pian, Karhua voisi kokeilla viivalla vaihteeksi. Hänellä on kova kuti, viivalta olisi saatava laukauksia aikaiseksi.

Suuntana Lempäälä ja ottelusarjan neljäs ottelu. Nyt sitä jo toivoo että sarjasta tulee pitkä, ainakin kuuden ottelu mittainen.
 
TuTon kannattaminen ei ole harrastus, se on elämäntapa.

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä tässä on melkein koko kausi menty niin että joku tai enemminkin jotkut, on pois. Harmi, jos tilanne on nyt sellainen että lopussa tämä taas toistuu.
Kyllä mina edelleen olen sitä mieltä, että TUTO:n puolustus on hidas. Liikaa omassa päässä vastustaja pääsee kiinni vaikka on monta metriä perässä. Siitä seuraa sitten monesti laitakahinaa ja varsinkin näissä peleissä TUTO on niitä hävinnyt aivan liikaa.
Vastustajan maalivaahdin torjuntojen määrää ei kauheasti pidä ihmetellä. Osa niistä on ihan vaan heittoja maalille ja on kyllä sanottava, että ne jotka kohti menevät ovat tuon tason maalivaahdille helppoja. Kai se huono päiväkin hänelle voi tulla, mutta en laskisi sen varaan. TUTO ei saa maskiin (eivät ehdi, kun heti viivan yli tultaessa laukaistaan) ketään. Jopa ylivoimalla tuntuu välillä, että ei kukaan ole maalin edessä. Heinimäki siellä taitaa sentään uskaltaa olla.
Ei viivaltakaan juuri kannata laukoa, jos omaa miestä ei ole maalin edustalla. Omat puolustajat eivät oman maalivaahdin eteen maskia ala tekemään.

Sen verran pajon taitavia pelaajia on kuitenkin vielä rivissä, että hallittujakin hyökkäyksiä pitäisi kyetä tekemään. Kun siihen päästäisiin, niin silloin olisi myös se mahdollisuus, että saadaan aikaan tilanne, missä maalivaahti jotuu sivuttaisliikeeseen. Se näyttää kuitenkin olevan se lähes ainoa mahdollisuus saada runsaasti tilaa kiekolle mennä verkkoon.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mielestäni TUTOlla ei ole yv:ssä eikä muutenkaan ikinä ketään maskia tekemässä. Syksyllä Pärssinen oli muutaman kerran yv:n maskimiehenä hyvin tuloksin, mutta normaalisti se "maskimies" seisoo b-pisteiden välissä riippumatta siitä missä kiekko on. Kai siinä haetaan sitä lyhyttä poikittaissyöttöä alivoimaneliön keskelle, mutta siinäkin tunnutaan olevan tyytyväisiä, jos edes osutaan kiekkoon suoraan syötöstä. Laukauksen meneminen maalia kohti, maaliin päätymisestä puhumattakaan, ovatkin sitten jo pelkkää bonusta.

En minä mitään jääkiekosta tiedä, mutta ne ketkä tietävät ovat kertoneet, että ylivoimassa tärkein juttu on laadukas maskipelaaminen. Laadukas tarkoittaa sitä, että maalivahdin näkökentän edessä on jatkuvaa poikittaisliikettä niin, että molari menettää katsekontaktin kiekkoon. Taisin viime keväänäkin huudella Atte Saunamäkeä ja Arttu Virtasta TUTOn treeneihin näyttämään, miten maalin edessä kuuluu olla. Valitettavasti tuolle opille on edelleen ihan yhtä suuri tarve.
 
"Suuri osa jääkiekko-ottelun katsojista ei ole kiinnostunut ottelun lopputuloksesta." - Kimmo Rannisto

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Mielestäni TUTOlla ei ole yv:ssä eikä muutenkaan ikinä ketään maskia tekemässä.
Saman havainnon olen tehnyt minäkin. Jotenkin epäuskoisena sitä on seurannut, että eikö sinne maalille tosiaankaan ketään mene. Eikä mene, ei ole sen jälkeen mennyt kun Moisio siirtyi naapuriin.

Mutta jaa-a, olikohan Kangasniemenkin TUTO-visiitti sitten käsitelty. Ei näy rosterissa tänäänkään, toisin kuin raihnainen Tuke.

Mulla on jotenkin kyllä niin vitun pessimistinen fiilis, että pelkään kautta olevan tasan kaksi peliä jäljellä. En toki pistä pahakseni jos tulen olemaan väärässä.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Joukkueelle viestiä että jos ei jumalauta pelaaminen näytä kiinnostavan niin turha odottaa sitä kannattajiltakaan.

Edit: Ettei viesti menisi täydeksi tunteenpurkaukseksi niin Lehkonen mainitsi ekan kotipelin lehdistötilaisuudessa TUTOn pelaavan seuran tulevaisuudesta. Mitäköhän tuo sitten konkreettisesti tarkoitti?
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Flyingbird sanoi:
Ettei viesti menisi täydeksi tunteenpurkaukseksi niin Lehkonen mainitsi ekan kotipelin lehdistötilaisuudessa TUTOn pelaavan seuran tulevaisuudesta. Mitäköhän tuo sitten konkreettisesti tarkoitti?
Koko Mestiksen tulevaisuus on hyvin kyseenalainen ja kyllä seuran taloudelliset asiat voivat myös olla taustalla. Liiga hyvinkin todennäköisesti sulkeutuu lopullisesti, jos ja kun 16 joukkueen sarja saadaan kasaan. Mikäli nyt esim. Jukurit voittaa Mestiksen ja täyttää ne "kabinetti kriteerit" niin se on sitten pitkälti siinä. KooKoota ei enää ensi vuonna ainakaan ole ja nämä lähtevät joukkueet korvataan hyvin todennäköisesti ns. farmi tyyppisillä joukkueilla.

Seuran taloudellisesta tilanteesta ei ole itsellä tietoa, mutta tippuminen aikaisessa vaiheessa tuskin on hyväksi taloudelle. Viime kausi oli ainakin vahvasti tappiollinen ja jos nyt vedetään myös pahasti pakkaselle voi taloudelliset resurssitkin olla jopa lopussa. Edellisen kauden päätteeksihän HCK ja Jokipojat poistuivat sarjasta taloudellisista syistä ja ei tämä taloudellinen tilanne Mestiksessä ainakaan parantunut ole. Mestiksen tulevaisuutta voi myös pohtia sillä skenaariolla, että KooKoo ja Jukurit siirtyvät Liigaan ja esim. TuTo ja Vantaa menevät konkurssiin. Nykyisestä kymmenen joukkueen sarjasta jäisi jäljelle: Hokki, KeuPa, LeKi, SaPKo, Akatemia, Peliitat... Hiljaiseksi vetää, mutta kaikesta huolimatta haluaisi vielä TuTon pelejä seurata.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Saman havainnon olen tehnyt minäkin. Jotenkin epäuskoisena sitä on seurannut, että eikö sinne maalille tosiaankaan ketään mene. Eikä mene, ei ole sen jälkeen mennyt kun Moisio siirtyi naapuriin.

Mutta jaa-a, olikohan Kangasniemenkin TUTO-visiitti sitten käsitelty. Ei näy rosterissa tänäänkään, toisin kuin raihnainen Tuke.

Mulla on jotenkin kyllä niin vitun pessimistinen fiilis, että pelkään kautta olevan tasan kaksi peliä jäljellä. En toki pistä pahakseni jos tulen olemaan väärässä.
Tähän olen minäkin huomiotani kiinnittänyt. Kupittaan lauantaisessa pelissäkin Noronen torjui kiekkoja eteensä, mutta kakkoskiekkoihin ei ole kukaan menossa eikä edes lähellä maalia. Yksittäiset laukaukset harvoin maaliin uppoavat, eivätkä uponneetkaan.

Kausi taitaa olla aika lailla tässä, koska TuTon pelissä on niin paljon rakenteellisia ongelmia, ettei niitä ihan yhdessä yössä korjata. Voi sitä toki keskiviikkona kotivoitto vielä tulla, mutta vaikealta tuntuisi sarjan kääntäminen koska TuTo tuntuu olevan aseeton LeKin tiivistä joukkuepuolustamista vastaan eikä oma hyökkäyspään suorittaminen tarjoa kuin yksittäisiä roiskauksia ja kulmavääntöä, oli ylivoimaa tai ei.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Itselläni nähtynä näistä pudotuspeleistä vain vajaat kaksi ottelua ja en ole kyllä nähnyt niissä mitään sellaista, mikä suoranaisesti kertoisi TUTO:n putoavan tästä sarjasta. Noissa näkemissäni otteluissa TUTO on tavallaan hallinnut peliä, mutta viimeistely epäonnistunut hyvistäkin paikoista.
Kova homma on saada nyt vaunu kääntymään. Kun epäonnistumisia tulee ja vastustaja onnistuu, niin se syö miestä. Eilistä ottelua en nähnyt, mutta jotenkin LeKi:n eka maalia alkoi jo tulosseurannassa mietityttämään. Mahtoikohan sama tapahtua pelaajille?

Toisen erän torjuntoja kun katsoi, niin näytti että peli oli muuttunut täysin ja parin peräkkäisen YV-pelin jälkeen kavennus saatiin. LeKi aikalisä siihen vielä. Mutta mitä sen jälkeen? Kulmalan jäähy ja LeKi kuittaa. Kolmannen erän alussa sitten LeKi 4 maali. Taisi peli olla siinä vaiheessa jo siinä vaikka vielä yksi kavennus tuli.
Ika sanoi ettei yhdellä maalilla voita. Itse olen kyllä eri mieltä. Oma pää puhtaana, niin se yksikin riittää. Mutta onko nyt niin, että Kaapo on myös poikki ja ei kykene enää kaikkea antamaan ja Kibe taas niin vähän pelaillut, että ei pääse mukaan enää pellin.
No Keskiviikkona jatketaan ja katsotaan lähdetäänkö ketjut muuttamaan tyystin ja kuka pelaa maalissa.
 
Sini-puna-valkoinen Savo
Materiaalin pitaisi riittaa, mutta jos tappioita aletaan kaataa 18-vuotiaan veskarin piikkiin joka kuitenkin on pelannut melkoisesti pisteita joukkueelle, niin melko itsekritiikitonta on meininki. Semminkin, jos vertaillaan vastustajan "jokseenkin" kokeneeseen veskariin.
En vaan millaan ymmarra, etta mahdollinen veskariin kaatuminen tajutaan mahdollisesti kauden toiseksi viimeisessa pelissa?
Ja veskarin vaihto on oikeasti ainoa laake siihen, etta: "Jotain pitaa tehda".
Varsinkin, kun eilen (kimmoke ja yv-maali parhaalta paikalta) ei niita kylla veskarin piikkiin laittaisi monikaan.
Tuolla logiikalla nykyveskareita saisi olla vaihtamassa joka maalin jalkeen.

Eilen oli yv:ssa hieman elonmerkkeja, mutta koko kaudenhan se on ollut niin hidasta ja mielikuvituksetonta, että harvoin moista on tullut nykyjaakiekossa todistettua. Erikoistilanteilla kuitenkin nama pelit usein ratkaistaan.

Jotenkin on kevaasta jaanyt sellainen kuva, etta kasijarru on ollut irti vain ajoittain ja eipa ne matsit ainakaan tasta rennommaksi mene.

Inhoittaa olla skeptinen, mutta kolme voittoa perakkain LeKista...hmmm...mutta jos, niin vaitan joukkueen kasvavan melkolailla henkisesti.

Itse en enaa tana kevaana Kupittaalle paase, mutta toivon toki pelien jatkuvan viela ainakin kuukauden paivat. Mielellaan yli.
 

Tarasov

Jäsen
Joukkue on ollut ihmeen hengetön viimeisen kuukauden ajan yksittäisiä tilanteita tai pelaajia lukuun ottamatta esim. Iikka Kangasniemi.

Otan esiin sellaisen näkökulman, että vaikuttaisiko joukkueen yleisilmeeseen ja pelaajien sitoutumiseen valmentajien oma kiinnostus ja sitoutuminen joukkueen menestymiseen tällä kaudella. Valmentajista Ika oli kovasti menossa ja osin kai työskenteleekin Viron maajoukkueen kanssa. Kahden työnantajan palveleminen samanaikaisesti ei vaan voi toimia 100 % panostuksella. Kakkosvalmentaja Vidman on tehnyt jo sopimuksen seuraavista kausista TPS:n kanssa ja hänen ajatuksensa sekä intressinsä lienee jo sillä suunnalla, joten täyden panoksen antaminen nykyiselle joukkueelle ei vaan ole mahdollista. Vidmania ei kiinnosta miten TuTo menestyy, koska työnäyttöäkään ei tarvitse enää antaa muille.

Jos valmentajat eivät ole kiinnostuneet ja sitoutuneet joukkueen menestyksen puolesta, niin se varmasti vaikuttaa pelaajienkin mielialaan ja siten pelaamiseen.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Niin Ika ei ole Viron maajoukkueen hommissa. Tästä tuli korjaus jokin aika sitten.
Ongelmana voi olla sitoutuminen, joka johtuu vaihtuvista pelaajista ja ketjujen jatkuvista muutoksista. Lasaretti tyhjeni? juuri ennen pudotuspelejä. Kolme voittoa putkeen ei mahdoton, mutta vaatii näillä näkymin myös pientä ihmettä. Niin paljon on muututtava.
 
Viimeksi muokattu:
Sini-puna-valkoinen Savo
Joukkue on ollut ihmeen hengetön viimeisen kuukauden ajan yksittäisiä tilanteita tai pelaajia lukuun ottamatta esim. Iikka Kangasniemi.

Otan esiin sellaisen näkökulman, että vaikuttaisiko joukkueen yleisilmeeseen ja pelaajien sitoutumiseen valmentajien oma kiinnostus ja sitoutuminen joukkueen menestymiseen tällä kaudella. Valmentajista Ika oli kovasti menossa ja osin kai työskenteleekin Viron maajoukkueen kanssa. Kahden työnantajan palveleminen samanaikaisesti ei vaan voi toimia 100 % panostuksella. Kakkosvalmentaja Vidman on tehnyt jo sopimuksen seuraavista kausista TPS:n kanssa ja hänen ajatuksensa sekä intressinsä lienee jo sillä suunnalla, joten täyden panoksen antaminen nykyiselle joukkueelle ei vaan ole mahdollista. Vidmania ei kiinnosta miten TuTo menestyy, koska työnäyttöäkään ei tarvitse enää antaa muille.

Jos valmentajat eivät ole kiinnostuneet ja sitoutuneet joukkueen menestyksen puolesta, niin se varmasti vaikuttaa pelaajienkin mielialaan ja siten pelaamiseen.
Puutun hieman tahan ja olen hengettomuudesta (tai silta se on nayttanyt) samaa mielta.
Ismo Lehkonen ei kuitenkaan tyoskentele Viron maajoukkueen kanssa, vaan mielestani sinne meni jostain aikataulusyista joku muu.
(Nakojaan Eesau_65 ehti ensin).

Itse en ole 25 vuoteen kuitenkaan kuullut, etteikö Ismo Lehkonen sitoutuisi taysilla kasilla olevaan joukkueeseen, ongelma on vaan joskus siina, että vaatii myös muilta saman, eli Vidmankin tietaa, ettei selan suoristaminen vie pitkalle enka siihen itse uskokaan.
Sama koskee pelaajia.

Sen tiedan, etta vaikeaa on asennoitua pelaamaan, kun ei oikein tieda mista pelataan.

Karkipelaajien on vaan kavuttava pelaamaan voittavia vaihtoja miinusten sijaan.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Taalla paassa ollaan sen verran lukihairioisia etta toivottaisiin aakkosiajaookkoosia kaytettavan, koska ne kuulunevat suomeksi kirjoitettuun tekstiin.

Eli kiinnostuksella seurataan myös TUTOkin tilannetta, kunhan teksi on selkeästi luettavaa.
 
Taalla paassa ollaan sen verran lukihairioisia etta toivottaisiin aakkosiajaookkoosia kaytettavan, koska ne kuulunevat suomeksi kirjoitettuun tekstiin.

Eli kiinnostuksella seurataan myös TUTOkin tilannetta, kunhan teksi on selkeästi luettavaa.
Kylla han niin mielensa pahoitti. Ethan oikeasti kuvittele, etta kirjoitan huvikseni ilman aata ja oota? En nyt vaan satu olemaan suomalaisen nappaimiston aarella. Kesti jopa oman aikansa saada tama muutetuksi kyrillisista "normaaleiksi". Toki en mikaan atk-neropatti olekaan, eli vika voi olla myos nappaimiston takana.
Toivoa saapi aina ja lopetan toki nappailyn, mikali Kouvolassa ei sen vuoksi nukuta, silla onhan tama maailman vakavin asia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy