TUTO Hockey kaudella 2014–2015

  • 356 084
  • 1 330

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Ehkä Parraksen pitäisi vielä näyttä taitonsa A:n peleissä. Edellisen kerran kun Parras vieraili Mestiksen pelissä, otti ensimmäisessä vaihdossa jäähyn ja kun pääsi boxista otti taas jäähyn. Peli taisi Parraksen osalta päättyä siihen.

Jos Tuto menee jatkoon niin veskari on ehdottamasti hankittava. Kaapolle urakka on liian iso. Eilen se jo näkyi, kaksi helppoa maalia, jotka osaltaan käänsivät pelin Lekille. Meriläistä ei kyllä voi maalinsuulle laittaa kun tärkeimmät pelit edessä.

Jos Ässien kausi päättyy niin toivottavasti saamme Vuorisalon heiveröiseen pakistoomme. Erityisesti ylivoimaan kaivataan Vuorisalon viivapelaamista.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Jos Ässien kausi päättyy niin toivottavasti saamme Vuorisalon heiveröiseen pakistoomme. Erityisesti ylivoimaan kaivataan Vuorisalon viivapelaamista.
Ässien kausi päättyi juuri. Los Elmos!!! Luuri käteen ja Marre jr. tänne!
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Ässien kausi päättyi juuri. Los Elmos!!! Luuri käteen ja Marre jr. tänne!

Toivottavasti Vuorisalo tulee pakistoon. Sen jälkeen vaan Ikan pitää muistaa fiksusti pakistoa, eikä mitään Lehtonen - Vuorisalo pareja sinne, joilla +/- keskiarvo ottelua kohden arviolta -4.

Tuohilampi - Vuorisalo
Linke - Lehtonen
Virkki - Karhu
Viirlas

ja Heinari sentteriksi Tuukan tilalle, jotta mies saadaan kuntoon.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Laskeskelin muuten tässä runkosarjan ylivoimamaaleja ja niitä oli 40 kappaletta 177 maalista, eli 22,5% TuTon maaleista oli tehty ylivoimalla. Esimerkiksi Hokilla oli 64 ylivoimamaalia ja 183 maalia yhteensä, eli yv-maalit olivat 34,9% Hokin maaleista.

Lähtökohtaisestihan Hokilla ei ole läheskään niin kovaa hyökkäysarsenaalia (tosin kotikentällä pienoinen etu tuomaristossa), kuin TuTolla, joten syyttävää sormea voi vain ja ainoastaan osoittaa valmennusjohtoon (tai no sinäänsä myös ehkä pelaajiin). Esimerkiksi se, että Leke on TuTon kovin yv-maalitykki seitsemällä häkillään ei ole hyväksyttävää.

Joukkueesta 6 pelaajaa ampui kolme maalia tai enemmän ylivoimalla (Leke 7, Keni 6, O-P Heinari 4, Pärä 4, M. Laine 3, Tuke 3), mikä on varsin köyhää, ottaen huomioon, että Pärä-Tuke-Keni on ehdottomasti Mestiksen kallein ketju ja jokainen heistä on todella kokenut, mestiksen all-stars -kentälliseen kuuluva heebo.

Jos ylivoima-pisteissä verrataan, niin Hokilta voidaan ottaa vaikkapa viime kaudella meidän riveissä 11 peliä pelannut nuori puolustaja ja ainoastaan 15 peliä tällä kaudella pelannut niin ikään nuori puolustaja. Jotta TuTolla olisi tässä vertailussa etu, niin TuTosta otetaan taas joukkueen kapteeni, joka on samalla Mestiksen kallein pelaaja ja hänen lisäkseen seurahistorian kovin maalintekijä & Mestiksen kovimman laukauksen omaava jätkä.

Pitäisi olla aika ylivoimainen voitto TuTolle, eikö?

Ei. Kylmä totuus:
Aki Keinänen & Timo Pärssinen 89 pelattua ottelua, yv-pisteet: 6+10=16 & 4+8=12 yhteensä:10+18=28
Janne Pälve & Risto Mattila 67 pelattua ottelua, yv-pisteet: 1+19=20 & 2+6=8 yhteensä: 3+25=28

Nää jätkät on siis tasapisteissä, vaikka lähtökohtaisesti TuTolaisten pitäisi viedä tämä vertailu ylivoimaisesti, ottaen huomioon, että Pärällä ja Kenillä 22 ottelua enemmän pelattuna.

Yhteenveto: Ika & Hööpi... What gives? Nyt vaan Karhua ja vaikkapa Meriläistä yv:llä viivalle, jotta saadaan se toimimaan.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
ja Heinari sentteriksi Tuukan tilalle, jotta mies saadaan kuntoon.

Joo Tuukkaa on kyllä ihan turha siellä kaukalossa roikottaa. Ne joilla on vielä syystä tai toisesta epäselvää että onko Pulliainen kunnossa vai ei, niin tsekatkaas eilisen matsikoosteen alku, koko Tuukan vaihto maalin syntyhetkeen asti. Onhan se surkuhupaisaa katsottavaa, sääliksi käy miestä kun on pakko roikkua keskenkuntoisena mukana.

Muutenkin hiukan harmillisen paljon terveysongelmia tällä hetkellä. Kangasniemi puuttui eilen, syystä jota ainakaan minä en tiedä. Lisäksi Keinäsellä on jotain probleemaa käden kanssa. Oli kuulemma eilen alkulämmöissä ravistellut kättään ja irvistellyt, ja pelissä jättikin sitten pari loistavaa vetopaikkaa käyttämättä, siirtäen viime hetkellä ranteelle. Mäiski sitten vaihtoon mennessä keppiä laitaan vihaisen turhautuneena.

Toivon mukaan se Marre Jr hyppäisi heti huomenna mukaan ja toisi ryhtiä puolustukseen. Vaikka eihän sekään mitään auta jos hyökkäys on eilisen tapaan saamatonta ja vedot 95-prosenttisesti joko ohi, suoraan Norosen hanskaan tai paidassa olevaan logoon.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Joo, hyvältä ei näytä. Ykköskorin kaverit eivät ole täydessä iskussa, se näkyy parkkipaikalle asti. Puolustus hoitaa hommansa ihan kelvollisesti, mutta hyökkäyksen tehottomuus tekee voittamisen vaikeaksi. Jostakin olisi kuitenkin löydettävä keinot kaataa LeKi maanantaina vieraissa, tai kauden päättyminen on lähellä.

Hyökkäys huutaa Kangasniemeä, hänen paluunsa kokoonpanoon voisi antaa uskoa. Ylivoimaan on saatava tolkkua ja pian, Karhua voisi kokeilla viivalla vaihteeksi. Hänellä on kova kuti, viivalta olisi saatava laukauksia aikaiseksi.

Suuntana Lempäälä ja ottelusarjan neljäs ottelu. Nyt sitä jo toivoo että sarjasta tulee pitkä, ainakin kuuden ottelu mittainen.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä tässä on melkein koko kausi menty niin että joku tai enemminkin jotkut, on pois. Harmi, jos tilanne on nyt sellainen että lopussa tämä taas toistuu.
Kyllä mina edelleen olen sitä mieltä, että TUTO:n puolustus on hidas. Liikaa omassa päässä vastustaja pääsee kiinni vaikka on monta metriä perässä. Siitä seuraa sitten monesti laitakahinaa ja varsinkin näissä peleissä TUTO on niitä hävinnyt aivan liikaa.
Vastustajan maalivaahdin torjuntojen määrää ei kauheasti pidä ihmetellä. Osa niistä on ihan vaan heittoja maalille ja on kyllä sanottava, että ne jotka kohti menevät ovat tuon tason maalivaahdille helppoja. Kai se huono päiväkin hänelle voi tulla, mutta en laskisi sen varaan. TUTO ei saa maskiin (eivät ehdi, kun heti viivan yli tultaessa laukaistaan) ketään. Jopa ylivoimalla tuntuu välillä, että ei kukaan ole maalin edessä. Heinimäki siellä taitaa sentään uskaltaa olla.
Ei viivaltakaan juuri kannata laukoa, jos omaa miestä ei ole maalin edustalla. Omat puolustajat eivät oman maalivaahdin eteen maskia ala tekemään.

Sen verran pajon taitavia pelaajia on kuitenkin vielä rivissä, että hallittujakin hyökkäyksiä pitäisi kyetä tekemään. Kun siihen päästäisiin, niin silloin olisi myös se mahdollisuus, että saadaan aikaan tilanne, missä maalivaahti jotuu sivuttaisliikeeseen. Se näyttää kuitenkin olevan se lähes ainoa mahdollisuus saada runsaasti tilaa kiekolle mennä verkkoon.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mielestäni TUTOlla ei ole yv:ssä eikä muutenkaan ikinä ketään maskia tekemässä. Syksyllä Pärssinen oli muutaman kerran yv:n maskimiehenä hyvin tuloksin, mutta normaalisti se "maskimies" seisoo b-pisteiden välissä riippumatta siitä missä kiekko on. Kai siinä haetaan sitä lyhyttä poikittaissyöttöä alivoimaneliön keskelle, mutta siinäkin tunnutaan olevan tyytyväisiä, jos edes osutaan kiekkoon suoraan syötöstä. Laukauksen meneminen maalia kohti, maaliin päätymisestä puhumattakaan, ovatkin sitten jo pelkkää bonusta.

En minä mitään jääkiekosta tiedä, mutta ne ketkä tietävät ovat kertoneet, että ylivoimassa tärkein juttu on laadukas maskipelaaminen. Laadukas tarkoittaa sitä, että maalivahdin näkökentän edessä on jatkuvaa poikittaisliikettä niin, että molari menettää katsekontaktin kiekkoon. Taisin viime keväänäkin huudella Atte Saunamäkeä ja Arttu Virtasta TUTOn treeneihin näyttämään, miten maalin edessä kuuluu olla. Valitettavasti tuolle opille on edelleen ihan yhtä suuri tarve.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Mielestäni TUTOlla ei ole yv:ssä eikä muutenkaan ikinä ketään maskia tekemässä.

Saman havainnon olen tehnyt minäkin. Jotenkin epäuskoisena sitä on seurannut, että eikö sinne maalille tosiaankaan ketään mene. Eikä mene, ei ole sen jälkeen mennyt kun Moisio siirtyi naapuriin.

Mutta jaa-a, olikohan Kangasniemenkin TUTO-visiitti sitten käsitelty. Ei näy rosterissa tänäänkään, toisin kuin raihnainen Tuke.

Mulla on jotenkin kyllä niin vitun pessimistinen fiilis, että pelkään kautta olevan tasan kaksi peliä jäljellä. En toki pistä pahakseni jos tulen olemaan väärässä.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Joukkueelle viestiä että jos ei jumalauta pelaaminen näytä kiinnostavan niin turha odottaa sitä kannattajiltakaan.

Edit: Ettei viesti menisi täydeksi tunteenpurkaukseksi niin Lehkonen mainitsi ekan kotipelin lehdistötilaisuudessa TUTOn pelaavan seuran tulevaisuudesta. Mitäköhän tuo sitten konkreettisesti tarkoitti?
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Flyingbird kirjoitti:
Ettei viesti menisi täydeksi tunteenpurkaukseksi niin Lehkonen mainitsi ekan kotipelin lehdistötilaisuudessa TUTOn pelaavan seuran tulevaisuudesta. Mitäköhän tuo sitten konkreettisesti tarkoitti?

Koko Mestiksen tulevaisuus on hyvin kyseenalainen ja kyllä seuran taloudelliset asiat voivat myös olla taustalla. Liiga hyvinkin todennäköisesti sulkeutuu lopullisesti, jos ja kun 16 joukkueen sarja saadaan kasaan. Mikäli nyt esim. Jukurit voittaa Mestiksen ja täyttää ne "kabinetti kriteerit" niin se on sitten pitkälti siinä. KooKoota ei enää ensi vuonna ainakaan ole ja nämä lähtevät joukkueet korvataan hyvin todennäköisesti ns. farmi tyyppisillä joukkueilla.

Seuran taloudellisesta tilanteesta ei ole itsellä tietoa, mutta tippuminen aikaisessa vaiheessa tuskin on hyväksi taloudelle. Viime kausi oli ainakin vahvasti tappiollinen ja jos nyt vedetään myös pahasti pakkaselle voi taloudelliset resurssitkin olla jopa lopussa. Edellisen kauden päätteeksihän HCK ja Jokipojat poistuivat sarjasta taloudellisista syistä ja ei tämä taloudellinen tilanne Mestiksessä ainakaan parantunut ole. Mestiksen tulevaisuutta voi myös pohtia sillä skenaariolla, että KooKoo ja Jukurit siirtyvät Liigaan ja esim. TuTo ja Vantaa menevät konkurssiin. Nykyisestä kymmenen joukkueen sarjasta jäisi jäljelle: Hokki, KeuPa, LeKi, SaPKo, Akatemia, Peliitat... Hiljaiseksi vetää, mutta kaikesta huolimatta haluaisi vielä TuTon pelejä seurata.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Saman havainnon olen tehnyt minäkin. Jotenkin epäuskoisena sitä on seurannut, että eikö sinne maalille tosiaankaan ketään mene. Eikä mene, ei ole sen jälkeen mennyt kun Moisio siirtyi naapuriin.

Mutta jaa-a, olikohan Kangasniemenkin TUTO-visiitti sitten käsitelty. Ei näy rosterissa tänäänkään, toisin kuin raihnainen Tuke.

Mulla on jotenkin kyllä niin vitun pessimistinen fiilis, että pelkään kautta olevan tasan kaksi peliä jäljellä. En toki pistä pahakseni jos tulen olemaan väärässä.

Tähän olen minäkin huomiotani kiinnittänyt. Kupittaan lauantaisessa pelissäkin Noronen torjui kiekkoja eteensä, mutta kakkoskiekkoihin ei ole kukaan menossa eikä edes lähellä maalia. Yksittäiset laukaukset harvoin maaliin uppoavat, eivätkä uponneetkaan.

Kausi taitaa olla aika lailla tässä, koska TuTon pelissä on niin paljon rakenteellisia ongelmia, ettei niitä ihan yhdessä yössä korjata. Voi sitä toki keskiviikkona kotivoitto vielä tulla, mutta vaikealta tuntuisi sarjan kääntäminen koska TuTo tuntuu olevan aseeton LeKin tiivistä joukkuepuolustamista vastaan eikä oma hyökkäyspään suorittaminen tarjoa kuin yksittäisiä roiskauksia ja kulmavääntöä, oli ylivoimaa tai ei.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Itselläni nähtynä näistä pudotuspeleistä vain vajaat kaksi ottelua ja en ole kyllä nähnyt niissä mitään sellaista, mikä suoranaisesti kertoisi TUTO:n putoavan tästä sarjasta. Noissa näkemissäni otteluissa TUTO on tavallaan hallinnut peliä, mutta viimeistely epäonnistunut hyvistäkin paikoista.
Kova homma on saada nyt vaunu kääntymään. Kun epäonnistumisia tulee ja vastustaja onnistuu, niin se syö miestä. Eilistä ottelua en nähnyt, mutta jotenkin LeKi:n eka maalia alkoi jo tulosseurannassa mietityttämään. Mahtoikohan sama tapahtua pelaajille?

Toisen erän torjuntoja kun katsoi, niin näytti että peli oli muuttunut täysin ja parin peräkkäisen YV-pelin jälkeen kavennus saatiin. LeKi aikalisä siihen vielä. Mutta mitä sen jälkeen? Kulmalan jäähy ja LeKi kuittaa. Kolmannen erän alussa sitten LeKi 4 maali. Taisi peli olla siinä vaiheessa jo siinä vaikka vielä yksi kavennus tuli.
Ika sanoi ettei yhdellä maalilla voita. Itse olen kyllä eri mieltä. Oma pää puhtaana, niin se yksikin riittää. Mutta onko nyt niin, että Kaapo on myös poikki ja ei kykene enää kaikkea antamaan ja Kibe taas niin vähän pelaillut, että ei pääse mukaan enää pellin.
No Keskiviikkona jatketaan ja katsotaan lähdetäänkö ketjut muuttamaan tyystin ja kuka pelaa maalissa.
 
Materiaalin pitaisi riittaa, mutta jos tappioita aletaan kaataa 18-vuotiaan veskarin piikkiin joka kuitenkin on pelannut melkoisesti pisteita joukkueelle, niin melko itsekritiikitonta on meininki. Semminkin, jos vertaillaan vastustajan "jokseenkin" kokeneeseen veskariin.
En vaan millaan ymmarra, etta mahdollinen veskariin kaatuminen tajutaan mahdollisesti kauden toiseksi viimeisessa pelissa?
Ja veskarin vaihto on oikeasti ainoa laake siihen, etta: "Jotain pitaa tehda".
Varsinkin, kun eilen (kimmoke ja yv-maali parhaalta paikalta) ei niita kylla veskarin piikkiin laittaisi monikaan.
Tuolla logiikalla nykyveskareita saisi olla vaihtamassa joka maalin jalkeen.

Eilen oli yv:ssa hieman elonmerkkeja, mutta koko kaudenhan se on ollut niin hidasta ja mielikuvituksetonta, että harvoin moista on tullut nykyjaakiekossa todistettua. Erikoistilanteilla kuitenkin nama pelit usein ratkaistaan.

Jotenkin on kevaasta jaanyt sellainen kuva, etta kasijarru on ollut irti vain ajoittain ja eipa ne matsit ainakaan tasta rennommaksi mene.

Inhoittaa olla skeptinen, mutta kolme voittoa perakkain LeKista...hmmm...mutta jos, niin vaitan joukkueen kasvavan melkolailla henkisesti.

Itse en enaa tana kevaana Kupittaalle paase, mutta toivon toki pelien jatkuvan viela ainakin kuukauden paivat. Mielellaan yli.
 

Tarasov

Jäsen
Joukkue on ollut ihmeen hengetön viimeisen kuukauden ajan yksittäisiä tilanteita tai pelaajia lukuun ottamatta esim. Iikka Kangasniemi.

Otan esiin sellaisen näkökulman, että vaikuttaisiko joukkueen yleisilmeeseen ja pelaajien sitoutumiseen valmentajien oma kiinnostus ja sitoutuminen joukkueen menestymiseen tällä kaudella. Valmentajista Ika oli kovasti menossa ja osin kai työskenteleekin Viron maajoukkueen kanssa. Kahden työnantajan palveleminen samanaikaisesti ei vaan voi toimia 100 % panostuksella. Kakkosvalmentaja Vidman on tehnyt jo sopimuksen seuraavista kausista TPS:n kanssa ja hänen ajatuksensa sekä intressinsä lienee jo sillä suunnalla, joten täyden panoksen antaminen nykyiselle joukkueelle ei vaan ole mahdollista. Vidmania ei kiinnosta miten TuTo menestyy, koska työnäyttöäkään ei tarvitse enää antaa muille.

Jos valmentajat eivät ole kiinnostuneet ja sitoutuneet joukkueen menestyksen puolesta, niin se varmasti vaikuttaa pelaajienkin mielialaan ja siten pelaamiseen.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Niin Ika ei ole Viron maajoukkueen hommissa. Tästä tuli korjaus jokin aika sitten.
Ongelmana voi olla sitoutuminen, joka johtuu vaihtuvista pelaajista ja ketjujen jatkuvista muutoksista. Lasaretti tyhjeni? juuri ennen pudotuspelejä. Kolme voittoa putkeen ei mahdoton, mutta vaatii näillä näkymin myös pientä ihmettä. Niin paljon on muututtava.
 
Viimeksi muokattu:
Joukkue on ollut ihmeen hengetön viimeisen kuukauden ajan yksittäisiä tilanteita tai pelaajia lukuun ottamatta esim. Iikka Kangasniemi.

Otan esiin sellaisen näkökulman, että vaikuttaisiko joukkueen yleisilmeeseen ja pelaajien sitoutumiseen valmentajien oma kiinnostus ja sitoutuminen joukkueen menestymiseen tällä kaudella. Valmentajista Ika oli kovasti menossa ja osin kai työskenteleekin Viron maajoukkueen kanssa. Kahden työnantajan palveleminen samanaikaisesti ei vaan voi toimia 100 % panostuksella. Kakkosvalmentaja Vidman on tehnyt jo sopimuksen seuraavista kausista TPS:n kanssa ja hänen ajatuksensa sekä intressinsä lienee jo sillä suunnalla, joten täyden panoksen antaminen nykyiselle joukkueelle ei vaan ole mahdollista. Vidmania ei kiinnosta miten TuTo menestyy, koska työnäyttöäkään ei tarvitse enää antaa muille.

Jos valmentajat eivät ole kiinnostuneet ja sitoutuneet joukkueen menestyksen puolesta, niin se varmasti vaikuttaa pelaajienkin mielialaan ja siten pelaamiseen.

Puutun hieman tahan ja olen hengettomuudesta (tai silta se on nayttanyt) samaa mielta.
Ismo Lehkonen ei kuitenkaan tyoskentele Viron maajoukkueen kanssa, vaan mielestani sinne meni jostain aikataulusyista joku muu.
(Nakojaan Eesau_65 ehti ensin).

Itse en ole 25 vuoteen kuitenkaan kuullut, etteikö Ismo Lehkonen sitoutuisi taysilla kasilla olevaan joukkueeseen, ongelma on vaan joskus siina, että vaatii myös muilta saman, eli Vidmankin tietaa, ettei selan suoristaminen vie pitkalle enka siihen itse uskokaan.
Sama koskee pelaajia.

Sen tiedan, etta vaikeaa on asennoitua pelaamaan, kun ei oikein tieda mista pelataan.

Karkipelaajien on vaan kavuttava pelaamaan voittavia vaihtoja miinusten sijaan.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Taalla paassa ollaan sen verran lukihairioisia etta toivottaisiin aakkosiajaookkoosia kaytettavan, koska ne kuulunevat suomeksi kirjoitettuun tekstiin.

Eli kiinnostuksella seurataan myös TUTOkin tilannetta, kunhan teksi on selkeästi luettavaa.
 
Taalla paassa ollaan sen verran lukihairioisia etta toivottaisiin aakkosiajaookkoosia kaytettavan, koska ne kuulunevat suomeksi kirjoitettuun tekstiin.

Eli kiinnostuksella seurataan myös TUTOkin tilannetta, kunhan teksi on selkeästi luettavaa.

Kylla han niin mielensa pahoitti. Ethan oikeasti kuvittele, etta kirjoitan huvikseni ilman aata ja oota? En nyt vaan satu olemaan suomalaisen nappaimiston aarella. Kesti jopa oman aikansa saada tama muutetuksi kyrillisista "normaaleiksi". Toki en mikaan atk-neropatti olekaan, eli vika voi olla myos nappaimiston takana.
Toivoa saapi aina ja lopetan toki nappailyn, mikali Kouvolassa ei sen vuoksi nukuta, silla onhan tama maailman vakavin asia.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Minä en tarkoittanut pahoittaa tässä kenenkään mieltä vaan ottaa esiin tämän nykyään niin usein toistuvan kirjoitusasuasian. Tietenkään maailman turuilta ja teiltä ei aina löydy kunnon näpäimistöjä ja silloin on tyydyttävä ääkkö-öökkösettömiin. Mutta on niitäkin jotaka kirjoittavat laiskuuttaan jollain välineellä ilman noita meille niin tärkeitä näppylöitä.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Sen tiedan, etta vaikeaa on asennoitua pelaamaan, kun ei oikein tieda mista pelataan.

Onhan se noinkin, siis jos/kun ei tiedä. Mutta jos joku TUTOn pelaajista ihan oikeasti ajattelee nyt noin, ja jos joukkueen hiipuminen hiukkaakaan johtuu tuosta, niin sitten sellaisen pelaajan kannattaa ihan oikeasti miettiä, onko kilpaurheilu hänelle oikea ympäristö. Minä nimittäin tiedän, mistä pelataan; voitosta. Joka ilta, jokaisessa ottelussa pelataan voitosta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minua vähän ihmetytti Ikan kommentit tulevaisuudesta. Jos se pelaajillekin luo noilla puheilla lisäpainetta niin ei ihme jos vähän mailaa ruvetaan puristamaan. Toivotaan nyt että Tuto vielä itsensä jatkoon hoitaa vaikka vaikeaa se tulee olemaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Minua vähän ihmetytti Ikan kommentit tulevaisuudesta. Jos se pelaajillekin luo noilla puheilla lisäpainetta niin ei ihme jos vähän mailaa ruvetaan puristamaan. Toivotaan nyt että Tuto vielä itsensä jatkoon hoitaa vaikka vaikeaa se tulee olemaan.

Ikalla on aina ollut tapana lisätä paineita omillensa vähän vastaavilla puheilla. Itsekin olen sitä mieltä aina ollut että jo junioreille pitäisi tuoda tarkoituksellisesti lisäpainetta, että sitä sitten opitaan käsittelemään aikuisiässä isoissa peleissä tai tapahtumissa. Miksi liian harvoin valmentajat sanovat että olemme tämän sarjan ennakkosuosikkeja ja meidän pitää pystyä pelaamaan odotusten mukaisesti, eikä naurettavalla tavalla aina siirtää paineita vastustajalle. Suomalaisen urheilun ikuisuus ongelma ollut tämä kovassa paikassa sulaminen. Suomen kokoisessa maassa varsinkin jossa odotukset ja paineet kansalta ovat aina kovat joukkue- ja yksilöurheilijoita kohtaan. Se että onko nyt järkevää enää aikuisten kilpaurheilussa alkaa paineita tuomaan joukkueelle on sitten eri asia onko se enää järkevää tällä tasolla näin isoista asioista. Omasta mielestäni ei ole.
 
Onhan se noinkin, siis jos/kun ei tiedä. Mutta jos joku TUTOn pelaajista ihan oikeasti ajattelee nyt noin, ja jos joukkueen hiipuminen hiukkaakaan johtuu tuosta, niin sitten sellaisen pelaajan kannattaa ihan oikeasti miettiä, onko kilpaurheilu hänelle oikea ympäristö. Minä nimittäin tiedän, mistä pelataan; voitosta. Joka ilta, jokaisessa ottelussa pelataan voitosta.

Valitsin ehka sanani hieman vaarin, silla tottakai voitosta tapellaan. Tai asenne pitaisi ainakin olla sen mukainen.
Tarkoitin oikeastaan sita, etta mielestani ainakin puolet Tuton pelaajista pelaa korkeimmalla kilpatasolla, mihin rahkeet riittavat.
Vaikkakaan Mestista on nykyisellaan vaikea mieltaa kilpasarjaksi.

Ok, voidaan voittaa Mestiksen mestaruus...jeee, mutta se ei vahenna yhtaan Tuton velkaa. Ja ensi kausi ei tule olemaan yhtaan helpompi.

Mutta Mestispelaaja (muuallakin) saattaa miettia:
Mita ensi kaudella? Mahdunko joukkueeseen? Keskitynko tyohon vai opiskeluun? Riittaako rahat, jos siirryn muualle?
Onko joku kiinnostunut minusta? Vai pelaanko nollatuloilla Tutossa?...jne, eli nuorella yksittaisella Mestispelaajalla voi nain maaliskuun puolivalissa olla aika monta kysymysta paanupissa.
Tietenkaan sen ei pitaisi vaikuttaa yhdessakaan vaihdossa.
 
Minua vähän ihmetytti Ikan kommentit tulevaisuudesta. Jos se pelaajillekin luo noilla puheilla lisäpainetta niin ei ihme jos vähän mailaa ruvetaan puristamaan. Toivotaan nyt että Tuto vielä itsensä jatkoon hoitaa vaikka vaikeaa se tulee olemaan.

Taloudellinen tilanne on kasittaakseni yhta tukala kuin kauteen lahdettaessa, eli varmaan Ismo Lehkonen tarkoitti osaltaan myos sita.
Voi myos olla, etta pelaajat tietavat jo jotain, mita me emme.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös