TUTO Hockey kaudella 2014–2015

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TOVERIT, FC Barcelona
Kyllähän siinä melkein hallin katto ilmaan nousi, tunteet olivat yhdellä sun toisella valtaisat.
Omalta kohdaltani tuon maalin teki erityisen erityiseksi se, että ennen sitä Toverit oli joutunut 3-5 -alivoimaan, jolloin olin jo alkanut sopeutua ajatukseen, että tästä voi alkaa pitkä kesäloma. Kun Lehtinen Tovereiden edelleen pelatessa 4-5 -av:ta teki voittomaalin niin se räjäytti hallin niin vahvasti, koska katsojien (uskoisin että muidenkin kuin minun) tunnetilat vaihtuivat hetkessä äärilaidasta toiseen . Juuri se tekee maalista unohtumattoman sen ohella, että päästiin pleijareissa jatkoon.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TOVERIT, FC Barcelona
Mulle on muuten ns. yksi vitun hailee pelataanko jatkossakin Mestistä vai Liigaa, kunhan on sarja kunnossa ja edes se orastava mahdollisuus nousuun jossain tulevaisuudessa. Sarjatasolla itsessään ei ole paskankaan merkitystä kun puhutaan näistä fiiliksistä.
Tässähän toveri todistaa oikeaa asiaa. Minulle toisin kuin kouvolaisille tai mikkeliläisille Liiga ei ole koskaan ollut mikään autuaaksi tekevä tavoite. Minä tykkään käydä tulevaisuudessakin katsomassa Kupittaalla mahdollisimman laadukasta Mestis -lätkää riippumatta siitä, mitkä seurat siellä pelaavat. Kiva olisi nähdä Kupittaalla ensi kaudella vaikka FOPS, Hermes tai JOKP (jos sen talousasiat ovat kunnossa).
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Loistava voitto TuTolta jälleen tänään. Joukkue on todella sitkeä ja venyy näköjään vielä venymisen jälkeenkin. KooKoo oli äärimmäisen kova vastus, mutta niin sieltä vain jostain kolosta taas voitto kaivettiin. Pienet ovat erot ja seuraavaksi katsotaan miltä peli näyttää Kupittaalta katsottuna.

Numero 1080p sanoi:
Sarjatasolla itsessään ei ole paskankaan merkitystä kun puhutaan näistä fiiliksistä.
Näin tämä on. Kun oikein kunnolla on itse jonkun joukkueen takana, niin väkisinkin jännittää enemmän joukkueen puolesta. Mitä enemmän on mukana, sitä enemmän iloitsee voitoista ja harmittelee tappioita. Isommissa ympyröissä tulee enemmän sitä massa ympärille, mutta jos et itse ole kiinnostunut joukkueesta tai edes lajista, ei fiilikset nouse yhtä korkealle ympäröivästä hälinästä huolimatta. Kyllä TuTollakin on se tietty kannattajien joukko, joka elää vahvasti joukkueen mukana ja syttyy peleihin lähes vastustajasta riippumatta. Unelmia on hyvä olla, pakkomielteitä ei niinkään.

Tuossa vielä fiilistelyä takavuosilta yhdestä finaalitaipaleesta Olympialaisissa:

https://www.youtube.com/watch?v=NSe0aXt8e_0
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Koponen teloi eilen Kulmalan pois pelistä. Tämän päivän tiedon mukaan ei pelaa enää tässä välieräsarjassa. Olisi oikeus ja kohtuus, että Koponen huilaisi muutaman pelin ja miettisi tekosiaan.

Nyt tarvittaisiin T. Lainetta sentteriosastolle, saa nähdä onko vielä tulossa tämän kevään peleihin?
 

Steus

Jäsen
Koponen teloi eilen Kulmalan pois pelistä. Tämän päivän tiedon mukaan ei pelaa enää tässä välieräsarjassa. Olisi oikeus ja kohtuus, että Koponen huilaisi muutaman pelin ja miettisi tekosiaan.
Miksi? Taklauksen puhtaaksi totesivat ensin tuomarit, sitten otteluvalvoja ja nupiksi vielä ~puolet TuTo-kirjoittajista JA:lla.

Kulmalan loukkaantuminen on kyllä ikävä juttu.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Jos Kulmala on poissa niin toivottavasti Tommi Laine tulisi pian takaisin. Tietääkö kukaan mikä on Tommin tilanne?
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pudotuspeleissä näistä loukkaantumisten laaduista ei perinteisesti hirveää meteliä pidetä ja hieman arvailuiksi taitaa mennä. Onneksi tällä kaudella on kyllä ketjuja pyöritelty siihen malliin, että ei niin hirveästi koostumusten rukkaaminen pitäisi haitata. Toki joukkueelle olisi varmasti vahvistus, jos Kulmala ja T.Laine saataisiin riveihin. Puolikuntoisena sitten pitää enemmän harkita mikä kannattaa ja mikä ei.

Huominen peli olisi kyllä mannaa hoitaa, mutta kyllä KooKoo varmasti laittaa TuTon taas koville.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Hei muuten perkele, älysin justiinsa, että Tepsin A-junioreiden mestaruuden jälkeen Vähätalo ja Lindsten voitaisiin ottaa takaisin, koska molemmat kuuluvat tähän listaan:

TPS:n viisi nuorta pelaajaa, jotka voivat liikkua Liigan ja Mestiksen välillä siirtoajan päättymisen jälkeenkin:
Rasmus Kulmala
Mikko Lehtonen
Jasper Lindsten
Matias Pulli
Julius Vähätalo

Nämä molemmat ukkelit pystyvät pelaamaan sentterinä, ja kun Kulmala on nyt klesana, niin olisi hyvä saada sinne taas täytettä. Vähätalolle myös plussaa siitä, että on TuTo-kasvatti.

Kyllä, tämä aiheuttaa osassa teistä oksennusrefleksin, mutta nyt olisi mahdollisuus tankata joukkueeseen lähes ilmaisia pelaajia.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Oliko Vähätalo sentteri? Huominen voi tulla äkkiä, mutta jos perjantaina saisi avuksi? Neljä sentteriä loukkaantuneena Kulmala,Laine,Kokkonen ja Uski.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Lindsten ja Vähätalo pystyvät molemmat pelaamaan keskellä, sekä laidalla. Lindsten ilmeisesti luontainen sentteri, kun Vähätalolle luontaisempi paikka on vasen laita.

e: tiedot hieman vaihtelevat, tämän uutisen mukaan Vähätalo olisi sentteri, kun taas Eliteprospectsissa miehen positioniksi on merkitty LW/C, eli vasen laita olisi se, mitä kaveri suosii, mutta tiedäppä tätä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Harmi todella tuo Kulmalan tilanne. Itse tilannetta en nähnyt niin selvästi, että voisin alkaa Koposelle rangaistusta vaatimaan. Mutta sen verran hyvää peliä on esittänyt, että etua saa vastustaja tästä nyt.
Oksentaa en ala, mutta eiköhän nyt kannata näillä mennä. Vaikeaa olisi ulkopuolisen tulla tähän porukkaan ja voisi jopa sekoittaa peliä. Aika paljon, noita pelaajia tuolla lasaretissa on, mutta eiköhän pelaavaan kokoonpanoon vielä saada ihan iskukykyinen joukkue.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Minö ottaisin kyllä sekä Lindstenin että Vähätalon mukaan rotaatioon, varsinkin kun molemmat voivat operoida sentterinä. Lindsten on jo käynyt meillä ja Vähätalo ns. oma poika.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Toinen välieräpeli oli suurimmaksi osaksi hyvin hidastempoista ja väsyneen kyttäilevää peliä, suorastaan tylsää. Mutta kolmannen erän loppu kaiken muutti, TuTo tuli tasoihin ja ensimmäinen jatkoerä oli sellaista TuToa jota haluaisin nähdä lisääkin: vauhdikasta, rentoa, aggressiivista ja päämäärätietoista. Laukauksia tuli tosimielellä ja jatkokiekkoihinkin oltiin pyrkimässä sen sijaan, että oltaisiin siirrelty kiekkoa ja pyöritty kulmissa. Kauden parasta peliä! Erityisesti Toni Jalo oli pelipäällä ja jaksoi painaa jatkoerässä kuin nuori varsa.

Ensimmäisen jatkoerän jälkeen hallilta tietysti jo lähdin koska en loputonta määrää jatkoeriä jaksa, kuten eivät monet muutkaan. Yleisöstä lähti varmaan ainakin kolmasosa samalla ovenavauksella ja ymmärrettäväähän se arkipäivän pelin kohdalla varsinkin lapsiperheiden ja työssäkäyvien osalta. Yksi jatkoerä saisi riittää, sitten rankkareilla ratkaisu. Lähtöpäätös oli sikäli helppo, koska pelin hallinta oli niin TuTolla, että vaihtoehtoja oli vain kaksi: joko täysin odotettu ja ansaittu voitto ties koska (nyt 89. minuutilla) tai sitten kauhea pettymys inhottavaan sattumakiekkoon omassa päässä. Voittohan sieltä tuli kuten ansaittua oli, ja nyt jos TuTo vain jaksaisi Kouvolassa raataa ja ottaa vielä kolmannen voiton, niin sitten olisivat asetelmat herkulliset lauantaiseen kotipeliin.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Itse yllä mainitsemani Jasse palaa joukkueeseen. Hyvä vahvistus, koska senttereitä on nyt klesana. Eeppisintä olisi nähdä finaaleissa Lindsten - Kulmala - Kangasniemi -ketju jäällä. Jasse ja Segehän pelasivat hyvin yhteen ja ovat ilmeisesti junnuissa pelanneet samassa ketjussa (correct me if I'm wrong) ja uskoisin, että tuo ketju kykenisi kiekon hallussapitoon vastustajan alueella.

Lähde (vie tutohockey.fi sivuille)
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Näkyykö tuton tän päivän peliä, tai ylipäätänsä pelejä, jostain streamina?
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Niinpä tietenkin! Kiitos kuitenkin ja stemiä jätkille peliin!!!
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Toivon todella paljon onnea tutolle ja toivottavasti menette mestaruuteen asti ja sitä kautta liigaan aukeaisi urheilullinen tie. Siihen sitten pari kolme rikasta kroisosta taustalle ja kaudella 16-17 liigaan niin saadaan paikallisvääntöjä aikaiseksi. ;)
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä Kaapo Kähkösen eilinen suoritus TuTo maalissa oli varsin kovaa luokkaa ja syystä sitä on hekutettu eri tahoilla. Tuossa muutamia:

http://gonepuckwild.com/2015/03/28/minnesota-wild-prospects-kaapo-kahkonen-scores-a-goal-announcer-goes-nuts/

http://kiekko.ts.fi/uutiset/kahkonen-piti-sanansa-ja-teki-maalin

http://www.hs.fi/urheilu/a1427513593493

http://heshootshescoores.com/in-video-il-gol-messo-a-segno-dal-18enne-portiere-kaapo-kahkonen/

http://www.hockeysverige.se/robert-pettersson/2015/03/28/video-18-arige-malvakten-gor-mal-da-blir-kommentatorn-tokig/

STT:n uutisen mukaan ilmeisesti ennen Kähköstä vain 3 maalivahtia oli onnistunut maalienteossa koko Mestiksen historiassa (Jaakko Suomalainen, Aaro Peltonen ja Joonas Kuusela). Kähkösen suorituksen arvoa nostaa vielä muista poiketen se, että hän pelasi samalla myös nollapelin. Lisäksi maali syntyi muista poiketen vielä pudotuspeleissä. Huikea suoritus ja kyllä tuossa 18v nuorukaisessa on vielä valtava potentiaali myös kehittyä eteenpäin aivan huipulle saakka.
 

Tim Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sexyhockey without scoring
STT:n uutisen mukaan ilmeisesti ennen Kähköstä vain 3 maalivahtia oli onnistunut maalienteossa koko Mestiksen historiassa (Jaakko Suomalainen, Aaro Peltonen ja Joonas Kuusela). Kähkösen suorituksen arvoa nostaa vielä muista poiketen se, että hän pelasi samalla myös nollapelin. Lisäksi maali syntyi muista poiketen vielä pudotuspeleissä. Huikea suoritus ja kyllä tuossa 18v nuorukaisessa on vielä valtava potentiaali myös kehittyä eteenpäin aivan huipulle saakka.
Henri Turtiainen teki myös maalin Suomi U20:sia vastaan KooKoon riveissä, joten tuo lukema on ainakin neljä. Toisaalta kyseessä oli oma maali, mutta oli miten oli niin tilastoihin se merkittiin. Raportti kyseisestä matsista alla: (kyynel valuu silmään, kun katsoo tuon rapsan laatua ja miettii nykyistä paskatasoa)

Sankaritarina KooKoo-maalilla tehtyä maalia myöten - 08.10.2006 - KooKoo - Suomi U20 - MESTIS - Otteluraportti - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
KKtig sanoi:
Henri Turtiainen teki myös maalin Suomi U20:sia vastaan KooKoon riveissä, joten tuo lukema on ainakin neljä. Toisaalta kyseessä oli oma maali, mutta oli miten oli niin tilastoihin se merkittiin.
Näköjään KooKoostakin löytyy näitä tarinoita ja eiköhän tuonkin voi mukaan laskea. Hienoja ja harvinaisia hetkiähän nuo ovat. Ei näitä joka vuosi nähdä.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Kirjoitan tätä nyt kännykällä, mutta sanon vaan lyhyesti että Säterin selostus Kähkösen maalista on nyt yksi ESPN:n etusivun pääaiheista ("Instant Awesome"). Aika ainutlaatuinen juttu TuTo:n ja koko Mestiksen historiassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös