Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Musta Nuoli avasi tämän kauden joukkuketjun jo 31.01.2013 näillä sanoilla:

”Koska muuallakin (lue: Sportin alueella) on avattu ensi kauden joukkueketjuja, niin eiköhän ole aika perustaa myös TuTolle kauden 2013-2014 ketju.”

Sama näyttää tapahtuneen tänäkin vuonna. Sportin sivulla ketjussa ”Sportin SM-liigaprojektin seurantaketju: Visioita liigatulevaisuudesta”, rakennetaan jo kiihkeästi Liiga-Sporttia ensi kaudeksi. Tuota vuoden takaista Mustan Nuolen ketjun avausviestiä ja ensimmäisiä pohdintoja tästä kaudesta on erittäin hauska lukea nyt, kun tiedetään, miten asiat ovat menneet. Iso osa viime kauden pelaajista on jossain muualla ja tilalle on tullut uusia. Kaiken kaikkiaan tämä mopo, joka ei Tamille kelvannut on tällä hetkellä täysin samalla sijalla sarjassa kuin vuosi sitten, mutta enemmän pisteitä keränneenä. Ja tällä hetkellä ajatus runkosarjan voitosta ja Mestiksen mestaruudesta ovat täysin realistisia. Jopa realistisempia kuin vuosi sitten. Eli erittäin hyvää työtä on Ika ja seura tehnyt! Kuinka moni olisi kesän hiljaisuudessa tähän uskonut?

Mutta siis, kaiken kabinettihömppäilynkin keskellä ei voi tällainen eteenpäin katsova ihminen välttyä ajatukselta, että miltä kauden 2014-2015 TUTO Hockey tulisi näyttämään? Niinpä päätin avata sille jo nyt oman ketjun.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Riippuen panoksista ja panostuksesta... Onko välivuosi?

Aivan kuten vuosi sitten Musta Nuoli pohdiskeli, että ”Ei minua haittaa, jos tämä ketju siirrettäisiin ensi kaudeksi liigaosioonkin, mutta ehkei se ole kuitenkaan vielä tällä kertaa todennäköistä...” Henkilökohtaisesti uskon, että tilanne on näiltä osin edelleen sama. Tarkemmin ottaen oma arvaukseni on, että Vaasan Sport nostetaan jo ensi kaudeksi Liigaan ja tästä saamme siis vahvistuksen Olympialaisten jälkeen. Samalla kertaa TUTOlle, KooKoolle ja Jukureille annetaan lista kotiläksyistä, mitkä tekemällä ne pääsevät myös Liigaan välivuoden jälkeen. Ensimmäisen kotiläksyn TUTO hoitaakin sitten tämän kevään aikana eli voittaa Mestiksen. Sen jälkeen jumbotronit ja hallin laajennukset ovat omistajien käsissä.

Näistä lähtökohdista aloitan oman spekulointini ensi kauden joukkueesta todeten kuitenkin vielä, että tuo välivuosi on muuten kauden 2014-15 joukkueen rakentamisen ja pelaamisen suhteen vähän hemmetin typerää hommaa. Voi olla, että panoksettomuus näkyy myös ensi kauden katsojamäärissä, mikä taas tarkoittaa sitä, että kiekkobuumi-momentum, jos menetetään niin sitten siitä ensimmäisestä Liiga-kaudesta 2015-16 tulisi taas pykälän vaikeampi.


Maalivahdit

Tommi Virtanen: Ehdottomasti pitäisi saada pysymään joukkueessa, mutta voi olla todella vaikeaa. Melkein sanoisin, että Tommi jatkaa vain, jos voitetaan mestaruus ja tiedetään, että noustaan Liigaan välivuoden jälkeen. Muuten pahaa pelkään, että joku isompi lompsa Liigasta kaappaa Tommin. Ja todennäköisimpänä kaapparina pitäisin samaa, joka vei Famun.

Kimmo Meriläinen:
Meriläinen on pelannut aivan yli odotusten lähes koko kauden. Erittäin hyvä varamolari Mestikseen. Jos ja kun Tommi kuitenkin lähtee, niin onko Meriläisestä lunastamaan jo ykkösveskarin vastuu? Hieman epäilen sitä kuitenkin vielä. Ei parane laittaa liikaa painetta liian nopeasti.


Puolustajat

Ryan Ruikka: Mielestäni voi jatkaa, mikäli Mestistä pelataan, mutta epäilenpä miehen suuntaavaan muualle joko omasta tahdostaan tai seura ei tule tarjoamaan jatkopahvia.

Tony Vidgren (A): Toivottavasti jatkaisi. On varakapun merkin myötä kasvanut paljon.

Nico Manelius: Toivottavasti jatkaisi meillä, mutta luultavasti ei jatka. Tosin riippuu pitkälti siitä, että missä vaiheessa palaa rosteriin ja miten hoitaa kevään pelit pitkän poissaolonsa jälkeen. Tämä pitkä pelaamattomuus on saattanut vähentää scouttien merkintöjä ja näin saisi olla rauhassa meillä vielä ainakin toisen kauden.

Olli-Pekka Heinimäki: On ollut kauden yksi positiivisimpiä yllättäjiä. Ehdottomasti saisi mielestäni jatkaa, mutta pääasiassa siis pakkina. Veikkaan, että Heinimäen perässä ei hirveästi ole muita seuroja, joten pystyttäneen siinä mielessä helposti mies pitämään meillä, mutta toinen asia on sitten, että haluaako mies vielä pelata pakkina. Jos kuitenkin on pohjimmiltaan hyökkääjä, niin tuo pakkina oleminen voi pidemmän päälle alkaa maistua puulta.

Lauri Kärmeniemi: Luultavasti löytää paikkansa Liigasta, mutta saattaa sitten taas kauden aikana tulla lainalle jne.

Miika Franssila: Ei peliesityksillään ole Liiga-paikan arvoinen ja meilläkin on ollut jonkin verran toivomisen varaa. En usko, että jatkaa meillä.

Mikko Jortikka: Kuluva kausi on ollut totaalisen tynkä. Koitettaisko ensi vuonna sit uudestaan?

Mikko Lehtonen: Tepsin miehiä. :( (Mielenkiintoista muuten, miten TPS on uutisoinut viime aikoina, että jatkossa tullaan rakentamaan enemmän turkulaista ja omiin junioreihin pohjautuvaa urheilullista joukkuetta. Kuulostaa varsin tutulta reseptiltä. Mistäköhän ovat sen keksineet?)

Aleksi Hiden: Nuori kaveri tulee kasvamaan ensi kaudella kenties jopa vakiokokoonpanon mieheksi.

Oskari Hämäläinen:
Jäänyt kovin vähälle peliajalle. Syksyllä muistelin miehen pelanneen ihan kelvollisesti.

Matias Kuusisto: Ei ole juuri jäänyt mielikuvaa kuin siitä yhdestä pelistä, missä tämä pari metrinen kaveri kävi luistelemassa muutamat vaihdot nelosketjun hyökkääjänä. Samassa pelissä muistaakseni hyökkääjä Heinimäki pelasi pakkina.Hyökkääjät

Henri Ruotsalainen: Peliaika on jäänyt niin vähälle, että ihmettelen suuresti, mikäli jatkaa ensi kaudella.

Tuukka Pulliainen (A): Eiköhän pelaile TUTOssa ensi kaudellakin ja ihan merkittävässä roolissa. Taitava, joskin välillä vähän flegmaattinen pelaaja, jolta valitettavasti Liiga-juna taisi jo mennä.

Ville-Vesa Vainiola: En oikein jaksa enää VVV:n jatkavan meillä. Liiga on miehen tavoite ja kiire sinne alkaa olla kova. Neljäs kausi TUTOssa olisi melkein jo naula niiden haaveiden arkkuun. Siltä tämä kolmas kausikin alussa vaikutti, mutta onneksi nyt talven kääntyessä kevääksi on alkanut peli-ilo ja Virru viereltä löytyä.

Mikael Salmivirta: Niitä harvoja, joilla on jonkinlainen sopimus ensi kaudestakin ja sitä kyllä ihmettelen. Iso on ollut luotto ja odotukset Salmivirrasta. Harjoituspeleissä vaikutti siltä, että miehestä odotettiin jopa ykkössentteriä TUTOn. Oikea paikka on kuitenkin siellä nelosessa tai filtissä tämän hetken joukkueessa. Maksimissaan kolmosessa. Epäilen jatkoa. Veikkaan ennemminkin paluuta HCK:n riveihin.

Marco Tuokko: En usko, että on menossa minnekään muualle. Minulle sopii, että Marco jatkaa meillä, mutta kysymys kuuluu: - joko pelifiilikset tuli tyydytettyä, vai vieläkö on virtaa treenata kunnolla Ikan jengissä läpi kesän ja pitkän kauden?


Jani-Petteri Helenius:
Vaikea sanoa vielä yhtään mitään.

Anrei Hakulinen: Syksyllä näytti siltä, että joku Liiga-jengi nappaa vielä jopa kesken kauden. Tällä hetkellä en sitä pelkää. Pelaa oikein hyvin, mutta ei dominoi. Maalittomuus näkyy kasvaneina paineina – lähinnä itseltään. Veikkaan, että jatkaa meillä, ellei sitten joku Mestiksen isobudjettisimmista joukkueista kaappaa.

Aleksi Rutanen: Olisi hienoa, jos jatkaisi, mutta eiköhän mies palaa Bluesiin. Voi tulla sieltä sitten takaisin, jos peliaikaa ei irtoa.

Juuso Honka: Vähän vaikea nähdä, että saisi HPK:ssa peliaikaa, joten TUTO voisi kiinnittää Hongan. Saattaa kelvata kyllä muillekin Mestis-jengeille, koska on niin iso ja silti varsin taitava pelaaja.

Antti Pusa: TUTO tuntuisi olevan miehen koti, joten voitaisiin pitää meillä. Veikkaan, että Liiga-juna on Pusaltakin jo mennyt ja ulkomaanreissukin on jo tehty, joten täällä olis hyvä jatkaa.

Antti Virtanen (C)
: Jatkaa vielä yhden kauden ellei sitten innostu vielä jatkamaan. Mielenkiintoista nähdä, että toteutuuko nämä pari vuotta velloneet huhut ketjusta Virtanen-Pärssinen-Uusikartano viimeinkin. Jos kyseessä on välivuosi niin tuntuisi hullulta tuhlata rahaa nimimiehiin, eikä nuo kaverit ihan talkoillakaan viitsi enää pelata. Varsinkaan, jos ei ole panostakaan. Sitten on tietysti aivan eri asia, että mikäli sitä mestaruutta ei keväällä tule ja joukkueeseen pitää panostaa, ja omistajilla halua siihen löytyy.

Anton Kokkonen:
On pelannut hyvän kauden ja toivottavasti jatkaa meillä. En usko, että karkaisi Liigaan, mutta joku muu Mestiksen kärkijengeistä saattaa olla Antoninkin perässä.

Atte Sillanpää: Ensi kaudella lisää peliaikaa ja isompaa roolia.
Aleksi Sillanpää: Ensi kaudella lisää peliaikaa ja isompaa roolia. (en erota noita mitenkään)

Juha-Matti Rautajoki: Toivon, että jatkaisi, mutta pahaa pelkään, että jos ei Ikalle kelpaa niin joku muu Mestis-jengi kaappaa ensi kaudeksi. Potentiaalisia kaappaajia olisivat Hokki, HCK, KooKoo ja Jokipojat. Kaikki ainakin jossain määrin fyysisiä joukkueita.

Niko Palonen
: ok kausi. Luultavasti jatkaa.

Aki Keinänen: Toivottavasti jatkaisi. Vähän ihmettelen, että miksei noilla rekordeilla ole paikkaa Liigasta irronnut. Tämä kausi mennyt vähän sairastellessa, mutta silti jäätävät tehot, jos suhteuttaa pelattuihin peleihin.

YHTEENVETO

Epäilen, että tämän kauden joukkueesta tulee taas lähtemään noin puolet tai jopa enemmän. Riippuu toki pitkälti auditoinneista ja siitä, mitä sarjaa pelataan ensi kaudella ja mahdollisesti sitä seuraavalla. Mitkä ovat panokset ja tavoitteet joukkueelle, ja mitkä ovat panostukset? Mikäli kausi 2014-2015 pitäisi voittaa päästäkseen Liigaan sitten kaudeksi 2016-2017, niin panostukset voivat olla isotkin. Ja silloin näppärintä olisi koittaa pitää mahdollisimman pitkälti kiinni olemassa olevasta joukkueesta ja kehittää sitä. Jos taas kyse on välivuodesta, olisi parasta säästää rahaa ja toisaalta antaa tilaa nuorille pelaajille, joista voitaisiin kehittää Liiga-kaudelle edullinen, mutta nälkäinen ja pystyvä joukkue. Tämän päivän Suomen voitto Venäjästä, kuten myös Suomen U20 joukkueen voitto Ruotsista, osoittaa sen, että jääkiekko on kuitenkin joukkuepeli. En ymmärrä sitä, että jos noustaan Liigaan niin pelaajabudjetin pitäisi nousta 10-kertaiseksi. Luulisin, että Mestiksestä löytyy joukko nälkäisiä ja taitavia kavereita, jotka voisivat pelata Liigassa mielellään 30-40 000 eur vuosipalkalla. Vai onko olemassa joku Liigapelaajan minimipalkka. Muistaakseni (Case Suominen) ei ole.

Mille paikoille tarvitaan pelaajia? Onko sellaisia nimiä, joiden toivoisitte pelaavan TUTO-paidassa?
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
TUTO Hockey kaudella 2014-2015

Palosen toivoisin myös jatkavan. Tällä kaudella toiminut hienosti yleisön ja joukkueen sytyttäjänä.

Edit: Myös Kokkosen toivon jatkavan meillä.
 
Liiga auki. Mestis auki. Perse auki.

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Sopimustilanne on seuraavalle kaudelle vielä todella auki. Ainakin mitä JA:n pelaajalistaan on uskominen:

Pelaajat - TUTO - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Eli sopimukset seuraavasta kaudesta omaavat ylläolevan perustella vain Keinänen ja A.Virtanen. Luulenpa kuitenkin, että kulissien takana käydään keskusteluja ja voi hyvinkin olla, että kaikkea ei ole vielä julkistettu. Toisaalta on ihan hyväkin vielä keskittyä 100% tähän kauteen, kun omataan todella hyvät mahdollisuudet menestyä. Turha sotkea nykytilannetta ja pelaajien keskittymistä, jos he haluavat neuvotella vasta kauden jälkeen. Hereillä kuitenkin pitää olla ja valmis käymään neuvotteluja, jos tilanne nähdään tarpeelliseksi. Suurimmat julkistukset voi kyllä minun puolestani jättää pudotuspelien jälkeiseen aikaan. Aika vahvoja huhujahan on liikkunut mm. Uusikartanon paluusta ja vähän muistakin vahvistuksista. Tietenkin yksi todella vaikuttava tekijä on mihin suuntaan mennään tämän kauden jälkeen?

Suora nousu kabineteista Liigaan muuttaisi kaiken. Tämä olisi kuitenkin todella suuri yllätys ainakin itselleni, jos TuTo kabineteista nousee. Toinen merkittävä asia on jos tänä vuonna voitetaan mestaruus ja ansaitaan nousu välivuoden jälkeen. Tällöin olisi mahdollisuus rakentaa joukkuetta todella pitkällä tähtäimellä Mestiksen välivuoden kautta. Hyviä pelaajia tämän kauden joukkueessa on paljon, joten tiettyä jatkuvuutta vielä varmasti haetaan oli sarja mikä hyvänsä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kiitokset hyvästä ketjun avauksesta, Toveri-76! Viimevuotinen oma vastaava ketjunavaukseni ja sen pohdinnat osoittavat, että tosiaan vuodessa voi tapahtua paljon. Mopolla on nyt totta tosiaan menty moottoritielle, ja lujaa onkin menty.

Ei tarvittu runkosarjan kärkikamppailuun pääsemiseksi sitä valtaisaa Tamin haikailemaa lisärahaa budjettiin, tarvittiin vain sitoutunut ja intohimoinen kiekkovalmentaja joka keskittyy päätyöhönsä samalla kun seura ns. skouttaa oikeita pelaajia oikeisiin rooleihin.

Ennemmin näin päin eli mopolla taistelemaan jopa runkosarjan voitosta kuin ylikalliilla velkaraha-Mersulla samaa vauhtia. Mopoa voi sitten päivittää tilanteen niin salliessa parempaan, ja mikäli kultapossukerhon selänpesijät iskevät moottoritielle tietullit sekä tiesulut, niin sitten on hyväkin ettei mopoon ole laitettu liikaa rahaa jos on pakko vaihtaa julkiseen joukkoliikenteeseen.

Toivon pelaajarungon ytimen kohdalta jatkuvuutta, mutta ensin täytyisi tietysti saada nämä saunakerhojen selänpesukuviot päivänvaloon. Olympialaisten jälkeen varmasti julkistetaan Sportin kabinettipaikka SM-liigaan ja tuo on sitä myöten selvä, mutta sen jälkeen paljon on kiinni seuraavista asioista:
a) kuka voittaa Mestiksen mestaruuden?
b) ovatko puheet mestarin liigapaikasta vain paskapuhetta?
c) jos eivät, niin pidetäänkö tosiaan välivuosi Mestiksessä?
d) jos ovat, niin mitä tehdään kun Mestis näivettyy hengiltä ja joku liiga-akatemia korvaa A-junnujen liigan?

Vaikea on varmasti pelaajasopimuksia tehdä tämmöisessä tilanteessa, jossa kaikki on auki ja tunnetusti yhteenkään Jääkiekkoliiton, Mestis-hallituksen tai SM-liigapomojen päätökseen ja lupaukseen ei voi luottaa mitenkään. Näitä on ennenkin muuteltu miten sattuu ja vedetty mattoa alta (kuten TuTon mestaruuskeväänä 2008, jolloin ei sitten ollutkaan tasonmittausta tai liigakarsintoja kuten oli pitänyt alun perin olla).

Periturkulaisella "omat pojat ja omat veteraanit"-linjalla olisi silti hyvä edetä. Virtanen-Uusikartano-Pärssinen olisi hieno nähdä vielä kerran, ja siihen päälle kulttipelaaja Keinäset sekä näitä nuoria, lupaavia kavereita. Keinänen nyt on muutenkin pelaaja, jolle tulisi tarjota sopimusta niin kauan kuin mies vain uraansa jatkaa, ja uran loputtua paita kattoon.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.
Homma pitää saada joka tavalla ammattilaistoiminnaksi.

Kokoonpanossa haluan nähdä kaikkensa pelille antavia, nuoria ja mieluiten Turkulaisia kavereita jotka oikeasti haluavat täällä pelata. Omia kasvatteja maustettuna mielenkiintoisilla pelaajilla joita ihmiset oikeasti haluavat tulla katsomaan. Haluan myös nähdä rankasti roolitetun joukkueen.

Alusta asti linjauksena voidaan pitää että yhtään HMV täytevirtalaa en jengissä halua nähdä.

"Pärssinen-AUK-Virtanen"
XXX1-Vainiola-XXX2
Hakulinen-Pulliainen-Keinänen
Rautajoki-"Moisio"-Palonen

XXX1 = 150-200k ulkomaalaishankinta (Kanada, Voittaja, Kova, Vahva, Shootfirst)

XXX2 = 150-200k ulkomaalaishankinta (Kanada, Voittaja, Kova, Vahva, Shootfirst)
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Homma pitää saada joka tavalla ammattilaistoiminnaksi.

Kokoonpanossa haluan nähdä kaikkensa pelille antavia, nuoria ja mieluiten Turkulaisia kavereita jotka oikeasti haluavat täällä pelata. Omia kasvatteja maustettuna mielenkiintoisilla pelaajilla joita ihmiset oikeasti haluavat tulla katsomaan. Haluan myös nähdä rankasti roolitetun joukkueen.

Alusta asti linjauksena voidaan pitää että yhtään HMV täytevirtalaa en jengissä halua nähdä.

"Pärssinen-AUK-Virtanen"
XXX1-Vainiola-XXX2
Hakulinen-Pulliainen-Keinänen
Rautajoki-"Moisio"-Palonen

XXX1 = 150-200k ulkomaalaishankinta (Kanada, Voittaja, Kova, Vahva, Shootfirst)

XXX2 = 150-200k ulkomaalaishankinta (Kanada, Voittaja, Kova, Vahva, Shootfirst)
Ihan hyvä koostumus. Itse heittäisin Juuso Hongan ja vaikkapa Teddy Da Costan Vainiolan ketjuun. Nelosen keskelle Kokkonen/J-P Helenius. Ykkösketju Pärä-AUK-Virru on pakko saada ensi kaudeksi.
Pakisto voisi olla tällainen:

Hiden, Vidgren, Jortikka, Palmroth, Konttinen, Kemiläinen
 
Ole's at the wheel! Tell me how good does it feel?!

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Moisio

Ihan hyvä koostumus. Itse heittäisin Juuso Hongan ja vaikkapa Teddy Da Costan Vainiolan ketjuun. Nelosen keskelle Kokkonen/J-P Helenius. Ykkösketju Pärä-AUK-Virru on pakko saada ensi kaudeksi.
Pakisto voisi olla tällainen:

Hiden, Vidgren, Jortikka, Palmroth, Konttinen, Kemiläinen
Moisiota en kyllä näkisi ryhmässä. Kävi viime kaudella muutamassa pelissä hölmöilemässä, tyhmiä jäähyjä hyökkäyspäässä ja keskialueella. Kaveri pelaa niin fyysistä peliä, että paikat eivät kestä. Nyt jo kolme kautta mennyt sairastelussa.

Pulliainen, Honka ja Vainiola ehdottomasti joukkueeseen. Virrulla ja Kenilllä on jo sopparit.
 
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pärä-Auk-Virru on suorastaan infernaalinen kenttä nykyiseen tai jopa heikentyvään Mestikseen. Itse toivoisin, että joku ihme tapahtuisi ja Artturi Lehkonen saataisiin TuToon edes yhdeksi kaudeksi. Artturille olisi varmasti TuTossa tarjolla kaikki mahdollinen apu kehittymiseen huipulle. Ikäähän ei ole paljoa ja Selännekin aikanaan meni NHL:ään vasta valmiina pakettina. Tähän vielä yksi kärkipakki ja loput tämän kauden menestyjistä. Toisin sanoen jos nyt voitetaan Mestis ja joukkue vahvistuu seuraavaksi kaudeksi olemme täysin Liiga valmiita tulevaisuuteen. Jatko on sitten päättäjistä kiinni.
 
Ihan hyvä koostumus. Itse heittäisin Juuso Hongan ja vaikkapa Teddy Da Costan Vainiolan ketjuun. Nelosen keskelle Kokkonen/J-P Helenius. Ykkösketju Pärä-AUK-Virru on pakko saada ensi kaudeksi.
Pakisto voisi olla tällainen:

Hiden, Vidgren, Jortikka, Palmroth, Konttinen, Kemiläinen
Ensimmäinen kausi liigassa tulee varmasti olemaan erittäin vaikea ja siksi olisi mielestäni äärimmäisen tärkeää hankki rosteriin valmiita voittajia. Sellaisia jotka eivät alun 10 ottelun tappioputkesta hätkähdä tai pystyvät tekemään hommia kaikissa rooleissa.

Pakisto on myös ehkä hyökkäystä varmempi kohde mikäli hankintoja mietitään. Uskoisin että Ikan pelisilmällä lähdetään siitä liikkeelle että meillä on voittava veskari, laadukas ykkös pakki sekä laadukas kakkospakki ja kaksi laadukasta sentteriä. Loput paikat tullaan täyttämään tämän kauden onnistujilla.

Eli pakistoa toivoisin näkeväni näin:

XXX-Vidgren
XXX-Manelius
XXX-Franssila

Tuto kasvatteja jos halutaan niin neloseen olisi tyrkyllä Tuomainen-Laakso kaksikko naapurista. Lisäksi ainakin kannattajat ovat aivan loppu Vittasmäki-Palmroth-Pulli ketjulliseen.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Lord Nikon sanoi:
Lisäksi ainakin kannattajat ovat aivan loppu Vittasmäki-Palmroth-Pulli ketjulliseen.
Aika tiukaa tekisi mahtua nyky TuToon tuolla ryhmällä. Tosin onhan ehkä heissäkin toki potentiaalia, mitä TPS ei ole onnistunut löytämään. Osa alkaa kuitenkin olla pikkaisen katsottuja kortteja, joten mielummin vetäisin naapurista lupaavan junnun, jolla eväät suurempaankin rooliin tulevaisuudessa. Laakso-Tuomainen pari sitävastoin voisi löytää paikkansa TuTosta, jos ei palkka toive päätä huimaa.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Aika tiukaa tekisi mahtua nyky TuToon tuolla ryhmällä. Tosin onhan ehkä heissäkin toki potentiaalia, mitä TPS ei ole onnistunut löytämään. Osa alkaa kuitenkin olla pikkaisen katsottuja kortteja, joten mielummin vetäisin naapurista lupaavan junnun, jolla eväät suurempaankin rooliin tulevaisuudessa. Laakso-Tuomainen pari sitävastoin voisi löytää paikkansa TuTosta, jos ei palkka toive päätä huimaa.
Ja jos tuohon pappaosastoon vielä halutaan turkulaisverta niin Teemu Elomo olisi kyllä oiva haku kakkosketjun oikeaan laitaan.
Jos maalivahtiosastolle tarvitaan joku niin Jokipon Spence tai Turun oma Kristian Järvinen olisivat varteenotettavia kandidaatteja.
 
Ole's at the wheel! Tell me how good does it feel?!

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Toveri -82 sanoi:
Ja jos tuohon pappaosastoon vielä halutaan turkulaisverta niin Teemu Elomo olisi kyllä oiva haku kakkosketjun oikeaan laitaan.
Jos maalivahtiosastolle tarvitaan joku niin Jokipon Spence tai Turun oma Kristian Järvinen olisivat varteenotettavia kandidaatteja.
Tänä vuonna TuTolle pytty ja sen jälkeinen kausi Mestiksessä antasi mielestäni TuTolle todella hyvän mahdollisuuden tehdä yksi kaikkien aikojen "SuperLupaus" joukkueista Mestikseen. Toisin sanoen kannattaisi panostaa isosti pelaajien kehittämiseen pitkällä tähtäimellä ajatuksena Liiga/KHL/NHL. Mestis on oiva paikka kehittää pelaajia ja hankinnoissa kannattaisi painottaa kehityspotentiaalia. Eli esim. naapurin 17v Mikko Rantanen olisi TuTolta kova kaappaus Mestikseen vetämään unelma kautta tähtäimenä kova tason nosto. Muutenkin TPS:n haastaminen Liigassa pitäisi tehdä aina junnuista alkaen. Naapurin parhaille junnuille on pystyttävä tarjoamaan kiinnostavia vaihtoehtoja ja samalla omia junnuja pitää kehittää tähtäimenä tulevan Liiga joukkueen potentiaalinen reservi.

Parhaassa tapausessa TuToon saatu peluri nousisi NHL:ään kauden jälkeen ja TuTo saisi nopeasti korvauksen. Ellei näin käy pelaajan tietä voisi kartoittaa mahdollista siirtoa KHL:ään tai jatkoa Liigassa TuTon riveissä seuraavaa kautta varten pelaajan haluista riippuen. Liigassa TPS:n haastaminen kaikilla tasoilla pitäisi olla tähtäimenä, jos meinataan joskus nousta Turun seudun jääkiekossa kärkeen. Muutenkin jos TPS:ää vastaan pärjätään kilpailussa pärjättään varmasti muitakin vastaan pitkässä juoksussa.

E: Historia on osoittanut, että Turussa vuollaan kultaa aika ajoin Suomessa. Nyt pitäisi vain löytää keino TuTon pääsemiseksi kultaiseen rooliin.
 
Viimeksi muokattu:

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Toimiston sentteri

Jahans.. toimistoketjun sentteri olis taas hakusessa. Timo Kinnunen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät - Tuto Hockey

Tiedotteen/uutisen perusteella kysymys on henkilökohtaisista syistä, eikä esim. potkuista. Ei ole tainnut kukaan edeltäjistäkään saada potkuja vaan ovat itse lähteneet, mutta kyllä silti näin lyhyet visiitit herättävät ajatuksia...

Joka tapauksessa tuossa saa olla kyllä useamman puun ja kuoren välissä.
- superrikkaat omistajat,
- intohimoiset kannattajat / vaativat asiakkaat,
- haastava yleinen markkinatilanne,
- mitättömän pienet resurssit suhteessa tavoitteisiin ja odotuksiin
- Mestiksen, Liigan ja koko suomalaisen jääkiekkosarjajärjestelmien sekava tilanne,
jne.

Toivottavasti löytyy joku pakettiin sopiva TUTO-sydäminen ja kunnianhimoinen, jolla on myös riittävästi talous- ja johtamiskokemusta sekä monipuolista osaamista myynti- ja markkinointipuolelta. Haaste oikean pelurin löytämiselle tälle pelipaikalle voi olla hintalapussa. Toimiston palkat eivät saisi kuitenkaan viedä liian isoa osaa koko kakusta. Painopiste pitäisi olla joukkueessa sekä ottelutapahtumassa, jotta itse myytävä tuote olisi mahdollisimman laadukas.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Toveri-76 sanoi:
Jahans.. toimistoketjun sentteri olis taas hakusessa.
Timppa onnistui mielestäni tehtävässään aika hyvin ja itsellä jäi aika positiivinen kuva kaverista. Hiukan harmittaa, että hän lähtee ja menetetään mm. kaikki kontakteja, mitä kabineteissa on saatu luotua. Todennäköisesti tuonne kabinetteihin vielä joudutaan, jos joskus noustaan ja olisi hyvä jos tässäkin suhteessa olisi ollut jatkuvuutta. TJ:n paikka TuTossa on vaativa ja tuollaisella hyvällä tyypillä riittää muuallakin ottajia. Hiukan on kummallinen meininki täällä turun kiekkopiireissä muutenkin kun TuTon TJ:t ovat vaihtuneet näinkin tiuhaan, mutta TPS:n kannattajat eivät saa johtoa vaihdettua vaikka kuinka haluaisivat.

Täytyy toivottaa vain Timpalle hyvää jatkoa ja menestystä tulevaisuuteen. Toivottavasti TuTo löytää uuden pätevän ja osaavan kaverin tälle vaativalle tontille. Toimitusjohtajalta pitäisi löytyä ainakin bisnesälyä, tietotaitoa kiekosta ja kykyä toimia rakentavasti yhteistyössä eri suuntiin.

Mahtaisiko tarvittavia ominaisuuksia löytyä vaikka täältä:

Entinen toimitusjohtaja tylyttää TPS:n johtoa
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Kannatetaan!

Hietarinta voisi olla hyvä haku, mitä kaveri duunaa nykyään? Sai Tepsin talouden kuntoon. Ainoa mikä arveluttaa onko kaverilla sini-puna-valkoinen into tehdä duunia Tuto:lle?
Voisi hyvinkin olla, koska ensinnäkin TUTOn kaksi viimeistä kautta ovat osoittaneet, että eteenpäin on menty reippaasti ja aletaan olla jo ihan aidosti haastaja TPS:lle. Lisäksi TUTOn auttaminen eteenpäin seuraavalle tasolle haastamaan TPS:iä olisi mitä parhainta kalavelkojen maksua myös Hietarinnalta Tepsin suuntaan. Sen verran on tainnut jäädä paska maku suuhun, että vaikea uskoa, että ainakaan enää musta-valkoisesti sydän sykkisi.

Hietarinnin pestaaminen voisi olla myös siinä mielessä etu, että tuntee Liiga-kuviot ja tyypit siellä, joten toisi myös TUTOlle lisää uskottavuutta Liigaa ajatellen. Hintalappu on kyllä pomminvarmasti kovempi kuin jollain nuoremmalla kaverilla ja edelleen TUTOn talous ei kestä kovin suuria kuluja. Mutta sitten taas... olemassa olevat kontaktit voisivat tietää hyviä sponsori- ym. sopimuksia, joten vähän isompi panostus tj-valinnassa voisi tietää paljon parempaa kassavirtaa ja tulosta.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Tässä uutispätkä Tuto:n suunnitelmista laajentaa hallin yleisökapasiteettiä:

TUTOlla jo suunnitelmat Kupittaan jäähallin laajennukseen | Yle Uutiset | yle.fi

Hyvältä kuulostaa, eiköhän halliin saada vielä parempi meininki näillä suunnitelmilla?
Hyvältä kuulostaa nämä hallilaajennussuunitelmat. Tuo 4300 on kyllä aika optimaalinen kapasiteetti näin ensiksi jos Liigaan noustaan kaudelle 2015-16. Ainoa on vaan että miten se Liigan vaatima mediakuutio saadaan sinne jos kattoa ei nosteta? Ehkä joku tällainen Kuopiossa oleva kuutio mahtuisi ilman katonnostoa.

http://www.kalpa-hockey.fi/media/IMG_6886.JPG
 
Ole's at the wheel! Tell me how good does it feel?!

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Täytyy tunnustaa nyt, että kävin mennäviikolla katsomassa tuon jumbofinaalin.
Ensin silmäilin, miltä karsinnat olisivat näyttäneet. Tulos oli, että hyvä pelit oltaisiin saatu. Tulos ei ehkä hyvä, mutta TUTO:n nykyisellä hyvällä puolustuksella kuka tietää.

Sitten ihan katsoin hallia vertailun vuoksi. Ei juuri korkeampi, käytävien leveys aika sama ja pysäköinti heikompi. Kannattijien määrä viimeviikolla yhtä pieni. Läpsyttimet käytössä ja niitä käytettiin lähes koko katsomossa. Ei torvia, yksi rumpu (matala ääni). Kannatus ihan ok,mutta monta hiljaista hetkeä. Kannatushuudot vastaavia.

Ihan ok tilanne siis meillä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pysäköintiasia kiinnitti huomioni tuossa Ylen jutussa:

- Lisäpaikkoja voisi saada Kupittaan Citymarketin pihalta, jos kauppiaan kanssa päästään asiassa yhteisymmärrykseen, sanoo TUTO Hockeyn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää.
Hiljainen yhteisymmärrys on kyllä saatu jo vuosikausia sitten, kohtalainen prosentti tulee Citymarketin puolelta tien yli peleihin. Eikä tuossa mitään ongelmaa olekaan, ennen peliä tai pelin jälkeen (jos ei tule jatkoaikaa) ehtii hyvin Citymarketiin ostoksillekin, joten järjestely hyödyttää kaikkia.

Mahtaisiko tuon mediakuution sijasta saada heijastettua pelitapahtumia hallin seinille jotenkin? Ehkei saa, mutta luulisi jonkun pienemmän mediakuution halliin mahtuvan.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Itsekin olen viime aikoina katsellut tuolla hallissa ollessa sillä silmällä, että mistä ja miten sitä kapasitettiä saataisiin lisättyä. Ensimmäisenä on käynyt mielessä juuri kaarteiden muuttaminen seisomakatsomoiksi ja päätyravintoloiden yläpuolella olevan tyhjän tilavuuden hyödyntäminen. Ravintolan kasvattaminen kahteen kerrokseen on varmasti hyvä idea, koska vaikka päätyihin ei ravintolasta johtuen mahdu niin paljon väkeä, niin toisaalta ravintolapaikoista tulee lisätuloja paikkalipusta sekä juomien myynneistä.

Edellisessä Sport pelissä istumakatsomon ylätasolla oli ihmisiä seisomassa hallin ympäri. Uskoisin, että pienillä muutostöillä sinne voitaisiin tehdä hieman lisää syvyyttä taaksepäin ja rakentaa takariviläisille korotus, jolloin parhaimmillaan yläritsillä voisi olla pari rivillistä seisomakatsojia. Vai onkohan nämä lisäaitiot suunniteltu juuri noille paikoille? Mikäli on niin niistä varmasti saadaan paremmin rahaa myymällä tai vuokraamalla kuin muutamalla seisomakatsojalla lisää.

Mitenköhän tuon hallin WC:t, käytävät ja oheismyyntipisteet vetävät, mikäli olisi loppuunmyyty? Nyt jo on yli 2500 peleissä on ollut ahdasta? Sellaista mietin, että molemmissa päädyissä hallin ulkopuolella on tilaa, jonne voisi laajentaa ulospäin suht helposti (en ole rakennusinsinööri, joten jyrkkä ehkä). Ehkä niin, että siellä olisi myyntipisteet ja väliaikaoleilu...

Citymarketin parkkipaikassa on se huono puoli tänä päivänäkin, mikä oli aikanaan, kun TPS pelasi Kupittaalla. Joku jää vielä pomminvarmasti siinä tietä ylittäessään auton alle lokakuisena sateisena iltana. Joku voi todeta, että oma moka tai, että rakennetaan samanlainen verkkoaita siihen kuin siinä oli 80-luvulla. Modernimpi ratkaisu olisi tehdä parkkihallista käytävä tien alitse suoraan halliin. Olisi varmasti hintava, mutta tuollainen ratkaisu voisi sisältää myös muita mahdollisuuksia. Mistä tietää, vaikka Citymarkettiakin hyödyttäviä ratkaisuja?

Joka tapauksessa tärkeintähän tässä on, että TUTO pystyy näillä suunnitelmilla vakuuttamaan Liigan saunakerhon pojat siitä, että tämä hallin kapasiteettiasiakaan ei ole täällä ongelma. Halli itsessäänhän on edelleen lähes uutuuden karhea ja kompaktin kokoinen, jossa on helppo saada hyvä tunnelma aikaiseksi. Nuo suunnitelmat eivät kuulosta miltään kohtuuttoman kalliilta toteuttaa, joten kaupunki tai Heikit voisivat helpommin lähteä muutoksia rahoittamaan, ja ne todennäköisesti pystyttäisiin viemään myös läpi kesän aikana. Kaiken kaikkiaan mahtava homma! Nyt vaan se viiri kattoon ja välivuoden jälkeen Liigaan!
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En usko että pysäköinti aiheuttaa ongelmia.On urheiluhalli ja tien varret. Kyllä tietysi kävelemään joutuu. Linja-autot pysähtyy lähelle ja niitäkin olen käyttänyt. Auton alle jäämisen riski oli hyvä huomio. Siihen ylikulkusilta tai alikulkusilta. Ei huono idea.

Mutta suurin este on muualla. Voitto ja suunnitelma jonka taustalla on todellisuus.

Omistuspohjan laajentaminen ja kaupungin tuki, jälkimmäinen vaikea eka mahdollinen,

Hallin laajennus vaatii muuta kuin TUTO:n
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Musta Nuoli sanoi:
Hiljainen yhteisymmärrys on kyllä saatu jo vuosikausia sitten, kohtalainen prosentti tulee Citymarketin puolelta tien yli peleihin. Eikä tuossa mitään ongelmaa olekaan, ennen peliä tai pelin jälkeen (jos ei tule jatkoaikaa) ehtii hyvin Citymarketiin ostoksillekin, joten järjestely hyödyttää kaikkia.
Tosiaan ei tarvittaisi kuin pieni ylikulkusilta ja homma toimisi. Nyt tilanne on osin jopa vaarallinen, kun ihmiset ryntäilevät tien yli kiireellä. Toisaalta kyllä ihmetyttää myös vieressä olevan Veritas stadionin kapasiteetti, sinnehän pitäisi mahtua 8072 katsojaa? Miten tuon ihmismäärän parkkiongelmat on ratkaistu? Citymarketille parkkeeraus olisi mielestäni erittäin toimiva ratkaisu. Kyllä silläkin on merkitystä mihin ihmiset tottuvat ajamaan, tilanne olisi juuri tuo Win-Win. Hallin laajennuksessa kannattaisi miettiä myös asiakkaiden tarpeita, eikä sitä mikä on aina helpointa ja halvinta. Tässä tietysti hallin omistajalla (kaupunki) on vahva sanansa.

Mediakuutioon ja hallin tekniikkaan toivoisin jotain ainutlaatuista, millä erotutaan muista. Ehkä ykkösluokan äänentoisto taklauksien kuulemisen parantamiseen/korostamiseen tai miten olisi kiertävä valomainos ylös?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy