Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey kaudella 2014–2015

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Toveri-76, 19.02.2014 klo 22.21.

 1. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Ja mikähän tämä erinomainen ESPN:n on? Vai pitäisikö se kaikkien tietää vai pitääkö nämä aina tutkia hakukoneilla?
   
 2. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kirjoittamalla osoitekenttään ESPN: The Worldwide Leader in Sports selviää, että kyseessä on pirun iso urheiluun erikoistunut uutispalvelu. Ehkä jopa suurin ja merkittävin Pohjois-Amerikassa. Säteri tullaan varaamaan pienellä numerolla kesän draftissa.. :)

  e.tekipäs hassusti tuon linkin.. No kuitenkin linkki vie ESPN.com etusivulle.
   
 3. Havumetsien GM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
  Lainaus:
  Vaikka toi "worldwide leader" onkin vähän pullistelua, on ESPN.com koko maailman suosituin urheiluaiheinen nettisivu ja kaikkien maailman nettisivujen sijalla 82, mitä kävijämääriin tulee (lähde: Wikipedia). Kyllä tämä on poikkeuksellista julkisuutta. On Säteriin aikaisemminkin viitattu pohjoisamerikkalaisessa mediassa, mutta tämä on ihan eri juttu kuin jotkin kiekkoblogit. ESPN myös twiittasi linkin Kaapon maaliin / Säterin selkostukseen, ja heillä on Twitterissä ihan kivat 17,9 miljoonaa seuraajaa.
   
 4. Havumetsien GM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
  Se oli sellainen playoff-kevät. Voidaan tietenkin puhua, että oltiin helvetin lähellä finaaleja mutta toinen näkökulma on se, että rekordi yhteensä 14 ottelun jälkeen on se 7-7. Teen päätöksen vasta pelipäivänä, mutta just nyt tuntuu siltä että en vaan pysty menemään siihen pronssiotteluun. Liika on liikaa pronssipelienkin osalta, kun ko. läpsyttely tunnutaan joka vuosi Turussa pelattavan. Futiskausikin alkaa ensi viikolla.

  Vaikka tässä on monina vuosina ollut hyviä joukkueita meillä, on karu tosiasia se ettei yhtään ns. Mestiksen suurista eli Sportia, KooKoo:ta tai Jukureita ole kyetty voittamaan playoff-sarjassa tällä vuosikymmenellä. Kyllä näiden seurojen resurssit ovat olleet niin ylivoimaiset. Käytännössä KooKoo:nkin osalta tilanne on se, että kun yksi liigatason äijä putoaa rivistä, toinen tulee tilalle. Meillä ei puolestaan ollut varaa siihen, että Kulmalan, TommiLaineen, Kangasniemen ja Linkeen tasoiset pelaajat ovat sivussa ja Kaapokin välissä sairastaa. Oikeastaan ihme, että lopulta Game 7:ssa venyttiin vielä tällaiseen taistoon. Hävetä ei tarvitse.

  Tähän kauteen lähdettiin aika nimettömällä jengillä, jossa oli terävä kärki (Kähkönen, Tuohilampi, Virkki, Tuke, Keni, Pärä) mutta loput kokoonpanosta oli enemmän tai vähemmän nuorta ja kokematonta osastoa. Kauden aikana sitten poimittiin vahvistuksia, joista monet olivat ennestään tuttuja pelaajia (Bobi, Rutanen, Jalo ym.). Mun mielestä tämä oli sikäli hyvä strategia, että alkukaudesta nähtiin, ketkä näistä kokemattomista pelaajista pystyivät isompiin rooleihin ja keiden varaan ei puolestaan voi ratkaisupeleissä suuremmin laskea.

  Tämä on luultavasti se oikea strategia ensi kaudellakin. Ei ole mitään järkeä maksaa koko kauden palkkaa kauhean monelle kovalle pelaajalle, kun vaikuttaisi siltä että joukkuetta pystyy näinkin isosti vahvistamaan myös kauden aikana. Mutta kaikki on tietysti auki, valmennusta myöten. Tukella ja Kenillä on sentään sopimukset.

  Mitä näihin sarjajärjestelemiin tulee, olisi TuTo:n kannalta parasta jos Sportin ja KooKoo:n lisäksi myös Jukurit nousisi, minkä jälkeen palautettaisiin karsinnat. Liigan lopullinen sulkeminen 16 joukkueen tullessa täyteen olisi tietysti katastrofi TuTo:lle, mutta onhan se Ranniston suullakin vahvistettu, että "jonkinlainen liikkuvuus" sarjojen välillä pyritään turvaamaan. Ei mulla sinällään mitään hinkua Liigaan ole, mutta karsintojen olemassaolo helpottaisi varmasti seuran toimintaa mm. sponsorien houkuttelemisen saralla.
   
 5. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Lehkonen jatkaa Tuto:n päävalmentajana. Vidman siirtyy Tepsin B-nuorten valmentajaksi. Joukkueen runko julkaistaan Tuto risteilyllä 9.5.2015. Matkalla mukana pelaajia.

  Olisiko ensi vuonna vihdoin kannun nosto? Toivottavasti joukkueen runko muodostuu esim. seuraavista pelaajista:
  Pärä, Keni, Tuke, Jalo, Kangasniemi, Heinimäki, Laine Jari, Laine Mikko, Tuohilampi, Taavitsainen, Kulmala, Kuru, Linke, Karhu, Lehtinen, Virkki.

  Kähköstä emme varmaan saa, mielellään pitäisimme. Vuorisalo olisi myös selkeä vahvistus mutta hänen suuntansa on varmaan Ässät.

  Puolustukseen tarvitsemme perustaitavaa rightin pakkia, mielellään kahta.
   
 6. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Kausi on sitten taas sinettiä eli pronssipeliä vailla. Täytynee se mennä katsomaan, mitali on kuitenkin aina mitali jopa sellaisessa urheilusarjassa jossa ei karsita ylös eikä alas. KooKoon resurssit ovat valtaisasti suuremmat kuin TuTolla ja kun influenssa-aalto joukkueeseen iski niin kyllähän se oli sillä selvä tämä sarja, ei TuTolla ollut enää reserviä eikä resursseja. Hieno taisto kuitenkin loppuun asti.

  Rahkeet eivät vain tätä korkeammalle riitä, ja pronssipelipaikka on sikälikin ansaittu, että sijoitus oli myös runkosarjassa kolmas. Kyllähän Jukurit ja KooKoo olivat pelillisesti edellä koko kauden ajan kaikkia muita. Toki tämä harmittaa jonkin verran, mutta lähinnä siksi, että Jukurit-TuTo -finaalien jälkeen Ranniston ja muiden selänpesijäkaartin olisi kakistettava ulos joku loppulausunto siitä, miksi kumpaakaan seuraa ei SM-liigaan kuitenkaan nostettaisi tai jos nostettaisiin niin mitkä ne kuuluisat liigakriteerit sitten olisivat. Nyt jos KooKoo voittaa mestaruuden, niin sitten tämäkin jää taas arvoitukseksi ja se 16. liigapaikka menee mahdollisesti vaikkapa Jokereille jos ja kun KHL:n taloudellinen, poliittinen ja pelillinen alamäki jatkuu, ruplan kurssi laskee ja Jaffalassa halutaan palata takaisin SM-liigaan.

  Vähän väljähtänyt ja epätasainen maku tästä kaudesta lopulta jäi, niin runkosarjan suoritusten osalta kuin pudotuspeleistäkin. Ajoittaisia väläyksiä ja tasonnostoja, sitten vastapainoksi notkahduksia ja pakkopullapuurtamisen makua.Saapa nähdä mitä ensi kausi tuo tullessaan.

  Se riippuu paljon siitäkin, voittaako Jukurit mestaruuden ja nostetaanko se kabineteissa liigaan. Jos nostetaan ja ensi kauden Jukurit pelaa ns. turhaa kautta samalla kun Mestis suljetaan lopullisesti, niin sitten lienee vaikea houkutella TuToon tai muuallekaan muita kuin junnuikäisiä ja ns. farmipelaajia. Tuskin Keinäsen, Pärssisen ja kumppaneiden tasoiset pelimiehet viitsivät lätkiä iän kaiken panoksettomassa sarjassa.
   
 7. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Samoilla linjoilla kuin @Musta Nuoli tuossa alla. Riippuu paljon siitä, miten finaaleissa käy, ja vielä enemmän siitä mitä saunan lauteilla päätetään.

  Jos edes teoreettinen noususauma katoaa, niin Mestis tulee muuttumaan entistä enemmän farmisarjaksi, jossa joukkueet muodostuvat omista ilmaisista tai puoli-ilmaisista nuorukaisista sekä vaihtelevista liigalainoista. Pärssiset, Keinäset ja Pulliaiset tulevat suurimmalta osalta katoamaan Suomen kiekkokartalta: joko vanhoja ei enää hotsita, tai sitten seuroilla ei vaan ole varaa maksaa kellekään varteen otettavaa palkkaa.

  Sad but true, niin kuin Hetfieldin Jameskin sanoi.
   
 8. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Se oli sitten siinä. Kausi nimittäin. Ainakin melkein. Pronssipeli on vielä miekkailematta, mutta so what? Jos otsabanaani vaikka hiukan lyhenisi kirjoittamalla lyhyet pelaaja-arviot kouluarvosanoineen (4-10). Kuitenkin hieno joukkue joka taisteli itsensä finaalin kynnykselle, influenssa-aallon keskelläkin.


  - Kimmo Meriläinen. Selkeä kakkosvahti joka ei vähissä peleissään hirveän hyvin onnistunut. 7

  - Kaapo Kähkönen. Voitti joukkueelle paljon pisteitä. Hiukan ikää lisää ja huolimattomuusvirheet pois, niin ovet on auki vaikka mihin. 9

  - Kristian Tuohilampi. Hyvin epätasainen kausi. Alussa iso pettymys, loukkaantumisen jälkeen paljon parempi, loppukaudesta taas kehno. 6

  -
  O-P Heinimäki. Pakki-hyökkääjä joka hoiti ruutunsa hyvin. Hyvä pahojen tilanteiden tappaja, tällaisen joka joukkue tarvitsee. 8

  - O-E Linke. Alkukausi ei paljoa luvannut, mutta paransi loppukautta kohden kuin sika juoksuaan. 7,5

  - Mikko Lehtonen. Moni ihmetteli miksei Tepsin kevääseen kelvannut. No, meille kelpasi. 8,5

  -
  Aleksi Hiden. Ei vielä pystynyt lunastamaan paikkaa vakiokokoonpanossa. 6

  -
  Teemu Vuorisalo. Bobi Lehtosen kanssa joukkueen paras pakki. Harmi kun ei ollut koko kautta. 8,5

  -
  Niko Karhu. Ei ollut Bearin läpimurtokausi tämä. Ihan OK peruspakki, mutta parempaa olisi lupa odottaa. 7

  -
  Roni Viirlas. Jatkuvasti liian kiire puolustuspäässä, eikä kiekollisenakaan kovin erikoinen. 5,5

  -
  Anssi Virkki. Hyvin tehoja ja komea tehotilasto. Ei auta. Ehkä koko joukkueen suurin pettymys siihen nähden mitä etukäteen odotin. 6

  - Tuukka Pulliainen. Aivan pitelemätön loukkaantumiseen saakka, mutta tuo nivusvamma sotki melkoisesti loppukautta. 8,5

  -
  Jere Laine. Omassa roolissaan hyvä, saisi puolestani jatkaakin. 7,5

  -
  Oula Uski. Ei oikein auennut funktio joukkueessa. Voimahyökkääjä jolla ei oikein ollut sitä voimaakaan. Tai jos oli, niin hyvin piti piilossa. 5

  - Iikka Kangasniemi. Huikea lilliputti jota todellakin olisi välieräsarjassa tarvittu. 10

  - Tommi Laine. Tuli, näki...ja loukkaantui. Mitä pelasi, vissiinkin kolme matsia. ?

  - Toni Jalo. Hiukan kankean alun jälkeen oli monessa pelissä joukkueen parhaimmistoa. 8

  - Timo Pärssinen. Aivan käsittämätön tason lasku loppukautta kohden. 7,5

  - Mikko Laine. Energinen pakkaus, jätti takuulla joka ilta kaukaloon kaikkensa. 8

  - Aleksi Rutanen. Ei tuonut Rudi joukkueeseen ihan sitä mitä odotin. 7

  - Topi Taavitsainen. Jaa-a, en oikein tiedä mitä sanoisi. Ihan OK nelosketjun mies kai. 6,5

  - Anton Kokkonen. Moni oli kovasti iloinen Malibun palattua seuraan. Minä en. 5,5

  - Atte Sillanpää. Täytemies joka oli rosterissa kun loukkaantumiset vaivasi. 5,5

  - Hannu Kuru. Osan aikaa aivan näkymätön, ajoittain taas hyvinkin pirteä. 7

  - Aki Keinänen. Menetti parhaan tatsinsa Tuken loukkaantumisen myötä. 8

  - Rasmus Kulmala. Jos kaikki pelaisivat aina yhtä täysillä kuin Rasse ja M.Laine, niin meitä ei olisi voittanut kukaan. Koskaan. 8

  - Oskari Lehtinen. Ihan OK kausi. Ei esittänyt ihmeellisiä, mutta ei ollut suuri pettymyskään, ainakaan minulle. 7,5


  Tuossa siis tuollaiset hyvin nopeasti naputellut todistukset, hyvin lyhyine perusteluineen. Kaikista riittäisi tarinaa paljon enemmänkin, mutta nyt ei ruuti riitä pidempää tarinointiin. Niin ja tuossa oli nyt siis vain pelaajat jotka seuran kotisivujen listauksesta löytyy.

   
 9. TF-79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
  Lainaus:
  Vahvoja huhuja liikkuu, että Lehkosen työpaikka olisi ensikaudella kuitenkin muualla.
  Eiköhän tuosta sarjan päätyttyä kuulla, jos näin tapahtuu.
   
 10. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Eilinen ottelu oli TUTOn kausi pienoiskoossa. Oma maalivahti antoi mahdollisuuden voittoon, mutta itse ei saatu hyvistäkään paikoista lättyä pussiin. Ja kuinka ollakaan, ottelun ratkaissut jäähy tuli väärästä vaihdosta. Samasta syystä tuli jäähyjä läpi kauden tolkuttoman paljon. Jostain sekin kertoo, kai.

  Jotenkin kaudesta jäi ristiriitainen kuva. Pärssinen teki paluun ja periaatteessa kaikki oli ok, mutta jotain siitä silti puuttui alusta loppuun asti. Ainakin siitä puuttui Hakulisen ja A.Virtasen tyyliset virtuoosit, jotka omalla henkilökohtaisella suorituksellaan pystyivät ratkaisemaan otteluita ja sytyttämään yleisön. Kangasniemestä olisi ollut sellaiseksi, mutta kovin rikkonainen oli hänenkin loppukautensa. TUTO oli koko ajan Jukureita ja KooKoota perässä, eli siinä mielessä pronssiottelua enempää ei oikein voinut edes toivoa, vaikka lähellä käytiinkin.

  Keväinen loukkaantumis- ja sairastelusuma oli oma lukunsa. Kulmalaa ja Kangasniemiä olisi tarvittu, mutta muu sairastupa koostui lähinnä täytemiehistä. Ei tuo eilen kentällä nähty TUTO-miehitys nimilistan perusteella mikään rupusakki ollut, eli kyllä tuollakin porukalla olisi verkkojen pitänyt heilua. Se on sitten eri asia, miten sairaina tai keskenkuntoisena kukin näitä ratkaisuotteluita pelasi. Toki voi jossitella silläkin, miten viime tiistaina olisi käynyt, jos otteluun olisi päästy normaaleista lähtökohdista Kähkönen maalilla. Emme me Rajaniemeen kaatuneet, mutta kuka tietää, miten maalivahtihässäkkä vaikutti joukkueen valmistautumiseen ja pelisuoritukseen. TUTOn kannalta merkittävimmät menetykset tapahtuivat kuitenkin jo joulu-tammikuussa Pärssisen ja Pulliaisen loukkaannuttua. Syksyn mittaan molemmat löysivät oikein kunnon lentokelin, eikä kumpikaan enää paluunsa jälkeen samalle tasolle yltänyt, ei yhdessä eikä erikseen.

  Kovinkaan valoisia ajatuksia ei TUTOn tai Mestiksen tulevaisuuden suhteen tällä hetkellä ole, mutta kai nekin tässä kevään mittaan, jolleivät kirkastu, niin ainakin selviävät.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2015 klo 10.16
 11. Lainaus:
  Mistä tämä huhu on peräisin? Lähipiiristä?
  No, nokkela jääkiekon seuraaja voi tehdä tutkivaa journalismia ja laskea montako suomalaista joukkuetta (liiga tai mestis) on vielä ilman valmentajaa. Ei kovin montaa.
  Jos naapurissa ollaan oikeasti tosissaan junnupuolella, niin itse soittaisin Ismo Lehkosen välittömästi A:n koutsiksi. Toki ammattimiehelle pitäisi maksaa ammattimiehen liksa.
   
 12. TOVERIT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Oma veikkaukseni on, että löytyy naapurin puolelta ensi kaudella. Tämä siis vain mutua.
  Saisi kyllä puolestani jatkaa TuTossa, mutta voisi siinä tapauksessa vetää viime vuosista vähän johtopäätöksiä miksi ei finaaleihin ole päästy.
  Tämän keskustelun kun käy itsensä kanssa, niin jatko ok. Joku voittava muutos tuohon Ikan valmennusfilosofiaan olisi löydyttävä, mutta onko se mahdollista?! Ehkä pysyy enemmän nuorten kehittäjänä kuin mestaruuksien tuojana.
   
 13. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Niinpä. Entäs jos ne pirulaiset Tepsissä ovat funtsineet tuota samaa...?
   
 14. Lainaus:
  Jos eivät, ovat perin tyhmiä tai omahyväisiä.
   
 15. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Ensi kaudella pystin voittaminen voi olla huomattavasti helpompaa kun KooKoo lähtee ja Jukurit mahdollisesti pelailee välikautta. Ketäs vaihtoehtoja teillä olisi jos Ika lähtee?
   
 16. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Juuri näin. Ja Lehkosella lienee 2 vuotta sopimuksestaan jäljellä, TUTO:n talouden näkökulmasta kahdelle valmentajalle maksaminen lienee varsin haastavaa. Lehkonen on ammattimies joka on tehnyt upeaa duunia TUTO:n valmentajana, ilman muuta hänen johdolla jatketaan. Ensi kaudella Mestis on tavallaan mielenkiintoisempi, kun joukkuemäärä nousee kahteentoista. Ja me lähdemme voittamaan tuon sarjan.
   
 17. TF-79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
  Kahdelle valmentajalle tuskin tarvitsee maksaa, jos valmentaja itse eroaa?
  Ainakin minulla on käsitys, että liksaa pitäisi maksaa vain jos TUTO erottaisi Lehkosen.
   
 18. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Kyllä lähtisin siitä, että Lehkonen jatkaa meillä. Eiköhän Tepsi löydä A-Nuorten valmentajan ihan muualta.Tuto risteilyllä 9.5.2015 julkaistaan joukkueen runko. Tuke laittakoon itsensä kuntoon kesän aikana ja ensi kaudella hän on Mestiksen ykköshyökkääjä.

  Ensi kaudella pitää olla vain yksi tavoite ja se on Mestiksen voittaminen. Markkinoinnin tulee perustua tämän brändin varaan. Tuto total kortteja vaan myyntiin. Korttiin tulee sisällyttää myös joukkueen vieraspelit.
   
 19. Oskupoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KHL Jokerit
  Eikös Elomo mee takaisin a junnuihin vai saiko kenkää koko Tepsistä?
   
 20. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Tietenkin näin, mutta mikä viittaa siihen että Lehkonen lähtisi omasta aloitteestaan minnekään? Yksi syy miksi TUTO sai kauden aikana laadukkaista vahvistuksia oli Lehkonen, joka tunnetaan vaativana ja muutenkin laadukkaana valmentajana. Lehkosella on sopimus, samoin neljällä runkopelaajalla. Siitä on hyvä lähteä joukkuetta rakentamaan.
   
 21. Toveri -82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
  Katsellaan nyt ensin miten tämä kausi päättyy ja mitä finaaleissa tapahtuu. Varmaan paljon on kiinni siitä kuka finaalit voittaa ja mitkä ovat panokset ensi kaudella. Jos KooKoo voittaa niin se 16. paikka Liigaan jää vielä täyttämättä. JA minun mielestä Lehkonen sai kyllä maksimi joukkueesta ulos. Se nyt ei vaan riittänyt tälläkään kaudella.
   
 22. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Itse taas uskon, niin kuin tuolla muualla onkin vihjailtu, että vaikka KooKoo voittaisi kauden, niin Toivakka on jo saunonut Jukurit Liigaan kaudeksi 2016-2017. Tuton mahdollinen nousu tapahtunee, kun TPS tippuu sarjapykälöitä alaspäin, koska talous on mennyt kuralle.
   
 23. Toveri -82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
  Lainaus:
  Juu, olen myös varautunut siihen. Suomikiekossa mikään ei enää yllätä. Ja minä olen melkein varma että vaikka TUTO olisi voittanut mestaruuden niin Jukurit olisi nostettu Liigaan.
   
 24. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Vielä kerran, vielä kerran. Lauantain pettymyksen jälkeen tuntui että kausi on paketissa, mutta muutaman nukutun yön jälkeen mieli tekee pronssiotteluun. Usea tämän kauden pelaaja esiintyy silloin viimeistä kertaa TUTO:n väreissä, kyllä se pitää nähdä ja kokea. Erityisesti toivoisi, että IIkka Kangasniemi ja Rasmus Kulmala pukisivat otteluun, heillä voisi olla nälkää ja vauhtia.

  Keskiviikon jälkeen aloitetaan kauden 2016-2016 suunnittelu.
   
 25. Toveri -82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen