Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey kaudella 2013–2014

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Musta Nuoli, 31.01.2013 klo 23.01.

 1. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Pärjäisi varmaan, mutta ei tällä hetkellä, kun peli ei toimi kunnolla. Eikä siitä taidosta juuri hyötyä ole, jos kiekko on vastustajalla. Paras keino vastata taitaviin ja liikkuviin vastustajiin on kovuus (kunhan ei karkaa käsistä). Mielestäni eilinen oli hyvää playoffmaista vääntöä, josta löytyi tunnetta.
   
 2. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Pusa

  Pusa oli jo eilen pois. Lehkonen totesi, että joukkueessa kiertää flunssa-vatsatautiepidemia. Pusan piti eilen pelata mutta sairastui varmaan matkan aikana Vaasaan.

  Manelius on palaamassa kokoonpanoon ensi viikolla, toivottavasti!
   
 3. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Eetu Koski

  Eetu Koski pelasi tänään Lukon neloskentän keskushyökkääjänä.
  Halilla kuulin tänään, että Kenin poissaolo johtuu samoista ongelmista kuin joulukuussa. Ei ole vaan vielä kuntoutunut, joten varotoimenpiteenä huilaa toistaiseksi.

  Tänään hyvä peli meiltä, erityisesti kolmannessa erässä luotiin paljon paikkoja. Hyvää puolustuspelaamista, ei Jokipojilla kovin montaa paikkaa tarjottu, joten lopputulos oli hyvin oikeudenmukainen. Kuusi pistettä kolmesta pelistä eli kahden pisteen keskiarvolla mentiin tämäkin viikko, hyvä Tuto!
   
 4. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Ei tuota hyväksi peliksi voi kutsua kuin lopputuloksen puolesta, kaksi erää melkoisen nihkeää pelaamista ja erittäin saamatonta ylivoimaa, kuten edellisessäkin pelissä. Kolmas erä oli parempaa, mutta siinähän tiivistettiin taas kolmeen kenttään ja jätettiin sekä Tuokko että Paimion Sedinit vilttiketjuun. Pitäisi saada kyllä parempaa jälkeä aikaan ilman, että aina mennään viimeisessä erässä kolmeen kenttään.

  Pelin lopputulos oli ansaittu, mutta hieman tuurillahan maaleja tuli kuten ensimmäinen Vainiolan maali, jonka Jokipon veskari imaisi. Toki nekin lasketaan, mutta laukauksien laatu on monella pelaajalla varsin heikko. Jos ei saa päin maalia, ei voi tehdä maalia eikä saa edes reboundia.

  Ylivoimaa pitäisi ihan oikeasti treenata sekä rakentaa erikoiskentällisiä ylivoimaan, nykyisellään tilanne on se, että TuTo pelaa paremmin tasakentällisin ja saa enemmän paikkoja. Sitä melkein toivoo, ettei tulisi ylivoimatilannetta, koska siitä ei tule nykyisellään yhtään mitään. TuTo sai viimeksi YV-maalin Peliitat-matsissa siirretyn rangaistuksen aikana, sen jälkeen on minun laskujeni mukaan mennyt noin 26-27 yv-minuuttia ilman mitään tulosta.

  Keinäsen terveys on ensisijainen, joten nyt pitäisi miettiä muitakin keinoja saada maaleja kuin odottaa Akin paluuta. Ketjuja pitäisi miettiä hieman uudestaan. Honka on mielestäni heikoin lenkki Vainiolan ja Virtasen ketjussa, esimerkiksi Rutasta voisi kokeilla tässä kentässä. Rutanen voisi tosin jatkaa Pulliaisen kentässäkin.

  Marco Tuokko pitäisi saada nopeammin parempaan pelikuntoon, pelaaminen silloin tällöin kotimatseissa ja niissäkin vain pari erää ei kauheasti pidemmän päälle auta. Tuokko olisi täydessä iskussa mies paikallaan ykkös- tai kakkosvitjassa, ja pelaamallahan sitä pelituntumaa saa. Nyt on kotipelejä monta putkeen, joten Tuokko saisi pelata niissä kaikissa ja koko pelin ajan.

  Pakistossa Franssila kaipaisi vähän herätystä, kenties jopa penkkikomennuksen. Todella huonoja otteita. Hiden saisi minusta jatkaakin, hyvä peli tänään. Ruikalta vähän parempi peli, samoin Vidgreniltä.

  Eetu Koskea ei tarvita enää takaisin, mies ei tuo erityistä lisäarvoa hyökkkäykseen eikä TuTo tarvitse tässä vaiheessa kautta ainuttakaan toistaiseksi-sopimuksella olevaa liigalainaa. Vain koko kauden pelaajiin kannattaa satsata.
   
 5. Teppo_Winnipeg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuto
  Lainaus:
  Piti kirjoittaa nykytilasta jotain, mutta veit sanat suustani:

  Laukausten laatu
  Muutaman avainpelaajan poissaolo
  Ylivoima

  Pienemmät huomiot:

  Franssilan koomailu
  Marcon kotipelisoppari(?) ja keskeneräisyys

  Positiivista:

  Veskarit
  Voitetaan/napsitaan pisteitä kovimmilta vastustajilta näilläkin vajaavaisuuksilla!
   
 6. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Franssila

  Täällä kun muutkin ovat huomanneet Franssilan koomailut, niin ihan siltä varalta ettette nähneet eilistä Vaasan peliä, niin voin kertoa, että tämän illan koomailut eivät olleet mitään eiliseen verrattuna. Liioittelematta voin sanoa, että en ole koskaan niin huonoa suoritusta kaukalossa nähnyt, kuin mitä Franssila eilen Kuparisaaressa veti. Käytännössä joka ikinen kerta kun Franssila sai kiekon, niin tilanne päättyi katastrofiin. Tai no, semisellaiseen ainoastaan, kun oli joka kerta joku toinen paikkaamassa.

  Onko tämä jätkä ihan oikeasti pelannut kolme peliä Liigaa, vai puhuuko Eliteprospects.com paskaa?
   
 7. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Pisteet ratkaisee

  Ylivoima on tosiaan nyt se huonoin osa Tuto:n pelissä. Pitää myös muistaa, että vakiojätkiä oli taas tänäänkin telakalla iso liuta. Pisteet kuitenkin ratkaisevat ja tänään noustiin voittoon hyvästä joukkueesta. Raskas viikko takana, kolme peliä neljän päivän sisällä ja eilen vielä hyvin fyysinen matsi. Onnekkaita maaleja mutta myös muutama hyvä veto jäi veskarin varusteisiin, jotka paremmalla tuurilla olisi voinut olla häkissä. Hakulisen pitkä kuivakausi saisi pikkuhiljaa päättyä, tänäänkin oli muutama hyvä paikka mutta ei vaan uponnut.
   
 8. Chiquita Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO
  Minä haluaisin tuoda esille muutaman positiivisen asian tulevaisuuden kannalta.

  Vuoden- parin sisällä tulee olemaan kovia jätkiä nuo Sillanpään veljet, Hiden ja joka pelin vähän paremmin pelaava Heinimäki. Vastuuta vaan lisää. Itse olisin valmis kokeilemaan Heinimäkeä jommassa kummassa hyökkäävässä ketjussa laidalla.

  Tuskin olisi maailmanloppu, jos kokeilisi miltä tuntuisi vauhti VVV:n ja AV:n rinnalla. Fysiikka tuntuisi ainakin riittävän. Mielipiteitä?
   
 9. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Samaa mieltä Heinimäestä. Kunhan pakkipula helpottaa kokeilisin Heinimäkeä 1 tai 2 ketjuissa. Toisaalta kun Keni on poissa haluaisin istuttaa Pulliaisen kenttään pysyvämmin Rutasen. Tämänkin kentän pelaaminen häiriintyy kun koko ajan yksi laituri vaihtuu. Tuokon laittaisin 3 tai 4:seen silloin kun pelaa. Tuokon pelikunto ei vielä riittää kolmen erän vääntöihin, 1.ja 2. kentän peliminuutit ovat kuitenkin yleensä suurempia kuin 3.ja 4.kentän.

  Sillanpään veljekset ovat tosiaan yllättäneet fyysisyydellään. Mielestäni he ovat osa nuorta Tuto:a joka rymistelee Tuto:n liigaprojektissa. Samoin Hiden, positiivinen esitys erityisesti eilisessä pelissä.
   
 10. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Heinimäestä on tosiaan tullut aikamoinen "all a round" pelaaja. Voi heittää aika huoletta lähes mille tahansa pelipaikalle, joskaan maaliin en vielä laittaisi, heh. Heinimäki pystyy myös tasapainottamaan kenttiä erilaisissa rooleissa varmasti varsin hyvin. Erittäin monikäyttöinen peluri. Tuokon vahvuudet hiljalleen alkavat myös tulla paremmin esiin ja uskoisin hänellä olevan eväät nousta TuTon fyysisimmäksi pelaajaksi. Pystyy taklaamaan erittäin kovaa ja puhtaasti. Itseasissa saa varoa, ettei tule pahaakin jälkeä jos innostuu kunnolla runttaamaan. Hiukan olin eilen huomaavinani muutamassa tilanteessa Tuokon pieneltä tuntuvalla liikkeellä horjuttavan todella paljon vastustajia (voimaa oli selvästi takana, vaikka liike oli pieni). Ketjujen kanssa hänellä on vielä hakemista, mutta jos palikat osuu kohdilleen voi myös tehoja alkaa tulemaan.

  Paimion Sedinit myös tuntuvat olevan nousu suunnassa. Heillä on varsin mukavat tilastot pienistä alemman ketjun rooleistaan ja satunaisista peleistä. Aleksi Sillanpäällä takana 10 peliä ja tehot 2+1=3, +3. Atte Sillanpäällä takana 12 ottelua ja tehot 1+1=2 +/- 0. Pystyvät myös fyysisempään peliin ja jos tehojakin alkaa syntyä lisää, roolia on varmasti mahdollista saada myös ylemmistäkin ketjuista. Jos kehitys jatkuu saman suuntaisena ovat ehdottomasti tulevaisuuden pelaajia. Hiden on myös täyttänyt ruutunsa pelaamissaan peleissä hyvin. Eilen Ruikan kanssa pelasi ilmeisen tasapainoisesti ja ehkä jopa sai Ruikan peliä parannettua. Ehkäpä Ruikka tarvitsisi vielä hiukan puolustavamman parin kuin Lehtonen?
   
 11. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Yksi asia vielä mikä eilisen pelin jälkeen jäi kaivelemaan on tuo surkeahkon tuntuinen ylivoima. Mikä neuvoksi ylivoiman tehojen löytymiseen? Ylivoima tuntuu, jotenkin seisovalta ja kiekko liikkuu hitaantuntuisesti. Pelaajat eivät oikein löydä paikkojaan tai tiedä minkälaista kuviota haetaan ja näin ollen kiekollinen pelaaja joutuu helposti vaikeuksiin kun ei löydä syöttöpaikkoja vastustajan lyödessä painetta. Seurauksena tulee helposti kaksinkamppailussa häviö ja vastustaja purku. Vauhtia joudutaan purun jälkeen hakemaan alhaalta uudestaan ja ylivoima kuihtuu pois. Pakkopeli on myös väkinäisen tuntuista ja harvoin kuviot onnistutaan päättämään laadukkaaseen maalintekopaikkaan ja siitä onnistumiseen.

  Mistä löytyisi apua? Harjoittelu tietenkin parantaisi tilannetta ja kuvioiden iskostuminen pelaajille varmasti nopeuttaisi kiekon siirtelyä. Ylivoima ei tuntuisi niin seisovalta, kun pelaajat osaisivat hiukan ennakoida mitä haetaan ja mihin kannataa hakeutua. Vastustajan on myös vaikeampi lyödä painetta, jos kiekko ja pelaajat liikkuvat. Silloin neliöstä tulee vuorostaan seisova. Mitkä sitten olisivat niitä toimivia ja kehiteltäviä kuvioita ja variaatioita? Helpointahan on etsiä näitä juttuja sieltä missä homma toimii. Pienellä tutkimisella esim. NHL ja KHL:n parhaiden ylivoimajoukkueiden kuvioita voi löytää ne jutut mitä soveltaa omaan peliin. Liigassa paras ylivoimajoukkue taitaa olla Kärpät.

  Bluesin Kim Hirschovits taisi puhua jossain haastattelussa "luomu" ylivoimasta päivän trendinä. Pointti taisi olla, että mitään varsinaista kuviota ei oikein ole ja ylivoima perustuisi enemmän yllätyksellisyyteen. Tilastot tosin eivät tätä Hirson väitettä hirveästi Bluesin osalta tue, Blues on YV tilastossa 3 huonoin Liigassa. Yllätyksellisyys kuitekin on varmasti yksi ylivoiman onnistumisen avain, mutta miten ja mistä se löytyy on vaikea sanoa. Kuvioiden ainakin pitäisi olla vastustajille vaikeita lukea tai niissä olisi mahdollisia variaatioita sen verran, että väärä ennakointi kostautuisi vastustajalle.
   
 12. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Heinimäki on tosiaan tullut puskista ja kuuluu tällä hetkellä TuTon tasaisimpiin suorittajiin. Tällaiset nousut ovat erittäin positiivia ja suorastaan innostavia. Aivan, kuten Hakulinen viime kaudella, kun teki paljon töitä ja oli näkyvä, vaikkei juurikaan ollut vielä silloin ratkaisemassa pelejä. Pitäisin Heinimäen toistaiseksi pakkina, mutta tosiaan mielenkiintoinen ja kannatettava ehdotus olisi antaa hänellekin vuorostaan mahdollisuus kokeilla VVV:n ja AV:n kentässä. Heinimäki on siitä mielenkiintoinen pelaaja, ettei tee kentällä mitään merkittävää tai näkyvää, mutta hoitaa oman tonttinsa (pakkina) viimisen päälle keskittyneesti ja virheitä välttäen.

  Hakulisesta ja koko kentästä sen verran, että käsittämättömän suuri on ollut Keinäsen vaikutus ja ennen kaikkea puuttuminen. Hakulisen kuiva kausi alkaa todellakin näkyä yliyrittämisenä. Toivottavasti tulisi pikaisesti Anreille pari vapauttavaa, niin ehkei tarvitsisi niin paljon yrittää yksin vaan voisi laittaa vähän nopeammin kiekkoa liikkeelle.

  Mielestäni Rutanen on tähän astisista kokeiluista ehdottomasti parhaiten istunut VVV:n ja AV:n kenttään. Honka vaikutti aluksi hyvältä tuohon, mutta on sittemmin hiipunut. Honka on iso, ulottuva ja taisteleva, mutta jotenkin vähän kankea ja hidas. Tuokkoa en laittaisi ainakaan hetkeen vielä tuohon kenttään. Kolmonen tai nelonen on Marcon paikka jo ihan kunnon puolestakin.

  Franssilaa on paljon täällä parjattu. Mies pelaa rohkeasti tai oikeammin uhkarohkeasti usein. Ehkä hänen olisi vain syytä vähän rauhoittua ja keskittyä olennaiseen. Sellaisen puolustuksen Franssilasta sanon, että kaverilla on melko vihaiset kudit verrattuna monen muun kaverin lerppuihin sieltä viivasta. Toivotaan, että nyt, kun täällä ollaan annettu miehelle palautettta niin peli paranee. Aivan, kuten parani Ruikalla ja Salmivirrallakin pian täällä annettujen palautteiden jälkeen. :)
   
 13. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Positiivista viimepeleissä on ollut päästetyt maalit. Voisi sanoa, että tämän perusteella puloustaminen ja maalivaahtipeli on onnistunut. Pelit näyttävät lähes pudotuspeli meiningiltä. Jos samaan malliin puolustus onnustuu, niin hyvältä näyttää.

  Maalinteossa on ollut ongelmia hyvistäkin paikoista ja ylivoimapeli ei tuota tulosta hyvästä pyörityksestä huolimatta.

  Avaimet tuhon puutteeseen pitäisi löytyä.
  Yksi avain olisi suorat vedot syötöistä. Viimeksi tällä tavalla saatiin ehkä hyvät mahdollisuudet, mutta tarkkuus oli vielä hiukan hakusessa.

  Toinen avain on maskin saaminen maan vaahdin eteen. Tätäkin välillä onnistutaan saamaan aikaan.

  Kolmas ja vaikein lienee ketjujen kokoaminen. Nyt vain yksi ketju oikeastaan onnistuu ollessaan alkuperäisessä kokoonpanossa.
  Vainiolan ja Virtasen kolmas lenkki taitaa edlleen olla hakusessa. Toisaalta nämä kaksi taitavat kokemuksellaan kyetä yksin ja kaksinkin luomaan välillä tilanteita ja ovat onnistuneet maaleja tekemään.

  Näiden kahden ketjun takana onkin sitten hiljaista vielä.

  Mutta tänään tarvitaan jo neljääkin ketjua. Mitään puhdasta jarruketjua ei oikeastaan menestyvällä seuralla voi enää olla. Viimekaudellakin taisi neloskenttä välillä ihan innostua ja tehdä maalejakin.

  Nämä maalinteon vaikeudet kun vielä ratkotaan, niin hyvältä näyttää.

  Sport ei ole tavoittamattomissa, mutta ilman apuja toisilta se ei onnistu.
  Kotietukaan ei pleijjareissa ole mikäån suuri apu, mutta mieluisa se olisi. Ja tämä kait aika vahvalta näyttäå vielä.

  Tuto on myös tällä hetkellå käsittääkseni paras joukkue vieraskentällä pisteiden mukasn, joten tiedä sitten miten tåssä oikein käy.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2014 klo 06.08
 14. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Tuto-Hck

  Hck:n ylivoimamaalissa Franssila lähti turhaan kiertämään ja seuraaman Hck:n hyökkääjää. Tämä Franssilan virhe aiheutti sen, että Hck:n toinen hyökkääjä jäi vapaaksi takatolpalle, jonne kiekko sitte pelattiin ja kaveri siirsi sen aivan vapaasti Tuto:n maaliin.

  TUTO Hockey - HCK.2-1vl. 5.2.2014. Maalikooste - YouTube


  Tuokon pelaamisessa oli jo ajoittain ihan hyviäkin elementtejä mutta vielä on matkaa huippukuntoon.

  Hiden esitti taas hyvää pelaamista joten eiköhän ole aloittavassa kokoonpanossa jatkossakin kun pakkeja on sairastuvalla.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2014 klo 19.15
 15. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Kyllä se virhe olihan lähteä perään. Heinimäki siinä taisi hetken kahden vastustajan mailaa takoa. Valitsi sitten tällä kertaa lopulta väärän miehen, mutta se ei asiaa ratkaissut. Tuossakn tilanteessa pelaajien äänen käyttö olisi hyvää. Tuossa oli kolme omaa maalin edessa. Olisi siis edelleen voitu molemmat sitoa. Nopeasti nuo tilanteet tulevat ja aina ei ääni riitä. Ei muuten ole eka kerta kun lähdetään seuraamaan maalin taakse.

  Hiden on todella ollut hyvä kaikissa peleissä missä mukana ollut.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2014 klo 06.10
 16. Koppari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  suomikiekko
  Mitä teki herra Tuokko tässä tilanteessa. Ei aina voi syyttää pakkeja, jos noin kokenut pelaaja seuraa suorin jaloin kiekkoa,eikä mene apuun!
   
 17. Joppe K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Kiekko-Vantaa
 18. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tänään myös Turun Sanomat tiesi kertoa, että TuTon maalissa Tommi "Betoni" Virtanen on pelannut viimeiset pelit aika hyvin. Kahdessa edellisessä pelissään Betoni on päästänyt vain yhden maalin ja tämä on varsin hyvä suoritus, kun sarjan kärkitiimejä vastaan ollaan pelattu. Myös Mestiksen maalivahtitilastoissa Betoni on muuraamassa itselleen ykköpaikkaa 92,97% torjuntavarmuudella. Joskus hallilla on myös Urpo Ylönen vilahtanut ja hyvin tuntuu neuvoista olevan apua kehityksessä. Osansa on myös joukkueen kohentuneella puolustuspelaamisella, mikä helpottaa veskarin työskentelyä. TuTo on hyvää vauhtia tavoittamassa KooKoota sarjan vähiten maaleja päästävänä joukkueena. Vielä kun saadaan tuo hyökkäyspelaaminen terävöitettyä ja ylivoima toimimaan tehokkaammin niin pudotuspeleihin on todella hienoa lähteä.
   
 19. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Unelma elää

  Niin vain unelma elää eli ensin runkosarjan voitto ja sitten Mestiksen mestaruus. Ika oli jo heittämässä pyyhettä kehiin runkosarjan voiton suhteen mutta nyt se on sitten kuitenkin omissa käsissä. Ensi viikon peleistä tulisi kerätä kuusi pinnaa. Hokki perjantaina kotona ja sitten aina niin vaikeaan paikkaan Heinolaan, jossa kohdataan Peliitat. Kuusi pinnaa jos otetaan päästään kohtaamaan Sport herkullisista asemista.

  Puolustuspelaaminen alkaa olemaan hyvässä mallissa. Betoni pelaa todella varmasti ja on tällähetkellä Mestiksen paras veskari. Puolustukseen saadaan lisää osaamista kun Manelius palaa pelavaan kokoonpanoon. Toivottavasti jo ensi viikolla.

  Viikon harjoituksissa tulisi keskittyä ylivoimapelin saloihin. Perjantaina sitten nähdään miten viikon harjoituksissa on onnistuttu? Lauantaina sulkeutuu siirtoikkuna, joten sunnuntaina sitten nähdään millä kokoonpanolla Tuto lähtee loppukauteen?
   
 20. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Runkosarjassa jännitys tiivistyy. Kärki erottuu tällä hetkellä, kun enää 7 ottelua on jäljellä. Toisena olevalla TuTolla eroa on 10 pinnaa kolmantena ja neljäntenä majailevaan HCK KooKoo pariin. KooKoolla olisi edellisen pelin voitolla ollut todella paikka haastaa TuTo, mutta nyt se on vaikeaa. Runkosarjan voitto on hyvin todennäköisesti TuTon ja Sportin välien selvittelyä. Sportilla on vielä 3 pinnan johto, mutta TuTolla on 4 kotipeliä jäljellä, kun Sportilla 3. Molemmat joukkueet kohtaavat vielä KooKoon, Jukurit, HCK:n, Peliitat ja toisensa. Paljon on samoja vastuksia molemmilla jäljellä olevissa peleissä. Runkosarjan häntäpään joukkueita ei myöskään kannata aliarvioida kärjen tällä hetkellä, koska siellä karsinnat ovat todellisuutta ja taistelua käydään kovaa joka pinnasta.

  Mielenkiintoisia asioita TuTon tilastoista löytyy Tuokon comback pelin jälkeen, missä Akatemia löylytti TuToa 4-6. Tuon pelin jälkeen TuTo on pelannut 10 ottelua, joissa on päästänyt vain 11 maalia! Puolustus on tiivistynyt huomattavasti. Missään edellisistä 10 pelistä TuTo ei ole päästänyt 2 maalia enempää ja ainoa häviö on Vaasan vierailulta jatkoajalta. Pienen lisä värin tilanteeseen tuo käynnissä olevat Olympilaiset. Tärkeissäkin peleissä voi siis yhtäkkiä yleisömäärät tipahtaa, kun maajoukkueella on pelejä samaan aikaan. Yleisömäärällä voi olla vaikutusta kotiedun vahvuuteen ja siihen miten hyvin se kuudes peluri yleisön kautta kentälle saadaan. TuTon pitäisi pari seuraavaa peliä hoitaa kotiin, että saataisiin Sport pienessä paineessa Kupittaalle.
   
 21. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Runkosarja on todellakin lähestymässä loppua ja paikkoja vielä haetaan. Pudotuspelit ovat kuitenkin taas ihan uusia pelejä ja niissä ei sijoitukset paljon paina. Runkosarjan viimeisistä peleistä en pääse kuin yhteen paikan päälle, mutta se voi olla mielenkiintoisinkin.

  Mutta jospa kävisin läpi tulevat ottelut:

  TUTO Hockey - Hokki
  Hokki pelaa ensin kotona Jokipoikia vastaan kovan pelin ja saa päivän lepoa ennen Turkuun tuloa. TUTO saanut levätä tai harjoitella ylivoimaa koko viikon. Tästä ei voi siis muuta odottaa kuin kolmea pistettä. Hokki ei ole viimeaikoina vieraskentillä juhlinut ja toivotaan ettei täälläkään sitten.

  Peliitat - TUTO Hockey
  Nyt TUTO lähtee edellisen pelin jälkeen heti Heinolaan. Vastassa joukkue, joka pelaa välttääkseen karsinnat. Lisäksi Peliitat on saanut levätä muutaman päivän. vaikka tähän peliin TUTO saattaa lähteä ennakkosuosikkina, niin vaikeaa tulee olemaan. Ennakkosuosikin kaavun kantamista kukaan ei mielellään ota, koska yleensä seurauksena on ollut kova pudotus. Kaksi pistettä vähintään otettava.

  TUTO Hockey - Sport
  Nyt molemmilla lepoa alla. Ottelu, jossa runkosarjan ykköspaikka voisi vaihtua, jos aiemmissa otteluissa TUTO vie enemmän pisteitä kuin Sport. Runkosarjan voittoa tässä ei vielä ratkaista kuitenkaan. Sport saanut ehkä lasaretista muutaman kaverin ja toivon mukaan TUTO myös täydessä vahvuudessa.
  Lisäksi keskinäiset ottelut ovat ennen tätä 4-3, joten Sport haluaa tasoittaa sen. Maalivaahtien osalta voitaisiin tässä laittaa pisteet taas kuitenkin TUTO:lle. Ehkä varovaisesti 2 pistettä.

  Jukurit - TUTO Hockey
  Taas molemmilla joukkueilla hyvät levot alla. Tässä kohtaa Jukurit on ehkä tilanteessa, missä pisteet tärkeitä. Maalivaahtitilanne parempi kuin aiemmin ja ehkä joukkue nyt sen ansiosta saanut uskoa ja luottamusta, jolloin Jukurit on vaarallisimmillaan. Piste tästä.

  TUTO Hockey - Kiekko-Vantaa
  Taas ottelu, jossa vain voitto kelpaa. Tilanne runkosarjan voitosta voi olla edelleen tiukka. K-Vantaan tilanne voi kuitenkin olla myös haastava. Halu välttää esim. Sport ekalla pudotuspelikierroksella voi olla yksi tavoite. 3 pistettä meille kaikesta huolimatta.

  HCK - TUTO Hockey
  TUTO:lla hieman pidempi lepotauko, mutta ei merkittävä. Tämä on taas niitä pelejä, jossa HCK voi olla taistelemassa kotiedusta. Kerava ei myöskään ole ollut ihan paras paikka TUTO:lle. Mutta tästä tällä kertaa täydet pinnat mukaan. Ennakkoon ei välttämättä niin odotettu tulos.

  TUTO Hockey - KooKoo
  Runkosarjan viimeinen peli. Pelataanko tässä edelleen runkosarjan voitosta ja sen lisäksi jo viimeistä voimannäytettä vastustajalle pudotuspelejä ajatellen vai voisiko Kookoo vielä uhata TUTO:a runkosarjan kakkospaikasta.
  Tiukka peli ja kun nyt Kookoo pääsee kohtalaisen tuoreilla jaloilla pelaamaan, niin pisteet karkaa kouvolaan.

  Eli 14 pistettä saadaan lopuista peleistä ja koska Sport kerää samaan aikaan 11 pojoa, niin ollaan samoissa pisteissä runkosarjan päättyessä. Sport kuitenkin vie ykköspaikan paremmalla maalierolla.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2014 klo 07.56
 22. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Janne Niinimaa

  Mielenkiintoista nähdä, että tuleeko TUTOon vielä uusia pelureita ja onko joku oikeasti tarttunut tuohon hauskaiseen työpaikkailmoitukseen, joka lienee kuitenkin pääasiassa ollut markkinointitemppu ja näpäytys Liigalle sekä Liigan häntäpään tyhjennysmyyjille. Twitteristä bongasin mediakoordinaattorin kommentin Janne Niinimaan lopetusuutiseen:

  "Outoa, että #Niinimaa paketoi uransa. Vielä perjantaina saman niminen kaveri lähetti työhakemuksen osoitteeseen @TUTOHockey. #mestis "

  Ensinnäkin... onkohan Niinimaa oikeasti hakenut pelipaikkaa TUTOsta?
  Toiseksi... mikäli näin on, niin ei ehkä ole kovin asiallista julkaista tuollaista Twitterissä.

  Ehkä kuitenkin kyseessä oli jäkispiireihin kuuluvaa poikamaista huumoria. Olisi ollut kyllä mielenkiintoinen haku kevään peleihin...
   
 23. Rosvoroope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Kyseessä ei ollut jääkiekkoilija Janne Niinimaan virallinen työhakemus, vaan huumorimielessä väsätty hakemus. Varsin ansiokas tosin, koska liitteenä oli ihan videomateriaalikin Youtube-linkin muodossa.

  Sen verran voin sanoa, että mukana on ollut ihan vakavastikin otettavia työhakemuksia.
   
 24. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Pelien pelaaminen olympialaisten aikaan on kyllä valitettavaa sekä Mestiksessä että SM-liigassa. Tuleva perjantai on varsinkin varsinainen ottelukalenterien kukkanen: samana iltana sekä Tepsin peli Turkuhallissa, TuTon peli Kupittaalla että Sotshissa Suomen olympiamaajoukkueen tärkeä ottelu.

  Saattaa olla aika hiljaista sekä Turkuhallissa että Kupittaalla, koska nämä pelit syövät toisiltaan tiettyjä keskinäisiä katsojia (jotka käyvät siis sekä Tepsin että TuTon matseissa) ja olympiakisojen matsi vie aivan taatusti ison osan katsojista.

  Vie se minutkin, Suomen matsi olympialaisissa nimittäin. Tuleekin vasta kauden kolmas poissaolo kotipeleistä. Kaksi muuta oli minusta riippumattomista syistä, tämä on tietoinen valinta. Olympialaiset ovat kerran neljässä vuodessa ja Leijonien olympiapelien eteen ei mikään muu tapahtuma kiilaa. Ei ainakaan runkosarjamatsi. Ei kiilaisi pudotuspelikään paitsi jos kyseessä olisi ratkaiseva finaali.
   
 25. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Kyllä minulla marssijärjestys on aina ensin Tuto ja sitten tulee vasta Suomen maajoukkue. Tallennan Suomen pelin digiboksille ja katson sen sitten kaikessa rauhassa kun tulen Kupittaalta kotiin.

  Tepsin pelissä ei nyt luulisi montaa pällistelijää olevan paikalla, täysin merkityksetön peli.

  Tuto:lla neljä kotipeliä ja kolme vieraspeliä jäljellä. Eiköhän pysytä kahden pisteen keskiarvossa näiden osalta ja kerätään 14 pistettä. Sport kerää 10 pistettä ja Tuto vie runkosarjan voiton.