Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Tuntematon sotilas (vuoden 2017 versio)

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Scipio, 18.08.2015 klo 17.08.

 1. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, KuPS, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Siis miksi pitää luoda Yle tunnus? Vai eikö ulkomailla voi katsoa Yle Areenaa ilman että kirjautuu palveluun tunnuksilla? Suomessa tuota ei ainakaan vielä tarvitse käyttää, toki se tekee käytöstä sujuvampaa esim. joidenkin sarjojen suhteen mutta toisaalta enpä ole vileä huomannut että olisin tuota tarvinnut.
   
 2. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Pitihän tämä vapaapäivän kunniaksi Areenasta väijyä sarjana ja hattu päästä, ihan hemmetin hyvä oli noinkin! Ja vaikka elokuva onkin aina yksi kokonaisuus niin kyllä tuo sarjakin kokonaisuutena menee ja pidemmällä kerronnalla saa syvyyttä ihan toisella tavalla.
   
 3. Hereworth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers
  Lammion kehityskaari tässä sarjassa on hieno ja tuo myös esiin hahmosta sen puolen jota kummassakaan aiemmassa filmatisoinnissa ei ole tuotu esiin. Aluksihan hän toimii johtajan asemassa vain niin kuin koulutuksessa on opetettu ja häneltä puuttuvat täysin luontaiset johtajan ominaisuudet. Toisin kuin esimerkiksi Koskelalta. Vasta sodan loppupuolella kokemuksen kautta Lammiolle syntyy kyky ihmislähtöisempään johtamiseen ja loppupuolellahan hän pyrkii auttamaan Korpelaa sekä kykenee tarjoamaan tupakan Rokalle. Tupakan tarjoamista en muista kirjasta, mutta hienosti se alleviivaa Lammion kehityskaarta aiemmissa versioissa on kokonaan unohdettu.
   
 4. Rinksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  No se on näitä taiteellisia vapauksia, samaa sarjaa Hietasen ja Veran muhinoinnin sekä Kotilaisen ja Sarastien suhteen kanssa. Kirjassahan Lammio aikoo lähinnä pidättää Korpelan (ja ilmeisemmin on pistooliinsakin tarttumassa, kun Korpela käskee Lammion lopettamaan pistoolinsa kourimisen, ennen kuin heittää sen Lammion kanssa metsään). Ja mitään tupakin tarjoamisia Rokallekaan ei kyllä kirjasta löydy. Lammio kohoaa kirjassa majuriksi ja katoaa siten kuvasta, kun tulee pataljoonan komentajaksi Sarastien kuoltua.

  Mutta toki kirjassa (varsinkin siinä Sotaromaanina tunnetussa alkuperäis-versiossa) kyllä lähestytään useastakin näkökulmasta miesten ja upseerien suhteen lähenemistä, jahka U-linjaan päästään ja toivoton peräytyminen loppuu. Että sikäli tuo Lammion lievähkö pehmentäminen kyllä käy yksiin lähdeteoksen kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2019 klo 18.02
 5. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tuossa tupakan tarjoamisessa huvitti itseäni se, että edellisessä osassa Rokka oli vastannut vastaavassa tilanteessa, ettei polta.

  Mielestäni Lammiolla oli tässä versiossa majurin natsat rauhan tultua. Kirjassa ne tulivat kai jo aiemmin. Aiemmissa elokuvissa mies taisi pysyä kapteenina loppuun asti.
   
 6. Remy Martin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Itsekin pistin merkille saman. Kohtausten välillä on kuitenkin aikaa, niin käsitin että Rokka on vain jossain vaiheessa alkanut poltaa. Muuttuhan hahmo muutenkin elokuvan edetessä melko paljon rempseästä isähahmosta tunteettomaksi tappajaksi. En siis ajattele että kyseessä olisi minkäänlaatuinen kerronnallinen moka.
   
 7. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Eiköhän tuo asia kerro siitä toivottumuudesta ja turhautuneisuudesta, jota Rokka muiden sotilaiden tavoin alkoi kokea. Asemasodassa taisi olla aika helppoa sitten tappaa tuskaa tupakalla.
   
 8. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  En näe että luonne olisi muuttunut mihinkään. Tehokas tappokone hän oli alusta loppuun. Iloisuus vaan rapisi edessä olevan tappion ja sitä myötä kodin menettämisen myötä ja se välillä purkaantui. Usot sie että me ollaan hävitty tämä sota?
   
 9. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  On tuo sarja huomattavasti parempi ja laajempi kuin elokuva. Pari osaa katsonut ja näissäkin oli jo paljon uutta mm. se kaipaamani seisottu kovennettu ja pidennetty Lehdon kuolema. Tässä jää odottamaan, että pääsee katsomaan ne 3 muutakin osaa.
   
 10. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  3/5 vasta takana, kun meinaa uhkaavasti muutakin elämää olla kuin vain sarjojen katsominen.

  Hiukan tökerösti näytelty lisä kirjaan, mutta tykkäsin kuitenkin siitä tulkinnasta, mikä sarjaan oli Kotilaisen ja lottakavereidensa kohtaamisella tuotu. Siis se, miten naisen kohtalo helposti lipsahti kenttähuoraksi tahtomattaan tai ainakin mielikuvat sellaisiksi rivimiesten mielissä helposti kehittyivät huolimatta siitä, mitkä fiilikset naisella itsellään oli tai miten ehkä ylevätkin tarkoitukset hänellä alunperin oli ollut.

  Mä en tiedä, katsonko tätä liikaa opena, mutta itse tykkään noista tarinaa rytmittävistä autenttisista pätkistä ja kartoista. Suurin osa innokkaimmasta katsojakunnasta ei niitä tarvitse, mutta joku satunnainen nuori tai miksei vaikkapa ulkomaalainen niistä varmasti voi hyötyäkin. Käsittääkseni nuo kartat löytyvät kv. versiosta, mutta eihän niitä alkuperäisessä teatteriversiossa ollut?
   
 11. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  TV-sarja avasi hienosti mielestäni hieman pliisun leffan tarjontaa. Lehdon kylmää kovuutta olisin kaivannut ja siis samalla Lehdon osuutta lisää. Mielestäni kirjassa oli yksi päähenkilöistä, joka nyt Louhiniemen versiossa jää sivuosaan. Yksi isoimmista yllätyksistä oli Aku Hirviniemen suoritus, siis positiivisessa mielessä. Ja hyvä että naiset jäivät totaaliseen sivuosaan niin leffassa kuin sarjassa.
   
 12. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Ei varmaan ollutkaan, ja jos olikin, niin paljon pienempi kuin tuossa paluussa sukutilalle, joka todellisuudessa oli vielä tuossa vaiheessa tukevasti Neuvostoliiton hallussa.

  Itsekin olen sitä mieltä, että tuon voi tulkita niin, että Rokka suhtautuu asioihin katkeran kyynisesti. "Poltetaan vaan, kun ei millään ole enää mitään väliä!"
   
 13. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Täähän oli ihan sairaan kova. Ei mulla muuta, ei tarvitse enää muita versioita katsella.

  edit: toi Rokan mökki lopussahan on muuten ihan eri kuin se, josta muu perhe pakenee tokavikassa (vai vikassa) osassa.
   
 14. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Kyllä, niin sen pitääkin. Rokan olisi perheineen pitänyt olla siellä (tai jossain toisessa vaihtoehtoisessa paikassa) myös silloin kun palvelukseenastumismääräys tuotiin. Kannakselle he eivät olisi vielä voineet tuossa kohdassa palata, kun Suomen armeija aloitti operaationsa Kannaksella vasta silloin kun Rokka oli jo joukkueen mukana marssimassa yötä myöten korpeen.
   
 15. molari Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä tuo sopii hyvin, jopa enemmänkin infoa voisi olla, kertoohan tarina erään joukko-osaston vaiheista aika tarkasti. Monelta unohtuu myös, että onnekkaimmille "retki" kesti reilut 3 vuotta, kyllä se miestä muuttaa pysyvästi.
   
 16. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Itse katselin leffan leffateatterissa Prahassa viimevuoden puolella ja olen antanut itseni ymmärtää että tässä kansainvälisessä versiossa näitä autenttisia pätkiä ja karttoja oli enemmän kuin suomalaisessa versiossa. Oli tai ei, mutta hyvin toimi, tšekkiyleisö oli kärryillä missä vaiheessa sotaa mentiin.
   
 17. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
 18. hammer lynx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Brøndby IF
  Lainaus:
  Mitä tsekit pitivät elokuvasta? Oliko dubattu vai teksteillä? Paljon tullut käytyä maassa ja puhunkin kieltä vähän. Sillä utelen.
   
 19. Turder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Areenasta nyt katsottu 3/5-osaa ja mikään hc-fani en ole ollut, eli 6.12 yleensä katsottu joku pätkä Laineen elokuvasta ja täten jäänyt repalainen kokonaiskuva (ts. ei ihan muista missä vaiheessa leffaa joku tietty tapahtuma oli, vaikka pienellä päättelyllä (vuodenaika, sodan vaihe jne sen voisi muistaa)). Ehkä joskus lapsuudessa olen kokonaan leffan katsonut. Kuitenkin, nyt kun sarjamuotoisena katsonut tätä uusinta niin mukavasti on heti tunnistanut ne tutut ja legendaariset kohtaukset. Tällä hetkellä vaikuttaa onnistuneelta ja mullekin toimii ne välikartat sodan vaiheista vaikka ne tietääkin melko tarkasti. Miinusta antaisin myös murteista, luonnottomalta kuulostaa eli sanat saattaa olla oikein, mutta painotus ja "nuotti" väärin, mutta toisaalta millaista puhetta tuohon aikaan oli, eli ei kai niitä voi suoraan verratakaan nykyiseen murteeseen, jonka perusteella asioita miettii.

  Onnistunein hetki tähän mennessä oli se Lahtisen(?) tuijotus tyhjyyteen lumihangessa kk-vartiossa ollessaan kun kamera kuvasi läheltä suoraan kasvoihin. Siinä kasvon ilmeet, ja tyhjät silmät varsinkin näytti että on väsymys, paskaiset vaatteet, henkisesti rikki ja nälkä. Myös se Rokan "kihi kihi" oli ihan hauska ja aidon oloinen hetki. Sekä tietty Rokan liittyminen remmiin, alkoi juoksuhauta vyörymään kun Antti otti ohjat.

  Maantieteestä kiinnostuneena myös kuvauskohteet kiinnostaa ja miettii että millaista se metsä ja maasto oikeasti on Karjalassa Syvärin ja Äänisen seuduilla.
   
 20. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Semmosta hoitamatonta korpea ja suotahan se on tuolla Äänisen seudulla. Enimmäkseen havupuuta. Järviä ja jokia löytyy ja jonkin verran maastonmuotoja. Aunuksen seudulla on kun oisit Pohjanmaalla. Syväristä en mene vannomaan. Täytyy muuten vinkata, että Rajakonnusta on aivan mahtavat näkymät Laatokalle.

  Kuvauspaikkoina tuossa leffassa on ollu Kolin seutua, Vekaranjärven maastoa ja Miehikkälä- Virojoki- Hamina seutua.
   
  Hexa ja Turder tykkäävät tästä.
 21. MAKE #89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Yllätti ihan positiivisesti tämä viiden jakson pläjäys. Leffaa en ole nähnyt, ja saattaa olla ettei tarvettakaan enää ole. Ei noissa viidessä jaksossa kuitenkaan hirveästi mitään filleriä ollut, niin vähän ihmetyttää miten tuosta saa toimivan leffakokonaisuuden noin rajusti leikkaamalla. Mitä nyt kommentteja olen lukenut niin aika tärkeitäkin kohtauksia puuttui tai oli lyhennetty leffasta.

  Henkilöhahmot olivat pääosin ihan onnistuneita mitä tulee näyttelijävalintoihin ja omiin odotuksiini. Oikeastaan Lehto oli ainoana pieni pettymys. Jäi aika vaisuksi kokonaisuutena, kun vertaa vaikka Åke Lindmanin tulkintaan. Tuntui jäävän aikaisempia osia pienempään rooliin koko hahmo. Jos nyt oikein muistan niin tästä versioista puuttui myös Koskelan kommentti "se oli paras mies kestämään sen kuoleman" tjsp., mikä tavallaan inhimillistä tuota hahmoa kuoleman jälkeen. En tosin muista oliko se kirjaversiossa lainkaan.

  Toinen mikä vähän vaivasi oli nuo muutamat taistelukohtaukset. Enemmän olisi kaivannut vihollisia kuviin varsinkin tuon perääntymisvaiheen aikana. Nyt tuntui parissa kohtauksessa kuin joukot olisivat paenneet ihan olematonta vihollisjoukkoa. Ei oikein onnistuttu luomaan sellaista toivottoman taistelun tuntua tuohon perääntymisvaiheeseen. No, varmaan budjettisyyt estivät näyttävämmät kohtaukset.
   
 22. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Itselläni sama määrä osia takana ja ihan samat ajatukset esim. tuosta naisten osasta. Varmasti moni lotta oli varattuun sotakumppaniinsa aidosti rakastunut ja siten ukkomiesten löysien lupausten varassa. Osapuolien asema vain oli kovinkin toisenlainen ja taatusti sodan myllerrys ja rintamasuhteet oli huonosti sovitettavissa kotona odottavan elämän kanssa. Oikeastaan ihan helvetin hienoa Aku Louhimiehen kannalta, että hän on syventänyt juuri tuota puolta ja tuonut jos ei nyt ihan feministisen näkökulman, mutta ainakin naisnäkökulman esiin. Ei kaveri mikään yksiulotteinen "metoo"-hirviö taida ollakaan.

  Ehkä toinen onnistunut syvennys on Rahikainen. Aiemmissa elokuvissa hän saattaa mennä ohi suhteellisen harmittomana sutkina, jolla nyt oli jotain "lempivaimoja" ja monta rautaa tulessa. Louhimiehen elokuvassa hänestä on tullut astetta vastenmielisempi hahmo, jonkinasteinen hyväksikäyttäjä ja sutenööri. Kaikki nämä elementit on kuitenkin Linnan kirjassa valmiina.

  Lainaus:
  On se kirjassa. Åke Lindman näytteli jäätävillä silmillään uskottavasti Lehdon luonteen, jos kohta ilmaisu olikin hiukan teatterimaista. Mielestäni Molbergin elokuvassa Pauli Poranen oli erittäin hyvä Lehto ja pysyi välittämään sen Linnan viestin (oman tulkintani mukaan), että ne ominaisuudet joilla menestyy sodassa voivat kääntyä itseään vastaan rauhan aikana ja sodassakin silloin, kun tarvitaa muutakin kun periksiantamattomuutta. Tätä Linna sittemmin suorastaan alleviivasi eversti Karjulan kohdalla. Tämä uusin Lehto jää ehkä hiukan sellaiseksi synkän umpimieliseksi suomalaispojaksi, jollaisia löytyy jokaiselta maaseudun peruskoulun yhdeksänneltä luokalta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2019 klo 10.12
  Hexa tykkää tästä.
 23. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Lainaus:
  Ainakin Pekka Parikan Talvisota-elokuvassa joukkokohtaukset on toteutettu ihan maailman elokuvateollisuudenkin mittakaavassa todella isosti ja näyttävästi. Kohtauksissa on miehiä satamäärin, lentokoneita, sekä panssareita ja mitä ratkaisevammaksi tilanne rintamalla kävi, niin sitä enemmän ukkoja kuvanauhalla näkyi. Juttelin kerran leffan pyrotekniikasta vastanneen henkilön kanssa ja hän kertoili, että jos oli talvisodan henki, niin oli myös Talvisota-elokuvan henki. Hurja tsemppi kaikilla onnistua, kun uusintaottoja ei kamalasti voitu tehdä massiivisten viritysten johdosta. Piti siis niin kuin kerralla onnistua. Sanoi myöskin, että joskus kranaatin iskemää kuvaamaan riitti pieni papatti lumihangessa, jota kuvattiin lähietäisyydeltä. :) Parikan Talvisota-elokuvan lopun tykistömoukaroinnin tulimeri on kyllä, ja jälleen puhun ihan maailman leffahistorian puitteissa, ennennäkemätöntä kamaa.

  Perääntymisvaiheen kaoottisuus ehkä Mollella paremmin hallussa, sen verran mitä me rauhan ajan kasvatit siitä ymmärrämme.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2019 klo 10.22
  Laitapuolen Hyökkääjä ja Schwein tykkäävät tästä.
 24. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Lainaus:
  Antti Tuurin romaaniin perustuva Talvisota-elokuva Parikan ohjaamana lyö sota-leffojen genressä mennen tullen ja vielä palatessakin tämän Louhimiehen modernisoidun version Tuntemattomasta sotilaasta.
   
  Laitapuolen Hyökkääjä ja Individual tykkäävät tästä.
 25. Uncle Leo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat altavastaajille
  Eilen sain viidennen jakson katsottua, ja täytyy kyllä sanoa että komeaa oli. Itse tykkäsin tästä, en ole koskaan oikein lämmennyt Laineen versiolle johtuen tuosta aiemminkin mainitusta puskafarssi-tyylistä ja ylinäyttelemisestä. Ymmärrän että on aikansa tekele ja näyttelytyyli oli silloin erilaista, mutta ei se kyllä iske nykyään. Jokainen sukupolvi tarvitsee varmaankin sen oman aikansa version ja tyylin johon samaistua (jos nyt rauhan aikana syntyneet voivat sotaelokuvaan samaistuakaan). Räikeimmin ero tuli esiin mielestäni Hietasen sokeutumiskohtauksessa, uudessa versiossa se oli todella ahdistava, kun taas Laineen versiossa meni aika siivosti. Muutenkin uudemmassa versiossa loppua kohden lisääntyvä ahdistus ja apaattisuus tulee paremmin esille. Varsinaista elokuvaa en ole nähnyt joten tämä sarjaversio olkoot mulle se oikea, ainakin siihen asti kunnes leffaversion näkee.

  Näyttelijätyössä ei valitettavaa nopealla mietinnällä, kaikki vähänkään enemmän ruutuaikaa saaneet vetivät roolinsa erinomaisesti. Joiden hahmot olisivat saaneet olla hieman syvempiä (esim. Määttä). Koska alkuperäinen leffa ei ole koskaan kunnolla iskenyt (ja Mollbergin versiota en ole koskaan kokonaan nähnyt), niin ei ollut suurta tarvetta verrata ketään näyttelijää aiempien versioiden tyyppeihin.

  TS ja Sotaromaani on molemmat tullut luettua, mutta niistäkin on aikaa se 20 vuotta joten ihan kaikkia tapahtumia ei kyllä muistanut tai muistin ihan väärin. Esimerkiksi Kariluodon roolin muistin paljon pienempänä kuin mitä se elokuvassa oli.