Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode palkittiin viikon huililla hänen hyvän maun vastaisesta viestistään "Ärsyttävin mainos?"-ketjussa.

Nimimerkin Hiihtofani hiihtokausi päättyi nyt lopullisesti. Tuomaristo ei kokenut hänen hämmentävillä hiihtoaiheisilla viesteillään ja puhtailla provosoinneillaan olevan mitään annettavaa jääkiekkoaiheiselle palstalle.

Nimimerkki heavylutaa18 passitettiin kahdeksi viikoksi katsomon puolelle jatkuvien provosointien ja henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Micol keskittyi perjantain kierroksen jälkilöylyissä jatkuvasti itsemoderointiin ja henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi hän ei kirjoita palstalle kahteen viikkoon.

Sulje ilmoitus

Tuntematon sotilas (vuoden 2017 versio)

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Scipio, 18.08.2015 klo 17.08.

 1. Scipio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers
  Tänään varmistui rahoitus Aku Louhimiehen Tuntemattomalle sotilaalle, vaikka en itse ollut edes tietoinen, että tällainen projekti on meneillään. Sen kuitenkin tiedän, että kyseisestä elokuvasta tullaan kohisemaan etukäteen ja vielä vuosikymmenien jälkeenkin.
  Ei muuta kuin Peter Frantzen Koskelaksi niin soppa on valmis.

  Ei kyllä vakuuta uusi Tuntematon ajatuksena lainkaan, mutta toisaalta edellisestä filmatisoinnista on jo 30 vuotta, joten ehkä on taas aika...
   
 2. Fordél Jäsen

  Onhan tästä projektista ollut puhetta ja nyt sen toteutuminen sitten sai lopullisen sinettinsä. En itsekään näe oikein tarvetta uudelle versiolle Tuntemattomasta Sotilaasta. Edelliselle Mollen versiolle oli ilman muuta tilaus. Molle onnistui tehtävässään mielestäni niin hyvin, että nyt on enää vaikea nähdä, mitä uutta tästä voidaan ammentaa? Olettaen, että luvassa ei ole mitään Smedsin tyylistä täysin uudenlaista näkemystä. Ja tuskin on, kun ohjaajana häärii Louhimies. Kait jokaisen sukupolven on tehtä oma tulkintansa Tuntemattomasta ja toivottavasti Louhimies pystyy kaivamaan jonkinlaisen uuden näkökulman tarinaan.

  Näyttelijöiden suhteen olisi toiveena vain, että rooleissa ei nähtäisi rikuniemisiä, akuhirviniemiä jne. Suomi on täynnä hyviä näyttelijöitä, ja Mollekin uskalsi hyödyntää montaa tuoretta kasvoa (Koivula=Lahtinen, Mäkelä=Rahikainen, Kivioja=Riitaoja jne), mikä oli mielestäni elokuvan vahvuus. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan leffan valmistumista ja ilman muuta tulen sen katsomaan leffateatterissa.
   
 3. Denverin Munasyndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche 1995-2009, Toronto Maple Leafs
  Itse toivoisin ehkä jotakin Malickin Veteen piirretyn viivan tapaista pohdiskelua ja haastavuutta (kohtuudella), jota rytmitetään tietyillä ensiluokkaisilla toimintakohtauksilla (tulikaste, Hietanen ja Klim, Lahtinen&Rokka talvella jne.). Lopussa en panisi pahitteeksi vaikka suurhyökkäys kuvattaisiin käytännössä katkeamattomana tykityksenä alusta loppuun, mikä vastaa kyseisen tapahtuman luonnetta varsin hyvin.

  Näyttelijöiksi valittava mielellään pääasiassa alle kolmekymppisiä ja mahdollisesti suurelle yleisölle hieman tuntemattomampia sotil... kavereita. Isot nimet avainrooleissa voivat joko antaa ryppään loistokkaita klassikkoroolien tulkintoja tai pahimmillaan latistaa koko hoidon vain kiveen hakattua mallia noudattelevaksi "kotimaiseksi elokuvaksi". Mielenkiintoista nähdä mitä luvassa on.
   
 4. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  En ymmärrä minkä takia tätä vastustetaan. Ei uuden version tekeminen millään tavalla heikennä ensimmäistä versiota. Itse kyllä odotan ja tämä saattaa olla ensimmäinen kotimainen elokuva vuosiin, minkä käyn katsomassa leffateatterissa.
   
 5. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  En kyllä kanssa ymmärrä tätä ideaa juuri ollenkaan. Tekniikka on kehittynyt, niin saadaan näyttävämpiä räjähdyksiä jne, sekö tässä ideana on? Näyttelijävalinnathan ratkaisevat todella paljon ja toivottavasti rooleihin valitaan mahdollisimman vähän "Putouksesta tuttuja" näyttelijöitä. Mielellään nuoria nousevia kykyjä siis rooleihin.
  Tuleehan tämä kaikesta huolimatta varmastikin katsottua.
   
 6. Muutamat Louhimiehen leffat on tullut nähtyä, ainakin Paha Maa, Vuosaari ja 8-pallo ovat hänen tekeleitään. Minusta ne kaikki olivat hyvin läheistä sukua toisilleen, aivan samantyylisiä, ihan mukavia nykypäivän länsimaisen ihmiselon arkisesta ankeudesta draamaa ja mustaa huumoria ammentavia tekeleitä, tykkäsin. Jännä nähdä mitä kaikkea tästä tyylistä tulee mukaan uuteen Tuntemattomaan.

  Tyylinäyte: "Vapaapäivä" Aku Louhimiehen lyhytelokuva - YouTube
   
 7. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Louhimies ei varmasti ole huonoimmasta päästä realistisia vaihtoehtoja. Ihan ok, että tehdään taas uuden sukupolven versio - Mollbergin ohjaus ei koskaan suuresti koskettanut ja Laineella on tunnettu painolastinsa (vaikka pidänkin tuota tulkintaa autenttisempana - siis ajalleen ja kuvaamalle ajalleen uskollisempana) - joten ehkä nyt menee putkeen. Jari Halosenhan näitä kansallisia monumentteja pitäisi ohjata, toki tulisi "taidetta" jota suurin osa vihaisi, mutta tulisi myös sanotuksi jotain uutta niistä monumenteista.
   
 8. TF-79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
  Semmoista. En ole ikinä nähnyt Louhimieheltä hyvää leffaa, eiköhän se tämänkin onnistu pilaamaan.
  Täytyy toivoa, että Louhimies pitäisi edes taistelukohtauksissa näyttelijöillä housut jalassa...
   
 9. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Lainaus:
  Itsenäinen Suomi täyttää 100 vee 2017 jolloin myös tämä filmi valmistuu, eli tällä filmillä on tarkoitus tehkä kovat rah...eiku juhlistaa tuota syntymäpäivää.
   
 10. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Onneksi sentäs ohjaajana on Louhimies, eikä esim. Timo Koivusalo tai Olli Saarela tai muu vastaava todellisten pönötysten ohjaaja. Louhimieheltä voi ehkä odottaa raadollisuutta ja tiettyä lohduttomuutta enemmän ja hieman poikkeavaa tarinallista rakennettakin. Mitään poikkitaiteellista tuskin on luvassa, sen verran isosta produktiosta kyse ja sitä on jo teatteripuolella nähtykin.

  Lienee aika selvää, että ainakin keskeisissä hahmoissa nähdään tunnettuja kasvoja joiden nimiä voi jo arvailla, mutta toivottavasti seassa edes jokunen vähän tuntemattomampi ja tuoreempi tapaus.

  Lähtökohtaisesti ihan ok. Kahden edellisen välissä vierähti se 30 vuotta ja vähän päälle sama aika nyt edellisen ja tämän väliltä. Kaipa aika on kypsä tälle.
   
 11. Raid76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ÄSSÄT V-M Savinainen, Ruudut ja Ässien sylkykupit
  Jaahas ja uutta Tuntematonta pukkaa "taas". Kai siellä tuttu rytmiryhmä vilistää, eli Rokkana Hirviniemi ja Hietasena Riku Nieminen. Lammioksi varmaan tulee hmm... Franzen ja Sotamies Suden paikan hoitaa Jaakko Saariluoma.
   
 12. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Eikait kukaan ole vastustanutkaan tätä lefffaa sen takia, että heikentäisi edellisten versioiden arvoa. Voihan tässä itse asiassa käydä niin, että tämä versio nostaa niiden arvoa...Oli miten oli niin pointti on lähinnä siinä, että mitä uutta tästä voidaan enää tuoda esiin? Aihe on melkosen kaluttu niin elokuvan kuin teatterin voimin.
   
 13. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Onhan siellä näyttelijöissä oltava Mikko Kouki mukana, koska kyseessä on Louhimiehen leffa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2015 klo 18.06
 14. TF-79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
  Lainaus:
  Mikko Koukia tarkoittanet?
  Eipä muuten taida olla Louhimiehellä yhtään leffaa, jossa Kouki ei olisi.
   
 15. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Lainaus:
  Juu tarkoitin. kiitos korjauksesta. Korjaanpa omaan viestiini myös.

  Edit:
  Ilmeisesti Levottomissa Kouki ei ollut mukana. Ei löydy ainakaan Wikipedian näyttelijälistasta.
  Valkoisen kaupunginkaan näyttelijälistasta häntä ei Wikipedian mukaan löydy, mutta käsikirjoittamassa hän on leffaa ollut. On taas eri juttu kuinka luotettava toi Wikipedia on.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2015 klo 18.18
 16. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Kapteeniainekset Durggusest
  Mikko Kouki örveltämässä munasillaan, juu u.

  Ei, en nyt liiaksi pahaa ennusta. Koitan vielä pitää mielen avoimena.
   
 17. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Aku Hirviniemi = Hietanen, saa ottaa talteen. :)

  Jotenkin tuntuu että tässä leffassa tulee olemaan vahva tilaustyömäinen "kansa taisteli - miehet kertovat" fiilis. Toivottavasti mukana on jotain uutta näkökulmaa aiheeseen, eikä kahden aikaisemman elokuvan kohtausten pakonomaista toistamista. Totta kai ne tietyt jutut on siellä oltava. Kaikella kunnioituksella suurta mestaria kohtaan, mutta Åke Lindmanin Tali-Ihantala 1944 oli malliesimerkki siitä mitä tapahtuu kun lähdetään tekemään dramatisoitua dokumenttia ja silkkaa tribuuttia sotaelokuvan sijaan. Hiljaisuus puolestaan oli ihan toista maata. Noh, ensimmäisen trailerin myötä saamme kaikesta lisätietoa.

  Pekka Parikan Talvisota on kirkkaassa kärjessä kotimaisista sotaelokuvista ja suht korkealle rankkaisin myös Mikko Niskasen Sissit.
   
 18. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Tämä uusi versiohan tehdään niin Tuntemattoman kuin Sotaromaanin (sensuroimaton Tuntematon) pohjalta joten tässä voi olla jotain uuttakin siis muutakin kuin näyttelijät.
   
 19. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Ei, ei, ei. Tää paskojen leffojen kuninkaan pro gradun aihe on "Kuinka tehdä parempia elokuvia". En lähde kritisoimaan näyttelijöitä, sillä minusta vika on katsojassa, jos ei pysty katsomaan Hirviniemiä muuna kuin koomikkona.

  Lainaus:
  Lindmanin elokuva ei ollut hyvä, mutta täytyy muistaa, että Lindmanin varsinainen sotaelokuva on Etulinjan edessä. Siksi kai Tali-Ihantala 1944 oli tarkoituksellisesti dokumentaarinen.
   
 20. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
 21. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Lainaus:
  Etulinjan edessä oli ihan mallikas pätkä kyllä.
   
 22. Sledge Hammer! Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tuntematon on osa kansallista identiteettiä ja sopii mielestäni päivittää uudemman kerran 100v synttäreille. Toiveissa on että tuotantoyhtiö palkkaa nimiosiin muitakin kuin Putous-näyttelijöitä.
   
 23. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Enpä usko, että Louhimies tuo jyrkemmin tai autenttisemmin esille esim. Linnan lotta-kritiikkiä (mitä etenkin Sotaromaanista karsittiin), mikä sinänsä kyllä täysin aidosti kuvasi monen etenkin punataustaisen rintamasotilaan ajattelua - ja samalla ajan jyrkkää kaksinaismoralismia seksuaalisuuden suhteen. Sissiluutnanttihan sisältää vielä Linnaa ja Sotaromaania paljon karumman kuvauksen lotta-hahmoista, eikä sitä voi nykypäivän valossa pitää minään kovin tuoreena tai progressiivisena radikalismina. Ylipäänsä ajattelen, että Sotaromaanista karsittiin osittain ihan järkevästi pois kirjoittajana osin kokemattoman Linnan alleviivauksia - suora kuvaus on voimakkaampaa kuin tekstin viestin jatkuva alleviivaaminen. Myöskin upseeriston ja suur-Suomi -ajattelun kritiikki tuli jo julkaistussa tekstissä jopa liiankin pateettisesti esille.

  (Sinänsä voisi olla ihan mielenkiintoista tuoda sitä autenttista aikakauden sukupuoli-ajattelua esiin, mutta enpä usko että sitä uskaltaisi tehdä juuri muu kuin mainitsemani Halonen.)
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2015 klo 18.49
 24. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Lammio = Cheek, saa ottaa talteen. On puhunut halustaan näytellä, pääsee ottamaan uuden askeleen ja näyttämään "vakavan" puolen, valtava suosio tasalakkien keskuudessa ja tuo myös uutta nuorta yleisöryhmää katsomoihin, uusi "mielenkiintoinen" kasvo, näyttää jo valmiiksi mulkulta upseerilta...
   
 25. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Jotenkin pelottaa, että tämä jää ainoastaan toiveeksi, eli Hirviniemi on kuin onkin osa uuden Tuntemattoman näyttelijäkaartia. Mutta mikä on varmaa, niin Mikko Kouki on mukana elokuvassa.