Tomi Pekkalan kirvesisku Kalle Kaijomaan selkään JYP-Tappara 3.2.2011

  • 84 326
  • 422
Tämän tilanteen jälkeen ihmettelen Sm-Liigassa yli 2min rangaistuksia, ellei kyseessä ole todella törkeä polvitaklaus.

Täällä nyt on aika paljon ihmetelty tuota kakkosta. Itse veikkaan, että tuomari ei ole nähnyt tilannetta kunnolla, vaan on havainnoinut sen sivusilmällä, tai sitten katse on kääntynyt tilanteeseen liian myöhään. Jos olisi kunnolla alusta asti nähnyt iskun, niin eiköhän Pekkala olisi lentänyt pihalle. Sitä en usko, että jäähy on annettu ilman minkäänlaista näköhavaintoa.

Tuosta kun tarkemmin katsoo päätytuomarin sijoittumista, niin näyttää kyllä siltä, että JYP:in molarikin on saattanut olla vähän näköesteenä tuossa tilanteessa. Sitä voisi joku jääkiekkotuomarien liikkumisohjeet tietävä kommentoida, onko tuomari ohjeistuksen mukaan sijoittunut tuolla maalin nurkalla.
 
Jos tästä tulee 1-4 ottelua pelikieltoa = kurinpitojärjestelmä ei ole ainoastaan täysi vitsi (kuten olemme huomanneet), vaan täysin perseestä.

Sellaiset 5+ peliä niin pesisivät edes hieman kasvojaan.

Täysin järjetön teko josta kuuluu kärsiä seuraamukset. Pidättää esim. palkka pelikiellon ajaksi ? Vaikka en suuremmin ole tämän sakotusjärjestelmän kannattaja niin tästä voisi pistää jo SM-liigan toimesta sakkoja kyseiselle kaverille. Puhutaan sovituista tappeluista (kreps vs marjamäki), käskyttämisistä, typeristä kohtuuttoman kovista taklauksista kuolleesta kulmasta yms niin tämmöistä paskaa en tässä liigassa halua nähdä. Mitä sitten vaikka kukaan ei loukkaantunut? Rangaistus teosta eikä seuraamuksista. Vastenmielistä ja oksettavaa toimintaa. Ja mitä vitun väliä mitä siinä on aikaisemmin tapahtunut, kuka keihästi ketä ja kuka koukki ketä, tämänlaisia temppuja ei yksinkertaisesti voi tehdä !

Paljonkohan tulis pelikieltoa nyky-änärissä samalaisesta tempauksesta?
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Kyllä sieltä rangaistus rapisee...

Ikäviä juttuja nämä ilman muuta. Mutta on se vaan niin, ettei rangaistus tule pelkästään "teosta", vaan myös seuraamuksesta. Mikä on minusta aivan järjellistä. Paitsi jos jossain on nimenomaan sanottu, että "kirvesisku" mailalla alaselkään on 10 ottelun pelikielto. Keskiselkään se olisi 6 ottelua. Eipä taida olla tuollaista lakikokoelmaa. Eikä rangaistuspykälistö ota huomioon sitäkään, mikä ruumiinosa olisi kenties ollut kohdalla 0.8 tai 1.3 sekunnin päästä. Tämäkin on minusta jotenkin perusteltavissa. Itseasiassa aivan hyvinkin. Vaikka asia on vakava, niin ylimääräinen saivartelu on tarpeetonta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Siksi kai sitä kysyinkin? Kun tuota kuitenkin selkeästi käytät kriteerinä, niin kai sulla siihen mielipide on?

Niin käytän kriteerinä, koska nykyään tuntuu, että pelaajia saa ottaa ihan miten tahtoo, jos vain sattuu pelaamaan alivoimalla. Ylivoimalla pelaava joukkue saa kestää noita pikkukoukkuja ja huitomisia ihan jatkuvasti.
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Pihlström kävi kyllä pistämässä kyynerpäällä päähän heti ekan tilaisuuden tullen. Pekkala heitti pötkölleen ja tuomarit veivät Pihlströmin nopeasti jäähylle. Tiedä sitten olisiko tuosta myllyt syntynyt mikä Pihlströmin olisi annettu heilua hieman pidempään kentällä.

Ensinnäkin on törkeää että pelaajalla keittää noin, tuo ranteille niin kausi taatusti paketissa.

Mutta mitä vittua JYP? Ei kuittia? Kaikki mihin JYP pystyi oli Pihlströmin KOSTO kyynärpäällä päähän taklaustilanteessa, eikä ulosajoa?

Jos täällä jeesustelijoiksi kaikkia haukutaan, niin saa kyllä minuakin haukkua vapaasti tämän jälkeen. Olen silti sitä mieltä, että normaalissa taklaustilanteessa jos joskus kyynärpää nousee ylös, niin se ei ole niin paha asia kuin tahallaan kostona ajettu kyynärpäällä. Vitun väsynyttä touhua Pihlström.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jos täällä jeesustelijoiksi kaikkia haukutaan, niin saa kyllä minuakin haukkua vapaasti tämän jälkeen. Olen silti sitä mieltä, että normaalissa taklaustilanteessa jos joskus kyynärpää nousee ylös, niin se ei ole niin paha asia kuin tahallaan kostona ajettu kyynärpäällä. Vitun väsynyttä touhua Pihlström.

Ei ollut varsinainen taklaus vaan enemmänkin huitaisu taklauksen jälkeen. Paha sanoa sen tarkemmin tuosta tilanteesta, kun sitä ei liiemmin uusintana näytetty ja itsellä kiuhui vielä pahasti yli tuo Pekkalan tilanne. Joten jos ei lynkattais Pihlströmiä pelkästään mun näkemyksen perusteella :)
 

juzmo

Jäsen
Jos tuomarit olis ollut hereillä, niin tuota lyömistä ei välttämättä olisi tapahtunut. Kalle olis istunut kahvaamisesta penkillä. Temppuhan on todella tyhmä, siitä ei pääse mihinkään. Ilman näitä JYP saa harrastaa tätä mailapelaamista vielä pitkään. Huilia tulee, mutta tässä ei tapahtunut loukkaantumista, joten ei varmaan tule pitkää kakkua.
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Selvät koukut tuomarien pitäisi nähdä ja antaa boxsia heti. Tosin kun ottelun tilastoja kattoo niin kahvajäähyjä on annettu yhteensä melkein parikyt minuuttia. Suurin osa Tapparalle.

En hyväksy iskua, mutta tavallaan ymmärrän että joskus keittää yli kun yhden joukkueen pelaajat saavat tehdä tuomarien silmien alla videon mukaisia temppuja.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Veikkaan että kipeästi tulee ranteeseen/sormille ensin ja siitä kaveri tulistuu ja lyö takaisin.

Ei millään tavalla hyväksyttävä teko ja bänniä on annettava. Toisaalta jotenkin ymmärrän sen että joskus mieli mustuu ja tulee tehtyä harkitsemattomia tekoja. Sehän on aika inhimillistä ja veikkaan että jääkiekonpelaajissa on keskimääräistä enemmän kavereita joilla saattaa "pimetä" hetkeksi kun itseä sattuu.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP-Tappara-ottelun tuomarikaksikko oli kyllä niin pihalla muutenkin, että tuo Pekkalan vajaamielinen teko ja siitä saatu pelkkä kakkonen oli vain loogista seurausta tuomarilinjalle.

Kaijomaan olisi pitänyt esittää kuolevaa, ehkä sitten olisi tullut enemmän seuraamuksia.

Kiinnostaisi kyllä tietää, mitä tuon Pekkala-nimisen antijääkiekkoilijan päässä liikkuu. Tuskin kovin paljoa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
JYP-Tappara-ottelun tuomarikaksikko oli kyllä niin pihalla muutenkin, että tuo Pekkalan vajaamielinen teko ja siitä saatu pelkkä kakkonen oli vain loogista seurausta tuomarilinjalle.

Kaijomaan olisi pitänyt esittää kuolevaa, ehkä sitten olisi tullut enemmän seuraamuksia.

Kiinnostaisi kyllä tietää, mitä tuon Pekkala-nimisen antijääkiekkoilijan päässä liikkuu. Tuskin kovin paljoa.

Menikö tästä raporttia eteenpäin? Vai toteutuiko mainitsemasi skenaario "ei välikuolemaa -> ei sanktioita"? Harvoin olen HPK:sta tuttujen raporttien kannalla, mutta nyt sellaiselle olisi käyttöä.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen kyllä 100% samaa mieltä. Vittumaista tökkimistä ja koukkimista Kaijomaalta ja luultavasti Pekkalan maila vaurioitu jo siitä. Siinä sitten pieni napautus toppahousuun ja maila poikki, niin porukka täällä huutaa ihan kuin joku olisi tapettu. Olihan tuo ylimenevä kilahtaminen, mutta ei tuo nyt jumalauta niin dramaattinen temppu ole. 1-2 peliä korkeintaan. Kumpi nyt sitte on vaarallisempaa, napauttaa toppahousuille vai käsille?

Jos tuo oli " vain pieni napautus toppahousuun", niin millainen on sitten kirvesisku? Tuommoista Kaijomaan esittämää pikkusikaa / koukkua esiintyy aivan varmasti joka helvetin ottelussa joka ikisen joukkueen toimesta. Ja kyllä, olen itsekin sitä mieltä että liigassa kahvataan ihan liikaa.

Jossittelu on kivaa, mitäs jos olis osunut suojaamattomaan paikkaan... Kaijomaalle pointsit siitä, ettei jäänyt esittämään kuollutta tuollaisen iskun jälkeen. Monesti kun sitä jäädään hieromaan palleja jään pintaan jonkun puhtaan pikku töötin jälkeen ja siitä sitten lentää vastustajan kaveri pihalle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
JYPin kannattaja puhuu antikiekkoilijasta huoh...
Minusta pitäisi järjestää Kaijonmaalle ja Pekkalalle tilaisuus kuitata toi tilannne. Tauolla hallille ja kiekko Kaijonmaalle kulmaan Pekkala siihen koukkimaan ja huitomaan käsille, jonka jälkeen Kaijonmaa saa vetäistä Pekkalaa samaan paikkaan, kättä päälle ja Kaijonmaa ostamaan Pekkalalle uutta mailaa, kun kerran rikkoi sen housunkauluksellaan...

...kolme peliä tulee.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei auta itkeä tai selitellä, että Kaijommaa koukki ja kahvasi kuten kuvasta on kyllä havaittavissa. Pelaaja on aina vastuussa "mailastaan", vaikka se toinen kuinka koukkisi ja kahvaisi, niin missään tilanteessa ei saa mennä tekemään vastaavaa mitä Pekkala teki. Julkinen anteeksipyyntö olisi nyt se mitä Pekkala voisi tehdä...
Vitut Kaijomaa tuossa mitenkään paljoa kouki tai kahvaa. Se on semmonen juttu, että kun pelaajat ovat kulmassa lähes paikallaa iholle mennään. Salipandyssä ei mennä mutta jääkiekossa mennään. Kyllä siellä hakattiin, pidettiin kiinni, kahvattiin, kaadettiin ja jopa taklattiin sekä menttiin iholle niin jumalattomasti myös Jypin pelaajia hyökkäyskulmassa.
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olipahan ruma temppu Pekkalalta ja eiköhän sieltä jonkinlainen sanktio ole tulossa. Jääkiekossa pitäisi jakaa pelikiellot syyn eikä seurauksen johdosta joten nyt punnitaan oikeasti meidän kurinpitoryhmän uskottavuus. Pekkala huitaisee tahallaan vastustajaa kahdenkäden kirvesiskulla selkään täysin tietoisena, että tuollaisella voimalla toteutetulla huitaisulla voi olla dramaattiset seuraukset ja aiheuttaa vastustajalle pysyvän vamman.
 

tutzba

Jäsen
Onko tuo joku vitsi, jota en ymmärrä? Jos et näe tuossa JYPin pelaajan koukkivan jäähyn arvoisesti -- Nykyliiga on perseestä kun tuo Kaijomaa ei saanut tuosta jäähyä.

Oliko loukkaantumisen vaaraa? Ei.
Saavutettiinko etua? Ei, kiekko pysyi vielä Pekkalalla.
Oliko näkyvä rike? Ei. Mielestäni mitään rikettä ei tapahtunut, tilanne on normaalia pelailua.

Kyseisillä kolmella kriteerillä arvioidaan sitä, tuomitaanko jostakin tilanteesta jäähy. Jos kaikkiin kolmeen vastataan ei, on vaikea antaa jäähyä.

SM-liiga on pahassa tuomarikriisissä eli ammattitaidottomuutta katsotaan läpi sormien.

Mitä tekisit toisin?
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos tuomarit olis ollut hereillä, niin tuota lyömistä ei välttämättä olisi tapahtunut. Kalle olis istunut kahvaamisesta penkillä. Temppuhan on todella tyhmä, siitä ei pääse mihinkään. Ilman näitä JYP saa harrastaa tätä mailapelaamista vielä pitkään. Huilia tulee, mutta tässä ei tapahtunut loukkaantumista, joten ei varmaan tule pitkää kakkua.

Naurettava väite. Mikäli tuomari olisi nostanut käden ylös, ei peliä olisi vielä vihelletty poikki ennen iskua, sillä Kaijomaa ottaa kiekon haltuun vasta, samalla hetkellä, kun isku tulee.

"Ilman näitä JYP saa harrastaa tätä mailapelaamista vielä pitkään."
Tälläiset temputhan varmasti auttavat tuohon JYPin "kahvaamiskiekkoon." Joka kerta, kun JYPin pelaaja kahvaa, niin viikatetta vaan selkään. Katsotaan kummalla loppuu pelaajat ensin.
 

tutzba

Jäsen
Saavutettiinko etua? Ei, kiekko pysyi vielä Pekkalalla.
Oliko näkyvä rike? Ei. Mielestäni mitään rikettä ei tapahtunut, tilanne on normaalia pelailua.

Kannattaa konsultoida optikkoa, ennen kuin hyppäät tuomitsemaan seuraavaa peliä.

Seuraavan viestin pohjana on Youtuben video.

Ajassa 0.06 kiekko on Pekkalalla.
Ajassa 0.07 Kaijomaa nostaa Pekkalan mailaa.
Ajassa 0.08 kiekko on Kaijomaalla, jolloin Pekkala lyö.

Missä kohtaa minä siis tarvitsen silmälaseja? Viimeksi kun tarkistin, jääkiekkossa sai nostaa vastustajan mailaa.

Edit: Tuolla kiekko oli hallussa -kommentilla viittaan ajassa 0.05 tapahtuvaan kontaktiin. Kiekko ei tietenkään ollut hallussa siis enää sen jälkeen, kun Kaijomaa nosti Pekkalan mailaa.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vitut Kaijomaa tuossa mitenkään paljoa kouki tai kahvaa. Se on semmonen juttu, että kun pelaajat ovat kulmassa lähes paikallaa iholle mennään. Salipandyssä ei mennä mutta jääkiekossa mennään.

Kyllä "salipandyssä" iholle mennään, vähän enemmän kontaktinhakuisena jopa kun tuo mailan ujuttaminen kainaloon tai muualle vastustajan kehoon ei ole sallittu. Mutta aika ja tila otetaan kyllä pois samantien menemällä ihoon kiinni. En sitten tiedä mitä firmasählyä sä olet katsonut mutta tämä oma näkemykseni.

Myöskään se ei yllätä, että JYP-fani sanoo ettei tuossa koukita tai kahvata mitenkään paljoa. Tuohan on sitä RD:n peliä ja nimenomaan kaukalossa kokonaisuudessaan, eikä pelkästään kulmissa. Toki kulmissa väännetään ja sidotaan, mutta tuo koukku on mun mielestä erittäin selkeä, ja jäähy tuosta olisi pitänyt viheltää ilman muuta, riippumatta siitä onko JYP jo valmiiksi alivoimalla vai ei. Aivan totaalisen naurettavaa toimintaa tuomarikaksikolta, kaiken kruunaa vielä tuo kakkonen huitomisesta.

Tähän on tultu, itsekin olen ihmetellyt miksi kahvakiekko ja kiekottomien pelaajien estämiset menevät lähestulkoon aina läpi meidän liigassa nykyään. Onko siitä nollatoleranssilinjasta virallisesti luovuttu? Ei mun tietääkseni, mutta siltä nuo pelit ovat jo muutaman vuoden näyttäneet. Enkä nyt kohdista ajatuksiani sanoilla "kahvakiekko" ja "estäminen" pelkästään JYPiin, vaan ihan yleisellä tasolla puhun, vaikkakin JYP on ehkä paras esimerkki tästä. Näille pohdinnoille tosin on oma ketjunsa, joten täällä ehkä hölmöä alkaa väittelemään tästä.

Joku jo tässä ketjussa mainitsi, että pelkästään ylitörkeät mailaiskut ja taklaukset noin yleensä ovat niitä joista tuomarit uskaltavat jäähyjä antaa. Kampituksetkin mun mielestä yleensä otetaan pois, mutta koukut, kiinnipitämiset ja estämiset tappavat tän pelin ainakin SM-liigassa. Miksi helvetissä joku nollatoleranssi joskus lanseerattiin? Just asking.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна

"Ilman näitä JYP saa harrastaa tätä mailapelaamista vielä pitkään."
Tälläiset temputhan varmasti auttavat tuohon JYPin "kahvaamiskiekkoon." Joka kerta, kun JYPin pelaaja kahvaa, niin viikatetta vaan selkään. Katsotaan kummalla loppuu pelaajat ensin.

No voi se sillä tavalla auttaa että nyt kun tästä tapauksesta on tullut tämmöinen kohu, tosin Pekkalan viikateiskun seurauksena mutta kuitenkin, niin tätä "pikku kahvaa" voidaan alkaa syynäämään vähän tarkemmin. Taitaa olla tosin toiveajattelua.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Missä kohtaa minä siis tarvitsen silmälaseja? Viimeksi kun tarkistin, jääkiekkossa sai nostaa vastustajan mailaa.
Sallitaanko niissä lukemissasi säännöissä myös mailalla näpeille huitominen? Aivan selvä jäähyn paikka Keijo Kaijomaalle. Syy: huitominen.
Kaijomaalle pointsit siitä, ettei jäänyt esittämään kuollutta tuollaisen iskun jälkeen.
Miksi edes olisi jäänyt? Tuskin Kaijomaa osasi aavistaa, että toppahousuihin tuli viikateisku.

Pekkala tullee saamaan pelikieltoa 2-4 matsia. On muuten surkuhupaisaa, millaiseksi jeesusteluksi nykyään nämä kaikki tilanteet menevät (vrt. tapaus Marjamäki). Loppukausi kakkua vaan kaikille, niin kenenkään ei tarvitse itkeä itseään uneen.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Menikö tästä raporttia eteenpäin? Vai toteutuiko mainitsemasi skenaario "ei välikuolemaa -> ei sanktioita"? Harvoin olen HPK:sta tuttujen raporttien kannalla, mutta nyt sellaiselle olisi käyttöä.

Tähän vahva sama. Ihan vitun älytöntä jos ei tuupattu raporttia menemään. Toivon myös, ettei tuo puuhastelukaksikko enää vähään aikaan vihellä meidän liigassamme, eritoten pleijarit on sellainen aika jolloin toivoisi löytyvän vähän laadukkaampaa jätkää tuomitsemaan.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä "salipandyssä" iholle mennään, vähän enemmän kontaktinhakuisena jopa kun tuo mailan ujuttaminen kainaloon tai muualle vastustajan kehoon ei ole sallittu. Mutta aika ja tila otetaan kyllä pois samantien menemällä ihoon kiinni. En sitten tiedä mitä firmasählyä sä olet katsonut mutta tämä oma näkemykseni.
minua ei ihmetytä yhtään että TPS-kannattajan mielestä salipandyssä (vai miten se kirjoitetaan) otetaan kontaktia. Ei ole paljoa TPS pelaajia tällä kaudella kiinostanut mennä iholle. Oletko katsonut? Salibandyn MM-kisojakin tuli katseltua ja on se vaaan aikamoista huitomista se laji.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös