Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Johannes, 05.02.2008 klo 12.02.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Valmentajanvaihdos ei auta mitään, tässä pitäisi ravistella kunnolla koko helvetin organisaatiota. Kingsin toiminnasta mallia, myös GM sai lähteä. Itse kyllä pitäisin Stögön ja potkisin vain tuon Nybondaksen kilometritehtaalle.
   
 2. tomechkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, St. Louis Blues, Joe Finley
  Itse myös toivoisin tämmöstä Kings tyyppistä lähestymistä. Tuo Nybarin asema vaan hallituksessa mahdollistaa sen, että tää paska vaan jatkuu ja jatkuu. En usko että Nybari on mihinkään lähdössä.
   
 3. Le Banner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
  Pelataan ensin kausi loppuun ja sitten kommentoidaan Törmäsen jatkosta? Itseoppinut psykologi sisälläni sanoo, että Perjantaina voi tulla ilmoitus nykyisen valmentajan työsuhteen päättymisestä. Katsotaan kuinka tämäkin farssi jatkuu.
   
 4. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Niin lueskelin tätä ketjua mielenkiinnolla ja itsellä on nuorista pelaajista jotain hajua niin voisi kysyä miksi Mieho ja Saarelainen lähetettiin vaihdossa Kouvolaan ?.
  Vastaus huonon asenteen takia.
  Kun Mieho pelasi ylhäällä pelissä vaikka viisi minuuttia ,pelin jälkeen hän meni polkemaan pyörää tyylillä että saisi maitohapot pois (mitkä maitohapot?) jaloista kun tosiasiassa hänen olisi pitänyt polkea kunnon treeni.
  Tarkoitan tällä sitä että iso vastuu tekemisestä oli pelaajilla , Törmänen antoi vastuun heille osa sluibaili silloin tällöin ja tarvitaanko siihen muuta. Tälläistä kuului pitkin kautta ...

  Nybondas puolestaan ei ole riittävästi kartalla siitä mitä oikeasti tapahtuu ja esim kun itse näin tällä kuluvalla kaudella Ville Varakkaan pelejä 8 kpl oli hän lähes jokaisessa Djurgårdenin huonoin puolustaja ja Nybari tekee? Sopparin?.
  Näkikö Nybari siis monta Varakkaan peliä ?? No ei
  No joo näillä mennään.
   
 5. Katto Jäsen

  Yritin keksiä mitkä asiat viittaisivat siihen, että Nybondaksella olisi joku tulosvastuu. En keksinyt. Joka vuosi suurimmalla budjetilla johonkin runkosarjan sijalle 10, sitten annetaan valmentajalle kenkää, Nybari saa aina kuitenkin jatkaa ja kesällä hän hankkii joukkueeseen uudet danhackerit. Tätä jo vuodesta 2008.

  edit. enkä myöskään ihmettele valmentajien ja pelaajien vaatimustason puutetta kun ei sitä ole toimistollakaan.
   
 6. KwutsNI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Veikkaanpa, ettei niin vahvassa asemassa organisaatiossa kuin Tom Nybondas oleva henkilö lähde tehtävästään kuin ylöspäin. Klassinen "fail upwards" -tilanne siis. Eli mikä se sitten olisi? Toimitusjohtajaksi Valtasen tilalle? Hallituksen pj:ksi? Tai sitten tietysti jonkinlaiseksi kansainvälisten suhteiden johtajaksi, vai käytetäänkö tätä vain julkisella puolella?

  Toinen vaihtoehto on eläkkeelle jääminen, joka häämöttää sitten jossain tulevaisuudessa.
   
 7. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Joku on kuitenkin muuttunut - aina aiemmin kausienjälkeisissä haastatteluissa Nybondas on sanonut, että "minä kannan tästä vastuun" - mitä se nyt sitten ikinä onkaan tarkoittanut. Odotin tuota lausetta koko lyhyen jutun, mutta joko hän säästeli sitä omissa kanavissa levitettävää haastattelua varten, tai sitten ei enää uskalla sanoa.
   
 8. #71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
  Tällä kaudella kävin kahdessa (karmeassa) runkosarjan matsissa, pienin määrä sitten... 02-03 kauden, jolloin olin 2. luokalla. Jos todella käy niin, että Törmänen maksaa tästä kaudesta työpaikallaan, ja tusina-Tomppa jatkaa, saa ensi kaudella tapahtua aika helvetin positiivisia asioita ettei tuo luku jää pyöreään nollaan.
   
 9. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Mulla on sama sisäinen psykologi. Tosi kiinnostavaa nähdä lähteekö koko valmennustiimi, kuten asiaan kuuluisi vaiko vain Stögö? Jos Selin joutuu annettuna tekijänä johtamaan joukkuetta Kangasalustan ja Tanskan kanssa, niin sehän on ihan perseestä. Kyllä valmentajalla pitäisi olla oikeus/velvollisuus koota itse tiiminsä. Miten musta tuntuu että vain Stögö lähtee? HIFK on kyllä taatusti ainoa joukkue joka kenkää sellaisen valmentajan, joka on kahtena kautena peräkkäin kiskonut jengin mitalipeleihin.
   
 10. Samart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus Hesarista:
  ”Tällä rosterilla (kokoonpano) ja panostuksella tuloksen pitäisi olla parempi”, Nybondas sanoi mutta nosti sentään esille kevään nousujohteisuuden. ”Lopputulema ei siltikään tyydytä.”

  ”Jatkuvat loukkaantumiset”, Nybondas sanoi yhdeksi synkkyyskierteen syyksi. ”Oli tuplasti enemmän sairauspoissaoloja kuin mestaruuskaudella 2011. Silloin poissaoloja oli työpäivistä 17 prosenttia, nyt 36.”

  Onko joku muu kuka tulkitsee ylläolevat näin: "Minä kokosin hyvän rosterin, Törmänen kusi koko jutun, peluutti jätkiä vielä niin että olivat jatkuvasti telakalla, "?

  Aika hienosti jamppa ulkoistaa omat vastuunsa, hienoa "johtamista". Kenenkähän pitäisi IFK:ssa vastata laadukkaasta treenauksen, fysion yms. resursseista? Kenen pitäisi olla valmennusjohdon tukena päivittäisessä tekemisessä, eikä heittää päävalmentajaa bussin alle kesken kauden?
  Holtari hoiti Jypissä Virtasen kanssa vastaavan kriisitilanteen hieman eri tavalla, tulokset nähtiin. JYP oli hieman lähempänä finaaleja kuin IFK.
  Jos tiukkasanaisia keskusteluja valmennusjohdon kanssa käydään kauden aikana, ne pitää ehdottomasti pysyä "kopin" sisällä, kun ne vuotaa julkisuuteen se on silloin johtamisongelma, aivan sama kuka ne on vuotanut. Vittu mitä amatöörin puuhastelua, rrrrrauh!
   
 11. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Näkyykös meidän Tom of Finlandia ikinä hallin käytävillä? Itse en ole ainakaan ikinä bongannut pelien aikaan. Toki en hallille pääse niin usein, mutta kyllä niitä muita toimihenkilöitä IFK:n puvut päällä näkyy aina ja tulee vastaan.
   
 12. Jermu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Saa olla aika sairaalloinen Nybondas-vihaaja, jos lukee tuon jutun niin, että Nybari vierittää syyn loukkaantumisistakin Stögön harteille.
   
 13. Js11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Senators
  Kaudella #1 tulee runkosarjan voitto ja finaalipaikka.
  Kaudella #2 vajaa 10 avainpelaajaa vaihtui, paljon loukkaantumisia ja tuloksena 9 sija ja pronssipeli.

  Lopputulos:
  koutsille kenkää?

  Jotenkin loogisempi johtopäätös olisi hakea syytä niistä asioista jotka muuttuivat, eikä oikeastaan siitä ainoasta asiasta joka ei muuttunut eli valmennus.

  Suurinpiirtein asiat jotka muuttuivat:
  - Hyökkäyksessä Ramstedt(52p), Zaborsky(48p) etc korvattiin Aaltosella(39p), Johanssonilla(19p).
  - Puolustuksessa Taimi, Järvinen, Auvitu korvattiin Erosella, Finleylla ja Salmisella.
  - Elkins, Partanen, Luttinen, Leino ja Ikonen pelasivat loukkaantumisten takia huomattavasti vähemmän pelejä kuin edellisellä kaudella.

  Ymmärrän että Törmäsen valmennustyyli tai pelitapa ei miellytä kaikkia, mutta eiköhän syy heikompaan kauteen löydy niistä asioista jotka muuttui (pelaajamuutokset, loukkaantumiset) ennemmin kuin Törmäsestä joka todennäköisesti pysyi aikalailla samanlaisena valmentajana.

  Toinen mieleenkiintoinen pointti kaudesta on, että nythän palattiin vain lähemmäs sitä keskiarvoa mikä HIFK:lla on ollut runkosarjassa viimeisen reilun 10v aikana (Nybondaksen aika). Viime kausi oli poikkeus ja poikkeusta seuraa paluu keskiarvoon. Tällä kaudella mentiin tosin hieman keskiarvon alle (sijoitus 9. vs ~6) joten aika turvallista ennustaa että HIFK tulee parantamaan ensi kaudella :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017 klo 18.36
 14. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eihän tuon suorempaan voi sanoa että Törmänen saa kenkää, muuten kuin sanomalla että Törmänen saa kenkää.
   
 15. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Näin se on. Tai ainakin näin se normaalisti menee, Nybondas tosin ei ehkä tätäkään ymmärrä. Kaikki muut vastaukset kuin että Törmänen jatkaa valmennuskautensa loppuun tarkoittavat että kenkää tulee, mutta vielä ei ole aika tiedottaa. En kommentoi -> Kenkää. Asiasta ei ole keskusteltu -> Kenkää. Törmäsen jatkosta päätetään myöhemmin -> kenkää. Pelataan kausi ensin loppuun -> kenkää.
   
 16. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total FB/IH: Oranje -88 -10,IFK -98 -16,Hawks -13
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tässä yllä on ne oleelliset, ja kaikki muu (kuten tompan puolustelu tai syiden hakeminen sattumasta, alumiinikääreestä tai astrologiasta) on turhaa lässytystä.

  Lainaus:
  Aina? Vuosikymmen paskaa ja sekaan kaksi finaalipaikkaa pitkälti valmentajan ansiosta. Lähes joka vuosi vasurilla juosten kusten kyhätty, aivan keskeneräinen ja epäbalanssissa oleva rosteri. Jos jotain tulosvastuuta olisi, tämä ammattitaidoton tunari olisi ajat sitten saanut kenkää. Ongelmahan lienee nimeomaan se, ettei hän tajua olevansa itse se organisaation heikoin lenkki.
   
 17. Stigu Jäsen

  Lainaus:
  Hyvä pointti. Tomppaa ei voi erottaa, eikä hän satavarmasti eroa omasta tahdostaan.

  Veikkaan että tuo ylöspäin lähteminen tapahtuu Helmikuun 20. päivä vuonna 2047, kun Karavaanari 92- vuotiaana UTJ:na on sulkemassa hyvin menneen kauden ( seitsemäs sija, rahaa paloi 12 M€, mutta jengissä pelasi sentään omia poikia toisessa polvessa jo yhdeksättä kautta: mm. Pippe-Medium Åsten, Justiina Salmi ja Jaakko Miihkalinpoika Teppo) päätteeksi toimiston ovea ja saaa sydänkohtauksen. Välittömästi tässä ja nyt hänen sielunsa leijailee vienohkon turbulenssin läpi kohti korkeuksia, ja troposfäärin kohdalla ylhäältä alkaa jo kuulua RinTinTinin, Miloun, Lassien ja muiden poismenneiden koirien haukuntaa.

  Itse kaipaan Karavaanarilta eniten ns. pitkän linjan punaista lankaa tuohon meininkiin. Hän toimii nyt oikeastaan kuin Stögö: Jokainen kausi aloitetaan puhtaalta pöydältä ilman minkäännäköistä havaittavaa jatkuvuutta. UTJ:n tehtävänä on luoda identiteetti joukkueelle, nyt tuo identiteetti näkyy ainoastaan bussipysäkkimainoksissa.
   
 18. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Olen puolustellut Nybondasta ehkä siitä syystä etten halua ketään heinäkenkää tuonne hääräämään. Tuon hesarin jutun jälkeen koko mielipide muuttui. Ymmärsin ettei Nybondas ymmärrä tämän päivän jääkikekon vaatimuksista. "Tavoite tälle kaudella oli tehdä 200 maalia" kertoo kyllä kaiken osaamisesta.

  Ramstedt jätetään korvaamatta. Päätettän luottaan Hintziin joka loukkaantuu alkumetreillä. Hankitaan keskushyökkääjä KHL:stä jolla keskittyminen aivan muuaalla, taustatiedot selvittämättä- Taimi päätetään päästää muuaalle, mutta sekin jätetään korvaamatta. Nybondas sysää vastuuta pelaajien syliin, että olisi pitänyt muiden nostaa tasoa. Törmäsen poispotkiminen aloittaa saman sekoilun mitä tässä jo useamman vuoden sai kestää. Onggelmia tulee heti uuden päävalmentajan kanssa jos IFK ei pelaa niin kuin Tom of Nordis haluaa.

  Onneksi Nybondas ei yksinään päätä valmentajan vaihdoksesta, mutta haliituksessa on tällä hetkellä Lindholm ja Tuohimaa jotka äänestää niin kuin Tomppa haluaa. Silloin ratkaisu on enemmän puheenjohtajan käsissä. En vain ymmärrä miksi ei Törmäselle annettu kenkää heti jos sitä haluttiin? Miksi roikuttaa löysässä hirressä. "Kysy pelaajilta" kommentti jutussa viittaa omasta mielstä vahvasti siitä, että koko valmennuksen uudelleenjärjestely oli lähtöisin pelaajistosta.
   
 19. Samart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En ole mielestäni sairaalloinen enkä Nybondas-vihaaja, jutusta paistava tietynlainen ylimielisyys oli se mihin viittasin. Se ettei aidosti oteta vastuuta omaan ruutuun kuuluvista asioista. Tätä tarkoitin vastuun ulkoistamisella, tätä asenteesta kumpuavaa ammattitaidottumuutta kritisoin.

  Meillä faneilla on oikeus tietynlaiseen ylimielisyyteen, joka on liittynyt IFK:n kannattamiseen aina. Nämä keskustelupalstalätinät harvoin johtaa mihinkään konkreettiseen.
  Ammattimainen urheilutoimenjohtaja ei voi toimia siten, kyllä hänellä pitäisi olla verkostot kunnossa joka suuntaan, hoitaa fysio ammattimaisiin käsiin ja ennen kaikkea olla valmennuksen rekrytoinnissa joku punainen lanka, puhumattakaan pelaajien palkkauksesta. Valmentajathan meillä ovat tuoneet kuka milloinkin luisteluvalmennusta sekä urheilulääketieteen asiantuntemusta mukanaan, jotka ovat lähteneet samalla ovenavuksella ulos ko. valmentajan kanssa.
  Tappara kiskoo todella hyvällä prosentilla sekä vakaita liigapelaajia että lupaavia rekryyttejä joukkueeseensa, eivät ne kaikki sen takia sinne mene että on se on ainoa mahdollisuus voittaa kannu. Jotain muitakin asioita siellä tehdään oikein, samoin Jypissä.

  Kun omista junnuista ei pystytä kasvattamaan edes tämän päivän liigatason pelaajia kuin satunnaisesti, muiden seurojen lahjakkaita junnuja ei tänne saada, ( ok, poislukien. Mikke ), valmennus on arvalla vedettyä, jne...Touhussa ei ole suunnitelmallisuutta ja jatkuvuutta vaikka brändillä perinteitä olisi vaikka muille jakaa.

  Äijä on ollut melkein 10 vuotta ruodussa, onko joku asia isossa kuvassa muuttunut?
   
 20. matti&teppo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Oikeassahan Nybis on siinä että tällä panostuksella tuloksen pitäisi olla parempi. Tomppa latoo pelaajille kuitenkin eniten fyrkkaa eteen. Mutta onhan tuo aika outoa väittää että tuo viime kauden rosteri olisi ollut jotenkin automaattinen tae menestyksestä. Jengin kasaaminen meni pahasti metsään jo kesällä ja meno oli sekavaa koko talven.

  Joukkueessa pelasi kauden aikana 16 pakkia. Jos yhteen peliin pukee kerralla 7 tarkoittaa se siis melkein 2,5-kertaista määrää pelaajia. Pakistossa jätettiin kärki korvaamatta täysin ja epätoivoisia paikkoja nähtiin koko kauden. Kauden aikana sisään tuli Salmi (ei ansainnut alunperin jatkoa edellisen kauden näytöillä), Generous, Kaski, O'Connor ja ulos lähti Taimi. Lisäksi Högström pelasi 11 peliä kun ei muutakaan keksitty ja paska valui jo kovaa vauhtia lahkeesta. Koko pakiston tilanteen kertoo se, että suurimman budjetin omaavan jengin pakiston pelasti nyt U18-kisoissa pelaava Miro Heiskanen. Ilman Heiskasta tilanne olisi ollut aivan karmea.

  Hyökkääjiä pelasi 23. Jos yhteen peliin pukee kerralla 12 tarkoittaa se siis melkein 2-kertaista määrää pelaajia. Tuollakin ykkössentteri jätettiin kesällä korvaamatta ja lähdettiin jollain utopistisella "kyllä sieltä joku nousee esiin"-mantralla liikkeelle. Kauden aikana tulikin sitten Kantola, Malinen ja Johansson, ja heistä kukaan ei ollut loppujen lopuksi se mitä kaivattiin. Johanssonin hankinta menee jo absurdiuden puolelle kun nyt saa kuulla ettei kaverilla ollut henkilökohtaisten syiden vuoksi ajatus mukana ollenkaan. Ei näitä tulisi hommata.

  Eli panostus oli kyllä kova, jos sitä mitataan käytetyn fyrkan määrällä. Mutta ei käytetyllä rahalla saatu sitä mitä olisi vaadittu jotta voisi sanoa että rosteri olisi ollut jotenkin automaattisesti tae menestyksestä. Puutteita oli alkukaudesta aivan liikaa ja siksi pelaajia tuli ja meni kesken kauden. Ja kuitenkaan niitä puutteita ei loppujen lopuksi edes paikattu. Ja tämä kaikki sekoilu siis kun eletään aikaa jt (jälkeen turbulenssin).

  No, ensi kaudella on kuulemma naurettavan kovat sentterit. Tarkoittanee siis sitä ettei jengissä ole maalivahtia.
   
 21. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Hyvä kysymys, taitaa tietää asemansa fanien silmissä. Itse sen noin 10-15 kertaa kaudessa hallilla kotipäädyssä ja olen nähnyt Valtasta, Kölliä, Carlssonia, Linnavallia... muita en juuri näöltä tunnekaan paitsi sen Nybondaksen ja juuri sitä en ole koskaan nähnyt. Onko kukaan nähnyt Nybaria? Ikinä missään julkisesti?

  _
   
 22. Nashpre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool, Finnesota
  Lainaus:
  Kerran näin, kun kuljin D-ovien kautta hallille. Seisoskeli siinä sisäänkäynnin yläpuolella olevalla takakäytävällä (huoltokäytävä?) ja puhui kännykkään. :D
   
 23. VT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No tuskin oli Nybondaksen asettama tavoite, jos joukkue tämän asetti.
   
 24. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  Nybondaksen tunnettu motto on "eniten jäähyjä ja eniten maaleja"

  Tuntuu aika erikoiselta jos joukkue asettaa tavoitteekseen tehdä tällä kaudella 200 maalia kun pitäisi kehittää peliä, että hopea muuttuu kullaksi. Jos Nybondas sanoo asetettiin niin kyllä silloin käsitän, että se tavoite on tullu johdolta.
   
 25. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  En omista kausikorttia enkä siten ihan mahdottoman taajaan hallilla käy, mutten ole kyllä koskaan Tomppaa nähnyt. Esim. Valtasen useinkin.