Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Johannes, 05.02.2008 klo 12.02.

 1. KwutsNI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Lainaus suoraan Hesarista: "Joukkue asetti tämän kauden tavoitteeksi 200 maalia, mutta aika pian kävi selväksi, ettei siihen tahtiin ole mitään mahdollisuuksia."

  Ja tuo ei edes ole Nybondaksen haastattelusta, vaan Törmäsen.

  edit. Tarkennetaan vielä, että se ei ole siis kuitenkaan suora lainaus Törmäseltä, vaan toimittajan tekstiä.
   
 2. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  En itsekään varsinaisesti hallin puolella, mutta olen kyllä nähnyt toimiston puolella pari kertaa kun olen ollut hakemassa kausaria.
   
 3. Bafforosso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK parhaimmillaan
  Kyllä "löydässä hirressä" roikuttamiselle on syynsä. Nähtiin, ettei saumaa mestaruuteen enää ole, joten kenkiminen siinä vaiheessa olisi rahan haaskausta. "Annetaan olla kauden loppuun saakka ja katsotaan sitten tilanne uudelleen".
  Nyt sitten huikea selitys HBL:ssä (jos google-kääntäjään on luottamista), kuinka hyviä asioita loppukaudesta näkyi. Peräti kolme. En ymmärtänyt yhtäkään, mutta ehkä käännös oli niin huono. Joku ehkä osaa selittää ne ymmärrettävästi?
   
 4. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  En tiedä, mutta kai käänsit ruotsi -> englanti, jos se taipuu. Siitä tulee täysin ymmärrettävää kieltä, kun taas suomeksi voi tulla ja tulee ihan mitä sattuu.

  Vähän niin kuin IFK.
   
 5. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Vaikka Summasen valmentaja-aika(tämä jälkimmäinen -98 meni hyvin) oli tuttua sirkusta luontoäiti kiekkoineen, niin silti joukkueen rakentamisessa oli ideaa. Menihän pelaajahankinnat reisille, mutta silloin oli jotain ajatusta siitä mitä haetaan pelaajistolta. Tuolle kaudelle haettiin hyvin luistelevia pelaajia. Toki pelaajat olivat sitten muuten ihan kuraa, mutta oli sentään ideaa.

  Kun tuota päättyneen kauden jengiä katsoo, niin paperillahan tuo on ensisilmäyksellä laadukas. Jarkko Malinen olisi useassa jengissä ykkösen sentteri ja kaikissa jengeissä vähintään kakkosen keskellä. Meillä kuitenki viiletti kolmosessa. Jarkko Malinen vaan on ihan vääränlainen pelaaja Törmäsen sapluunaan. Pystyy hakemaan itsensä keskikaistalle vapaaksi ja saa pelin rytmittämisellä hyökkäyksen käyntiin. Jossain Tapparassa olisi varmaan tärkeä kulmakivi joukkuetta, kun on hyvin tukeva pelitapa. Meillä taas ei tullut mitää apua pelitavasta, niin tuli karulla tavalla ilmi, että ei oikein ole mitään annettavaa hyökkäyspäässä. Ja pelin rytmittämisestä ei ole mitää iloa, kun viisikon etäisyydet olivat perseestä.

  Hieman kaipaisin siis toimistolta sellaista punaista lankaa joukkueen rakentamiseen. Kärkipelaajat voivat isossa seurassa olla hyvin palkattuja. Itse esimerkiksi ymmärrän hyvin Aaltosen hankinnan. Nuo alempien ketjujen pelaajat eivät vaan voi olla silloin noin kalliita. IFK:n kolmosketju on kalliimpi kuin kummankaan finaalijoukkueen ykkösketju. Kärjistetysti joukkue kootaan joko isolla rahalla kärkiukot ja erkkkapalkalla loput tai kootaan tasaisen laadukas suht edullinen jengi. Yleensä toki nähdään välimalleja, mutta tämä IFK:n jengi oli kasattu sillä periaatteella, että otetaan kummastakin kategoriasta huonot puolet ja lyödää ne yhteen.
   
 6. toimittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nybondaksen kokoamat porukat ovat suurin osin kalliita ja nimekkäitä pelaajia jotka kiinnostavat suurta yleisöä, mutta joukkuetta hän ei osaa rakentaa. Tyyli on tuttu mm. manageripeleistä, sekä Virmasen ajan Jokereista. Harvoin jos tuskin koskaan tulee resurssien mukaista menestystä. Ei jakseta selvittää pelaajien taustoja, motivaatioita, luonnetta eikä myöskään miettiä joukkuetta riittävän pitkälle kokonaisuutena. Tai voi se olla osaamisestakin johtuvaa.

  HIFK:ssa urheilulliset tavoitteet on aina korkealla mutta päivittäinen vaatimustaso ei kuitenkaan sitä tue. Tästä malli lähtee organisaation urheilullisen puolen ns.johdolta. HIFK organisaatio on varmasti mukava paikka työskennellä, kunhan ei turhaan vaivaa päätänsä fanien kiukuttelulla.

  Juniorien menestys sekä yksittäisten pelaajien läpilyönnit ovat myös harvassa, kun suhteuttaa olemassa oleviin resursseihin. Toki nyt tuli nuoremmissa ikäluokissa pari mestaruutta, joka on hieno asia, mutta sieltä on vielä pitkä matka läpilyöntiin Liigassa. Niitä helmiä pitäisi löytyä myös kolleista.
  HIFK:n junioreissa opetetaan pelaamaan ns.oman kaistan kiekkoa. Jokaisesta hyökkääjästä yritetään tehdä power-forward ja oman tien kulkijoille ei anneta tilaa. Sen näköistä junioria sieltä sitten tuleekin. Ihan Nybondaksen näköistä toimintaa tämäkin.
  Edustusjoukkueeseen sitten on kuitenkin palkattu lähes päinvastaisen tyylisuunnan valmentaja antamaan pelaajille vapauksia ja peluuttamaan luomulätkää. Missä on punainen lanka?

  Nybodas on HeinoMoberg kaksikon valinta jatkamaan heidän aloittamaansa surkeaa urheilullista linjaa, eikä tähän valitettavasti tunnu kukaan pystyvän vaikuttamaan.
   
 7. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  Tässä on oikein hyvin kiteytettynä se, miksi IFK:n pitäisi saada pätevämpi UTJ asap.
   
 8. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  @toimittaja :lta hyvää tekstiä. Nybondaksen ongelma on myöskin se ettei osaa/pysty etsimään pelaajia tutkan ulkopuolelta ja sitten lähtökohtaisesti joka kerta maksaa liikaa pelaajasta. Miettikää mitä esimerkiksi Kekäläinen löysi aikanaan. Ensin Calounin ja sitten Thomasin. Calounista katsoin silloin, että onpa pojalla käynyt joulu kuin noin vähällä laukauksella noin monta maalia. Jos Nybondas olis nähnyt saman tilaston aikanaan Calounista niin olisiko palkannut? Ero tässä on se, että Kekäläinen oikeasti ymmärtää pelistä ja pelaajista paljon enemmän kuin Nybondas. Muistan kun Kekäläinen tuli seuraan niin istui kaikki harjoitusottelut harkkahallissaa katsomassa. Veikkaan ettei Nybondas rahaa missään tilanteessa hanuriaan Nordista kauemmaksi ja ei se mitään auttaisi kun ei oikeaa analyysia pystymuutenkaan tekemään.

  Jos joku luulee, että IFK:hon tulisi pelitapa Törmäsen jälkeen niin saa kyllä pettyä. Koko pelaamisen ydin on Nybondaksen takataskussa. Ei tuota jatkuvaa luomullätkää muu selitä ja taktisesta puolesta vähättelevät lausunnot kielii myös siitä. Nybondaksen mahtikäskyllä myös valmennus roolitettini uudelleen koska Nybondas oli nähnyt sellaista myös aikaisemmin. Nybondas istuu siellä seuraamassa treenejä kun pitäisi olla istumassa aiva eri hallissa ja mantereella.

  Kojo toi Hakkaraisen fysiikkavalmentajaksi Harri Hakkraisen joka laittoi tämän osan alueen kuntoon ja siirtyi sitten muuaalle. Siellä on varmasti jotkut suuntaviivat annettu, mutta jos ei henkilökohtoaista ohjausta oel niin paljon voi mennä pieleen, Tapparalla on ollut vuosein saatossa hirveän vähän loukkantumisia, mutta siellä on ollut sama fysiikkavalmentaja jo 18 kautta putkeen. Siellä sitä ei tee apuvalmentaja oman toimen ohella.

  Nybondas on nimenomaan Heinon ja Mobergin oppipoika ja tätä kautta voivat vielä asioihin vaikutta vaikka muuta sanovat.
   
 9. Bourne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juuri näin. Newbondaksella on käsittämättömän vahva mandaatti Ligaföreningen hallituksen jäsenenä puuttua jopa pelitapaan. Ja uudet omistajat tukee tätä prosessia hyvin vahvasti taustalla ja siksi tulemme jatkossakin kuulemaan tämän amatöörin syväanalyysejä miksi kausi on ollut jälleen vaikea. Kun on omistajien hyväksyntä ei tarvitse pelätä seuraamuksia.
   
 10. toimittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 11. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Peukku tälle.
  Samaa epäpätevyyden johtamista on Hjallis harrastellut vuosikaudet. Kun suurimmalla budjetilla sijoitutaan Liigassa seitsemänneksi, käännetään katseet suureen ja mahtavaan Venäjään. Liitytään niihin ja ollaan osa jotain suurempaa. Kun on flopattu siellä, käännetään huikeat tulevaisuuden näkymät Kiinaan. Seuraavaksi voisi rakentaa maailman ensimmäisen merenalaisen hallin Tyyneenvaltamereen. Näkymät on huikeita eikä lampaat katsomossa huomaa, ettei menestystä tule edelleenkään. Meillä Nybondas laajentaa valtavien näkymien e-sporttiin ja rakennetaan uutta Gardenia. Samaan aikaan Liigan kallein joukkue konttaa rimaa hipoen sääleihin. Ehkä ensi kaudella Nordiksella tarjoillaan sushiakin niin kukaan ei ehkä huomaa, että Jukurit voitti pelin 0-2.
   
 12. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  Olen sanonut tämän aikasemminki. Asiat eivät tule muuttumaan niin kauan kuin Ligaförengin vetelee naruista. Nybondas on saanut muuten emoseuran kutaisen ansiomerkin, siitä voi jo päätellä Tompan asemaa. Niitä merkkejä ei nimittäin kovin monella ole.

  Olen verranut IFK:n tilannetta Blackhawksin Bill Wirtziin. Siellä kädet vapautui vasta Wirtzin kuoleman jälkeen, Nyt sielläkin ollaan vedenjakajalla kun lauluun lähdettiin 4-0, mutta sielläkin onkin sellainen GM joka taikoo vaikka paskasata konvehtia kun meillä se on edelleen paskaa tikun nokassa.
   
 13. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Shakers, Sherwood Playboys, HCK
  Mikäli El Kingin lähtö johtuu siitä, ettei Tom of Nybondas tajua tarjota uutta sopparia niin se kertoo kyllä kuinka vähän mr. utj tajuaa jääkiekiekosta. Tällä hetkellä ei taida koko jengissä olla toista pelaajaa joka on joka palkkaeuronsa arvoinen ja nauttii kannattajien vankkumatonta kunnioitusta ja luottamusta.
   
 14. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tuossa ollaan jo auttamatta myöhässä:

  Could Dubai be the site of an underwater tennis court? | Architectural Digest

  Lainaus:
  Meinasin jo revetä, kun tajusin kuinka järkevä ja ennen kaikkea mahdollinen ajattelutapa tuo olisi.
  --

  Vaikka miehestä ollaan syystäkin mitä mieltä ollaan, niin en kuitenkaan tykkää näistä alkaneista huhuista ja ne pitäisi katkaista tai vahvistaa välittömästi.

  On täysin selvää, että Elkins ei olisi mitään typerää palkkapyyntöä tehnyt eli ei olisi pienintäkään syytä olla palkkaamatta häntä. Miksi sopimusta ei olisi tehty?

  Ei miksikään, enkä usko hetkeäkään huhun olevan totta. Edes pahimmasta vihamiehestä ei pitäisi levittää ikäviä juttuja mitkä kaiken järken mukaan ei yksinkertaisesti voi olla totta.
   
 15. Bafforosso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK parhaimmillaan
  Tämä kuuluisi oikeastaan menneen kauden palstalle, mutta kukapa menneitä enää jaksaa lukea ja toisaalta tällä palstalla se ehkä antaa herra UTJ:lle ja HIFK:n johdolle miettimisen aiheita.
  Pelaajien pisteet per ottelu (runkosarja ja playoffs) HIFK:ssa:
  Hintz 0,81
  Aaltonen 0,68
  Rask 0,67
  Elkins 0,54
  Puustinen 0,52
  JOHANSSON 0,49 ja 43 ottelua
  Eronen 0,42
  Leino 0,41
  Tuomisto 0,34
  Partanen 0,3
  Petrell 0,296
  Grillfors 0,296
  Ikonen 0,29
  Heiskanen 0,29
  KANTOLA 0,286 vain 21 ottelua
  MALINEN 0,26 vain 23 ottelua
  Salmela 0,26
  O'CONNOR 0,24 vain 21 ottelua
  Luttinen 0,235
  Nykopp 0,23
  Generous 0,187
  Finley 0,17
  Kaski 0,167
  Teppo 0154
  Åsten 0,153
  Tamminen 0,15
  Jääskä 0,143
  Saarelainen 0,136
  Mieho 0,115
  Salmi 0,08
  Siinäpä se! Pistenikkareista voi olla mitä mieltä tahansa ja rooleista ja tästä puuttuu +/- ym.
  MUTTA, jos NYBONDAS toteaa, että vahvistukset KooKoo:sta olivat onnistuneet, hän on aika metsässä. Samaten, jos ajatellaan ettei meillä ollut varsinaista ykkössentteriä ja paikkaaja siihen oli Johansson, niin eipä ollut häävi tulos. Kuudes listalla ja vasta kolmantena senttereistä.
  Ja jos katsotaan syksyllä aloittaneihin senttereihin, voidaan todeta, että Nykopp oli epäonnisesti saikulla, Leino ei onnistunut, Tuomisto yllätti, Hintz ylitti odotukset, mutta sopii paremmin laitaan. Ainoa kunnon sentteri meillä oli Elkins (osittain hänkin saikulla) ja hänet päästettiin nyt pois.
  Kyllä näyttää aika kylmältä huomioiden huhujen mukaan poistuvat.
  JOS jotain uusia positiivisia sopimuksia on solmittu (pitäisi olla jo paljon ennen joulua), niin NIISTÄ OLISI SYYTÄ KERTOA ERITTÄIN PIAN, eikä hautoa pitempään.
   
 16. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Minä olen myös sitä mieltä, että nämä huhut ja väitteet siitä, että Nybondas ei olisi tarjonnut jatkosopimusta on epäuskottavia. Jos tällaisia huhuja keksitään, niin se on saatanan raukkamaista, vihasipa Nybondasta kuinka paljon tahansa.

  Minusta olisi kohtuullista odottaa, että Elkinsin jatkosuunnitelmat selviävät. Jos hän suuntaa NHL-, KHL- tai NLA-akselille, niin syy lienee muualla kuin Nybondaksessa.
   
 17. toimittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Listalla kannattaa kiinnittää huomio myös pelaajiin jotka ovat tulleet HIFK junioriputkesta. Olkoonkin että rooleja on erilaisia eikä pisteet kerro kaikkea niin myös tästä tulee selväksi millaisia pelaajia Nybondaksen HIFK akatemia tuottaa. Isossa kuvassa hemmetin huolestuttavaa.
   
 18. MHPeg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  En jaksa jotenkin uskoa El Kingkongin siirtymistä KHL/NHL:ään. Hän on julkisesti sanonut ettei halua pitkiä vieraspelimatkoja perheensä takia. Miten mulla on snadisti semmonen kutina, että Kojo/Ville hoitavat kaverin Pyörälän seuraksi Sveitsiin ja Berniin. Tästä siirrosta saattaisin jopa hymyillä hetken. Heidän perässään Kingkong takaisin meille vuoden-kahden päästä!
   
 19. Iris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kuvitelkaapa Nybondas jossain pelissä katsomossa visioimassa ja arvioimassa jotain tiettyä pelaajaa tai hänen sopivuuttaan HIFK:n palettiin tuleviksi kausiksi näistä näkökulmista. En mäkään pystynyt.
   
 20. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Pennanen kertoo IFK:n sekavista ajoista.

  Linkki vie suomikeikon sivuille ja Pennasen haastatteluun.

  Yritä tuossa sitten valmentaa kun tuki on niin osaavaa taustalla. Pennanen poltti sillat tällä jutulla Nybondakseen joten tämä Antti voidaan jättä tulevaisuuden kaavailuista pois.
   
 21. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total FB/IH: Oranje -88 -10,IFK -98 -16,Hawks -13
  Lainaus:
  Eiköhän se ole Tomppa joka niitä siltoja polttaa ympäriltään. Toivottavasti Pennanen vielä nähdään uudistuneessa IFK:ssa, Tompattomassa IFK:ssa.
   
 22. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Yhtään Nybondasta puolustelematta tyydyn toteamaan, että eipä se Pennanenkaan nyt täysin rehellinen näytä tossa haastattelussa olevan. Suurin ulospuhallus Narri-sarjassa keväällä 2012 tuli kyllä valmennukselta. Ehkä heillä ei sitten ihan nälkä riittänyt, kun heille mestaruus osuu kerran... niin, no Mestiksessä.

  Lyötyä on kiva lyödä ja HIFK:n haukkuminen on aina in, mutta kyllä eniten perseili valmennus kaudella 2011-12. Suuri pyllistys oli koko kevät 2012. Sopan aikakaudesta toki samaa mieltä. Liian aikaisin joutuivat liian suuriin saappaisin. Täysin Nybondaksen piikkiin.
   
 23. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Yhtään Pennasta puolustelematta voisi kuitenkin kysyä, että minkälaiset mahdollisuudet hänellä oli vaikuttaa PS1:n kakkoskoutsina mihinkään? Toinen hilluu kopissa munasillaan moottorisaha kourassa, niin tule siinä nyt sitten keltanokkana kertomaan, että oisko sittenkin kannattanut pitää se paras puolustajapari yhdessä ja yrittää pelata taitopelaajilla muutakin kuin ajokoiraa.
  En siis tiedä. Voi toki myös olla, että PS1 sai jonkinlaisen paskahalvauksen syötyään sitä liikaa eikä kyennyt toimimaan runkosarjan jälkeen. Näin Karisma sai vastuulleen koko valmennuksen ja vituiksihan se sitten meni.

  Toisaalta Pendolino on tossa myös hyvin rehellinen ja toteaa, että hän ei PS2:n kanssa ollut millään muotoa valmis siihen vastuuseen, kun PS1 lähti vuolemaan ruplia. Ei riittänyt aika, taidot eikä kokemus. Hyvin epäsuomalaista myöntää tuollainen asia vierittämättä syytä pääosin jonkun toisen harteille.
   
 24. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Lainaus:
  Kyllä sekin kausi oli malliesimerkki Karavaanariin kyvyttömyydestä rakentaa tasapainoinen joukkue! Sen kauden joukkueesta puuttui tulosta tekevät voimalaitahyökkääjät kokonaan. Edellisellä kaudella oli Hade, Lennu, Ahtola (päästettiin pois kesken kauden 2011-2012) ja Wärn, joten tämä osasto oli Liigan paras. Paikkaajiksi Karavaanari löysi täyden turhakkeen Raumalta eli Tuomaisen, Rajamäen eläkkeeltä sekä Huhtivuoren. Lisäksi mitä ilmeisemmin Karavaanarin papereissa Pörrivuoren ja Pesosen katsottiin korvaavaan myös noita em. mestaruuskauden laitahyökkääjiä vaikka hekin ovat profiililtaan täysin erityylisiä pelaajia. Kaiken kruunasi tietenkin Karavaanarin huippulöytö eli Redenbach joka oli oikean Edarin tapaan aina Stadin yössä.
   
 25. tiki10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nybbe All-Stars
  Olisiko Kölli hyvä Nybondaksen korvaaja? Tykkään itse ja mitä ollut tekemisissä niin hoitaa sovitut asiat kuten pitää. Arvostuskin varmasti parempaa luokkaa kun Tompalla.