Tinder – statsit & keskustelu

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nyt oli sitten lehdessäkin yksi miesten riski. Tullut paha mieli ja lähetty kostamaan. Oksettavaa touhua tuommoinen ja toivottavasti saa tuomionsa myös.
"Poliisin arvion mukaan suurin syy perättömän rikosilmoituksen tekemiseen oli ajattelemattomuus, mutta osasyynä oli kosto ja hyvityksen hakeminen.

Treffit eivät olleet menneet toivotulla tavalla. Uusipaikan mukaan nainen koki treffien jälkitilanteen jälkeen olevansa oikeutettu rikosilmoitukseen."
--

Olin hieman ajattelematon, mutta ainakin oikeutettu siihen. Tunsin aikoinaan oikean raiskauksen uhrin ja hän oli siitä hyvin päässyt yli mitä tapahtui.

Valitettavasti tämä oksettavuus tekee hallaa niille oikeillekin uhreille, kun ei enää voi tietää mitä oikeasti tapahtui. Ja mitä enemmän näistä uutisoidaan niin sitä useampi miettii tuohan on hyvä keino kostaa tuolle "kusipäälle", vaikka se ei tehnytkään mitään.
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itseluottamusta pitää olla, koska harva haluaa lähtökohtaisesti kumppanikseen mt-ongelmaista tai huonolla itsetunnolla varustettua henkilöä (tämä sukupuoleen katsomatta). Liiasta kohteliaisuudesta ja mielistelystä herää epäilys, että tyyppi ei ole oma itsensä tai yrittää kompensoida muita heikkouksia. Normaalilla itsetunnolla varustettu ihminen kohtelee seuralaistaan vertaisenaan.
Se mikä minua tässä keskustelussa häiritsee on ensinnäkin se empatian puute, jolla suhtaudutaan miehiin, jotka eivät löydä seuraa. Miehillä asian ratkaisee itseluottamus ja kyky jutella kevyesti yleisluontoisesti, pienen huumorin sävyttämä. Luulis kuitenkin olevan kohtalaisen selvää, että nämä asiat ovat sellaisia, jotka kuuluvat persoonallisuuteen ja temperamentiin, joita ei vain tuosta noin muuteta. Sama pätee toisarvoisiin seikkoihin, yleisesti statukseen ja ulkonäköön. Naisella taas tälläisissä sovelluksissa tärkeintä on ulkonäkö. Haasteita ei ole, jos menee normaalijakaumaan, mutta jos vaikka jokin näkyvä epämuodostuma, niin se on voi voi. Kenellekään ei kuitenkaa varmasti tule mieleen sanoa tässä tapauksessa naiselle, että kannattaisi hankkia uusi naama. Sen sijaan ihan yleistä sanoa, että kannattaisi hankkia ''sosiaalisia taitoja'' ja puhua katkeroista, reppanoista jne. No nyt joku tulee sanomaan, että ''ei ole sama asia'', jolloin kehotan lukemaan koko tämän tekstin vielä uudelleen alusta..

Toinen asia on se, että tinderistä on hyvin vaikea puhua hieman yleisemmällä tasolla, koska sovellus on käyttökokemukseltaan hyvin erilainen miehille ja naisille. Kun tästä puhtaan, niin jossain vaiheessa tulee väite, että joku on syyttänyt asiasta X naisia, vaikka näin ei olisi tapahtunut. Esimerkiksi nimim. Freya katosi tästä keskustelusta tällä viestillä, vaikka kukaan ei ollut ''syyttänyt'' naisia.

Kolmanneksi on turha väittää, että sinkkuuden tuomat haasteet ja probleemat ovat samanlaisia miehille ja naisille. On ihan tutkimustuloksia, että sinkkunaiset kärsivät vähemmän yksinäisyydestä kuin sinkkumiehet, koska heillä on mahdollisuus saada läheisyyttä myös irtosuhteilla eri tavalla kuin miehillä (noin niin kuin keskimäärin)

Ja sitten taas vielä tämä, että naisilla on suuremmat riskit. Varmasti pitää myös paikkaansa. Oman armeijakokemuksen mukaan ihan merkittävä osa miehistä on jollain tavalla idiootteja. Jollain tavalla kuitenkin odottaisin, että myös naiselta voisi odottaa näiden skippaamista. Siis jollain tavalla kyetä profiilin, keskustelun ja ekan tapaamisen perusteella arvioimaan riskejä. Mun on vaan vaikea kuvitella, että jonkun viittä vaille raiskaajan luonne ei tulisi näkyviin jo ennen makuukammariin menemistä. Itse siis en ehkä ihan täysin usko, että ongelma on niin suuri mitä välillä annetaan ymmärtää.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Esimerkiksi nimim. Freya katosi tästä keskustelusta tällä viestillä, vaikka kukaan ei ollut ''syyttänyt'' naisia.
Se toteamus ei varsinaisesti ollut kenellekkään täällä suunnattu, mutta usein sitäkin puolta kuulee. On huono lähtökohta lähteä hakea elämänkumppania, jos on kovin katkera toista sukupuolta kohtaan - puolin jos toisin. Ne pitäisi ensin aina selvittää.

Noin muuten totesin, että nämä useimmat kommentit tuntuvat jotenkin itselleni niin absurdeilta, että mitä niihin sanomaan. Tinder tuntuukin olevan oma maailmansa, ja siksi se ei mulle sopinutkaan.

Mun on vaan vaikea kuvitella, että jonkun viittä vaille raiskaajan luonne ei tulisi näkyviin jo ennen makuukammariin menemistä. Itse siis en ehkä ihan täysin usko, että ongelma on niin suuri mitä välillä annetaan ymmärtää.
Tutullani ongelmat alkoivat siinä kohtaan, kun ei halunnut jatkaa suhdetta. (Itselläni myös yksi vastaava kokemus). Sen jälkeen astui kuvioihin kaikenlaista. Ei kuitenkaan siitä sen enempää ( päätyi eteenpäin), mutta näitäkin löytyy.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kolmanneksi on turha väittää, että sinkkuuden tuomat haasteet ja probleemat ovat samanlaisia miehille ja naisille. On ihan tutkimustuloksia, että sinkkunaiset kärsivät vähemmän yksinäisyydestä kuin sinkkumiehet, koska heillä on mahdollisuus saada läheisyyttä myös irtosuhteilla eri tavalla kuin miehillä.
On tutkimustuloksia että naiset kärsivät vähemmän yksinäisyydestä mutta onko tuosta jälkimmäisestä selityksestä näyttöä? Tiedämme että seurustelu lisää miesten elämänlaatua ja elinikää, mutta että ainakaan naisten elinikään sillä ei ole ollenkaan samanlaista positiivista vaikutusta. Johtuuko tämä siitä että miehet eivät ole yhtä hyviä partnereita? Jos johtuu, niin voiko naisia syyttää siitä että valitsevat yksinäisyyden?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se mikä minua tässä keskustelussa häiritsee on ensinnäkin se empatian puute, jolla suhtaudutaan miehiin, jotka eivät löydä seuraa.
Tunnen empatiaa osaa heistä kohtaan, mutta myötätunnon määrä karisee sitä mukaa, kun törmää naisia halveksivaan kielenkäyttöön, sovinismiin, katkeruudesta juontuvaan vihaan yms.

Tämä ketju kaipaisi enemmän naisnäkökulmaa. Moni tuntuu elävän jossain aivan omissa maailmoissa, joissa naiset toivovat miesehdokkailta jotain kalliita bemareita, vittuilevaa asennetta tai DiCaprio-tason teatteria. Jutut liikkuvat monelta osin absurdiuden rajoilla.

Miehillä asian ratkaisee itseluottamus ja kyky jutella kevyesti yleisluontoisesti, pienen huumorin sävyttämä. Luulis kuitenkin olevan kohtalaisen selvää, että nämä asiat ovat sellaisia, jotka kuuluvat persoonallisuuteen ja temperamentiin, joita ei vain tuosta noin muuteta. Sama pätee toisarvoisiin seikkoihin, yleisesti statukseen ja ulkonäköön. Naisella taas tälläisissä sovelluksissa tärkeintä on ulkonäkö. Haasteita ei ole, jos menee normaalijakaumaan, mutta jos vaikka jokin näkyvä epämuodostuma, niin se on voi voi. Kenellekään ei kuitenkaa varmasti tule mieleen sanoa tässä tapauksessa naiselle, että kannattaisi hankkia uusi naama. Sen sijaan ihan yleistä sanoa, että kannattaisi hankkia ''sosiaalisia taitoja'' ja puhua katkeroista, reppanoista jne. No nyt joku tulee sanomaan, että ''ei ole sama asia'', jolloin kehotan lukemaan koko tämän tekstin vielä uudelleen alusta..
Mikäli puhutaan irtosuhteista, niin varmaan tuollainen "karu todellisuus" vallitseekin. Osalle on kysyntää, toisille ei.

Sitten taas jos käsitellään parisuhteen tavoittelua, ulkonäkö on jopa toissijainen tekijä. Useimmat ihmiset etsivät tyyppiä, joka on aidosti oma itsensä ja jonka kanssa on hauskaa. Ei se sen kummempaa ole. Väitän, että lähes kuka tahansa voi ripauksella huumoria ja avoimutta tehdä itsestään houkuttelevan (myös Tinderissä).

Tuolla kadulla kun seuraa käsikynkässä liikkuvia pareja, niin ihan kaikenlaisia yhdistelmiä sieltä löytyy. Pariutuminen kun on siitä hauskaa hommaa, että yhden roska on toisen timantti. Subjektiivisia ihanteita ei yksinkertaisesti voi lajitella kuin arvosanoja todistukseen.

Toinen asia on se, että tinderistä on hyvin vaikea puhua hieman yleisemmällä tasolla, koska sovellus on käyttökokemukseltaan hyvin erilainen miehille ja naisille. Kun tästä puhtaan, niin jossain vaiheessa tulee väite, että joku on syyttänyt asiasta X naisia, vaikka näin ei olisi tapahtunut. Esimerkiksi nimim. Freya katosi tästä keskustelusta tällä viestillä, vaikka kukaan ei ollut ''syyttänyt'' naisia.
No minä totesin tuon jo aiemmin. Jos joku väittää, että käyttökokemus on samanlainen, ehkä sinun pitäisi kohdistaa viesti hänelle.

Kolmanneksi on turha väittää, että sinkkuuden tuomat haasteet ja probleemat ovat samanlaisia miehille ja naisille. On ihan tutkimustuloksia, että sinkkunaiset kärsivät vähemmän yksinäisyydestä kuin sinkkumiehet, koska heillä on mahdollisuus saada läheisyyttä myös irtosuhteilla eri tavalla kuin miehillä (noin niin kuin keskimäärin)
Oma teoria:

Osa miehistä on yksinkertaisesti (naisnäkökulmasta) parisuhdekelvottomia. Ennen vanhaan näille peräkammarin pojille löytyi viimeistään latotansseista morsian, mutta nykyisessä valintojen maailmassa naiset ovat mieluummin yksin kuin katselevat väkivaltaista, alistavaa tai muutoin epämiellyttävää kumppania.

Lisäksi yhteiskunnan sisäiset arvoerot ovat jyrkentyneet. Naiset muuttavat sankoin joukoin yliopistopaikkakunnille, hankkivat koulutuksen ja odottavat kumppaniltaan pehmeitä arvoja, osallistumista perhe-elämään sekä turvallisuutta. Sen sijaan osa miehistä on täysin hukassa, kun kotoa opitut maskuliiniset ihanteet eivät pure vastakkaiseen sukupuoleen. Tämä sitten johtaa katkeruuteen, naisten ja yhteiskunnan syyttämiseen sekä pahimmillaan syrjäytymiseen.

Tämä toki vain oma teoria, jonka en väitäkään olevan mikään ehdoton totuus.

Ja sitten taas vielä tämä, että naisilla on suuremmat riskit. Varmasti pitää myös paikkaansa. Oman armeijakokemuksen mukaan ihan merkittävä osa miehistä on jollain tavalla idiootteja. Jollain tavalla kuitenkin odottaisin, että myös naiselta voisi odottaa näiden skippaamista. Siis jollain tavalla kyetä profiilin, keskustelun ja ekan tapaamisen perusteella arvioimaan riskejä. Mun on vaan vaikea kuvitella, että jonkun viittä vaille raiskaajan luonne ei tulisi näkyviin jo ennen makuukammariin menemistä. Itse siis en ehkä ihan täysin usko, että ongelma on niin suuri mitä välillä annetaan ymmärtää.
Eikö tämä ole vähän ristiriidassa sen teorian kanssa, että naiset vain ilkeyttään eivät kelpuuta "tavallisia miehiä"?

Sen verran kun olen naisia haastatellut, niin hyvien tyyppien haravoiminen sieltä satojen samankaltaisten profiilien seasta on aidosti haastavaa puuhaa.

Raiskaajatkaan eivät ole mitään polttomerkittyjä laitapuolen kulkijoita, vaan enimmäkseen niitä luotettavan oloisia "perusjamppoja", jotka jossain vaiheessa paljastavat pimeän puolensa. Minun on vaikea uskoa, että kovinkaan moni ihminen ajautuisi vapaaehtoisesti suhteeseen, jossa on väkivaltaa tai hyväksikäyttöä. Kyllä ne ongelmat tulevat yleensä enemmän tai vähemmän yllätyksenä.
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se toteamus ei varsinaisesti ollut kenellekkään täällä suunnattu, mutta usein sitäkin puolta kuulee. On huono lähtökohta lähteä hakea elämänkumppania, jos on kovin katkera toista sukupuolta kohtaan - puolin jos toisin. Ne pitäisi ensin aina selvittää.
Niin on. Jos nyt mulle vastasit, niin entäs sitten? Kannattaako miesten vastailla joka käänteessä Valerie Solanasin näkemyksiin miessukupuolesta?

Tunnen empatiaa osaa heistä kohtaan, mutta myötätunnon määrä karisee sitä mukaa, kun törmää naisia halveksivaan kielenkäyttöön, sovinismiin, katkeruudesta juontuvaan vihaan yms.
Ok. Voitko näyttää kuka tässä ketjussa tai palstalla on puhunut näin. Ja itse ymmärrän katkeruuden, samalla tavalla kun ymmärrän niiden naisten katkeruuden (kaikkia) miehiä kohtaan, jotka ovat olleet väkivaltaisessa suhteessa.

Mikäli puhutaan irtosuhteista, niin varmaan tuollainen "karu todellisuus" vallitseekin. Osalle on kysyntää, toisille ei.
Sanoisin, että siihen parisuhteeseen pääsemisessäkin on aika olennaista siellä ensitreffeillä tai jossain ne samat taidot kuin irosuhteissa. Eikö jokainen suhde ole aluksi ''irtosuhde''.

Sitten taas jos käsitellään parisuhteen tavoittelua, ulkonäkö on jopa toissijainen tekijä. Useimmat ihmiset etsivät tyyppiä, joka on aidosti oma itsensä ja jonka kanssa on hauskaa. Ei se sen kummempaa ole. Väitän, että lähes kuka tahansa voi ripauksella huumoria ja avoimutta tehdä itsestään houkuttelevan (myös Tinderissä).
Aha, eli ne asiat eivät pidä paikkaansa, josta puhuin? Naisilla ruumiin vammat eivät vaikuta, ja huumori ja avoisuus eivät pohjaa persoonallisuus- ja tempperamenttipiirteisiin tai sitten, että näitä voi muuttaa haluamallaan tavalla?


Tuolla kadulla kun seuraa käsikynkässä liikkuvia pareja, niin ihan kaikenlaisia yhdistelmiä sieltä löytyy. Pariutuminen kun on siitä hauskaa hommaa, että yhden roska on toisen timantti. Subjektiivisia ihanteita ei yksinkertaisesti voi lajitella kuin arvosanoja todistukseen.
Näin se on kun tapahtuu kiintyminen, mutta väitän, että ensikohtaamisessa on kohtalaisen selkeät positiiviset piirteet, jotka vetoavat. Ja tässä nyt on olennaista se, että Tinderin kaltaisessa ympäristössä nämä pinnalliset ja toisaalta erottelevat seikat korostuvat. Tämä on hei ihan valtavirran näkemys tästä asiasta.

Oma teoria:

Osa miehistä on yksinkertaisesti (naisnäkökulmasta) parisuhdekelvottomia. Ennen vanhaan näille peräkammarin pojille löytyi viimeistään latotansseista morsian, mutta nykyisessä valintojen maailmassa naiset ovat mieluummin yksin kuin katselevat väkivaltaista, alistavaa tai muutoin epämiellyttävää kumppania.

Lisäksi yhteiskunnan sisäiset arvoerot ovat jyrkentyneet. Naiset muuttavat sankoin joukoin yliopistopaikkakunnille, hankkivat koulutuksen ja odottavat kumppaniltaan pehmeitä arvoja, osallistumista perhe-elämään sekä turvallisuutta. Sen sijaan osa miehistä on täysin hukassa, kun kotoa opitut maskuliiniset ihanteet eivät pure vastakkaiseen sukupuoleen. Tämä sitten johtaa katkeruuteen, naisten ja yhteiskunnan syyttämiseen sekä pahimmillaan syrjäytymiseen.
Jos nyt ajatellaan, että nämä asiat ovat enemmänki rakenteissa kuin yksilöissä - miehen malli ja näin - niin tunnut kuitenkin viestittävän, että vastuu asian korjaamisesta on miesyksilöillä ja et tunnu sympatiseeraavan miehiä, jos kokevat tilanteen epäoikeudenmukaisena ja ehkä katkeroituvan. Mutta sitten kun yhteiskunnassa on rakenteellisia asioita, jotka syrjivät naisia, niin tunnut suhtautuvan näihin epäkohtina, jotka yhdessä tulee korjata ja ymmärrät, että asia harmittaa naista. Itse ymmärrän työelämässä miehille katkeroituvaa naista, joka ei saa ylennystä koska ei osallistu saunotteluun, samoin kuten ymmärrän katkeroituvaa ja yksinäiseksi jäävää miestä esim. joltain muuttotappiopaikkakunnalta, joka elänyt nimenomaan kuvaamassasi maailmassa. Mutta sinun mielestäsi ampukoon ressukka päänsä pois, jos joskus on erehtynyt jotain väärää sanomaan.

Mutta jos nyt tosiaan mietitään, niin se miten itse hahmotan maailmaa, on syntynyt peruskoulun jälkeen lukiossa ja yliopistossa. Miten voisin tuomita ja evätä empatian henkilöltä, joka on mennyt töihin suoraan peruskoulusta, ja ei hahmota maailmaa kuten minä?


Eikö tämä ole vähän ristiriidassa sen teorian kanssa, että naiset vain ilkeyttään eivät kelpuuta "tavallisia miehiä"?
Eli että maailmassa on ''ilkeät naiset'' ja ''tavalliset miehet'', jotka käyvät sukupuolten sotaa tai jotain? Eikö kannattaisi ottaa johonkin Henry Laasaseen yhteyttä, jos haluaa keskustella tällä tasolla?

Sen verran kun olen naisia haastatellut, niin hyvien tyyppien haravoiminen sieltä satojen samankaltaisten profiilien seasta on aidosti haastavaa puuhaa.

Raiskaajatkaan eivät ole mitään polttomerkittyjä laitapuolen kulkijoita, vaan enimmäkseen niitä luotettavan oloisia "perusjamppoja", jotka jossain vaiheessa paljastavat pimeän puolensa. Minun on vaikea uskoa, että kovinkaan moni ihminen ajautuisi vapaaehtoisesti suhteeseen, jossa on väkivaltaa tai hyväksikäyttöä. Kyllä ne ongelmat tulevat yleensä enemmän tai vähemmän yllätyksenä.
No ei ajaudu vapaaehtoisesti ei. Mutta, ehkä niitä raiskareita on vähemmän mitä esitetään...

ja, tästä nyt tulee paskamyrsky, mut voisko jollain tavalla myös miettiä, että (joidenkin) naisten preferensseissä on jotain sellaista, että raiskarit menestyvät suhteessa hyvin näillä markkinoilla? Saattaa olla statusta, röyhkeyttä, sitä itsevarmuutta, ehkä pientä jännitettä joka houkuttaa, ja näiden vetämänä ei huomioda hälytysmerkkejä tai miehen empatiavajetta, sitä miten mies kohtelee muita tavallisessa elämässä, minkälaisia mielipiteitä ja näkemyksiä on, mitä harrastaa jne. En nyt voi olla miettimättä Ari Lähdemäen tapausta, jossa herran kusipäisyys oli piireissä tiedossa, mutta seuraa riitti.

No ehkä tämä nyt tarkoittaa sitä, että kun osaksi miesten vaikeudet voi kuitata sillä, että kannattais muuttaa tapaa toimia (minkä kyllä uskon tiettyyn pisteeseen olevan mahdollista), niin osaksi myös naisten vaikeudet (sanoit itse, että yksi vaikeus on raiskareiden pelko) voi kuitata, että kannattaa pyrkiä paremmin ottamaan kumppanista selvyyttä.
 
Viimeksi muokattu:

Nordis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Naisilla seksin saanti ei juuri vaadi työtä ollenkaan ja he saavat useammin seksiä jopa itseänsä tasokkaammilta miehiltä niin halutessaan. Tässä on valitettavana haittapuolena se, että jotkut naiset alkavat pitämään itseään korkeamman tasoisina kuin ovat joka taas kerran hankaloittaa alemman tason miesten seksin saantia ja täten aiheuttaa monia muita ongelmia aina parisuhdemarkkinoiden vinoutumisesta yhteiskuntarauhan järkkymiseen sekä yhteiskunnan lapsettomuuteen, kun parisuhteita ei synny ja tätä kautta lapsia maahan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Naisilla seksin saanti ei juuri vaadi työtä ollenkaan ja he saavat useammin seksiä jopa itseänsä tasokkaammilta miehiltä niin halutessaan.
Miksi tästä ei puhuta julkisuudessa. Tähän ei tarvita mitään professoritason tutkimusta, koska riittää aivan ympärilleen katsominen.

Jos joku nainen väittää, että en saanut tänään kikkeliä, niin hän ei halunnut sitä. Tietenkin kaikessa on jonkunlainen marginaaliryhmä, mutta jos puhuttaisiin aivan yleisellä tasolla.

Kammottava ajatus tai termi "ei juuri vaadi työtä ollenkaan." Se ei todellakaaan vaadi yhtään mitään. Jos sanot terassilla haluaisiko joku panna minua ilmaiseksi, niin siihen kertyisi saman tien jono ja kenties tappelukin.

Jotkut saa pillua terassiltakin, mutta koitapa kysyä "voinksmä nussia sua." Jos sinnikkäästi kyselee, niin ehkä onnistuu, mutta ei ensimmäisellä kerralla niin kuin naisilla.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Naisilla seksin saanti ei juuri vaadi työtä ollenkaan ja he saavat useammin seksiä jopa itseänsä tasokkaammilta miehiltä niin halutessaan. Tässä on valitettavana haittapuolena se, että jotkut naiset alkavat pitämään itseään korkeamman tasoisina kuin ovat joka taas kerran hankaloittaa alemman tason miesten seksin saantia ja täten aiheuttaa monia muita ongelmia aina parisuhdemarkkinoiden vinoutumisesta yhteiskuntarauhan järkkymiseen sekä yhteiskunnan lapsettomuuteen, kun parisuhteita ei synny ja tätä kautta lapsia maahan.
Mitä mä just luin?

Onko naisen jotenkin perustehtävä antaa vain oman tasoisilleen miehille? Ja ei saa mennä ainakaan yli?

En tiedä miten mittaat tasokkuutta (oletan että vain ulkonäön perusteella), mutta ainakin naiset mittaavat sekä ulkonäön lisäksi aika paljon muutakin. Näistä sanoisin ulkonäön toimivan vain ja ainoastaan sen ensimmäisen viiden minuutin ajan jonka jälkeen käytös on jo tehnyt riittävän vaikutuksen. Kaikille miehille, joiden mielestä "naiset ei anna" suosittelen todella vahvasti peiliin katsomista. Käytöstavat, sosiaaliset taidot, elämänhallinta, nuo ovat ainakin oman kokemukseni mukaan ne joilla pääsee paljon pidemmälle kuin ulkonäöllä. Parisuhdepelissä ja elämässä noin muutenkin.

Mutta jos puhutaan ulkonäöstä, niin mitä oletat naisten haluavan? Väittäisin, että naisilla on vähintään yhtä paljon (todennäköisesti enemmänkin) varianssia ulkonäkökriteereissä kuin miehillä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
Antaa huonon kuvan miehistä kun sanoo ettei naisen tarvitse kuin huolehtia ulkonäöstään. En tiedä olenko sitten erilainen mies, mutta ei mua kyllä pelkällä ulkonäöllä ole koskaan hurmattu, vaan tärkeää on yhtälailla naisen älykkyys, sosiaalisuus ja samanlainen huumori kuin minulla.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mistä ihmeen naisten ja miesten tasoista täällä puhutaan aivan kuin kyseessä olisi jotain objektiivisia asioita? Jos jätetään ääripäät pois, niin taso on varsin huono sana kuvaamaan yksilöiden välisiä eroja. On vain enemmän tai vähemmän sopivia yksilöitä toisilleen. Esimerkiksi oma naiseni (pk-seudun kuplassa kasvanut yliopistokoulutettu, aktiivinen kansalaisvaikuttaja, joka haluaa kumppaniltaan syvällisiä ja pohdiskelevia ajatuksia unohtamatta perinteistä miehen mallia) on minulle sopivuudeltaan täyskymppi, mutta hyvälle ystävälleni, joka asuu n. 2000 asukkaan kylässä ja työkseen tyhjentää paskakaivoja hän olisi kenties epäsopivin kumppani, jota maa päällään kantaa. Ystäväni puolestaan on löytänyt oman kumppaninsa sairaanhoitajasta, joka on samoin kasvanut pikkukaupungissa ja olisi puolestaan minulle hyvin epäsopiva elämänkumppani. Eli siinä missä kaverini parempi puolisko on hänelle 10/10, niin minulle jotain 5/10. Oma kumppanini puolestaan on minulle 10/10, mutta kaverilleni varmaan jotain 3/10 sopivuudeltaan. Sitten jos tasona ajatellaan vain ulkonäköä, niin ei paljoa kannata elämänmittaista parisuhdetta miettiä. Ulkonäkö tuppaa kaikilla meillä vähintään 10 vuoden aikana muuttua varsin radikaalisti, joten jos sen varaan perustaa parisuhteen, ei kovin ruusuista tulevaisuutta välttämättä ole luvassa. Toki ulkonäön pitää miellyttää, mutta väittäisin, että meitä miehiä miellyttää n. 50% naisista ja se toinen 50% miellyttää jotakuta muuta, vaikka ei omaan makuun istukaan.

Ai niin ja molemmat parisuhteet (sekä omani, että ystäväni) on alkanut Tinderin välityksellä.
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tässä keskustelussa menee ristiin irtosuhteet ja parisuhteen hakeminen.

Toki monesti parisuhteet alkaa jonkunmoisesta irtosuhteesta, mutta on paljon ihmisiä, jotka etsivät parisuhdetta tosissaan ja paljon ihmisiä jotka hakevat vain panosuhteita.

Tinderissä on varmasti muodostunut paljon pariskuntia, mutta todella moni hakee juurikin vaan niitä panoja, ilman sitoutumisen halua.

Nyt kun olen tutkinut tätä Tinderiä, niin minulla on ne kuvat olleet ihan paskoja suoraan sanottuna, eli kuten alkuun jo epäilin, niin se pahin virhe on siinä suunnassa. Toki en mikään täydellinenkään ole.

Sen verran itsekin sinkkuna eläneenä. Kyllä naiset irtosuhteita etsiessään hakee ennemminkin sitä vähän vaarallista, komeata, hyväkroppaista panoseuraa täysin riippumatta mistään hälytysmerkeistä. En siis itse ole vaarallinen tai muutenkaan sekasin ja eihän se aina mene niin tietenkään.

Se pullan tuoksuinen muuten hyvän CV:n omaava, rehellinen, kiltti ok näköinen suomalainen mies saa aika varmasti vähemmän irtopillua kun se komea täysi kusipää. Tosin se pullan tuoksuinenkin voi olla se kusipää ja komea rehellinen. Haen tässä sitä, että irtosuhteita hakiessaan naista ei välttämättä haittaa miehen tausta vaikka olisi kolmoismurhaaja, kunhan on komea, hyvä kroppa ja toimiva stondis - mieluiten iso sellainen.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suotta olette pojat noin huolissanne. Pidätte vaan kiinni terveellisistä elämäntavoista ja hankitte kulttuuriharrastuksia, niin luokituksenne nousee sitä mukaa kun ikätovereita kuolee pois tai katkeroituu kossupullon ja pilkkijakkaran väliin märehtimään vittumaista muijaa, joka vielä lähti ja vei puolet omaisuudesta mennessään. Vilkas ja viriili 60-v. on jo kärkikolmanneksessa ja meno vain paranee kun 70 ylittyy.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
Kyllä irtosuhteiden hakemisessakin merkkaavat muutkin asiat kuin ulkonäkö. Väitän, että 90 prosenttia on kiinni itsetunnosta ja itseluottamuksesta.

Jos itseään kuvailee sanoilla kiltti, rehellinen tai mukava eikä keksi muuta, niin itseluottamus ei ole kovin korkealla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jos itseään kuvailee sanoilla kiltti, rehellinen tai mukava eikä keksi muuta, niin itseluottamus ei ole kovin korkealla.
Tässä tulee vain se ongelma entäs, jos tuo on totta. Pitäisikö sitten alkaa valehdella ja esittää muuta kuin on.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
Tässä tulee vain se ongelma entäs, jos tuo on totta. Pitäisikö sitten alkaa valehdella ja esittää muuta kuin on.
Pitäisi kehittää itseään ja hankkia vaikka jokin harrastus tai muuta sisältöä elämään, niin tämän jälkeen pystyy itsestään kertomaan muutakin.

Valehtelu ja esittäminenkin voi olla ihan hyvä vaihtoehto. Alkaa esittää olevansa jännittävä ja hyvännäköinen, niin kohta sen uskoo itsekin ja tadaa, itseluottamus on kunnossa.
 

Heinz

Jäsen
Pahoittelut että tulee vastauksia vähän vanhempiin viesteihin

Täällä oli muutamassa viestissä mun mielestä hyviä pointteja siitä, miksei se perusjamppa löydä sitä seuraa. Se on Ihan hyvä ajatus joskus tutkia syytä myös peilistä, eikä aina lähteä sille linjalle "mutku naiset".
Mun tarkoitus oli puuttua väitteeseen "mutku naisille tää on vaikeempaa". Ainakin tänne linkatun tiedon valossa homma on päinvastoin. Tinderissä olisi parinmuodostukseen valmiita miehiä, mutta naisten tykkäykset (78%) kasautuu vain 20 %:lle miehistä. Eli 20 pinnaa miehistä kelpaa edes tykkäyksen tasolla jatkoon. Valtaosa miehistä joutuu kisaamaan vähiten halutun viidenneksen suosiosta. Kärjistetysti, jos naiselle ei ole tarjolla laatua, niin monelle miehelle ei edes massaa. Ei tämä vinouma ole mitenkään vaikeampi naisille. Tai sitten pitää uskoa että miesten taso on kauttaaltaan onneton suhteessa naisiin.

Ei ole harvinaista että ulkonäöltään ja profiililtaan keskiverto mies joutuu kamppailemaan saadakseen osumia. Puhumattakaan että pääsisi tutustumaan, onko nainen sopiva vakavaan suhteeseen. Ominaisuuksiltaan vastaava nainen harvoin juuttuu tähän vaiheeseen, vaan kiinnostuneita riittää. Toki jos tähtäimessä on vain miesten suosituin desiili, siis se ketä kaikki tavoittelee, niin uskon että tarjolla on lähinnä irtosuhteita. Haluttu mies haluaa sitoutua "tasoisensa" kanssa. Tässä kohtaa sitten niputetaan miehet häntäheikeiksi ja ihmetellään miksi ne ei sitoudu.

Peiliin katsomista on viisasta harjoitella itse kunkin. Niin epärakentava neuvo kuin se onkin. Myös tosiasioiden tunnustaminen on hyvä pyrkimys.

Vai pelkäätkö sinä, että Janina, 22v, osoittautuu 57-vuotiaaksi Pirkoksi, joka lähettää graafisia kuvia genitaaleistaan? Entä uskaltaisitko päästää kotiisi Senjan, 25v, joka on kehunut sinut maasta taivaisiin? Mahtaisikohan Senja olla nuoria hyväuskoisia poikia hyväksikäyttävä renttu, joka kuivaa eritteensä Vallila-verhoihisi poistuessaan näyttämöltä?

Naisille relevantteja uhkakuvia, miehille ei niinkään.
Olemme siis päässeet yhteisymmärrykseen, että naisten vaikeudet Tinderissä liittyvät nirsouteen. Syitä asialle voidaan tietty pohtia. Totta, esimerkiksi riski joutua fyysisen väkivallan kohteeksi on naisilla suurempi. Sitäkin voidaan miettiä, missä määrin tällaiset skenaariot vaikuttavat toimintaan ko appissä.

Pelkäätkö sinä että Anna 25 v päättää hakea hyvitystä ja treffien päätteeksi tehtailee sinusta perätttömän raiskausilmoituksen? Missä määrin uhkakuva vaikuttaa toimintaasi Tinderissä?
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Pitäisi kehittää itseään ja hankkia vaikka jokin harrastus tai muuta sisältöä elämään, niin tämän jälkeen pystyy itsestään kertomaan muutakin.

Valehtelu ja esittäminenkin voi olla ihan hyvä vaihtoehto. Alkaa esittää olevansa jännittävä ja hyvännäköinen, niin kohta sen uskoo itsekin ja tadaa, itseluottamus on kunnossa.
Tinderissä on varmasti paljon A-luokan miehiä, joiden ei tarvitse sanoa mitään profiilissa ja irtoaminen on silti taattu. Siis tulen edelleen siihen, että ortosuhteissa se ulkonäkö määrittää lähes kaiken, vaikka olisi mikä idiootti, kusipää tai naistenhakkaaja.

Valehtelu ei mielestäni ole mikään kovin hyvä juttu, mutta se kyllä toimii. Eikä se, että on kiva ja mukava tarkoita etteikö olisi harrastuksia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
Valehtelu ei mielestäni ole mikään kovin hyvä juttu, mutta se kyllä toimii. Eikä se, että on kiva ja mukava tarkoita etteikö olisi harrastuksia.
Kirjoitinkin aikaisemmin, että jos ei keksi itsestään muuta kerrottavaa kuin ”olen mukava, kiltti ja kiva”, niin sitten kannattaa hankkia esimerkiksi jokin harrastus mistä kertoa.

Tylsien itsestäänselvyyksien kertomisella tekee itsestään tylsän itsestäänselvyyden.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mistä ihmeen naisten ja miesten tasoista täällä puhutaan aivan kuin kyseessä olisi jotain objektiivisia asioita?
Et ole selvästikään opiskellut markkina-arvoteoriaa? Huutava vääryys on, että Henry The Great ei ole saanut tästä uraauurtavasta tutkimuksestaan vielä Nobelin palkintoa. Toisaalta jossakin dokkarissa esiteltiin koe, jossa 25 hääkuvaa leikeltiin kahtia ja pyydettiin miehet laittamaan morsiamet järjestykseen ulkonäön perusteella ja sama naisten toimesta sulhasille. Morsian / sulhanen parien keskimääräinen ero listasijoituksessa oli n. 3 sijaa.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä keskustelussa menee ristiin irtosuhteet ja parisuhteen hakeminen.
---
Se pullan tuoksuinen muuten hyvän CV:n omaava, rehellinen, kiltti ok näköinen suomalainen mies saa aika varmasti vähemmän irtopillua kun se komea täysi kusipää.
Jos etsii Tinderistä vain irtosuhteita, ei välttämättä ensimmäisenä kannata avautua siitä, kuinka pinnallista meno siellä voi olla. Irtosuhteelta harvemmin ensimmäisenä odotetaan pullantuoksuisuutta, hyvää CV:tä, rehellisyyttä tai kiltteyttä, vaan ne hommat kuuluu ihan oikeisiin parisuhteisiin. Irtosuhteisiin kuuluvia ominaisuuksia ovat pikemminkin huuman hakeminen, jännityksen tuntu ja oman tyydytyksen hoitaminen. Pätee niin miehiin kuin naisiin. Eli jos etsit irtosuhteita, etkä parisuhdetta, ei välttämättä ensimmäisenä kannata tuoda esiin tuota pullantuoksuisuutta. Vai onko sinun tavoitteesi kellistää jokin kodin hengetär yhdeksi illaksi? Epäilen vahvasti. Hate the game, not the players.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kirjoitinkin aikaisemmin, että jos ei keksi itsestään muuta kerrottavaa kuin ”olen mukava, kiltti ja kiva”, niin sitten kannattaa hankkia esimerkiksi jokin harrastus mistä kertoa.

Tylsien itsestäänselvyyksien kertomisella tekee itsestään tylsän itsestäänselvyyden.
Totta. Mutta sitten kun puhutaan siitä, että naiset ei halua niitä kusipäitä (ns. vaarallisia tai se oloisia), niin todennäköisesti jos sama komea mies laittaa profiiliin, "Olen kiltti, mukava ja rehellinen, niin saa vähemmän matchejä kun jos laittaa profiiliin "Olen vähän vittumainen kaveri..." ja jatkaa sitä jollain vastaavanlaisilla fraaseilla. Niitä matchejä tulee, jopa niiltä "kilteiltä" tytöiltä yhden kerran kokeiluun.

Ja tämä varsinkin kun haetaan sitä yhden illan paneskelua.

Ja tästä aasinsiltana siihen, että monet naiset etsimällä etsivät juurikin näitä vaikeuksia tuottavia mieshenkilöitä, eli etsitään panoseuraksi potentiaalisia vaimonhakkaaja ja/tai pettäjä miehiä. Narsistit ovat monesti myös kovaa valuuttaa. Ja monen naisen suusta sen on kuullutkin, miksi rakastuu kusipäihin tai väkivaltaisiin miehiin ja se syy on se, että se asetelma kiihottaa naisia.

Tuossa tosin paljon yleistystä ja on poikkeuksiakin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Jos etsii Tinderistä vain irtosuhteita, ei välttämättä ensimmäisenä kannata avautua siitä, kuinka pinnallista meno siellä voi olla. Irtosuhteelta harvemmin ensimmäisenä odotetaan pullantuoksuisuutta, hyvää CV:tä, rehellisyyttä tai kiltteyttä, vaan ne hommat kuuluu ihan oikeisiin parisuhteisiin. Irtosuhteisiin kuuluvia ominaisuuksia ovat pikemminkin huuman hakeminen, jännityksen tuntu ja oman tyydytyksen hoitaminen. Pätee niin miehiin kuin naisiin. Eli jos etsit irtosuhteita, etkä parisuhdetta, ei välttämättä ensimmäisenä kannata tuoda esiin tuota pullantuoksuisuutta. Vai onko sinun tavoitteesi kellistää jokin kodin hengetär yhdeksi illaksi? Epäilen vahvasti. Hate the game, not the players.
Itse entisenä playerinä ja jonkun asteisena kusipäänä ennen, voin sen tässä sanoa, ymmärrän pelin. Yksi pointti kuitenkin tässä keskustelussa oli se, että naisilla on vaarana ne naistenhakkaajat (itse en ole), mutta kun lähtökohtaisesti jo etsitään niitä todennäköisempiä vaimonhakkaajia.

Mitä tulee pullantuoksuiseen naiseen, niin ennen sopi ja sopisi minulle nytkin, kunhan vaan omaa silmää miellyttää muuten ja vastapuoli on minusta samaa mieltä. Jos siihen illaksi A-luokan ruuan päälle on väsännyt ne pullat, niin kyllä kiitos, tulen toistekin. Siinä on se ero.

Rehellinen, olen, koskaan en ole pettänyt parisuhteessa vaikka tarjouksia on tullut paljon ja muutenkin olen koittanut olla mahdollisimman rehellinen, kuten että en sitten seurustele, että hoidellaan vaan nämä hommat. Olenko kokenut ahdistelua naisilta, olen, vitun ärsyttävää ja joskus ahdistavaa. Nuorempana vähän kusipäisenä, liimaantuiko naiset kiinni, kyllä ja elättelivät parisuhdetta silti vaikka sanoin etten seurustele. Eli omakohtaista kokemusta on.

Mitä tulee siihen tinderiin, kuten sanoin, pitää panostaa niihin kuviin ja tunnelmiin. Ja tekstiinkin.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Totta. Mutta sitten kun puhutaan siitä, että naiset ei halua niitä kusipäitä (ns. vaarallisia tai se oloisia), niin todennäköisesti jos sama komea mies laittaa profiiliin, "Olen kiltti, mukava ja rehellinen, niin saa vähemmän matchejä kun jos laittaa profiiliin "Olen vähän vittumainen kaveri..." ja jatkaa sitä jollain vastaavanlaisilla fraaseilla. Niitä matchejä tulee, jopa niiltä "kilteiltä" tytöiltä yhden kerran kokeiluun.
Mitäs jos et laittaisi profiiliisi noita "kiltti, mukava, rehellinen", vaan kertoisit ennemmin mielenkiintoisia asioita itsestäsi ja siitä mitä haet?

Oma esittelytekstini (joka on kerännyt kehuja käytännössä jokaiselta matchilta) on suurin piirtein:
- Oma esittely: kerron harrastuksistani, lähinnä liikunta, kokkailu jne mitkä koen että kiinnostaa myös naista. Jätän kertomatta että kirjoittelen jatkoaikaan ja katson 6 matsia viikossa telkkarista. Näistä on hyvä olla kuvissa myös jotain dokumentaatiota, esim jos sanot olevasi ulkoilmaihminen tai tykkääväsi matkailusta, niin laita joku ulkoilu / matkailukuva
- Millaisesta naisesta pidän / mitä haen: tässä kannattaa laittaa ihan rehellisesti se mitä haet ja mistä pidät. Jos haluat pullantuoksuisen parisuhteen, kerro se. Jos haluat pelkkää seksiä, niin kerro se.
- Lopetus: itselläni lopetuksena on maininta, että puolet ajastani vie lapseni ja toinen puolisko kaipaisi sisältöä, ehkä sinusta. Jokin hauska / kiva / vittumainen tms, kuitenkin jotain mikä selvästi lopettaa esittelyn ja viestintäteknisesti viimeisenä esitetty kysymys jättää sellaisen olon, että kysymykseen pitää vastata.

Ihan noin yksinkertaista. Mulla toki haussa parisuhde, joten sinänsä vähän tylsä on tuo omani, ja seksiseuran hakemiseen suosittelen huomattavasti lennokkaampaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös