Taidat lukea linkittämistäsi jutuista aina vain puolet, tai sitten etsit kuumeisesti sellaisia sanamuotoja tai ilmauksia, jotka kontekstista irrotettuna tukevat argumenttiasi.
Nosto Ylen jutusta:
Aivojen sukupuolierot vaativatkin tutkijoiden mukaan huomattavasti enemmän lisätutkimusta. Zürichin yliopiston neurotieteilijöiden tutkimus on tässä kysymyksessä ensimmäinen.
Tutkijat muistuttavat myös, että aivokemioiden sukupuolierot eivät tarkoita sitä, että ne olisivat synnynnäisiä tai luontaisia. Kulttuurinen palkitseminen, jonka tytöt ja pojat oppivat pienestä pitäen muokkaavat myös aivoja.
Taisi se aiempikin lähteesi puhua enemmän argumenttiasi vastaan kuin sen puolesta.
Siinähän oli eri tutkijoiden näkemyksiä. Eniten vastaan oli kaksiosaisen sukunimen omaava naistutkija, johonka jo seuraavassa lauseessa yksiosaisen sukunimen omaava naistutkija esitti vastakkaisen kannan. Zurichin tutkimus on vasta ensimmäinen ja "kaipaa huomattavaa lisätutkimusta". Onkohan jo alkuvaiheessa päätetty mitä halutaan saada selville? Ja lainatakseni lääketieteen dosentti Markku Myllykangasta "ei se että jotain opetetaan yliopistossa tee siitä mitenkään salonkikelpoista". Yliopistoissa mm. opetetaan pappeja, jotka uskovat kirjaimelliseen Raamatuntulkintaan. Mm. siihen, että Jeesus heitettiin Nasaretissa kalliolta, vaikka tosiasiassa Nasaret on loivasti alas päin vievää rinnettä.
Ensimmäisessä artikkelissakin puhuttiin, kuinka osalla naisista on
miesmäiset aivot. Menee varmasn tunteisiin seksisminä, mutta jos puhuttaisiin vartaloista, niin suurinpiirtein samalla osalla naisista voitaisiin sanoa omevan
miesmäinen mutta silti naisen vartalo. Suurella osalla naisista puolestaan naisellinen vartalo. Kaikki ymmärtäisivät, mitä se tarkoittaa.
Ja sivuhuomautuksena jos lääkäri lääkettä määrätessään, ei huomioisi potilaan sukupuolta, voisi hän pian olla hoitovirheestä linnassa. Lääkkeet vaikuttavat keskushermostoon, jonka merkittävä osa aivot ovat.
”Miesten aivoissa on aivopuoliskojen sisäisiä yhteyksiä; sen sijaan naisilla yhteydet kulkevat aivopuoliskojen välillä.Nämä erot eivät ole korostuneita alle 14-vuotiailla”
Ja tähän huomautuksena, että myös genitaalit kehittyvät voimakkaasti murrosiässä. Se, että erot eivät ole korostuneita, ei tarkoita etteikö eroja olisi.