Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Tasa-arvo ja poliittinen korrektius

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana RäpyläRepe, 21.09.2015 klo 14.14.

 1. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Vastataan nyt vielä tykkäyksen lisäksi, koska tässä on nyt puettu aika hyvin sanoiksi se, mitä minäkin olen hakenut takaa. Pukeutuminen voi myös olla kiusaamisen laukaiseva tekijä(vaikka tietenkin kiusaajat aina syyn löytävät), vaikka tätä ei siis missään nimessä pidä hyväksyä, kuten ei mitään muutakaan kiusaamista.
   
 2. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Viittasin tuohon Sysmän rehtoriin, joka haastattelussa syyllistää - vähintäänkin implisiittisesti - lapsia siitä, että he tulevat kiusatuiksi. Koska Sysmässä koulukiusaaminen on valtakunnallista tasoa selkeästi korkeammalla, tämä lausunto asettuu entistä kyseenalaisempaan valoon.

  En lukenut edellisiä sivuja kovinkaan tarkasti, koska osasin ennustaa keskustelun kulun. En näin ollen myöskään osaa yksilöidä viestejä, joissa mahdollisesti syyllistytään mainitsemaani alaikäisiä syyllistävään retoriikkaan tai sen puolusteluun. Puhuin siis yleisellä tasolla.
   
 3. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  No nyt. Kiitos vihdoin tästä. Tämä selittää hyvinkin paljon asioita.
   
  JamMaster, Jesus Shaves & Metukka tykkäävät tästä.
 4. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mitä se selittää?
   
 5. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sitä ettet lue kommentoimiasi viestejä kunnolla, koska olet täysin omien ennakkokäsityksiesi sokaisema ja haluat vain julistaa kulttuurimarxilaista agendaasi täälläkin palstalla. Ei meinaan ole ensimmäinen kerta.
  Sut on nähty.
   
  Grainger ja KaljaVeikko tykkäävät tästä.
 6. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Jos/kun vanhempiin otetaan koulusta yhteyttä, ja kehotetaan kiinnittämään huomiota koululaisen sopimattomaan pukeutumiseen, niin miten se "sopimaton" perustellaan lapsen vanhemmille? Oma ehdotuksesi?
  Kokonaan toinen juttu on sitten se, että koulun taholta tulleet käytösohjeet koetaan joissain perheissä holhoamiseksi ja niihin suhtaudutaan vihamielisesti tai välinpitämättömästi. Kyllä koulu voi tätä tietenkin yrittää.
   
 7. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Minä sanon vain, että kasvattajien ja opettaja pitää keskustella ja sopia asiasta yhdessä. Minä en ole sanomaan millä sanoin keskustelua pitää käydä, koska en kuulu kumpaankaan ryhmään. Yhteiskunta on täynnä yhteisiä sääntöjä, joita valtaosa ihmisistä noudattaa, vaikka henkilökohtaisella tasolla olisivat niiden kanssa eri mieltä, niin miksi se ei toimisi tässäkin.
   
 8. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Lainaus:
  Mistä tämä mielleyhtymå tuli? Ajatteletko itse transseksuaalisuuden kuuluvaan samaan kategoriaan? Siitä olemme lienee yhtä mieltä, että listan asiat ovat vahingollisia. Saattaahan sitä tosin joku pitää vaikka sukupuolitaudeista?

  Provosoiva pukeutuminen voi johtaa myös seksuaalirikoksen uhriksi joutumiseen, kuten olemme viime päivinä taas huomanneet. Toisaalla mainitut kiusaamisen syyt kuten liikalihavuus tai silmälasit ovat vaikeammin korjattavissa kuin "hutsahtava pukeutuminen", mikä ratkeaa vaatteita vaihtamalla.
   
 9. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Arvelin että vain kun taas kerran viitataan useisiin nimeämättömän psykologisiin tutkimuksiin, niin sieltä voisi löytyä. Vähän niinkuin kauneus on katsojan silmässä.

  Mitä taas siihen oivalluksen tulee siihen, että liian varhainen seksin harjoittaminen korreloi raskauksien ja tautien kanssa, niin en siitä vielä Nobelia antaisi. Niistä voi jopa kausaliteetti löytyä.
   
 10. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Lainaus:
  ..ja mielenterveyongelmien, prostituution, uskottomuuden aikuisuudessa ja vähäosaisuuden kanssa. Taas voin viitata David M. Bussin teokseen Halun evoluutio. Muun muassa siellä aiheesta on. Itse petuilit vasta toisaalla, toki myöntäen.
   
 11. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Varmasti myös tatuoinnit, kiroilu, roskaruuan syönti ja elämäm kova koulu voidaan listaan liittää.
   
 12. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Taas vihreät opettaa, mitä saat sanoa ja ajatella. Noita ei ollut listassa.
   
 13. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Minähän en viestissäni yksilöinyt yhtäkään kommenttia. Liekö sitten kalahtanut jonkun omatuntoon, kun poiki vastausviestejä.

  Luen kyllä näitä ketjuja - myös sitä, jota kommentoin - mutta aina ei ole aikaa lukea seitsemää sivua alusta loppuun. Sen vuoksi pohjasin kommenttini keskusteltavaan artikkeliin, siitä virinneeseen kommentointiin ja siihen yleisvaikutelmaan, joka minulle syntyi pikaisella silmäilyllä.

  Kulttuurimarxismi-larpit voit sälyttää ihan muille. Tai keksi vaikka joku uusi hauska termi, jossa värisee toinen toistaan uhkaavampia mielikuvia.
   
 14. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Miksi muunsukupuoliset eivät saa hoitoa?

  Tämä linkki oli esillä toisen keskustelijan toimesta jo kuukausia sitten. Sen verta aggressiivisia vastauksia on tullut arveluihini, että sukupuolineutraalikasvatus voi johtaa joidenkin yksilöiden kohdalla ei toivottuihin lopputuloksiin, niin tässä nyt on asiantuntija apulaisylilääkärin lausunto asiasta. Täällä on ilman tutkimustietoa kirjoitettu ehdottomasti, että "Sukupuolineutraali kasvatus ei johda mielenterveysongelmiin." Väärin ymmärrys-kortti?

  HYKS:n tutkimus käynnistyy ensi vuoden puolella. Tuisku arvioi, että osa muunsukupuolisista hyötyisi hoidoista. Kyseessä on hänen mukaansa kuitenkin hyvin heterogeeninen ryhmä.
  – Kyseessä on uusi tapa sanoittaa omaa identiteettiään. Ennen osa heistä on todennäköisesti identifioitunut transsukupuolisiksi. Osa tutkittavista on hyvin nuoria ja osalla identiteetti vaihtelee.
  Tuisku arvioi, että viime vuosina väljentyneistä kriteereistä on ollut sekä hyviä että huonoja seurauksia.
  – Yhä useampi on saanut apua. Toisaalta kliininen tuntumani on, että katujiakin on tullut enemmän.
   
 15. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Mielenkiintoinen artikkeli Iltasanomien palkitulta huipputoimittajalta Arja Paanaselta, jossa paljastetaan, että suomalaisen #MeToo-toiminnan keulakuvia, ohjaaja Heidi Lindén on vääristellyt ja muunnellut totuutta.

  Lindénhän väitti, että hän oli pyrkimässä 17-vuotiaana elokuva-alan kouluun jossa Törhösen Lauri oli häntä ahdistellut. Paananen oli selvittänyt, ettei tämä pitänyt paikkaansa eikä Lindén ollut edennyt pääsykokeissa tuohon vaiheeseen lainkaan. Hän oli kylläkin pyrkinyt pari vuotta myöhemmin Taideteolliseen korkeakouluun, mutta metoo-väite koetusta ahdistelusta 17-vuotiaana on siis paikkansapitämätön.

  Lisäksi Lindén on jatkuvasti muunnellut totuutta ja kertonut olevansa Aalto-yliopiston maisteri, vaikka Aalto-yliopistosta vahvistettiin Paanaselle, että Lindén ei ole koskaan valmistunut maisteriksi.

  Vielä lisäksi "julkisista lähteistä löytyy viittaus, jonka mukaan Lindén olisi tehnyt MA-tutkinnon tai Master of Fine Arts (MFA) -tutkinnon myös newyorkilaisessa Tisch School of Artsissa."

  Tämäkään ei yllättäen pitänyt paikkaansa. Ei ole MA-tutkintoa.

  Ei lopu tähänkään. "Lindénin esittelyteksti kertoo Lindénin työskennelleen Los Angelesissa Groundlingsin komedia- ja improvisaatioteatterissa ”ideoiden kehittäjänä, kirjoittajana ja ohjaajana”.

  Ei ollut työskennellyt, Groundlingsin mukaan hän oli tehnyt joitain opintoja tuolloin mutta ei ollut työskennellyt millään statuksella.

  Eräs "suomalainen tiedevaikuttaja antoi jopa ymmärtää, että hänen mielestään Lindénin opinnoilla tai käytetyillä titteleillä ei ole merkitystä eikä niiden selvittely ole tarpeen, ”sillä Heidin ansiot ovat jossain ihan muualla”.

  Totuudella ja tutkinnoilla ei siis ole väliä, kunhan vain on ns. hyvällä asialla ja metoo-ristiretkellä? Varsinkin kun Paanasen mukaan "Lindén perustaa ahdistelukertomuksensa pitkälti nimettöminä esiintyvien naisten haastatteluihin ja kertomuksiin, joita on kerrottu kertyneen yli 150. Hän myös käyttää Aalto-yliopiston opinnäytetyötään osana Metoo-kampanjaa."

  En vähättele kenenkään naisen oikeasti kokemaa ahdistelua, mutta voiko Lindénin nimettömänä raportoimiin kertomuksiin luottaa, varsinkaan kun hänen oma kertomuksensa ja omat taustatietonsa eivät pidä todistetusti paikkaansa?

  Tämä vetää aika paljon pohjaa pois #metoo-touhulta, jos ja kun vaikuttaa siltä, että feikkiahdistelusta kertova feikkimaisteri on esittänyt jatkuvasti ns. muunneltua totuutta sekä kokemuksistaan että omista ansioistaan. Ja Iltasanomien artikkelia ei siis ollut kirjoittanut mikään Aku Louhimiehen tai Törhösen miespuolinen kaveri vaan Arja Paananen, joka palkittiin viime vuonna Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla vuosikymmenien laadukkaasta journalismistaan.

  #MeToo = #LieToMeToo?
   
  arvee, KaljaVeikko, Johnny B. Goode ja yksi muu tykkäävät tästä.
 16. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Totta kai on väliä. Onkin hyvä, että Lindenin jutut tutkitaan ja että hän jää esittämistään valheista kiinni.

  Yleisesti ottaen kannattaa suhtautua varauksellisesti väitteisiin, jotka pohjautuvat ainoastaan yhden ihmisen kokemuksiin. Hyvä esimerkki tästä oli vuosi sitten uutisoitu ulostulo, jossa yksittäinen henkilö syytti ministeri Leppää sovinismista ja epäasiallisesta käytöksestä. Koska väitetty tarina ei saanut muiden Leppää lähellä olleiden henkilöiden vahvistusta, juttu kuivui kokoon.

  Lainaus:
  Sitä on varmasti syytä tutkia.
   
 17. Byvajet Jäsen

  Sametti tuli kasvoillaan esiin.

  En missään tapauksessa vastusta hoitoja, kun ne perustuvat todelliseen ja ehdottoman varmaan tarpeeseen.

  Se tässä nykymenossa kuitenkin kauhistuttaa, että tästäkin asiasta on tullut ideologian äänitorvi, jonka alle peittyvät yksilöiden oikeudet.

  Näitä ihmisiä tarvitaan. Sametti tulee pääsemään myös televisioon ja radioon, joten ehkä se säästää joitain muita vastaavilta kohtaloilta.

  Aloitetaan ne hoidot vasta sitten, kun ollaan ihan täydellisen varmoja siitä, että ihminen on hoitojen tarpeessa. Jookos?

  Ulostulo: Tältä näyttää transhoitoja katuva ihminen
   
 18. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Olen kyllä ymmärtänyt, ettei se ihan ole ilmoitusasia vaan että prosessi on huomattavan vaativa, etenkin alaikäisillä. Mielenkiintoinen tapaus ja hyvin vahvoja mielipiteitä erittäin ymmärrettävistä syistä. Mutta lienee tosiseikka, että suuressa enemmistössä tapauksia hoitoja ei kaduta vaan ne ovat parantaneet elämänlaatua - toivottavasti näitä virheitä tapahtuu jatkossakin mahdollisimman vähän. Ylipäänsä keskustelu tämän ilmiön ympärillä on erittäin polarisoitunutta ja ideologista - tähän päävastuussa ovat selkeästi kristillis-konservatiivit, jotka eivät maailmankatsomuksensa vuoksi pidä sitä todellisena ilmiönä vaan anoreksiaan verrattavissa olevana häiriönä, ja se vaikuttaa täysin virheelliseltä analogialta suurimmassa osassa tapauksia. Aivan samoin kun homous ei ole mielisairaus niin epäilisin ettei transsukupuolisuuskaan ole. Mutta toivoisi siis maltillista ja analyyttistä keskustelua ja myötätuntoa näitä ihmisiä kohtaan.
   
  ms.qvist, Aces High, mikko6000 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 19. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
 20. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Tämähän on mitä mainion uutinen. Tämän seurauksenahan seksuaalivähemmistöjä edustavilla miehillä - tai miesoletetuilla - on tasa-arvon nimissä mahdollisuus runkkailla kahvipaketin Pauli-pojalle. Eikö tämä ole sinustakin hieno uutinen - ellei peräti mahdollisuus?
   
 21. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aivan juuri näin. Tietenkin täytyy muistaa että yksi syy katujien pienelle määrälle on juuri prosessin vaativuus ja se ettei nuorille itseään etsiville ihmisille olla ensimmäisenä antamassa hormoni- ja leikkaushoitoa. Prosessin hitaus jo osaltaan karsii kohtuullisessa ajassa katumapäälle tulijat. Tämä on tärkeää tajuta senkin takia, että on myös huolestuttavia suuntauksia (ei käsittääkseni Suomessa) joissa hoitoja aletaan tarjota yhä nuoremmille ja nuoremmille ja kevyemmin perustein. Tuo johtaisi väistämättä katumisten räjähdysmäiseen kasvuun.


  Detransition - Wikipedia

  Formal studies of detransition have been few in number,[6][7] of disputed quality,[8][9][10] and politically difficult.[11][12][13] Frequency estimates vary greatly from 0 to 95%, with notable differences in terminology and methodology.[4][14][15][3][2] The number of detransitioners is unknown but growing.[15][16][3][5][17][18][19]


  A 2014 survey of transgender and gender-nonconforming persons found a rate of suicidal thinking and self-harm to be 41%, but it is unclear whether such suicidality occurred before or after transition (among those who chose transition).[15] In 2016, clinical psychologist James Cantor, PhD, summarized the statistical findings from ten professionally published studies[20][21][22][23][24][25][26][27][28][29] (and one conference paper)[30] on persistence of transgender identity in children. He concluded that "roughly 60 to 90%" of transgender youth were found eventually to detransition, with most becoming gay or lesbian adults instead.[14][15][3] A 2018 survey of WPATH (World Professional Association for Transgender Health) surgeons found that approximately 0.3% of patients who underwent transition-related surgery later requested detransition-related surgical care.[31] Demand for surgical reversal of the physical effects of medical transition has reportedly been on the rise.[16][17][19]

  Detransition is more common in the earlier stages of transition, particularly before surgeries.[4][15]

  Eli vahvasti vaikuttaa siltä että nuorison keskuudessa (trendinä erityisesti nuoret tytöt) transidentifioituminen on usein ohimenevä ilmiö jolloin nopea "hoito" olisi erittäin vahingollista ennen kuin löydetään toimiva tapa erotella luotettavasti katujat ja ei-katujat etukäteen (nyt tähän pystytään vain odottamalla ja katsomalla).

  Vaikea ja mielenkiintoinen aihe pitkälti myös herkkyytensä takia. Aktivistit ovat paikoin ärhäköitä ja tieteellisetkin näkökannat saavat ansaitsematonta huutia osakseen. Toisaalta taas @mjr :n mainitsemat kristillis-konservatiivit käyttävät valikoiden ja vääristellen mutua sekä tieteellistä tietoa saadakseen omalle ahdasmielisyydelleen tukea. Aihepiiriin liittyen muutama lukuvinkki:

  Why are so many teenage girls appearing in gender clinics?
  Transgender politics focuses on who determines someone’s gender
  (edellisen lyhyempi versio: Who decides your gender?)
   
  Walrus21 tykkää tästä.
 22. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Paulig-uutisissa oli myös uutinen terveisistä, jotka Paulig kertoo lähettäneensä Ranskaan presidentti Macronille:
  "Vaaleapaahtoiset ovat nyt trendikkäitä maailmalla" - sen takia, että Macronin mielestä hänelle Suomessa tarjottu kahvi ei maistunut tarpeeksi kahvilta. Pauligin pitäisi olla tarkkana tuollaisten rasistisilta kalskahtavien lausuntojen kanssa. Pauligin olisi aika tottua tummiin ja luopua pinttyneistä ennakkoluuloistaan. Niin modernit Paula-tytötkin ovat tehneet.
   
 23. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Alfred E Neuman, Jesus Shaves, Aces High ja yksi muu tykkäävät tästä.
 24. Byvajet Jäsen

  Lainaus:
  Aktivistit pyrkivät kasvattamaan virheiden määrää, koska heidän mielestään ratkaisevaa tulisi olla yksilön kokemus.

  Minusta kulttuurisesti olisi järkevää ajaa ilmapiiriä, jossa ihminen ei aloittaisi hoitoja, vaan hyväksyisi identiteettinsä kropassa, jossa on. Tällaisia ihmisiä on. Transsukupuolinen ei tarkoita sitä, että on saanut hoitoja.

  Vasta sitten, jos identiteetti ja kroppa eivät sovi yhteen, kannattaa ruveta harkitsemaan hoitoja.

  Suuntaus, jossa yhä kritiikittömämmin huudetaan hoitojen perään, ei ole vastuullinen.

  Lienee myös vaikeaa saada selville, kuinka moni hoitojaan katuu, koska ihminen on psykologisesti rakentunut puolustamaan suuria valintojaan. Kun on ensin tehnyt jotain massiivista kropalleen ja esimerkiksi lisääntymiskyvylleen, niin mieli vähän kuin pakottaa pitämään valintaa oikeana.
   
 25. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers