Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Tasa-arvo ja poliittinen korrektius

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana RäpyläRepe, 21.09.2015 klo 14.14.

 1. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Lainaus:
  Jos se johtaa sukupuoliyhdyntään, niin tulee. Mieleen tuli juttu 9-vuotiaasta amerikkalaispojasta, joka teki itsemurhan tultuaan kiusatuksi sen jälkeen kun oli tuonut julki olevansa homo. Se vain on niin, että psykologian termein tuon ikäiset elävät latenssi-ikää jolloin seksuaalisuus ei ole "aktivoituneena". Ikäkauteen liittyvät nimen omaan leikit oman sukupuolen kesken. Latenssi-ikäinen ei siis suurella todennäköisyydellä tiedä varmasti olevansa homo. Siksi rehtorin puheita erikoisuudesta ei mielestäni voi pitää erikoisena. Sitä ei saa sanoa ääneen.

  Pitäisiköhän Suosikin lääkäripalstaa aikoinaan pitäneen Erkki-Pekka Helteen menettää taannehtivasti lääkärin lupansa, kun hän vielä 90-luvulla vastaili arvolatautuneeseen tyyliin huolestuneiden teinien kysymyksiin tyyliin: "On aivan tavallista kokea ihastumista myös poikiin, vaikka on normaalisti kiinnostunut tytöistä"?
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2019 klo 17.56
 2. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ei taida löytyä sellaista asiaa, mille ei olisi Jatkoajassa ymmärtäjiä.
   
  Hangon keksi, Oikeistohippi, Trenchtown ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 3. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Voiko uhrin syyllistäminen johtaa sukupuoliyhdyntään?
   
  mjr tykkää tästä.
 4. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Kiusaamista ei voi tietenkään hyväksyä missään tilanteessa, mutta tieteellisesti tarkasteltuna kohurehtorilla kieltämättä on myös pointtinsa.
   
 5. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  No pointtinsa ehkä osaksi on, mutta silti heikosti toimi ja epätieteellisesti jättäen huomiotta esim. sen sosiologisen ja biologisen faktan, miten ryhmässä toimitaan erilaisuutta kohtaan.
   
  Käyttäjänimetön ja sämpylä89 tykkäävät tästä.
 6. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mikä tuossa vastauksessa on sellaista, että siitä mielestäsi nykyään joutuisi vaikeuksiin?
   
 7. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Normaalisti = yleensä.
   
 8. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Slut-shaming eli "pukeudutaan hutsahtavasti" -päivä on huomenna 11.1.

  Huomenna hutsahdetaan, koska kaikki saavat pukeutua kuten haluavat – tätä ”slut-shaming”-termillä tarkoitetaan ja näin se liittyy vaatteisiin

  tapahtuman järjestäjä selittää:
  ”Mitä on hutsahtava pukeutuminen? Olennaista on, että pukeudut juuri niin kuin sinusta oikealta tuntuu. [- -] Pääasia, että pidät itsestäsi, etkä välitä hittojakaan siitä, mitä muut sinusta ajattelevat,” tempauksen Facebook-tapahtumasivulla neuvotaan.

  Onko todellakin niin, että noissa piireisssä pukeudutaan vain itseä varten, eikä pukeutumisella yritetä tehdä vaikutusta mihinkään eikä kehenkään?
  Ei siis välitetä siitä, mitä muut ajattelevat - kunhan eivät tuijota - tai ehkä oikeanlaiset ihmiset saavat katsoa vähän pitempään.

  Itse sain kerran potkut kesäduunista, kun tulin töihin paljain jaloin. En alle parikymppisenä kesäisin juurikaan käyttänyt kenkiä ja moinen reaktio tuli ihan puskista.
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Olisikohan vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Miila Halonen järjestämässä Pukeudutaan hutsahtavasti! tempausta, jos esimerkiksi oululainen ex-turvapaikanhakija olisi kertonut raiskauksen yhdeksi syyksi suomalaisten hutsahtavan pukeutumisen?
   
  arvee ja Metukka tykkäävät tästä.
 10. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Lopetettaisiinko erilaisuuden hyväksymiseen kannustaminen jos turvapaikanhakija kertoisi erilaisuuden syyksi kiusaamiseen.

  Estääkö peittävä pukeutuminen raiskauksia? Siveysvyö voisi estää.
   
 11. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Entäs transseksualiauuteen? Eikö ollenkaan siihen?
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Yhtään vastausta ei kysymykseen tullut, mutta voin vastata itse. Ja kysymyshän oli

  Lainaus:
  Kyse on periaatteesta ja naisten oikeuksista elää ilman ahdistelua, joten olisi järjestänyt silloinkin.
   
 13. Undrafted Jäsen

  Mikäli ihminen voi kasvattaa riskiään joutua rikoksen uhriksi toimilla, mitkä itsessään ovat täysin laillisia ja hyväksyttäviä, niin voiko tapahtumaa analysoida syyllistämättä uhria? Jälkikäteen olisi mahdollista oppia tapahtuneesta ja mahdollisesti muut voivat tiedostaa riskialttiin toimintatavan.
   
 14. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Eikö tässä tapauksessa ole pointtina se, että rikoksen uhriksi joutuminen ei pitäisi kasvaa pukeutumisen vuoksi? Jokainen saa valita miten pukeutuu ja toteuttaa itseään etc. Sitten kun pukeutumisen mahdollisesta vaikutuksesta rikoksen uhriksi joutumiseen yrittää keskustella, se onkin jollain tavalla uhrin syyllistämistä?

  Eihän tietyllä tavalla pukeutuminen ole tietenkään mikään oikeutus ahdisteluun tai mihinkään muuhunkaan. Joskin osa ihmisistä saattaa ymmärtää pukeutumisen välittämät signaalit väärin? Onko tämä mahdollista? Enkä nyt tietenkään tarkoita, että säkkiin pitäisi pukeutua - vaan sitä, että onko pukeutumisella mahdollisesti vaikutusta vai ei - ja nyt kysynkin mielipidettä tästä asiasta (tämä ei ole siis kohdistettu pelkästään sinulle Undafted) ilman rikoksen uhrin syyllistämisen vetämistä esiin. Minusta syyllistämiskortin esiinveto vesittää minkäänlaisen - edes semijärkevän - keskustelun käytännössä välittömästi.
   
 15. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Voi toki, mutta onko siinä mitään mieltä? Jos jalankulkija esimerkiksi jää suojatiellä auton alle, niin voidaan analysoida, että ei kannata ylittää tietä suojatiellä vaan käyttää lähistöllä olevaa tien alittavaa jalankulkutunnelia. Onko tämä kuitenkin järkevää? Mielestäni ei. Samoin kuin "hutsahtavassa" pukeutumisessa, niin siinä on toimittu ihan normaalisti. Aina löytyy joitain extremisteja, joiden mukaan pitäisi pukeutua burkhaan tai vältellä suojateitä, mutta ei siinä järkeä ole.

  Kun ekan kerran luin noita sysmäläisen koulun rehtorin kommentteja ajattelin, että tää on oltava jokin vedätys tai trollaus. Kyllähän sen tietää, että tollaisia vanhanaikaisia ihmisiä löytyy myös rehtoreista, mutta kuinka tyhmä pitää olla, että heittää tollasta settiä Ylen toimittajalle haastattelussa?
   
  Aces High, Fat Cat & teppana tykkäävät tästä.
 16. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Eikö tuo toimi myös toisinpäin? Aina on olemassa joitain extremistejä, joiden mukaan paljastavasti pukeutuminen antaa oikeutuksen ahdisteluun - tai pahempaankin?`

  Mitä tälle sinun mielestäsi pitäisi tehdä? Tuntuu olevan jokseenkin hankala dilemma ratkaistavaksi?

  Jalankulkutunnelia ei nyt aina ole suojatien lähistöllä olemassa - vaatekaapissa kuitenkin yleensä lienee valinnan varaa vaatteiden suhteen. Sinänsä hieman ontuva vertailu.
   
 17. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Totta kai pukeutumisella on vaikutusta. Erityisesti sillä on vaikutusta yläkoulun vittumarkojen ja pissaliisojen joukossa. Ei tietenkään oikeuta kiusaamista, mutta yhteyden kiistäminen ei myöskään auta ketään. Rehtorilla oli pointti, mutta olihan tuo nyt ihan onnettomasti muotoiltu ja ylipäänsä sanavalinnat olivat surkeita. Ajattelen myös, että virallisilta tahoilta ei ole hyvä tällaisia kommentteja(paremmin muotoiltujakaan) antaa, koska osa ymmärtää ne kuitenkin väärin tyhmyyttään tai tarkoituksella.
   
 18. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  Miksi olisi turhaa analysoida tapahtumia? Esimerkissäsi ehkä yleisempää on, ettei paikalla ole suojatietä, mutta osa ihmisistä ottaa riskin oikaisemalla tien yli. Analysoimalla voi kaupunki päätyä rakentamaan aidan hillitsemään riskinottajia.

  Poliittiseen korrektiuteen asia osuu, koska pukeutumisen kommentointia paheksutaan mutta vastaavaa kommentointia voidaan esittää ihmiselle joka menee aamuyöllä nakkikioskille ja tulee ryöstetyksi/mukiloiduksi. Miksi on hyväksyttävää ohjeistaa esimerkiksi miten lompakkoa ei kannata pitää takataskussa koska silloin taskuvarkaiden on helpompi se varastaa? Oleellista toki on, onko esimerkiksi ns. hutsahtavalla pukeutumisella mitään merkitystä rikoksen uhriksi joutumisen kannalta. Ellei ole, niin kyseessä ei ole rikoksen uhriksi joutumista edesauttavaa toimintaa, joskin voi olla silti huonoa käytöstä. Mies ilman paitaa terassilla käynee esimerkistä pukeutumistavasta, mikä ei lisää riskiä joutua rikoksen uhriksi mutta lasketaan huonoksi käytökseksi, mikä saattaa herättää paheksuntaa.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.01.2019 klo 11.30
 19. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Eikä kaikilla todellakaan ole "oikeutta" pukeutua minne tahansa miten tahansa huvittaa. En ala laista vänkkäämään, mutta eri tilanteisiin on olemassa erilaisia "pukukoodeja", joiden rikkominen on yksinkertaisesti huonoa käytöstä ja aiheuttaa muissa enemmän tai vähemmän pahennusta ja hämmennystä. Näin niin työ- kuin siviilipuolellakin. Ja koulussa nyt olisi suotavaa, että tissivaot, kannikat ja vatsalihakset pysyisi piilossa liikuntatuntien ulkopuolella, esimerkkinä.
   
 20. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Kuinka niin? En tajua miksi joidenkin mielestä "näistä asioista pitää voida keskustella". Esim. peruskoulussa kiusaamisen uhriksi voi joutua vaatetuksen vuoksi, kaikki me sen tiedämme. Sitä ei ole syytä puida yhtään sen enempää. Onko siitä edes mitään hyötyä, mihinkään suuntaan? Kiusaaminen on väärin eikä ole olemassa sellaista pukeutumista joka olisi lieventävä asianhaara. Asiasta keskustelu antaa ymmärtää, että olisi jotain merkitystä sillä miten pukeutuu.
   
 21. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Tätä juuri tarkoitan. Nyt päästiin jo todella nopeasti keskustelemaan kiusaamisen sijaan nuorten tyttöjen liian provosoivasta pukeutumisesta. Eikä yhtään hävetä?
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  On aivan selvä, että lapsen tai nuoren omilla teoilla on vaikutusta hänen elämäänsä. Jos teinityttö pukeutuu niukasti, teinipojat kiinnostuvat hänestä varmasti ja luultavasti tuovat tämän jotekin myös julki. Koulun aikuisten tehtävä on pyrkiä takamaan sellaiset olosuhteet oppilaille, että he saavat pukeutua haluamallaan tavalla, eikä heitä kiusata tästä syystä. Tämä tavoite tuskin toteutuu missään koulussa, lapset/ nuoret ovat julmia ja kekselijäitä, viimeistään somessa meno villiintyy.

  Mielestäni tästä asiasta pitää pystyä keskustelemaan asiallisesti, kuten maahanmuuton ongelmistakin. Nuorelle pitää pystyä kertomaan mitä mahdollisesti seuraa hänen valinnoistaan, ei saa olla tabuja. On voitava kertoa teinitytölle ja hänen vanhemmilleen, että hänen paljastava pukeutuminen saattaa aiheuttaa kiusaamista, jota koulun aikuiset tuskin pystyvät kokonaan kitkemään pois. Mielestäni tämä on normaalia nuorten kasvattamista, mutta valitettavan usein se käännetään tasa-arvo kysymykseksi. Pidän Miila Halosen tempausta harkitsemattomana ja moraalittomana äänten kalasteluna, joka vie huomion pois vakavasta asiasta.
   
 23. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Niin, koska sillä on merkitystä, vaikka en sitä minään lieventävänä asianhaarana pidäkään. Koululaiset ovat kuitenkin lapsia, jotka näitä elämän pelisääntöjä vasta harjoittelevat, ja siksi selvästi normista poikkeava pukeutuminen aiheuttaa lähes aina reaktion, johon ao. henkilö joutuu vastaamaan. Tämä on ihan tervettä tiedostaa.
   
  Jesus Shaves tykkää tästä.
 24. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Sinusta on siis ok jättää asiasta keskustelu sikseen kun joku joutuu kiusatuksi vaatetuksensa vuoksi? Oli ne vaatteet sitten kirppikseltä ostettuja, kuluneita halpisvaatteita tai toisessa ääripäässä vaikkapa (liian) paljastava pukeutuminen? Pukeutumisella ei sinänsä pitäisi olla merkitystä - aivan totta - kuitenkin sillä, miten pukeutuu on vaikutusta siihen miten muut ihmiset reagoivat ihmiseen sekä kokevat ihmisen. Oletettavammin sinäkin teet olettamuksia ihmisestä vaatetuksen perusteella tavatessasi hänet ensimmäisen kerran - joko tietoisesti tai tiedostamattasi. Vaikutusta sillä kuitenkin on. Meihin kaikkiin jollain tasolla.
   
 25. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Onko tästä asiasta oikeasti tarpeen keskustella muuten, kuin nuoren kotona ja mahdollisesti koulussa yksityisesti? Mikä hemmetin halu ihmisillä on puuttua niinkin triviaaliin asiaan kuin nuoren naisen/lapsen pukeutumiseen? Vaatteista ja niiden sopivuudesta voi koulun henkilökunta ja vanhemmat käydä asiallisen ja yksityisen keskustelun. Julkiseen keskusteluun kiusaamisesta sillä ei pitäisi olla mitään sijaa.

  Ehkä olen vain liian jyrkkä tämän asian suhteen, mutta oikein suorastaan vituttaa lukea näitä "kyllä näistä pitää voida puhua" mielipiteitä. Miksi helvetissä niistä pitää voida julkisesti puhua? Miten se on mitään muuta kuin yksityinen asia nuoren elämässä josta keskustelu pitää käydä turvallisesti ja yksityisesti niiden aikuisten kanssa jotka liittyvät tämän nuoren elämään. Omia muksuja minulla ei ole, mutta käpy palaisi aika nopeasti jos ulkopuoliset kokisivat oikeudekseen alkaa kylillä kertomaan minkälaisia vaatteita saa käyttää ja kuinka paljon kiusaamista pitää sietää jos rikkoo muottia.