Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Tasa-arvo ja poliittinen korrektius

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana RäpyläRepe, 21.09.2015 klo 14.14.

 1. Undrafted Jäsen

  Onkohan Naislahden kohdalla musta aukko Aamulehden toimituksen kartassa? Olisi paikallaan käydä keskustelu nimenmuuttamisesta Ihmislahdeksi. Voisikohan Ämmän Huolto-Osa niminen autokorjaamo mainostaa Aamulehdessä, jos vaikutusalueella sijaitsisi? Ulkomaalainen tuttu kerran ei tiennyt nauraako vaiko olla järkyttynyt, että meillä löytyy kaupunki "Bitchisland" :)
   
 2. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  "Teimme jutusta kaksi versiota, koska tamperelaisbändi ja sen solisti käyttävät ilmaisuja, jotka eivät välttämättä sovi kaikille".

  Kas noin. Olipa taas hirveän kauhea tempaus.
   
 3. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  Lainaus:
  Onhan tuo nyt kaikessa idioottimaisuudessaan ja sensuurissaan naurettava tempaus. Tervetuloa nykyaikaan, valitse safe spacesi.
   
  Aces High tykkää tästä.
 4. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Hädin tuskin kiinnostuskynnyksen herättävä asia, mutta aika hölmö silti. Aika helvetin pehmää toimintaa.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 5. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mikä tuossa oli sensuuria? Alkuperäisen jutun saa vaivatta auki. Pelkässä ingressissä vilisivät munat ja pillut, joten en pidä mitenkään käsittämättömänä, että tuollaista ei koko perheen lehdeksi ilmoittautuva aviisi painettuun lehteen laita. Toinen vaihtoehto olisi sitten tehdä ainoastaan vesitetty versio, mikä olisi sekin huono ratkaisu ottaen huomioon aiheen.
   
 6. mutina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä siitä, että idioottimaiselta vaikuttaa. Sensuuria en oikein ymmärrä, Huora-artikkeli on saatavilla, jos sen viitsii lukea. Itse olisin ehkä laittanut kuitenkin muokatun artikkelin nettiin - että lukekoon ne, jotka haluaa senn version hiukan hankalamman mutkan kautta.

  @Undrafted in pointtia en ymmärrä - onko huora siis mielestäsi samalla viivalla sanana naisen kanssa? Naislahti on siis loukkaava, jos joku huora-nimityksen loukkaavana kokee? Ämmä sana muuten on historiallisesti tarkoittanut vanhaa naista, isoäitiä. Ämmänsaaren voisi siis hyvinkin kääntää englanniksi sen alkuperäisen merkityksen mukaan. Paikannimet ovat kyllä muutenkin hankalia. Historiallisesti paikkoja on voitu nimetä tavalla, joka tänä päivänä ei tunnu kovin mukavalta. Toisaalta nimet ovat myös muuttuneet kautta aikojen, joten miksei niitä muutettaisi nykyäänkin.
   
 7. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  Siis eikös Aamulehdellä ole yritys tuottaa sukupuolineutraalia tekstiä, jolloin Naislahti ei siihen ajatukseen sovi. Huorankin loukkaavuus minusta vähän miten sen ottaa, kun kyse on ammatin nimestä. Toki samaa sanaa käytetään haukkumasana yleensä kuvaamaan muita kuin kyseisen ammatin harjoittajia.Ämmäkin tänäpäivänä taitaa ennemmin olla negatiivinen kuin positiivinen ilmaisu.
   
 8. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Minulle tulee pakosti mieleen, että Aamulehti on valjastettu jonkun gradu- tai peräti väitöstutkimukseen. Journalistista perustetta tällaiselle toiminnalle ei saa olla.

  Lainaus:
  Kolmas vaihtoehto olisi jättää kokonaan tekemättä. Vai onko Aamulehdellä jokin velvollisuus tehdä juttu kaikista tamperelaisyhteistä.
   
  Aces High ja BigRedCat tykkäävät tästä.
 9. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Siis tuo Aamulehden bändijuttuhan on ns. huumoria ja JSN:lle vinoilua. Hymähdin lievästi.
   
 10. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Toki. Itse olisin jättänyt tuon jutun ainoastaan alkuperäiseen muotoonsa, mutta säilyttänyt sen vain nettijulkaisuna.

  En kuitenkaan näe tuota ihan hauskaa kokeilua sensuurina saati kovinkaan ongelmallisena.
   
 11. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ja vielä hauskemmaksi casen veti Radio Rock, jossa Nikula ja Jussi Lampi nieli kohot, koukut ja virvelit, mutta jostain kumman syystä tätä maksullista henkilöä nimenä pitävä orkisteri ei ole soinut kanavalla lainkaan, vaikka on kiistatta tämän hetken kovin kotimainen bändi.
   
 12. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Ei oikein toimi tämä selitys, koska Aamulehti viittaa pari vuotta vanhaan tapaukseen. Lehden pitää olla tällaisissakin asioissa ajankohtainen. Journalismin näkökulmasta pitää olla muutakin perusteita kuin bändin nimi. Hauska on kokeilu, mutta journaliset perusteet jäävät hieman vajavaisiksi.
   
  Useful Idiot tykkää tästä.
 13. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mjoo, itse tulkitsen tuon niin, että pyrkivät vitsihuumorilla ja itseironialla saamaan maksimaalisen näkyvyyden eli taloudelliset motiivit taustalla.
   
 14. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Viikon takaiseen keskusteluun liittyen:
  Mikko Alatalo puhuu vaikeasta aviokriisistä, jonka kävi läpi Seija-vaimonsa kanssa – nyt eläkkeelle jäävä mies voi huokaista helpotuksesta Vaikka Mikko Alatalo onkin muusikkona siedettävämpi kuin poliitikkona, tämä lausunto paljastanee mentaliteetti-eroa sukupolvien välillä:


  – Rakkaus ei ole enää niin intohimoista kuin suhteen alussa. Silti sitä antaa toisen eteen vaikka oman elämänsä, hän kuvailee liittoaan.


  Väistämättäkin rikkinäisiä perheitä tulee, jos illuusio vastarakastuneen fiiliksestä loppuelämäksi halutaan säilyttää.
   
 15. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 16. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Nämä kaksi asiaa eivät mielestäni liity toisiinsa. Tuo Huora-artikkeli sensuroitiin alatyylisiksi katsottujen ilmaisujen takia. Sukupuolittuneiden termien kohdalla on taas Aamulehdellä käynnissä jalo kampanja, jossa alkuperäisenä tarkoituksena oli luopua ammattitermeistä, joissa esiintyi toiseen sukupuoleen viittaava nimen osa. Sen sijaan alkuperäinen tarkoitus ei ollut puuttua yleiskieleen, eli pyykkipoika ja pissapoika pysyisivät alkuperäisessä asussaan, ja ymmärtääkseni myös paikkoihin liittyvät erisnimet olivat suojassa.

  No, tämä maailmanparannus meni uudelle asteelle, kun lehti ilmoitti hiljattain sukupuolineutraaliuteen pyrkimisen nojalla kutsuvansa yksipuolisesti jokamiehenoikeuksia jatkossa jokaisenoikeuksiksi. Tämä meni minusta pieleen, sillä jokamiehenoikeudet on vakiintunut termi, jonka sisällön kaikki suunnilleen tuntevat. Luomalla yksipuolisesti rinnalle uusi käsite, aiheutetaan tarpeetonta hämmennystä.

  Samalla logiikalla Aamulehden kannattaisi miettiä myös isänmaa-käsitteestä luopumista.
   
 17. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
 18. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nostan kuitenkin sille hattua, että löysivät riittävästi naisoletettuja lavanpystyttäjiä, roudareita, teknikoita, miksaajia ynnä muita. Niitä ei taida yleisesti ottaen olla hirveän paljoa.
   
 19. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  Lainaus:
  Kyllä siellä miehiä oli töissä, mutta näille oli osoitettu oma ns. miesten alue muualle. Eli juurikin roudareita, miksaajia jne.
   
 20. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Nooh, oli pienoinen sarkasmin yritys.
   
 21. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  Lainaus:
  Totuus onkin tässä tapauksessa jopa sarkasmin kantamattomissa.
   
 22. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Kuka on Jordan B. Peterson ja miksi sinunkin pitäisi tietää hänet? Vai pitääkö? Kovasti muistuttaa tämän ketjun keskusteluja.

  Jordan Peterson debate on the gender pay gap, campus protests and postmodernism

  Liekö sitten nuo viittaukset uskonnolliseen oikeistoon vastustajien pyrkimyksiä vaientaa hänet. Ei ainakaan kiistä haastattelun perusteella evoluutioteoriaa. Onkohan sitten Ylen jutun hurrikaani-Katrina kommentti irroitettu jotenkin asiayhteydestään, kun englanninkielisen wikipedian mukaan hän on todennut jumalasta lähes samoilla sanoilla, kun Jari Tervo: "Jos jumala on olemassa, minä olen kusessa."
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2018 klo 23.38
 23. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Rehtori selitti koulukiusaamista ”hutsahtavalla” pukeutumisella – kunnan edustaja järkyttyi: Keskusteluja jatkosta tullaan käymään Tämä uusi kohurehtori on ilmeisesti jäänyt palstalla käsittelemättä. Seta ja Sexpo sanovat, mitä saat sanoa ja ajatella, mutta jos Suomessa olisi oma Jordan Peterson, hän todennäköisesti viittaisi lukuisiin psykologisiin tutkimuksiin, joissa on todettu liian varhaisen seksuaalisuuden toteuttamisen johtavan mm. teiniraskauksiin, sukupuolitauteihin, prostituutioon, uskottomuuteen aikuisuudessa ja rikollisuuteen. No, taas on kyse korrelaatiosta. Suomalaisessa toimittajamielivallassa tällaista keskustelua ei voi käydä. Rehtori saanee todennäköisesti lähteä lausuntojensa takia.
   
 24. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Mitä tutkimukset sanovat itsemääräämisoikeudesta ja kiusaamisesta? Tuleeko niukoista vaatteista raskaaksi?
   
  teppana tykkää tästä.
 25. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet