Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tampereen Tappara – Suomen menestyksekkäin jääkiekkoseura

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Ziran, 26.04.2016 klo 22.01.

 1. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Te tässä mantroja keksitte, kuten tuo otsikko.
  Tuntuu miltä tuntuu ja arvostaa mitä arvostaa, se ei silti muuta tosiasioita mihinkään suuntaan.
  Mitä tulee Ilvekseen, niin junnujen kasvattaminen on elinehto, kun ei ole varaa ostaa joukkuetta. Tapparakin on nostanut aika hyvin junnuista pelaajia Liigaan, kuten nyt teidän ykkösmaalivahti..Ilveksen tämän kauden ykkönen taas on ostokamaa :) Eikä siinä, Tappara on itse taloudellisen asemansa hankkinut ja ansainnut. Ei kukaan kiellä Ilvestä ottamasta mallia...
   
 2. Valitettava tapaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Harvoin, jos koskaan näkee gilmourin kaltaista. Kuinka sekaisin voi olla? Arvota ihan rauhassa junnuläpsyt tai naiskohkaamiset niin korkealle kuin tahdot. Kukaan ei koskaan tule pitämään kasvattamista tai hupihöntsää ammattimaisena urheiluna paitsi kaltaisesi katkeroitunut ja sokea inttäjä, jonka suosikki pääsee nostamaan kiekkomiesten pääsarjakannua harvemmin kuin kerran sukupolvessa.

  Suomen paras jääkiekkoseura, Ilves? Paskimmantasoisen runkosarjan 2000-luvulla 10:s, suonenveto pleijareilla, silti vasta 8. Yli 15 vuotta alisuorittamista.

  Kuka voitti pihapelit Mäntsälässä -58? Sano, mitä sanot, mutta jos Mäntsälän pihapelejä ei lasketa niin et voi Ilveksen väittää olevan paras. Vuoteen -72 tosin Ilves oli paras miesten jääkiekkoseura Suomessa, sitä en kiistä, mutta ilman Mäntsälää ei voi olla koko Suomen paras.

  Ken viisikymppiseksi elää saa voi nähdä Suomen parhaan (ilman Mäntsälää) jääkiekkojoukkueen miesten kaksikin mestaruutta.

  Ilves olisi varmaan todella kova, jos naiset, nuoret ja miehet pelaisivat sekajoukkue SM- liigaa.

  Kuinka te edes jaksatte välittää tuon kaverin kirjoituksista? Laittakaa ignoreen.

  Jos vitsi -sanaa ei olisi ollut jo keksitty se olisi Ilves ja sen umpimielisimmät kannattajat. Kuinka katkeroitunut voi olla?

  Suomessa on vähintään 7 kovempaa liigaa pelaavaa jääkiekkoseuraa kuin Ilves, parinkymmenen vuoden otannalla. Talvisota meni jo, aivan kuten Ilveksen aika.
   
 3. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Asian ydin katosi niin että humahti. Ei kyse ole Ilveksestä, vaan siitä että jos väitetään jonkin seuran olevan Suomen menestyneimmän jääkiekkoseuran, niin sen pitää kattaa muutakin, kuin vain miesten pääsarjatason.
  Jos kyse on lajista nimeltä jääkiekko, niin se on muutakin kuin vain Liiga.
  Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää ? Kukaan ei vähättele Tapparan menestystä, eikä yritä jotenkin pönkittää Ilveksen asemaa Liigassa.

  Miksi otsikko ei ole SM-liigan/Liigan menestynein seura, jos kerran ainoastaan sillä on merkitystä ?
  Se jopa pitäisi paikkansa.

  Jos kerran koko ajan vedotaan ainoastaan Liigamenestykseen, niin miksi Suomi ja jääkiekko. Täällä perustellaan asiaa, mikä ei itseasiassa liity mitenkään aiheeseen ja otsikkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2017 klo 09.28
 4. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Melkoista saivartelua nyt liikkeellä. Perustakaa Ilveksen osioon sellainen kattava määritelmä, jota kääntelemällä saatte taas kerran nollattua muilta saadaksenne itse. Miksi ihmeessä tää on vuodesta toiseen näin kipeää? Tuijottakaa omaa tekemistä ja tehkää enemmän ja oikein, kyllä ne miestenkin mestaruudet sieltä taas tulee sit.
   
 5. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mitä kaikkea tuohon menestyneimpään seuraan lasketaan? Ei kai sitä voida rajata miesten- ja naisten edustusjoukkueiden ja A-junnujen menestykseen? Kai mukaan pitää laskea nuorempien juniorien saavutukset niin naisissa kuin miehissä, kaupunginosajoukkueet, Volvoturnaukset, harrastepelit? Kertokaa nyt tyhmälle kuka tuon rajaa ja millä lihaksilla juuri hän?
   
 6. CaliforniaNuts Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Avs
  Kyllähän Doug on faktisesti oikeassa tuosta otsikosta, mutta ei hän sitä toisi esille ellei se edistäisi hänen agendaansa. Junnut ja naiset kuitenkin on marginaaliasemassa kun suomalaisesta lätkästä puhutaan ja kaikki muut sen tässä yhteydessä tuntuu ymmärtävän.
   
 7. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Ei aavistustakaan. Onhan Ilveksellä esim. kaksi Suomen Cupin mestaruuttakin vielä päälle. En siis silti väitä Ilveksen olevan se menestynein.
  Ei siis tosiaan hajuakaan, mutta en ole ollut väittämässäkään, että jokin seura olisi absoluuttisesti Suomen menestynein. Ei sellaista taida olla olemassa.
  Jos nyt kuitenkin ihmiselle jääkiekko on sama asia kuin Liiga, niin kannattaa laajentaa katsantokantaa, voi kokea yllätyksiä.

  Ja miksi ylipäätänsä Ilves tähän pitää vetää mukaan ja puhtaasti Tapparan kannattajien toimesta, taitaa tehdä kipeää ihan eri suunnalla.
  Ja tottakai " kaikki muut ymmärtää ", kun kaikki muut kirjoittelijat on Tapparan kannattajia..:)
  Tappara on hieno organisaatio, jossa on tehty valtavan upeaa työtä. Toivottavasti Ilves jossain vaiheessa yltää edes lähelle samaa. Silti otsikko on virheellinen, eikä pidä paikkansa.
  Ilvestä ei ole koko SM-liigan/Liigan aikana johdettu Tapparamaisesti, eli haettu systemaattisesti menestystä. Menestys on perustunut poikkeuksellisen hyvään omajuniori-ikäluokkaan, kuten tapahtui 1985.
  Mitenkään sitä tulosta ei ole rakennettu, kuten Tapparassa, mikä sitten on johtanut mestaruusputkiin.
  Ei minulla ole mitään katkeruutta myöntää tosiasioita.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2017 klo 15.08
 8. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mikäli kukaan ei pysty rajaa määrittelemään, miten voidaan silloin julistaa tämän ketjun otsikon olevan virheellinen?
   
 9. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Niin..että niin kauan kuin meillä ei ole sitä varmaa tietoa kaikkien aikojen menestyneimmästä, niin jokainen voi väittää mitä huvittaa. Okei..mennään tällä logiikalla sitten eteenpäin.
  En täysin ymmärrä, mutta jätän aiheen tähän..ei kaikkea ehkä ole tarkoitettukaan ymmärrettäväksi.
   
 10. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Doug93 ihan rehellisesti, onko asia ihan aidosti tämän arvoinen? Ei nimi asiaa pahenna. Voit olla oikeassa siinä, että Tappara ei ole kaikkien aikojen menestynein liigaseura, mutta ennen kuin voidaan määritellä, miten se on menestynein, tarvitaan aito määritelmä siitä, mitkä kaikki asiat otetaan huomioon.

  Tapparalla ja Ilveksellä on molemmilla pitkä historia ja dominointivaiheet ovat vaihdelleen historiassa. Joskus on ollut tasaisempaa, joskus vähemmän tasaista. Ei se minulle ainakaan kipeää tee sanoa, että Ilveksen juniorityö on monta, monta askelta Tapparan vastaavaa edellä. Siinä on ehdottomasti meillä kehittymisen paikka, mutta jos asiaa katsoo toisesta suunnasta: Ilves ei myöskään ole pystynyt hyödyntämään pääsarjatasolla itse tuottamiaan pelaajia samalla tavalla kuin Tappara.

  Ja näitäkin esimerkkejä löytyy viime vuosilta suuntaan ja toiseen: Tapparan kapteeni Peltola ei kelvannut Ilvekselle - ei tosin Tapparallekaan, mutta KooVeelle Peltolan Jukka kelpasi. Siitä aikanaan Tapparaan ja loppu on historiaa. Ilveksellä oli mahdollisuus saada pelaaja, mutta hän ei kelvannut Ilvekselle. Ilves oli myös Peltolalle se ensimmäinen vaihtoehto - käsittääkseni. Järvisen Miksa puolestaan on Ilveksen kasvatti, mutta maineteot ja kehittyminen liigatasolle on tapahtunut Tapparassa.

  Ilveksen juniorityö on yksinkertaisesti parempaa kuin Tapparan, mutta paremmuudella on hintansa: yksi seura ei saa välttämättä yhden pelaajan parasta näkyviin ja Ilveksen hyvästä työstä hyötyvät muut. Ilveksestä lähtee paljon pelaajia pelaamaan ympäri Suomea, joten Ilveksen työtä Tampereella ei tule väheksyä. Kuitenkin läpimätä organisaatio on ollut osasyyllinen siihen, että potentiaalisimmat pelaajat karkaavat muualle. Nyt on onneksi tunnelin päässä valoa, mutta en edes ymmärrä, miksi tämä asia on vänkäämisen arvoinen.

  Tamperelaisena olen helvetin tyytyväinen ja ylpeä Ilveksen työstä juniorien parissa ja toivoisin, että Tappara voisi olla yhtä tuottelias. Mutta kaikkea ei voi saada kerralla.
   
 11. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Tappara on kaikkien aikojen menestynein Liigaseura !
   
 12. Kake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En oo itsekään nähny ala-arvoisempaa tekstiä koskien juniorikiekkoa tai naisten lätkää.
  Tässä otsikossa lukee Suomen menestynein jääkiekkoseura, ei menestynein ammattilaisseura.
  Enkä jaksa enempää tästä saivarrella, mutta sä olet kyllä vielä paljon umpimielisempi jääkiekon suhteen kuin mainitsemasi kirjoittaja.
  Ilman junioreita ei tule mistään uusia ammattilaisia.
  Se on koko tämän lajin peruskivi.
   
 13. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Tämä on aivan totta. Tappara on kasvattanut kaksi top 2 NHL-varausta, tuleeko joku muu organisaatio lähelle?
   
 14. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Jatketaan vielä sen verran pippelin venyttämistä, että Ilvekseltä löytyy tälläinen meriitti :)
  IIHF:n myöntämä kultainen ansiomitali merkittävästä työstä jääkiekon hyväksi: 2006 (ainoana seurana pohjoismaissa). Korjatkaa joku, jos tieto on vanhentunutta ja joku muukin seura on jo moisen saanut.

  Ei sinällään liity aiheeseen, mutta kyseinen ansiomerkki on sen verran vieraaksi ainakin itselle jäänyt asia, että korjatkaa tosiaan, jos enemmän tiedätte aiheesta.
   
 15. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Lainaus:
   
 16. Valitettava tapaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Huoh. Suomen kovin lätkäseura on venäläinen venäläisomisteinen Jokerit. Tuskin kukaan jaksaa tästä olla eri mieltä. Sata matsia Jokereita vastaan, voittajasta sarjassa ei liene epäselvyyttä. Silti, jokainen ymmärtää että menestynein jääkiekkoseura Suomessa on Tappara. Mistä johtuu? No varmaan siitä että miesten sarjassa / SM liigassa menestynein on Tappara. Vaikka kuinka kylmää, naiset ja junnut ovat sivupolku. KHL ei ole suomalainen sarja. Junnut ei pärjää miehiä vastaan. Venäjä ei ole Suomi. Naiset, no joo... ihan sama. Ei kiinnosta.

  Tapparan junnut yksilöinä ovat olleet Suomen kaikkien aikojen parhaat. Liian hyvää työtä liigaan. Vertailkaa kateelliset ihan rauhassa A-junnu mestaruuksia, Tapparan kovimmat vetää 18- vuotiaina NHL ykkösketjuissa. Mitä iloa? Ei mitään , mutta hiven perspektiiviä.

  Naiskiekko? Siinä Tappara saa olla vaikka maailman paskin, ei kiinnosta.

  Tappara oli mestari 2016, riittää minulle. 2017 ei huonosti mennyt. Riittää minulle.

  Osan porukasta kannattaisi mennä kirjoittelemaan junnu- tai naiskiekosta, koska arvostusta tuntuu olevan sinnepäin.

  Unohtakaa suomalainen jääkiekon ammattilaissarja. Keskittykää höntsään.
   
 17. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Se on " Vintsukka " oikein fiksua lainata kaksi asiaa itse asiayhteydestä erilleen ja sitten vielä laittaa ne aikajärjestyksessä sekaisin.
  Kaiken lisäksi tämä oli koko viestisi anti kokonaisuudessaan.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2017 klo 20.51
 18. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Lainaus:
  Jos keskitytään suomalaiseen ammattilaissarjaan, voidaan aloittaa ajanlasku jostain vuodesta 95. Menestyneimmät taitaa olla TPS, Jokerit ja Kärpät - laskutavasta riippuen.

  Oli ns pakko laittaa takatolpalta tyhjään.
   
 19. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Pakko kommentoida, kun et näköjään ymmärrä väitteesi korniutta.
  Liiga on liigaa, mutta se kertoo ainoastaan miesten edustusjoukkueen tasosta, ei jääkiekkoseurasta nimeltä Tappara.
  Ethän sä voi olla oikeasti noin tyhmä, että nostat 2!! huippulupausta/huippupelaajaa NHL:ään joksikin mittariksi junnutuotannossa, jos esimerkkinä toinen liigaseura kasvattaa joka vuosi 5-10 liigatason pelaajaa ja 2 NHL tason ukkoa.
  Jos otsikko on tuo mikä on, väite on virheellinen. Menestyneimmän seuran titteli vaatii myös junnupuolen menestymistä, naiset plussaa, muttei välttämätöntä. Eikös siellä joka vuosi palkita tuo menestynein jääkiekkoseura, montako pystiä Tapparalla on? Tappara ei ole sitä saanut 23 vuoteen, vaikka on Liigassa mestaruuksia tullut.
   
 20. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  On totta, että vasta 90-luvulla kaikki liigajoukkueet alkoivat olla ammattilaisista koottuja. Tappara kuitenkin aloitti ammattilaisuuden jo 70-luvulla - ensimmäisenä Suomessa tietenkin. HIFK ja muutama muu tulivat pian perästä. Mutta se ei toki voi olla meidän vika, jos toiset vielä yrittelevät harrastelijavoimin, kun Tappara-ammattilaiset nostelevat kannua. Jonkun on pakko olla edelläkävijä, jos halutaan edistyä...
   
 21. Valitettava tapaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Lainaus:
  Olivatko Barkov ja Laine Tapparan junnukoneiston läpikäyneitä vai ei? En mainitse kuin kahden helmen ylivertaisuuden 18-vuotiaina suomalaisessa kiekkoilussa. Totean itsekin: pelkkää perspektiiviä.

  Kuriositeettina: jos Tappara olisi saanut nauttia näiden ylivoimaisten veijareiden palveluksista sekä terveenä että pidempään, olisi Tappara saattanut menestyä Liigassa siedettävästi myös vuosina 2013, 2014, 2015 ja 2017. Eiku.
   
 22. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tampereen Tappara - Suomen menestynein jääkiekkoseura*

  * miesten edustusjoukkueen menestyksen mukaan tarkasteltuna

  Lainaus:
  Aaro Kivilinnan muistopalkinto. Tapparalla on vain 4 kpl, joista viimeisin jo kaudelta 1993-1994. Menestynein tällä mittarilla on Tampereen Ilves, joka on saanut 8 palkintoa, silläkin tosin viimeisin jo kaudelta 1992-1993. Viime aikoina tätä tilastoa on dominoinut Espoon Blues, jolla on 7 palkintoa alkaen kaudesta 2006-2007 ja viimeisin 2014-2015.

  Harva Tappara-fani haluaisi kuitenkaan vaihtaa osia Blues-fanien kanssa. Kertonee siitä, että fani tahtoo mieluummin nähdä yhdenkin kerran Kanada-maljan nostelua, kuin 7 Kivilinna-palkintoa, jos niiden kylkiäisenä edustusjoukkue pelaa Mestiksessä. Sikäli on vähän ongelmallinen mittari menestykselle tämä Kivilinna-palkinto, Kanada-malja on mielestäni parempi mittari.

  Junioritoiminta ja pelaajatuotanto on totta kai tärkeää edustusjoukkueen menestyksen lisäksi, ja Tapparalla on varmaan jonkun verran petrattavaa sillä puolella, kun ei Kivilinna-palkintoa ole hetkeen herunut, mutta ei nyt kumminkaan ruveta väittämään että Tappara olisi aivan kääpiö sillä saralla, tai että Barkov jr. ja Laine olisivat ainoa merkittävät pelaajat, joita Tapparan junioreista on tullut. Mainittakoon nyt vaikka knoppitietona, että nuorten maailmanmestareita on tullut Tapparasta enemmän kuin mistään muusta suomalaisseurasta (muistaakseni 11 kpl kaikkiaan).

  Naisjääkiekkoilijoita ei Tapparasta ole tainnut tulla, ja itse olen ainakin ihan ok sen faktan kanssa. Antaa muiden seurojen hoitaa se puoli jatkossakin, Tapparalla on taitoluistelijoita.
   
 23. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tämä on aina hauska todeta. Ja joku Tapparan kasvatti ratkaisi juuri Mestis-Mestaruuden ja rikkoi jotain ennätyksiäkin siellä.

  Mutta jatketaan nyt tätä vähättelyä.
   
 24. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Tuo olisi hieman turha täsmennys mielestäni. Teksti luetaan aina osana kontekstiaan. Tämä ketju on jääkiekkoaiheisella foorumilla (Jatkoaika), sen miesten pääsarjaa käsittelevän alueen (Liiga) erästä joukkuetta koskevassa osiossa (Tappara). Joku voisi tuosta kontekstista päätellä, että keskustelu koskee nimenomaan Tapparan miesten pääsarjatason joukkuetta. Toki tuota otsikkoa olisi tarpeen täsmentää, jos keskustelua käytäisiin jossain muualla, kuin Tappara-osiossa Jatkoajan keskustelupalstan Liiga-alueella. Nyt kuitenkin ketju on keskustelualueella, jossa nopeasti vilkaistuna kaikki keskustelu käydään Tapparan liigajoukkueen kautta. Siksi tuota voi pitää oletusarvoisena näkökulmana, ellei jotain muuta ole erikseen mainittu. Toki moisen oletuksen tekeminen on aina vaarallista, koska joku sankari lähtee omalle ristiretkelleen antipatioitaan purkaen ja lähtee näin vaikka tuollaisen sivuseikan nojalla saivartelemaan. Mutta elämä on. Ei noita tarvitse niin vakavasti ottaa.

  Noin muuten en jaksa tähän keskusteluun ottaa osaa. Tuo nais- ja junnukiekon tarpeeton dissaaminen kannattaisi kuitenkin jättää pois, kun sitäkin joku sankari (ei lainaamani) oli näemmä aiemmin ketjussa ehtinyt tekemään.

  Tappara on upea seura, jossa yhdistyy menneisyys ja nykyisyys aika poikkeuksellisella tavalla nyky-Liigassa. Aika harva voi ylpeillä sekä menneellä että nykyisellä menestyksellä Tapparan tapaan. Kun vuosien varrella on aika kovia pelaajia Tapparan hautomostakin kuoriutunut, niin turha tuota junnu- ja pelaajien kehittämistoimintaakaan on liikaa moittia. Toki siellä voitaisiin enemmänkin tehdä, mutta pelaajien kehitys kai se tärkein juttu on.
   
 25. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Eli siis Tappara on Suomen menestynein jääkiekkoseura, jos ja koska keskustelu käydään Tappara-osiossa ?

  Tappara - Suomi..lyhyt kielioppi.
  Tappara = Suomi
  Jääkiekko = Liiga

  Ongelmahan tässä on se, että väännetään kahdesta eri asiasta. Kukaan ei käsittääkseni ole kiistänyt Tapparan olevan SM-liigan/Liigan ehdoton ykkösjoukkue.

  Se sitten taas jos tosiasioista huomauttaminen tulkitaan saivarteluksi tai jopa provoamiseksi on ohi ymmärrykseni.
  Saivartelua olisi kiistellä Tappara-TBK asetelmasta, tai vedota siihen miten paljon laji on muuttunut ja siihen vedoton vain tietty aikajakso voidaan huomioida. Tuo on tulkinnanvaraista ja siten myös saivartelua, ei huomauttaminen valheellisesta otsikosta.