Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Tampereen Tappara – Suomen menestyksekkäin jääkiekkoseura

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Ziran, 26.04.2016 klo 22.01.

 1. Ziran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Tappara ja Le Bleu-Blanc-Rouge
  Tätä on aika kauan jo odoteltukin!

  Mestaruuksia voittaneiden seurojen mitalit:

  Tappara 17-13-11
  Ilves 16-9-12
  TPS 11-11-4
  Kärpät 8-3-6
  HIFK 7-5-10
  Jokerit 6-6-2
  HJK 3-6-2
  Ässät 3-4-2
  KIF 3-3-2
  Tarmo 2-7-2
  JyP 2-2-5
  HSK 2-0-1
  HPK 1-3-9
  Lukko 1-3-6
  Koovee 1-3-3
  Pelicans 1-1-0
  Karhut 1-0-0
  RU-38 1-0-0
  TaPa 1-0-0

  Edit: Koovee korjattu
  Edit2: 2017 mitalit
  Edit3: 2018 mitalit
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2018 klo 15.35
 2. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Juuri näin!

  Lisäksi (SM-)Liigan osalta, eli vuodesta 1976 eteenpäin Tappara saavutti taas TPS:ää ollen enää yhden mestaruuden päässä piikkipaikasta.

  Nopeasti tsekattuna SM-Liigan mitalitaulukko 1976-2016:

  1. TPS 10-7-3
  2. Tappara 9-8-2
  3. Kärpät 7-3-6
  4. Jokerit 5-5-2
  5. HIFK 4-3-5
  6. Ässät 2-4-2
  7. JYP 2-2-4
  8. HPK 1-2-7
  9. Ilves 1-2-3
  10. Blues 0-2-0
  11. Lukko 0-1-4
  12. Kalpa 0-1-1
  13. Pelicans 0-1-0
  14. Koovee 0-0-1

  Joukosta Blues on ainakin hetkeksi kuopattu, Jokerit isommissa ympyröissä ja Koovee painaa Suomi-sarjassa. Joukosta oikein loistaa HPK:n maine pronssikerhona, sekä myös kolmikon TPS, Tappara ja Jokerit silmiinpistävän pieni pronssien määrä suhteessa finaalisijoituksiin.
   
 3. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 4. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Tilastoihin liittyvä kysymys:

  Jos TBK:n voittamat mitalit (3 kultaa, 5 pronssia) tilastoidaan Tapparalle, niin miksi Ässiksi yhdistyneet Karhut ja RU-38 tilastoidaan erikseen?
   
 5. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lainaus:
  Ainakin se, että siinä ei yhdistyny mitkään joukkueet vaan vaihdettiin vaan nimeä.
   
 6. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  Näin kävi, mutta minusta siinä ei ole käytännössä eroa. Ässät jatkoi Karhujen ja RU-38:n jääkiekkotoimintaa ihan samalla tavalla kuin Tappara jatkoi TBK:n. Karhuja ja RU-38:aa ei ole enää omina seuroinaan olemassa, mutta eikös TBK ole myöhemminkin ollut olemassa jossain muodossa?

  Onko noissa kolmessa TBK:n viirissä muuten sen vai Tapparan logo? En nyt muista, vaikka olen Hakametsässä käynyt.

  Viipurin Reippaan yksi mestaruus on näköjään laskettu Pelicansille. Siinä on nyt ihan sama logiikka kuin TBK:n mestaruuksien listaamisessa Tapparalle, mutta sitä voitaisiin soveltaa sitten kaikkien kohdalla. Tuo HPK:n ja Tarmon kuvio on nyt niin sekava, että ne on varmaan perusteltua pitää erillään.

  KooVeellä on muuten Wikipedian mukaan yhden mestaruuden lisäksi kolme hopeaa ja kolme pronssia.
   
 7. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lainaus:
  Tbk:n logo. Tähän koko asetelmaan liittyy hieman erikoinen episodi, palaan asiaa kun saan Tapparan historiikin kaivettua esiin. Asia liittyy juuri siihen, että yhtäkkiä monen kymmenen vuoden toimimattomuuden jälkeen jotkut jampat herättivät tbk:n henkiin ja tuo logo viireissä liittyy tähän.

  Mielestäni Ässät kahden organisaation jatkajana kuitenkin eroaa tbk-tappara-jatkumosta, jossa ei ollut mukana kuin yksi organisaatio. Organisaatio oli sama, henkilöt taustalla samoja, joukkue oli sama - vain nimi muutettiin.
   
 8. Ziran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Tappara ja Le Bleu-Blanc-Rouge
 9. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mikäs onkaan parempi hetki muistella menneitä, kuin mestaruusjuhlien jälkihuumassa!

  Kolmessa ensimmäisessä mestaruusviirissä on toki TBK:n logo.

  TBK:n nimenvaihdosta Tapparaksi voisi verrata vaikka siihen, kun The Mighty Ducks of Anaheim muutti nimensä Anaheim Ducksiksi...

  TBK:n jääkiekkojaosto siis muutti nimensä Tapparaksi, eikä mitään toimintaa jäänyt jäljelle. Kymmeniä vuosia myöhemmin se perustettiin uudelleen. Aktiiveissa oli mm. Ronald Grönlund - jotkut saattavat muistaa hänet Tapparan pitkäaikaisena toimitus- ja markkinointijohtajana...

  TBK:n 30-vuotisjuhlia vietettiin 1960-luvulla Tapparan toimesta, ja TBK perustajat kutsuttiin Tappara ry:n kunniajäseniksi. Paljon samoja jäseniä oli toki jo valmiiksi, kuten molempien organisaatioiden puheenjohtajana toiminut Harry Lindblad, joka oli myös Tapparan kunniapuheenjohtaja kuolemaansa asti (hän kuoli sairaskohtaukseen jääkiekko-ottelussa). 50-luvulla tapahtunut nimenmuutos nostettiin juhlinnan kohteeksi vasta, kun vuosia oli kertynyt tarpeeksi.

  Ainakin Jääkiekkolehden kaudenalusnumerossa sellaiset historiatiedot, jotka ulottuvat nimenvaihdoksen yli, ilmoitetaan täsmällisessä muodossa: TBK/Tappara. Tämä olisi minustakin korrektia, joskin arkisissa yhteyksissä voi olla helpompi toimia toisin...
   
 10. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Historiikin, ja noita vanhoja aikoja tuntevien mukaan tässä TBK == Tappara -kuviossa ja nimenvaihdossa ei ole mitään epäselvyyttä. Joukkueen organisaatio, pelaajat, sarjapaikka ja jopa värit pysyivät täysin samana. Nimi ja logo muuttui kerran, ja ei ole sen jälkeen muuttunut, jollei Tamhockey Oy:n perustamista lasketa.

  Naapurin Ilves on esimerkiksi samana aikana veivannut logoaan moneen eri muottiin, ja seuran peliasun pääväritkin ovat vaihdelleet hyvin paljon keltaisesta vihreään, ja pahimmillaan taisi olla violettikin menossa mukana.

  Yksi vastaus tähän kysymykseen on myös Esko "Sulppi" Luostarisen kommentti jäsen Vaughanin allekirjoituksesta (huom. vuosiluku!)
  Lainaus:
  "Ei olla kymmeneen vuoteen hävitty" olisi aika mielenkiintoinen lause 2-vuotiaan joukkueen hyökkääjältä, tai sitten joukkue on ollut n. 25-vuotias ja vain hiljattain vaihtanut nimeä.
   
 11. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lisäyksenä vielä @nummenkallio :lle:

  Alun perin viirit ilmeisesti olivat Tapparan nimissä, mutta 90-luvun alussa Tbk vaati, että viireihin pitää tulla heidän nimensä. Näin muistelen, ja tähän viittaa myös Mane noissa vanhoissa viesteissään. Tämä liittyi jotenkin siihen, että tuohon aikaan Tbk jollain tapaa nosti toimintatasoaan ja pelasi mm. futista, olisko ollut 3. divarissa, mutta toiminta kyllä hiipui aika nopeasti paljon vaatimattomammaksi. Tbk:n vaatimusta pidettiin tuolloin aika erikoisena. Muistaakohan esim. @axe, että olivatko alun perin kaikki viirit Hakametsän katossa Tapparan nimissä?
   
 12. bwo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Alun perin kaikki olivat Tapparan logolla. Ilmeisesti isomman riidan välttämiseksi Tappara vaihtoi kolme ensimmäistä viiriä, mutta kuten tässä on selvennetty, Tappara on nimen ja kielen suomeksi vuonna 1955 vaihtanut TBK. Sillä jollakin uusio-TBK:lla ei ole mitään tekemistä seuran kanssa.
   
 13. Rauta85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Onnea naapuriin! Kuten Honkalehto sanoisi, ehkä meillekin vielä tällä vuosituhannella sattuu tuurilla osumaan menestystä...
   
 14. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Joo ja kyllähän myös ihan SM-Liigan virallisissa tilastoissa TBK:n mestaruudet on nimenomaan Tapparan mestaruuksia, ja miksikäs näin ei olisi kun seura kuitenkin käytännössä on sama.

  Hyvää duunia kyllä Tapparalta. Arvostan isosti.
   
 15. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ja sitten taas Santtu osa olla oma ihmisperseinen itsensä, kun ei halua:

  http://m.iltalehti.fi/smliiga/2016042821483949_sm.shtml

  Mikki-kirjoituksesta en malta olla mainitsematta toimittajan suhteellisen traumaattista suhdetta Ilveksen menestymättömyyteen, mitä pitää tuoda tuossakin esiin aina vähän väliä.
   
 16. Porttivahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maalivahdit
  Lainaus:
  Pitää ymmärtää. Ennen ilvesfaneilla oli sentään se, että olivat voittaneet eniten mestaruuksia. Aika harvaa kiinnosti vielä viikko sitten montako mestaruutta Tapparalla on, mutta nyt se on aiheuttanut jo pari muokkaussotaa Wikipediassa (olen osasyyllinen, piti laittaa maininta Ilveksen erinomaisesta menestyksestä ja mitalitilaston kakkossijasta heti artikkelin aloituskappaleeseen). Tuntuuhan se pahalta kun meidän menestystä on katsottu muistaen että heillä on nykyisestä taaperruksestaan huolimatta sentään enemmän mestaruuksia, ja nyt ei voi tehdä sitäkään.
   
 17. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tappara on toki itsekin osasyyllinen tähän TBK / Tappara -sekaannukseen, kun se päätti 2005 viettää 50-vuotisjuhliaan toista kertaa historiassa!

  Nimittäin TBK ja Tappara viettivät yhdessä ainakin 30-, ja 50-vuotisjuhlia vuosina 1962 ja 1982.

  Aikanaan kun nimenvaihto tapahtui (1955), se todellakin oli vain ja ainoastaan nimen, logon ja kielen vaihto. TBK:n suomalaistamisesta oli ollut pitkään puhe. Viimeinen ruotsinkielinen pelaaja kun taisi olla maalivahti Gösta Wangel, joka hänkin lopetti ensimmäiseen mestaruuteen 1953. Seurajohtajat ja taustavaikuttajat olivat vielä pitkälti ruotsinkielisiä - niin ennen nimen vaihtoa kuin myös vielä sen jälkeen! Esim. TBK:n silloisesta puheenjohtajasta tulikin vähemmän yllättäen Tapparan ensimmäinen puheenjohtaja.

  TBK:n jääkiekkotoiminta vaihtoi sataprosenttisesti junioritoimintaa myöten nimensä Tapparaan, kuten nimenvaihdossa on tapana. En muista tehtiinkö Kiekko-Espoo -> Blues -nimenvaihdossa myös näin, mutta oletan.

  Minusta on kuitenkin oikein, että Hakametsän katossa ne kolme ekaa TBK/Tapparan viiriä on TBK:n logolla, koska sillä logolla ne voitettiinkin. Jos Matti Nykänen välillä onkin olut joku Matti Paananen, ei sitä Paanas-nimeä lähdetä mihinkään kunnialaattoihin vaihtamaan.

  Mielestäni Ilvekseltä on historiatonta se, että sitä logoa vaihdetaan kuin sukkia, mutta kuitenkin viirit katossa ovat identtisiä. Sama toki koskee paria muutakin joukkuetta.

  Muuten: väitteen mukaan TBK:n mies keksi "Ilves"-nimen, ja Ilveksen mies keksi " Tappara"-nimen. Tosin jälkimmäinen ei välttämättä pidä paikkansa, koska Aamulehti oli onkinut Tapparan (TBK) 50-vuotisjuhlissa (1982) tietoonsa, että nimen keksi (muistaakseni) Jallu Ohlsonin vaimo.

  Ennen täyttä nimenvaihtoa muuten TBK otti käyttöönsä lisänimen "Tampereen pallokerho". Kun nimeä alettiin tosissaan vaihtamaan, yksi vahva ehdotus oli tylsä " Tampereen jääkiekkoseura", kunnes päädyttiin "Tapparaan", joka alkuun koki vastustusta, mutta "suli suussa" niin, että ajateltiin että sehän on aivan paras ja ainoa mahdollinen nimi.

  Alkuun Tappara-nimellä pelattiin myös jalkapalloa TBK:n äijien toimesta, mutta tämä hiipui nopeasti.

  TBK:n ylivoimaisesti merkittävimmän osan (3 mestaruutta hei) irtautuminen Tapparaksi taisi olla alkuun melkoinen tyrmäysisku koko seuralle, varsinkin kun puheenjohtajakin vaihtoi seuraa Tapparaan. Sittemmin kuitenkin koulujoukkueen muu toiminta vähän elpyi, eikä seuraa nyt sentään aivan kuopattu. Jääkiekkoakin alkoivat höntsätä taas joskus vuosikymmeniä myöhemmin.

  Kannattaa lukea Wacklinin kirjoittama historiateos "Kirvesrinnat" vuodelta 2005. Siitä nämäkin tiedot on poimittu.
   
 18. Aatos Jäsen

  Salonoja perustaa uutta seuraa Bluesin raunioille. Saavatko he suoraan Bluesin hopean saavutuksiinsa?

  Olen ollut muutamaa seuraa perustamassa. Samoja toimijoita mutta seuran nimi on vaihdettu. Ei kyllä tullut mieleenkään ottaa mukaan edellisen saavutuksia. Omituinen analogia.

  Tappara ei itsekään ole laskenut syntymäpäivä juhlissaan Tbk:ta mukaan. Mutta nyt se pitää laskea koska sillä on suuri merkitys. Se että tuntuu siltä ei tarkoita oikeutusta napata TBK:n mitalit.

  Tästä kun kirjoittelin Naamakirjassa, toistuvasti tuotiin esiin että olen vain katkera kun Tappara voitti mestaruuden. Ei olen ylpeä naapuriseuran vaikeuksien kautta voittoon tarinasta. Mutta tuo katkeraksi syyttely ei tietenkään ole täällä olevien nimimerkkien vika.

  Kysyin jääkiekkomuseon mielipidettä tähän kiistaan. Olivat sitä mieltä että TBK on Tapparaa edeltävä seura joten näitä mesturuuksia ei voi niputtaa.

  Joku mainitsi että Ilveskin on vaihtanut logoa, taitaa olla kuitenkin hieman eri asia. Niin ovat tehneet esim. Lukko ja Hifk,

  Onko TBK:lla yhtään mitalia? Lasketaanko vuosien -50 ja -51 pronssit Tapparalle?
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2016 klo 10.20
 19. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Noo, entä kun Kiekko-Espoo muutti nimensä Bluesiksi, saikos Blues silloin pitää K-Espoon meriitit?
   
 20. Aatos Jäsen

  Lainaus:
  Ei tietenkään.
   
 21. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Tappara.co:n puolella on ideoitu halien jakamista Ilveksen pojille ilon ja hyvän viiliksen jakamiseksi. "Kun vastaanne astelee suu mutrussa henkilö Ilvespipassa tai lippalakissa niin siitä vaan, riuska ja karu hali, se helpottaa!", kirjoittaa nimimerkki Nettomaksaja.

  Minä jaan halini Aatokselle, vaikkakin uskon, että hän ei ole katkeralla mielellä liikenteessä.

  Laitetaan hyvää kiertämään - haastankin kaikki Jatkoajan tapparalaiset halitalkoisiin! Halataan kun tavataan!
   
 22. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Aatos

  Et sitten tainnut lukea kirjoitustani.

  Tappara nimenomaan laski syntymänsä ja syntymäpäivänsä aluksi pitkään TBK:n mukaan. Esim. 30-vuotisjuhlia Tappara (TBK) vietti vuonna 1962. Ja Aamulehdenkin uutisoimia 50-v yhteisjuhlia Tappara ja TBK viettivät vuonna 1982.

  Lue myös Vaughanin allekirjoitus. Kenellekään ei ollut epäselvää tämä asia 1950-luvulla. TBK:n jääkiekkojoukkue muutti nimensä Tapparaksi. Tämä nykyinen poru on lähtöisin 1980-luvun lopusta ja 90-luvun alusta, kun Tappara (TBK/Tappara) alkoi huolestuttavasti saavuttaa Ilvestä maraton- ja mitalitaulukoissa.

  Tapparan kolme ensimmäistä viiriä (53, 54 & 55) revittiin katosta alas n. 1990 ja korvattiin TBK-logoilla, mikä onkin historiatietoisempaa kuin naapurin 1 logon taktiikka. Että revi siitä.

  Tietenkään nyky-TBK:n jääkiekkojaostolla ei ole yhtä ainuttakaan mestaruutta, koska kyse on eri joukkueesta, joka pelasi n. 1934-1955, ennen nimen vaihtoa Tapparaksi. Ei edes vastaava tilanne, jos Salonoja perustaisi uuden "Blues" -seuran, koska Blues ei jatkanut esim. "Espoon Sinisinä" toimintaansa, vaan toiminta loppui.

  Aikanaan tämä nimenvaihdos oli niin pieni juttu, että esim. Jääkiekkoliitto ei pitänyt sen johdosta edes kokousta! Ja lehdissä nimenvaihto kuitattiin nimenomaan nimenvaihtona.

  Ilmeisesti lukutaito joillain sankareilla pettää todella pahasti, tai sitten vaan todella katkeruus on niin kova, että se sumentaa järjen.

  Tapparan historia:
  TBK -> Tappara ry -> TamHockey oy

  Ilveksen historia:
  Ilves ry -> Ilves Hockey oy

  Ilveksellä tosiaan lukuisia logonvaihdoksia, jotka voidaan laskea mukaan.

  Yksittäistä seuroista Ilves ry on ylivoimainen 16 mestaruudellaan. Nykyisellä Ilves Hockey Oy:llä mestaruuksia on 0. Nykyinen Ilves on siis yhtä menestynyt kuin Saipa, Kalpa yms. huippuseurat.

  Tällä laskutavalla TBK:lla mestaruuksia 3, Tappara ry:llä 11 ja Tamhockey oy:llä 2. En tosin pidä laskutapaa lainkaan mielekkäänä, vaan täysin historiatiedottomana.
   
 23. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Eiks toi mestaruuksien määrästä vääntäminen ole pikkaisen sellaista keskustelua, että kukaan ei puhu aidasta, mutta sen seipäistä kyllä riittää puhetta. Jotenkin jäänyt itselle sellainen olo, että tuo ikiaikainen "eniten mestaruuksia" on jotenkin jäänyt liian vahvasti ilvesläiseen ajatusmaailmaan, voin olla myös väärässä. Tuntuu, että tämä "vihapuhe" kumpuaa jostain ihmisen viimeisestä keinosta vastustaa faktoja. Tappara on kaikilla mittareilla Tampereen ykkösseura, ollut sitä kohta 30 vuotta. Se asia ei ole muuttumassa ihan hetkeen ellei Ilves ja Ilves-perhe itse lähde tekemään sitä muutosta. Tällä hetkellä tuntuu, että eväitä muutokseen ei ole. Ilveksen pitäisi oikeasti päästää jo irti menneestä ja jättää se mennyt omaan arvoonsa ja keskittyä tulevaisuuteen.
   
 24. bwo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Koko keskustelu aiheesta on turha ensinnäkin, koska jokainen joka vaivautuu asiaan vähääkään perehtymään tietää miten asia on. TBK -1955 on Tappara 1955-. Yksiselitteisesti, saumattomasti. Minä kannan TBK-logoa pyydettäessä ihan yhtä rakkaasti kuin maailman hienointa jääkiekkologoa, jossa on oranssi, kaksiteräinen kirves.

  Toisekseen, tämän kiistäminen on - tai olisi - TBK:n tehtävä. Siis jonkin tahon, joka katsoo että se jatkoi olemassaoloaan Tapparan rinnalla. Sellaista ei tietystikään ole. Eikä sellainen ole joskus 1990-luvulla perustettu samanniminen 5-divarin sählyseura.

  Ilves on upea, hieno ja kunniakas osa tamperelaista urheiluskeneä, eikä kukaan kiistä sen itseoikeutettua, historiallista asemaa Suomi-hokin ja tamperelaisen kiekon kivijalkana. Sen kannattaisi kaikilla tasoilla ilmoittautua pikemminkin kilpailemaan uusista mestaruuksista kuin vaipua kannattajiensa suulla katkeraksi lässyttäjäksi.

  Show some class. Teillä on tän lajin kuninkaallisia omassa saagassanne Helmisestä ja Oksasesta Honkavaaraan. Nyt olette kakkonen ja on oma valintanne taisteletteko sitä asiantilaa vastaan harhaisesti mussuttaen vai tosissanne kaukalossa urheilemalla.
   
 25. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Se, että Tapparan on nyt myös Suomen menestynein seura ottaa myös tämän yksittäisen mestaruuden lisäksi naapurileirissä selvästi koville. Lainaanpa yhtä viestiä Ilvesfoorumilta käyttäjältä bruttokansantuote. Lainauksen jälkeen kysymys Ipa-faneille, kun kuitenkin luette tätä.

  Lainaus:
  Osa naljailee naapuriin, itse en jaksa sitä touhua niinkään, vaan mieluummin nautin omieni voitosta. Joka tapauksessa: eikö tässä viestissä ole ilmiselvä ristiriita? TBK:ta ei lasketa osaksi Tapparan historiaa (kuten kuuluisi) mestaruuksia ynnättäessä. Kuitenkin muistetaan mainita, että Tappara on alunperin suomenruotsalainen seura. Logiikka ontuu. Joko Tappara on alunperin suomenruotsalainen seura, jolla on 16 mestaruutta tai sitten se on alunperin suomenkielinen seura ja sellaista aina ollutkin, ja jolla on 13 mestaruutta.

  @tapparammies onkin ansiokkaasti tässä ketjussa selvittänyt, miksi Tapparalla on nimenomaan 16 mestaruutta eikä kenelläkään pitäisi olla siihen mitään nokan koputtamista. En näe, miksi pelkkä nimenvaihdos heittäisi koko seuran historian romukoppaan. Tappara on toki juhlinut viime vuosina merkkipäiviään nimenomaan suhteessa vuoteen 1955. Tuo on vuosi, jolloin "perustettiin" seura, jolla oli uusi nimi, vanhan seuran päälle. Toki historian tuntien olisi loogisempaa juhlia merkkipäiviä vuoteen 1932 nähden, mutta kyllä pointti on siinäkin, että juhlitaan nimenomaan seuran vaihtumista suomenkieliseksi.

  Santtu Silvennoinen todella osaa porkkanapöksyjen provosoimisen. Niin puolensa valinnutta, valtakunnan laajuisessa mediassa työskentelevää "toimittajaa" saa hakemalla hakea ja tuskin löytää. Kovat on antipatiat Tapparaa kohtaan. Ihmettelinkin, kun mies kirjoitti hienon jutun Leinosesta, mutta se taisi olla vain säännön vahvistava poikkeus.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2016 klo 19.34