Koska taas on vuosi on kulunut ja kohta ruvetaan taas laskemaan, montako mestaruutta tai hopeamitalia milläkin seuralla on, niin kävinpä kaivamassa lisää ja opettelin lukemaan ruotsia. Annan ainakin 85-prosentin oikeellisuuden käännöksilleni. Määhän heittelen boldaukset tuonne vielä kohtiin joita pidän aikas oleellisina, kun puhutaan seurojen ja toimintojen jatkumoista.
Ensin on olemassa kirje Suomen Palloliitolle päivättynä 3.4.1956. (Jatkossa asiat koskevat sekä jääkiekko- että jalkapallojaoksia, mutta olen jättänyt ison osan jalkapalloviittauksista pois, koska sehän ei ketään Suomessa kiinnosta.)
***************
22. marraskuuta 1955 erosivat allekirjoittaneen yhdistyksen jalkapallo- ja jääkiekkojaostot emoseurasta ja perustivat oman yhdistyksen nimeltä Tappara. Tämä on sittemmin liitetty yhdistysrekisteriin. Ero tapahtui parhaassa yhteisymmärryksessä, minkä vuoksi TBK jättää edellä mainitut lajit pois omasta kilpailuohjelmastaan. Jalkapallojaosto jatkaa tästä eteenpäin junioritoimintaa Svenska Samskolanin alaisuudessa.
Seuraavat TBK:ta viime vuonna edustaneet pelaajat siirtyvät vastaperustettuun Tappara ry:hyn: (lueteltu pelaajia kuten Esko Niemi, Seppo Liitsola ym. ja pari muuta jotka on siirtyneet Ilves-Kissoihin).
Yllä mainittu huomioon ottaen TBK on täten valmis luopumaan viime vuosien paikastaan (en tiedä mikä on Landskapsserien) ja siirtämään jäsenyytensä etuoikeudella Tappara ry:lle. Lisäksi korostetaan, että samoin perustein Tappara saa TBK:n paikan jääkiekon mestaruussarjassa tulevalla kaudella.
Tammerfors Bollklubb r.f.
****************
Sitten on kirjoitettu kertomus TBK:n yhdistyksen kokouksesta, ei näy päivämäärää, mutta siinä loppuvuoden 1955 paikkeilla taitaapi olla.
****************
Seuraavaksi ohjelmassa oli keskustelua yhdistyksen (TBK) tulevaisuudesta. Mielipiteiden vaihto oli eloisaa. Sen yleinen suuntaus oli hyväksyntä hallituksen toimille, joilla annettiin siunaus jääkiekkojaoston irtautumiseen seurasta, ja ilmaistiin lämpimät onnentoivotukset Tapparalle, joka jatkaa emoyhdistyksen perintöä.
......
Uusi yhdistys Tappara perii TBK:n paikan jääkiekossa, josta TBK täten jatkossa pidättäytyy.
......
Mitä TBK:n jääkiekkoon tulevaisuudessa tulee, se on jatkossa erilaista, enemmän junioriluonteista. Kun kilpailu kansallisissa liigoissa on niin kovaa, ei ruotsinkielisellä tamperelaisjoukkueella ole suuria mahdollisuuksia pärjätä, joten siksi seuran toiminta jatkuu lähes sopusoinnussa alkuperäisen tavoitteensa kanssa, mikä oli edistää ruotsinkielisten nuorten liikuntaa kaupungissamme. Voidaan siis sanoa, että työskenneltyään kymmenen vuotta kaupungin kaikkien nuorten parissa TBK palaa alkujuurilleen toimimaan Svenska Samskolanin ympäristössä.
.....
Jääkiekkokysymys [jatketaanko pelaamista jossain muodossa] jää toistaiseksi avoimeksi, mutta siinä voidaan varmasti pitää hyvänä apuna edellä mainittua Jalle Ohlsonia, vaikka hän luonnollisesti onkin vahvasti sitoutunut uuteen yhdistykseen Tapparaan.
*****************
Vuotta myöhemmin TBK:lla on uudelleen asiaa liiton herroille kirjeitse:
*****************
Noin vuosi sitten järjestömme entinen jääkiekkojaosto muodosti oman yhdistyksensä, joten kaikki jääkiekkotoiminta meidän yhdistyksessämme lopetettiin vuoden 1956 aikana.
Nyt kun jääkiekkotoiminta elpyi junioreiden keskuudessa, ilmoitamme täten kohteliaasti pysyvämme liiton jäsenenä, ja mahdollisuuksien mukaan osallistumme jääkiekkotoimintoihin. Pliis lähettäkää meille matsipöytäkirjoja.
******************
Ja sitten löytyy vielä tietona, että TBK:n sarjajääkiekkotoiminta senioritasolla alkoi uudelleen kaudella 1971-72.