Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tampereen Tappara – Suomen menestyksekkäin jääkiekkoseura

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Ziran, 26.04.2016 klo 22.01.

 1. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lainaus:
  En tarkoittanut, että Tamun mestaruus olisi Ilveksen, vaan tarkoitin sitä, että kun Ilveksen miehet tietävät nämä historiamestaruusasiat niin hyvin, niin voisitte selvittää, että miten käy jos uudelleen pystyyn laitettu Tamu voittaa mestaruuden, että lasketaanko se samaan nippuun Tamun vanhojen mestaruuksien kanssa.
   
 2. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Niin..yksikertaisestakin asiasta saa väännettyä monimutkaisen, eikä vaadi edes paljon vaivaa.
   
 3. Lapa11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Vimpelin Veto
  " Ennen ottelun alkua Tapparan 13. Suomen mestaruusviiri nostetaan juhlallisin menoin Hakametsän hallin kattoon." - Liiga.fi

  Eiköhän asia ole loppuun käsitelty ja Ilves on ykkönen viirien määrässä!
   
 4. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Tapparan viirejä on tosiaan kohta 13, mutta seuralla on historiassaan mestaruuksia yhteensä 16, kun vanhalla nimellä hankitut lasketaan mukaan. Ja miksei laskettaisi, sama seura kun käytännössä on, nimenmuutoksesta huolimatta. Seuran toiminnalla on kuitenkin suora jatkumo. Tämän voit todeta myös sieltä Liigan sivuilta Tapparan joukkue-sivulta. Case closed minunkin puolestani.
   
 5. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Lapa on oikeassa, Ilves nimellä viirejä eniten. Tapparalla 13 + 3 TBK nimellä. Tappara kuitenkin Suomen kaikkien aikojen menestynein jääkiekkoseura. Jes.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2016 klo 15.07
 6. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Kävinpä kaivamassa informaation siitä kuinka muutos TBK:sta Tapparaksi uutisoitiin ennen noita yllä olevan linkin lehtileikkeitä. Se olikin uutisoitu varsin lyhyesti ja ytimekkäästi ja ainoana merkintänä kaksi päivää ennen noiden leikkeiden alkua:

  Lainaus:
  Ja asiaa jatkaakseni mestaruuksia laskiessa katselin sitten vuoden 1959, kun uusiksi nimetty Tappara voitti sillä nimellä ensimmäisen kerran mestaruuden. Oliko ensimmäinen mestaruus, neljäs mestaruus, tuotiinko TBK:ta mitenkään mukaan esiin erillisenä osana? Nooh, ei! Suorana jatkumona mentiin siihen aikaan, kun asia oli tiedossa ja oikein, eivätkä historiaa tuntemattomat jälkipolvet käyneet sekoittamassa pakkaa. http://www.elisanet.fi/axe/Tappara1959.jpg

  Liigan tiedotteen todennäköisesti kirjoittanut Pärnänen on ilmeisesti juuri tällainen, joka ei tiedä historiasta mitään eikä luultavasti osaa sitä arvostaakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2016 klo 19.50
 7. holvius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Red Wings
  Ansiokasta työtä ja kaivamista. Toivottavasti taas vuoden päästä voit copy pasteta samat lehtileikkeet kun samaa asiaa taas uudestaan vatvotaan.
   
 8. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lainaus:
  Hyvää duunia tosiaan axelta, kiitos näistä. Pitäisi kehittää jonkinlainen jokakeväinen sovellus, joka lähettää nämä skannatut leikkeet tiettyihin osoitteisiin aina huhtikuun alkupuolella. Ihan vaan muistutukseksi missä mennään.

  Tappara.co:ssa joku ehdotti, että pitäisi ottaa käyttöön samanlainen tähtikäytäntö 10 mestaruudesta kuin jalkapallossa. Voipi olla, että siihen ei jääkiekossa koskaan mennnä, mutta jos mentäisiin niin siitähän se vasta soppa syntyisi kun kirvesrantaan kahta tähteä ensimmäistä kertaa sovitettaisiin. Tähdet olisivat nimittäin uusi ja sen verran näkyvä symboli, että koville voisi ottaa. Tietysti kaikilla (molemmilla) on samanlainen mahdollisuus kahden tähden michelin-joukkueeksi ensimmäisenä päästä, toisilla toki vähän enemmän kuin toisilla.

  Sivuhuomautuksena todettakoon, että 3 michelin-jengiä taitaa Suomessa tällä hetkellä jääkiekon puolella olla. Äännetään pauttiarallaa "mishla", loppu vähän kuin aan ja ännän yhdistelmänä, janareille vaan tiedoksi. Mutta yksi tähti näyttäisi rinnassa sen verran kornilta, että ennen kahtakymppiä elettä ei kannata edes harkita.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2016 klo 08.30
 9. holvius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Red Wings
  Lainaus:
  Vielä kun miettii pitemmälle, niin toimittajien tasottomuus on ilmeistä. Axen ei pitäisi joutua hautautumaan kirjaston syövereihin kaivamaan esiin tosiasioita vaan tämän pitäisi olla toimittajan homma. Taitaa olla vaan paljon helpompaa soittaa jollekin, kirjoittaa mitä sylki suohon tai tässä tapauksessa sorminpäihin tuo kuin tehdä tosiasissa sitä raakaa työtä mitä toimittajan työhön kuuluu.
   
 10. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Enemmän vielä toimituksellista laiskuutta on se, että tässä ei tarvittaisi edes mitään sen kummempaa historian kaivamista, vaan fakta on saatavilla ihan saakelin helposti. Mutta oman agendan takia ja oman sydämen suosikin pönkittämiseksi (tai vihulaisen alentamiseksi) pitää kaivella noita lillukanvarsia esiin.

  Se helppo fakta: Vuodesta 1961 lähtien ihan joka vuosi on ilmestynyt Suomen virallinen tilastokantakirja, viimeisin niistä syksyllä 2015, seuraava ilmestyy noin kolmen kuukauden kuluttua. Niitä on nyt olemassa 55 kappaletta. Jokaisessa (no ei ehkä jokaisessa alkuaikojen numeroissa vaan vasta myöhemmin aloitettuna) niistä lukee ensimmäisellä sivulla kannen jälkeen SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON JA SM-LIIGAN VIRALLINEN KAUSIJULKAISU. The Finnish Ice Hockey Association Official Guide & Record Book. Ja jokaisessa niistä, ihan ensimmäisestä kappaleesta uusimpaan saakka ja seuraavassakin ilmestyvässä numerossa, TBK/Tappara lasketaan yhteen. Se tehtiin niin automaattisesti 50+ vuotta sitten, koska siitä ei ollut mitään epäilystä. Jossain vaiheessa höntsäilijöiden uudelleen esiin kaivaman TBK-nimen ja Ilveksen pikavauhtia karisevan edes tilastollisen ykkösaseman takia nämä tietyt tahot halusivat ryhtyä laskemaan niitä erikseen, mutta Jääkiekkoliiton ja SM-liigan kanta pysyi edelleen samana, että ei ole mitään syytä erottaa niitä, kun ne ovat jatkumollisesti sama homma eri nimellä.

  Se olisi noin helppoa. Käsittämättömällä tavalla sitten jotkut tahot kuvittelevat tietävänsä paremmin ja vänkäävät vastaan.
   
 11. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Koska taas on vuosi on kulunut ja kohta ruvetaan taas laskemaan, montako mestaruutta tai hopeamitalia milläkin seuralla on, niin kävinpä kaivamassa lisää ja opettelin lukemaan ruotsia. Annan ainakin 85-prosentin oikeellisuuden käännöksilleni. Määhän heittelen boldaukset tuonne vielä kohtiin joita pidän aikas oleellisina, kun puhutaan seurojen ja toimintojen jatkumoista.

  Ensin on olemassa kirje Suomen Palloliitolle päivättynä 3.4.1956. (Jatkossa asiat koskevat sekä jääkiekko- että jalkapallojaoksia, mutta olen jättänyt ison osan jalkapalloviittauksista pois, koska sehän ei ketään Suomessa kiinnosta.)

  ***************
  22. marraskuuta 1955 erosivat allekirjoittaneen yhdistyksen jalkapallo- ja jääkiekkojaostot emoseurasta ja perustivat oman yhdistyksen nimeltä Tappara. Tämä on sittemmin liitetty yhdistysrekisteriin. Ero tapahtui parhaassa yhteisymmärryksessä, minkä vuoksi TBK jättää edellä mainitut lajit pois omasta kilpailuohjelmastaan. Jalkapallojaosto jatkaa tästä eteenpäin junioritoimintaa Svenska Samskolanin alaisuudessa.

  Seuraavat TBK:ta viime vuonna edustaneet pelaajat siirtyvät vastaperustettuun Tappara ry:hyn:
  (lueteltu pelaajia kuten Esko Niemi, Seppo Liitsola ym. ja pari muuta jotka on siirtyneet Ilves-Kissoihin).

  Yllä mainittu huomioon ottaen TBK on täten valmis luopumaan viime vuosien paikastaan
  (en tiedä mikä on Landskapsserien) ja siirtämään jäsenyytensä etuoikeudella Tappara ry:lle. Lisäksi korostetaan, että samoin perustein Tappara saa TBK:n paikan jääkiekon mestaruussarjassa tulevalla kaudella.

  Tammerfors Bollklubb r.f.
  ****************


  Sitten on kirjoitettu kertomus TBK:n yhdistyksen kokouksesta, ei näy päivämäärää, mutta siinä loppuvuoden 1955 paikkeilla taitaapi olla.

  ****************
  Seuraavaksi ohjelmassa oli keskustelua yhdistyksen (TBK) tulevaisuudesta. Mielipiteiden vaihto oli eloisaa. Sen yleinen suuntaus oli hyväksyntä hallituksen toimille, joilla annettiin siunaus jääkiekkojaoston irtautumiseen seurasta, ja ilmaistiin lämpimät onnentoivotukset Tapparalle, joka jatkaa emoyhdistyksen perintöä.
  ......
  Uusi yhdistys Tappara perii TBK:n paikan jääkiekossa, josta TBK täten jatkossa pidättäytyy.
  ......
  Mitä TBK:n jääkiekkoon tulevaisuudessa tulee, se on jatkossa erilaista, enemmän junioriluonteista. Kun kilpailu kansallisissa liigoissa on niin kovaa, ei ruotsinkielisellä tamperelaisjoukkueella ole suuria mahdollisuuksia pärjätä, joten siksi seuran toiminta jatkuu lähes sopusoinnussa alkuperäisen tavoitteensa kanssa, mikä oli edistää ruotsinkielisten nuorten liikuntaa kaupungissamme. Voidaan siis sanoa, että työskenneltyään kymmenen vuotta kaupungin kaikkien nuorten parissa TBK palaa alkujuurilleen toimimaan Svenska Samskolanin ympäristössä.
  .....
  Jääkiekkokysymys
  [jatketaanko pelaamista jossain muodossa] jää toistaiseksi avoimeksi, mutta siinä voidaan varmasti pitää hyvänä apuna edellä mainittua Jalle Ohlsonia, vaikka hän luonnollisesti onkin vahvasti sitoutunut uuteen yhdistykseen Tapparaan.
  *****************

  Vuotta myöhemmin TBK:lla on uudelleen asiaa liiton herroille kirjeitse:

  *****************
  Noin vuosi sitten järjestömme entinen jääkiekkojaosto muodosti oman yhdistyksensä, joten kaikki jääkiekkotoiminta meidän yhdistyksessämme lopetettiin vuoden 1956 aikana.

  Nyt kun jääkiekkotoiminta elpyi junioreiden keskuudessa, ilmoitamme täten kohteliaasti pysyvämme liiton jäsenenä, ja mahdollisuuksien mukaan osallistumme jääkiekkotoimintoihin. Pliis lähettäkää meille matsipöytäkirjoja.
  ******************

  Ja sitten löytyy vielä tietona, että TBK:n sarjajääkiekkotoiminta senioritasolla alkoi uudelleen kaudella 1971-72.
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2017 klo 15.30
 12. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Saas nähdä julkaiseeko Solmu Salminen oikaisun huudeltuaan moneen kertaan Iltalehdessä, että Tappara ei voi olla TBK:n jatkaja, koska "TBK:n kiekkotoimintaa ei ole koskaan lopetettu."

  Ei kannata pidättää hengitystä odottaessa...
   
 13. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Solmu on solmu ja kirjoittaa samanlaista sontaa, mitä tässä on otsikko.
  Tappara on menestynein miesten pääsarjatason joukkue.
  Ymmärrän toki, ettei Tapparassa naisten jääkiekkoa juurikaan kunnioiteta..tai siis kannattajien keskuudessa. Junnumenestyskin jätetään huomiotta, koska siinä ei olla ykkösiä.
  Näillä näkymin Tappara on nousemassa yksin kärkeen mestaruuksienkin määrässä miehissä..ei taida Jyppi sen paremmin kuin Kalpakaan pystyä asiaa estämään. Onnittelut siitä jo näin etukäteen !
   
 14. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Juu, kyllä lasketaan vaikka D-junioreiden aluesarjan mestaruudet, mikäli siten saadaan Ilves menestyneimmäksi... Tai otetaan vaikka jalkapallot ja muut pallopelit mukaan. Ja @axe pakkohan tuossa käännöksessä on olla jokin virhe, eihän totuus voi olla mitään tuollaista. Ja olet varmaan tahallisesti kääntänyt virheellisesti Tapparan eduksi. Olisi taas asiaa IFK:n vitutusketjuun.
   
 15. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Mestaruus olisi kymmenes SM-liigan aikana ja nostaisi Tapparan niiden määrässä TPS:n rinnalle. Tappara olisi hopeiden määrän huomioiden SM-liigan menestynein seura. Tapparalla on 8 hopeaa ja TPS:llä 7.
   
 16. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Viimeinkin olisi jotain hyötyä niistä hävityistä hopeamitaleistakin.
   
 17. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Jos puhutaan Tapparasta Suomen menestyneinpänä jääkiekkoseurana, niin se on sitä itteään. Täyttä sontaa.
  Jos taas sanotaan Tapparan olevan Suomen menestynein miesten pääsarjatason seuran, niin ostan sen täysin ja ilman mitään Tappara - TBK vääntämistä.
   
 18. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Onhan sitä kaikenlaisia ikäkausisarjoja ynnä muuta, mutta tämä miesten mestaruus on yleinen sarja joka merkitsee eniten. Sikäli ihan oikein tuo otsikko.
   
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Mestaruuksia vaan tarpeeksi lisää, niin loppuu tämä tietystä asiasta piipittäminen.

  Se vaatii ainoastaan kovaa työtä, kovaa työtä ja kovaa työtä, joka sektorilla. Ja ripauksen onnea.
   
 20. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Asia kunnossa. Kuka sen määrittää mihin raja vedetään?
   
 21. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Jotenkin repesin tälle kommentille :D hienosti kaivettiin se positiivinen puoli niistä katkerista tappioistakin, hienosti oivallettu kyllä.

  Tappara - TBK on vähä sama asia kuin Anaheim Ducks oli ennen nimellä Mighty Ducks of Anaheim.
   
 22. Anttimadis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Voithan sä itsellesi perustella miten vain, mutta kyllä itse menestyksen lasken pääsarjatasolta. Vähän kuin maajoukkue niin menestys lasketaan miesten mm ja olympia menestyksen mukaan. Ei siellä muistella mitää junnu mestaruuksia tai jonkun eht-turnauksen voittoja.

  Tappara on menestynein seura.
   
 23. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Jääkiekkotoiminta Suomessa on paljon muutakin, kuin vain miesten pääsarjataso. Jos lasketaan Suomenkin taso jääkiekossa, niin kyllä siinä myös junioritason menestys huomioidaan.
  Otan tuon otsikon puhtaasti kuten se on kirjoitettu ja se on täyttä sontaa edelleen.
  Enkä nyt halua yhtään vähätellä Tapparan menestystä, mutta faktat faktoina. Tappara on miesten pääsarjatason menestynein seura, kuin myös SM-liiga/Liigan menestynein. Sekin on kiistaton fakta.

  Asioita voi laput silmillä katsella ja nähdä vain mitä nähdä haluaa. Jokainen voi myös olla muistelematta junnumestaruuksia, jos ei niitä muistella halua, ei kuitenkaan pidä yleistää. Katsoppa vaikka Youtuben katselukertoja esim. Kapasen maalille..jotkut kyllä muistelee.

  En tiedä kuka määrittää sen menestyneimmän, enkä itse ole yhtään seuraa ollut sellaiseksi nimeämässä.

  Arvostan lisäksi korkealle myös naisjääkiekon. Siellä pelataan muun ansiotyön ohessa, synnytetään välillä lapsia ja taas pelataan, rimpuillaan jotain Kanadaa vastaan ( jossa arvostus on toiselta planeetalta ).
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2017 klo 13.00
 24. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Vuosikaudet ipafanien mantra on ollut se "16 mestaruutta hei!", eli eivät ole hekään vissiin antaneet naisten mestaruuksille oikeaa arvoa.

  No, se taitaa nyt muuttua kun Tappara on tullut rinnalle (ja ohi). Eli onko uusi mantra sitten "26 mestaruutta hei!", kun lasketaan ipan naisten mestaruudet mukaan (vai oliko niitä 10)?

  Mä en edes tiedä, missä naisten sarjoja pelataan, mutta toivottavasti mestaruusviirit on asiaankuuluvan hallin katossa. Jos ei, niin Hakametsän kattoon sitten vaan.

  Juniorisarjojen voittaminenkin on varmasti hienoa asianosaisille, mutta kyllä saavutuksen arvoa hieman laskee, että seuran parhaat juniorithan pelaa liigajoukkueen mukana. Tai jopa NHL:ssä. En nyt väitä, että Tapparan menestymättömyys junnuissa pelkästään siitä johtuu, että on ollut liiankin lahjakasta porukkaa, varmaan muitakin ongelmia on ollut.

  Mutta edustusjoukkueen menestyessä ja Paten sekä Sashan loistaessa NHL:ssä ei juniorijoukkueiden menestymättömyys sarjoissaan tunnu kovin isolta asialta.
   
 25. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:

  Reilut pari vuosikymmentä naiset pelasivat Tesoman ykkösjäähallissa. Siellä oli seinässä kymmenen SM-sarjan mestaruusviiriä, seurajoukkueiden Euroopan mestaruus -viiri sekä Marianne Ihalaisen ja Anne Haanpään jäädytetyt numerot.

  Kahteen kauteen näitä viirejä ei ole ollut missään, kun halli purettiin sisäilmaongelmien vuoksi ja tilalle rakennetaan parhaillaan uutta hallia. Naiset ovat olleet nämä samat kaksi kautta evakossa Hakametsän ykkös- ja kakkoshallissa, mutta palaavat Tesomalle heti, kun halli valmistuu. Ilmeisesti ihan syksyn alkuun ei taida ehtiä. Eiköhän ne viirit ripusteta sinne uuden hallinkin seinälle.