Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Tampereen Tappara – Suomen menestyksekkäin jääkiekkoseura

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Ziran, 26.04.2016 klo 22.01.

 1. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Lukutaito, missä pelaa?

  En ottanut sanallakaan kantaa siihen, että onko Tappara Suomen menestynein jääkiekkoseura vai ei. Otin kantaa vain tuohon lainaamassani viestissä esitettyyn täsmennysehdotukseen, joka on mielestäni turha.

  Viestiketjun sijainti palstalla muodostaa tässä tapauksessa kontekstin. Tässä tapauksessa kontekstista on havaittavissa keskustelua vahvasti leimaava näkökulma, Tapparan edustusjoukkue Liigassa. Tässä ketjussa mikään ei anna olettaa, että tuo näkökulma olisi päätetty poikkeuksellisesti sivuuttaa --> oletus normaalin näkökulman voimassaolosta. Kun lisäksi otetaan huomioon, että koko keskustelu avausviestistä tuonne 6. sivulle asti käsittelty nimenomaan miesten edustusjoukkueen tekemisiä, on täysin selvää, että ketju käsittelee Tapparan liigajoukkueen kautta asiaa. Ehdotettu täsmennys otsikkoon olisi siis turha, koska keskusteluun osallistuvat ovat tajunneet, että mistä keskustelussa on kyse alusta asti. --> Johtopäätös: Otsikko on riittävän hyvä ja on selkeästi ymmärrettävissä, mitä avaaja on tarkoittanut. Joten:

  Saivartelua? Kyllä. Hirttäytyminen otsikon sanamuotoon, jota kukaan aiemmin keskusteluun osallistunut (edes aiheesta avautunut kirjoittaja) ei ole nähnyt ongelmaksi. Kyse on täysin keskusteluun vaikuttamattomasta sivuseikasta, koska ketjussa on koko ajan puhuttu nimenomaan Tapparan Liigajoukkueen tekemisistä (pl. jotain harhapolkuja mm. futiksen puolelta haetuista esimerkeistä). --> saivartelua keskusteluun vaikuttamattomasta sivuseikasta.

  Provoa? Kyllä. 1) Ajoitus varmaan ihan sattumalta finaalien alle, joissa Tappara on pelaamassa. 2) Ks. 1. ja yhdistä siihen se, että tuo ketjun otsikko ei vuoteen ole kiinnostanut ketään keskusteluun osallistunutta, itsesi mukaanlukien. 3) Pyrkimys paheksunnan herättämiseen, koska a) katso keskustelupalstan alue, jossa ollaan, b) keskustelun tietoinen(?) repiminen pois sen omaksumalta uralta. --> Ajoitus, paikka ja kirjoittaja huomioon ottaen on provo-tulkinta melko helposti tehtävissä. Toki jotkut uskovat sattumaan. Voihan se olla sattumaa, että kovilla Ilves-värilaseilla vetävä huutelija sattumalta finaalien aikaan eksyy huolestuneisuuttaan Tappara-kirjoittelijoita oikaisemaan...
   
 2. Valitettava tapaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Syytä olisi. TPS on SM- liigan menestynein joukkue, ainakin ennen tulevia finaaleja.

  TBK- kuvion saivartelevuus tulisi olla selvä kovapäisemmällekin.

  Vielä... jos jotakuta häiritsee se, että en arvosta junnu- tai naiskiekkoa se on voi voi. En arvosta, koska ne ovat minulle täysin merkityksettömiä. Eri lajit, jopa osittain eri säännöt. En osta, en maksa, en seuraa, en ole kiinnostunut, en arvosta ammattiurheiluksi.

  Olen fani. Tuntuisi kornilta fanittaa pikkupoikia tai pikkutyttöjä. Fanius on lapsena iskostunut selittämätön tunnesidos. Mahdoton selittää tai järkeillä.
   
 3. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Okei..ymmärrän. Tappara on Suomen menestyksekkäin jääkiekkoseura. Oikeasti se ei sitä ole, mutta se on saivartelua ja sivuseikka.
  Ehkä olen vain liian vanha ymmärtämään tätä nykyistä fiktiivistä maailmaa, jossa esim. metsästetään mielikuvitushahmoja puistossa.
  Myönnän siis olevani väärässä, kyllä se niin on kuin kirjoitatte. Tappara on siis Suomen menestyksekkäin jääkiekkoseura ja piste.

  Kun asiaa tarkemmin miettii, niin olen kyllä syyllistynyt saivarteluun siinä mielessä, ettei näillä asioilla oikeastaan ole mitään merkitystä mihinkään.
  Tappara on noussut suurseuraksi Liigassa ja mielenkiintoista nähdä, miten pitkään se yhtäjaksoisesti onnistuu keikkumaan siellä. Vielä kun otetaan huomioon uusi tuleva halli, mikä tuskin heikentää kummankaan tamperelaisen seuran mahdollisuuksia menestyä.
  Toivon ettei Tapparan menestys paisu liian suureksi..ei johdu minkäänlaisesta vihasta, tai vastaavasta Tapparaa kohtaan. Se vaan, että jos yksi seura nousee liian selkeästi dominoimaan, niin se ei edistä edes sen seuran asemaa. Ideaali tilanne olisi 3-5 tasaista joukkuetta joka kausi pelaamassa tosissaan mestaruudesta. Se kehittäisi kaikkia ja kaikkea.
  Ei tietenkään ole Tapparan vika olla liian hyvä ja velvollisuus heikentyä. Muiden on aika ryhdistäytyä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2017 klo 08.55
 4. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Yrittäisit edes. Tämä lainaamani pätkä edustaa hyvin suurta osaa siitä, mikä internetin keskustelukulttuurissa on pielessä tänä päivänä. Luetaan valikoiden tai ei lainkaan ja päätetään sitten pahoittaa mielensä jostakin tekstin osasta, kun se on irti kontekstistaan. Mielensäpahoittamista seuraa uhriutuminen. Rasittava ilmiö. Mutta heitetään nyt vielä kerran rautalangasta, jonka jälkeen saa jäädä osaltani tähän. Siellä alkaa finaalt illalla, niin lienee aika kääntää fokusta sinnepäin.

  Ketjun otsikko on Tampereen Tappara - Suomen menestyksekkäin jääkiekkoseura. Kukaan ei @Doug93 ole väittänyt tuon pitävän paikkaansa noin sanatarkasti pelkästään irrallisena lauseena. Ketjun aihetta ei tämän Tappara-osion ulkopuolella voisi muotoilla noin. Täällä tuo otsikko pitää kuitenkin paikkansa kontekstin vuoksi, koska siihen on kontekstinsa puolesta sisään kirjoittettuna täsmennys "* miesten edustusjoukkueen menestyksen mukaan tarkasteltuna", jota @El Gordo ehdotti ihan auki kirjoitettavaksi. Sille ei kuitenkaan ole tarvetta, koska keskustelun perusteella kaikki keskusteluun osallistuneet, yhtä kirjoittajaa lukuun ottamatta ovat ymmärtäneet, että keskustelu käydään miesten edustusjoukkueiden menestyksen kautta. (Tämä yksikin erimielinen päätti muuttaa suhtautumistaan vasta noin vuoden päästä siitä, kun ketju oli avattu ja itsekin oli jo ehtinyt keskusteluun osallistumaan.) Se tekee tuosta otsikosta faktuaalisesta oikean, koska valittuna näkökulmana on miesten edustusjoukkueiden menestys ja Tappara on Suomen menestynein jääkiekkoseura, kun tilannetta katsotaan miesten edustusjoukkueiden kautta. Näkökulman näkee otsikkoa paremmin avausviestistä ja sitä seuranneesta keskustelusta. Ei otsikko ole mikään irrallinen kokonaisuus, vaan se saa merkityksiä(/lisä-merkityksiä) kontekstistaan.

  Kun asiaa tarkemmin miettii, niin olen kyllä syyllistynyt saivarteluun siinä mielessä, ettei näillä asioilla oikeastaan ole mitään merkitystä mihinkään.
  Lainaus:
  Tappara on palannut Liigan suurseuraksi, ei noussut. Pari heikompaa jaksoa 1990- ja 2000-luvuilla ei poista menneisyyttä suurseurana.
  Lainaus:
  Väärä keskustelu lainatulle. Tuo kuuluisi jonnekin Yleiseen keskusteluun Liigasta tai jotain. Tapparan paras organisaationa sekä Liigan parhaaksi on tehdä organisaatiostaan mahdollisimman hyvä. Mahdollisimman hyvä siinä mielessä, että menestystä on lupa odottaa niin lyhyellä kuin pitkälläkin tähtäimellä. Parasta, mitä Tappara voi tehdä Liigalle on repiä koneestaan kaikki irti, vaikka se väliaikaisesti tarkoittaisi hieman yksipuolisempaa esitystä. Yksittäisen joukkueen paremmuus pakottaa muut parantamaan omaa toimintaansa, mikä jollain aikavälillä sataa Tapparankin laariin, kun Liiga kokonaisuutena kehittyy. Ei yksittäisen joukkueen menestys ole liigalta pois, kun ei kuitenkaan puhuta resurssieroista luokkaa esimerkiksi La Liga (Real & Barca vs muut) tai Bundesliiga (Bayern München vs muut).
   
 5. Eeyore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Melkoista vääntöä täällä tuosta menestymisestä. Ottamatta asiaan enempää kantaa, haluan kuitenkin todeta seuraavan. Pääsarjataso ei ymmärtääkseni ole -ainakaan nykyisin - millään tavalla miesten sarja. Pääsarjassa saa pelata miehet, naiset ja kaikki tuolta väliltä (New Yorkissa lienee 31 kaupungin virallistamaa sukupuolta). Pääsarja ei ole myöskään suljettu alaikäisiltä (katso linkki) ja niin vanhaksi saa pelata, kuin puhti kentällä riittää.

  Toisinsanoen rajaaminen nykyinen SM-Liiga pelkstään koskemaan miehiä, on syrjivää. Kaikki pelaajat ovat tervetulleita. Näissä kekkereissä Tappara on menestynyt erinomaisesti. Naisten SM-sarja puolestaan on poissuljettu miehiltä. Juniorisarjat ovat poissuljettu yli-ikäisiltä. Seniorisarjat ovat poissuljettu "alaikäisiltä". Helppohan tuollaisissa sarjoissa on mestystä kerätä.

  Sarja, jossa @Doug93 on ainoa luvallinen osallistuja, tulisi hän menestymään melko varmasti. Mikä tuollaisen sarjan mestaruuksian arvo sitten olisi? Omasta mielestäni pyöreä nolla pohdittaessa menestyneimmän seuran titteliä.

  Linkki : Mikko Kokkosesta kaikkien aikojen nuorin liigapelaaja | YLE
  Pääsarja = SM-sarja (1933-1975), SM-Liiga (1975-)

  P.S. Seuraavaksi palstatietäjät tulkoot kertomaan, mitkä ovat ala-/yläikärajat, milloin ei ole sallittu naisia pääsarjaan, ja minkälaisia muita rajoituksia (esimerkiksi ulkomaalaisten pelaajien suhteen) on ollut.
   
 6. Tori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Juu, helppo ymmärtää ... TBK pelasi vielä 2000-luvulla miesten 2-divaria jolloin väistämättä tulee mieleen kuinka nää viirit ois taas jaettu jos TBK ois nostanut itsensä SM-liigaan? Mulle sama vaikka haalitte näitä viirejä sieltä sun täältä mutta kertokaas miten olisitte toiminu jos TBK ois raivannu tiensä uuden tulemisensa myötä takaisin liigaan?
   
 7. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Vääntöhän tuosta olisi syntynyt ja varmaan molemmat osapuolet olisivat vaatineet viirejä itselleen, mutta se ei poista sitä tosiasiaa että TBK:n jääkiekkojaosto ennen vuotta 1955 ja Tappara vuodeta 1955 alkaen ovat sama asia eri nimellä. Nykyinen TBK:n jääkiekkotoiminta tuli kuvioihin vuosikymmeniä myöhemmin.
   
 8. Lainaus:
  Nettikirjoittelijoiden toimet ovat yhdentekeviä. Viralliset tahot ovat nuo asiat määrittäneet ja näistä kitiseminen on joutavaa puuhaa.
   
 9. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Ehkä olisi toimittu samalla lailla kuin toimitaan NHL:ssä esim Winnipeg Jetsin tapauksessa. Siellähän kaikki tehdään suomalaisten mielestä aina oikein. Otetaan esimerkkinä Teemu Selänteen tekemä NHL-tulokkaiden maaliennätys 76 maalia, joka luonnollisesti syntyessään oli myös Winnipeg Jetsin ennätys. Sittemmin Jetsin jääkiekko-organisaatio, NHL-paikka yms. myytiin Arizonaan Coyoteksi ja en edes tiedä mitä sille sittemmin tapahtui. Parikymmentä vuotta myöhemmin Winnipeg Jetsin kadottua NHL-kartalta Winnipegiin tuotiin joku toinen jääkiekko-organisaatio, joka otti nimekseen Winnipeg Jets. Tässä Winnipeg Jetsissä pelatessaan Patrik Laine teki jonkun 35 maalia (en jaksa tarkistaa montako), joka on nyt Winnipeg Jetsin tulokkaiden maaliennätys. MUTTA HEI! Eikös Teemu Selänteen juuri kerrottu tehneen sen Winnipeg Jetsin ennätyksen 76 maalilla? Miten Patrik Laine voi tehdä myös Winnipeg Jetsin ennätyksen sillä 35 maalillaan? No koska ne ovat eri organisaatio, vaikka niillä on sama nimi. Selänteen ennätys onkin nykyään Arizona Coyotes -organisaation ennätys, ei Winnipeg Jets -nimellä nykyään pelaavan seuran. Lue esim.: Confusing Jets history means Laine has rookie goal record, not Selanne | The Hockey News

  Tämä sopii siis TBK:hon ja Tapparaan siten, että tämä vuoden 1955 TBK lopetti jääkiekkotoiminnan oman seuransa nimellä ja siirsi jääkiekkojaostonsa täysin suorana jatkumona pelaamaan Tapparan nimellä (sama siis kuin original Jets muuttuisi Coyoteksi). Myöhemmin TBK aloitti höntsäilemään junnukiekkoa uudelleen nimellä TBK (vrt. Jets-niminen seura palasi Winnipegiin), mutta se oli taas jo uusi organisaatio. Aivan samoin kuin old-Jetsin/Coyotesin ansaitsemat jääkiekkomeriitit (kuten esim. Selänteen rookie-ennätys) eivät tietenkään palanneet tämän uuden Winnipeg Jetsin organisaation alaisuuteen, myöskään vanhan Tapparaksi organisaationsa muuttaneen TBK:n meriitit eivät taianomaisesti palaudu sille uudelle TBK:n jääkiekkojaostollle, joka aloitti pelaamaan alasarjakiekkoilua uudelleen kaudella 1971-72, kuusitoista vuotta sen jälkeen kun se oli alunperin lopettanut ja siirtänyt jääkiekkotoimintansa Tapparalle.

  Lähteet tähän TBK:n vuonna 1955 tapahtuneeseen jääkiekkotoiminnan loppumiseen ja TBK:n itse omasta tahdostaan suorittaman kaiken kiekkotoiminnan, sarjapaikkojen ja sellaisten siirtämisen Tappara-nimisen seuran alle löytää esimerkiksi TBK:n omasta historiikista, vuonna 1982 ilmestyneestä teoksesta nimeltä "Tammerfors Bollklubb r.f. 50 år / vuotta".
   
 10. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Historia on mielenkiintoista, jos siihen malttaa tutustua. Ja joskus tämäkin hetki on sitä...
  Ilveskin voisi jossain vaiheessa ripustaa Cup-mestaruus viirit kattoon. Tosin se aiheuttaisi naljailua tyyliin " tuoreempaa ei sitten löytynyt ", mutta silti se olisi historian kunnioittamista.
  Minusta TBK:n voi huolletta laskea osaksi Tapparaa, viiritkin on nykyään tyylikkäästi TBK:n logolla.
  Voidaan vähätellä jonkin aikakauden saavutuksia, mutta ne ovat omana aikanaan olleet mestaruuden arvoisia. Voidaan kääntää asiaa niin, että onko esim. 1990-luvun mestaruudet arvokkaampia, koska silloisen SM-liigan taso oli nykyistä kovempi, tai ne 1970-luvun jolloin kaikki parhaat suomalaiset ( muutamia sen aikaisia supertähtiä lukuun ottamatta ) pelasivat Liigassa.
  Aikakaudet on toiset..mitäköhän on Liiga vuonna 2050 ja miltä silloin näyttää kausi 2016-17 taaksepäin katseltuna. Nouseeko taso ja pelaako entistä enemmän omia huippupelaajia Suomessa, vai kuihtuuko sarja kokonaan junioripitoiseksi kasvattajaliigaksi...
  Minusta Liiga nykymuodossaan on suuren muutoksen edessä, mitä se tarkoittaa käytännössä on vaikeaa visioida.
   
 11. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Kimmo Leinonen sanoi tässä taannoin YlePuheessa, että TBK:n Mestaruudet lasketaan Tapparan vastaaviin ja että aikalaisille tämä oli itsestään selvä asia muuttaessaan kiekkojaoston nimen nykyiseen muotoon...

  Ps. TBK:n nimellä voitettiin myös viisi pronssimitallia, jotka lasken myös Tapparan mitallipottiin. :)
   
 12. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Itselle käy kyllä tämä kaikkien aikojen menestynein Liigaseura tittelikin (sisältäen sm-sarjan). Noin muuten Tampereen alueella on jo vuosikymmeniä vertailtu menestyneintä joukkuetta. Asiaa on aina myös perusteltu miesten pääsarjatason mestaruuksilla, joten Tamperelaisille tuossa ei pitäisi olla mitään uutta. Joukkueen vaihduttua Ilveksestä Tapparaan on keksitty ottaa mukaan naisten ja nuorten pelit. On aika mahdoton tehdä rajanvetoa kaiken jääkiekkotoiminnan välillä, miten näitä siis suhteutetaan toisiinsa. Sinällään pidän miesten pääsarjatason mittaria parhaimpana, koska siitä on yleisesti tullut käytetty tapa. Ilves fanien tulee siirtyä eteenpäin ja tunnistaa faktat. Oman pesän kuntoon saattamista estää eniten kuppikuntaisuus ja vanhoissa asioissa roikkuminen, tai niiden väritys mieleisekseen.
   
 13. Tori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Itseasiassa toivon kovastikin Tapparan voittavan mestaruuden tänäkin keväänä kun me ollaan pelistä vaihteeksi poissa. Kukon Suosikkijoukkuekuvaus saa toivottavasti päivänvalon näissä finaaleissa vaikkakin suuri jääkiekkokansa ja eritoten TPS:n ja KalPa:n kannattajat pitäisivät tuota heittoa toistaiseksi kohtuullisena ylilyöntinä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017 klo 19.37
 14. Aatos Jäsen

  Tapparan mestaruussaldo on itseasiassa 19. TBK:lla on 3 ja Tapparalla 16. Näin ainakin Wikipedia kertoo.

  Mun mielestä on oleellista että oliko Tappara uusi seura vai pelkkä nimenvaihtoko tehtiin.

  Kummin se meni? Mä en siis tiedä joten voisiko joku valaista.

  Lakkasiko TBK olemasta?
   
 15. Lainaus:
  Löytyy tuosta neljä viestiä ylempää. Joskus kannattaa selata vaikka edes vähän takaisinpäin näitä ketjuja.
   
 16. Aatos Jäsen

  Lainaus:

  En löydä sieltä selkeää vastausta.

  Tapparan perustivat loppuvuodesta 1955 TBK:n jääkiekkojaoston jäsenet. Myös Tapparan ensimmäinen joukkue koostui lähes täysin samoista pelaajista kuin TBK:n vuoden 1955 mestarijoukkue. Näin toimittaja Matti Wacklin kirjoittaa Tapparan historiikissaan Kirvesrinnat (Tamhockey 2005) sivuilla 11 ja 29-35.

  Siis perustettiin oman historiikin mukaan.

  Tuon mukaan mä ajattelen että vastaus ei ole selkeä. Sinänsä ihan sama mutta faktojen pitää olla kohdallaan.

  Lisäksi olisi mielenkiintoista tietää miten asia ajateltiin 50-luvulla. Laskettiinko mestaruudet silloin heti Tapparalle? Sillä on myös iso merkitys, ainakin minulle.
  Tiedän että jääkiekkomuseo oli 80-90 - luvulla sitä mieltä että mestaruuksia ei lasketa yhteen.

  Tämän päivän mielipidettä en tiedä. Pitäisi varmaan kysyä.

  Mutta Suomesta löytyy muitakin seuroja joilla on ollut samanlainen järjestely kuin Tbk:lla ja Tapparalla.

  Samalla periaatteella RU-38:n ja Karhujen mestaruudet ja pisteet pitäisi laskea Ässien hyväksi. Esimerkkinä.

  Pitäisikö muuten TBK:lla olla myös 16 mestaruutta? Jos, teoreettinen ajatus sinänsä, TBK nousisi Liigaan, olisiko sillä 3 mestaruutta?
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 13.22
 17. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Aatos voisi alkaa lukemalla axen viestin #136
   
 18. Aatos Jäsen

  Lainaus:
  Niinpä voisl. Sieltä löytyy tekstiä uuden perustamisesta.


  ***************
  22. marraskuuta 1955 erosivat allekirjoittaneen yhdistyksen jalkapallo- ja jääkiekkojaostot emoseurasta ja perustivat oman yhdistyksen nimeltä Tappara. Tämä on sittemmin liitetty yhdistysrekisteriin.

  Mun mielestä tämä on oleellista.

  Edelleenkään en saa palikoita selkeään järjestykseen päässäni. Saattaa olla että oma analogia on hukassa.

  Tästä voisi kyllä joku kirjoittaa perusteellisen jutun lehteen. Olisi mielenkiintoista lukea.

  Suomesta löytyy useita esimerkkejä vastaavista seura järjestelyitä joissa historian lehdet on kirjoitettu erilailla.

  Esimerkkejä on tarjolla jos jotain kiinnostaa. Täältä pesee.

  Miksiköhän Tbk halusi että Tapparan viirit muutettiin jäähallin katossa Tbk:n viireiksi?
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 14.01
 19. Lainaus:
  Voit jälleen palata muutaman viestin taaksepäin, axe kirjoitti juuri tästä. Vinkkinä sanat: NHL, Jets, Coyotes, Laine ja Selänne.
   
 20. Aatos Jäsen

  Lainaus:

  Samalla vaivalla olisit voinut vastata. Mielellään kaikkiin kysymyksiin, kiitos.
   
 21. Lainaus:
  En olisi. Asian on axe hyvin selostanut, joten sen verran täytyy pystyä ylöspäin sivua rullaamaan, että sieltä sen itse lukee.
   
 22. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  1950-60 -luvuilla kenelläkään ei ollut asiasta mitään epäselvää. Otetaan vaikka Aarne Honkavaaran toimittama ensimmäinen Jääkiekkokirja vuodelta 1961 ja siinä oleva ensimmäinen tuntemani painettu mestaruussarjan maratontaulukko: http://www.elisanet.fi/axe/maraton1961.jpg. Lisäksi on tullut luettua kaikki mahdollinen ajan kiekkokirjallisuus ja kolme neljäsosaa sanomalehdistä. Missään ei puolella sanallakaan kyseenalaisteta, etteikö nämä kaksi olisi yhtä jatkumoa. Kukaan ei ihmettele asiaa, ei edes vitsaile sillä. Kun vuonna 1959 mestarien luetteloon kirjattiin ensimmäisen kerran Tapparan nimi, puhuttiin silti seuran neljännestä mestaruudesta (TBK 1953, 1954, 1955). Lehtileikkeet siitä: http://www.elisanet.fi/axe/Tappara1959.jpg. Jumalauta, nehän pelasivat talvella 1956 fyysisesti ihan täsmälleen samoilla pelipaidoillakin kuin edellistalvenakin, niistä vaan oli vanhat logot irrotettu ja ommeltu Kaivannon kirveet tilalle.

  Myös osakeyhtiöittämistä on tarjottu ilvesläisille vertauksena tähän asiaan, mutta ei tunnu uppoavan. TBK:n jääkiekkojaoston siirtyminen uuden perustetun yhdistyksen alle pelaamaan uudella nimellä mestaruussarjajääkiekkoa on täysin sama asia kuin se, että Tapparan liigakiekkojaosto erosi taas emoseurasta vuonna 1999 ja alkoi pelaamaan vastaperustetun yhdistyksen Tamhockeyn alaisuudessa - tai itse asiassa se oli eronnut jo aiemmin Liiga-Tappara ry:ksi. Niillä kertaa vaan edustusjoukkueen nimi ei vaihtunut, vaan se pysyi Tapparana. Kukaan tällä hetkellä ei kyseenalaista, etteikö Tamhockey Oy:n ja Liiga-Tappara ry:n ja Tappara ry:n meriitit ole samaa jatkumoa. Mutta nimi olisi voinut vaihtua ja väitän että kaikki pitäisivät sitä jatkumona ja laskisivat meriitit kiltisti ilman minkäänlaista vaivaa yhteen, kuten TBK:n ja Tapparan kanssa tehtiin vuosikymmeniä. Ehkä sitten taas viidenkymmenen vuoden päästä, kun historiat on päässeet unohtumaan, joku rupeaisi ihmettelemään, että miks helvetissä Tamhockeyn mitalit on yhdessä Tapparan kanssa, vaikka toi Tapparakin on koko ajan pelannut junnuissa lätkää ja lämää.


  Edit: Jaa, se olikin sama vänkääjä kuin vuosi sitten. Luulin että teen palveluksen taas yhdelle tiedottomalle ja alennuin laittamaan taas kerran samat vedenpitävät perustelut. Mutta tässä olikin tapaus joka ei juo vettä, joten turhaahan se oli.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 16.00
 23. Aatos Jäsen

  Lainaus:

  Älä viitsi alentua. Luepa uudestaan kuinka kimppuuni hyökätään tuolla vuosi sitten. Menee melkein henkilökohtaisuuksiiin. Mulle kerrotaan mitkä ovat motiivini. Ne saatan ihan itse kuitenkin parhaiten tietää.

  Olen moneen kertaan sanonut että arvostan Tapparan mestaruuksia ja saavutuksia. Ja tunnustan mestaruudet Tapparalle kunhan se tulee MINULLE selväksi. En siinä vaiheessa välitä muiden mielipiteistä.

  Ihan asiallisesti olen koettanut keskustella enkä kertaakaan vihjannut kenellekään että olet tuota mieltä koska Tappara jne.

  Palaan kun ehdin mutta vähän kunnioitusta. Ei paljoa mutta vähän. Eiks je!

  Hyviä lehtileikkeitä näyttää olevan. Mielenkiintoisia, uutta tietoa ainakin mulle.

  Nyt pitää lähteä pojan peliin!
   
 24. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Minusta Tapparan asema Suomen menestyneimpänä joukkueena on aika kiistaton. Lähelle pääsee tilastoissa Ilves, mutta kun muistellaan, niin Ilveksen mestaruuksista iso osa on tullut aikana, jolloin SM-sarja on ollut sarjana ihan vitsi nykymittapuussa. Esim kausilla 1933-1938 SM-sarjassa pelasi kaudesta riippuen vain 3-4 joukkuetta. Tuona aikana Ilves sai kolme mestaruutta, yhden hopean ja yhden pronssin. Noille mitaleille en itse anna läheskään vastaavaa painoarvoa kuin myöhemmin tulleille, koska joukkueissa oli pelaajia vain 1-2 kentän verran ja jos sarjassa pelaa vain 3-4 joukkuetta niin lähes kaikki pääsevät aina mitaleille. Ja neljän ottelun mittainen SM-sarja on vertailukelpoinen ennemmin Pitsiturnauksen kuin nykyisen Liigan aikana. Kuitenkin nuokin mestaruudet ovat olleet vaikuttamassa siihen, että monet Ilves kannattajat ihan Ipan johtoa myöten ovat elätelleet mielikuvaa Ilveksestä suurseurana.

  40-luvulla Ilves otti 4 kultaa, 2 hopeaa ja 2 pronssia. Silloin joukkuemäärä oli 7-8:ssa ja yksinkertaisessa sarjassa pelattiin 6-8 ottelua.

  Ja vaikka 50-luvulla joukkuemäärä kasvoikin 10-12:een, niin silloinkin ottelumäärä pysyi 6-8:ssa, koska joukkueet pantiin kahteen lohkoon.

  Minulle se rajapyykki on kausi 1958-59. Silloin touhu lähti kehittymään niin, että runkosarjassa pelattiin jo 18 ottelua eli puhuttiin jo kunnon sarjasta. Jos katsotaan tuo kausi ja sen jälkeinen aika, niin Ilveksellä on 5 mestaruutta ja Tapparalla 13.
   
 25. Valitettava tapaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Suosittelen perustamaan oman keskustelupalstan tai edes oman topicin, että voit vängätä itsesi kanssa juuri niin paljon kuin lystäät. Voit siellä olla välittämättä kenenkään vastauksista, ja pyytää vaikka itseltäsi uusia aina tarpeittesi mukaan.

  Pidä ihmeessä mielipiteesi Tapparan mestaruuksista. Luulisin, että on turhaa tulla tänne avautumaan henkilökohtaisista tunteistasi eritoten jos skrollaaminenkin on tiedonhankintavälineenä ylivoimaista.

  On huvittavaa nähdä porukkaa, jotka eivät usko / pysty käsittelemään esim. Axen viestejä.

  Ei sillä, että ketään tapparalaista se pahemmin enää jaksaa hetkauttaa. Historia on historiaa ja vaikka kuinka kauheaa se joillekin onkin kestää, Tappara on kohtuullisen hyvin pärjännyt muihin verrattuna.

  Ei ole Tepsin 2x triplaa, ei ole Kärppien 4/5 mestaruusryöppyä. On vain kokonaisvaltaisesti menestynein lätkäpoppoo Suomessa.

  Vittumaista.

  Edit. Ennen kuin huomautetaan, tiedän kyllä myös Ilveksen putkista sm-sarjassa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2017 klo 02.19