Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tampereen Tappara – Suomen menestyksekkäin jääkiekkoseura

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Ziran, 26.04.2016 klo 22.01.

 1. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  En osaa sanoa TBK:n perustajajäsenien mielipiteistä, mutta täytynee muistaa, että vuonna 1955 TBK oli vasta nuori seura (niin kuin Ilveskin), reilu parikymppinen. Joten perinteet olivat vielä muuteltavissa. Ja kun noita vanhoja joukkuekuvia katsoo Tapparan sivuilta, niin varsinkin TBK:n 1940-luvun alkupuolen joukkuekuvissa ainakin sukunimet on vahvasti ruotsalaisperäisiä, sen sijaan TBK:n 1950-luvun joukkueissa nimet on lähes kaikki suomalaisia. Nimet ei tietysti kerro äidinkielestä välttämättä, mutta varmaan tuossa on tapahtunut pikkuhiljaa muutosta joukkueen sisällä. Joten ei tuossa joukkueen nimen vaihtamisessa suomalaiseksi kaiketi mistään muovisesta markkinointikikasta ollut kyse, vaan heijasteli TBK:n jääkiekkojoukkueessa luonnollisesti tapahtunutta sisäistä muutosta.

  Ja jos nyt välttämättä haluaa nähdä sen seuran perinteiden myymisenä, niin mitäs - rikos lienee jo vanhentunut. Yli 60 vuotta aikaa.
   
 2. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Vuonna 1962 Tappara kutsui TBK:n perustamiskokouksessa paikalla olleet (ja 30 vuotta myöhemmin hengissä olleet) ihmiset Tappara-seuran kunniajäseniksi. Historiakuvista ja -teksteistä ei selviä, tulivatko kaikki paikalle, mutta ainakin osa tuli ja heistä ainakin Per Olof Hagberg oli mukana myös naulaamassa Tapparan uutta lippua varteen kiinni.
   
 3. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Rakastamallasi ja kannattamallasi Ilves Hockey Oy:llä on muuten tasan nolla mestaruutta. Ja mitalitili taitaa muutenkin näyttää nollaa. Kaikkiaan tuo IHOY on SM-Liigan (nykyään "Liiga", eli ihan eri juttu) koko historian surkeimpia joukkueita.

  Meidän TamHockey Oy:llä (joka logiikallasi on eittämättä eri seura kuin Tappara ry ja sen edeltäjä TBK) on sentään 2 mestaruutta, 5 hopeaa ja 1 pronssi.

  Muuten. Liigan mitalitaulukossa Tamhockey on Nr. 1 yhdellä Liiga-mestaruudellaan. Eikös nimi muuttunut syksyllä?
   
 4. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Wacklinin historiikin perusteella viimeinen ruotsinkielinen pelaaja oli maalivahti Gösta Wangel, joka hänkin lopetti Tapparan (TBK) ensimmäiseen mestaruuteen 1953.

  Samasta historiikista selviää myös n. kymmenen kertaa se, että kyse oli vain nimen vaihdosta.

  Samoin ko. historiikista selviää, että Tapparan perustamiskokouksessa oli pääosin vain TBK:n väkeä, ja että elossa olleet TBK:n perusjäsenet taivutettiin hyväksymään nimenvaihdos.

  Vaikka pelurit olivat suomenkielisiä, moni taustavaikuttaja ja Tapparan perustajajäsen oli vielä ruotsinkielinen, tai kaksikielinen.

  Uusi yhdistys, ry, tarvittiin nimen vaihdoksen lisäksi mm. siksi, että sääntöjen mukaan seuran toimintakielenä oli suomi.

  Vastaavasti Tamhockey Oy tarvittiin myöhemmin toisista syistä. Molemmissa vaihdoksissa (TBK:n jääkiekkojaosto -> Tappara ry ja Tappara ry -> Tamhockey oy) oli kyse erityisesti seuran taloudellisen toimintakyvyn turvaamisesta.
   
 5. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kyllä. Heidät ainakin taivuteltiin mukaan. Taisi taivuttelijana olla yksi perustajajäsenistä.

  Tuosta nimenvaihdoksesta oli puhuttu jo vuosia ennen toteutumistaan.

  Kyse oli "massojen miellyttämisen" sijaan ehkä ennemminkin siitä, että tuohon aikaan vaikkapa työläisperheen kakarat olisivat helposti saaneet kotona siihen aikaan selkäänsä, jos olisivat menneen "herraskaiseen" seuraan, jolla on vieläpä ruotsalainen nimi. Kalevi Numminenkin säilytti kotonaan parin työläisperheen vesan varusteita, että kotona ei tiedetty heidän pelaavan TBK:n junnuissa.

  Toki historiikin perusteella esim. eräs ruotsinkielinen kauppias laski 1+1=2 ja näki, että edes huolimatta triplamestaruudesta 53-55, seuralla ei ole suomenkielisellä Tampereella kunnon toimintaedellytyksiä ruotsinkielisenä. Eli tämä massojen miellyttämisen aspekti toki oli myös mukana. Asiat eivät ole mustavalkoisia, ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.

  Helsingissä ruotsinkielisiä on niin paljon enemmän, että HIFK ei koskaan hävinnyt kartalta esim. "Helsingin Punaisten" tieltä. HIFK:ssa taitaa vielä tänäkin päivänä aina välillä pelata joku suomenruotsalainen.
   
 6. seiskavitonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara ja Pälkäneen Lukko
  Hivenen offtopiccia tiedossa osassa viestiäni, mutta kuitenkin...
  Muistaako muuten joku sen vuoden milloin nuo Tapparan TBK-nimellä olleet mestaruusviirit tulivat kattoon sillä nimellä kun ne on voitettu? Itse muistelen, että tällainen muutos tuli joskus 90-luvulla, mutta voin olla väärässäkin. Mielestäni siinä kohtaa tehtiin oikea temppu, jotta historiaa kunnioitettaisiin sen oikealla nimellään -poistamatta toki sitä faktaa, että Tappara on TBK:n jääkiekkotoiminnan jatke.

  Topicin mukaista jauhamista:
  Aika monta perustetta on täällä jo esitetty TBK:n alkuperäisjäsenien yms. Tapparan perustamiskokouksessa mukana olleina, joten en usko, että enempää järeämmillä perusteilla voidaan kääntää vastapuolen kelkkaa. Muistelen, että TBK:n nimenvaihdokseen olisi liittynyt lievä skandaali TBK-HPK -SM-ottelun jälkimainingeissa, jossa yleisö hyökkäsi kentälle ottelun lopussa. Tuon skandaalin häivyttämiseksi oli yhtenä ratkaisuna luoda TBK:n nahka ikäänkuin uusiksi ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Jostain historiikista luin tällaisen otteen => korjatkaa jos olen väärässä.
  Joka tapauksessa: 16 mestaruutta ja tamperelaisten kiekkofanien ykkösseurana on mukava juhlia tätäkin mestaruusvuotta aina ympäryskunnissa saakka.

  Tampereen rikkaus on kaksi klassista seuraa Liigassa, mutta haittapuolena on myös kaksi seuraa Tampereen kokoisella talousalueella, jonka rajalla operoi vielä HPK. Kolme seuraa Pirkanmaan tuntumassa, on kohtuu suoritus alueen juniorituotannon historiassa. Katsokaapa vaikka Lempäälää, josta on mm. Henrik Haapala ja Marko Anttila nousseet liigapelaajiksi. Tai esim. Pälkäneeltä itsenikin valmentama Riku Helenius G-junnuista aina NHL-areenoille kolkuttelemaan (olin Rikun valmentajana G-junnuissa ja Riku silloin kenttäpelaajana => ei paljon meikäläisen vaikutusta mv-uralla ole ollut :D :D :D ). Kaikille oikeasti vakavasti otettaville junnuvalmentajille (en itse lukeudu näihin) haluankin tässä yhteydessä antaa kiitoksen siitä, miten annatte aikaanne pienille tulevaisuuden lahjakkuuksille.
   
 7. Porttivahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maalivahdit
  Lainaus:
  Tietysti on käytetty nimeä että perustetaan uusi seura. TBK oli yleisseura, ja sen jääkiekkojaosto muuttui Tapparaksi. Oli pakko perustaa uusi seura, tai sitten olisivat muuttuneet kaikki muutkin jaostot ja koko Svenska Samskolanin urheiluseura. Muutos oli vähän sama kuin Ilves ry:n sisältä yksi porukka perusti uuden seuran, Liiga-Ilves ry:n, jatkamaan näitä perinteitä. Jos osa seurasta lähtee, niin se uusi syntyvä seura on nimenomaan uusi seura. Eikö tämä ole ihan itsestäänselvyys kaikille?
   
 8. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lainaus:
  Saattaa muuten karahtaa käräjillä just tähän. Naapurin mukaan olisi pitäny taivuttaa myös ne keskuudestamme jo poistuneet. Ovat nimittäin erikoistuneet näihin tuonpuoleis-caseihin. Tässähän oli kaiken lisäksi museon porukkaakin mukana, ja niihin tuo argumentti uppoaa kuin veitsi voihin.

  Käsittääkseni Ilves-leirissä on tällä hetkellä käsittelyn alla 3 ns. kieltämistapausta: Costello, se ilves-cheerleader joka jakoi mitaleita finaalissa sekä Honkavaara, joka meni hätäpäissään niputtamaan tbk/tappara-mitalit.
   
 9. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @vdx mua zorbas

  Tuo ei ole ensimmäinen viestisi jota luen suupielet korvissa. Kiitos näistä!

  Mieleen piirtyy elävästi kuva, jossa Poikakoti oy (tjsp.) ylipappi Santtu Silvennoisen johdolla ottaa salaisessa kokouksessaan yhteyden ennen vuotta 1955 kuolleisiin TBK:n perustajajäseniin. "Tycker inte. En gång TBK, alltid TBK", kommentoi eräskin näistä seuraavassa sitten Illtaläpyskässä.
   
 10. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Itse löysin Wikipediasta tälläisen sivun Tammerfors Bollklubb – Wikipedia jonka mukaan TBK pelasi vielä ainakin kaudella 2007-2008 jääkiekon kolmannessa divisioonassa.
   
 11. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Eikös tää oo se sama juttu, joka jo käsitelty 3 miljoonaa kertaa. Eli joukkueella ei mitään tekemistä alkuperäisen TBK:n kanssa.
   
 12. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  " Kolmen kullan putken jälkeen TBK:n nimi huippu-jääkiekkoilussa vaipui unholaan ja kolmen kirjaimen tilalle pelipaitaan ilmestyi kirves eli tappara. TBK jäi elämään Ruotsalaisen yhteiskoulun harrastejoukkueena ja kilpatoimintaa huipputasolla jatkoi Tampereen Tappara.

  TBK:n menestyksen taustalla oli useita merkittäviä pelaajia ja johtohenkilöitä. TBK:n maineikas puheenjohtaja Harry Lindblad, josta 1957 tuli myös Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja sekä ensin pelaajana 1940-luvulla vaikuttanut ja sittemmin valmentajana ansioitunut Jarl Ohlsson olivat tärkeitä taustavaikuttajia seuran ponnistaessa Suomen kärkijoukkueeksi.

  Nykyinen TBK pelaa jääkiekkoa Suomen viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla eli 3. divisioonassa.[1] Kaudella 2005–2006 TBK pelasi 2. divisioonan karsintasarjaa. Joukkueelle avautuikin paikka korkeammalla sarjatasolla, mutta seurakomissio päätti joukkueen jatkamisesta 3. divisioonassa toistaiseksi."

  Miten tuon kohdan sitten tulkitsee. Minusta se antaa kuvan että TBK on jatkanut alemmalla tasolla toimintaansa. Mutta en ole mikään hiustoriopitsija ja sikäli myöskään Wikipedia tieto ei aina ole se viimeisin sana. Vaikka usein onkin.
   
 13. Lainaus:
  Vaikka niin kuin se on kirjoihin ja kansiin laitettu sekä virallisten tahojen mukaisesti kirjattu. Eli Tappara on suora jatke TBK:lle ja näin TBK:n saavutukset ynnätään yhteen Tappara-nimellä saavutettujen ansioden kanssa.
   
 14. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  TBK ei jatkanut, vaan lopetti jääkiekon kokonaan. Kymmeniä vuosia myöhemmin se aloitettiin uudelleen vanhalla nimellä. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta ymmärtääkseni ei ole yhtään henkilöä, joka olisi ollut mukana sekä vanhassa että uudessa TBK:n jääkiekkotoiminnassa. Se on siis uusien henkilöiden käyttöön ottama vanha nimi?

  TBK ry toki on ollut olemassa koko ajan. Joissain vaiheessa se taisi kilpailla ainakin pingiksessä? Muistaakseni TBK:n jalkapallotoiminta siirtyi myös Tappara -nimeen vähäksi aikaa, mutta palasi myöhemmin takaisin TBK:hon. Lasketaanko tällöin tilastoihin kaikki TBK:n nimellä pelatut yhteen, mutta Tapparan nimellä erikseen? Vai onko kyse kolmesta eri seurasta:

  1. TBK (ennen nimenvaihdosta)
  2. Tappara (ex-TBK)
  3. TBK (ex-Tappara)

  Minun näkemykseni on, että jos kyse on saman seuran nimenvaihdoksista, niin tilastot lasketaan kaikki yhteen. Täsmällisessä viestinnässä joudutaan tietenkin mainitsemaan kaikki inkarnaatiot, mutta arkikielessä voidaan käyttää viimeisintä voimassaolevaa...
   
 15. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Kun ei tullut paikalla oltua eikä minkäänlaisia paperiloitakaan ole nähnyt, niin ihan mahdoton ajatus ei ole sekään, että aikoinaan on tehty jopa ihan sopimus, että TBK:n jääkiekkojaosto jatkaa Tappara-nimellä, ja TBK-nimen alla ei jääkiekkoa enää pelata. Sitten se suurin rosvo ja sopimusrikollinen onkin se joukko, joka vuosikymmeniä myöhemmin halusikin alkaa höntsäillä alasarjakiekkoa TBK:n nimellä. Todennäköisesti takana on joku Ilves-desantti kauaskantoisena ajatuksenaan yrittää aiheuttaa sotkua ja sekaannusta tilastoihin. Siellä leirissä kun osataan pitkän tähtäimen projektit.
   
 16. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Olipa kerran uljas valtamerilaiva, joka kiersi maailman meriä kahdenkymmenen vuoden ajan. Se kiersi maailmankin kolmesti. Eräänä päivänä kotisatamassa sen nimi päätettiin muuttaa toiseksi ja keulakoriste vaihtaa, mutta muutoin kaikki säilyi ennallaan.

  Vuosikymmeniä myöhemmin laiva oli edelleen täydessä loistossaan ja seilannut maailman meret ristiin rastiin. Kotisatamassa kuitenkin muutama nikkaroija rakensi pienen purjeveneen, jonka nimesivät samannimiseksi kuin valtamerialuksemme oli alun perin ollut. He väittivät, että heidän purjeveneellään oli purjehdittu kolmesti maailman ympäri, ja kaikki nauroivat heille. Sen pituinen se.
   
 17. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllähän tuo loogista olisi varsinkin jos peilaa mm tasolta miten Venäjän mestaruuksiksi lasketaan entisen Neuvostoliiton ja Ivyn aikanaan voittamat mestaruudet....
   
 18. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @starcat

  Siinä vaiheessa kun Neuvostoliiton jääkiekkomaajoukkueena tunnettu institutio lakkautettiin, sen tilalle perustettiin -- vähän mutkia suoristaen -- mm. Venäjän, Valko-Venäjän, Viron, Latvian, Liettuan ja Kazakstanin joukkueet. On aika epämääräistä nimetä mitään yksittäistä joukkuetta näistä Neuvostoliiton jääkiekkomaajoukkueen perilliseksi.

  Oletan, että ainakin jossain vaiheessa Punakoneessa pelasi myös ei-venäläisiä pelaajia.

  TBK:n jääkiekkojoukkue sen sijaan ei pirstoutunut, vaan jatkoi 100% nimenvaihdoksen jälkeen Tapparana.

  En tiedä Kiekko-Espoo -> Blues -kuviota, mutta mahdollisesti tuossa on myös kyse samanlaisesta kuviosta.

  Tsekin jääkiekkomaajoukkue tunnetaan jatkossa nimellä Czechia (ent. Czech Republic), mutta ei tälläkään vaihdoksella ole mitalimääriin vaikutusta.

  Mielestäni kuitenkaan Tsekkoslovakian saavutukset eivät kuulu yksin Tsekille vaan Tsekille ja Slovakialle. Ei kuitenkaan niin, että Tsekkoslovakian mestaruudet laskettaisiin Tsekille ja/tai Slovakialle, vaan ainoastaan kunniakkaana historiana / perintönä.
   
 19. bwo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Sinällään tämä vatkaaminen on ihan hauskaakin. Jos muu kuitenkin kuin meidän seuramme haluaa ilmoittautua noiden kolmen ensimmäisen kullan omistajaksi, sen kun ilmoittautuu ja esittää asialleen todisteet ja pyytää oikeudenistunnossa asiaa ratkaistavaksi kannaltaan suosiollisesti. Siihen asti pidämme omamme.

  Sen ilmoituksen jälkeenkin pidämme tosin, koska ei taida ottajaa löytyä.
   
 20. Porttivahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maalivahdit
  Lainaus:
  Tarkistelin tässä asiaa, Tammerfors Bollklub rf on saanut y-tunnuksen 1.9.1992, joka osoittaa että ennen sitä ei oikeustoimia pahemmin kiinnostanut tehdä tai joku yksityishenkilö halusi ottaa vastuun kaikesta. Antanee vähän osviittaa siitä koska jotain on alettu tehdä, näkisin itse yhdistyksen olleen pöytälaatikossa tässä välillä tovin jos toisenkin. Sama ry se silti on.
   
 21. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  No niin, penaltit on lusittu ja mestaruus plakkarissa. Torijuhla oli hauskaa seurattavaa, kohokohtana Tuonosen tulo lavalle ja peukutus yleisölle jonka joukosta välitön palaute:" Tono, väärä sormi." Loistavaa tilannekomiikkaa. Ja naapurimmieähet paniikissa selittelevät jälleen jotain TBK:sta. Kirsikkana kakun päällä mielien pahoitus Costin Maamme-laulusta ja torijuhlassa esiintymisestä, hinnatonta. @Ziran , vinkkaa ylläpidolle että muuttavat otsikon muotoon: "Tampereen Tappara-Suomen menestyksekkäin jääkiekkoseura!" Joukkueita tulee ja menee mutta seura on ja pysyy. Upeaa Tappara.
   
 22. Katto Jäsen

  Tuossa viimeisen finaalin lopussa sattui myös hauska juttu, kun Haapala ehti innostuksissaan heittää kypäränsä katsomoon. Se kypärä ei koskaan tullut takaisin. Jos HIFK olisikin ehtinyt tasoittaa siinä lopussa, niin Haapala olisi sitten jatkanut varmaan jollain varakypärällä.
   
 23. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 24. ADX_03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Tampa Bay Lightning
  Lainaus:

  Tämä on kyllä turhaa hommaa miettiä tälläistä. Tappara tulee saamaan nuo kolme mestaruutta aivan varmasti ja varmaan enemmänkin, mutta Ilves ei todennäköisesti voita ikinä. Sen verran täällä puuhastellaan.
   
 25. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Yllättäen Santtu Silvennoisen ristiretki Tapparaa vastaan jatkuu. Melkoiset boltsit Silvennoisella Ilves-fanina alkaa kyseenalaistamaan Aarne Honkavaarankin näkemys. Sori Santtu, et saa Tappara-faneja teksteilläsi provosoitumaan. Tunnemme vain sääliä sinua kohtaan.