Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tampa Bay Lightning 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Dragunov, 30.05.2017 klo 21.48.

 1. BeAGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, Tappara
  Loistava sopimus molempien osapuolien kannalta. Nyt Dotchinilla on varaa jopa toisen vuoden kiroukseen. Toivottavasti kuitenkin jatkaa samaan malliin.
   
 2. Bremberg#19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Tampa Bay
  Vähän kyllä vieläkin mietityttää, olisiko kauden aikana pitänyt näyttää ovea mieluummin Johnsonille kuin Boylelle.

  Johnsonilla olisi ainakin luullut olevan vaihtoarvoa. Itseä ainakin häiritsee pahasti se miten repaleisia pari viimeisintä kautta ovat olleet. Tai oikeastaan 2015 playoffien puolestavälistä lähtien.

  Pisteitäkään ei ole enää samaan tahtiin tehnyt. Mielestäni Point olisi jo nyt parempi vaihtoehto kakkosen keskelle kuin Tyler. Tietysti, 91-9 kärkiketjujen senttereinä mahdollistaa sen, että Point voi pelata kärkiketjujen laidassa ja paikkaa sitten jos jompikumpi loukkaantuu. Pointin arvo on kyllä kultaakin kalliimpi tälle joukkueelle.

  Mielenkiintoista nähdä millaiset loput Y antaa Johnsonille ja Palatille. Palat ansaitsee isomman sopparin kuin Johnson, mutta arvelen kummankin sopparinnalle olevan kokolailla identtiset.
   
 3. chamilitaryman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
  Jos jtn pitäs veikkailla Palat saa 6v x 6mil avg sopparin ja Johnsonille luultavasti samanlainen, mutta henk.koht hakisin Johnsonille 5v x 5-5.5mil avg sopparia.
   
 4. Kaliber Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Lightning
  Nesterov -> TsSKA 3 vuoden sopimuksella
   
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Johnsonille 7*5 miljoonaa ei voi kuin tyytyväisenä myhäillä.
   
 6. Bolt_up Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lightning
  Lainaus:
  Aivan mieletön sopimus! Vielä Palatille samanmoinen.
   
 7. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Yzerman jatkaa alistamistaan. Palatille samanlainen lappu, niin runko on kasassa ja pitkään.

  Kucherovin jatkosopimuskaan ei tule olemaan ongelma, kun katto hiukan nousee ja sekä Coburnin että Girardin sopimukset päättyvät. Sergachev paikkaa viimeistään tuolloin jo huipputasolla, lisää nuoria hyökkääjiä tulee ELC-sopimuksilla rosteriin ja Callahaninkin diili alkaa jo lähestyä loppuaan. Ja Carlen buy-outista kärsitty sakkokin poistuu kolmen kauden päästä.

  Kadehdin vähän, mutta vasta sitten kunnolla, kun se Stanley Cup tulee.
   
 8. chamilitaryman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
  Sieltä se Johnsonin jatko sitte tupsahti. Alkumutustelun jälkeen ihan ok soppari. Omaan makuun ehkä olis voinu pari vuotta lyhkäsempi olla, mutta vuosia lisäämällä saatiin avg:ta matalammaks ni kait tuo menettelee. Toivottavasti sais hyvän ens kauden, kun saanu kesän huilata ja laitella ittensä kuntoon.

  Palatille huhuiltu samanlaista, ja joidenki lähteiden mukaan vois olla vielä vähän halvempi kuin, mitä Johnsonin soppari on. No kait ennen vklp selkiää tuo Palatinkin soppari.
   
 9. Learn2Play Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Loistava sopimus! Palatilla ilmeisesti välimieskäsittely 25pvä, eli eiköhän sitä ennen soppari julkasta. Samaa luokkaa se tulee olemaan kun Johnsonilla.
   
 10. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Kutserovinkin tapauksessa suuntaa varmasti näyttää tuo Stamkosin sopimus, tietty vaakakupissa voi painaa Yzermanin mahdollinen lupaus paremmasta sopimuksesta tai jotain kun on nyt pelannut reilusti alle sen mitä ansaitsisi. Johnsonin kohdalla pitkä sopimus ehdottomasti kannattaa, huonomillaan maksetaan käyttökelpoisesti pelaajasta vikoina vuosina ylihintaa kuten Filppulan tapauksessa ja parhaimillaan sitten loukkaantumiset jää historiaan ja pelaa sillä tutulla tasollaan koko kauden / playoffit.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Katsoin sattumalta 3 edellisvuoden tilastot taaksepäin, molemmilla 212 ottelua ja Johnson 155, Palat 154 pistettä. Johnson 2.48 pts/60 ja Palat 2.40 pts/60. Aika samoissa varmaan on. Alivoimaakin pelanneet noina vuosina lähes saman verran.
   
 12. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Palatille 5 vuoden jatkosopimus, 5,3 miljoonaa per vuosi.

  Lightning signs F Ondrej Palat to five-year extension | Tampa Bay Times

  Näin jälkikäteen ajateltuna oli Tampa Bayn onni, että Palat ei ole pelannut 2014-2015 jälkeen yhtä huikeaa kautta. Samat sanat pätevät Johnsoniin. Palatin uuden sopimuksen vuotuinen arvo "jäi" 5,3 miljoonaan. Viime kauden alku oli vaikea, mutta mies paransi rutkasti loppua kohti. Tshekki on erittäin merkittävä tekijä monipuolisuudellaan. Pystyy pelaamaan yv:tä ja av:tä sekä on tärkeä henkinen lenkki, josta kertoo jo kolmen kauden ajan pelipaitaa koristanut A-kirjain.

  Sitä TOP4-puolustajaa odoteltiin, mutta se jäi tulematta. Ainoa asia, joka harmittaa tulevaan kauteen lähdettäessä. Esimerkiksi Dotchinin ei voida olettaa pelaavan koko kautta yhtä huikealla tasolla, joka nähtiin viime kauden lopussa. Puolustuksen kärki on kapea eikä se kestä loukkaantumisia.
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2017 klo 01.37
 13. BeAGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, Tappara
  Johnsonille ja Palatille hyvät sopparit. Johnsonista en kuitenkaan usko, että tulee olemaan kaikki seitsämän kautta Tampan väreissä. Nyt sitten jäi 3,25M palkkakattoon tilaa, sillä ei kyllä taida top 4 pakkia saada. Puolustus on loppujen lopuksi kapea ellei Koekkoek tai Sergachev pysty murtautumaan rosteriin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2017 klo 03.52
 14. rottamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ottawa Senators
  Lainaus:
  Kuinka lähellä Koekkoek on vakituista roolia Tampa Bayn puolustuksessa?

  Lähinnä siinä mielessä pohdin, että mikäli ei oikein mahdu niin olisikohan kaupan?
   
 15. chamilitaryman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
  Nyt lähtee kyllä isoo peukkuu Yzermanin suuntaan. Tuo Palatin 5v 5,3mil avg:lla juuri täydellinen. Pelaajan prime vuodet kiinni ja caphit matala. Palat rakenteeltaan Johnsonia raskasrakenteisempi, jolloin pelillisesti voi notkahdusta tulla siellä 30v jälkeen, niin sitä vasten todella jees soppari.

  Ilmeisimmin Steven offseason moovsit oli sitten siinä, vaikka cappiin tilaa jäikin se yli 3mil. Tuolla sit voi trade dl:llä hakea top-4 pakkia vaihdossa draft pickkiin ja prospectiin.

  Oiskohan Yzermanissa takataskussa Kucherovin kanssa soppari, että 2v pääst Clutchi saa Girardista ja Kunitzista vapautuvat 5mil, jolloin Kucherovin cappi nousee sinne 9,5mil. Toki henk.koht en usko, että Kucherov ottaisi yli 8,5mil avg:lla sopparia vaan "tyytyisi" samaan, kuin stammer, vaikka huippujen palkat on ollut hurjassa noususuhdanteessa.
   
 16. Vahamestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Nhl-sympatiat Nashvilleen
  Lainaus:
  Pakko tarttua tähän. Joo on Palat Johnsonia isompi, mutta 183cm/85kg kaverin ei kyllä pitäis hyytyä noin kolmekymppisenä ikänsä ja kokonsa puolesta.
   
 17. BeAGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, Tappara
  Lainaus:
  Itse näkisin nokkimisjärjestyksen top 6 puolustuksen ulkopuolella tällaisenä mikäli Sergachev lähetetään vielä junnusarjaan: Sustr -› Koekkoek -› McBain. Eli pitäisin Koekkoekia farmin ykköspuolustajana, jolle voisi antaa jossain kohtaa kunnon näytönpaikan. Dotchinin taso on myös vielä kysymysmerkki, joten Segachev ja Dotchin saattavat sekoittaa tuota järjestystä.

  Tuleva kausi on Koekkoekin viimeinen mahdollisuus näyttää potentiaalinsa, joten vaihtoarvoa miehellä ei enää niin paljon ole. Jos homma ei toimi NHL:ssä, mies saatta löytyä waivereistä kauden aikana. Mikäli Koekkoek haluttaisiin vaihtaa, olisi se parasta tehdä mahdollisimman pian, mutta minusta Tampa katsoo tämän kortin loppuun, kun kerta niin kovasti halusivat hänet suojata Vegasilta.
   
 18. Heddy#77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Tampa Bay Lightning, Manchester United
  Tampan osalta joukkue taitaa tosiaan pääpiirteittäin olla tässä, eikä enempää muutoksia nähdä. Cappiin jäi tilaa reilut 3M, mutta eiköhän tuo ole tarkoitus käyttää trade deadlinella.

  Puolustuksessa oli joukkuuen ylivoimaisesti suurin puute, eli top-4 puolustaja. No tätä aukkoa ei täytetty, vaan hankittiin Girardi. Tämän hankinnan ainoa positiivinen puoli on siinä, että saatiin yksi takuuvarma NHL-tason puolustaja lisää ja näin lisää kilpailua pelipaikoista. Nyt esimerkiksi Sustrin voi huoletta heittää kokoonpanon ulkopuolelle koomailemaan, sekä puolustus kestää nyt loukkaantumisia hieman paremmin. Girardin hankinta ei poistanut sitä tosiasiaa, että Hedmanin loukkaantuminen olisi totaalista myrkkyä Tampalle, koska muiden puolustajien kiekollinen peli on melko vaatimatonta(poislukien Strålman, mikäli mies on saanut jalkansa kuntoon). Tähän voi toki esimerkiksi Sergachev tuoda apuja, mutta tuskin vielä ensi kaudella.

  Hyökkäyksessä uutena miehenä joukkueeseen liittyi Kunitz, sekä Palatille ja Johnsonille solmittiin jatkot. Kunitzin osalta oikeastaan ainoa kysymysmerkki liittyy miehen liikkeen riittävyyteen. Jos tämä puoli on edes jotenkin kunnossa, niin uskon, että tulee täyttämään paikkansa bottom-6 osastolla. Palatille todella hyvä sopimus. Kaveri on Tampalle kultaakin kalliimpi monipuolisuutensa takia. Johnsonin sopparin pituus yhdistettynä kaverin lasisuuteen on pieni riski, mutta Tyler on aina terveenä ollessaan, sekä etenkin pleijareissa osoittanut olevansa niin maaginen pelaaja, että tämäkin soppari kääntyy ehdottomasti plussan puolelle.

  Kun joukkuetta nyt katsoo ja vertaa viimevuotiseen, niin joukkueen iskukyky on säilynyt aika ennallaan. Mikäli Vasilevsky, Hedman, Stamkos ja Kucherov pysyvät ehjinä, niin paikka pleijareissa lienee selvä. Vaikka sitä top-4 pakkia ei tullut, niin näen silti Tampan idän top-5 jenginä ja yhtenä contendereista.
   
 19. Dragunov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  En halua ketään pelotella, mutta hfboardseilla oli Coyotesin sisäpiiristä kuulunut tietoa, että Doania oltaisiin viemässä Tampaan. Ilmeisesti kyse on hänellä joko lopettamisesta tai sitten Tampaan tyyliin 1v sopparilla metsästään Cuppia. Kysymys kuuluukin mihin Doania tarvitaan enään, kun Kunitz hankittiin nelosketjuun tuomaan kokemusta voittamisesta, eikä tuota nyt ylempiin ketjuihinkaan pysty sovitteleen. Yzerman oli jo tokassut että offseason liikkeet oli tässä, mutta ei olis ensimmäinen kerta kun jotain tuon lupauksen jälkeen vielä tehdään, itse toivon että tämä huhu on ankka ja Doan lopettaisi uransa Yotesina.

  Elääköhän Steve vuotta 2013 kun se näitä jo parasta ennen päiväänsä nähneitä sotureita haalii.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2017 klo 20.10
 20. BeAGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, Tappara
  Nostetaas tätä ketjua ylöspäin kesän jäljiltä aloittamalla huhulla, jossa Danis Zaripovia vietäisiin kohti Tampaa. En tiedä, mitä Tampa tekisi Zaripovilla, kun tuo top9 on aika hyvin täytetty ja nelosessa Zaripov menisi hukkaan. Ainoana vaihtoehtona varmaan olisi tiputtaa Callahan neloseen, vaikka mies pitäisi olla täydessä kunnossa training campin alkaessa.
   
 21. Dragunov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Noniin, Training camp alko pari päivää sitten ja tänään oli ensimmäiset jääharjotukset. Namestnikov-Stamkos-Kucherov ketju oli ainakin koossa ja Point pelasi Johnsonin ja Palatin kanssa samassa ketjussa. Strålman on day to day ja ei pelannut tänään.

  Stamkos oli haastattelussa sanonut ettei polvi ole vielä ilmeisesti 100%, mutta noin se tuppaa olemaan kun eturistisiteistä on kyse. Varmasti pystyy kuitenkin pelaamaan, mutta varmasti joutuu varomaan tuota vielä alussa. Muuten oli juttua että pelaajat olivat ainakin tulleet leirille hyvässä kunnossa kesän jäljiltä, ensimmäinen harkkapeli onkin sitten tiistaina Hurricanesia vastaan.
   
 22. Dragunov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Laitetaas jotain päivitystä harkkapeleistä:

  Ensimmäinen harkkapeli päättyi Canesin 1-2 voittoon, Tampan ainokaisen teki Erne tuossa pelissä.

  Toisesta pelistä katselin 2 erää, kun kiinnosti Sergachevin otteet ja hienostihan tuo pelasi.
  - Sergachev: Kyllä tämä äijä tulee kauden alottaan ylhäällä, oli pakiston paras kiekollisena ja pakkipari Cernak-Sergachev keräs mukavat +3. Puolustuspäässä ehkä hieman laiskuutta, mm. ensimmäinen Canesin maali ylivoimalla meni ehkä vähän Sergsin piikkiin kun ei blokannut vastustajan mailaa kunnolla. Toisessa erässä pamautti kuitenkin maalin one-timerilla ja yv:n perusteella ranne ja lyöntilaukaus ovat kummatkin timanttia. Mutta ehkä suurin huomio kiinniittyi tuohon liikkeeseen, on se vaan niin sulavan näköistä isoksi mieheksi. Ehdottomasti tämän näkemän perusteella avauskokoonpanoon mars.
  - Cernak: Ollut vakuuttava leirillä ja muodosti tässä pelissä toimivimman pakkiparin. Bishop treidistä saatu Kingsin 2015 2nd rounder pakki oli puolustusuuntaan isäntä, mutta hallitsi myös kiekon kanssa pelaamisen. One-timer lähtee myös ihan sujuvasti ja liike on tainnut myös kehittyä kesän aikana huomattavasti. Tuskin hänelle löytyy kuitenkaan paikkaa ylhäältä ilman loukkaantumisia, joten pelailee Syracusessa ens kaudella isoja minuutteja. Kaikin puolin positiivinen yllätys näin kahden erän perusteella.
  - Erne: Väkkärä teki myös toisen maalinsa toiseen harjotusotteluun ja on pelaamassa itseään avaukseen.
  - Cirelli-Howden-Katchouk ketju oli kasassa ja junnut vetivät hyökkäysketjuista parhaiten.
  - Ensimmäisestä pelistä Sosunovia oltiin verrattu Sustriin isommalla upsidella, olishan tuo hienoa jos tuo venäläinen mörkö kehittyis NHL-tason puolustajaks.

  Siinä ne plussat, negatiivista oli ehkä Koekkoekin pehmeys laitakamppailuissa, ei näkynyt minkäänlaista kehitystä viime kauteen. Point ja Namestnikov tuntuivat vetelevän puolivaloilla koko matsin.

  Seuraava harkkapeli on perjantaina Nashvilleä vastaan, silloin on todennäköisesti jo kärkiäijät mukana.
   
 23. Heddy#77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Tampa Bay Lightning, Manchester United
  Nyt tosiaan Training camp jo hyvässä vauhdissa ja pari treenipeliäkin on jo keretty pelaamaan, joista tuloksina 1-2 häviö ja 3-4 voitto. Vastustaja kummassakin pelissä on ollut Hurricanes. Näissä peleissä ollaan menty todella junnupitoisella porukalla. Anton Strålmanilla on tosiaan jotain pientä kolhua, kun mies on koko leirin alkuajan harjoitellut yksin. Eilen kuulemma olisi liittynyt yhteisiin harjoituksiin no-contact paidassa.

  Muutamia huomioita koosteiden ja raporttien perusteella:

  - Callahan on ilmeisesti toipunut hyvin ja meno jäällä on näyttänyt lupaavalta
  - Cernak on esiintynyt todella vakuuttavasti
  - Namestinkov - Stamkos - Kucherov ketju on harjoitusten perusteella taas kasassa ja meno on näyttänyt hyvältä, etenkin Namestnikov on saanut taas uutta puhtia
  - Erne on kovaa vauhtia murtautumassa vakiokokoonpanoon näillä otteilla. Mies on osunut kummassakin treenipelissä ja jatkanut siitä, mihin jäi viime kaudella

  Tuo puolustuksen top-6 tulee kyllä olemaan mielenkiintoinen. Tällä hetkellä on aika monta lupaavaa kaveria kärkkymässä pelipaikkaa, joten sillä osastolla on pullat hyvin uunissa tulevaisuudessa.
   
 24. Learn2Play Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Onko kellään tietoa miten Howden on esiintynyt? Lähinnä Volkovia ja Erneä on hyökkääjistä hehkutettu mutta Howdenista en ole nähnyt mitään juttua. Perjantaina pääsee itse ruuduun ääreen, toivotaan että Stamkos ja Callahan kehissä niin vähän näkisi kuntoa.
   
 25. Dragunov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Tulipa eilen katsottua Florida matsi kun sattu tulemaan suotusaan aikaan. Top 6 hyökkääjät puuttu kokonaan, kun taas Panthers oli lähes A-kokoonpanolla messissä, joten odotetusti tappio 2-4 sieltä tulikin. Muutama huomio tuosta pelistä:

  + Volkov teki molemmat maalit, ensimmäinen vanhanaikaisella ja toinen maalinedestä ohjauksella (Killornilta hieno syöttö). Lopussa oli vielä paikka tasoittaa peli, mutta veto parhaalta sektorilta ohi maalin. Oli yllättävän hyvä ja tulee varmaan saamaan vielä mahdollisuutensa näyttää tulevissa otteiluissa, ei ollut mitenkään silmiin pistävä, mutta pelaa fiksusti ja tykkää mennä maalineteen.
  + Koekkoek oli ehkä Hedmanin jälkeen paras pakki tässä pelissä, muodosti Girardin kanssa hyvän parin ja blokkasi muutaman kudin hienosti av:lla.
  + Hedman, päämies teki sitä mihin viimekaudella totuttiin ja oli kentän päällikkö.
  + Peca, varmaan eniten esillä hyökkääjistä ja tuo hänen ketjunsa olikin molempien maalien järkkääjä.

  - Cirelli, heikko peli mutta pelasi suurimmaks osaks Barkovia vastaan, joka kyllä alisti välillä ihan huolella junnuja.
  - Howden, ei mitään erityistä ja kiekot poltteli lavassa. Ei mun mielestä mitään asiaa jatkoon eli takas junnuihin kasvaan vuodeksi.
  - Sergachev, sai paljon vastuuta yv:llä mutta tuntuu että koitti välillä liian vaikeita syöttöjä tai ratkasuja. Puolustuspäässä virheitä sattuu edelleen pelissä useampia joista tässä pelissä ei vastustaja kuitenkaan päässyt rankaseen. Pelasi Coburnin kanssa oikeallapuolella tässä pelissä.