Mainos

Tampa Bay Lightning (2.) – Detroit Red Wings (3.), Atlantic 1. kierros

  • 46 905
  • 280

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Niin siis tuo oma kommentti tuohon ketjuun tarkoitti nimenomaan sitä, että tänä vuonna saa kiekotonta estää ihan huolella ohittamasta pakkia liikkeellä ja mistään ei puhalleta. Vasta Gryballe puhallettiin kakkonen, kun esti Gallagheriä 3-2 tilanteessa maalin edesssä. Muuten sai roikkua ihan huolella ja mistään ei mitään.

Tuohon huitaisuun, asia on jo ratkaistu. Turha spekuloida sitä sen enempää tässä ketjussa.

Okei! Ja onhan se minulta turhain hätäistä puhua viellä mitään tuomarilinjasta, kahden tilanteen perusteella. Tuomaritkin hakevat viellä sitä linjaansa, ja saattaa tulla vähän hätäisiä päätöksiä.

Pistetään omakin hätäily playoff innostuksen piikkiin :D
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Tampalta Drouin ja Barberio ovat katsomon puolella Game 1:ssä. Killorn, Coburn ja Sustr palaavat pelaavaan kokoonpanoon loukkaantnumisten jälkeen.

Boltsin mahdollinen kokoonpano, Game 1:

Killorn - Stamkos - Callahan
Palat - Johnson - Kutsherov
Namestnikov - Filppula - Paquette
Morrow - Boyle - Brown

Hedman - Sustr
Nesterov - Strålman
Carle - Coburn

Bishop (Vasilevski)
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Tämänkin sarjan avaus tekisi mieli katsoa livenä mutta ei taida _niin_ paljoa kiinnostaa, että pystyisi valvomaan. Odotan kyllä hyvää sarjaa.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Huh, mikä matsi! Datsyuk, Glendening ja ennenkaikkea Mraz-Matazz kävivät pikku ryöstöretkellä, jättivät Tampan puille paljaille. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella näin purjeissa mutta voitto ja kotietu napattu. Nyt on takki tyhjä, ei osaa sanoa mitään järkevää. LET'S GO RED WINGS!!!!

Ottelun tähdet:
***Glendening, tappoi seitsemää alivoimaa ja iski voittomaalin av:lla.
***Datsyuk, Tsaari hallitsee valtakuntaansa.
*********************Mrazek, Tampalla on kuulemma etu maalivahtipelissä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Hyvä että Detroit peluutti huonompaa maalivahtia, saatiin vähän tasaisempi matsi.

Hieno ryöstö, tästä on hyvä jatkaa, toivottavasti Abby on kehissä jo seuraavassa matsissa.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
TB-DET 2-3

Valtavaa taistelua nähtiin. Red Wingsiltä nähtiin suoritus, joista Minnesota Wild tunnettiin Jacques Lemairen aikana: vastustaja vie laukaukset ylivoimaisesti, mutta Detroit voittaa ottelun. Kaikkein eniten mieltä lämmittävät nuoren osaston otteet. Luke Glendening oli ehdottomasti Petr Mrazekin ja Pavel Datryukin ohella joukkueen parhaimpia pelaajia. Mrazek toisti saman cameo-roolin, josta hän tuli tunnetuksi jo alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Tuolloin hän pysäytti samanlaisella häikäisevällä esityksellä Kanadan.

Ennen toisen erän voittomaalia Glendening ja Drew Miller olivat pelanneet alivoimaa minuutin ja kymmenen sekuntia - jatkuvaa Tampan vyörytystä ja painostusta. Glendening sai iskettyä kiekon Victor Hedmanin ohi. Tässä vaiheessa useimmat pelaajat menisivät vaihtoon pitkän puolustusrupeaman jälkeen. Glendening kuitenkin kiihdytti löysäilevän Hedmanin ohi ja teki lopulta rystyllä maalin. Mahtavaa nähdä, että nyt Detroitin pelaajat lähtevät hyökkäämään myös alivoimalla. Tällä kaudella huomasin, että juuri kukaan Red Wingsistä ei hyökännyt alivoimalla - kauden ensimmäinen alivoimamaali taisi tulla vasta helmikuun lopulla.

Mike Babcock se jaksoi yllättää. En olisi uskonut, että Joakim Andersson ja Landon Ferraro viilettävät kentällä, kun peliä on jäljellä minuutti. Tämä voitto maistuu, mutta sama meno ei voi jatkua muissa peleissä. Mrazek koki olonsa savitauluksi keskellä ampumarataa. Luotetaan silti Babcockiin, että tämä onnistuu noitumaan jampoille sopivan peli-ilmenaamarin seuraavaan vääntöön.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Petr Mrazek lukee jatkoajasta kuinka Tampalla on maalivahtietu.

Pelistä itsessään ei paljoa pysty kirjoittamaan. Mrazek, Dats ja Glendening tosiaan loistava peli. Zeta aivan unessa Datsyukin laidalla ja Tatar ja Nyquist todella näkymättömissä. Abdelkaderin jos tuosta saisi takaisin toivottavasti jo game kakkoseen niin saisi ketjut muokattua hiukan järkevämmiksi.

Pelillisestihän Wings oli jaloissa, mutta uskoa löytyy nyt jopa allekirjoittaneelta siihen että Babcock saa tuota muutettua hiukan järkevämmäksi.
 
Viimeksi muokattu:

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Mrazek, Dats ja Glendening tosiaan loistava peli. Zeta aivan unessa Datsyukin laidalla ja Tatar ja Nyquist todella näkymättömissä. Abdelkaderin jos tuosta saisi takaisin toivottavasti jo game kakkoseen niin saisi ketjut muokattua hiukan järkevämmiksi.
Pelillisestihän Wings oli jaloissa, mutta uskoa löytyy nyt jopa allekirjoittaneelta siihen että Babcock saa tuota muutettua hiukan järkevämmäksi.

Juurikin näin. Toivotaan Kaderin pikaista paluuta, jotta Zeta saa Nyquistin ja Kaderin laidoilleen ja Tatar pääsee Helmin ja Taikurin kanssa. Ferraro tuo neloseen kivasti vauhtia ja fyysisyyttä. Sheahan-Weiss-Andersson toimisi viimeisenä lenkkinä.
Zidlickyltä jäätävää pelleilyä viivassa, josta Boyle pääsi rankaisemaan.

Ottelun parasta antia jatkon kannalta oli:

1. Ben Bishop näytti huonolta. Isolta, mutta huonolta
2. Tampan YV 0/7
3. Palat-Johnson-Kucherov ei saanut juuri mitään aikaan

Lauantaina mennään taas!
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Joskus tulee otteluita missä parempi ei voita, tämä oli ehkä tällä kaudella näkemistäni otteluista selkeimmin semmoinen. Toisaalta tämä saattoi nyt ratkaista koko sarjan. Bishop oli aika epävarman oloinen, vaikeaa enää kerätä itseään loppu sarjaan. Henkisesti äärimmäisen kova paikka on nuorelle joukkueelle tykittää koko ottelu päätä seinaan, kun mikään ei tunnu menevän.

Babcock näytti miksi häntä pidetään parhaana valmentajana. Järjesti sen verran kovan opittunnin vastustajalle, jota ei voinut voittaa peliä hallitsemisella. Loistavasti pysyi Detroitilla kasassa puolustaminen vaikka, ottelu käytännössä yhtä päätyä koko matsin ajan. Vaikka Tampa laukoi huomattavan paljon, niin silti sillä oli vaikeuksia päästä kunnon maalinteko paikoille, kun Detroit pelasi niin jumalattoman tiiviisti. Paikkoja oli kyllä heittää ne tarvittavat maalit, mutta ei se viimeistely sitten onnistunut enää paikoistakaan. Paljon joutuu tekemään työtä Tampa saadakseen maalipaikan, nyt tuo työ jäi totaalisen hyödyntämättä.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Aika tukkoista tarpomista, pari kertaa Pavel vapaana ja toisessa päässä iso voittaja, PMraza.
Helvetin hienoa, että Babs uskalsi antaa alusta saakka startin Mrazekille. Hehkuttelen ukkoa joka kerta, mutta on se vaan niin kova voittamaan näitä hommia. Mitä isompi myrsky, sitä kovemmin Mrazek niistä yleensä ulos suoriutuu. Howard on ok-molari, mutta ei ole samalla tapaa kykeneväinen varastamaan näitä häviömatseja kuin nuori Tsekki.

Mahtavaa.


edit. Hahaa, rakastan tota Apmp:n giffiä.
 

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kimi Räikkönen
Ensimmäiset yhdeksän minuuttia Tampa tykitti yhtä päätä ja itsestä tuntui, että mahtaako Wings saada laukaustakaan aikaan koko sarjan aikana. Noh, Datsjuk kuritti ekasta paikasta ja hallinta Tampan hallinta hiukan tasoittui.

Mrazek nyt loisti minkä kerkesi ja Glendeningiltä hieno maali, mutta laittaisin silti hiukan noita 1-0 ja 3-1 maaleja Filppulan piikkiin. Ei ihan pysynyt ajantasalla, mitä oma mies puuhaili siinä edessä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kyllähän tuo 1-3 maali oli täysin Bishopin, ei tuollaista lirua voi päästää näissä peleissä.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Sarja polkastu käyntiin ja todella tärkeä voitto Wingseille. Mrazek pelasi erittäin hyvin ja otti lukuisia tärkeitä koppeja. Tosin ainakin puolet vedoista tuli pienestä kulmasta tai muuten vaan sinne päin yrityksiä. Anyway veti kyllä virkaveljeään aikas kovaa saviruukkuun tänään.

Onneksi vain toisessa joukkueessa pelaa Paveli. On kyllä aikas seppä terveenä ollessaan. Kaksi komeaa häkkiä ja muutenkin koko ajan kentällä ollessaan hyvä.

Kyllähän tämä uskoa antaa, koska tuollaisella pelillä pystyy voittamaan. Siellä oli kuitenkin mm. Kapteeni Z vielä aivan unessa. Eiköhän tuo Abbyn paluu ja kenttien sotkeminen helpota. Myös jo mainitut Tatar ja Nyquist pelasi huonosti.

Huomena voisi kuvitella että Tampa tulee alkuun järkevällä sähköllä, mutta jos siitä selvitään niin ollaan jälleen vahvoilla. Kuitenkin omapää on tiivis vaikkakin siellä paljon ollaan.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Mieletön oli kyllä tasoero tuossa ottelussa mutta Red Wings realisoi ne omat vähäiset paikkansa. No voi sitä lohduttautua ajatuksella, että neljää voittoa ei voi jottaa jos vastustaja dominoi kiekkoa lähes koko ottelun ja laukoo yli kolminkertaisen määrän maalis kohti. Viime kevän fiilikset hiipii silti mieleen.....
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Mainitaan vielä nyt Tampastakin jotain. TKO-ketju pelasi mielestäni hyvän pelin, enkä nyt ainakaan heitä lähtisi tappiosta syyllistämään. Stamkos oli vähän vaisumpi, mutta kyllä siellä silti pelko perseessä on aina ku #91 on kentällä. Positiivisia yllättäjiäkin Tampalla oli. Anton Strålman pelasi aivan saatanan hyvin. Ainakin puolustussuuntaan. Lisäksi positiivisesti yllätti Nikita Nesterov, tuo UFC-tappelijan näköinen kaveri, joka olikin hyökkäyspäässä yllättävän näppärä jätkä. Jos Garrison palaa niin Sustr pudonnee poppareille? En näkisi, että Tampan kannattaa tuonkaan kanssa erityisemmin kiirehtiä, ei se Sustr ainakaan näin vastapuolen kannattajan näkökulmasta ollut mikään hirveä katastrofi.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
TKO-ketju pelasi mielestäni hyvän pelin, enkä nyt ainakaan heitä lähtisi tappiosta syyllistämään.

Näkisin, että mitä kauemmin nuoret ovat ilman tehoja -> alkaa yllättäen maila puristaa. Tuo kenttä on kuitenkin ollut suurin syy Tampan tämän kauden menestykseen tähän saakka. Stamkosin kuti on tarkka ja painava, jäi onneksi huonoille sektoreille.

Abbyn paluu kyllä parantaa Detroitin kenttäkoostumuksia ja näkisin, että se tasoittaa heti puntteja. Tampalle lauantainen alkaa olla pakkovoitto, sillä muuten tuon jälkeen alla olisi 6 peräkkäistä playoff-tappiota, saattaa olla nuorelle jengille liikaa.
 

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
Aika hävytön ryöstö oli. Vastaavanlaisia otteluita on wingsiltä kauden mittaan nähty muutama, kiva että tärkeässä paikassa meni näin päin. Mrazek on kyllä päällikkö. Datsyukin nyt kaikki tietää.

Katseet kohdistuu nyt Bishopiin, jolle meni 3/14 vedosta. Ei ole helppo paikka kerätä itseään tuosta, kun vielä koko joukkuekkin lähtenyt sarjaan ennakkosuosikkina ja pahin mahdollinen tapahtui. Mutta nyt pelataan playoffeja, kaikki on mahdollista. Ei malttaisi huomiseen.
 

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Todella tärkeä ryöstö ja nyt kotietu on meillä. Tampa haliitsi alkua suvereenisti, mutta Petr the Great oli meidän viimeisenä lukkona. Sitten ensimmäinen laukaus meiltä ja maali. Vedot vei selvästi Tampa ja osittain johtui siitä, että olivat koko pelin tappiolla. Kuitenkin ihan hyvin saatiin pidettyä Tampan pojat pois jättipaikoilta. Muutama poiminta:

- Mrazek oli ilmiömäinen. Toivottavasti jatkaa samalla tasolla. Bishopin playoff debyytti ei ollut ihan samantasoinen.
- Dats on vaan tsaari. Aivan huikeaa pelaamista ja oli kenttäpelaajien kuningas.
- Glendening pelasi kanssa huikean pelin ja se palkittiin maalilla. Tietysti rystyllä teki, kun ei ranteilla osaa.
- Zidiltä aivan karmaiseva virhe.
- Tatarilta ja Gooselta odotan huomattavasti enemmän.
- En olisi uskonut, mutta Abbyä on todella kova ikävä.
- Zeta menee ihan hukkaan Datsin kanssa, joka dominoi kentällä, vaikka joutuisi Clearyn ja Weissin kanssa samaan ketjuun. Eli toivottavasti Z ja Dats erotetaan.
- Myös hivenen lisää tarvittaisiin kurinalaisuutta. Onneksi alivoima toimii tällä hetkellä.
- Voitto hoidettiin kotiin ja se on se tärkein asia. Tästä on hyvä jatkaa lauantai iltana.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Tuota noin...
Onni koostuu pienistä iloisista hetkistä ja ymmärrän kyllä Detroit fanien hehkutuksen eilisen ryöstön jäljiltä, mutta itse saattaisin olla hieman jopa huolissani jatkon kannalta. Sen mitä tosiaan katsoin niin TB jyräsi lähes taukoamatta ja uskallan väittää että ilman taikurin jäätäviä suorituksia tuo matsi olisi päättynyt jotain 4-0. Kolmas maali menee täysin Bishopin piikkiin, mutta noille kahdelle Datsjukin maalille ei mitään saumaa. Noilla otteilla ei todellakaan voiteta tätä sarjaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
TB-DET 2-3

Valtavaa taistelua nähtiin. Red Wingsiltä nähtiin suoritus, joista Minnesota Wild tunnettiin Jacques Lemairen aikana: vastustaja vie laukaukset ylivoimaisesti, mutta Detroit voittaa ottelun. Kaikkein eniten mieltä lämmittävät nuoren osaston otteet. Luke Glendening oli ehdottomasti Petr Mrazekin ja Pavel Datryukin ohella joukkueen parhaimpia pelaajia. Mrazek toisti saman cameo-roolin, josta hän tuli tunnetuksi jo alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Tuolloin hän pysäytti samanlaisella häikäisevällä esityksellä Kanadan.

Itsellieni tästä tuli mieleen taannoinen Anaheim, joka hyydytti JS Gigueren johdolla ja kenenkäs muun kuin Mike Babcockin ultrapuolustavalla taktiikalla Dave Lewisin Red Wingsit 1. kierroksella 2003 playoffseissa. Se on vaan kumma mies tuo Babcock loihtimaan pelisuunnitelmat, oli sitten äijällä käsissään ylivertainen materiaali (kuten esim. Kanadan Olympiajoukkue) tai sitten tämä nykyinen altavastaaja-Wings.

Mike Babcock se jaksoi yllättää. En olisi uskonut, että Joakim Andersson ja Landon Ferraro viilettävät kentällä, kun peliä on jäljellä minuutti. Tämä voitto maistuu, mutta sama meno ei voi jatkua muissa peleissä. Mrazek koki olonsa savitauluksi keskellä ampumarataa. Luotetaan silti Babcockiin, että tämä onnistuu noitumaan jampoille sopivan peli-ilmenaamarin seuraavaan vääntöön.

Babcock ei ole epäröinyt antaa luottoa nuoremmille pelaajille ja Andersson etenkin on pelin tappamisessa yksi parhaita. Se että mies luottaa näin lyhyellä otoksella myös Ferraroon, joka toki on puolustavaa roolia jauhanut Griffinsissä jo vuosia, vähän yllätti. Muttajätkät vastasti hyvin huutoon, ettei Miller-Glendning nyt kulu onneksi ihan puhki. hätäisempi valmentaja olisi varmaan peluuttanut lopussa Datsyukia ja Zetterbergiä, mutta heidän energiaansa säästettiin tuleviin taistoihin.

Joskus tulee otteluita missä parempi ei voita, tämä oli ehkä tällä kaudella näkemistäni otteluista selkeimmin semmoinen. Toisaalta tämä saattoi nyt ratkaista koko sarjan. Bishop oli aika epävarman oloinen, vaikeaa enää kerätä itseään loppu sarjaan. Henkisesti äärimmäisen kova paikka on nuorelle joukkueelle tykittää koko ottelu päätä seinaan, kun mikään ei tunnu menevän.

Babcock näytti miksi häntä pidetään parhaana valmentajana. Järjesti sen verran kovan opittunnin vastustajalle, jota ei voinut voittaa peliä hallitsemisella. Loistavasti pysyi Detroitilla kasassa puolustaminen vaikka, ottelu käytännössä yhtä päätyä koko matsin ajan. Vaikka Tampa laukoi huomattavan paljon, niin silti sillä oli vaikeuksia päästä kunnon maalinteko paikoille, kun Detroit pelasi niin jumalattoman tiiviisti. Paikkoja oli kyllä heittää ne tarvittavat maalit, mutta ei se viimeistely sitten onnistunut enää paikoistakaan. Paljon joutuu tekemään työtä Tampa saadakseen maalipaikan, nyt tuo työ jäi totaalisen hyödyntämättä.

Sarja polkastu käyntiin ja todella tärkeä voitto Wingseille. Mrazek pelasi erittäin hyvin ja otti lukuisia tärkeitä koppeja. Tosin ainakin puolet vedoista tuli pienestä kulmasta tai muuten vaan sinne päin yrityksiä. Anyway veti kyllä virkaveljeään aikas kovaa saviruukkuun tänään.

Ilmeisesti jonkun historiatilaston mukaan tämä Detroitin voitto oli suurimmalla negatiivisella laukauserolla (-32) otettu varsinaisen peliajan voitto yli 50 vuoteen. Noita varsinaisia maalintekoyrityksiä tuli laskettua itse ja omassa tilastossani Tampa vei ne 28-14. Ero ei siis ollut niin merkittävä mitä laukauksissa maalia kohti, koska osa oli vaan tarkoituksellisia heittoja maalivahdille hyökkäyspään aloituksen saadakseen, mutta kuitenkin Tampa rakensi paikkoja kaksinkertaisesti enemmän. Tasakentin paikat oli noin 16-10 ja ylivoimalla 11-2. Alivoimapaikat 2-1. Näistä av-paikoista syntyi peräti 2 maalia!

Pelillisestihän Wings oli jaloissa, mutta uskoa löytyy nyt jopa allekirjoittaneelta siihen että Babcock saa tuota muutettua hiukan järkevämmäksi.

Kyllähän tämä uskoa antaa, koska tuollaisella pelillä pystyy voittamaan. Siellä oli kuitenkin mm. Kapteeni Z vielä aivan unessa. Eiköhän tuo Abbyn paluu ja kenttien sotkeminen helpota. Myös jo mainitut Tatar ja Nyquist pelasi huonosti.

Huomena voisi kuvitella että Tampa tulee alkuun järkevällä sähköllä, mutta jos siitä selvitään niin ollaan jälleen vahvoilla. Kuitenkin omapää on tiivis vaikkakin siellä paljon ollaan.

Abdelkaderin paluu muuttaisi kokoonpanoa kyllä oleellisesti. Nyquist ei saanut mitään aikaan, mutta Zetan tullessa miehen sentteriksi ja Abdelkader ketjun työmyyräksi, hallinan painopiste tulee Tampan dominoinnin osalta taatusti vähenemään. Tämä ketju on ollut niin loistava tällä kaudella yhdessä.

helm-Datsyuk -pari toimii ja siihen todennäköisesti palautetaan Tatar, joka oli myös omassa ketjussaan aivan unessa.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Enpä ole huolissani, koska Detroit parantaa. Tuo oli pelinhallinnallisesti huonointa Detroitia sitten en tiedä minkä. Ketjut saadaan balanssiin kunhan Abdelkader palaa, Zeta on ollut koko kauden pimennossa kun on pelannut Datsyukin laidalla. Sitä vastoin Abby-Zeta-Nyquist on onnistunut dominoimaan pelejä. Nyt nuorisoketju oli täysin kateissa, ja Tatar katollaan. Helm-Datsyuk-Tatar on se toinen koostumus joka on hallinnut pelejä. Nelonen hoitaa duuninsa ja sitten jää se jämäketju, joka luultavasti tulee olemaan pulassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tässä oma maalintekoyritykset -tilastoni, ja peli sen mukaan "nähtynä". Tein varmaan tarkempaa työtä kuin koskaan tämän tilaston suhteen, kun jaksoin kelailla kaikki vastustajankin screenaajat takaisin ja varmistaa että varmasti se maski oli kohdallaan, josta pelaaja saa ansaitun merkinnän. Yleensä en ole tilastoinut kuin oman joukkueen, nyt otin vastustajankin mukaan, jotta tulee opittua tuo Tampa kunnolla.

Lasken siis tilastoon laukaukset maalia kohti lähisektorista, laukaukset maalin ohi (ei mitään metriä ohi kuitenkaan) lähisektorista + laukaukset kaukaa maalia kohti tai vähän ohi, joissa on toimiva screeni (mokke ei näe, torjuu vain paketillaan) ja pienen kulman laukaukset, joissa on toimiva screeni. Blokattuja vetoja en laske ollenkaan, koska ne on vastustajan hyvyyttä. Vedot pitää saada maalille tai vähän maaliraudoista ohi. Vedot kauempaa tai pienestä kulmasta, jotka maalivahti näkee selvästi ja ottaa helpon marjan pois, en laske tilastoon ollenkaan. Ne on yleensä vain tarkoitettu hyökkäyspään aloituksen saamiseksi, ei yrittääkseen maalia.

Tampa siis voitti pelin laukaukset maalia kohti 46-14, mutta minun systeemini mukaisia "oikeita" maalintekoyrityksiä oli Tampalla 28 ja Detroitilla 14. Kuitenkin kaksinkertaisesti Detroitia enemmän, josta näkyy se selvä dominointi. Tampaa laukoi ainakin eilen paljon "turhia" vetoja, en tiedä kuuluko tämä pelitapaan, vai menikö jo vähän turhautumisen piikkiin.

Tampa - Detroit 2-3

Maalintekoyritykset:
0 -10min, 4-1 (Detroit ainoasta paikkaa maali)
10-20min, 6-3 (Boyle tasoittaa)
20-30min, 5-3 (Datsyuk vie Wingsit johtoon)
30-40min, 2-4 (ainoa kymppi, jossa Detroit hallitsi peliä)
40-50min, 6-3 (Tampa myllyttää ylivoimalla, mutta Glendening rankaisee)
50-60min, 5-0 (lopun selviytymistaistelu)

Tasakenttäpaikat: 16-10
Ylivoimapaikat: 11-2
Alivoimapaikat: 1-2
Yhteensä: 28-14

Pos, pelaaja, Maalit + Syötöt + Maalintekopaikka + Luotu paikka + Screeni = Yhteensä

LW Killorn, 0+1+3+0+1 = 5 (Alex Killorn siis saalisti syöttöpinnan, 3 maalipaikkaa, ja teki yhden screenin.)
C Stamkos, 0+0+7+3+1 = 11 (Stamkos oli todella näkyvässä roolissa, teki maskin Nesterovin 3-2 kavennukseen ja siitä screeni-piste, 7 maalipaikasta 5 oli ylivoimalla), mutta 0+0 tehoille mies kuitenkin jäi. Alkoi jo vähän turhautua.)
RW Callahan, 0+1+1+1+4 = 7 (Callahan oli hieman näkymätän, mutta Johnsonin yv-ketjussa saalisti 4 screenipistettä. hienoa työtä maalin edustalla, josta ei palkintoa vielä ainakaan saanut.)
------------------------------------------
LW Palat, 0+0+1+1+0 = 2
C Johnson, 0+0+1+1+0+0 = 2
RW Kucherov, 0+0+1+3+0+0 = 4
------------------------------------------ Junnuketjulla riitti vauhtia, muttei oikeen järkeä. Kucherov tuntuu olevan kentän aivo, ainakin eilisen perusteella. Jotenkin mielettömän älykäs pelaaja.
LW Namestnikov, 0+0+1+0+0 = 1
C Filppula, 0+0+4+0+0 = 4 (Tuttu ja turvallinen Filppuka, ei lauokonut kertaakaan vaarallisesti, toki jotain neppiä molarille heitti. Muuten syötti 4 paikkaa.)
RW Paquette, 0+0+1+1+1 = 3 (Paquette pelasi fyysisesti, mutta omaa myös kasetin joka pettää Lightning-miehistä ensimmäisenä, jos sama Babcockin turhautuskiekko jatkuu myös Game2:ssa.)
------------------------------------------
LW Morrow, 0+0+1+0+1 = 2
C Boyle, 1+0+1+0+3 = 5
RW JT Brown, 0+0+1+1+0 = 2
-------------------------------------- Tampan neloselta kyllä hyvä peli vähäisellä jääajalla. Boylen rooli on erittäin tärkeä erikoistilanteiden kautta. YV-maskirooli (3 yv-screeniä ja varmaan kaikki Stammerin kuteihin + sitten tuo av-rooli ja maalin tekeminen.)
LD hedman, 0+0+0+2+0 = 2
RD Sustr, 0+0+0+2+0 = 2
LD Nesterov, 1+0+2+2+0 = 5
RD Strålman, 0+0+2+0+0 = 2
LD Carle, 0+0+1+0+0 = 1
RD Coburn, 0+0+2+0+0 = 2

Ei kauaa mene kun Nesterov on Tampan tulevaisuuden paras pistepakki. Mikä liike ja uskallus siniviivalla, huikea kaveri. Ei kai häntä nyt Garrisonin edeltä mennä viltittämään?

LW helm, 0+2+4+1+1 = 8
C Datsyuk, 2+0+0+0+1 = 3
RW Zeta, 0+0+0+2+0 = 2
----------------------------------- Aivan sama trendi jatkui kuin parissa aiemmassa runkosarjan lopun ottelussa, joissa Dats&Zetaa koitettiin yhdessä. Äijät ei rakenna määrällisesti paikkoja ollenkaan, mutta iskevät lähes 100% tehokkuudella paikoista maalit. En voi mitenkään ymmärtää miten tämä menee näin. Omissa ketjuissaan (Dats ja Zeta erillään senttereinä) rakentavat yleensä noin 10 paikkaa per peli, joka on ns. normaalia). Keskittyvätkö sitten vain pelin tappamiseen, vai mikä ihmeen taktiikka tämä on? helm on aina tämän kolmikon näkyvin pelaaja maalipaikkojen rakentelussa.
LW Tatar, 0+0+1+0+0 = 1
C Sheahan, 0+0+0+0+0 = 0
RW, Nyquist, 0+0+0+1+0 = 1
----------------------------------- Kakkoskenttä aivan pimennossä tässä koostumuksessa. Samaa oli havaittavissa jo runkosarjassa, mutta nyt surkeus todella korostui, kun poijjaat eivät Tampa-pyärityksen alla päässeet aloittamaan juuri yhtään hyökkäysalueelta. Ketjut vaan uusiksi ja Dats-Tatar, Zeta-Nyquist takaisin yhteen.
LW Miller, 0+0+2+1+0 = 3
C Glendening, 1+0+2+1+0 = 4
RW Ferraro, 0+0+0+1+1 = 2
----------------------------------- Varmaan kauden paras peli checking-linelta. Ferrarokin on tainnut tulla mukaan jäädäkseen. Kaverista vaan on apua näissä hommissa enemmän mitä Pulkkisesta.
LW Weiss, 0+0+1+0+0 = 0
C Andersson, 0+0+0+0+0 = 0
RW Jurco, 0+0+0+0+1 = 1
----------------------------------- Sysipimeää tältä ketjulta. Weissin paikka ylivoimalla ja Jurcolle maskipiste Datsyukin yv-maalista. Muuten jäivät tuon Boylen kentän jalkoihin tasakentällisin.
LD Kronwall, 0+0+0+1+0 = 1
RD Ericsson, 0+0+1+0+0 = 1
LD DeKeyser, 0+0+1+2+0 = 3
RD Marchenko, 0+0+0+0+0 = 0
LD Quincey, 0+1+0+0+0 = 1
RD Zidlicky, 0+0+0+1+0 = 1

Marchenkoa tuskin kukaan edes huomasi, mutta pakkiparinsa oli hyvä. Zidlicky voisi ottaa sen käsijarrun pois päältä, karmeaa toimintaa eilinen esitys.
 
Viimeksi muokattu:

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Laukaukset oli tosiaan 46-14 Tampalle, joten aikamoinen uroteko Mrazekilta. Puolustus toimi kuitenkin kohtuullisen hyvin, vaikka muutama virhe tulikin. Zidlicky on melkoisen turha tuon kaltaisissa peleissä ja hitaus otti muutamaan otteeseen todella pahasti silmään, kun jäi kuin nallikalliolle.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Laukauksia tuli kyllä paljon, mutta aika helpolla Mrazek lopulta päästettiin. Maalinedustalla olisi voinut olla paljon röyhkeämpi ja lukemattomia kertoja se kiekko lipui siitä edestä ohi tai jäi pyörimään siihen. Noita paikkoja oli ihan hirveästi mistä sen kiekon olisi voinut iskeä kuka tahansa häkkiin. Detroitilla ei sitten montaa paikkaa ollut, mutta Mestari laittoi sitten varmuudella jokaisesta sisään ja Bishop löräytti yhden. Vähän tämä meni kyllä kuin odotinkin, Detroit oli aika pahasti jyrän alla, mutta Bishop ei sitten ollut parhaimillaan ja ylivoiman paskuus nyt ei varmaan ketään yllättänyt. Fillppula sentää laukoi.

Nesterovista olen vähän puhunut Tampan ketjussa, omasta mielestä kyllä kuuluisi tuonne miehitykseen helposti Barbsin ja Sustrin ohitse. Ei aikaisemmin ole tehoina realisoitunut, mutta tulee kyllä röyhkeästi viivan yli ja uskaltaa nousta kiekon kanssa. Kukaan ei ois varmaan uskonut kyllä miehen pelaavan playoffeja tällä kaudella, ihan uskomatonta duunia ja kehitystä kauden aikana.

Henkalta kyllä hienoa vaivannäköä koota noita tilastoja! Omaan silmäänkin Tampalta ei kovin laadukkaita vetoja tullut ja paljon haettiin ohjauksia. Muutenkin hyviä havaintoja. Mielestäni Killornilta taas kerran hyvä peli, on kyllä miehestä kuoritunut todella kova pelaaja molempiin päätyihin ja tekee sitä duunia siellä taustalla. Ei ihan Callahanin veroinen kaveri, mutta tilipussikin on astetta kevyempi.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kaikki oleellinen on jo sanottu, mutta lisätään sen verran, että Detroitin 1-3-maalissa löytyy muitakin syyllisiä kuin Bishop. Hedman pelasi tilanteen aivan saatanan löysästi. Ensin Hedman "luovuttaa" 1 vs. 1 -tilanteessa vastuun Filppulalle ja heti perään luokaton takakarvaaminen vailla mitään paineistusta vastustajaan. Lopputuloksena Bishopin imaisu ja Detroitin voittomaali av:llä. Ei muuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös